ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF"

Átírás

1 ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF AUGUSZTUS Befektetési jelentés

2 ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100% ZMAX index Devizanem: HUF ÁRFOLYAMGARANCIA: Az eszközalap árfolyama minden 3. év első értékelési napján nem lehet alacsonyabb a három évvel korábbi, év eleji értéknél. Alapkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Letétkezelő: Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap elsődlegesen olyan lejárattal rendelkező állampapírokba fektet, amelyeknél a befektetési politika (pozitív hozamvárakozás) elérhető és az árfolyamvédelem biztosítható. A portfólió ezen kívül tartalmazhat bankbetéteket, repó ügyleteket, magyar vállalati és hitelintézeti AZ ÁGA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az ÁGA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása kötvényeket, magyar jelzálogleveleket, valamint bankszámlapénzt is. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: alacsony (+ (1)) Várható hozamszint: alacsony (++ (2)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik alacsony kockázat mellett stabil hozamot biztosítva szeretnék megtakarításaikat befektetni. Naptári éves hozamadatok ÁGA 2,62% 1,42% 5,70% 0,72% 0,40% Benchmark 2,46% 1,25% 0,81% 0,11% 0,05% Naptári éves évesített szórásadatok ÁGA 0,16% 0,18% 1,31% 0,50% 0,40% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól ÁGA 0,52% 1,51% 3,64% 1,81% 5,19% Benchmark -0,02% 0,003% 0,05% 0,06% 4,54% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

3 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: A Rating and Investment (R&I) hitelminősítő BBB-ről BBB+ szintre emelte a magyar hosszú lejáratú államadósságot, vagyis egy fokozattal felminősítette Magyarországot. Az intézmény az indoklásában a makrogazdasági eredményeket emelte ki. A magyar fokozat így eggyel feljebb van, mint a Fitch és a Standard&Poor's besorolása, és kettővel jobb, mint a Moody's értékelése. Azonban az R&I kevésbé figyelt hitelminősítő, mint a többi, ezért a lépésnek nem volt piaci hatása. A második negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye 5,1%-kal haladta meg az egy évvel korábbi szintet. Az előző negyedévben még 5,2%-os volt a GDPnövekedés, a piaci várakozás 4,7% volt. A szakértők gazdasági lassulást vártak, ami bejött, de a lassulás mértéke kisebb volt. Az előző negyedévhez képest 1,1%-os volt a növekedés, ezzel immár két év fél éve szakadatlanul legalább 1%-os bővülést produkál a magyar gazdaság. A KSH annyit közölt, hogy a növekedéshez az ipar, az építőipar és a piaci alapú szolgáltatások járultak hozzá a legnagyobb mértékben. A jegybanki alapkamat mértékén a Monetáris Tanács május 25-e óta továbbra sem változtatott. A magyar fizetőeszköz árfolyama romlott, 331,1 EUR/HUF árfolyamon zárt. Az ország kockázati megítélése javult, a magyar CDS felár 3,2%-kal múlta alul az előző hó végi záró értéket. Az ÁKK rövid referencia hozamainál csökkenő tendencia volt tapasztalható, a 3 hónapos hozam 0,05%-ról 0,04%- ra, a 6 hónapos referencia hozam 0,07%-ról 0,05%-ra, az 1 éves hozam pedig 0,05%-ról 0,03%-ra ereszkedett. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát az Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok keretében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megi smerését. A Befektetési jelentés a Vagyonkezelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megj elenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben az Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Tájékoztatóját, illetve to vábbi információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

4 MAGYAR KÖTVÉNY ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: június 1. Típusa: kötvény Rövidített neve: MKA Benchmark: 90% MAX, 10% ZMAX index Devizanem: HUF Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap elsődlegesen a Magyar Állam által kibocsátott és garantált államkötvényekbe fektet. Az eszközalapba emellett néhány különösen jó pénzügyi minősítésű magyar vállalat, illetve külföldi társaság magyarországi leányvállalata által kibocsátott kötvények, hitelintézeti kötvények, továbbá jelzáloglevelek is bevonhatóak. A kamatkockázat kezelése érdekében az eszközalap portfóliójában tartható bankbetét, illetve bankszámlapénz is. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: mérsékelt (+++ (3)) Várható hozamszint: közepes (++++ (4)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik alacsony kockázat mellett versenyképes kötvénypiaci hozamot biztosítva szeretnék megtakarításaikat befektetni. AZ MKA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az MKA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása Naptári éves hozamadatok MKA 11,33% 4,29% 6,11% 5,85% -0,99% Benchmark 11,53% 4,16% 6,12% 5,76% -0,84% Naptári éves évesített szórásadatok MKA 4,09% 3,60% 2,62% 1,65% 2,70% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól MKA 1,58% 3,99% 9,34% 4,52% 7,06% Benchmark 1,38% 3,86% 9,16% 4,48% 7,36% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

5 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: A Rating and Investment (R&I) hitelminősítő BBB-ről BBB+ szintre emelte a magyar hosszú lejáratú államadósságot, vagyis egy fokozattal felminősítette Magyarországot. Az intézmény az indoklásában a makrogazdasági eredményeket emelte ki. A magyar fokozat így eggyel feljebb van, mint a Fitch és a Standard&Poor's besorolása, és kettővel jobb, mint a Moody's értékelése. Azonban az R&I kevésbé figyelt hitelminősítő, mint a többi, ezért a lépésnek nem volt piaci hatása. A második negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye 5,1%-kal haladta meg az egy évvel korábbi szintet. Az előző negyedévben még 5,2%-os volt a GDPnövekedés, a piaci várakozás 4,7% volt. A szakértők gazdasági lassulást vártak, ami bejött, de a lassulás mértéke kisebb volt. Az előző negyedévhez képest 1,1%- os volt a növekedés, ezzel immár két év fél éve szakadatlanul legalább 1%-os bővülést produkál a magyar gazdaság. A KSH annyit közölt, hogy a növekedéshez az ipar, az építőipar és a piaci alapú szolgáltatások járultak hozzá a legnagyobb mértékben. A jegybanki alapkamat mértékén a Monetáris Tanács május 25-e óta továbbra sem változtatott. A magyar fizetőeszköz árfolyama romlott, 331,1 EUR/HUF árfolyamon zárt. Az ország kockázati megítélése javult, a magyar CDS felár 3,2%-kal múlta alul az előző hó végi záró értéket. Az ÁKK rövid referencia hozamainál csökkenő tendencia volt tapasztalható, a 3 hónapos hozam 0,05%-ról 0,04%- ra, a 6 hónapos referencia hozam 0,07%-ról 0,05%-ra, az 1 éves hozam pedig 0,05%-ról 0,03%-ra ereszkedett. A hosszú hozamok esetében a 10 éves magyar referencia hozam 2,28%-ról 1,90%-ra, míg a 15 éves referenciahozam 2,66%-ról 2,30%-ra ereszkedett. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, n em tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát a Magyar Kötvény eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Él etprogramok keretében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonkezelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A V agyonkezelő nem vállal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben a Magyar Kötvény eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( lianz.hu), vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

6 MAGYAR RÉSZVÉNY ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: június 1. Típusa: részvény Rövidített neve: MRA Benchmark: 95% BUX, 5% ZMAX index Devizanem: HUF Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap elsősorban a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett, nagy likviditással és jó növekedési kilátásokkal rendelkező részvényekbe fektet, szem előtt tartva a portfólió megfelelő diverzifikációját a kockázat csökkentése céljából. Az irányadó tőzsdeindex hozamának meghaladása érdekében az eszközalapba kismértékben a tőzsdén kívül jegyzett, nagy likviditású részvény is kerülhet. A portfólió tartalmazhat rövid lejáratú magyar állampapírokat, bankbetéteket, bankszámlapénzt is. A hatékony portfólió kialakítás érdekében, valamint arbitrázs céljával az eszközalapban származtatott ügyletek is szerepelhetnek. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: magas (+++++ (5)) Várható hozamszint: magas ( (6)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik a magas hozam elérése érdekében hajlandóak magas kockázat vállalására megtakarításuk befektetésekor. AZ MRA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az MRA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása Naptári éves hozamadatok MRA -9,68% 41,01% 31,86% 20,39% -0,81% Benchmark -9,73% 41,42% 31,99% 21,83% -0,50% Naptári éves évesített szórásadatok MRA 16,21% 17,29% 15,45% 12,34% 17,03% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól MRA -2,42% -2,66% 6,35% 1,71% 5,50% Benchmark -2,27% -2,57% 6,57% 2,16% 6,02% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

7 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: Kereskedelmi háborúk, globális lassulás, politikai bizonytalanságok egész sora mozgatta a piacokat. A magyar részvénypiac indexe, a BUX index az előző hó végi adathoz képest alulteljesített, a pontos előző havi záró értékről pontig ereszkedett, mely 2,4%- os árfolyamcsökkenést eredményezett. A hónap folyamán a blue chipek rendre estek, az OTP teljesítményén (-2,4%) is érezhető volt, annak ellenére, hogy rekordprofitot ért el a második negyedévben a cégcsoport, továbbá céláremelés is érkezett a JP Morgan részéről ( forintról forintra emelte OTPcélárát a JP Morgan). A MOL (-1,7%) is negatívban zárt az erős negyedév ellenére, az olajpapírok esését támogatta, hogy a horvát kormány az euró bevezetése érdekében privatizálást tervez, így aligha kerülhet sor az INA megvásárlására. Az MTEL árfolyama is esett (-1,1%), pedig a jelenlegi környezet kedvez a defenzív részvényeknek. A társaság a T-Systems eladása ellenére változatlanul hagyta az idei célszámokat, így a 27 forintos osztaléktervet is. A Richter (-3,1%) továbbra is gyengélkedik. Bár a Q2-es számok minden főbb soron kedvezőbben alakultak a vártnál, ez szinte kizárólag a cariprazine kimagasló teljesítményének köszönhető. Az Esmya értékesítése 4,1 millió euróról 7,3 millió euróra nőtt. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát a Magyar Részvény eszközalap jövőbeli teljesítm ényére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok keretében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonkezelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő n em vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információ k megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben a Magyar Részvény eszközalap Tájékoztatóját, illetve további in formációkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

8 EURÓPAI KÖTVÉNY ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: június 1. Típusa: kötvényalapba fektető eszközalap Rövidített neve: EKA Benchmark: 95% Barclay s Euro Aggregate, 5% ZMAX Devizanem: EUR BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap elsődlegesen európai országok euróban kibocsátott állampapírjaiba, valamint vállalati kötvényekbe, hitelintézeti kötvényekbe, jelzáloglevelekbe fektet. Az alapkezelő az eszközalapba a kitűzött cél elérése érdekében nem európai országok európai leányvállalatainak euróban kibocsátott vállalati kötvényeit is elhelyezheti, továbbá euró bankbetétekben is tarthatja az eszközök egy részét. Az eszközalap portfóliójában tartható bankszámlapénz, bankbetét, rövid lejáratú magyar állampapír is. Az alapkezelő a befektetési stratégiát úgy is megvalósíthatja, hogy az eszközalap eszközeit részben vagy teljesen Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. felhasználva olyan más, megbízható hátterű alapkezelők által kezelt kollektív befektetési formák értékpapírjait vásárolja meg, amelyek befektetési stratégiája lényeges elemeiben megegyezik az eszközalap stratégiájával. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: mérsékelt (++ (2)) Várható hozamszint: közepes (+++ (3)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik az árfolyamkockázatot vállalva szeretnének részesedni a nemzetközi kötvénypiacokon elérhető hozamokból és az alapok eszközalapja struktúra előnyeiből. AZ EKA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az EKA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása Naptári éves hozamadatok EKA 19,08% 0,96% 2,71% -0,15% 4,02% Benchmark 18,67% 0,43% 2,61% 0,43% 4,06% Naptári éves évesített szórásadatok EKA 6,23% 7,56% 5,06% 4,41% 5,07% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól EKA 3,67% 8,44% 13,22% 9,35% 7,00% Benchmark 3,14% 7,35% 11,21% 8,90% 6,45% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

9 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: Az eurózónában 1,1%-ra mérséklődött a GDP növekedés, Németországban mindössze 0,4%-ot mértek, mely elsődlegesen a gyengélkedő exportnak tudható be. A német jegybank szerint nincs szükség fiskális élénkítésre, annak ellenére, hogy prognózisuk szerint a német gazdaság a harmadik negyedévben is enyhén zsugorodhat. Európában a brit parlament felfüggesztésének indítványozása tovább növeli a hard Brexit kockázatát, miközben az olasz kormányválság (előrehozott választások nélkül is új koalíciós kormány alakuljon) átmeneti megoldása pozitívan értékelhető. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymut atóak, illetőleg nem jelentenek garanciát az Európai Kötvény eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyette síti az Allianz Életprogramok keretében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonke zelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben az Európai Kötvény eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

10 EURÓPAI RÉSZVÉNY ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: június 1. Típusa: részvényalapba fektető eszközalap Rövidített neve: ERA Benchmark: 95% Dow Jones Euro Stoxx 50, 5% ZMAX Devizanem: EUR Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap az eurózóna tőzsdéin jegyzett, nagy likviditású, jó növekedési potenciállal rendelkező vállalatok részvényeibe fektet, szem előtt tartva az ágazatok közötti diverzifikációt is. Az eszközalapban tartható bankszámlapénz, bankbetét, rövid lejáratú magyar állampapír is. Az alapkezelő a befektetési stratégiát úgy is megvalósíthatja, hogy az eszközalap eszközeit részben vagy teljesen felhasználva olyan más, megbízható hátterű alapkezelők által kezelt kollektív befektetési formák értékpapírjait vásárolja meg, amelyek befektetési stratégiája lényeges elemeiben megegyezik az eszközalap stratégiájával. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: közepes (++++ (4)) Várható hozamszint: magas (+++++ (5)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik az árfolyamkockázatot vállalva szeretnének részesedni a nemzetközi részvénypiacokon elérhető tőkenövekményből és az alapok eszközalapja struktúra előnyeiből. AZ ERA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az ERA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása Naptári éves hozamadatok ERA 10,76% 7,28% 2,07% 9,02% -8,45% Benchmark 9,90% 6,71% 1,87% 9,61% -10,69% Naptári éves évesített szórásadatok ERA 16,38% 21,90% 20,04% 9,83% 13,15% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól ERA 0,16% 6,37% 5,70% 6,96% 5,84% Benchmark 0,13% 6,43% 5,08% 6,61% 5,48% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

11 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: Az eurózónában 1,1%-ra mérséklődött a GDP növekedés, Németországban mindössze 0,4%-ot mértek, mely elsődlegesen a gyengélkedő exportnak tudható be. A német jegybank szerint nincs szükség fiskális élénkítésre, annak ellenére, hogy prognózisuk szerint a német gazdaság a harmadik negyedévben is enyhén zsugorodhat. Európában a brit parlament felfüggesztésének indítványozása tovább növeli a hard Brexit kockázatát, miközben az olasz kormányválság (előrehozott választások nélkül is új koalíciós kormány alakuljon) átmeneti megoldása pozitívan értékelhető. A vezető európai tőzsdeindexek egységesen estek, az Euro Stoxx 50 index 1,2%-kal, a német DAX index 2,1%-kal, az FTSE londoni részvényindex pedig 5,0%- kal teljesítette alul az elmúlt hónap teljesítményét. Az S&P 500 index 1,8%-kal esett az előző havi záróértékhez képest. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát az Európai Részvény eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok keretében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonke zelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem v állal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben az Európai Részvény eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

12 NEMZETKÖZI INGATLAN ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: június 1. Típusa: ingatlanalapba fektető eszközalap Rövidített neve: NIA Benchmark: 95% BAIF UCITS OEF, 5% ZMAX Devizanem: EUR Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap elsősorban az Európai Unió jelentős gazdasági központjaiban eszközöl ingatlanbefektetéseket, amelyek megtérülését és hozamát hosszú távú üzleti jellegű bérbeadásokkal biztosítja. Az eszközalap ezen kívül részesedést szerezhet ingatlanhasznosító társaságokban, valamint az Európai Unión kívül eső térségekben (elsősorban Kelet-Európa, Észak- Amerika, Távol-Kelet) történő ingatlanbefektetést is megvalósíthat. Az eszközalap likviditásának biztosítása érdekében az eszközalap tartalmazhat az Európai Unióban kibocsátott állampapírokat, pénzpiaci- és kötvényalapokat is. Az eszközalapban tartható bankszámlapénz, bankbetét, rövid lejáratú magyar állampapír is. Az alapkezelő a befektetési stratégiát úgy is megvalósíthatja, hogy az eszközalap eszközeit részben vagy teljesen felhasználva olyan más, megbízható hátterű alapkezelők által kezelt kollektív befektetési formák értékpapírjait vásárolja meg, amelyek befektetési stratégiája lényeges elemeiben megegyezik az eszközalap stratégiájával. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: mérsékelt (+++ (3)) Várható hozamszint: közepes (++++ (4)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik az árfolyamkockázatot vállalva, hosszú távon szeretnének részesedni a nemzetközi ingatlanpiacokon elérhető hozamból, és az alapok eszközalapja struktúra előnyeiből. AZ NIA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az NIA eszközalap árfolyamának alakulása Naptári éves hozamadatok NIA 3,19% 2,12% 3,03% 2,04% 1,77% Naptári éves évesített szórásadatok NIA 2,41% 2,94% 0,64% 0,37% 0,26% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól NIA 0,16% 0,41% 1,47% 1,73% 2,74% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

13 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: A hazai befektetési szektort továbbra is az irodapiac dominálja, derült ki a CBRE legfrissebb elemzéséből. Az év második negyedévében 330 millió euró befektetési tőke jelent meg a hazai piacon, amivel az első félév volumene elérte a 462 millió eurót. Az év első felében 290 millió euró értékű befektetési tőke volt mérhető a hazai irodapiacon, ami 63%-os részesedésnek felel meg. A hotel és az ipari szektor is erősödött, előbbi 19%-os, míg utóbbi 14%-oszalékos részesedéssel szerepelt. A kiskereskedelem részaránya viszont csökkent, fél év alatt mindössze 21 millió euró befektetési tőke érkezett. Az ipari ingatlanok hozama 25 bázispontos csökkenés után átlagosan 7%-on áll, míg a prémium irodák és bevásárlóközpontok esetében 5,5 % mérhető. A 2019 júniusa óta a piacon lévő MÁP+ államkötvény a magánbefektetők számára is elérhető, ami garantált hozamaival vonzó befektetésnek bizonyult, amibe azóta 1800 milliárd forintnyi tőke áramlott. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát a Nemzetközi Ingatlan eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok kereté ben választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonke zelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal fel elősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben a Nemzetközi Ingatlan eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

14 VILÁGGAZDASÁGI RÉSZVÉNY ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: május 2. Típusa: részvényalapba fektető eszközalap Rövidített neve: VRA Benchmark: 95% MSCI World, 5% ZMAX Devizanem: EUR Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalapban elsősorban a világ legnagyobb (New York-i, londoni, hongkongi, sanghaji stb.) tőzsdéin jegyzett, nagy likviditású részvények szerepelnek. Az alapkezelő az eszközalapban szereplő részvényeket a földrajzi és az ágazatok közötti diverzifikációt szem előtt tartva választja ki. Az eszközalapban tartható bankszámlapénz, bankbetét, rövid lejáratú magyar állampapír is. Az alapkezelő a befektetési stratégiát úgy is megvalósíthatja, hogy az eszközalap eszközeit részben vagy teljesen felhasználva olyan más, megbízható hátterű alapkezelők által kezelt kollektív befektetési formák AZ VRA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az VRA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása értékpapírjait vásárolja meg, amelyek befektetési stratégiája lényeges elemeiben megegyezik az eszközalap stratégiájával. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: magas (+++++ (5)) Várható hozamszint: magas (++++++(6)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik az árfolyamkockázatot vállalva szeretnének részesedni a nemzetközi részvénypiacokon elérhető tőkenövekményből és az alapok eszközalapja struktúra előnyeiből. Naptári éves hozamadatok VRA 25,26% 9,80% 9,11% 7,19% -1,54% Benchmark 22,55% 7,35% 7,60% 5,58% -3,24% Naptári éves évesített szórásadatok VRA 12,89% 19,96% 15,38% 8,79% 14,03% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól VRA -0,57% 6,66% 6,23% 13,97% 7,38% Benchmark -0,10% 7,17% 5,17% 12,17% 6,44% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

15 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: A júliusi amerikai infláció a várakozásokhoz képest 2,2%-os növekedést mutatott és habár ez a jegybank 2,0%-os célja fölött van, egyelőre vélhetően nem fogja mérsékelni a piac erőszakos kamatcsökkentési várakozásait. A G20-as csúcstalálkozón kötött fegyverszünetet felrúgva, az USA további 300 Mrd dollárnyi kínai árura vet ki vámot és a meglévő tételeket is tovább emeli, válaszul Kína 75 Mrd dollárnyi árucikk importjára vetnek ki újabb terheket (plusz 10%-nyi ellenvámot ). Egyes termékkörök esetében szeptember 1-jétől, míg mások esetében december 15-től lép életbe a változás. Ezt követően az amerikai elnök felszólította az amerikai vállalatokat, hogy (kötelezően) keressenek más kereskedelmi partnereket Kína helyett, illetve telepítsék haza a termelést. Az sem segítette a hangulatot, hogy Trump elnök már abban sem biztos, hogy a kínai elnök vagy a FED elnöke a nagyobb ellensége az USA-nak, miután Powell a Jackson Hole-i konferencián arról beszélt, hogy az amerikai gazdaság jó állapotban van és nem állt ki az amerikai elnök által szükségesnek látott azonnali és radikális kamatcsökkentések mellett. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlen ül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát a Világgazdasági Részvény eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok keretében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagy onkezelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem v állal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben a Világgazdasági Részvény eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

16 OROSZORSZÁG ÉS KELET-EURÓPA RÉSZVÉNY ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: május 2. Típusa: részvényalapba fektető eszközalap Rövidített neve: ORA Benchmark: 60% CETOP20, 35% DJ RusIndex Titans10, 5% ZMAX Devizanem: EUR Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap a stratégiai jelentőségű oroszországi vállalatok részvényeibe, illetve a közép- és keleteurópai országok mérvadó vállalatainak részvényeibe fektet, a likviditási és diverzifikációs követelményeket szem előtt tartva. Az elvárt hozamszint biztosítása érdekében az eszközalapba az ún. szovjet utódállamok közül néhány földrajzilag Ázsiához tartozó további ország jelentős vállalatának részvénye is kerülhet. A diverzifikáció növelése és így a kockázat csökkentése érdekében az eszközalapban szerepelhet nem a térséghez tartozó országban bejegyzett társaság részvénye is, amennyiben tevékenységének egy része, vagy egésze a térséghez kötődik. Az eszközalapban tartható AZ ORA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az ORA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása bankszámlapénz, bankbetét, rövid lejáratú magyar állampapír is. Az alapkezelő a befektetési stratégiát úgy is megvalósíthatja, hogy az eszközalap eszközeit részben vagy teljesen felhasználva olyan más, megbízható hátterű alapkezelők által kezelt kollektív befektetési formák értékpapírjait vásárolja meg, amelyek befektetési stratégiája lényeges elemeiben megegyezik az eszközalap stratégiájával. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: magas ( (6)) Várható hozamszint: kiemelten magas ( (7)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik az árfolyamkockázatot vállalva szeretnének részesedni az orosz és kelet-európai részvénypiacokon elérhető tőkenövekményből és az alapok eszközalapja struktúra előnyeiből. Naptári éves hozamadatok ORA -9,18% 1,54% 23,17% 13,77% 3,45% Benchmark -13,38% 0,51% 19,75% 9,97% 0,36% Naptári éves évesített szórásadatok ORA 17,62% 19,37% 17,71% 10,74% 13,11% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól ORA -3,20% 2,71% 12,18% 11,87% 1,57% Benchmark -3,52% 0,16% 8,87% 8,46% -0,37% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

17 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: Az orosz gazdaság 2014 és 2018 között évente átlag 0,5%-kal növekedett, az IMF becslése szerint ez 1,1 százalékponttal maradt el attól, amit elérhetett volna, ha a Krím félsziget annektálása nyomán a nyugati országok nem vezettek volna be gazdasági szankciókat Oroszország ellen, illetve ha 2014 közepétől kezdve nem esett volna vissza az olaj ára. Az ország gazdasági vezetői egyensúlyban tartották a költségvetést, leszorították az inflációt, növelték a tartalékokat és mérsékelték az államadósságot, ám a gazdaság bővülése elmaradt a hozzá hasonló feltörekvő országok teljesítményétől. A gazdaság gyorsítása érdekében 2019 és 2024 között évente a GDP 1,1%-ának megfelelő összeggel növelik az infrastruktúrára, az egészségügyi ellátásra és az oktatásra fordított állami kiadásokat. A kormány az idei évtől emelte az áfát, hogy forrást teremtsen ehhez és felemelték a nyugdíjkorhatárt (a nőknél 60, a férfiaknál 65 évre), hogy bővítsék a munkaerő kínálatát. Az IMF becslése szerint az intézkedések hatására a gazdasági növekedés 2024-re 1,6-2,0% lehet a 2019-re várt 1,2% helyett, ez ellensúlyozhatja a 2014 utáni csapások okozta kiesést. A BUX index 2,4%-kal, míg a CETOP20 index 5,5%-kal múlta alul az előző havi záró értékét. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti aj ánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát az Oroszország és Kelet-Európa Részvény eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok keretében választható eszközalapok és a portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetés i jelentés a Vagyonkezelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményei ért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben az Oroszország és Kelet-Európa Részvény eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( z.hu), vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

18 KÍNA ÉS TÁVOL-KELET RÉSZVÉNY ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: május 2. Típusa: részvényalapba fektető eszközalap Rövidített neve: KRA Benchmark: 95% S&P China BMI Index, 5% ZMAX Devizanem: EUR Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalapban legnagyobb súllyal a legjobb növekedési lehetőségekkel rendelkező kínai vállalatok szerepelnek. Az alapkezelő ezen kívül elsősorban a távol-keleti térség más ún. feltörekvő országainak (India, Indonézia, Thaiföld, Szingapúr stb.) gazdaságát reprezentáló társaságok részvényeibe fektet, a likviditási követelményeket is szem előtt tartva. A diverzifikáció növelése és így a kockázat csökkentése érdekében az eszközalapban szerepelhet hongkongi, továbbá a térséghez nem tartozó országban bejegyzett vállalat részvénye is, amennyiben tevékenységének egy része, vagy egésze a térséghez kötődik. Az eszközalapban tartható bankszámlapénz, bankbetét, rövid lejáratú magyar állampapír is. Az alapkezelő az eszközalap tőkeértékének megőrzése érdekében átmenetileg az AZ KRA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az KRA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása eszközalap eszközeinek jelentős részét is biztonságos értékpapírokba (állampapír, bankbetét) forgathatja át. Az alapkezelő a befektetési stratégiát úgy is megvalósíthatja, hogy az eszközalap eszközeit részben vagy teljesen felhasználva olyan más, megbízható hátterű alapkezelők által kezelt kollektív befektetési formák értékpapírjait vásárolja meg, amelyek befektetési stratégiája lényeges elemeiben megegyezik az eszközalap stratégiájával. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: kiemelten magas ( (8)) Várható hozamszint: kiemelten magas ( (9)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik az árfolyamkockázatot vállalva szeretnének részesedni a kínai és távol-keleti részvénypiacokon elérhető tőkenövekményből és az alapok eszközalapja struktúra előnyeiből. Naptári éves hozamadatok Eszközalap KRA 23,05% 4,57% 1,89% 31,06% -11,66% Benchmark 22,70% 4,05% 0,50% 27,15% -13,66% Naptári éves évesített szórásadatok KRA 18,95% 31,02% 21,11% 15,68% 23,02% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól KRA -1,61% 4,38% 0,70% 4,22% 8,24% Benchmark -2,10% 3,66% -1,49% 2,61% 4,34% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

19 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: A kínai kormány forrásokat szeretne felszabadítani építésre és iparfejlesztésre és ennek érdekében csökkentette a kínai jegybank (PBOC) a bankok tőkekövetelményeit, ezzel 900 milliárd jüannyi (126 milliárd dollár) forrás szabadult fel, melyet a pénzintézetek kihitelezhetnek. Az elhúzódó amerikaikínai kereskedelmi háború, a romló fogyasztási adatok és üzleti bizalom miatt folyamatosan lassul a kínai gazdaság. Egyes elemzők szerint Kína hamarosan az irányadó kamatokat is csökkenteni fogja. Az S&P elemzői szerint Kína növekedése éves átlagos 4,6%-ra csökken a következő 10 évben a mostani 6%-ról, ha az USA-val való kereskedelmi vita fölerősödik akár 3,7%-ra csökkenhet a növekedés. A G20-as csúcstalálkozón kötött fegyverszünetet felrúgva, az USA további 300 Mrd dollárnyi kínai árura vet ki vámot és a meglévő tételeket is tovább emeli, válaszul Kína 75 Mrd dollárnyi árucikk importjára vetnek ki újabb terheket (plusz 10%-nyi ellenvámot ). Egyes termékkörök esetében szeptember 1-jétől, míg mások esetében december 15-től lép életbe a változás. Ezt követően az amerikai elnök felszólította az amerikai vállalatokat, hogy (kötelezően) keressenek más kereskedelmi partnereket Kína helyett, illetve telepítsék haza a termelést. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát a Kína és Távol-Kelet Részvény eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok keretében v álasztható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonke zelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal felelőssé get a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben a Kína és Távol-Kelet Részvény eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

