ELŐTERJESZTÉS szeptember 13-i rendes ülésére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ELŐTERJESZTÉS. 2012. szeptember 13-i rendes ülésére"

Átírás

1 1 1. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének szeptember 13-i rendes ülésére Tárgy: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben tett intézkedésekről, tájékoztató a két ülés közötti fontosabb eseményekről Előterjesztő: Készítette: Valamennyi iroda Tárgyalta:- Tanácskozási joggal meghívott: - Költségvetési, pénzügyi-gazdálkodási szempontból ellenőrizte: - Törvényességi szempontból ellenőrizte: dr. Gábor Ferenc jegyző távollétében: Lehoczkiné dr. Kercsó Erzsébet aljegyző

2 2 Jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról 458/2011. (XII. 8.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: augusztus 31. március 31. Egyeztetések lefolytatása a STRABAG-MML Kft.-vel az építési vállalkozási szerződések szerződő felei részéről felmerülő igények vonatkozásában, az egyeztetés eredményeként született megállapodás testület elé terjesztése. A Pénzügyi Bizottság elnöke február 28-án levélben fordult a STRABAG-MML Kft.-hez, amelyben kérte, hogy pontosan adják meg felmerülő igényeiket. A STRABAG-MML Kft március 23-án küldte meg válaszát, amelynek áttanulmányozását a pénzügyi és jogi szakértők megkezdték. Az egyeztetések még nem kezdődtek meg, ezért kérem a határidő meghosszabbítását ig. 30/2012. (II. 9.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: augusztus 31. Szerződéskötés a Philip Természet- és Állatvédő Egyesület és az önkormányzat között a gyepmesteri telepen tartott állatok gondozásában való közreműködésről. Az Egyesülettel a kapcsolat megszakadt, ezért nem került sor szerződéskötésre. Javaslom az eredeti határozati javaslat visszavonását. Tájékoztatom Önöket, hogy az egyeztetések során egy dombóvári szervezet is jelentkezett segítség-nyújtás ügyében, a helyi szervezet szándéka komolynak tűnt. Végeredményként a Dombóvári Város- és Lakásgazdálkodási NKft. a dombóvári Help állatsegítő civil társasággal szerződést is kötött, amely alapján az érintett gyepmesteri telep fenntartásában az NKft. jelentős segítséget kapott. 52/2012. (II. 23.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: június 30., augusztus Az értékesítésre kijelölt önkormányzati ingatlanokra értékbecslés elkészíttetése. Az értékesítés végrehajtásához szükséges intézkedések, kötelezettségvállalások, megtétele, pályázati felhívás jóváhagyása. 2. További értékesítési feltételek testület elé terjesztése. Az érintett ingatlanok értékbecslése megtörtént, a lakáshasználók értesítése augusztus folyamán megtörtént, a nyilatkozatuktól függ, hogy melyik ingatlanok kerülhetnek pályáztatásra. Kérem a határidő meghosszabbítását december 31-ig. 62/2012. (II. 23.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: augusztus 31. Víziközművek bérleti szerződésének aláírása.

3 3 A évre szóló bérleti szerződés aláírása mindkét fél részéről megtörtént. 93/2012. (III. 29.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: augusztus 31. A megújuló energiahordozóra történő részleges átállást lehetővé tevő beruházás megvalósítása érdekében a jogi, közbeszerzési és pénzügyi lehetőségek megvizsgálása. Többszöri egyeztetés után sem körvonalazódik a lehetséges megoldás járható útja. Legfőbb problémát a tulajdonviszonyok okozzák (a rendszer a Vízműé, a 20 évre történő szerződéshosszabbítás közbeszerzési problémákat vet fel). További egyeztetések szükségesek, ami miatt javaslom a határidő meghosszabbítását november 30-ig. 95/2012. (III. 29.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: június 30. A Dombóvári Hivatásos Tűzoltóság által használt 4633/4 és 4633/5 hrsz.-ú ingatlanok állami tulajdonba adásához kapcsolódó intézkedések megtétele és megállapodás megkötése. A két terület tulajdonjogi változásához szükséges dokumentum aláírásra került. 107/2012. (III. 29.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: augusztus 31. A Belvárosi Általános Iskola tornacsarnokának álmennyezet megerősítésére statikai szakértői anyag megrendelése. A szakértői anyagot megrendeltük, az elkészült. A szakértői anyag alapján, az abban foglaltakra való kiemelt figyelemmel az épület minősítése: <<tűrhető>>. A szakvélemény szerint az álmennyezet elemeit tartó kisméretű acél gerendácskák lehajlása nem a rendeltetés szerinti terhek következménye, azok egyéb, szerelésikivitelezési terhek következményei lehetnek. Az eseti kárvizsgálati statikai szakértői véleményben megfogalmazott javaslatok alapján a kosárlabdapalánkot az álmennyezet tartó gerendáktól független új acél gerendára kell felfüggeszteni, az épület álmennyezetét felülről évente szakértővel felül kell vizsgáltatni, a tetőszerkezet hosszmerevítését 2 éven belül javasolt megerősíteni, az álmennyezetet tartó acél gerendákat 5 éven belül javasolt lecserélni, az épületet az álmennyezet alakváltozásakor, szokatlan recsegő hanghatás észlelésekor azonnal ki kell üríteni, labdajátékok esetén az álmennyezet épségének megóvására külön fel kell hívni a figyelmet és a fokozott biztonsági követelmények betartására a tornaterem használóit ki kell oktatni. Ezek alapján az oktatási rendszer átalakításának figyelembevételével a következő évi költségvetés tervezésénél a javasolt feladatok elvégzését mérlegelni szükséges. 119/2012. (III. 29.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: június 27. A Katona József u. 37. alatti ingatlan karbantartási munkáinak elvégzése.

4 4 A helyszíni szemle során tapasztaltak szerint a homlokzat felújítása, a tereprendezés, a hulladékelszállítás már elkészült, megtörtént. Az épület állékonyságára vonatkozó tervezői nyilatkozatot megkaptuk. A villamos- és gépészhálózat javítása még folyamatban van. Az Építési Hatóságtól határidő hosszabbítást kértünk a munkák befejezésére. A hatóság határozata értelmében a munkálatok befejezési határideje szeptember 15., amely a munkák állását tekintve tarthatónak látszik. Kérem a határidő meghosszabbítását szeptember 15-re. 150/2012. (IV. 26.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: 2012.június 30. Az Apáczai Oktatási Központ Egységes Iskolája pedagógiai asszisztens képzés indításával, valamint a Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola megújuló energiaforrás energetikus képzés indításával az intézmények alapító okiratának módosítása. Az alapító okirat módosítása és annak átvezetése a kincstári nyilvántartáson megtörtént. 167/2012. (V. 24.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: július 31. Az Illyés Gyula Gimnázium igazgatói állására meghirdetett pályázati eljárás befejezéséig Bódogh Zoltán igazgatóhelyettes megbízása az intézmény vezetésével. A képviselő-testület határozatában foglaltaknak megfelelően a kinevezés módosítása megtörtént. 172/2012. (V. 24.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: június 30. A Dombóvári Projektmenedzsment NKft. és a Polgármesteri Hivatal közötti adásvételi szerződés megkötése az NKft. tulajdonában lévő fénymásoló megvásárlásáról. A szerződés megkötésre került, a Hivatal használatba vette a készüléket. 183/2012. (V. 24.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: június 30. Az Illyés Gyula Gimnázium, a Herceg Esterházy Miklós szakképző Iskola, az Apáczai Oktatási Központ, a József Attila ÁMK., az Egyesített Szociális Intézmény, a Kapaszkodó Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltató Központ, a Városi Könyvtár módosított alapító okiratának, valamint az Apáczai Oktatási Központ fenntartását biztosító módosított társulási megállapodás aláírása, továbbítása az illetékes hatóságok részére. A nem társulásban fenntartott intézményeknél az aláírás és a módosítás törzskönyvi bejegyeztetése határidőben megtörtént, a társulási fenntartású intézmények közül az APOK, illetve Egyesített Szociális Intézmény dokumentumai esetében a végrehajtás az ülés időpontjáig fog megtörténni (a többi település részéről csak hosszú idő alatt kerül sor az aláírásra, illetve az ESZI esetében még egy település nem hozott döntést).

5 5 184/2012. (V. 24.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: 2012/13. tanév kezdete Az Apáczai Oktatási Központ Belvárosi Általános Iskolai Tagintézménye valamennyi osztályának a székhely épületben történő elhelyezése. Az intézmény a határozatban foglaltak szerint készítette el tantárgyfelosztását, és valamennyi osztály tanórai foglalkozása a székhely épületben kerül megtartásra. 189/2012. (V. 24.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: augusztus 31. A Parkfenntartási, valamint gyalogos és kerékpáros közlekedőfelületek tisztítási, illetve hóeltakarítási, síkosságmentesítési feladatainak ellátása Dombóvár város közterületein tárgyú vállalkozási szerződés módosítására vonatkozó tárgyalások lefolytatása, a tárgyalás eredményének testület elé terjesztése. A szerződés-felülvizsgálat és a lehetőségek vizsgálata folyamatban vannak, kérem a határidő meghosszabbítását november 30-ig. 192/2012. (V. 24.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: június 30. Az Együtt, egymással, gyermekeinkért, a jövőért Új K.O.R Új Kapos-menti Oktatási Rendszer pályázati projekt önrészére és a konzorciumi tag településre eső arányos költségek még fennálló részének átutalására vonatkozó intézkedések megtétele. A konzorciumi tagoknak az elszámolásokat megküldtük, azonban az önkormányzatok - a nyári időszakra hivatkozva -, a képviselő-testületi döntést az elszámolás elfogadásáról szeptemberben hozzák meg. 195/2012. (V. 24.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: szeptember A Dombóvári Város- és Lakásgazdálkodási NKft. megbízása a Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola tanműhelyében oktatott hegesztő, villanyszerelő és szerkezetlakatos szakmák gyakorlati oktatásának megszervezésével és lebonyolításával. 2. A Szakképző Iskola és az NKft. között bérbeadási szerződés megkötése az iskola területén található tanműhely használatára. 3. Az NKft. részéről a szakképzés megkezdéséhez szükséges bejelentések megtétele, engedélyek beszerzése, tanulószerződések megkötése. Az iskola és az NKft. a tanműhely használatára szóló szerződést megkötötte, a szakképzés gyakorlati feladatainak ellátásához szükséges bejelentések megtörténtek. A Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál történő regisztrációs eljárás során a rendelkezésre álló személyi és tárgyi feltételek alapján hegesztő és villanyszerelő szakmákban fővel köthet tanulószerződést az Nkft, amelyhez az előzetes szándéknyilatkozatok már rendelkezésre állnak.

6 6 A tanulószerződések megkötésére a tanévkezdéskor kerül sor. 202/2012. (VI. 28.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: 1. azonnal, június A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatási díj módosításának jóváhagyásáról szóló határozat továbbítása, az ÖKO-Dombó soron következő taggyűlésén a döntés képviselete. 2. A zöldhulladék gyűjtésére kötött szerződés meghosszabbítása október 31-ig. 3. Az Erzsébet utcai hulladékudvar üzemeltetésére kötött szerződés meghosszabbítása december 31-ig. A feladat végrehajtva. 204/2012. (VI. 28.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: július 5. A polgármester fegyelmi ügyében hozott 83/2012. (III. 21.) Kt. határozat hatályon kívül helyezésére indult munkaügyi perben az önkormányzat jogi képviseletére dr. Visegrádi Zoltán ügyvéd megbízása. A szerződéskötés megtörtént. 205/2012. (VI. 28.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: július 6. Módosított közbeszerzési terv közzététele a város hivatalos honlapján. A módosított közbeszerzési terv a város honlapján közzétételre került és folyamatosan elérhető. 206/2012. (VI. 28.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: azonnal 1. Az Együtt a jövődért c. pályázat projektmenedzsmentjének változtatásáról szóló változásbejelentés aláírása. 2. A projektmenedzsment személyi összetételére vonatkozó javaslat Oktatási és Kulturális Bizottság elé terjesztése, továbbá mindazon, a pályázattal kapcsolatos döntések bizottság elé terjesztése, amelyek kötelezettségvállalással nem járnak. 3. Az Apáczai Oktatási Központ Egységes Iskolai Intézményegysége igazgatójának felkérése munkacsoport létrehozására a projekttel kapcsolatos döntések véleményezésére. 1. A projektmenedzsment változásáról szóló bejelentés a Támogatási Szerződés megkötését követően lehetséges. A Közreműködő Szervezet (ESZA Nonprofit Kft Budapest, Váci út 45.) megküldte a Támogatási Szerződést, az ülés napjáig aláírásra és visszaküldésre kerül. 2. Az Oktatási és Kulturális Bizottság a Támogatási Szerződés aláírását követően dönt a projektmenedzsment személyi összetételéről.

7 7 3. Az Apáczai Oktatási Központ Egységes Iskolai Intézményegységének igazgatója a projekttel kapcsolatos döntések véleményezésére a munkacsoportot létrehozta. 207/2012. (VI. 28.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: augusztus 31. A polgármester szabálytalan kötelezettségvállalásainak kivizsgálására vonatkozó előterjesztés Városgazdálkodási Bizottság elé terjesztése. A kivizsgálást követően a további intézkedésekre vonatkozó javaslat képviselő-testület elé terjesztése. A Városgazdálkodási Bizottság a nyári szabadságolások miatt kéri a végrehajtás meghosszabbítását, az előterjesztés októberi rendes ülésre történő napirendre vételét. 208/2012. (VI. 28.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: június 29. Az Autóbusszal végzett, menetrend szerinti helyi tömegközlekedési szolgáltatás ellátása átmeneti jelleggel közszolgáltatási szerződés keretében II. félévben tárgyú beszerzési eljárás eredményének közlése. Az eljárás eredményéről szóló összegzést június 29-én megküldtük az ajánlattevőknek. A szolgáltatásra vonatkozó szerződés megkötésre került az Orangeways Dél-Alföld Kft.-vel. 211/2012. (VII. 5.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: július 15. A dr. Meiszter Dental Kft.-vel a III. számú fogorvosi körzet feladatellátására kötött együttműködési szerződés módosításának aláírása. A módosított együttműködési szerződés aláírása valamennyi fél részéről megtörtént. 212/2012. (VII. 5.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: augusztus 1. Módosított Közbeszerzési Szabályzat közzététele a város hivatalos honlapján és az önkormányzati intézmények honlapján. A módosított Közbeszerzési Szabályzat a város honlapján közzétételre került és folyamatosan elérhető. Az intézményvezetők minden ezzel kapcsolatos anyagot megkaptak, és felkértük őket az intézményi honlapon való közzétételre. 213/2012. (VII. 5.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: július 31. Az értékesítésre kijelölt, a lakások és helyiségek bérletére vonatkozó szabályokról szóló önkormányzati rendelet hatálya alá tartozó bérlakások jogcím nélküli használóinak elővásárlási ajánlat továbbítása. A lakáshasználók értesítése megtörtént. 214/2012. (VII. 5.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: július 10.

8 8 A távhőszolgáltatási díjjal kapcsolatos állásfoglalás továbbítása a Magyar Energia Hivatalnak. Az állásfoglalást július 10-én elküldtük a MEH-nek. 215/2012. (VII. 5.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: augusztus 31. Az Apáczai Oktatási Központ Kollégiumi Intézményegységénél kialakult változó gázenergia felhasználással kapcsolatban tárgyalások lefolytatása a szolgáltatóval, a hőenergia-szolgáltatás mérés szerinti elszámolásával módosított üzemeltetési szerződés aláírása. A beruházás időszakára vonatkozó gázenergia felhasználás alátámasztására a külső szakértői vélemény elkészült, a mérés szerinti elszámolásra történő átállással kapcsolatos szerződésmódosítást a felek (Dalkia Energia Zrt. és Dombóvár Város Önkormányzata) aláírták és hatályba lépett. 219/2012. (VII. 5.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: július 31. A Dombóvári Kisgimnazistákért Alapítvány módosított alapító okiratának aláírása a kuratórium személyi összetételének változása miatt. A szükséges dokumentumok aláírása és benyújtása megtörtént, a Szekszárdi Törvényszék jogerősen bejegyezte az új kuratóriumi tagot. 221/2012. (VII. 5.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: július 31. A közvilágítási aktív berendezések használatára vonatkozó eszközhasználati szerződés meghosszabbítása az EH-SZER Kft.-vel. A szerződésmódosítás tartalma a vállalkozóval egyeztetésre került, a módosító szerződés önkormányzat részéről történő aláírása megtörtént, az EH-SZER Kft. a dokumentumot aláírás után visszajuttatja önkormányzatunk részére. 222/2012. (VII. 5.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: július 12. A Bezerédj u. 14. alatti, 1306/A/4 hrsz.-ú ingatlan birtokbavétele, a birtokbavétel időpontjáról a Tolna Megyei Kormányhivatal értesítése. A birtokbavétel megtörtént, a Kormányhivatal hozzájárulása alapján a használati joga törlését kezdeményeztem a Dombóvári Körzeti Földhivatalnál. 223/2012. (VII. 5.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: július 31.

9 9 A Hunyadi tér 30 alatti 763/11/A/3 hrsz.-ú ingatlan és a Hunyadi tér 32. alatti 763/11/A/6 hrsz.-ú ingatlan versenyeztetéssel történő értékesítéséről pályázati felhívás közzététele. A pályázati felhívás a honlapon közzétételre került mindkét ingatlan esetében. 225/2012. (VII. 5.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: július 31. Szerződésmódosítási kérelem benyújtása az OTP Bank Nyrt.-hez a 200 millió Ft folyószámlahitel 280 millió Ft-ra történő megemelésére. A szerződésmódosítási kérelem benyújtása megtörtént. A testület a hitel feltételeit az augusztus 27-i ülésén újra tárgyalta. 226/2012. (VII. 5.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: július augusztus millió Ft működési célú hitel futamideje alatt a hitel és járulékai fizetésének a fejlesztési kiadások előtti betervezése az éves költségvetésbe. 2. Kérelem benyújtása a hitel felvételének kormányzati engedélyeztetésére. Az eljárás eredménytelensége miatt a költségvetés nem tartalmazza, így a kérelem benyújtása nem lehetséges. 227/2012. (VII. 5.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: azonnal A kertvárosi és szuhaydombi városrészben élelmiszerkereskedelmi üzlet nyitására pályázat kiírása. A pályázati felhívás a város honlapján közzétételre került. 230/2012. (VII. 5.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: július Az ÖKO-Dombó Kft. 6 millió Ft folyószámlahitel felvételét jóváhagyó döntés képviselete a Kft. taggyűlésén. 2. A folyószámlahitelre és járulékaira vonatkozó készfizető kezességi szerződés megkötése. 1. A döntés képviselete a taggyűlés előtt megtörtént. 2. A kezességi szerződés aláírása megtörtént. 231/2012. (VII. 5.) 26.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: június azonnal 1. A Nemzetiségi Közösségi Ház gondnoki feladataival megbízott személy foglalkoztatásához szükséges önrész átvételéről szóló megállapodás megkötése a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzattal.

10 10 2. Készfizető kezességvállalás a Dombóvári Város- és Lakásgazdálkodási Nkft. 10 millió Ft hitelfelvételéhez és az összeg járulékaihoz. 1. A megállapodást mindkét önkormányzat képviselője aláírta. 2. A kezességvállaláshoz szükséges dokumentumok aláírása megtörtént. 232/2012. (VII. 5.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: július Ft kölcsön biztosításáról szerződéskötés a Hamulyák Közalapítvánnyal. A fedezetül szolgáló vagyontárgy felajánlásának elhúzódása miatt a szerződéstervezet csak augusztusban lett végleges, aláírása folyamatban. A tervezet szerint a fedezet a Gyöngy születése szobor forgalmi értékbecslésen alapuló értékének kölcsönnel arányos tulajdoni hányada lenne. Kérem a határidő meghosszabbítását szeptember 30-ig. 234/2012. (VII. 5.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: július 31. A Hamulyák Közalapítvány alapító okirat módosításával kapcsolatos intézkedések a felügyelőbizottság elnökének változása miatt. A megválasztott személy nem vállalja a feladatot, ezért javaslom a határozat visszavonását. 235/2012. (VII. 5.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: július Felhatalmazó levélen alapuló beszedés engedélyezése a Kaposvár TISZK Nkft. részére az önkormányzat fizetési számlájára az Apáczai Oktatási Központ és a Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola részére nyújtott fejlesztési támogatás biztosítékaként, erre vonatkozó megállapodás ellenjegyzése. 2. A Kaposvár TISZK Nkft. részéről a szakképzési hozzájárulásnak az előző évekhez képest jóval nagyobb összegű elvonásának okáról a képviselő-testület tájékoztatása. 1. A beszedés engedélyezéséről az okiratot az Nkft.-nek megküldtük, a megállapodás aláírásra került. 2. A szeptember 27-i rendes ülés tervezett napirendjén szerepel. 241/2012. (VII. 26.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: július 31. Kossuth-szoborcsoport másolatának elkészítésére vonatkozó megállapodás aláírása. A megállapodás aláírása megtörtént. 244/2012. (VIII. 9.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: augusztus A Polgármesteri Hivatal tulajdonában lévő Ford Mondeo személygépkocsi értékesítése versenyeztetés útján, forgalmi értékbecslés szerinti induló licitárral.

11 11 2. A Szivárvány Óvodai uszoda párátlanító berendezésének javítására vonatkozó megrendelés elküldése. 1. A gépkocsi értékesítésére vonatkozó felhívás közzétételre került. 2. A Szivárvány Óvodai uszodai párátlanító berendezés javítására vonatkozó megrendelés augusztus 9-i keltezéssel elküldésre került a GEA Kft.-nek. 245/2012. (VIII. 9.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: augusztus augusztus A Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola módosított alapító okiratának továbbítása az illetékes hatóságok részére. 2. Az új típusú szakképzés bevezetéséhez szükséges dokumentumok módosítása, azok intézményi jóváhagyása. Az alapító okirat módosítása és annak kincstári nyilvántartáson történő átvezetése megtörtént. 247/2012. (VIII. 9.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: augusztus 31. A Dombóvári Futball Club és a Dombóvári Sportiskola Egyesület II. félévi támogatásáról szerződések megkötése. A Dombóvári Futball Club esetében a szerződés mindkét fél részéről aláírásra került. A Dombóvári Sportiskola Egyesület esetében a vízmű ügyvezetőjének aláírására vár. 248/2012. (VIII. 9.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: augusztus 12. A horvátországi Vir partnervárosba utazó delegáció kiküldetésével kapcsolatos intézkedések megtétele. A határozat megtámadásra került, hivatalos delegáció nem utazott Virre. 252/2012. (VIII. 9.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: augusztus 15. A Döbröközi Mg. Zrt. mezőőri járulékfizetési kötelezettségével kapcsolatos iratok továbbítása a Szekszárdi Törvényszékhez. Az iratokat dr. Erdélyi Ildikó ügyvéd továbbította a szekszárdi Törvényszékhez. 253/2012. (VIII. 21.) Kt. határozat: Végrehajtási határidő: augusztus 22. A Kapaszkodó Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltató Központ Társulás keretében működő Gyerekház évi működésére vissza nem térítendő támogatás iránti kérelem benyújtása. A támogatási kérelem a rendeletben előírt határidőre benyújtásra került.

12 12 A polgármester átruházott hatáskörben tett intézkedései Szociális ügyekben Átmeneti segély - megállapítás elutasítás 5 Temetési segély - megállapítás 18 - elutasítás 1 Köztemetés - megállapítás 4 Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás - megállapítás 7 kérelmező (12 gyerekre) Személyi térítési díj megállapítása (Idősek Otthona) - megállapítás 41 - fellebbezés 3 Helyi lakáscélú támogatás lejárta utáni döntés - Jelzálogjog törlés a támogatás lejárta után 0 Utazási támogatás - megállapítás 0 Méhnyakrák elleni védőoltás támogatása - megállapítás 42 gyerekre

13 13 A közterület-használat, hirdetési és reklámcélú építmények, táblák elhelyezésének szabályozásáról szóló 5/2006.(II.20.) számú önkormányzati rendelet 4. (6) bekezdése alapján. Alkalmi és mozgóárusítás, valamint szolgáltatótevékenység végzése c) díjtétel 6.410,- Ft/db/hó - Dombóvár Város közigazgatási területén A 210/2009.(IX.29.) Korm rend. 5. sz. mellékletében felsorolt termékek. f) díjtétel 250,- Ft/m 2 /nap - Penny Market parkoló mellett (797/5 hrsz.) - Kórház u.120. előtt - Hunyadi tér Központi buszmegálló - Szabadság u.16. előtt - Kazinczy sor keleti vége Kiállítás, sport, kulturális és politikai rendezvények, továbbá mutatványos tevékenység folytatása. h) díjtétel 215,- Ft/m 2 /nap - Ady Endre u.10 előtt. Építési munkával kapcsolatos állvány, építőanyag és törmelék valamint tüzelőanyag- 48 órát meghaladó- tárolása. Díjmentes: j. díjtétel 30,- Ft/m 2 /nap - Tulipán u. 30. előtt - IV. u. 47. előtt - Hunyadi tér 27. előtt - Szabadság u.12. előtt, mellett - Szabadság u. 21. előtt - Dombó Pál u. 39. előtt - Szigeterdő (1882/3 hrsz.) Elengedett díj: 768:000,- Ft. Kérelmező: Országgyűlés Hivatala (Az alpolgármester által kiadott díjmentességet a polgármester visszavonta.) - Gyár u. (Kinizsi utcától a Kórház utcáig) Elengedett díj: ,- Ft. (Kérelmező Dombóvári Művelődési Ház Nonprofit Kft. Pál Napi Vígságok ) - Hunyadi tér 1. Díjmentesség: Rendelet alapján. (Kérelmező: Dombó Coop Zrt.)

14 14 - Dombóvár-Gunaras 5174/2 hrsz. Elengedett díj: ,- Ft. (Kérelmező: Dombóvár és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás, Tourinform Iroda) Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 10/2011. (III.4.) rendelet 13. (5) bekezdése alapján - AQUALOR Kft. (ALISCA BAU Zrt. megbízott tervezője) részére a tervezett Dombóvár térségi szennyvízelvezetés és tisztítás kiépítése KEOP projekt keretében a tervezési dokumentáció elkészítéséhez és engedélyezéséhez a 749/1 és 749/2 lakóház, udvar és 749/4 hrsz-ú beépítetlen területként nyilvántartott ingatlannal kapcsolatban - SIRÁLY-TERV Bt. (E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt megbízott tervezője) részére a tervezett Juhász Gy. u. 4. és Csiky G. u. 13-at érintő gázellátás kiépítése keretében a tervezési dokumentáció elkészítéséhez és engedélyezéséhez a 2885 és 3980 hrsz.-ú közterületként nyilvántartott ingatlannal kapcsolatban - AR Kft. (Magyar Telekom NyRt. megbízott tervezője) részére a tervezett Fő u. 64. alatti ingatlan villamos-energia ellátása keretében a tervezési dokumentáció elkészítéséhez és engedélyezéséhez a 3521 hrsz.-ú közterületként nyilvántartott ingatlannal kapcsolatban - POLARI 2008 Kft. (E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt megbízott tervezője) részére a tervezett Kórház u. 55. (LIDL áruház) érintő villamosenergia ellátása keretében a tervezési dokumentáció elkészítéséhez és engedélyezéséhez a 2878/5 hrsz.-ú közútként nyilvántartott ingatlannal kapcsolatban - NAKATERV Bt. (E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. megbízott tervezője) részére a tervezett Gyöngyvirág u. 50. szám alatti ingatlant érintő kiemelt kockázatú hely átépítése keretében a tervezési dokumentáció elkészítéséhez és engedélyezéséhez a 2680 hrsz-ú közterületként nyilvántartott ingatlannal kapcsolatban - Kapos-Projekt-Vill. Kft. (E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. megbízott tervezője) részére a tervezett Arany J. tér 14., Fő u. 64., Hableány u. 1. és a Tó u. 5174/2 hrsz.-ot érintő csatlakozókábel létesítése keretében a tervezési dokumentáció elkészítéséhez és engedélyezéséhez a 222 hrsz., 3521 hrsz., 5174/2 hrsz. és a 5277 hrsz. alatt közterületként nyilvántartott ingatlannal kapcsolatban - POLARI 2008 Kft. (E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. megbízott tervezője) részére a tervezett Bajcsy-Zsilinszky u. 1. szám alatti ingatlant érintő villamos-energia ellátása keretében a tervezési dokumentáció elkészítéséhez és engedélyezéséhez a 1336/5 hrsz.-ú járdaként nyilvántartott ingatlannal kapcsolatban - Kapos-Projekt-Vill. Kft. (E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. megbízott tervezője) részére a tervezett Móra F. u. 11. ingatlant érintő csatlakozókábel

15 15 létesítése keretében a tervezési dokumentáció elkészítéséhez és engedélyezéséhez a 4018 hrsz. alatt közterületként nyilvántartott ingatlannal kapcsolatban - Széles Gyula kérésére a tulajdonában álló 3163/23 hrsz.-ú (Dombóvár, Kosztolányi u. 14.) ingatlanra bejegyzett elidegenítési és terhelési tilalom törléséhez való hozzájárulás Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 10/2011. (III.4.) rendelet 13. (6) bekezdése alapján - Zsófi Egészségügyi Szolgáltató és Kereskedelmi Bt. telephely engedélyezése a Szabadság u. 2. alatti orvosi rendelőre. (bérlet jogcímén) - Dr. Jóházi és Társa Egészségügyi és Szolgáltató telephely engedélyezése a Szabadság u. 2. alatti orvosi rendelőre. (Szívességi fióktelep-használat jogcímén) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletére vonatkozó szabályokról szóló 43/2006.(XII.20.) önkormányzati rendelet 15. (12) bekezdése alapján - Az egészségügyi célvagyonba tartozó Szabadság u. 2. alatti orvosi rendelőhelyiségek a Zsófi Egészségügyi Szolgáltató és Kereskedelmi Bt. részére rendelési időn túli bérlet engedélyezése Ingatlan-felajánlások: A Dombóvár, Erzsébet u. 106/A ingatlant (lakóház, udvar) ajánlotta fel az egyik tulajdonos. Az ingatlant a 303/ hrsz-ú ingatlanok útszolgalmi joga terheli.

16 16 Bizottságok átruházott hatáskörben tett intézkedései Oktatási és Kulturális Bizottság június, július, augusztus 64/2012. (VI. 14.) számú határozatában engedélyezte a képviselő-testület ülésének a évi munkatervben meghatározott időponttól eltérő összehívását. 76/2012. (VII. 2.) számú határozatában elfogadta az Illyés Gyula Gimnázium magasabb vezetői állására kiírt pályázati hirdetést. 77/2012. (VII. 2.) számú határozatával jóváhagyta az Apáczai Oktatási Központ Erzsébet Óvodai Tagintézményének módosított felvételi-működési körzetét. 78/2012. (VII. 2.) számú határozatában jóváhagyta a Dombóvári Örmény Nemzetiségi Önkormányzat kezdeményezését a évi támogatásról hozott döntés módosítására vonatkozóan. 79/2012. (VII. 2.) számú határozatával elfogadta a Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium pedagógiai programjának módosítását. Szociális és Egészségügyi Bizottság 60/2012. (VI. 7.) számú határozatában szociális rászorultság alapján bérbe adott önkormányzati bérlakások bérleti szerződéseinek meghosszabbításáról döntött. 61/2012. (VI. 7.) számú határozatában piaci alapon bérbe adott önkormányzati bérlakások bérleti szerződéseinek meghosszabbításáról döntött. 62/2012. (VI. 7.) számú határozatával a Dombóvár, Népköztársaság u. 54. I/3. sz. alatti önkormányzati bérlakás bérlőjének kijelöléséről döntött. 67/2012. (VII. 2.) számú határozatával jóváhagyta az Egyesített Szociális Intézmény módosított szakmai programját és házirendjét. 68/2012. (VII. 2.) számú határozatában szociális rászorultság alapján bérbe adott önkormányzati bérlakások bérleti szerződésének meghosszabbításáról döntött. 69/2012. (VII. 2.) számú határozatával a Kaposszekcső, Liget ltp. 5/A. II/8. szám alatti önkormányzati bérlakásra benyújtott pályázatot bírálta el. 70/2012. (VII. 2.) számú határozatával a Teleki u. 14. IV/15. szám alatti önkormányzati bérlakásra benyújtott pályázatokat bírálta el.

17 17 71/2012. (VII. 2.) számú határozatával elutasított 1 kérelmező ismételt kijelölését önkormányzati bérlakás bérletére vonatkozóan. 72/2012. (VII. 2.) számú határozatával jóváhagyta 1 kérelmező ismételt kijelölését önkormányzati bérlakás bérletére vonatkozóan. 73/2012. (VII. 2.) számú határozatával a Dombóvár, Gyenis Antal utca 18. szám alatti MÁV Zrt. tulajdonában lévő lakás albérleti szerződéséről döntött. 77/2012. (VIII. 6.) számú határozatában szociális rászorultság alapján bérbe adott önkormányzati bérlakás bérleti szerződésének meghosszabbításáról döntött. 78/2012. (VIII. 6.) számú határozatában piaci alapon bérbe adott önkormányzati bérlakások bérleti szerződésének meghosszabbításáról döntött. 79/2012. (VIII. 6.) számú határozatával a Kaposszekcső, Liget ltp. 6/B. III. 13. szám alatti önkormányzati bérlakás bérlőjének kijelöléséről döntött. 80/2012. (VIII. 9.) számú határozatával a Dombóvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 2. szám alatti önkormányzati bérlakás bérlőjének kijelöléséről döntött. Városgazdálkodási Bizottság 140/2012. (VI. 7.) számú határozatával a Pályázati kiírás készítése Dombóvár város számára az autóbusszal végzett helyi menetrend szerinti személyszállításról szóló évi XXXIII. törvény alapján történő pályáztatáshoz tárgyú közbeszerzésen kívüli beszerzési eljárás újabb ajánlattételi felhívását hagyta jóvá. 141/2012. (VI. 7.) számú határozatában kihirdette a Jogi adatbázis szolgáltatás, jogszabály nyilvántartó rendszer biztosítása megnevezésű közbeszerzésen kívüli beszerzési eljárás nyertesét. 142/2012. (VI. 7.) számú határozatában kihirdette a Szúnyoggyérítés Dombóvár város közigazgatási területén megnevezésű közbeszerzésen kívüli beszerzési eljárás nyertesét. 147/2012. (VI. 28.) számú határozatával a Pályázati kiírás készítése Dombóvár város számára az autóbusszal végzett helyi menetrend szerinti személyszállításról szóló évi XXXIII. törvény alapján történő pályáztatáshoz megnevezésű közbeszerzésen kívüli beszerzési eljárást eredménytelennek nyilvánította. 154/2012. (VII. 3.) számú határozatában a dombóvári 0302/6. hrsz.-ú szántó művelési ágú ingatlan haszonbérbe adásáról döntött.

18 18 155/2012. (VII. 3.) számú határozatával további lehetőségeket vizsgál meg, és azt követően dönt a dombóvári 2181, 2183 és 2194 hrsz.-ú beépítetlen területek haszonbérbe adásáról. 159/2012. (VII. 3.) számú határozatában kihirdette az Iskolabútor beszerzése tárgyában az Apáczai Oktatási Központ Egységes Iskolai Intézményegysége által lefolytatott ajánlatkérési eljárás nyertesét. 170/2012. (VII. 3.) számú határozatában jóváhagyta az Illyés Gyula Gimnázium által évben alkalmazható bérleti díjakat. 172/2012. (VII. 17.) számú határozatával a 105/2012. (IV. 24.) számú határozatát módosította, miszerint az abban meghatározott m 2 -árak tartalmazzák az általános forgalmi adót. 183/2012. (VII. 27.) számú határozatában jóváhagyta a Pályázati kiírás készítése Dombóvár város számára az autóbusszal végzett helyi menetrend szerinti személyszállításról szóló évi XXXIII. törvény alapján történő pályáztatáshoz tárgyú közbeszerzésen kívüli beszerzési eljárás újabb ajánlattételi felhívását hagyta jóvá. 184/2012. (VII. 27.) számú határozatában kihirdette az Integrált Önkormányzati Szolgáltató Szervezet Tisztítószerek beszerzése tárgyában lefolytatott közbeszerzésen kívüli beszerzési eljárás nyertesét. 185/2012. (VII. 27.) számú határozatában kihirdette az Élőhely-helyreállítás a Kis- Konda-patak természetvédelmi területen a regionális jelentőségű ökológiai folyosó zavarmentes működése érdekében megnevezéssel lefolytatott Kbt. Harmadik Része szerinti, a Kbt (1) bekezdés b) pontja alapján lefolytatott nemzeti eljárás, azon belül a Kbt (7) bekezdés a) pontja szerinti hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás nyertesét. 190/2012. (VIII. 7.) számú határozatában kihirdette a KEOP-3.1.2/2F/ azonosítószámú Élőhely-helyreállítás a Kis-Konda-patak völgye természetvédelmi területen a regionális jelentőségű ökológiai folyosó zavarmentes működése érdekében című projekt műszaki ellenőri feladatainak ellátása megnevezésű közbeszerzésen kívüli beszerzési eljárás nyertesét. 191/2012. (VIII. 7.) számú határozatában kihirdette a József Attila Általános Művelődési Központ Pedagógiai szakmai szolgáltatás vásárlása a TÁMOP / számú pályázat keretében amely felkészíti a referencia iskolai feladatok elvégzésére intézményünk pedagógusait tárgyban lefolytatott közbeszerzésen kívüli beszerzési eljárás nyertesét. 192/2012. (VIII. 7.) számú határozatában kihirdette az Apáczai Oktatási Központ Egységes Iskolai Intézményegység által Informatikai eszközök beszerzése (27

19 19 db teljes számítógép konfiguráció) tárgyában lefolytatott közbeszerzésen kívüli beszerzési eljárás nyertesét. 193/2012. (VIII. 7.) számú határozatában kihirdette az Apáczai Oktatási Központ Egységes Iskolai Intézményegység által Pedagógiai szakmai szolgáltatás vásárlása a TÁMOP / számú pályázat keretében amely felkészíti a referencia iskolai feladatok elvégzésére intézményünk pedagógusait tárgyában lefolytatott közbeszerzésen kívüli beszerzési eljárás nyertesét. 198/2012. (VIII. 23.) számú határozatával a 797/5 hrsz.-ú ingatlanra érkezett vételi ajánlatról a társasház lakógyűléséig elhalasztotta a döntést. 199/2012. (VIII. 23.) számú határozatában munkáskert besorolású ingatlanok haszonbérbe adásáról döntött. 201/2012. (VIII. 23.) számú határozatában kihirdette az Egyesített Szociális Intézmény által Tisztítószerek beszerzése tárgyban lefolytatott közbeszerzésen kívüli beszerzési eljárás nyertesét. 202/2012. (VIII. 23.) számú határozatában jóváhagyta az Apáczai Oktatási Központ Belvárosi Általános Iskolai Tagintézménye Iskolabolt üzemeltetése 48 hónapos időtartamban az APOK Belvárosi Általános Iskolai Tagintézményben tárgyban lefolytatott ajánlatkérési eljárás nyomán ajánlott legkedvezőbb bérleti díjat. 203/2012. (VIII. 23.) számú határozatában kihirdette a Pályázati kiírás készítése Dombóvár város számára az autóbusszal végzett helyi menetrend szerinti személyszállításról szóló évi XXXIII. törvény alapján történő pályáztatáshoz tárgyban lefolytatott közbeszerzésen kívüli beszerzési eljárás nyertesét. Pénzügyi Bizottság 143/2012. (VIII. 3.) számú határozatában jóváhagyta a TÁMOP /2 kódszámú, Korszerű nevelés, megújuló óvodai környezetben című pályázat szakmai és költségvetési tartalmát. A bizottsági ülésekről készült jegyzőkönyvek megtekinthetőek az Önkormányzati és Szervezési Irodán.

20 20 Tájékoztató a két ülés közötti fontosabb eseményekről június 17-től - augusztus 31-ig Megemlékezések Június 30-án a Petői téri templomnál emlékeztünk az újdombóvári bombázás áldozataira. Az ünnepségen elsőként Ignácz Flórián, újdombóvári lakos idézte fel a 68 évvel ezelőtt történt támadás eseményeit, majd Gulner János nyugalmazott plébános emlékezett vissza június utolsó napjára. Július 1-én a holokauszt dombóvári áldozataira emlékeztünk a Deák Ferenc utcai zsinagógánál. Pál-napi Vígasságok A XVII. Pál-Napi Vígasságok június 29. és július 1. között kerültek megrendezésre a JAM Csarnokban. A rendezvény 1. napján Reménység UDVAR-lás címmel testilelki felfrissülés várta a felnőtteket, ezt követően a Reménység Színtársulat A pofon című előadása, és a Reménysugár Zenekar koncertje szórakoztatta az érdeklődőket, majd táncházzal zárult az est. A 2. napon horgászverseny, veterán járművek találkozója és börzéje, nevelőszülők országos találkozója, szabadtűzi főző és sütőverseny került megrendezése. A programsorozat 3. napján tekeversennyel és regionális fúvószenekari találkozóval várták a dombóváriakat. Elismerések Dr. Kriston Vízi József örökségvédő munkáját Podmaniczky-díjjal ismerte el a Városés Faluvédők Szövetsége (Hungria Nostra). A Dombóvári Helytörténi Gyűjtemény igazgatója a szervezet Kecskeméten megrendezett találkozóján vette át az elismerést. Rangos szakmai elismerésben részesült Dr. Szenyéri Zoltán. A gimnázium egykori igazgatóját, tanárát a Magyar Földrajzi Társaság az ország egyik legrégebbi tudományos társasága - Pro Geographia oklevéllel jutalmazta. Az elismerést a két évtizedes eredményes földrajztanári tevékenységéért, rendkívül sikeres, országosan is kiemelkedő utánpótlás-nevelő munkájáért és az etnikai földrajzi kutatásokban elért tudományos eredményeiért ítélte oda a Társaság. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és L. Simon László kultúráért felelős államtitkár nemzeti ünnepünk, augusztus 20. alkalmából közművelődési és közgyűjteményi díjakat adott át a Néprajzi Múzeumban. A kitüntetettek között volt Élő Lajosné, Aranygyűszű-díjas hímző népi iparművész is, aki a népművészet megőrzése és átörökítése érdekében végzett munkájáért Életfa-díjban részesült. Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat beiktatása július 19-én került megrendezésre a Városháza Ujváry-termében a dombóvári Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat újonnan megválasztott polgármesterének és képviselőinek az ünnepélyes beiktatási ceremóniája. TIOP oktatási pályázat zárórendezvénye

21 21 Július 19-én a Belvárosi Általános Iskolában került megrendezésre a TIOP 1.1.1/07/ Komplex Informatikai Fejlesztés a Dombóvári Közoktatási Intézményekben elnevezésű pályázat záró rendezvénye. A mintegy 98 millió forintos, 100 %-os támogatottságú projektnek köszönhetően az Illyés Gyula Gimnáziumban, a Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskolában, valamint az Apáczai Oktatási Központ és a József Attila ÁMK dombóvári és vidéki tagintézményeiben korszerű számítástechnikai eszközök, interaktív táblák kerültek elhelyezésre, új lehetőségeket nyitva a tananyag feldolgozásra a pedagógusok és a diákok számára egyaránt. Anna-napi búcsú Július 29-én Anna-napi búcsú volt Szőlőhegyen. A hagyományos szabadtéri Szent Anna-napi szentmisét ezúttal Gulner János plébános celebrálta, aki Szent Annára, a kápolna és a településrész védőszentjére emlékezett. Bukovina Fesztivál Dombóváron A Bukovina Fesztivált immáron 23. alkalommal szervezték meg, ezúttal egy dombóvári helyszínnel is kiegészülve. A Dombóvári Székely Kör, mint a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének a tagja csatlakozott a szomszédoláshoz. Rendezvényüket a dombóvári művelődési házban tartották meg augusztus 5-én. Szerződéskötés a Kis-Konda-patak vizes-élőhely védelmére Dombóvár Város Önkormányzata hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárást folytatott le a KEOP-3.1.2/2F/ azonosító számú Élőhelyhelyreállítás a Kis-konda-patak völgye természetvédelmi területen a regionális jelentőségű ökológiai folyosó zavarmentes működése érdekében című projekt megvalósítására. Augusztus 13-án a Városháza Ujváry-termében került aláírásra az a vállalkozói szerződés, mely alapján megkezdődhetnek a munkálatok a Kis-Kondapatak völgyében, a vizes-élőhely védelme érdekében. Államalapítás ünnepe augusztus 20-án Dombóváron a Kertvárosi Római Katolikus Templom előtti téren került megrendezésre az Államalapítás és a szent kenyér ünnepe. A városi ünnepen a Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium diákjai működtek közre. A műsor prózai részét zenés elemek is színesítették, István király rockoperájából hallhattunk részleteket, majd a Kapos Kamara Néptánc Kör hagyományos táncokat mutatott be. A táncosok produkcióját a történelmi egyházak képviselőinek köszöntője követte. A római katolikus keresztény egyház képviselője, Kutas Attila plébános, Németh Péter református lelkész, Szücs Eszter evangélikus lelkész, majd a metodista egyház képviselője, Hajdúné Csernák Erzsébet méltatta az ünnep, a kereszténység és az emberség összetartozását. Ezt követően Kiss Béla képviselőtársam szegte meg az ünnepi kenyeret, melyből az résztvevők megkínálásra kerültek. Augusztus 29-én a Magyar Fotográfia Napja alkalmából Kirchné Máté Réka fotóiból nyílt kiállítás a Művelődési Házban Bukovinai huculok címmel.

22 22 Tájékoztatás a Tolna Megyei Kormányhivatal összeférhetetlenségi kezdeményezés A Tolna Megyei Kormányhivatal a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. (Ötv.) törvény 33/A. (7) bekezdése alapján kérelmezte a Szekszárdi Törvényszéknél az összeférhetetlenségem kimondását július 23. napján. Megítélése szerint az előzetes mentesítés ellenére, az Ötv. 33/A. (2) bekezdés a) pontja és a (2a) bekezdés b.) pontja szerinti esetek megalapozzák az összeférhetetlenség megállapítását. A Törvényszék a felek előadása és a rendelkezésre álló okirati bizonyítékok alapján megállapította, hogy a Kormányhivatal kérelme nem alapos, azt elutasította az augusztus 22-én kelt végzésében. A Törvényszék álláspontja az, hogy az előzetes mentesítés folytán mentesültem az elítéléshez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól, így az előzetes mentesítésnek az azt kimondó ítélet jogerőre emelkedése napjától kezdődő hatályára figyelemmel nem következett be az összeférhetetlenség. A döntés ellen annak kézhezvételétől számított nyolc napon belül lehetett fellebbezést benyújtani, a fellebbezésről annak és az ügy iratainak a Pécsi Ítélőtáblához való felterjesztésétől számított három napon belül a másodfokú bíróság nemperes eljárásban, három hivatásos bíróból álló tanácsban határoz. Az Ítélőtábla döntése ellen felülvizsgálatnak helye nincs. A Tolna Megyei Kormányhivatal szeptember 4-én kommünikét adott közre, mely szerint augusztus 29-én benyújtotta a fellebbezést. Szeretném hangsúlyozni, hogy a Kormányhivatalnak csak azért volt lehetősége a kezdeményezésre, mivel a Képviselő-testület jogsértő módon hozott döntést az összeférhetetlenségem kapcsán, mely döntést a Törvényszék megsemmisítette.

23 23 Határozati javaslat Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete: 1. a polgármester beszámolóját a 62/2012. (II. 23.), 95/2012. (III. 29.), 107/2012. (III. 29.), 150/2012. (IV. 26.), 167/2012. (V. 24.), 172/2012. (V. 24.), 183/2012. (V. 24.), 184/2012. (V. 24.), 192/2012. (V. 24.), 195/2012. (V. 24.), 202/2012. (VI. 28.), 204/2012. (VI. 28.), 205/2012. (VI. 28.), 206/2012. (VI. 28.), 208/2012. (VI. 28.), 211/2012. (VII. 5.), 212/2012. (VII. 5.), 213/2012. (VII. 5.), 214/2012. (VII. 5.), 215/2012. (VII. 5.), 219/2012. (VII. 5.), 221/2012. (VII. 5.), 222/2012. (VII. 5.), 223/2012. (VII. 5.), 225/2012. (VII. 5.), 226/2012. (VII. 5.), 227/2012. (VII. 5.) 230/2012. (VII. 5.), 231/2012. (VII. 5.), 235/2012. (VII. 5.), 241/2012. (VII. 26.), 244/2012. (VIII. 9.), 245/2012. (VIII. 9.), 247/2012. (VIII. 9.), 248/2012. (VIII. 9.), 252/2012. (VIII. 9.), 253/2012. (VIII. 21.) lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben tett intézkedésekről, tájékozatóját a két ülés közötti fontosabb eseményekről elfogadja. 2. A következő határozatok végrehajtási határidejét az alábbiak szerint meghosszabbítja: szeptember 15-ig: 119/2012. (III. 29.) Kt. határozat szeptember 30-ig: 232/2012. (VII. 5.) Kt. határozat október 30-ig: 207/2012. (VI. 28.) Kt. határozat november 30-ig: 93/2012. (III. 29.), 189/2012. (V. 24.) Kt. határozat december 31-ig: 458/2011. (XII. 8.), 52/2012. (II. 23.) Kt. határozat 3. a 30/2012. (II. 9.), a 234/2012. (VII. 5.) Kt. határozatát visszavonja. 4. az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 10/2011. (III. 4.) önkormányzati rendelet 13. (13) bekezdése alapján nem járul hozzá a Dombóvár, Erzsébet u. 106/A szám alatti vásárlására vonatkozó döntésnek a rendelet szerint hatáskörrel rendelkező önkormányzati szerv elé történő terjesztéséhez, és a vásárlásra vonatkozó döntés előkészítése során értékbecslés megrendeléséhez. Szabó Loránd polgármester

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 4/2007. (III. 21.) sz. rendelete 5. (1) bekezdése alapján a

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2012. október 18-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2012. október 18-i rendes ülésére 1 1. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. október 18-i rendes ülésére Tárgy: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Képviselő-testület. 2011. április 28. napján tartandó rendes üléséhez

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Képviselő-testület. 2011. április 28. napján tartandó rendes üléséhez ELŐTERJESZTÉSEK Gyomaendrőd Város Önkormányzata Képviselő-testület 2011. április 28. napján tartandó rendes üléséhez Gyomaendrőd Város Önkormányzata 5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2010. december 16-i és 2010. december 20-i ülésszakára

ELŐTERJESZTÉS. 2010. december 16-i és 2010. december 20-i ülésszakára 1 Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. december 16-i és 2010. december 20-i ülésszakára Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2012. december 14-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2012. december 14-i rendes ülésére 1 1. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. december 14-i rendes ülésére Tárgy: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd Város Polgármestere tisztelettel meghívja Önt a Képviselő-testület. 2013. december 19-én 14.00 órakor

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd Város Polgármestere tisztelettel meghívja Önt a Képviselő-testület. 2013. december 19-én 14.00 órakor Gyomaendrőd Város Polgármestere 5500 Gyomaendrőd, Selyem u. 124. Tel./Fax: (66) 521-600, (66) 283-288 Web site: www.gyomaendrod.hu e-mail: polgarmester@gyomaendrod.hu M E G H Í V Ó Gyomaendrőd Város Polgármestere

Részletesebben

2012. október 17. (szerda) napjára de. 9.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

2012. október 17. (szerda) napjára de. 9.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/21. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján a Képviselı-testület

Részletesebben

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján a

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 29-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 29-i rendes ülésére Új napirendi pont 42. számú előterjesztés ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 29-i rendes ülésére Egyszerű többség Tárgy: Önkormányzati ingatlanok értékesítése,

Részletesebben

DOMBÓVÁRI KÖZLÖNY. 2012. május 2. VIII. évfolyam 7. szám TARTALOM. Határozatok...2. oldal. Rendeletek...16. oldal

DOMBÓVÁRI KÖZLÖNY. 2012. május 2. VIII. évfolyam 7. szám TARTALOM. Határozatok...2. oldal. Rendeletek...16. oldal DOMBÓVÁRI KÖZLÖNY 2012. május 2. VIII. évfolyam 7. szám TARTALOM Határozatok...2. oldal Rendeletek...16. oldal 18/2012. (V. 2.) önkormányzati rendelet az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás

Részletesebben

2014. május 29-i rendes ülésére

2014. május 29-i rendes ülésére 1 1. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2014. május 29-i rendes ülésére Tárgy: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

22. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 30-i rendes ülésére

22. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 30-i rendes ülésére 22. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 30-i rendes ülésére Tárgy: Az önkormányzat 2014. évi vagyongazdálkodási terve Előterjesztő:

Részletesebben

Az ülés helye: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal díszterme. I. N y i l v á n o s ü l é s

Az ülés helye: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal díszterme. I. N y i l v á n o s ü l é s BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján a

Részletesebben

Kivonat Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 29-i rendes ülésének jegyzőkönyvéből: 91/2012. (III. 29.) Kt.

Kivonat Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 29-i rendes ülésének jegyzőkönyvéből: 91/2012. (III. 29.) Kt. rendes ülésének könyvéből: 91/2012. (III. 29.) Kt. határozat Dombóvár Város Önkormányzatának a Gemenc Volán Autóbuszközlekedési Zrt. tájékoztatóját a helyi menetrendszerinti személyszállításra megkötött

Részletesebben

3. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 24-i rendes ülésére

3. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 24-i rendes ülésére 3. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 24-i rendes ülésére Tárgy: A Szállásréti-tó haszonbérleti szerződésének megszüntetése

Részletesebben

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1 MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Martonvásár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 7-én megtartott soron kívüli, nyilvános

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt. szám: 9-1/6/2011. Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 23-án megtartott

Részletesebben

2014. évi 21. szám 2014. december 12. TARTALOMJEGYZÉK

2014. évi 21. szám 2014. december 12. TARTALOMJEGYZÉK 2014. évi 21. szám 2014. december 12. TARTALOMJEGYZÉK HATVAN VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 46/2014. (XII. 12.) önkormányzati rendelete a menetrend szerinti helyi autóbusz közlekedés díjáról

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK HATVAN VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. NOVEMBER 13-I ÜLÉSÉN HOZOTT HATÁROZATAI. 2012. évi 20. szám 2012. november 14.

TARTALOMJEGYZÉK HATVAN VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. NOVEMBER 13-I ÜLÉSÉN HOZOTT HATÁROZATAI. 2012. évi 20. szám 2012. november 14. 2012. évi 20. szám 2012. november 14. TARTALOMJEGYZÉK HATVAN VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 64/2012. (XI. 14.) önkormányzati rendelete a Hatvan Város Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 29-én 16. 00 órakor a Polgármesteri Hivatal nagytermében megtartott üléséről. Jelen vannak: A csatolt jelenléti

Részletesebben

DOMBÓVÁRI KÖZLÖNY. 2011. május 31. VII. évfolyam 7. szám TARTALOM. Határozatok...2. oldal. Rendeletek...19. oldal

DOMBÓVÁRI KÖZLÖNY. 2011. május 31. VII. évfolyam 7. szám TARTALOM. Határozatok...2. oldal. Rendeletek...19. oldal DOMBÓVÁRI KÖZLÖNY 2011. május 31. VII. évfolyam 7. szám TARTALOM Határozatok...2. oldal Rendeletek...19. oldal 25/2011. (V. 31.) önkormányzati rendelet a közterületek, ingatlanok rendjéről és a település

Részletesebben

Összeállította: Önkormányzati és Szervezési Iroda

Összeállította: Önkormányzati és Szervezési Iroda SZENTENDRE VÁROS POLGÁRMESTERE Összeállította: Önkormányzati és Szervezési Iroda A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Jelentés a lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 03-án tartandó rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 03-án tartandó rendkívüli ülésére ELŐTERJESZTÉS Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 03-án tartandó rendkívüli ülésére Az előterjesztés tárgya: Melléklet: A napirend előterjesztője: Az előterjesztést készítője:

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/216-7/2013. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2013. szeptember 20-i nyilvános ülésére

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/216-7/2013. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2013. szeptember 20-i nyilvános ülésére 1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/216-7/2013. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. szeptember 20-i nyilvános ülésére Tárgy: Beszámoló a polgármester és az alpolgármesterek fontosabb tárgyalásairól, valamint

Részletesebben

Pusztaszabolcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. november 29-én megtartott nyílt ülésén hozott Határozat tartalma

Pusztaszabolcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. november 29-én megtartott nyílt ülésén hozott Határozat tartalma Pusztaszabolcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Tel./fax: 25/273-002; 25/273-036; 25/271-833 honlap: www.pusztaszabolcs.hu e-mail: polghivatal@pusztaszabolcs.hu

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s E l ő t e r j e s z t é s Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 30-i ülésére Tárgy: A Szekszárdi Közös Önkormányzati Hivatal alapító okiratának módosítása, valamint a közös önkormányzati

Részletesebben

Nagyszentjános Község Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV

Nagyszentjános Község Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV Nagyszentjános Község Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. október 21-én Nagyszentjánoson az Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében 16.00 órai kezdettel megtartott közmeghallgatással

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Rudabánya Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 04-én, du. 15,00 órai kezdettel tartott nyílt testületi üléséről. Az ülés helye: Művelődési Ház Rudabánya

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. I. Pályázat tárgya

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. I. Pályázat tárgya PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1013 Budapest, Attila út 13/A., a továbbiakban: BFVK Zrt.) mint ajánlatkérő részéről a Budapest Főváros Önkormányzata

Részletesebben

2016. május 5-i rendes ülésére

2016. május 5-i rendes ülésére 12. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 5-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvár Város Önkormányzatának 2015. évi összefoglaló belső

Részletesebben

Önkormányzat. 103 Illyés Gy. Gimnázium I. 1. Intézményi működési bevétel 214 103. cím összesen: 214

Önkormányzat. 103 Illyés Gy. Gimnázium I. 1. Intézményi működési bevétel 214 103. cím összesen: 214 Átmeneti gazdálkodás bevételei Önkormányzat eft 212. január - február hó bevételei 212. január Cím Alcím Cím neve február teljesítés 11 Egyesített Szoc. Intézmény I. 1. Intézményi működési bevétel 1.1.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2014. április 14. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2014. április 14. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jegyzőkönyv Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2014. április 14. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Dr. Bohács Zsolt a bizottság elnöke Gila

Részletesebben

A módosítások és kiegészítések az eredeti határozatban nem szerepelnek, nincsenek egységes szerkezetben!

A módosítások és kiegészítések az eredeti határozatban nem szerepelnek, nincsenek egységes szerkezetben! A Képviselı-testület 2009. évben hozott határozatai Figyelem! A módosítások és kiegészítések az eredeti határozatban nem szerepelnek, nincsenek egységes szerkezetben! 20/2009. (I.22.) esztergomi öh. Esztergom

Részletesebben

A bizottsági ülésrıl igazoltan távol: A bizottsági ülésrıl igazolatlanul távol: Fehérváriné Welki Mária bizottsági tag.

