1) Kontírozás megkezdését megelőző lépések a Készlet modulban. A kontírozást a Készlet a főkönyvnek egy menüpont futtatásával adja át:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1) Kontírozás megkezdését megelőző lépések a Készlet modulban. A kontírozást a Készlet a főkönyvnek egy menüpont futtatásával adja át:"

Átírás

1 1) Kontírozás megkezdését megelőző lépések a Készlet modulban 1.1 Bizonylat ellenőrzés és automatikus kontírozás A 2014 évi számviteli változások miatt a Készlet programban is szükségessé válik a kontírozás, mely a bevételi bizonylatok ellenőrzésével történik meg automatikusan a cikktörzsben beállított számviteli rovatkód alapján, ezért kiemelten fontos, hogy a cikktörzsben a számviteli rovat mező helyesen legyen kitöltve. Bizonylat ellenőrzéskor a mennyiségi és érték adatok megadása mellett kötelezően kitöltendő adat a számla pénzügyi iktató száma, azaz a Pénzügyben program modulban szereplő 2014/S-es szám valamint a rendelés iktatószáma, azaz a Rendelés program modulban látható R/2014-es szám. Ennek hiányában a bizonylat nem kerül bele főkönyvi feladásba. 1.2 Kontírozás átadás a főkönyvnek A kontírozást a Készlet a főkönyvnek egy menüpont futtatásával adja át: Anyagkönyvelés >> Kontírozás >> Szállító felőli bevételezés anyagkönyvelésének átadása előkontírozás felé

2 2) Szállítói számla kontírozása Pénzügy modulban A Pénzügy modulban a szállítói számla kontírozásának megkezdését megelőzően az alábbi képernyőképet láthatjuk. (példánkban a 2014/S00606 számú számla)

3 Az áfa összegének megadásához a nyíllal megjelölt mezőbe dupla kattintással belépve megjelennek az adott szállítóhoz kapcsolódó rendelés vagy szerződésszámok. A Számla áfa mezőbe duplán kattintva megadjuk az áfa összegét, majd az OK gombra kattintva mentjük a tételt. A kontírozás megkezdését a képernyőn látható Kontírozás ikonra történő kattintással kezdhetjük el:

4 Az ikonra történő kattintást követően a felületen három sor jelenik meg: - az első sor a K351-es rovat Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó Ft összegben - a második sor a K311-es rovat Szakmai anyagok beszerzése Ft értékben - a harmadik sor a K311-es rovathoz kapcsolódó pénzügyi számvitel szerinti számlaszámot (2111) tartalmazó sor Ft értékben 2.1 Költségvetési számvitel szerinti végleges kötelezettségvállalás és az előzetes kötelezettségvállalás visszaforgató lépéseinek kontírozása A kontírozás elkezdéséhez a kontírozandó sorra kell állnunk a nettót tartalmazó sor kontírozásával kezdve - és duplán rákattintani az adott sorra. Ezt követően egy újabb ablak jelenik meg, az ablakban látható: - kötelezettségvállalás/követelés azonosító (R/ ) - könyvelendő érték ( Ft) - rovat (K311) - rovatnév (Szakmai anyagok beszerzése) - érték ( Ft) - számlaszám ( , közüzemi díjak kötelezettségvállalás) - ellenszámla (0022) Látható, hogy a program a kontírozáshoz kapcsolódó valamennyi tételt bekészíti az ablakba, megjegyzés beírására valamint kódok megadására van lehetőség.

5 Amennyiben nem kívánunk egyéb információkat megadni, úgy a mentés gombra kell kattintanunk. A felületen láthatjuk, hogy egy újabb sor jött létre (kék színű sor) amely esetében az ellenszámla mezőbe a 0021-es számlaszám került. Ez a sor nem más, mint az előzetes kötelezettségvállalás ún. visszaforgató lépése. Megjegyezzük, hogy ez a lépés csak azon tételek esetében jön létre, ahol történt előzetes kötelezettségvállalás (rendelés vagy szerződés), ahol a kötelezettségvállalás direkt módon a számla beérkezésével egy időben jött létre, ott ez a tétel nem jelenik meg, a 0021-es ellenszámlára nem képződnek sorok.

6 Nézzük a következő tétel, az áfa kontírozását: újból ráállunk az adott sorra, ha duplán kattintunk, megjelennek a következő sorok: - kötelezettségvállalás azonosító (R/ ) - Könyvelendő érték (4.320 Ft) - rovat (K351) - rovatnév (Műk. célú előzetesen felszámított ÁFA) - érték (4.320 Ft) - számlaszám ( ) - számlanév (Műk. célú előzetesen felszámított ÁFA) - ellenszámla (0022) Hasonlóan a nettó érték kontírozásakor jelen esetben is több szürke színű cellát láthatunk, azokon változtatást végrehajtani nem lehet, az adatok ellenőrzését követően, ha nem akarunk további kódokat a tételhez rendelni a mentés gombra kattinthatunk. Az Áfa kontírozásával megtörtént a költségvetési számvitel szerinti végleges kötelezettségvállalás és az előzetes kötelezettségvállalás visszaforgató lépésének kontírozása. 2.2 Pénzügyi számvitel szerinti nettó érték és áfa kontírozása A következő lépés a pénzügyi számvitel szerinti kontírozás, elsőként a nettó értéket fogjuk kontírozni. A fekete színű sorra kell duplán kattintanunk, amelyet követően az alábbi felület jelenik meg: - kötelezettségvállalás/követelés azonosító (R/ )

7 - könyvelendő érték ( Ft) - rovat (K311) - rovatnév (Szakmai anyagok beszerzése) - érték ( Ft) - ellenszámla (4213) A mentést követően a pénzügyi számvitel szerint megtörtént a nettó érték kontírozása. Az Áfa összegének pénzügyi számvitel szerinti kontírozása következik. Ehhez a képernyő bal alsó sarkán található Pénzügyi Áfa ikonra kell kattintanunk.

8 A kontírozási ablakban egy újabb sor jelenik meg, duplán belekattintunk az adott sorba: Megjelenik az Áfa kontírozására szolgáló ablak, amelyben a következő információk találhatók: - Kötelezettségvállalás/követelés azonosító (R/ ) - Áfa alap ( Ft) - Áfa érték (4.320 Ft) - Ellenszámla (4213) Az ablakban még egyéb információt is találunk, így a tárgyi eszközre vonatkozó információ N nem-en áll, ez azt jelenti, hogy a számla, amelynek kontírozását végezzük, nem tárgyi eszköz beszerzéshez kapcsolódik. Ki kell választanunk a tételhez kapcsolódó Áfa kulcsot, ehhez az Áfa % fülre kell kattintanunk, és ki kell választanunk a megfelelő Áfa kulcsot.

9 Példánkban a tételhez 27 %-os Áfa kulcs tartozik, így azt választjuk ki. Meg kell adnunk az Áfa bontást is, erre a célra szolgáló cella melletti három pontra kell kattintanunk, majd megjelenik egy felület: amely az Áfa bontás választására szolgál, példánkban kiválasztjuk az első tételt (levonható), majd a kiválaszt gombra kattintunk.

10 A választás eredményeként az Áfa számlaszám is megjelenik (3641 előzetesen felszámított általános forgalmi adó). Megjegyezzük, hogy a számlatükörben az Áfa típusú számlák esetében az Áfa jellege kötelezően kitöltendő információ. Amennyiben egyéb kódot, megjegyzést a tételhez nem kívánunk hozzáfűzni a mentés gombra kell kattintanunk. A pénzügyi Áfa kontírozásával megtörtént a költségvetési számvitelben a végleges kötelezettségvállalás és az ahhoz kapcsolódó visszaforgató lépésnek, valamint a pénzügyi számvitel szerinti nettó és Áfa tétel kontírozása.

11 2.3 Pénzforgalmi teljesítés kontírozása költségvetési és pénzügyi számvitel szerint A következő lépés a pénzforgalmi teljesítés előkontírozása, ehhez egy újabb gomb áll rendelkezésre. A gombra történő kattintást követően a táblában újabb három sor jelenik meg, az első két sor a költségvetési számvitelhez, a harmadik sor a pénzügyi számvitelhez kapcsolódó tétel.

12 A kontírozás folytatásához kattintsunk az első sorba duplán. Megjelenik egy ablak, amelyben a következő információk szerepelnek: - kötelezettségvállalás/követelés azonosító (R/ ) - könyvelendő érték ( Ft) - rovat (K311) - rovatnév (Szakmai anyagok beszerzése) - érték ( Ft) - számlaszám ( ) - számlanév (Szakmai anyagok beszerzésének teljesítése) A pénzforgalmi teljesítés kontírozásához ellenszámlát kell választani, az ellenszámla a kormányzati funkció lesz. Az ellenszámla kiválasztásához a cella mellett található három pontra kell kattintanunk. Választásra a program felkínálja a kialakított saját kormányzati funkció törzset. Kiválasztjuk a megfelelő tételt és a kiválaszt gombra kattintunk.

13 Megjelenik az ablakban az általunk kiválasztott tétel, a mentés gombra kattintunk. Az áfa érték kontírozásához duplán kattintunk az adott sorra. Ismét megjelenik egy ablak, amelyben a következő információkat láthatjuk: - kötelezettségvállalás/követelés azonosító (R/ )

14 - könyvelendő érték ( Ft) - rovat (K351) - rovatnév (működési célú előzetesen felszámított áfa) - érték (4.320 Ft) - számlaszám ( ) - számlanév (működési célú előzetesen felszámított áfa) Ismét az ellenszámla fülre kattintunk és választunk ismét kormányzati funkciót. Hasonlóan a nettó értékhez kiválasztjuk a legelső tételt, a kiválaszt gombra kattintunk.

15 Az általunk választott ellenszámla megjelenik az ablakban, a mentés gombra kell kattintanunk. Az utolsó tétel a pénzügyi számvitel szerinti pénzforgalmi teljesítés előkontírozása, duplán rákattintunk az adott sorra. Megjelenik egy ablak, amelyben a következő információkat látjuk: - kötelezettségvállalás/követelés azonosító (R/ ) - könyvelendő érték ( Ft) - érték ( Ft)

16 - számlaszám (4213) - számlanév (T. évi kötelezettségek dologi kiadások) A kontírozáshoz ellenszámlát kell választanunk. Az ellenszámla a pénzügyi kiegyenlítésre szolgáló bank- és pénztár számlákat tartalmazza, amelyek közül kell választanunk, példánkban válasszuk a legelső tételt, és kattintsunk a kiválaszt gombra.

17 Az általunk választott ellenszámla megjelenik az ablakban, kattintsunk a mentés gombra. Az utolsó tétel rögzítését követően készültünk el a kontírozással.

1) Szállítói számla kontírozásának megkezdését megelőző lépések a Tárgyi eszköz modulban

1) Szállítói számla kontírozásának megkezdését megelőző lépések a Tárgyi eszköz modulban 1) Szállítói számla kontírozásának megkezdését megelőző lépések a Tárgyi eszköz modulban Bizonylat pénzügyi ellenőrzése és kontírozása A Pénzügy modulban történő kontírozást megelőzően a Tárgyi eszköz

Részletesebben

Az ikonra történő kattintást követően a felületen két sor jelenik meg:

Az ikonra történő kattintást követően a felületen két sor jelenik meg: 1.2 Kontírozás A kontírozás megkezdését megelőzően az alábbi képernyőképet láthatjuk. A kontírozás elkezdése előtt ellenőrizzük, hogy az adott számlaszámhoz (példánkban a 2013/S01173 számú számla) kapcsolódó

Részletesebben

1) A Bér jellegű kifizetési tételek kontírozásához szükséges előfeltételek

1) A Bér jellegű kifizetési tételek kontírozásához szükséges előfeltételek 1) A Bér jellegű kifizetési tételek kontírozásához szükséges előfeltételek Bér típusú kötelezettségvállalás szerződés rögzítése a Rendelés modulban. A kontírozáskor a rendszer a szerződés típusát vizsgálja,

Részletesebben

FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA

FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA A törzsadatok kialakítására a következő sorrendet javasoljuk: 1.) Rovattörzs kialakítása: elsődleges fontosságú, mivel a kötelezettségvállalás a rovatok

Részletesebben

ttárgyi eszköz nyilvántartás folyamata és számvitele 2014-ben

ttárgyi eszköz nyilvántartás folyamata és számvitele 2014-ben ttárgyi eszköz nyilvántartás folyamata és számvitele 2014-ben CT-EcoSTAT 2014 Új jogszabály: 4/2013. (I. 11.) számú Kormány rendelet Számviteli rend változás Könyvelés bővülése: Költségvetés könyvelés

Részletesebben

Új típusú (gombos) működés

Új típusú (gombos) működés Új típusú (gombos) működés A pénzügy 2014.3.1.1 verziótól változik a kontírozás. 1 A változás okai: A hatályos jogszabály a pénzmozgások döntő többségében követelésekhez, kötelezettségekhez köti, még a

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 7 2.3. Raktárközi mozgás típusú betárolás...

Részletesebben

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul Gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Bevezetés... 2 2. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 8 2.3. Raktárközi mozgás

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített elektronikus bankszámlakivonatok fájljainak beolvasását és abból

Részletesebben

Segédlet a 2014 év nyitásához

Segédlet a 2014 év nyitásához Segédlet a 2014 év nyitásához 1 Követelések - kötelezettségek kötelezettségvállalással A 2014 év nyitási segédlete a (régi)pénzügy modul 2013.4.2.2 verziójával a Zárások\Negyedéves zárás\segédlet a 2014.

Részletesebben

Értesítő modul. 1. Bevezetés Általános kimenő számla előleg kibocsátása Stornózás... 8

Értesítő modul. 1. Bevezetés Általános kimenő számla előleg kibocsátása Stornózás... 8 Értesítő modul 1. Bevezetés... 2 2. Általános kimenő számla előleg kibocsátása... 2 3. Stornózás... 8 1 1. Bevezetés 1. ábra Az Értesítő modul az Előleg bekérő értesítők központi kibocsátó helye. Ez a

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2017.4 VERZIÓHOZ Változások a V2017.3 verzió kiadása után Admin Javítás: Az internetes nyomtatvány frissítő menüpontra történő kattintás hibát jelzett, ha az egyik nyomtatványnál kikapcsoltuk

Részletesebben

Bankkivonatok feldolgozása modul

Bankkivonatok feldolgozása modul Bankkivonatok feldolgozása modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A Banki kivonatok karbantartása ablak menüpontjai... 3 2.1. Riportok... 3 o Túlfizetett számlák... 3 o Nyitott számlák... 4 o Rendezett számlák...

Részletesebben

CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer. T25. Előleg és végszámla kezelése

CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer. T25. Előleg és végszámla kezelése CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer T25. Előleg és végszámla kezelése Tartalom Alapbeállítások Globális változó beállítása... 3 Előleg és végszámla formátum... 4 Előleg napló beállításai... 4 Előleg-

Részletesebben

Pénzügyi bizonylatok kontírozása, könyvelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Pénzügyi bizonylatok kontírozása, könyvelése felhasználói dokumentum Lezárva: Pénzügyi bizonylatok kontírozása, könyvelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.10.08. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62)

Részletesebben

Kézikönyv Tárgyi eszköz modul - 7. rész (tárgyi eszköz számviteli törvény szerinti könyv szerinti értékének kivezetése)

Kézikönyv Tárgyi eszköz modul - 7. rész (tárgyi eszköz számviteli törvény szerinti könyv szerinti értékének kivezetése) Kézikönyv Tárgyi eszköz modul - 7. rész (tárgyi eszköz számviteli törvény szerinti könyv szerinti értékének kivezetése) Tartalomjegyzék 1 TARTALOM... 4 2 ABAS ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 12 3 ABAS ERP UTASÍTÁS

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése Precíz Info a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése PRECÍZ Integrált Ügyviteli Rendszerben a Pénzügyi moduljának elindítása A Microsoft, az ActiveX, az IntelliMouse,

Részletesebben

NTAX és Bér nyitása. A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető.

NTAX és Bér nyitása. A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető. NTAX és Bér nyitása A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető. 0. A bérszámfejtő program nyitása előtt, a 2009-es bér programban a Szerviz

Részletesebben

Gyári alkatrészek rendelése modul

Gyári alkatrészek rendelése modul Gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

Kézikönyv Skontó kezelése a belföldi beszerzési számlákban

Kézikönyv Skontó kezelése a belföldi beszerzési számlákban Kézikönyv Skontó kezelése a belföldi beszerzési számlákban Tartalomjegyzék 1 ABAS ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 5 2 ADÓKULCS - ÜRES... 8 3 ADÓKULCS - MEGJELENÍTÉS [1 AFA1 ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓ 27 %] 9 4

Részletesebben

Pénzügy modult érintő változások, módosítások Eszköz modult érintő változások, módosítások Pénztár modult érintő változások, módosítások

Pénzügy modult érintő változások, módosítások Eszköz modult érintő változások, módosítások Pénztár modult érintő változások, módosítások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Pénztár, Vezetői információk, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális

Részletesebben

Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62)

Részletesebben

Hogyan rögzítsünk bejövő számlát?

Hogyan rögzítsünk bejövő számlát? Hogyan rögzítsünk bejövő számlát? Bejövő számla rögzítéséhez válasszuk a főmenüben a Beszerzés, azon belül pedig a bejövő számla menüpontot. 1. lépés a szállító kiválasztása A szállító kiválasztásához

Részletesebben

Főkönyvi elhatárolások

Főkönyvi elhatárolások Főkönyvi elhatárolások MGS-Cégadat Törzsadatok / Számlatükör karbantartó A számlatükörben jelölhető, ha a főkönyvi szám elhatárolás típusú. Az aktív és passzív külön elkülöníthető, de működés szempontjából

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek rendelése modul

Nem gyári alkatrészek rendelése modul Nem gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

Kézikönyv. Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés

Kézikönyv. Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés Kézikönyv Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 5 2 VEVŐ - ÜRES... 6 3 VEVŐ - MEGJELENÍTÉS [76372 PARTNER PARTNER KERESKEDŐHÁZ KFT] 7 4 ABAS-ERP

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Bejövő számla rögzítés... 2 1.2. Kontírozás... 4 1.3. Bankkivonatok rögzítése... 6 1.4. ÁFA bevallás... 7 2. ALKATRÉSZKERESKEDELEM...

