ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF"

Átírás

1 ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF FEBRUÁR Befektetési jelentés

2 ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100% ZMAX index Devizanem: HUF ÁRFOLYAMGARANCIA: Az eszközalap árfolyama minden 3. év első értékelési napján nem lehet alacsonyabb a három évvel korábbi, év eleji értéknél. Alapkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Letétkezelő: Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap elsődlegesen olyan lejárattal rendelkező állampapírokba fektet, amelyeknél a befektetési politika (pozitív hozamvárakozás) elérhető és az árfolyamvédelem biztosítható. A portfólió ezen kívül tartalmazhat bankbetéteket, repó ügyleteket, magyar vállalati és hitelintézeti AZ ÁGA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az ÁGA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása kötvényeket, magyar jelzálogleveleket, valamint bankszámlapénzt is. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: alacsony (+ (1)) Várható hozamszint: alacsony (++ (2)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik alacsony kockázat mellett stabil hozamot biztosítva szeretnék megtakarításaikat befektetni. Naptári éves hozamadatok ÁGA 2,62% 1,42% 5,70% 0,72% 0,40% Benchmark 2,46% 1,25% 0,81% 0,11% 0,05% Naptári éves évesített szórásadatok ÁGA 0,16% 0,18% 1,31% 0,50% 0,40% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól ÁGA 0,53% 0,82% 0,94% 0,91% 5,20% Benchmark 0,02% -0,0002% 0,06% 0,08% 4,71% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

3 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: A Standard & Poor's BBB- -ról BBB -re minősítette fel a hazai adósságot, így már Magyarország két fokozattal a bóvli kategória felett, befektetésre ajánlott fokozatban van. A következő két évben akkor számíthatunk további felminősítésre, ha a magyar gazdaság teljesítménye erősebb és kiegyensúlyozottabb lesz, mint a versenytársaké. A következő években a növekedés lényegesen gyorsabb lehet a hitelminősítő várakozásainál, az államadósság és a külső adósság leépülése felgyorsulhat, a nettó külső adós helyett nettó külső hitelezővé válhat az ország, valamint az uniós források lehívásával a pénzfogalmi költségvetési egyenleg többletes lehet. A jegybanki alapkamat mértékén a Monetáris Tanács május 25-e óta továbbra sem változtatott. A magyar fizetőeszköz árfolyama minimálisan, de gyengült, 316,4 EUR/HUF árfolyamon zárt a hónap folyamán. Az ország kockázati megítélése javult, a magyar CDS felár, 1,2%-kal múlta alul az előző hó végi záró értéket. Az ÁKK rövid referencia hozamainál változatos kép volt tapasztalható, a 3 hónapos hozam 0,08%-ról 0,12%-ra emelkedett, a 6 hónapos referencia hozam 0,18%-ról 0,13%-ra csökkent, míg az 1 éves hozam pedig 0,37%-on stagnált. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát az Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesít i az Allianz Életprogramok keretében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megi smerését. A Befektetési jelentés a Vagyonkezelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben az Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

4 MAGYAR KÖTVÉNY ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: június 1. Típusa: kötvény Rövidített neve: MKA Benchmark: 90% MAX, 10% ZMAX index Devizanem: HUF Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap elsődlegesen a Magyar Állam által kibocsátott és garantált államkötvényekbe fektet. Az eszközalapba emellett néhány különösen jó pénzügyi minősítésű magyar vállalat, illetve külföldi társaság magyarországi leányvállalata által kibocsátott kötvények, hitelintézeti kötvények, továbbá jelzáloglevelek is bevonhatóak. A kamatkockázat kezelése érdekében az eszközalap portfóliójában tartható bankbetét, illetve bankszámlapénz is. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: mérsékelt (+++ (3)) Várható hozamszint: közepes (++++ (4)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik alacsony kockázat mellett versenyképes kötvénypiaci hozamot biztosítva szeretnék megtakarításaikat befektetni. AZ MKA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az MKA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása Naptári éves hozamadatok MKA 11,33% 4,29% 6,11% 5,85% -0,99% Benchmark 11,53% 4,16% 6,12% 5,76% -0,84% Naptári éves évesített szórásadatok MKA 4,09% 3,60% 2,62% 1,65% 2,70% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól MKA 0,14% 1,67% 1,21% 3,17% 6,88% Benchmark 0,29% 1,81% 1,48% 3,28% 7,22% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

5 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: A Standard & Poor's BBB- -ról BBB -re minősítette fel a hazai adósságot, így már Magyarország két fokozattal a bóvli kategória felett, befektetésre ajánlott fokozatban van. A következő két évben akkor számíthatunk további felminősítésre, ha a magyar gazdaság teljesítménye erősebb és kiegyensúlyozottabb lesz, mint a versenytársaké. A következő években a növekedés lényegesen gyorsabb lehet a hitelminősítő várakozásainál, az államadósság és a külső adósság leépülése felgyorsulhat, a nettó külső adós helyett nettó külső hitelezővé válhat az ország, valamint az uniós források lehívásával a pénzfogalmi költségvetési egyenleg többletes lehet. A jegybanki alapkamat mértékén a Monetáris Tanács május 25-e óta továbbra sem változtatott. A magyar fizetőeszköz árfolyama minimálisan, de gyengült, 316,4 EUR/HUF árfolyamon zárt a hónap folyamán. Az ország kockázati megítélése javult, a magyar CDS felár, 1,2%-kal múlta alul az előző hó végi záró értéket. Az ÁKK rövid referencia hozamainál változatos kép volt tapasztalható, a 3 hónapos hozam 0,08%-ról 0,12%-ra emelkedett, a 6 hónapos referencia hozam 0,18%-ról 0,13%-ra csökkent, míg az 1 éves hozam pedig 0,37%-on stagnált. A hosszú hozamok esetében csökkenő tendencia volt megfigyelhető, a 10 éves magyar referencia hozam 2,74%-ról 2,70%-ra, míg a 15 éves referenciahozam 3,75%-ról 3,69%-ra csökkent. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutató ak, illetőleg nem jelentenek garanciát a Magyar Kötvény eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti a z Allianz Életprogramok keretében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonkezelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő n em vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben a Magyar Kötvény eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

6 MAGYAR RÉSZVÉNY ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: június 1. Típusa: részvény Rövidített neve: MRA Benchmark: 95% BUX, 5% ZMAX index Devizanem: HUF Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap elsősorban a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett, nagy likviditással és jó növekedési kilátásokkal rendelkező részvényekbe fektet, szem előtt tartva a portfólió megfelelő diverzifikációját a kockázat csökkentése céljából. Az irányadó tőzsdeindex hozamának meghaladása érdekében az eszközalapba kismértékben a tőzsdén kívül jegyzett, nagy likviditású részvény is kerülhet. A portfólió tartalmazhat rövid lejáratú magyar állampapírokat, bankbetéteket, bankszámlapénzt is. A hatékony portfólió kialakítás érdekében, valamint arbitrázs céljával az eszközalapban származtatott ügyletek is szerepelhetnek. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: magas (+++++ (5)) Várható hozamszint: magas ( (6)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik a magas hozam elérése érdekében hajlandóak magas kockázat vállalására megtakarításuk befektetésekor. AZ MRA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az MRA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása Naptári éves hozamadatok MRA -9,68% 41,01% 31,86% 20,39% -0,81% Benchmark -9,73% 41,42% 31,99% 21,83% -0,50% Naptári éves évesített szórásadatok MRA 16,21% 17,29% 15,45% 12,34% 17,03% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól MRA -1,29% 0,43% 5,36% 10,75% 5,81% Benchmark -1,21% 0,54% 5,60% 11,59% 6,34% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

7 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: Az Európai Bizottság visszavágta az euró zónára vonatkozó növekedési előrejelzéseit, hivatkozva a kereskedelmi konfliktusokra és a lassuló európai konjunktúrára. A magyar részvénypiac indexe, a BUX index az előző hó végi adathoz képest alulteljesítő volt, a pontos előző havi záró értékről pontig ereszekedett, mely 1,3%-os árfolyamcsökkenést eredményezett. A blue chipek vegyesen mozogtak, a MOL és a Richter részvények kivételével emelkedtek. Az OTP részvények 3,3%-os emelkedést mutattak, melyet a kedvező tavalyi negyedik negyedéves jelentés és egy célár emelés is támogatott. A JP Morgan ról forintra emelte az OTP célárát. A Magyar Telekom (+0,3%) számai is kedvezően alakultak, a figyelem azonban elsősorban az osztalékfizetésre irányult. A tavalyi év után nem tervezi a 25 forintos osztalék emelését a cég, az idei év után azonban már 27 forintot fizethet. A MOL részvények -1,8%-kal estek, habár kedvező számokat közölt.,69 Mrd dollár lett az éves tisztított EBITDA, ami jelentősen felülmúlja a menedzsment 2,4 Mrd dolláros várakozását. A Richter (-8,6%) gyengén teljesített, a tavalyi utolsó negyedéves 16,4 Mrd forintos veszteség jórészt az Esmya-val kapcsolatos újabb 24,3 Mrd forintos leírásnak köszönhető. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát a Magyar Részvény eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Él etprogramok keretében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonkezelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő n em vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben a Magyar Részvény eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

8 EURÓPAI KÖTVÉNY ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: június 1. Típusa: kötvényalapba fektető eszközalap Rövidített neve: EKA Benchmark: 95% Barclay s Euro Aggregate, 5% ZMAX Devizanem: EUR BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap elsődlegesen európai országok euróban kibocsátott állampapírjaiba, valamint vállalati kötvényekbe, hitelintézeti kötvényekbe, jelzáloglevelekbe fektet. Az alapkezelő az eszközalapba a kitűzött cél elérése érdekében nem európai országok európai leányvállalatainak euróban kibocsátott vállalati kötvényeit is elhelyezheti, továbbá euró bankbetétekben is tarthatja az eszközök egy részét. Az eszközalap portfóliójában tartható bankszámlapénz, bankbetét, rövid lejáratú magyar állampapír is. Az alapkezelő a befektetési stratégiát úgy is megvalósíthatja, hogy az eszközalap eszközeit részben vagy teljesen Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. felhasználva olyan más, megbízható hátterű alapkezelők által kezelt kollektív befektetési formák értékpapírjait vásárolja meg, amelyek befektetési stratégiája lényeges elemeiben megegyezik az eszközalap stratégiájával. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: mérsékelt (++ (2)) Várható hozamszint: közepes (+++ (3)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik az árfolyamkockázatot vállalva szeretnének részesedni a nemzetközi kötvénypiacokon elérhető hozamokból és az alapok eszközalapja struktúra előnyeiből. AZ EKA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az EKA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása Naptári éves hozamadatok EKA 19,08% 0,96% 2,71% -0,15% 4,02% Benchmark 18,67% 0,43% 2,61% 0,43% 4,06% Naptári éves évesített szórásadatok EKA 6,23% 7,56% 5,06% 4,41% 5,07% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól EKA -0,20% -0,02% 2,39% 2,68% 6,24% Benchmark 0,08% -0,71% 2,34% 2,63% 5,75% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

9 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: Az Európai Bizottság visszavágta az euró zónára vonatkozó növekedési előrejelzéseit, hivatkozva a kereskedelmi konfliktusokra és a lassuló európai konjunktúrára. Az EKB esetében a megelőzően idén nyárra prognosztizált kamatemelés a második félévre tolódhat. Az EKB kormányzótanácsának egyik tagja meglebegtette egy új TLTRO bevezetését a harmatgyenge európai növekedés feltámasztására. Ez különösen az olasz bankszektornak kedvező hír, mivel jövőre elkezdenek kifutni a korábbi TLTRO során lehívott összegek, amelyeket elsősorban az olasz bankok vettek fel, mely nélkül jövőre súlyos likviditási nehézségek alakulhatnak ki. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát az Európai Kötvény eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok keretéb en választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonkezelő saj át véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben az Európai Kötvény eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: + 36 (1/20/30/70) ).

10 EURÓPAI RÉSZVÉNY ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: június 1. Típusa: részvényalapba fektető eszközalap Rövidített neve: ERA Benchmark: 95% Dow Jones Euro Stoxx 50, 5% ZMAX Devizanem: EUR Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap az eurózóna tőzsdéin jegyzett, nagy likviditású, jó növekedési potenciállal rendelkező vállalatok részvényeibe fektet, szem előtt tartva az ágazatok közötti diverzifikációt is. Az eszközalapban tartható bankszámlapénz, bankbetét, rövid lejáratú magyar állampapír is. Az alapkezelő a befektetési stratégiát úgy is megvalósíthatja, hogy az eszközalap eszközeit részben vagy teljesen felhasználva olyan más, megbízható hátterű alapkezelők által kezelt kollektív befektetési formák értékpapírjait vásárolja meg, amelyek befektetési stratégiája lényeges elemeiben megegyezik az eszközalap stratégiájával. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: közepes (++++ (4)) Várható hozamszint: magas (+++++ (5)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik az árfolyamkockázatot vállalva szeretnének részesedni a nemzetközi részvénypiacokon elérhető tőkenövekményből és az alapok eszközalapja struktúra előnyeiből. AZ ERA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az ERA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása Naptári éves hozamadatok ERA 10,76% 7,28% 2,07% 9,02% -8,45% Benchmark 9,90% 6,71% 1,87% 9,61% -10,69% Naptári éves évesített szórásadatok ERA 16,38% 21,90% 20,04% 9,83% 13,15% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól ERA 4,43% 2,04% -0,14% 3,93% 5,26% Benchmark 3,92% 1,47% -1,66% 3,50% 4,89% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

11 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: Az Európai Bizottság visszavágta az euró zónára vonatkozó növekedési előrejelzéseit, hivatkozva a kereskedelmi konfliktusokra és a lassuló európai konjunktúrára. Az EKB esetében a megelőzően idén nyárra prognosztizált kamatemelés a második félévre tolódhat. Az EKB kormányzótanácsának egyik tagja meglebegtette egy új TLTRO bevezetését a harmatgyenge európai növekedés feltámasztására. Ez különösen az olasz bankszektornak kedvező hír, mivel jövőre elkezdenek kifutni a korábbi TLTRO során lehívott összegek, amelyeket elsősorban az olasz bankok vettek fel, mely nélkül jövőre súlyos likviditási nehézségek alakulhatnak ki. A vezető európai tőzsdeindexek tovább emelkedtek, az Euro Stoxx 50 index 4,4%-kal, az FTSE londoni részvényindex 1,5%-kal, a német DAX index 3,1%-kal emelkedett. Az S&P 500 index 2,9%-kal nőtt az előző havi záróértékhez képest. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatna k, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát az Európai Részvény eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok kereté ben választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonke zelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal fele lősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben az Európai Részvény eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

12 NEMZETKÖZI INGATLAN ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: június 1. Típusa: ingatlanalapba fektető eszközalap Rövidített neve: NIA Benchmark: 95% BAIF UCITS OEF, 5% ZMAX Devizanem: EUR Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap elsősorban az Európai Unió jelentős gazdasági központjaiban eszközöl ingatlanbefektetéseket, amelyek megtérülését és hozamát hosszú távú üzleti jellegű bérbeadásokkal biztosítja. Az eszközalap ezen kívül részesedést szerezhet ingatlanhasznosító társaságokban, valamint az Európai Unión kívül eső térségekben (elsősorban Kelet-Európa, Észak- Amerika, Távol-Kelet) történő ingatlanbefektetést is megvalósíthat. Az eszközalap likviditásának biztosítása érdekében az eszközalap tartalmazhat az Európai Unióban kibocsátott állampapírokat, pénzpiaci- és kötvényalapokat is. Az eszközalapban tartható bankszámlapénz, bankbetét, rövid lejáratú magyar állampapír is. Az alapkezelő a befektetési stratégiát úgy is megvalósíthatja, hogy az eszközalap eszközeit részben vagy teljesen felhasználva olyan más, megbízható hátterű alapkezelők által kezelt kollektív befektetési formák értékpapírjait vásárolja meg, amelyek befektetési stratégiája lényeges elemeiben megegyezik az eszközalap stratégiájával. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: mérsékelt (+++ (3)) Várható hozamszint: közepes (++++ (4)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik az árfolyamkockázatot vállalva, hosszú távon szeretnének részesedni a nemzetközi ingatlanpiacokon elérhető hozamból, és az alapok eszközalapja struktúra előnyeiből. AZ NIA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az NIA eszközalap árfolyamának alakulása Naptári éves hozamadatok NIA 3,19% 2,12% 3,03% 2,04% 1,77% Naptári éves évesített szórásadatok NIA 2,41% 2,94% 0,64% 0,37% 0,26% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól NIA 0,08% 0,28% 1,52% 1,88% 2,78% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

13 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: A hazai építőipar 2018 összességében rekord évet jelentett, soha ilyen összegben nem kezdődtek meg kivitelezési munkák Magyarországon, mint az elmúlt évben ban közel 1400 milliárd forint értékben kezdődtek meg magasépítési kivitelezési munkák hazánkban, mely a 2017-es rekordhoz képest 4%-os bővülést jelentett. A nem lakáscélú magasépítések féléves Aktivitás-Kezdés mutatója 2017-től kezdődően folyamatosan emelkedik, 2018 második felében már közel 538 milliárd forint értékben indultak meg építkezések a szektorban. A legtöbb építkezés Közép- Magyarországon indult, 2017-hez képest 2018-ra némileg csökkent Közép-Magyarország részesedése a megkezdett kivitelezési munkákból, de továbbra is nagy arányban indultak meg itt építkezések, mint a megelőző években között a terület részesedése az Aktivitás-Kezdésből 37%-os volt a tavalyi 42%-kal szemben. Az országban továbbra is egyenlőtlenül alakulnak az építési munkák. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát a Nemzetközi Ingatlan eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok kereté ben választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonkezelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben a Nemzetközi Ingatlan eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: + 36 (1/20/30/70) ).

14 VILÁGGAZDASÁGI RÉSZVÉNY ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: május 2. Típusa: részvényalapba fektető eszközalap Rövidített neve: VRA Benchmark: 95% MSCI World, 5% ZMAX Devizanem: EUR Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalapban elsősorban a világ legnagyobb (New York-i, londoni, hongkongi, sanghaji stb.) tőzsdéin jegyzett, nagy likviditású részvények szerepelnek. Az alapkezelő az eszközalapban szereplő részvényeket a földrajzi és az ágazatok közötti diverzifikációt szem előtt tartva választja ki. Az eszközalapban tartható bankszámlapénz, bankbetét, rövid lejáratú magyar állampapír is. Az alapkezelő a befektetési stratégiát úgy is megvalósíthatja, hogy az eszközalap eszközeit részben vagy teljesen felhasználva olyan más, megbízható hátterű alapkezelők által kezelt kollektív befektetési formák AZ VRA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az VRA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása értékpapírjait vásárolja meg, amelyek befektetési stratégiája lényeges elemeiben megegyezik az eszközalap stratégiájával. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: magas (+++++ (5)) Várható hozamszint: magas (++++++(6)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik az árfolyamkockázatot vállalva szeretnének részesedni a nemzetközi részvénypiacokon elérhető tőkenövekményből és az alapok eszközalapja struktúra előnyeiből. Naptári éves hozamadatok VRA 25,26% 9,80% 9,11% 7,19% -1,54% Benchmark 22,55% 7,35% 7,60% 5,58% -3,24% Naptári éves évesített szórásadatok VRA 12,89% 19,96% 15,38% 8,79% 14,03% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól VRA 4,38% 0,39% 7,46% 6,07% 6,78% Benchmark 3,64% -0,25% 6,07% 3,95% 5,85% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

15 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: A folyamatosan lanyhuló amerikai konjunktúra számok hatására a FED 1%-ra csökkentette az amerikai GDP első negyedéves évesített növekedését, ami meredek lassulás a tavalyi évi növekedési dinamikához képest. Az amerikai infláció 0,0% lett havi alapon januárban a várt 0,1% helyett. A FED nyitva hagyta a lehetőséget, hogyha az amerikai gazdaság a vártnál jobban teljesít, később még sor kerülhet kamatemelésre. Az eredetileg idénre várt 3-4 kamatemelés helyett már nem várnak szigorítást a piaci szereplők. Szükség esetén a havi 50 Mrd dolláros ütemű mérlegleépítés visszafogása is lehetséges. A kínai-amerikai lehetséges kereskedelmi kompromisszumokkal kapcsolatban mind a két fél úgy nyilatkozott, hogy kész rugalmasan állni a kérdéshez illetve határidőkhöz, mindenképpen szeretnének megegyezni. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát a Világgazdasági Részvény eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok keretében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagy onkezelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben a Világgazdasági Részvény eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

16 OROSZORSZÁG ÉS KELET-EURÓPA RÉSZVÉNY ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: május 2. Típusa: részvényalapba fektető eszközalap Rövidített neve: ORA Benchmark: 60% CETOP20, 35% DJ RusIndex Titans10, 5% ZMAX Devizanem: EUR Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap a stratégiai jelentőségű oroszországi vállalatok részvényeibe, illetve a közép- és keleteurópai országok mérvadó vállalatainak részvényeibe fektet, a likviditási és diverzifikációs követelményeket szem előtt tartva. Az elvárt hozamszint biztosítása érdekében az eszközalapba az ún. szovjet utódállamok közül néhány földrajzilag Ázsiához tartozó további ország jelentős vállalatának részvénye is kerülhet. A diverzifikáció növelése és így a kockázat csökkentése érdekében az eszközalapban szerepelhet nem a térséghez tartozó országban bejegyzett társaság részvénye is, amennyiben tevékenységének egy része, vagy egésze a térséghez kötődik. Az eszközalapban tartható AZ ORA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az ORA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása bankszámlapénz, bankbetét, rövid lejáratú magyar állampapír is. Az alapkezelő a befektetési stratégiát úgy is megvalósíthatja, hogy az eszközalap eszközeit részben vagy teljesen felhasználva olyan más, megbízható hátterű alapkezelők által kezelt kollektív befektetési formák értékpapírjait vásárolja meg, amelyek befektetési stratégiája lényeges elemeiben megegyezik az eszközalap stratégiájával. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: magas ( (6)) Várható hozamszint: kiemelten magas ( (7)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik az árfolyamkockázatot vállalva szeretnének részesedni az orosz és kelet-európai részvénypiacokon elérhető tőkenövekményből és az alapok eszközalapja struktúra előnyeiből. Naptári éves hozamadatok ORA -9,18% 1,54% 23,17% 13,77% 3,45% Benchmark -13,38% 0,51% 19,75% 9,97% 0,36% Naptári éves évesített szórásadatok ORA 17,62% 19,37% 17,71% 10,74% 13,11% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól ORA -0,03% -0,14% 2,99% 10,84% 0,86% Benchmark -0,25% -0,11% -0,36% 7,13% -0,95% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

17 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: A NATO szerint elfogadhatatlan az orosz fenyegetés, miszerint amerikai közepes hatótávolságú rakéták európai szárazföldi telepítése esetén Oroszország nemcsak a szóban forgó eszközöket befogadó országokat, hanem az Egyesült Államokat is célba fogja venni. Vlagyimir Putyin, orosz elnök a törvényhozás két háza előtt elmondott évértékelő beszédében az INF-megállapodás megsértésével vádolta meg az Egyesült Államokat, nyilatkozata alapján Oroszország nem szándékozik ilyen rakétákat elsőként telepíteni Európába. Amennyiben ezeket valóban legyártják és Európába szállítják, akkor hirtelen kiéleződik a helyzet a nemzetközi biztonság terén, ami komoly fenyegetést teremt Oroszország számára. A BUX index 1,3%-kal esett, ezzel szemben a CETOP20 index 0,4%-kal múlta felül az előző havi záró értékét. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát az Oroszország és Kelet-Európa Részvény eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok keretében választható eszközalapok és a portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetés i jelentés a Vagyonkezelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkeze lő nem vállal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben az Oroszország és Kelet-Európa Részvény eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

18 KÍNA ÉS TÁVOL-KELET RÉSZVÉNY ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: május 2. Típusa: részvényalapba fektető eszközalap Rövidített neve: KRA Benchmark: 95% S&P China BMI Index, 5% ZMAX Devizanem: EUR Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalapban legnagyobb súllyal a legjobb növekedési lehetőségekkel rendelkező kínai vállalatok szerepelnek. Az alapkezelő ezen kívül elsősorban a távol-keleti térség más ún. feltörekvő országainak (India, Indonézia, Thaiföld, Szingapúr stb.) gazdaságát reprezentáló társaságok részvényeibe fektet, a likviditási követelményeket is szem előtt tartva. A diverzifikáció növelése és így a kockázat csökkentése érdekében az eszközalapban szerepelhet hongkongi, továbbá a térséghez nem tartozó országban bejegyzett vállalat részvénye is, amennyiben tevékenységének egy része, vagy egésze a térséghez kötődik. Az eszközalapban tartható bankszámlapénz, bankbetét, rövid lejáratú magyar állampapír is. Az alapkezelő az eszközalap tőkeértékének megőrzése érdekében átmenetileg az AZ KRA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az KRA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása eszközalap eszközeinek jelentős részét is biztonságos értékpapírokba (állampapír, bankbetét) forgathatja át. Az alapkezelő a befektetési stratégiát úgy is megvalósíthatja, hogy az eszközalap eszközeit részben vagy teljesen felhasználva olyan más, megbízható hátterű alapkezelők által kezelt kollektív befektetési formák értékpapírjait vásárolja meg, amelyek befektetési stratégiája lényeges elemeiben megegyezik az eszközalap stratégiájával. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: kiemelten magas ( (8)) Várható hozamszint: kiemelten magas ( (9)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik az árfolyamkockázatot vállalva szeretnének részesedni a kínai és távol-keleti részvénypiacokon elérhető tőkenövekményből és az alapok eszközalapja struktúra előnyeiből. Naptári éves hozamadatok Eszközalap KRA 23,05% 4,57% 1,89% 31,06% -11,66% Benchmark 22,70% 4,05% 0,50% 27,15% -13,66% Naptári éves évesített szórásadatok KRA 18,95% 31,02% 21,11% 15,68% 23,02% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól KRA 2,70% 3,15% -3,84% 9,06% 8,51% Benchmark 4,50% 4,40% -6,45% 6,98% 4,58% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

19 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: A kínai kormány idén 6-6,5%-os gazdasági növekedésre számít, tavaly a gazdaság 6,5 százalékkal nőtt, s elmondható, hogy a kínai gazdaság növekedése az elmúlt 30 évben nem volt ilyen lassú. Li Ko-csiang, miniszterelnök a gazdaság felpörgetése érdekében bejelentett többmilliárdos adócsökkentést, infrastrukturális beruházásokat és a kisvállalkozásoknak nyújtott hitelezés támogatását is. Ígérete alapján a pekingi vezetés erőteljesebb gazdaságpolitikát fog folytatni, 2000 milliárd jüannal tervezik csökkenteni a vállalkozásokat sújtó adókat és egyéb terheket. A késztermékek forgalmi adóját 16-ról 13%-ra mérséklik, a közlekedési és építőipari áfát egy százalékponttal, 9%-ra mérséklik. A kínai miniszterelnök hangsúlyozta, hogy idén 11 millió városi munkahely létrejöttét tűzték ki célul, és a tavalyi évhez hasonlóan 4,5%-on szeretnék tartani a városi munkanélküliséget. Tavaly az ország 1300 milliárd jüanos adócsökkentést hajtott végre, és lehetővé tette a városi tanácsoknak, hogy fejlesztéseiket 1350 milliárd jüan értékű kötvénykibocsátással fedezzék. Idén ez a lehetőség 2150 milliárd jüanra bővül. A kormány 2019-ben a tavalyi 2,6% után 2,8%-os költségvetési hiánnyal és 3%-os inflációval számol. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, ill etőleg nem jelentenek garanciát a Kína és Távol-Kelet Részvény eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok keretében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonke zelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben a Kína és Távol-Kelet Részvény eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

20 IPARI NYERSANYAGOK RÉSZVÉNY ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: május 5. Típusa: befektetési alapba fektető eszközalap Rövidített neve: IPA Benchmark: 31,67% S&P Oil&Gas E&P Index, 31,67% S&P Metals and Mining Devizanem: Alapkezelő: Letétkezelő: Select Industry Index, 31,67% NYSE Arca Gold Miners Index, 5% ZMAX USD Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap célja, hogy olyan vállalatok részvényeibe történő befektetéssel érjen el hozamot, amelyek az energiahordozók és ipari, valamint nemesfémek bányászatával, előállításával, továbbá az ehhez szükséges technológiák kialakításával foglalkoznak. Az eszközalap középtávon legalább a három szektor mozgásait reprezentáló S&P Oil&Gas E&P Index, S&P Metals and Mining Select Industry Index és NYSE Arca Gold Miners Index 31,67%- 31,67%-31,67%, valamint a ZMAX 5% súllyal történő figyelembe vételével képzett benchmark hozamát kívánja befektetői számára közvetíteni. Az eszközalap a befektetési stratégiáját úgy is megvalósíthatja, hogy az eszközalap eszközeit részben, vagy egészben felhasználva olyan más, megbízható hátterű alapkezelők által kezelt kollektív befektetési formák értékpapírjait vásárolja meg, amelyek befektetési stratégiája lényeges elemeiben megegyezik az eszközalap stratégiájával. Az eszközalapban tartható bankszámlapénz, bankbetét, rövid lejáratú állampapír is. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: kiemelten magas ( (6)) Várható hozamszint: kiemelten magas ( (7)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik az árfolyamkockázatot vállalva szeretnének részesülni a közép- és hosszú-távon a klasszikus, fejlett piacokra irányuló diverzifikált részvényalapok hozamánál várhatóan magasabb hozam eléréséből és az alapok eszközalapja struktúra előnyeiből. AZ IPA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az IPA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása Naptári éves hozamadatok IPA -1,43% -29,38% 72,42% -4,37% -14,03% Benchmark 3,78% -27,36% 71,87% -2,58% -12,18% Naptári éves évesített szórásadatok IPA 11,55% 31,75% 31,39% 18,53% 20,69% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól IPA -0,30% 2,66% 2,91% -4,98% 2,26% Benchmark 0,01% 2,71% 4,49% -3,08% 3,51% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

21 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: A Dow Jones UBS árupiaci index a hónap folyamán 1,2%-kal múlta felül az előző hó végi záró adatokat. Miután, új háromhónapos csúcsra emelkedtek az olajárak a kereskedelmi tárgyalással kapcsolatos bizakodás erősödésére, később Donald Trump, az Egyesült Államok elnökének szavaira ütemes esésbe kezdtek. Bizakodást adott a piacnak kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalások meghosszabbításának bejelentése, a WTI jegyzése 57,50 dollár, a Brenté pedig 67 dollár fölött, új háromhónapos csúcsokon is járt. Ezt követően Trump twitter-üzenetben kritizálta a Kőoalj-exportáló Országok Szervezetét (OPEC), az olajárak emelkedése miatt. A Brent árfolyama 65 dollár körül alakult, míg a WTI 55,5 dollára esett, a bejegyzést követően. Az OPEC és a vele együttműködő olajországok tavaly decemberben állapodtak meg napi 800 ezer ezer hordós termeléscsökkentésről, amely idén januárban lépett hatályba. A döntés célja az olajárak tavaly októberben kezdődött beszakadásának megállítása volt, melynek hatására a Brent spot jegyzése a tavaly év végi 55 dollár körüli szintről 67 dollárig emelkedett, miközben 2018 októberében még 85 dollár körüli szinten, négyéves csúcson állt az árfolyam. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát az Ipari Nyersanyagok eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok kere tében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonke zelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben az Ipari Nyersanyagok eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

22 KÖRNYEZETTUDATOS RÉSZVÉNY ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: május 5. Típusa: részvényalapba fektető eszközalap Rövidített neve: KTA Benchmark: 95% FTSE ET 50, 5% ZMAX Devizanem: EUR Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap célja, hogy olyan vállalatok részvényeibe történő befektetések révén érjen el hozamot, amelyek várhatóan a legnagyobb mértékben profitálnak a környezetvédelemmel kapcsolatos globális kihívásoknak történő megfelelésből. Az eszközalap elsősorban a zöld energiával (alternatív energiaforrásokkal, illetve energiafelhasználási-hatékonysággal) foglalkozó, a környezet szennyezésének megelőzése érdekében tevékenykedő (hulladékgazdálkodási és hulladékújrafeldolgozó terület), továbbá vízellátó vállalatok részvényeibe fektet. Az eszközalap kiemelt figyelmet fordít arra, hogy kiemelkedő, biztos tőkehátterű és jelentős növekedési potenciállal rendelkező vállalatok részvényeibe allokálja az eszközöket. Az eszközalap a befektetési stratégiáját úgy is megvalósíthatja, hogy az eszközalap eszközeit AZ KTA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az KTA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása részben, vagy egészben felhasználva olyan más, megbízható hátterű alapkezelők által kezelt kollektív befektetési formák értékpapírjait vásárolja meg, amelyek befektetési stratégiája lényeges elemeiben megegyezik az eszközalap stratégiájával. Az eszközalapban tartható bankszámlapénz, bankbetét, rövid lejáratú magyar állampapír is. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: magas (+++++ (5)) Várható hozamszint: magas (++++++(6)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik az árfolyamkockázatot vállalva szeretnének részesülni a közép- és hosszútávon a klasszikus, fejlett piacokra irányuló diverzifikált részvényalapok hozamánál várhatóan magasabb hozam eléréséből és az alapok eszközalapja struktúra előnyeiből. Naptári éves hozamadatok KTA 10,99% 1,45% 2,54% 7,47% -1,01% Benchmark 17,95% 10,63% 1,67% 15,49% -8,99% Naptári éves évesített szórásadatok KTA 13,64% 18,54% 15,53% 10,35% 18,54% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól KTA 4,24% 2,35% 11,24% 7,24% 1,39% Benchmark 6,78% 3,74% 2,37% 5,70% 3,47% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

23 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: Európa globális versenyképességének növelése érdekében az Európai Bizottság több mint 10 milliárd euró értékű beruházási programot hirdetett az alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiák kidolgozására, fejlesztésére és megvalósítására. A program, a Tiszta bolygót mindenkinek című, hosszú távú uniós stratégia (2050-ig) keretében támogatott kezdeményezései között szerepel a zöld munkahelyektől, a városok hatékonyabb tömegközlekedési rendszerein át, a csökkentett energiafelhasználású otthonokig, a zöldenergia- és egyéb erőforrások felhasználásának megsegítése. Az éghajlat- és az energiapolitikáért felelős európai biztos közleménye alapján a klímasemleges gazdaság megvalósítása olyan területeken igényel együttes fellépést, mint az energiahatékonyság, a megújuló energiaforrások használata, a tiszta, biztonságos és összekapcsolt mobilitás, a versenyképes ipar és körforgásos gazdaság, a biogazdaság és a természetes szénelnyelők, a széndioxid-leválasztás és -tárolás. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem j elentenek garanciát a Környezettudatos Részvény eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok keretében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jel entés a Vagyonkezelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelőssé get. A Vagyonkezelő nem vállal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben a Környezettudatos Részvény eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

24 DEMOGRÁFIA RÉSZVÉNY ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: május 5. Típusa: részvényalapba fektető eszközalap Rövidített neve: DMA Benchmark: 95% BAIF OS OEF Growth, 5% ZMAX Devizanem: EUR Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap célja, hogy olyan vállalatok részvényeibe történő befektetések révén érjen el hozamot, amelyek várhatóan a legnagyobb mértékben profitálnak a fejlett országok megnövekedett életkori kilátásaiból, illetve a fejlődő országok népességének növekedéséből és társadalmi változásaiból eredő globális gazdasági folyamatokból. Az eszközalap a felvázolt stratégiába illeszkedő, elsősorban egészségügyi, pénzügyi szolgáltató, nyersanyag-kitermelő és feldolgozó vállalatok részvényeibe fektet. Az eszközalap kiemelt figyelmet fordít arra, hogy kiemelkedő, biztos tőkehátterű és jelentős növekedési potenciállal rendelkező vállalatok részvényeibe allokálja az eszközöket. Az eszközalap a befektetési stratégiáját úgy is megvalósíthatja, hogy az eszközalap eszközeit részben, vagy AZ DMA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az DMA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása egészben felhasználva olyan más, megbízható hátterű alapkezelők által kezelt kollektív befektetési formák értékpapírjait vásárolja meg, amelyek befektetési stratégiája lényeges elemeiben megegyezik az eszközalap stratégiájával. Az eszközalapban tartható bankszámlapénz, bankbetét, rövid lejáratú magyar állampapír is. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: magas (+++++ (5)) Várható hozamszint: magas (++++++(6)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik az árfolyamkockázatot vállalva szeretnének részesülni a közép- és hosszútávon a klasszikus, fejlett piacokra irányuló diverzifikált részvényalapok hozamánál várhatóan magasabb hozam eléréséből és az alapok eszközalapja struktúra előnyeiből. Naptári éves hozamadatok DMA 22,46% 7,47% 1,21% 16,19% -2,54% Benchmark 20,16% 11,85% -0,12% 15,98% -6,34% Naptári éves évesített szórásadatok DMA 9,85% 13,25% 11,66% 6,69% 13,25% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól DMA 3,76% 1,00% 3,45% 8,77% 7,96% Benchmark 2,94% -0,19% 0,62% 6,90% 7,44% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

25 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: A kínai kormány idén 6-6,5%-os gazdasági növekedésre számít, tavaly a gazdaság 6,5 százalékkal nőtt, s elmondható, hogy a kínai gazdaság növekedése az elmúlt 30 évben nem volt ilyen lassú. Li Ko-csiang, miniszterelnök a gazdaság felpörgetése érdekében bejelentett többmilliárdos adócsökkentést, infrastrukturális beruházásokat és a kisvállalkozásoknak nyújtott hitelezés támogatását is. Ígérete alapján a pekingi vezetés erőteljesebb gazdaságpolitikát fog folytatni, 2000 milliárd jüannal tervezik csökkenteni a vállalkozásokat sújtó adókat és egyéb terheket. A késztermékek forgalmi adóját 16-ról 13%-ra mérséklik, a közlekedési és építőipari áfát egy százalékponttal, 9%-ra mérséklik. A kínai miniszterelnök hangsúlyozta, hogy idén 11 millió városi munkahely létrejöttét tűzték ki célul, és a tavalyi évhez hasonlóan 4,5%-on szeretnék tartani a városi munkanélküliséget. Tavaly az ország 1300 milliárd jüanos adócsökkentést hajtott végre, és lehetővé tette a városi tanácsoknak, hogy fejlesztéseiket 1350 milliárd jüan értékű kötvénykibocsátással fedezzék. Idén ez a lehetőség 2150 milliárd jüanra bővül. A kormány 2019-ben a tavalyi 2,6% után 2,8%-os költségvetési hiánnyal és 3%-os inflációval számol. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát a Demográfia Részvény eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok kere tében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonke zelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vál lal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben a Demográfia Részvény eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolg álatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

26 BRIC RÉSZVÉNY ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: május 1. Típusa: befektetési alapba fektető eszközalap Rövidített neve: BRA Benchmark: 95% S&P BRIC40 Index, 5% ZMAX Devizanem: Alapkezelő: Letétkezelő: HUF Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalapban a legnagyobb súllyal a cél országok (Brazília, Oroszország, India, Kína) legjobb növekedési lehetőségekkel rendelkező vállalatai szerepelnek, azonban az eszközök legfeljebb egyharmada a fejlett országok részvényeibe vagy hasonló típusú értékpapírjaiba is befektetésre kerülhet. Az eszközalapban tartható bankszámlapénz, bankbetét, rövid lejáratú magyar állampapír is. AZ BRA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az BRA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: magas (+++++ (5)) Várható hozamszint: magas (++++++(6)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik az árfolyamkockázatot vállalva szeretnének részesedni a brazil, orosz és távol-keleti részvénypiacokon elérhető tőkenövekményből és az alapok eszközalapja struktúra előnyeiből. Naptári éves hozamadatok BRA 11,68% -2,15% 14,43% 17,36% -1,42% Benchmark 11,74% -4,73% 10,54% 22,35% -6,37% Naptári éves évesített szórásadatok BRA 19,90% 25,98% 20,56% 14,14% 19,20% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól BRA 0,69% 3,26% 1,56% 10,50% 6,16% Benchmark 1,39% 3,18% -3,05% 11,01% 11,40% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

