A KMail levelező program beállítása és használata

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A KMail levelező program beállítása és használata"

Átírás

1 A KMail levelező program beállítása és használata A KMail levelező program (a KDE részét képezi), ahogy neve is utal rá elektronikus levelek küldésére és fogadására szolgál. Működése, kinézete hasonlatos a Windows rendszerben használatos Outlook Express-hez. Beérkezett leveleinket mappákba rendezhetjük, szabályokat állíthatunk fel az üzenetek kezelésére, címjegyzéket készíthetünk, fogadhatunk szöveges vagy html formátumú leveleket, mellékleteket csatolhatunk üzeneteinkhez. Új érkezéséről vizuális és hangjelzéssel is tájékoztat minket. Mindennel rendelkezik, ami szükséges egy levelező program számára. A program kiegészítő része a Kontakt információ kezelő rendszernek, ami ezek mellett tartalmaz még határidő naplót, névjegyeket címjegyzéket, feladatlistát, Knotes-os feljegyzéseinket is rendbe szedi, és RSS hírforrásokat is beállíthatunk. A dokumentációban nem részletezem a Kmail összes beállítási lehetőségét, minden menüpontját, arról akár egy könyvet is lehetne írni. Ez a leírás, csak a használatba vételt és pár apró hasznos lehetőséget ismertet mindössze.

2 Új azonosító felvétele A program használatba vételéhez először is be kell állítanunk egy címet, amelyre fogadjuk leveleinket vagy éppen küldünk róla. Ehhez válasszuk ki a Beállítások menü Beállítások... alpontját. Új cím azonosító megadásához a Hozzáadás gombot használhatjuk. Új azonosítóként adjunk meg egy nevet, amely alapján el lehet dönteni mihez lesz használva majd az cím (ez ott érdekes főleg, ahol több cím is használatban van). A következő ablakban adjunk meg egy nevet ez általában a saját nevünk vagy egy becenév -, egy szervezetet (cégnév, otthon, akármi, de azt hiszem ez üresen is maradhat), és végül a használandó címet.

3 A titkosítás fül alatt nem kell semmit állítani. A speciális fülnél megadhatunk egy válaszcímet, ami arra használható, hogy ha valahova küldünk egy levelet és a címzett válaszlevelet küld, akkor nem arra a címre érkezik a válaszlevél ahonnan elküldtük (ez az alapértelmezett), hanem az itt megadott másik címre. A rejtett címzettek BCC mezőbe írt címekre minden egyes elküldött levél eljut, de úgy, hogy a címlistában, címfelsorolásban nem szerepelnek, tehát a többi címzett elől rejtve marad, hogy ők is megkapták a levelet. (Nyilván egy átlagos felhasználónál ez kevésbé használatos, esetleg csak egyegy levél esetén, de akkor külön is meg lehet adni ezt az opciót, tehát nem kell ide beírni, mert itt ez állandó beállítás, nem pedig egyszeri alkalomra szól.) Az ezen a fülön található többi beállítási lehetőség nem szorul magyarázatra. Az aláírás fülnél egy állandó értéket adhatunk meg, ami minden egyes levelünkhöz hozzáadódik. Ezek lehetnek: szöveges tartalom, egy fájl, vagy egy parancs kimenete. A leggyakrabban használt a szöveges tartalom, ami általában a küldő adatait tartalmazza, így név, elérhetőségek, elköszönés, cég esetében cégnév és cím, stb. Az utolsó kép fül alatt szintén egy állandó beállítású képet csatolhatunk leveleinkhez.

4 opensuse 10.3-as rendszer alatt lehetőségünk van előre definiált üzenetsablonok létrehozására. Ezt az eszközt használhatjuk bizonyos alkalmakhoz, eseményekhez előre megírt szövegként. Pl. nem kell minden egyes ismerősünknek külön-külön megírni, hogy Nagyon boldog születésnapot kívánok, még százat legalább, erőben és egészségben!!! Meg egyéb ennél azért hosszabb jókívánságlistát, hanem létrehozunk neki egy sablont mondjuk szülinap néven és beszúrjuk a levelünkbe. (Ennél azért persze vannak komolyabb felhasználási esetei is, de azt hiszem a lényeg érthető ezen a buta példán keresztül is.) 6. ábra: Sablonok beállítása Fiókok beállítása A fiókok menüben adhatjuk meg a levelek fogadásának és küldésének szabályait. A fogadás fül alján található opciók közül ami magyarázatra szorul az talán a részletes adatok új üzenet bejelentésekor, ami annyit tesz, hogy mikor új levelünk érkezik nem csak szól, hanem a megfelelő mappa mellé odarak egy színnel kiemelt számot, amiből láthatjuk, hogy melyik mappába hány darab új (olvasatlan) levelünk található. Ez azért lehet érdekes, mert fel lehet állítani szabályokat arra, hogy bizonyos helyekről érkezett levelek melyik általunk létrehozott mappába kerüljenek, így nem kell nekünk manuálisan szortírozni a beérkezett üzeneteket, hanem a program elvégzi helyettünk. Az egyéb műveletek -nél beállíthatjuk, hogy mi történjen, ha egy új üzenetet kapunk. Hangot rendelhetünk hozzá, vagy a speciális gombra kattintva egyéb dolgokat is végrehajtathatunk.