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

Kézikönyv Skontó kezelése a külföldi beszerzési számlákban

Kézikönyv Skontó kezelése a külföldi beszerzési számlákban Kézikönyv Skontó kezelése a külföldi beszerzési számlákban Tartalomjegyzék 1 ABAS ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 5 2 ADÓKULCS - ÜRES... 8 3 ADÓKULCS - MEGJELENÍTÉS [0 AFA0 ÁFÁBA NEM TARTOZÓ TÉTELEK, EXPORT

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben

KIRA FORRÁS FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ

KIRA FORRÁS FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ KIRA FORRÁS FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ Forrás Akadémia GriffSoft Informatikai Zrt. 1041 Budapest, Görgey Artúr utca 69-71. Telefon: +36-1/450-2200, +36-62/549-100 Fax: +36-1/239-0056, +36-62/401-417 Web:

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Pénztár felhasználói dokumentum Lezárva:

Pénztár felhasználói dokumentum Lezárva: Pénztár felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM 1 PÉNZTÁR... 3 1.1

Részletesebben

Eszközök nyilvántartása az NTAX programban

Eszközök nyilvántartása az NTAX programban Eszközök nyilvántartása az NTAX programban Mivel az évek alatt a kettőskönyvviteli program eszköz kezelése sok funkciót magában rejtő rendszerré vált, szeretnénk összefoglalni a program eszköz kezelésének

Részletesebben

Az Intrastat modul használata

Az Intrastat modul használata Az Intrastat modul használata Beállítások A Beállítások / Rendszer beállítások Általános fülön a Szerződés alapján történő áru kezelése és működése választóval tudjuk meghatározni, hogy az intrastat adatlekérést

Részletesebben

BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00

BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00 BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00 Dátum: 2013.06.07 Oldalszám: 1 / 17 MÓDOSÍTÁSI NYILVÁNTARTÓ LAP Sorszám Dátum Érintett fejezett, pont A módosítás módja 1 2012.06.20 Teljes I. kiadás 2 2013.06.07 Teljes

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Pénzügy modult érintő változások. Pénztár modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Pénzügy modult érintő változások. Pénztár modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Pénzügy, Pénztár, Univerzális számlázó, Eszköz, Készlet, Vizes számlázó, Kommunális számlázó,

Részletesebben

ENTERsys Integrált Információs Rendszer

ENTERsys Integrált Információs Rendszer 1 Házipénztár program Windows verzió Felhasználói leírás A program főbb jellemzői: Több cég pénztárának kezelése egy programon belül Egymást követő évek párhuzamos kezelése Automatikus átkönyvelés (feladás)

Részletesebben

91. MP költséghelyek felvitele, 94. MP mozgástípus konfigurálása

91. MP költséghelyek felvitele, 94. MP mozgástípus konfigurálása 91. MP költséghelyek felvitele, 94. MP mozgástípus konfigurálása 91. MP - költséghelyek felvitele Ez a menüpont arra alkalmas, hogy új költséghelyeket egyesével vigyünk fel. A menüpontba belépve az alábbi

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális számlázó modulokat érintő változásokról

Részletesebben

ONLINE SZAKÉRTŐI KERETRENDSZER

ONLINE SZAKÉRTŐI KERETRENDSZER FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET 1. ÁBRA 1.Lépés Szakértői rendszer főbb paramétereinek megadása 0. Ellenőrzés bekapcsolása (Ha első alkalommal használja a rendszert ajánlott kipipálni). A rendszer a megadott paramétereket

Részletesebben

Átutalási csomag karbantartó modul

Átutalási csomag karbantartó modul Átutalási csomag karbantartó modul 1. Bevezetés... 2 2. Új átutalási csomag felvitele... 2 2.1. Új tétel felvitele... 4 2.2. Átutalási csomag tétel törlése... 8 2.3. Bankszámlaszám módosítása... 8 2.4.

Részletesebben

Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz

Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz Tartalom 1 Pénzforgalmi ÁFA... 2 1.1 Pénzforgalmi ÁFA választásának beállítása...

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Tisztelt Tulajdonosok!

Tisztelt Tulajdonosok! Tisztelt Tulajdonosok! A társasház honlapja a www.tarsashazi-manager.hu oldalon elindult, feltöltése, fejlesztése folyamatosan folyik. A honlap használatához regisztrálniuk kell a tulajdonosoknak. A regisztráció

Részletesebben

Kézikönyv. Főkönyvi számla

Kézikönyv. Főkönyvi számla Kézikönyv Főkönyvi számla Összefoglalás Verzió: 2012r2n03 A tanulás célja Ön képes új főkönyvi számla felvételére, ezáltal a számlakeretének az abasban történő rögzítésére. A pénzügyi és tárgyi eszköz

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv - pénzügy/számvitel - v.2.108.000

Felhasználói kézikönyv - pénzügy/számvitel - v.2.108.000 Felhasználói kézikönyv - pénzügy/számvitel - v.2.108.000 Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Skultéti Ilona IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva. Tartalomjegyzék I. Bank... 7 1. Bank napló... 7 a.

Részletesebben

SEGÉDLET. Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák

SEGÉDLET. Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák SEGÉDLET Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Elszámolás számla rögzítés... 3 2. Számlaösszesítő esetében ki a szállító?... 4 3. Mi a teendő, ha a

Részletesebben

Kézikönyv. Beszerzési bizonylat könyvelése

Kézikönyv. Beszerzési bizonylat könyvelése Kézikönyv Beszerzési bizonylat könyvelése Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 ABAS-ERP... 5 3 SZÁMLA (BESZERZÉS)... 6 4 MEGJEGYZÉS... 8 5 SZÁMLA (BESZERZÉS) - ÜRES... 9 6 ABAS-ERP UTASÍTÁS

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

Teszt autók mozgatása modul

Teszt autók mozgatása modul Teszt autók mozgatása modul 1. Bevezetés... 2 2. Szűrési feltételek... 2 3. Új gépjármű teszt autóvá történő minősítése... 3 4. Teszt gépjármű mozgatása... 6 5. Teszt gépjármű visszavétele... 8 1 1. Bevezetés

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre:

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Főkönyv Pénzügy Pénztárkönyv Eszköz (Letölthető még frissítés a Készlet, EVA modulokra,

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata Felhasználói kézikönyv 2015. 02. 14. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LOGON a LafargeHolcim Csoport egységes megrendelés-kezelő rendszere, amely lehetőséget biztosít Partnereink számára a megrendelésük online rögzítéséhez, azok későbbi nyomon

Részletesebben

Kézikönyv. Pénzügyi könyvelés releváns mezők a Standard kontírozásban

Kézikönyv. Pénzügyi könyvelés releváns mezők a Standard kontírozásban Kézikönyv Pénzügyi könyvelés releváns mezők a Standard Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 STANDARD KONTÍROZÁSOK - MEGJELENÍTÉS [8 FIBU SZÁMLAKERET]... 7 3 STANDARD KONTÍROZÁSOK - VÁLTOZTATÁS

Részletesebben

Kézikönyv. Adókulcs felvitele

Kézikönyv. Adókulcs felvitele Kézikönyv Adókulcs felvitele Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 ADÓKULCS - ÜRES... 5 3 ADÓKULCS - ÚJ... 10 4 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 15 5 FKVSZÁMLA - ÜRES... 16 6 FKVSZÁMLA -

Részletesebben

Comp-Sys DOS Fo ko nyv-folyo sza mla program Felhaszna lo i leı ra s a 2013. e vi jogszaba lyva ltoza sokkal kapcsolatos mo dosı ta sokhoz

Comp-Sys DOS Fo ko nyv-folyo sza mla program Felhaszna lo i leı ra s a 2013. e vi jogszaba lyva ltoza sokkal kapcsolatos mo dosı ta sokhoz Comp-Sys DOS Fo ko nyv-folyo sza mla program Felhaszna lo i leı ra s a 2013. e vi jogszaba lyva ltoza sokkal kapcsolatos mo dosı ta sokhoz A 2013. évi jogszabályi változások illetve az ügyfél kérdőívek

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

Előleg számlák feladása RAXLA-ból NTAX rendszerbe

Előleg számlák feladása RAXLA-ból NTAX rendszerbe Előleg számlák feladása RAXLA-ból NTAX rendszerbe Adott előlegek Ahhoz, hogy a RAXLA-ban (Számlázási rendszer) kiállított adott előleg számlák, kiegyenlítésük és végszámlába történő beszámításuk átadásra

Részletesebben

Megrendelés menete. 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket!

Megrendelés menete. 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket! Megrendelés menete 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket! 2. A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba! ( Kosárba kifejezésre kattintva.) 3. Amennyiben szeretne további terméket kosárba

Részletesebben

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden Érkeztetők és Iktatók részére Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel./fax: +36 (1) 209-4748 E-mail: info@sdakft.hu Web:

Részletesebben

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató Bejelentkezés A CitiDirect BE SM futtatásának minimális rendszerkövetelményei megegyeznek a CitiDirect Online Banking rendszer követelményeivel. Kérjük, kattintson

Részletesebben

Kézikönyv. Nyitott tételek összevezetése

Kézikönyv. Nyitott tételek összevezetése Kézikönyv Nyitott tételek összevezetése Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 FIZETÉSI OBLIGÓ / NYITOTT TÉTELEK KIEGYENLÍTÉSE... 7 3 FIZETÉSI OBLIGÓ / NYITOTT TÉTELEK KIEGYENLÍTÉSE... 8

Részletesebben

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 3.1 ELSŐ FUTTATÁS 5 3.2 TULAJDONOSI ADATLAP 6 3.3 REGISZTRÁLÁS 6 3.4 AKTIVÁLÁS 6 3.5 MÉRÉS 7 3.5.1 ÜGYFÉL

Részletesebben

Cash Management információk

Cash Management információk Cash Management 1 Cash Management információk A csoport vezetője (Pool Leader) az alábbi funkciók segítségével kaphat információt a csoportba tartozó számlák egyenlegéről és a belső kamatelszámolásról.

Részletesebben

SAP Business One. Raktári tranzakciók. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526

SAP Business One. Raktári tranzakciók. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Raktári tranzakciók Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Szállítás Árubeérkezés Kimutatások Szállítólevél készítése a vevıi rendelésbıl származtatva A partner kiválasztása a Szállító vagy

Részletesebben

Univerzális modult érintő változások, módosítások

Univerzális modult érintő változások, módosítások w Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális Számla, Iktató, Pénztár

Részletesebben

HÍRLEVÉL június. Tisztelt Ügyfelünk!

HÍRLEVÉL június. Tisztelt Ügyfelünk! HÍRLEVÉL 2012. június Tisztelt Ügyfelünk! Örömmel tájékoztatjuk a 2012 júniusában elkészült fejlesztéseinkről. A mellékelt dokumentum első felében megtalálja a változtatások rövid összefoglalóját, míg

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Felhasználói útmutató ver. 1.0 Budapest, 2017. január 04. 1 A Microsigner telepítő letöltése A telepítés megkezdéséhez

Részletesebben

Előirányzatok kezelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Előirányzatok kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: Előirányzatok kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM 1

Részletesebben

Online számlázó program. Felhasználói útmutató (frissítve : )

Online számlázó program. Felhasználói útmutató (frissítve : ) Online számlázó program Felhasználói útmutató (frissítve : 2016.12.07) 1 Tartalomjegyzék Számlázás: Új számla kiállítása 3 Számlák keresése és megtekintése 4 Díjbekérő: Új díjbekérő kiállítása 5 Díjbekérők

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Adó rendelet változások paraméterezése

Adó rendelet változások paraméterezése Adó rendelet változások paraméterezése Utolsó módosítás: 2017. 11. 23. Tartalomjegyzék Adó rendelet változások paraméterezése... 1 I. Új adónem bevezetése... 2 II. Új települési adó bevezetése... 5 III.

Részletesebben

Kézikönyv. Fizetési feltétel kulcs felvitele

Kézikönyv. Fizetési feltétel kulcs felvitele Kézikönyv Fizetési feltétel kulcs felvitele Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 3 2 FIZETÉSI FELTÉTEL KULCS - ÜRES... 5 3 FIZETÉSI FELTÉTEL KULCS - ÚJ... 6 4 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS...

Részletesebben

Felhasználói. kézikönyv. Forint házipénztár rendszer Szerkesztés lezárásának ideje: március 1.

Felhasználói. kézikönyv. Forint házipénztár rendszer Szerkesztés lezárásának ideje: március 1. Felhasználói kézikönyv Forint házipénztár rendszer Szerkesztés lezárásának ideje: 2015. március 1. I. Bevezető... 3 II. Házipénztár... 4 II.1 Kiadási bizonylat... 6 Bizonylatkészítés... 6 Újranyomtatás...

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

MAGISZTER.NET. Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

MAGISZTER.NET. Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS MAGISZTER.NET Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK 1 Ellenőrzés... 3 2 Tantárgyfelosztás létrehozása... 5 3 Tantárgyfelosztás adatai... 6 4 Exportálás Excel-be... 10 5 Adatok visszatöltése...

Részletesebben

Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása

Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Alapok, Munkahelyek nyitva tartás sorra kattintva megjelenik az alábbi ablak: A Lista fülön, jelöljük ki azt a munkahelyet, amelynek a nyitvatartási rendjén

Részletesebben

Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról

Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról Felhasználói Segédlet MICROSEC Kft. 1022 Budapest, Marczibányi tér 9. telefon: (1)438-6310 2002. május 4. Tartalom Jelentés készítése...3 Új

Részletesebben

SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS

SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer ONLINE SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁST, Főkönyv, Készlet, Univerzális számlázó modult érintő változásokról

Részletesebben

2004. január Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. Európai Uniós adószám Magyarország Európai Uniós tagságával a belső piac részesévé válik. A tagállamok közötti

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 3 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden Vezetők részére Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel./fax: +36 (1) 209-4748 E-mail: info@sdakft.hu Web: http://www.sdakft.hu/

Részletesebben

Kézikönyv Devizás bank kezelése - 6. rész (kompenzálás)

Kézikönyv Devizás bank kezelése - 6. rész (kompenzálás) Kézikönyv Devizás bank kezelése - 6. rész (kompenzálás) Tartalomjegyzék 1 TARTALOM... 4 2 6. KOMPENZÁLÁS KÖNYVELÉSE... 6 3 6.1 KOMPENZÁLÁS KÖNYVELÉSE... 8 4 FIZETÉSI OBLIGÓ / NYITOTT TÉTELEK KIEGYENLÍTÉSE...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Bankterminál moduljának használatához

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Bankterminál moduljának használatához FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Bankterminál moduljának használatához www.dimenzio-kft.hu Tartalomjegyzék 1. A dimsql.ini fájl beállítása... 3 2. Védelmi kódok megadása... 4

Részletesebben

NAV-ban. 1 Az import áfa könyveléséhez szükséges beállítások

NAV-ban. 1 Az import áfa könyveléséhez szükséges beállítások Import áfa kezelése Microsoft Dynamics NAV-ban Ha külföldről szerzünk be egy eszközt, akkor a szokásos könyvelési feladatainkon kívül a vámterhek és az import áfa könyvelését kell megtennünk. Tehát miután

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

Általános forgalmi adó december 11.

Általános forgalmi adó december 11. Általános forgalmi adó 2017. december 11. www.griffsoft.hu 1 Tartalom Jogszabályi háttér Áfa kódok a Forrásban Áfa bevallás készítése Főkönyv és analitika egyeztetési lehetőségei www.griffsoft.hu 2 Jogszabályi

Részletesebben

Gyári alkatrészek modul

Gyári alkatrészek modul Gyári alkatrészek modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Riportok... 3 2.2. Csoportos beállítás... 3 2.3. Kapcsolatok... 5 2.4. Cikkszámkövetése ellenırzése... 5 2.5. Elıtér és háttértörzs...

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások, módosítások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások, módosítások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Pénztár, Készlet, Kommunális számlázó, Vizes számlázó moduljait érintő frissítésekről.

Részletesebben

Számítástechnikai és. Hírlevél. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2006. I. negyedév. 2006.

Számítástechnikai és. Hírlevél. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2006. I. negyedév. 2006. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2006. I. negyedév 2006. Január Tartalomjegyzék 3. oldal: Számvitel modul - ÁFA % dátum mező a 25%-os áfakódhoz 4. oldal:

Részletesebben

SAP Business One. Üzleti partnerek kezelése. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526

SAP Business One. Üzleti partnerek kezelése. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Üzleti partnerek kezelése Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Törzsadatok Keresés üzleti partner törzsadatok között Üzleti partner rögzítése Törzsadatok A legördülı mezı segítségével választhatja

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (2.2)

POSZEIDON dokumentáció (2.2) POSZEIDON dokumentáció (2.2) Gyorsiktatás I. BEJÖVŐ IRATOK IKTATÁSA A Gyorsiktatás felületen lehet beérkező iratainkat a legegyszerűbb módon érkeztetni és iktatni. 1.) VONALKÓD felragasztása a papírra.

Részletesebben

Segédlet kártya rendeléséhez

Segédlet kártya rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített Forintban és devizában vezetett bankszámlakivonatok.xml típusú

Részletesebben

Hírlevél. 2010. április. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2010. II. negyedév

Hírlevél. 2010. április. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2010. II. negyedév Hírlevél Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2010. II. negyedév 2010. április Tartalom Elektronikus bank Határidős kötelezettségek lista változásai... 3 Bankbizonylatok

Részletesebben

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes)

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) CalcSystem Számlarendszer Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) M City Kft. Miskolc Tel/fax: 46/ 560-268 Mobil: 30/9458-718 Felhasználói útmutató Menürendszer A mellékelt főmenü szerkezete

Részletesebben