A szakoktatás a második világháború után ( ) Dr. Nyéki Lajos 2016

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A szakoktatás a második világháború után (1945-1989) Dr. Nyéki Lajos 2016"

Átírás

1 A szakoktatás a második világháború után ( ) Dr. Nyéki Lajos 2016

2 A szakmunkásképzés újjászervezése és fejlesztése ( ) Az évi IV. törvény alapvetően megváltoztatta a tanoncok jogállását. A törvény kimondja, hogy tanulónak csak olyan fiatalokat lehet szerződtetni, akik betöltötték a tizennegyedik életévüket és elvégezték az általános iskola nyolcadik osztályát ig a régi népiskola hatodik osztályának elvégzését is elfogadták. A törvény szabályozta a tanuló munkaidejét, szabadságát huszonnégy napban állapította meg.

3 A szakmunkásképzés újjászervezése és fejlesztése ( ) Elméleti órákat a törvény szerint csak hétköznapokon, munkaidőben 18 óráig szabad tartani, és az iskolai tananyagsikeres elvégzése feltétele a szakmunkásvizsgának. Szakmunkásképző iskolát csak az állam vagy valamely állami vállalat tarthat fenn. A gyakorlati kiképzésre tanműhelyeket kell létrehozni. A munkaadók tartsák be a képzési munkatervet, a tanulók egyéni kiképzési naplót vezessenek.

4 A szakmunkásképzés újjászervezése és fejlesztése ( ) A képzési időt kezdetben három évben határozták meg. Ezt később lerövidítették. Az erőltetett iparosítás, az előírt tervszámok többszöri növelése miatt nőtt a fiatal szakmunkások iránti kereslet. Egyes szakmákban csak egy év, másokban másfél vagy két év tanulóidőt írtak elő. Ennek következtében az ifjú szakmunkások önhibájukon kívül nem feleltek meg a velük szemben támasztott munkahelyi követelményeknek.

5 A szakmunkásképzés újjászervezése és fejlesztése ( ) A szakmunkásképzés összefogására és irányítására 1950 elején szovjet mintára létrehozták a Munkaerőtartalékok Hivatalát (MTH). Válságos helyzet alakult ki a szakmai elméletet tanító pedagógusokkal való ellátottság tekintetében. Az újonnan megalakult Műszaki Tanárképző Főiskola gyorsított tanfolyamokon képzett szakmunkásokból, technikusokból tanárokat.

6 A szakmunkásképzés újjászervezése és fejlesztése ( ) Nagy ütemben folyt a több száz tanulót befogadó szakmunkásképző intézetek építése. Tanműhelyek, tanulóotthonok épültek. Az oktatásban feltűnő volt a szakmai egyoldalúság. A kiemelt iparágak (bányászat, vas- és faipar, építőipar) miatt a vegyipar és a kereskedelem háttérbe szorult. Okulva a negatív következményekből, a minisztertanács 1953-ban újra három évre emelte a szakmunkásképzés időtartamát, 80%-ra a gyakorlatot.

7 A szakmunkásképzés újjászervezése és fejlesztése ( ) 1957-ben megszüntették az MTH-t, feladatkörét a Munkaügyi Minisztérium szakoktatási főosztálya vett át. Fokozatosan kiépült a kereskedelmi tanulók képzése is. Huszonöt kereskedelmi szakmában vezették be a szakmunkásvizsgát ban a Földművelésügyi Minisztérium irányításával végre megindult a szakmunkásképzés a mező- és erdőgazdasági szakmákban is.

8 A szakmunkásképzés újjászervezése és fejlesztése ( ) Az ötvenes évek végén a MüM napirendre tűzte a szakmunkásképzés átfogó reformját. Az évi III. oktatási törvény megteremtette a szakközépiskolákat, amelyek érettségivel együtt szakmunkás képesítést is adnak a tanulóiknak. Az Országos Szakmunkásjegyzékben szereplő szakmák közül 84-ben indult meg a képzés ban kiderült, hogy a terv megvalósításához hiányoznak a szükséges anyagi és személyi feltételek.

9 A szakmunkásképzés újjászervezése és fejlesztése ( ) A felmérések szerint az elméletigényesebb középiskolai szintű oktatás tanterem- és pedagógusigénye háromszorosa a hagyományos képzésének. A politikai bizottság június 8-i határozatában előírta, hogy a szakközépiskolai szakmunkásképzést fokozatosan meg kell szüntetni. E határozat alapján megindult a szakközépiskolai szakmunkásképzés visszafejlesztése.

10 A szakmunkásképzés újjászervezése és fejlesztése ( ) 1964-ben létrehozták az emelt szintű, B tagozatú szakmunkásképzést, az elméletigényesebb, magasabb általános műveltséget igénylő szakmák oktatására. Ezt a képzési formát azoknak a tanulóknak szánták, akik a szakmunkás képesítés megszerzése után szakközépiskolában akartak továbbtanulni. A B tagozaton az elméleti órák aránya elérte előbb a 35, később a 40 százalékot.

11 A szakmunkásképzés újjászervezése és fejlesztése ( ) A B tagozatban végzett tanulók munka mellett, két év alatt fejezhették be a szakközépiskolát. A B tagozat enyhítette volna a szakmunkásképzés zsákutca jellegét, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az emelt szintű szakmunkásképzés 1973 után fokozatosan megszűnt. Az évi VI. törvény teremtette meg a jogi alapját a hagyományos képzés korszerűsítésének.

12 A szakmunkásképzés újjászervezése és fejlesztése ( ) A szűk területre való szakosodás helyett szélesebb profilú képzésre van szükség, a tanulóknak a rokon szakmák alapjaival is meg kell ismerkedniük. A törvény szerint a szakmunkásképző középfokú oktatási intézmény, amely nem befejezett középiskolai képzést nyújt. E megfogalmazásnak az az oka, hogy korábban a szakmunkás bizonyítványt hivatalos okmányokban általános iskolai végzettségnek ismerték el.

13 A szakmunkásképzés újjászervezése és fejlesztése ( ) A törvény megszüntette a tanulószerződési kötelezettséget. A törvény szerint a tanulóviszony az iskolába való beiratkozással jön létre. A törvény előírta az alkalmazandó pedagógusok szakmai és pedagógiai végzettségét. Az évi oktatáspolitikai párthatározat a szakközépiskolák elé újra azt a feladatot tűzte ki, hogy az elméletigényes szakmákban tegyék lehetővé: a végzettek az érettségivel együtt a szakmunkás bizonyítványt is kapjanak.

14 A középfokú szakoktatás ( ) 1947-ben kormányrendelettel létrehozták az úgynevezett műszaki középiskolát. Koedukációs rendszerben működött, a végzettek műszaki középiskolát végzett technikus címet kaptak. Az itt szerzett érettségi bizonyítvány műszaki irányú továbbtanulást tett lehetővé. A tanterv hasonlított a 38-as reform idején elfogadott tantervre. Az óraszám egyharmada esett mind a közismereti tárgyakra, mind a szakmai elméleti tárgyakra, mind a szakmai gyakorlatokra.

15 A középfokú szakoktatás ( ) A mezőgazdasági középfokú szakoktatást három lépcsőben szervezték újjá ban létrehozták a négy évfolyamú kertészeti középiskolát és a három évfolyamú kertészképző iskolát (két év elmélet és egy év gyakorlat) ben létrehozták a négy évfolyamú kertészeti és szőlészeti középiskolát és a három évfolyamú szőlész- és borászképző iskolát ban létrehozták a négy évfolyamú erdőgazdasági középiskolát.

16 A középfokú szakoktatás ( ) Az új mezőgazdasági középiskolákban szerzett érettségi bizonyítvány az Agrártudományi Egyetemre való felvételre jogosított ben államosították a felekezeti és községi szakiskolákat (8 ipari, 15 mezőgazdasági és 42 kereskedelmi iskolát) ben a középfokú szakoktatási intézmények irányítási joga a szaktárcáktól a VKM-hez került. Ezzel lehetővé vált az egységesítés.

17 A középfokú szakoktatás ( ) Még ebben az évben a kultusztárca minden szakmai középiskolát koedukációs rendszerű gimnáziummá alakított át, ugyanakkor megszüntette a régi szervezésű, kisipari-háziasszonyi tevékenységhez kapcsolódó leányiskolákat. Megalakultak tehát az ipari, mezőgazdasági és a kereskedelmi helyett a közgazdasági gimnáziumok. Az első két osztályban a közismereti tárgyakat, az utolsó két tanévben a szakmai tárgyakat tanították.

18 A középfokú szakoktatás ( ) Ezzel lehetővé vált, hogy a tanulók akár a második osztály után is iskolát válthassanak. A pályaválasztás így a tanulók tizenhat éves korára került át. A reform megvalósítására azonban nem volt idő. Az évi 40. számú törvényerejű rendelet szovjet mintára létrehozta a technikumokat. Az ipari technikumok négyéves képzést nyújtottak, a képzés végén nem érettségit, hanem azzal egyenértékű képesítő vizsgát tettek, amely technikusi cím viselésére jogosított.

19 A középfokú szakoktatás ( ) A tanulók a nyári szünetekben üzemi gyakorlatokat voltak kötelesek végezni. Az ötvenes évek közepén már 71 technikum működött, 74 szakkal. A frissen végzett szakembereket egyre kevésbé sikerült technikusi munkakörben elhelyezni, termelési tapasztalatok híján nagy részüket szakmunkás munkakörbe kellett átirányítani. Ehhez viszont nem kaptak gyakorlati felkészítést.

20 A középfokú szakoktatás ( ) Az évi 37. számú törvényerejű rendelet kimondta, hogy a technikusi oklevél technikusi munkakör betöltésére csak a kötelező szakmai gyakorlat elvégzése után nyújt lehetőséget. Felemelte a rendelet a gyakorlati órák számát a szakmunkás tevékenységhez szükséges készségek elsajátítása érdekében. Egy évi minisztertanácsi határozat elrendelte, hogy ipari technikumba való felvételhez legalább egy év üzemi gyakorlat szükséges.

21 A középfokú szakoktatás ( ) A mezőgazdasági technikum tanulmányi idejét az évi technikumi átszervezés során néhány szak kivételével három évre csökkentették. A szakok száma 16-ra nőtt. A túlzott szakosodás itt is elhelyezkedési nehézségekkel járt ben a túlterhelés csökkentése érdekében a képzési időt minden szakon négy évre emelték. Az évi 10-es számú törvényerejű rendelet hatra csökkentette a szakok számát és 1500 hold méretű tangazdaságok kialakítását írta elő.

22 A középfokú szakoktatás ( ) Az évi 41. számú törvényerejű rendelet a közgazdasági gimnáziumokból nem technikumokat, hanem négy évfolyamú közgazdasági szakközépiskolákat alakított ki. Az évi. 10. számú törvényerejű rendelet növelte e középiskolák számát, és három évfolyamú, szakosított közgazdasági technikumokká szervezték át őket. Az évi 6. számú törvényerejű rendelet a képzési időt újra négy évre emelte fel.

23 Szakközépiskolai szakmunkásképzés ( ) novemberében a MTESZ oktatási konferenciáján az vélemény alakult ki, hogy a éves korúak technikussá képzése nem biztosítja a termelés számára szükséges középvezetői utánpótlást. Baj van az életkorral és a megszerezhető tapasztalatokkal. Az évi III. oktatási törvény szerint a technikumokat mint középfokú szakoktatási intézményeket meg kell szüntetni.

24 Szakközépiskolai szakmunkásképzés ( ) Egy részükből érettségire épülő felsőfokú technikumokat kell szervezni, más részükből szakközépiskolákat, amelyek az érettségi mellé szakmunkás bizonyítványt is adnak. A törvény változtatni akart azon a helyzeten, hogy a középfokú oktatási intézményeknek csak harmada adott szakmai képzettséget. A gimnáziumokban érettségizett fiatalok jelentős része nem került be a felsőoktatásba, nehezen tudott elhelyezkedni.

25 Szakközépiskolai szakmunkásképzés ( ) Az MSZMP politikai bizottságának június 8-i határozata szerint szakmunkásképzés ezután csak a hagyományos MüM intézetekben folyhat, a szakközépiskolai szakmunkásképzés kísérleti formáit fokozatosan meg kell szüntetni. Ennek hatására megindult a szakmunkásokat képző szakközépiskolák visszaalakítása a régi középfokú technikumokhoz hasonló szakközépiskolákká.

26 Szakközépiskolai szakmunkásképzés ( ) A PB határozat azt is elrendelte hogy a felsőfokú technikumok továbbfejlesztésével főiskolai jellegű üzemmérnök-képzést kell biztosítani. A középfokú technikusok képzését a munkahelyekhez kapcsolódóan kell megszervezni. A PB határozat hatására a közel száz technikusi szak helyett 34 szakmacsoportot alakítottak ki. Ez lehetővé tette, hogy a tanulók széles szakmai alapképzettséget és konvertálhatóbb szakképzettséget szerezzenek.

27 Szakközépiskolai szakmunkásképzés ( ) Mivel a végzettek sem technikusi oklevelet, sem szakmunkás bizonyítványt nem kaptak, így sokan közülük csak betanított munkásként tudtak elhelyezkedni. A KB júniusi határozata szerint az ipari és a mezőgazdasági szakközépiskolák tanulói számára az elméletigényes szakmákban lehetővé kell tenni az érettségi bizonyítvány mellett a szakmunkás képesítés megszerzését.

28 Szakközépiskolai szakmunkásképzés ( ) Az évi 24. számú törvényerejű rendelet szerint a szakközépiskolák a magasabb elméleti képzettséget kívánó ipari, valamint élelmiszer- és fagazdasági szakmákban nyújtsanak szakmunkás képesítést. Másik feladatuk a szakirányú továbbtanulásra való felkészítés végén rendeletben határozzák meg, hogy 76 szakmában teszik lehetővé a szakközépiskolai képzés megszervezését. Ebből 20 szakmában csak a szakközépiskolák adhatnak szakmunkás képesítést.

29 Szakközépiskolai szakmunkásképzés ( ) A hetvenes évek közepén a szakmunkásképző iskolákban végzett tanulók számára létrehozták a szakmunkások három évfolyamos szakközépiskoláját. Itt szakmai tárgyakat nem tanítottak. A képzés érettségivel zárult. Érettségizett szakmunkások számára két-három éves szakmai gyakorlat után iskolarendszeren kívüli technikusképző tanfolyamokat indítottak. A képzés színvonala nem volt megfelelő.

30 Szakközépiskolai szakmunkásképzés ( ) 1982-ben a KB határozat megállapítja, hogy a szakközépiskolát alkalmassá kell tenni a szakirányú továbbtanulás megalapozására. A határozat elismerte, hogy hiba volt a technikusok képzését kivonni az iskolarendszerből. Az évi I. törvény a hagyományos szakmunkásképző iskolát a középfokú szakoktatási intézmények közé sorolta be. Az érettségi mellett szakmunkás képesítést is nyújtó szakközépiskola mellett létrehozták a dolgozók szakközépiskoláját.

31 Szakközépiskolai szakmunkásképzés ( ) A négy évfolyamos változatban a nappali tagozatos képzés teljes anyagát tanították. A három évfolyamos változatban csak közismereti tárgyakat tanítottak. Mindkét típusban szakközépiskolai érettségi-képesítő bizonyítványt kaptak a tanulók. A két évfolyamos változatban gimnáziumi érettségivel rendelkező tanulók szerezhettek szakképesítést. A törvény intézkedett a technikusok képzésének rendezéséről.

32 Szakközépiskolai szakmunkásképzés ( ) Technikusképzésre néhány kijelölt szakközépiskola kapott megbízást. A tanulók a szakközépiskola negyedik évfolyamának elvégzése után a képzési szaknak megfelelő érettségi-képesítő vizsgát, az ötödik évfolyam elvégzése után technikus képesítő vizsgát tehetnek. Az előbbi vizsga szakmunkás munkakör, az utóbbi pedig technikus munkakör betöltésére képesít. Ezzel újra iskolai keretek közé került a technikus képzés.

33 A műszaki, közgazdasági és mezőgazdasági felsőoktatás ( ) 1945 végén kiválik a József nádor Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemből a mezőgazdasági és állatorvosi kar, valamint a soproni erdőmérnöki osztály. Létrehozzák a budapesti Magyar Agrártudományi Egyetemet ben megalakul az Állami Műszaki Főiskola. A fővárosban és a vidéki ipari központokban szervezett tagozatai hároméves esti képzéssel juttatják üzemmérnöki oklevélhez a munkásokat.

34 A műszaki, közgazdasági és mezőgazdasági felsőoktatás ( ) Az 1948-ban meghirdetett egyetemi reform a kezdődő tervgazdálkodás szakember-szükségletéből kiindulva elsősorban a mérnök- és a közgazdászképzést kívánta fejleszteni ban megszüntették a műegyetem közgazdaságtudományi karát, és létrehozták az önálló Magyar Közgazdaságtudományi Egyetemet. Ezzel megszűnt a József nádor Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

35 A műszaki, közgazdasági és mezőgazdasági felsőoktatás ( ) 1949-ben leválasztották a műegyetemről a soproni kihelyezett kar bányász- és kohóosztályát, és egy új gépészmérnöki karral kiegészítve létrehozták Miskolcon a Nehézipari Műszaki Egyetemet. A műegyetemen a gépészmérnöki kar elektrotechnikai ágazatából létrehozták a villamosmérnöki kart. Az öt karral rendelkező intézmény új neve Budapesti Műszaki Egyetem. Sopronban földmérő mérnöki kart hoztak létre, ez hamarosan beolvadt a műegyetem mérnöki karába.

