A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok"

Átírás

1 PÉNZPIACI befektetési eszközalap portfólió Benchmark: RMAX Típus: Rövid lejáratú állampapír Árfolyam 1,657HUF/egység Valuta HUF Portfolió nagysága HUF Kockázati besorolás: alacsony A bemutatott az alapkezelői díj elvonása előtti, de a banki, brókeri és letétkezelői díj elvonása utáni Pénzpiaci portfólió 0,37% 1,42% 3,09% 4,77% 6,51% 42,87% Benchmark 0,26% 1,42% 3,23% 5,09% 7,42% 46,53% A Pénzpiaci befektetési eszközalap Portfolió rövid lejáratú, minimális kockázatú értékpapírokba és banki instrumentumokba fektet. A befektetési eszközalap portfolióban diszkont kincstárjegyek, államkötvények, pénzintézeti és vállalati kötvények találhatók. Az értékpapírok mellett a befektetési eszközalap portfolió "A" hitelminősítésű bankok bankbetéteit, illetve minimális készpénzt is tartalmazhat. Az eszközök között az állampapírok dominálnak. A befektetési eszközalap portfolió befektetési stratégiájának célja, hogy rövid lejáratú papírokba való befektetéssel a legalacsonyabb kockázat vállalása mellett - stabil, infláció feletti hozamot érjen el. A befektetési eszközalap portfolió azoknak az ügyfeleknek ajánlott, akik a befektetéseik átcsoportosítása során a néhány napig meglévő készpénz után látra szóló betétet helyettesítő, kiszámítható, biztonságos, és kedvező hozamú terméket szeretnének vásárolni.

2 MAGYAR KÖTVÉNY befektetési eszközalap portfólió Benchmark: MAX Típus: Hosszú lejáratú magyar kötvény Árfolyam 2,507 HUF/egység Portfolió nagysága HUF A portfolió indulásának napja: Átlagosan birtokolt értékpapírok száma: 14 állampapír (93,36%) 2 jelzáloglevél (4,63%) Valuta HUF Kockázat: alacsony A bemutatott az alapkezelői díj elvonása előtti, de a banki, brókeri és letétkezelési díj elvonása utáni Magyar Kötvény portfólió -1,16% -0,86% 0,39% 0,89% 4,21% 28,38% Benchmark -3,22% -3,10% -2,00% -0,79% 3,04% 33,25% A Magyar Kötvény befektetési eszközalap portfolió a magyar állam által kibocsátott állampapírokat és diszkont kincstárjegyeket valamint legfeljebb az eszközérték 25%-ának megfelelő mértékben banki és vállalati kötvényeket, jelzálogleveleket tartalmaz. A Magyar Kötvény befektetési eszközalap portfolió célja alacsony kockázatú befektetések választásával a befektetett tőke értékének megérzése és reálhozam elérése. A befektetési eszközalap portfolió azoknak az ügyfeleknek ajánlott, akik alacsony kockázat mellett a banki betéteknél és a direkt, egyedi állampapír befektetésnél magasabb hozamot kívánnak elérni, továbbá akik szeretnének jelen lenni az államkötvény-, diszkont kincstárjegy- és egyéb kötvények piacán, de nincs idejük befektetéseiket nap mint nap figyelemmel kísérni.

3 EURO befektetési eszközalap portfolió Benchmark: DJ Euro Stoxx 50 Típus: MIX 50% Európai részvény 50% Magyar állampapír Árfolyam 1,502 HUF/egység Portfolió nagysága HUF A portfolió indulásának napja: Átlagosan birtokolt értékpapírok száma: 49 részvény (50%) 14 állampapír (47,9%), 2 jelzáloglevél (2,1%) Kockázati besorolás: mérsékelt A bemutatott az alapkezelői díj elvonása előtti, de a banki, brókeri és letétkezelési díj elvonása utáni Euromix portfolió -0,16% -3,44% -3,90% -6,07% -2,41% 0,65 Benchmark -1,08% -8,30% -6,74% -8,22% -2,15% - Az Euro befektetési eszközalap Portfolió 50%-ban az Európai Unió legnagyobb vállalatainak részvényeibe, 50%-ban pedig magyar állampapírokba fekteti az ügyfelek pénzét. A befektetési eszközalap portfolió kiegyensúlyozott befektetési politikája a részvénybefektetések kínálta magas növekedési lehetőséget ötvözi az állampapírok nyújtotta stabilitással. A befektetési eszközalap portfolió részvénybefektetéseit az Európai Unió vállalataiból összeállított, közel 100 európai nagyvállalat részvényeit tartalmazó értékpapírcsomag testesíti meg.

