A BRAU UNION HUNGÁRIA SÖRGYÁRAK RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (9400 Sopron, Vándor S. u. 1.) K Ö Z G Y Û L É SE április óra

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A BRAU UNION HUNGÁRIA SÖRGYÁRAK RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (9400 Sopron, Vándor S. u. 1.) K Ö Z G Y Û L É SE 2004. április 22. 11.00 óra"

Átírás

1 A BRAU UNION HUNGÁRIA SÖRGYÁRAK RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (9400 Sopron, Vándor S. u. 1.) K Ö Z G Y Û L É SE április óra Egyes napirendi pontokhoz tartozó elõterjesztések 1./ Az Igazgatóság beszámolója a évi üzleti tevékenységrõl, a számviteli törvény szerinti beszámoló és az adózott eredmény felosztására vonatkozó javaslat. Az éves számadási kötelezettség keretében örömmel ismertetjük meg Önöket cégünk történetének legeredményesebb évéhez kapcsolódó üzleti információival, folyamataival. Helyzetünk a magyar sörpiacon A magyar sörpiac 2003-ban kettõs arcot mutatott. Egyrészt a Sörgyártók Szövetségébe tömörült tagvállalatok egy alig pozitív stagnációt tudtak csak elkönyvelni, mialatt egy a korábbinál sokkal markánsabb jelenléttel - új szereplõ segítségével, mégis növekedni volt képes a fogyasztás. Ez a régi új szereplõ az import, mely alapvetõen a németországi betétdíjas rendelet hatására felszabaduló kapacitások Magyarországra irányuló több százezer hl-es, kizárólag olcsó, 0,5 l-es dobozos söreit jelenti. A jelenleg rendelkezésre álló statisztikák alapján ezek együttes hatására a fogyasztás ban mintegy 3,0 %-kal, megközelítõen 7,7 mió hl-re bõvült. A Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. ugyanezen idõszakban 1.923,2 ehl sört értékesített, kizárólag belföldön, mely érték 1,1 %-kal a tavalyi adat alatt marad. A piaci részesedés ban éves átlagban mérve 25,8 % - volt. A hazai sörfogyasztás struktúrájának alakulására az általános vásárlói kereslet jellemzõi nyomták rá bélyegüket. Ennek megfelelõen a következõ tendenciák érdemelnek kiemelést. Az egyes szegmensek alapvetõen a már fent említett, tömeges, olcsókategóriás termék hatására eltérõ összetételt mutatnak a korábbihoz képest. Így a prémium szuperprémium termékcsoport értékesítése fékezõdött le a legjobban, de a hazai fogyasztás közel 60 %-át adó main-stream kategória három fõ brandje is veszített népszerûségébõl. A mennyiségi fejlõdés egyetlen igazi tényezõje a kizárólag 0,5 l-es, dobozos kiszerelésû alsókategóriás sörtermékek hihetetlenül széles választéka, melynek piaci jelenlétébe az import mellett szeptembertõl, jelentõs hazai versenytársunk is beszállt, több márkanév alatt. Tovább folytatódott az elõzõ évek trendje, a palackos kiszerelés piaci térvesztése, a dobozos (0,5 l) javára. Így ez a csomagolási forma, a korábbi évek hordón kívüli szinte egyeduralkodó pozíciójából mára alig több mint 60 %-ot képvisel.

2 Az importtal együtt a doboz jelentõsége átlépte a 25 %-os határt. Továbbra is gyengélkedik a vendéglátó ipari fogyasztás, az on-trade kereskedelem, iparági szinten részaránya 15 % körüli (a csapolt formában történt értékesítésre vonatkoztatva). A Brau Union Hungária 2003 évi tevékenységének középpontjában, reagálva a piac kihívásaira és folytatva megkezdett programjainkat az alábbi kulcsterületekre fókuszáltunk: kiemelt jelentõséggel támogattuk márkáinkat, melynek eredményeképp aktuális SOV értékünk tárgyidõszakban minden korábbit meghaladott, folytattuk logisztikai racionalizálási programunkat, tovább csökkentve saját depóink számát úgy, hogy közben egyetlen vevõt se tévesszünk szem elõl, kiemelten foglalkoztunk a söripar szempontjából releváns vevõcsoportokkal, így a nemzetközi láncokkal, ital nagykereskedõkkel, hazai beszerzési és értékesítési hálózatokkal, regisztrálva a key account partnerek jelentõségének további növekedését, illetve az ital nagykereskedõk vendéglátó ipari beszállítói funkciójának további térnyerését, megõriztük vezetõ pozíciónkat a prémium minõségû termékek gyártóinak sorában, az alkoholmentes kategóriában, a specialitások szállítói között, csökkentettük a main stream termékek piacán a Soproni Ászok és a másik két, millió hl fölötti termék közötti távolságot, vevõorientáltan képeztük és fejlesztettük a területen dolgozó kollégáinkat, növelve vásárlóink részére nyújtott szolgáltatásaink színvonalát, Gösser, Kaiser és Soproni Ászok kiemelt termékeinkkel 2003-ban is részt vettünk a Monde Selection nemzetközi minõsítõ versenyen, aranyérmekkel gazdagítva elismerõ kitüntetéseinket. Beruházásaink évi beruházásaink közel az értékcsökkenés nagyságrendjében, tehát átlagos mértékûnek minõsíthetõk. A tárgyi eszközállomány fejlesztésére mintegy mió Ft-ot, míg az immateriális javak bõvítésére több mint 87 mió Ft-ot fordítottunk, az összeg jóval az elõzõ évek szintje alatt marad. A mûszaki kiemelt beruházásainkat döntõen a sörszezon elõtt üzembe helyeztük ban legjelentõsebb beruházásaink a szûrt sör tárolókapacitás növelésére irányultak mind a soproni mind a martfûi sörgyárban. Így Sopronban hl míg Martfûn hl tárolótérrel bõvítettük a tárolókapacitást. Ez Sopronban közel 110 mió Ft-ba míg Martfûn 156 mió Ft-ba

3 került, bár itt a meglévõ tárolótartályok átcsoportosítására, racionalizálására is sor került. Ugyancsak a kiemelt fejlesztések sorában említendõ a martfûi hûtõkapacitás részleges cseréje és bõvítése. Bár a beruházási projektek költsége és nagysága lényegesen elmaradt a fentiektõl, de a gazdaságos víz- és szennyvízgazdálkodás a soproni gyárban kiemelt jelentõségû, ezért helyeztük üzembe a veszteség-vízre csatlakoztatott membránszûrõt és a szennyvíz mennyiség mérõ berendezést. A melegvíz veszteség csökkentését szolgálja az év utolsó negyedében létesített fõzõházi többlet melegvíz befogadására szolgáló 240 m 3 -es tároló is. A termék nyomon követési elvárások teljesítésére elsõ lépésben a palackozott és dobozolt termékek egységrakomány azonosítására szereztünk be berendezéseket, melyek üzembe helyezésére 2004 elején kerül majd sor. Ez utóbbira terven felül egy meg nem valósult beruházási pozíció helyett kerülhetett sor. A társaság vagyoni helyzetének alakulása A mérleg fõösszege mió Ft, 10,0 %-kal növekedett, ez 1.547,1 mió Ft vagyongyarapodást jelent. A befektetett eszközök állománycsökkenése 613,3 mió Ft, csaknem 6,8 %. Az állományváltozás legfontosabb elemei a következõk: a beruházási ráfordítások összege 1.391,8 mió Ft, (benne az immateriális javak állománybõvítése) 955,8 mió Ft-tal kevesebb az elõzõ évinél, az egyéb növekedés 92,8 mió Ft, (APEH revízió és térítés nélküli átvétel, dolgozói hitelnövekmény) az éves terv szerinti értékcsökkenési leírás az egyéb csökkenés a beruházási elõlegek csökkenésébõl, valamint a selejtezett és eladott eszközök kivezetésével kapcsolatos A befektetett eszközök könyv szerinti értéke december 31-én ,6 mió Ft, -252,2 mió Ft, 8.346,0 mió Ft A forgóeszközök állománya ,1 mió Ft, 1.891,8 mió Ft-tal növekedett, az összes eszközállomány 58,1 %-át alkotja. A forgóeszközök eszközcsoportjainak alakulása: a készletek állománya 2.856,7 mió Ft, 319 mió Ft-tal több, mint 2002-ben. A készletérték 61 %-a az árukészlet, benne a betétdíjas göngyölegállomány több, mint 200 mió Ft-tal növekedett. A saját termelésû készletek állományértéke 149 mió Ft-tal növekedett a mérsékelt, terv alatt maradó decemberi forgalom hatásaként. Egyedül az anyagok készletértéke csökkent 5 %-kal.

4 a követelések értéke december 31-én 6.101,5 mió Ft, 120 mió Ft-tal több, mint az elõzõ évben. A vevõkövetelések összege 5.681,1 mió Ft 2 %-kal csökkent az elõzõ évi mértékhez képest, az év végi faktorálás miatt. Hitelezési veszteségként évben 18,3 mió Ft összegû követelésállományt írtunk le. A vevõkövetelések értékvesztéseként 123,6 mió Ft-ot tartunk nyilván. A követelések 99 %-a sörvevõkkel szembeni követelés, ez a meghatározó. Gazdálkodásunk forrás oldala A jegyzett tõke állománya 6.627,5 mió Ft, nem változott. A saját tõke december 31-i záróállománya ,1 mió Ft, 2.695,1 mió Ft-tal, 17,5 %- kal növekedett. A saját tõke a források 84,7 %-a, lényegében tovább javult a tõkeellátottság mértéke. Céltartalékot a korkedvezményes nyugdíjakra és egy jelenleg futó peres ügyletünk értékére képeztük. A finanszírozási helyzetünk rendkívül kedvezõ volt, évben sem hosszú, sem rövid lejáratú hitelünk nem volt. A kötelezettségeink nem lejártak, adótartozásaink nem esedékesek. Társaságunk jövedelmi helyzete Az értékesítés árbevétele 5,3 %-kal növekedett (33.983,7 mió Ft), 99,5 %-a származik sörértékesítésbõl. Az exportértékesítés a nettó árbevétel 0,3 %-a, amely göngyöleg és szolgáltatás értékesítésbõl áll évben sört nem exportáltunk. Belföldi értékesítésünk zászlóshajója továbbra is a Soproni Ászok, a többlet árbevétel 93 %-át ezen a márkán realizáltuk. A tárgyi eszköz értékesítés bevétele 255 mió Ft, ez alkotja az egyéb bevételek 58 %-át. A fajlagos alapanyagköltségek mérsékelten, a csomagolóanyag költségek jelentõsen, 21 %-kal növekedtek. Az anyagköltségek növekedésének oka egyrészt a forint júniusi sáveltolását követõ árfolyamnövekedés kedvezõtlen hatása (mintegy 260 mió Ft), másrészt a második félévben az olcsó dobozos kiszerelésû sörök szegmensében kialakult piaci helyzetre való reagálás költségtöbblete. A mérsékelt volumen lemaradás mellett a fajlagosan magasabb anyagköltségû termékek felé mozdult el a kibocsátás. Az igénybevett szolgáltatásokon belül az értékesítéssel kapcsolatos költségek növekedtek a legnagyobb mértékben. Az import sör értékesítés nagyságrendje nem változott lényegesen.

5 A személyi jellegû ráfordítások növekedése csak 3,1 %, az év elején végrehajtott átlagosan 6,9 %-os bérfejlesztés ellenére. Az átlagos állományi létszám 50 fõvel csökkent, elsõsorban a logisztika területén, a depóbezárások hatásaként. A produktivitás tovább növekedett hl/fõ az elõzõ évi hl/fõ kibocsátással szemben (+5,6 %). Az elszámolt jövedéki adó mió Ft, 52 mió Ft-tal haladja meg az elõzõ évet, az összköltség 22,8 %-a. Az üzemi tevékenység eredménye 3.235,9 mió Ft, 242 mió Ft-tal, 8,1 %-kal növekedett az elõzõ évi 4,1 %-os növekedéssel szemben. A pénzügyi tevékenység eredménye rendkívül kedvezõen alakult a bevételek 137 mió Ft-tal meghaladják a ráfordításokat, annak ellenére, hogy a forint sávszélesítése következtében kialakult árfolyamhelyzet nem kedvezett az importorientált beszerzési költségeknél. Társaságunk egész évben finanszírozási többlettel rendelkezett, így hitel igénybevétel nem volt. A kamatbevételünk 154 mió Ft volt. A kiemelt mutatóink a Working Capital és a Free Cash Flow is rendkívüli mértékben romlott. A Working Capital növekedése 42 %-os, ami a készletek kiemelkedõen magas szintjével és a lecsökkent kötelezettségállomány hatásával függ össze. Az eredmény növekedése és az értékcsökkenés alatt maradó beruházási ráfordítások ellenére a Free Cash Flow az elõzõ évi összeg felére csökkent a Working Capital kedvezõtlen alakulása miatt. Az adózás elõtti eredményünk 3.206,3 mió Ft, 16,6 %-kal, 456,6 mió Ft-tal több, mint a megelõzõ évben. A társaságunk évben nem élvez már adózási kedvezményeket, adóalap csökkentõ tételként, élve a Tao.tv. adta lehetõséggel 500 mió Ft fejlesztési tartalék került elkülönítésre a évben megvalósuló beruházásokra. Az adózott eredmény mió Ft, 3,8 %-kal növekedett. A magyar sörpiacon uralkodó erõs versenyhelyzet, az olcsó sörök irányába elmozduló kereslet, valamint a tömeges dobozos kiszerelésû sörök importja ellenére is sikerült eredménynövekedést elérnünk és ezzel tovább erõsítettük társaságunk pozícióját a legjobbak között.

6 Javaslat az eredmény felhasználására Az Igazgatóság a évben elért eredmény terhére nem javasolja osztalék fizetését, ennek megfelelõen az adózott eredmény eft teljes összegében eredménytartalékba kerülését indítványozza. 2./ A könyvvizsgáló jelentése a évi a számviteli törvény szerinti beszámolóról. A KPMG Hungária Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft. (Dr Eperjesi Ferenc könyvvizsgáló) az Igazgatóság által elkészített 2003-es pénzügyi beszámolót, beleértve a mérleget, eredmény kimutatást, kiegészítõ mellékletet és helyzetjelentést megvizsgálta és az alábbi, korlátozás nélküli hitelesítõ záradékkal látta el: "Véleményünk szerint az éves beszámolót a számviteli törvényben és az általános számviteli elvekben foglaltak szerint állították össze. Az éves beszámoló a Társaság vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetérõl megbízható és valós képet ad. Az üzleti jelentés az éves beszámoló adataival összhangban van. 3./ A Felügyelõ Bizottság jelentése az Igazgatóság jelentésérõl a számviteli törvény szerinti beszámolóról, és az adózott eredmény felosztására vonatkozó indítvány megvizsgálásáról, valamint az átruházott hatáskörben hozott intézkedésérõl. Az Igazgatóság a tárgyidõszakban a Felügyelõ Bizottsággal szoros egyetértésben mûködött és kötelezettségeinek a törvény és az Alapszabály szerint teljes mértékben eleget tett. A KPMG Hungária Kft. könyvvizsgáló cég megvizsgálta a könyvvitelt, az évi beszámolót és az Igazgatóság helyzetjelentését és úgy találta, hogy ezek megfelelnek a törvényes elõírásoknak. A Felügyelõ Bizottság i ülésén megvizsgálta és jóváhagyta az évi beszámolót és a helyzetjelentést. A Felügyelõ Bizottság javasolja a Közgyûlésnek az éves beszámoló elfogadását. A Felügyelõ Bizottság átruházott hatáskörében (igazgatósági tagok választása) nem hozott 2003 évben döntést. A Felügyelõ Bizottság csatlakozik az Igazgatóságnak az eredmény felhasználására tett javaslatához. 4./ A évi számviteli törvény szerinti beszámoló és eredményfelosztás elfogadása, az osztalék megállapítása. Javaslat, hogy a Közgyûlés fogadja el a évi beszámolót és a mérleg AKTIVA és PASSZÍVA részét december 31-vel eft-ban, az adózott mérlegeredményt ,- eft -ban állapítsa meg, aminek folytán a mérleg szerinti eredmény a következõképpen alakul:

7 Üzemi eredmény: Pénzügyi eredmény: A szokásos üzleti tevékenység eredménye: Rendkívüli eredmény: Adózás elõtti eredmény: Adófizetési kötelezettség: Adózott eredmény: eft eft eft eft eft eft eft Az igazgatóság javasolja, hogy a ,- eft adózott eredmény teljes egészében az eredménytartalékba kerüljön. 5./ A Felügyelõ Bizottsági tagok választása, díjazásának megállapítása. Az 5 évre megválasztott Felügyelõ Bizottság megbízatása án lejár. A magyar jogszabályok és a Társaság alapszabálya a Közgyûlés hatáskörébe utalja a tagok megválasztását ezért szükséges errõl dönteni. A részvényesek javaslatai alapján kell dönteni e pontról. Az igazgatóság ezúton is köszönetét fejezi ki, a tagoknak eddigi munkájukért. Javaslat, hogy az új Felügyelõ Bizottság 6 tagból álljon 2 fõ az üzemi tanács jelöltje, 4 fõ közgyûlés által választott személy. A tagok díjazásaként javaslat: Ft/hó. 6./ Alapszabály VI.15 pontjának módosítása az 1997.évi CXLIV.tv módosítására tekintettel Az 1997.évi CXLIV. tv módosítása miatt szükségessé válik a társaság Alapszabálya VI.15 pont elsõ bekezdésének technikai jellegû módosítása: Jelenlegi szöveg: Amennyiben a Gt. érvényes közgyûlési határozat meghozatalát valamely részvényesi csoport elõzetes 3/4-es többségének jóváhagyásához köti, az elõzetes hozzájárulás megszerzésének módja a következõ: Új szöveg: Amennyiben a Gt. érvényes közgyûlési határozat meghozatalát valamely részvényesi csoport külön,vagy elõzetes 3/4-es többségének jóváhagyásához köti, az elõzetes a hozzájárulás megszerzésének módja a következõ:

8 7./ Az Igazgatóság javaslata a évi gazdálkodási feladatokra, a évi terv elfogadása. A év céljait és tervszámait alapvetõen a január 01-tõl végrehajtott szervezeti változtatás határozza meg. Az Amstel Sörgyár Rt Magyarország. teljes kereskedelmi, marketing és logisztikai szervezetét integráltuk a Brau Union Hungária Rt-be. Korábban az Amstel Rt. által kezelt portfolió minden egyes márkájának forgalmazása (Heineken, Amstel, Talléros, Arany Fácán, Buckler) átkerült cégünkhöz. Így társaságunk egy Magyarországon egyedülálló márkakínálatot birtokol, s annak eredményes értékesítéshez szükséges szakértõ csapatot hozott létre. Az együttes márkakínálat következtében hl tervünk rendkívül attraktív, mely meghaladja a 2003-as év külön-külön elért értékesítési eredményét. Célunk a már elért piacvezetõ szerep megtartása és erõsítése a szuper prémium és prémium, valamint az alkoholmentes kategóriában, specialitások területén és a dobozos kiszerelésben. A tervezett nettó árbevétel jelentõsen meghaladja a 45 mrd Ft-ot. Az adózás elõtti eredményt illetõen legalább akkora növekedést várunk, mint ami 2003-ban 2002-höz képest bekövetkezett ben a sörpiac további növekedésének motorja elsõsorban a tavalyi tendencia folytatásaként az olcsó dobozos sörök emelkedõ térnyerése lehet. Bizonytalansági tényezõink közül kiemelendõ a Környezetvédelmi Törvény tervezett módosításának nehezen becsülhetõ hatása, mely a termékdíj növelésén keresztül kívánja az egyutas kiszerelések piacra jutását befolyásolni. Információink szerint szezon elõtt várható egy minden fontosabb kategóriában érdekelt nagy nemzetközi gyártó hazai piacra lépése, valamint egy német diszkontlánc elsõ hálózati egységeinek nyitása. Tekintettel arra, hogy az említett változások minden piaci szegmensben jelentkeznek, jelentõs hatásuk lehet a hazai gyártású termékek alakulására. A május 01-i Európai Uniós belépés után várható a sörimport további növekedése, mely elsõsorban a dobozos kiszerelésû sörök kínálatát bõvíti évre a piaci célok elérése érdekében eredetileg mérsékelt, fõleg pótló jellegû beruházásokat terveztünk. Az Amstel Sörgyár Rt. márkaportfoliójának átvétele összefüggõen a komáromi gyár bezárásával a Heineken és Amstel sörgyártás soproni megvalósításának mûszaki igényét is felvetették. Ez utóbbi fõleg a Komáromból áttelepítendõ berendezéseknek a befogadását, a technológiai rendszerbe illesztését, valamint a Heineken mûszaki elõírások megteremtését szolgálja a csomagolás területén. Sopronban bõvítésre kerül

9 a sörszeparátor kapacitás, mely a szûrési feltételeket javítja, valamint egy hûtõ csavarkompresszor üzembeállítását terveztük jelentõsebb beruházásként. Jelentõs az invesztálás a megnövekedett kereskedelmi, marketing és logisztikai szervezet informatikai támogatása és az egyesített gasztronómiai fejlesztések feltétel biztosítása terén A tervezett beruházási ráfordítások összege a kapacitás bõvítéshez szükséges fejlesztések nagyságrendjével haladja meg a 2003 évi tény adatokat. Növekvõ készletekkel fõleg a göngyölegeknél és mérsékelten növekvõ vevõköveteléssel számolunk, ennek ellenére a Working Capital közel 2 mrd forinttal való növekedése várható. A fokozott beruházási, fejlesztési tevékenység, a forgóeszköz lekötés növekedése a szabad pénzeszközállomány gyors leépülését vonja maga után, amely a finanszírozási források jelentõs arányeltolódását is kiváltja. A Brau Union Hungária Rt. továbbra is folytatja márkaelkötelezett politikáját és az integráció által megerõsödve készen áll a piaci kihívásokra. 8./ A könyvvizsgáló választása, díjazásának megállapítása. Javaslat,hogy a Társaság könyvvizsgálójának az 2004 üzleti évre, ig a KPMG Hungária Könyvvizsgáló, Adó- és Közgazdasági Tanácsadó Kft-t, személy szerint dr Eperjesi Ferenc legyen. A könyvvizsgáló díját re maximum 14 Mio Ft-ban javasolja elfogadni, melynek keretében az Igazgatóság kösse meg a szerzõdést. Egyebek: Megkérjük tisztelt részvényeseinket, hogy a regisztráció zavartalan lebonyolítása érdekében intézkedjenek értékpapír számlavezetõjüknél, hogy a KELER általi tulajdonosi megfeleltetéshez szükséges adatokat pontosan adják meg társaságunknak, illetõleg ellenõrizzék, hogy a részvénykönyvbe be vannak e jegyezve. A regisztráció lebonyolítása és a közgyûlés pontos megkezdése érdekében kérjük tisztelt részvényeseinket, hogy a közgyûlés helyszínén legkésõbb 3 11-ig megjelenni szíveskedjenek. A részvényirodánk a 99/ es telefonszámon munkanapokon 9-14 óráig a részvényesek rendelkezésére áll. Sopron, április 5.. Brau Union Hungária Sörgyárak Rt.

GYORSJELENTÉS a Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. 2002. I. félévi tevékenységérõl

GYORSJELENTÉS a Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. 2002. I. félévi tevékenységérõl GYORSJELENTÉS a Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. 2002. I. félévi tevékenységérõl A gyorsjelentésünket a magyar számviteli szabályoknak megfelelõen készítettük el, az adatok nem auditáltak. Társaságunk

Részletesebben

Észak-dunántúli Áramszolgáltató Részvénytársaság. Tőzsdei éves jelentés 2002

Észak-dunántúli Áramszolgáltató Részvénytársaság. Tőzsdei éves jelentés 2002 Észak-dunántúli Áramszolgáltató Részvénytársaság Tőzsdei éves jelentés 2002 Az éves jelentés tartalma Mérleg, Eredménykimutatás 3. oldal Kiegészítő melléklet 8. oldal Üzleti jelentés... 51. oldal Budapesti

Részletesebben

Tisztelt Olvasó! Dr. Nagy László. Dr. Tordai Péter, Kopka Miklós

Tisztelt Olvasó! Dr. Nagy László. Dr. Tordai Péter, Kopka Miklós Tisztelt Olvasó! Nógrád megyében idén elsõ alkalommal és nem titkolva, hogy hagyományteremtõ szándékkal jelentkezik a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nógrád Megyei Hírlap és az APEH Észak-magyarországi

Részletesebben

OTP Ingatlanbefektetési Alap Éves jelentés 2006. december 31. I. Piaci folyamatok, a befektetési politikára ható tényezők alakulása

OTP Ingatlanbefektetési Alap Éves jelentés 2006. december 31. I. Piaci folyamatok, a befektetési politikára ható tényezők alakulása OTP Ingatlanbefektetési Alap Éves jelentés 2006. december 31. I. Piaci folyamatok, a befektetési politikára ható tényezők alakulása A magyar gazdaság 4 százalékkal nőtt 2006-ban, amely az ingatlanpiac

Részletesebben

ZALAKERÁMIA RT. 2001. évi gyorsjelentése

ZALAKERÁMIA RT. 2001. évi gyorsjelentése Társaság neve: Zalakerámia Rt. Telefon 92/313-640 92/550-300 Társaság címe: Zalaegerszeg, Kosztolányi D. tér 6. Telefax 92/312-070 Ágazati besorolás 2630 Burkolólapok és csempék gyártása E-mail cím zalaker@zalakeramia.hu

Részletesebben

Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. Tőzsdei Éves Jelentés 2003

Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. Tőzsdei Éves Jelentés 2003 Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. Tőzsdei Éves Jelentés 2003 2004. április 29. Gazdasági Igazgatóság / Economic Directorate Az éves jelentés tartalma: Tartalom. 1. oldal Független Könyvvizsgálói jelentés

Részletesebben

J e g y z õ k ö n y v

J e g y z õ k ö n y v J e g y z õ k ö n y v a BRAU UNION HUNGÁRIA SÖRGYÁRAK RÉSZVÉNYTÁRSASÁG H-9400 Sopron, Vándor Sándor u. 1. 2003. április 24-én megtartott Közgyûlésérõl Helye: a társaság székhelye 9400 Sopron, Vándor S.

Részletesebben

AZ OTP INGATLANALAP 2007. ÉVES JELENTÉS

AZ OTP INGATLANALAP 2007. ÉVES JELENTÉS AZ OTP INGATLANALAP 2007. ÉVES JELENTÉS 2008. április 28. OTP Ingatlan Alapkezelő Zrt OTP INGATLANALAP Éves jelentés 1/25 I. Piaci folyamatok, a befektetési politikára ható tényezők alakulása A tavalyi

Részletesebben

A hazai szilikátipar jövõjét meghatározó tényezõkrõl *

A hazai szilikátipar jövõjét meghatározó tényezõkrõl * A hazai szilikátipar jövõjét meghatározó tényezõkrõl * Kunvári Árpád A jelenbõl a jövõ felé menve a legfõbb útmutatásokat a múlt tanulságai adják. Fõleg egy olyan helyzetben, mint amiben most az EU-hoz

Részletesebben

A KEG Közép-európai Gázterminál Nyilvánosan Működő Részvénytársaság időközi vezetőségi beszámolója. 2013. május

A KEG Közép-európai Gázterminál Nyilvánosan Működő Részvénytársaság időközi vezetőségi beszámolója. 2013. május A KEG Közép-európai Gázterminál Nyilvánosan Működő Részvénytársaság időközi vezetőségi beszámolója 2013. május 1 I. A jelentés időszakában bekövetkezett jelentősebb események, azok gazdálkodási és pénzügyi

Részletesebben

KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET a Bethlen Gábor Alapkezelő Közhasznú Nonprofit Zrt. 2015. december 31-i fordulónapra készített éves beszámolójához

KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET a Bethlen Gábor Alapkezelő Közhasznú Nonprofit Zrt. 2015. december 31-i fordulónapra készített éves beszámolójához KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET a Bethlen Gábor Alapkezelő Közhasznú Nonprofit Zrt. 2015. december 31-i fordulónapra készített éves beszámolójához Budapest, 2016. február 29. A vállalkozás ismertetése A Bethlen Gábor

Részletesebben

2005. október 1. 2005 december 31. elsı negyedév (nem auditált mérlegadatok alapján)

2005. október 1. 2005 december 31. elsı negyedév (nem auditált mérlegadatok alapján) Az EGIS Gyógyszergyár Nyilvánosan Mőködı Részvénytársaság gyorsjelentése a Budapesti Értéktızsde számára 2005. október 1. 2005 december 31. elsı negyedév (nem auditált mérlegadatok alapján) Az EGIS Nyrt.

Részletesebben

A Danubius Hotels Nyrt. 2014. április 24-én tartandó éves rendes közgyűlésének előterjesztései és határozati javaslatai

A Danubius Hotels Nyrt. 2014. április 24-én tartandó éves rendes közgyűlésének előterjesztései és határozati javaslatai A Danubius Hotels Nyrt. 2014. április 24-én tartandó éves rendes közgyűlésének előterjesztései és határozati javaslatai Budapest, 2014. április 2. TARTALOM KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ... 3 1. SZÁMÚ NAPIRENDI PONT:

Részletesebben

A KEG Közép-európai Gázterminál Nyilvánosan Működő Részvénytársaság időközi vezetőségi beszámolója 2012. május

A KEG Közép-európai Gázterminál Nyilvánosan Működő Részvénytársaság időközi vezetőségi beszámolója 2012. május A KEG Közép-európai Gázterminál Nyilvánosan Működő Részvénytársaság időközi vezetőségi beszámolója 2012. május 1 I. A pénzügyi év első négy hónapjában bekövetkezett jelentősebb események és tranzakciók,

Részletesebben

KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET A Bethlen Gábor Alapkezelő Közhasznú Nonprofit Zrt. 2013. december 31-i fordulónapra készített éves beszámolójához

KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET A Bethlen Gábor Alapkezelő Közhasznú Nonprofit Zrt. 2013. december 31-i fordulónapra készített éves beszámolójához KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET A Bethlen Gábor Alapkezelő Közhasznú Nonprofit Zrt. 2013. december 31-i fordulónapra készített éves beszámolójához A vállalkozás ismertetése A Bethlen Gábor Alapkezelő Közhasznú Nonprofit

Részletesebben

KULCS-SOFT SZÁMÍTÁSTECHNIKA NYRT.

KULCS-SOFT SZÁMÍTÁSTECHNIKA NYRT. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2015. üzleti évre Jóváhagyta: közgyűlése 2016. április 25-én 1022 Budapest, Törökvész út 30/A. +36-1-336-5300 www.kulcs-soft.hu 1. A TÁRSASÁG BEMUTATÁSA A társaság neve: A társaság

Részletesebben

A Fotex Elso Amerikai- Magyar Fotószolgáltatási Rt. 2004. I-XII. havi gyorsjelentése

A Fotex Elso Amerikai- Magyar Fotószolgáltatási Rt. 2004. I-XII. havi gyorsjelentése A Fotex Elso Amerikai- Magyar Fotószolgáltatási Rt. 2004. I-XII. havi gyorsjelentése Gazdálkodási adatok 1. A magyar számviteli szabályok szerint 2004. január 1. 2004. december 31-ig elkészített konszolidált,

Részletesebben

A Tarjánhő Szolgáltató Elosztó Kft. 2009 évi ÉVES BESZÁMOLÓJA

A Tarjánhő Szolgáltató Elosztó Kft. 2009 évi ÉVES BESZÁMOLÓJA A Tarjánhő Szolgáltató Elosztó Kft 2009 évi ÉVES BESZÁMOLÓJA A TARJÁNHŐ SZOLGÁLTATÓ-ELOSZTÓ KFT. 2009. ÉVI BESZÁMOLÓJA Tisztelt Közgyűlés! A Tarjánhő Kft.-t Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

ELOTERJESZTÉS. A Társaság Igazgatósága 2005. április 29-re hívta össze az éves rendes közgyulést az alábbi napirenddel:

ELOTERJESZTÉS. A Társaság Igazgatósága 2005. április 29-re hívta össze az éves rendes közgyulést az alábbi napirenddel: ELOTERJESZTÉS az econet.hu Informatikai Részvénytársaság (1117 Budapest, Hauszmann Alajos u. 3., Cg. 01-10-043483) 2005. április 29-én 10 órakor a Társaság székhelyén tartandó Közgyulésére. A Társaság

Részletesebben

A RÁBA Nyrt. 2012. I-IV. negyedéves jelentése ÖSSZEFOGLALÁS

A RÁBA Nyrt. 2012. I-IV. negyedéves jelentése ÖSSZEFOGLALÁS A RÁBA Nyrt. 2012. I-IV. negyedéves jelentése Nem auditált, konszolidált negyedéves jelentés a Nemzetközi Pénzügyi Jelentéskészítési Szabványok (IFRS) szerint A társaság neve: RÁBA Járműipari Holding Nyilvánosan

Részletesebben

A Danubius Hotels Nyrt. 2010. április 22-én tartandó évi rendes közgyűlésének előterjesztései és határozati javaslatai

A Danubius Hotels Nyrt. 2010. április 22-én tartandó évi rendes közgyűlésének előterjesztései és határozati javaslatai A Danubius Hotels Nyrt. 2010. április 22-én tartandó évi rendes közgyűlésének előterjesztései és határozati javaslatai Budapest, 2010. március 31. 1 TARTALOM Közgyűlési meghívó... 3 1. SZÁMÚ NAPIRENDI

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RÉSZ I. Általános kiegészítések I.1 A Diákhitel Központ Rt. rövid bemutatása I.2 A Diákhitel Központ Rt. számviteli politikájának főbb vonásai I.2.1 I.2.2. I.2.3. I.2.4. I.2.5.

Részletesebben

A PÉTÁV PÉCSI TÁVFŐTİ KFT.

A PÉTÁV PÉCSI TÁVFŐTİ KFT. Continental Danubia Kft. Bejegyzett Könyvvizsgáló Társaság MKVK Tagsági Ig.szám: 001262 Független Könyvvizsgálói Jelentés A PÉTÁV PÉCSI TÁVFŐTİ KFT. Készült: Pécsett, 2007. március 19-én A könyvvizsgálói

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a 2014. évi éves beszámolóhoz

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a 2014. évi éves beszámolóhoz KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a 2014. évi éves beszámolóhoz TARTALOMJEGYZÉK 1. A TÁRSASÁG FONTOSABB ADATAI... 3 2. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK... 4 3. SPECIÁLIS JELLEGŰ KIEGÉSZÍTÉS... 4 3.1. Vagyoni helyzet alakulása...

Részletesebben

ÉVES BESZÁMOLÓ 2009. Győr, 2010. április 27. A Éves Beszámoló tartalma: Mérlegkimutatás Eredménykimutatás Kiegészítő melléklet

ÉVES BESZÁMOLÓ 2009. Győr, 2010. április 27. A Éves Beszámoló tartalma: Mérlegkimutatás Eredménykimutatás Kiegészítő melléklet ÉVES BESZÁMOLÓ 29. A Éves Beszámoló tartalma: Mérlegkimutatás Eredménykimutatás Kiegészítő melléklet Győr, 21. április 27. T A R T A L O M MÉRLEGKIMUTATÁS... 3 EREDMÉNYKIMUTATÁS... 7 KIEGÉSZÍT MELLÉKLET...

Részletesebben

Az EGIS Gyógyszergyár Nyilvánosan Működő Részvénytársaság gyorsjelentése a Budapesti Értéktőzsde számára

Az EGIS Gyógyszergyár Nyilvánosan Működő Részvénytársaság gyorsjelentése a Budapesti Értéktőzsde számára Az EGIS Gyógyszergyár Nyilvánosan Működő Részvénytársaság gyorsjelentése a Budapesti Értéktőzsde számára 2006. október 1. 2006. december 31. első negyedév (nem auditált mérlegadatok alapján) Az EGIS Nyrt.

Részletesebben

2.) Az Önkormányzat 2012. IV. n. évi előirányzat módosítása Előadó: Horváth László polgármester, Darvasné Süte Julianna pénzügyi vezető

2.) Az Önkormányzat 2012. IV. n. évi előirányzat módosítása Előadó: Horváth László polgármester, Darvasné Süte Julianna pénzügyi vezető BALATONBERÉNY KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- M E G H Í V Ó Balatonberény Község Önkormányzata

Részletesebben

A MATÁV 2003-BAN ELÉRTE PÉNZÜGYI CÉLJAIT ÉS A FŐ ÜZLETÁGAKBAN MEGŐRIZTE VEZETŐ POZÍCIÓJÁT

A MATÁV 2003-BAN ELÉRTE PÉNZÜGYI CÉLJAIT ÉS A FŐ ÜZLETÁGAKBAN MEGŐRIZTE VEZETŐ POZÍCIÓJÁT A MATÁV 2003-BAN ELÉRTE PÉNZÜGYI CÉLJAIT ÉS A FŐ ÜZLETÁGAKBAN MEGŐRIZTE VEZETŐ POZÍCIÓJÁT BUDAPEST 2004. február 11. A Matáv (NYSE: MTA.N és BÉT: MTAV.BU), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója

Részletesebben

KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI RÉSZVÉNYTÁRSASÁG KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÉVES JELENTÉS 2002. Tartalomjegyzék Az Igazgatóság levele a részvényesekhez A Felügyelõ Bizottság jelentése Független könyvvizsgálói jelentés I. A társaság

Részletesebben

Az FHB Földhitel- és Jelzálogbank Részvénytársaság 2005. II. negyedévi tőzsdei gyorsjelentése

Az FHB Földhitel- és Jelzálogbank Részvénytársaság 2005. II. negyedévi tőzsdei gyorsjelentése Az FHB Földhitel- és Jelzálogbank Részvénytársaság 2005. II. negyedévi tőzsdei gyorsjelentése Budapest, 2005. augusztus 8. Az FHB Földhitel- és Jelzálogbank Részvénytársaság 2005. II. negyedévi tőzsdei

Részletesebben

TARTALOM Az OTP Bank Rt. felsô vezetése Az elnök-vezérigazgató üzenete Kiemelt adatok Makrogazdasági és monetáris környezet 2003-ban

TARTALOM Az OTP Bank Rt. felsô vezetése Az elnök-vezérigazgató üzenete Kiemelt adatok Makrogazdasági és monetáris környezet 2003-ban TARTALOM Az OTP Bank Rt. felsô vezetése 4 Az elnök-vezérigazgató üzenete 5 Kiemelt adatok 7 Makrogazdasági és monetáris környezet 2003-ban 8 Üzletági jelentések 11 Vezetôi elemzés 25 AVezetés elemzése

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. - A külön mellékelt jelenléti íven felsorolt részvényesek, összesen 544.391 db szavazattal,

JEGYZŐKÖNYV. - A külön mellékelt jelenléti íven felsorolt részvényesek, összesen 544.391 db szavazattal, JEGYZŐKÖNYV amely készült a PANNON-FLAX Győri Lenszövő NyRt.-nél 2010. április 27-én 15 órakor megtartott (9027 Győr, Kandó Kálmán u. l.) a PANNON-FLAX NyRt. határozatképtelenség miatt megismételt éves

Részletesebben

Szécsényi Agro-Help Nonprofit Kft. 3170 Szécsény Rákóczi út.90/b. Kiegészítő melléklet 2008.

Szécsényi Agro-Help Nonprofit Kft. 3170 Szécsény Rákóczi út.90/b. Kiegészítő melléklet 2008. 0 Adószám: 18633849-2-12 Cégbíróság: Nógrád Megyei Bíróság mint cégbíróság Cégjegyzék szám: 12-09-005723 3170 Szécsény Rákóczi út.90/b Kiegészítő melléklet 2008. Fordulónap: 2008. december 31. Beszámolási

Részletesebben

JELENTÉS a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata gazdálkodásának átfogó ellenőrzéséről

JELENTÉS a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata gazdálkodásának átfogó ellenőrzéséről JELENTÉS a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata gazdálkodásának átfogó ellenőrzéséről 0412 2004. április 3. Önkormányzati és Területi Ellenőrzési Igazgatóság 3.3 Átfogó Ellenőrzések Főcsoport

Részletesebben

Az EGIS Gyógyszergyár Rt. gyorsjelentése a Budapesti Értéktőzsde számára

Az EGIS Gyógyszergyár Rt. gyorsjelentése a Budapesti Értéktőzsde számára Az EGIS Gyógyszergyár Rt. gyorsjelentése a Budapesti Értéktőzsde számára 2003. október 1. 2004. március 31. az üzleti év első féléve (nem auditált mérlegadatok alapján) Az EGIS Rt. üzleti éve október 1-től

Részletesebben

MKB Alapkezelı zrt. 1056 Budapest, Váci utca 38. telefon: 268-7834; 268-8184; 268-8284 telefax: 268-7509;268-8331 E-mail: mkbalapkezelo@mkb.hu Web cím: www.mkbalapkezelo.hu 2008. évi éves beszámoló Mérleg

Részletesebben

BUDAPESTI ELEKTROMOS MŰVEK NYRT. JELENTÉS ÉS ÉVES BESZÁMOLÓ 2015. DECEMBER 31.

BUDAPESTI ELEKTROMOS MŰVEK NYRT. JELENTÉS ÉS ÉVES BESZÁMOLÓ 2015. DECEMBER 31. BUDAPESTI ELEKTROMOS MŰVEK NYRT. JELENTÉS ÉS ÉVES BESZÁMOLÓ 2015. DECEMBER 31. Éves beszámoló kiegészítő melléklete 2015. ELMŰ Nyrt. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ... 4 1.1. A VÁLLALKOZÁS

Részletesebben

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2006. április 24 -i ülésére. Az Önkormányzat 2005. évi költségvetésének teljesítése.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2006. április 24 -i ülésére. Az Önkormányzat 2005. évi költségvetésének teljesítése. ELŐ TERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. április 24 -i ülésére Tárgy: Az Önkormányzat 2005. évi költségvetésének teljesítése. Előadó: Horváth László polgármester Előterjesztés

Részletesebben

2002/2003. ÉVES KONSZOLIDÁLT BESZÁMOLÓ

2002/2003. ÉVES KONSZOLIDÁLT BESZÁMOLÓ 2002/2003. ÉVES KONSZOLIDÁLT BESZÁMOLÓ 1. KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS Budapest, 2004. január 30. EGIS Gyógyszergyár Rt. 2002/2003. ÉVES KONSZOLIDÁLT BESZÁMOLÓ 2. MÉRLEG ÉS EREDMÉNYKIMUTATÁS Budapest, 2004.

Részletesebben

Nógrád megye bemutatása

Nógrád megye bemutatása Nógrád megye bemutatása Nógrád megye Magyarország legkisebb megyéi közé tartozik, az ország területének mindössze 2,7 százalékát (2.546 km 2 ) foglalja el. A 201.919 fős lakosság az ország népességének

Részletesebben

A jegyzőkönyv mellékletét képező előterjesztések. 1. napirend

A jegyzőkönyv mellékletét képező előterjesztések. 1. napirend A jegyzőkönyv mellékletét képező előterjesztések 1. napirend 1 2 3 4 5 6 7 Hiv. száma: 26921-1/2015. 2. napirend Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének rendelet-tervezete a helyi iparűzési

Részletesebben

A RÁBA Nyrt. 2013. I-IV. negyedéves jelentése ÖSSZEFOGLALÁS

A RÁBA Nyrt. 2013. I-IV. negyedéves jelentése ÖSSZEFOGLALÁS A RÁBA Nyrt. 2013. I-IV. negyedéves jelentése Nem auditált, konszolidált negyedéves jelentés a Nemzetközi Pénzügyi Jelentéskészítési Szabványok (IFRS) szerint A társaság neve: RÁBA Járműipari Holding Nyilvánosan

Részletesebben

BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET ÜZLETI JELENTÉSE

BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET ÜZLETI JELENTÉSE BORSOD TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET ÜZLETI JELENTÉSE 2013. Cg.: 05-02-000282 2 Bevezetés Már hagyomány nálunk, hogy egyes idén is esedékes tisztújítás előtti beszámoló nemcsak az elmúlt esztendőt, hanem

Részletesebben

Ikt.sz.: I. 2-442/2004. Ea.: Baranyiné Tárgy: Makó Város Önkormányzatának 2005. évi költségvetési koncepciója

Ikt.sz.: I. 2-442/2004. Ea.: Baranyiné Tárgy: Makó Város Önkormányzatának 2005. évi költségvetési koncepciója 1 / 10 Ikt.sz.: I. 2-442/2004. Ea.: Baranyiné Tárgy: Makó Város Önkormányzatának 2005. évi költségvetési koncepciója Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete Makó Tisztelt Képviselő-testület! Az Államháztartásról

Részletesebben

2009. évi költségvetése

2009. évi költségvetése 3. napirendi pont Megtárgyalják: - első fordulóban Pénzügyi és Vagyonkezelő Bizottság 01/42-2/2009. - második fordulóban közgyűlés bizottságai Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnökének e l ő t e r j

Részletesebben

Linamar Hungary Rt. Orosháza, 5901 Csorvási út 27.

Linamar Hungary Rt. Orosháza, 5901 Csorvási út 27. ÉVES JELENTÉS 2004 Linamar Hungary Rt. Orosháza, 5901 Csorvási út 27. VEZÉRIGAZGATÓ ÜZENETE Társaságunk a 2004. évben jelentősen növelte eredményét, miközben árbevételében jelentős változás nem történt.

Részletesebben

Fundamenta- Lakáskassza Zrt.

Fundamenta- Lakáskassza Zrt. Fundamenta- Lakáskassza Zrt. Konszolidált éves jelentés 2014 www.fundamenta.hu Tartalomjegyzék Fôbb mutatószámok 3 Az elnök-vezérigazgató elôszava 4 Társadalmi szerepvállalás 5 A lakás-takarékpénztár mûködését

Részletesebben

TISZAI VEGYI KOMBINÁT NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TISZAÚJVÁROS Cg. 05-10-000065

TISZAI VEGYI KOMBINÁT NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TISZAÚJVÁROS Cg. 05-10-000065 TISZAI VEGYI KOMBINÁT NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TISZAÚJVÁROS Cg. 05-10-000065 ÜZLETI JELENTÉS 2010. ÉVRŐL A TISZAI VEGYI KOMBINÁT NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG MAGYAR SZÁMVITELI TÖRVÉNY

Részletesebben

MUNKAANYAG. Nagyné Bauman Anita. Vállalkozási formák, a vállalkozásokkal kapcsolatos ismeretek. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Nagyné Bauman Anita. Vállalkozási formák, a vállalkozásokkal kapcsolatos ismeretek. A követelménymodul megnevezése: Nagyné Bauman Anita Vállalkozási formák, a vállalkozásokkal kapcsolatos ismeretek A követelménymodul megnevezése: Vállalkozási és kereskedelmi ismeretek A követelménymodul száma: 2219-06 A tartalomelem

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

ZALAKERÁMIA RT. 2004. I-III. negyedévi gyorsjelentése

ZALAKERÁMIA RT. 2004. I-III. negyedévi gyorsjelentése Társaság neve: Zalakerámia Rt. Telefon 92/313-640 92/550-300 Társaság címe: 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi D. tér 6. Telefax 92/312-070 Ágazati besorolás 2630 Burkolólapok és csempék gyártása E-mail cím

Részletesebben

Pannon Várszínház Színművészetfejlesztési Nonoprofit Kft

Pannon Várszínház Színművészetfejlesztési Nonoprofit Kft Adószám: 20999476 2 19 Cégbíróság: Veszprém Megyei Törvényszék Cégjegyzékszám: 19-09-511588 Pannon Várszínház Színművészetfejlesztési Nonoprofit Kft 8200. Veszprém, Rákóczi u. 1. 1.em. 1. Kiegészítő melléklet

Részletesebben

Mérlegbeszámoló kiegészítő melléklete 2013. ÉMÁSZ Nyrt. 1

Mérlegbeszámoló kiegészítő melléklete 2013. ÉMÁSZ Nyrt. 1 Mérlegbeszámoló kiegészítő melléklete 2013. ÉMÁSZ Nyrt. 1 Mérlegbeszámoló kiegészítő melléklete 2013. ÉMÁSZ Nyrt. 2 Mérlegbeszámoló kiegészítő melléklete 2013. ÉMÁSZ Nyrt. 3 Mérlegbeszámoló kiegészítő

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Az ülés helye: Művelődési Ház tanácskozóterme (Balatonberény, Kossuth tér 1.)

M E G H Í V Ó. Az ülés helye: Művelődési Ház tanácskozóterme (Balatonberény, Kossuth tér 1.) BALATONBERÉNY KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- M E G H Í V Ó Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

TARJÁNHŐ Szolgáltató- Elosztó Kft.

TARJÁNHŐ Szolgáltató- Elosztó Kft. TARJÁNHŐ Szolgáltató- Elosztó Kft. Adószám: 11202309-2-12 Cégjegyzékszám: Nm-i Cégbíróság 12-09001857 Bank: KSH Bank: 10400786-07804544-0000000 Salgótarján Megyei Jogú Város K ö z g y ű l é s e 3100 Salgótarján,

Részletesebben

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-384 63/510-332 sztantics@szentes.hu

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-384 63/510-332 sztantics@szentes.hu Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-384 63/510-332 sztantics@szentes.hu Tárgy: Szentes Városi Szolgáltató Kft 2013. évi beszámolója Szentes Város Önkormányzata

Részletesebben

1) Régiós átalakulás regionális szervezeti felállásban

1) Régiós átalakulás regionális szervezeti felállásban 1) Régiós átalakulás 2007. január 01-jei hatállyal az állami adóhatóság már nem megyei, hanem regionális szervezeti felállásban működik. Ez azt jelenti, hogy térségünkben létrejött az APEH Észak-magyarországi

Részletesebben

KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK

KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK Kereskedelmi és marketing alapismeretek középszint 1411 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. május 18. KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI

Részletesebben

A VISONKA Takarmánykeverı és Szolgáltató Nyilvánosan Mőködı Részvénytársaság idıközi vezetıségi beszámolója. 2013. november

A VISONKA Takarmánykeverı és Szolgáltató Nyilvánosan Mőködı Részvénytársaság idıközi vezetıségi beszámolója. 2013. november A VISONKA Takarmánykeverı és Szolgáltató Nyilvánosan Mőködı Részvénytársaság idıközi vezetıségi beszámolója 2013. november Alapadatok a Társaságról A Társaság cégneve: VISONKA Takarmánykeverı Szolgáltató

Részletesebben

az év végére megmutatkozott. A söripar jellemzői 2012-ben

az év végére megmutatkozott. A söripar jellemzői 2012-ben MAGYAR SÖRGYÁRTÓK SZÖVETSÉGE A magyar söripar 2012-ben a belföldi forgalmazás tekintetében szinten tartotta illetve kis mértékben növelte az értékesítést, míg az exportra vonatkozóan kissé csökkent az

Részletesebben

Kiegészítı melléklet a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. 2009. I. 01.-tıl 2009. XII. 31.-ig tartó üzleti évérıl készült beszámolójához

Kiegészítı melléklet a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. 2009. I. 01.-tıl 2009. XII. 31.-ig tartó üzleti évérıl készült beszámolójához KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Kiegészítı melléklet a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. 2009. I. 01.-tıl 2009. XII. 31.-ig tartó üzleti évérıl készült beszámolójához I. Általános

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Szombathely Megyei Jogú Város Gazdasági és Városstratégiai Bizottság részére

E L Ő T E R J E S Z T É S Szombathely Megyei Jogú Város Gazdasági és Városstratégiai Bizottság részére 1 2 E L Ő T E R J E S Z T É S Szombathely Megyei Jogú Város Gazdasági és Városstratégiai Bizottság részére SZOMBATHELYI TÁVHŐSZOLGÁLTATÓ KFT. 2015. ÉVI I. FÉLÉVES MÉRLEGBESZÁMOLÓJA Tisztelt Gazdasági és

Részletesebben

A Szervezet kiemelt adatainak bemutatása: Szervezeti forma: A Szervezet adószáma: A Szervezet KSH száma: Cégjegyzékszám: Alapítás ideje: Jogelőd: Főtevékenysége: Kiegészítő tevékenysége: Székhelye: Telephelye:

Részletesebben

A DANUBIUS HOTELS CSOPORT 2010 I. NEGYEDÉVES GYORSJELENTÉSE

A DANUBIUS HOTELS CSOPORT 2010 I. NEGYEDÉVES GYORSJELENTÉSE A Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság a mai napon nyilvánosságra hozta negyedéves, nem auditált eredményeit. A jelentés a társaság vezetése által az IFRS, Nemzetközi Pénzügyi

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2012. május 31-én (csütörtök) napjára de. 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

M E G H Í V Ó. 2012. május 31-én (csütörtök) napjára de. 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V

J E G Y Z Õ K Ö N Y V J E G Y Z Õ K Ö N Y V a Csepel Holding Rt. (székhely: 1211 Budapest, Gyepsor u. 1.) 2004. április 28-i éves rendes (megismételt) közgyûlésérõl A közgyûlés helye: 1211 Budapest, Gyepsor u. 1. sz. alatti

Részletesebben

MKB Alapkezelı zrt. MKB GOLD Private Banking Tıkevédett Származtatott Alap. Éves beszámoló. 2010. november 4.- december 31.

MKB Alapkezelı zrt. MKB GOLD Private Banking Tıkevédett Származtatott Alap. Éves beszámoló. 2010. november 4.- december 31. MKB Alapkezelı zrt. 1056 Budapest, Váci utca 38. telefon: 268-7834; 268-8184; 268-8284 telefax: 268-7509;268-8331 E-mail: mkbalapkezelo@mkb.hu Web cím: www.mkbalapkezelo.hu MKB GOLD Private Banking Tıkevédett

Részletesebben

REÁLSZISZTÉMA NYÍLTVÉGŰ INGATLANBEFEKTETÉSI ALAP ÉVES JELENTÉS

REÁLSZISZTÉMA NYÍLTVÉGŰ INGATLANBEFEKTETÉSI ALAP ÉVES JELENTÉS REÁLSZISZTÉMA NYÍLTVÉGŰ INGATLANBEFEKTETÉSI ALAP ÉVES JELENTÉS 2009. REÁLSZISZTÉMA NYÍLTVÉGŰINGATLANBEFEKTETÉSI ALAP Éves jelentés a 2009-es üzleti évről I. Alapkezelő: Reálszisztéma Befektetési AlapkezelőZrt.

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 110. MELLÉKLET : 1 db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének./2009. (.) rendelete a 2008. évi költségvetés végrehajtásáról (tervezet) E L İ T E R J E

Részletesebben

Volksbank Ingatlan Alapok Alapja Éves jelentés 2007.

Volksbank Ingatlan Alapok Alapja Éves jelentés 2007. Volksbank Ingatlan Alapok Alapja Éves jelentés 2007. VOLKSBANK INGATLAN ALAPOK ALAPJA ÉVES JELENTÉS 2007. I. A Volksbank Ingatlan Alapok Alapja (VIALA) bemutatása 1. Alapadatok Alap neve: Volksbank Ingatlan

Részletesebben

Váradi Ernő az Igazgatóság elnöke

Váradi Ernő az Igazgatóság elnöke A Vezetés tagjai 1 A PANNON-FLAX Győri Lenszövő Rt. Igazgatósága Váradi Ernő az Igazgatóság elnöke Teimel Gézáné az Igazgatóság tagja vezérigazgató Buri Istvánné az Igazgatóság tagja Kőteleky László az

Részletesebben

ERSTE NYÍLTVÉGŰ EURO INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP. 2010. féléves jelentése

ERSTE NYÍLTVÉGŰ EURO INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP. 2010. féléves jelentése Az ERSTE NYÍLTVÉGŰ EURO INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP e 1. Az Erste Nyíltvégű Euro Ingatlan Befektetési Alap (2009.06.03-ig origo [klikk] Nyíltvégű Ingatlan Alapok Alapja (továbbiakban: Alap) rövid bemutatása

Részletesebben

Hitelintézetek könyvvizsgálata. Molnár Attila, 2015. október 29.

Hitelintézetek könyvvizsgálata. Molnár Attila, 2015. október 29. Hitelintézetek könyvvizsgálata Molnár Attila, 2015. október 29. Bemutatkozás 2 Bemutatkozás Semi senior Supervisor Manager Senior Manager 2006 2009 2011 2008 2010 2012 2014 Deloitte Assistant Senior Okleveles

Részletesebben

Állami Nyomda Nyrt. Időközi vezetőségi beszámoló 2010. első kilenc havi eredmények

Állami Nyomda Nyrt. Időközi vezetőségi beszámoló 2010. első kilenc havi eredmények Árbevétel- és eredményszinten is erős negyedévet zárt a Nyomda Az Állami Nyomda Nyrt. (BÉT: ANY, továbbiakban Állami Nyomda vagy Társaság) a mai napon nyilvánosságra hozta 2010. első kilenc hónapjára vonatkozó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szatymaz Község Képviselő-testületének 2010. november 24. napján, a Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtárban (Szatymaz, Dózsa Gy. u. 42.) megtartott nyílt testületi üléséről. Napirendi

Részletesebben

Értékelés Összesen: 100 pont 100% = 100 pont A VIZSGAFELADAT MEGOLDÁSÁRA JAVASOLT %-OS EREDMÉNY: EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA 100%.

Értékelés Összesen: 100 pont 100% = 100 pont A VIZSGAFELADAT MEGOLDÁSÁRA JAVASOLT %-OS EREDMÉNY: EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA 100%. Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

TARTALOM. 6720 Szeged, Klauzál tér 9. Szeged, 2003. február 10.

TARTALOM. 6720 Szeged, Klauzál tér 9. Szeged, 2003. február 10. ÉVES GYORSJELENTÉS TARTALOM 2002. VEZETÕI BESZÁMOLÓ ÉS ELEMZÉS...1 Megjegyzések...1 Idõszak elemzése...2 Üzleti környezet...2 Villamosenergia mérleg...2 Eredménykimutatás...3 Mérleg...6 Társaság érdekeltségei...7

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés ÉSZAK-KAPOSI PARTNEREK VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET. 7444 Osztopán, Fő u. 11. Telefon, fax.: 82/436-000 http://www.ek-p.

Közhasznúsági jelentés ÉSZAK-KAPOSI PARTNEREK VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET. 7444 Osztopán, Fő u. 11. Telefon, fax.: 82/436-000 http://www.ek-p. Közhasznúsági jelentés 2008 ÉSZAK-KAPOSI PARTNEREK VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET 7444 Osztopán, Fő u. 11. Telefon, fax.: 82/436-000 http://www.ek-p.hu 1 Közhasznúsági jelentés részei: 1. Számviteli beszámoló

Részletesebben

Az ÓNTE Kht. gazdálkodása 2006-ban. Bevezetés:

Az ÓNTE Kht. gazdálkodása 2006-ban. Bevezetés: Az ÓNTE Kht. gazdálkodása 2006-ban Bevezetés: Megalakulása óta az ONTE Kht. sikeresen teljesíti az alapító okiratban vállalt feladatait. Alakulása óta normatív támogatás nélkül gazdálkodik. Eredményeink

Részletesebben

MILLENÁRIS TUDOMÁNYOS KULTURÁLIS KÖZHASZNÚ NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG

MILLENÁRIS TUDOMÁNYOS KULTURÁLIS KÖZHASZNÚ NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG MILLENÁRIS TUDOMÁNYOS KULTURÁLIS KÖZHASZNÚ NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG (korábban Millenáris Tudományos Kulturális Közhasznú Társaság 2008.03.31.-ig) 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20. (www.millenaris.hu)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme, Poroszló

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme, Poroszló 74 JEGYZŐKÖNYV Készült: Poroszló- Újlőrincfalva Önkormányzatok Képviselő-testületének 2011. április 27-én (szerdán) 14.30 órai kezdettel tartott együttes nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme,

Részletesebben

S Z Ö V E G E S B E S Z Á M O L Ó. Kiskunmajsa Város 2004. évi zárszámadásáról. Önkormányzati feladatellátás általános értékelése

S Z Ö V E G E S B E S Z Á M O L Ó. Kiskunmajsa Város 2004. évi zárszámadásáról. Önkormányzati feladatellátás általános értékelése S Z Ö V E G E S B E S Z Á M O L Ó Kiskunmajsa Város 2004. évi zárszámadásáról Önkormányzati feladatellátás általános értékelése Önkormányzatunk a törvényben meghatározott kötelező, illetve önként vállalt

Részletesebben

. Kiegészítő melléklet a 2009. évi számviteli törvény szerinti éves beszámolóhoz . 1 Tartalomjegyzék 1. Peremfeltételek, üzletpolitikai célok (általános kiegészítések) 1. oldal 1.1. A vállalkozás bemutatása

Részletesebben

9804 Jelentés az új Nemzeti Színház beruházásának vizsgálatáról 1. szakasz 1997. december 31-ig

9804 Jelentés az új Nemzeti Színház beruházásának vizsgálatáról 1. szakasz 1997. december 31-ig 9804 Jelentés az új Nemzeti Színház beruházásának vizsgálatáról 1. szakasz 1997. december 31-ig TARTALOMJEGYZÉK I. megállapítások, következtetések 1. Pénzügyi-gazdasági helyzet 2. A beruházás szervezése,

Részletesebben

6720 Szeged, Klauzál tér 9. 2003. november 3.

6720 Szeged, Klauzál tér 9. 2003. november 3. GYORSJELENTÉS - DÉMÁSZ Csoport - 2003. I-III. negyedév 6720 Szeged, Klauzál tér 9. 2003. november 3. DÉMÁSZ Rt. 2003. I-III negyedéves gyorsjelentés TARTALOM Előszó...1 I. Az időszak leglényegesebb adatai...2

Részletesebben

Fenntarthatósági Jelentés

Fenntarthatósági Jelentés 2004 M V M T Á R S A S Á G C S O P O R T Fenntarthatósági Jelentés CSOPORT CSOPORT FENNTARTHATÓSÁGI JELENTÉS 2 0 0 4 Az MVM Csoport Fenntarthatósági Jelentése 2004 Tartalom Köszöntõ A társaságcsoport A

Részletesebben

Z20. ZÁRÓTANULMÁNYOK CSÁNYI TAMÁS A VERSENYKÉPESSÉG EGYEDI CÉGADATOK ELEMZÉSE. - Egyedi cégadatok elmzése alprojekt zárótanulmánya - TÜKRÉBEN.

Z20. ZÁRÓTANULMÁNYOK CSÁNYI TAMÁS A VERSENYKÉPESSÉG EGYEDI CÉGADATOK ELEMZÉSE. - Egyedi cégadatok elmzése alprojekt zárótanulmánya - TÜKRÉBEN. ZÁRÓTANULMÁNYOK CSÁNYI TAMÁS A VERSENYKÉPESSÉG EGYEDI CÉGADATOK ELEMZÉSE TÜKRÉBEN - Egyedi cégadatok elmzése alprojekt zárótanulmánya - A tanulmánysorozat Z20. kötete BUDAPESTI KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM

Részletesebben

KÉZIKÖNYV ECONO-MIX. version 2015.11.02. 10:16:00. EcoSim Kft. Budapest

KÉZIKÖNYV ECONO-MIX. version 2015.11.02. 10:16:00. EcoSim Kft. Budapest version 2015.11.02. 10:16:00 KÉZIKÖNYV ECONO-MIX EcoSim Kft. Budapest No part of this edition may be multiplied and/or publicly notified by means of printing, photocopy, microfilm or in any other way,

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI ELŐTERJESZTÉSEI

KÖZGYŰLÉSI ELŐTERJESZTÉSEI Az ENEFI Energiahatékonysági Nyrt. KÖZGYŰLÉSI ELŐTERJESZTÉSEI Közgyűlés időpontja: 2015. 04. 17. 10.00 óra Közgyűlés helye: 1134 Budapest, Klapka utca 11. Megismételt Közgyűlés: 2015. 04. 28. 10.00 óra

Részletesebben

A DOMUS Kereskedelmi Részvénytársaság 2005. évi gyorsjelentése

A DOMUS Kereskedelmi Részvénytársaság 2005. évi gyorsjelentése A DOMUS Kereskedelmi Részvénytársaság 2005. évi gyorsjelentése A DOMUS Rt. szervezetében az év folyamán változás nem volt, a vezető állású tisztségviselőinek körében bekövetkezett változás: az igazgatóság

Részletesebben

Fundamenta-Lakáskassza Zrt. Konszolidált éves jelentés

Fundamenta-Lakáskassza Zrt. Konszolidált éves jelentés Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 2007 Konszolidált éves jelentés A Lakás-takarékpénztár bemutatása A Fundamenta-Lakáskassza Zrt-t 2003. június 30-ig hatályos cégnéven Fundamenta Magyar-Német Lakás-takarékpénztár

Részletesebben

ÉVES BESZÁMOLÓ 2002.

ÉVES BESZÁMOLÓ 2002. DÉLMAGYARORSZÁGI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÉVES BESZÁMOLÓ 2002. Délmagyarországi Áramszolgáltató Rt. Statisztikai számjel: 1073441-4010-114-06 Cégjegyzék szám: 06-10-00056 'Mérleg eszközök (aktívák)

Részletesebben

ÉVES BESZÁMOLÓ. 2014. évi üzleti évről. Cégjegyzékszám: 02-09-063561 Statisztikai számjel: 11362018-3530-113-02. Pécs, Tüzér u. 18-20.

ÉVES BESZÁMOLÓ. 2014. évi üzleti évről. Cégjegyzékszám: 02-09-063561 Statisztikai számjel: 11362018-3530-113-02. Pécs, Tüzér u. 18-20. Pécs, Tüzér u. 18-20. ÉVES BESZÁMOLÓ 2014. évi üzleti évről Cégjegyzékszám: 02-09-063561 Statisztikai számjel: 11362018-3530-113-02 Készült: 2014. december 31-i fordulónappal 2015. február 15-én Vida János

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjainak elfogadása. A Lövıi KÖH 2013.évi zárszámadásának elfogadása

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjainak elfogadása. A Lövıi KÖH 2013.évi zárszámadásának elfogadása Községi Önkormányzat Nemeskér 3/2014. J E G Y Z İ K Ö N Y V H A T Á R O Z A T N A P I R E N D 5/2014.(V.13.) Az ülés napirendi pontjainak elfogadása 6/2014.(V.13.) A Lövıi KÖH 2013.évi zárszámadásának

Részletesebben

ÉVES BESZÁMOLÓ KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLETE

ÉVES BESZÁMOLÓ KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLETE Közhasznúsági jelentés 4. számú melléklete Főszerpaprika KutatóFejlesztı Nonprofit Közhasznú Kft. Kalocsa ÉVES BESZÁMOLÓ KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLETE 2010. év I. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 1. Társaság bemutatása Alapító:

Részletesebben

Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE Tartalomjegyzék 2010. évi költségvetés általános indoklása Budaörs Város Önkormányzat 2010. évi költségvetésének általános indokolása...1 oldal

Részletesebben

AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 12 MELLÉKLET: Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának 2014. április 24-i ülésére

AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 12 MELLÉKLET: Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának 2014. április 24-i ülésére AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 12 MELLÉKLET: ELŐTERJESZTÉS Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának 2014. április 24-i ülésére Tárgy: Javaslat a Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás

Részletesebben

Trend riport. A nemzetközi és hazai szállodaipar 2013 januári teljesítményéről

Trend riport. A nemzetközi és hazai szállodaipar 2013 januári teljesítményéről Trend riport A nemzetközi és hazai szállodaipar 2013 januári teljesítményéről Összefoglaló - 2013 januárjában nemzetközi viszonylatban a legjobb teljesítményt az elmúlt évhez hasonlóan Közel Kelet, Ausztrália

Részletesebben