KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet"

Átírás

1 KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet

2 - A Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztése, - Elérhetősége: - Használatához regisztráció szükséges, - Csak képzésszervező szerepkörben lévők tudják használni, - Belépési adatok: elsődleges cím, jelszó, - Minden felületen súgó funkciók (részletes tennivalók leírása), - Főbb funkciói: A képzésszervező alkalmazás főbb jellemzői - A továbbképzési programok megszervezése - Képzési időpontok, turnusok meghirdetése a tisztviselők számára, - A továbbképzési programot éves képzési tervében rögzített tisztviselők listájának és releváns adatainak megtekintése, - A képzések eredményeinek rögzítése, nyomon követése.

3 Az útmutató tartalma Jelen bemutató célja, hogy ismertesse a továbbképzési programok megszervezését támogató informatikai alkalmazás használatát. A bemutató felépítése: 1. A képzésszervező indítása. 2. Programlista. 3. Oktatási események. 4. Események meghirdetése. 5. Eredmények rögzítése, megtekintése. 6. Segítségnyújtás. Amennyiben a felület használatával kapcsolatban kérdése merül fel, kérjük, jelezze azt a jelen útmutató végén feltüntetett elérhetőségeken.

4 1. A képzésszervező indítása

5 A képzésszervező indítása - Felület megnyitása: - Jobb felső sarokban a Belépés feliratra kattintás.

6 A képzésszervező indítása - A felugró ablakban az elsődlegesen használt cím és a jelszó megadása. - Ha elfelejtette a jelszavát, az ELFELEJTETT JELSZÓ feliratra kattintva kérhet emlékeztetőt ben.

7 A képzésszervező indítása Sikeres belépést követően a felső menüsorban, a Képzések megvalósítása feliratra, majd a legördülő listából a Képzésszervezésre kattintva indítható el a képzésszervező alkalmazás.

8 A képzésszervező indítása A képzésszervező alkalmazás három elemből épül fel: - Az adott programtulajdonos programjait, a programok elemeit és azok alapvető adatait listázó nyitóoldalból (programlista), - Az adott program meghirdetett eseményeit részletesen bemutató felületből, - Az új oktatási események rögzítésére alkalmas oldalból. A képzésszervezőben automatikusan csak azok a programok láthatóak, csak azon programok képzési eseményeit lehet megszervezni, amelyek a képzésszervezői szerepkörben lévő felhasználó jogosultsági körébe tartoznak (ő a programtulajdonos intézmény képviselője). A képzésszervező felületen lévő Eredmények gomb, illetve az ehhez tartozó funkció célja, hogy ennek segítségével tudják a későbbiekben a képzésszervezők rögzíteni az egyes képzési eseményeken részt vett tisztviselők eredményeit. Ez a funkció még nem aktív.

9 2. Programlista

10 Programlista A felületről szóló általános tájékoztató után lévő ablakban lehetőség van a program címe vagy címrészlete alapján szűrni a programok között. A nyitóoldal első oszlopában az alkalmazás listázza az adott programtulajdonos összes, a továbbképzési programjegyzéken lévő továbbképzési programját. Minden program esetében feltüntetésre kerül a program azonosító száma, címe, típusa (közszolgálati, vezetőképzés, stb.), valamint tanulmányi pontértéke.

11 Programlista Az ÉKT össz. oszlopban látható, hogy az adott továbbképzési programot hány tisztviselő vette fel az éves képzési tervébe (ÉKT). A szám a képzési tervek módosulásával együtt változhat. A létszám alatt látható kis ikonra kattintva van lehetőség excel formátumban kilistázni az érintett tisztviselők adatait (személyes adatok, szervezet, elérhetőség).

12 Programlista A Programelem oszlopban látható, hogy az adott továbbképzési program milyen elemekből épül fel. Az NKE közszolgálati e-learning programjai e-learning kurzusból és vizsgából állnak. A blended learning típusú közszolgálati programok e-learning kurzusból, ezt követően elvégezhető jelenléti konzultációból, valamint az ezt követően elvégezhető e-learning vizsgából épülnek fel.

13 Programlista A Kötelező? oszlopban látható, hogy az adott programelemet el kell-e végezni a teljes program teljesítéséhez. Amennyiben minden programelemnél IGEN olvasható, akkor a program valamennyi programelemét teljesíteni kell ahhoz, hogy a továbbképzési program tanulmányi pontértéke a tisztviselő részére jóváírásra kerüljön. A Típus oszlop az adott programelem jellegét (képzési típusát) rögzíti (pl. e-learning képzés, jelenléti képzés).

14 Programlista Az Összesített jelentkezési adatok alatt három adat olvasható: - Az adott programelemre összesen meghirdethető keretszám, - A már meghirdetett oktatási események összesített létszáma, - A meghirdetett eseményekre már bejelentkezett tisztviselők száma. Az egyes továbbképzési programokból meghirdetett eseményeket az Események gombra kattintva lehet megtekinteni. Szintén itt van lehetőség új események felvitelére.

15 3. Oktatási események

16 Oktatási események Az oktatási eseményeket bemutató felület két részből áll: a továbbképzési program általános adataiból (azonosító, típus, pontérték, óraszám), valamint a már meghirdetett egyes programelemek felsorolásából. - Az adot

17 Oktatási események Az egyes programelemek alatt látható, hogy az adott programelemből hány oktatási esemény (kurzus) került már rögzítésre. Az egyes kurzusok esetében (pl. Magyary Program 1. kurzus) látható az adott oktatási esemény típusa, időpontja (kezdő és záró időpont; egynapos képzésnél a két időpont azonos), a jelentkezés és a képzési eseményről való lejelentkezés határideje, Az oktatási eseményre befogadható jelentkezések minimális és maximális száma. A Műveletek felirat alatt lévő két ikon segítségével van lehetőség a még nem véglegesített oktatási esemény szerkesztésére és törlésére.

18 Oktatási események Az egyes oktatási események előtt látható színes, függőleges sáv jelzi, hogy az adott képzési esemény véglegesítésre és meghirdetésre került-e már, vagy még nem. A zöld sávval jelzett oktatási esemény még módosítható, illetve törölhető, mivel nem került meghirdetésre, a tisztviselők nem kaptak róla értesítést. A szürke sávval jelzett oktatási esemény már nem módosítható, mivel véglegesítésre került, és a tisztviselők, illetve a képzési referensek ben értesítést kaptak a képzési esemény meghirdetéséről (ezt követően pedig azonnal el tudtak kezdeni jelentkezni a meghirdetett eseményre). Ha mégis módosítani kell az eseményt, ebben az esetben a képzésszervezőnek közvetlenül kell felvennie a kapcsolatot a jelentkezett tisztviselőkkel.

19 4. Események meghirdetése

20 Események meghirdetése Az egyes programelemeknél látható új oktatási eseményt felvenni. jelre kattintva lehet az adott programelemből Egy programelemből korlátlan számú oktatási eseményt lehet felvenni. Az oktatási események rögzítésénél és meghirdetésénél tekintettel kell lenni arra, hogy hány tisztviselő vette fel az adott programot az éves képzési tervébe, és a meghirdetett oktatási események meghirdetett férőhelyeinek összesített száma meg kell hogy haladja a tisztviselők számát.

21 Események meghirdetése A felületen a képzésszervező megadhatja az új oktatási esemény valamennyi adatát.

22 Események meghirdetése A rögzítendő / rögzíthető adatok a következők: Esemény neve (Kötelező kitölteni; ez fog szerepelni a tisztviselőknek és a képzési referenseknek kiküldendő ben, ezért érdemes a program nevét és a kurzus számát megadni). Esemény leírása (nem kötelező kitölteni). Kezdő és záró dátum (kötelező kitölteni; e-learning képzésnél megadható bármekkora idősáv, amin belül a tisztviselő hozzáférhet majd a tananyaghoz; jelenléti képzésnél a képzés pontos időpontját kell megadni). Jelentkezési és lejelentkezési határidő (nem kötelező kitölteni; a megadott időpontig lehet az oktatási eseményre jelentkezni, illetve sikeres jelentkezést törölni. Ezt követően csak a képzésszervező tudja a tisztviselőt átsorolni másik képzési eseményre). Esemény típusa: ki kell választani azt a képzési típust, ami az oktatási eseményre igaz (e-learning, jelenléti stb.). Min. és max. létszám (az oktatási eseményen résztvevők minimális és maximális létszáma, a maximum számot kötelező megadni).

23 Események meghirdetése Ilias ID: kizárólag az NKE tulajdonában álló, illetve az NKE által kezelt ILIAS keretrendszerből elérhető e-learning oktatási események, tananyagok esetében releváns adat. Kérjük, minden más esetben hagyják üresen! Kapcsolattartó adatai (a tisztviselők az itt megjelölt kapcsolattartóhoz tudnak fordulni a képzéssel kapcsolatos esetleges kérdéseikkel. Mindig azon kapcsolattartók közül tud a programszervező választani, akik az adott programtulajdonos intézmény részéről már sikeresen regisztráltak a felületen képzésszervező szerepkörben). A képzés helyszíne (jelenléti képzési eseménynél kötelező megadni): település, irányítószám, utca és házszám (utóbbi mezőben akár emelet, ajtó is megadható). Tanterem (nem kötelező mező): azon tantermek közül tud választani a képzésszervező, amelyeket az adott programtulajdonos intézmény korábban már megadott.

24 Események meghirdetése Az adatok megadása után a Mentés gombra kattintva lehet az eseményt rögzíteni.

25 Események meghirdetése A tantermek adatainak felvitele a képzések megvalósítása főmenüben, azon belül a tantermek menüpontra kattintva végezhető el. Itt láthatóak a már megadott tantermek is, illetve itt van lehetőség a sor jobb oldalán lévő jelre kattintva új tanterem adatait felvinni.

26 Események meghirdetése A tanterem kapcsán az alábbi adatokat kell megadni: Irányítószám, Település (legördíthető listából), Cím (utca, házszám), Terem neve (nem kötelező adat, itt lehet az emeletet, ajtót is feltüntetni), Max. létszám (a terem maximális befogadóképessége), Aktív? (igen válasz esetén a terem választható lesz a képzéseknél, nem válasz esetén a rendszerben rögzítésre kerülhet, de nem lesz választható). Az adatok megadása után a Mentés gombra kell kattintani.

27 Események meghirdetése A mentést követően az új oktatási esemény megjelenik a korábban már felvitt események között. A felvett új oktatási esemény véglegesítése a Véglegesítés és tájékoztatás küldése feliratra kattintva lehetséges. Ezt követően azok a tisztviselők, akiknek a program az éves képzési tervében szerepel, továbbá a tisztviselők képzési referensei, automatikus t kapnak a meghirdetett esemény(ek)ről. Ezután a tisztviselők vagy önállóan jelentkeznek be a meghirdetett oktatási esemény(ek)re, vagy a munkáltató képzési referense jelentkezteti fel őket.

28 5. Eredmények rögzítése

29 Eredmények rögzítése A képzési események a rendszerbe két úton kerülhetnek be: A képzésszervező munkatársa rögzíti be őket, Az NKE által kezelt e-learning keretrendszerben teljesített e-learning képzések és vizsgák eredményei automatikusan kerülnek át a rendszerbe (ez valamennyi olyan e-learning képzési elemre igaz, amelyeknek az NKE a programtulajdonosa). FONTOS!!! A felületen valamennyi képzés, így a belső továbbképzések, a minősített szakmai továbbképzései eredményeit is lehet rögzíteni, de ez az adott képzésszervezőtől függ. A rendszerben valamennyi normatívából finanszírozott képzés, tehát közszolgálati és vezetőképzés eredménye rögzítésre kerül. Az NKE azt azonban nem tudja garantálni, hogy pl. egy belső továbbképzés esetén a szervező közigazgatási szerv ezen a felületen végzi majd a képzésszervezést és az eredmények rögzítését. Így előfordulhat, hogy egyes, kizárólag szakmai továbbképzések eredménye nem kerül rögzítésre a Probono-n, így a szakmai kötelezettség teljesítésénél a felületen ezek az eredmények nem jelennek majd meg.

30 Eredmények rögzítése A közszolgálati tisztviselők továbbképzéséről szóló 273/2012. (IX.28.) Korm. rendelet értelmében a továbbképzési eredményeket, a teljesített tanulmányi pontokat a munkáltató közigazgatási szerv köteles nyilvántartani. A közszolgálati és vezetőképzések vonatkozásában (mivel ezeket a képzéseket kizárólag az NKE nyújtja) valamennyi eredmény felkerül a Probono felületre. Itt a munkáltató az egyes tisztviselőknél látni fogja a képzéstervező felületen a képzések teljesítését, illetve a tisztviselő is nyomon tudja követni saját képzései teljesítését a Személyes oldalam menüpont alatt. Csak akkor kerül jóváírásra a tanulmányi pont a tisztviselő számára, ha az adott továbbképzési program valamennyi kötelező elemét sikeresen teljesítette! A szakmai továbbképzések esetén, amennyiben a közigazgatási szerv nem látja a felületen egy adott képzés teljesítését, de információja van arról, hogy a tisztviselője már elvégezte az adott képzést (pl. bemutatta a tanúsítványt), az NKE nem rendelkezik adattal arról, hogy az adott szakmai továbbképzést teljesítette-e valóban a tisztviselő. Minden ilyen kérdéssel a programtulajdonos, képzésszervező intézményhez kell fordulni!

31 Eredmények rögzítése A képzésszervező regisztrált munkatársa a megvalósult képzési eredményeket manuálisan tudja rögzíteni a felületen. Az eredményeket csak akkor lehet rögzíteni, ha ezen a felületen hirdette meg a képzésszervező az adott képzési eseményt. Az eredmények rögzítéséhez a Képzésszervezés menüpontba kell belépni, majd ott az adott továbbképzési program sorának végén található Események gombra kell kattintani.

32 Eredmények rögzítése Eredményt csak véglegesített, meghirdetett oktatási eseményhez lehet rögzíteni. Ehhez az adott oktatási esemény sorának végén, a Műveletek felirat alatt látható első ikonra amely egy iskolai naplót szimbolizál kell kattintani.

33 Eredmények rögzítése Ahogy az alábbi képen is látható, az NKE e-learning oktatási események mellett nincs lehetőség eredmények rögzítésére (hiányzik az ikon), mivel itt a rendszerből automatikusan kerülnek át az eredmények.

34 Eredmények rögzítése A Műveletek között már véglegesített oktatási események esetén 4 ikon található: Eredmények rögzítése: itt lehet felvinni a képzési eredményeket. Eredmények, adatok letöltése: itt lehet megtekinteni az eredményeket. Jelentkezések kezelése: itt tudja a képzésszervező a tisztviselőt átsorolni egy adott oktatási eseményről (csoportból) egy másik oktatási eseményre (pl. ha lejelentkezési határidő után kéri ezt a tisztviselő). Megtekintés: itt lehet megnézni a meghirdetett oktatási esemény adatait (név, időpont, helyszín, létszám, kapcsolattartó neve, stb.).

35 Eredmények rögzítése Az Eredmények rögzítése ikonra kattintva megjelenik az adott oktatási eseményre jelentkezett tisztviselők névsora. A felületen az alábbi adatokat lehet megadni: Megjelent-e a képzésen a tisztviselő, Mikor született meg az eredmény, Ha nem jelent meg, indokolt volt-e a távolmaradása, Sikeresen teljesítette-e az adott oktatási esemény követelményeit, Az elért eredmény (számmal vagy szöveggel).

36 Eredmények rögzítése Az egyes mezők kitöltésének szabályai a következők: Megjelent: ha a tisztviselő megjelent a képzési eseményen, akkor az IGEN felirat melletti jelölőmezőbe kell kattintani. Kötelező mező. Eredmény dátuma: a szöveges mezőbe kattintva kell megadni az eredmény dátumát. Ha valamennyi tisztviselő esetén azonos, a képzési esemény időpontjával megegyező a dátum (az oszlop tetején feltüntetve), akkor az oszlop tetején lévő jelölőnégyzetbe kell kattintani. Ilyen esetben valamennyi tisztviselőnél automatikusan kitöltődik a dátum mező. Kötelező kitölteni! Indokolt távolmaradás: csak akkor aktív a mező, ha a Megjelent mezőnél azt a választ állítottuk be, hogy nem. Ha a távolmaradás nem indokolt, akkor a tisztviselő idén már nem tudja teljesíteni az adott képzést, a következő évben veheti fel ismét az éves képzési tervébe. Sikeresen teljesítette: csak akkor aktív a mező, ha a tisztviselő megjelent a képzésen. Ha a követelménynek (vizsga, teszt, szóbeli értékelés, jelenlét stb.) eleget tett, az IGEN felirat melletti jelölőmezőbe kell kattintani. Kötelező mező. Az elért eredmény: szabad, nem kötelező mező, számmal vagy rövid szöveggel megadható a pontos eredmény (pl. 68 pont, 54 %, jól megfelelt, stb.).

37 Eredmények rögzítése A már felrögzített eredményeket az eredményrögzítő ablak bezárása után, a Műveletek felirat alatt található Eredmények, adatok letöltése ikonra kattintva lehet excel formátumban megtekinteni, illetve letölteni.

38 Eredmények rögzítése Abban az esetben, ha egy tisztviselő az adott továbbképzési program valamennyi programelemét teljesítette, és valamennyi eredménye felrögzítésre került a Probono alkalmazásba, a tisztviselő teljes programra vonatkozó végleges eredménye automatikusan rögzítésre kerül. A végleges eredmények a nyilvántartott programelemeket és képzési eseményeket listázó felületen, a meghirdetés során alkalmazott Véglegesítés és tájékoztatás küldése felirat mellett található, kék színű Végeredmények gombra kattintva tekinthetők meg.

39 6. Segítségnyújtás

40 Segítségnyújtás Amennyiben a felület használata során bármilyen kérdés merül fel vagy segítségre lenne szükségük, munkaidőben (H-Cs 8-16:30, P 8-14 óra között) az alábbi elérhetőségeken állunk rendelkezésükre: Továbbképzési Ügyfélszolgálat (javasolt): tovabbkepzes_vtki@uni-nke.hu Telefon: 06 (1) /20373., mellék

41 KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET!

KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet

KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet - A Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztése, - Elérhetősége: https://probono.uni-nke.hu

Részletesebben

KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet

KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet - A Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztése, - Elérhetősége: https://probono.uni-nke.hu

Részletesebben

KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ (frissítve: 2018) Nemzeti KözszolgálatiEgyetem Államtudományi és Közigazgatási Kar Vezető- és Továbbképzési Központ A képzésszervező alkalmazás főbb jellemzői

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLATI ÉS VEZETŐKÉPZÉSEK IGÉNYBEVÉTELE TISZTVISELŐK SZÁMÁRA. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet

KÖZSZOLGÁLATI ÉS VEZETŐKÉPZÉSEK IGÉNYBEVÉTELE TISZTVISELŐK SZÁMÁRA. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet KÖZSZOLGÁLATI ÉS VEZETŐKÉPZÉSEK IGÉNYBEVÉTELE TISZTVISELŐK SZÁMÁRA Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet Közszolgálati és vezetőképzések igénybevétele A közszolgálati és vezetőképzési

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Tisztviselők és képzési referenseik részére) 2019.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Tisztviselők és képzési referenseik részére) 2019. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ (Tisztviselők és képzési referenseik részére) 2019. január Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Titkos ügykezelői képzés tervezésnek

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Gazdálkodó szervezetek részére) január

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Gazdálkodó szervezetek részére) január FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ (Gazdálkodó szervezetek részére) 2019. január Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció folyamata... 4 3. A jelentkezés

Részletesebben

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek Vizsgakezelés az ETR megújult webes felületén Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek A vizsgák kezelésével kapcsolatban számos paraméterezési lehetőség áll rendelkezésre az ETR rendszerében. Jelen

Részletesebben

2018. ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEZÉS NKE-ÁKK-VTKK

2018. ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEZÉS NKE-ÁKK-VTKK 2018. ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEZÉS NKE-ÁKK-VTKK Tartalom 1. A tervkészítő szerv adatainak ellenőrzése 2. Tisztviselők képzési kötelezettségének meghatározása 3. A képzéstervező megnyitása (szervezethez rendelt

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Gazdálkodó szervezetek részére) 2017.április

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Gazdálkodó szervezetek részére) 2017.április FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ (Gazdálkodó szervezetek részére) 2017.április 1 Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció folyamata... 4 3. A jelentkezés

Részletesebben

A NORMATÍVA BEFIZETÉSE

A NORMATÍVA BEFIZETÉSE A NORMATÍVA BEFIZETÉSE Normatíva befizetés Jogszabályi előírások (273/2012. Korm. Rendelet 12. ): - a közszolgálati továbbképzések költségét a közszolgálati normatív hozzájárulás fedezi, - az éves hozzájárulás

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

Felhasználói útmutató Probono közigazgatási képzés- és vizsgaszervezési rendszer

Felhasználói útmutató Probono közigazgatási képzés- és vizsgaszervezési rendszer Felhasználói útmutató Probono közigazgatási képzés- és vizsgaszervezési rendszer /Tisztviselők részére/ 1 1. A Probono/TVP felület igénybevételéhez szükséges feltételek 1.1. Tisztviselő regisztrációja

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv Védőnői jelentés összesítője modul eform Felhasználói kézikönyv 1. ÁNTSZ eform Védőnői jelentés modul... 3 1.1 Bejelentkezés... 3 1.2. Az eform alkalmazás használata... 4 1.2.1 Területi védőnői jogkörrel

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok

30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok 30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok Ebben a dokumentumban lépésről lépésre leírjuk a "Felkészítés a köznevelési regisztrációs és tanulmányi alaprendszer (KRÉTA) pedagógusmoduljaihoz"

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör...3 Regisztráció...3 Személyes felület használata...4 Kérdéseim...4 Gyakornoki hely keresés...5

Részletesebben

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk.

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. Tisztelt Partnerünk! Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. A biztosítások rögzítése mellett kizárólag a rendszeren keresztül

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Probono ügykezelői alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához. 2015.

Felhasználói kézikönyv. Probono ügykezelői alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához. 2015. Felhasználói kézikönyv Probono ügykezelői alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához 2015. szeptember Tartalomjegyzék 1 BEVEZETŐ... 3 1. A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ SZÜKSÉGES

Részletesebben

SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN

SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN Minden jog fenntartva Semmelweis Egyetem - 2012 Tartalomjegyzék 1. Belépés a pályázati nyilvántartó rendszerbe...

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

2016. ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEZÉS. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet

2016. ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEZÉS. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet 2016. ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEZÉS Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet TARTALOM I. PROGRAMKÍNÁLAT (PROGRAMKERESŐ) II. TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEK ELKÉSZÍTÉSE I. PROGRAMKÍNÁLAT (PROGRAMKERESŐ)

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék 1 Vevői felhasználói fiók... 3 2 Adataim... 3 3 Szállítók... 4 4 Számláim... 5 4.1 E-számla listatábla... 5 4.2 Keresési funkciók...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ NHKV ÁTMENETI BÉRSZÁMLÁZÓ KÖZSZOLGÁLTATÓI FELÜLETHEZ 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Dokumentum célja... 3 2 A program célja... 3 3 Belépés... 3 4 Kezdőképernyő... 4 5 Partner táblázat...

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Súgó a magyarországi központi Agrárstatisztikai és Piaci Árinformációs rendszer publikus moduljához. 1 Publikus felhasználói regisztráció A publikus felület Regisztráció

Részletesebben

Események, rendezvények, versenyek szervezése

Események, rendezvények, versenyek szervezése Események, rendezvények, versenyek szervezése Mit jelent? A Netfoglalón regisztrált cégek saját ügyfeleiket, vendégeiket a portál segítségével meghívhatják különböző rendezvényekre, eseményekre, versenyekre.

Részletesebben

Felhasználói útmutató. Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő és vizsgaszervezési rendszer. (Közszolgálati tisztviselők részére)

Felhasználói útmutató. Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő és vizsgaszervezési rendszer. (Közszolgálati tisztviselők részére) Felhasználói útmutató Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő és vizsgaszervezési rendszer (Közszolgálati tisztviselők részére) 2015. február Tartalom 1. Regisztráció folyamatának bemutatása közszolgálati

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4.

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Tartalom Tartalom... 2 1 Intézményvezetői jelentkeztető felület... 3 1.1 Regisztráció, belépés...

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz 1. Jogszabályi háttér Az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendeletben foglaltak szerint: 4. (1) Az e-közmű üzemeltetéséért,

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz Tartalom Felhasználói profil megnyitása... 2 Profil adatok beállítása... 3 Vezetők... 3 Nem volt előresorolása... 7 Próbaidősként került regisztrálásra...

Részletesebben

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0 Elmib Önkormányzati hibabejelentő Felhasználói kézikönyv v1.0 Tartalom Az első belépés... 3 Regisztráció utáni első lépések... 4 Kezdő képernyő felépítése... 5 A hibabejelentő menü... 7 Új hiba bejelentése...

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál 1. Regisztráció és belépés felhasználói kézikönyv A Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál internetes elérhetősége: nke.hu/portal/login.seam https://tvp.uni-

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Használati útmutató Szaktanácsadók számára NAK e-learning rendszerhez Bejelentkezés Moodle rendszerbe

Használati útmutató Szaktanácsadók számára NAK e-learning rendszerhez Bejelentkezés Moodle rendszerbe Használati útmutató Szaktanácsadók számára NAK e-learning rendszerhez Bejelentkezés Moodle rendszerbe 1 1. A belépés Nyissa meg a kepzes.nak.hu honlapot. A belépéshez tetszés szerint kattintson a honlap

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Az egységes BME egyetemi TDK portál használata. 1. rész

Az egységes BME egyetemi TDK portál használata. 1. rész Az egységes BME egyetemi TDK portál használata 1. rész Készítette: Dr. Iváncsy Renáta 2012.09.20. Jelen dokumentum röviden összefoglalja, hogy milyen lépéseken keresztül tud egy hallgató dolgozatot regisztrálni

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLATI TOVÁBBKÉPZÉSI RENDSZER: VISSZATEKINTÉS, VÁLTOZÁSOK

KÖZSZOLGÁLATI TOVÁBBKÉPZÉSI RENDSZER: VISSZATEKINTÉS, VÁLTOZÁSOK KÖZSZOLGÁLATI TOVÁBBKÉPZÉSI RENDSZER: VISSZATEKINTÉS, VÁLTOZÁSOK Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet (országos tájékoztató rendezvénysorozat 2015) TARTALOM I. VISSZATEKINTÉS

Részletesebben

CONSENTIT Kft. Dr. Tánczos László T.:(+36)

CONSENTIT Kft. Dr. Tánczos László T.:(+36) Elsős hallgatók bevezetése a NEPTUN rendszerbe Adatok ellenőrzése Tárgyfelvétel Tárgyfelvétel ellenőrzése Vizsgajelentkezés Eredmények az indexben Pénzügyek kezelése CONSENTIT Kft. Dr. Tánczos László T.:(+36)30

Részletesebben

Jelentkezési lap képző szervek részére

Jelentkezési lap képző szervek részére Jelentkezési lap képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegzék Belépés Jelentkezési lap felület Kézi kitöltés menete Alapadatok megadása Korábban megszerzett vezetői engedély adatai Személyes

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ ASSISTRAVEL.HU WEBOLDAL HASZNÁLATÁHOZ Készült 2012. november 19-én, a részére TARTALOMJEGYZÉK 1. Belépés a weboldalra... 2 2. Elfelejtett jelszó... 3 3. Saját szerződések böngészése,

Részletesebben

Gyakorlati útmutató az online jogi továbbképzéshez

Gyakorlati útmutató az online jogi továbbképzéshez Gyakorlati útmutató az online jogi továbbképzéshez Az e-learning keretrendszert az alábbi linken érheti el: http://mmk.webuni.hu/ (Amennyiben még nem jelentkezett a továbbképzésre, az alábbi linken található

Részletesebben

Szerepek igénylése és jóváhagyása

Szerepek igénylése és jóváhagyása Szerepek igénylése és jóváhagyása 1. Képzési referens kinevezése A közigazgatási szerv első képzési referensét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hagyja jóvá. Ennek menete: a referensi jogosultságot igénylő

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer

Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer Tartalom 1 Nem lehet felvenni új üzemeltetőt és nem lehet módosítani vagy törölni sem, pedig van rendszergazdai jogosultság. Mi az oka?... 3 2 Miért

Részletesebben

Szaftex I. Felhasználói kézikönyv 1.0 Szakdolgozók részére

Szaftex I. Felhasználói kézikönyv 1.0 Szakdolgozók részére Szaftex I. Felhasználói kézikönyv 1.0 Szakdolgozók részére az egészségügyi szakdolgozók kötelező továbbképzési pontjait nyilvántartó rendszer 2 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés... 5 A rendszer elérése... 6 Regisztráció...

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör... 3 Regisztráció... 3 Személyes felület használata... 4 Kérdéseim... 4 Mentor keresés... 5

Részletesebben

Webes vizsgajelentkezés folyamata - Hallgatói felületek

Webes vizsgajelentkezés folyamata - Hallgatói felületek Vizsgajelentkezés az ETR megújult webes felületén Webes vizsgajelentkezés folyamata - Hallgatói felületek 1.1 A vizsgajelentkezési felület elérése A vizsgajelentkezések oldalára több irányból el lehet

Részletesebben

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Bevezető Tisztelt engedélyes! Üdvözöljük Önt a Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár - Adatgyűjtő alrendszerének felhasználói

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK REGISZTRÁCIÓ Regisztrációra akkor van szükség, ha még nem volt nálunk semmilyen

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

Műszaki online hibabejelentő kézikönyv

Műszaki online hibabejelentő kézikönyv Műszaki online hibabejelentő kézikönyv Verzió 1. 2017.november. 06. 1 Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció... 4 3. Műszaki hibabejelentés.... 10 4. Bejelentkezés... 11 5. Bejelentkezés után... 12

Részletesebben

ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás [Alcím]

ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás [Alcím] ponte.hu Kft. ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás Kapcsolattartó: Céginformációk: ponte.hu Kft. 1 ponte.hu Kft. 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky

Részletesebben

Gyakorlati útmutató az online jogi továbbképzéshez

Gyakorlati útmutató az online jogi továbbképzéshez Gyakorlati útmutató az online jogi továbbképzéshez Az e-learning keretrendszert az alábbi linken érheti el: http://mmk.webuni.hu/ Annak érdekében, hogy az oldalon szereplő összes tartalom a lehető legjobb

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER 1. Belépés A rendszer indulásakor egy ideiglenes jelszót kapott emailben. Az ennek segítségével történt bejelentkezés után tudja jelszavát

Részletesebben

Webes kurzus kezelés folyamata Oktatói felületek

Webes kurzus kezelés folyamata Oktatói felületek Webes kurzus kezelés folyamata Oktatói felületek A kurzusok kezelésével kapcsolatban számos paraméterezési lehetőség áll rendelkezésre az ETR rendszerében. Jelen dokumentumban igyekeztünk a kurzusok oktatói

Részletesebben

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LOGON a LafargeHolcim Csoport egységes megrendelés-kezelő rendszere, amely lehetőséget biztosít Partnereink számára a megrendelésük online rögzítéséhez, azok későbbi nyomon

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0

Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0 Fogalmak Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0 1. A 301/2018. (XII. 27.) Kormányrendelet (a továbbiakban Korm. rendelet) 7. b), c) és d) pontja alapján az érintett

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ a tanfelügyeleti értékelő felülethez szakértők számára 2017. március 3. 1 A tanfelügyeleti értékelő felületet a szakértők az oktatas.hu oldalra bejelentkezve, KIR-validált felhasználói

Részletesebben

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK a Vastagbélszűrés kiterjesztésének támogatása az EFOP 1.8.1 kiemelt projekt keretében című e-learning továbbképzéssel kapcsolatban I. Regisztrációval kapcsolatos kérdések 1. A

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Probono közigazgatási alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához. 2015.

Felhasználói kézikönyv. Probono közigazgatási alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához. 2015. Felhasználói kézikönyv Probono közigazgatási alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához 2015. augusztus Tartalom 1 BEVEZETŐ... 3 1. A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ SZÜKSÉGES

Részletesebben

Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére

Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére Az Önkormányzati ASP szakrendszereinek éles üzemi használatát, a felmerülő problémák kezelését a Kincstár központi

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus

Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus 1 1. Bevezetés Az adatbekérő felület célja, hogy a Magyar Energia Hivatal (továbbiakban: Hivatal) a víziközműszolgáltatásról szóló

Részletesebben

Változás a középfokú felvételi eljárásban

Változás a középfokú felvételi eljárásban Változás a középfokú felvételi eljárásban A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok kitöltését főszabályként a jelentkező általános iskolája végzi. Amennyiben a tanuló 6 évfolyamos gimnáziumba

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

Bár a szoftverleltárt elsősorban magamnak készítettem, de ha már itt van, miért is ne használhatná más is.

Bár a szoftverleltárt elsősorban magamnak készítettem, de ha már itt van, miért is ne használhatná más is. SZOFTVERLELTÁR FREE Amennyiben önnek vállalkozása van, akkor pontosan tudnia kell, hogy milyen programok és alkalmazások vannak telepítve cége, vállalkozása számítógépeire, és ezekhez milyen engedélyeik,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv MISKOLCI EGYETEM PÁLYÁZAT NYILVÁNTARTÁS Miskolc, 2011. április hó ME Számítóközpont V2.0 2011. április 11. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 2. PÁLYÁZAT ÉLETÚT FOLYAMATA... 4 3. JOGOSULTSÁG... 7 4. FELHASZNÁLÓI

Részletesebben

NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET

NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET Felhasználói dokumentáció verzió 1.0 Budapest, 2015. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2015.07.05. Verzió: 1.6. Oldalszám: 2 / 12

Részletesebben

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése 1 Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalomjegyzék Klímagáz képesítés megszerzésének folyamata... 2 Regisztráció... 3 Jelentkezés Klímagáz képesítés megszerzésére... 6 Jelentkezés elbírálása...

Részletesebben

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató 1 Szálláshely admin A szálláshely adminisztrációs felület az alábbi linken érhető el. http://visitgyula.com/szallashelyadmin/ A felületre

Részletesebben

Beváltói folyamat HGCS/2017. Felhasználói Útmutató

Beváltói folyamat HGCS/2017. Felhasználói Útmutató Beváltói folyamat HGCS/2017 Felhasználói Útmutató A HGCS/2017 alprogram keretében jóváhagyott regisztrációval rendelkező kereskedők a https://hgcs2017.nfsi.hu/ pályázati portálon, ügyfélkapus azonosítást

Részletesebben

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán https://www.otpportalok.hu Készítette: Konyicsák Zoltán Tartalom 1 Néhány szó az OTP Portálok programról... 3 1.1 Az OTP Portálok bevezetésének célja... 3 2 Belépés az OTP Portálok oldalra... 4 2.1 A bejelentkezéshez

Részletesebben

A közigazgatási szakvizsga közszolgálati továbbképzési program tervezési sajátosságai

A közigazgatási szakvizsga közszolgálati továbbképzési program tervezési sajátosságai 1. SZ. MELLÉKLET A MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ A 2015. ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERV ELKÉSZÍTÉSÉHEZ C. DOKUMENTUMHOZ A közigazgatási szakvizsga közszolgálati továbbképzési program tervezési sajátosságai Bevezetés A

Részletesebben

Segédlet. Általános tudnivalók. Regisztráció

Segédlet. Általános tudnivalók. Regisztráció Az Erzsébet-program 2017/2018-ban felhasználható szociális üdülési pályázatainak benyújtási folyamata fogyatékossággal élők, nyugdíjasok és nagycsaládosok számára Általános tudnivalók Az Erzsébet-program

Részletesebben

Kezelési segédlet. Magiszter.NET - Alapok

Kezelési segédlet. Magiszter.NET - Alapok Magiszter.NET - Alapok Kezelési segédlet Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 Belépés és kilépés

Részletesebben

KÖSZ! Program 2014 Tájékoztató az ONLINE pályázatkezelő adatbázis (OPA) használatához

KÖSZ! Program 2014 Tájékoztató az ONLINE pályázatkezelő adatbázis (OPA) használatához KÖSZ! Program 2014 Tájékoztató az ONLINE pályázatkezelő adatbázis (OPA) használatához A KÖSZ! Program 2014-ben online módon lehet a pályázatokat benyújtani. Kérjük, olvassák el az alábbi tájékoztatót,

Részletesebben

Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató

Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató Bevezető Az alábbiakban a beváltói folyamat és az ehhez szükséges Beváltói oldal funkcióinak bemutatása történik, ami a regisztrált kereskedők számára került létrehozásra.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyaggal és készítménnyel végzett tevékenység bejelentéséről

TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyaggal és készítménnyel végzett tevékenység bejelentéséről TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyaggal és készítménnyel végzett tevékenység bejelentéséről A Kémiai Biztonsági Szakrendszer elérése A rendszerbe ÁNTSZ

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER Felhasználói kézikönyv a területi adminisztrátorok számára 1.2 verzió 2015.május 14. Dokumentum adatlap Projekt/modul megnevezése: Magyar Ügyvédi Kamara Letétkezelő

Részletesebben

Felhasználói útmutató. Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő és vizsgaszervezési rendszer (KÉPZÉSI REFERENSEK RÉSZÉRE)

Felhasználói útmutató. Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő és vizsgaszervezési rendszer (KÉPZÉSI REFERENSEK RÉSZÉRE) Felhasználói útmutató Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő és vizsgaszervezési rendszer (KÉPZÉSI REFERENSEK RÉSZÉRE) 2015. február Tartalom 1. Regisztráció folyamatának bemutatása közszolgálati

Részletesebben

Technikai segédlet. Az Oktatói - Szakértői Kiválasztási Rendszer Kérelmezői Felületének használatához. Tisztelt Jelentkező!

Technikai segédlet. Az Oktatói - Szakértői Kiválasztási Rendszer Kérelmezői Felületének használatához. Tisztelt Jelentkező! Technikai segédlet Az Oktatói - Szakértői Kiválasztási Rendszer Kérelmezői Felületének használatához Tisztelt Jelentkező! Az alábbiakban mutatjuk be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem PROBONO felületén található

Részletesebben

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014.

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. 2. Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. évre vonatkozóan) Bejelentkezés az EPK rendszerébe: 1) Az Akadémiai Adattárban rögzített

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához 1 Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Középiskolai felvételi információs rendszer (KIFIR) moduljai... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Educatio Társadalmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. Delegált Admin felület Felhasználói kézikönyv 2012.06.27. Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. Elérés...

Részletesebben

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS Kurzus meghirdetése adott félévre Adott félév kurzusainak a meghirdetése a TÁRGYAK 46800 felületen történik. Elérési útvonal a jobboldali

Részletesebben

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL TARTALOMJEGYZÉK 1 Sportszervezeti adminisztráció... 3 1.1 Sportszervezeti adatok

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Fuvarszervező / Partner időpont foglalás (GLABS v1.0.0413) Regisztráció A rendszerbe történő belépéshez regisztrációra van szüksége. Az Ön cégét csak egy már licenccel vagy hozzáféréssel

Részletesebben