Útmutató a Közúti Központi Információs Rendszer (KÖKIR) programmal kapcsolatos telepítésekhez

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Útmutató a Közúti Központi Információs Rendszer (KÖKIR) programmal kapcsolatos telepítésekhez"

Átírás

1 Útmutató a Közúti Központi Információs Rendszer (KÖKIR) programmal kapcsolatos telepítésekhez Készítette: Informatikai Főosztály 1. változat kiadásának időpontja: május

2 Tartalom 1. Hardver és szoftver feltételek IP cím ellenőrzése A Java program ellenőrzése, ill. telepítése Az Internet Explorer ellenőrzése, ill. telepítése A Mozilla Firefox program telepítése Az Acrobat Reader ellenőrzése, ill. telepítése Belépés a KÖKIR programba Belépés az NKH hibabejelentő oldalára Dokumentumkezelő rendszer Vizsgasor illesztése a KÖKIR programhoz A KÖKIR programba való belépés folyamata Hibajelenségek... 32

3 Útmutató a telepítéshez Ez a dokumentum a KÖKIR (Közúti Központi Információs Rendszer) programhoz tartozó beállításokat, valamint telepítéseket taglalja. A KÖKIR alkalmazást külön nem kell telepíteni, az a belépés után automatikusan a böngészőn keresztül fut. A KÖKIR bevezetésével egyidejűleg a KIV-GJM programok elérhetősége megszűnik, a VPN kliens használatára nincs szükség és lehetőség az NKH irányában. 1. Hardver és szoftver feltételek 1 GHz CPU (processzor) 40 GB HDD (merevlemez) 1 GB RAM (memória) SVGA monitor (1280 x 1024 pixel felbontás) Windows XP SP2, ill. SP3 futtatására alkalmas számítógép Java 1.6.0_11 ill. újabb Internet Explorer 7.x vagy Mozilla Firefox 3.x Acrobat Reader 8.x ill. 9.x Internet felől nézve statikus, publikus IP cím A Windows Vista operációs rendszer, valamint az Internet Explorer 8.x szoftver használata nem támogatott, üzemeltetésük során előre nem látható hibák adódhatnak. 2. IP cím ellenőrzése A KÖKIR program futtatásának alapfeltétele az Internet felől nézve, telephelyenként eltérő, statikus, publikus IP cím megléte. Az NKH tűzfalrendszere csak azokról számítógépekről engedi a KÖKIR programba bejelentkezni a felhasználókat, amelyek a fenti IP címmel rendelkeznek és regisztrálva vannak az NKH hálózatában. Figyelem! A jelenleg a KIV-GJM programokat futtató kijelölt vizsgálóállomás rendelkezik a fenti IP címmel, ennek bejelentése a KÖKIR kapcsán nem szükséges! Az IP cím megváltozását be lehet jelenteni a https://hibajelento.nkh.gov.hu oldalon, ben a vagy a (06) ill. a (06) telefonszámon.

4 Az IP cím leellenőrizhető pl. a Internet oldalon. (Az IP cím 4, egymástól pontokkal elválasztott mezőből áll. A számok értéke egyik mezőben sem haladhatja meg a 255-öt.)

5 Annak ellenőrzése, hogy a fix IP cím rögzítésre került-e az NKH rendszerén belül A böngészőben meg kell nyitni a https://fixipteszt.nkh.gov.hu oldalt. (Az esetlegesen megjelenő A webhely tanúsítványa hibás üzenetet figyelmen kívül lehet hagyni a Továbblépés erre a webhelyre pontra való kattintással.) Amennyiben a fenti üzenet megjelenik a böngészőben a munkaállomás probléma nélkül tud csatlakozni az NKH rendszeréhez. Ennek hiánya esetén kérem vegye fel a kapcsolatot az NKH hibabejelentővel (lásd fent).

6 3. A Java program ellenőrzése, ill. telepítése A KÖKIR program futtatásához szükséges Java program verziószáma , ill. ennél újabb. Figyelem! A KIV programot működtető számítógépekre már telepítve van a Java, azonban ennek verziószáma nem feltétlenül éri el a szükséges verziót. A Java verzió ellenőrzése A Windows Start gombra kattintva meg kell nyitni a Vezérlőpultot, majd ezen belül a Java ikont.

7 A General fül About gombjára kell kattintani. A verziószám a bekeretezett részen látható. Az ezzel megegyező, ill. nagyobb verziószám megfelelő a KÖKIR futtatásához.

8 Java telepítése nem megfelelő verzió esetén A böngészőben meg kell nyitni a weboldalt, majd ott a Free Java Download gombra kell kattintani. A megjelenő ablakban a Telepítés gombra kell kattintani. (A felajánlott verzió már újabb a szükségesnél.)

9 Az Accept gombra kattintva el kell fogadni a licensz megállapodást. (A Java program ingyenesen használható.) A telepítés befejeztével meg kell nyomni a Finish gombot.

10 A feltelepített verzió a fent leírt módon ellenőrizhető. Amennyiben a számítógépre több Java verzió is telepítve van, akkor a Vezérlőpult Java ikonjának megnyitása után a Java fülön található Java applet runtime setting blokk View gombjának megnyomása után a megjelenő felületen kell kipipálni, hogy csak 1.6 verzió legyen használva a programok futtatására. A befejezéshez az OK gombot kell megnyomni. (A gépjárművek vizsgáztatására jelenleg használt KIV-GJM program hibamentesen üzemel a Java legfrissebb verziójával.) 4. Az Internet Explorer ellenőrzése, ill. telepítése A KÖKIR futtatásához az Internet Explorer 7.x verziójú változata. Az Internet Explorer 6.x, ill. 8.x változata nem támogatott, üzemeltetésük során előre nem látható hibák adódhatnak. A verzió ellenőrzése Az Internet Explorer elindítása után a Súgó menüre kell kattintani, majd az Internet Explorer névjegye menüpontra. (A képen látható verzió nem megfelelő a bekeretezett rész alapján.)

11 Az Internet Explorer telepítése A böngészőben meg kell nyitni a oldalt, majd a Letöltések és próbaváltozatok menüre, ill. az abban megnyíló Letöltő központra kell kattintani.

12 Itt ki kell választani a Windows Internet Explorer 7 a Windows XP rendszerhez menüpontot.

13 A megjelenő ablakban a Letöltés gombra kell kattintani. A megjelenő ablakban célszerű a Mentés gombra kattintani, így az esetleges Internet kapcsolat megszakadása nem okoz telepítési problémát.

14 A sikeres letöltés befejezése után a letöltött fájlt el kell indítani (dupla katt), majd a Futtatás gombra kattintani. A megjelenő ablakban a Tovább gombra kell kattintani.

15 El kell fogadni a Licencfeltételeket. Útmutató a KÖKIR telepítésekhez

16 A megjelenő ablakban a Tovább gombra kell kattintani. Útmutató a KÖKIR telepítésekhez

17 A telepítés befejezése után célszerű az Újraindítás most (ajánlott) gombra kattintani, mivel a számítógép újraindítása nélkül az Internet Explorer nem üzemképes.

18 A számítógép újraindítása és az Internet Explorer elindítása után megjelenő ablakban a beállítások megváltoztathatók. Az Internet Explorer 6.x verziójában lévő beállítások a Beállítások mentése gomb megnyomása nélkül átörökíthetőek a 7.x verzióra is. A feltelepített verzió a fent leírt módon ellenőrizhető. (A KÖKIR a Mozilla Firefox 3.x verziójával is működőképes.)

19 5. A Mozilla Firefox program telepítése A program letölthető a oldalról. A telepítés a program leírása alapján végezhető. 6. Az Acrobat Reader ellenőrzése, ill. telepítése Az Acrobat Reader programra a KÖKIR program által generált dokumentumok böngészőben, valamint az eljárásokhoz csatolt PDF állományoknak a rendszer moduljai által történő megjelenítése miatt van szükség. Az Acrobat Reader programnak a 8.x, ill. a 9.x verziói megfelelőek, az ez alatti verziók frissítése szükséges. Verzió ellenőrzése A program elindítása után a Súgó menü Adobe Reader névjegye menüpontra kell kattintani. Az ablakból kilépni a piros mezőre való kattintással lehetséges.

20 Az Acrobat Reader program telepítése A böngészőben meg kell nyitni a oldalt, majd ott a Get ADOBE READER gombra kell kattintani.

21 A felajánlott program az angol nyelvű verzió, ennek megváltoztatásához a Different language or operating system menüpontra kell kattintani.

22 A megjelenő ablakban be kell állítani a számítógép operációs rendszerét, valamint a telepítésre kerülő nyelvet (Hungarian), majd a Continue gombra kell kattintani.

23 Az új ablakban a Download now gombra kell kattintani. Útmutató a KÖKIR telepítésekhez

24 A megjelenő ablakban kiválasztható, hogy a böngésző program rendelkezzen-e a Free Google Toolbar elnevezésű menüsorral. Aki nem szeretné ezt az eszközt feltelepíteni, annak el kell távolítania a pipát a szöveg elől. A folytatáshoz a Download gombra kell kattintani.

25 Amennyiben a megjelenő ablakban nem jelenik meg a Fájl letöltése lehetőség, úgy a click here to download menüpontra kell kattintani. A megjelenő ablakban célszerű a Mentés gombra kattintani, így a letöltés esetleges megszakadása nem okozza az Acrobat Reader működésképtelenségét.

26 A letöltött fájlt el kell indítani (dupla katt), majd a Futtatás gombra kattintani, majd a megjelenő ablakban a Tovább-ra,

27 valamint a Telepítés gombra. A telepítés befejeztével meg kell nyomni a Vége gombot.

28 Az Acrobat Reader program elindítása után el kell fogadni Licencszerződést. A program ingyenesen használható. A feltelepített verzió száma a fent leírt módon ellenőrizhető. 7. Belépés a KÖKIR programba A programba való belépés a böngésző elindítása után a https://hkr.nkh.gov.hu oldalon lehetséges. A teszt rendszer elérhető a https://hkrteszt.nkh.gov.hu oldalon. A belépési név megegyezik a KIV-ben lévővel, kiegészítve taggal. Pl.: a KIV programba jkiss (Kiss János) belépési névvel rendelkező felhasználó a KÖKIR programba a névvel tud belépni. Jelszava megegyezik a KIV-be történő belépés jelszavával. A programon belül a Navigáció gomb megnyomásával ellenőrizhető a felhasználó adott telephelyhez való jogosultsága, valamint innen indíthatók a használni kívánt modulok.

29 8. Belépés az NKH hibabejelentő oldalára A hibabejelentő oldalra történő belépés a böngésző elindítása után a https://hibajelento.nkh.gov.hu oldalon lehetséges. A KÖKIR felhasználói a programba történő belépési nevükkel és jelszavukkal (pl.: léphetnek fel a hibabejelentőoldalra. (Az esetlegesen megjelenő A webhely tanúsítványa hibás üzenetet figyelmen kívül lehet hagyni a Továbblépés erre a webhelyre pontra való kattintással.) A hiba bejelentése a Feladat létrehozása pontra való kattintással lehetséges.

30 A megjelenő ablakban ki kell választani a megfelelő projektet és feladattípust, majd a Következő gombra kell kattintani. A Projekt mezőben a KOKIR-V3 mezőtartalmat kell kiválasztani. A Feladattípus mezőben választható mezőtartalmak: Feladat Hiba Javítás Kérdés Új funkció

31 A megjelenő oldalon ki kell választani hiba komponenseit és prioritását. A részletes leírás mezőben lehet felvinni a hibajelenséget. A Létrehozás gombra kattintva a hibajelenség felvitelre került. A feladattal kapcsolatos változásokról a hiba bejelentője automatikus ben értesítést kap, amennyiben a hibabejelentő programban helyesen szerepel az címe.

32 9. Dokumentumkezelő rendszer A KIV-GJM programokkal párhuzamosan használt dokumentumkezelő rendszer, mely a Internet oldalon keresztül elérhető, a KÖKIR bevezetését követően az NKH által felülvizsgálatra, majd áthelyezésre kerül.. A rendszer által kezelt dokumentumok a KÖKIR programba való belépés után elérhetőek. 10. Vizsgasor illesztése a KÖKIR programhoz A járművek mérésére, vizsgáztatására alkalmazott vizsgasor szoftverét a kommunikáció zavartalan működése érdekében illeszteni kell a KÖKIR programhoz. Az illesztés felelőssége a Kijelölt Vizsgálóállomásé. (A KIV-GJM programokhoz használt illesztőprogram a KÖKIR rendszer alatt nem üzemképes.) 11. A KÖKIR programba való belépés folyamata 1. A számítógép bekapcsolása 2. A számítógépen használatos belépési név és jelszó megadása 3. Böngésző program indítása (Internet Explorer, vagy Mozilla Firefox) 4. Belépés a https://hkr.nkh.gov.hu oldalra (a program egyéb telepítést nem igényel) 5. A felhasználói név és jelszó megadása 12. Hibajelenségek A KÖKIR program futása során előfordulhat, hogy a program a hibamentes használatot követően nem tudja kezelni a szkennert, ill. a festékréteg vastagságmérőt. A hiba minden esetben visszavezethető a Java automatikus frissítésére. A hiba megoldása: A festékréteg vastagságmérő szoftverét ismét telepíteni kell. Egyéb hibaüzenet esetén (tipikus pl.: hiba az osztály betöltésekor) A hiba megoldása: 1. Ki kell lépni a KÖKIR programból, bezárni a böngészőt. 2. Ki kell törölni a Windows Intéző segítségével (ill. egyéb módon) a c:\documents and Settings\ felhasználónév alatt található.java mappát, és a benne található összes fájlt. A könyvtár, ill. a fájlok törlése probléma nélkül megtehető, a KÖKIR program újbóli indítása után a mappa és a fájlok is újra létrejönnek. EGYÉB MAPPA VAGY FÁJL NEM TÖRÖLHETŐ!!! AZ NKH NEM VÁLLAL FELELŐSSÉGET AZ EBBŐL ADÓDÓ KÁROKÉRT!!!

33 Nem megfelelő Java verzió az alábbi hibaleírást jeleníti meg a java console-ban: java.lang.unsupportedclassversionerror: Bad version number in.class file at java.lang.classloader.defineclass1(native Method) at java.lang.classloader.defineclass(unknown Source) at java.security.secureclassloader.defineclass(unknown Source) at java.net.urlclassloader.defineclass(unknown Source) at sun.reflect.nativemethodaccessorimpl.invoke0(native Method) at sun.reflect.nativemethodaccessorimpl.invoke(unknown Source) at sun.reflect.delegatingmethodaccessorimpl.invoke(unknown Source) at java.lang.reflect.method.invoke(unknown Source) at sun.plugin2.applet.plugin2classloader.defineclasshelper(unknown Source) at sun.plugin2.applet.plugin2classloader.access$100(unknown Source) at sun.plugin2.applet.plugin2classloader$2.run(unknown Source) at java.security.accesscontroller.doprivileged(native Method) at sun.plugin2.applet.plugin2classloader.findclasshelper(unknown Source) at sun.plugin2.applet.applet2classloader.findclass(unknown Source) at java.lang.classloader.loadclass(unknown Source) at java.lang.classloader.loadclass(unknown Source) at sun.plugin2.applet.plugin2classloader.loadcode(unknown Source) at sun.plugin2.applet.plugin2manager.createapplet(unknown Source) at sun.plugin2.applet.plugin2manager$appletexecutionrunnable.run(unknown Source) at java.lang.thread.run(unknown Source) Exception: java.lang.unsupportedclassversionerror: Bad version number in.class file Megoldás: a Java program újratelepítése, ill. a megfelelő verzió kiválasztása a 3. pont alapján.

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER Felhasználói kézikönyv Általános rendszerismertetés és bejelentkezés 1.2 verzió 2015. május 14. Dokumentum adatlap Projekt/modul megnevezése: Magyar Ügyvédi Kamara Letétkezelő

Részletesebben

Az SHA256 hash algoritmus váltással kapcsolatos lépések

Az SHA256 hash algoritmus váltással kapcsolatos lépések Az SHA256 hash algoritmus váltással kapcsolatos lépések Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(14) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 4 3. Szükséges jogosultság a

Részletesebben

e-jelentés Java beállítások Verzió: 1.01 Készült: 2013.01.28

e-jelentés Java beállítások Verzió: 1.01 Készült: 2013.01.28 e-jelentés Java beállítások Verzió: 1.01 Készült: 2013.01.28 A változások sárga kiemeléssel vannak jelölve. Dokumentumkövetés: Újdonságok az 1.00 verzióhoz képest: Van-e a gépre Java telepítve? kiegészítése

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó (v1.14) Tartalomjegyzék Telepítési útmutató... 4 Jar állományok futtatása és hozzárendelése a Java futtató környezethez... 10 Program telepítése... 11 Hálózatos telepítés

Részletesebben

telepítési útmutató K&H Bank Zrt.

telepítési útmutató K&H Bank Zrt. K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu telepítési útmutató K&H e-bank Budapest, 2015. március 09. K&H e-bank

Részletesebben

MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések

MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések MAGYAR ENERGIA HIVATAL MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések 2009. 05. 29. Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár Dokumentum verziók Verziószám Dátum Állapot Módosító Leírás

Részletesebben

KELER KID Internetwork System (KIS)

KELER KID Internetwork System (KIS) KELER KID Internetwork System (KIS) Éles és teszt program installációs segédlet Verzió: 2.0 2015. 04. 10. Cardinal Kft. 2015. Tartalomjegyzék 1. Néhány alapvető információ...3 1.1 KID program hardware

Részletesebben

A MOKKA szoftver telepítése és használata

A MOKKA szoftver telepítése és használata A MOKKA szoftver telepítése és használata Windows XP, Vista és Windows 7, 8, 8.1 rendszeren Cégbírósági eljárásokban történő felhasználás esetén 1(38) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető...

Részletesebben

Electra - Telepítési útmutató OTP BANK NYRT.

Electra - Telepítési útmutató OTP BANK NYRT. OTP BANK NYRT. 1 Electra telepítési és regisztrálási útmutató v6.02-04 verziótól Tartalom 1. MINIMUM HADVER ÉS SZOFTVER FELTÉTELEK... 3 2. A PROGRAM TELEPÍTÉSÉNEK FOLYAMATA... 4 3. KOMMUNIKÁCIÓ... 6 4.

Részletesebben

Telepítési és aktiválási útmutató

Telepítési és aktiválási útmutató Telepítési és aktiválási útmutató Köszönjük, hogy a memoq 4.5 rendszert választotta, amely immár a szabadúszó fordítók, a fordítóirodák és a vállalatok első számú fordítási környezete. Az alábbiakban arról

Részletesebben

Windows 8 frissítési útmutató lépésről lépésre BIZALMAS 1/53

Windows 8 frissítési útmutató lépésről lépésre BIZALMAS 1/53 Windows 8 frissítési útmutató lépésről lépésre BIZALMAS 1/53 Tartalom 1. 1. A Windows 8 telepítési folyamata 2. Rendszerkövetelmények 3. Előkészületek 2. 3. ESD 4. a 5. 6. 1. Személyre szabás 2. Vezeték

Részletesebben

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08.

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. A DOKUMENTUM CÉLJA,

Részletesebben

ESET NOD32 Antivirus

ESET NOD32 Antivirus ESET NOD32 Antivirus telepítési útmutató A telepítési útmutatóból megismerheti a szoftver újdonságait, és segítséget kap a telepítéshez. Az egyes funkciókat részletesen a szoftverhez tartozó kézikönyvbôl

Részletesebben

Tartalomjegyzék. www.wsoft.hu Számlázó program v1.x felhasználói kézikönyv. v1.05

Tartalomjegyzék. www.wsoft.hu Számlázó program v1.x felhasználói kézikönyv. v1.05 Tartalomjegyzék Bevezető...3 Rendszer követelmények...3 A program képességei...3 Bejelentési kötelezettség (23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet)...4 Dokumentáció megőrzési kötelezettség...4 wsoft Számlázó

Részletesebben

Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése

Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése Adobe Reader beállítása és használata a hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzéséhez A dokumentáció szabadon tovább terjeszthető, a legfrissebb

Részletesebben

Hivatalos Jogszabálytár Prémium telepítési segédlet

Hivatalos Jogszabálytár Prémium telepítési segédlet Hivatalos Jogszabálytár Prémium telepítési segédlet Intézmények részére Jelen dokumentációt főként azon intézményeknek készítettük, ahol szolgáltatásunk korlátlan számú felhasználói változata kerül telepítésre.

Részletesebben

Felhasználói leírás. A CKB Trend rendszer felhasználói funkcióiról

Felhasználói leírás. A CKB Trend rendszer felhasználói funkcióiról 1 Felhasználói leírás A CKB Trend rendszer felhasználói funkcióiról Verzió: 3.1 Készült: 2012. október 22. 2 TARTALOMJEGYZÉK 1 Bevezető... 4 2 Általános tudnivalók a program kezeléséről:... 5 2.1 A CKB

Részletesebben

ESET NOD32 Antivirus. telepítési útmutató. we protect your digital worlds

ESET NOD32 Antivirus. telepítési útmutató. we protect your digital worlds ESET NOD32 Antivirus telepítési útmutató we protect your digital worlds 1. ESET NOD32 Antivirus A sokszorosan díjnyertes ESET NOD32 Antivirus egy gyors és hatékony vírusirtó. Az AV-Comparatives víruslaboratórium

Részletesebben

Kaspersky Anti-Virus Felhasználói útmutató

Kaspersky Anti-Virus Felhasználói útmutató Kaspersky Anti-Virus Felhasználói útmutató A L K A L M A Z Á S V E R Z I Ó J A : 1 5. 0 Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy termékünket választotta. Reméljük, hogy ez a dokumentum segít a munkájában,

Részletesebben

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése ÁNYK53 Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése Az ÁNYK53 egy keretprogram, ami a személyi jövedelemadó bevallás (SZJA,

Részletesebben

Nyomtatványok kitöltése és előkészítése feladásra. etananyag

Nyomtatványok kitöltése és előkészítése feladásra. etananyag Nyomtatványok kitöltése és előkészítése feladásra etananyag 1. Áttekintés Elektronikus adó- és járulékbevallását az Ügyfélkapun belépve, a NAV portáljáról letöltött és saját számítógépére telepített Általános

Részletesebben

Erste Trader - Gyors segítség

Erste Trader - Gyors segítség Erste Trader - Gyors segítség Ezen az oldalon a leggyakoribb problémákra gyűjtöttük össze a válaszokat. Ezek lehetnek Kapcsolódási hibajelenségek, Hardverkulccsal kapcsolatos kérdések és Alapvető problémák.

Részletesebben

Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató

Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató A L K A L M A Z Á S V E R Z I Ó J A : 1 5. 0 Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy termékünket választotta. Reméljük, hogy ez a dokumentum segít a munkájában,

Részletesebben

Segítség a hivatali kapu használatához

Segítség a hivatali kapu használatához Segítség a hivatali kapu használatához Készítette: Kopint-Datorg Zrt. Tartalommenedzsment Üzletág Utolsó módosítás: 2011.01.05. Probléma esetén írásos segítséget az info@magyarorszag.hu e-mail címen, telefonos

Részletesebben

Segítség a hivatali kapu használatához

Segítség a hivatali kapu használatához Segítség a hivatali kapu használatához Készítette: Kopint-Datorg Zrt. Tartalomszolgáltatási Igazgatóság Utolsó módosítás: 2011.06.03. Probléma esetén írásos segítséget az info@magyarorszag.hu e-mail címen,

Részletesebben

Online alapismeretek - 2. fejezet (Firefox) látássérült felhasználók számára

Online alapismeretek - 2. fejezet (Firefox) látássérült felhasználók számára Online alapismeretek - 2. fejezet (Firefox) látássérült felhasználók számára Vakbarát tananyag Szerző: Herczeg Lajos, Mali Attila Kiadja az "Informatika a látássérültekért" Alapítvány Copyright 2014. Minden

Részletesebben

ESET Smart Security. telepítési útmutató

ESET Smart Security. telepítési útmutató ESET Smart Security telepítési útmutató A telepítési útmutatóból megismerheti a szoftver újdonságait, és segítséget kap a telepítéshez. Az egyes funkciókat részletesen a szoftverhez tartozó kézikönyvbôl

Részletesebben

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER Felhasználói kézikönyv a letéteményes ügyvédek részére 1.2 verzió 2015. május 14. Dokumentum adatlap Projekt/modul megnevezése: Magyar Ügyvédi Kamara Letétkezelő nyilvántartási

Részletesebben

PDAstudio Offline Adatgyűjtő Alkalmazás Generátor. Felhasználói kézikönyv V1.6

PDAstudio Offline Adatgyűjtő Alkalmazás Generátor. Felhasználói kézikönyv V1.6 PDAstudio Offline Adatgyűjtő Alkalmazás Generátor Felhasználói kézikönyv V1.6 1 Tartalomjegyzék: 1. A PROGRAM RÖVID LEÍRÁSA... 4 2. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK... 5 2.1. PC OLDALI HARDVER ÉS SZOFTVERKÖVETELMÉNYEK...

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben