A 2011-es év kompetencia-méréseinek elemzése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A 2011-es év kompetencia-méréseinek elemzése"

Átírás

1 A 2011-es év kompetencia-méréseinek elemzése SIOK Dr. Faust Miklós Általános Iskola Nagyberény Készítette: Kristáné Soós Melinda Nagyberény, április 2.

2 6. osztály Matematika 3. oldal Az első grafikonon iskolánk képességpontját jelző narancssárga kör azt a konfidencia-intervallumot jelöli, amely tartalmazza az országos konfidenciaintervallumot is. Ez azt jelenti, hogy szignifikánsan nem különbözik az országos átlagtól. A 2. grafikonon a községi telephelyeket méretük szerint osztályozza, és mivel iskolánk közepes nagyságúnak számít, a középső grafikonon jelölik az eredményünket a körrel. A községi iskolák átlagának megfelelő eredményt értünk el. A 3. grafikonról az országos, a községi és a közepes községi általános iskolák között elfoglalt helyünket tudjuk behatárolni. A közepes községi általános iskolák telephelyi átlaga alapján 238 iskola szignifikánsan gyengébben és 212 teljesített szignifikánsan jobban nálunk. 343 olyan iskola van, amelyik szignifikánsan hasonló eredményt ért el. Számszerűsítve a közepes községi iskolák sorában a 213. és a 556. hely között szerepelünk a 793 iskola között. Pontosabb rangsort a mérés természete miatt nem lehet megállapítani. Táblázatban összefoglalva a szignifikánsan jobban, hasonlóan, illetve gyengébben teljesítő telephelyek száma és aránya (%): Telephely Jobb Hasonló Gyengébb Országos % % % Községi % % % Közepes községi % % % Iskolánk tanulóinak átlageredménye: 1440, a közepes községeké: 1434, a kis községeké 1432, a nagy községeké 1448 skp. Eredményünk szignifikánsan nem különbözik a többi mérés eredményétől. 4. oldal A tanulók képességeloszlása alapján iskolánk legjobban teljesítő tanulója is alatta marad az országos átlagnak, a községi általános iskolák körében viszont 33 skp ponttal meghaladja azt. 5. oldal A továbbhaladáshoz szükséges szintet 9 tanuló nem érte el, azaz az 1.és a 2. szinten teljesített. Százalékos megoszlásban 53%. A 3. szinten (gyenge képességszint) a tanulók szintén 41,2%-a teljesített, ami 6 tanulót jelent. A 4. szinten 1 tanuló helyezkedik el, 5.9%-al, ami az átlagos képességszintet lelöli. Sajnos a jobb képességeket mutató 5. és a tehetséget jelölő 6-7. szintet egy tanuló sem érte el. 6. oldal Tanulóink átlageredménye a regressziós egyenes alapján a CSH-index várható eredményétől szignifikánsan nem tér el.

3 7. oldal Az előző évekhez képest átlageredményeink szignifikánsan nem tértek el. Év Minimum Átlag Maximum oldal A tanulók képességeloszlása javult az előző évek méréseihez képest, hiszen szint alatt már senki sem teljesített. Év 1. szint 1. szint 2. szint 3. szint 4. szint 5. szint 6. szint 7. szint alatt oldal Erről a grafikonról azt tudjuk leolvasni, hogy a tanulók az 5. évfolyam végén elért matematikajegyük függvényében hogyan teljesítettek. Tisztán kivehető, hogy a 2-es szintűek képességeloszlása mutatta a legkisebb ingadozást, míg a hármasok alulteljesítettek. A korábbi négyes szintűek közül ugyanannyi múlta alul magát, mint amennyi túlteljesítette azt.

4 6. osztály Szövegértés 11. oldal A mérés eredménye alapján az országos értékhez képest szignifikánsan hasonlóképpen teljesítettünk, de a községi általános iskolákéhoz szignifikánsan jobb az átlageredményünk. Iskolánk átlageredménye 1444, a községi iskoláké 1408, az országos átlag pedig 1465 skp. A hasonló községi iskolák sorában csak 122 iskola teljesített jobban, 298 gyengébben és 373 hasonlóan. Számszerűsítve a községi iskolák sorában a 123. és a 496. hely között szerepelünk a 793 iskola között. Pontosabb rangsort a mérés természete miatt nem tudunk megállapítani. Táblázatban összefoglalva a szignifikánsan jobban, hasonlóan, illetve gyengébben teljesítő telephelyek száma és aránya (%): Telephely Jobb Hasonló Gyengébb Országos % % % Községi % % % Közepes községi % % % 12. oldal A tanulók képességeloszlását vizsgálva a iskolánk leggyengébb tanulójának 1354 skp-ja minden régióban magasan megelőzte a többi általános iskola leggyengébb tanulóinak képességpontját. A legjobb tanuló 1590 skp-ja viszont mindenhol elmarad a többi általános iskolák legjobb tanulóinak eredményétől. 13. oldal Képesség szerinti eloszlás alapján mindenki elérte a továbbtanuláshoz szükséges szintet. A többi tanuló a 3-as gyenge (13 tanuló) és a 4-es átlagos (4 tanuló) szinten helyezkedik el. Az 5., jó képességet mutató és a 6-7-es szinten tehetségesen teljesítő tanuló nincsen. Az osztály tanulóinak 76,5%-a a 3. szinten teljesített, 23,5%-a pedig a 4. szinten. 14. oldal A CSH-index vizsgálata során megállapítható, hogy megfelelő a hozzáadott pedagógiai érték, mert a várható eredménynél jobban teljesítettünk, de szignifikánsan nem tér el. 15. oldal Az átlageredmények az előző évekhez képest szignifikánsan nem tértek el. Év Minimum Átlag Maximum

5 16. oldal A képességeloszlás az előző évekhez képest főleg a magasabb szinteket tekintve romló tendenciát mutat, most már az 5. szinten sincsenek tanulóink. Teljesen a gyenge és a közepes szintre helyeződött a hangsúly. Az is igaz viszont, hogy a továbbtanuláshoz szükséges szinteket minden tanulónak sikerült teljesítenie. Tehát bátran kijelenthetjük, hogy az intézményben a felzárkóztató jellegű foglalkozások jó tendenciát mutatnak. Év 1. szint 1. szint 2. szint 3. szint 4. szint 5. szint 6. szint 7. szint alatt

6 8. osztály Matematika 3. oldal A mérés eredménye alapján az átlageredmény szignifikánsan gyengébb a községi általános iskolákéhoz képest, és az országos értékhez képest is gyengébb a teljesítményünk. Iskolánk átlageredménye 1498 skp., a községi iskoláké 1550 skp., az országos pedig 1601 skp. A hasonló községi iskolák között 358 ért el jobb, 115 rosszabb teljesítményt. Számszerűsítve a községi iskolák sorában a 359. és az 655. hely között szerepelünk a 769 iskola között. Pontosabb eredményt a mérés természete miatt nem tudunk adni. Táblázatban összefoglalva a szignifikánsan jobban, hasonlóan, illetve gyengébben teljesítő telephelyek száma és aránya (%): Telephely Jobb Hasonló Gyengébb Országos % % % Községi % % % Közepes községi % % % 4. oldal A tanulók képességeloszlása alapján a leggyengébb eredményt elért tanuló 204 ponttal haladja meg a községi leggyengébb tanuló eredményeit. A legjobban teljesítő tanuló viszont 293 skp-tal marad el a legjobb községi tanuló eredményétől. Sajnos a konfidencia-intervallumunk minden szinten elmarad a többi általános iskolától. 5. oldal A tanulók képesség szerinti eloszlása alapján 2 tanuló nem érte el a továbbhaladáshoz szükséges szintet. Ez a tanulók 18,2%-a. A gyenge képességeket jelentő 3-as szinten 8 (72,7%), és az átlagos 4-es szinten 1 (9,1%) tanuló végzett. Sajnos a jobb és tehetségesebb szinteken nem helyezkedik el egy tanuló sem. 6. oldal A telephely CSH-indexének megállapítása szerint a tanulók tényleges eredménye szignifikánsan gyengébb a várható eredménytől oldal Ezeken az oldalakon olyan grafikonok találhatóak, amelyek összehasonlítják a gyerekek két évvel korábban írt kompetenciamérés eredményeit a nyolcadik év végi teljesítménnyel. Itt is elmondható, hogy az eredmény nem csak az országos eredményekhez képest gyengébb, de saját magukhoz képest is. Képességpontjaik alapján messze alulmarad fejlődésük az országos és a községi általános iskolákhoz képest. Egy tanuló az, aki az országos és a községi átlagfejlődés felett teljesített.

7 9. oldal Ez a grafikon is a gyerekek egyéni fejlődését mutatja a 2009-es évi eredményekhez képest, de annyival árnyaltabban, hogy az eredmény kiszámításakor figyelembe vették a tanulók egyéb (szociális, gazdasági, kulturális) hátterét is. Az eredmény ettől függetlenül hasonló az előbbiekhez, csupán egy tanuló van, aki a várható eredmény felett teljesített. 10. oldal Az előző évekhez képest a tanulók átlageredményei szignifikánsan alacsonyabbak. Év Minimum Átlag Maximum oldal A képességek szerinti eloszlásban is a 2010-es év volt a legeredményesebb, hiszen a jó képességet jelző 5. szinten 10 tanuló helyezkedett el, és a gyenge 3. szinten is csak egy tanuló teljesített. Év 1. szint 1. szint 2. szint 3. szint 4. szint 5. szint 6. szint 7. szint alatt oldal Erről a grafikonról azt tudjuk leolvasni, hogy a tanulók az 7. évfolyam végén elért matematikajegyük függvényében hogyan teljesítettek. Tisztán kivehető, hogy a 4-es szintűek képességeloszlása mutatta a legkisebb ingadozást, míg a korábbi hármasok és kettesek alulteljesítettek. A négyes szintűek közül ugyanannyi múlta alul magát, mint amennyi túlteljesítette azt. 13. oldal Ezen az oldalon nem találunk új információt, hiszen intézményünkben évfolyamonként csak egy osztály működik, így a grafikon ugyanaz, mint a 8. oldalon.

8 8. osztály Szövegértés 15. oldal A 2011-ben végzett kompetencia-mérés eredménye szerint iskolánk 8. osztályos tanulói szignifikánsan hasonló eredménnyel rendelkeznek, mint a községi és az országos iskolák tanulói. Iskolánk tanulóinak átlageredménye 1544 skp, a községi általános iskoláké 1513, és az országosé 1577 skp. A közepes községi iskolák viszonylatában jobban teljesített 103 iskola, rosszabbul 225 iskola, hasonlóan 441 általános iskolában szerepeltek a tanulók. Számszerűsítve a községi iskolák sorában a 104. és az 545. hely között helyezkedünk el a mért 769 iskolát tekintve. Pontosabb rangsort a mérés természete miatt nem lehet megállapítani. Táblázatban összefoglalva a szignifikánsan jobban, hasonlóan, illetve gyengébben teljesítő telephelyek száma és aránya (%): Telephely Jobb Hasonló Gyengébb Országos % % % Községi % % % Közepes községi % % % 16. oldal A leggyengébb tanuló 1377 skp-ja 197 skp-tal meghaladja a községi általános iskolák leggyengébb tanulóinak átlagosan elért pontszámát. A legjobban teljesítő tanuló 1767 skp-ja viszont 47 skp-tal marad el a hasonló községi iskolák legjobb tanulóinak átlagpontszámától. 17. oldal A tanulók képesség szerinti megoszlása alapján minden tanuló elérte a továbbhaladáshoz szükséges szintet. A 3. szinten 5 tanuló szerepel (45,5%), a 4. szintet 2 tanuló (18,2%) érte el. A jó képességeket jelző 5. szintet 4 tanuló teljesítette. A községi általános iskolák tanulóinak képességpontjaival összehasonlítva tanulóiknak 19,9%-a funkcionális analfabéta, míg országosan ez az érték 11,7%. Ilyen képességekkel rendelkező tanuló nálunk nincs. 18. oldal Átlageredményünk a CSH-index alapján kissé meghaladja a községi általános iskolák eredményét, de szignifikánsan nem tér el tőle. 19. oldal A tanulók átlageredményeit látjuk ezen a kimutatáson a két évvel korábbi eredményeikhez hasonlítva. Az értékelés szerint nem tér el szignifikánsan, de azért az országos trend felett teljesített az osztály. Ez a számok alapján is leigazolható. A tanulók 2009-es eredménye 1410 skp, a 2011-es pedig 1544 skp.

9 oldal Ezek a grafikonok már sokkal biztatóbbak, mint a matematika tantárgy esetében. A tanulók átlagos fejlődése felette van az országos és a községi iskolák fejlődésének, és átlagon felül teljesített 6 tanuló. A komplex fejlődési modell alapján a pozitív és a negatív irányba való elmozdulást követhetjük nyomon az egyes tanulóknál. 22. oldal Átlageredményünk kiegyensúlyozott az előző éveket is vizsgálva ben és 2009-ban szignifikánsan nem tér el a 2011-es értékektől, a 2010-es évnél pedig jobb. Év Minimum Átlag Maximum oldal A tanulók képességeloszlása is követi az átlageredmények tendenciáját ig volt szint alatti teljesítmény is, és a tehetséget jelző 6. szinten egy évben, ben végzett csak tanuló. Év 1. szint 1. szint 2. szint 3. szint 4. szint 5. szint 6. szint 7. szint alatt oldal A hatodikos eredmények már egy bizonyos elvárható teljesítményt állítottak fel a tanulók részére. A tényleges eredményük szignifikánsan jobb a várható eredménynél. Ez az adat azt hivatott jelezni számunkra, hogy a gyerekek fejlődésében az elvárhatónál nagyobb pozitív elmozdulás volt megfigyelhető.

10 Tanulási környezet 1, A telephelyi kérdőív kérdéseire adott válaszok alapján az épületünk jó állagú, hasonlóan a községi általános iskolák 42 %-hoz. Részleges felújítási munkálatok folytak az intézményben az elmúlt 10 évben. A községi iskolák 73%-ában hasonló a helyzet. 2, Intézményünkben egy speciális tanterem található, a könyvtárterem, ami egyébként a számítógép termet is magába foglalja. Könyvtárterem a községi iskolák 67%-ban van. A legkiemelkedőbb számadat a községi iskolák esetében a számítógéptermek és a tornatermek száma. Ezek közül a tornaterem kérdése nálunk még nem megoldott. 3, Iskolánkban magas a tanulási nehézségekkel küzdő tanulók száma, nemcsak az országos, hanem a községi iskolákhoz képest is. 4, A telephelyi kérdőív kérdéseire adott válaszok alapján, telephelyünkön a diákok fegyelmére vonatkozó index értéke: 6.A legmagasabb értéket értük el. A községi iskolák 7,5%-a kapta ugyanezt az értéket, országosan az iskolák 6 %-a. A motivációs index értéke: 2. Az ország összes iskolájának 10%-a és a községi iskolák 8%-a kapta ugyanezt a viszonylag magas értéket. Országosan az iskolák 22 %-a magasabb motivációs indexet ért el, ugyanez a községeknél 16%. 5, A 2011-es adatok alapján iskolánk tanulóinak 20 %-a a gimnáziumba, 20%-a szakközépiskolába, 60%-a szakiskolába tanul tovább. A községi általános iskoláknál kiegyensúlyozottabb a helyzet a szakközépiskola és a szakiskola között. Csaknem ugyanolyan arányban választják a tanulók ezen intézményeket, és a gimnáziumba jelentkező tanulók aránya is magasabb 2 %-al.

11 Összegzés A pedagógusok és a tanulók tekintetében továbbra is az előző években lefektetett, meghatározott feladatokat kell továbbvinni, fejleszteni. A kompetencia-mérések igazi lényege az lenne, hogy a gyerekeknek és elsősorban a tanároknak útmutatást adjanak, hogy mi az a terület, amiben fejleszteni kellene azt az adott osztályt, ahol bizonyos részképességek nem úgy működnek, ahogyan az optimális esetben elvárható lenne. A felső évfolyamokban folyó oktatás fő feladata pont azon kulcskompetenciák fejlesztése lenne, ami a matematikai logikus gondolkodást és az írásbeli kifejezőkészséget, szövegértést érintik. Ezek a kompetenciák bármely tanóra keretein belül is működhetnek, de lehet a tanmenetbe építve, külön tanórákat szentelni ezen képességek fejlesztésére. A másik nagyon fontos megállapítás, ha az értékelt adatokat nézzük, hogy a pedagógusok legtöbb idejét és energiáját a tanulási nehézségekkel és szociális, sokszor pszichés gondokkal küzdő gyerekek felzárkóztatása köti le, a tehetséggondozás kevésbé hangsúlyos. Tudjuk, hogy sajnos ők vannak kevesebben, de az ő tehetséggondozásuk legalább annyira fontos lenne, mint a gyengébbek korrepetálása.

Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 27 Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 1. évfolyam gimnázium matematika Előállítás ideje: 28.3.6. 13:16:48

Részletesebben

Vörösmarty Mihály Gimnázium

Vörösmarty Mihály Gimnázium 26 Vörösmarty Mihály Gimnázium Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 1. évfolyam gimnázium szövegértés Előállítás ideje: 27.3.28. 18:4:14 1 Standardizált átlagos képességek

Részletesebben

Készítette: Futóné Szabó Margit Karcag, 2011. március 29.

Készítette: Futóné Szabó Margit Karcag, 2011. március 29. Intézmény mérési portfólió (mérés-elemzés) Kiskulcsosi Általános Iskola OM azonosító: 035857 5300 Karcag, Kisújszállási út 112. 2010. nyolcadik évfolyam Matematika Készítette: Futóné Szabó Margit Karcag,

Részletesebben

Lóczy Lajos Gimnázium, Idegenforgalmi Szakközépiskola és Kollégium

Lóczy Lajos Gimnázium, Idegenforgalmi Szakközépiskola és Kollégium 27 Lóczy Lajos Gimnázium, Idegenforgalmi Szakközépiskola és Kollégium Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 1. évfolyam gimnázium matematika Előállítás ideje: 28.3.17.

Részletesebben

Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium

Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium 27 Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 1. évfolyam gimnázium matematika Előállítás ideje: 28.4.4. 11:46:9 1 Az Önök telephelyének

Részletesebben

Vörösmarty Mihály Gimnázium

Vörösmarty Mihály Gimnázium 26 Vörösmarty Mihály Gimnázium Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 8. évfolyam szövegértés Előállítás ideje: 27.3.28. 18::2 23 Érd, Széchenyi tér 1. 1 Standardizált

Részletesebben

Kispesti Deák Ferenc Gimnázium

Kispesti Deák Ferenc Gimnázium 27 Kispesti Deák Ferenc Gimnázium Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 8. évfolyam szövegértés Előállítás ideje: 28.3.3. 1:6:2 1 Az Önök telephelyének átlageredménye

Részletesebben

Fiumei Úti Általános Iskola

Fiumei Úti Általános Iskola 27 Fiumei Úti Általános Iskola Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 6. évfolyam szövegértés Előállítás ideje: 29..26. 1:56:38 1 Az Önök telephelyének átlageredménye

Részletesebben

Németh Imre Általános Iskola

Németh Imre Általános Iskola 26 Németh Imre Általános Iskola Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 6. évfolyam szövegértés Előállítás ideje: 27.3.23. 12::1 1 Standardizált átlagos képességek szövegértésből

Részletesebben

Boglári Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Óvoda

Boglári Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Óvoda 26 Boglári Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Óvoda Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 8. évfolyam szövegértés Előállítás ideje: 28.12.16. 1:58:1

Részletesebben

Európa 2000 Közgazdasági, Idegenforgalmi és Informatikai Középiskola

Európa 2000 Közgazdasági, Idegenforgalmi és Informatikai Középiskola 27 Európa 2 Közgazdasági, Idegenforgalmi és Informatikai Középiskola z Önök iskolájára vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 1. évfolyam matematika Előállítás ideje: 28.5.21. 15:37:5 1

Részletesebben

Országos kompetencia mérés - fenntartói tájékoztató

Országos kompetencia mérés - fenntartói tájékoztató Református Pedagógiai Intézet Országos kompetencia mérés - fenntartói tájékoztató Református iskolák 2010-2014 közötti eredményeinek elemzése Készítette: Bánné Mészáros Anikó 2015 Tartalom Bevezetés...

Részletesebben

FIT-jelentés :: 2008. Árpád Szakképző Iskola és Kollégium 8001 Székesfehérvár, Seregélyesi út 88-90. OM azonosító: 030216. Intézményi jelentés

FIT-jelentés :: 2008. Árpád Szakképző Iskola és Kollégium 8001 Székesfehérvár, Seregélyesi út 88-90. OM azonosító: 030216. Intézményi jelentés FIT-jelentés :: 2008 Árpád Szakképző Iskola és Kollégium 8001 Székesfehérvár, Seregélyesi út 88-90. Matematika Országos kompetenciamérés 1 1 Átlageredmények Az iskolák átlageredményeinek összehasonlítása

Részletesebben

FIT-jelentés :: 2014. Öveges József Szakközépiskola és Szakiskola 1117 Budapest, Fehérvári út 10. OM azonosító: 035325. Intézményi jelentés

FIT-jelentés :: 2014. Öveges József Szakközépiskola és Szakiskola 1117 Budapest, Fehérvári út 10. OM azonosító: 035325. Intézményi jelentés FIT-jelentés :: 2014 Öveges József Szakközépiskola és Szakiskola 1117 Budapest, Fehérvári út 10. Létszámadatok A telephelyek kódtáblázata A 001 - Öveges József Gyakorló Középiskola és Szakiskola (szakközépiskola)

Részletesebben

Országos kompetenciamérés. Országos jelentés

Országos kompetenciamérés. Országos jelentés Országos kompetenciamérés 2009 Országos jelentés Országos jelentés TARTALOMJEGYZÉK JOGSZABÁLYI HÁTTÉR... 7 A 2009. ÉVI ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS SZÁMOKBAN... 8 A FELMÉRÉSRŐL... 9 EREDMÉNYEK... 11 AJÁNLÁS...

Részletesebben

FIT-jelentés :: 2014. Fóti Népművészeti Szakközép-, Szakiskola és Gimnázium 2153 Fót, Vörösmarty tér 2. OM azonosító: 032600. Intézményi jelentés

FIT-jelentés :: 2014. Fóti Népművészeti Szakközép-, Szakiskola és Gimnázium 2153 Fót, Vörösmarty tér 2. OM azonosító: 032600. Intézményi jelentés FIT-jelentés :: 2014 Fóti Népművészeti Szakközép-, Szakiskola és Gimnázium 2153 Fót, Vörösmarty tér 2. Létszámadatok A telephelyek kódtáblázata A 001 - Fóti Népművészeti Szakközép-, Szakiskola és Gimnázium

Részletesebben

14-469/2/2006. elıterjesztés 1. sz. melléklete. KOMPETENCIAMÉRÉS a fıvárosban

14-469/2/2006. elıterjesztés 1. sz. melléklete. KOMPETENCIAMÉRÉS a fıvárosban KOMPETENCIAMÉRÉS a fıvárosban 2005 1 Tartalom 1. Bevezetés. 3 2. Iskolatípusok szerinti teljesítmények.... 6 2. 1 Szakiskolák 6 2. 2 Szakközépiskolák. 9 2. 3 Gimnáziumok 11 2. 4 Összehasonlítások... 12

Részletesebben

Iktatószám: 41- /2008. Tárgy: Tájékoztató a 2007. évi Országos Kompetencia-mérés hódmezővásárhelyi eredményéről

Iktatószám: 41- /2008. Tárgy: Tájékoztató a 2007. évi Országos Kompetencia-mérés hódmezővásárhelyi eredményéről Iktatószám: 41- /2008. Tárgy: Tájékoztató a 2007. évi Országos Kompetencia-mérés hódmezővásárhelyi eredményéről Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének Tisztelt Közgyűlés! Az oktatási rendszer

Részletesebben

A 2014-es kompetenciamérés eredményei. Országosan a 10. évfolyamon 78815 tanuló írta meg a felmérést.

A 2014-es kompetenciamérés eredményei. Országosan a 10. évfolyamon 78815 tanuló írta meg a felmérést. A 2014-es kompetenciamérés eredményei Országosan a 10. évfolyamon 78815 tanuló írta meg a felmérést. Az országos átlag 2014-ben matematikából 1631 pont, szövegértésből 1597 pont. Az alábbi grafikon azt

Részletesebben

Iskolai teljesítmény iskolai átszervezés 2006 2009 1

Iskolai teljesítmény iskolai átszervezés 2006 2009 1 Iskolai teljesítmény i átszervezés 2006 2009 1 Az előző fejezetben láthattuk, hogy hogyan alakult a 2000-es évek első évtizedében az alapfokú i ellátás a kistelepülések esetében. Ez a fejezet azt a kérdést

Részletesebben

Intézményi jelentés. 10. évfolyam

Intézményi jelentés. 10. évfolyam FIT-jelentés :: 2011 Lóczy Lajos Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola és Kollégium 8230 Balatonfüred, Ady Endre u. 40. Létszámadatok A telephelyek kódtáblázata A 001 - Lóczy Lajos

Részletesebben

A Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium kompetenciaméréseken elért eredményei

A Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium kompetenciaméréseken elért eredményei A Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium kompetenciaméréseken elért eredményei Az országos kompetenciamérésen minden tanévben iskolánk 10. évfolyamos diákjai vesznek részt. A 2013. évi mérésen

Részletesebben

Kutatási beszámoló. a KDOP-3.1.1/D2/13-k2-2013-0004 jelű, Szociális város-rehabilitáció Szárazréten elnevezésű projekt hatásának mérése

Kutatási beszámoló. a KDOP-3.1.1/D2/13-k2-2013-0004 jelű, Szociális város-rehabilitáció Szárazréten elnevezésű projekt hatásának mérése Kutatási beszámoló a KDOP-3.1.1/D2/13-k2-2013-0004 jelű, Szociális város-rehabilitáció Szárazréten elnevezésű projekt hatásának mérése 2015. május Tartalomjegyzék I. A kutatás háttere... 3 II. Az empirikus

Részletesebben

Móricz Zsigmond Általános Iskola és Óvoda

Móricz Zsigmond Általános Iskola és Óvoda 27 Móricz Zsigmond Általános Iskola és Óvoda Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 8. évfolyam matematika Előállítás ideje: 28.6.23. 1:39: 1 Az Önök telephelyének átlageredménye

Részletesebben

Statisztikai tájékoztató Csongrád megye, 2012/1

Statisztikai tájékoztató Csongrád megye, 2012/1 Statisztikai tájékoztató Csongrád megye, 2012/1 Központi Statisztikai Hivatal 2012. június Tartalom Összefoglalás... 2 Demográfiai helyzet... 2 Munkaerőpiac... 3 Gazdasági szervezetek... 4 Beruházás...

Részletesebben

A 2011. évi országos kompetenciamérés eredményeinek értékelése

A 2011. évi országos kompetenciamérés eredményeinek értékelése A 2011. évi országos kompetenciamérés eredményeinek értékelése 8. osztály A mérésben 45 tanuló vett részt, jelentésre jogosult 42 fő. A jelentésben szereplő 42 tanulóból 40 fő rendelkezik 2009. évi mérési

Részletesebben

FIT-jelentés :: 2012. Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, Liceo Csokonai Vitéz Mihály 4032 Debrecen, Békessy Béla u. 12. OM azonosító: 031197

FIT-jelentés :: 2012. Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, Liceo Csokonai Vitéz Mihály 4032 Debrecen, Békessy Béla u. 12. OM azonosító: 031197 FIT-jelentés :: 2012 Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, Liceo Csokonai Vitéz Mihály 4032 Debrecen, Békessy Béla u. 12. Létszámadatok A telephelyek kódtáblázata A 003 - Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium (4

Részletesebben

Széchenyi István Gimnázium

Széchenyi István Gimnázium 27 Széchenyi István Gimnázium Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 8. évfolyam matematika Előállítás ideje: 28.1.4. 19:34:1 1 Az Önök telephelyének átlageredménye

Részletesebben

FIT-jelentés :: 2014. Intézményi jelentés. 10. évfolyam

FIT-jelentés :: 2014. Intézményi jelentés. 10. évfolyam FIT-jelentés :: 2014 II. Rákóczi Ferenc Katolikus Mezőgazdasági, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola 6400 Kiskunhalas, Kossuth utca 39 Pf.: 48 Létszámadatok A telephelyek kódtáblázata A 001 -

Részletesebben

Hétvezér Általános Iskola

Hétvezér Általános Iskola 27 Hétvezér Általános Iskola Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 8. évfolyam matematika Előállítás ideje: 28..19. 1:9:8 1 Az Önök telephelyének átlageredménye matematikából

Részletesebben

Kispesti Deák Ferenc Gimnázium

Kispesti Deák Ferenc Gimnázium 27 Kispesti Deák Ferenc Gimnázium Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 1. évfolyam gimnázium szövegértés Előállítás ideje: 28.3.3. 1:4:4 1 Az Önök telephelyének átlageredménye

Részletesebben

A Közép-dunántúli régió foglalkoztatási, munkaerő-piaci helyzetének alakulása

A Közép-dunántúli régió foglalkoztatási, munkaerő-piaci helyzetének alakulása Munkaerőpiaci információk a Közép-Dunántúlon A Közép-dunántúli régió foglalkoztatási, munkaerő-piaci helyzetének alakulása 2008. 1. A régió területi, földrajzi, népesség jellemzői A Közép-dunántúli régió

Részletesebben

Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda

Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda 27 Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 8. évfolyam szövegértés Előállítás ideje: 28.3.22. 15:59:14 1 Az Önök telephelyének

Részletesebben

Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 26 Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 1. évfolyam gimnázium matematika Előállítás ideje: 27.3.. 12:2:16

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK 1. SZÜLŐK: 1. A

TARTALOMJEGYZÉK 1. SZÜLŐK: 1. A 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. SZÜLŐK: 1. A kérdőívek kiosztásának és kitöltésének sikeressége 2. oldal 2. Miért döntött úgy, hogy gyermeke ebbe az iskolába járjon? 4. oldal 3. Szeretné-e gyermekét 8 évfolyamos

Részletesebben

Karinthy Frigyes Gimnázium

Karinthy Frigyes Gimnázium 27 Karinthy Frigyes Gimnázium Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 1. évfolyam gimnázium szövegértés 1 Az Önök telephelyének átlageredménye szövegértésből a többi

Részletesebben

A 2015. év agrometeorológiai sajátosságai

A 2015. év agrometeorológiai sajátosságai A 2015. év agrometeorológiai sajátosságai A. Globális áttekintés (az alábbi fejezet az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján közzétett információk, tanulmányok alapján került összeállításra) A 2015-ös

Részletesebben

Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 26 Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 8. évfolyam matematika Előállítás ideje: 27.3.5. 12:21:25 182

Részletesebben

Érettségi vizsgatárgyak elemzése. 2009 2012 tavaszi vizsgaidőszakok FÖLDRAJZ

Érettségi vizsgatárgyak elemzése. 2009 2012 tavaszi vizsgaidőszakok FÖLDRAJZ Érettségi vizsgatárgyak elemzése 2009 2012 tavaszi vizsgaidőszakok FÖLDRAJZ Láng György Budapest, 2014. január TARTALOM 1. A vizsgák tartalmi elemzése... 5 1.1. Az írásbeli feladatlapok szakmai jellemzői

Részletesebben

Vörösmarty Mihály Gimnázium

Vörösmarty Mihály Gimnázium 26 Vörösmarty Mihály Gimnázium Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 1. évfolyam gimnázium matematika Előállítás ideje: 27.3.28. 18:2:34 1 Standardizált átlagos képességek

Részletesebben

IDŐSOROS ROMA TANULÓI ARÁNYOK ÉS KIHATÁSUK A KOMPETENCIAEREDMÉNYEKRE*

IDŐSOROS ROMA TANULÓI ARÁNYOK ÉS KIHATÁSUK A KOMPETENCIAEREDMÉNYEKRE* CIGÁNY KISEBBSÉG: OKTATÁS, EGYHÁZ, KULTÚRA PAPP Z. ATTILA IDŐSOROS ROMA TANULÓI ARÁNYOK ÉS KIHATÁSUK A KOMPETENCIAEREDMÉNYEKRE* Tanulmányunkban két témakört szeretnénk körüljárni. Egyrészt megvizsgáljuk,

Részletesebben

Fiumei Úti Általános Iskola

Fiumei Úti Általános Iskola 27 Fiumei Úti Általános Iskola Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 6. évfolyam matematika Előállítás ideje: 29.4.26. 1:56:54 1 Az Önök telephelyének átlageredménye

Részletesebben

A gyakorlati képzés a szakképzésben

A gyakorlati képzés a szakképzésben MIHUCZ Sándorné Bevezető A gyakorlati képzés a szakképzésben Az iskolai rendszerű szakképzés átalakítása az 1990-es évek elejétől folyamatosan napirenden lévő téma, minden oktatáspolitikához kapcsolódó

Részletesebben

STATISZTIKAI TÜKÖR 2014/126. A népesedési folyamatok társadalmi különbségei. 2014. december 15.

STATISZTIKAI TÜKÖR 2014/126. A népesedési folyamatok társadalmi különbségei. 2014. december 15. STATISZTIKAI TÜKÖR A népesedési folyamatok társadalmi különbségei 214/126 214. december 15. Tartalom Bevezető... 1 1. Társadalmi különbségek a gyermekvállalásban... 1 1.1. Iskolai végzettség szerinti különbségek

Részletesebben

N éhány hete felmérést készítettem Dél-Szlovákia nagy munkanélküliséggel

N éhány hete felmérést készítettem Dél-Szlovákia nagy munkanélküliséggel Lampl Zsuzsanna MUNKAERÕPIACI ÉS EGÉSZSÉGÜGYI HELYZET A SZLOVÁKIAI MAGYAR IDENTITÁS ALAKULÁSÁNAK ÚJABB TÉNYEZÕI N éhány hete felmérést készítettem Dél-Szlovákia nagy munkanélküliséggel sújtott területein

Részletesebben

TÁJOLÓ. Információk, aktualitások a magyarországi befektetői környezetről. 2015. IV. negyedév

TÁJOLÓ. Információk, aktualitások a magyarországi befektetői környezetről. 2015. IV. negyedév TÁJOLÓ 2013 2014 2015 Információk, aktualitások a magyarországi befektetői környezetről 2015. IV. negyedév 1 TARTALOM 1. Gazdasági növekedés 7 2. A konjunktúramutatók alakulása 10 3. Államadósság, költségvetés

Részletesebben

Trend riport. A nemzetközi és hazai szállodaipar 2013 januári teljesítményéről

Trend riport. A nemzetközi és hazai szállodaipar 2013 januári teljesítményéről Trend riport A nemzetközi és hazai szállodaipar 2013 januári teljesítményéről Összefoglaló - 2013 januárjában nemzetközi viszonylatban a legjobb teljesítményt az elmúlt évhez hasonlóan Közel Kelet, Ausztrália

Részletesebben

A évi országos kompetenciamérés iskolai eredményeinek elemzése

A évi országos kompetenciamérés iskolai eredményeinek elemzése A 2014. évi országos kompetenciamérés iskolai eredményeinek elemzése Matematika 6. osztály A szignifikánsan jobban, hasonlóan, illetve gyengébben teljesítő telephelyek száma és aránya (%) Az ábra azt mutatja

Részletesebben

\'Agy\' Tanoda Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

\'Agy\' Tanoda Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 27 \'Agy\' Tanoda Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 8. évfolyam szövegértés Előállítás ideje: 28..23. 1:38:34 1 Az Önök telephelyének

Részletesebben

Az országos mérések feldolgozása, tapasztalatai

Az országos mérések feldolgozása, tapasztalatai Az országos mérések feldolgozása, tapasztalatai Tartalomjegyzék Bevezetés 3 1. Martin János Szakképző Iskola Miskolc 4 1.1. Az OKM 2006 FIT-jelentés elemzése és iskolai tapasztalatai 4 1.2. Egyéni fejlesztési

Részletesebben

Baranya megyei szakképzésfejlesztési. stratégia, 2015. Baranya Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Baranya megyei szakképzésfejlesztési. stratégia, 2015. Baranya Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság 1 Baranya megyei szakképzésfejlesztési stratégia, 2015. Baranya Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság A BMFKB által 2013. július 8-án elfogadott stratégia 2015. évi aktualizálása 2 Tartalomjegyzék Bevezetés...

Részletesebben

Országos kompetenciamérés eredményei Kiskulcsosi Általános Iskola 035857 Telephelyi jelentés 6. 8. évfolyam szövegértés

Országos kompetenciamérés eredményei Kiskulcsosi Általános Iskola 035857 Telephelyi jelentés 6. 8. évfolyam szövegértés Országos kompetenciamérés eredményei Kiskulcsosi Általános Iskola 035857 Telephelyi jelentés 6. 8. évfolyam szövegértés Karcag, 2011. április 4. Horváthné Pandur Tünde munkaközösség vezető Kiskulcsosi

Részletesebben

FIT-jelentés :: 2011. Forrai Magániskola Kéttannyelvű Középiskola 1139 Budapest, Lomb u. 41. OM azonosító: 035491. Intézményi jelentés. 10.

FIT-jelentés :: 2011. Forrai Magániskola Kéttannyelvű Középiskola 1139 Budapest, Lomb u. 41. OM azonosító: 035491. Intézményi jelentés. 10. FIT-jelentés :: 2011 Forrai Magániskola Kéttannyelvű Középiskola 1139 Budapest, Lomb u. 41. Létszámadatok A telephelyek kódtáblázata A 001 - Forrai Magániskola Kéttannyelvű Középiskola (4 évfolyamos gimnázium)

Részletesebben

GIMNÁZIUMOK REKRUTÁCIÓJA. Andor Mihály MTA Szociológiai Kutatóintézete. A szülők iskolai végzettsége

GIMNÁZIUMOK REKRUTÁCIÓJA. Andor Mihály MTA Szociológiai Kutatóintézete. A szülők iskolai végzettsége MAGYAR PEDAGÓGIA 103. évf. 3. szám 315 338. (2003) GIMNÁZIUMOK REKRUTÁCIÓJA Andor Mihály MTA Szociológiai Kutatóintézete 1990 óta nagyméretű differenciálódás ment végbe a gimnáziumi oktatásban. 1989-ben

Részletesebben

HELYZETKÉP A SZLOVÁKIAI MAGYAR KÖZOKTATÁSRÓL. A Szlovákiai Magyar Oktatási Fórum konferenciájának anyaga

HELYZETKÉP A SZLOVÁKIAI MAGYAR KÖZOKTATÁSRÓL. A Szlovákiai Magyar Oktatási Fórum konferenciájának anyaga HELYZETKÉP A SZLOVÁKIAI MAGYAR KÖZOKTATÁSRÓL A Szlovákiai Magyar Oktatási Fórum konferenciájának anyaga ÖSSZEÁLLÍTOTTA HODOSSY GYULA Lilium Aurum, 2002 ISBN 80-8062-146-2 HELYZETKÉP A SZLOVÁKIAI MAGYAR

Részletesebben

Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakközépiskola

Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakközépiskola 27 Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakközépiskola Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 1. évfolyam szakközépiskola szövegértés El!állítás ideje: 28..6. 1:4:46

Részletesebben

Országos kompetenciamérés 2007 Feladatok és jellemzőik. matematika 10. évfolyam

Országos kompetenciamérés 2007 Feladatok és jellemzőik. matematika 10. évfolyam 2007 Országos kompetenciamérés 2007 Feladatok és jellemzőik matematika 10. évfolyam Oktatási Hivatal Budapest, 2008 10. ÉVFOLYAM A KOMPETENCIAMÉRÉSEKRŐL 2007 májusában immár ötödik alkalommal került

Részletesebben

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL GYŐRI IGAZGATÓSÁGA NYUGAT-DUNÁNTÚL MUNKAERŐ-PIACI HELYZETE

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL GYŐRI IGAZGATÓSÁGA NYUGAT-DUNÁNTÚL MUNKAERŐ-PIACI HELYZETE KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL GYŐRI IGAZGATÓSÁGA NYUGAT-DUNÁNTÚL MUNKAERŐ-PIACI HELYZETE Győr 2006 Központi Statisztikai Hivatal Győri Igazgatósága, 2006 ISBN-10: 963-235-050-2 ISBN-13: 978-963-235-050-9

Részletesebben

KÖZOKTATÁSI HELYZETKÉP

KÖZOKTATÁSI HELYZETKÉP KÖZOKTATÁSI HELYZETKÉP A romániai magyar közoktatás 1990 és 2013 között Barna Gergő - Kapitány Balázs Közpolitikai Elemző Központ www.iskolakveszelyben.ro Kolozsvár, 2014. október 27. TARTALOM 1. Adatforrások,

Részletesebben

Boglári Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Óvoda

Boglári Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Óvoda 26 Boglári Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Óvoda Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 8. évfolyam matematika Előállítás ideje: 28.12.16. 1:55:45

Részletesebben

Hronyecz Ildikó - Mátics Katalin. A pszichiátriai betegek ápolást, gondozást nyújtó intézményeinek vizsgálata II.

Hronyecz Ildikó - Mátics Katalin. A pszichiátriai betegek ápolást, gondozást nyújtó intézményeinek vizsgálata II. Hronyecz Ildikó - Mátics Katalin A pszichiátriai betegek ápolást, gondozást nyújtó intézményeinek vizsgálata II. Bevezető Az alábbiakban olvasható tanulmány folytatása a Kapocs 2003. decemberében megjelent

Részletesebben

Intézkedési terv a bukások arányának csökkentésére 2013/2014. tanév I. félév 1/9.e osztály (szakács)

Intézkedési terv a bukások arányának csökkentésére 2013/2014. tanév I. félév 1/9.e osztály (szakács) Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskola és Szakiskola Intézkedési terv a bukások arányának csökkentésére 2013/2014. tanév I. félév 1/9.e osztály (szakács) 1. Bukások tantárgyankénti

Részletesebben

LOVASKOCSIVAL AZ INFORMÁCIÓS SZUPERSZTRÁDÁN. információtartalma 2006-2010 2011/1

LOVASKOCSIVAL AZ INFORMÁCIÓS SZUPERSZTRÁDÁN. információtartalma 2006-2010 2011/1 LOVASKOCSIVAL AZ INFORMÁCIÓS SZUPERSZTRÁDÁN Magyar egyetemi honlapok információtartalma 2006-2010 2011/1 LOVASKOCSIVAL AZ INFORMÁCIÓS SZUPERSZTRÁDÁN Magyar egyetemi honlapok információtartalma 2006-2010

Részletesebben

LAKÁSPIACI KÖRKÉP A NYUGAT-DUNÁNTÚLON

LAKÁSPIACI KÖRKÉP A NYUGAT-DUNÁNTÚLON KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL GYŐRI IGAZGATÓSÁGA LAKÁSPIACI KÖRKÉP A NYUGAT-DUNÁNTÚLON GYŐR 2006. július KÉSZÜLT A KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL GYŐRI IGAZGATÓSÁGÁN, 2006 ISBN 963 215 994 2 IGAZGATÓ: Nyitrai

Részletesebben

Puskás Tivadar Távközlési Technikum

Puskás Tivadar Távközlési Technikum 27 Puskás Tivadar Távközlési Technikum Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 1. évfolyam szakközépiskola szövegértés Előállítás ideje: 28.3.6. 6:2:3 1 Az Önök telephelyének

Részletesebben

Szám: 2-15/2013. K I V O N A T. a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2013. december 20-i ülésének jegyzőkönyvéből

Szám: 2-15/2013. K I V O N A T. a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2013. december 20-i ülésének jegyzőkönyvéből Szám: 2-15/2013. K I V O N A T a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2013. december 20-i ülésének jegyzőkönyvéből A Tolna Megyei Közgyűlés 52/2013. (XII. 20.) közgyűlési határozata a megyei szintű helyzetértékelő

Részletesebben

FIT-jelentés :: 2008. Pest Megye Önkormányzata 1052 Budapest, Városház u. 7. Technikai kód: 12558000. Fenntartói jelentés. 8.

FIT-jelentés :: 2008. Pest Megye Önkormányzata 1052 Budapest, Városház u. 7. Technikai kód: 12558000. Fenntartói jelentés. 8. FIT-jelentés :: 2008 Pest Megye Önkormányzata 1052 Budapest, Városház u. 7. Matematika Országos kompetenciamérés 1 1 Átlageredmények A fenntartók eredményeinek összehasonlítása Matematika Az Önökhöz képest

Részletesebben

Intézményi jelentés. 10. évfolyam

Intézményi jelentés. 10. évfolyam FIT-jelentés :: 2011 II. Rákóczi Ferenc Mezőgazdasági, Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium 6400 Kiskunhalas, Kossuth Lajos u. 39. Létszámadatok A telephelyek kódtáblázata A 001 - II.

Részletesebben

Kompetencia MATEMATIKA. Az intézmények átlageredményeinek összehasonlítása

Kompetencia MATEMATIKA. Az intézmények átlageredményeinek összehasonlítása Kompetencia 2012 MATEMATIKA Átlageredmények Az intézmények átlageredményeinek összehasonlítása - a grafikonon a különböző iskolák átlag eredményei követhetők nyomon standardizált képességponthoz viszonyítva

Részletesebben

Regionális és megyei szakiskolai tanulói létszámok meghatározása

Regionális és megyei szakiskolai tanulói létszámok meghatározása Regionális és megyei szakiskolai tanulói létszámok meghatározása a regionális fejlesztési és képzési bizottságok (RFKB-k) részére (becslések a 2008-2012-es /2015-ös/ időszakra) A tanulmányt írta: Jakobi

Részletesebben

FIT-jelentés :: 2014. Szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium 9700 Szombathely, Nagykar utca 1-3. OM azonosító: 036741

FIT-jelentés :: 2014. Szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium 9700 Szombathely, Nagykar utca 1-3. OM azonosító: 036741 FIT-jelentés :: 2014 Szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium 9700 Szombathely, kar utca 1-3. Az intézmény létszámadatai Tanulók száma Képzési forma Összesen A jelentésben

Részletesebben

Adatgyűjtő Intézet ISKOLAI INTEGRÁCIÓ ÉS SZEGREGÁCIÓ, VALAMINT A TANULÓK KÖZTI INTERETNIKAI KAPCSOLATOK. 2010. november

Adatgyűjtő Intézet ISKOLAI INTEGRÁCIÓ ÉS SZEGREGÁCIÓ, VALAMINT A TANULÓK KÖZTI INTERETNIKAI KAPCSOLATOK. 2010. november Adatgyűjtő Intézet ISKOLAI INTEGRÁCIÓ ÉS SZEGREGÁCIÓ, VALAMINT A TANULÓK KÖZTI INTERETNIKAI KAPCSOLATOK A KUTATÁSI PROGRAM K+ F MELLÉKLETE 2010. november TARTALOM I. Az iskolák és iskolaigazgatók bemutatása...

Részletesebben

Vízhasználatok gazdasági elemzése

Vízhasználatok gazdasági elemzése ÖKO Zrt. vezette Konzorcium Vízgyűjtő-gazdálkodási tervek készítése című KEOP-2.5.0.A kódszámú projekt megvalósítása a tervezési alegységekre, valamint részvízgyűjtőkre, továbbá ezek alapján az országos

Részletesebben

BAKTALÓRÁNTHÁZAI KISTÉRSÉG LHH TERVDOKUMENTUM ÉS PROJEKTCSOMAG

BAKTALÓRÁNTHÁZAI KISTÉRSÉG LHH TERVDOKUMENTUM ÉS PROJEKTCSOMAG BAKTALÓRÁNTHÁZAI KISTÉRSÉG LHH TERVDOKUMENTUM ÉS PROJEKTCSOMAG 1. verzió módosításai A Baktalórántházai TKT Tanácsa 2008. november 26.-i ülésén megtárgyalta a Baktalórántházai Kistérség által az LHH program

Részletesebben

Csongrád Megyei Önkormányzat

Csongrád Megyei Önkormányzat Csongrád Megyei Önkormányzat Szociális Szolgáltatástervezési Koncepciójának felülvizsgálata 2008. Készítette: Majláthné Lippai Éva Közreműködtek: Hivatal munkatársai: Makhult Zoltán Szekeresné dr. Makra

Részletesebben

A 2008/2009. tanévi fővárosi 9. évfolyamos kompetenciaalapú angol és német nyelvi bemeneti mérések eredményeinek elemzése

A 2008/2009. tanévi fővárosi 9. évfolyamos kompetenciaalapú angol és német nyelvi bemeneti mérések eredményeinek elemzése Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet A 2008/2009. tanévi fővárosi 9. évfolyamos kompetenciaalapú angol és német nyelvi bemeneti mérések eredményeinek elemzése 2009. március

Részletesebben

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL. 2005. ÉVI MIKROCENZUS 7. Lakások, lakáskörülmények

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL. 2005. ÉVI MIKROCENZUS 7. Lakások, lakáskörülmények KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL 2005. ÉVI MIKROCENZUS 7. Lakások, lakáskörülmények BUDAPEST, 2006 KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL, 2006 ISBN 963 235 005 7 (nyomda) ISBN 963 235 006 5 (internet) ISBN 963 215

Részletesebben

Szabó Beáta. Észak-Alföld régió szociális helyzetének elemzése

Szabó Beáta. Észak-Alföld régió szociális helyzetének elemzése Szabó Beáta Észak-Alföld régió szociális helyzetének elemzése A régió fő jellemzői szociális szempontból A régió sajátossága, hogy a szociális ellátórendszer kiépítése szempontjából optimális lakosságszámú

Részletesebben

Statisztikai tájékoztató Baranya megye, 2010/3

Statisztikai tájékoztató Baranya megye, 2010/3 Központi Statisztikai Hivatal Internetes kiadvány www.ksh.hu 2010. december Statisztikai tájékoztató Baranya megye, 2010/3 Tartalom Összefoglalás...2 Népmozgalom...2 Mezőgazdaság...3 Ipar...6 Építőipar...7

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL 2013. FEBRUÁR

TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL 2013. FEBRUÁR TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL Megnevezés A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESŐK FŐBB ADATAI 2013.. Változás az előző hónaphoz képest Változás az előző évhez képest Főben %-ban

Részletesebben

Trend riport. A nemzetközi és hazai szállodaipar 2012 január februári teljesítményéről

Trend riport. A nemzetközi és hazai szállodaipar 2012 január februári teljesítményéről Trend riport A nemzetközi és hazai szállodaipar 2012 január februári teljesítményéről Összefoglaló - Az STR riport adatai szerint a világ szállodaiparában 2012 első két hónapjában az elmúlt évhez hasonlóan,

Részletesebben

FEHÉRVÁRI ANIKÓ KUDARCOK A SZAKISKOLÁKBAN TANULÓI ÖSSZETÉTEL

FEHÉRVÁRI ANIKÓ KUDARCOK A SZAKISKOLÁKBAN TANULÓI ÖSSZETÉTEL 23 FEHÉRVÁRI ANIKÓ KUDARCOK A SZAKISKOLÁKBAN A tanulmány egy 2008-as vizsgálat eredményei 1 alapján mutatja be a szakiskolai tanulók szociális összetételét, iskolai kudarcait és az azokra adott iskolai

Részletesebben

FIT-jelentés :: 2014. Intézményi jelentés. Összefoglalás

FIT-jelentés :: 2014. Intézményi jelentés. Összefoglalás FIT-jelentés :: 2014 Ványai Ambrus Gimnázium, Informatikai és Közlekedésgépészeti Szakközépiskola 5420 Túrkeve, József Attila utca 23. Az intézmény létszámadatai Tanulók száma Képzési forma Összesen A

Részletesebben

A lakosság utazási szokásai, vélemények a magyarországi turizmusról - II.

A lakosság utazási szokásai, vélemények a magyarországi turizmusról - II. A lakosság utazási szokásai, vélemények a magyarországi turizmusról - II. Összeállította a Magyar Turizmus Rt a megbízásából a Szonda Ipsos Média-, Vélemény- és Piackutató intézet A Szonda Ipsos Média-,

Részletesebben

KPMG Vállalathitelezési Hangulatindex

KPMG Vállalathitelezési Hangulatindex KPMG Vállalathitelezési Hangulatindex KPMG Tanácsadó Kft. 2015. november KPMG.hu 4 3 2 2,50 2,73 1 1,45 1,34 0-1 0,08-0,72-0,28 2011. június 2011. november 2012. május 2012. december 2013. június 2014.

Részletesebben

FIT-jelentés :: 2014. Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium 4561 Baktalórántháza, Naményi út 7. OM azonosító: 033644

FIT-jelentés :: 2014. Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium 4561 Baktalórántháza, Naményi út 7. OM azonosító: 033644 FIT-jelentés :: 2014 Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium 4561 Baktalórántháza, Naményi út 7. Az intézmény létszámadatai Tanulók száma Képzési forma Összesen A jelentésben szereplők

Részletesebben

A magyar közvélemény és az Európai Unió

A magyar közvélemény és az Európai Unió A magyar közvélemény és az Európai Unió A magyar közvélemény és az Európai Unió 2016. június Szerzők: Bíró-Nagy András Kadlót Tibor Köves Ádám Tartalom Vezetői összefoglaló 4 Bevezetés 8 1. Az európai

Részletesebben

ESETTANULMÁNY II. A nagyváros és környéke területpolitikai sajátosságai a kistérségi rendszer működése szempontjából. című kutatás

ESETTANULMÁNY II. A nagyváros és környéke területpolitikai sajátosságai a kistérségi rendszer működése szempontjából. című kutatás ESETTANULMÁNY II. A nagyváros és környéke területpolitikai sajátosságai a kistérségi rendszer működése szempontjából című kutatás A program vezetője: Kovács Róbert A kutatás vezetője: Zsugyel János Készítette:

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA 2014/2015- ös tanév

KÖZZÉTÉTELI LISTA 2014/2015- ös tanév KÖZZÉTÉTELI LISTA 2014/2015- ös tanév A Kormány 229/2012. (VIII.28) Korm. rendelete a nemzeti köznevelési törvény alapján a következő adatokkal működik intézményünk Intézmény neve: Bajai Szentistváni Általános

Részletesebben

Elemzések a gazdasági és társadalompolitikai döntések előkészítéséhez 27. 2001. július. Budapest, 2002. április

Elemzések a gazdasági és társadalompolitikai döntések előkészítéséhez 27. 2001. július. Budapest, 2002. április Elemzések a gazdasági és társadalompolitikai döntések előkészítéséhez 27. 2001. július Budapest, 2002. április Az elemzés a Miniszterelnöki Hivatal megrendelésére készült. Készítette: Gábos András TÁRKI

Részletesebben

A kutatás folyamán vizsgált, egyes kiemelt jelentőségű változók részletes

A kutatás folyamán vizsgált, egyes kiemelt jelentőségű változók részletes A minta...3 1. sz. táblázat: Az elemzésbe bekerült személyek megoszlása kor és nem szerint...3 2. sz. táblázat: Az elemzésbe bekerült személyek eloszlása lakhely (körzet) szerint...3 A kutatás folyamán

Részletesebben

Tájékoztató Borsod-Abaúj-Zemplén megye demográfiai helyzetének alakulásáról

Tájékoztató Borsod-Abaúj-Zemplén megye demográfiai helyzetének alakulásáról Tájékoztató Borsod-Abaúj-Zemplén megye demográfiai helyzetének alakulásáról Népesség Az EU 28 tagállamának népessége 508 millió fő, amelynek alig 2%-a élt on 2015 elején. Hazánk lakónépessége 2015. január

Részletesebben

KOMPETENCIA MÉRÉS ÉVFOLYAM

KOMPETENCIA MÉRÉS ÉVFOLYAM KOMPETENCIA MÉRÉS 2015. 6. ÉVFOLYAM MATEMATIKA A tanulók átlageredménye: Telephely: 1464 Országos: 1497 Városi ált. isk.: 1480 Megyeszékh. ált. isk.: 1530 Iskolánk átlageredménye rosszabb, mint az országos,

Részletesebben

Intézményi jelentés. 10. évfolyam

Intézményi jelentés. 10. évfolyam FIT-jelentés :: 2008 Gimnázium, Informatikai, Közgazdasági, Nyomdaipari Szakközépiskola és Szakiskola 3300 Eger, Mátyás Király út 165. Matematika Országos kompetenciamérés 1 1 Átlageredmények Az iskolák

Részletesebben

A nők társadalmi jellemzői az észak-alföldi megyékben

A nők társadalmi jellemzői az észak-alföldi megyékben A nők társadalmi jellemzői az észak-alföldi megyékben Központi Statisztikai Hivatal 2012. március Tartalom Bevezető... 2 Demográfiai helyzetkép... 2 Egészségügyi jellemzők... 12 Oktatás és kutatás-fejlesztés...

Részletesebben

Helyzetkép 2013. július - augusztus

Helyzetkép 2013. július - augusztus Helyzetkép 2013. július - augusztus Gazdasági növekedés Az első félév adatainak ismeretében a világgazdaságban a növekedési ütem ez évben megmarad az előző évi szintnél, amely 3%-ot valamelyest meghaladó

Részletesebben

A cigányok foglalkoztatottságáról és jövedelmi viszonyairól A 2003. évi országos cigánykutatás alapján

A cigányok foglalkoztatottságáról és jövedelmi viszonyairól A 2003. évi országos cigánykutatás alapján KEMÉNY ISTVÁN JANKY BÉLA A cigányok foglalkoztatottságáról és jövedelmi viszonyairól A 2003. évi országos cigánykutatás alapján 2003 elsõ negyedében reprezentatív kutatást folytattunk a magyarországi cigányság

Részletesebben

BARANYA MEGYE KÉPZÉSI STRATÉGIÁJA Pécs, 2015. október

BARANYA MEGYE KÉPZÉSI STRATÉGIÁJA Pécs, 2015. október BARANYA MEGYE KÉPZÉSI STRATÉGIÁJA Pécs, 2015. október Kiadó: Baranya Megyei Önkormányzat Készítették: dr. Ásványi Zsófia dr. Barakonyi Eszter Galambosné dr. Tiszberger Mónika dr. László Gyula Sipos Norbert

Részletesebben

HELYZETE ÉS LEHETSÉGES JÖVŐBELI TRENDJEI A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN

HELYZETE ÉS LEHETSÉGES JÖVŐBELI TRENDJEI A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN A TUDÁSIPAR, TUDÁSHASZNÁLAT HELYZETE ÉS LEHETSÉGES JÖVŐBELI TRENDJEI A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN (VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ) Helyzetfeltáró és értékelő tanulmány A nyugat-dunántúli technológiai régió jövőképe

Részletesebben

FIT-jelentés :: 2014. Intézményi jelentés. Összefoglalás

FIT-jelentés :: 2014. Intézményi jelentés. Összefoglalás FIT-jelentés :: 2014 Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium 4400 Nyíregyháza, Krúdy Gyula utca 32. Az intézmény létszámadatai Tanulók száma Képzési

Részletesebben