36 A műszaki, közgazdasági és mezőgazdasági felsőoktatás ( ) A műegyetem Veszprémben egy kihelyezett nehézvegyipari kart hozott létre, ez 1951-ben önállósult Veszprémi Vegyipari Egyetem néven ben Gazdasági és műszaki Akadémia néven új főiskolát állítottak fel munkások gazdasági és műszaki vezetővé való képzésére. A mérnökhiányra való tekintettel öt évről négy évre csökkentették a mérnökök képzési idejét, és szűkebb körű szakokat alakítottak ki.

37 A műszaki, közgazdasági és mezőgazdasági felsőoktatás ( ) Kötelezővé tették a marxista ideológiai tárgyak és az orosz nyelv tanítását ben a műegyetemen hadmérnöki kar alakult, amely 1957-ig működött ben párthatározat mondta ki, hogy új egyetemeket kell létrehozni a közlekedés, az építőipar, a gépgyártás és a könnyűipar számára ben megalapították Szegeden a Közlekedési Műszaki Egyetemet.

38 A műszaki, közgazdasági és mezőgazdasági felsőoktatás ( ) 1952-ben a BME-ről leválasztották a mérnöki és az építészmérnöki kart, és önálló Építőipari Műszaki Egyetemmé szervezték át. A gépgyártás bázisát kari szinten próbálták megteremteni. A gépészmérnöki kar megosztásával gépgyártó mérnöki kart hoztak létre, de az egy év múlva megszűnt. Kiépítették az esti, majd a levelező oktatást.

39 A műszaki, közgazdasági és mezőgazdasági felsőoktatás ( ) 1951-ben megszüntették az Állami Műszaki Főiskolát, feladatát a műegyetemek esti tagozatai vették át. Megindult az egyetemi jegyzetek és tankönyvek kiadása. Az évi új kormányprogram hatására a műegyetemen megszüntették a karokon a túlzott szakosítást, a szakok számát csaknem a felére csökkentették. A képzési időt újra öt évre emelték.

40 A műszaki, közgazdasági és mezőgazdasági felsőoktatás ( ) A racionalizálás jegyében a Közlekedési Műszaki Egyetemet Budapestre költöztették és beolvasztották az Építőipari Műszaki Egyetembe. Így jött létre az Építőipari és Közlekedési Műszaki Egyetem. Megszüntették a Gazdasági és műszaki Akadémiát ben végleg lekerült a napirendről az ÉKME vidékre költöztetése, és a két műszaki egyetem újra egyesült. A műegyetem így hatkarúvá vált.

41 A műszaki, közgazdasági és mezőgazdasági felsőoktatás ( ) A közgazdaságtudományi kar kiválásával 1948 óta szünetelt a műegyetemi tanárképzés ben létrehozzák a BME-n a pedagógiai tanszéket ben megalapítják a Tanárképző és Pedagógiai Intézetet. Ezzel újra megindul a műszaki pedagógusok képzése. Az évi oktatási törvény rendelkezései nyomán a hatvanas évek közepén számos három évfolyamos felsőfokú technikum jött létre.

42 A műszaki, közgazdasági és mezőgazdasági felsőoktatás ( ) A hetvenes évek elejére a felsőfokú technikumok többsége megszűnt, a legjobbakat műszaki főiskolákká fejlesztették. A budapesti Magyar Agrártudományi Egyetem 1945-ben jött létre. Négy kar alakult meg: a mezőgazdaság-tudományi (budapesti, debreceni, keszthelyi és mosonmagyaróvári osztályokkal), az állatorvos-tudományi, a soproni erdőgazdaságtudományi és a kert- és szőlőgazdaság-tudományi.

43 A műszaki, közgazdasági és mezőgazdasági felsőoktatás ( ) 1949-től a soproni kivételével a vidéki karok működését szüneteltették, és elhelyezési nehézségek miatt az egyetem székhelyét a fővárosból Gödöllőre helyezték át ben a mezőgazdaság-tudományi kart négy részre, agronómiai, állattenyésztési, agrárközgazdasági és mezőgazdasági gépesítési karra osztották.

44 A műszaki, közgazdasági és mezőgazdasági felsőoktatás ( ) 1952-ben a soproni erdőgazdaság-tudományi és az állatorvosi, 1953-ban a kert- és szőlőgazdaságtudományi, 1954-ben a mezőgazdasági gépesítési kar vált ki az egyetem kötelékéből, és mindegyik önálló főiskola lett ben a megmaradt három kart mezőgazdaságtudományi karrá vonták össze, második karként visszahelyezték az egyetem kötelékébe a Mezőgazdasági Gépészmérnöki Főiskolát.

45 A műszaki, közgazdasági és mezőgazdasági felsőoktatás ( ) 1950-ben megalakult az egyetemen a Mezőgazdasági Szaktanárképző Intézet. A tanulmányi idő között nyolc, 1957-ig kilenc félév, 1958-tól a gépészkaron, 1967-től az egész egyetemen tíz félév. A végzett hallgatók 1957 óta agrármérnöki diplomát kapnak. Az Agrártudományi Egyetemből 1962-ben kivált főiskolák néhány év múlva egyetemi rangot kaptak.

46 A műszaki, közgazdasági és mezőgazdasági felsőoktatás ( ) Az Erdőmérnöki Főiskola 1962-ben lett Erdészeti és Faipari Egyetem. Az Állatorvos-tudományi Főiskola 1962-ben kapott egyetemi rangot. A Kertészeti és Szőlészeti Főiskola 1968-ban lett egyetem ben vált egyetemmé a debreceni Mezőgazdasági Főiskola.

47 A műszaki, közgazdasági és mezőgazdasági felsőoktatás ( ) Ugyanebben az évben alakult meg Keszthely székhellyel a Pannon Agrártudományi Egyetem egy keszthelyi és egy mosonmagyaróvári karral. Ezekhez csatlakozott 1986-ban a kaposvári állattenyésztési kar. A hetvenes években vidéki városokban nyolc új mezőgazdasági főiskola alakult, ezek agrártudományi egyetemek főiskolai karaként működtek.

48 A műszaki, közgazdasági és mezőgazdasági felsőoktatás ( ) 1948-ban alakult Magyar Közgazdaságtudományi Egyetem kari tagoltság nélkül jött létre. Csak ben hoztak létre a közös első évfolyamra épülő ipari, kereskedelmi, politikai és gazdaságtanipénzügyi tagozatot tól kiépült az esti, 1951-től a levelező oktatás ben három kar alakult: általános közgazdasági, ipari és kereskedelmi kar.

49 A műszaki, közgazdasági és mezőgazdasági felsőoktatás ( ) Az egyetem vidéki kihelyezett tagozataiból a pécsi, a miskolci pedig a miskolci egyetem gazdaságtudományi karává alakult át. A közgazdasági illetve a kereskedelmi felsőoktatás intézménye még a Kereskedelmi és Vendéglátóipar, a pénzügyi és Számviteli, valamint a Külkereskedelmi Főiskola.

A szakoktatás a két világháború között. Dr. Nyéki Lajos 2016

A szakoktatás a két világháború között. Dr. Nyéki Lajos 2016 A szakoktatás a két világháború között Dr. Nyéki Lajos 2016 Iparostanonc-iskolák (1919-1945) Az 1922. évi XII. tc. módosította az iparostanoncképzés rendjét. A korábbi heti hét helyett kilenc lett a kötelező

Részletesebben

Járművezetők képzése Magyarországon a kezdetektől napjainkig 2007. október 02. kedd, 08:15

Járművezetők képzése Magyarországon a kezdetektől napjainkig 2007. október 02. kedd, 08:15 A feljegyzések szerint Budapesten 1895-ben jelent meg az első automobil. Ebben az évben Törley József pezsgőgyáros személyautót és teherautót is vásárolt. A századfordulóra a gépkocsi műszakilag annyira

Részletesebben

Mechatronikai Laboratórium a Debreceni Egyetem Műszaki Karán

Mechatronikai Laboratórium a Debreceni Egyetem Műszaki Karán 200 INTÉZETEINKRŐL, TANSZÉKEINKRŐL Juhász György Darai Gyula Mechatronikai Laboratórium a Debreceni Egyetem Műszaki Karán A Debreceni Egyetem Műszaki Karán 2005 szeptemberében került átadásra a FESTO cég

Részletesebben

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet. A szakiskolai szakképzést előkészítő és a felzárkóztató oktatás a monitorozás tükrében - 2009 -

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet. A szakiskolai szakképzést előkészítő és a felzárkóztató oktatás a monitorozás tükrében - 2009 - Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet A szakiskolai szakképzést előkészítő és a felzárkóztató oktatás a monitorozás tükrében - 2009-1 Készült a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézetben

Részletesebben

KRONOLÓGIA A HAZAI KÖNYVTÁROSKÉPZÉS ÉS TOVÁBBKÉPZÉS VÁLTOZÁSAINAK FIGYELEMMEL K ISÉRÉSÉH EZ FUTALA TIBOR

KRONOLÓGIA A HAZAI KÖNYVTÁROSKÉPZÉS ÉS TOVÁBBKÉPZÉS VÁLTOZÁSAINAK FIGYELEMMEL K ISÉRÉSÉH EZ FUTALA TIBOR 137 KRONOLÓGIA A HAZAI KÖNYVTÁROSKÉPZÉS ÉS TOVÁBBKÉPZÉS VÁLTOZÁSAINAK FIGYELEMMEL K ISÉRÉSÉH EZ FUTALA TIBOR A Könyvtári Figyelőnek ez a könyvtárosképzéssel foglalkozó száma sajnos rengeteg teljesnek nem

