Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása"

Átírás

1 Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Alapok, Munkahelyek nyitva tartás sorra kattintva megjelenik az alábbi ablak: A Lista fülön, jelöljük ki azt a munkahelyet, amelynek a nyitvatartási rendjén változtatni szeretnénk. A Nyitvatartás fülre kattintva, a megnyíló ablakban a Felvitel gomb megnyomásával kezdeményezhetünk adatfelvitelt.

2 Az ablakban a munkaidőtípusnál adjuk meg, hogy az adott munkahely milyen heti rendben dolgozik. A munkaidőtípus felirattal egy sorban lévő nyílra kattintva választható ki a megfelelő opció: Az adott megnevezések magyarázata: 1. Minden nap: olyan ügyelet, amely hétfőtől vasárnapig folyamatosan üzemel 2. Munkanapokon: sebészet, mely hétfőtől, péntekig reggeltől estig üzemel 3. A hét adott napján: allergológia, mely csak adott napokon pl. kedd, csüt. tart nyitva.

3 4. Páros hét adott napján: a heti váltakozó nyitva tartás berögzítése 5. Páratlan hét adott napján: a heti váltakozó nyitva tartás berögzítése A munkaidő sorban adható meg az adott munkahely nyitvatartási idejének kezdete és vége: A mentés gomb megnyomásával az adatrögzítés befejeződik. Amennyiben a munkaidőtípusnál a hét adott napján lehetőséget választjuk, akkor egy további lehetőség jelenik meg munkanap néven. A megfelelő nap kiválasztása utan a nyitvatartási idő beállítása következik, végül a mentés gombbal életbe lép a módosításunk.

4 Dolgozók munkarendjének nyilvántartása Dolgozók munkarendjének berögzítéséhez a felső navigációs menüben az alapok, munkarend sorra kattintva az alábbi ablak jelenik meg: A kiválasztott személynél a munkarend fülre kattintva a következő ablak jelenik meg: A Felvitel gombra kattintva módosíthatjuk a kiválasztott személy munkarendjét:

5 A módosíthatja sorban megadható, hogy mely személyek jogosultak módosítani a kiválasztott orvos munkarendjét: A mentés gomb megnyomásával módosításunk rögzítésre kerül. A szabadságolást, illetve a szabadnapok berögzítését az Alapok, Dolgozók ablakban lehet módosítani. A megfelelő orvos kiválasztása után kattintsunk a Szabads. fülre. A Felvitel gomb lenyomása után a következő ablak jelenik meg:

6 Az Időtartam sorban a szabadság kezdeti és befejező időpontját adhatjuk meg, a megjegyzés fülben további kiegészítést tehetünk a szabadság típusához, mely a harmadik sorban található. A legördülő menüben kiválaszthatjuk a Rendes évi szabadságot, a Rendkívüli szabadságot, a Beteg szabadságot vagy a Tanulmányi szabadságot. Amennyiben egy munkarendnek az érvényességi ideje lejár, a továbbiakban nem jelennek meg kiadható időpontok az előjegyző programban a munkarendnek megfelelően. Természetesen egy munkarend érvényességének kezdetét is figyelembe veszi a kiadható időpontok megjelenítésénél az előjegyző program. Az ablak kitöltése után a mentéssel rögzítésre kerülnek az adatok.

7 Betegek előjegyzése az Internet használatával. Az Internet Explorer cím keresőjébe beírja a felhasználó az alábbi címet: elojegyzes.euszolg13.hu, majd az enter gomb lenyomásával megnyílik a felhasználók részére kialakított igen egyszerő kezelő felület.

8 Az egér segítségével az Előjegyzés elindítása feliratra kattintva nyílik lehetőség a bejelentkezés elindítására. Ha ezt a figyelmeztető ablakot látja megjelenni, akkor a Megnyitás gombra kattintva tovább léphet a bejelentkezéshez.

9 Az Előjegyzési rendszert használata a következő képen történik: FIGYELEM! Az előjegyzési rendszert csak azok a páciensek tudják használni, akik már a 13. kerület valamely szakrendelésén egyszer már megjelentek. A kezelőfelületen a kéken megjelölt TAJ sorba kérjük, gépelje be TAJ kártyájának, Hatósági Bizonyítványának számát. A következő megadandó adat a születési dátum!

10 Az Azonosítás gombra kattintva az alábbi eredményt kell látnia, ha már a páciens legalább egyszer megjelent a rendelőintézetben.

11 Az Azonosítás gomb megnyomásának hatására, az alábbi adatok jelennek meg: 1. A személy születési éve 2. A személy neve 3. A személy anyja neve Az adatok jóváhagyása után csak a Rendben gombra kattintással lehet tovább haladni. FIGYELEM! Helytelen TAJ és születési dátum megadása után a program az alábbi figyelmeztetést jeleníti meg:

12 A Rendben gomb hatására a Rendelés választás fülre lép tovább a program:

13 Ezen a kezelő felületen a páciensnek a Rendelés sor végén található lefele mutató nyíl segítségével a legördülő menüsorból ki kell választani azt a szakrendelést, majd az Orvos sornál az ott dolgozó orvost, illetve Bármely orvos megfelel-.

14 A Rendben gomb ismétel megnyomásával a program tovább lép az Időpont kérés fülre. A megjelenő kezelő felületen lehetőség nyílik a megfelelő időpont kiválasztására. Az időpont kérés mőködése a következő: A felületen azt láthatjuk, hogy az általunk kiválasztott orvos milyen időbeosztással dolgozik. Pl.: én délelőtt, a következő nap pedig délután stb. A felületen mindig az aktuális hét jelenik meg először. Ha az adott hét nem felelne meg, akkor a Következő hét gombra kattintva léphetünk tovább a naptárban. FONTOS: csak az az időpont szabad, amelyik mellett egy "?"-jel látható!

15 Amennyiben megtaláltuk a megfelelő időpontot, akkor két gyors egérkattintással jelöljük meg. Ennek a mőveletnek hatására a következő változást figyelhetjük meg, a bejegyzés megtörtént, a program jelzi, hogy a mővelet sikeres volt.

16 Amennyiben valamilyen ok miatt a választott időpont mégse lenne megfelelő, az esetben a "rossz" időpontra ismételt dupla kattintás után törölhetjük azt. Az ismételt dupla kattintás után egy felugró ablak lesz látható, amely rákérdez, hogy valóban szeretnénk-e törölni az időpontot.

17 Az elöző így már törlődött. Esetleg választhatunk egy másikat. Ha készen vagyunk kiléphetünk ebből az ablakból a - megnyomásával. Osztályon belül a következő módon érhető el az előjegyző rendszer: - gombra való kattintás után megjelenik egy személyi nyilvántartás ablak. Ebben az ablakban kereshetünk rá az előjegyezni kívánt személyre; név, szül. dátum., Taj szám alapján. A bevitt adat után ENTER gombot megnyomva a Lista fülre ugrunk;

18 A névre duplán kattintva, az adatok fülre ugrunk, amely fülön egy legördülő menő lesz látható; Az előjegyzésre kattintva megjelenik a ProMed előjegyzési rendszer ablak;

19 Itt kiválaszthatjuk a rendelés fajtáját és a rendeléshez tartozó orvost; Amennyiben ezzel megvagyunk, a rendben gombra való kattintás után kiválaszthatjuk a

20

21 ERROR: stackunderflow OFFENDING COMMAND: ~ STACK: