2018. ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEZÉS NKE-ÁKK-VTKK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2018. ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEZÉS NKE-ÁKK-VTKK"

Átírás

1 2018. ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEZÉS NKE-ÁKK-VTKK

2 Tartalom 1. A tervkészítő szerv adatainak ellenőrzése 2. Tisztviselők képzési kötelezettségének meghatározása 3. A képzéstervező megnyitása (szervezethez rendelt tisztviselők listája, intézményi pontszámkeret) 4. Képzési terv nyomtatása, elküldése 5. Segítségnyújtás

3 A képzéstervező alkalmazás főbb jellemzői Csak képzési referensi jogosultsággal elérhető! Főbb funkciói: - A képzési kötelezettség kiszámítása és nyomon követése. - A tisztviselők és intézmények éves képzési tervének összeállítása. - A képzési tervek teljesülésének nyomon követése.

4 Referensi feladatok Probono regisztráció, referensi jogosultság igénylése/megléte (jóváhagyás szükséges) Képzéstervezés (képzési tervek elkészítése) Képzések megvalósítása (jelentkeztetés, nyomon követés) Tisztviselők adatainak frissítése, jogviszonyok: új belépők rögzítése, távozók kilépésének rögzítése, mentességek felvitele, igénylések jóváhagyása, tisztviselők tájékoztatása

5 1. A tervkészítő szerv adatainak ellenőrzése

6 A tervkészítő szerv adatainak ellenőrzése - Belépés - Felület megnyitása: - Jobb felső sarokban a Belépés feliratra kattintás.

7 A tervkészítő szerv adatainak ellenőrzése - Belépés - A felugró ablakban az elsődlegesen használt cím és a jelszó megadása. - Ha elfelejtette a jelszavát, az ELFELEJTETT JELSZÓ feliratra kattintva kérhet emlékeztetőt ben, ezért fontos, hogy a rendszerben működő, élő cím kerüljön megadásra.

8 A tervkészítő szerv adatainak ellenőrzése Szervezet kiválasztás - Egy regisztrációhoz több képzési referensi szerep is tartozhat. - Minden telephelynél lehet külön-külön referens, DE csak a főtelephely referense látja a többi telephelyet. - Ha referensi jogosultsága több telephelyre is kiterjed akkor a megfelelő szervezet kiválasztása a jobb felső sarokban lehetséges - A Képzéstervezőben csak a kiválasztott szervezethez / telephelyhez tartozó tisztviselőket lehet látni

9 A tervkészítő szerv adatainak ellenőrzése Szervezeti adatok megadása Az egyszerűbb, átláthatóbb ügymenet érdekében a szervezeti adatokat a évben sem kézzel kell felvinni a képzési tervre, hanem a Probono megfelelő felületén szükséges rögzíteni. Első lépésként: az Adminisztráció menüből kiválasztjuk a Szervezet adatai menüpontot.

10 A tervkészítő szerv adatainak ellenőrzése Szervezeti adatok megadása Második lépés: Egyéb adatok, itt a szerkesztés ikonra kattintunk.

11 A tervkészítő szerv adatainak ellenőrzése Szervezeti adatok megadása Harmadik lépés: a felugró ablakban értelemszerűen kitöltjük a szükséges adatokat. FONTOS: hogy a továbbképzésért felelős vezető adatait mindenképpen Kitöltésre kerüljenek! Képzésszervező adatait csak akkor kell kitölteni, ha van az intézménynek saját belső képzése! 1 11

12 2. Tisztviselők képzési kötelezettségének meghatározása

13 Képzési kötelezettség meghatározása - jogviszony A kormánytisztviselő, köztisztviselő továbbképzési kötelezettsége a közigazgatási alapvizsga letételének napjával kezdődik. Amennyiben a kormánytisztviselő, köztisztviselő közigazgatási alapvizsga letétele alól mentesül, akkor a továbbképzési kötelezettség a próbaidő leteltét követő napon kezdődik. Az állami tisztviselőnek a próbaidő leteltét követő napon kezdődik a képzési kötelezettsége [321/2016. (X. 27.) Korm.rendelet]

14 Képzési kötelezettség meghatározása jogviszony, új belépők A továbbképzési kötelezettség meghatározásához szükséges adatokat és a jogviszony időszakot, a szervezethez újonnan belépők esetében a jóváhagyáskor kell megadni (Adminisztráció / Szerepek jóváhagyása) Jogviszonyok A megjelölt szervezet Időszak

15 Képzési kötelezettség meghatározása új jogviszony A jogviszony időszak(ok) esetében az alábbi adatokat kell megadni: Jogviszony kezdete (-tól) Jogviszony vége (-ig): ha előre nem ismert, hagyja üresen ( ). Vezető beosztásban van-e a tisztviselő (I = igen, N = nem). Heti munkaóra: teljes munkaidő 40, részmunkaidő esetén ennél kevesebb. Besorolás: szakvizsgázók esetén kötelezően kitöltendő.

16 Szervezet vezetői esetében a továbbképzési köztelezettség beállításnak speciális szabályai A jogviszony időszak beállítást követően a piros kerettel jelölt részen a vezető esetében be kell állítani az I, igen opciót. A zöld körrel jelölt részen a besorolást abban az esetben kell beállítani, ha a vezetőnek közigazgatási szakvizsgát kíván tervezni. Ebben az esetben kötelező beállítani a besorolást. Ha minden adatot beállított, akkor kattintson a mentés gombra! A tervezési és jelentkeztetési folyamat további, korábban ismertetett részei vezetők esetében sem térnek el a leírtaktól.

17 Szervezet vezetői esetében a továbbképzési köztelezettség beállításnak speciális szabályai FONTOS! A vezetőképzések tervezése esetén elengedhetetlen, hogy a jogviszonynál a Vezető? (I/N) résznél I beállításra kerüljön, e nélkül a vezetőképzési programok nem vehetők fel. Amennyiben a vezetői beosztás a képzés indulása előtt megszűnik, a felvett képzést törölni kell a tervből és más képzéssel pótolni azt.

18 Képzési kötelezettség meghatározása új jogviszony A képzési alapadatok megadását követően a Mentés gombra kattintva lehet elmenteni a megadott adatokat, vagy a Mégsem gombra kattintva lehet kilépni az adatok felviteléből.

19 Képzési kötelezettség meghatározásameglévő tisztviselők esetében felülvizsgálat A tisztviselő képzési kötelezettségének mértéke a végzettségétől és a kötelezettség fennállásától függ. A képzési kötelezettség meghatározásához kattintson az Képzéstervezés menüben Képzéstervező/Programtervező almenüben /Adatrögzítés gombra. Ha az adatok már korábban megadásra kerültek, és nem változtak, akkor nem kell őket újra megadni! Ha a képzési terv gomb inaktív, az azt jelenti, hogy az adatok nincsenek kitöltve, vagy a kitöltött adatok alapján a tisztviselőnek nincs képzési kötelezettsége.

20 Képzési kötelezettség meghatározásamódosítás/kilépés Ha utólag szeretnék módosítani a jogviszonyt (például kilépés esetén lezárni, módosítani), akkor azt a tisztviselő adatlapjára lépve (az adatrögzítés gombra kattintva elérjük a felületet), a Továbbképzési kötelezettség meghatározásához szükséges adatok résznél tudja megtenni, a SZERKESZTÉS ikonra kattintva

21 Hasonló módon lehet megadni azokat az időszakokat, amely alatt a tisztviselő mentesül a kötelezettség alól (ez csökkenti a továbbképzési kötelezettséget): - részmunkaidőben foglalkoztatott, - csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási segély, gyermekgondozási díj igénybe vétele miatt, vagy egyéb okból három hónapot meghaladóan fizetés nélküli szabadságot vagy táppénz ellátást vesz igénybe, - Kttv. szerinti szakmai vezető, Képzési kötelezettség meghatározása mentességek - Próbaidejét tölti vagy tartós külszolgálatot teljesít. Az adatokat a jelre kattintva lehet megadni. A megjelenő ablakban kell kiválasztani a mentesség okát, illetve rögzíteni annak kezdő és záró időpontját. Akár több mentességi időszak is megadható.

22 Képzési kötelezettség meghatározása mentességek Állami tisztviselőkre vonatkozó speciális szabály a továbbképzési időszak szünetelése Ha az állami tisztviselő a) közigazgatási tanulmányok szakirányú továbbképzésen, b) kormányzati tanulmányok szakirányú továbbképzésen, c) a munkáltató által az Áttv. 5. (3) bekezdése alapján meghatározott képzésen, d) a miniszter által az Áttv. 5. (7) bekezdése alapján meghatározott képzésen, vagy e) az állami tisztviselő által vállalt államtudományi, közigazgatási felsőfokú képzésben vesz részt, a képzés megkezdése hónapjának első napjától a képzés befejezése naptári évének végéig a továbbképzési időszak szünetel.

23 Képzési kötelezettség meghatározása mentességek A továbbképzési időszak szünetelése alatt az állami tisztviselő részére a 4 éves továbbképzési időszakra előírt tanulmányi pontok száma évente 25%-kal csökken. [Áttr. 8. (1)-(3) bekezdései] Annak az állami tisztviselőnek, akinek szünetel a továbbképzési időszaka, nem kell éves egyéni továbbképzési tervet készíteni. A képzési referens a Probono felületén a tisztviselő Adatlap - Továbbképzési kötelezettség/közigazgatási vizsgára jelentkezéshez szükséges adatok felhasználói felületen beállítja a továbbképzési időszak szünetelését.

24 Képzési kötelezettség meghatározása - képzéseim - Az adatok megadását követően az alkalmazás a tisztviselő regisztrációjában, a Személyes oldalam/képzéseim menüpont alatt a teljes képzési időszakra megmutatja a tisztviselő kiszámított képzési kötelezettségét. - A képzési tervbe felvett képzésekre ezen a felületen lehet jelentkezni. - A táblázat a négy éves ciklus minden évére lebontva mutatja a tervezett és teljesített tanulmányi pontokat.

25 Képzési kötelezettség meghatározása - képzéseim Tervbe felvett képzés Kötelezettség grafikus ábrázolása Kötelezettség táblázatos ábrázolása

26 Képzési kötelezettség meghatározása Áthozott pontok Az áthozott pontok mennyiségével csökken a négy év alatt teljesítendő pontok összessége.

27 3. A képzéstervező megnyitása (Szervezethez rendelt tisztviselők listája, Intézményi pontszámkeret)

28 A képzéstervező Menüpont megnyitás - A felső menüsorban a KÉPZÉSTERVEZÉS menüpont kiválasztása. - A legördülő menüből a KÉPZÉSTERVEZŐ / PROGRAMTERVEZŐ kiválasztása.

29 A képzéstervező A tervezés éve A tájékoztató szöveg alatt látható Programterv éve gomb, melynek segítségével lehet a 2018-as évet kiválasztani. Az XLS Export és Intézményi képzési terv nyomtatása gombok segítségével pedig nyomtatható az elkészített intézményi terv. Az Intézményi képzési tervet a továbbképzésért felelős vezető által aláírva és lepecsételve március 15-ig kell megküldeni kizárólag mellékleteként, szkennelve a tovabbkepzes_vtki@uni-nke.hu címre.

30 A képzéstervező Tisztviselők listája A felületen látható a tisztviselők listája, személyes adatokkal, valamint minden tisztviselő adatai mellett az Adatrögzítés, Képzési terv és Nyomtatás gombok. - Tisztviselőnként látható a kiválasztott évre, valamint a teljes 4 éves képzési időszakra vonatkozó tervezett és teljesített pontok száma is. - A kereső mezőben lehetőség van név alapján történő keresésre. - A lap alján pedig lehetőség nyílik beállítani az egy oldalon megjelenő tisztviselők számát, valamint lapozni az oldalak között.

31 A képzéstervező Az éves intézményi pontkeret kiszámítása A jogszabályban meghatározott módon, minden képzésre kötelezett tisztviselő után meg kell fizetni a továbbképzési normatívát, mely éves szinten Ft-ot jelent. A rendszer a évi intézményi pontkeretet úgy határozza meg, hogy a tárgyévi időarányos kötelezettséget megemeli 25%-kal. (ennyivel engedélyezett a túltervezés évente intézményi szinten).

32 A képzéstervező A teljesített, normatívából finanszírozott pontok az ennek megfelelő oszlopban jelennek meg. A belső továbbképzések nem a normatívából kerülnek finanszírozásra, ezért az összes teljesített belső továbbképzés automatikusan az Egyedileg finanszírozott oszlopba kerül, függetlenül attól, hogy van-e tényleges költségvonzata vagy sem. A KÖFOP keretében fejlesztett képzések éves egyéni továbbképzési tervben történő szerepeltetésének sajátossága, hogy teljesítésükkel a tisztviselők tanulmányi pontokat szerezhetnek, azonban az éves egyéni továbbképzési tervbe történő felvételkor az intézmény éves tanulmányi pontszámkerete nem csökken.

33 4. Képzési terv nyomtatása, elküldése

34 Képzési terv nyomtatása, elküldése Az elkészült képzési terveket a képzési referens ki tudja nyomtatni. Az egyéni képzési tervekből automatikusan generálja a rendszer az intézményi képzési tervet (ez személyes adatokat nem, csak statisztikai adatokat tartalmaz). v

35 Képzési terv elküldése, módosítása Az elkészült, az erre jogosult vezető által aláírt, intézményi bélyegzővel hitelesített évi intézményi képzési tervet március 15-ig kell megküldeni kizárólag elektronikus levél mellékleteként, szkennelt formában a tovabbkepzes_vtki@uni-nke.hu címre. A 273/2012. Korm. Rendelet 18. (5)-(6) bekezdése értelmében az éves továbbképzési tervet a munkáltatói jogkör gyakorlója az év közben felmerülő továbbképzési igények alapján módosíthatja. Az év közbeni módosítás során nincs lehetőség az intézmény éves tervének teljes körű, átfogó módosítására. A módosítás a Probono felületen lehetséges.

36 5. Segítségnyújtás

37 Segítségnyújtás Amennyiben a felület használata során bármilyen kérdés merül fel vagy segítségre lenne szükségük, az Ügyfélszolgálat készséggel áll rendelkezésükre az alábbi elérhetőségeken és időpontokban: ben: munkaidőben (H-Cs 8:00-16:30, P 8:00-14:00 óra között) a tovabbkepzes_vtki@uni-nke.hu címen. telefonon: (H-Cs 9:00-12:00 és 13:00-16:00, P 9:00-13:00 óra között) 06 (1) A következő mellékeken: 20373, 20358, 20366, 20360

2016. ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEZÉS. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet

2016. ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEZÉS. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet 2016. ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEZÉS Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet TARTALOM I. PROGRAMKÍNÁLAT (PROGRAMKERESŐ) II. TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEK ELKÉSZÍTÉSE I. PROGRAMKÍNÁLAT (PROGRAMKERESŐ)

Részletesebben

A NORMATÍVA BEFIZETÉSE

A NORMATÍVA BEFIZETÉSE A NORMATÍVA BEFIZETÉSE Normatíva befizetés Jogszabályi előírások (273/2012. Korm. Rendelet 12. ): - a közszolgálati továbbképzések költségét a közszolgálati normatív hozzájárulás fedezi, - az éves hozzájárulás

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLATI TOVÁBBKÉPZÉSI RENDSZER: VISSZATEKINTÉS, VÁLTOZÁSOK

KÖZSZOLGÁLATI TOVÁBBKÉPZÉSI RENDSZER: VISSZATEKINTÉS, VÁLTOZÁSOK KÖZSZOLGÁLATI TOVÁBBKÉPZÉSI RENDSZER: VISSZATEKINTÉS, VÁLTOZÁSOK Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet (országos tájékoztató rendezvénysorozat 2015) TARTALOM I. VISSZATEKINTÉS

Részletesebben

Szerepek igénylése és jóváhagyása

Szerepek igénylése és jóváhagyása Szerepek igénylése és jóváhagyása 1. Képzési referens kinevezése A közigazgatási szerv első képzési referensét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hagyja jóvá. Ennek menete: a referensi jogosultságot igénylő

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEZÉSHEZ

ÚTMUTATÓ A ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEZÉSHEZ ÚTMUTATÓ A 2018. ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEZÉSHEZ 2018. február 1. TARTALOMJEGYZÉK 1. A 2018. évi tervkészítési feladatok sajátosságai... 1 1.1. A tisztviselői igényekre alapozott éves egyéni képzési terv

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Tisztviselők és képzési referenseik részére) 2019.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Tisztviselők és képzési referenseik részére) 2019. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ (Tisztviselők és képzési referenseik részére) 2019. január Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Titkos ügykezelői képzés tervezésnek

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLATI ÉS VEZETŐKÉPZÉSEK IGÉNYBEVÉTELE TISZTVISELŐK SZÁMÁRA. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet

KÖZSZOLGÁLATI ÉS VEZETŐKÉPZÉSEK IGÉNYBEVÉTELE TISZTVISELŐK SZÁMÁRA. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet KÖZSZOLGÁLATI ÉS VEZETŐKÉPZÉSEK IGÉNYBEVÉTELE TISZTVISELŐK SZÁMÁRA Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet Közszolgálati és vezetőképzések igénybevétele A közszolgálati és vezetőképzési

Részletesebben

Felhasználói útmutató Probono közigazgatási képzés- és vizsgaszervezési rendszer

Felhasználói útmutató Probono közigazgatási képzés- és vizsgaszervezési rendszer Felhasználói útmutató Probono közigazgatási képzés- és vizsgaszervezési rendszer /Tisztviselők részére/ 1 1. A Probono/TVP felület igénybevételéhez szükséges feltételek 1.1. Tisztviselő regisztrációja

Részletesebben

dr. Gyurita Rita főigazgató

dr. Gyurita Rita főigazgató dr. Gyurita Rita főigazgató Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal A kihirdetését követı napon lépett hatályba a rendelet az alábbi kivétellel. 2014. január 1-jén lép hatályba: A kormánytisztviselı, köztisztviselı

Részletesebben

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz 1. Jogszabályi háttér Az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendeletben foglaltak szerint: 4. (1) Az e-közmű üzemeltetéséért,

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez ÚTMUTATÓ az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez Amennyiben Ön már rendelkezik az Akadémiai Adattárba szóló regisztrációval, a pályázat benyújtásához

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál felhasználói kézikönyv

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál felhasználói kézikönyv Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál felhasználói kézikönyv 2. Szervezet regisztrálása képzési referensek számára Fontos! A szervezet rögzítése a Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál rendszerben

Részletesebben

KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet

KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet - A Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztése, - Elérhetősége: https://probono.uni-nke.hu

Részletesebben

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz Tartalom Felhasználói profil megnyitása... 2 Profil adatok beállítása... 3 Vezetők... 3 Nem volt előresorolása... 7 Próbaidősként került regisztrálásra...

Részletesebben

Technikai segédlet. Az Oktatói - Szakértői Kiválasztási Rendszer Kérelmezői Felületének használatához. Tisztelt Jelentkező!

Technikai segédlet. Az Oktatói - Szakértői Kiválasztási Rendszer Kérelmezői Felületének használatához. Tisztelt Jelentkező! Technikai segédlet Az Oktatói - Szakértői Kiválasztási Rendszer Kérelmezői Felületének használatához Tisztelt Jelentkező! Az alábbiakban mutatjuk be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem PROBONO felületén található

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv Védőnői jelentés összesítője modul eform Felhasználói kézikönyv 1. ÁNTSZ eform Védőnői jelentés modul... 3 1.1 Bejelentkezés... 3 1.2. Az eform alkalmazás használata... 4 1.2.1 Területi védőnői jogkörrel

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Gazdálkodó szervezetek részére) január

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Gazdálkodó szervezetek részére) január FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ (Gazdálkodó szervezetek részére) 2019. január Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció folyamata... 4 3. A jelentkezés

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Gazdálkodó szervezetek részére) 2017.április

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Gazdálkodó szervezetek részére) 2017.április FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ (Gazdálkodó szervezetek részére) 2017.április 1 Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció folyamata... 4 3. A jelentkezés

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez ÚTMUTATÓ az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez Amennyiben Ön már rendelkezik az Akadémiai Adattárba szóló regisztrációval, a pályázat benyújtásához

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál 1. Regisztráció és belépés felhasználói kézikönyv A Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál internetes elérhetősége: nke.hu/portal/login.seam https://tvp.uni-

Részletesebben

Felhasználói útmutató. Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő és vizsgaszervezési rendszer. (Közszolgálati tisztviselők részére)

Felhasználói útmutató. Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő és vizsgaszervezési rendszer. (Közszolgálati tisztviselők részére) Felhasználói útmutató Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő és vizsgaszervezési rendszer (Közszolgálati tisztviselők részére) 2015. február Tartalom 1. Regisztráció folyamatának bemutatása közszolgálati

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEZÉSHEZ

ÚTMUTATÓ A ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEZÉSHEZ ÚTMUTATÓ A 2016. ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEZÉSHEZ 2016. február 1. TARTALOMJEGYZÉK 1. A 2016. év tervkészítési feladatok sajátossága... 3 2. A tervezés jogszabályi háttere... 5 2.1. A tervezésben résztvevő

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

Oktatás saját intézményben

Oktatás saját intézményben Oktatás saját intézményben A Humán-erőforrás Nyilvántartó Rendszerben rögzítendő adatok egyik nagy csoportját az egy-egy tanév megadott félévére vonatkozó oktatási tevékenységhez kapcsolódó adatok képezik,

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

Felhasználói útmutató. Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő és vizsgaszervezési rendszer (KÉPZÉSI REFERENSEK RÉSZÉRE)

Felhasználói útmutató. Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő és vizsgaszervezési rendszer (KÉPZÉSI REFERENSEK RÉSZÉRE) Felhasználói útmutató Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő és vizsgaszervezési rendszer (KÉPZÉSI REFERENSEK RÉSZÉRE) 2015. február Tartalom 1. Regisztráció folyamatának bemutatása közszolgálati

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2015. január 20.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2015. január 20. MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ A 2015. ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERV ELKÉSZÍTÉSÉHEZ Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2015. január 20. TARTALOM 1. A tervezés jogszabályi háttere 3. oldal 2. Továbbképzési programok 7. oldal

Részletesebben

Kezelési segédlet. Magiszter.NET - Alapok

Kezelési segédlet. Magiszter.NET - Alapok Magiszter.NET - Alapok Kezelési segédlet Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 Belépés és kilépés

Részletesebben

ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás [Alcím]

ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás [Alcím] ponte.hu Kft. ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás Kapcsolattartó: Céginformációk: ponte.hu Kft. 1 ponte.hu Kft. 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky

Részletesebben

Sege dlet az ovodasupport.magiszter.net bejelento rendszer haszna lata hoz

Sege dlet az ovodasupport.magiszter.net bejelento rendszer haszna lata hoz Sege dlet az ovodasupport.magiszter.net bejelento rendszer haszna lata hoz Tartalom Hogyan léphetek be?... 2 Hogyan kell hibát bejelenteni?... 2 Hogyan igazodhatok el a bejelentett hibajegyek között?...

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Fuvarszervező / Partner időpont foglalás (GLABS v1.0.0413) Regisztráció A rendszerbe történő belépéshez regisztrációra van szüksége. Az Ön cégét csak egy már licenccel vagy hozzáféréssel

Részletesebben

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató 1 Szálláshely admin A szálláshely adminisztrációs felület az alábbi linken érhető el. http://visitgyula.com/szallashelyadmin/ A felületre

Részletesebben

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Útmutató Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Tartalomjegyzék I. Fontos tudnivalók... 3 II. Belépés a felületre... 3 III. E-ügyintézés... 4 1. Bizonylatkitöltés

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

Tájékoztató az ASP IRAT szakrendszerben beállított gépi hivatali kapuk jelszavának módosításáról és a hozzá tartozó beállítások elvégzéséről

Tájékoztató az ASP IRAT szakrendszerben beállított gépi hivatali kapuk jelszavának módosításáról és a hozzá tartozó beállítások elvégzéséről Tájékoztató az ASP IRAT szakrendszerben beállított gépi hivatali kapuk jelszavának módosításáról és a hozzá tartozó beállítások elvégzéséről A tájékoztatót az ASP Iratkezelő szakrendszer alkalmazás-üzemeltetője,

Részletesebben

Útmutató. Amennyiben a vállalkozás rendelkezik ügyfélkapu hozzáféréssel a KÜJ és KTJ számok igénylése a következők szerint történik:

Útmutató. Amennyiben a vállalkozás rendelkezik ügyfélkapu hozzáféréssel a KÜJ és KTJ számok igénylése a következők szerint történik: Útmutató A KÜJ és KTJ számot elektronikusan kell igényelni a területileg illetékes környezetvédelmi hatóságtól. Az igénylés feltétele, hogy az igénylő rendelkezzen ügyfélkapu hozzáféréssel, amennyiben

Részletesebben

Nevelési év indítása óvodák esetén

Nevelési év indítása óvodák esetén Nevelési év indítása óvodák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a nevelési év indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet,

Részletesebben

Szaftex I. Felhasználói kézikönyv 1.0 Szakdolgozók részére

Szaftex I. Felhasználói kézikönyv 1.0 Szakdolgozók részére Szaftex I. Felhasználói kézikönyv 1.0 Szakdolgozók részére az egészségügyi szakdolgozók kötelező továbbképzési pontjait nyilvántartó rendszer 2 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés... 5 A rendszer elérése... 6 Regisztráció...

Részletesebben

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. szakembereknek számára. Tartalom

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. szakembereknek számára. Tartalom Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához szakembereknek számára Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 2. Főoldal... 2 3. Jelszó szerkesztése... 3 4. Akadálymentesített nézet... 4 5. Kijelentkezés...

Részletesebben

Közigazgatási alapvizsga

Közigazgatási alapvizsga Közigazgatási alapvizsga 1. Tájékoztató 2. Tananyag 3. Jelentkezés 4. Felkészítő konzultáció 5. A vizsga 6. Vizsgadíj 7. Ügyintézés 1. TÁJÉKOZTATÓ A közigazgatási alapvizsgának a főbb szabályait a közigazgatási

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG EKOP-1.2.16-2012-2012-0001 KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2014. október hó ADATSZOLGÁLTATÁS Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu 1 BIZTOSÍTOTTI BEJELENTÉS (T1041) ÁLTALÁNOS ALAPELVEK

Részletesebben

SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN

SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN Minden jog fenntartva Semmelweis Egyetem - 2012 Tartalomjegyzék 1. Belépés a pályázati nyilvántartó rendszerbe...

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ (frissítve: 2018) Nemzeti KözszolgálatiEgyetem Államtudományi és Közigazgatási Kar Vezető- és Továbbképzési Központ A képzésszervező alkalmazás főbb jellemzői

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2015. június hó ADATSZOLGÁLTATÁS Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu 1 BIZTOSÍTOTTI BEJELENTÉS (T1041) ÁLTALÁNOS ALAPELVEK A biztosítotti bejelentés

Részletesebben

SEGÉDLET a GYÓGYSZERÉSZI ADATGYŰJTÉS OSAP1578 program használatához

SEGÉDLET a GYÓGYSZERÉSZI ADATGYŰJTÉS OSAP1578 program használatához SEGÉDLET a GYÓGYSZERÉSZI ADATGYŰJTÉS OSAP1578 program használatához Készítette: ÁNTSZ OTH Informatikai Főosztály (2015.) 1 Tartalomjegyzék Program elérhetősége... 3 A program felépítése... 3 Közforgalmú

Részletesebben

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 1. Belépés az Online Megrendelői Felületre 1. 1. Lépjen fel a www.erzsebetutalvany.hu weboldalra. 2. A kezdőoldalon válassza az Online megrendelő menüpontot. 3. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4.

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Tartalom Tartalom... 2 1 Intézményvezetői jelentkeztető felület... 3 1.1 Regisztráció, belépés...

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez A szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletek lehetővé teszik a berendezéstulajdonosok, üzemeltetők

Részletesebben

Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása

Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Alapok, Munkahelyek nyitva tartás sorra kattintva megjelenik az alábbi ablak: A Lista fülön, jelöljük ki azt a munkahelyet, amelynek a nyitvatartási rendjén

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál 1. Regisztráció és belépés felhasználói kézikönyv 1. A Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál internetes elérhetősége: http://tvp.nki.gov.hu/ Támogatott

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ NHKV ÁTMENETI BÉRSZÁMLÁZÓ KÖZSZOLGÁLTATÓI FELÜLETHEZ 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Dokumentum célja... 3 2 A program célja... 3 3 Belépés... 3 4 Kezdőképernyő... 4 5 Partner táblázat...

Részletesebben

Állati eredetű melléktermék elektronikus bevallási rendszer (MEBER) 45/2012 (V.8.) VM rendelet alapján ÚTMUTATÓ

Állati eredetű melléktermék elektronikus bevallási rendszer (MEBER) 45/2012 (V.8.) VM rendelet alapján ÚTMUTATÓ Állati eredetű melléktermék elektronikus bevallási rendszer (MEBER) 45/2012 (V.8.) VM rendelet alapján ÚTMUTATÓ Tartalom 1.Általános információk... 1 2. Regisztráció... 2 2.1. Első regisztráció... 4 2.2.

Részletesebben

Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0

Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0 Fogalmak Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0 1. A 301/2018. (XII. 27.) Kormányrendelet (a továbbiakban Korm. rendelet) 7. b), c) és d) pontja alapján az érintett

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Felhasználói szintek... 5 Meglévő felhasználó jogosultságainak

Részletesebben

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014.

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. 2. Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. évre vonatkozóan) Bejelentkezés az EPK rendszerébe: 1) Az Akadémiai Adattárban rögzített

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás benyújtása

Pénzügyi elszámolás benyújtása Felhasználói kézikönyv ESZA Nonprofit Kft. Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer ESZA Nonprofit Kft. Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Pénzügyi

Részletesebben

Használati útmutató Szaktanácsadók számára NAK e-learning rendszerhez Bejelentkezés Moodle rendszerbe

Használati útmutató Szaktanácsadók számára NAK e-learning rendszerhez Bejelentkezés Moodle rendszerbe Használati útmutató Szaktanácsadók számára NAK e-learning rendszerhez Bejelentkezés Moodle rendszerbe 1 1. A belépés Nyissa meg a kepzes.nak.hu honlapot. A belépéshez tetszés szerint kattintson a honlap

Részletesebben

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk.

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. Tisztelt Partnerünk! Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. A biztosítások rögzítése mellett kizárólag a rendszeren keresztül

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Felhasználói szintek... 5 Meglévő felhasználó jogosultságainak

Részletesebben

Útmutató a évi továbbképzési tervezéshez KÉPZÉSI REFERENSEKNEK

Útmutató a évi továbbképzési tervezéshez KÉPZÉSI REFERENSEKNEK Útmutató a 2019. évi továbbképzési tervezéshez KÉPZÉSI REFERENSEKNEK 2019. február 1. 1083 Budapest, Ludovika tér 2. Tel: (1) 432-9000 Postai cím: 1441 Budapest, Pf.: 60. Email: nke@uni-nke.hu Tartalomjegyzék...

Részletesebben

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás kereskedői regisztráció segédlete

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás kereskedői regisztráció segédlete Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás kereskedői regisztráció segédlete 1. Pályázati útmutató megtekintése és a szükséges regisztráció elkészítése a pályázati útmutató által említett

Részletesebben

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Tartalom Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Bö ngé szö s Pérkapu haszna lata Bejelentkezés Jelentkezzen be az Ügyfélkapura felhasználói

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Tájékoztatás közigazgatási szakvizsgával kapcsolatban A közigazgatási szakvizsgára történő jelentkeztetéshez az alábbi feltételek együttes megléte szükséges: a közigazgatási szervezet rendelkezzen legalább

Részletesebben

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0 Elmib Önkormányzati hibabejelentő Felhasználói kézikönyv v1.0 Tartalom Az első belépés... 3 Regisztráció utáni első lépések... 4 Kezdő képernyő felépítése... 5 A hibabejelentő menü... 7 Új hiba bejelentése...

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyaggal és készítménnyel végzett tevékenység bejelentéséről

TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyaggal és készítménnyel végzett tevékenység bejelentéséről TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyaggal és készítménnyel végzett tevékenység bejelentéséről A Kémiai Biztonsági Szakrendszer elérése A rendszerbe ÁNTSZ

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

Webes kurzus kezelés folyamata Oktatói felületek

Webes kurzus kezelés folyamata Oktatói felületek Webes kurzus kezelés folyamata Oktatói felületek A kurzusok kezelésével kapcsolatban számos paraméterezési lehetőség áll rendelkezésre az ETR rendszerében. Jelen dokumentumban igyekeztünk a kurzusok oktatói

Részletesebben

Változás a középfokú felvételi eljárásban

Változás a középfokú felvételi eljárásban Változás a középfokú felvételi eljárásban A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok kitöltését főszabályként a jelentkező általános iskolája végzi. Amennyiben a tanuló 6 évfolyamos gimnáziumba

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1Regisztráció... 2 1.1Regisztráció megerősítése... 3 2Bejelentkezés... 4 3Elfelejtett jelszó... 4 4A Partner Portál felépítése...

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Meglévő felhasználó jogosultságainak módosítása... 5 Új felhasználó

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ ASSISTRAVEL.HU WEBOLDAL HASZNÁLATÁHOZ Készült 2012. november 19-én, a részére TARTALOMJEGYZÉK 1. Belépés a weboldalra... 2 2. Elfelejtett jelszó... 3 3. Saját szerződések böngészése,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Az elektronikus kérelembenyújtó felület elérése Az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási

Részletesebben

FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/

FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/ DIPLOMADOLGOZAT FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/ 2015 Készítette: Tóth Csilla Egyetemi Könyvtár Tartalom A felület elérése... 3 Bejelentkezés... 3 Dolgozat feltöltése... 4 Nyilatkozat elfogadása... 4

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

Jelentkezési lap képző szervek részére

Jelentkezési lap képző szervek részére Jelentkezési lap képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegzék Belépés Jelentkezési lap felület Kézi kitöltés menete Alapadatok megadása Korábban megszerzett vezetői engedély adatai Személyes

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Meglévő felhasználó jogosultságainak módosítása... 5 Új felhasználó

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

KÖSZ! Program 2014 Tájékoztató az ONLINE pályázatkezelő adatbázis (OPA) használatához

KÖSZ! Program 2014 Tájékoztató az ONLINE pályázatkezelő adatbázis (OPA) használatához KÖSZ! Program 2014 Tájékoztató az ONLINE pályázatkezelő adatbázis (OPA) használatához A KÖSZ! Program 2014-ben online módon lehet a pályázatokat benyújtani. Kérjük, olvassák el az alábbi tájékoztatót,

Részletesebben

Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben

Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben Bejelentkezési oldalak a felhasználói profil frissítéséhez a MOL-csoport értesítőben található

Részletesebben

GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz

GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz A bővítmény csak Opeancart 2.2 és 2.3 verziókhoz elérhető, csak magyar nyelven! Általános ismertető: A GLS Online a http://online.gls-hungary.com weboldalon elérhető

Részletesebben

GYIK Gyakran Ismételt Kérdések DMS-POSZEIDON E-LEARNING TANANYAGNÁL

GYIK Gyakran Ismételt Kérdések DMS-POSZEIDON E-LEARNING TANANYAGNÁL GYIK Gyakran Ismételt Kérdések A DMS-POSZEIDON E-LEARNING TANANYAGNÁL NEM TUDOK REGISZTRÁLNI! 2 NEM TUDOK BELÉPNI, NEM FOGADJA EL AZ AZONOSÍTÓT ÉS A JELSZÓT! 3 NEM TUDOK BELÉPNI, ELFELEJTETTEM A JELSZÓT!

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER Felhasználói kézikönyv a területi adminisztrátorok számára 1.2 verzió 2015.május 14. Dokumentum adatlap Projekt/modul megnevezése: Magyar Ügyvédi Kamara Letétkezelő

Részletesebben

felhasználói kézikönyv

felhasználói kézikönyv felhasználói kézikönyv WWW.GIENGER.HU Tisztelt PArtnerünk! Köszönjük, hogy regisztrált új, online rendelési szolgáltatásunkra! Az alkalmazással rendelései, ajánlatkérései, valamint raktárkészletünk elérése

Részletesebben