Részletesebben

Azt, hogy a felsőoktatásban mi minősül felnőttképzésnek, legjobban a felnőttképzésről

Azt, hogy a felsőoktatásban mi minősül felnőttképzésnek, legjobban a felnőttképzésről Polónyi István DE Közgazdaság- és Gazdaságtudományi Kar Álkreditek áldiplomák? tanulmány A hazai felsőoktatási felnőttképzés lényegében háromnegyed évszázada súlyos ellentmondásokkal küzd. A felnőttképzésben

Részletesebben

HAZAI TÜKÖR. Tíz év távlatában. Egy líceum hatékonysága

HAZAI TÜKÖR. Tíz év távlatában. Egy líceum hatékonysága HAZAI TÜKÖR Tíz év távlatában Egy líceum hatékonysága A középfokú oktatás Szatmáron jelentős múltra tekinthet vissza. A városnak már a XVII. században két középfokú iskolája volt. Ezek közül az egyik éppen

Részletesebben

Az iskolareform és a középfokú erdészeti szakoktatás

Az iskolareform és a középfokú erdészeti szakoktatás A főváros erdőkincsének tehát nem lebecsülendő szerepe van Budapest és környéke levegőjének megjavításában. Ha ezeknek az erdőknek egyéb fontos jótulajdonságait (tájkép-javítás, vízgazdálkodás, csend,

Részletesebben

1. 2012. március 1-jén hatályba lépő módosítás

1. 2012. március 1-jén hatályba lépő módosítás A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény (Szt.) 2012. évi módosításai 1. 2012. március 1-jén hatályba lépő módosítás Jogszabály megelőző állapota: 91. (7) Az e törvény előírásait a Magyar Honvédség,

Részletesebben

Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda

Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda A kiadvány megjelenését támogatta: Tartalomjegyzék Bevezetés...5 1. A Nyugat-dunántúli

Részletesebben

KOLLÉGISTÁK A FELSŐOKTATÁSBAN

KOLLÉGISTÁK A FELSŐOKTATÁSBAN KUTATÁS KÖZBEN Gábor Kálmán KOLLÉGISTÁK A FELSŐOKTATÁSBAN HIGHER EDUCATION STUDENTS IN DORMITORIES No. 272 ESEARCH RESEARCH A Felsőoktatási Kutatóintézet a magyar oktatásügy átfogó problémáinak tudományos

Részletesebben

SzSzKSz Kossuth Zsuzsanna Egészségügyi és Könnyűipari Tagintézménye

SzSzKSz Kossuth Zsuzsanna Egészségügyi és Könnyűipari Tagintézménye PEDAGÓGIAI PROGRAM 1 SzSzKSz Kossuth Zsuzsanna Egészségügyi és Könnyűipari Tagintézménye Pedagógiai program PEDAGÓGIAI PROGRAM 2 Tartalomjegyzék Az iskola legfontosabb adatai... 4 Az iskola története...

Részletesebben

A Könyvtártudományi és Módszertani Központ Oktatási Osztályának 19jy. évi munkájáról

A Könyvtártudományi és Módszertani Központ Oktatási Osztályának 19jy. évi munkájáról A Könyvtártudományi és Módszertani Központ Oktatási Osztályának 19jy. évi munkájáról BESENYEI ANDORNÉ-PAPP ISTVÁN Az Országos Könyvtárügyi Tanács Oktatási Szakbizottsága alakítja ki a könyvtáros szakképzés

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Alpolgármesterétől

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Alpolgármesterétől Szám: 46702-4/2011. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Alpolgármesterétől Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város Közoktatási Feladatellátási, Intézményhálózat-működtetési és -Fejlesztési

Részletesebben

Evangélikus Mezőgazdasági Kereskedelmi Informatikai Szakképző Iskola és Kollégium

Evangélikus Mezőgazdasági Kereskedelmi Informatikai Szakképző Iskola és Kollégium Magyarországi Evangélikus Egyház Evangélikus Mezőgazdasági Kereskedelmi Informatikai Szakképző Iskola és Kollégium Székhely (Szakképző Iskola): 9730 Kőszeg, Árpád tér 1. Telephely (Kollégium): 9730 Kőszeg,

Részletesebben

HISTÓRIA A FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI RENDSZER TÖRTÉNETI ALAKULÁSA. A felvételi rendszer alakulása 1948-ig

HISTÓRIA A FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI RENDSZER TÖRTÉNETI ALAKULÁSA. A felvételi rendszer alakulása 1948-ig HISTÓRIA A FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI RENDSZER TÖRTÉNETI ALAKULÁSA E TANULMÁNY A MAGYAR FELSŐOKTATÁS FELVÉTELI RENDSZERÉNEK történeti alakulásáról ad áttekintést, különös tekintettel az államszocialista periódusra,

Részletesebben

I. AZ ISKOLA ADATAI. 1. Az iskola hivatalos elnevezése: Boronkay György Műszaki Középiskola, Gimnázium és Kollégium

I. AZ ISKOLA ADATAI. 1. Az iskola hivatalos elnevezése: Boronkay György Műszaki Középiskola, Gimnázium és Kollégium I. AZ ISKOLA ADATAI 1. Az iskola hivatalos elnevezése: Boronkay György Műszaki Középiskola, Gimnázium és Kollégium 2. Az iskola alapítója és jelenlegi fenntartója: Vallás- és Közoktatási Minisztérium 1950.

Részletesebben

A KATASZTRÓFAVÉDELMI KÉPZÉS JELENLEGI HELYZETE ÉS STRATÉGIAI ELKÉPZELÉSEI A KÖVETELMÉNYTÁMASZTÓ OLDALÁRÓL

A KATASZTRÓFAVÉDELMI KÉPZÉS JELENLEGI HELYZETE ÉS STRATÉGIAI ELKÉPZELÉSEI A KÖVETELMÉNYTÁMASZTÓ OLDALÁRÓL Dr. Hoffmann Imre tű. vezérőrnagy A KATASZTRÓFAVÉDELMI KÉPZÉS JELENLEGI HELYZETE ÉS STRATÉGIAI ELKÉPZELÉSEI A KÖVETELMÉNYTÁMASZTÓ OLDALÁRÓL Tisztelt Konferencia, Hölgyeim és Uraim! Az Országos Katasztrófavédelmi

Részletesebben

A MEZŐKÖVESDI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS KÖZOKTATÁSI FELADAT-ELLÁTÁSI INTÉZKEDÉSI TERVE - 2011 -

A MEZŐKÖVESDI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS KÖZOKTATÁSI FELADAT-ELLÁTÁSI INTÉZKEDÉSI TERVE - 2011 - A MEZŐKÖVESDI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS KÖZOKTATÁSI FELADAT-ELLÁTÁSI INTÉZKEDÉSI TERVE - 2011-1 T A R T AL O M Bevezető 4 1. A társulás bemutatása 4 1.1. Jogi háttér 5 1.2. Alapadatok 5 1.3. Vállalt

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM ORVOS- ÉS EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI CENTRUM EGÉSZSÉGÜGYI FŐISKOLAI KAR

DEBRECENI EGYETEM ORVOS- ÉS EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI CENTRUM EGÉSZSÉGÜGYI FŐISKOLAI KAR Iktsz: Üi: Pattyán L. Tárgy: Előterjesztés a Kari Tanács 2007. március 27.-i ülésére. Dr. Lukácskó Zsolt Dékán úr részére Debreceni Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar 4400 Nyíregyháza, Sóstói u. 2 4. Tisztelt

Részletesebben

A MŰSZAKI MENEDZSMENT ÉS VÁLLALKOZÁSI TANSZÉK TÖRTÉNETE

A MŰSZAKI MENEDZSMENT ÉS VÁLLALKOZÁSI TANSZÉK TÖRTÉNETE A MŰSZAKI MENEDZSMENT ÉS VÁLLALKOZÁSI TANSZÉK TÖRTÉNETE Dr. Varga Emilné Dr. SZŰCS Edit Dr. PAPP Péter Debreceni Egyetem, AMTC Műszaki Kar Műszaki Menedzsment és Vállalkozási Tanszék 4028 Debrecen, Ótemető

Részletesebben

T/10729. számú törvényjavaslat. az oktatás szabályozására vonatkozó és egyes kapcsolódó törvények módosításáról

T/10729. számú törvényjavaslat. az oktatás szabályozására vonatkozó és egyes kapcsolódó törvények módosításáról MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/10729. számú törvényjavaslat az oktatás szabályozására vonatkozó és egyes kapcsolódó törvények módosításáról Előadó: Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere 2016. évi... törvény

