PÉNZÜGYI BIZOTTSÁG ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATI JAVASLATA HATÁROZATA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PÉNZÜGYI BIZOTTSÁG 1999. ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATI JAVASLATA HATÁROZATA"

Átírás

1 PÉNZÜGYI BIZOTTSÁG ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATI JAVASLATA HATÁROZATA 1/1999. (II. 01.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság egyöntetően elfogadásra ajánlja a Képviselı-testületnek az önkormányzat évi költségvetésérıl szóló elıterjesztés szerinti bevételi fıösszeget eft összegben. 2/1999. (II. 01.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság egyöntetően elfogadásra ajánlja a Képviselı-testületnek az oktatási és nevelési intézményeknél a jogszabályban meghatározott 16 %-os pedagógus bérnövekedést, valamint az egyéb alkalmazottak esetén is 16 %-os bérnövekedést javasol. 3/1999. (II. 01.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat - 5 fı támogatta a költségvetés készítésével kapcsolatos elıterjesztésben szereplı alternatívák közül a b./ variációt, amely a költségvetés készítésének vegyes változatát tartalmazza az oktatási intézmények esetében. Ez a változat a személyi juttatások tervezésénél az eddigi évek gyakorlatát folytatja, nem veszi igénybe a számítógépes program által kalkulált adatokat. A dologi kiadásoknál a számítógépes program alapján készült tervezési adatokat javasolja elfogadni, mivel ezek az adatok azonos elvek alapján mérik az intézmények mőszaki paramétereit. E szerint a variáció szerint a költségvetés mőködési kiadásának fıösszege várhatóan 405 mft körül alakul, a forráshiány mértéke várhatóan 22 mft. - 3 fı az önkormányzat által készült vi kalkulációt javasolja elfogadni E szerint az önkormányzat mőködési kiadásának fıösszege eft, a forráshiány 16 mft körül alakul. - 1 fı tartózkodott. 4/1999. (II. 01.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat - A Polgármesteri Hivatal alkalmazásában álló közalkalmazottak (INO, Könyvtár, Központi konyha, Egészségügyi Intézmény) munkabérét 10 %-ban javasolja a Képviselı-testületnek elfogadásra, azzal a megjegyzéssel, hogy ha a költségvetés kiadási oldala lehetıséget teremt, 16 %-os emelést javasolnak. - A köztisztviselık esetében 10 %-os bérnövekedést javasol a Képviselı-testületnek elfogadásra. 5/1999. (II. 01.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság az évi költségvetési terv megalkotásánál az alábbiakat javasolja elfogadásra: - Étkezési hozzájárulás az önkormányzat minden intézményében egységesen Fthó/fı. - Adható személyi juttatások (pl. ruhapénz) ebben az évben nem tervezhetıek. - Az esetlegesen képzıdı bérmegtakarítást semmilyen jogcímen kifizetni nem lehet a Képviselı-testület jóváhagyása nélkül. Erre vonatkozóan a Képviselı-testület a féléves beszámoló tárgyalása során hozza meg a döntését.

2 6/1999. (II. 01.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság évi munkatervét az alábbiak szerint javasolja bıvíteni: - Belsı ellenırzés tapasztalatairól szóló beszámoló megtárgyalása. - Az önkormányzat gazdálkodásáról minden Pénzügyi Bizottsági ülésen szóbeli tájékoztatást adjon a hivatal, valamint negyedévente írásos jelentést a gazdálkodásról. - Vízmő üzemeltetésével kapcsolatos elszámolásokról tájékoztatást kér az áprilisi ülésen. 8/1999. (II. 01.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat Pénzügyi Bizottság a Gerje KHT mőködését úgy javasolja elısegíteni, hogy az önkormányzat mint résztulajdonos, három fı közmunkás alkalmazásának költségit vállalja át. 9/1999. (III. 08.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság támogatja a Kulturális Bizottság határozatát az oktatási-nevelési intézmények költségvetését illetıen, mely szerint Általános és Zeneiskola eft Széchenyi I. Általános és Szakiskola eft Óvodai Intézmény eft 10/1999. (III. 08.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat - Elfogadásra javasolják a költségvetési terv bevételi fıösszegét eft összegben. - A hivatal által koordinált feladatok részletes költségvetését megvitatták és elfogadásra ajánlják a Képviselı-testületnek. A jegyzı asszony szóbeli elıterjesztését figyelembe véve elfogadásra ajánlják a gépkocsivezetıi álláshely 410 eft-os, valamint a reumatológiai szakasszisztensi állás 200 eft-os többlet költségét. - Támogatják az ügyeletben lévı orvosok és asszisztensek ügyeleti díjának 20 %-os emelését április 1-tıl, melynek költségvonzata 615 eft, melynek költségvonzata 615 eft, melynek forrását az egészségügyi ágazaton belül kell kigazdálkodni. - Az így kialakult eft-os forráshiány megoldására a közvilágításra tervezett összegbıl eft-ot, a vízmővek üzemeltetésére tervezett összegbıl eft-ot javasol elvonni azzal, hogy évközben a képzıdı többlet bevételekbıl visszapótlásra kerüljön. - A fentiek alapján a Polgármesteri Hivatal által koordinált feladatok mőködési költségvetése eft - A Pénzügyi Bizottság felhívja a Polgármesteri Hivatal és intézményei figyelmét a mindenkor körültekintı, takarékos gazdálkodásra. 11/1999. (III. 08.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság az elıterjesztésben szereplı sürgıs fejlesztési és felújítási feladatok forrásának megteremtésére javasolja az önkormányzat hitel szerzıdésének módosítását olyan módon, hogy az évi esedékes tıketörlesztést átütemezni és a jelenlegi eft tıketartozást 2000-tıl 2004-ig egyenlı arányban visszafizetni. Az átütemezés kapcsán évi költségvetési tervbe felszabaduló mintegy eft-ot csakis fejlesztési célra szabad fordítani.