5 A fogadás ablak felső részében a hozzáadás -ra kattintva állíthatjuk be beérkező postafiókunk adatait. Itt a leggyakoribb protokoll alapértelmezés a POP3, amit ki kell választani, majd ezután meg kell adnunk egy azonosítót, a felhasználói nevünket, jelszavunkat, és a POP3 kiszolgáló címét. Ezeket az adatokat az internet szolgáltató adja meg vagy akinél az elektronikus-levél cím létre lett hozva. Érdemes bejelölni a jelszó megjegyzése lehetőséget, hogy ne kelljen minden egyes alkalommal beírnunk a leveleink ellenőrzésekor. A letöltött üzenetek maradjanak a kiszolgálón lehetőséget nem mindenkinek érdemes használni (a legtöbbeknek nem), mert egy hétköznapi felhasználónak nem szokott akkora tárhelye lenni a levelező szerveren, hogy oda gyűjthesse a leveleit. Ha nem jelöljük be, akkor szépen letöltődnek a kiszolgálóról a levelek a gépünkre, ahol annyit tartunk belőlük amennyit

6 nem szégyenlünk. Beállíthatjuk még itt, hogy egy bizonyos méret fölötti levelekkel mi történjen, milyen adott időközönként keressen új leveleket a Kmail, és hogy melyik legyen az alapértelmezett mappa az új leveleink számára. Az egyéb fül alatt nem kell semmit állítanunk, esetleg egy gomb segítségével lekérdezhetjük a levelező kiszolgáló tulajdonságait, ami aztán automatikusan tárolódik. A megadott beállításainkat a későbbiek során módosíthatjuk, új fiókot vehetünk fel vagy éppen egy már létezőt letörölhetünk. A küldés lapfül alatt a kimenő, általunk küldött leveleink kezelését állíthatjuk be. A fő oldalon található pár beállítás egyértelmű és az alap beállításon nem is igen kell változtatni. Meg kell adni viszont egy kimenő levelezési kiszolgálót, ezt a hozzáadás gombbal tehetjük meg, majd ott válasszuk ki az SMTP protokollt. A következő ablakban a szolgáltató által megadott adatokat értelemszerűen be kell írni. A biztonság lap alatt szintén lekérdezhetjük a kiszolgáló adatait, mint fentebb már írtam. A Kmail beállításainál a többi menüpontot (megjelenés, szerkesztő, biztonság, egyéb) az általános használat szempontjából kevésbé fontos elemezni, viszont mindenképpen érdemes átnézni őket, hogy saját igényeinkre alakíthassuk a szoftvert. Esetleg ami még kényelmesebbé teheti a használatot, a Megjelenés menüpont Paneltálca lapfüle, ahol bekapcsolhatjuk az ikonmegjelenítést, és ott válasszuk ki az alsó menüpontot. Ennek hatására, csak akkor fog látszódni a paneltálcánkon a Kmail ikonja, ha olvasatlan leveleink vannak, és ezt egy számmal is jelzi. Egy új levelünk érkezett

7 Szűrők A Beállítások menüpont következő érdekes és hasznos eleme a Szűrők beállítása. Itt szabályokat állíthatunk fel kimenő és bejövő leveleink kezelésével kapcsolatban. Pl. beállíthatjuk, hogy egy bizonyos személytől érkező levelek automatikusan egy adott mappába kerüljenek, vagy épp valamely címre küldött kimenő levelünk hova archiválódjon. De automatikusan továbbíthatunk is levelet megadott címekre, előre definiált parancsot végrehajthatunk, és megadhatunk még több eseményt... A Speciális fül alatt megadhatjuk, hogy az általunk kreált szabályok a bejövő, kimenő vagy épp mindkét irányú levelezésre is érvényes legyen. A Beállítások menü alatt találhatunk egy eszköztár szerkesztőt is, aminek segítségével az általunk leggyakrabban használt eszközök vagy parancsok ikonjait kihelyezhetjük az eszköztárunkba, megkönnyítve saját munkánkat és a program használatát. Keresés Az Eszközök menü Keresés alpontját kiválasztva leveleink között kereshetünk különböző szűrőfeltételek beállítása alapján. Beállíthatjuk, hogy egy bizonyos mappában keressen a program, vagy akár az összes beérkezett üzenetünk között. A szűrőfeltételek megadása, hasonló a szűrőknél látott beállításai lehetőségekkel.

8 Címjegyzék Szintén az Eszközök menüpont alatt találhatjuk meg a címjegyzékünk kezeléséhez használható eszközt. Ennek használatával rendszerezhetjük kapcsolataink, levelező partnereink adatait. Meglehetősen sok adat megadására van lehetőségünk egy-egy személy esetében. Fényképet, hangot is rendelhetünk levelező társainkhoz, és egyéni mezők felvételére is van lehetőségünk. Spam-ek Spam szűrésre is van lehetőségünk az Eszközök / Varázsló kéretlen üzenetek szűréséhez menüpont kiválasztásával. Ezt a szűrőt akkor használhatjuk, ha van telepítve spam-szűrésre alkalmas szoftver a gépre (pl. SpamAssassin, CRM114). A beállításnál meg kell adni, hogy a felismert kéretlen levelet mely mappába helyezze a Kmail, majd pár kattintás után már működik is a szolgáltatás. A kéretlen levelek megjelölésére két ikon lesz segítségünkre: Levelek importálása Ha esetleg ezidáig más levelező-klienst használtunk, de megtetszett a Kmail, akkor lehetőség van arra, hogy más rendszerben található leveleinket, mappastruktúránkat áthelyezzük, importáljuk a Kmail alá. Ehhez a Fájl menü Üzenetek importálása alpontot kell használnunk.

9 A fentebb ismertetett menüpontokon, lehetőségeken kívül számos egyéb dolog található még a Kmail levelező-kliens repertoárjában. Nem esett szó az egyedi kinézet kialakításáról, a csatolások kezeléséről, az üzenetek egyedi megjelöléséről, a szálakra bontásról és ezek kezeléséről, vagy éppen a levelező listák használatáról sem. De ezen dolgok egy része a program használata során előtérbe fog kerülni, és használat közben fogjuk megtanulni ezek kezelését, használatát. Szerző: Kaméleon (Linuxbázis) Elérhetőségek: kameleon_lb@linuxmail.org makay.jozsef@gmail.com Licenc: A dokumentum szabadon másolható, de nem módosítható. A dokumentumot tilos pénzért, vagy bármilyen járandóságért árusítani. Minden jog a szerzőnek van fenntartva. További információk: Az esetleges hibákért a szerző nem vállal felelősséget. A szövegben felfedezett hibákat és észrevételeket a Makay József -címére kérjük.

Általános e-mail fiók beállítási útmutató

Általános e-mail fiók beállítási útmutató Általános e-mail fiók beállítási útmutató Ennek az összeállításnak az a célja, hogy segítséget nyújtsunk azon Ügyfeleink számára, akik az IntroWeb Kft. által nyújtott e-mail szolgáltatáshoz be szeretnék

Részletesebben

é rtésí té sék szű ré sé

é rtésí té sék szű ré sé E-mail é rtésí té sék szű ré sé Szűrési beállítások 2019. 01. 03. Tartalom E-mail értesítések szűrése...2 Gyakorlati példák szűrési feltételek megadására...2 Szűrés beállítása a levelezőrendszerben...2

Részletesebben

A Microsoft Outlook 2003 levelezés beállítása

A Microsoft Outlook 2003 levelezés beállítása A Microsoft Outlook 2003 levelezés beállítása 1. Program megnyitása Nyissa meg a Microsoft Outlook 2003-at, mely általában a Start menü Minden program/programok menü Microsoft Office menü listájában megtalálható.

Részletesebben

DSL Internet telepítése opensuse-ra (Tesztelve: opensuse 10.0-tól 10.3-ig)

DSL Internet telepítése opensuse-ra (Tesztelve: opensuse 10.0-tól 10.3-ig) DSL Internet telepítése opensuse-ra (Tesztelve: opensuse 10.0-tól 10.3-ig) Ezt a rövid leírást kezdő (SuSE) Linux felhasználóknak szánom, akik DSL típusú Internet elérést használnak..., illetve csak szeretnének,

Részletesebben

Levelezési beállítások

Levelezési beállítások Levelezési beállítások Tartalomjegyzék 1 2 2.1 2.2 2.3 2.4 3 Általános információk...2 Beállítások Windows alatt...2 Thunderbird beállítások...2 Microsoft Outlook 2010 beállítások...6 Androidos beállítások...10

Részletesebben

Rendszergazda Debrecenben

Rendszergazda Debrecenben LEVELEZŐKLIENS BEÁLLÍTÁSA A levelezés kényelmesen kliensprogramokkal is elérhető, és használható. Ezen útmutató beállítási segítséget nyújt, két konkrét klienssel bemutatva képernyőképekkel. Természetesen

Részletesebben

kommunikáció Megoldások

kommunikáció Megoldások Információ és kommunikáció Megoldások Megoldások Információ és kommunikáció 1. A címsorba gépelje be a http://www.nbc.com címet! A Kedvencek hozzáadása panelen kattintunk a létrehozás gombra! Kattintsunk

Részletesebben

Kezdő lépések Microsoft Outlook

Kezdő lépések Microsoft Outlook Kezdő lépések Microsoft Outlook A Central Europe On-Demand Zrt. által, a Telenor Magyarország Zrt. részére nyújtott szolgáltatások rövid kezelési útmutatója 1 Tartalom Áttekintés... 3 MAPI mailbox konfiguráció

Részletesebben

Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén

Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén Tisztelt Ügyfelünk! Az Invitel - szolgáltatás biztonsági és minőségjavító okokból módosítja a @fibermail.hu domainhez tartozó e-mail címeket

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Levelezéshez kapcsolódó alapfogalmak

Tartalomjegyzék. Levelezéshez kapcsolódó alapfogalmak Tartalomjegyzék Outlook Express e-mail fiók beállítása... 2 Outlook Express e-mail fiók módosítása.... 5 Outlook 2003 e-mail fiók beállítása... 7 Outlook 2003 e-mail fiók módosítása.... 10 Outlook 2007

Részletesebben

1. Létező postafiók megadása. ipad menünk felületén válasszuk a Mail opciót, amivel megadhatjuk hozzáadandó postafiókunk típusát.