20 IPARI NYERSANYAGOK RÉSZVÉNY ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: május 5. Típusa: befektetési alapba fektető eszközalap Rövidített neve: IPA Benchmark: 31,67% S&P Oil&Gas E&P Index, 31,67% S&P Metals and Mining Devizanem: Alapkezelő: Letétkezelő: Select Industry Index, 31,67% NYSE Arca Gold Miners Index, 5% ZMAX USD Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap célja, hogy olyan vállalatok részvényeibe történő befektetéssel érjen el hozamot, amelyek az energiahordozók és ipari, valamint nemesfémek bányászatával, előállításával, továbbá az ehhez szükséges technológiák kialakításával foglalkoznak. Az eszközalap középtávon legalább a három szektor mozgásait reprezentáló S&P Oil&Gas E&P Index, S&P Metals and Mining Select Industry Index és NYSE Arca Gold Miners Index 31,67%- 31,67%-31,67%, valamint a ZMAX 5% súllyal történő figyelembe vételével képzett benchmark hozamát kívánja befektetői számára közvetíteni. Az eszközalap a befektetési stratégiáját úgy is megvalósíthatja, hogy az eszközalap eszközeit részben, vagy egészben felhasználva olyan más, megbízható hátterű alapkezelők által kezelt kollektív befektetési formák értékpapírjait vásárolja meg, amelyek befektetési stratégiája lényeges elemeiben megegyezik az eszközalap stratégiájával. Az eszközalapban tartható bankszámlapénz, bankbetét, rövid lejáratú állampapír is. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: kiemelten magas ( (6)) Várható hozamszint: kiemelten magas ( (7)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik az árfolyamkockázatot vállalva szeretnének részesülni a közép- és hosszú-távon a klasszikus, fejlett piacokra irányuló diverzifikált részvényalapok hozamánál várhatóan magasabb hozam eléréséből és az alapok eszközalapja struktúra előnyeiből. AZ IPA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az IPA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása Naptári éves hozamadatok IPA -1,43% -29,38% 72,42% -4,37% -14,03% Benchmark 3,78% -27,36% 71,87% -2,58% -12,18% Naptári éves évesített szórásadatok IPA 11,55% 31,75% 31,39% 18,53% 20,69% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól IPA -0,99% 11,05% -4,74% 3,89% 2,38% Benchmark -1,85% 11,07% -4,09% 5,69% 3,61% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

21 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: A Dow Jones UBS árupiaci index a hónap folyamán ismét lefelé fordult, 2,3%-kal múlta alul az előző hó végi záró adatokat. Az OPEC részesedése 30%-ra esett a globális olajpiacon, mely évek óta nem látott alacsony érték, még egy évtizede 34% volt, és a csúcsát 2012-ben érte el 35%-kal. Az OPEC termeléscsökkentések ellenére az áprilisi 75 dollárról 60 dollár körülire esett a Brent árfolyama, mely a globális gazdaság lassulásának, a kereskedelmi háborúnak és a Brexitnek tudható be. Jelenleg 2020 márciusáig van érvényben a kitermelés csökkentésének kereteiről szóló megállapodás. Az OPEC és Oroszország még mindig relatíve magas szinten tartja kitermelését, melyből még van lehetőség további vágásokat eszközölni. Az OPEC termeléscsökkentésének nagy részét Venezuela és Irán tette ki az amerikai szankcióknak köszönhetően. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, val amint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát az Ipari Nyersanyagok eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok kere tében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonke zelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal felelőss éget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben az Ipari Nyersanyagok eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

22 KÖRNYEZETTUDATOS RÉSZVÉNY ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: május 5. Típusa: részvényalapba fektető eszközalap Rövidített neve: KTA Benchmark: 95% FTSE ET 50, 5% ZMAX Devizanem: EUR Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap célja, hogy olyan vállalatok részvényeibe történő befektetések révén érjen el hozamot, amelyek várhatóan a legnagyobb mértékben profitálnak a környezetvédelemmel kapcsolatos globális kihívásoknak történő megfelelésből. Az eszközalap elsősorban a zöld energiával (alternatív energiaforrásokkal, illetve energiafelhasználási-hatékonysággal) foglalkozó, a környezet szennyezésének megelőzése érdekében tevékenykedő (hulladékgazdálkodási és hulladékújrafeldolgozó terület), továbbá vízellátó vállalatok részvényeibe fektet. Az eszközalap kiemelt figyelmet fordít arra, hogy kiemelkedő, biztos tőkehátterű és jelentős növekedési potenciállal rendelkező vállalatok részvényeibe allokálja az eszközöket. Az eszközalap a befektetési stratégiáját úgy is megvalósíthatja, hogy az eszközalap eszközeit AZ KTA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az KTA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása részben, vagy egészben felhasználva olyan más, megbízható hátterű alapkezelők által kezelt kollektív befektetési formák értékpapírjait vásárolja meg, amelyek befektetési stratégiája lényeges elemeiben megegyezik az eszközalap stratégiájával. Az eszközalapban tartható bankszámlapénz, bankbetét, rövid lejáratú magyar állampapír is. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: magas (+++++ (5)) Várható hozamszint: magas (++++++(6)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik az árfolyamkockázatot vállalva szeretnének részesülni a közép- és hosszútávon a klasszikus, fejlett piacokra irányuló diverzifikált részvényalapok hozamánál várhatóan magasabb hozam eléréséből és az alapok eszközalapja struktúra előnyeiből. Naptári éves hozamadatok KTA 10,99% 1,45% 2,54% 7,47% -1,01% Benchmark 17,95% 10,63% 1,67% 15,49% -8,99% Naptári éves évesített szórásadatok KTA 13,64% 18,54% 15,53% 10,35% 18,54% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól KTA 0,37% 8,93% 12,51% 16,60% 2,42% Benchmark -2,32% 7,24% -0,54% 6,11% 3,63% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

23 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: Az Európai Unióban a szén energiatermelésben betöltött szerepe nagyot esett az év első felében, a szénalapú termelés súlya 19%-kal maradt el 2018 hasonló időszakától. A folyamathoz a szén-dioxidkibocsátás költségeinek emelkedése, a megújuló energia technológiák áresése és terjedése valamint a földgáz árának csökkenése is hozzájárult. A kieső szénalapú termelés fele helyébe a nap- és szélenergia lépett, míg a másik felét földgáztüzelésű erőművekkel pótolták. Amennyiben a trend az év hátralevő részében is folytatódik, akkor 65 millió tonnával, azaz 1,5%-kal csökkenhet az EU széndioxid-kibocsátása 2019-ben az előző évhez képest. Az elmúlt évek így is jelentős visszaesést mutatnak, a szénből megvalósuló hő- és villamosenergiatermelés 2012 és 2018 között 30%-kal zuhant. Ezzel együtt az EU összesített üvegházgáz-kibocsátásának mintegy 12%-a még mindig a szénhez kötődik. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát a Környezettudatos Részvény eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok keretében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jel entés a Vagyonkezelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelőssé get. A Vagyonkezelő nem vállal felelősséget a Befe ktetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetébe n változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben a Környezettudatos Részvény eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

24 DEMOGRÁFIA RÉSZVÉNY ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: május 5. Típusa: részvényalapba fektető eszközalap Rövidített neve: DMA Benchmark: 95% BAIF OS OEF Growth, 5% ZMAX Devizanem: EUR Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap célja, hogy olyan vállalatok részvényeibe történő befektetések révén érjen el hozamot, amelyek várhatóan a legnagyobb mértékben profitálnak a fejlett országok megnövekedett életkori kilátásaiból, illetve a fejlődő országok népességének növekedéséből és társadalmi változásaiból eredő globális gazdasági folyamatokból. Az eszközalap a felvázolt stratégiába illeszkedő, elsősorban egészségügyi, pénzügyi szolgáltató, nyersanyag-kitermelő és feldolgozó vállalatok részvényeibe fektet. Az eszközalap kiemelt figyelmet fordít arra, hogy kiemelkedő, biztos tőkehátterű és jelentős növekedési potenciállal rendelkező vállalatok részvényeibe allokálja az eszközöket. Az eszközalap a befektetési stratégiáját úgy is megvalósíthatja, hogy az eszközalap eszközeit részben, vagy AZ DMA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az DMA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása egészben felhasználva olyan más, megbízható hátterű alapkezelők által kezelt kollektív befektetési formák értékpapírjait vásárolja meg, amelyek befektetési stratégiája lényeges elemeiben megegyezik az eszközalap stratégiájával. Az eszközalapban tartható bankszámlapénz, bankbetét, rövid lejáratú magyar állampapír is. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: magas (+++++ (5)) Várható hozamszint: magas (++++++(6)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik az árfolyamkockázatot vállalva szeretnének részesülni a közép- és hosszútávon a klasszikus, fejlett piacokra irányuló diverzifikált részvényalapok hozamánál várhatóan magasabb hozam eléréséből és az alapok eszközalapja struktúra előnyeiből. Naptári éves hozamadatok DMA 22,46% 7,47% 1,21% 16,19% -2,54% Benchmark 20,16% 11,85% -0,12% 15,98% -6,34% Naptári éves évesített szórásadatok DMA 9,85% 13,25% 11,66% 6,69% 13,25% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól DMA -0,16% 6,90% 5,54% 11,66% 8,61% Benchmark -1,11% 5,70% 0,60% 8,55% 7,75% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

25 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: A kínai kormány forrásokat szeretne felszabadítani építésre és iparfejlesztésre és ennek érdekében csökkentette a kínai jegybank (PBOC) a bankok tőkekövetelményeit, ezzel 900 milliárd jüannyi (126 milliárd dollár) forrás szabadult fel, melyet a pénzintézetek kihitelezhetnek. Az elhúzódó amerikaikínai kereskedelmi háború, a romló fogyasztási adatok és üzleti bizalom miatt folyamatosan lassul a kínai gazdaság. Egyes elemzők szerint Kína hamarosan az irányadó kamatokat is csökkenteni fogja. Az S&P elemzői szerint Kína növekedése éves átlagos 4,6%-ra csökken a következő 10 évben a mostani 6%-ról, ha az USA-val való kereskedelmi vita fölerősödik akár 3,7%-ra csökkenhet a növekedés. A G20-as csúcstalálkozón kötött fegyverszünetet felrúgva, az USA további 300 Mrd dollárnyi kínai árura vet ki vámot és a meglévő tételeket is tovább emeli, válaszul Kína 75 Mrd dollárnyi árucikk importjára vetnek ki újabb terheket (plusz 10%-nyi ellenvámot ). Egyes termékkörök esetében szeptember 1-jétől, míg mások esetében december 15-től lép életbe a változás. Ezt követően az amerikai elnök felszólította az amerikai vállalatokat, hogy (kötelezően) keressenek más kereskedelmi partnereket Kína helyett, illetve telepítsék haza a termelést. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát a Demográfia Részvény eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá ne m helyettesíti az Allianz Életprogramok keretében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonke zelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem v állal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben a Demográfia Részvény eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

26 BRIC RÉSZVÉNY ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: május 1. Típusa: befektetési alapba fektető eszközalap Rövidített neve: BRA Benchmark: 95% S&P BRIC40 Index, 5% ZMAX Devizanem: Alapkezelő: Letétkezelő: HUF Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalapban a legnagyobb súllyal a cél országok (Brazília, Oroszország, India, Kína) legjobb növekedési lehetőségekkel rendelkező vállalatai szerepelnek, azonban az eszközök legfeljebb egyharmada a fejlett országok részvényeibe vagy hasonló típusú értékpapírjaiba is befektetésre kerülhet. Az eszközalapban tartható bankszámlapénz, bankbetét, rövid lejáratú magyar állampapír is. AZ BRA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az BRA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: magas (+++++ (5)) Várható hozamszint: magas (++++++(6)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik az árfolyamkockázatot vállalva szeretnének részesedni a brazil, orosz és távol-keleti részvénypiacokon elérhető tőkenövekményből és az alapok eszközalapja struktúra előnyeiből. Naptári éves hozamadatok BRA 11,68% -2,15% 14,43% 17,36% -1,42% Benchmark 11,74% -4,73% 10,54% 22,35% -6,37% Naptári éves évesített szórásadatok BRA 19,90% 25,98% 20,56% 14,14% 19,20% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól BRA -4,38% 1,93% 7,52% 9,38% 5,95% Benchmark -3,48% 1,05% 3,90% -1,56% 10,52% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

27 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: A kínai kormány forrásokat szeretne felszabadítani építésre és iparfejlesztésre és ennek érdekében csökkentette a kínai jegybank (PBOC) a bankok tőkekövetelményeit, ezzel 900 milliárd jüannyi (126 milliárd dollár) forrás szabadult fel, melyet a pénzintézetek kihitelezhetnek. Az elhúzódó amerikaikínai kereskedelmi háború, a romló fogyasztási adatok és üzleti bizalom miatt folyamatosan lassul a kínai gazdaság. Egyes elemzők szerint Kína hamarosan az irányadó kamatokat is csökkenteni fogja. Az S&P elemzői szerint Kína növekedése éves átlagos 4,6%-ra csökken a következő 10 évben a mostani 6%-ról, ha az USA-val való kereskedelmi vita fölerősödik akár 3,7%-ra csökkenhet a növekedés. Az orosz gazdaság 2014 és 2018 között évente átlag 0,5%-kal növekedett, az IMF becslése szerint ez 1,1 százalékponttal maradt el attól, amit elérhetett volna, ha a Krím félsziget annektálása nyomán a nyugati országok nem vezettek volna be gazdasági szankciókat Oroszország ellen, illetve ha 2014 közepétől kezdve nem esett volna vissza az olaj ára. Az ország gazdasági vezetői egyensúlyban tartották a költségvetést, leszorították az inflációt, növelték a tartalékokat és mérsékelték az államadósságot, ám a gazdaság bővülése elmaradt a hozzá hasonló feltörekvő országok teljesítményétől. A gazdaság gyorsítása érdekében 2019 és 2024 között évente a GDP 1,1%-ának megfelelő összeggel növelik az infrastruktúrára, az egészségügyi ellátásra és az oktatásra fordított állami kiadásokat. A kormány az idei évtől emelte az áfát, hogy forrást teremtsen ehhez és felemelték a nyugdíjkorhatárt (a nőknél 60, a férfiaknál 65 évre), hogy bővítsék a munkaerő kínálatát. Az IMF becslése szerint az intézkedések hatására a gazdasági növekedés 2024-re 1,6-2,0% lehet a 2019-re várt 1,2% helyett, ez ellensúlyozhatja a 2014 utáni csapások okozta kiesést. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát a BRIC Részvény eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok keretében választható eszközalapok és portf óliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonkezelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben a BRIC Részvény eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: + 36 (1/20/30/70) ).

28 PÉNZPIACI FORINT ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: augusztus 24. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: PPA Benchmark: 100% ZMAX index Devizanem: HUF Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap elsődlegesen félévnél rövidebb lejáratú forint bankbetétekbe fektet. A portfólió ezen kívül tartalmazhat hat hónapnál rövidebb lejáratú állampapírt, repo ügyleteket, magyar vállalati és hitelintézeti kötvényeket, magyar jelzálogleveleket, valamint bankszámlapénzt is. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: alacsony (+ (1)) Várható hozamszint: alacsony (++ (2)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik alacsony kockázat mellett stabil hozamot biztosítva szeretnék megtakarításaikat befektetni. A PPA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: A PPA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása Naptári éves hozamadatok PPA 2,75% 1,52% 0,95% 0,19% 0,08% Benchmark 2,46% 1,25% 0,81% 0,11% 0,05% Naptári éves évesített szórásadatok PPA 0,11% 0,08% 11,48% 0,04% 0,08% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól PPA 0,09% 0,16% 0,37% 0,19% 1,90% Benchmark -0,02% 0,003% 0,05% 0,06% 1,67% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

29 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: A Rating and Investment (R&I) hitelminősítő BBB-ről BBB+ szintre emelte a magyar hosszú lejáratú államadósságot, vagyis egy fokozattal felminősítette Magyarországot. Az intézmény az indoklásában a makrogazdasági eredményeket emelte ki. A magyar fokozat így eggyel feljebb van, mint a Fitch és a Standard&Poor's besorolása, és kettővel jobb, mint a Moody's értékelése. Azonban az R&I kevésbé figyelt hitelminősítő, mint a többi, ezért a lépésnek nem volt piaci hatása. A második negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye 5,1%-kal haladta meg az egy évvel korábbi szintet. Az előző negyedévben még 5,2%-os volt a GDP-növekedés, a piaci várakozás 4,7% volt. A szakértők gazdasági lassulást vártak, ami bejött, de a lassulás mértéke kisebb volt. Az előző negyedévhez képest 1,1%-os volt a növekedés, ezzel immár két év fél éve szakadatlanul legalább 1%-os bővülést produkál a magyar gazdaság. A KSH annyit közölt, hogy a növekedéshez az ipar, az építőipar és a piaci alapú szolgáltatások járultak hozzá a legnagyobb mértékben. A jegybanki alapkamat mértékén a Monetáris Tanács május 25-e óta továbbra sem változtatott. A magyar fizetőeszköz árfolyama romlott, 331,1 EUR/HUF árfolyamon zárt. Az ország kockázati megítélése javult, a magyar CDS felár 3,2%-kal múlta alul az előző hó végi záró értéket. Az ÁKK rövid referencia hozamainál csökkenő tendencia volt tapasztalható, a 3 hónapos hozam 0,05%-ról 0,04%-ra, a 6 hónapos referencia hozam 0,07%-ról 0,05%-ra, az 1 éves hozam pedig 0,05%-ról 0,03%-ra ereszkedett. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli ho zamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát a Pénzpiaci Forint eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok keretében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonkezelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem v állal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben a Pénzpiaci Forint eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/ 70) ).

30 ALLIANZ MENEDZSELT ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2013.október 1. Típusa: Abszolút hozamú Rövidített neve: AMA Benchmark: 100% ZMAX index Devizanem: HUF Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap célja az állampapírokba történő befektetések várható hozamánál nagyobb hozam elérése magasabb kockázat vállalása mellett. Az eszközalapban szerepelhetnek bankbetétek, kollektív befektetési eszközök, hazai és nemzetközi részvények, hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok, átváltható értékpapírok, devizák, egyéb befektetési eszközök, valamint mindezekre és árupiaci termékekre vonatkozó származtatott ügyletek. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: magas (+++++ (5)) Várható hozamszint: magas ( (6)) Azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik a magas hozam elérése érdekében hajlandóak magas kockázat vállalására megtakarításuk befektetésekor. AZ AMA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: Az AMA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása Naptári éves hozamadatok AMA 3,70% 4,88% 3,45% 4,57% 0,41% Benchmark 2,46% 1,25% 0,81% 0,11% 0,05% Naptári éves évesített szórásadatok AMA 2,00% 2,05% 1,83% 1,41% 1,53% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól AMA 0,04% 0,41% 1,58% 1,48% 3,96% Benchmark -0,02% 0,003% 0,05% 0,06% 0,95% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

31 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: A Rating and Investment (R&I) hitelminősítő BBB-ről BBB+ szintre emelte a magyar hosszú lejáratú államadósságot, vagyis egy fokozattal felminősítette Magyarországot. Az intézmény az indoklásában a makrogazdasági eredményeket emelte ki. A magyar fokozat így eggyel feljebb van, mint a Fitch és a Standard&Poor's besorolása, és kettővel jobb, mint a Moody's értékelése. Azonban az R&I kevésbé figyelt hitelminősítő, mint a többi, ezért a lépésnek nem volt piaci hatása. A második negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye 5,1%-kal haladta meg az egy évvel korábbi szintet. Az előző negyedévben még 5,2%-os volt a GDP-növekedés, a piaci várakozás 4,7% volt. A szakértők gazdasági lassulást vártak, ami bejött, de a lassulás mértéke kisebb volt. Az előző negyedévhez képest 1,1%-os volt a növekedés, ezzel immár két év fél éve szakadatlanul legalább 1%-os bővülést produkál a magyar gazdaság. A KSH annyit közölt, hogy a növekedéshez az ipar, az építőipar és a piaci alapú szolgáltatások járultak hozzá a legnagyobb mértékben. A jegybanki alapkamat mértékén a Monetáris Tanács május 25-e óta továbbra sem változtatott. A magyar fizetőeszköz árfolyama romlott, 331,1 EUR/HUF árfolyamon zárt. Az ország kockázati megítélése javult, a magyar CDS felár 3,2%-kal múlta alul az előző hó végi záró értéket. Az ÁKK rövid referencia hozamainál csökkenő tendencia volt tapasztalható, a 3 hónapos hozam 0,05%-ról 0,04%-ra, a 6 hónapos referencia hozam 0,07%-ról 0,05%-ra, az 1 éves hozam pedig 0,05%-ról 0,03%-ra ereszkedett. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentenek garanciát az Allianz Menedzselt eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok kere tében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonke zelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal felelősséget a Befekteté si jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk meg jelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben az Allianz Menedzselt eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

32 PÉNZPIACI EURÓ ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: április 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: PEA Benchmark: 100% DBDCONIA index Devizanem: HUF Alapkezelő: Letétkezelő: Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap célja, hogy biztonságos befektetési lehetőséget kínáljon a forint euróval szembeni kedvezőtlen árfolyamváltozása esetén úgy, hogy az eszközalapban szereplő befektetési eszközök hozamkockázata mérsékelt legyen. Az eszközalap a befektetési stratégiát az eurózóna tagállamai által kibocsátott három évnél rövidebb lejáratú állampapírba, illetve banki betétekbe való befektetéssel valósítja meg. Az alapkezelő a befektetési stratégiát úgy is megvalósíthatja, hogy az eszközalap eszközeit részben vagy teljesen felhasználva olyan megbízható hátterű alapkezelők által kezelt kollektív befektetési formák értékpapírjait vásárolja meg, amelyek befektetési stratégiája lényeges elemeiben megegyezik az eszközalap stratégiájával. A PEA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: A PEA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: mérsékelt (+++(3)) Várható hozamszint: alacsony (+(1)) Az eszközalap elsősorban gazdasági válsághelyzet esetén rövid távú befektetésre ajánlott, hosszú távú megtakarítás elhelyezésére nem javasolt. Naptári éves hozamadatok Eszközalap PEA -1,49% -0,44% 2,88% Benchmark -0,99% -0,64% 3,29% Naptári éves évesített szórásadatok Eszközalap PEA 3,70% 2,71% 3,91% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól PEA 1,13% 1,72% 1,44% 3,30% 1,40% Benchmark 1,18% 1,81% 1,06% 3,62% 2,00% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

33 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: Az eurózónában 1,1%-ra mérséklődött a GDP növekedés, Németországban mindössze 0,4%-ot mértek, mely elsődlegesen a gyengélkedő exportnak tudható be. A német jegybank szerint nincs szükség fiskális élénkítésre, annak ellenére, hogy prognózisuk szerint a német gazdaság a harmadik negyedévben is enyhén zsugorodhat. Európában a brit parlament felfüggesztésének indítványozása tovább növeli a hard Brexit kockázatát, miközben az olasz kormányválság (előrehozott választások nélkül is új koalíciós kormány alakuljon) átmeneti megoldása pozitívan értékelhető. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem je lentenek garanciát a Pénzpiaci Euró eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogramok keretében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagyonkezelő saját véleményét tükrözi, mely hite lesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem vállal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben a Pénzpiaci Euró eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: + 36 (1/20/30/70) ).

34 CÉLDÁTUM 2025 VEGYES ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: április 1. Céldátum: április 1. Típusa: Rövidített neve: CDA Benchmark: 70% MAX, 20% MSCI World index, 5% Dow Jones Euro Stoxx 50 index, 5% Devizanem: Alapkezelő: Letétkezelő: ZMAX HUF Allianz Alapkezelő Zrt. Unicredit Bank Hungary Zrt. BEFEKTETÉSI POLITIKA: Az eszközalap célja, hogy hosszú távon mérsékelt kockázatú befektetést kínálva az állampapírok hozamát meghaladó megtérülést érjen el. Az eszközalapban a befektetések összetétele az eszközalap nevében jelzett időpont (céldátum) elérését megelőzően rendszeresen módosításra kerül az eszközalap kockázatának fokozatos csökkentése érdekében. Az eszközalapban tartható bankszámlapénz, bankbetét, rövid lejáratú magyar állampapír is. Az alapkezelő a befektetési stratégiát úgy is megvalósíthatja, hogy az eszközalap eszközeit részben vagy teljesen felhasználva olyan megbízható hátterű alapkezelők által kezelt kollektív befektetési formák értékpapírjait vásárolja meg, A CDA ESZKÖZALAP MÚLTBELI TELJESÍTMÉNYE: A CDA eszközalap árfolyamának és benchmarkjának alakulása amelyek befektetési stratégiája lényeges elemeiben megegyezik az eszközalap stratégiájával. KOCKÁZATI ÉS HOZAMBESOROLÁS: Kockázati szint: mérsékelt (+++(3)) Várható hozamszint: közepes (++++(4)) Az eszközalapba történő befektetés abban az esetben ajánlott, ha a megtakarítás célját a közötti időszakban kívánják megvalósítani. Naptári éves hozamadatok Eszközalap CDA 7,04% 9,14% -2,34% Benchmark 6,70% 6,27% -1,74% Naptári éves évesített szórásadatok Eszközalap CDA 6,03% 3,02% 4,57% Visszatekintő hozamadatok Eszközalap 1 hó 3 hó 1 év 2 év Évesített hozam az indulástól CDA 1,34% 5,05% 9,69% 7,42% 6,23% Benchmark 1,10% 4,90% 8,69% 6,53% 5,10% A bemutatott hozamadatok költségek levonása előtti, bruttó hozamadatok.

35 PORTFÓLIÓ ÖSSZETÉTELE: AZ ELMÚLT HÓNAP ESEMÉNYEI: Az eurózónában 1,1%-ra mérséklődött a GDP növekedés, Németországban mindössze 0,4%-ot mértek, mely elsődlegesen a gyengélkedő exportnak tudható be. A német jegybank szerint nincs szükség fiskális élénkítésre, annak ellenére, hogy prognózisuk szerint a német gazdaság a harmadik negyedévben is enyhén zsugorodhat. Európában a brit parlament felfüggesztésének indítványozása tovább növeli a hard Brexit kockázatát, miközben az olasz kormányválság (előrehozott választások nélkül is új koalíciós kormány alakuljon) átmeneti megoldása pozitívan értékelhető. A júliusi amerikai infláció a várakozásokhoz képest 2,2%- os növekedést mutatott és habár ez a jegybank 2,0%-os célja fölött van, egyelőre vélhetően nem fogja mérsékelni a piac erőszakos kamatcsökkentési várakozásait. A G20-as csúcstalálkozón kötött fegyverszünetet felrúgva, az USA további 300 Mrd dollárnyi kínai árura vet ki vámot és a meglévő tételeket is tovább emeli, válaszul Kína 75 Mrd dollárnyi árucikk importjára vetnek ki újabb terheket (plusz 10%-nyi ellenvámot ). Egyes termékkörök esetében szeptember 1-jétől, míg mások esetében december 15-től lép életbe a változás. Ezt követően az amerikai elnök felszólította az amerikai vállalatokat, hogy (kötelezően) keressenek más kereskedelmi partnereket Kína helyett, illetve telepítsék haza a termelést. Az sem segítette a hangulatot, hogy Trump elnök már abban sem biztos, hogy a kínai elnök vagy a FED elnöke a nagyobb ellensége az USA-nak, miután Powell a Jackson Hole-i konferencián arról beszélt, hogy az amerikai gazdaság jó állapotban van és nem állt ki az amerikai elnök által szükségesnek látott azonnali és radikális kamatcsökkentések mellett. Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül iránymutatóak, illetőleg nem jelentene k garanciát a Céldátum 2025 Vegyes eszközalap jövőbeli teljesítményére vonatkozóan, továbbá nem helyettesíti az Allianz Életprogram ok keretében választható eszközalapok és portfóliók bemutatása című tájékoztató (az Allianz Életprogramok Általános Szerződési Feltételeinek 5. számú melléklete) megismerését. A Befektetési jelentés a Vagy onkezelő saját véleményét tükrözi, mely hitelesnek tartott információkon alapul, de azok valódiságáért, esetleges hiányosságaiért, pontatlanságaiért a Vagyonkezelő nem vállal felelősséget. A Vagyonkezelő nem v állal felelősséget a Befektetési jelentések alapján hozott befektetési döntésekért, valamint ezek következményeiért. A Befektetési jelentés újabb információk megjelenése esetében változhat. Kérjük, olvassa el minden esetben a Céldátum 2025 Vegyes eszközalap Tájékoztatóját, illetve további információkért keresse fel internetes honlapunkat ( u), vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat (telefonszám: +36 (1/20/30/70) ).

Allianz Életprogramok 2015. 2015. Január

Allianz Életprogramok 2015. 2015. Január Allianz Életprogramok 2015. 2015. Január - Allianz Életprogramok 2015. Január Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark:

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2019. ÁPRILIS Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100% ZMAX

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ.HU ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2018. JÚNIUS Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark:

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2016.

Allianz Életprogramok 2016. Allianz Életprogramok 2016. - Allianz Életprogramok 2016. Február Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok - Euró December

Allianz Életprogramok - Euró December Allianz Életprogramok - Euró 2015. December Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ.HU ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2018. DECEMBER Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark:

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ.HU ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2018. MÁJUS Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark:

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2018. NOVEMBER Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100% ZMAX

Részletesebben

Allianz Életprogramok - Euró Augusztus

Allianz Életprogramok - Euró Augusztus Allianz Életprogramok - Euró 2017. Augusztus Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül

Részletesebben

Allianz Életprogramok November

Allianz Életprogramok November Allianz Életprogramok 2014. 2014. November Allianz Életprogramok 2014. November Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA

Részletesebben

Allianz Életprogramok - Euró Január

Allianz Életprogramok - Euró Január Allianz Életprogramok - Euró 2016. Január Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2019. MÁRCIUS Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100% ZMAX

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2019. JÚLIUS Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100% ZMAX

Részletesebben

Allianz Életprogramok - Euró 2015. Október

Allianz Életprogramok - Euró 2015. Október Allianz Életprogramok - Euró 2015. Október Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül

Részletesebben

Választható eszközalapok és portfóliók bemutatása

Választható eszközalapok és portfóliók bemutatása 2. számú melléklet Az Allianz Gondoskodás Programok Általános és Különös Szerződési Feltételeihez Választható eszközalapok és portfóliók bemutatása Érvényes: isszavonásig A rész Eszközalapok 1 Általános

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2015. 2015. Február

Allianz Életprogramok 2015. 2015. Február Allianz Életprogramok 2015. 2015. Február - Allianz Életprogramok 2015. Február Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2019. JANUÁR Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100% ZMAX

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ.HU ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2018. SZEPTEMBER Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark:

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ.HU ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2018. AUGUSZTUS Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark:

Részletesebben

Választható eszközalapok és portfóliók bemutatása

Választható eszközalapok és portfóliók bemutatása 5. számú melléklet Az Általános Szerződési Feltételekhez Választható eszközalapok és portfóliók bemutatása Életprogramok szerződésekhez Érvényes: 2016. július 1-jétől visszavonásig A rész Eszközalapok

Részletesebben

Allianz Életprogramok - Euró Április

Allianz Életprogramok - Euró Április Allianz Életprogramok - Euró 2016. Április Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2019. JÚNIUS Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100% ZMAX

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2019. FEBRUÁR Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100% ZMAX

Részletesebben

Allianz Életprogramok Április

Allianz Életprogramok Április Allianz Életprogramok 2015. 2015. Április - Allianz Életprogramok 2015. Április Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA

Részletesebben

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF

ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF ALLIANZ ÉLETPROGRAMOK HUF 2018. OKTÓBER Befektetési jelentés ÁRFOLYAMGARANTÁLT ÁLLAMPAPÍR ESZKÖZALAP ALAPADATOK: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100% ZMAX

Részletesebben

Allianz Életprogramok - Euró Február

Allianz Életprogramok - Euró Február Allianz Életprogramok - Euró 2016. Február Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül

Részletesebben

Allianz Életprogramok - Euró 2015. Május

Allianz Életprogramok - Euró 2015. Május Allianz Életprogramok - Euró 2015. Május Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2014.

Allianz Életprogramok 2014. Allianz Életprogramok 2014. Allianz Életprogramok 2014. Október Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2018.

Allianz Életprogramok 2018. Allianz Életprogramok 2018. - Allianz Életprogramok 2018. Január Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok - Euró 2015. Július

Allianz Életprogramok - Euró 2015. Július Allianz Életprogramok - Euró 2015. Július Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül

Részletesebben

Választható eszközalapok bemutatása

Választható eszközalapok bemutatása 5. számú melléklet Az Általános Szerződési Feltételekhez Választható eszközalapok bemutatása Életprogramok szerződésekhez Érvényes: 2017. január 1-jétől visszavonásig A rész Eszközalapok 1 Általános tudnivalók

Részletesebben

Allianz Életprogramok - Euró Június

Allianz Életprogramok - Euró Június Allianz Életprogramok - Euró 2016. Június Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül

Részletesebben

Allianz Életprogramok - Euró 2015. Szeptember

Allianz Életprogramok - Euró 2015. Szeptember Allianz Életprogramok - Euró 2015. Szeptember Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2017.

Allianz Életprogramok 2017. Allianz Életprogramok 2017. - Allianz Életprogramok 2017. Október Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2015.

Allianz Életprogramok 2015. Allianz Életprogramok 2015. - Allianz Életprogramok 2015. Március Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2017.

Allianz Életprogramok 2017. Allianz Életprogramok 2017. - Allianz Életprogramok 2017. Augusztus Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark:

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2015.

Allianz Életprogramok 2015. Allianz Életprogramok 2015. - Allianz Életprogramok 2015. Október Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok PÉNZPIACI befektetési eszközalap portfólió Benchmark: RMAX Típus: Rövid lejáratú állampapír Árfolyam 1,638 HUF/egység Valuta HUF Portfolió nagysága 8 180 498 608 HUF Kockázati besorolás: alacsony A bemutatott

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2015.

Allianz Életprogramok 2015. Allianz Életprogramok 2015. - Allianz Életprogramok 2015. December Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Élet- és személybiztosítás. HozamMix Életprogram. Befektetési melléklet AHE-21316/BM1 1/10

Élet- és személybiztosítás. HozamMix Életprogram. Befektetési melléklet AHE-21316/BM1 1/10 Élet- és személybiztosítás HozamMix Életprogram Befektetési melléklet 1 1/10 2. számú melléklet A HozamMix Életprogram Szerzõdési Feltételeihez Választható eszközalapok és portfóliók bemutatása Érvényes:

Részletesebben

Allianz Gondoskodás. Program (942110) Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

Allianz Gondoskodás. Program (942110) Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás www.allianz.hu Allianz Gondoskodás Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Program (942110) Ügyfél-tájékoztató, Kondíciós listák, Választható eszközalapok és portfóliók 1 / 29 Ügyfél-tájékoztató

Részletesebben

ALLIANZ.HU ALLIANZ ÉLETPROGRAM ÉLET- ÉS SZEMÉLYBIZTOSÍTÁS. Az eszközalapokra vonatkozó konkrét információk AHE-21286/E1 1/37

ALLIANZ.HU ALLIANZ ÉLETPROGRAM ÉLET- ÉS SZEMÉLYBIZTOSÍTÁS. Az eszközalapokra vonatkozó konkrét információk AHE-21286/E1 1/37 ALLIANZ.HU ALLIANZ ÉLETPROGRAM ÉLET- ÉS SZEMÉLYBIZTOSÍTÁS Az eszközalapokra vonatkozó konkrét információk 1/37 PÉNZPIACI FORINT (PPA) ESZKÖZALAPRA VONATKOZÓ KONKRÉT INFORMÁCIÓK TERMÉK A termék neve: Allianz

Részletesebben

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok PÉNZPIACI befektetési eszközalap portfólió Benchmark: RMAX Típus: Rövid lejáratú állampapír Árfolyam 1,657HUF/egység Valuta HUF Portfolió nagysága 7 625 768 268 HUF Kockázati besorolás: alacsony A bemutatott

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2018.

Allianz Életprogramok 2018. Allianz Életprogramok 2018. - Allianz Életprogramok 2018. Március Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2017.

Allianz Életprogramok 2017. Allianz Életprogramok 2017. - Allianz Életprogramok 2017. Július Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

EGYSZERI DÍJFIZETÉSŰ ALLIANZ ÉLETPROGRAM NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI ZÁRADÉKKAL

EGYSZERI DÍJFIZETÉSŰ ALLIANZ ÉLETPROGRAM NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI ZÁRADÉKKAL ÉLET- ÉS SZEMÉLYBIZTOSÍTÁS ALLIANZ.HU EGYSZERI DÍJFIZETÉSŰ ALLIANZ ÉLETPROGRAM NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI ZÁRADÉKKAL Az okra vonatkozó konkrét információk 1/37 PÉNZPIACI FORINT (PPA) ESZKÖZALAPRA VONATKOZÓ KONKRÉT

Részletesebben

Allianz Gondoskodás Programok

Allianz Gondoskodás Programok www.allianz.hu Élet- és személybiztosítás Allianz Gondoskodás Programok Ügyfél-tájékoztató, Különös Szerződési Feltételek, Kondíciós listák, Választható eszközalapok és portfóliók Tartalom Allianz Gondoskodás

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2017.

Allianz Életprogramok 2017. Allianz Életprogramok 2017. - Allianz Életprogramok 2017. November Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Választható eszközalapok bemutatása

Választható eszközalapok bemutatása 6. számú melléklet Az Általános Szerződési Feltételekhez Választható eszközalapok bemutatása az Életprogramok - Euró szerződésekhez Érvényes: 2015. december 15-től visszavonásig A rész Eszközalapok 1 Általános

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2018.

Allianz Életprogramok 2018. Allianz Életprogramok 2018. - Allianz Életprogramok 2018. Február Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2015.

Allianz Életprogramok 2015. Allianz Életprogramok 2015. - Allianz Életprogramok 2016. Január Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2017.

Allianz Életprogramok 2017. Allianz Életprogramok 2017. - Allianz Életprogramok 2017. Június Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2016.

Allianz Életprogramok 2016. Allianz Életprogramok 2016. - Allianz Életprogramok 2016. Április Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2017.

Allianz Életprogramok 2017. Allianz Életprogramok 2017. - Allianz Életprogramok 2017. December Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

ALLIANZ GONDOSKODÁS PROGRAM PLUSZ

ALLIANZ GONDOSKODÁS PROGRAM PLUSZ ÉLET- ÉS SZEMÉLYBIZTOSÍTÁS ALLIANZ.HU ALLIANZ GONDOSKODÁS PROGRAM PLUSZ Az eszközalapokra vonatkozó konkrét információk 1/32 PÉNZPIACI FORINT (PPA) ESZKÖZALAPRA VONATKOZÓ KONKRÉT INFORMÁCIÓK TERMÉK A termék

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2016.

Allianz Életprogramok 2016. Allianz Életprogramok 2016. - Allianz Életprogramok 2016. Október Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2016.

Allianz Életprogramok 2016. Allianz Életprogramok 2016. - Allianz Életprogramok 2016. Augusztus Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark:

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2017.

Allianz Életprogramok 2017. Allianz Életprogramok 2017. - Allianz Életprogramok 2017. Április Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

2015. Február. Allianz Életprogramok - Euró Február

2015. Február. Allianz Életprogramok - Euró Február Allianz Életprogramok - Euró 2015. Február 2015. Február Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2016.

Allianz Életprogramok 2016. Allianz Életprogramok 2016. - Allianz Életprogramok 2016. November Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Ügyfél-tájékoztató. az Allianz Gondoskodás Program Plusz ( ) befektetési egységekhez kötött életbiztosításról. Tisztelt leendő Partnerünk!

Ügyfél-tájékoztató. az Allianz Gondoskodás Program Plusz ( ) befektetési egységekhez kötött életbiztosításról. Tisztelt leendő Partnerünk! www.allianz.hu Allianz Gondoskodás Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Program Plusz (942210) Ügyfél-tájékoztató, Különös Szerződési Feltételek, Kondíciós listák, Választható eszközalapok és

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2017.

Allianz Életprogramok 2017. Allianz Életprogramok 2017. - Allianz Életprogramok 2017. Szeptember Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark:

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2015.

Allianz Életprogramok 2015. Allianz Életprogramok 2015. - Allianz Életprogramok 2015. Szeptember Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark:

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2017.

Allianz Életprogramok 2017. Allianz Életprogramok 2017. - Allianz Életprogramok 2017. Március Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

2015. Augusztus. Allianz Életprogramok - Euró 2015. Augusztus

2015. Augusztus. Allianz Életprogramok - Euró 2015. Augusztus Allianz Életprogramok - Euró 2015. Augusztus 2015. Augusztus Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2015.

Allianz Életprogramok 2015. Allianz Életprogramok 2015. - Allianz Életprogramok 2015. Június Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Választható eszközalapok bemutatása

Választható eszközalapok bemutatása 6. számú melléklet Az Általános Szerződési Feltételekhez Választható eszközalapok bemutatása az Életprogramok - Euró szerződésekhez Érvényes: 2017. január 1-jétől visszavonásig A rész Eszközalapok 1 Általános

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2015.

Allianz Életprogramok 2015. Allianz Életprogramok 2015. - Allianz Életprogramok 2015. Május Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Gondoskodás Programok

Allianz Gondoskodás Programok www.allianz.hu Élet- és személybiztosítás Allianz Gondoskodás Programok Ügyfél-tájékoztató, Különös Szerződési Feltételek, Kondíciós listák, Választható eszközalapok és portfóliók Tartalom Allianz Gondoskodás

Részletesebben

2015. Április. Allianz Életprogramok - Euró 2015. Április

2015. Április. Allianz Életprogramok - Euró 2015. Április Allianz Életprogramok - Euró 2015. Április 2015. Április Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2016.

Allianz Életprogramok 2016. Allianz Életprogramok 2016. - Allianz Életprogramok 2016. December Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2016.

Allianz Életprogramok 2016. Allianz Életprogramok 2016. - Allianz Életprogramok 2016. Május Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

ALLIANZ BÓNUSZ ÉLETPROGRAM NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI ZÁRADÉKKAL

ALLIANZ BÓNUSZ ÉLETPROGRAM NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI ZÁRADÉKKAL ÉLET- ÉS SZEMÉLYBIZTOSÍTÁS ALLIANZ.HU ALLIANZ BÓNUSZ ÉLETPROGRAM NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI ZÁRADÉKKAL Az eszközalapokra vonatkozó konkrét információk 1/37 PÉNZPIACI FORINT (PPA) ESZKÖZALAPRA VONATKOZÓ KONKRÉT

Részletesebben

2015. Január. Allianz Életprogramok - Euró 2015. Január

2015. Január. Allianz Életprogramok - Euró 2015. Január Allianz Életprogramok - Euró 2015. Január 2015. Január Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2015.

Allianz Életprogramok 2015. Allianz Életprogramok 2015. - Allianz Életprogramok 2015. Augusztus Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark:

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2017.

Allianz Életprogramok 2017. Allianz Életprogramok 2017. - Allianz Életprogramok 2017. Május Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Havi elemzés. Az Allianz Életprogramok eszközalapjairól. 2011. június 1. 2011. június 30.

Havi elemzés. Az Allianz Életprogramok eszközalapjairól. 2011. június 1. 2011. június 30. Havi elemzés Az Allianz Életprogramok eszközalapjairól. június.. június 3. Általános összefoglaló Jegybanki alapkamatok. június 3 Deviza övezet Mértéke Érvényes MNB (magyar) 6,%..5 ECB (Európai Unió),5%.4.7

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2016.

Allianz Életprogramok 2016. Allianz Életprogramok 2016. - Allianz Életprogramok 2016. Szeptember Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark:

Részletesebben

csütörtök, április 2. Vezetői összefoglaló

csütörtök, április 2. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2015. április 2. Vezetői összefoglaló A vezető nyugat-európai börzék nyereséggel, az amerikai részvényindexek veszteséggel zártak tegnap. A forint erősödésének köszönhetően az EUR/HUF árfolyam

Részletesebben

ALLIANZ BÓNUSZ ÉLETPROGRAM-EURÓ

ALLIANZ BÓNUSZ ÉLETPROGRAM-EURÓ ÉLET- ÉS SZEMÉLYBIZTOSÍTÁS ALLIANZ.HU ALLIANZ BÓNUSZ ÉLETPROGRAM-EURÓ Az eszközalapokra vonatkozó konkrét információk BIZTONSÁGOS KÖTVÉNY EURÓ (BKE) ESZKÖZALAPRA VONATKOZÓ KONKRÉT INFORMÁCIÓK TERMÉK A

Részletesebben

hétfő, március 2. Vezetői összefoglaló

hétfő, március 2. Vezetői összefoglaló hétfő, 2015. március 2. Vezetői összefoglaló Amerikában negatív tartományban zártak a vezető részvényindexek, Európában a lassuló amerikai GDP-adat segítette a kereskedést. A forint kilenchavi csúcsa közelében,

Részletesebben

szerda, április 15. Vezetői összefoglaló

szerda, április 15. Vezetői összefoglaló szerda, 2015. április 15. Vezetői összefoglaló Kedden vegyesen teljesítettek az amerikai és az európai részvényindexek. Erősödni tudott a forint a dollárral és a svájci frankkal szemben is. A BUX záróértéke

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2016.

Allianz Életprogramok 2016. Allianz Életprogramok 2016. - Allianz Életprogramok 2016. Július Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Allianz Gondoskodás Programok

Allianz Gondoskodás Programok www.allianz.hu Élet- és személybiztosítás Allianz Gondoskodás Programok Ügyfél-tájékoztató, Különös Szerződési Feltételek, Kondíciós listák, Választható eszközalapok és portfóliók Tartalom Allianz Gondoskodás

Részletesebben

Vezetői összefoglaló február 2.

Vezetői összefoglaló február 2. 2017. február 2. Vezetői összefoglaló Csütörtök reggelre a forint árfolyama az euró és a svájci frank ellenében kis mértékben gyengült, a dollárral szemben pedig erősödött. A BUX 7,7 milliárd forintos,

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2016.

Allianz Életprogramok 2016. Allianz Életprogramok 2016. - Allianz Életprogramok 2016. Június Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

ELEMZÉS A UNIT-LINKED ALAPOKRÓL - HUNGÁRIA ALAP 2018.II. NEGYEDÉV

ELEMZÉS A UNIT-LINKED ALAPOKRÓL - HUNGÁRIA ALAP 2018.II. NEGYEDÉV ELEMZÉS A UNIT-LINKED ALAPOKRÓL - HUNGÁRIA ALAP 2018.II. NEGYEDÉV MAKROGAZDASÁG MAGYARORSZÁG Javította a Világbank Magyarország várható gazdasági növekedésének mértékét. A tavalyi 4,0%-os növekedés után

Részletesebben

Allianz Életprogramok - Euró 2016. Május

Allianz Életprogramok - Euró 2016. Május Allianz Életprogramok - Euró 2016. Május Tájékoztatjuk, hogy a Befektetési jelentés kizárólag információs célokat szolgál, nem tekinthető üzleti ajánlatnak, valamint a múltbeli hozamok nem feltétlenül

Részletesebben

Makrogazdaság ELEMZÉS A UNIT-LINKED ALAPOKRÓL - HUNGÁRIA ALAP I. negyedév. Magyarország. Nemzetközi gazdaság

Makrogazdaság ELEMZÉS A UNIT-LINKED ALAPOKRÓL - HUNGÁRIA ALAP I. negyedév. Magyarország. Nemzetközi gazdaság ELEMZÉS A UNIT-LINKED ALAPOKRÓL - HUNGÁRIA ALAP 2018.I. negyedév Makrogazdaság Magyarország A KSH tájékoztatása alapján a magyar gazdaság a tavalyi utolsó negyedévben 4,8%-kal bővült az egy évvel korábbi

Részletesebben

szerda, augusztus 14. Vezetői összefoglaló

szerda, augusztus 14. Vezetői összefoglaló szerda, 2013. augusztus 14. Vezetői összefoglaló Pozitív tartományban zárt az összes vezető tengerentúli és európai részvényindex a keddi kereskedési napon a kedvező makrogazdasági adatok hatására. Kedden

Részletesebben

GAZDASÁGTERVEZÉSI FŐOSZTÁLY

GAZDASÁGTERVEZÉSI FŐOSZTÁLY PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM GAZDASÁGTERVEZÉSI FŐOSZTÁLY NAPI JELENTÉS 2018.09.03. Vezetői összefoglaló Hétfő reggelre a forint árfolyama mindhárom vezető deviza viszonylatában erősödött. A BUX 10,9 milliárd forintos,

Részletesebben

Allianz Életprogramok

Allianz Életprogramok www.allianz.hu Allianz Életprogramok Élet- és személybiztosítás Ügyfél-tájékoztatók, Különös Szerződési Feltételek, Kondíciós listák, Választható eszközalapok és portfóliók Tartalom Allianz Életprogram

Részletesebben

Vezetői összefoglaló augusztus 10.

Vezetői összefoglaló augusztus 10. 2017. augusztus 10. Vezetői összefoglaló Csütörtök reggelre a forint árfolyama az euróhoz képest erősödött, a svájci frank és a dollár ellenében pedig kismértékben gyengült. A BUX 8,0 milliárd forintos,

Részletesebben

kedd, 2015. április 28. Vezetői összefoglaló

kedd, 2015. április 28. Vezetői összefoglaló kedd, 2015. április 28. Vezetői összefoglaló A vezető nyugat-európai börzék pluszban, az amerikai részvényindexek mínuszban zártak tegnap. 300-as szint alá erősödött az euró/forint árfolyam ma reggel.

Részletesebben

csütörtök, április 30. Vezetői összefoglaló

csütörtök, április 30. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2015. április 30. Vezetői összefoglaló Szerdán negatív tartományban zártak a nemzetközi részvényindexek. Elérte a 302-es szintet a forint ma reggel az euróval szemben. Átlag feletti forgalom

Részletesebben

hétfő, október 5. Vezetői összefoglaló

hétfő, október 5. Vezetői összefoglaló hétfő, 2015. október 5. Vezetői összefoglaló Mind az európai, mind az amerikai indexek pozitív tartományban zártak pénteken a megjelenő amerikai munkaerőpiaci adatok hatására. A 312-es szint alá erősödött

Részletesebben

csütörtök, május 14. Vezetői összefoglaló

csütörtök, május 14. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2015. május 14. Vezetői összefoglaló Vegyesen zártak a nemzetközi részvényindexek szerdán. Tegnap a 304,9-308-es szintek között ingadozott az euró/forint árfolyam, ma reggel az euró jegyzései

Részletesebben

Allianz Életprogramok 2017.

Allianz Életprogramok 2017. Allianz Életprogramok 2017. - Allianz Életprogramok 2017. Január Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap Alapadatok: Indulás napja: 2005. június 1. Típusa: pénzpiaci Rövidített neve: ÁGA Benchmark: 100%

Részletesebben

Vezetői összefoglaló október 24.

Vezetői összefoglaló október 24. 2017. október 24. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama az euróhoz, a svájci frankhoz és a dollárhoz képest egyaránt gyengült. A BUX értéke 8,1 milliárd forintos átlag feletti forgalom

Részletesebben

szerda, április 8. Vezetői összefoglaló

szerda, április 8. Vezetői összefoglaló szerda, 2015. április 8. Vezetői összefoglaló A nyugat-európai részvényindexek pluszban, az amerikai börzék mínuszban zártak. Erősödni tudott a forint az euróval és a svájci frankkal szemben is. A BUX

Részletesebben