3 12/1999. (III. 08.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság felkéri a Polgármesteri hivatalt újabb helyi adó a kommunális adó bevezetésék elıkészítésére, melybıl a befolyó bevételt szintén fejlesztésre, a víziközmővek fejlesztésére kell fordítani. 13/1999. (III. 08.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság az iparőzési adóról szóló elıterjesztést elfogadásra ajánlja, a kedvezményezettek körének meghatározására az új adóalanyok esetében a 30 fı feletti foglalkoztatott létszámmal rendelkezı, helyi munkavállalókat alkalmazó vállalkozásokat ajánlja. Az adható adókedvezmény ideje 3-5 év legyen valamint a fizetendı adó 50 %-a. 16/1999. (III. 08.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság egyöntetően támogatja az Építési Bizottság határozatát, mely szerint Pilis, Újerdı utcában lévı 1025/50 hrsz-ú 706 m2 területő és az 1025/54 hrsz-ú 17/1999. (III. 08.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A belsı ellenırzési ütemtervet a Pénzügyi Bizottság elfogadásra ajánlja a Képviselıtestületnek. 18/1999. (III. 08.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat 20/1999. (IV. 26.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság egyöntetően elfogadásra ajánlja a Képviselı-testületnek az önkormányzat I. negyedévi gazdálkodásáról szóló tájékoztatását. 21/1999. (IV. 26.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság egyöntetően javasolja, hogy az intézményvezetık az állami normatívák igénylésénél a feladatmutatókat körültekintıbben becsüljék meg (nyári szünet figyelembe vétele stb.), hogy minél kisebb eltérés mutatkozzon az igényelt és a jogosan igénybe vett állami támogatások között. 22/1999. (IV. 26.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság egyöntetően javasolja, hogy a következı ülésén részletesen tárgyalja meg, az évi beszámolóban szereplı állami normatíva elszámolásából adódó, évi Költségvetési évet terhelı normatíva visszafizetés (3.664 eft) okait és forrásának megteremtését. 23/1999. (IV. 26.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság egyöntetően javasolja, hogy az önkormányzatnál és intézményeinél a gazdálkodásról szóló beszámolók egységes felépítésben minden intézmény rendelkezésére álló számlatükör lapján készüljenek. Felhívja az intézmény vezetık figyelmét arra, hogy a tervtıl eltérı teljesítéseket megfelelı indoklással lássák el.

4 24/1999. (IV. 26.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság egyöntetően az évi önkormányzat és intézményei gazdálkodásáról szóló beszámolóit, valamint az arról szóló könyvvizsgálói jelentést megvitatta, és a zárszámadási rendelettervezetet (beszámoló 6. sz. melléklete) elfogadásra ajánlja a Képviselı-testületnek.) 25/1999. (IV. 26.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság egyöntetően elfogadásra ajánlja az együttmőködési megállapodást a települési önkormányzat és a cigány kisebbségi önkormányzat között. 26/1999. (IV. 26.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság megtárgyalta és elfogadásra ajánlja bevezetendı új helyi adóként a magánszemélyek kommunális adóját július 1-tıl. - adó mértéke adótárgyanként egységesen Ft legyen (4 fı igen szavazattal) - adó mértéke adótárgyanként különbözı legyen (2 fı igen szavazattal) 1 fı tartózkodott. 27/1999. (IV. 26.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság hozzájárul a kommunális adóból képzıdı többlet bevétel terhére eft összegig 1 fı adóügyi elıadó felvételéhez és a szükséges számítógépes hátér megteremtéséhez. 29/1999. (IV. 26.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Gyermekjóléti Szolgálat tevékenységének bıvítése a családsegítés feladatkörével címő elıterjesztésben szereplı határozati javaslatokat elfogadásra ajánlja, amelyek az alábbiak: - Pilis Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete a Gyermekjóléti Szolgálat alapító okiratát módosítja, az évi III. tv-ben, valamint a 2/1994. (01.30.) NM rendeletben foglalt családsegítés feladatkörrel. Az intézmény új neve Családsegítı és Gyerekjóléti Szolgálat. - Pilis Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete pályázatot nyújt be a Szociális- és Családügyi Minisztériumhoz, Családsegítı Szolgálat címszó alatt. A Ft önrészt elkülönítetten biztosítja. - Pilis Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete támogatja a Családsegítı- és Gyermekjóléti Szolgálat pályázatát, amelyet a Szociális- és Családügyi Minisztérium, mőködı Családsegítı és Gyermekjóléti Szolgálat tevékenységének bıvítésére, új önálló szakmai egységben történı ellátásához írt ki. Az Ft önrészt biztosítja. 30/1999. (IV. 26.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság a két szolgálati lakás bérlıi által kért telefonvonal bevezetését javasolja a Képviselı-testületnek azzal a feltétellel, hogy a telefonvonalak tulajdonosa az önkormányzat legyen.

5 33/1999. (V. 26.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság egyöntetően elfogadásra ajánlja az önkormányzat pénzügyi helyzetérıl való tájékoztatást a Képviselı-testületnek. 34/1999. (V. 26.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság egyöntetően javasolja a Képviselı-testületnek elfogadásra, hogy az önkormányzat alakítson egy öt tagú AD-HOC Bizottságot, hogy a víziközmővek üzemeltetésével kapcsolatos gazdasági, mőszaki és jogi problémáit tárgyalja meg. A Pénzügyi Bizottság az alábbi tagokat javasolja az AD-HOC Bizottságba: Tanyi József, Sedró Károly, Varga Sándor, Mala Ferenc + 1 fı akit a Képviselı-testület megbíz. 35/1999. (V. 26.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság az alábbi módosításokkal javasolja a Képviselı-testületnek elfogadásra a Köztisztviselık munkavégzésérıl, munka- és pihenıidejérıl, jutalmazásáról, valamint juttatásairól szóló önkormányzati rendeletet módosítani: 4 (2) a./ pontja: Minden bizottsági jegyzıkönyvvezetı számára az elvégzett túlmunkának megfelelıen szabad idı jár, mely idıt a bizottság elnökének igazolására pénteki napokon kell kiadni. 6 (1) : Az önkormányzat pénzügyi helyzetétıl függıen a Képviselı-testület az éves pénzügyi tervben határozza meg a ruházati költségtérítést. Ebben az esetben a köztisztviselıt naptári évenként az illetményalap %-ig terjedı ruházati költségtérítés illeti meg. 36/1999. (V. 26.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság egyöntetően javasolja a Képviselı-testületnek elfogadásra a fogorvosok és gyermekorvosok üzemeltetési költségét 10 eft/hó/fı plusz telefonköltség, azon háziorvosok akik együtt rendelnek és telefon számlájukat nem fizetik július 1-tıl Ft/hó/fı-re megemelni. 37/1999. (V. 26.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselı-testületnek, hogy az eddigi gyakorlatot követve vonja el az önkormányzat alkalmazásában álló dr. Ubrankovics Zsolt háziorvos kártyapénzét, mivel a Hivatal a kiadásokat csak így tudja fedezni. 38/1999. (V. 26.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság egyöntetően javasolja a Képviselı-testületnek elfogadásra, hogy az INO ideiglenesen költözzön Pilis, Kossuth L.u. 57/b. szolgálati lakásba, amíg a Sporttelep épülete felújításra kerül. Egyben javasolja az INO épületét értékesíteni. A Pénzügyi Bizottság felkéri a hivatalt, hogy készítsen becslést, hogy az ideiglenes áttelepítés és a Sporttelep épületének felújítása milyen költségekkel jár.

6 39/1999. (V. 26.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság egyöntetően javasolja a Képviselı-testületnek elfogadásra a Családsegítı és Gyermekjóléti szolgálat alapító okiratát módosítani az alábbiak szerint: Az intézmény mőködési területe Pilis Nagyközség közigazgatási területe mőködtetné a már meglévı feladatok mellett az Idısek Napközi Otthona és a házi szociális gondozói szakfeladatokat is. 40/1999. (V. 26.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselı-testületnek, hogy az önkormányzat víziközmőveinek üzemeltetésével kapcsolatos gazdasági, mőszaki és jogi problémák vizsgálatára alakítandó AD-HOC Bizottság vizsgálja meg hogy mely üzemeltetési forma felelne meg az önkormányzatnak mind szervezetileg, mind gazdasági szempontból. A vizsgálódásról a nyári szünet után, augusztusi testületi ülésen számoljanak be. 41/1999. (VII. 27.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság az önkormányzat pénzügyi helyzetének alakulásáról szóló beszámolóját elfogadásra javasolja. A fejlesztési kiadásokat az alábbiak szerint javasolja átcsoportosítani: A Sporttelepi Iskola átalakítására tervezett eft-ot és a Széchenyi István Általános és Szakiskola ingatlan vásárlására tervezett eft-ot tartalékba javasolja helyezni. Ugyanakkor az így felszabaduló forrásból a következı, halaszthatatlan, nem tervezett fejlesztési kiadásokat javasolja megvalósítani: - Széchenyi I. Ált. és Szakisk. Ereszcsatorna javítás 500 eft - Szakrendelések mőszer beszerzése (ÁNTSZ elıírások miatt) eft - INO áthelyezés költségei 250 eft - Gyomirtózás és növényvédelem 250 eft - Új piactér többlet forrás igénye 500 eft - Cigánytelkek villanyhálózat bıvítés többlet költsége 500 eft - Külterület felmérése a kommunális adó kivetéséhez 650 eft Összesen: eft A fenti módosítások után az önkormányzat tartaléka eft. A mőszaki irodavezetı tájékoztatóját a fejlesztési és felújítási feladatok állásáról elfogadta. 42/1999. (VII. 27.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselı-testületnek elfogadásra a Védınıi Szolgálat számítógép beszerzésre benyújtandó pályázatához 100 eft önerı biztosítását, amelyet a TB többlet finanszírozása fedez. 43/1999. (VII.27.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság javasolja az Ifjúsági és Sport Minisztérium által kiírt pályázat benyújtását a sportpálya energiatakarékos kivilágítására. A pályázat önerıt nem igényel, de a munkálatok elvégzésében a Pilisi Amatır Sportegyesület támogatását elvárja.

7 44/1999. (VII. 27.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Kisebbségi Önkormányzat által fejlesztési feladatokra augusztus 31-i határidıs pályázaton való részvételt tervek hiányában nem javasolja. Az új pályázatokon való részvételt melyek határideje folyamatos támogatja. A konyha mőködésével kapcsolatos problémák miatt az étkeztetés megoldására az ERDİSZÖV RT. Ajánlatát javasolja elfogadni, mely a tervezett költségvetésben nem okoz változást. Jogászt és pénzügyi szakértıt a szerzıdéskötéskor javasol igénybe venni. 45/1999. (VII. 27.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A 0308 hrsz-ú erdıben lévı út megszüntetésével kapcsolatos problémák megszüntetése érdekében a Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselı-testületnek, hogy a lakosság a több évtizedes használat során szerzett szolgalmi jogát érvényesítse a bíróságnál. A fenti erdırészben a Pénzügyi Bizottság szerint az önkormányzatnak új út kialakítására szabad forrása nem lesz a közeljövıben. 46/1999. (VIII. 25.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság Kriskó Jánosné jegyzı asszony tájékoztatóját a fejlesztési és felújítási feladatok állásáról egyöntetően elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek. 47/1999. (VIII. 25.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság egyöntetően javasolja a képviselı-testületnek elfogadásra az önkormányzat I. félévi gazdálkodásáról szóló beszámolót az alábbi kiegészítéssel: Az június 30-án fennálló tartalék összegébıl, mely eft az alábbi kiadásokra kell fedezetet biztosítani: - a már folyamatban lévı mőszerbeszerzésekre és szakrendelések részére eft - a kommunális adó bevezetésével kapcsolatban a külterület felmérés költségére 650 eft - a cigány telkek villamoshálózat bıvítésének többletköltségére 500 eft - új piacér kialakítás többletköltségére 500 eft Összesen: eft Ezáltal a tartalék összege 289 eft-ra módosul. - Az intézmények beszámolójában a dologi kiadásokra benyújtott többlet igényt nem javasolja átvállalni. - Az Óvodai Intézmény beszámolójában kért karbantartási, felújítási feladataira és a tisztasági meszelésre a 2000 évi költségvetésben javasol fedezetet biztosítani. 48/1999. (VIII. 25.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat - Javasolja Pénzügyi Bizottság, hogy az ilyen jellegő kifizetések minden év november 31-ig kifizetésre kerüljenek, hogy ne a következı költségvetési évet terheljék. - Javasolja a Pénzügyi Bizottság a Képviselı-testületnek elfogadásra, hogy az esetleges bérmegtakarítás zárolását oldja fel.