1. Létező postafiók megadása. ipad menünk felületén válasszuk a Mail opciót, amivel megadhatjuk hozzáadandó postafiókunk típusát. 1. Létező postafiók megadása ipad menünk felületén válasszuk a Mail opciót, amivel megadhatjuk hozzáadandó postafiókunk típusát. 2. Fióktípus megadása Rendszerünkben található postafiókjainak beállításához

Részletesebben

Outlook Express használata

Outlook Express használata Outlook Express használata Az induló ablak több részre oszlik Nyitott mappa tartalma Mappák Partnerek Az induló ablak nézetét testre lehet szabni a Nézet menü/elrendezés almenüjével Az eszköztár testreszabásához

Részletesebben

Levelezés és Shared IMAP beállítás Outlook Express-ben

Levelezés és Shared IMAP beállítás Outlook Express-ben Levelezés és Shared IMAP beállítás Outlook Express-ben Jelen ismertető az Outlook Express első indítása után elvégzendő lépéssorozatot írja le részletesen, de segítségként használható korábbi beállítások

Részletesebben

Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől

Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől 1 Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől A GroupWise levelező szolgáltatás web felelületről, az Internet felől az Egyetem honlapjáról is elérhető, az alábbi linken: www.uni-nke.hu WEBMAIL-NKE

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

A Mozilla Thunderbird levelezés beállítása

A Mozilla Thunderbird levelezés beállítása A Mozilla Thunderbird levelezés beállítása 1. Program Megnyitás Nyissa meg a Mozilla Thunderbird-öt, mely általában a Start menü Minden program/programok menü Mozilla Thunderbird menüben megtalálható.

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével

G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével 1. lépés: regisztráljunk e-mail fiókot a G-Mail rendszerében http://www.google.hu weboldalon a bal

Részletesebben

Az Evolution levelezés beállítása

Az Evolution levelezés beállítása Az Evolution levelezés beállítása 1. Program megnyitása Nyissa meg az Evolution-t. Amennyiben a telepítést követő első indításkor a program felajánlja az új postafiók készítését, válassza a Nem lehetőséget.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Office 365 bevezetés 0.2 (3) verzió Állatorvostudományi Egyetem AB.ATE.O365 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. AZ ÚJ LEVELEZŐRENDSZER WEBES FELÜLETE... 3 2.1.1. Beállítások...

Részletesebben

Caesar-os levelezés használata magyar nyelvű Thunderbird programmal

Caesar-os levelezés használata magyar nyelvű Thunderbird programmal Caesar-os levelezés használata magyar nyelvű Thunderbird programmal Az ismertető megírásához a Thunderbird 2.0.0.9-es verzióját használtuk, magyar nyelvű Windows XP Professional operációs rendszerre telepítve

Részletesebben

Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz

Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt.  postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. E-mail postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz Felhasználói útmutató ver. 2.0 Budapest, 2018. január 26. Tartalomjegyzék 1 Bevezető... 3 2 E-mail

Részletesebben

ECDL Információ és kommunikáció

ECDL Információ és kommunikáció 1. rész: Információ 7.1 Az internet 7.1.1 Fogalmak és szakkifejezések 7.1.2 Biztonsági megfontolások 7.1.3 Első lépések a webböngésző használatában 7.1.4 A beállítások elévégzése 7.1.1.1 Az internet és

Részletesebben

A T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra. Ha az ügyfél már rendelkezik saját domain névvel

A T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra. Ha az ügyfél már rendelkezik saját domain névvel A T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra Ha az ügyfél már rendelkezik saját domain névvel Fontos megjegyzések A lépéseken sorban végighaladva postafiókunk teljes

Részletesebben

Levelező kliensek beállítása

Levelező kliensek beállítása Levelező kliensek beállítása Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...1 Bevezető...1 Eléréshez szükséges adatok...1 Mozilla Thunderbird beállítása...2 Microsoft Outlook 2013 beállítása...7 Bevezető A SinusLink

Részletesebben

T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra. Ha az ügyfél még nem rendelkezik saját domain névvel

T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra. Ha az ügyfél még nem rendelkezik saját domain névvel T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra Ha az ügyfél még nem rendelkezik saját domain névvel Fontos megjegyzések A lépéseken sorban végighaladva postafiókunk teljes

Részletesebben

web works hungary Rövid technikai tájékoztató a webhosting szolgáltatásról. (PLESK - 195.70.38.53 szerver)

web works hungary Rövid technikai tájékoztató a webhosting szolgáltatásról. (PLESK - 195.70.38.53 szerver) web works hungary Rövid technikai tájékoztató a webhosting szolgáltatásról. (PLESK - 195.70.38.53 szerver) Vezérlőpult A webhosting szolgáltatáshoz a világ egyik vezető vezérlőpultját biztosítjuk. A vezérlőpult

Részletesebben

Kéretlen levelek, levélszemét, spamek kezelése a GroupWise-ban

Kéretlen levelek, levélszemét, spamek kezelése a GroupWise-ban - 1 - Fő me nü Kéretlen levelek, levélszemét, spamek kezelése a GroupWise-ban Az Egyetem GroupWise levelező rendszerébe irányuló levelek közül az értéktelen levélszemét szűrése központilag történik. Azonban

Részletesebben

EDInet Connector telepítési segédlet

EDInet Connector telepítési segédlet EDInet Connector telepítési segédlet A cégünk által küldött e-mail-ben található linkre kattintva, a következő weboldal jelenik meg a böngészőben: Az EdinetConnectorInstall szövegre klikkelve(a képen pirossal

Részletesebben

Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához

Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához Windows tanúsítványtárban és kriptográfia eszközökön található tanúsítványok esetén 1(10) Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Az Outlook