Részletesebben

A tanítói pálya elnőiesedésének történeti előzményei

A tanítói pálya elnőiesedésének történeti előzményei 314 kutatás közben tanulmányi eredményességgel. A munka világában tapasztalt sikerességre a demográfiai háttér nem volt erőteljes hatással, a tanulmányokat illetően pedig várakozásunkhoz képest eltérő

Részletesebben

Török Katalin. Roma fiatalok esélyeinek növelése a felsőoktatásban

Török Katalin. Roma fiatalok esélyeinek növelése a felsőoktatásban Török Katalin Roma fiatalok esélyeinek növelése a felsőoktatásban 1. Bevezetés A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet (NCsSzI) Szociálpolitikai Főosztálya az Oktatási Minisztérium Hátrányos Helyzetű

Részletesebben

Székesfehérvári Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégium OM szám: 030219

Székesfehérvári Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégium OM szám: 030219 Székesfehérvári Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégium OM szám: 030219 PEDAGÓGIAI PROGRAM 8000 Székesfehérvár, Berényi út 105 Székesfehérvár 2013. március 27. 2 Tartalomjegyzék I. AZ ISKOLA NEVELÉSI

Részletesebben

Tartalomjegyzék I. A POPULÁCIÓ ÉS A MINTA SAJÁTOSSÁGAI... 4 II. AZ ADATFELVÉTEL MÓDSZERTANA...12. 1. Adatfelvétel módja és ideje...

Tartalomjegyzék I. A POPULÁCIÓ ÉS A MINTA SAJÁTOSSÁGAI... 4 II. AZ ADATFELVÉTEL MÓDSZERTANA...12. 1. Adatfelvétel módja és ideje... Szolnoki Főiskola Személyes kutatás a 2007 2009-ben végzett hallgatók körében 2011. Tartalomjegyzék I. A POPULÁCIÓ ÉS A MINTA SAJÁTOSSÁGAI... 4 II. AZ ADATFELVÉTEL MÓDSZERTANA...12 1. Adatfelvétel módja

Részletesebben

PÁLYÁZAT 2016. A BÁRCZAY JÁNOS MEZŐGAZDASÁGI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM IGAZGATÓI ÁLLÁSÁRA. Szerencs, 2016. június 10.

PÁLYÁZAT 2016. A BÁRCZAY JÁNOS MEZŐGAZDASÁGI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM IGAZGATÓI ÁLLÁSÁRA. Szerencs, 2016. június 10. PÁLYÁZAT A BÁRCZAY JÁNOS MEZŐGAZDASÁGI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM IGAZGATÓI ÁLLÁSÁRA 2016. Szerencs, 2016. június 10. Készítette: Néposzné Gombás Katalin okleveles mezőgazdasági mérnöktanár A BÁRCZAY

Részletesebben

T/17965. számú. törvényjavaslat. az oktatást érintő egyes törvények módosításáról

T/17965. számú. törvényjavaslat. az oktatást érintő egyes törvények módosításáról A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA T/17965. számú törvényjavaslat az oktatást érintő egyes törvények módosításáról Előadó: Dr. Magyar Bálint oktatási miniszter Budapest, 2005. október 2005. évi. törvény az

Részletesebben

A gyakorlati képzés a szakképzésben

A gyakorlati képzés a szakképzésben MIHUCZ Sándorné Bevezető A gyakorlati képzés a szakképzésben Az iskolai rendszerű szakképzés átalakítása az 1990-es évek elejétől folyamatosan napirenden lévő téma, minden oktatáspolitikához kapcsolódó

Részletesebben

15237-21/2006. A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM ALAPÍTÓ OKIRATA 2006.

15237-21/2006. A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM ALAPÍTÓ OKIRATA 2006. 15237-21/2006. A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM ALAPÍTÓ OKIRATA 2006. A Nyugat-Magyarországi Egyetem (a továbbiakban: intézmény) részére az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 88. -a, valamint

Részletesebben

Tiszaújváros Önkormányzatának közoktatási feladatellátási, intézményhálózat-működtetési és -fejlesztési terve (Intézkedési terv) 2007-2012

Tiszaújváros Önkormányzatának közoktatási feladatellátási, intézményhálózat-működtetési és -fejlesztési terve (Intézkedési terv) 2007-2012 1. melléklet Tiszaújváros Önkormányzatának közoktatási feladatellátási, intézményhálózat-működtetési és -fejlesztési terve (Intézkedési terv) 2007-2012 A MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALVA A

Részletesebben

Jelentés a Berzsenyi Dániel Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium munkájáról 2005-2010

Jelentés a Berzsenyi Dániel Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium munkájáról 2005-2010 Jelentés a Berzsenyi Dániel Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium munkájáról 2005-2010 Tartalom Az oktató-nevelőmunka feltételrendszere... 2 Jogszabályi feltételek... 2 Pénzügyi, tárgyi

Részletesebben

A Kari Tanács 2007. szeptember 14-i ülésének határozatai

A Kari Tanács 2007. szeptember 14-i ülésének határozatai Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar A Kari Tanács 2007. szeptember 14-i ülésének határozatai A Kari Tanács a napirendi pontokat egyhangúan elfogadta. Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Részletesebben

Petrik Lajos KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ VEGYIPARI, KÖRNYEZETVÉDELMI

Petrik Lajos KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ VEGYIPARI, KÖRNYEZETVÉDELMI Petrik Lajos KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ VEGYIPARI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS INFORMATIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA Több mint 130 éve az érték a mérték! Bemutatkozás Azért a Petrik, mert 2 133 éves iskola lévén fontosnak tartjuk

Részletesebben

Pályázati tájékoztató. Felkészülés a rövidebb idejű szakképzés bevezetésére a Handler Nándor Szakképző Iskolában (TÁMOP-2.2.5.

Pályázati tájékoztató. Felkészülés a rövidebb idejű szakképzés bevezetésére a Handler Nándor Szakképző Iskolában (TÁMOP-2.2.5. Pályázati tájékoztató Felkészülés a rövidebb idejű szakképzés bevezetésére a Handler Nándor Szakképző Iskolában (TÁMOP-2.2.5.B-12/1-2012-0034) Handler Nándor Szakképző Iskola 9400 Sopron, Halász u. 9-15.

Részletesebben

PÁLYÁZAT. a Mátészalkai Szakképzési Centrum Gépészeti Szakközépiskolája és Kollégiuma tagintézmény-vezető (magasabb vezető) beosztásának ellátására

PÁLYÁZAT. a Mátészalkai Szakképzési Centrum Gépészeti Szakközépiskolája és Kollégiuma tagintézmény-vezető (magasabb vezető) beosztásának ellátására PÁLYÁZAT a Mátészalkai Szakképzési Centrum Gépészeti Szakközépiskolája és Kollégiuma tagintézmény-vezető (magasabb vezető) beosztásának ellátására Pályázati azonosító szám:57/2016 Pályázó: Nagy József

Részletesebben

Beszámoló az MKIK 2014. évi szakmai tevékenységéről

Beszámoló az MKIK 2014. évi szakmai tevékenységéről Beszámoló az MKIK 2014. évi szakmai tevékenységéről Gazdasági környezet Az elmúlt évek gazdaságpolitikája arra alapozott, hogy az adósság csapdából csak akkor lehet kitörni, ha emelkedik a növekedési potenciál,

Részletesebben

Tolna Megyei Mérnöki Kamara TMMK 2011. szeptemberi kalauz. 1. - Megyehét kezdődik Tolna megyében. 1. - 150 éve született Bolgár Mihály geológus

Tolna Megyei Mérnöki Kamara TMMK 2011. szeptemberi kalauz. 1. - Megyehét kezdődik Tolna megyében. 1. - 150 éve született Bolgár Mihály geológus 1. - Megyehét kezdődik Tolna megyében 1699. szeptember 1-én I. Lipót császár pecséthasználati jogot adományozott Tolna megyének, mely pecsét rajzolata idővel a megye címerévé vált. E jeles eseményről minden

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. SZÁMÚ MELLÉKLETE

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. SZÁMÚ MELLÉKLETE SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. SZÁMÚ MELLÉKLETE A KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT KREDITRENDSZERŰ TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA A FŐISKOLAI ALAPKÉPZÉS, MESTERKÉPZÉS, A FELSŐFOKÚ

Részletesebben

TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ

TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ 2011/2012. tanév TANÁR - JÁTÉK- ÉS SZABADIDŐ-SZERVEZŐ TANÁR mesterszak 3 félév 90 kredit NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM Benedek Elek Pedagógiai Kar Sopron Szerkesztők: Dr. Patyi Gábor

Részletesebben

2004. ÉVI GAZDÁLKODÁSI BESZÁMOLÓJÁNAK SZÖVEGES INDOKLÁSA

2004. ÉVI GAZDÁLKODÁSI BESZÁMOLÓJÁNAK SZÖVEGES INDOKLÁSA A 2004. ÉVI GAZDÁLKODÁSI BESZÁMOLÓJÁNAK SZÖVEGES INDOKLÁSA Tartalomjegyzék Bevezetés... 4 1. A BGF feladatköre és tevékenysége... 5 1.1. Az Intézmény neve, törzskönyvi azonosító száma, honlapjának címe...

