KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ"

Átírás

1 KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ (frissítve: 2018) Nemzeti KözszolgálatiEgyetem Államtudományi és Közigazgatási Kar Vezető- és Továbbképzési Központ

2 A képzésszervező alkalmazás főbb jellemzői Az alkalmazás a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztése. Elérhetősége: Használatához regisztráció szükséges. Csak képzésszervező szerepkörrel használható. Belépési adatok: elsődleges cím, jelszó. Minden felületen súgó funkciók (részletes tennivalók leírása). Főbb funkciói: a továbbképzési programok megszervezése; képzési időpontok, turnusok meghirdetése a tisztviselők számára; azon tisztviselők listájának és releváns adatainak megtekintése, akiknek éves képzési tervükben a továbbképzési program rögzítésre került; a képzések eredményeinek rögzítése, nyomon követése.

3 Az útmutató tartalma Jelen bemutató célja, hogy ismertesse a továbbképzési programok megszervezését támogató informatikai alkalmazás használatát. A bemutató felépítése: 1. A képzésszervező indítása 2. Programlista 3. Oktatási események 4. Események meghirdetése 5. Képzések megvalósítása 6. Eredmények rögzítése, megtekintése 7. Segítségnyújtás A felhasználói útmutatóban leírtak a nem minősített belső továbbképzési programokra nézve is alkalmazandók az 5. fejezet (Képzések megvalósítása) kivételével.

4 1. A képzésszervező indítása

5 A képzésszervező indítása Felület megnyitása: Jobb felső sarokban a Belépés feliratra kattintás.

6 A képzésszervező indítása A felugró ablakban az elsődlegesen használt cím és a jelszó megadása. Ha elfelejtette a jelszavát, az ELFELEJTETT JELSZÓ feliratra kattintva kérhet emlékeztetőt ben.

7 A képzésszervező indítása Sikeres belépést követően a felső menüsorban, a Képzések megvalósítása feliratra, majd a legördülő listából a Képzésszervezés-re kattintva indítható el a képzésszervező alkalmazás.

8 A képzésszervező indítása A képzésszervező alkalmazás három elemből épül fel: az adott programtulajdonos programjait, a programok elemeit és azok alapvető adatait listázó nyitóoldalból, az adott program meghirdetett eseményeit részletesen bemutató felületből, az új oktatási események rögzítésére alkalmas oldalból. A képzésszervezőben automatikusan csak azok a programok láthatóak, illetve csak azon programok képzési eseményeit lehet megszervezni, amelyek a képzésszervezői szerepkörben lévő felhasználó jogosultsági körébe tartoznak (ő a programtulajdonos intézmény képviselője), és megadásra kerültek az adott továbbképzési program programelemei, illetve azok kötelező adatai (pl. jelenléti képzés nem kötelező, vizsga kötelező, stb.). A képzésszervezőben lehetőség van rögzíteni a képzések eredményét, valamint számos automatikus küldését is kezdeményezheti a szervező munkatárs.

9 2. Programok áttekintése

10 Programok áttekintése A felületről szóló általános tájékoztató után lévő ablakban lehetőség van a program címe vagy címrészlete alapján szűrni a programok között. A nyitóoldal első oszlopában az alkalmazás listázza az adott programtulajdonos összes, a továbbképzési programjegyzéken lévő továbbképzési programját. Minden program esetében feltüntetésre kerül a program azonosító száma, címe, típusa (közszolgálati, belső), valamint tanulmányi pontértéke.

11 Programok áttekintése A képzések között a képzés azonosító számát, címét (vagy címének egy részletét) beírva lehet keresni, a Szűrés gombra kattintva. A felületen új funkcióként lehetőség van arra, hogy a képzésszervező csak azokat a képzéseket listázza ki, amelyeket ő hirdetett meg. Ehhez a Saját programok felirat előtti jelölőnégyzetbe kell kattintani.

12 Programok áttekintése A 2018 ÉKT össz. oszlopban látható, hogy az adott továbbképzési programot hány tisztviselő vette fel a évi képzési tervébe (ÉKT). A szám a képzési tervek módosulásával együtt változhat. A létszám alatt látható kis ikonra kattintva van lehetőség Excel formátumban kilistázni az érintett tisztviselők adatait (személyes adatok, szervezet, elérhetőség).

13 Programok áttekintése A Programelem neve oszlopban látható, hogy az adott program milyen elemekből épül fel. A programelemeket a programtulajdonos határozza meg. Az NKE közszolgálati e-learning programjai egy elemből állnak (e-learning kurzus és vizsga). Az NKE blended learning típusú közszolgálati programjai e-learning kurzusból, jelenléti képzésből, valamint ezt követően elvégezhető e-learning vizsgából épülnek fel.

14 Programok áttekintése A Kötelező? oszlopban látható, hogy az adott programelemet el kell-e végezni a teljes program teljesítéséhez. Amennyiben minden programelemnél IGEN olvasható, akkor a program valamennyi programelemét teljesíteni kell ahhoz, hogy a továbbképzési program tanulmányi pontértéke a tisztviselő részére jóváírásra kerüljön. A Fajtája oszlop az adott programelem jellegét (képzési típusát) rögzíti (pl. e- learning képzés, jelenléti képzés).

15 Programok áttekintése Az Összesített jelentkezési adatok alatt három adat olvasható: az adott programelemre összesen meghirdethető keretszám (nem kötelező), a már meghirdetett oktatási események összesített maximális létszáma, a meghirdetett eseményekre már bejelentkezett tisztviselők száma. Az egyes továbbképzési programokból meghirdetett eseményeket az Események gombra kattintva lehet megtekinteni. Szintén itt van lehetőség új események felvitelére.

16 3. Oktatási események létrehozása

17 Oktatási események Az oktatási eseményeket bemutató felület két részből áll: a továbbképzési program általános adataiból, valamint a meghirdetett egyes programelemek adataiból.

18 Oktatási események A felület felső része tartalmazza az adott továbbképzési program azonosító számát, címét, típusát, óraszámát és tanulmányi pontértékét. Ezek az adatok nem változtathatóak, a rendszer a továbbképzési programjegyzékből emeli át őket. A felületen a programtulajdonos beállíthatja, hogy több tisztviselő az adott továbbképzési programot ne tudja felvenni az éves továbbképzési tervébe (ÉKT). Ehhez a Programtervbe nem felvehető beállítása gombra kell kattintani. A létszámkorlátozást a programtulajdonos bármikor törölheti. Ehhez a Programtervbe felvehető gombra kell kattintani. A pipa ( ) jel jelzi, hogy most épp programnál. melyik lehetőség van kiválasztva adott

19 Oktatási események Az egyes programelemek alatt látható, hogy az adott programelemből hány oktatási esemény (csoport, kurzus) került már rögzítésre. Az egyes csoportok, kurzusok esetében (pl. Stratégiák a közigazgatásban 1. kurzus) látható az adott oktatási esemény típusa, időpontja (kezdő és záró időpont; egynapos képzésnél a két időpont azonos), a jelentkezés és a képzési eseményről való lejelentkezés határideje, az oktatási eseményre befogadható jelentkezések minimális és maximális száma. A Műveletek felirat alatt lévő két ikon segítségével van lehetőség a még nem véglegesített oktatási esemény szerkesztésére és törlésére.

20 Oktatási események Az egyes oktatási események előtt látható színes, függőleges sáv jelzi, hogy az adott képzési esemény véglegesítésre és meghirdetésre került-e már, vagy még nem. A zöld sávval jelzett oktatási esemény még módosítható, illetve törölhető, mivel nem került meghirdetésre, a tisztviselők nem kaptak róla értesítést. A szürke sávval jelzett oktatási esemény már nem módosítható, mivel véglegesítésre került, és a tisztviselők, illetve a képzési referensek már elkezdhették a jelentkezést. Ha mégis módosítani kell az eseményt, ebben az esetben az NKE VTKK ügyfélszolgálata felé kell jelezni a kérést, és a képzésszervezőnek közvetlenül kell felvennie a kapcsolatot a jelentkezett tisztviselőkkel.

21 Oktatási események Az egyes meghirdetett oktatási eseményekre jelentkező tisztviselők névsora letölthető Excel formátumban a rendszerből. A letölthető táblázat tartalmazza az adott meghirdetett oktatási eseményre már jelentkezett tisztviselők legfontosabb adatait (név, elérhetőség, szervezeti adatok, stb.). Megtekinthetők a teljes továbbképzési programot (tehát valamennyi kötelező programelemet) teljesítő tisztviselők adatai és eredményei a Végeredmények gombra kattintva. Ezeket az adatokat a képzésszervező Excel formátumban is exportálhatja a rendszerből.

22 4. Események meghirdetése

23 Eseményekmeghirdetése Az egyes programelemeknél a oktatási eseményt felvenni. jelre kattintva lehet az adott programelemből új Egy programelemből korlátlan számú oktatási eseményt lehet felvenni. Az oktatási események rögzítésénél és meghirdetésénél tekintettel kell lenni arra, hogy hány tisztviselő vette fel az adott programot az éves képzési tervébe.

24 Eseményekmeghirdetése A felületen a képzésszervező megadhatja az új oktatási esemény valamennyi adatát.

25 Eseményekmeghirdetése A rögzítendő / rögzíthető adatok a következők: Esemény neve (kötelező adat; ezt látja a tisztviselő és a képzési referens a felületen és az automatikus rendszerüzenetben). Esemény leírása (nem kötelező adat). Kezdő és záró dátum (kötelező adat; e-learning képzésnél megadható bármekkora idősáv, amin belül a tisztviselő hozzáférhet majd a tananyaghoz; jelenléti képzésnél a képzés pontos időpontját kell megadni). Kezdő időpont és záró időpont (jelenléti képzéseknél kötelező kitölteni; itt lehet megadni az órára és percre vonatkozó adatokat). Jelentkezési és lejelentkezési határidő (nem kötelező; a megadott időpontig lehet az oktatási eseményre jelentkezni, illetve jelentkezést törölni. Ezután a képzésszervező tudja csak a tisztviselőt átsorolni másik képzési eseményre). Esemény típusa: ezt a mezőt automatikusan tölti a rendszer azzal a képzési típussal, ami az oktatási eseményre igaz (e-learning, jelenléti stb.). Min. és max. létszám (az oktatási eseményen résztvevők minimális és maximális létszáma, a maximum számot kötelező megadni).

26 Eseményekmeghirdetése Kapcsolattartó adatai (a tisztviselők az itt megjelölt kapcsolattartóhoz tudnak fordulni a képzéssel kapcsolatos esetleges kérdéseikkel. Mindig azon kapcsolattartók közül tud a programszervező választani, akik az adott programtulajdonos intézmény részéről már sikeresen regisztráltak a felületen képzésszervező szerepkörben). A képzés helyszíne (jelenléti képzési eseménynél kötelező megadni, ha nincs kiválasztható tanterem): település, irányítószám, utca és házszám (utóbbi mezőben akár emelet, ajtó ismegadható). Tanterem (nem kötelezőadat): azon tantermek közül tud választan a képzésszervező, amelyeket az adott programtulajdonos intézmény korábban már megadott.

27 Eseményekmeghirdetése Az adatok megadása után a Mentés gombra kattintva lehet az eseményt rögzíteni.

28 Eseményekmeghirdetése Amennyiben már mentésre került az oktatási esemény, de még nem véglegesített, újból rá lehet kattintani a Szerkesztés ikonra. Ekkor már oktató hozzáadására is van lehetőség a jelre kattintva. A legördülő listában a PROBONO rendszerben regisztrált, oktató szerepkörrel rendelkező felhasználók listázódnak le. Az oktató kiválasztása után a Felvesz gombra kattintva lehet rögzíteni a kiválasztott oktatót.

29 Eseményekmeghirdetése A tantermek adatainak felvitele a Képzések megvalósítása főmenüben, azon belül Tantermek menüpontra kattintva végezhető el. Itt láthatóak a már megadott tantermek is, illetve itt van lehetőség a sor jobb oldalán lévő jelre kattintva új tanterem adatait felvinni. a

30 Eseményekmeghirdetése A tanterem kapcsán az alábbi adatokat kell megadni: Irányítószám; Település (legördíthető listából); Cím (utca, házszám); Terem neve (nem kötelező adat, itt lehet az emeletet, ajtót is feltüntetni); Max. létszám (a terem maximális befogadóképessége); Aktív? (igen válasz esetén a terem választható lesz a képzéseknél, nem válasz esetén a rendszerben rögzítésre kerülhet, de nem lesz választható). Az adatok megadása után a Mentés gombra kell kattintani.

31 Eseményekmeghirdetése A mentést követően az új oktatási esemény megjelenik a korábban már felvitt események között. A felvett új oktatási esemény véglegesítése a három zöld gomb valamelyikével lehetséges.

32 Eseményekmeghirdetése Mentést követően az új esemény megjelenik a korábban felvitt események között. Az új oktatási esemény véglegesítése a három zöld gomb valamelyikével lehetséges: Véglegesítés és tájékoztatás küldése: azok a tisztviselők, akiknek a program az éves képzési tervében szerepel, továbbá ezen tisztviselők képzési referensei automatikus t kapnak a meghirdetett esemény(ek)ről. Véglegesítés, küldés csak a referenseknek: kizárólag a tisztviselők képzési referense kap t a képzési esemény meghirdetéséről. Véglegesítés, küldés nélkül: az esemény meghirdetésre kerül, de a tisztviselő és a képzési referens nem kap róla értesítést. A teljes körű információátadás érdekében javasolt a képzésszervezőnek külön is megkeresni főleg jelenléti képzések esetén az érintett tisztviselőket. A tisztviselők elérhetőségét a Jelentkezett tisztviselők névsora feliratra kattintva érheti el.

33 5. Képzések megvalósítása

34 Képzésekmegvalósítása A képzések megvalósítására vonatkozó rész kizárólag a minősített továbbképzési programokra nézve kötelező! Természetesen a nem minősített belső továbbképzések esetében is lehet használni a jelen fejezetben leírt megoldásokat, illetve hivatkozott képzésszervezési dokumentumokat. Amennyiben nem minősített belső továbbképzési programot kíván szervezni és megvalósítani, és a képzések megvalósítását nem a jelen fejezetben leírtak szerint kívánja végezni, kérjük, lépjen a következő fejezetre (Eredmények rögzítése).

35 Képzésekmegvalósítása A képzések megvalósítása során a képzés fizikai (infrastrukturális) és személyi feltételeit a képzésszervező biztosítja. A képzés fizikai feltételei magukban foglalják: a megfelelő oktatótermet / e-learning keretrendszert / e-szeminárium esetén az ahhoz szükséges technikai eszközrendszert; a képzés során alkalmazandó dokumentumokat; szükség esetén a megfelelő példányszámban előkészített vagy hozzáférhetővé tett tananyagot, segédanyagot; a képzés során nyújtandó egyéb szolgáltatásokat (pl. szállás, catering, stb.). A képzés személyi feltételei magukban foglalják: az oktatói szerepkört betöltő személyt; a képzésszervezőt; a képzésen résztvevő tisztviselőket; szükség esetén a technikai munkatársat, illetve a képzés megvalósításához szükséges egyéb közreműködőt.

36 Képzésekmegvalósítása Minősített képzések megvalósításakor alkalmazandó dokumentumok: BA-ÁTK Képzési program tematikája (a képzés ütemezésének leírása, óraterv) ; BA-ÁTK Ajtólista (a képzésenrésztvevő tisztviselők névsora); BA-ÁTK Jelenléti ív (a résztvevők által aláírt, a jelenlétüket igazoló dokumentum); BA-ÁTK Haladási napló (az oktatói munka elvégzését, az előrehaladást dokumentáló bizonylat); Elégedettségmérőkérdőív (online érhető el, nem letölthető); BA-ÁTK Mappalista (a képzési dokumentáció tartalmát rögzítő dokumentum) BA-ÁTK Vizsgajegyzőkönyv jelenléti vizsga esetén (pl. a szakvizsgán) EBA-ÁTK A képzés elvégzését igazoló dokumentum (csak elektronikus formában érhető el, letöltve kinyomtatható).

37 Képzésekmegvalósítása A szükséges dokumentumok többsége letölthető a PROBONO rendszerből az Útmutatók menüpontból, és a képzésszervezési modulban: Kérésre bármelyik dokumentum hatályos sablonját elküldjük szerkeszthető formában a képzésszervezőknek. Elérhetőség: minosegiranyitas@vtki.uni-nke.hu.

38 Képzésekmegvalósítása Letölthető (előre kitöltött) dokumentumok: Jelenléti képzések esetében az ajtólista, a jelenléti ív és a mappalista letölthető.doc formátumban. A jelenléti ív és az ajtólista a képzés alapadatain felül tartalmazza a jelentkezett tisztviselők névsorát is.

39 Képzésekmegvalósítása Letölthető (előre nem kitöltött) dokumentumok: A továbbképzés lebonyolításához a részben automatikus módon, a PROBONO rendszer által kitöltött dokumentumokon kívül szükség van a Képzési program tematikájára, valamint a Haladási naplóra. Ezeket a PROBONO képzésszervezői aloldaláról lehet letölteni szerkeszthető formában.

40 Képzések megvalósítása Közszolgálati képzések esetén az Elégedettségi kérdőívek kitöltésére online van lehetősége a tisztviselőknek. A személyes oldalam / képzéseim menüpontban a kurzus elvégzését követően megjelenik egy kéz (like ikon). Erre kattintva tölthető ki a kérdőív.

41 Képzésekmegvalósítása A képzésszervező az oktatási esemény alapadatait automatikusan tartalmazó Ajtólistát, Mappalistát, Jelenléti ívet kinyomtatja. A kinyomtatott Ajtólistát és a Képzési program tematikáját a képzési terem bejáratán, vagy közvetlen mellette kell kifüggeszteni. A PROBONO oldalról sablon formában letölthető Képzési program tematikája bizonylatra a képzésszervező előzőleg felvezeti a képzés tartalmára vonatkozó adatokat. A képzés során a képzésszervező a résztvevő tisztviselőkkel aláíratja a Jelenléti ívet. Az Elégedettségi kérdőív kitöltésére a személyes oldalam/képzéseim menüpontban nyílik lehetőség a képzést követő 8 napon belül. A képzés tényleges megvalósítását az oktató (tréner, tutor) a Haladási naplóban rögzíti. Ez tartalmában - hacsak az oktató nem tér el a minősített képzési programban megadott sorrendtől - egyezik a Képzési program tematikájával, de van benne egy oszlop, amelyben aláírásával igazolja a megvalósítást az oktató.

42 Kurzusdokumentációja Az adminisztrációs bizonylatokat képzési eseményenként (csoportonként) papír alapú dokumentumok formájában archiválnia kell a képzésszervezőnek. Az archiváló mappa tartalmát a Mappalistán kell rögzíteni. Ez a bizonylat ettől kezdve együtt marad a képzés többi dokumentumával. Dokumentum-audit során egy-egy képzési esemény (csoport) dokumentációjának együtt kell lennie, illetve ki kell egészíteni azokat az oktatóval/oktatókkal kötött szerződés/ek egy példányával.

43 6. Eredményekrögzítése

44 Eredményekrögzítése A képzési események eredményei a rendszerbe két úton kerülhetnek be: A képzésszervező rögzíti őket, Az NKE által kezelt e-learning keretrendszerben teljesített e-learning képzések és vizsgák eredményei automatikusan kerülnek át a rendszerbe (ez valamennyi olyan e-learning képzési elemre igaz, amelyeknek az NKE a programtulajdonosa). FONTOS!!! A felületen, a meghirdetés után, valamennyi képzés, így a belső továbbképzések, a minősített továbbképzések eredményeit is kell rögzíteni. TANULMÁNYI PONT KIZÁRÓLAG A RENDSZERBEN RÖGZÍTETT EREDMÉNYEK UTÁN ADHATÓ!

45 Eredményekrögzítése A képzésszervező regisztrált munkatársa a megvalósult képzési eredményeket manuálisan tudja rögzíteni a felületen. Az eredményeket csak akkor lehet rögzíteni, ha a felületen meghirdette a képzésszervező az adott képzési eseményt. Az eredmények rögzítéséhez a Képzésszervezés menüpontba kell belépni, majd ott az adott továbbképzési program sorának végén található Események gombra kell kattintani.

46 Eredményekrögzítése Eredményt csak véglegesített, meghirdetett oktatási eseményhez lehet rögzíteni. Ehhez az adott oktatási esemény sorának végén, a Műveletek felirat alatt látható első ikonra amely egy iskolai naplót szimbolizál kell kattintani. Az eredményeket a papír alapú képzési dokumentumokban (pl. vizsga jegyzőkönyv), illetve az elektronikus nyilvántartásokban (pl. e-learning keretrendszer) tárolt adatoknak megfelelően kell rögzíteni.

47 Eredményekrögzítése A Műveletek között már véglegesített oktatási események esetén 4 ikon található: Eredmények rögzítése: itt lehet felvinni a képzési eredményeket. Eredmények, adatok letöltése: itt lehet megtekinteni az eredményeket. Jelentkezések kezelése: itt tudja a képzésszervező a tisztviselőt átsorolni egy adott oktatási eseményről (csoportból) egy másik oktatási eseményre (pl. ha lejelentkezési határidő után kéri ezt a tisztviselő). Megtekintés: itt lehet megnézni a meghirdetett oktatási esemény adatait (név, időpont, helyszín, létszám, kapcsolattartó neve, stb.).

48 Eredményekrögzítése Az Eredmények rögzítése ikonra kattintva megjelenik az adott oktatási eseményre jelentkezett tisztviselők névsora. A felületen az alábbi adatokat lehet megadni: megjelent-e a képzésen a tisztviselő, mikor született meg az eredmény, ha nem jelent meg, indokolt volt-e a távolmaradása, sikeresen teljesítette-e az adott oktatási esemény követelményeit, az elért eredmény (számmal vagy szöveggel).

49 Eredményekrögzítése Az egyes mezők kitöltésének szabályai a következők: Megjelent: ha a tisztviselő megjelent a képzési eseményen, akkor az IGEN felirat melletti jelölőmezőbe kell kattintani. Kötelező mező! Eredmény dátuma: a szöveges mezőbe kattintva kell megadni az eredmény dátumát. Ha valamennyi tisztviselő esetén azonos, a képzési esemény időpontjával megegyező a dátum (az oszlop tetején feltüntetve), akkor az oszlop tetején lévő jelölőnégyzetbe kell kattintani. Ilyen esetben valamennyi tisztviselőnél automatikusan kitöltődik a dátum mező. Kötelező kitölteni! Indokolt távolmaradás: csak akkor aktív a mező, ha a Megjelent mezőnél azt a választ állítottuk be, hogy nem. Ha a távolmaradás nem indokolt, akkor a tisztviselő idén már nem tudja teljesíteni az adott képzést, a következő évben veheti fel ismét az éves képzési tervébe. Sikeresen teljesítette: csak akkor aktív a mező, ha a tisztviselő megjelent a képzésen. Ha a követelménynek (vizsga, teszt, szóbeli értékelés, jelenlét stb.) eleget tett, az IGEN felirat melletti jelölőmezőbe kell kattintani. Kötelező mező! Az elért eredmény: nem kötelező mező, számmal vagy rövid szöveggel megadható a pontos eredmény (pl. 68 pont, 54 %, jól megfelelt, stb.).

50 Eredményekrögzítése A már felvitt, rögzített eredményeket az eredményrögzítő ablak bezárása után, a Műveletek felirat alatt található Eredmények, adatok letöltése ikonra kattintva lehet excel formátumban megtekinteni, illetve letölteni.

51 Eredményekrögzítése Abban az esetben, ha egy tisztviselő az adott továbbképzési program valamennyi programelemét teljesítette, és valamennyi eredménye rögzítésre került a PROBONO alkalmazásban, a teljes programra vonatkozó végleges eredménye automatikusan rögzítésre kerül a nyilvántartásban. A végleges eredmények a nyilvántartott programelemeket és képzési eseményeket listázó felületen, a meghirdetés során alkalmazott Véglegesítés és tájékoztatás küldése felirat mellett található, kék színű Végeredmények gombra kattintva tekinthetők meg.

52 7. Segítségnyújtás

53 Segítségnyújtás Telefonos megkereséseket az ügyfélszolgálat a következő időszakokban fogad: H-Cs 9:00-12:00 és 13:00-16:00, P 9:00-13:00 óra között a 06 (1) / , , , valamint a os melléken. Az es ügyfélszolgálat a tovabbkepzes_vtki@uni-nke.hu címen folyamatosan rendelkezésre áll. Az re történő válaszadás átlagos határideje munkanapokon: 48 óra. A hatékonyabb ügyintézés érdekében megkérjük Önöket, hogy az ben történő hibabejelentés során a következő adatokat adják meg számunkra: teljes, a PROBONOs regisztráció során megadott név, munkáltató. Technikai vagy tananyag probléma esetén: a tananyag címe és típusa (e-learning/blended), lehetőség szerint képernyőkép, amelyben látszik a böngészősáv milyen internet böngészőt használt a hiba felmerülésekor.

54 Segítségnyújtás Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Központ Továbbképzés-szervezési Főosztály Ügyfélszolgálati Osztály (javasolt): Telefon: 06 (1) / , , , mellékek

KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet

KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet - A Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztése, - Elérhetősége: https://probono.uni-nke.hu

Részletesebben

KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet

KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet - A Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztése, - Elérhetősége: https://probono.uni-nke.hu

Részletesebben

KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet

KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet - A Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztése, - Elérhetősége: https://probono.uni-nke.hu

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLATI ÉS VEZETŐKÉPZÉSEK IGÉNYBEVÉTELE TISZTVISELŐK SZÁMÁRA. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet

KÖZSZOLGÁLATI ÉS VEZETŐKÉPZÉSEK IGÉNYBEVÉTELE TISZTVISELŐK SZÁMÁRA. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet KÖZSZOLGÁLATI ÉS VEZETŐKÉPZÉSEK IGÉNYBEVÉTELE TISZTVISELŐK SZÁMÁRA Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet Közszolgálati és vezetőképzések igénybevétele A közszolgálati és vezetőképzési

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Tisztviselők és képzési referenseik részére) 2019.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Tisztviselők és képzési referenseik részére) 2019. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ (Tisztviselők és képzési referenseik részére) 2019. január Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Titkos ügykezelői képzés tervezésnek

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Gazdálkodó szervezetek részére) január

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Gazdálkodó szervezetek részére) január FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ (Gazdálkodó szervezetek részére) 2019. január Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció folyamata... 4 3. A jelentkezés

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Gazdálkodó szervezetek részére) 2017.április

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Gazdálkodó szervezetek részére) 2017.április FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ (Gazdálkodó szervezetek részére) 2017.április 1 Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció folyamata... 4 3. A jelentkezés

Részletesebben

2018. ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEZÉS NKE-ÁKK-VTKK

2018. ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEZÉS NKE-ÁKK-VTKK 2018. ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEZÉS NKE-ÁKK-VTKK Tartalom 1. A tervkészítő szerv adatainak ellenőrzése 2. Tisztviselők képzési kötelezettségének meghatározása 3. A képzéstervező megnyitása (szervezethez rendelt

Részletesebben

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek Vizsgakezelés az ETR megújult webes felületén Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek A vizsgák kezelésével kapcsolatban számos paraméterezési lehetőség áll rendelkezésre az ETR rendszerében. Jelen

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv Védőnői jelentés összesítője modul eform Felhasználói kézikönyv 1. ÁNTSZ eform Védőnői jelentés modul... 3 1.1 Bejelentkezés... 3 1.2. Az eform alkalmazás használata... 4 1.2.1 Területi védőnői jogkörrel

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Technikai segédlet. Az Oktatói - Szakértői Kiválasztási Rendszer Kérelmezői Felületének használatához. Tisztelt Jelentkező!

Technikai segédlet. Az Oktatói - Szakértői Kiválasztási Rendszer Kérelmezői Felületének használatához. Tisztelt Jelentkező! Technikai segédlet Az Oktatói - Szakértői Kiválasztási Rendszer Kérelmezői Felületének használatához Tisztelt Jelentkező! Az alábbiakban mutatjuk be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem PROBONO felületén található

Részletesebben

Felhasználói útmutató. Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő és vizsgaszervezési rendszer. (Közszolgálati tisztviselők részére)

Felhasználói útmutató. Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő és vizsgaszervezési rendszer. (Közszolgálati tisztviselők részére) Felhasználói útmutató Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő és vizsgaszervezési rendszer (Közszolgálati tisztviselők részére) 2015. február Tartalom 1. Regisztráció folyamatának bemutatása közszolgálati

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

A NORMATÍVA BEFIZETÉSE

A NORMATÍVA BEFIZETÉSE A NORMATÍVA BEFIZETÉSE Normatíva befizetés Jogszabályi előírások (273/2012. Korm. Rendelet 12. ): - a közszolgálati továbbképzések költségét a közszolgálati normatív hozzájárulás fedezi, - az éves hozzájárulás

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK a Vastagbélszűrés kiterjesztésének támogatása az EFOP 1.8.1 kiemelt projekt keretében című e-learning továbbképzéssel kapcsolatban I. Regisztrációval kapcsolatos kérdések 1. A

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör...3 Regisztráció...3 Személyes felület használata...4 Kérdéseim...4 Gyakornoki hely keresés...5

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 1. Belépés az Online Megrendelői Felületre 1. 1. Lépjen fel a www.erzsebetutalvany.hu weboldalra. 2. A kezdőoldalon válassza az Online megrendelő menüpontot. 3. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

Felhasználói útmutató Probono közigazgatási képzés- és vizsgaszervezési rendszer

Felhasználói útmutató Probono közigazgatási képzés- és vizsgaszervezési rendszer Felhasználói útmutató Probono közigazgatási képzés- és vizsgaszervezési rendszer /Tisztviselők részére/ 1 1. A Probono/TVP felület igénybevételéhez szükséges feltételek 1.1. Tisztviselő regisztrációja

Részletesebben

Webes kurzus kezelés folyamata Oktatói felületek

Webes kurzus kezelés folyamata Oktatói felületek Webes kurzus kezelés folyamata Oktatói felületek A kurzusok kezelésével kapcsolatban számos paraméterezési lehetőség áll rendelkezésre az ETR rendszerében. Jelen dokumentumban igyekeztünk a kurzusok oktatói

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4.

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Tartalom Tartalom... 2 1 Intézményvezetői jelentkeztető felület... 3 1.1 Regisztráció, belépés...

Részletesebben

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez A szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletek lehetővé teszik a berendezéstulajdonosok, üzemeltetők

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN

SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN Minden jog fenntartva Semmelweis Egyetem - 2012 Tartalomjegyzék 1. Belépés a pályázati nyilvántartó rendszerbe...

Részletesebben

30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok

30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok 30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok Ebben a dokumentumban lépésről lépésre leírjuk a "Felkészítés a köznevelési regisztrációs és tanulmányi alaprendszer (KRÉTA) pedagógusmoduljaihoz"

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET

NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET Felhasználói dokumentáció verzió 1.0 Budapest, 2015. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2015.07.05. Verzió: 1.6. Oldalszám: 2 / 12

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv MISKOLCI EGYETEM PÁLYÁZAT NYILVÁNTARTÁS Miskolc, 2011. április hó ME Számítóközpont V2.0 2011. április 11. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 2. PÁLYÁZAT ÉLETÚT FOLYAMATA... 4 3. JOGOSULTSÁG... 7 4. FELHASZNÁLÓI

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület 1. Bejelentkezés A szuloifelulet.kello.hu címen lehet bejelentkezni a rendszerbe. A rendszer kétféle bejelentkezést tesz lehetővé:

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE 1) Az Akadémiai Adattárban regisztrált felhasználók (az MTA köztestületének akadémikus és nem akadémikus tagjai, a 2013 utáni MTA-pályázatokon résztvevő személyek) minden

Részletesebben

DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Zrt

DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Zrt DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet DMS One Zrt. 2019. 1 Bevezetés A dokumentumban bemutatjuk a DMS One Oktatási Portál használatát. Regisztráció és bejelentkezés A DMS One Oktatási Portált a

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ NHKV ÁTMENETI BÉRSZÁMLÁZÓ KÖZSZOLGÁLTATÓI FELÜLETHEZ 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Dokumentum célja... 3 2 A program célja... 3 3 Belépés... 3 4 Kezdőképernyő... 4 5 Partner táblázat...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ ASSISTRAVEL.HU WEBOLDAL HASZNÁLATÁHOZ Készült 2012. november 19-én, a részére TARTALOMJEGYZÉK 1. Belépés a weboldalra... 2 2. Elfelejtett jelszó... 3 3. Saját szerződések böngészése,

Részletesebben

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása 1 Bevezetés Jelen dokumentum összefoglalja az igazságügyi szakértők 2017. II. negyedéves statisztikai adatszolgáltatásával kapcsolatos információkat, tudnivalókat. 2 Összefoglalás A statisztikai adatszolgáltatást

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk.

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. Tisztelt Partnerünk! Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. A biztosítások rögzítése mellett kizárólag a rendszeren keresztül

Részletesebben

Gyakorlati útmutató az online jogi továbbképzéshez

Gyakorlati útmutató az online jogi továbbképzéshez Gyakorlati útmutató az online jogi továbbképzéshez Az e-learning keretrendszert az alábbi linken érheti el: http://mmk.webuni.hu/ (Amennyiben még nem jelentkezett a továbbképzésre, az alábbi linken található

Részletesebben

Műszaki online hibabejelentő kézikönyv

Műszaki online hibabejelentő kézikönyv Műszaki online hibabejelentő kézikönyv Verzió 1. 2017.november. 06. 1 Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció... 4 3. Műszaki hibabejelentés.... 10 4. Bejelentkezés... 11 5. Bejelentkezés után... 12

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Változás a középfokú felvételi eljárásban

Változás a középfokú felvételi eljárásban Változás a középfokú felvételi eljárásban A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok kitöltését főszabályként a jelentkező általános iskolája végzi. Amennyiben a tanuló 6 évfolyamos gimnáziumba

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer

Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer Tartalom 1 Nem lehet felvenni új üzemeltetőt és nem lehet módosítani vagy törölni sem, pedig van rendszergazdai jogosultság. Mi az oka?... 3 2 Miért

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Educatio Társadalmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. Delegált Admin felület Felhasználói kézikönyv 2012.06.27. Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. Elérés...

Részletesebben

Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa

Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa 1. Az elméleti vizsga adminisztrációjának ügymenete A tanuló bankkártyával kifizeti a vizsgadíjat. Sikeres fizetés esetén az E-Edu bankszámláján jelenik meg a befizetett

Részletesebben

Gyakorlati útmutató az online jogi továbbképzéshez

Gyakorlati útmutató az online jogi továbbképzéshez Gyakorlati útmutató az online jogi továbbképzéshez Az e-learning keretrendszert az alábbi linken érheti el: http://mmk.webuni.hu/ Annak érdekében, hogy az oldalon szereplő összes tartalom a lehető legjobb

Részletesebben

ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA

ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2017-06-12 Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÉTDR a mindenkori jogszabályi keretek között működik, a csatlakozószerveknek és személyeknek a mindenkori jogszabály szerint

Részletesebben

Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére

Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére Az Önkormányzati ASP szakrendszereinek éles üzemi használatát, a felmerülő problémák kezelését a Kincstár központi

Részletesebben

Kezelési segédlet. Magiszter.NET - Alapok

Kezelési segédlet. Magiszter.NET - Alapok Magiszter.NET - Alapok Kezelési segédlet Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 Belépés és kilépés

Részletesebben

MOL NYRT - WEB ISA 3.0 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

MOL NYRT - WEB ISA 3.0 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV MOL NYRT - WEB ISA 3.0 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ISA ÚJDONSÁGOK TÖBB TERMÉKVONAL MANUÁLIS RENDELÉS RENDELÉS MONITOROZÁS ELFELEJTETT JELSZÓ KEZELÉS TÖBB SZINTŰ FELHASZNÁLÓI JOGOSULTSÁG Üzemanyag Bitumen Tartályos

Részletesebben

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése 1 Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalomjegyzék Klímagáz képesítés megszerzésének folyamata... 2 Regisztráció... 3 Jelentkezés Klímagáz képesítés megszerzésére... 6 Jelentkezés elbírálása...

Részletesebben

Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0

Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0 Fogalmak Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0 1. A 301/2018. (XII. 27.) Kormányrendelet (a továbbiakban Korm. rendelet) 7. b), c) és d) pontja alapján az érintett

Részletesebben

Playlist.hu Kiadói kézikönyv

Playlist.hu Kiadói kézikönyv Playlist.hu Kiadói kézikönyv Verziószám: 1.1.4. Dátum: 2010. október 13. Tartalomjegyzék Verziótörténet... 3 1. Bevezető... 4 2. Rendszerkövetelmények... 4 3. Bejelentkezés... 4 4. Regisztráció... 5 5.

Részletesebben

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató 1 Szálláshely admin A szálláshely adminisztrációs felület az alábbi linken érhető el. http://visitgyula.com/szallashelyadmin/ A felületre

Részletesebben

A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ

A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tanulók számára A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ 2017. TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés...4 Bejelentkezés a rendszerbe...4 Jelszó módosítása...4 Tájékozódás a távoktatási portálon...5 A személyes nyitólap...5

Részletesebben

Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató

Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató Bevezető Az alábbiakban a beváltói folyamat és az ehhez szükséges Beváltói oldal funkcióinak bemutatása történik, ami a regisztrált kereskedők számára került létrehozásra.

Részletesebben

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Tisztelt Partnerünk! Ezúton tájékoztatom, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (a továbbiakban: MNVH) szolgáltatásai (hírlevél, projektötlet

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0

Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0 Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0 www.kekkh.gov.hu Státusz: Verzió Cím Dátum SzerzőFolyamatban Változások Verzió Dátum Vállalat Verzió: 1.0 Szerző: Lénárd Norbert

Részletesebben

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz 1. Jogszabályi háttér Az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendeletben foglaltak szerint: 4. (1) Az e-közmű üzemeltetéséért,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Probono ügykezelői alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához. 2015.

Felhasználói kézikönyv. Probono ügykezelői alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához. 2015. Felhasználói kézikönyv Probono ügykezelői alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához 2015. szeptember Tartalomjegyzék 1 BEVEZETŐ... 3 1. A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ SZÜKSÉGES

Részletesebben

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1Regisztráció... 2 1.1Regisztráció megerősítése... 3 2Bejelentkezés... 4 3Elfelejtett jelszó... 4 4A Partner Portál felépítése...

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

CONSENTIT Kft. Dr. Tánczos László T.:(+36)

CONSENTIT Kft. Dr. Tánczos László T.:(+36) Elsős hallgatók bevezetése a NEPTUN rendszerbe Adatok ellenőrzése Tárgyfelvétel Tárgyfelvétel ellenőrzése Vizsgajelentkezés Eredmények az indexben Pénzügyek kezelése CONSENTIT Kft. Dr. Tánczos László T.:(+36)30

Részletesebben

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Súgó a magyarországi központi Agrárstatisztikai és Piaci Árinformációs rendszer publikus moduljához. 1 Publikus felhasználói regisztráció A publikus felület Regisztráció

Részletesebben

Beváltói folyamat HGCS/2017. Felhasználói Útmutató

Beváltói folyamat HGCS/2017. Felhasználói Útmutató Beváltói folyamat HGCS/2017 Felhasználói Útmutató A HGCS/2017 alprogram keretében jóváhagyott regisztrációval rendelkező kereskedők a https://hgcs2017.nfsi.hu/ pályázati portálon, ügyfélkapus azonosítást

Részletesebben

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu Hiteles elektronikus postafiók Perkapu 2018.10.27. Tartalom Bevezetés...2 Bejelentkezés a Hiteles Elektronikus Postafiókba...2 Perkapu tárhely kiválasztása...2 Beérkezett üzenetek...3 Dokumentumletöltés...4

Részletesebben

Események, rendezvények, versenyek szervezése

Események, rendezvények, versenyek szervezése Események, rendezvények, versenyek szervezése Mit jelent? A Netfoglalón regisztrált cégek saját ügyfeleiket, vendégeiket a portál segítségével meghívhatják különböző rendezvényekre, eseményekre, versenyekre.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

E-építési napló offline vezetése

E-építési napló offline vezetése E-építési napló offline vezetése Frissítve: 2016. november 24. 1 Miért van szükség az elektronikus építési napló offline vezetésére? Az e-építési napló rendszer működésének alapvető feltétele, hogy az

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv MOL Nyrt - web ISA 3.0 Felhasználói kézikönyv Pomázi Imre 2016.09.09 ISA újdonságok Több termékvonal - Üzemanyag - Bitumen - Tartályos pb gáz: energetikai és autógáz Manuális rendelés - A különböző termékvonalak

Részletesebben

Segédlet kártya rendeléséhez

Segédlet kártya rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ a tanfelügyeleti értékelő felülethez szakértők számára 2017. március 3. 1 A tanfelügyeleti értékelő felületet a szakértők az oktatas.hu oldalra bejelentkezve, KIR-validált felhasználói

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 1. Általános ismertető... 2 1.1 A program funkciója...2 1.2 Milyen adatokat tartalmaz a rendszer...2 1.3 Belépés...2 2. Részletek az egyes menüpontokhoz...

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör... 3 Regisztráció... 3 Személyes felület használata... 4 Kérdéseim... 4 Mentor keresés... 5

Részletesebben

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag Tartalom 1. Bevezető...2 2. Online regisztrációs felület elérése...2 3. Perkapu nyitása...2 4. Ügykezelő(k) hozzáadása...5 5. Ügykezelői jelszó módosítása...6 6. Ügykezelő törlése...7 7. Főkapcsolattartói

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE 1) Az Akadémiai Adattárban regisztrált felhasználók (az MTA köztestületének akadémikus és nem akadémikus tagjai, a 2013 utáni MTA-pályázatokon résztvevő személyek) minden

Részletesebben

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL TARTALOMJEGYZÉK 1 Sportszervezeti adminisztráció... 3 1.1 Sportszervezeti adatok

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál 1. Regisztráció és belépés felhasználói kézikönyv A Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál internetes elérhetősége: nke.hu/portal/login.seam https://tvp.uni-

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.10.13. v.1.3. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat KÉZIKÖNYV Online ügyfélszolgálat Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Budai Egészségközpontban immár online ügyfélszolgálaton keresztül is módja van egészségügyi ellátással

Részletesebben

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás I. Ellenőrzés Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Alkalmazott képes menü > alkalmazottak alapadatai - Alkalmazottak

Részletesebben

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz Tartalom Felhasználói profil megnyitása... 2 Profil adatok beállítása... 3 Vezetők... 3 Nem volt előresorolása... 7 Próbaidősként került regisztrálásra...

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Bevezető Tisztelt engedélyes! Üdvözöljük Önt a Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár - Adatgyűjtő alrendszerének felhasználói

Részletesebben

ESZR - Feltáró hálózat

ESZR - Feltáró hálózat ESZR - Feltáró hálózat ERDŐGAZDÁLKODÁS/FELTÁRÓ HÁLÓZAT Bevezetés Az erdészeti tevékenységeket támogató technológiák folyamatos fejlődésével szükségessé válik az erdőfeltárás, az erdőfeltáró hálózatok -

Részletesebben

Szaftex I. Felhasználói kézikönyv 1.0 Szakdolgozók részére

Szaftex I. Felhasználói kézikönyv 1.0 Szakdolgozók részére Szaftex I. Felhasználói kézikönyv 1.0 Szakdolgozók részére az egészségügyi szakdolgozók kötelező továbbképzési pontjait nyilvántartó rendszer 2 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés... 5 A rendszer elérése... 6 Regisztráció...

Részletesebben

Szerepek igénylése és jóváhagyása

Szerepek igénylése és jóváhagyása Szerepek igénylése és jóváhagyása 1. Képzési referens kinevezése A közigazgatási szerv első képzési referensét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hagyja jóvá. Ennek menete: a referensi jogosultságot igénylő

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA K U T A T Á S I PÁ LYÁ Z A T O K F Ő O S Z T Á LY A ÚTMUTATÓ az MTA támogatott kutatócsoportok létesítésére meghirdetett pályázathoz Az MTA támogatott kutatócsoportok

Részletesebben