Részletesebben

web works hungary Rövid technikai tájékoztató Mars (mars.intelliweb.hu) szerverünkkel kapcsolatban meglévő és új ügyfeleink számára.

web works hungary Rövid technikai tájékoztató Mars (mars.intelliweb.hu) szerverünkkel kapcsolatban meglévő és új ügyfeleink számára. web works hungary Rövid technikai tájékoztató Mars (mars.intelliweb.hu) szerverünkkel kapcsolatban meglévő és új ügyfeleink számára. Ebben a tájékoztatóban több helyen hivatkozunk különböző azonosítókra

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal Szülői modul Belépés a TANINFORM rendszerbe Belépni vagy a bogim.hu oldalon elhelyezett linkre való kattintással vagy a https://start.taninform.hu/application/start?intezmenyindex=032552 cím böngészőbe

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Titkositott.email - Thunderbird levelező www.titkositott.email 2 Bevezető Thunderbird levelező beállítása A felhasználói kézikönyv abban segít, hogy a titkositott.email weboldalon

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

E-mail beállítása Outlook kliensen. Magyar verzió 1.0

E-mail beállítása Outlook kliensen. Magyar verzió 1.0 E-mail beállítása Outlook kliensen Magyar verzió 1.0 1 Tartalom Általános info... 3 MAPI postafiók bállítása Outlook 2010-ben, Autodiscovery szolgáltatással... 4 MAPI postafiók kézi bállítása Outlook 2010-ben...

Részletesebben

Elektronikus aláírás és titkosítás beállítása MS Outlook 2010 levelezőben

Elektronikus aláírás és titkosítás beállítása MS Outlook 2010 levelezőben Elektronikus aláírás és titkosítás beállítása MS Outlook 2010 levelezőben Verziószám 2.0 Objektum azonosító (OID) Hatálybalépés dátuma 2013. november 6. 1 Változáskövetés Verzió Dátum Változás leírása

Részletesebben

Beállítási útmutató Szkennelés

Beállítási útmutató Szkennelés Beállítási útmutató Szkennelés WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42171_HU 2004. Minden jog fenntartva. A szerzői jogvédelem a védett anyag és információ minden formájára és tartalmára kiterjed

Részletesebben

1. Létező postafiók megadása

1. Létező postafiók megadása A Microsoft Office Outlook (korábban Microsoft Outlook) egy személyesinformáció-kezelő és e-mail ügyfél program a Microsoft-tól, valamint része a Microsoft Office irodai alkalmazáscsomagnak Habár leginkább

Részletesebben

Mappák megosztása a GroupWise-ban

Mappák megosztása a GroupWise-ban - 1 - Fő me nü Mappák megosztása a GroupWise-ban Amennyiben a feladataink végzése szükségessé teszi, lehetővé tehetjük, hogy a GroupWise rendszerben tárolt személyes mappáinkat, az ott található tételeket

Részletesebben

Első lépések. A Microsoft Outlook 2013 külsőre kicsit más, mint elődei, ezért ezzel az útmutatóval szeretnénk megkönnyíteni a program megismerését.

Első lépések. A Microsoft Outlook 2013 külsőre kicsit más, mint elődei, ezért ezzel az útmutatóval szeretnénk megkönnyíteni a program megismerését. Első lépések A Microsoft Outlook 2013 külsőre kicsit más, mint elődei, ezért ezzel az útmutatóval szeretnénk megkönnyíteni a program megismerését. Személyre szabás Az Outlookot testre szabhatja. Másik

Részletesebben

Levelezők szűrésének beállítása

Levelezők szűrésének beállítása Levelezők szűrésének beállítása Hogyan tudjuk szűrni a vevényeket és igazolásokat a levelezőben? Gmail levelező Nyissa meg a levelezőt. Válassza ki a jobb felső sarokban a Beállítás gombot. Válassza ki

Részletesebben

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Pázmány Péter Katolikus Egyetem Levelezőrendszere Felhasználói segédlet (Kiegészítés) Tartalom Bevezetés... 3 Általános ismertető... 4 Levelezés... 5 Levelek írása... 6 Aláírás... 7 Mellékletek csatolása...

Részletesebben

ContractTray program Leírás

ContractTray program Leírás ContractTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy szerződéshez tartozó határidő elmulasztásának komoly gazdasági következménye lehet. Éppen ezért a Szerződés kezelő program főmenü ablakában a

Részletesebben

Kezdő lépések. Céges email. Tartalom

Kezdő lépések. Céges email. Tartalom Kezdő lépések Céges email Tartalom 1. Bevezetés...2 2. A szolgáltatás elérése és alapbeállításai...3 3. Ismerkedés a levelezővel...6 4. A levelező beállításai...8 5. Naptár... 10 6. Névjegyek... 11 7.

Részletesebben

Információ és kommunikáció

Információ és kommunikáció Információ és kommunikáció Tanmenet Információ és kommunikáció TANMENET- Információ és kommunikáció Témakörök Javasolt óraszám 1. Hálózati alapismeretek 20 perc 2. Az internet jellemzői 25 perc 3. Szolgáltatások

Részletesebben

A The Bat levelezés beállítása

A The Bat levelezés beállítása A The Bat levelezés beállítása 1. Program megnyitása Nyissa meg a The Bat-et, mely általában a Start menü Minden program/programok listájában megtalálható. Amennyiben a telepítést követő első indításkor

Részletesebben

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra Nyomtató telepítése A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra duplán kattintva kezdeményezhetjük.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Titkositott.email - MS Outlook levelező www.titkositott.email 2 Bevezető MS Outlook levelező beállítása A felhasználói kézikönyv abban segít, hogy a titkositott.email weboldalon

Részletesebben

DebitTray program Leírás

DebitTray program Leírás DebitTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy kintlévőséghez tartozó határidő elmulasztásának komoly következménye lehet. Éppen ezért a Kintlévőség kezelő program főmenü ablakában a program

Részletesebben

Kezdő lépések Outlook Web Access

Kezdő lépések Outlook Web Access Kezdő lépések Outlook Web Access A Central Europe On-Demand Zrt. által, a Telenor Magyarország Zrt. ügyfelei részére nyújtott szolgáltatások rövid kezelési útmutatója Tartalom Bevezetés... 3 Rendszerkövetelmények...

Részletesebben

A Google űrlap (form) használata

A Google űrlap (form) használata A Google űrlap (form) használata Az űrlap létrehozásához jelentkezzünk be a Google dokumentumok (http://docs.google.com/ ) oldalra. Az űrlap (Form) létrehozásához kattintsunk az Új létrehozása / Form menüpontra.

Részletesebben

A CRM-rendszer. 1. oldal

A CRM-rendszer. 1. oldal A CRM-rendszer 1. Bejelentkezés 2 2. Dashboard, avagy a műszerfal 3 3. Naptár 4 4. Email Manager 5 5. Vevőjelöltek 7 5.1.Vevőjelöltek állapota 10 5.2.Árajánlat újraküldése 10 5.3.Műholdkép 12 5.4.Feladatok

Részletesebben

ServiceTray program Leírás

ServiceTray program Leírás ServiceTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés szerviz munkalapok státuszai a Törölve és Lezárva státuszt leszámítva a munkalap különböző nyitott állapotát jelzik, melyek valamilyen tevékenységet jeleznek.

Részletesebben

DSL kapcsolat létrehozása Windows 2000 alatt RasPPPoE tárcsázó segítségével

DSL kapcsolat létrehozása Windows 2000 alatt RasPPPoE tárcsázó segítségével Kattintson a Startmenüre, majd válassza a Hálózati és telefonos kapcsolatok pontot. Ezen belül kattintson jobb gombbal a Helyi kapcsolat ikonra, és válassza az előugró menüből a Tulajdonságok pontot. A

Részletesebben

Windows 7. Szolgáltatás aktiválása

Windows 7. Szolgáltatás aktiválása Szolgáltatás aktiválása Windows 7 Az eduroam szolgáltatás igénybevételéhez a SZIE felhasználóknak előbb a https://joker.szie.hu oldalon aktiválniuk kell a szolgáltatást. Ezt a bejelentkezést követően a

Részletesebben

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso levelezésre

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso  levelezésre Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Samsung GT-S7230 készülékre.

Részletesebben

E-mail postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz

E-mail postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz E-mail postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz Tartalomjegyzék 1. MS Outlook Express... 3 2. MS Outlook 2003... 7 3. Mozilla Thunderbird... 10 Bevezetés Ez a dokumentum az e-szignó archívum

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (4.2)

POSZEIDON dokumentáció (4.2) POSZEIDON dokumentáció (4.2) E-mail iktatása I. MICROSOFT OUTLOOK LEVELEZŐT HASZNÁLÓKNAK ELSŐ BEJELENTKEZÉS: 1.) Az Outlook programban jobb egérgombbal kattintok valamelyik levélen. (Ha elsőre nem jelenik

Részletesebben

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra.

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra. Mivel a Windows 95, 98 és Millenium Edition operációs rendszerek még nem tartalmazzák az ún. PPPoE kapcsolathoz szükséges programot, ezért azt le kell tölteni. Az alábbi tájékoztató a http://www.raspppoe.com/

Részletesebben

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1Regisztráció... 2 1.1Regisztráció megerősítése... 3 2Bejelentkezés... 4 3Elfelejtett jelszó... 4 4A Partner Portál felépítése...

Részletesebben

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso levelezésre

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso  levelezésre Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Samsung GT-S7230 készülékre.

Részletesebben

Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre

Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszeûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Nokia N8 készülékre. A készülék integrált e-mail

Részletesebben

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Tartalom Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Bö ngé szö s Pérkapu haszna lata Bejelentkezés Jelentkezzen be az Ügyfélkapura felhasználói

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Minden olyan szervezeti egység közös mappájához hozzáférünk, ahol megfelelő jogosultsággal (pl.: iktató, vezető) rendelkezünk.

Minden olyan szervezeti egység közös mappájához hozzáférünk, ahol megfelelő jogosultsággal (pl.: iktató, vezető) rendelkezünk. Papirusz Ügyiratkezelő Rendszer Körlevelek, saját példányok kezelése 2012. 04. 12. Ez a felhasználói segédlet a Papirusz Ügyiratkezelő Rendszer körlevelekkel, saját példányokkal kapcsolatos funkcióinak

Részletesebben

Titkosított kommunikáció. Mindenkivel. Egyszerűen.