Részletesebben

és függetlenített apparátusának összetétele a számok tükrében

és függetlenített apparátusának összetétele a számok tükrében hell roland Adalékok a Kádár-rendszer politikai elitjének vizsgálatához: Az MSZMP tagságának és függetlenített apparátusának összetétele a számok tükrében Jelen tanulmány tárgya az egykori MSZMP tagjai,

Részletesebben

70/2008. (V. 29.) Kgy. Határozat. Baranya megye közoktatásának feladatellátási, intézményhálózati működtetési és fejlesztési tervének kiegészítése

70/2008. (V. 29.) Kgy. Határozat. Baranya megye közoktatásának feladatellátási, intézményhálózati működtetési és fejlesztési tervének kiegészítése 70/2008. (V. 29.) Kgy. Határozat Baranya megye közoktatásának feladatellátási, intézményhálózati működtetési és fejlesztési tervének kiegészítése A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Baranya megye

Részletesebben

EDUCATIO 1997/2 AZ ISKOLARENDSZERÛ FELNÕTTOKTATÁS KÉRDÕJELEI

EDUCATIO 1997/2 AZ ISKOLARENDSZERÛ FELNÕTTOKTATÁS KÉRDÕJELEI AZ ISKOLARENDSZERÛ FELNÕTTOKTATÁS KÉRDÕJELEI A felnõttoktatás funkciója, az intézményrendszer mûködésének feltételei évek óta átalakulóban vannak. Változik a képzés iránti kereslet, s változik a kínálat

Részletesebben

A Nyugat-Magyarországi Egyetem. Alapokmánya. Készült: Sopron, 2004. február 24.

A Nyugat-Magyarországi Egyetem. Alapokmánya. Készült: Sopron, 2004. február 24. A Nyugat-Magyarországi Egyetem Alapokmánya Készült: Sopron, 2004. február 24. 1. Fejezet száma, megnevezése 2. Költségvetési szerv a. Azonosító adatok XX Oktatási Minisztérium Törzskönyvi nyilvántartási

Részletesebben

TÁMOP-4.1.1-08/1-2009-0005. Diplomás Pályakövetési vizsgálat Kutatási jelentés. Végzettek pályakövetésére vonatkozó vizsgálat

TÁMOP-4.1.1-08/1-2009-0005. Diplomás Pályakövetési vizsgálat Kutatási jelentés. Végzettek pályakövetésére vonatkozó vizsgálat A 21. század igényeinek megfelelő differenciált és komplex hallgatói és menedzsment szolgáltatások fejlesztése a Szolnoki Főiskolán TÁMOP-4.1.1-08/1-2009-0005 Diplomás Pályakövetési vizsgálat Kutatási

Részletesebben

Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Kari stratégiai terv

Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Kari stratégiai terv Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Kari stratégiai terv 2008. május A SZTE JGYPK KÖZÉPTÁVÚ STARTÉGIAI TERVE 1. Vezetői összefoglaló Összegezze a kari stratégia legfontosabb elemeit,

Részletesebben

A MATEMATIKAI, MŰSZAKI ÉS TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HALLGATÓK

A MATEMATIKAI, MŰSZAKI ÉS TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HALLGATÓK A MATEMATIKAI, MŰSZAKI ÉS TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HALLGATÓK ARÁNYÁNAK A NÖVELÉSE A FELSŐOKTATÁSBAN, ERRE IRÁNYULÓ MOTIVÁCIÓS ESZKÖZÖK 2006 Tartalom I. ELŐZMÉNY... 1 1. A címbeli célkitűzésre vonatkozó EU határozat...

Részletesebben

Adatlap a felnőttképzésről 2007.

Adatlap a felnőttképzésről 2007. Az adatszolgáltatás a 229/2006. (XI.20.) Kormányrendelet alapján kötelező! Nyilvántartási szám:1665 Adatszolgáltatók: a felnőttképzést folytató intézmények. Az adatszolgáltatás statisztikai célokra történik.

Részletesebben

A Közép-dunántúli régió foglalkoztatási, munkaerő-piaci helyzetének alakulása

A Közép-dunántúli régió foglalkoztatási, munkaerő-piaci helyzetének alakulása Munkaerőpiaci információk a Közép-Dunántúlon A Közép-dunántúli régió foglalkoztatási, munkaerő-piaci helyzetének alakulása 2008. 1. A régió területi, földrajzi, népesség jellemzői A Közép-dunántúli régió

Részletesebben

TÁMOP 4.2.1./B HUMÁN ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI STRATÉGIA

TÁMOP 4.2.1./B HUMÁN ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI STRATÉGIA TÁMOP 4.2.1./B Szellemi, szervezeti és K+F infrastruktúra fejlesztés a Nyugat-magyarországi Egyetemen c. pályázathoz kapcsolódó HUMÁN ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI STRATÉGIA NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM First

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei pedagógiai tanácskozáson elhangzott előadás alapján.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei pedagógiai tanácskozáson elhangzott előadás alapján. GONDOLATOK AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁRÓL A 60. ÉVFORDULÓ UTÁN * DR. KELEMEN ELEMÉR A kerek évforduló köszöntése, sajnos, elmaradt. Elsősorban önkritikus, s csak másodjára kritikai ez a megjegyezés, ám tény: 2005-ben

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROG- RAMJA

PEDAGÓGIAI PROG- RAMJA A Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium PEDAGÓGIAI PROG- RAMJA Készült: 2010. 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 I. BEVEZETÉS... 6 Az összevont intézmény létrejötte:...

Részletesebben

Educatio 1997/03 TERÜLETI KÜLÖNBSÉGEK A KÖZÉPFOKÚ OKTATÁSBAN

Educatio 1997/03 TERÜLETI KÜLÖNBSÉGEK A KÖZÉPFOKÚ OKTATÁSBAN TERÜLETI KÜLÖNBSÉGEK A KÖZÉPFOKÚ OKTATÁSBAN BÁR A FEJLETT ORSZÁGOK SZEMSZÖGÉBÕL MAGYARORSZÁG EGÉSZE elmaradott területnek számít, egy részletesebb, közeli vizsgálódás viszont már azt is ki tudja mutatni,

Részletesebben

A Than Károly Ökoiskola

A Than Károly Ökoiskola Than Károly Ökoiskola Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola Than Károly Grammar School and Vocational School Than Károly Gymnasium, Fachmittelschule und Fachschule A Than Károly Ökoiskola Gimnázium,

Részletesebben

Impresszum. Fõszerkesztõ: Süveges Péter BME Diákközpont. Támpont Iroda. Felelõs kiadó: Veres Gábor igazgató BME Diákközpont.

Impresszum. Fõszerkesztõ: Süveges Péter BME Diákközpont. Támpont Iroda. Felelõs kiadó: Veres Gábor igazgató BME Diákközpont. Felvételi Kalauz Impresszum Fõszerkesztõ: Süveges Péter BME Diákközpont. Támpont Iroda Felelõs kiadó: Veres Gábor igazgató BME Diákközpont Szerkesztették: Diákközpont Támpont Iroda Oktatási Igazgatóság,

Részletesebben

JELKY ANDRÁS SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM BAJA

JELKY ANDRÁS SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM BAJA JELKY ANDRÁS SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM BAJA PEDAGÓGIAI PROGRAM NEVELÉSI PROGRAM (ELSŐ RÉSZ) Tartalomjegyzék PEDAGÓGIAI PROGRAM...1 I. Az iskola rövid története... 5 II. Jogi státusz...8

Részletesebben

Szakmai Program. Kecskeméti Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola

Szakmai Program. Kecskeméti Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola Szakmai Program Kecskeméti Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola 03 BEVEZETŐ... 3 ÁLTALÁNOS RÉSZ... 4. A szakképzés jogszabályi háttere... 4. A változtatás szükségessége... 7 3. Szakmastruktúra általános

Részletesebben

Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kar JELENTÉS a minőségfejlesztési program kari megvalósításáról (2008/2009. tanév)

Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kar JELENTÉS a minőségfejlesztési program kari megvalósításáról (2008/2009. tanév) Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kar JELENTÉS a minőségfejlesztési program kari megvalósításáról (2008/2009. tanév) Székesfehérvár 2010. január 0 1. táblázat A Geoinformatikai Kar jelentése

Részletesebben

Érsek Dénes: Az Elektrotechnikai Tanszék története

Érsek Dénes: Az Elektrotechnikai Tanszék története Érsek Dénes: Az Elektrotechnikai Tanszék története Az önálló elektrotechnikai oktatás az egyetemünk ősének tekinthető Bányászati és Erdészeti Akadémián 1904. szeptember 1-én indult meg Selmecbányán a Fizikai-Elektrotechnikai

Részletesebben

Előterjesztő: T Á J É K O Z T A T Ó. Borsod-Abaúj-Zemplén megye oktatási és szakképzési helyzetéről

Előterjesztő: T Á J É K O Z T A T Ó. Borsod-Abaúj-Zemplén megye oktatási és szakképzési helyzetéről Előterjesztő: Tóth Béla Ózdi Szakképzési Centrum főigazgató T Á J É K O Z T A T Ó Borsod-Abaúj-Zemplén megye oktatási és szakképzési helyzetéről Tisztelt Közgyűlés! A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat

Részletesebben

AZ ÖRKÉ YI PÁLÓCZI HORVÁTH ISTVÁ SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM MI ŐSÉGIRÁ YÍTÁSI PROGRAMJA

AZ ÖRKÉ YI PÁLÓCZI HORVÁTH ISTVÁ SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM MI ŐSÉGIRÁ YÍTÁSI PROGRAMJA AZ ÖRKÉ YI PÁLÓCZI HORVÁTH ISTVÁ SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM MI ŐSÉGIRÁ YÍTÁSI PROGRAMJA A nevelés egyet jelent azzal, hogy segítünk a gyereknek valóra váltani a lehetőségeit. / Erich Fromm / TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Intézményfejlesztési Terv

Intézményfejlesztési Terv Intézményfejlesztési Terv SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM 2007-2011 2007. decemberben frissített változat Tartalomjegyzék 1 Tartalomjegyzék... 2 1. Az intézmény bemutatása: múlt jelen jövő... 3 1.1. Felsőoktatási

Részletesebben

Kecskemét, 2007. április 20.

Kecskemét, 2007. április 20. BESZÁMOLÓ A KECSKEMÉTI FŐISKOLA 2006. ÉVI GAZDASÁGI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Kecskemét, 2007. április 20. 1 BEVEZETÉS Az integrált Kecskeméti Főiskola hetedik gazdasági évét zárta 2006-ban. A Felsőoktatási törvény

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2011. február 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből.

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2011. február 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2011. február 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 5. napirendi pont: Sürgősségi előterjesztés a SOPRONTISZK

Részletesebben

CSONGRÁD MEGYEI FEJLESZTÉSI ÉS KÉPZÉSI BIZOTTSÁG

CSONGRÁD MEGYEI FEJLESZTÉSI ÉS KÉPZÉSI BIZOTTSÁG CSONGRÁD MEGYEI FEJLESZTÉSI ÉS KÉPZÉSI BIZOTTSÁG CSONGRÁD MEGYE SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2013. március 26. Tartalomjegyzék I. A Csongrád megyei szakképzés-fejlesztési koncepció célja 3 II. Helyzetelemzés

Részletesebben

DÉKÁNI KÖSZÖNTŐ. Tisztelt Hölgyem, Uram!

DÉKÁNI KÖSZÖNTŐ. Tisztelt Hölgyem, Uram! DÉKÁNI KÖSZÖNTŐ Tisztelt Hölgyem, Uram! A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara nevében tisztelettel köszöntöm Önt és munkatársait! Karunkon jelenleg tizenkét tanszék keretében folyik az oktatói-kutatói

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 2. A hazai számítástechnika-oktatás bölcsője, az MTA KKCs...37

Tartalomjegyzék. 2. A hazai számítástechnika-oktatás bölcsője, az MTA KKCs...37 Tartalomjegyzék Előszó...................................... 3 A könyv szerkezete............................... 5 A könyv megírásának körülményei........................ 12 Köszönetnyilvánítás..............................

Részletesebben

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PORGRAM /IMIP/

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PORGRAM /IMIP/ INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PORGRAM /IMIP/ KINIZSI PÁL ÉLELMISZERIPARI SZAK- KÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM Kaposvár, Baross u. 19. Tantestület jóváhagyásának dátuma: 2007. 12. 12. Fenntartóhoz történt benyújtás

Részletesebben

23338-1/2007. A MISKOLCI EGYETEM ALAPÍTÓ OKIRATA

23338-1/2007. A MISKOLCI EGYETEM ALAPÍTÓ OKIRATA 23338-1/2007. A MISKOLCI EGYETEM ALAPÍTÓ OKIRATA 2 2007. szeptember A Miskolci Egyetem (a továbbiakban: intézmény) részére az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 88. -a, valamint a felsőoktatásról

Részletesebben

A magyar oktatás fejlesztése UNESCO nemzeti jelentés Magyarország

A magyar oktatás fejlesztése UNESCO nemzeti jelentés Magyarország A magyar oktatás fejlesztése UNESCO nemzeti jelentés Magyarország 1 2 A magyar oktatás fejlesztése UNESCO nemzeti jelentés Magyarország 2005 2007 Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Budapest, 2008 3 Készült

Részletesebben

A pályakezdő szakmunkások munkaerő-piaci helyzete 2016

A pályakezdő szakmunkások munkaerő-piaci helyzete 2016 A pályakezdő szakmunkások munkaerő-piaci helyzete 2016 Az elemzés a Szakiskolai férőhelyek meghatározása 2016, a megyei fejlesztési és képzési bizottságok (MFKB-k) részére című kutatási program keretében

Részletesebben

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI FEJLESZTÉSI ÉS KÉPZÉSI BIZOTTSÁG SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI FEJLESZTÉSI ÉS KÉPZÉSI BIZOTTSÁG SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI FEJLESZTÉSI ÉS KÉPZÉSI BIZOTTSÁG SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2013. MÁRCIUS Jóváhagyta: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság... Bihall Tamás elnök

Részletesebben

TÖRVÉNY AZ ALAPFOKÚ OKTATÁSRÓL ÉS NEVELÉSRŐL. (Az SZK Hiv. Közlönye, 55/2013. sz.) I BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK. A törvény tárgya. 1.

TÖRVÉNY AZ ALAPFOKÚ OKTATÁSRÓL ÉS NEVELÉSRŐL. (Az SZK Hiv. Közlönye, 55/2013. sz.) I BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK. A törvény tárgya. 1. TÖRVÉNY AZ ALAPFOKÚ OKTATÁSRÓL ÉS NEVELÉSRŐL (Az SZK Hiv. Közlönye, 55/2013. sz.) I BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK A törvény tárgya 1. szakasz Ez a törvény szabályozza az egységes oktatási és nevelési rendszer

Részletesebben

DÉKÁNI KÖSZÖNTŐ. Tisztelt Hölgyem, Uram!

DÉKÁNI KÖSZÖNTŐ. Tisztelt Hölgyem, Uram! DÉKÁNI KÖSZÖNTŐ Tisztelt Hölgyem, Uram! A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara nevében tisztelettel köszöntöm Önt és munkatársait! Karunkon jelenleg tizenkét tanszék keretében folyik az oktatói-kutatói

Részletesebben

A GÖNDÖCS BENEDEK KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUMAI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A GÖNDÖCS BENEDEK KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUMAI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A GÖNDÖCS BENEDEK KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUMAI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Göndöcs Benedek Középiskola, Szakiskola és Kollégiumai Szervezeti és Működési Szabályzata 2 I, Általános rendelkezések

Részletesebben

Tatabánya Megyei Jogú Város Közgyűlése Tatabánya Megyei Jogú Város Oktatási és Kulturális Bizottsága 2800 Tatabánya V., Fő tér 6.

Tatabánya Megyei Jogú Város Közgyűlése Tatabánya Megyei Jogú Város Oktatási és Kulturális Bizottsága 2800 Tatabánya V., Fő tér 6. Tatabánya Megyei Jogú Város Közgyűlése Tatabánya Megyei Jogú Város Oktatási és Kulturális Bizottsága 2800 Tatabánya V., Fő tér 6. PÁLYÁZAT a Tatabányai Integrált Szakiskola, Középiskola és Kollégium főigazgatói

Részletesebben

Beszámoló a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum munkájáról Tájékoztató a Vas Megyei Közgyűlés számára

Beszámoló a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum munkájáról Tájékoztató a Vas Megyei Közgyűlés számára Beszámoló a i Szolgáltatási Szakképzési Centrum munkájáról Tájékoztató a Vas Megyei Közgyűlés számára A i Szolgáltatási Szakképzési Centrum mint új intézmény Alapadatok: Az intézmény megnevezése: i Szolgáltatási

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA ASBÓTH SÁNDOR TÉRSÉGI KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM KESZTHELY PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Keszthely, 2009. május 15. Szemes Péter igazgató TARTALOMJEGYZÉK I. NEVELÉSI PROGRAM... 3 I/1. Az intézmény adatai,

Részletesebben

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar stratégiája 2008-2011

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar stratégiája 2008-2011 A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar stratégiája 2008-2011 A GTK küldetésnyilatkozata A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar az Eszterházy Károly Főiskola legfiatalabb tudományterületét képviselő kara,

Részletesebben

Nagyváthy János Középiskola

Nagyváthy János Középiskola Nagyváthy János Középiskola Somogyi TISZK Középiskola és Szakiskola Dráva Völgye Tagintézményének Nagyváthy János Szakképzője Csurgó, Iharosi u. 2. Tel: 82/471-031 Fax: 82/471-776 E-mail: titkarsagcsurgo@freemail.hu

Részletesebben

HALLGATÓI JEGYZET. A munkaerőpiaci ismeretek képzéshez NSZFT FKA-KT-15/2008. Foglalkoztatási és Szociális Hivatal 2008.

HALLGATÓI JEGYZET. A munkaerőpiaci ismeretek képzéshez NSZFT FKA-KT-15/2008. Foglalkoztatási és Szociális Hivatal 2008. Foglalkoztatási és Szociális Hivatal 2008. Felelős kiadó Pirisi Károly főigazgató Témavezető: Borbély-Pecze Tibor Bors Szerzők: Bogátiné Lakatos Edit Fehér Ildikó Ignits Györgyi Lektorok: Busch Irén Dr.

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZABADKÍGYÓSI ÁLTALÁNOS ISKOLA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZABADKÍGYÓSI ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZABADKÍGYÓSI ÁLTALÁNOS ISKOLA 1 Tartalomjegyzék I. Általános rendelkezések 5 1. A szervezeti és működési szabályzat célja, jogszabályi alapja 5 2.Az alkalmazottak köre,

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM KÉPZÉSI SZABÁLYZATA. Miskolc, 2007.

A MISKOLCI EGYETEM KÉPZÉSI SZABÁLYZATA. Miskolc, 2007. A MISKOLCI EGYETEM KÉPZÉSI SZABÁLYZATA Miskolc, 2007. 1.1.26. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM KÉPZÉSI SZABÁLYZATA A Miskolci Egyetem Szenátusának 32/2007. sz. határozata. Készült 200 példányban.

Részletesebben

A Bródy Imre Gimnázium Pedagógiai Programja

A Bródy Imre Gimnázium Pedagógiai Programja A Bródy Imre Gimnázium Pedagógiai Programja OM: 034866 mindenkit mindenre meg lehet tanítani, csak idő, módszer és mester kérdése. /Comenius/ 1 Tartalomjegyzék I. Preambulum 4 II. 1. Az intézmény alapadatai

Részletesebben

A KLAPKA GYÖRGY SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKISKOLA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SPECIÁLIS SZAKISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA. Jászberény 2013.

A KLAPKA GYÖRGY SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKISKOLA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SPECIÁLIS SZAKISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA. Jászberény 2013. A KLAPKA GYÖRGY SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKISKOLA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SPECIÁLIS SZAKISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Jászberény 2013. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETŐ 8.oldal 1.1 Jellemző adatok 8.oldal 1.2 Az iskola

Részletesebben

Január 11. Január 12. Az idén is magas ponthatárok várhatóak

Január 11. Január 12. Az idén is magas ponthatárok várhatóak Január 11. Az idén is magas ponthatárok várhatóak http://www.monitormagazin.hu/cgi-bin/monitor/index.cgi?view=ck&tid=97&nid=104679 A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem a legjobb és legszínvonalasabb

Részletesebben

Eszterházy Károly Főiskola Költségvetési Alapokmánya

Eszterházy Károly Főiskola Költségvetési Alapokmánya Eszterházy Károly Főiskola Költségvetési Alapokmánya 1. Fejezet, megnevezése: XX. Oktatási Minisztérium 2. Költségvetési szerv: a.) azonosító adatok. - törzskönyvi nyilvántartási szám: 308823 - megnevezése:

Részletesebben

Ybl Miklós Építőipari Szakképző Iskola. Felnőttoktatási szabályzat. a szakközépiskolai és szakiskolai felnőttoktatásban részt vevők számára

Ybl Miklós Építőipari Szakképző Iskola. Felnőttoktatási szabályzat. a szakközépiskolai és szakiskolai felnőttoktatásban részt vevők számára YBL MIKLÓS ÉPÍTŐIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA Ybl Miklós Építőipari Szakképző Iskola a szakközépiskolai és szakiskolai felnőttoktatásban részt vevők számára Budapest, 2015 1 1 4 9 B u d a p e s t, V á r n a u.

Részletesebben

Összefoglaló a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ 2008. évi szakmai tevékenységéről

Összefoglaló a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ 2008. évi szakmai tevékenységéről Összefoglaló a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ 2008. évi szakmai tevékenységéről A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Főigazgatója által 2009. március 18-án kiadott szempontok alapján a

Részletesebben

Zala Megyei Szakképzés- Fejlesztési Koncepció

Zala Megyei Szakképzés- Fejlesztési Koncepció Zala Megyei Szakképzés- Fejlesztési Koncepció Zalaegerszeg, 2013. július 25. A Zala Megyei Szakképzés- Fejlesztési koncepciót készítette: Nagy Zoltán MFKB elnök Mérksz Andor szakértő Gombos Béla program

Részletesebben

4551-1/2007. A TESSEDIK SÁMUEL FŐISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA

4551-1/2007. A TESSEDIK SÁMUEL FŐISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA 4551-1/2007. A TESSEDIK SÁMUEL FŐISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA 2 2007. A Tessedik Sámuel Főiskola (a továbbiakban: intézmény) részére az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 88. -a, valamint a felsőoktatásról

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. SZÁMÚ MELLÉKLETE

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. SZÁMÚ MELLÉKLETE SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. SZÁMÚ MELLÉKLETE A KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT KREDITRENDSZERŰ TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA A FŐISKOLAI ALAPKÉPZÉS, MESTERKÉPZÉS, A FELSŐFOKÚ

Részletesebben

Szerkesztette: Varga Júlia. A kötet szerzői Hajdu Tamás Hermann Zoltán Horn Dániel Varga Júlia. Kutatási asszisztens: Tir Melinda

Szerkesztette: Varga Júlia. A kötet szerzői Hajdu Tamás Hermann Zoltán Horn Dániel Varga Júlia. Kutatási asszisztens: Tir Melinda Szerkesztette: Varga Júlia A kötet szerzői Hajdu Tamás Hermann Zoltán Horn Dániel Varga Júlia Kutatási asszisztens: Tir Melinda A Közoktatás indikátorrendszere 2015 kötet internetes elérhetősége: http://econ.core.hu/file/download/kozoktatasi/indikatorrendszer.pdf

Részletesebben

A SZENTANNAI SÁMUEL GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A SZENTANNAI SÁMUEL GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A SZENTANNAI SÁMUEL GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Karcag, 2015... Gyökeres Sándor igazgató Fenntartó: Budapest, 2015... 1 Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések

Részletesebben

TANULÓI KÖZÖSSÉGEK ÉPÍTÉSE, KÖZÖSSÉGEK HÁLÓZATA A BAKONYI TISZK-BEN

TANULÓI KÖZÖSSÉGEK ÉPÍTÉSE, KÖZÖSSÉGEK HÁLÓZATA A BAKONYI TISZK-BEN TANULÓI KÖZÖSSÉGEK ÉPÍTÉSE, KÖZÖSSÉGEK HÁLÓZATA A BAKONYI TISZK-BEN 2010. december 15. TANULÓI KÖZÖSSÉGEK ÉPÍTÉSE, KÖZÖSSÉGEK HÁLÓZATA A BAKONYI TISZK-BEN 1 BEVEZET 4 2 EL ZMÉNYEK INTEGRÁCIÓ A BAKONYI

Részletesebben

magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság

magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság 21. szám 126. évfolyam 2011. október 21. ÉRTESÍTŐ magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság TARTALOM Utasítás Oldal 41/2011. (X. 21. MÁV Ért. 21.) EVIG számú elnök-vezérigazgatói utasítás

Részletesebben

1993. évi LXXVI. törvény. a szakképzésről ELSŐ RÉSZ BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK. A törvény hatálya

1993. évi LXXVI. törvény. a szakképzésről ELSŐ RÉSZ BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK. A törvény hatálya 1993. évi LXXVI. törvény a szakképzésről A Magyar Köztársaságban a társadalmi folyamatokhoz, az információs társadalom és a nemzetgazdaság követelményeihez, a munkaerőpiac igényeihez és az Európai Unió

Részletesebben

HELYZETKÉP A SZLOVÁKIAI MAGYAR KÖZOKTATÁSRÓL. A Szlovákiai Magyar Oktatási Fórum konferenciájának anyaga

HELYZETKÉP A SZLOVÁKIAI MAGYAR KÖZOKTATÁSRÓL. A Szlovákiai Magyar Oktatási Fórum konferenciájának anyaga HELYZETKÉP A SZLOVÁKIAI MAGYAR KÖZOKTATÁSRÓL A Szlovákiai Magyar Oktatási Fórum konferenciájának anyaga ÖSSZEÁLLÍTOTTA HODOSSY GYULA Lilium Aurum, 2002 ISBN 80-8062-146-2 HELYZETKÉP A SZLOVÁKIAI MAGYAR

Részletesebben

Miskolci Egyetem. Állam- és Jogtudományi Kar

Miskolci Egyetem. Állam- és Jogtudományi Kar Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Állam- és Jogtudományi Kar Az Állam- és Jogtudományi Kar 1980-as alapításának elsődleges célja a regionális jogászhiány megszüntetése és a jogászutánpótlás

Részletesebben