27 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: A kínai kormány idén 6-6,5%-os gazdasági növekedésre számít, tavaly a gazdaság 6,5 százalékkal nőtt, s elmondható, hogy a kínai gazdaság növekedése az elmúlt 30 évben nem volt ilyen lassú. Li Ko-csiang, miniszterelnök a gazdaság felpörgetése érdekében bejelentett többmilliárdos adócsökkentést, infrastrukturális beruházásokat és a kisvállalkozásoknak nyújtott hitelezés támogatását is. Ígérete alapján a pekingi vezetés erőteljesebb gazdaságpolitikát fog folytatni, 2000 milliárd jüannal tervezik csökkenteni a vállalkozásokat sújtó adókat és egyéb terheket. A késztermékek forgalmi adóját 16-ról 13%-ra mérséklik, a közlekedési és építőipari áfát egy százalékponttal, 9%-ra mérséklik. A kínai miniszterelnök hangsúlyozta, hogy idén 11 millió városi munkahely létrejöttét tűzték ki célul, és a tavalyi évhez hasonlóan 4,5%-on szeretnék tartani a városi munkanélküliséget. Tavaly az ország 1300 milliárd jüanos adócsökkentést hajtott végre, és lehetővé tette a városi tanácsoknak, hogy fejlesztéseiket 1350 milliárd jüan értékű kötvénykibocsátással fedezzék. Idén ez a lehetőség 2150 milliárd jüanra bővül. A kormány 2019-ben a tavalyi 2,6% után 2,8%-os költségvetési hiánnyal és 3%-os inflációval számol. A NATO szerint elfogadhatatlan az orosz fenyegetés, miszerint amerikai közepes hatótávolságú rakéták európai szárazföldi telepítése esetén Oroszország nemcsak a szóban forgó eszközöket befogadó országokat, hanem az Egyesült Államokat is célba fogja venni. Vlagyimir Putyin, orosz elnök a törvényhozás két háza előtt elmondott évértékelő beszédében az INF-megállapodás megsértésével vádolta meg az Egyesült Államokat, nyilatkozata alapján Oroszország nem szándékozik ilyen rakétákat elsőként telepíteni Európába. Amennyiben ezeket valóban legyártják és Európába szállítják, akkor hirtelen kiéleződik a helyzet a nemzetközi biztonság terén, ami komoly fenyegetést teremt Oroszország számára. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát a BRIC Részvény eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok keretében választható eszközalapok és portfóli ók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonkezelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben a BRIC Részvény eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: + 36 (1/20/30/70) ).

28 PÉNZPIACI FORINT ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: augusztus 24. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: PPA Benchmark: 100% ZMAX index Devizanem: HUF Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap elsődlegesen félévnél rövidebb lejáratú forint bankbetétekbe fektet. A portfólió ezen kívül tartalmazhat hat hónapnál rövidebb lejáratú állampapírt, repo ügyleteket, magyar vállalati és hitelintézeti kötvényeket, magyar jelzálogleveleket, valamint bankszámlapénzt is. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: alacsony (+ (1)) Várható hozamszint: alacsony (++ (2)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik alacsony kockázat mellett stabil hozamot biztosítva szeretnék megtakarításaikat befektetni. A PPA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: A PPA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása Naptári éves hozamadatok PPA 2,75% 1,52% 0,95% 0,19% 0,08% Benchmark 2,46% 1,25% 0,81% 0,11% 0,05% Naptári éves évesített szórásadatok PPA 0,11% 0,08% 11,48% 0,04% 0,08% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól PPA 0,03% 0,05% 0,10% 0,13% 2,02% Benchmark 0,02% -0,0002% 0,06% 0,08% 1,79% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

29 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: A Standard & Poor's BBB- -ról BBB -re minősítette fel a hazai adósságot, így már Magyarország két fokozattal a bóvli kategória felett, befektetésre ajánlott fokozatban van. A következő két évben akkor számíthatunk további felminősítésre, ha a magyar gazdaság teljesítménye erősebb és kiegyensúlyozottabb lesz, mint a versenytársaké. A következő években a növekedés lényegesen gyorsabb lehet a hitelminősítő várakozásainál, az államadósság és a külső adósság leépülése felgyorsulhat, a nettó külső adós helyett nettó külső hitelezővé válhat az ország, valamint az uniós források lehívásával a pénzfogalmi költségvetési egyenleg többletes lehet. A jegybanki alapkamat mértékén a Monetáris Tanács május 25-e óta továbbra sem változtatott. A magyar fizetőeszköz árfolyama minimálisan, de gyengült, 316,4 EUR/HUF árfolyamon zárt a hónap folyamán. Az ország kockázati megítélése javult, a magyar CDS felár, 1,2%-kal múlta alul az előző hó végi záró értéket. Az ÁKK rövid referencia hozamainál változatos kép volt tapasztalható, a 3 hónapos hozam 0,08%-ról 0,12%-ra emelkedett, a 6 hónapos referencia hozam 0,18%-ról 0,13%-ra csökkent, míg az 1 éves hozam pedig 0,37%-on stagnált. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát a Pénzpiaci Forint eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok keretéb en választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonke zelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben a Pénzpiaci Forint eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

30 ALLIANZ MENEDZSELT ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2013.október 1. Típusa: Abszolút hozamú Rövidített neve: AMA Benchmark: 100% ZMAX index Devizanem: HUF Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap célja az állampapírokba történő befektetések várható hozamánál nagyobb hozam elérése magasabb kockázat vállalása mellett. Az eszközalapban szerepelhetnek bankbetétek, kollektív befektetési eszközök, hazai és nemzetközi részvények, hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok, átváltható értékpapírok, devizák, egyéb befektetési eszközök, valamint mindezekre és árupiaci termékekre vonatkozó származtatott ügyletek. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: magas (+++++ (5)) Várható hozamszint: magas ( (6)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik a magas hozam elérése érdekében hajlandóak magas kockázat vállalására megtakarításuk befektetésekor. AZ AMA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az AMA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása Naptári éves hozamadatok AMA 3,70% 4,88% 3,45% 4,57% 0,41% Benchmark 2,46% 1,25% 0,81% 0,11% 0,05% Naptári éves évesített szórásadatok AMA 2,00% 2,05% 1,83% 1,41% 1,53% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól AMA 0,16% 0,54% 1,22% 2,60% 4,22% Benchmark 0,02% -0,0002% 0,06% 0,08% 1,03% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

31 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: A Standard & Poor's BBB- -ról BBB -re minősítette fel a hazai adósságot, így már Magyarország két fokozattal a bóvli kategória felett, befektetésre ajánlott fokozatban van. A következő két évben akkor számíthatunk további felminősítésre, ha a magyar gazdaság teljesítménye erősebb és kiegyensúlyozottabb lesz, mint a versenytársaké. A következő években a növekedés lényegesen gyorsabb lehet a hitelminősítő várakozásainál, az államadósság és a külső adósság leépülése felgyorsulhat, a nettó külső adós helyett nettó külső hitelezővé válhat az ország, valamint az uniós források lehívásával a pénzfogalmi költségvetési egyenleg többletes lehet. A jegybanki alapkamat mértékén a Monetáris Tanács május 25-e óta továbbra sem változtatott. A magyar fizetőeszköz árfolyama minimálisan, de gyengült, 316,4 EUR/HUF árfolyamon zárt a hónap folyamán. Az ország kockázati megítélése javult, a magyar CDS felár, 1,2%-kal múlta alul az előző hó végi záró értéket. Az ÁKK rövid referencia hozamainál változatos kép volt tapasztalható, a 3 hónapos hozam 0,08%-ról 0,12%-ra emelkedett, a 6 hónapos referencia hozam 0,18%-ról 0,13%-ra csökkent, míg az 1 éves hozam pedig 0,37%-on stagnált. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymuta tóak, illetőleg nem jelentenek garanciát az Allianz Menedzselt eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok keretében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonke zelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben az Allianz Menedzselt eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

32 PÉNZPIACI EURÓ ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: április 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: PEA Benchmark: 100% DBDCONIA index Devizanem: HUF Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap célja, hogy biztonságos befektetési lehetőséget kínáljon a forint euróval szembeni kedvezőtlen árfolyamváltozása esetén úgy, hogy az eszközalapban szereplő befektetési eszközök hozamkockázata mérsékelt legyen. Az eszközalap a befektetési stratégiát az eurózóna tagállamai által kibocsátott három évnél rövidebb lejáratú állampapírba, illetve banki betétekbe való befektetéssel valósítja meg. Az alapkezelő a befektetési stratégiát úgy is megvalósíthatja, hogy az eszközalap eszközeit részben vagy teljesen felhasználva olyan megbízható hátterű alapkezelők által kezelt kollektív befektetési formák értékpapírjait vásárolja meg, amelyek befektetési stratégiája lényeges elemeiben megegyezik az eszközalap stratégiájával. A PEA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: A PEA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: mérsékelt (+++(3)) Várható hozamszint: alacsony (+(1)) Az eszközalap elsősorban gazdasági válsághelyzet esetén rövid távú befektetésre ajánlott, hosszú távú megtakarítás elhelyezésére nem javasolt. Naptári éves hozamadatok Eszközalap PEA -1,49% -0,44% 2,88% Benchmark -0,99% -0,64% 3,29% Naptári éves évesített szórásadatok Eszközalap PEA 3,70% 2,71% 3,91% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól PEA 0,19% -2,04% 0,29% 0,96% 0,48% Benchmark 0,14% -2,30% 0,30% 1,03% 1,13% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

33 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: Az Európai Bizottság visszavágta az euró zónára vonatkozó növekedési előrejelzéseit, hivatkozva a kereskedelmi konfliktusokra és a lassuló európai konjunktúrára. Az EKB esetében a megelőzően idén nyárra prognosztizált kamatemelés a második félévre tolódhat. Az EKB kormányzótanácsának egyik tagja meglebegtette egy új TLTRO bevezetését a harmatgyenge európai növekedés feltámasztására. Ez különösen az olasz bankszektornak kedvező hír, mivel jövőre elkezdenek kifutni a korábbi TLTRO során lehívott összegek, amelyeket elsősorban az olasz bankok vettek fel, mely nélkül jövőre súlyos likviditási nehézségek alakulhatnak ki. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem felté tlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát a Pénzpiaci Euró eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok keretében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonkezelő saj át véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben a Pénzpiaci Euró eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

34 CÉLDÁTUM 2025 VEGYES ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: április 1. Céldátum: április 1. Típusa: Rövidített neve: CDA Benchmark: 70% MAX, 20% MSCI World index, 5% Dow Jones Euro Stoxx 50 index, 5% Devizanem: Alapkezelő: Letétkezelő: ZMAX HUF Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap célja, hogy hosszú távon mérsékelt kockázatú befektetést kínálva az állampapírok hozamát meghaladó megtérülést érjen el. Az eszközalapban a befektetések összetétele az eszközalap nevében jelzett időpont (céldátum) elérését megelőzően rendszeresen módosításra kerül az eszközalap kockázatának fokozatos csökkentése érdekében. Az eszközalapban tartható bankszámlapénz, bankbetét, rövid lejáratú magyar állampapír is. Az alapkezelő a befektetési stratégiát úgy is megvalósíthatja, hogy az eszközalap eszközeit részben vagy teljesen felhasználva olyan megbízható hátterű alapkezelők által kezelt kollektív befektetési formák értékpapírjait vásárolja meg, A CDA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: A CDA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása amelyek befektetési stratégiája lényeges elemeiben megegyezik az eszközalap stratégiájával. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: mérsékelt (+++(3)) Várható hozamszint: közepes (++++(4)) Az eszközalapba történő befektetés abban az esetben ajánlott, ha a megtakarítás célját a közötti időszakban kívánják megvalósítani. Naptári éves hozamadatok Eszközalap CDA 7,04% 9,14% -2,34% Benchmark 6,70% 6,27% -1,74% Naptári éves évesített szórásadatok Eszközalap CDA 6,03% 3,02% 4,57% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól CDA 0,91% 1,65% 2,01% 5,03% 4,96% Benchmark 1,19% 1,49% 2,52% 3,73% 3,95% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

35 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: Az Európai Bizottság visszavágta az euró zónára vonatkozó növekedési előrejelzéseit, hivatkozva a kereskedelmi konfliktusokra és a lassuló európai konjunktúrára. Az EKB esetében a megelőzően idén nyárra prognosztizált kamatemelés a második félévre tolódhat. Az EKB kormányzótanácsának egyik tagja meglebegtette egy új TLTRO bevezetését a harmatgyenge európai növekedés feltámasztására. Ez különösen az olasz bankszektornak kedvező hír, mivel jövőre elkezdenek kifutni a korábbi TLTRO során lehívott összegek, amelyeket elsősorban az olasz bankok vettek fel, mely nélkül jövőre súlyos likviditási nehézségek alakulhatnak ki. A folyamatosan lanyhuló amerikai konjunktúra számok hatására a FED 1%-ra csökkentette az amerikai GDP első negyedéves évesített növekedését, ami meredek lassulás a tavalyi évi növekedési dinamikához képest. Az amerikai infláció 0,0% lett havi alapon januárban a várt 0,1% helyett. A FED nyitva hagyta a lehetőséget, hogyha az amerikai gazdaság a vártnál jobban teljesít, később még sor kerülhet kamatemelésre. Az eredetileg idénre várt 3-4 kamatemelés helyett már nem várnak szigorítást a piaci szereplők. Szükség esetén a havi 50 Mrd dolláros ütemű mérlegleépítés visszafogása is lehetséges. A kínai-amerikai lehetséges kereskedelmi kompromisszumokkal kapcsolatban mind a két fél úgy nyilatkozott, hogy kész rugalmasan állni a kérdéshez illetve határidőkhöz, mindenképpen szeretnének megegyezni. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát a Céldátum 2025 Vegyes eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok ker etében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonke zelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében vá ltozhat. Kérjük, olvassa el minden esetben a Céldátum 2025 Vegyes eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

36 CÉLDÁTUM 2030 VEGYES ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: április 1. Céldátum: április 1. Típusa: Rövidített neve: CDB Benchmark: 60% MAX, 30% MSCI World index, 5% Dow Jones Euro Stoxx 50 index, 5% Devizanem: Alapkezelő: Letétkezelő: ZMAX HUF Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap célja, hogy hosszú távon mérsékelt kockázatú befektetést kínálva az állampapírok hozamát meghaladó megtérülést érjen el. Az eszközalapban a befektetések összetétele az eszközalap nevében jelzett időpont (céldátum) elérését megelőzően rendszeresen módosításra kerül az eszközalap kockázatának fokozatos csökkentése érdekében. Az eszközalapban tartható bankszámlapénz, bankbetét, rövid lejáratú magyar állampapír is. Az alapkezelő a befektetési stratégiát úgy is megvalósíthatja, hogy az eszközalap eszközeit részben vagy teljesen felhasználva olyan megbízható hátterű alapkezelők által kezelt kollektív befektetési formák értékpapírjait vásárolja meg, amelyek befektetési stratégiája lényeges elemeiben megegyezik az eszközalap stratégiájával. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: mérsékelt (+++(3)) Várható hozamszint: közepes (++++(4)) Az eszközalapba történő befektetés abban az esetben ajánlott, ha a megtakarítás célját a közötti időszakban kívánják megvalósítani. A CDB ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: A CDB eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása Naptári éves hozamadatok Eszközalap CDB 6,48% 11,34% -3,97% Benchmark 6,87% 6,23% -1,94% Naptári éves évesített szórásadatok Eszközalap CDB 7,42% 4,20% 6,63% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól CDB 2,08% 3,51% 2,79% 6,52% 4,85% Benchmark 1,54% 1,27% 3,04% 3,81% 4,08% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

37 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: Az Európai Bizottság visszavágta az euró zónára vonatkozó növekedési előrejelzéseit, hivatkozva a kereskedelmi konfliktusokra és a lassuló európai konjunktúrára. Az EKB esetében a megelőzően idén nyárra prognosztizált kamatemelés a második félévre tolódhat. Az EKB kormányzótanácsának egyik tagja meglebegtette egy új TLTRO bevezetését a harmatgyenge európai növekedés feltámasztására. Ez különösen az olasz bankszektornak kedvező hír, mivel jövőre elkezdenek kifutni a korábbi TLTRO során lehívott összegek, amelyeket elsősorban az olasz bankok vettek fel, mely nélkül jövőre súlyos likviditási nehézségek alakulhatnak ki. A folyamatosan lanyhuló amerikai konjunktúra számok hatására a FED 1%-ra csökkentette az amerikai GDP első negyedéves évesített növekedését, ami meredek lassulás a tavalyi évi növekedési dinamikához képest. Az amerikai infláció 0,0% lett havi alapon januárban a várt 0,1% helyett. A FED nyitva hagyta a lehetőséget, hogyha az amerikai gazdaság a vártnál jobban teljesít, később még sor kerülhet kamatemelésre. Az eredetileg idénre várt 3-4 kamatemelés helyett már nem várnak szigorítást a piaci szereplők. Szükség esetén a havi 50 Mrd dolláros ütemű mérlegleépítés visszafogása is lehetséges. A kínai-amerikai lehetséges kereskedelmi kompromisszumokkal kapcsolatban mind a két fél úgy nyilatkozott, hogy kész rugalmasan állni a kérdéshez illetve határidőkhöz, mindenképpen szeretnének megegyezni. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát a Céldátum 2030 Vegyes eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok keretében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jele ntés a Vagyonkezelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben a Céldátum 2030 Vegyes eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

Allianz Életprogramok 2015. 2015. Január

Allianz Életprogramok 2015. 2015. Január Allianz Életprogramok 2015. 2015. Január - Allianz Életprogramok 2015. Január Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark:

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2019. ÁPRILIS Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100% ZMAX

Részletesebben

Allianz Életprogramok - Euró December

Allianz Életprogramok - Euró December Allianz Életprogramok - Euró 2015. December Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ.HU ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2018. JÚNIUS Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark:

Részletesebben

Allianz Életprogramok - Euró Január

Allianz Életprogramok - Euró Január Allianz Életprogramok - Euró 2016. Január Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ.HU ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2018. MÁJUS Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark:

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ.HU ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2018. DECEMBER Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark:

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2016.

Allianz Életprogramok 2016. Allianz Életprogramok 2016. - Allianz Életprogramok 2016. Február Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2019. MÁRCIUS Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100% ZMAX

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2015. 2015. Február

Allianz Életprogramok 2015. 2015. Február Allianz Életprogramok 2015. 2015. Február - Allianz Életprogramok 2015. Február Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA

Részletesebben

Allianz Életprogramok - Euró Augusztus

Allianz Életprogramok - Euró Augusztus Allianz Életprogramok - Euró 2017. Augusztus Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül

Részletesebben

Allianz Életprogramok Április

Allianz Életprogramok Április Allianz Életprogramok 2015. 2015. Április - Allianz Életprogramok 2015. Április Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2018. NOVEMBER Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100% ZMAX

Részletesebben

Választható eszközalapok és portfóliók bemutatása

Választható eszközalapok és portfóliók bemutatása 2. számú melléklet Az Allianz Gondoskodás Programok Általános és Különös Szerződési Feltételeihez Választható eszközalapok és portfóliók bemutatása Érvényes: isszavonásig A rész Eszközalapok 1 Általános

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2019. JÚLIUS Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100% ZMAX

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ.HU ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2018. AUGUSZTUS Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark:

Részletesebben

Allianz Életprogramok November

Allianz Életprogramok November Allianz Életprogramok 2014. 2014. November Allianz Életprogramok 2014. November Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2019. JÚNIUS Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100% ZMAX

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2018. OKTÓBER Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100% ZMAX

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2019. JANUÁR Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100% ZMAX

Részletesebben

Allianz Életprogramok - Euró Április

Allianz Életprogramok - Euró Április Allianz Életprogramok - Euró 2016. Április Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül

Részletesebben

Választható eszközalapok és portfóliók bemutatása

Választható eszközalapok és portfóliók bemutatása 5. számú melléklet Az Általános Szerződési Feltételekhez Választható eszközalapok és portfóliók bemutatása Életprogramok szerződésekhez Érvényes: 2016. július 1-jétől visszavonásig A rész Eszközalapok

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ.HU ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2018. SZEPTEMBER Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark:

Részletesebben

ELEMZÉS A UNIT-LINKED ALAPOKRÓL - HUNGÁRIA ALAP 2019.I. NEGYEDÉV

ELEMZÉS A UNIT-LINKED ALAPOKRÓL - HUNGÁRIA ALAP 2019.I. NEGYEDÉV ELEMZÉS A UNIT-LINKED ALAPOKRÓL - HUNGÁRIA ALAP 2019.I. NEGYEDÉV MAKROGAZDASÁG MAGYARORSZÁG A Standard & Poor's BBB- -ról BBB -re minősítette fel a hazai adósságot, így már Magyarország két fokozattal

Részletesebben

Allianz Életprogramok - Euró 2015. Október

Allianz Életprogramok - Euró 2015. Október Allianz Életprogramok - Euró 2015. Október Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2019. AUGUSZTUS Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok - Euró Február

Allianz Életprogramok - Euró Február Allianz Életprogramok - Euró 2016. Február Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül

Részletesebben

Allianz Életprogramok - Euró 2015. Július

Allianz Életprogramok - Euró 2015. Július Allianz Életprogramok - Euró 2015. Július Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül

Részletesebben

Allianz Életprogramok - Euró 2015. Május

Allianz Életprogramok - Euró 2015. Május Allianz Életprogramok - Euró 2015. Május Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2018.

Allianz Életprogramok 2018. Allianz Életprogramok 2018. - Allianz Életprogramok 2018. Január Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2014.

Allianz Életprogramok 2014. Allianz Életprogramok 2014. Allianz Életprogramok 2014. Október Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok - Euró 2015. Szeptember

Allianz Életprogramok - Euró 2015. Szeptember Allianz Életprogramok - Euró 2015. Szeptember Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül

Részletesebben

Választható eszközalapok bemutatása

Választható eszközalapok bemutatása 5. számú melléklet Az Általános Szerződési Feltételekhez Választható eszközalapok bemutatása Életprogramok szerződésekhez Érvényes: 2017. január 1-jétől visszavonásig A rész Eszközalapok 1 Általános tudnivalók

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2015.

Allianz Életprogramok 2015. Allianz Életprogramok 2015. - Allianz Életprogramok 2015. Március Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2017.

Allianz Életprogramok 2017. Allianz Életprogramok 2017. - Allianz Életprogramok 2017. Augusztus Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark:

Részletesebben

Allianz Életprogramok - Euró Június

Allianz Életprogramok - Euró Június Allianz Életprogramok - Euró 2016. Június Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2017.

Allianz Életprogramok 2017. Allianz Életprogramok 2017. - Allianz Életprogramok 2017. Október Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2015.

Allianz Életprogramok 2015. Allianz Életprogramok 2015. - Allianz Életprogramok 2015. December Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2017.

Allianz Életprogramok 2017. Allianz Életprogramok 2017. - Allianz Életprogramok 2017. December Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Élet- és személybiztosítás. HozamMix Életprogram. Befektetési melléklet AHE-21316/BM1 1/10

Élet- és személybiztosítás. HozamMix Életprogram. Befektetési melléklet AHE-21316/BM1 1/10 Élet- és személybiztosítás HozamMix Életprogram Befektetési melléklet 1 1/10 2. számú melléklet A HozamMix Életprogram Szerzõdési Feltételeihez Választható eszközalapok és portfóliók bemutatása Érvényes:

Részletesebben

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok PÉNZPIACI befektetési eszközalap portfólió Benchmark: RMAX Típus: Rövid lejáratú állampapír Árfolyam 1,638 HUF/egység Valuta HUF Portfolió nagysága 8 180 498 608 HUF Kockázati besorolás: alacsony A bemutatott

Részletesebben

Allianz Gondoskodás. Program (942110) Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

Allianz Gondoskodás. Program (942110) Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás www.allianz.hu Allianz Gondoskodás Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Program (942110) Ügyfél-tájékoztató, Kondíciós listák, Választható eszközalapok és portfóliók 1 / 29 Ügyfél-tájékoztató

Részletesebben

Választható eszközalapok bemutatása

Választható eszközalapok bemutatása 6. számú melléklet Az Általános Szerződési Feltételekhez Választható eszközalapok bemutatása az Életprogramok - Euró szerződésekhez Érvényes: 2015. december 15-től visszavonásig A rész Eszközalapok 1 Általános

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2018.

Allianz Életprogramok 2018. Allianz Életprogramok 2018. - Allianz Életprogramok 2018. Február Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok PÉNZPIACI befektetési eszközalap portfólió Benchmark: RMAX Típus: Rövid lejáratú állampapír Árfolyam 1,657HUF/egység Valuta HUF Portfolió nagysága 7 625 768 268 HUF Kockázati besorolás: alacsony A bemutatott

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2015.

Allianz Életprogramok 2015. Allianz Életprogramok 2015. - Allianz Életprogramok 2016. Január Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

ALLIANZ.HU ALLIANZ ÉLETPROGRAM ÉLET- ÉS SZEMÉLYBIZTOSÍTÁS. Az eszközalapokra vonatkozó konkrét információk AHE-21286/E1 1/37

ALLIANZ.HU ALLIANZ ÉLETPROGRAM ÉLET- ÉS SZEMÉLYBIZTOSÍTÁS. Az eszközalapokra vonatkozó konkrét információk AHE-21286/E1 1/37 ALLIANZ.HU ALLIANZ ÉLETPROGRAM ÉLET- ÉS SZEMÉLYBIZTOSÍTÁS Az eszközalapokra vonatkozó konkrét információk 1/37 PÉNZPIACI FORINT (PPA) ESZKÖZALAPRA VONATKOZÓ KONKRÉT INFORMÁCIÓK TERMÉK A termék neve: Allianz

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2015.

Allianz Életprogramok 2015. Allianz Életprogramok 2015. - Allianz Életprogramok 2015. Október Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

EGYSZERI DÍJFIZETÉSŰ ALLIANZ ÉLETPROGRAM NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI ZÁRADÉKKAL

EGYSZERI DÍJFIZETÉSŰ ALLIANZ ÉLETPROGRAM NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI ZÁRADÉKKAL ÉLET- ÉS SZEMÉLYBIZTOSÍTÁS ALLIANZ.HU EGYSZERI DÍJFIZETÉSŰ ALLIANZ ÉLETPROGRAM NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI ZÁRADÉKKAL Az okra vonatkozó konkrét információk 1/37 PÉNZPIACI FORINT (PPA) ESZKÖZALAPRA VONATKOZÓ KONKRÉT

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2017.

Allianz Életprogramok 2017. Allianz Életprogramok 2017. - Allianz Életprogramok 2017. Június Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Gondoskodás Programok

Allianz Gondoskodás Programok www.allianz.hu Élet- és személybiztosítás Allianz Gondoskodás Programok Ügyfél-tájékoztató, Különös Szerződési Feltételek, Kondíciós listák, Választható eszközalapok és portfóliók Tartalom Allianz Gondoskodás

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2017.

Allianz Életprogramok 2017. Allianz Életprogramok 2017. - Allianz Életprogramok 2017. Július Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2016.

Allianz Életprogramok 2016. Allianz Életprogramok 2016. - Allianz Életprogramok 2016. Október Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2018.

Allianz Életprogramok 2018. Allianz Életprogramok 2018. - Allianz Életprogramok 2018. Március Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2016.

Allianz Életprogramok 2016. Allianz Életprogramok 2016. - Allianz Életprogramok 2016. Április Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2017.

Allianz Életprogramok 2017. Allianz Életprogramok 2017. - Allianz Életprogramok 2017. Március Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2016.

Allianz Életprogramok 2016. Allianz Életprogramok 2016. - Allianz Életprogramok 2016. November Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

2015. Február. Allianz Életprogramok - Euró Február

2015. Február. Allianz Életprogramok - Euró Február Allianz Életprogramok - Euró 2015. Február 2015. Február Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2017.

Allianz Életprogramok 2017. Allianz Életprogramok 2017. - Allianz Életprogramok 2017. November Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

2015. Április. Allianz Életprogramok - Euró 2015. Április

2015. Április. Allianz Életprogramok - Euró 2015. Április Allianz Életprogramok - Euró 2015. Április 2015. Április Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2016.

Allianz Életprogramok 2016. Allianz Életprogramok 2016. - Allianz Életprogramok 2016. December Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2015.

Allianz Életprogramok 2015. Allianz Életprogramok 2015. - Allianz Életprogramok 2015. Szeptember Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark:

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2015.

Allianz Életprogramok 2015. Allianz Életprogramok 2015. - Allianz Életprogramok 2015. Május Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

2015. Augusztus. Allianz Életprogramok - Euró 2015. Augusztus

2015. Augusztus. Allianz Életprogramok - Euró 2015. Augusztus Allianz Életprogramok - Euró 2015. Augusztus 2015. Augusztus Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok

Részletesebben

ALLIANZ GONDOSKODÁS PROGRAM PLUSZ

ALLIANZ GONDOSKODÁS PROGRAM PLUSZ ÉLET- ÉS SZEMÉLYBIZTOSÍTÁS ALLIANZ.HU ALLIANZ GONDOSKODÁS PROGRAM PLUSZ Az eszközalapokra vonatkozó konkrét információk 1/32 PÉNZPIACI FORINT (PPA) ESZKÖZALAPRA VONATKOZÓ KONKRÉT INFORMÁCIÓK TERMÉK A termék

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2016.

Allianz Életprogramok 2016. Allianz Életprogramok 2016. - Allianz Életprogramok 2016. Május Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2017.

Allianz Életprogramok 2017. Allianz Életprogramok 2017. - Allianz Életprogramok 2017. Szeptember Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark:

Részletesebben

Választható eszközalapok bemutatása

Választható eszközalapok bemutatása 6. számú melléklet Az Általános Szerződési Feltételekhez Választható eszközalapok bemutatása az Életprogramok - Euró szerződésekhez Érvényes: 2017. január 1-jétől visszavonásig A rész Eszközalapok 1 Általános

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2015.

Allianz Életprogramok 2015. Allianz Életprogramok 2015. - Allianz Életprogramok 2015. Június Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2017.

