Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Mobil Partner telepítési és használati útmutató"

Átírás

1 Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók... 9 Eszközök menü Diagnosztika Beállítások Általános beállítások SMS beállítások Profilkezelés Új csatlakozási ikon beállítása Hálózati beállítások Nyelv beállítások PIN műveletek PIN-kód ellenőrzésének letiltása PIN-kód módosítása Súgó menü Online frissítés A Mobil Partner Névjegye... 27

2 Kezdeti lépések Telepítés Az eszköz csatlakoztatásakor automatikusan elindul az illesztő program telepítése. Ha sikeres volt a Háttértár telepítése, akkor elindul a Mobil Partner Telepítő szoftver installálása. Amennyiben nem indul el a telepítő, akkor Windows intézőben létrejön egy meghajtó, ahol a Mobil Partner mappából a Setup.exe futtatását kell választani. Először válasszunk nyelvet.

3 Ezután léptessük Tovább a Varázslót, majd fogadjuk el a licencszerződést.

4 Válasszuk ki a telepítés helyét, valamint a Start menüben jelöljük ki a mappát a parancsikonok elhelyezéséhez.

5 Ezt követően néhány perc alatt lefut a telepítés, majd a Befejezés gomb megnyomásával lehet bezárni a varázslót. A program helyes működése érdekében az eszközt ki kell húzni, majd a számítógépet újraindítani. Miután ez megtörtént, az eszköz újbóli behelyezésével a 3G modem információs fájl még településre kerül, és ezt követően indítható a Mobil Partner program, amelynek segítségével csatlakozhatunk.

6 A program indítása A programot elindíthatjuk az asztalra létrehozott parancsikon segítségével, vagy a Start menü - Programok - Mobil Partner - Mobil Partner menüpontból. A mobilhálózatra való csatlakozáshoz az eszköz a PIN kódot ellenőrzi, majd betölti a programot.

7 Mobile Partner funkciói Művelet menü Kapcsolat A Kapcsolat lehetőséget a Művelet Kapcsolat menüpont alatt érhetjük el. Csatlakozás előtt ellenőrizni kell, hogy a bal alsó sarokban van-e térerő jel, illetve, hogy regisztrált-e a Vidanet Internet hálózatra. Ha ez megtörtént, és látszódik a Profil nevénél egy beállított profil (Vidanet Internet), akkor a Csatlakozás gombra kattintva indíthatjuk el a kapcsolódást az internetre.

8 Statisztika A Statisztika lehetőséget a Művelet Statisztika menüpont alatt érhetjük el. A kapcsolódás sikerességét mutatja, hogy az alsó állapotsorban megjelenik a le és feltöltési nyíl, illetve a Statisztika menüre kattintva szövegesen és a diagramon is látszódik az adatforgalom. Fontos, hogy ha alul a nyilaknál nulla értéket látunk, az nem azt jelenti, hogy nem működik az internet, hanem csak azt, hogy nincs adatforgalom.

9 SMS funkciók A SMS lehetőséget a Művelet SMS menüpont alatt érhetjük el. A programban alapértelmezetten van egy SMS alkalmazás, de ez a funkció csak üzenetek fogadásra alkalmas, a küldés nem támogatott. Beállításokban van lehetőség arra, hogy meghatározzuk, hogy az üzenetet a Helyi tároló mappában a programba tárolva, vagy a SIM kártyára szeretnénk menteni.

10 Eszközök menü Diagnosztika Az Eszközök Diagnosztika menüpont alatt az eszközzel kapcsolatos hardveres és SIM információk, valamint a Hálózat állapota és Hálózati beállítások érhetők el.

11

12

13 Beállítások Az Eszközök Beállítások menüponton belül Általános, SMS, Profilkezelés és hálózati beállításokat végezhetünk el.

14 Általános beállítások

15 SMS beállítások

16 Profilkezelés Ezen beállítások esetében a következő adatokat kell megadni: Profil neve: Vidanet Internet Statikus APN: Vidanet.Internet Hozzáférési szám: *99# Felhasználónév: üresen kell hagyni Jelszó: üresen kell hagyni

17 Új csatlakozási ikon beállítása Az Új gombot kell megnyomni, majd meg kell adni a következő adatokat: Profil neve: Vidanet Internet Statikus APN: Vidanet.Internet Hozzáférési szám: *99# Felhasználónév: üresen kell hagyni Jelszó: üresen kell hagyni Ha ezek az adatok megadásra kerültek, akkor a Speciális gombra kell kattintani.

18 A Speciális beállításoknál az alábbi beállítások az alapértelmezettek, és ezen nem kell változtatni.

19 Amennyiben minden szükséges beállítást megadtunk, akkor a Mentés, majd a Beállítás alapértékként gombra kell kattintani, és az OK gomb megnyomásával kiléphetünk a beállításból.

20 Hálózati beállítások A Hálózat beállításoknál a Hálózat típusát adhatjuk meg. A WCDMA a 3G hálózatot jelenti, a GSM a 2G hálózatot. Előfordulhatnak olyan területek az országban, ahol a lefedettség miatt célszerű ezeket az opciókat változtatni.

21 A Regisztráció módja beállításoknál eldönthetjük, hogy automatikusan keresünk-e hálózatot, vagy manuálisan. Egyéb hálózatot a Manuális keresés és regisztráció opció kiválasztásával és a Frissítés gomb megnyomásával érhetünk el.

22

23

24 Nyelvi beállítások A nyelvi beállításokat az Eszközök Nyelv menüpont alatt adhatjuk meg.

25 PIN műveletek Az Eszközök PIN műveletek menüponton belül letilthatjuk, hogy a PIN kódot megadjuk az eszköz csatlakoztatásakor vagy sem, valamint PIN kódot is itt módosíthatunk. PIN kód ellenőrzésének letiltása A letiltáshoz vagy engedélyezéshez meg kell adni a PIN kódot.

26 PIN kód módosítása A PIN kódot az Eszközök PIN műveletek PIN kód módosítása menüpontban tehetjük meg. Ehhez meg kell adni a Jelenlegi PIN kódot, majd kétszer az Új PIN kódot.

27 Súgó menü Online frissítés A Súgó - Online frissítés menüpontban ellenőrizhetjük, hogy van-e újabb szoftver az eszközre. A Mobil Partner Névjegye A Súgó Mobil Partner névjegye menüpontban a legújabb szoftver létezését ellenőrizhetjük.

upc mobilinternet útmutató Huawei E3131 USB stick

upc mobilinternet útmutató Huawei E3131 USB stick upc mobilinternet útmutató Huawei E3131 USB stick Tartalom 1.1. Eszköz tulajdonságok / specifikáció... 3 1.2. Minimális rendszerkövetelmények... 4 2. A upc mobilinternet stick telepítése... 5 2.1. Első

Részletesebben

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez 1. OKM 2007 FIT-JELENTÉS ASZTALI HÁTTÉRALKALMAZÁS telepítése 2. Adobe Acrobat Reader telepítése 3. Adobe SVG Viewer plugin telepítése Internet Explorerhez

Részletesebben

Telepítési útmutató Matáv Műhold DSL szoftver

Telepítési útmutató Matáv Műhold DSL szoftver 1. oldal Telepítési útmutató Matáv Műhold DSL szoftver Az automatikusan lefutó telepítő szoftver menet közben megadja a szükséges utasításokat és magyarázatokat az Ön számára. Ez a kézikönyv további kiegészítő

Részletesebben

ACTUAL Ügyviteli Rendszer TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ. Felhasználói kézikönyv

ACTUAL Ügyviteli Rendszer TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ. Felhasználói kézikönyv ACTUAL Ügyviteli Rendszer TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ Felhasználói kézikönyv Tartalom Tartalom A program telepítése 2 A PROGRAM HARDVER- ÉS SZOFTVERIGÉNYE: 2 Szoftverigény: 2 Hardverigény: 2 VÉGFELHASZNÁLÓI SZERZŐDÉS:

Részletesebben

Electra - Telepítési útmutató OTP BANK NYRT.

Electra - Telepítési útmutató OTP BANK NYRT. OTP BANK NYRT. 1 Electra telepítési és regisztrálási útmutató v6.02-04 verziótól Tartalom 1. MINIMUM HADVER ÉS SZOFTVER FELTÉTELEK... 3 2. A PROGRAM TELEPÍTÉSÉNEK FOLYAMATA... 4 3. KOMMUNIKÁCIÓ... 6 4.

Részletesebben

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1 KIRA rendszer Telepítési útmutató v1 1. Bevezetés A dokumentáció, illetve a dokumentáció mellékleteként megtalálható állományok segítségével készíthető fel a kliens oldali számítógép a KIRA rendszer működtetésére.

Részletesebben

Telepítési és indítási útmutató

Telepítési és indítási útmutató WebReporter 2012 Utolsó frissítés 2012. szeptember 13 Tartalomjegyzék Telepítés előfeltételei Alkotólemek... 1 Áttekintés... 1 1. lépés: Engedélyezze az internet információs szolgáltatást... 1 2. lépés:

Részletesebben

Az SHA256 hash algoritmus váltással kapcsolatos lépések

Az SHA256 hash algoritmus váltással kapcsolatos lépések Az SHA256 hash algoritmus váltással kapcsolatos lépések Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(14) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 4 3. Szükséges jogosultság a

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Számítástechnikai Fejlesztő Zrt. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ MICROSEC - e-szignó Kártyakezelő verzió 1.4.0.0 2015. február 5. MICROSEC SZÁMÍTÁSTECHNIKAI FEJLESZTŐ ZRT. 1031 BUDAPEST, ZÁHONY UTCA 7. TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Certificate 2006 program telepítési útmutatója 2007. január

Certificate 2006 program telepítési útmutatója 2007. január Certificate 2006 program telepítési útmutatója 2007. január A program általános ismertetése, funkciói A Certificate 2006 oktatási intézmények számára készült bizonyítvány kitöltő és nyilvántartó program.

Részletesebben

Programrendszerek telepítése, frissítése, élesítés és licenc hosszabbítás

Programrendszerek telepítése, frissítése, élesítés és licenc hosszabbítás Tisztelt Partnerünk! Ebben a kis dokumentumban szeretnénk Önnek segítséget nyújtani abban, hogyan tudja az általunk készített programokat telepíteni, frissíteni, illetve azokat aktiválni. Szintén leírjuk,

Részletesebben

T-Mobile Communication Center Termékismertetô

T-Mobile Communication Center Termékismertetô T-Mobile Communication Center Termékismertetô Márkajelek! A T-Mobile és a T-Mobile Communication Center a Deutsche Telekom Csoport bejegyzett márkajelei.! A Windows 98SE, a Windows 2000 és a Windows XP

Részletesebben

EM4484 Vezeték nélküli IP-kamera

EM4484 Vezeték nélküli IP-kamera 2 MAGYAR EM4484 Vezeték nélküli IP-kamera Figyelmeztetések és felhívások A termék javítását csak az Eminent képzett szakemberei végezhetik! Tartalomjegyzék 1.0 Jótállási feltételek... 3 2.0 Bevezetés...

Részletesebben

Windows 8 frissítési útmutató lépésről lépésre BIZALMAS 1/53

Windows 8 frissítési útmutató lépésről lépésre BIZALMAS 1/53 Windows 8 frissítési útmutató lépésről lépésre BIZALMAS 1/53 Tartalom 1. 1. A Windows 8 telepítési folyamata 2. Rendszerkövetelmények 3. Előkészületek 2. 3. ESD 4. a 5. 6. 1. Személyre szabás 2. Vezeték

Részletesebben

Útmutató a Közúti Központi Információs Rendszer (KÖKIR) programmal kapcsolatos telepítésekhez

Útmutató a Közúti Központi Információs Rendszer (KÖKIR) programmal kapcsolatos telepítésekhez Útmutató a Közúti Központi Információs Rendszer (KÖKIR) programmal kapcsolatos telepítésekhez Készítette: Informatikai Főosztály 1. változat kiadásának időpontja: 2009. május Tartalom 1. Hardver és szoftver

Részletesebben

Felhasználó útmutató. Lenovo Security Solution FP

Felhasználó útmutató. Lenovo Security Solution FP Felhasználó útmutató Lenovo Security Solution FP Az itt közölt információk minden tudomásunk szerint pontosak és megbízhatók. Az Upek, Inc ugyanakkor nem vállal felelősséget az információk használatából

Részletesebben

Új év nyitása a Kulcs-Bér 2013-ban, a Kulcs-Bér 2012-ben kezelt év(ek) alapján

Új év nyitása a Kulcs-Bér 2013-ban, a Kulcs-Bér 2012-ben kezelt év(ek) alapján Új év nyitása a Kulcs-Bér 2013-ban, a Kulcs-Bér 2012-ben kezelt év(ek) alapján Az évnyitás lehetővé teszi, hogy a Kulcs-Bér 2012. programban kezelt adatok alapján, megnyissuk a Kulcs-Bér 2013-ban kezelni

Részletesebben

Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója

Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 és Windows 2003 operációs rendszeren 1(25)

Részletesebben

Közzététel IT tudatosság projekt

Közzététel IT tudatosság projekt Közzététel IT tudatosság projekt Kihelyezett Adatküldő Program Felhasználói kézikönyv 1.3 2009. 03. 03. Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 3 1.1 A rendszer felhasználói... 3 1.2 Hogyan lehet elkészíteni és

Részletesebben

MOKKA 2. 2008 NetLock Kft.

MOKKA 2. 2008 NetLock Kft. 2 Tartalomjegyzék 6 I Rész Bevezető 1 Mire használható... a program 6 2 A program telepítése... 7 3 Telepítés utáni... beállítások 12 4 Frissítések listája... 14 5 A NetLock Kft... 16 18 II Rész Regisztráció

Részletesebben

KELER KID Internetwork System (KIS)

KELER KID Internetwork System (KIS) KELER KID Internetwork System (KIS) Éles és teszt program installációs segédlet Verzió: 2.0 2015. 04. 10. Cardinal Kft. 2015. Tartalomjegyzék 1. Néhány alapvető információ...3 1.1 KID program hardware

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia M2 Aqua D2403/D2406

Használati útmutató. Xperia M2 Aqua D2403/D2406 Használati útmutató Xperia M2 Aqua D2403/D2406 Tartalomjegyzék Első lépések...6 A használati útmutatóról...6 Áttekintés...6 Összeszerelés...7 A készülék első bekapcsolása...8 Miért van szükségem Google

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV EGYSÉGES MONITORING INFORMÁCIÓS RENDSZER PÁLYÁZATI ADATLAP KITÖLTŐ PROGRAM KEDVEZMÉNYEZETTEK RÉSZÉRE. 1.8 verzió. 2007.

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV EGYSÉGES MONITORING INFORMÁCIÓS RENDSZER PÁLYÁZATI ADATLAP KITÖLTŐ PROGRAM KEDVEZMÉNYEZETTEK RÉSZÉRE. 1.8 verzió. 2007. FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV EGYSÉGES MONITORING INFORMÁCIÓS RENDSZER PÁLYÁZATI ADATLAP KITÖLTŐ PROGRAM KEDVEZMÉNYEZETTEK RÉSZÉRE 1.8 verzió 2007. március Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. A program telepítése

Részletesebben

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra.

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra. Mivel a Windows 95, 98 és Millenium Edition operációs rendszerek még nem tartalmazzák az ún. PPPoE kapcsolathoz szükséges programot, ezért azt le kell tölteni. Az alábbi tájékoztató a http://www.raspppoe.com/

Részletesebben

Nyomtatványok kitöltése és előkészítése feladásra. etananyag

Nyomtatványok kitöltése és előkészítése feladásra. etananyag Nyomtatványok kitöltése és előkészítése feladásra etananyag 1. Áttekintés Elektronikus adó- és járulékbevallását az Ügyfélkapun belépve, a NAV portáljáról letöltött és saját számítógépére telepített Általános

Részletesebben

Simply. plug & play. web'n'walk Stick. Használati útmutató

Simply. plug & play. web'n'walk Stick. Használati útmutató web'n'walk Stick Használati útmutató Simply plug & play Üdvözöljük a web n walk világában! További lehetôségek, mint SMS-központ Csatlakozás vagy kapcsolat bontása Részletek elrejtése Preferált hálózat

Részletesebben

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év Ajánlott konfiguráció A program hardverigénye: Konfiguráció: 2800 MHz processzor 512 Mbyte memória (RAM) / Szerver gépen 1G memória (RAM) Lézernyomtató

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia Z1 Compact D5503

Használati útmutató. Xperia Z1 Compact D5503 Használati útmutató Xperia Z1 Compact D5503 Tartalomjegyzék Első lépések...6 Áttekintés...6 Összeszerelés...7 A telefon első bekapcsolása...8 Miért van szükségem Google -fiókra?...9 Az eszköz töltése...10

Részletesebben

Felhasználói Kézkönyv Ajánlattevők részére Trade2B R5 Enterprise Sourcing Szoftver Árajánlatkérések, aukciók szervezéséhez

Felhasználói Kézkönyv Ajánlattevők részére Trade2B R5 Enterprise Sourcing Szoftver Árajánlatkérések, aukciók szervezéséhez Felhasználói Kézkönyv Ajánlattevők részére Trade2B R5 Enterprise Sourcing Szoftver Árajánlatkérések, aukciók szervezéséhez esourcing Oldalak URL-jei: http://www.slovnaft.sk/esourcing http://esourcing.slovnaft.sk

Részletesebben

Rendszergazda Debrecenben

Rendszergazda Debrecenben LEVELEZŐKLIENS BEÁLLÍTÁSA A levelezés kényelmesen kliensprogramokkal is elérhető, és használható. Ezen útmutató beállítási segítséget nyújt, két konkrét klienssel bemutatva képernyőképekkel. Természetesen

Részletesebben