TARTALOMJEGYZÉK 1. SZÜLŐK: 1. A

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TARTALOMJEGYZÉK 1. SZÜLŐK: 1. A"

Átírás

1 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. SZÜLŐK: 1. A kérdőívek kiosztásának és kitöltésének sikeressége 2. oldal 2. Miért döntött úgy, hogy gyermeke ebbe az iskolába járjon? 4. oldal 3. Szeretné-e gyermekét 8 évfolyamos gimnáziumba íratni? 5. oldal 4. Milyennek tartja az emelt szintű oktatást? 6. oldal 5. Melyik iskolai programot tartja jónak? 7. oldal 6. Ön szerint milyen szinten valósul meg? 8. oldal 7. Mit szeret az iskolában? 9. oldal 8. Mit nem szeret iskolánkban? 9. oldal 2. DIÁK 1. A kérdőívek kiosztásának és kitöltésének sikeressége 10 oldal 2. Miért javasolnád ezt az iskolát másoknak? 12. oldal 3. Mi történne, ha szüleid más iskolába akarnánk vinni? 13. oldal 4. Milyen szakkörre jársz? 13. oldal 5. Milyen szakkörre jártál volna? 14. oldal 6. Melyik iskolai programon érezted magad a legjobban? 15. oldal 7. Milyennek értékeled az iskola felszereltségét? 16. oldal 8. Mi hiányzik iskolánk felszereltségéből? 16. oldal 9. Mit szeretsz az iskolában a legjobban? 17. oldal 10. Mit szeretsz a legkevésbé az iskolában? 17. oldal 3. KONKLÚZIÓ Erősségeink Gyengeségeink 17. oldal 18. oldal 4. Intézkedési terv a 2012/2013-as tanévre 19. oldal I. Tanítási órák érdekesebbé tételének érdekében II. A hat évfolyamos iskolába távozók számának csökkentése érdekében III. A nevelő-oktató munkát közvetetten befolyásoló tényezők javítása érdekében 5. Legitimáció 20. oldal

2 2 Beszámoló a 2011/2012-es tanévben végzett partneri mérésekről SZÜLŐK 1. A kérdőívek kiosztásának és kitöltésének sikeressége Ezen adatok alapján értékeltük a kérdésekre adott válaszokat. 4. osztályban teljes létszám 51 fő, válaszadók száma 43 fő (84%) 6. osztályban teljes létszám 54 fő, válaszadók száma 38 fő (70%) 8. osztályban teljes létszám 33 fő, válaszadók száma 23 fő (72 %) Ez az összes érintett szülő 75 %-a, tehát a mérés eredményes. A szülők véleménye hatfokú skálán: 0: egyáltalán nem 5: teljes mértékben

3 3 A negyedik évfolyam esetében a kérdések alapján az derült ki, hogy a szülők a tanítók értékelését reálisnak tartják ezzel a legelégedettebbek. A hatodik és nyolcadik évfolyamon ez háttérbe szorult, olyannyira, hogy a hatodikos szülők csak a hetedik helyre, míg a nyolcadikos szülők a harmadik helyre rangsorolták a gyermekeik értékelését. A hatodik évfolyamnál, jó lenne ennek okát kideríteni, hogy a pedagógusok túl szigorúak vagy éppen reálisak, vagy netán a szülők ennyire elfogultak. A pedagógusi magyarázattal szintén a negyedikes szülők a legelégedettebbek, míg a felső tagozaton hatodikban csak a nyolcadik, nyolcadik évfolyamon pedig hatodik helyre rangsorolták az e kérdésre adott válaszok alapján. A szülői tájékoztatás minőségével a legelégedettebbek a nyolcadikos szülők, míg negyedikben és hatodikban csak harmadik helyre került. Hatodik és nyolcadik évfolyamon a szülők véleménye alapján gyermekük jól érzi magát az osztálytársai között, sajnos ez a negyedik évfolyamon hátrébb szorult, mégpedig a negyedik helyre. Kap-e segítséget a pedagógustól tanulási nehézség esetén a nyolcadikos szülők véleménye kissé lesújtó (nyolcadik hely), míg a másik két évfolyamon sokkal pozitívabban ítélték meg a szülők az ezzel kapcsolatos tevékenységet. Jól érzi-e magát, mint szülő az iskolában az erre adott válaszok alapján a hatodikos szülők a legelégedettebbek, míg a negyedikes, nyolcadikos szülők a közép mezőnye rangsorolták válaszaik alapján. Érdekesek-e a hagyományos rendezvények, itt szintén a hatodik évfolyam szülei sorolták előbbre, mint a másik két évfolyamon. Valószínűleg a negyedikes szülőknek még nem, a nyolcadikos szülőknek pedig már nem annyira érdekfeszítő. Korrepetálás szükségességét a felső tagozaton jobban igénylik a szülők, mint alsóban. Így ők előbbre rangsorolták, mint a negyedikes szülők. Sok tanulás kell-e hogy másnapra jól felkészüljön a gyermek, ezt egyértelműen mindenki háttérbe szorította. Negyedikben talán azért, mert a tanítói magyarázat jó és a napköziben a gyerekek megfelelően felkészülnek a másnapokra, hatodikban a hatékony tanulószobai tevékenység.

4 4 2. Miért döntött úgy, hogy gyermeke ebbe az iskolába járjon? Ezt a kérdést a negyedik évfolyamos szülőknek tettük fel. A válaszok alapján egyértelműen kiderül, hogy jól tanítanak a tanítók, tehát a tanító néni személyisége továbbra is meghatározó jelentőségű. Évek óta megfigyelhető tendencia, hogy nagy vonzerő az iskola udvara és az emelt szintű testnevelés. Felzárkózik ezekhez az elemekhez a kedves nevelők, ami szintén meghatározó és egyre nagyobb vonzerő az emelt szintű idegennyelvoktatás. A negyedik évfolyamon még nem tartják kiemelten fontosnak a tanulmányi versenyeket és a felső tagozatban működő tanulószobát.

5 5 3. Szeretné-e gyermekét 8 évfolyamos gimnáziumba íratni? Természetesen itt szintén a negyedik évfolyam szüleit kérdeztük meg. A 43 összegyűjtött kérdőívből, csak 30-an válaszoltak a kérdésre. Örvendetes tény, hogy csak 1 igen válasz szerepelt, 21-en még nem döntöttek, viszont 27-en egyértelmű nemmel válaszoltak. Szeretné-e gyermekét 6 évfolyamos gimnáziumba íratni? Itt természetesen a negyedikes és a hatodikos szülők válaszoltak. A negyedikes szülők esetében ugyan olyan válasz született, mint az előző kérdésnél, tehát 1 igen, 2 nem döntött és 27-en egyértelműen nemmel válaszoltak. A hatodik évfolyamon a 38 válaszadó szülők közül 6-an igennel, 32-en nemmel válaszoltak. Természetesen a legkülönfélébb indokok születtek pro- és kontra egyaránt. Úgy gondoljuk, hogy ez nem túl rossz eredmény, mert az igen válaszok száma az összes megkérdezettek 15 %-a, habár legjobb lenne, ha ezt a számot még alacsonyabbra sikerülne redukálni.

6 6 4. Milyennek tartja az emelt szintű oktatást? Mindhárom évfolyam esetében a szülők megelégedését váltja ki ez az oktatási forma. Egyértelműen jónak és hasznosnak tartják akár idegen nyelvről, akár a testnevelésről legyen szó. A jól fejleszt kategória is szép számmal kapott jelölést és csak néhányan értékelték unalmasnak és megerőltetőnek.

7 7 5. Melyik iskolai programot tartja jónak? A megkérdezett szülők körében a kirándulás, a múzeumi nap és a színházi előadás a legnépszerűbb. A negyedik évfolyamos szülők körében a kézműves foglalkozás igen előkelő helyen szerepel, a hatodik évfolyamon is közkedvelt, a nyolcadikosoknál már nem annyira. Szeretik a szülők a családi napot is. A tanulmányi versenyt egy jó pár egyéb program megelőzi, tulajdon képen a programválaszték közül népszerűségét illetően középen helyezkedik el. Az újra bevezetésre került alapítványi bál a hatodik és nyolcadik évfolyamoknál nem túl sikeres. A jövőre való tekintettel reményt keltő, hogy a negyedikesek előbbre helyezték, mint a másik két évfolyam. A felső tagozaton az osztály-buliknak nagyobb jelentőséget tulajdonítanak, mint negyedik évfolyamon, ez valószínűleg életkori sajátosság miatt történt így. Igen szeretik és sikeresek is a sportversenyek, egészségnap, zöld nap, Jókai nap. Nyolcadik évfolyamon szinte természetes, hogy a ballagás előkelő helyen szerepel.

8 8 6. Ön szerint milyen szinten valósul meg? Negyedik évfolyamon a szülők szerint a legmegfelelőbb mértékben a mindennapos testmozgás valósul meg. Ez a terület, ahogy haladunk az évfolyamokon fölfelé egyre kevésbé megfelelő szintű, nyolcadikra szinte hátul kullog. A negyedikes szülők igen jónak tartják a biztos alapkészségek kialakítását, de felsőben ez már nem ilyen egyértelmű. Alsóban még a matematika oktatással is igen elégedettek a szülők, hatodikra kevésbé és nyolcadikra teljesen lemarad, pedig a továbbtanulás miatt előkelőbb helyen kellene szerepelnie. Örvendetes tény viszont, hogy a hatodik és nyolcadikos szülők sokkal elégedettebbek az idegen nyelvoktatással, mint negyedik évfolyamon. Egyértelműen ki kell emelni felsőben az informatika oktatását, mert mindkét szülői gárda szinte teljes mértékben elégedett ezzel a területtel. Negyedikben a szülők véleménye szerint ez kevésbé valósul meg. A hatodik évfolyamos szülők egyértelműen a szövegértés fejlesztésének megvalósulását érzik jónak, negyedikben és nyolcadikban ezt alacsonyabbra értékelték.

9 9 Nyolcadik évfolyamon kiemelt helyen szerepel a felkészítés a továbbtanulásra, ami véleményem szerint nem meglepő eredmény, hiszen szinte az egész tanévük tétje ez a tevékenység. Meglepetést okozott a zene-művészeti nevelés, amit a nyolcadikos szülők igen előkelő helyre rangsorolták, a másik két évfolyam esetében utolsó helyen áll. A tehetséggondozás területére intézményi szinten megoldást kell találni, mert a szülők ezt a területet nem megfelelően megvalósulónak értékelték, de sajnos még ide kell sorolni az egyénre szabott fejlesztést és a tanulás-tanítását is. 7. Mit szeret az iskolában? Ez egy nyílt végű kérdés volt, ahol mindenki leírhatta saját véleményét, benyomásait. Az egyértelműen kiderül a válaszokból, hogy a családias hangulatot, közvetlenséget, odafigyelést, a megfelelő kapcsolattartást, a gyermekközpontú nevelést-oktatást szinte minden évfolyamon kiemelték. A megújult, jól felszerelt, szép iskola is elnyerte mindenki tetszését. Alsó tagozaton a változatos programokat, emelt szintű testnevelést, kézműves foglalkozásokat szeretik. Hatodik, nyolcadik évfolyamon a csoportbontást, a szülőkkel való közös programokat lehetne kiemelni. 8. Mit nem szeret iskolánkban? A negyedik évfolyamon több szülő a mosdók állapotát kifogásolja. Hiányolják a WC papírt. Továbbra sem tartják megfelelőnek az ebéd minőségét, és a büfé választékát illetve árait. Sérelmezik azt is, hogy az aulában kell várakozniuk délután mikor gyermekeikért jönnek. Kifogásolják az összevont napközis csoportot. Hatodik évfolyamon szintén a mosdók állapotát kifogásolják a szülők. Továbbra is nem tartják megfelelőnek az ebéd minőségét, és a büfé választékát illetve árait. Időnként pontatlan információkat kapnak, és az iskola honlapja sem elég naprakész. Az e-napló is megjelenik hiányként. Problémaként merült fel a szülők és tanárok közötti kevés kommunikáció, fagyos légkör. Megemlítik még a gyerekek közötti megkülönböztetést testnevelés órán (fiúk, lányok). Nyolcadik évfolyamra kicsit apadt a lista, de itt is megjelenik problémaként a megkülönböztetés, nem megfelelő tájékoztatás. Kevésnek találják a délutáni ingyenes sportolási lehetőséget és kifogásolják a sporttal, vesenyekkel kapcsolatos kötelezőséget.

10 10 DIÁK 1. A kérdőívek kiosztásának és kitöltésének sikeressége Ezen adatok alapján értékeltük, a kérdésekre adott válaszokat 4. osztályban teljes létszám 51 fő, válaszadók száma 44 fő 86 % 6. évfolyam teljes létszám 54 fő, válaszadók száma 50 fő 92 % 8. évfolyam teljes létszám 34 fő, válaszadók száma 26 fő 76 % Ez az összes érintett tanuló 86 %-a, tehát a mérés eredményesnek mondható. A diákok véleménye hatfokú skálán

11 11 A kérdőívek elemzése alapján egyértelműen kiderül, hogy diákjaink akár alsó, akár felső tagozatosok igen jól érzik magukat osztálytársaik között. A negyedikesek harmadik helyre tették, míg a hatodik nyolcadik évfolyam diákjai első helyre rangsorolták. Tanulóink elégedettek a pedagógusi segítséggel, ha a tanulásban nehézségük támad. A negyedik, hatodik, osztályosok nem tartják lényegesnek a korrepetálást, viszont a nyolcadikosok sokkal inkább igénylik ezt a tevékenységet, legalábbis a kérdőívek tanulsága szerint. Mindhárom évfolyamon tanulóink úgy ítélik meg, hogy nem túl sokat kell tanulniuk ahhoz, hogy másnapra jól felkészüljenek. A tanulók válaszaiból egyértelműen kitűnik, hogy a tanítási órák érdekességével nem igazán vannak megelégedve. A tanítói, tanári magyarázatokkal közepesen elégedettek diákjaink, tehát nem mindenki érti meg azt, amit szeretnénk nekik elmondani. Ez adódhat a gyerekek nem megfelelő figyelméből, de talán a nem elég érdekes órákból is. Míg diákjaink az osztályukban jól érzik magukat, ugyanezt már nem mondhatjuk el az iskoláról, ami számunkra kicsit ellentmondásosnak tűnik. A hagyományos iskolai rendezvényeket a nyolcadikosok tartják legkevésbé érdekesnek. Tanévközben úgy tűnt, hogy igen sokan látogatják a jól felszerelt iskolai könyvtárunkat, ehhez képest a kérdőívek elemzése mást mutat. A diákönkormányzat működésével a hatodik évfolyam diákjai úgy tűnik egyre elégedettebbek, míg a nyolcadikosok megítélése szerint nem megfelelő, mert igen alacsony pontértékeket kapott. A negyedik évfolyamon erre vonatkozó kérdést nem fogalmaztunk meg. A negyedik évfolyamos tanulóink nem igazán szeretnének év végén iskolát váltani, mindössze a megkérdezettek 0,7 %-a. Sajnos hatodik után már nem ilyen kedvező a helyzet, mivel a negyedikesek 1,83 %-a, míg a hatodikosok 1,43 %-a szeretnék hat évfolyamos gimnáziumban folytatni tanulmányait.

12 12 2. Miért javasolnád ezt az iskolát másoknak? Tanulónk körében évek óta igen nagy vonzerőt jelent az iskola nagy udvara. Ez az idei mérés alapján is megerősítést nyert, hiszen hatodik és nyolcadik évfolyamon is a legmagasabb pontértéket kapta, de a negyedikeseknél is a jól tanító pedagógus után a második helyen szerepel. Felső tagozaton a diákok a számítógép használatot emelték ki a negyedikesek viszont a sok sportolási lehetőséget. Az alsós gyerekek még nagyon személyfüggőek, ezért náluk igen fontos szempont a kedves tanítói odafigyelés. A nyolcadikosoknál már praktikus szempontok is megjelentek, mégpedig a jó közlekedés, számukra meghatározó jelentőségű, valószínűleg azért mert ellentétben a fiatalabb korosztállyal őket már kevésbé szállítják a szülők autóval. Sajnos tanulóink megítélése alapján a délutáni programok már nem jelentenek akkora vonzerőt.

13 13 3. Mi történne, ha szüleid más iskolába akarnánk vinni? A negyedik és hatodik évfolyam válaszadó diákjainak nagy többsége mindent megtenne, azért, hogy maradhasson. A 94 fő tanulóból 26-an beletörődnének, míg csak egy negyedikes diák válaszolta azt, hogy örülne. 4. Milyen szakkörre jársz? A negyedik évfolyamon a legnépszerűbb diákjaink között az informatika, angol, labdajáték, de egyre inkább felzárkózik a sakk és a labdarúgás is. A hatodikosok a kézilabdát, történelmet és matematikát részesítették előnyben. A nyolcadikosok körében a legnépszerűbb a labdarúgás.

14 14 5. Milyen szakkörre jártál volna? Ennél a kérdésnél igen színes a paletta a diákjaink szabadon engedték fantáziájukat. A negyedikben a legnagyobb igény a színjátszó szakkörre lenne, de a kézműves szakkört is szeretnék. Ezen kívül egyforma értéket kapott a barkács, csillagász, sütés-főzés és az ének szakkör. A hatodik évfolyamon az angolt említik legtöbb helyen, de többen szeretnének futball szakkört és igény merült fel a rajz és a dráma iránt is. Meglepő módon, a nyolcadik évfolyamon rajz szakkört szerettek volna diákjaink.

15 15 6. Melyik iskolai programon érezted magad a legjobban? A megkérdezett diákjaink minden évfolyamon az első három hely valamelyikére a kirándulást helyezték. A negyedik évfolyamon a farsang és a gyereknap tartozik a sikeres programok közé. A hatodik és nyolcadik évfolyam igen kedveli az osztály-bulikat. A felsős diákok többsége még emlékszik a diszkóra, ami szintén megelégedést váltott ki a gyerekek körében. A hatodik évfolyamon az ötödik osztályos erdei iskolát, nyolcadik évfolyamon pedig a múzeumi napot tartják jó programnak.

16 16 7. Milyennek értékeled az iskola felszereltségét? A negyedik évfolyam tanulói jól felszereltnek tartják iskolánkat. Felső tagozaton a megfelelő jelző kapta a legtöbb jelölést. Az összes megkérdezett diák közül 14-en úgy gondolják, hogy elfogadható, míg egy negyedikes kisdiák szerint gyenge iskolánk felszereltsége. 8. Mi hiányzik iskolánk felszereltségéből? Ennél a kérdésnél igen változatos válaszok, illetve igények merültek fel. A negyedik évfolyamon, talán jogos igényként a tanteremben működő csap jelent meg. Ami még reálisnak minősíthető felvetés, az a zárható szekrény a gyerekek részére. Sajnos továbbra is a mosdók felszereltsége jelent meg igényként, pl. WC papír, szappan. A hatodik évfolyamon hiánynak minősítették a gyerekek az újonnan érkezők részére az osztály által használatos tankönyvet. Náluk is megjelent, hogy a mosdók felszereltsége nem megfelelő. A nyolcadikos diákok több, szebb udvari játékot szeretnének és több sporteszközt. A mosdók felszereltsége itt is megjelenik és még felsorolás szerűen: óra, tükör, jobb táblák, padok.

17 17 9. Mit szeretsz az iskolában a legjobban? A válaszokból egyértelműen kiderül mindhárom évfolyamon diákjaink legjobban a kedves, figyelmes tanárokat szeretik. Negyedik évfolyamon tanulóink a testnevelést, a programokat és a nagy udvart részesítik előnyben. A hatodikos tanulók szeretik az érdekes órákat, a digitális táblát, testnevelést és a barátokat. A kortárs kapcsolatok fontossága a nyolcadik évfolyamon is megjelenik, de igen sokan említik a testnevelés órát, az osztályfőnök személyét. Nem utolsó sorban említésre méltó még a szép iskolaépület és informatika óra. 10. Mit szeretsz a legkevésbé az iskolában? Mindhárom évfolyam diákjai egyértelműen az ebéd minőségét kifogásolják, viszont ha megfelelő az ebéd, akkor kevésnek találják, hiányolják a repetát. Elégedetlenek a büfé egészségtelen árukészletével és az igen magas árakkal. A mosdók és a tornaterem tisztaságával is elégedetlenek diákjaink. Felső tagozaton nem kedvelik az unalmas órákat és nem értenek egyet az egész osztály büntetésével, ha néhányan nem megfelelően viselkednek. KONKLÚZIÓ Erősségeink: - A szülők többsége jól érzi magát az iskolában. - Negyedikben és nyolcadikban megfelelőnek tartják a gyerekek értékelését. - Jónak tartják az emelt szintű oktatást (idegen nyelv, testnevelés). - Szeretik, hasznosnak és jól fejlesztőnek tartják a csoportbontásos oktatást. - Elégedettek a kedves, gyermekközpontú pedagógusok munkájával, szakmai felkészültségével. - Negyedik évfolyamon a szülők és a diákok szerint is a mindennapos testmozgás, a biztos alapkészségek és a matematika oktatás valósul meg leginkább. - Hatodik évfolyamon a szövegértést, informatikát és az idegen nyelvet emelték ki. - Nyolcadikra természetes, hogy a továbbtanulásra való felkészítés első helyen szerepel, majd akárcsak hatodikban az informatika és az idegen nyelv jelenik meg.

18 18 - A legkedveltebb programok továbbra is a szülők és a diákok körében egyaránt évek óta a kirándulás, múzeumi nap, színházlátogatás, alsó tagozaton a farsang és a gyereknap, hatodik, nyolcadik évfolyamon az osztály-bulik, diszkó. - A diákok szerint megfelelő pedagógusi segítséget kapnak a rászoruló tanulók. - Negyedikes diákjaink nem kívánnak nyolc évfolyamos gimnáziumba távozni. - Tanulóink körében igen népszerű az informatika oktatás, informatika szakkör és a számítógép használat. - Diákjaink jól felszereltnek ítélik meg iskolánkat Gyengeségeink: - A szülők kívánsága, hogy jobban valósuljon meg az egyénre szabott fejlesztés, a tanulás-tanítása és több legyen a személyes beszélgetés. - Igényként merült fel a megfelelőbb tehetséggondozás. - Hetedik, nyolcadik évfolyamon igény lenne a második idegen nyelv bevezetésére, legalább szakköri szinten. - Diákjaink érdekesebb tanórákat szeretnének. - Többen kifogásolják az ebéd minőségét, időnként mennyiségét. - A szülők és a diákok körében is problémaként merült fel az iskolai büfé magas árai. - Kifogásolták a szülők és a diákok egyaránt a vizesblokkok nem megfelelő felszereltségét. - Az első emeleti termekben hiányolják az osztálytermi működő mosdókat.

19 19 Intézkedési terv a 2012/2013-as tanévre I. Tanítási órák érdekesebbé tételének érdekében - Tevékenységközpontú tanórák számának növelése. - Tanári, tanulói kísérletek, eszközhasználat gyakoribbá tétele. - Formabontó tanórák sűrűbb alkalmazása. II. A hat évfolyamos iskolába távozók számának csökkentése érdekében - Tehetséggondozási program. - Szülőkkel való kapcsolat javítása. - Tanulás-tanításának további terjesztése, fejlesztése. III. A nevelő-oktató munkát közvetetten befolyásoló tényezők javítása érdekében - Tárgyalásokat kezdeményezünk az ebédbeszállítóval a minőség javítása érdekében. - A tantermi mosdók használhatósága érdekében (ismételten) jelezzük a problémát a fenntartó felé. - A büfé magas árainak kifogásolása miatt üzemeltető váltásának előtérbe helyezése.

20 20 Legitimáció Tárgy: A évi minőségbiztosítási beszámoló elfogadása A Jókai Mór Általános Iskola Szülői Szervezete megismerte a évi partneri mérésekről szóló beszámolót. A beszámolót igen: nem: tartózkodott: arányban a jelenlévők elfogadták. Budapest, június 16. Czetőné Szabó Elvira Kaszás Zsoltné Szülői Szervezet Vezetője Hitelesítő Hitelesítő

21 21 Legitimáció Tárgy: A évi minőségirányítási beszámoló elfogadása Az intézmény nevelőtestülete megismerte a évi partneri mérésekről szóló beszámolót, mely alapján a as tanévre elkészítette intézkedési tervet. igen: nem: tartózkodott: arányban a jelen levők elfogadták. Budapest, június 19. Czetőné Szabó Elvira Bohus Mihály Igazgató Hitelesítő Hitelesítő

II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola 4100 Berettyóújfalu Rákóczi u. 1.

II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola 4100 Berettyóújfalu Rákóczi u. 1. Iskolánk a város központjában, parkolókkal ellátott, parkosított, ápolt, védett környezetben, helyezkedik el, könnyen megközelíthető. Oktató-nevelő munkánk során legfőbb célunk, a tanulói alapkészségek

Részletesebben

A Hunyadi Mátyás Általános Iskola munkaterve a 2011/2012. tanévre

A Hunyadi Mátyás Általános Iskola munkaterve a 2011/2012. tanévre 1 Hunyadi Mátyás Általános Iskola 9072 Nagyszentjános Árpád u. 11/a Telefon/fax: 96/544-040 E-mail: humaisk@vipmail.hu Honlap: www.humaisk.hu OM: 03 06 01 A Hunyadi Mátyás Általános Iskola munkaterve a

Részletesebben

Tanulói elégedettség mérés 2011/2012. tanév

Tanulói elégedettség mérés 2011/2012. tanév 1 Tanulói elégedettség mérés 2011/2012. tanév Kiküldött kérdőívek száma: Visszaküldött kérdőívek száma (): Visszaküldött kérdőívek száma (): Visszaküldött kérdőívek száma (): Visszaküldött kérdőívek száma

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM 2013

PEDAGÓGIAI PROGRAM 2013 PEDAGÓGIAI PROGRAM 2013 1 PEDAGÓGIAI PROGRAM 2013 Tartalom 1. Az iskola nevelési programja... 4 1.1. A nevelő-oktató munka pedagógiai alapelvei, céljai, feladatai, eszközei, eljárásai... 4 1.2. A személyiségfejlesztéssel

Részletesebben

JÓKAI MÓR ÁLTALÁNOS ISKOLA. Minőségbiztosítási beszámoló a szülők és a tanulók körében végzett partneri mérésekről

JÓKAI MÓR ÁLTALÁNOS ISKOLA. Minőségbiztosítási beszámoló a szülők és a tanulók körében végzett partneri mérésekről JÓKAI MÓR ÁLTALÁNOS ISKOLA Minőségbiztosítási beszámoló a szülők és a tanulók körében végzett partneri mérésekről 2009/2010 TARTALOMJEGYZÉK SZÜLŐK... 3 1. A kérdőívek kiosztásának és kitöltésének sikeressége...