Allianz Életprogramok 2017. Allianz Életprogramok 2017. - Allianz Életprogramok 2017. Április Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2017.

Allianz Életprogramok 2017. Allianz Életprogramok 2017. - Allianz Életprogramok 2017. Május Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2016.

Allianz Életprogramok 2016. Allianz Életprogramok 2016. - Allianz Életprogramok 2016. Augusztus Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark:

Részletesebben

Ügyfél-tájékoztató. az Allianz Gondoskodás Program Plusz ( ) befektetési egységekhez kötött életbiztosításról. Tisztelt leendő Partnerünk!

Ügyfél-tájékoztató. az Allianz Gondoskodás Program Plusz ( ) befektetési egységekhez kötött életbiztosításról. Tisztelt leendő Partnerünk! www.allianz.hu Allianz Gondoskodás Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Program Plusz (942210) Ügyfél-tájékoztató, Különös Szerződési Feltételek, Kondíciós listák, Választható eszközalapok és

Részletesebben

2015. Január. Allianz Életprogramok - Euró 2015. Január

2015. Január. Allianz Életprogramok - Euró 2015. Január Allianz Életprogramok - Euró 2015. Január 2015. Január Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem

Részletesebben

kedd, 2015. április 28. Vezetői összefoglaló

kedd, 2015. április 28. Vezetői összefoglaló kedd, 2015. április 28. Vezetői összefoglaló A vezető nyugat-európai börzék pluszban, az amerikai részvényindexek mínuszban zártak tegnap. 300-as szint alá erősödött az euró/forint árfolyam ma reggel.

Részletesebben

Allianz Gondoskodás Programok

Allianz Gondoskodás Programok www.allianz.hu Élet- és személybiztosítás Allianz Gondoskodás Programok Ügyfél-tájékoztató, Különös Szerződési Feltételek, Kondíciós listák, Választható eszközalapok és portfóliók Tartalom Allianz Gondoskodás

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2015.

Allianz Életprogramok 2015. Allianz Életprogramok 2015. - Allianz Életprogramok 2015. Augusztus Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark:

Részletesebben

hétfő, március 2. Vezetői összefoglaló

hétfő, március 2. Vezetői összefoglaló hétfő, 2015. március 2. Vezetői összefoglaló Amerikában negatív tartományban zártak a vezető részvényindexek, Európában a lassuló amerikai GDP-adat segítette a kereskedést. A forint kilenchavi csúcsa közelében,

Részletesebben

csütörtök, április 2. Vezetői összefoglaló

csütörtök, április 2. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2015. április 2. Vezetői összefoglaló A vezető nyugat-európai börzék nyereséggel, az amerikai részvényindexek veszteséggel zártak tegnap. A forint erősödésének köszönhetően az EUR/HUF árfolyam

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2016.

Allianz Életprogramok 2016. Allianz Életprogramok 2016. - Allianz Életprogramok 2016. Szeptember Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark:

Részletesebben

Havi elemzés. Az Allianz Életprogramok eszközalapjairól. 2011. június 1. 2011. június 30.

Havi elemzés. Az Allianz Életprogramok eszközalapjairól. 2011. június 1. 2011. június 30. Havi elemzés Az Allianz Életprogramok eszközalapjairól. június.. június 3. Általános összefoglaló Jegybanki alapkamatok. június 3 Deviza övezet Mértéke Érvényes MNB (magyar) 6,%..5 ECB (Európai Unió),5%.4.7

Részletesebben

ALLIANZ BÓNUSZ ÉLETPROGRAM NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI ZÁRADÉKKAL

ALLIANZ BÓNUSZ ÉLETPROGRAM NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI ZÁRADÉKKAL ÉLET- ÉS SZEMÉLYBIZTOSÍTÁS ALLIANZ.HU ALLIANZ BÓNUSZ ÉLETPROGRAM NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI ZÁRADÉKKAL Az eszközalapokra vonatkozó konkrét információk 1/37 PÉNZPIACI FORINT (PPA) ESZKÖZALAPRA VONATKOZÓ KONKRÉT

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2016.

Allianz Életprogramok 2016. Allianz Életprogramok 2016. - Allianz Életprogramok 2016. Június Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

csütörtök, szeptember 10. Vezetői összefoglaló

csütörtök, szeptember 10. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2015. szeptember 10. Vezetői összefoglaló Szerdán a vezető európai részvényindexek nyereséggel zártak a két Ázsiából érkező kedvező piaci hír hatására, míg az amerikai börzék 1,5 százalék körüli

Részletesebben

Allianz Életprogramok - Euró 2016. Május

Allianz Életprogramok - Euró 2016. Május Allianz Életprogramok - Euró 2016. Május Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül

Részletesebben

Allianz Gondoskodás Programok

Allianz Gondoskodás Programok www.allianz.hu Élet- és személybiztosítás Allianz Gondoskodás Programok Ügyfél-tájékoztató, Különös Szerződési Feltételek, Kondíciós listák, Választható eszközalapok és portfóliók Tartalom Allianz Gondoskodás

Részletesebben

Vezetői összefoglaló október 10.

Vezetői összefoglaló október 10. 2016. október 10. Vezetői összefoglaló Hétfő reggelre a forint mindhárom vezető devizával szemben gyengült. A BUX 6,7 milliárd forintos, átlag alatti forgalom mellett 0,14 százalékos emelkedéssel fejezte

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2016.

Allianz Életprogramok 2016. Allianz Életprogramok 2016. - Allianz Életprogramok 2016. Július Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Makrogazdaság ELEMZÉS A UNIT-LINKED ALAPOKRÓL - HUNGÁRIA ALAP I. negyedév. Magyarország. Nemzetközi gazdaság

Makrogazdaság ELEMZÉS A UNIT-LINKED ALAPOKRÓL - HUNGÁRIA ALAP I. negyedév. Magyarország. Nemzetközi gazdaság ELEMZÉS A UNIT-LINKED ALAPOKRÓL - HUNGÁRIA ALAP 2018.I. negyedév Makrogazdaság Magyarország A KSH tájékoztatása alapján a magyar gazdaság a tavalyi utolsó negyedévben 4,8%-kal bővült az egy évvel korábbi

Részletesebben

Allianz Életprogramok

Allianz Életprogramok www.allianz.hu Allianz Életprogramok Élet- és személybiztosítás Ügyfél-tájékoztatók, Különös Szerződési Feltételek, Kondíciós listák, Választható eszközalapok és portfóliók Tartalom Allianz Életprogram

Részletesebben

ALLIANZ BÓNUSZ ÉLETPROGRAM-EURÓ

ALLIANZ BÓNUSZ ÉLETPROGRAM-EURÓ ÉLET- ÉS SZEMÉLYBIZTOSÍTÁS ALLIANZ.HU ALLIANZ BÓNUSZ ÉLETPROGRAM-EURÓ Az eszközalapokra vonatkozó konkrét információk BIZTONSÁGOS KÖTVÉNY EURÓ (BKE) ESZKÖZALAPRA VONATKOZÓ KONKRÉT INFORMÁCIÓK TERMÉK A

Részletesebben

Hírlevél ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalapjainak teljesítményéről

Hírlevél ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalapjainak teljesítményéről Hírlevél ERGO Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás eszközalapjainak teljesítményéről 2016.07.29 Smart Child Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Smart Senior Befektetési egységekhez kötött

Részletesebben

Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsôsorban pénzpiaci betétekbe és rövid futamidejû állampapírokba fektet.

Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe, elsôsorban pénzpiaci betétekbe és rövid futamidejû állampapírokba fektet. CIB Hozamgarantált Betét Alap Portfoliójelentés 2008. október 31. AZ ALAP HOZAM / KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA alacsony pénzpiaci alapok kötvényalapok vegyes alapok részvényalapok Havi jelentés magas www.cib.hu

Részletesebben

OTP Dollár Pénzpiaci Alap

OTP Dollár Pénzpiaci Alap OTP Dollár Pénzpiaci OTP Dollár Pénzpiaci Nyíltvégű, nyilvános, pénzpiaci alap 2001. december 13. 100% MLUSNB01 Befektetési politika: az alap célja, hogy aktív befektetési politikával az Amerikai Egyesült

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2017.

Allianz Életprogramok 2017. Allianz Életprogramok 2017. - Allianz Életprogramok 2017. Január Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Vezetői összefoglaló március 27.

Vezetői összefoglaló március 27. 2017. március 27. Vezetői összefoglaló Hétfő reggelre a forint árfolyama az euróhoz és a svájci frankhoz képest gyengült, a dollárral szemben pedig erősödött. A BUX 5,8 milliárd forintos, átlag alatti

Részletesebben

szerda, április 15. Vezetői összefoglaló

szerda, április 15. Vezetői összefoglaló szerda, 2015. április 15. Vezetői összefoglaló Kedden vegyesen teljesítettek az amerikai és az európai részvényindexek. Erősödni tudott a forint a dollárral és a svájci frankkal szemben is. A BUX záróértéke

Részletesebben

Vezetői összefoglaló szeptember 18.

Vezetői összefoglaló szeptember 18. 2017. szeptember 18. Vezetői összefoglaló Hétfő reggelre a forint árfolyama mindhárom vezető devizával szemben gyengült. A BUX 15,5 milliárd forintos, átlag feletti forgalom mellett 0,22 százalékos emelkedéssel

Részletesebben

ELEMZÉS A UNIT-LINKED ALAPOKRÓL - HUNGÁRIA ALAP

ELEMZÉS A UNIT-LINKED ALAPOKRÓL - HUNGÁRIA ALAP ELEMZÉS A UNIT-LINKED ALAPOKRÓL - HUNGÁRIA ALAP 2014.IV. negyedév Makrogazdaság Magyarország Az Európai Bizottság legutóbbi előrejelzésében a magyar gazdaságra vonatkozóan 2,5%-os növekedést vár 2015-re,

Részletesebben

hétfő, augusztus 5. Vezetői összefoglaló

hétfő, augusztus 5. Vezetői összefoglaló hétfő, 2013. augusztus 5. Vezetői összefoglaló Vegyes amerikai makroadatok jelentek meg, a munkanélküliségi ráta ötéves mélypontján tartózkodik, ugyanakkor a foglalkoztatottság bővülése elmaradt az elemzői

Részletesebben