Titkosított  kommunikáció. Mindenkivel. Egyszerűen. Felhasználói kézikönyv Android 2 Bevezető Android okostelefon beállítása A felhasználói kézikönyv abban segít, hogy a titkositott.email weboldalon megrendelt e-mail titkosítási szolgáltatást igénybe tudja

Részletesebben

A Valknut fájlcserélő használata

A Valknut fájlcserélő használata A Valknut fájlcserélő használata Előszó: Napjainkban igen elterjedt a dc-kliensek használata. Linux alatt is nagyon sok elérhető alternatíva van ugyanúgy, mint Windows alatt, én a számomra legjobb klienst

Részletesebben

Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016

Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016 Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016 Tájékoztató A ZMNE Egyetemi Informatikai Szolgáltató Központ (EISZK) a 2010/2011-es tanévtől

Részletesebben

CÍMLISTA HASZNÁLATA. Címlista alapok

CÍMLISTA HASZNÁLATA. Címlista alapok CÍMLISTA HASZNÁLATA Címlista alapok Címlista elemnek hívunk minden személyt és céget amit a címlista modulban tárolunk. Két típusát különböztetjük meg: cég és személy. Személyekhez és a cégekhez különböző

Részletesebben

Modem telepítése Windows 98 alatt

Modem telepítése Windows 98 alatt A modem, legyen az külső kommunikációs portra köthető, vagy belső kártya, egy illesztő program által vezérelhető. A gyártók mindig mellékelnek az eszközhöz egy CD-t vagy floppyt, mely tartalmazza a szükséges

Részletesebben

Áttérés az Outlook 2010-es verziójára

Áttérés az Outlook 2010-es verziójára A jelen útmutatóról Microsoft A Microsoft Outlook 2010 megjelenése nagyban eltér az Outlook 2003-as verzióétól, ezért elkészítettük ezt az útmutatót, hogy megkönnyítsük a tanulást. Megismerheti belőle

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Telepítési leírás 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. július 1. Utolsó módosítás időpontja: 2004. június 21. A dokumentumot készítette:

Részletesebben

KFKI Unified Messaging Server (UMS) Felhasználói Útmutató

KFKI Unified Messaging Server (UMS) Felhasználói Útmutató KFKI Unified Messaging Server (UMS) Felhasználói Útmutató Bemutató Az UMS Egységes Üzenetkezelő Rendszer hang- és faxüzenetek fogadására és faxüzenetek küldésére alkalmas. Felhasználói weboldal Elérhetőség

Részletesebben

Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében

Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében Tartalom: Internet MMS SMS Gmail fiók beállításai Vodamail fiók beállításai Jelmagyarázat

Részletesebben

Információ és kommunikáció

Információ és kommunikáció Információ és kommunikáció Tanmenet Információ és kommunikáció TANMENET- Információ és kommunikáció Témakörök Javasolt óraszám 1. Az internet jellemzői 25 perc 2. Szolgáltatások az interneten 20 perc

Részletesebben

Webtárhely létrehozása a WWW.freeweb.hu helyen. Lépések Teendő 1. Böngészőbe beírni: www.freeweb.hu. 2. Jobb oldalon regisztrálni (tárhelyigénylés).

Webtárhely létrehozása a WWW.freeweb.hu helyen. Lépések Teendő 1. Böngészőbe beírni: www.freeweb.hu. 2. Jobb oldalon regisztrálni (tárhelyigénylés). Lépések Teendő 1. Böngészőbe beírni: www.freeweb.hu Kép 2. Jobb oldalon regisztrálni (tárhelyigénylés). 3. 4. Értelemszerűen kitölteni a regisztrációs lapot, és elküldeni. 5. Postafiókomra érkező levélben

Részletesebben

VÁLTOZÁSOK AZ ÉTDR MŰKÖDÉSÉBEN

VÁLTOZÁSOK AZ ÉTDR MŰKÖDÉSÉBEN VÁLTOZÁSOK AZ ÉTDR MŰKÖDÉSÉBEN 1.3.1.16 VERZIÓ Jelen jegyzet az ÉTDR 2015. 09. 09. napján üzembe helyezett új verziója (1.3.1.16) kapcsán a szoftver újdonságaira hívja fel a figyelmet és az eddigi működés

Részletesebben

ECDL képzés tematika. Operáció rendszer ECDL tanfolyam

ECDL képzés tematika. Operáció rendszer ECDL tanfolyam Operáció rendszer ECDL tanfolyam Alapok A Windows áttekintése Asztal Tálca Start menü Lomtár használata Súgó használata Felhasználói fiókok kezelése Kijelentkezés, felhasználóváltás Fájlok és mappák Sajátgép

Részletesebben

Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016

Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016 Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016 Tájékoztató A ZMNE Egyetemi Informatikai Szolgáltató Központ (EISZK) 2010. június 21-étől kísérleti

Részletesebben

Microsoft Windows XP. Feladatgyűjtemény

Microsoft Windows XP. Feladatgyűjtemény Információ és kommunikáció Microsoft Windows XP Feladatgyűjtemény Útmutató a feladatok megoldásához: A feladatok megoldásához szükség van az Internet Explorer és az Outlook Express programokra. A megoldott

Részletesebben

Nokia N97_mini (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre

Nokia N97_mini (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre Nokia N97_mini (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Nokia N97_mini készülékre. Az alkalmazás

Részletesebben

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció 2014. második félévétől kezdődően a TERC V.I.P. költségvetés-készítő program hardverkulcsát regisztrálniuk kell a felhasználóknak azon a számítógépen, melyeken futtatni

Részletesebben

Access alapok. Megnevezés Művelet Minta. Új adatbázis létrehozása. Új / Üres adatbázis.. Tábla létrehozása tervező nézetben.