4 NEMZETKÖZI RÉSZVÉNY befektetési eszközalap portfolió Benchmark: MSCI WORLD Típus: Nemzetközi részvény Árfolyam 0,830 HUF/egység Portfolió nagysága HUF A portfolió indulásának napja: Átlagosan birtokolt értékpapírok száma: 51 részvény Valuta USD Vagyonkezelő Morley Fund Management Kockázati besorolás: közepes A bemutatott az alapkezelői díj elvonása előtti, de a banki, brókeri és letétkezelési díj elvonása utáni Nemzetközi -0,23% -6,56% -8,28% -9,33% -8,34% 38,69% Benchmark -0,44% -8,62% -12,93% -16,02% -12,19% 48,64% A Globális Részvény befektetési eszközalap portfolió a világ legnagyobb, hazánkban is jól ismert társaságainak részvényeibe fekteti az ügyfelek pénzét. A Globális Részvény befektetési eszközalap portfolió célja a lehető legnagyobb árfolyamnyereség és osztalék elérése mellett hosszú távon maximalizálni az ügyfelek hozamát. A befektetési eszközalap portfoliót azoknak ajánljuk, akik megtakarításaikat a legnagyobb külföldi tőzsdéken kívánják elhelyezni, ezáltal részvénybefektetéseik kockázatát több fejlett tőkepiacon szeretnék megosztani, de nem kívánják folyamatosan figyelemmel követni a külföldi piacok eseményeit, ugyanakkor tisztában vannak a valutába történő befektetések és a részvénybefektetések kockázatával. Az alapot azon ügyfeleknek is ajánljuk, akik befektetéseikkel mérsékelt kockázatvállalás mellett olyan egzotikus piacokat is szeretnének elérni mint Latin- Amerika, illetve a Távol-Kelet.

5 MAGYAR RÉSZVÉNY befektetési eszközalap portfolió Benchmark: BUX index Típus: Magyar részvény Árfolyam 4,795HUF/egység Portfolió nagysága HUF A portfolió indulásának napja: Átlagosan birtokolt értékpapírok száma: 15 részvény (87,2%) 8 állampapír Valuta HUF A bemutatott az alapkezelői díj elvonása előtti, de a banki, brókeri és letétkezelési díj elvonása utáni Részvény portfolió -0,29% -3,52% -10,09% -7,17% 1,83% 226,70% Benchmark 0,11% -8,76% -14,24% -12,00% 0,56% 225,86% A Magyar Részvény befektetési eszközalap portfolió elsősorban a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett és forgalmazott megfelelően likvid és kitűnő hosszú távú növekedési lehetőségekkel rendelkező részvényeket tartalmazza. A Magyar Részvény befektetési eszközalap portfolió célja, az e portfolióba fektetett eszközökön keresztül, közép és hosszú távon magas értéknövekedés biztosítása. Ezt a célt a Magyar Részvény befektetési eszközalap portfolió a kiváló növekedési lehetőségekkel rendelkező részvényekből álló, jól diverzifikált befektetési eszközalap portfolió kialakításával éri el. A befektetési eszközalap portfolió az olyan, alapvetően közép, és hosszú távra befektetőknek ajánlott, akik magas hozamot szeretnének elérni és tisztában vannak a befektetés kockázatával, illetve szeretnének jelen lenni a részvénypiacon, de nem érnek rá befektetéseiket nap mint nap figyelemmel kísérni. Továbbá azoknak az ügyfeleknek, akik szeretnének a hazai részvénypiacon befektetni, ugyanakkor szeretnék az egyedi részvények vásárlásával járó kockázatot kiküszöbölni.

6 INDIAI RÉSZVÉNY befektetési eszközalap portfolió Benchmark: MSCI INDIA Típus: Indiai Részvények Árfolyam 1,639HUF/egység Portfolió nagysága HUF A portfolió indulásának napja: Átlagosan birtokolt értékpapírok száma: 50 részvény (100%) Valuta USD ( az alap indulása óta) A bemutatott az alapkezelői díj elvonása előtti, de a banki, brókeri és letétkezelési díj elvonása utáni Indiai Részvény portfolió -3,62% -7,82% 7,39% 10,84% 19,28% - Benchmark -2,10% -10,17% 10,98% 14,34% 35,84% - Az Indiai Részvény befektetési eszközalap portfolió a KBC Csoport befektetési alapkezelője, a KBC Asset Management által kezelt Horizon Access India Fund befektetési jegyeit illetve a JP Morgan által forgalmazott JF INDIA FUND befektetési jegyeit vásárolja. A Horizon Access India Fund tőzsdén jegyzett indiai társaságok részvényeibe fekteti az ügyfelek pénzét. A vásárolt befektetési jegyek célja India prognosztizált erőteljes gazdasági növekedéséből eredő lehetőségek kihasználásával és a lehető legnagyobb árfolyamnyereség és osztalék elérése mellett maximalizálni az ügyfelek hozamát. A befektetési eszközalap portfoliót választó ügyfeleknek fontos tisztában lenniük azzal, hogy a Maharadzsa Indiai Részvény befektetési eszközalap portfolió az átlagos részvény befektetési eszközalap portfolióknál magasabb befektetési kockázatot hordoz. (Részvényárfolyam-kockázattal, valuta keresztárfolyam-kockázattal és kisebb mértékben politikai kockázattal kell számolni a portfolió választásakor.)

7 KÍNAI RÉSZVÉNY befektetési eszközalap portfólió Benchmark: FTSE China International Típus: Ázsiai Részvények Árfolyam 2,110HUF/egység Portfolió nagysága HUF A portfolió indulásának napja: Átlagosan birtokolt értékpapírok száma: 100 részvény (100%) Valuta USD ( az alap indulása óta) A bemutatott az alapkezelői díj elvonása előtti, de a banki, brókeri és letétkezelési díj elvonása utáni Kínai Részvény portfolió 7,39% -15,73% -12,21% 13,54% 22,86% - Benchmark 10,13% -15,25% -5,21% 24,78% 38,34% - A Kínai Részvény befektetési eszközalap portfolió az ABN AMRO Csoport befektetési alapkezelője, az ABN AMRO Asset Management által kezelt Kínai Részvény Alap befektetési jegyeit vásárolja. A Kínai Részvény Alap tőzsdén jegyzett kínai, hongkongi és tajvani társaságok részvényeibe fekteti az ügyfelek pénzét, továbbá olyan tőzsdei társaságok papírjaiba, amelyek székhelye nem az előbb említett három országban van, azonban tevékenységük ezen országokra koncentrálódik. A befektetési eszközalap portfolió célja Kína erőteljes gazdasági növekedéséből való profitálás mellett az ügyfelek hozamának maximalizálása. A befektetési eszközalap portfoliót választó ügyfeleknek fontos tisztában lenniük azzal, hogy a Kínai Részvény befektetési eszközalap portfolió az átlagos részvényalapoknál magasabb befektetési kockázatot hordoz.

8 Holland Részvény befektetési eszközalap portfolió Benchmark: AEX Index Típus: Nemzetközi részvények Árfolyam 0,923EUR/egység Portfolió nagysága EUR A portfolió indulásának napja: Átlagosan birtokolt értékpapírok száma: 25 részvény (100%) Valuta EUR ( az alap indulása óta) A bemutatott az alapkezelői díj elvonása előtti, de a banki, brókeri és letétkezelési díj elvonása utáni Holland Részvény portfolió 3,56% -9,19% -11,62% -16,12% -10,60% - Benchmark 1,18% -12,03% -14,58% -17,37% -8,91% - A Holland Részvény befektetési eszközalap portfolió a KBC Asset Management által menedzselt Europartners Multi Investment Fund Netherland Index Plus, a KBC Multi Track Netherland, valamint a KBC Multi Track High Dividend Netherlands befektetési jegyeit vásárolja. A vagyonkezelő célja a diverzifikáció (befektetési stratégiák diverzifikációja) révén az egyedi részvénybefektetések, vagy részvényalapok kockázatánál kisebb kockázat mellett, közép- és hosszú távon a magas értéknövekedés biztosítása. E célt a vagyonkezelő a három alap befektetési jegyeinek vásárlásán keresztül, jól diverzifikált befektetési eszközalap portfolió kialakításával éri el. A befektetési eszközalap portfolió alapvalutája az euró. A befektetési eszközalap portfolió lehetséges befektetései között a kötvények mellett bankbetét, illetőleg minimális készpénz (euró) is szerepelhet. A rövid távú nyereségre törekvő, spekulatív befektetési politika idegen a befektetési eszközalap portfolió szemléletétől. A múltbeli tapasztalatok szerint a részvénypiaci befektetési eszközalap portfoliókkal közép és hosszú távon magasabb hozam érhető el, mint a pénzpiaci befektetési eszközalap portfoliók esetében, a részvény alapú befektetési portfoliók választása esetében azonban magasabb befektetési kockázattal kell számolni az ügyfeleknek.

9 Ázsiai Részvény befektetési eszközalap portfólió Típus: Ázsiai részvények Árfolyam 1,043EUR/egység Portfolió nagysága EUR A portfolió indulásának napja: Átlagosan birtokolt értékpapírok száma: 107 részvény (100%) Valuta EUR (az alap indulása óta) A bemutatott az alapkezelői díj elvonása előtti, de a banki, brókeri és letétkezelési díj elvonása utáni Ázsiai Részvény portfolió 4,60% -7,38% -6,27% -3,74% -1,92% - Benchmark 3,35% -12,21% -10,83% -4,55% 1,65% - A befektetési eszközalap portfolió az Aviva Funds által kezelt Asia Pacific Equity Fund, valamint a Japanese Equity Fund befektetési jegyeit vásárolja, amelyek növekedésorientált ázsiai és japán társaságok részvényeibe fektetnek. A befektetési eszközalap portfolió irányadó indexei az MSCI Asia Pacific far East Ex Japan, illetve a Japan TSE First Section index. Az alapkezelő célja az ázsiai régió erőteljes gazdasági növekedéséből eredő lehetőségek kihasználásával a lehető legnagyobb árfolyamnyereség és osztalék elérése mellett maximalizálni az ügyfelek hozamát. A befektetési eszközalap portfolió alapvalutája az euró. A befektetési eszközalap portfolió lehetséges befektetései között a kötvények mellett bankbetét, illetőleg minimális készpénz (euró) is szerepelhet. A rövid távú nyereségre törekvő, spekulatív befektetési politika idegen a befektetési eszközalap portfolió szemléletétől. Az Ázsiai Részvény befektetési eszközalap portfoliót választó ügyfeleknek fontos tisztában lenniük azzal, hogy a befektetési eszközalap portfolió az átlagos részvényportfolióknál magasabb befektetési kockázatot hordoz.

A választható eszközalapok befektetési politikája

A választható eszközalapok befektetési politikája A választható eszközalapok befektetési politikája A 1503 kódjelű NOVUM Nyugdíjbiztosítás Szerződési Feltételeinek 3. számú melléklete Hatályos: 2015. március 25-től 1 2 Tartalomjegyzék 1) A befektetési

Részletesebben

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. befektetési egységekhez kötött életbiztosítási termékei mögött álló eszközalapjainak befektetési politikája

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. befektetési egységekhez kötött életbiztosítási termékei mögött álló eszközalapjainak befektetési politikája A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. befektetési egységekhez kötött életbiztosítási termékei mögött álló eszközalapjainak befektetési politikája Hatályos: 01. szeptember 1-től 1 A Befektetési politika általános,

Részletesebben

A SZERZŐDÉSRE JELLEMZŐ ÉRTÉKEK ÉS A VÁLASZTHATÓ ALAPOK BEMUTATÁSA

A SZERZŐDÉSRE JELLEMZŐ ÉRTÉKEK ÉS A VÁLASZTHATÓ ALAPOK BEMUTATÁSA A SZERZŐDÉSRE JELLEMZŐ ÉRTÉKEK ÉS A VÁLASZTHATÓ ALAPOK BEMUTATÁSA Kiegészítés a SIGNAL Gold (A0100) unit -linked életbiztosítások Általános Szerződési Feltételének 1. és 3. számú mellékletéhez. SIGNAL

Részletesebben

Concorde 2000 Befektetési Alap

Concorde 2000 Befektetési Alap HAVI PORTFÓLIÓJELENTÉS 2012. október Concorde 2000 Befektetési Alap Az Alap befektetési politikája Az Alap nyilvános, nyíltvégű, a BAMOSZ kategorizálása alapján hazai kiegyensúlyozott vegyes befektetési

Részletesebben

Befektetési politika

Befektetési politika Befektetési politika Kibocsátás dátuma: 2014.06.02. Hatálybalépés dátuma: 2014.07.01. Érvényesség dátuma: visszavonásig Kibocsátó: Igazgatótanács Felelős: Jakab Ilona befektetési kontroller Peszlen Zoltán

Részletesebben

Befektetési Politika Kivonata

Befektetési Politika Kivonata "H O N V É D" Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár 1135 Budapest, Aba utca 4. Tel/Fax: 329-6651, HM 269-77, 268-79, 269-37. www.hnyp.hu Befektetési Politika Kivonata Önkéntes Nyugdíjpénztár A Befektetési Politikát

Részletesebben

Összefoglaló információ az eszközalapokról

Összefoglaló információ az eszközalapokról Eszközalapok havi hírlevele A típusú Érvényesség: 2015.05.29. Az A típusú eszközalap hírlevélben tájékoztatjuk a 010 jelű Galaxis és 011 jelű Perpetuum befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz

Részletesebben

Aranyszárny CLaVis rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött, élethosszig tartó életbiztosítás különös feltételei (G75/2014)...

Aranyszárny CLaVis rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött, élethosszig tartó életbiztosítás különös feltételei (G75/2014)... Aranyszárny CLaVis rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött, élethosszig tartó életbiztosítás különös feltételei (G75/2014) Hatályos: 2014. március 15. Módosítva: 2014. augusztus 1. Nysz.: 17007

Részletesebben

Eszközalapok leírása. Eszközalapok leírása 2011

Eszközalapok leírása. Eszközalapok leírása 2011 Eszközalapok leírása Eszközalapok leírása 2011 Az UNIQA Biztosító Zrt. eszközalapjai Egy jó befektetés megalapozza jövőnket, és segítséget nyújt céljaink megvalósításában. A kiadvány segítségével meg ismerkedhet

Részletesebben

A Pannónia Befektetési Életbiztosítás Különös Feltételei

A Pannónia Befektetési Életbiztosítás Különös Feltételei A Pannónia Befektetési Életbiztosítás Különös Feltételei 1) Általános rendelkezések A Pannónia Befektetési Életbiztosítás (továbbiakban: biztosítás) jelen Különös Feltételek, a CIG Pannónia Életbiztosító

Részletesebben

apró betűk helyett - amit a zártvégű tőkevédett és hozamvédett alapokról tudni érdemes

apró betűk helyett - amit a zártvégű tőkevédett és hozamvédett alapokról tudni érdemes apró betűk helyett - amit a zártvégű tőkevédett és hozamvédett alapokról tudni érdemes Gyakran találkozunk olyan hirdetésekkel, levelekkel, amelyek néhány hasznos információt adnak az adott befektetési

Részletesebben

Választható portfolió szabályzata

Választható portfolió szabályzata Választható portfolió szabályzata A rendszer ötödik módosítását elfogadta a 2013. június 27-én megtartott küldöttközgyűlése a 8 /2013. (VI. 27.) küldöttközgyűlési határozattal. Hatályos 2013. augusztus

Részletesebben

PSZÁF határozat száma: KE-III-50/2011

PSZÁF határozat száma: KE-III-50/2011 Az ACCESS Befektetési Alapkezelő Zrt által kezelt ACCESS WORLD GOLD TREND NYÍLTVÉGŰ BEFEKTETÉSI ALAP (BEFEKTETÉSI ALAPBA BEFEKTETŐ BEFEKTETÉSI ALAP) Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata Hatálybalépés

Részletesebben

Az ACCESS Befektetési Alapkezelő Zrt által kezelt ACCESS - BWM HEDGE FUND KÖVETŐ SZÁRMAZTATOTT NYÍLTVÉGŰ BEFEKTETÉSI ALAP* Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata Hatálybalépés napja: 2011.08.22. PSZAF:

Részletesebben

RÖVIDÍTETT TÁJÉKOZTATÓ BUDAPEST 2015 ALAP

RÖVIDÍTETT TÁJÉKOZTATÓ BUDAPEST 2015 ALAP RÖVIDÍTETT TÁJÉKOZTATÓ BUDAPEST 2015 ALAP Alapkezelő: Budapest Alapkezelő Zrt. Székhely: 1138 Budapest, Váci út 193. Vezető forgalmazó: Budapest Bank Nyrt. Székhely: 1138 Budapest, Váci út 193. Letétkezelő:

Részletesebben

TAKARÉK INVEST TŐKEVÉDETT SZÁRMAZTATOTT NYÍLTVÉGŰ BEFEKTETÉSI ALAP KEZELÉSI SZABÁLYZATA 1

TAKARÉK INVEST TŐKEVÉDETT SZÁRMAZTATOTT NYÍLTVÉGŰ BEFEKTETÉSI ALAP KEZELÉSI SZABÁLYZATA 1 A által kezelt, TAKARÉK INVEST TŐKEVÉDETT SZÁRMAZTATOTT NYÍLTVÉGŰ BEFEKTETÉSI ALAP elnevezésű nyíltvégű értékpapír befektetési alap határozatlan időre történő, nyilvános létrehozása és befektetési jegyeinek

Részletesebben

ERSTE NYÍLTVÉGŰ INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP. 2009. féléves jelentése

ERSTE NYÍLTVÉGŰ INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP. 2009. féléves jelentése Az ERSTE NYÍLTVÉGŰ INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP e 1. Az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap (továbbiakban: Alap) rövid bemutatása Az Alap neve Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap Az Alap rövidített

Részletesebben

Eszköz Cél Minimum Maximum MFB 2016/05/31 Kötvény* (ISIN: XS0632248802) Magyar Állam által kibocsátott kötvények* 0% 0% 25% Bankbetét* 0% 0% 25%

Eszköz Cél Minimum Maximum MFB 2016/05/31 Kötvény* (ISIN: XS0632248802) Magyar Állam által kibocsátott kötvények* 0% 0% 25% Bankbetét* 0% 0% 25% Hatályos: 2012. 04. 13-ától ERSTE MFB 2016 Kötvény Hozamvédett Zártvégű Forint Eszközalap Az eszközalap vagyonkezelője a Biztosító (ERSTE Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.), a vagyonkezelést azonban

Részletesebben

KEZELÉSI SZABÁLYZATA

KEZELÉSI SZABÁLYZATA ÁLTAL KEZELT CONCORDE HOZAMFIZETŐ SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP* Alapkezelő: Concorde Alapkezelő zrt. (1123 Budapest, Alkotás utca 50.) 2012. december 17. *Az Alap kockázati szintje eltér a szokásostól!

Részletesebben

RÉSZVÉNYPIACI HOZAMOK 2003-BAN

RÉSZVÉNYPIACI HOZAMOK 2003-BAN RÉSZVÉNYPIACI HOZAMOK 2003-BAN 2004. január 28-án közel négy év után ismét 10000 pont fölé emelkedett a index. Ez a csúcsközeli állapot egy hosszabb, immáron több éve tartó, majdnem folyamatos áremelkedés

Részletesebben

SZAKDOLGOZAT Fekete Tünde 2007

SZAKDOLGOZAT Fekete Tünde 2007 SZAKDOLGOZAT Fekete Tünde 2007 BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR KÜLGAZDASÁGI SZAK Nappali tagozat Tőzsde-pénzintézetek szakirány EXCHANGE TRADED FUNDS: TŐZSDÉN KERESKEDETT ALAPOK

Részletesebben

CHRONO Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap

CHRONO Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap KEZELÉSI SZABÁLYZAT ACCESS BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. 1054 Budapest, Akadémia u. 7-9. Verzió: v.2 Hatályos (Közzététel napja):2014.03.14. MNB határozat száma, dátuma: H-KE-III-221/2014. 2014.03.14. A

Részletesebben

Az ERSTE SPARKASSEN Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság ERSTE GLOBE Életbiztosításának Különös Feltételei Prémium Credit csomag

Az ERSTE SPARKASSEN Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság ERSTE GLOBE Életbiztosításának Különös Feltételei Prémium Credit csomag Az ERSTE SPARKASSEN Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság ERSTE GLOBE Életbiztosításának Különös Feltételei Prémium Credit csomag Jelen feltételek (továbbiakban: KF) az SV/00/2000/1 jelű Általános

Részletesebben

Budapest Vegyes Alap. Nettó eszközérték, árfolyam, és hozam alakulás Dátum. Budapest Vegyes Alap

Budapest Vegyes Alap. Nettó eszközérték, árfolyam, és hozam alakulás Dátum. Budapest Vegyes Alap Alap megnevezése: Budapest Vegyes Befektetési Alap* Típusa: nyíltvégű értékpapír alap Futamideje: nyilvántartásba vételtől határozatlan ideig tart *: Budapest Abszolút Hozam Származtatott Alap (2009.02.19-től)

Részletesebben

RÖVIDÍTETT TÁJÉKOZTATÓ

RÖVIDÍTETT TÁJÉKOZTATÓ RÖVIDÍTETT TÁJÉKOZTATÓ Budapest MetálMix Nyíltvégű Pénzpiaci Alapok Alapja Alapkezelő: Budapest Alapkezelő Zrt. (Székhely: 1138 Budapest, Váci út 193.) Vezető forgalmazó: Budapest Bank Nyrt. (Székhely:

Részletesebben

Terméktájékoztató 1. KÖTVÉNYTERMÉKEK

Terméktájékoztató 1. KÖTVÉNYTERMÉKEK Terméktájékoztató 1. KÖTVÉNYTERMÉKEK A kötvény hitelviszonyt megtestesítő értékpapír. A hitel két szereplője az adós és a hitelező, ennek megfelelően a kötvényben a kibocsátó (az adós) arra vállal kötelezettséget,

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó T Á J É K O Z T A T Ó a Befektetési alapokról szóló törvény 20. -ának megfelelő befektetési alapról C-QUADRAT Kapitalanlage AG Stubenring 2 1010 Wien C-QUADRAT ARTS Best Momentum a Befektetési alapokról

Részletesebben

Tőzsdén kereskedett értékpapírosított termékek: certifikátok, tőzsdén kereskedett alapok és követési hibájuk

Tőzsdén kereskedett értékpapírosított termékek: certifikátok, tőzsdén kereskedett alapok és követési hibájuk 2010. KILENCEDIK ÉVFOLYAM 3. SZÁM 201 JANKÓ LÁSZLÓ TARI SZABOLCS Tőzsdén kereskedett értékpapírosított termékek: certifikátok, tőzsdén kereskedett alapok és követési hibájuk Cikkünket a certifikátok és

Részletesebben

ERSTE NYÍLTVÉGŰ INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP. 2008. féléves jelentése

ERSTE NYÍLTVÉGŰ INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP. 2008. féléves jelentése Az ERSTE NYÍLTVÉGŰ INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP e 1. Az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap (továbbiakban: Alap) rövid bemutatása Az Alap neve Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap Az Alap rövidített

Részletesebben