Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download ""

Átírás

1 Tájékoztatás közigazgatási szakvizsgával kapcsolatban A közigazgatási szakvizsgára történő jelentkeztetéshez az alábbi feltételek együttes megléte szükséges: a közigazgatási szervezet rendelkezzen legalább egy regisztrált felhasználóval a Probono rendszerben; a közigazgatási szervezet rendelkezzen legalább egy képzési referensi jogosultsággal a Probono rendszerben; a képzési referens szervezete aktiválva legyen a Probono rendszerben; a tisztviselő regisztrálva legyen a Probono rendszerben; a közszolgálati tisztviselőkről szóló 273/2012. (IX.28.) Korm. rendelet (a továbbiakban: TKR. hatálya alá tartozó tisztviselők) hatálya alá tartozó közszolgálati jogviszonnyal rendelkező tisztviselő rendelkezzen egyéni továbbképzési tervvel, melyben a közigazgatási szakvizsga betervezésre került. a TKR. hatálya alá nem tartozó tisztviselők és egyéb jelentkezők (a továbbiakban: nem közszolgálati tisztviselői szereppel rendelkező felhasználók) esetében (jellemzően, pl.: NAV, stb.) is szükséges a Probono felületén történő tisztviselői regisztráció! I. Tisztviselő regisztrációja a Probono rendszerben A rendszer használatához minden felhasználónak regisztrációval kell rendelkeznie. Fontos! Abban az esetben, ha a felhasználó egyszer már regisztrált, akkor tilos újra regisztrálnia! Amennyiben a korábban már regisztrált tisztviselő időközben munkáltatót vált, címe változik akkor a változásokat a felületen szükséges kell átvezetni, jelszó probléma esetén pedig az elfelejtett jelszó funkciót szükséges alkalmazni. Új felhasználó regisztrálása esetén a következő lépéseket kell megtenni. 1. Nyissa meg a oldalt! Kattintson a Regisztráció feliratra! A Probono rendszer használatához szükséges minimális technikai feltételek a következők: A rendszer használatához Mozilla Firefox vagy Google Chrome böngésző javasolt. Internet Explorer használata esetén legalább 10-es vagy 11-es verzió ajánlott. A rendszer Internet Explorer 8-as vagy ennél régebbi verzióval nem használható! Szükséges ügyelni arra, hogy a felhasználó az címét pontosan adja meg, mert ellenkező esetben nem fogja tudni aktiválni a regisztrációját. Abban az esetben, ha hibásan gépelte be címét, és a regisztráció már megtörtént, akkor várja meg a regisztráció automatikus törlését (ez 168 óra elteltével fog megtörténni, addig új regisztrációt nem tud kezdeményezni).

2 2. Töltse ki értelemszerűen a rendszer által kért adatokat! Ne felejtse el lenyitni és kitölteni a Regisztráció kérése egy adott szervezethez és/vagy adott szerepbe.,illetve a Személyazonosító adatok megadása részt! A személyazonosító adatok megadás rész köztisztviselőként való regisztrációhoz vagy képzésre/vizsgára való jelentkezéshez szükséges. Figyelem: Fontos, hogy az adatok megadása pontosan, a személyazonosításra alkalmas iratokban szereplő adatok alapulvételével történjen, ugyanis a közszolgálati továbbképzési programok, így a közigazgatási szakvizsga esetén kiállítandó tanúsítványok, bizonyítványok az itt szereplő adatok alapján kerülnek legenerálásra. Amennyiben az adatok helytelenül (pl. elgépelve) kerülnek megadásra, azok a kiállított okmányokon is helytelenül kerülnek feltüntetésre. Az előnév rész esetében csak titulust (dr.,phd.) szabad beírni, illetve az utónév esetében szintén csak titulus szerepelhet (maximum 3 karakter). Amennyiben két keresztnévvel rendelkezik a felhasználó, akkor mindkettőt a keresztnév mezőben kell feltüntetni. Kerülni kell a beíráskor a CAPS LOCK (CSUPA NAGYBETŰ) használatát, valamint az indokolatlan szóközök alkalmazását. A titulust nem szabad a vezetéknév részben feltüntetni, erre szolgál az előnév mező!

3 3. Regisztráció kérése egy adott szervezethez/vagy szerepbe: A különböző felhasználói szerep felvétele elsődlegesen a regisztráció során történik meg. A tisztviselői szerep felvételéhez a személyes adatokat is meg kell adni! A szerep beállításához a regisztrációs lapon található alábbi szimbólumra kell kattintani a lenyitáshoz: Miután lenyitásra került a Regisztráció kérése egy adott szervezethez és/vagy szerepbe, akkor az alábbi felület fog látszódni: A szerepek rész lenyitásakor kiválasztható az igényelt szerep. Ezt követően a szervezet nevéhez beállítható a munkáltató neve. Közszolgálati tisztviselő: A rendszer legnagyobb felhasználói csoportja. A tisztviselők adott szervezet munkavállalói. Minden közszolgálati tisztviselőnek rendelkeznie kell munkáltatóval, ellenkező esetben nem lehet a tisztviselőt képzésekre és vizsgákra jelentkeztetni, illetve maga a tisztviselő sem tud jelentkezni. Minden felhasználó csak egyszer lehet regisztrálva. A tisztviselő szerepet minden esetben a felhasználó munkáltatójának képzési referense hagyja jóvá. Nem közszolgálati tisztviselő (nem TKR hatálya alá tartozó tisztviselők): Közszolgálati tisztviselőhöz hasonló jogosítványokkal rendelkezik. Nem közszolgálati tisztviselők: polgármesterek, hatósági állatorvosok, hegybírók, képviselőtestület tagjai. Szakvizsga esetén nem közszolgálati tisztviselőnek minősülnek azon szervezethez tartozó személyek is, akik nem tartoznak a továbbképzési rendelet hatálya alá (pl.: Nemzeti Adó- és Vámhivatal) Fontos, hogy a továbbképzési rendelet hatálya alá nem tartozó személyek esetében a nem közszolgálati tisztviselői szerep kerüljön beállításra, mivel a közszolgálati tisztviselők esetében a szerep normatíva fizetéssel és tervezési kötelezettséggel jár. Amennyiben rosszul kerül felvételre a szerep, akkor normatíva befizetési és képzési terv készítési kötelezettség keletkezik. 4. Szakvizsga esetén a fent említetteken kívül a képzési referens által szükséges kitölteni A továbbképzési kötelezettség meghatározásához szükséges adatokat, különös tekintettel az alábbiakra: - Legalább 2 éves közigazgatási gyakorlattal rendelkezik-e? - Felsőfokú végzettség megszerzésének dátumára vonatkozó rész - A pontszámításhoz, valamint a köztisztviselői szerep beállításához is be kell állítani a jogviszony időszakot is! Ezt az alábbi részen lehet megtenni:

4 Kötelező megadni azt, hogy vezető státuszban van-e a tisztviselő, illetve a heti munkaóra mennyiségét is, valamint ki kell választani a legördülő menüből a beosztását (fogalmazó, tanácsos, stb.) (amennyiben ez nincs beállítva, nem fog megtörténni a pontszámítás, valamint a tisztviselő nem fog tudni jelentkezni bizonyos képzésekre, pl.: közigazgatási szakvizsgára). Gyakornok beosztás kiválasztása esetén a közigazgatási szakvizsgára történő jelentkeztetés csak abban az esetben lehetséges, ha a Kttv (12) bekezdésében adott mentesség esetén lehetséges! II. Jelentkezés közigazgatási szakvizsgára A közigazgatási szakvizsga történő jelentkezés a 35/1998. (II. 27.) Korm. rendelet módosításának hatályba lépéséig 2 lépésben történik: 1. Probono felületen történő jelentkezés: a) a közigazgatási szakvizsga egyéni éves továbbképzési tervbe történő felvétellel, valamint b) a vizsgaszervező által meghirdetett vizsgaidőszakhoz történő hozzárendeléssel. Mindkét lépést a közigazgatási szerv képzési referense tudja megtenni! 2. Jelentkezési lap megküldése: A Probono felületről generált jelentkezési lap Koordinációs és Szervezési Főosztály részére történő megküldésével. A szakvizsgára jelentkezést a vizsgaszervező csak a jelentkezési határidőig tudja fogadni, a Probono felület sem a vizsgaszervezőnek, sem az NKE-nek nem ad jogosultságot a vizsgaidőszak jelentkezési határidejének módosítására. Azon vizsgázók esetében, akik a jelentkezési határidő után kívánnak közigazgatási szakvizsgára jelentkezni, Hivatalunk kizárólag a következő vizsgaidőszakban/következő félévben tud tanfolyam- és vizsgaidőpontot biztosítani. Az új jelentkezési rendszer szerint szükséges azon vizsgázóknak is jelentkezni közigazgatási szakvizsgára, akik években jelentkeztek közigazgatási szakvizsgára, azonban halasztás, sikertelen vizsga miatt eredménnyel nem, vagy csak részeredménnyel rendelkeznek, és évben szeretnék teljesíteni a közigazgatási szakvizsgát.

5 Azon vizsgázók esetében, akik a továbbképzésről szóló 273/2012. (IX. 28.) Korm. rendelet alapján a továbbképzési kötelezettség alól mentesülnek, azonban közigazgatási szakvizsgára kötelezettek a jelentkezésüket megelőzően a Probono felületen történő jelentkezés módjáról a vizsgaszervezővel és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel egyeztetni szükséges. A TKR. hatálya alá nem tartozó vizsgázók esetén (pl.: NAV, illetve önálló vizsgázók) a Probono felületen történő jelentkezés módjáról minden esetben szükséges egyeztetni a vizsgaszervezővel és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel. A jelentkezés folyamata: 1. A képzési terv összeállításához a Probono felületén kattintson a Képzéstervezés menüpontra, majd válassza ki a Képzéstervező/Programtervező almenüpontot! 2. Keresse ki azt a tisztviselőt, akinek szeretné elkészíteni a képzési tervét! A tisztviselő kereséséhez használja a kereső funkciót. 3. Amennyiben még nem kerültek az alap adatok rögzítésre, úgy első lépésként ezeket kell rögzíteni az Adatrögzítés gomb segítségével. Az adatrögzítés gomb megnyomását követően a rendszer a tisztviselő adatlapját fogja betölteni. Az adatokat értelemszerűen, teljes körűen és pontosan kell kitölteni! (Ameddig nem történik meg az adatok kitöltése (ez adott esetben tisztviselő személyes adataira is vonatkozhat!), addig a Képzési terv feliratú gomb inaktív marad!) FIGYELEM! A szakvizsga jelentkezéshez mindenképpen kötelező kitölteni az alábbi adatokat, ellenkező esetben nem lehet betervezni a közigazgatási szakvizsgát,illetve tervezés hiányában nem lehet a tisztviselőt a meghirdetett vizsgaidőszakra jelentkeztetni. Szakvizsgatervezés, illetve jelentkeztetés esetén a kötelezően kitöltendő, illetve beállítandó adatok köre a következő: Ön ügykezelő? (Szakvizsga jelentkezés esetén a nem opciót kell bejelölni.) Szeretne ügykezelői képzésen részt venni? (Szakvizsga jelentkezés esetén a nem opciót kell bejelölni.) Alapvizsgára vonatkozó adatok: Szakvizsga jelentkezés esetén értelemszerűen be kell állítani, hogy a tisztviselőnek van alapvizsgája /vagy mentesült a közigazgatási alapvizsga alól (hiszen a közigazgatási alapvizsga a jelentkezés egyik törvényi feltétele), és be kell írni az alapvizsga megszerzésének dátumát a Továbbképzési kötelezettség keletkezésének ideje részhez! Amennyiben a tisztviselő mentesül az alapvizsga alól, akkor a mentesül alóla opciót kell választani,m ajd a megjelenő beviteli mezőbe be kell írni a mentesülés okát röviden. Felsőfokú végzettség megszerzésének dátumára vonatkozó részt Szakvizsgára vonatkozó adatok: Szakvizsga jelentkezés esetén a nincs opciót kell bejelölni a szakvizsgánál, és értelemszerűen a A szakvizsga megszerzésének dátuma részt üresen kell hagyni. Közigazgatási gyakorlatra vonatkozó rész:

6 Legalább 2 éves közigazgatási gyakorlat: igen nem vezetői kinevezéssel/megbízással rendelkezik nem, de a közigazgatási szakvizsgára bocsátást 2 éves közigazgatási gyakorlat hiányában a Közigazgatási Továbbképzési Kollégium engedélyezte (ha gyakornok a besorolása a tisztviselőnek, és szakvizsgázni szeretne, akkor csak abban az esetben tud szakvizsgára jelentkezni, ha ezt az opciót jelöli be!) (lásd 17. oldal Jogviszony időszak beállítása) A TOVÁBBKÉPZÉSI KÖTELEZETTSÉG MEGHATÁROZÁSÁHOZ SZÜKSÉGES ADATOK résznél (Személyes oldalam/adatlap almenüpont) a köztisztviselői szerep beállításához is be kell állítani a jogviszony időszakot is! (A jogviszony időszakon belül ki kell tölteni az alábbi részeket is: Szervezet neve, Jogviszony időszak időtartama (-tól,-ig) Vezető?, Heti munkaóra, Besorolás Tisztviselőnek jóváhagyott közszolgálati tisztviselői szereppel kell rendelkeznie a Probono felületén 4. A képzési terv elkészítéséhez a tisztviselő neve mellett található Képzési terv feliratra kell kattintani 5. A képzéstervező alsó részén található a képzéskereső. Ennek segítségével lehet adott képzésre/képzésekre szűrni. A tisztviselőnek felvenni kívánt képzéseket be kell pipálni, majd a véglegesítéshez a Mentés gombra kell kattintani. 6. A közigazgatási szakvizsga tervezésének folyamata a közszolgálati továbbképzések tervezésével megegyezik a programkereső felületén a közigazgatási szakvizsga nevet kell begépelni, majd a Szűkítés gombra kell kattintani. Figyelem: Egy tisztviselő esetében egyféle program választható ki, mely egyszerre tartalmazza a kötelező és a választott tárgyi vizsgarészt!!!! Amennyiben nincsenek jól beállítva az adatok, akkor a rendszer nem fogja engedni a tervezést.

7 7. A képzési terv rögzítését követően amennyiben a vizsgaszervező meghirdette a közigazgatási szakvizsga vizsgaidőszakot a képzési referensnek a tisztviselőt fel kell jelentkeztetnie a vizsgaidőszakra. A képzések megvalósítása, képzésre jelentkeztetés almenüpont segítségével. Az almenük a képernyő felső részében jelennek meg: 8. A következő felület segítségével programonkénti, illetve tisztviselőnkénti szűrés segítségével (piros körrel jelölve a következő képen) ki kell választani azt a tisztviselőt, akinek a képzési tervébe rögzítésre került a közigazgatási szakvizsga. 9. A jelentkeztetni kívánt tisztviselő esetében a jobb szélen található Jelentkeztetés gombot kell megnyomni! A jelentkeztetés gomb megnyomását követően az alábbi felület fog megjelenni: 10. A jelentkeztetéshez először ki kell választani a vizsgaidőszakot, majd be kell jelölni azt, hogy a tisztviselő részt kíván-e venni a kötelező tárgyi, illetve a választható tárgyi felkészítő programon, valamint minden esetben kötelező igazolnia a közigazgatási szakvizsgára bocsáthatóság törvényi feltételeit. (E feltétel igazolása minden esetben kötelező, míg a tárgyak kiválasztása opcionális, azaz nem kötelező a kötelező illetve választott tárgyi felkészítőt bejelölni, ha nem kíván ezeken a tisztviselő részt venni, viszont a feltételeket minden esetben el kell fogadni.)

8 11. A jelentkezés gomb megnyomását követően az alábbi kép lesz látható: 12. A jelentkezés folyamatát a Jelentkezési lap letöltésével is támogatja a rendszer. A közigazgatási szakvizsgára történő jelentkezéshez a jogszabály megkívánja a jelentkezési lap vizsgaszervezőhöz történő eljuttattatását e jogszabályi feltétel teljesítését támogatja a Jelentkezési lap generálási funkció. A közigazgatási szakvizsga egyéni tervbe történő felvétele és a képzési referens által a meghirdetett vizsgaidőszakhoz történő hozzárendelést követően a jelentkezési lap elkészíthető és kinyomtatható, aláírást követően pedig a vizsgaszervező részére megküldhető. 13. A felkészítő és vizsgaidőpontokra a jelentkezőt a vizsgaszervező osztja be a Probono felületen. III. Lejelentkezés szakvizsgáról A szakvizsga terv csak addig törölhető, amíg nem történt jelentkeztetés egy vizsgaidőszakra. Amint megtörtént a jelentkezés, akkor a szakvizsga tervből már csak úgy törölhető, ha lejelentkeztetik a tisztviselőt a vizsgaidőszakról. Amennyiben egy tisztviselő részére megtörtént az eredményrögzítés, akkor már a terv, illetve a vizsgajelentkezés sem törölhető.

9 A fentieken túl a lejelentkezésre csak a lejelentkezési határidőig van lehetőség, a jelentkezés törölhető a piros lomtár szimbólum segítségével. Sikeres törlés esetén újra megjelenik a legördülő menü, melynek segítségével új időszak választható. A lejelentkezés nem egyezik meg a halasztással. IV. A felkészítővel kapcsolatos tudnivalók A szakvizsgaszervező a szakvizsgára jelentkezettek számára az eredményes felkészülés céljából a kötelező és a választott vizsgatárgyakból felkészítő tanfolyamot szervez. A vizsgázó a felkészítő tanfolyamon történő részvételi szándékát munkáltatója hozzájárulásával a Probono felületen és a jelentkezési lapon jelzi. A felkészítő tanfolyamon történő részvétel nem feltétele a szakvizsga letételének. A kötelező tárgyi vizsgához 5 napos, a választott tárgyi vizsgához 1 napos felkészítő tanfolyam kapcsolódik. A szakvizsga díját a közszolgálati tisztviselők továbbképzéséről szóló 273/2012. (IX.28.) Korm. rendelet 12. (2) bekezdése alapján a közigazgatási szerv a normatív hozzájárulás keretében minden tárgyév január 31. napjáig megfizeti a Nemzeti Közszolgálati Egyetem részére. A közszolgálati tisztviselők továbbképzéséről szóló 273/2012. (IX.28.) Korm. rendelet szervi hatálya alá nem tartozó munkáltatók esetében, a munkáltató a szakvizsga díját a vizsgaszervező által kiállított számla alapján utólag fizeti meg. A szakvizsga díja az illetményalap kétszeresének megfelelő összeg ( Ft). A kötelező és a választott vizsgára felkészítő tanfolyam egy alkalommal, térítésmentesen vehető igénybe. A szakvizsga díja magában foglalja a közszolgálati tisztviselőnek az oktatási segédanyagokkal történő ellátását (diasor). V. A vizsgával kapcsolatos tudnivalók A közigazgatási szakvizsgáról szóló 35/1998. (II.27.) Kormányrendelet 2. (2) bekezdése értelmében a vizsgázó egy vizsganapon tesz írásbeli és szóbeli vizsgát egy szakvizsgatárgyból. A közigazgatási szakvizsgát 3 tagú bizottság előtt kell letenni. Az írásbeli vizsga időtartama vizsgatárgyanként 120 perc. Az írásbeli vizsgarészt követően a bizottság a dolgozatokat kijavítja és minősíti. Az írásbeli vizsgarész után kerül sor a szóbeli vizsgára. A bizottság a vizsgát öt fokozattal minősíti: a vizsgáztató bizottság az írásbeli és szóbeli vizsgarészt mindkét vizsgatárgynál külön-külön egy-egy érdemjeggyel jeles (5), jó (4), közepes (3), elégséges (2), elégtelen (1) értékeli, és a minősítést a két osztályzat számtani átlaga adja. Ha bármelyik vizsgatárgy írásbeli vagy szóbeli részéből a vizsgarész eredménytelen, akkor nem kerül sor átlagolásra, az adott vizsgarészből a vizsgát meg kell ismételni. A vizsga akkor eredményes, ha a vizsgázó mindkét vizsgarészből sikeres

10 vizsgát tett. A sikeres vizsgát tett jelöltek részére az utolsó vizsgatárgyhoz kapcsolódó eredményrögzítést követő napon a Probono felület generál bizonyítványt. Ha a kötelező tárgyi vizsga eredménytelen, a jelölt a vizsgát a választott tárgyi vizsgával folytathatja. Javítóvizsgát egy később megjelölt időpontban tehet, abból a vizsgarészből, amelyből a vizsgája eredménytelen volt. A vizsgák lemondása, módosítása: A fent hivatkozott kormányrendelet 6. (5) bekezdése szerint: a vizsgázó elhalaszthatja a vizsgáját. Erre minden vizsgaidőszakban az első vizsga napját megelőző hatodik munkanapig van lehetőség. A halasztásért halasztási díjat kell fizetni. A halasztás díja megegyezik a szakvizsga díjának tíz százalékával. A halasztási díj a munkáltatót terheli. 6. (6) bekezdése szerint: az (5) bekezdésben foglaltaktól eltérően a vizsgázó első alkalommal a vizsga napját megelőző harmadik munkanapig díjmentesen elhalaszthatja a vizsgát, feltéve, hogy a halasztásra a vizsgázó önhibáján kívüli okból kerül sor. A vizsgázó a vizsgahalasztás bejelentésével egyidejűleg tájékoztatja a munkáltatóját is. Halasztás vagy igazolatlan távolmaradás esetén az új időpont meghatározásáról a vizsgaszervező dönt. A vizsgáról való igazolatlan távolmaradás következménye javítóvizsgára utasítás. A szakvizsga mindaddig ismételhető, amíg a vizsgázó eredményes szakvizsgát nem tesz. Javítóvizsgát csak az eredménytelen szakvizsgarészből kell tenni. Ha az első eredménytelen szakvizsgarésztől számított két éven belül a javítóvizsga nem eredményes, akkor a vizsgát mindkét vizsgatárgyból meg kell ismételni. A közigazgatási szakvizsgával kapcsolatos bővebb információk, a közigazgatási szakvizsga követelményrendszere, a tananyag a internetes honlapon érhető el. A közigazgatási szakvizsga szervezésért felelős munkatárs neve és elérhetősége: Simon Bianka szervezési ügyintéző Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Koordinációs és Szervezési Főosztálya telefon: (34) simon.bianka@kemkh.hu

Felhasználói útmutató Probono közigazgatási képzés- és vizsgaszervezési rendszer

Felhasználói útmutató Probono közigazgatási képzés- és vizsgaszervezési rendszer Felhasználói útmutató Probono közigazgatási képzés- és vizsgaszervezési rendszer /Tisztviselők részére/ 1 1. A Probono/TVP felület igénybevételéhez szükséges feltételek 1.1. Tisztviselő regisztrációja

Részletesebben

Felhasználói útmutató. Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő és vizsgaszervezési rendszer (KÉPZÉSI REFERENSEK RÉSZÉRE)

Felhasználói útmutató. Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő és vizsgaszervezési rendszer (KÉPZÉSI REFERENSEK RÉSZÉRE) Felhasználói útmutató Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő és vizsgaszervezési rendszer (KÉPZÉSI REFERENSEK RÉSZÉRE) 2015. február Tartalom 1. Regisztráció folyamatának bemutatása közszolgálati

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Tisztviselők és képzési referenseik részére) 2019.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Tisztviselők és képzési referenseik részére) 2019. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ (Tisztviselők és képzési referenseik részére) 2019. január Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Titkos ügykezelői képzés tervezésnek

Részletesebben

Közigazgatási szakvizsga

Közigazgatási szakvizsga Közigazgatási szakvizsga 1. Tájékoztatás 2. Tananyag 3. Vizsgaidőszak 4. Jelentkezés 5. Felkészítő tanfolyam 6. Vizsga 7. Vizsgadíjak 8. Ügyintézés 1.TÁJÉKOZTATÁS A közszolgálati tisztviselőkről szóló

Részletesebben

Közigazgatási szakvizsga

Közigazgatási szakvizsga Közigazgatási szakvizsga 1. Tájékoztatás 2. Tananyag 3. Vizsgaidőszak 4. Jelentkezés 5. Felkészítő tanfolyam 6. Vizsga 7. Vizsgadíjak 8. Ügyintézés 1.TÁJÉKOZTATÁS A közszolgálati tisztviselőkről szóló

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a közigazgatási szakvizsgáról a vizsgázók részére

TÁJÉKOZTATÓ. a közigazgatási szakvizsgáról a vizsgázók részére TÁJÉKOZTATÓ a közigazgatási szakvizsgáról a vizsgázók részére 1. VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK 2010. évi LVIII. törvény a kormánytisztviselők jogállásáról 1992. évi XXIII. törvény a köztisztviselők jogállásáról

Részletesebben

Tájékoztató az ügykezelői alapvizsgáról vizsgázók részére

Tájékoztató az ügykezelői alapvizsgáról vizsgázók részére Tájékoztató az ügykezelői alapvizsgáról vizsgázók részére Budapest, 2017. április 1. VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK 2016. évi LII. törvény az állami tisztviselőkről (a továbbiakban: Áttv.) 2011. évi CXCIX. törvény

Részletesebben

Felhasználói útmutató. Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő és vizsgaszervezési rendszer. (Közszolgálati tisztviselők részére)

Felhasználói útmutató. Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő és vizsgaszervezési rendszer. (Közszolgálati tisztviselők részére) Felhasználói útmutató Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő és vizsgaszervezési rendszer (Közszolgálati tisztviselők részére) 2015. február Tartalom 1. Regisztráció folyamatának bemutatása közszolgálati

Részletesebben

A közigazgatási szakvizsga közszolgálati továbbképzési program tervezési sajátosságai

A közigazgatási szakvizsga közszolgálati továbbképzési program tervezési sajátosságai 1. SZ. MELLÉKLET A MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ A 2015. ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERV ELKÉSZÍTÉSÉHEZ C. DOKUMENTUMHOZ A közigazgatási szakvizsga közszolgálati továbbképzési program tervezési sajátosságai Bevezetés A

Részletesebben

KÖZIGAZGATÁSI SZAKVIZSGA

KÖZIGAZGATÁSI SZAKVIZSGA KÖZIGAZGATÁSI SZAKVIZSGA 1. Tájékoztató 2. Tananyag 3. Jelentkezés 4. Vizsgaidőszakok 5. Felkészítő tanfolyam 6. A vizsga 7. Vizsgadíjak 8. Ügyintézés 9. Mellékletek 1. TÁJÉKOZTATÓ A közigazgatási szakvizsga

Részletesebben

Tájékoztató az ügykezelői alapvizsgáról vizsgázók részére

Tájékoztató az ügykezelői alapvizsgáról vizsgázók részére Tájékoztató az ügykezelői alapvizsgáról vizsgázók részére Budapest, 2012. október 1. VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK 2011. évi CXCIX. törvény a közszolgálati tisztviselőkről 174/2011. (VIII.31.) Korm. rend. a közigazgatási

Részletesebben

Közigazgatási alapvizsga

Közigazgatási alapvizsga Közigazgatási alapvizsga 1. Tájékoztató 2. Tananyag 3. Jelentkezés 4. Felkészítő konzultáció 5. A vizsga 6. Vizsgadíj 7. Ügyintézés 1. TÁJÉKOZTATÓ A közigazgatási alapvizsgának a főbb szabályait a közigazgatási

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a közigazgatási szakvizsgáról vizsgázók részére

TÁJÉKOZTATÓ a közigazgatási szakvizsgáról vizsgázók részére TÁJÉKOZTATÓ a közigazgatási szakvizsgáról vizsgázók részére Budapest, 2012. október 1. VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK 2011. évi CXCIX. törvény a közszolgálati tisztviselőkről 35/1998. (II.27.) Korm. rend. a közigazgatási

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál 1. Regisztráció és belépés felhasználói kézikönyv A Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál internetes elérhetősége: nke.hu/portal/login.seam https://tvp.uni-

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához

Felhasználói kézikönyv. Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához Felhasználói kézikönyv Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához verziószám: 3.1 (A kézikönyv a 2015. április 30-i kéziratzárást követő, 2015.

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Gazdálkodó szervezetek részére) január

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Gazdálkodó szervezetek részére) január FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ (Gazdálkodó szervezetek részére) 2019. január Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció folyamata... 4 3. A jelentkezés

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Gazdálkodó szervezetek részére) 2017.április

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Gazdálkodó szervezetek részére) 2017.április FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ (Gazdálkodó szervezetek részére) 2017.április 1 Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció folyamata... 4 3. A jelentkezés

Részletesebben

A TITKOS ÜGYKEZELŐI VIZSGA SZABÁLYZATA

A TITKOS ÜGYKEZELŐI VIZSGA SZABÁLYZATA A TITKOS ÜGYKEZELŐI VIZSGA SZABÁLYZATA 2017. január 10. 1083 Budapest, Ludovika tér 2. Tel: (1) 432-9000 Postai cím: 1441 Budapest, Pf.: 60. Email: nke@uni-nke.hu 1 TITKOS ÜGYKEZELŐI VIZSGA SZABÁLYZATA

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Probono közigazgatási alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához. 2015.

Felhasználói kézikönyv. Probono közigazgatási alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához. 2015. Felhasználói kézikönyv Probono közigazgatási alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához 2015. augusztus Tartalom 1 BEVEZETŐ... 3 1. A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ SZÜKSÉGES

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Probono ügykezelői alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához. 2015.

Felhasználói kézikönyv. Probono ügykezelői alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához. 2015. Felhasználói kézikönyv Probono ügykezelői alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához 2015. szeptember Tartalomjegyzék 1 BEVEZETŐ... 3 1. A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ SZÜKSÉGES

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál 1. Regisztráció és belépés felhasználói kézikönyv 1. A Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál internetes elérhetősége: http://tvp.nki.gov.hu/ Támogatott

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a közigazgatási szakvizsgáról vizsgázók részére

TÁJÉKOZTATÓ a közigazgatási szakvizsgáról vizsgázók részére TÁJÉKOZTATÓ a közigazgatási szakvizsgáról vizsgázók részére Budapest, 2013. április Tisztelt Vizsgázó! A közigazgatási szakvizsgáról szóló 35/1998. (II. 27.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet),

Részletesebben

Közigazgatási alapvizsga

Közigazgatási alapvizsga Közigazgatási és ügykezelői alapvizsga Kihirdetésre került a közigazgatási és ügykezelői alapvizsgáról szóló 174/2011. (VIII. 31.) Kormányrendelet. A jogszabály a Magyar Közlöny 2011. évi 100. számában

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Probono közigazgatási alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához

Felhasználói kézikönyv. Probono közigazgatási alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához Felhasználói kézikönyv Probono közigazgatási alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához 2017. április Tartalom 1. A KÖZIGAZGATÁSI ALAPVIZSGASZERVEZŐ FELÜLET A KÉPZÉSI

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Probono közigazgatási alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához

Felhasználói kézikönyv. Probono közigazgatási alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához Felhasználói kézikönyv Probono közigazgatási alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához 2017. január Tartalom 1 1. A KÖZIGAZGATÁSI ALAPVIZSGASZERVEZŐ FELÜLET A KÉPZÉSI

Részletesebben

Tájékoztató. a közigazgatási és ügykezelői alapvizsgáról a vizsgázók részére. Budapest, 2008.

Tájékoztató. a közigazgatási és ügykezelői alapvizsgáról a vizsgázók részére. Budapest, 2008. Tájékoztató a közigazgatási és ügykezelői alapvizsgáról a vizsgázók részére Budapest, 2008. 1. VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK 1992. évi XXIII. tv. 25. (3-6) bek., 68. (1-2) a köztisztviselők jogállásáról bek.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a közigazgatási szakvizsgáról vizsgázók részére

TÁJÉKOZTATÓ a közigazgatási szakvizsgáról vizsgázók részére TÁJÉKOZTATÓ a közigazgatási szakvizsgáról vizsgázók részére Budapest, 2015. február Tisztelt Vizsgázó! A közigazgatási szakvizsgáról szóló 35/1998. (II. 27.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet),

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához

Felhasználói kézikönyv. Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához Felhasználói kézikönyv Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához 2015. április Tartalomjegyzék Előszó... 3 1. A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ SZÜKSÉGES

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál felhasználói kézikönyv

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál felhasználói kézikönyv Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál felhasználói kézikönyv 2. Szervezet regisztrálása képzési referensek számára Fontos! A szervezet rögzítése a Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál rendszerben

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Probono közigazgatási alapvizsga szervező rendszer vizsgabiztosi funkcióinak alkalmazásához (Vizsgabiztosok részére)

Felhasználói kézikönyv Probono közigazgatási alapvizsga szervező rendszer vizsgabiztosi funkcióinak alkalmazásához (Vizsgabiztosok részére) Felhasználói kézikönyv Probono közigazgatási alapvizsga szervező rendszer vizsgabiztosi funkcióinak alkalmazásához (Vizsgabiztosok részére) 2017. április v.1.2 1 Tartalom Bevezető... 3 1. Vizsgaszervezői

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a közigazgatási szakvizsgáról vizsgázók részére

TÁJÉKOZTATÓ a közigazgatási szakvizsgáról vizsgázók részére TÁJÉKOZTATÓ a közigazgatási szakvizsgáról vizsgázók részére Budapest, 2017. április Tisztelt Vizsgázó! A közigazgatási szakvizsgáról szóló 35/1998. (II. 27.) Korm. rendelet, valamint a közszolgálati tisztviselőkről

Részletesebben

Magyar joganyagok - 35/1998. (II. 27.) Korm. rendelet - a közigazgatási szakvizsgáró 2. oldal (4)1 A választható vizsgatárgy kiválasztásához - a fogla

Magyar joganyagok - 35/1998. (II. 27.) Korm. rendelet - a közigazgatási szakvizsgáró 2. oldal (4)1 A választható vizsgatárgy kiválasztásához - a fogla Magyar joganyagok - 35/1998. (II. 27.) Korm. rendelet - a közigazgatási szakvizsgáró 1. oldal 35/1998. (II. 27.) Korm. rendelet a közigazgatási szakvizsgáról A Kormány a köztisztviselők jogállásáról szóló,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a közigazgatási szakvizsgáról vizsgázók részére

TÁJÉKOZTATÓ a közigazgatási szakvizsgáról vizsgázók részére TÁJÉKOZTATÓ a közigazgatási szakvizsgáról vizsgázók részére Budapest, 2016. június Tisztelt Vizsgázó! A közigazgatási szakvizsgáról szóló 35/1998. (II. 27.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet), valamint

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által szervezett ügykezelői alapvizsgákon közreműködő vizsgáztatók számára

TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által szervezett ügykezelői alapvizsgákon közreműködő vizsgáztatók számára TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által szervezett ügykezelői alapvizsgákon közreműködő vizsgáztatók számára Budapest, 2017. április Tisztelt Vizsgáztatók! A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a közigazgatási szakvizsgáról

TÁJÉKOZTATÓ a közigazgatási szakvizsgáról TÁJÉKOZTATÓ a közigazgatási szakvizsgáról Budapest, 2019. január Tisztelt Vizsgázó! A közigazgatási szakvizsgáról szóló 35/1998. (II. 27.) Korm. rendelet, valamint a közszolgálati tisztviselőkről szóló

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához

Felhasználói kézikönyv. Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához Felhasználói kézikönyv Probono közigazgatási szakvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához verziószám: 3.5.1 (A kézikönyv a 2015. április 30-i kéziratzárást követő, 2016.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a közigazgatási szakvizsgáról a vizsgázók részére. Budapest, 2008.

TÁJÉKOZTATÓ. a közigazgatási szakvizsgáról a vizsgázók részére. Budapest, 2008. TÁJÉKOZTATÓ a közigazgatási szakvizsgáról a vizsgázók részére Budapest, 2008. VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK 1992. évi XXIII. tv. 25. (7-11) bek., 105. a köztisztviselők jogállásáról (1)-(2) bek. 35/1998. (II.27.)

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Probono ügykezelői alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához

Felhasználói kézikönyv. Probono ügykezelői alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához Felhasználói kézikönyv Probono ügykezelői alapvizsga felkészítő- és vizsgaszervezési rendszer funkcióinak alkalmazásához Verzió 1.2 2017. január Tartalomjegyzék BEVEZETŐ... 4 1. A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ

Részletesebben

Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal. Tájékoztató

Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal. Tájékoztató Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Tájékoztató a közigazgatási szakvizsgáról a munkáltatók és a vizsgázók részére 2009. 1. VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK 1992. évi XXIII. tv. 25. (7-11) bek., 105.

Részletesebben

A NORMATÍVA BEFIZETÉSE

A NORMATÍVA BEFIZETÉSE A NORMATÍVA BEFIZETÉSE Normatíva befizetés Jogszabályi előírások (273/2012. Korm. Rendelet 12. ): - a közszolgálati továbbképzések költségét a közszolgálati normatív hozzájárulás fedezi, - az éves hozzájárulás

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a közigazgatási szakvizsgáról vizsgázók részére

TÁJÉKOZTATÓ a közigazgatási szakvizsgáról vizsgázók részére TÁJÉKOZTATÓ a közigazgatási szakvizsgáról vizsgázók részére Budapest, 2017. január Tisztelt Vizsgázó! A közigazgatási szakvizsgáról szóló 35/1998. (II. 27.) Korm. rendelet, valamint a közszolgálati tisztviselőkről

Részletesebben

2018. ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEZÉS NKE-ÁKK-VTKK

2018. ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEZÉS NKE-ÁKK-VTKK 2018. ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSI TERVEZÉS NKE-ÁKK-VTKK Tartalom 1. A tervkészítő szerv adatainak ellenőrzése 2. Tisztviselők képzési kötelezettségének meghatározása 3. A képzéstervező megnyitása (szervezethez rendelt

Részletesebben

Pest Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály. Az érettségi vizsga szervezési feladatai, a jogszabályi változások

Pest Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály. Az érettségi vizsga szervezési feladatai, a jogszabályi változások Pest Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály Az érettségi vizsga szervezési feladatai, a jogszabályi változások 2012. Tavaszi érettségi vizsgaidőszak STATISZTIKA Vizsgázók : 10.602 fő Értékelt tantárgyi

Részletesebben

Az Országos szakértői névjegyzék elektronikus felületének kezelése. felhasználói leírás

Az Országos szakértői névjegyzék elektronikus felületének kezelése. felhasználói leírás Az Országos szakértői névjegyzék elektronikus felületének kezelése felhasználói leírás Tartalom 1. Belépés a felületre... 2 2. Adatok módosítása... 2 2.1. Helyes személyi adatok, végzettség és elvégzett

Részletesebben

KÖZIGAZGATÁSI ALAPVIZSGA

KÖZIGAZGATÁSI ALAPVIZSGA KÖZIGAZGATÁSI ALAPVIZSGA VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK 174/2011. (VIII. 31.) Korm. rendelet A közigazgatási és az ügykezelői alapvizsgáról 2011. évi CXCIX. törvény a közszolgálati tisztviselők jogállásáról 2012.

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

Tájékoztató a közigazgatási alapvizsgáról vizsgázók részére

Tájékoztató a közigazgatási alapvizsgáról vizsgázók részére Tájékoztató a közigazgatási alapvizsgáról vizsgázók részére Budapest, 2014. október Tisztelt Vizsgázó! A közigazgatási és az ügykezelői alapvizsgát szabályozó 174/2011. (VIII. 31.) Korm. rendelet, valamint

Részletesebben

Technikai segédlet. Az Oktatói - Szakértői Kiválasztási Rendszer Kérelmezői Felületének használatához. Tisztelt Jelentkező!

Technikai segédlet. Az Oktatói - Szakértői Kiválasztási Rendszer Kérelmezői Felületének használatához. Tisztelt Jelentkező! Technikai segédlet Az Oktatói - Szakértői Kiválasztási Rendszer Kérelmezői Felületének használatához Tisztelt Jelentkező! Az alábbiakban mutatjuk be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem PROBONO felületén található

Részletesebben

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 1. Belépés az Online Megrendelői Felületre 1. 1. Lépjen fel a www.erzsebetutalvany.hu weboldalra. 2. A kezdőoldalon válassza az Online megrendelő menüpontot. 3. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4.

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Tartalom Tartalom... 2 1 Intézményvezetői jelentkeztető felület... 3 1.1 Regisztráció, belépés...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

A 2010. évi képzési tervről a közigazgatási versenyvizsgáról és a Ktv. módosításáról

A 2010. évi képzési tervről a közigazgatási versenyvizsgáról és a Ktv. módosításáról A 2010. évi képzési tervről a közigazgatási versenyvizsgáról és a Ktv. módosításáról 1 2010. évi képzés tervezés Az éves képzési továbbképzési terv elkészítésekor célelőirányzati forrásra nem számíthatunk!

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLATI ÉS VEZETŐKÉPZÉSEK IGÉNYBEVÉTELE TISZTVISELŐK SZÁMÁRA. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet

KÖZSZOLGÁLATI ÉS VEZETŐKÉPZÉSEK IGÉNYBEVÉTELE TISZTVISELŐK SZÁMÁRA. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet KÖZSZOLGÁLATI ÉS VEZETŐKÉPZÉSEK IGÉNYBEVÉTELE TISZTVISELŐK SZÁMÁRA Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet Közszolgálati és vezetőképzések igénybevétele A közszolgálati és vezetőképzési

Részletesebben

Nevelési év indítása óvodák esetén

Nevelési év indítása óvodák esetén Nevelési év indítása óvodák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a nevelési év indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet,

Részletesebben

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete. Felhasználói kézikönyv

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete. Felhasználói kézikönyv Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Webes felület használata... 2 2. Regisztráció, belépés... 2 3. Jelszó módosítása... 4 4. Kilépés... 5

Részletesebben

KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet

KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet KÉPZÉSSZERVEZŐ ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet - A Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztése, - Elérhetősége: https://probono.uni-nke.hu

Részletesebben

Szerepek igénylése és jóváhagyása

Szerepek igénylése és jóváhagyása Szerepek igénylése és jóváhagyása 1. Képzési referens kinevezése A közigazgatási szerv első képzési referensét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hagyja jóvá. Ennek menete: a referensi jogosultságot igénylő

Részletesebben

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv Védőnői jelentés összesítője modul eform Felhasználói kézikönyv 1. ÁNTSZ eform Védőnői jelentés modul... 3 1.1 Bejelentkezés... 3 1.2. Az eform alkalmazás használata... 4 1.2.1 Területi védőnői jogkörrel

Részletesebben

A TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSI PROGRAM KÖVETELMÉNYRENDSZERE

A TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSI PROGRAM KÖVETELMÉNYRENDSZERE A TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSI PROGRAM KÖVETELMÉNYRENDSZERE A Nemzeti Biztonsági Felügyelet együttműködve a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel, a minősített adat védelméről szóló 2009. évi CLV. törvény valamint

Részletesebben

SZAK- ÉS DIPLOMADOLGOZAT

SZAK- ÉS DIPLOMADOLGOZAT SZAK- ÉS DIPLOMADOLGOZAT FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/ 2017 Készítette: Tóth Csilla, Farkas Renáta Egyetemi Könyvtár Tartalom A felület elérése... 3 Bejelentkezés... 3 Dolgozat feltöltése... 4 Nyilatkozat

Részletesebben

TRACES (Trade Control and Expert System) regisztráció gazdasági szereplőként

TRACES (Trade Control and Expert System) regisztráció gazdasági szereplőként TRACES (Trade Control and Expert System) regisztráció gazdasági szereplőként A regisztráció megkezdése előtt meg kell jegyezni, hogy a rendszert az Európai Unió Bizottsága üzemelteti. Sajnálatos módon

Részletesebben

SZAK- ÉS DIPLOMADOLGOZAT FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/ Készítette: Tóth Csilla, Farkas Renáta Egyetemi Könyvtár

SZAK- ÉS DIPLOMADOLGOZAT FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/ Készítette: Tóth Csilla, Farkas Renáta Egyetemi Könyvtár SZAK- ÉS DIPLOMADOLGOZAT FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/ 2018 Készítette: Tóth Csilla, Farkas Renáta Egyetemi Könyvtár Tartalom A felület elérése... 3 Bejelentkezés... 3 Dolgozat feltöltése... 5 Dolgozat

Részletesebben

Érettségi vizsga 2014.

Érettségi vizsga 2014. Érettségi vizsga 2014. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 4 kötelező és egy választható vizsgatárgy összesen tehát legalább 5 (lehet több is): Magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv, és egy választható.

Részletesebben

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Felhasználói útmutató ver. 1.0 Budapest, 2017. január 04. 1 A Microsigner telepítő letöltése A telepítés megkezdéséhez

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0

Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0 Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0 www.kekkh.gov.hu Státusz: Verzió Cím Dátum SzerzőFolyamatban Változások Verzió Dátum Vállalat Verzió: 1.0 Szerző: Lénárd Norbert

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA

ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2017-06-12 Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÉTDR a mindenkori jogszabályi keretek között működik, a csatlakozószerveknek és személyeknek a mindenkori jogszabály szerint

Részletesebben

Érettségi vizsga 2014/2015

Érettségi vizsga 2014/2015 Érettségi vizsga 2014/2015 1. Érettségi tantárgyai Öt tárgyból kell érettségi vizsgát tenni, és az öt közül négy kötelezően előírt: - Magyar nyelv és irodalom - Matematika - Történelem - Idegen nyelv Az

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

Új vizsgaidőpont felvitele oktatói szerepkörben

Új vizsgaidőpont felvitele oktatói szerepkörben 1/8. oldal Új vizsgaidőpont felvitele oktatói szerepkörben 1. Oktatói szerepkör -> Vizsgák, jegybeírás -> Félév kiválasztása 2. Vizsga típusa: szóbeli vagy írásbeli 3. Vizsga kezdete 4. Vizsga vége: automatikusan

Részletesebben

SZAK- ÉS DIPLOMADOLGOZAT FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/ Készítette: Farkas Renáta Egyetemi Könyvtár

SZAK- ÉS DIPLOMADOLGOZAT FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/ Készítette: Farkas Renáta Egyetemi Könyvtár SZAK- ÉS DIPLOMADOLGOZAT FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/ 2019 Készítette: Farkas Renáta Egyetemi Könyvtár Tartalom Diplomadolgozat feltöltési útmutató... 3 A felület elérése... 3 Bejelentkezés... 3

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

KKK2.0 Regisztráció. A regisztráció teljes folyamata: 1. Ügyfél kommunikációs jogosultságának regisztrálása a NAV vámszerveinél.

KKK2.0 Regisztráció. A regisztráció teljes folyamata: 1. Ügyfél kommunikációs jogosultságának regisztrálása a NAV vámszerveinél. KKK2.0 Regisztráció A regisztráció teljes folyamata: 1. Ügyfél kommunikációs jogosultságának regisztrálása a NAV vámszerveinél. 2. Alapszintű felhasználó 3. Alapszintű aktivált felhasználó (hitelesített

Részletesebben

EDInet Connector telepítési segédlet

EDInet Connector telepítési segédlet EDInet Connector telepítési segédlet A cégünk által küldött e-mail-ben található linkre kattintva, a következő weboldal jelenik meg a böngészőben: Az EdinetConnectorInstall szövegre klikkelve(a képen pirossal

Részletesebben

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Útmutató Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Tartalomjegyzék I. Fontos tudnivalók... 3 II. Belépés a felületre... 3 III. E-ügyintézés... 4 1. Bizonylatkitöltés

Részletesebben

Változás a középfokú felvételi eljárásban

Változás a középfokú felvételi eljárásban Változás a középfokú felvételi eljárásban A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok kitöltését főszabályként a jelentkező általános iskolája végzi. Amennyiben a tanuló 6 évfolyamos gimnáziumba

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Educatio Társadalmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. Delegált Admin felület Felhasználói kézikönyv 2012.06.27. Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. Elérés...

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról 1. MicroSigner alkalmazás igénylése A tagi hozzájárulás nyilatkozatok TIR-ben történő elektronikus aláírása a két módon lehetséges: 1. MicroSigner

Részletesebben

Ügyfélkapu. etananyag

Ügyfélkapu. etananyag Ügyfélkapu etananyag 1. Bevezető Az Ügyfélkapu a magyar kormányzat elektronikus azonosító- és ügyfélbeléptető rendszere. Biztosítja, hogy használói a személyazonosság igazolása mellett egyszeri belépéssel

Részletesebben

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása 1 Bevezetés Jelen dokumentum összefoglalja az igazságügyi szakértők 2017. II. negyedéves statisztikai adatszolgáltatásával kapcsolatos információkat, tudnivalókat. 2 Összefoglalás A statisztikai adatszolgáltatást

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv a REINER SCT cyberjackr RFID standard HUN eszig kártyaolvasók garanciális hibabejelentő weboldalához I. A hibabejelentő weboldal elérhetősége Az alábbi URL címek egyikének internetes

Részletesebben

Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére

Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére Az Önkormányzati ASP szakrendszereinek éles üzemi használatát, a felmerülő problémák kezelését a Kincstár központi

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA

REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2016-01-25 Az ÉTDR rendszer üzemeltetője: Lechner Nonprofit Kft. Az ÉTDR Helpdesk elérhetőségei: e-mailen: helpdesk@etdr.gov.hu telefonon: +36 1 279-2643, +36 1 279-2647 (H-CS

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú elektronikus aláírás használatáról

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú elektronikus aláírás használatáról TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú elektronikus aláírás használatáról 1. MicroSigner alkalmazásra történő átállás ismertetése A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (Szövetség) 2016. december 1-jével

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója diákoknak

Elektronikus napló használati útmutatója diákoknak Elektronikus napló használati útmutatója diákoknak 1. A weboldal megnyitása Miután megnyitottad a böngészőben vagy a honlapunkon a MaYoR napló programot, a weblap megnyitásakor, a használt böngészőtől

Részletesebben

OBO TS használati útmutató. OBO TS online. használati útmutató. Verzió: 3.0. Dátum: január 16.

OBO TS használati útmutató.   OBO TS online. használati útmutató. Verzió: 3.0. Dátum: január 16. www.obots.hu OBO TS online használati útmutató Verzió: 3.0 Dátum: 2018. január 16. Tartalom 1. A szoftver használata... 3 2. Belépés... 3 3. Típusmegoldások keresése... 3 4. Típusmegoldás kiválasztása...

Részletesebben

Novell és Windows7 bejelentkezési jelszavak módosítása

Novell és Windows7 bejelentkezési jelszavak módosítása 1 Novell és Windows7 bejelentkezési jelszavak módosítása A jelszavak használatáról a Nemzeti Közszolgálati Egyetem informatikai és kommunikációs hálózata használatának és üzemeltetésének szabályai, abban

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK REGISZTRÁCIÓ Regisztrációra akkor van szükség, ha még nem volt nálunk semmilyen

Részletesebben

Átutalási csomag karbantartó modul

Átutalási csomag karbantartó modul Átutalási csomag karbantartó modul 1. Bevezetés... 2 2. Új átutalási csomag felvitele... 2 2.1. Új tétel felvitele... 4 2.2. Átutalási csomag tétel törlése... 8 2.3. Bankszámlaszám módosítása... 8 2.4.

Részletesebben

Új jelszó beállítása. Új jelszó beállítása az IFA rendszerhez. BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 2.0 verzió

Új jelszó beállítása. Új jelszó beállítása az IFA rendszerhez. BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 2.0 verzió Új jelszó beállítása Új jelszó beállítása az IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 2.0 verzió 2018. 03. 01. TARTALOMJEGYZÉK 1 Áttekintés...

Részletesebben

Általános e-mail fiók beállítási útmutató

Általános e-mail fiók beállítási útmutató Általános e-mail fiók beállítási útmutató Ennek az összeállításnak az a célja, hogy segítséget nyújtsunk azon Ügyfeleink számára, akik az IntroWeb Kft. által nyújtott e-mail szolgáltatáshoz be szeretnék

Részletesebben

Tanulmányok alatti vizsgák

Tanulmányok alatti vizsgák Tanulmányok alatti vizsgák A vizsgaszabályzat célja. Általános szabályok A vizsgaszabályzat célja a tanulók tanulmányok alatt tett vizsgái lebonyolítási rendjének szabályozása a 20/2012 (VIII. 31.) EMMI

Részletesebben

Vizsgaidőszak. adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: 2016. február 15.

Vizsgaidőszak. adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: 2016. február 15. Vizsgaidőszak adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: 2016. február 15. A jelentkezés helye Tanulói jogviszony alatt: - saját iskolájában jelentkezik a tanuló középés emelt szintre

Részletesebben

NAK Nonprofit Kft. Pályázati Tanácsadó Hálózat rendszere. Budapest, augusztus 15.

NAK Nonprofit Kft. Pályázati Tanácsadó Hálózat rendszere. Budapest, augusztus 15. NAK Nonprofit Kft. Pályázati Tanácsadó Hálózat rendszere Budapest, 2016. augusztus 15. Fontos információk: Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a pályázatírók adószámmal regisztráljanak. A képesítésekhez

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek 1. A weboldal megnyitása Miután megnyitotta a böngészőben vagy a honlapunkon a MaYoR napló programot, a weblap megnyitásakor, a használt böngészőtől függően,

Részletesebben

ÉRETTSÉGI 2013 Általános tájékoztató az érettségiről

ÉRETTSÉGI 2013 Általános tájékoztató az érettségiről ÉRETTSÉGI 2013 Általános tájékoztató az érettségiről 2013.01.17. Jelentkezés Az egyes tanulók jelentkezésével kapcsolatos adminisztrációt az adott osztályhoz tartozó jegyző látja el. A diákok személyre

Részletesebben

A KÉMIAI BIZTONSÁGI SZAKRENDSZER ELÉRÉSE...

A KÉMIAI BIZTONSÁGI SZAKRENDSZER ELÉRÉSE... TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyagokkal és keverékekkel végzett tevékenység bejelentéséről sok telephely adattal rendelkező partnerek esetén 1 v 1.0 2015.09.02.

Részletesebben