Részletesebben

Esztergály Mihály Általános Iskola. Pedagógiai Programja

Esztergály Mihály Általános Iskola. Pedagógiai Programja A Csomádi Esztergály Mihály Általános Iskola Pedagógiai Programja (kiegészített, átdolgozott változat) 2008. A képviselőtestület jóváhagyta: 2008. jan. 21-én határozat száma: 9/2008 (01.21.) 1 II. Az intézmény

Részletesebben

Apagyi Zrínyi Ilona Általános Iskola 2015/2016. évi MUNKATERVE

Apagyi Zrínyi Ilona Általános Iskola 2015/2016. évi MUNKATERVE Apagyi Zrínyi Ilona Általános Iskola 2015/2016. évi MUNKATERVE Apagy, 2015. 08. 31. Benga András Igazgató A munkaterv összeállításánál következő dokumentumokat vettük alapul: - A köznevelési Törvényt.

Részletesebben

A 2011-es év kompetencia-méréseinek elemzése

A 2011-es év kompetencia-méréseinek elemzése A 2011-es év kompetencia-méréseinek elemzése SIOK Dr. Faust Miklós Általános Iskola Nagyberény Készítette: Kristáné Soós Melinda Nagyberény, 2012. április 2. 6. osztály Matematika 3. oldal Az első grafikonon

Részletesebben

Közzétételi lista. 2015/16-ös tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz

Közzétételi lista. 2015/16-ös tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz Közzétételi lista 2015/16-ös tanév Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez (személyes adatokat nem sértve) kapcsolódó információkról a szülőket tájékoztatni szükséges,

Részletesebben

A Herman Ottó Általános Iskola Munkaterve

A Herman Ottó Általános Iskola Munkaterve A Herman Ottó Általános Iskola Munkaterve a 10. tanévre Felsőpakony, 2009. szeptember Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 I. Helyzetelemzés... 3 II. A tanévindítás feltételei... 4 Személyi feltételek...

Részletesebben

2252 Tóalmás, Béke u. 27. OM: 032533 MUNKATERVE 2015/2016. Készítette a munkaközösségek javaslatai alapján:...

2252 Tóalmás, Béke u. 27. OM: 032533 MUNKATERVE 2015/2016. Készítette a munkaközösségek javaslatai alapján:... Tóalmási Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 2252 Tóalmás, Béke u. 27. OM: 032533 MUNKATERVE 2015/2016. Készítette a munkaközösségek javaslatai alapján:... Horváth Nóra intézményvezető Tóalmás, 2015.

Részletesebben

Szent-Györgyi Albert Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium PEDAGÓGIAI PROGRAMJA HELYI TANTERVE. Ajka, 2010.

Szent-Györgyi Albert Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium PEDAGÓGIAI PROGRAMJA HELYI TANTERVE. Ajka, 2010. Szent-Györgyi Albert Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium PEDAGÓGIAI PROGRAMJA ÉS HELYI TANTERVE Ajka, 2010. 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. Az iskolában folyó nevelő- oktató munka pedagógiai alapelvei -6-2.

Részletesebben

Nagyrécsei Körzeti Általános Iskola. 2013/2014. tanévre vonatkozó Munkaterve

Nagyrécsei Körzeti Általános Iskola. 2013/2014. tanévre vonatkozó Munkaterve Nagyrécsei Körzeti Általános Iskola 2013/2014. tanévre vonatkozó e A munkatervet készítette: Horváth János igazgató A munkatervet jóváhagyó nevelőtestületi értekezlet kelte: 2013.08.30. 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

PIEM AVASTETŐI-SZÉCHENYI ÁLTALÁNOS ISKOLA

PIEM AVASTETŐI-SZÉCHENYI ÁLTALÁNOS ISKOLA PIEM AVASTETŐI-SZÉCHENYI ÁLTALÁNOS ISKOLA Minőségbiztosítási csoportunk. februárjában és márciusában végezte el a kétévente esedékes partneri igény-és elégedettségmérést. Megkérdeztük a szülők, tanulók,

Részletesebben

Mihályi Általános Iskola Pedagógiai Programja

Mihályi Általános Iskola Pedagógiai Programja Mihályi Általános Iskola Pedagógiai Programja Tartalomjegyzék HELYZETELEMZÉS... 5 BEVEZETÉS... 7 NEVELÉSI PROGRAM... 9 Szervezeti tagozódás... 19 Tárgyi, személyi feltételek... 20 Ellenőrzés, értékelés...

Részletesebben

Országos kompetencia mérés - fenntartói tájékoztató

Országos kompetencia mérés - fenntartói tájékoztató Református Pedagógiai Intézet Országos kompetencia mérés - fenntartói tájékoztató Református iskolák 2010-2014 közötti eredményeinek elemzése Készítette: Bánné Mészáros Anikó 2015 Tartalom Bevezetés...

Részletesebben

Szücsné Sajtos Ágnes Katalin

Szücsné Sajtos Ágnes Katalin Igazgatói pályázat Szücsné Sajtos Ágnes Katalin Tóvárosi Általános Iskola Székesfehérvár 2011. május 6. SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ 2 1. SZEMÉLYES ADATOK Név: Szücsné Sajtos Ágnes Katalin Születési név: Sajtos

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA MÓRICZ ZSIGMOND REFORMÁTUS KOLLÉGIUM, GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA TAGINTÉZMÉNYE

KÖZZÉTÉTELI LISTA MÓRICZ ZSIGMOND REFORMÁTUS KOLLÉGIUM, GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA TAGINTÉZMÉNYE KÖZZÉTÉTELI LISTA MÓRICZ ZSIGMOND REFORMÁTUS KOLLÉGIUM, GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA TAGINTÉZMÉNYE 5310 KISÚJSZÁLLÁS KÁLVIN U. 3. JOGSZABÁLYI HÁTTÉR 32/2008. - XI.24. OKM rendelet

Részletesebben

I. INTÉZMÉNYI ADATOK II. BEVEZETÉS

I. INTÉZMÉNYI ADATOK II. BEVEZETÉS I. INTÉZMÉNYI ADATOK Az intézmény neve: Baross Gábor Általános Iskola Székhelye: Budapest, XXII. Dózsa György út 84-94. Fenntartó: Budapest, XXII. kerület Önkormányzata Működési terület: általános iskola

Részletesebben

I. N E V E L É S I P R O G R A M

I. N E V E L É S I P R O G R A M I. N E V E L É S I P R O G R A M H E L Y ZE T E L E M ZÉ S Intézményünk a 2003-2004-es tanévtől két iskola összevonásával alakult eggyé. A Dohány utcai, és a Kertész utcai iskola is több mint száz éves

Részletesebben

Csány László Általános Iskola Zalacsány, Csány László u. 6. Pedagógiai program

Csány László Általános Iskola Zalacsány, Csány László u. 6. Pedagógiai program Csány László Általános Iskola Zalacsány, Csány László u. 6. Pedagógiai program Összeállította: Kópicz Csaba igazgató Tóth Istvánné igazgatóhelyettes Az Általános Iskola nevelőtestülete Zalacsány, 2013.

Részletesebben

mérés.info A Mérés-értékelési Osztály hírei 2010. december CÍM 1088 Budapest, Vas utca 8-10. HONLAP www.fppti.hu

mérés.info A Mérés-értékelési Osztály hírei 2010. december CÍM 1088 Budapest, Vas utca 8-10. HONLAP www.fppti.hu mérés.info A Mérés-értékelési Osztály hírei 2010. december CÍM 1088 Budapest, Vas utca 8-10. HONLAP www.fppti.hu 16. szám 2010. december 2 F E L H Í V Á S A Mérés-értékelési Osztály munkatársai fontosnak

Részletesebben

BALLA KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA CSÉVHARASZT

BALLA KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA CSÉVHARASZT A BALLA KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA CSÉVHARASZT PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Összeállította: Malik Károly igazgató BEVEZETŐ Az iskola hivatalos neve: Balla Károly Általános Iskola Csévharaszt /2002.09.01 óta/ Az iskola

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 24-i ülésére:

BESZÁMOLÓ. Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 24-i ülésére: BESZÁMOLÓ Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 24-i ülésére: Tájékoztató az Általános Iskola munkájáról különös tekintettel az előző tanév befejezésére, ill. az új tanév

Részletesebben

Pápai Református Kollégium Gimnáziumának és Művészeti Szakközépiskolájának Dadi Tagintézményei

Pápai Református Kollégium Gimnáziumának és Művészeti Szakközépiskolájának Dadi Tagintézményei Pápai Református Kollégium Gimnáziumának és Művészeti Szakközépiskolájának Dadi Tagintézményei Tanulói kérdőívek értékelése, 2012 Az értékelés során a tavalyi évhez hasonlóan különválasztottam az alsó

Részletesebben

HŐGYÉSZI HEGYHÁT ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

HŐGYÉSZI HEGYHÁT ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HŐGYÉSZI HEGYHÁT ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A házirend az iskola belső életét szabályozza. Hatályos az iskola teljes területén,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2007. június 25-i ülésre

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2007. június 25-i ülésre ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2007. június 25-i ülésre Tárgy: A zirci Reguly Antal Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola Pedagógiai Programjának módosítása Előadó: Wohlfart

Részletesebben

Gyorsjelentés. az informatikai eszközök iskolafejlesztő célú alkalmazásának országos helyzetéről 2011. február 28-án, elemér napján KÉSZÍTETTÉK:

Gyorsjelentés. az informatikai eszközök iskolafejlesztő célú alkalmazásának országos helyzetéről 2011. február 28-án, elemér napján KÉSZÍTETTÉK: Gyorsjelentés az informatikai eszközök iskolafejlesztő célú alkalmazásának országos helyzetéről 2011. február 28-án, elemér napján KÉSZÍTETTÉK: Hunya Márta PhD Kőrösné dr. Mikis Márta Tartsayné Németh

Részletesebben

Készítette: Futóné Szabó Margit Karcag, 2011. március 29.

Készítette: Futóné Szabó Margit Karcag, 2011. március 29. Intézmény mérési portfólió (mérés-elemzés) Kiskulcsosi Általános Iskola OM azonosító: 035857 5300 Karcag, Kisújszállási út 112. 2010. nyolcadik évfolyam Matematika Készítette: Futóné Szabó Margit Karcag,

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM 2015.

PEDAGÓGIAI PROGRAM 2015. PEDAGÓGIAI PROGRAM 2015. Székesfehérvár, Munkácsy Mihály utca 10. 1 MOTTÓNK: Félig sem olyan fontos az, mit tanítunk gyermekeinknek, mint az, hogy tanítjuk. Amit az iskolában tanultunk, annak legnagyobb

Részletesebben

Címlap PÁLYÁZAT. a Szegedi Gregor József Általános Iskola Intézményvezető, magasabb vezető beosztás ellátására

Címlap PÁLYÁZAT. a Szegedi Gregor József Általános Iskola Intézményvezető, magasabb vezető beosztás ellátására Címlap PÁLYÁZAT a Szegedi Gregor József Általános Iskola Intézményvezető, magasabb vezető beosztás ellátására Ha valamit, akár egy ügyet, akár egy operatársulatot, akár egy óvodát a szakértelmen kívül

Részletesebben

Magyarországi diákok az erdélyi felsőoktatásban

Magyarországi diákok az erdélyi felsőoktatásban w kutatás közben 139 Azonban veszélyként látjuk azt, hogy az új szervezeti struktúra esetleg egy újabb, tartalom nélküli, merev, formális keretté alakulhat, egy újabb ernyővé, amely az autonómia jelszava

Részletesebben

2015/2016. ÉVI MUNKATERVE

2015/2016. ÉVI MUNKATERVE TELEKI JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SZAKISKOLA 2015/2016. ÉVI MUNKATERVE ~ 1 ~ Munkaterv A 2015/2016. tanévre A világhoz nem alkalmazkodni kell, hanem csinálni; nem újra teremteni azt, ami már meg van benne,

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM. Damjanich János Gimnázium és Mezőgazdasági Szakképző Iskola

PEDAGÓGIAI PROGRAM. Damjanich János Gimnázium és Mezőgazdasági Szakképző Iskola 2015 PEDAGÓGIAI PROGRAM Damjanich János Gimnázium és Mezőgazdasági Szakképző Iskola 1 I. I. Helyzetelemzés... 5 1. Az iskola rövid története..5 2. Középiskolánk hivatalos adatai...6 3. Az iskola és környezete...7

Részletesebben

REFORMOK AZ OKTATÁSBAN 2002 2006

REFORMOK AZ OKTATÁSBAN 2002 2006 REFORMOK AZ OKTATÁSBAN 2002 2006 234 9 TARTALOM Szemünk fénye-program Sokan azért tekintenek különösen nagy tisztelettel Klebelsberg Kúnó valamikori vallás- és közoktatásügyi miniszterre, mert az ô minisztersége

Részletesebben

70/2008. (V. 29.) Kgy. Határozat. Baranya megye közoktatásának feladatellátási, intézményhálózati működtetési és fejlesztési tervének kiegészítése

70/2008. (V. 29.) Kgy. Határozat. Baranya megye közoktatásának feladatellátási, intézményhálózati működtetési és fejlesztési tervének kiegészítése 70/2008. (V. 29.) Kgy. Határozat Baranya megye közoktatásának feladatellátási, intézményhálózati működtetési és fejlesztési tervének kiegészítése A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Baranya megye

Részletesebben

T A N K Ö N Y V, T A N E S Z K Ö Z

T A N K Ö N Y V, T A N E S Z K Ö Z ISKOLAI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS SZÜLŐI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS T A N K Ö N Y V, T A N E S Z K Ö Z H A S Z N Á L A T EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY KESZTHELY 2 0 0 9-2 0 1 0 Készítette:

Részletesebben

AZ ERZSÉBETVÁROSI KÉTTANNYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA

AZ ERZSÉBETVÁROSI KÉTTANNYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA AZ ERZSÉBETVÁROSI KÉTTANNYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2014 Az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola 2011. július 2-ával

Részletesebben

Vezetői pályázat. Készítette: Kukainé Békési Emese Baross Gábor Általános Iskola. Emberi Erőforrások Minisztere

Vezetői pályázat. Készítette: Kukainé Békési Emese Baross Gábor Általános Iskola. Emberi Erőforrások Minisztere Vezetői pályázat Készítette: Kukainé Békési Emese Baross Gábor Általános Iskola Pályáztató: Emberi Erőforrások Minisztere Benyújtás helye: KLIK XXII. Tankerülete 1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 24. Pályázati

Részletesebben

A NAGYKOVÁCSI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2010-2011. TANÉVI NEVELŐ-OKTATÓ MUNKÁJÁNAK ÉRTÉKELÉSE

A NAGYKOVÁCSI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2010-2011. TANÉVI NEVELŐ-OKTATÓ MUNKÁJÁNAK ÉRTÉKELÉSE A NAGYKOVÁCSI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2010-2011. TANÉVI NEVELŐ-OKTATÓ MUNKÁJÁNAK ÉRTÉKELÉSE Készítette: Dér Zsuzsanna igazgató Nagykovácsi, 2011. június 22. Kapja: Bencsik Mónika polgármester Nagykovácsi Nagyközség

Részletesebben

Tájékoztató a 2015/2016-os tanév feladatainak végrehajtásáról és a 2016/2017-es nevelési év előkészítéséről

Tájékoztató a 2015/2016-os tanév feladatainak végrehajtásáról és a 2016/2017-es nevelési év előkészítéséről Polgári Vásárhelyi Pál Általános Iskola ARANY FOKOZAT Tájékoztató a feladatainak végrehajtásáról és a 2016/2017-es nevelési év előkészítéséről 4090 Polgár, Zólyom utca 14. Bevezető: A Polgári Vásárhelyi

Részletesebben

GIMNÁZIUMOK REKRUTÁCIÓJA. Andor Mihály MTA Szociológiai Kutatóintézete. A szülők iskolai végzettsége

GIMNÁZIUMOK REKRUTÁCIÓJA. Andor Mihály MTA Szociológiai Kutatóintézete. A szülők iskolai végzettsége MAGYAR PEDAGÓGIA 103. évf. 3. szám 315 338. (2003) GIMNÁZIUMOK REKRUTÁCIÓJA Andor Mihály MTA Szociológiai Kutatóintézete 1990 óta nagyméretű differenciálódás ment végbe a gimnáziumi oktatásban. 1989-ben

Részletesebben

Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola ÉVES FELADATAI. 2015/2016. tanév

Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola ÉVES FELADATAI. 2015/2016. tanév Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola Ikt.sz.: 74-2/2015. 7143 Őcsény, Perczel Mór utca 1. Ügyintéző: Ősze Józsefné Tel: 74/496-782 Ügyintézés helye: Őcsény, Perczel u. 1. e-mail: amk.ocseny@altisk-ocseny.sulinet.hu

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA 2014/2015- ös tanév

KÖZZÉTÉTELI LISTA 2014/2015- ös tanév KÖZZÉTÉTELI LISTA 2014/2015- ös tanév A Kormány 229/2012. (VIII.28) Korm. rendelete a nemzeti köznevelési törvény alapján a következő adatokkal működik intézményünk Intézmény neve: Bajai Szentistváni Általános

Részletesebben

Zalakomári Általános Iskola 2015/2016. tanévre vonatkozó Munkaterve

Zalakomári Általános Iskola 2015/2016. tanévre vonatkozó Munkaterve Zalakomári Általános Iskola 2015/2016. tanévre vonatkozó Munkaterve A MUNKATERVET KÉSZÍTETTE: SZAKÁLL TIBOR A MUNKATERVET JÓVÁHAGYÓ NEVELŐTESTÜLETI DÖNTÉS KELTE : 1 2 2015. SZEPTEMBER 18. Tartalomjegyzék

Részletesebben

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM Tartalomjegyzék 1 AZ INTÉZMÉNY BEMUTATÁSA 2 11 ÁLTALÁNOS BEMUTATÁS 2 12 AZ ISKOLA ADATAI 3 13 Az ISKOLA SZERVEZETI FELÉPÍTÉSE 4 2 AZ INTÉZMÉNY MINŐSÉGPOLITIKÁJA 5 21 MINŐSÉGPOLITIKAI NYILATKOZAT 5 22 JÖVŐKÉP

Részletesebben

HELYI PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

HELYI PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Helyi Pedagógiai Program Az emberi nemnek hivatása nem rontás, pusztítás, megsemmisítés, hanem, hogy munkálkodjon, alkosson, teremtsen. / Széchenyi István: Por és sár / KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR - PÉTERFY SÁNDOR

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 32/2008. (XI. 24.) a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló OKM rendelet alapján az alábbi adatokkal működik intézményünk. Intézmény neve: Felsőbüki Nagy Pál Általános

Részletesebben

HAJÓS ALFRÉD ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

HAJÓS ALFRÉD ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A HAJÓS ALFRÉD ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA GÖDÖLLŐ 2013. 1 TARTALOMJEGYZÉK Bevezető... 2 A gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola bemutatása... 3 Nevelési program... 7 1. Az iskolában folyó nevelő-oktató

Részletesebben

KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ

KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ Készítette: Millennium Intézet Alapítvány Vezető kutatók: Éliás Zsuzsanna Némethy Szabolcs Megrendelő: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2015 T A R

Részletesebben

Sükösd Érsekcsanád ÁMK Bíber János Általános Iskolai és Alapfokú Művészetoktatási Tagintézménye M U N K A T E R V 2010/2011.

Sükösd Érsekcsanád ÁMK Bíber János Általános Iskolai és Alapfokú Művészetoktatási Tagintézménye M U N K A T E R V 2010/2011. Sükösd Érsekcsanád ÁMK Bíber János Általános Iskolai és Alapfokú Művészetoktatási Tagintézménye M U N K A T E R V 2010/2011. I. A tanév rendjét meghatározó legfontosabb jogszabályok 1. A 22/2010. (V.13.)

Részletesebben

A gimnázium és az általános iskola Egészségfejlesztési Programja

A gimnázium és az általános iskola Egészségfejlesztési Programja 1. számú melléklet A gimnázium és az általános iskola Egészségfejlesztési Programja Nemcsak az a hasznos, ha pénzt gyűjtünk, de az is, ha egészséget szerzünk, mert az egészség talán inkább, mint a vagyon

Részletesebben

PÓKASZEPETKI FESTETICS KRISTÓF ÁLTALÁNOS ISKOLA

PÓKASZEPETKI FESTETICS KRISTÓF ÁLTALÁNOS ISKOLA PÓKASZEPETKI FESTETICS KRISTÓF ÁLTALÁNOS ISKOLA AZ ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Készítette: Kovács Árpádné igazgató Tartalomjegyzék 1. Nyilatkozatok... 6 2. Az Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2011.

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2011. KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2011. 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről 10. számú melléklet a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelethez 188 Különös közzétételi lista a nevelési-oktatási

Részletesebben

Dr. Kovács Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola valamint és Mezőkomáromi Tagiskolájának Különös Közzétételi Listája 2014/2015 tanév

Dr. Kovács Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola valamint és Mezőkomáromi Tagiskolájának Különös Közzétételi Listája 2014/2015 tanév Dr. Kovács Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola valamint és Mezőkomáromi Tagiskolájának Különös Közzétételi Listája 2014/2015 tanév 1. A pedagógusok iskolai végzettsége Végzettség Szakképesítés

Részletesebben

AZ INTÉZMÉNYEK OKTATÁSI INFRASTRUKTÚRÁJA

AZ INTÉZMÉNYEK OKTATÁSI INFRASTRUKTÚRÁJA Ö S S Z E H A S O N L Í T Ó É R T É K E L É S E K AZ INTÉZMÉNYEK OKTATÁSI INFRASTRUKTÚRÁJA Felkészült és elhivatott oktató, tudásvágyó és szorgalmas hallgató ők a felsőfokú képzés sikerességének évszázadok

Részletesebben

Célunk: testileg, lelkileg és szellemileg megalapozott tudással rendelkező nemzedékek útjára bocsájtása a középfokú oktatási intézményekbe.

Célunk: testileg, lelkileg és szellemileg megalapozott tudással rendelkező nemzedékek útjára bocsájtása a középfokú oktatási intézményekbe. Mottó: Minden ország támasza, talpköve a tiszta erkölcs. /Berzsenyi Dániel/ Az iskolaválasztás a családok számára fontos, felelősségteljes döntés, amely meghatározza a gyermek további fejlődését. E fontos

Részletesebben

Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény MUNKATERV

Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény MUNKATERV Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény MUNKATERV 2015-2016. tanév Tartalomjegyzék I. Szervezési rész... 3 A tanév helyi rendje:... 3

Részletesebben

Nemzeti Alaptanterv. 110/2012(VI.4.) kormány rend. 66.MK.2013.09.0 1.

Nemzeti Alaptanterv. 110/2012(VI.4.) kormány rend. 66.MK.2013.09.0 1. 2012-2013. 2013. tanév Tanév rendje Szorgalmi idő első napja 2012.09.03. hétfő Szorgalmi idő utolsó napja 2013.06.14. péntek Félév vége 2013.01.11. péntek Félévi értesítő kiadása 2012.01.18. péntek Félévi

Részletesebben

CSAPÓKERTI ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV. 2015/2016-os tanév

CSAPÓKERTI ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV. 2015/2016-os tanév CSAPÓKERTI ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2015/2016-os tanév Összeállította: Nagy Zsolt intézményvezető Debrecen, 2015. augusztus 25. Tartalom 1. A 2015/2016-os tanévet meghatározó jogszabályok, dokumentumok...4

Részletesebben

Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény

Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény 1. A tanulók jogai 1.1. Az intézmény szabadtéri sportlétesítményeit, játszóterét szorgalmi időben szabadon

Részletesebben

Nyírteleki Általános Iskola MUNKATERV REÁL MUNKAKÖZÖSSÉG ALSÓ TAGOZAT 2015/2016. Készítette: Bagolyné Takács Enikő munkaközösség vezető

Nyírteleki Általános Iskola MUNKATERV REÁL MUNKAKÖZÖSSÉG ALSÓ TAGOZAT 2015/2016. Készítette: Bagolyné Takács Enikő munkaközösség vezető Nyírteleki Általános Iskola MUNKATERV REÁL MUNKAKÖZÖSSÉG ALSÓ TAGOZAT 2015/2016 Készítette: munkaközösség vezető "Amikor a fiadat oktatod, a fiad fiát is oktatod." /Talmud/ I. REÁL MUNKAKÖZÖSSÉG HELYZETELEMZÉS,

Részletesebben

IMIP értékelés 2009/2010. Összefoglaló A fenntartó minden intézményre vonatkozó elvárásainak teljesülése intézményünkben

IMIP értékelés 2009/2010. Összefoglaló A fenntartó minden intézményre vonatkozó elvárásainak teljesülése intézményünkben IMIP értékelés 2009/2010. Összefoglaló A fenntartó minden intézményre vonatkozó elvárásainak teljesülése intézményünkben A 2009/2010. tanévben az ÖMIP-ben megfogalmazott fenntartói elvárásokat beépítettük

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület SOROKSÁR Önkormányzatának

Budapest Főváros XXIII. kerület SOROKSÁR Önkormányzatának Budapest Főváros XXIII. kerület SOROKSÁR Önkormányzatának KÖZOKTATÁSI KONCEPCIÓJA, feladatellátási, intézményhálózat-működtetési és fejlesztési terve (közoktatási intézkedési terv) 2008-2016 TARTALOM I.

Részletesebben

Érvényes: 2012.09.01-től. A veszprémi Jendrassik Venesz Középiskola és Szakiskola Pedagógiai programja

Érvényes: 2012.09.01-től. A veszprémi Jendrassik Venesz Középiskola és Szakiskola Pedagógiai programja 1 Érvényes: 2012.09.01-től A veszprémi Jendrassik Venesz Középiskola és Szakiskola Pedagógiai programja 2012 2 Intézményvezetői köszöntő Tisztelt Érdeklődő! Ön a veszprémi Jendrassik (György) Venesz (József)

Részletesebben

Iskolai teljesítmény iskolai átszervezés 2006 2009 1

Iskolai teljesítmény iskolai átszervezés 2006 2009 1 Iskolai teljesítmény i átszervezés 2006 2009 1 Az előző fejezetben láthattuk, hogy hogyan alakult a 2000-es évek első évtizedében az alapfokú i ellátás a kistelepülések esetében. Ez a fejezet azt a kérdést

Részletesebben

A Bajai. III. Béla Gimnázium. pedagógiai nevelési programja

A Bajai. III. Béla Gimnázium. pedagógiai nevelési programja A Bajai III. Béla Gimnázium pedagógiai nevelési programja 1 TARTALOMJEGYZÉK A) NEVELÉSI TERV 1. BEVEZETŐ... 4 2. AZ ISKOLA JOGÁLLÁSA... 4 3. ALAPELVEINK, KIEMELTEN KEZELT ÉRTÉKEINK... 9 4. AZ ISKOLA CÉL-

Részletesebben

Pedagógiai Program Helyi tanterv

Pedagógiai Program Helyi tanterv Debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola OM: 031090 KLIK szervezeti kód: 082046 4030 Debrecen, Szabó Kálmán u. 3-5. Pedagógiai Program Helyi tanterv 2015 1 Debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola 4030

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK AZ INTÉZMÉNYRŐL... HELYZETELEMZÉS... (ÖMIP) FŐ IRÁNYELVEI.. 6. old. MINŐSÉGPOLITITKAI NYILATKOZAT.. 8. old.

TARTALOMJEGYZÉK AZ INTÉZMÉNYRŐL... HELYZETELEMZÉS... (ÖMIP) FŐ IRÁNYELVEI.. 6. old. MINŐSÉGPOLITITKAI NYILATKOZAT.. 8. old. IMIP TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... AZ INTÉZMÉNYRŐL.... HELYZETELEMZÉS..... 3. old. 4. old. 5. old. FENNTARTÓI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM (ÖMIP) FŐ IRÁNYELVEI.. 6. old. MINŐSÉGPOLITITKAI NYILATKOZAT.. 8.

Részletesebben

Diákönkormányzat és Művészeti Iskola DÖK Intézményvezetői pályázatok értékelése Javaslattétel

Diákönkormányzat és Művészeti Iskola DÖK Intézményvezetői pályázatok értékelése Javaslattétel ETYEK KÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATAL H-2091 Etyek, Körpince köz 4. Telefon: 06-22/353-633; 06-22/353-698 Fax: 06-22/353-655 E-mail: titkarsagetyek@fibermail.hu Ügyiratszám: 860-32/2009 Ügyintéző: Palotai

Részletesebben

A SOPRONI GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

A SOPRONI GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A SOPRONI GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Gárdonyi Géza Általános Iskola 9400 Sopron, Ferenczy János utca 1. Tel.: 99/312-246 E-mail: gardonyi@sopron.hu Honlap: www.gardonyi-sopron.sulinet.hu

Részletesebben

A Kemenesmagasi Általános Iskola Pedagógiai Programja. Tartalomjegyzék

A Kemenesmagasi Általános Iskola Pedagógiai Programja. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Az iskola helyzete, szervezeti felépítése 4 Az iskola hivatalos adatai, jelenlegi helyzete 4 Az iskola hivatalos adatai 4 Az iskola jelenlegi helyzete 4 Iskolánk múltja, társadalmi környezete

Részletesebben

HÁZIREND KT BEM JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA HERPAI VILMOS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA FÜLÖPSZÁLLÁS. A házirend célja és feladata. A házirend hatálya

HÁZIREND KT BEM JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA HERPAI VILMOS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA FÜLÖPSZÁLLÁS. A házirend célja és feladata. A házirend hatálya HÁZIREND KT BEM JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA HERPAI VILMOS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA FÜLÖPSZÁLLÁS A házirend célja és feladata 1. A házirend állapítja meg a tanulói jogok és kötelességek gyakorlásával, valamint az

Részletesebben

A Diósgyőri Gimnázium házirendje

A Diósgyőri Gimnázium házirendje A Diósgyőri Gimnázium házirendje I. Bevezető rész 1. A Diósgyőri Gimnázium tantestülete és a tanulókat képviselő diákönkormányzat egységes szerkezetbe foglalja az iskola életének és működésének legfontosabb

Részletesebben

HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉG- VIZSGÁLATOK, ZSKF 2009. ALAPADATOK ZSIGMOND KIRÁLY FŐISKOLA TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KUTATÓKÖZPONT ÖSSZEÁLLÍTOTTA: KABAI IMRE

HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉG- VIZSGÁLATOK, ZSKF 2009. ALAPADATOK ZSIGMOND KIRÁLY FŐISKOLA TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KUTATÓKÖZPONT ÖSSZEÁLLÍTOTTA: KABAI IMRE ZSKF TKK HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉG- VIZSGÁLATOK, ZSKF 2009. ZSIGMOND KIRÁLY FŐISKOLA TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KUTATÓKÖZPONT ÖSSZEÁLLÍTOTTA: KABAI IMRE KÉSZÜLT A PÁLYAKÖVETŐ KUTATÁSOK A ZSKF-EN KERETÉN BELÜL ZSIGMOND

Részletesebben

Kedves nyolcadik osztályos fiatal!

Kedves nyolcadik osztályos fiatal! iskola sorszáma kérdőív sorszáma A kódkockákat hagyd üresen! Kedves nyolcadik osztályos fiatal! Az Országos Közoktatási Intézet megbízásából a környéken több általános iskolás osztályt is megkeresünk ezzel

Részletesebben

JELENTÉS. a Mackós Óvoda 2013/2014. nevelési évi partneri igény -, elégedettség, elégedetlenség mérésének eredményeiről. 2014.

JELENTÉS. a Mackós Óvoda 2013/2014. nevelési évi partneri igény -, elégedettség, elégedetlenség mérésének eredményeiről. 2014. Mackós Óvoda 1126 Budapest Németvölgyi út 46. tel/fax:35-60-528 e-mail: postmaster@mackosovoda.axelero.net honlap: www.mackosovoda.hu OM azonosító: 034482 JELENTÉS a Mackós Óvoda 2013/2014. nevelési évi

Részletesebben

A BALASSI BÁLINT TAGISKOLA MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA

A BALASSI BÁLINT TAGISKOLA MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA A BALASSI BÁLINT TAGISKOLA MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA 2 A Fenntartó: Eger-Egerbakta-Egerszalók-Demjén Intézményfenntartó Mikrotársulás 3300 Eger, Dobó tér 2. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata (gesztor

Részletesebben

PÁLYÁZAT AZ ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÁSZÁR INTÉZMÉNYVEZETŐI MUNKAKÖR BETÖLTÉSÉRE 2014.

PÁLYÁZAT AZ ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÁSZÁR INTÉZMÉNYVEZETŐI MUNKAKÖR BETÖLTÉSÉRE 2014. PÁLYÁZAT AZ ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÁSZÁR INTÉZMÉNYVEZETŐI MUNKAKÖR BETÖLTÉSÉRE 2014. Pályázat kiírója: Emberi Erőforrások Minisztere KLIK Kisbéri Tankerület 2870 Kisbér, Széchenyi utca 2.

Részletesebben

II. Rákóczi Ferenc Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola

II. Rákóczi Ferenc Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola II. Rákóczi Ferenc Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola 3170 Szécsény, Rákóczi út 90. Tel/Fax: 06-32-372-490 Web: www.rfszkki.sulinet.hu E-mail: rfszkki@gimn-szecseny.sulinet.hu

Részletesebben

Az Addetur Baptista Gimnázium, Szakközépiskola és Speciális Szakiskola közzétételi listája

Az Addetur Baptista Gimnázium, Szakközépiskola és Speciális Szakiskola közzétételi listája Az Addetur Baptista Gimnázium, Szakközépiskola és Speciális Szakiskola közzétételi listája A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató: FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ az általános iskola 8. osztályát befejezett

Részletesebben

Szári Romhányi György Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola 2066 Szár Rákóczi u. 41. Év végi beszámoló 2013-2014-es tanév

Szári Romhányi György Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola 2066 Szár Rákóczi u. 41. Év végi beszámoló 2013-2014-es tanév Szári Romhányi György Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola 2066 Szár Rákóczi u. 41. Év végi beszámoló 2013-2014-es tanév 1. Működési feltételek rendkívüli események 2013. szeptember 1-jén életbe

Részletesebben

FEHÉRVÁRI ANIKÓ KUDARCOK A SZAKISKOLÁKBAN TANULÓI ÖSSZETÉTEL

FEHÉRVÁRI ANIKÓ KUDARCOK A SZAKISKOLÁKBAN TANULÓI ÖSSZETÉTEL 23 FEHÉRVÁRI ANIKÓ KUDARCOK A SZAKISKOLÁKBAN A tanulmány egy 2008-as vizsgálat eredményei 1 alapján mutatja be a szakiskolai tanulók szociális összetételét, iskolai kudarcait és az azokra adott iskolai

Részletesebben

MUNKAERÕPIACI POZÍCIÓK GYÕR-MOSON-SOPRON ÉS SZABOLCS- SZATMÁR-BEREG MEGYÉKBEN

MUNKAERÕPIACI POZÍCIÓK GYÕR-MOSON-SOPRON ÉS SZABOLCS- SZATMÁR-BEREG MEGYÉKBEN MUNKAERÕPIACI POZÍCIÓK GYÕR-MOSON-SOPRON ÉS SZABOLCS- SZATMÁR-BEREG MEGYÉKBEN A Társadalomkutatási Informatikai Egyesülés (TÁRKI) 1993 végén, a Népjóléti Minisztérium megbízásából végzett kutatásainak

Részletesebben

A sportolást befolyásoló tényezők az általános iskolásoknál

A sportolást befolyásoló tényezők az általános iskolásoknál Fintor Gábor Szabó József A sportolást befolyásoló tényezők az általános iskolásoknál Számos kutatás bizonyította már, hogy az egészséges testi fejlődés szempontjából mennyire fontos a rendszeres fizikai

Részletesebben

Neumann János Általános Iskola. Pedagógiai Program

Neumann János Általános Iskola. Pedagógiai Program Neumann János Általános Iskola Pedagógiai Program Tartalomjegyzék I. NEVELÉSI PROGRAM... 3 1. Az iskolában folyó nevelő - oktató munka pedagógiai alapelvei, céljai, feladatai, eszközei, eljárásai... 4

Részletesebben

Budapest XVI. Kerületi Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium (1065 Bp.Táncsics u 7-9.) Pedagógiai Program. 2013.március

Budapest XVI. Kerületi Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium (1065 Bp.Táncsics u 7-9.) Pedagógiai Program. 2013.március Budapest XVI. Kerületi Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium (1065 Bp.Táncsics u 7-9.) Pedagógiai Program 2013.március 1 PEDAGÓGIAI PROGRAM Mert mi is lehetne szebb, mint abban a sok benyomásban,

Részletesebben

MUNKATERV 2014/2015-ös tanév

MUNKATERV 2014/2015-ös tanév Kunadacs-Ladánybene Általános Iskola MUNKATERV 2014/2015-ös tanév A tanév rendje: Szorgalmi idő: 2014. szeptember 1.(hétfő) 2015. június 15. (hétfő) Kötelező tanítási napok száma: 181 Őszi szünet: 2014.

Részletesebben

2014. MUNKATERV. Rumi Rajki István Általános. 9766 Rum, Béke utca 20. Rumi Rajki István Általános Iskola 2014.08.27.

2014. MUNKATERV. Rumi Rajki István Általános. 9766 Rum, Béke utca 20. Rumi Rajki István Általános Iskola 2014.08.27. 2014. MUNKATERV Általános Iskola 9766 Rum, Béke utca 20. 2014.08.27. A RUMI RAJKI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERVE A 2014/2015. TANÉVRE Tartalom 1. A tanév rendje:... 3 2. A tanév helyi rendje... 4 2.1.

Részletesebben

A PALICSI METEOROLÓGIAI ÁLLOMÁS 40 ÉV IDŐJÁRÁSI ADATÁNAK MEGJELENÍTÉSE ÉS PREDIKTÍV ANALÍZISE

A PALICSI METEOROLÓGIAI ÁLLOMÁS 40 ÉV IDŐJÁRÁSI ADATÁNAK MEGJELENÍTÉSE ÉS PREDIKTÍV ANALÍZISE A PALICSI METEOROLÓGIAI ÁLLOMÁS 40 ÉV IDŐJÁRÁSI ADATÁNAK MEGJELENÍTÉSE ÉS PREDIKTÍV ANALÍZISE Szerző: LÁBADI Henrik, III. Évfolyam, henrik.labadi@studentpartner.com Témavezető: Dr. SZABÓ Anita Intézmény:

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA ÉS HELYI TANTERVE

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA ÉS HELYI TANTERVE A KÁLOZI SZENT ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA ÉS HELYI TANTERVE 2013. AUGUSZTUS 30. Készítette: A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (Nkt.) alapján a Kálozi Szent István Általános

Részletesebben

MUNKATERV. 2015/2016-os tanév. István Király Baptista Általános Iskola. Kótaj. igazgató

MUNKATERV. 2015/2016-os tanév. István Király Baptista Általános Iskola. Kótaj. igazgató MUNKATERV István Király Baptista Általános Iskola Kótaj 2015/2016-os tanév Készítette: Ruskáné Fintor Mária igazgató T A R T A L O M J E G Y Z É K 1. TÁRGYI FELTÉTELEK... 3 2. SZEMÉLYI FELTÉTELEK... 3

Részletesebben

A gyakorlati képzés a szakképzésben

A gyakorlati képzés a szakképzésben MIHUCZ Sándorné Bevezető A gyakorlati képzés a szakképzésben Az iskolai rendszerű szakképzés átalakítása az 1990-es évek elejétől folyamatosan napirenden lévő téma, minden oktatáspolitikához kapcsolódó

Részletesebben

TARTALOMMUTATÓ. 1. Beszámoló a Társulás 2009. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről.

TARTALOMMUTATÓ. 1. Beszámoló a Társulás 2009. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről. TARTALOMMUTATÓ 1. Beszámoló a Társulás 2009. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről. 2. Tájékoztató az oktatási intézmények helyzetéről a 2009/2010-es tanév kezdése előtt. 3. Költségracionalizálási

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 27-i ülésére Tárgy: A Reguly Antal Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola Pedagógiai Programja módosításának jóváhagyása

Részletesebben

KIVONAT. Kiskunhalas Város Képviselő-testületének 2007. december 17-én megtartott üléséről készült jegyzőkönyvből.

KIVONAT. Kiskunhalas Város Képviselő-testületének 2007. december 17-én megtartott üléséről készült jegyzőkönyvből. KIVONAT Kiskunhalas Város Képviselő-testületének 2007. december 17-én megtartott üléséről készült jegyzőkönyvből. 366/2007. Kth Önkormányzati feladat-ellátási, intézményhálózatműködtetési és fejlesztési

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI- OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI- OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI- OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE I. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Oktatási Ssz. Munkakör Végzettség

Részletesebben

Az SVKI stratégiai és védelmi kutatócsoportja

Az SVKI stratégiai és védelmi kutatócsoportja NB03_bel.qxd 2009.04.08 5:43 du. Page 70 70 NEMZET ÉS BIZTONSÁG 2009. ÁPRILIS Karácsony Veronika Nõk a haderõben, 2008 Az SVKI stratégiai és védelmi kutatócsoportja 2008 õszén kérdõíves vizsgálatot folytatott,

Részletesebben

Intézményi közzétételi lista

Intézményi közzétételi lista Ábrányi Emil Általános Iskola Nyírábrány OM 031162 Intézményi közzétételi lista 2014. 1. Felvételi lehetőségekről szóló tájékoztatás Az Ábrányi Emil Általános Iskola Nyírábrány Nagyközség egyetlen iskolája.

Részletesebben

GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA, BÖLCSŐDE PEDAGÓGIAI PROGRAM. Szarvas, 2013.

GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA, BÖLCSŐDE PEDAGÓGIAI PROGRAM. Szarvas, 2013. GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA, BÖLCSŐDE PEDAGÓGIAI PROGRAM Szarvas, 2013. T A R T A L O M Tartalomjegyzék T A R T A L O M... 2 1. BEVEZETÉS... 6 1.1 Az intézmény

Részletesebben