A bizottsági ülésrıl igazoltan távol: A bizottsági ülésrıl igazolatlanul távol: Fehérváriné Welki Mária bizottsági tag. 1 Jegyzıkönyv a Településfejlesztési és Városgazdálkodási Bizottság 2010. szeptember 20-án, 18 óra 30 perckor megkezdett, 19 óra 45 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendes ülésérıl. Az Önkormányzat

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2013. január 31-én (csütörtök) 18.00 órakor

M E G H Í V Ó. 2013. január 31-én (csütörtök) 18.00 órakor Szám: 1252/2013. M E G H Í V Ó Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. január 31-én (csütörtök) 18.00 órakor ülést tart, melyre tisztelettel meghívom. Ülés helye: Városháza - Nagyterem N

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2012. szeptember 27-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2012. szeptember 27-i rendes ülésére 28. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 27-i rendes ülésére Tárgy: Tájékoztatás szakképzési hozzájárulás megosztásáról

Részletesebben

Végelszámolási időszak első üzleti éve 2013. augusztus 01. - 2014. július 31.

Végelszámolási időszak első üzleti éve 2013. augusztus 01. - 2014. július 31. 1 3 2 3 5 2 9 5 3 7 0 0 1 1 3 0 1 Statisztikai számjel 0 1-0 9-1 7 7 2 9 3 Cégjegyzék száma A vállalkozás megnevezése: Pilisvörösvári Vízművek Kft. v.a. A vállalkozás címe, telefonszáma: 1134 Budapest,

Részletesebben

Verbai Lajos polgármester Végrehajtásért felelős: Végrehajtás előkészítéséért felelős: Hajdu Péter irodavezető

Verbai Lajos polgármester Végrehajtásért felelős: Végrehajtás előkészítéséért felelős: Hajdu Péter irodavezető BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű és a folyamatban lévő határozatok végrehajtásáról Tisztelt Képviselő-testület! Budapest Főváros X. kerület

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu BESZÁMOLÓ - a Képviselı-testületnek - a lejárt határidejő határozatok

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. augusztus 31-én 16. 00 órakor a Polgármesteri Hivatal nagytermében megtartott üléséről. Jelen vannak: A csatolt jelenléti

Részletesebben

A Képviselő-testület 2009. december 14-i ülésén hozott határozatai:

A Képviselő-testület 2009. december 14-i ülésén hozott határozatai: A Képviselő-testület 2009. december 14-i ülésén hozott határozatai: 498/2009. (XII. 14.) határozat Kiskunlacháza Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy elfogadja a meghívóban szereplő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, IV. Béla u. 1. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2012. október 29-i ülésének J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 4/27. (III. 21.) sz. rendelete 5. (1) bekezdése alapján a Képviselı-testület

Részletesebben

2014. évi 3. szám 2014. január 31. TARTALOMJEGYZÉK

2014. évi 3. szám 2014. január 31. TARTALOMJEGYZÉK 2014. évi 3. szám 2014. január 31. TARTALOMJEGYZÉK HATVAN VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2014. (I. 31.) önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 11/2008. (II.

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. november 26-án a Városháza Dísztermében (Edelény, István király útja 52.) megtartott rendes nyílt ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. a Zempléni Szakképzés-szervezési Társulás létrehozására és működtetésére

MEGÁLLAPODÁS. a Zempléni Szakképzés-szervezési Társulás létrehozására és működtetésére MEGÁLLAPODÁS a Zempléni Szakképzés-szervezési Társulás létrehozására és működtetésére A helyi önkormányzatok társulásairól és együttműködéséről szóló 1997. évi CXXXV. törvény 16-18. -a, a közoktatásról

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2011. április 16-án 14 órakor. kezdődő ülésére a Városháza Dísztermébe.

M E G H Í V Ó. 2011. április 16-án 14 órakor. kezdődő ülésére a Városháza Dísztermébe. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. Tel./Fax: (66) 386-122, (66) 283-288 Web site: www.gyomaendrod.hu

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2016. március 23-án 14 órakor

M E G H Í V Ó. 2016. március 23-án 14 órakor Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Selyem u. 124. Tel./Fax: (66) 386-122 (66) 581-232 Web site: www.gyomaendrod.hu

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2012. november 13-án a Városháza emeleti kistermében 7 45 órai kezdettel megtartott rendkívüli

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV. Visegrád Város Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. január 21-én megtartott nyílt ülésér l

JEGYZ KÖNYV. Visegrád Város Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. január 21-én megtartott nyílt ülésér l Visegrád Város Önkormányzat Képvisel -testülete Szám: 1/2015. Határozatok száma: 1-16/2015. (01.21.) Rendelet száma: - JEGYZ KÖNYV Visegrád Város Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. január 21-én

Részletesebben

Az OTP Vállalkozói Jelzáloghitel igényléséhez szükséges dokumentumok

Az OTP Vállalkozói Jelzáloghitel igényléséhez szükséges dokumentumok 2015. december 04. Az OTP Vállalkozói Jelzáloghitel igényléséhez szükséges dokumentumok I. Egyszerűsített kölcsönkérelem II. III. A beszámolónak megfelelő információs adatlap Éves/Egyszerűsített éves beszámolóval

Részletesebben

2. szám 2012. FEBRUÁR TARTALOMJEGYZÉK

2. szám 2012. FEBRUÁR TARTALOMJEGYZÉK 2. szám 2012. FEBRUÁR TARTALOMJEGYZÉK SZEMÉLYI RÉSZ... 3 33/2012. (02.23.) számú zárt ülési határozat... 3 Pécs Város 2012. évi Sajtó Díja kitüntetés adományozásáról... 3 RENDELETEK... 4 8/2012. (II.17.)

Részletesebben

HATÁROZATOK 2012. 1. A PRO ARCH ÉPÍTÉSZ Stúdió ajánlati árra és teljesítési határidőkre vonatkozó írásbeli indokolását elfogadja.

HATÁROZATOK 2012. 1. A PRO ARCH ÉPÍTÉSZ Stúdió ajánlati árra és teljesítési határidőkre vonatkozó írásbeli indokolását elfogadja. HATÁROZATOK 2012. 1/2012.(I.17.) SZÁMÚ HATÁROZATA: Pétfürdő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete megállapítja, hogy a Pétfürdő, településszerkezeti és szabályozási tervének, valamint helyi építési

Részletesebben

9. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 29-i rendes ülésére

9. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 29-i rendes ülésére 9. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 29-i rendes ülésére Tárgy: Ingatlanhasznosítási szerződés a Dombóvári Művelődési Ház

Részletesebben

Előterjesztői kiegészítés a 8. napirendi ponthoz

Előterjesztői kiegészítés a 8. napirendi ponthoz Előterjesztői kiegészítés a 8. napirendi ponthoz Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere 6720 Szeged, Széchenyi tér 10-11. Tisztelt Közgyűlés! Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztéshez

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2007. december 20-i ülésére. Ács János polgármester nevében Sólyom Károly alpolgármester

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2007. december 20-i ülésére. Ács János polgármester nevében Sólyom Károly alpolgármester NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/82-8/ 2007. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2007. december 20-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Beszámoló a Polgármester és az Alpolgármesterek fontosabb tárgyalásairól,

Részletesebben

170/2010. (V. 20.) számú Képviselő-testületi Határozat

170/2010. (V. 20.) számú Képviselő-testületi Határozat könyvéből: 170/2010. (V. 20.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Hajdúnánási Építő és Szolgáltató Kft. (4080 Hajdúnánás, Kossuth u. 22.) 2009. évi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2012. március 08-i soros ülésén

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2012. március 08-i soros ülésén J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2012. március 08-i soros ülésén Hozott határozatok: 26/2011. (III.08.) - tól 37/2011. (III. 08.) - ig Hozott rendelet: - 1 J E G Y Z

Részletesebben

1 Módosította a 19/2012. (X.25.) számú rendelet.

1 Módosította a 19/2012. (X.25.) számú rendelet. Harkány Város Önkormányzata Képvisel -testületének 6/2012.(IV.06.) számú rendelete az önkormányzat tulajdonában álló nemzeti vagyonról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Egységes szerkezetben a 19/2012.(X.25.),

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselőtestület 8296 Monostorapáti Száma: 230-15/2008. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2008 november 28-án /pénteken/ 15.30 órai

Részletesebben

TÁRGY: Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról, valamint a két ülés között történt fontosabb eseményekről

TÁRGY: Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról, valamint a két ülés között történt fontosabb eseményekről AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 29. MELLÉKLET: - db. TÁRGY: Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról, valamint a két ülés között történt fontosabb eseményekről E L Ő T E R J E S

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE J E L E N T É S az Önkormányzat Képviselő-testülete határozatainak végrehajtásáról, illetve a még végre nem hajtott határozatok helyzetéről 12/2009.

Részletesebben

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 4/27. (III. 21.) sz. rendelete 5. (1) bekezdése alapján a Képviselı-testület

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. főépítész

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. főépítész J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2013. szeptember 12-én a Városháza emeleti kistermében 8 30 órai kezdettel megtartott rendkívüli

Részletesebben

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek -

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404 Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30, péntek: 8-12 óráig J a v a s l a

Részletesebben

6. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 22-i rendkívüli ülésére

6. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 22-i rendkívüli ülésére 6. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 22-i rendkívüli ülésére Tárgy: Fenntartható kerékpáros közlekedésfejlesztés keretében

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Képviselő-testület. 2013. október 31. napján tartandó rendes üléséhez

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Képviselő-testület. 2013. október 31. napján tartandó rendes üléséhez ELŐTERJESZTÉSEK Gyomaendrőd Város Önkormányzata Képviselő-testület 2013. október 31. napján tartandó rendes üléséhez Gyomaendrőd Város Önkormányzata 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124. BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület

Részletesebben

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 4/2007. (III. 21.) sz. rendelete 5. (1) bekezdése alapján a

Részletesebben

Beszámoló a 2016. február 12.-i képviselő-testületi ülésről.

Beszámoló a 2016. február 12.-i képviselő-testületi ülésről. Beszámoló a 2016. február 12.-i képviselő-testületi ülésről. Sinkovicz Zoltán polgármester az ülést megnyitotta, megállapította, hogy a testület határozat képes, s bejelentette egy képviselő (Dákai József)

Részletesebben

37/2010. (II. 17.) 25 IGEN 0 NEM 0 TARTÓZKODÁSSAL

37/2010. (II. 17.) 25 IGEN 0 NEM 0 TARTÓZKODÁSSAL JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT Készült Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testület 2010. február 17-én 15.00 órakor a Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal III. em. 300-as tárgyalójában megtartott

Részletesebben

DOMBÓVÁRI KÖZLÖNY. 2011. szeptember 12. VII. évfolyam 10. szám TARTALOM. Határozatok...2. oldal. Rendeletek...26. oldal. Szerződések...72.

DOMBÓVÁRI KÖZLÖNY. 2011. szeptember 12. VII. évfolyam 10. szám TARTALOM. Határozatok...2. oldal. Rendeletek...26. oldal. Szerződések...72. DOMBÓVÁRI KÖZLÖNY 2011. szeptember 12. VII. évfolyam 10. szám TARTALOM Határozatok...2. oldal Rendeletek...26. oldal 36/2011. (IX. 12.) rendelet a temetőkről és temetkezés rendjéről szóló 25/2001. (VI.

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testülete. k ö z m e g h a l l g a t á s t

M E G H Í V Ó. Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testülete. k ö z m e g h a l l g a t á s t M E G H Í V Ó Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testülete k ö z m e g h a l l g a t á s t tart Balmazújváros Sportélete, lehetıségek a sportolásra Balmazújvároson

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. A képviselő-testületi ülés helye: 4564. Nyírmada, Ady Endre út 16. városháza tanácskozó terme.

J e g y z ő k ö n y v. A képviselő-testületi ülés helye: 4564. Nyírmada, Ady Endre út 16. városháza tanácskozó terme. 67 J e g y z ő k ö n y v A képviselő-testületi ülés helye: 4564. Nyírmada, Ady Endre út 16. városháza tanácskozó terme. Készült: Nyírmada Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 31-én délután

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 281. MELLÉKLET: db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Mőködési Szabályzat (Ügyrend és munkarend) módosítása E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD

Részletesebben

M E G H Í V Ó. a Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2014. június 18-án (szerda) 8 órára

M E G H Í V Ó. a Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2014. június 18-án (szerda) 8 órára BALATONFENYVES KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL Balatonfenyves, Kölcsey u. 27. Tel: 85/560-158, Fax: 85/361-802 E-mail: polgarmester@balatonfenyves.hu M E G H Í V Ó a Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Ráckeve Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 21-én megtartott nyilvános üléséről Az ülés helye: Régi Városháza Díszterme Ráckeve, Kossuth L. u.

Részletesebben

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 4/2007. (III. 21.) sz. rendelete 5. (1) bekezdése alapján a

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2016. április 20-án 14 órakor

M E G H Í V Ó. 2016. április 20-án 14 órakor Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Selyem u. 124. Tel./Fax: (66) 386-122 (66) 581-232 Web site: www.gyomaendrod.hu

Részletesebben

Iktató szám: 125/2014.

Iktató szám: 125/2014. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 125/2014. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. június 05-ei ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Iktatószám:

Részletesebben

Horváth István polgármester, Halmai Gáborné, Dr. Tóth Csaba Attila képviselı

Horváth István polgármester, Halmai Gáborné, Dr. Tóth Csaba Attila képviselı Szám: IV.110-1/2014. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Közgyőlésének 2014. február 20-án (csütörtökön) 9 óra 15 perckor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak:

Részletesebben

2011. évi határozatok

2011. évi határozatok 2011. évi határozatok 1/2011. (I.13.) Kt. sz. határozat Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2011. január 13-ai rendkívüli ülésén az alábbi napirendi pontot tárgyalja: 1. A távhőszolgáltatásról,

Részletesebben

E L T E R J E S Z T É S. HARKÁNY VÁROS KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 2015. január 15-i ÜLÉSÉRE

E L T E R J E S Z T É S. HARKÁNY VÁROS KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 2015. január 15-i ÜLÉSÉRE Tárgy: Beszámoló a lejárt határidej határozatokról Melléklet: E L T E R J E S Z T É S HARKÁNY VÁROS KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 2015. január 15-i ÜLÉSÉRE EL TERJESZT : AZ EL TERJESZTÉST KÉSZÍTETTE: VÉLEMÉNYEZÉSRE

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V 15/2012 J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Budakeszi Város Képviselı-testületének 2012. május 22-én megtartott nyílt testületi ülésén. Jelen voltak: 10 fı képviselı a jelenléti ív szerint (Pataki Judit igazoltan

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-i rendes ülésére 9. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-i rendes ülésére Tárgy: Az önkormányzat legalább többségi tulajdonában álló gazdasági

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2014. december 8-án 14 órakor. kezdődő ülésére az Új Városháza üléstermébe.

M E G H Í V Ó. 2014. december 8-án 14 órakor. kezdődő ülésére az Új Városháza üléstermébe. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Selyem u. 124. Tel./Fax: (66) 386-122 (66) 581-232 Web site: www.gyomaendrod.hu

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ismerteti a meghívóban közölt napirendi pontokat, amelyeket javasol a Képviselő-testületnek elfogadásra.

JEGYZŐKÖNYV. Ismerteti a meghívóban közölt napirendi pontokat, amelyeket javasol a Képviselő-testületnek elfogadásra. 8 JEGYZŐKÖNYV Készült: Poroszló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 25-én megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Bornemisza János polgármester, Józsa Gábor alpolgármester, Botos Sándor,

Részletesebben

1. számú előterjesztés Minősített többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. június 28-i rendkívüli ülésére

1. számú előterjesztés Minősített többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. június 28-i rendkívüli ülésére 1 1. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. június 28-i rendkívüli ülésére Tárgy: Dombóvár Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2012. május 24-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2012. május 24-i rendkívüli ülésére Új napirendi pont 27. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 24-i rendkívüli ülésére Tárgy: Az Új K.O.R projekthez kapcsolódó

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2015. március 18-án 8.00 órakor. kezdődő ülésére az Új Városháza Üléstermébe.

M E G H Í V Ó. 2015. március 18-án 8.00 órakor. kezdődő ülésére az Új Városháza Üléstermébe. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Selyem u. 124. Tel./Fax: (66) 386-122 (66) 283-288 Web site:

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2013. november 20-i ülésére

Részletesebben

48/2008.(IV.24.)HÖ. sz. határozat

48/2008.(IV.24.)HÖ. sz. határozat 48/2008.(IV.24.)HÖ. sz. határozat Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testülete megtárgyalta és elfogadta a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és a két ülés között tett fontosabb intézkedésekről

Részletesebben

2013. évi 18. szám 2013. október 15. TARTALOMJEGYZÉK

2013. évi 18. szám 2013. október 15. TARTALOMJEGYZÉK 2013. évi 18. szám 2013. október 15. TARTALOMJEGYZÉK HATVAN VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 51/2013. (X. 15.) önkormányzati rendelete a Hatvan Város Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási

Részletesebben

398-30/2014. Tárgy: DAREH Társulás Társulási Megállapodás módosítása Mell.: egységes szerkezetbe foglalt Társulási megállapodás

398-30/2014. Tárgy: DAREH Társulás Társulási Megállapodás módosítása Mell.: egységes szerkezetbe foglalt Társulási megállapodás Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota, Kelemen László tér 10. Tel.: 62/263-001 Fax: 62/263-105 398-30/2014. Tárgy: DAREH Társulás Társulási Megállapodás módosítása Mell.: egységes szerkezetbe

Részletesebben

Előterjesztő: Á c s János polgármester TISZTELT KÉPVISELŐ-TESTÜLET! Az irányelvek a koncepció szerint a következők voltak:

Előterjesztő: Á c s János polgármester TISZTELT KÉPVISELŐ-TESTÜLET! Az irányelvek a koncepció szerint a következők voltak: 2. NAPIREND: Ügyiratszám: 5/18.028 /2006. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2006. február 10-i ülésére Tárgy: Tapolca város 2006. évi költségvetéséről és a végrehajtásával kapcsolatos egyes

Részletesebben

Jegyzıkönyv. A polgármester javaslata alapján a képviselı-testület az alábbi napirendet 7 igen szavazattal elfogadta.

Jegyzıkönyv. A polgármester javaslata alapján a képviselı-testület az alábbi napirendet 7 igen szavazattal elfogadta. Jegyzıkönyv Készült Kadarkút Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. május 23. napján 14 00 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében kezdıdı nyilvános képviselı-testületi ülésérıl. Jelen

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S - a Képviselő-testülethez - Az önkormányzat által fenntartott intézmények alapító okiratainak módosításáról

E L Ő T E R J E S Z T É S - a Képviselő-testülethez - Az önkormányzat által fenntartott intézmények alapító okiratainak módosításáról MÁTÉSZALKA V Á R O S POLGÁRMESTERÉTŐ L 4701.Mátészalka, Hősök-tere 9. Tel.: (44) 501-358, Fax: (44) 501-360 e-mail:polgarmester@mateszalka.hu Száma: 76-23/2008. E L Ő T E R J E S Z T É S - a Képviselő-testülethez

Részletesebben

VAS MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉRTESÍT JE

VAS MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉRTESÍT JE XVII. ÉVFOLYAM 4. SZÁM 2006. MÁJUS 26. VAS MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉRTESÍT JE TARTALOM SZÁM TÁRGY OLDAL SZEMÉLYI RÉSZ 92/2006. (V.26.) sz. határozat A Vas Megyei Szakosított Szociális Intézet Szombathely

Részletesebben

Módosítva: 21/2013. (X.14.), 7/2014. (IV.04.), 18/2014. (VIII.09.), 16/2015. (V.04.), 25/2015. (XI.13.), 8/2016. (V.13.), 1. Általános rendelkezések

Módosítva: 21/2013. (X.14.), 7/2014. (IV.04.), 18/2014. (VIII.09.), 16/2015. (V.04.), 25/2015. (XI.13.), 8/2016. (V.13.), 1. Általános rendelkezések 667 Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013. (VII.17.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat vagyonáról, a vagyona feletti tulajdonjog gyakorlásának, hasznosításának és vagyonkezelésbe

Részletesebben