Access alapok. Megnevezés Művelet Minta. Új adatbázis létrehozása. Új / Üres adatbázis.. Tábla létrehozása tervező nézetben. Access alapok Megnevezés Művelet Minta Új adatbázis Új / Üres adatbázis.. A tábla mezőinek beállítása tervező nézetben Mezőnév = az adott oszlop neve, Adattípus = az oszlopban szereplő adatok mintája (szöveg,

Részletesebben

Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt

Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt segédlet A Szilipet programok az adatok tárolásához Firebird adatbázis szervert használnak. Hálózatos

Részletesebben

Az elektronikus levelezés

Az elektronikus levelezés Az elektronikus levelezés Alapfogalmak... 2 Elektronikus levél... 2 Levelezőprogram... 2 Az e-mail cím... 2 Működés... 2 Az e-mail előnyei... 3 Webalapú ingyenes levelezők(pl.freemail)... 3 Az e-mail fő

Részletesebben

Az e-mail az internet elektronikus levelezési rendszere, amely segítségével percek alatt küldhetünk üzenetet a világ bármely pontjára.

Az e-mail az internet elektronikus levelezési rendszere, amely segítségével percek alatt küldhetünk üzenetet a világ bármely pontjára. E-mail Az e-mail az internet elektronikus levelezési rendszere, amely segítségével percek alatt küldhetünk üzenetet a világ bármely pontjára. Ma már szinte minden internetfelhasználó rendelkezik egy vagy

Részletesebben

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu Hiteles elektronikus postafiók Perkapu 2018.10.27. Tartalom Bevezetés...2 Bejelentkezés a Hiteles Elektronikus Postafiókba...2 Perkapu tárhely kiválasztása...2 Beérkezett üzenetek...3 Dokumentumletöltés...4

Részletesebben

Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam.

Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam. Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam. Hogyan állítsam be az Outlook-ot ingyenes e-mail címhez? 10. lecke Hogyan állítsam be az Outlook-ot, ha

Részletesebben

DRÉN & VALNER SZOFTVER KFT 4031 Debrecen, Egyetem sugárút 11/a. 1/5. 52/ , 52/ , 30/

DRÉN & VALNER SZOFTVER KFT 4031 Debrecen, Egyetem sugárút 11/a. 1/5. 52/ , 52/ , 30/ DVNAV regisztráció A Drén és Valner Szoftver Kft által készített DVNAV programmal lehetőség van a számlázó program által elkészített XML-ek NAV-hoz történő eljuttatására, majd a számlákról kapott NAV jelentés

Részletesebben

ClicXoft programtálca Leírás

ClicXoft programtálca Leírás ClicXoft programtálca Leírás Budapest 2015 Bevezetés A ClicXoft programok bár önálló programok közös technológia alapon lettek kifejlesztve. Emellett közös tulajdonságuk, hogy a hasonló funkciókhoz ugyanaz

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

K o m m u n i k á c i ó

K o m m u n i k á c i ó K o m m u n i k á c i ó T a r t a l o m Mintafeladatok... 434 01. Feladat... 434 Megoldás... 434 02. Feladat... 435 Megoldás... 435 03. Feladat... 436 Megoldás... 436 04. Feladat... 437 Megoldás... 437

Részletesebben

Az egyetemi levelezőrendszerbe integrált megosztható Naptár szolgáltatás használata. Események, feladatok, meghívók felvitele és megosztása

Az egyetemi levelezőrendszerbe integrált megosztható Naptár szolgáltatás használata. Események, feladatok, meghívók felvitele és megosztása Az egyetemi levelezőrendszerbe integrált megosztható Naptár szolgáltatás használata Események, feladatok, meghívók felvitele és megosztása A Naptár szolgáltatás Tulajdonképpen egy elektronikus határidőnapló,

Részletesebben

Sony Ericsson P910i BlackBerry Connect telepítési segédlet

Sony Ericsson P910i BlackBerry Connect telepítési segédlet Sony Ericsson P910i BlackBerry Connect telepítési segédlet A Sony Ericsson P910i BlackBerry Connect online levelezô alkalmazásának telepítése Microsoft Exchange szerverrel való együttmûködéshez : Megjegyzés:

Részletesebben

Vodafone e-sms. Használati útmutató

Vodafone e-sms. Használati útmutató Vodafone e-sms Használati útmutató Tartalomjegyzék Bevezetés 3 Követelmények Telepítés 3 Telepítési útmutató A program első indítása Üzenetek küldése 5 Címzettek kiválasztása Üzenetek írása Üzenetek elküldése

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Program indítása:... 3 3. A program üzemmódjai:... 4 4. Számlaegyenleg lekérdezése:... 4 5. Számlakivonatok

Részletesebben

Az Internet felépítése

Az Internet felépítése Digitális kapcsolattartás Az Internet felépítése Az Internet egy világméretű számítógépes hálózat sok összekapcsolt számítógépet tartalmaz a számítógépek egyenrangúak, nincs központi számítógép nincs központja,

Részletesebben

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LOGON a LafargeHolcim Csoport egységes megrendelés-kezelő rendszere, amely lehetőséget biztosít Partnereink számára a megrendelésük online rögzítéséhez, azok későbbi nyomon

Részletesebben