8 49/1999. (VIII. 25.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság egyöntetően javasolja a Képviselı-testületnek elfogadásra, hogy az önkormányzat a mőködési hitel felvételéhez tegye meg a szükséges lépéseket a pénzügyi nehézségek elkerülése végett. 50/1999. (VIII. 25.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pilis ellátási kötelezettséggel dolgozó orvosok kérelmét, amelyben az iparőzési adó eltörlését kéri 3 fı bizottsági tag nem javasolja, 3 fı bizottsági tag az iparőzési adó mérséklését javasolja elfogadásra. 51/1999. (VIII. 25.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság javasolja elfogadásra a Konyha, az INO és az Ügyvédi Munkaközösség épületének értékesítését, azzal a feltétellel, hogy elıbb fel kell értékeltetni az épületeket és utána kell dönteni a Képviselı-testületnek. 52/1999. (VIII. 25.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat Rákóczi u. 67. szám alatti Metzger féle ingatlan értékesítésének ügyében javasolja, hogy a Hivatal mielıbb tegyen meg a szükséges intézkedéseket. 600 eft-ot, vagy ennél magasabb összeget javasol vételárnak megállapítani. 53/1999. (IX. 27.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A jegyzı asszony által a 73/1999. (VII.23.) sz. önkormányzati határozat módosítására tett javaslat elfogadását ajánlja az alábbiak szerint: A Képviselı-testület az önkormányzat által fenntartott és mőködtetett gyermekélelmezést biztosító konyhát az épület mőszaki állapota miatt tovább üzemeltetni nem tudja. Az épületre vonatkozó ÁNTSZ elıírásokat betartani nem tudjuk. A Képviselı-testület a gyermekélelmezés biztosítására október 1. napjától december 31. napjáig a helyi ERDİSZÖV RT-vel kíván szerzıdést kötni. A Képviselı-testület a gyermekélelmezés január 1. napjától történı biztosítására pályázatot ír ki. A Képviselı-testület felhatalmazza Pénzügyi Bizottság alább felsorolt tagjait és az önkormányzat könyvvizsgálóját a pályázati kiírás elkészítéséhez. Tanyi József könyvvizsgáló Tóthné Mátrai Edit Pénzügyi Bizottság elnöke Molnárné Bártfai Andrea Pénzügyi Bizottság tagja és Varga Sándor Pénzügyi Bizottság tagja. 54/1999. (IX. 27.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság az ÁFA revízióval kapcsolatos tájékoztatást elfogadásra ajánlja. 55/1999. (IX. 27.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat - A Pénzügyi Bizottság Pilis és Nyáregyháza közös hétvégi ügyelet tartásának pénzügyi vonatkozásairól szóló elıterjesztést megvitatta és amennyiben a képviselı-testület a közös

9 hétvégi ügyelet megtartása mellett dönt az önkormányzatok közötti Társulási Megállapodás Tervezetet az alábbiakkal javasolja módosítani. - A közös hétvégi ügyelet tartására 1 év próbaidı kikötését javasolja. - Az ügyeleti költségekhez Nyáregyháza hozzájárulását a felmerült többletköltségek elismerése után megegyezéssel alakítsák ki a felek. - A próbaidı alatti eft-os Nyáregyházi hozzájárulás emelésérıl tárgyalás kezdeményezését javasolja a Pénzügyi Bizottság. - Az önkormányzatok közötti Társulási Megállapodás Tervezet 4. pontjának utolsó két bekezdését javasolja törölni. - A közös ügyelet megvalósítása esetén sem támogatja a Pénzügyi Bizottság az ügyeletben résztvevık ügyeleti díjainak emelését. 56/1999. (IX. 27.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat dr. Páczi Antal nıgyógyász szakorvos költségtérítés emelési kérelmére 20 %-os mértéket javasol október 1-tıl. (Emelt összeg Ft/hó) 57/1999. (IX. 27) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat Az értékesítésre szánt ingatlanokat az alábbi irányárakon javasolja meghirdetni a helyi médiákban és egy országos napilapban is. - Kossuth Lajos u. 24. (Ügyvédi Iroda) eft - INO épülete Zsák u eft - Központi Konyha eft A vételi ajánlatok határideje október 30. A bizottság javasolja a vevıktıl fedezet igazolás kérését. 58/1999. (IX. 27.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a Dolina Szövetkezet gáz közmő hozzájárulás csökkentés kérését a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság javaslatát, amely az alábbi: Pilis Nagyközség Önkormányzati Képviselı-testülete a Pilis Dolina Szövetkezet részére a gázközmő hozzájárulás összegét 2 millió forintban javasolja megállapítani, úgy, hogy 500 eft-ot évben befizet az önkormányzat számlájára, 500 eft-ot pedig a jövı évben fizessen meg, vagy pedig ebben az értékben végezzenek hó eltakarítást, út gréderezést. 61/1999. (IX. 27.) sz. Pénzügyi Bizottsági határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság javasolja, hogy a Képviselı-testület vizsgálja meg, a költségvetés veszélyeztetése nélkül ki lehet-e fizetni a képviselıi és bizottsági tagok tiszteletdíját, ami az éves költségvetés 0,6 %-át teszi ki. A nyolc havi tiszteletdíj kifizetése lehetıleg november 30-ig történjen meg, hogy ne a következı évi költségvetést terhelje. A Pénzügyi Bizottság a helyi iparőzési adó rendeletének módosításával kapcsolatban az alábbi határozati javaslatot teszi: - A helyi iparőzési adó mértékét 1,3 %-ra javasolja megemelni.

10 - A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselı-testületnek a Pilis Nagyközség Önkormányzatának 2/1999. (III.25.) sz. a helyi iparőzési adóról szóló önkormányzati rendeletének 7. (4) bekezdését az alábbiak szerint módosítani. - A vállalkozó az éves tevékenységérıl adóévet követı május 31-ig köteles bevallást adni, és a bevallásnak megfelelıen az adófizetési kötelezettséget pénzügyileg rendezni. Az adóbevallás alapján fizetési meghagyásban közli az adóhatóság a tárgyévi adóelıleg összegét. - Az ideiglenes jelleggel végzett iparőzési tevékenység esetén az adóátalány naptári naponkénti összeg Ft-ra való emelését. A Pénzügyi Bizottság a Pilisen területi ellátási kötelezettséggel dolgozó orvosok kérelmét arról, hogy részükre a helyi iparőzési adót eltöröljék nem támogatja, helyette 30 %-os kedvezményt javasol a Képviselı-testületnek elfogadásra. - Az orvosok által fizetett mőködési hozzájárulás összegét január 1-tıl 15 %-kal javasolja a Pénzügyi Bizottság megemelni. - dr. Fehér Csaba háziorvosnak fizetett rendelıbérletet nem javasolja a Pénzügyi Bizottság megemelni. A Pénzügyi Bizottság javasolja módosítani azt az önkormányzati rendeletet, amely szerint a háromnál több ingatlan után nem kell kommunális adót fizetni úgy, hogy mindenki a tulajdonában álló összes ingatlana után köteles a kommunális adót megfizetni. A Pénzügyi Bizottság javasolja a Kisebbségi Önkormányzattal való együttmőködési megállapodást módosítani azzal a kiegészítéssel, hogy kérésére a kisebbség számlát nyisson. A Pénzügyi Bizottság Marosvári Mihály köztisztasági magánfuvarozó kérelmét nem támogatja, hanem a szemétszállítás havi díjának mértékét 2000 január 1-tıl 10 %-kal javasolja megemelni. A Pénzügyi Bizottság a szemétszállítás díjat január 1-tıl Ft/hó javasolja megemelni. - Az ERDİSZ.ÖV Rt-vel kötendı új szerzıdés vállalkozói díját január l-tıl 8-10 %-kal javasolja megemelni. Az étkezési térítési díjakat február l-tıl javasolja megemelni. Kéri a hivatalt, hogy végezzen számításokat arra vonatkozóan, hogy ilyen legkisebb mértékben kell emelni a gyermekélelmezés térítési díját ahhoz, hogy ne legyen veszteséges a tevékenység.

11 - A felnıtt étkezési díjat pedig a hivatal vizsgálja meg. Kedvezményeket pedig csak a törvényben elıírt esetekben adjon. A Pénzügyi Bizottság a víz és csatorna használatáért fizetett díjakat az alábbiak szerint javasolja megemelni: - Ivóvíz 95.- Ft/m3 - Csatornadíj Ft/m3./1999. (XII. 08.) sz. Pénzügyi Bizottság határozati javaslat A Pénzügyi Bizottság a lakbérek és a garázsok bérleti díját nem javasolja megemelni Egyéb helyiségek bérleti díját 10 %-kal javasolja megemelni, kivéve a NIRVÁNA bérleti díját, amelynek mértékét Ft/hó javasolja megállapítani a Pénzügyi Bizottság. A Pénzügyi Bizottság az építési telkek árát 20 %-kal javasolja megemelni január l-tıl. A piaci helypénz mértékének 10 %-os emelését javasolja elfogadásra. A Zeneiskola térítési díját javasolja elhalasztani a költségvetés készítésének idejére, mivel csak szeptember 1-tıl lehet megemelni. A Pénzügyi Bizottság a Gyermekjóléti Szolgálat kérelmét támogatja, mely szerint 2 fı családgondozót, plusz egy négyórás takarítói állás 15 eft-os bérkerettel javasol elfogadásra.

KÉPVISELİ-TESTÜLET 1993. ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI

KÉPVISELİ-TESTÜLET 1993. ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI KÉPVISELİ-TESTÜLET 1993. ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI A Képviselı-testület 9 szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag a 1/1993.(I.28.) sz. önk. határozat 1./ Pilis Nagyközség Önkormányzati

Részletesebben

KÉPVISELİ-TESTÜLET 2005. ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI

KÉPVISELİ-TESTÜLET 2005. ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI KÉPVISELİ-TESTÜLET 2005. ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI A Képviselı-testület 13 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 3 tartózkodás mellett a 1/2005. (I. 26.) sz. önk. határozat Pilis Nagyközségi Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Nyáregyháza Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2006. szeptember 13. napján délután 16.00 órai kezdettel megtartott soron következı nyilvános ülésérıl, Nyáregyháza,

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Referatúra Népjóléti, Sport és Lakás Referatúra 7601.Pécs.Kossuth tér 1-3.tel:533-800 ELİTERJESZTÉS

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Referatúra Népjóléti, Sport és Lakás Referatúra 7601.Pécs.Kossuth tér 1-3.tel:533-800 ELİTERJESZTÉS Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Referatúra Népjóléti, Sport és Lakás Referatúra 7601.Pécs.Kossuth tér 1-3.tel:533-800 Ügyiratszám:10-10 /1001/2011 ELİTERJESZTÉS a Népjóléti és Sport Bizottság

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Pilis Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2003. november 26-án 16 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl Jelen vannak: - Csikós János polgármester - Tóth

Részletesebben

Levél község Önkormányzatának Képviselı-testülete

Levél község Önkormányzatának Képviselı-testülete Levél község Önkormányzatának Képviselı-testülete 1 6/2010. Levél község Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. május 31-én tartott ülésérıl készült jegyzıkönyv. Napirend: I. A 2009. évi költségvetés

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselı-testülete

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselı-testülete Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. január 31-én tartott ülésének jegyzıkönyve Az ülésen hozott rendelet száma Tárgya 1/2011. (II. 01.) Lakások és helyiségek bérlete, elidegenítése

Részletesebben

N A P I R E N D T Á R G Y A L Á S A

N A P I R E N D T Á R G Y A L Á S A Öcs Község Önkormányzati Képviselı-testülete Szám: 2-17 /2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Öcs Község Önkormányzati Képviselı-testülete 2011. november 28-án tartott testületi ülésérıl. Az ülés helye:

Részletesebben

NYILVÁNOS ÉS RENDKÍVÜLI ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV

NYILVÁNOS ÉS RENDKÍVÜLI ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV NYILVÁNOS ÉS RENDKÍVÜLI ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2008. március 13-án 16 óra 20 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak:

Részletesebben

BUDAPEST FİVÁROS IV. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATÁNAK ALPOLGÁRMESTERE

BUDAPEST FİVÁROS IV. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATÁNAK ALPOLGÁRMESTERE BUDAPEST FİVÁROS IV. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATÁNAK ALPOLGÁRMESTERE Tárgy: Javaslat Budapest Fıváros IV. kerület Újpest Önkormányzat 2010. évi zárszámadására Tisztelt Képviselı-testület! Az államháztartásról

Részletesebben

Pécel Város Önkormányzatának 4/2009. (III. 2.) számú rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetésérıl

Pécel Város Önkormányzatának 4/2009. (III. 2.) számú rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetésérıl Pécel Város Önkormányzatának 4/2009. (III. 2.) számú rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetésérıl Pécel Város Önkormányzatának képviselı-testülete az Államháztartásról szóló - többször módosított

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Nyáregyháza Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2006. április 18. napján délután 16.00 órai kezdettel megtartott soron következı, nyilvános ülésérıl, Nyáregyháza,

Részletesebben

Továbbá: Faragó Rózsa bizottsági tag, FÓKUSZ Szociális Szolgálat vezetıje

Továbbá: Faragó Rózsa bizottsági tag, FÓKUSZ Szociális Szolgálat vezetıje JEGYZİKÖNYV Készült: Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének a Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozójában 2014. június 18-án megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen voltak: Tóth István Császár

Részletesebben

M E G Á L L A P O D Á S

M E G Á L L A P O D Á S M E G Á L L A P O D Á S a csákánydoroszlói Csaba József ÁMK és rábagyarmati, ivánci Tagintézményei oktatási - nevelési feladatokat ellátó intézményi társulásról A megállapodás 2. pontjában részletesen

Részletesebben

úgy határoz, hogy az ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el:

úgy határoz, hogy az ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el: 42/ÖK/2009.(II.25.) Határozat úgy határoz, hogy az ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el: NAPIREND 1. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 2009. évi költségvetése (II. forduló) a) 2009. évi ingatlanhasznosítási

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. november 24-én tartott n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. november 24-én tartott n y í l t ülésérıl 01/183-33/2010. JEGYZİKÖNYV 2010. november 24-én tartott n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterme 8130 Enying, Kossuth u. 26. Dr. Pintér György polgármester, Buza Lajos,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. október 20-án - csütörtökön - de. 8,00 órakor megtartott n y i l v á n o s ülésérıl. A képviselı-testületi ülésének

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2012. március 7-én 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésérıl.- Jelen vannak: Pádár Lászlóné polgármester, Baktai Kálmán,

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere

Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Elıterjesztı: Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Iktatószám: 34864/2011. Tárgy: Beszámoló 2010.költségvetés végrehajtásáról és a belsı ellenırzési tevékenységrıl Melléklet: elıterjesztés melléklete

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 260-11/2003. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2003. november 13-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2010. február hó 18-án tartott nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2010. február hó 18-án tartott nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2010. február hó 18-án tartott nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Javaslat a 2009. évi költségvetési rendelet módosítására A közgyőlés

Részletesebben

A XIII. kerületi Egészségügyi Szolgálat Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelısségő Társaság

A XIII. kerületi Egészségügyi Szolgálat Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelısségő Társaság XIII. kerületi Egészségügyi Szolgálat Közhasznú nonprfofit Korlátolt Felelısségő Társaság Ügyvezetı igazgató 1139 Budapest, Szegedi út 17. Tel: 452-4201 Ikt.sz.: 1654/9/2007. A XIII. kerületi Egészségügyi

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 210-12/2004. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2004. december 16-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 20/2002. (XII. 12) sz. önkormányzati rendelete

PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 20/2002. (XII. 12) sz. önkormányzati rendelete PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 20/2002. (XII. 12) sz. önkormányzati rendelete A helyi iparőzési adóról szóló 15/1998. (XII. 24.), 2/1999. (111.25.), 19/1999. (XII. 30.), 17/2000.

Részletesebben

Pécel Város Önkormányzat Polgármesterétıl

Pécel Város Önkormányzat Polgármesterétıl Pécel Város Önkormányzat Polgármesterétıl 2119 Pécel, Kossuth tér 1. Tel: 28/452-745, 452-751; Fax: 28/452-755 WEB: www.pecel-hivatal.hu E-mail: polgarmester@pecel.hu Sz/880/7/2010 ELİTERJESZTÉS Pécel

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online. Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.hu 9810-2/2008. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Gara Község Képviselı-testülete 4/2011. (nyilvános) J e g y z ı k ö n y v Készült: Gara község képviselı-testület 2011. február 15-én megtartott nyilvános ülésérıl. Az ülés helye: Körjegyzıségi hivatal

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı- testületnek - Sárospatak Város

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2014. február 5-i ülésére. pénzügyi irodavezetı

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2014. február 5-i ülésére. pénzügyi irodavezetı E L İ T E R J E S Z T É S 1. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2014. február 5-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének /2014. ( ) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: Sárospatak Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében 2012. május 21-én a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság ülésén.

Jegyzıkönyv. Készült: Sárospatak Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében 2012. május 21-én a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság ülésén. Jegyzıkönyv Készült: Sárospatak Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében 2012. május 21-én a ülésén. Jelen vannak: a Pénzügyi Bizottság részérıl: Hajdu Imre elnök Egyed Attila Jarecsni János László

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI 24/2007. (III.1.) kt. határozat: A 2007. március 1-i ülés napirendjének elfogadása. 25/2007. (III.1.) kt.

Részletesebben

I. FEJEZET. Az önkormányzat bevételei és kiadásai

I. FEJEZET. Az önkormányzat bevételei és kiadásai Tolna Város Önkormányzatának /2009. (II.13.) Ör. rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetésérıl, végrehajtásának rendjérıl Tolna Város Önkormányzatának Képviselıtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 260-4/2003. J E G Y Z İ K Ö N Y V

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 260-4/2003. J E G Y Z İ K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 260-4/2003. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2003. április 24-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. január 13-án megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl

J e g y z ı k ö n y v. Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. január 13-án megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl FEJÉR MEGYE CSÁKVÁR NAGYKÖZSÉG Rendeletek: 1/2011. (I.14.) J e g y z ı k ö n y v Határozatok: 8/2011. (I.13.) 9/2011. (I.13.) 10/2011. (I.13.) 11/2011. (I.13.) 12/2011. (I.13.) 13/2011. (I.13.) 14/2011.

Részletesebben

a gyermekvédelmi támogatásokról, valamint a gyermekjóléti alapellátásokról szóló 8/2012. (III.30.) szóló önkormányzati rendelet módosításához

a gyermekvédelmi támogatásokról, valamint a gyermekjóléti alapellátásokról szóló 8/2012. (III.30.) szóló önkormányzati rendelet módosításához Lajosmizse és Felsılajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsa I/1336/2/2014. Lajosmizse és Felsılajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. december 18-án tartott r e n d e s n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. december 18-án tartott r e n d e s n y í l t ülésérıl 01/251-1/2014. JEGYZİKÖNYV 2013. december 18-án tartott r e n d e s n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Vas Gereben Mővelıdési Ház és Könyvtár színházterme 8130 Enying, Bocskai u. 1., Nyikos István

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzati Képviselı-testületének 2008. szeptember 11-én 15 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl. Jelen voltak: jelenléti ív alapján Üdvözölte az ülésen

Részletesebben

BÁCS-KISKUN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE TARTALOMJEGYZÉK

BÁCS-KISKUN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE TARTALOMJEGYZÉK BÁCS-KISKUN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A BÁCS-KISKUN MEGYEI KÖZGYŐLÉS HIVATALOS LAPJA 3. szám Kecskemét, 2011. május 31. TARTALOMJEGYZÉK I. SZEMÉLYI RÉSZ: 73/2011. (V. 27.) Kgy. A Megyei kitüntetı díjakra

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület 2011.február 25-i ülésére

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület 2011.február 25-i ülésére RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Tárgyalja: PVB, SZB, Képviselő-testület nyílt ülés minősített többség ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület 2011.február 25-i ülésére AZ ÖNKORMÁNYZAT 2011.ÉVI

Részletesebben

úgy határoz, hogy az ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el:

úgy határoz, hogy az ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el: 105/ÖK/2009.(III.25.) Határozat úgy határoz, hogy az ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el: NAPIREND 1. Az Önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 9/1995.(VI.1.) rendelet módosítása

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Napirendi pontok: 3.) A Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Alapító Okiratának módosítása

JEGYZİKÖNYV. Napirendi pontok: 3.) A Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Alapító Okiratának módosítása Rábakecöl Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 9/2009. szám JEGYZİKÖNYV Készült: a rábakecöli polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2009. szeptember 14-én (hétfın) 17,00 órakor megtartott képviselı-testületi

Részletesebben

(2007. évben kidolgozott változat, 2011. évben felülvizsgált, egységes szerkezetbe foglalt változata)

(2007. évben kidolgozott változat, 2011. évben felülvizsgált, egységes szerkezetbe foglalt változata) ELFOGADOTT VÁLTOZAT! (2011.06.30.) 2011. ÉVBEN ELFOGADOTT VÁLTOZTATÁSOK: VASTAG BETŐVEL KIEMELVE! PILIS, 2011. JÚNIUS 30. DR. CSIKI GÁBOR JEGYZİ Pilis Város Önkormányzatának Számviteli Politikája és Számlarendje

Részletesebben

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. december 17-én tartott nyilvános ülésének jegyzıkönyvébıl

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. december 17-én tartott nyilvános ülésének jegyzıkönyvébıl Polgármesteri Hivatal 4201 Hajdúszoboszló, Hısök tere 1. Telefon: 52/557-300. Fax: 52/557-301. Email: polgmhiv@hajduszob.hu Szám: TI-219-1/2009. K I V O N A T Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselı-testületének

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Tulajdonosi Bizottságának 2011. január 20-án 14,00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatala (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2011. április 26-án tartott nyilvános ülésérıl.

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2011. április 26-án tartott nyilvános ülésérıl. J E G Y Z İ K Ö N Y V Városfejlesztési Bizottsága 2011. április 26-án tartott nyilvános ülésérıl. Helye: Polgármesteri Hivatal III számú tárgyalója Jelen vannak: Dr. Ferenczi Attila bizottsági elnök Kutyej

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2012. J E G Y Zİ K Ö N Y V E

Tolmács Község Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2012. J E G Y Zİ K Ö N Y V E Tolmács Község Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2012. J E G Y Zİ K Ö N Y V E Készült: 2012. december 17-én 9 00 órai kezdettel megtartott képviselı-testületi ülésrıl Ülés helye: Közösségi Ház tárgyalóterme,

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. június 24-én 16 óra 20 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendes ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. június 24-én 16 óra 20 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendes ülésérıl. NYILVÁNOS ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. június 24-én 16 óra 20 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendes ülésérıl. Jelen vannak: - Szabó Márton polgármester,

Részletesebben

Jelentés a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat vagyoni és pénzügyi helyzetérıl Budapest, Hegyvidék 2010. augusztus 31.

Jelentés a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat vagyoni és pénzügyi helyzetérıl Budapest, Hegyvidék 2010. augusztus 31. Jelentés a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat vagyoni és pénzügyi helyzetérıl Budapest, Hegyvidék 2010. augusztus 31. Pokorni Zoltán polgármester Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S Hévízgyörk Község Önkormányzatának P o l g á r m e s t e r é t ı l E L İ T E R J E S Z T É S HÉVÍZGYÖRK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2012. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL Az elıterjesztés a 2012. évi zárszámadási rendelet-tervezethez

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK

J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2008. július 16-án (szerda) 15.00 órakor megtartott Képviselı-testületi ülésérıl Készült: Páty Község Önkormányzat Képviselı-testületének

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 70. MELLÉKLET : - db TÁRGY: Beszámoló a Szekszárd és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás 2009. évi munkájáról E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

ZÁRSZÁMADÁS 2004 INDOKLÁS. (Elıterjesztés Hajdúszoboszló Város 2004. évi költségvetésének végrehajtásáról)

ZÁRSZÁMADÁS 2004 INDOKLÁS. (Elıterjesztés Hajdúszoboszló Város 2004. évi költségvetésének végrehajtásáról) ZÁRSZÁMADÁS 2004 INDOKLÁS (Elıterjesztés Hajdúszoboszló Város 2004. évi költségvetésének végrehajtásáról) Hajdúszoboszló Város Képviselı-testülete a 4/2004. (II.26.) Ör. számú rendeletében elfogadta a

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1 J e g y z ı k ö n y v amely készült 2012. február 6-án, 17 óra 25 perc kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácstermében megtartott, Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testülete Szociális és Egészségügyi

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30,

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 210-4/2003. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2004. április 29-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2013. december 5-én megtartott soron következı ülésérıl Jelen vannak: Pap József alpolgármester Berecz Pál képviselı Harangozó

Részletesebben

Kivonat Tolna Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. január 20-i ülése jegyzıkönyvébıl

Kivonat Tolna Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. január 20-i ülése jegyzıkönyvébıl 2009. január 20-i ülése könyvébıl 1/2009. (I. 20.) Kt. határozata a koncessziós szerzıdés tervezetének módosításáról: 1. Tolna Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a 299/2008. (XII. 10.) Kt. határozat

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. március 18-án megtartott nyilvános ülésén hozott rendeletei, határozatai

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. március 18-án megtartott nyilvános ülésén hozott rendeletei, határozatai Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. március 18-án megtartott nyilvános ülésén hozott rendeletei, határozatai Rendelet száma Tárgy Kód 6/2010. (III. 25.) Hajdúnánás Városi Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 J E G Y Z İ K Ö N Y V Mely készült: Bakonykuti Önkormányzat Képviselı Testületének 2008. szeptember 15-én 9.00 órakor megtartott nyilvános testületi ülésérıl. Az ülés helye: Községháza 8046 Bakonykúti,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2004. december 16-án megtartott soros ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester Babarczi

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó

T á j é k o z t a t ó Közoktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata Salgótarján, Kassai Sor 2. Tel.: 32/423-227, 423-228 Fax: 32/423-238 E-mail: oigsz@mail.globonet.hu T á j é k o z t a t ó a közoktatási intézmények takarítási,

Részletesebben

Közgyőlési határozatok

Közgyőlési határozatok Közgyőlési határozatok 2009 Az MNOÖ Közgyőlésének 1/2009 (02.14.) számú határozata: A Közgyőlés úgy dönt, hogy Pilisvörösvár Város Önkormányzatával a Friedrich Schiller Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 3/1993.(II.19.)KT r e n d e l e t e A helyi iparőzési adóról

Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 3/1993.(II.19.)KT r e n d e l e t e A helyi iparőzési adóról Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 3/1993.(II.19.)KT r e n d e l e t e A helyi iparőzési adóról Módosítva: 13/1993.(V.28.) KT, 1/1994.(I.28.) KT, 6/1994.(IV.22.)KT, 23/1995.(VIII.25.) KT,

Részletesebben

Jegyzıkönyv. a Pénzügyi Bizottság 2010. március 23-án 16 óra 00perckor megtartott nyilvános és rendes, valamint zárt ülésérıl.

Jegyzıkönyv. a Pénzügyi Bizottság 2010. március 23-án 16 óra 00perckor megtartott nyilvános és rendes, valamint zárt ülésérıl. 1 Jegyzıkönyv a Pénzügyi Bizottság 2010. március 23-án 16 óra 00perckor megtartott nyilvános és rendes, valamint zárt ülésérıl. Jelen vannak a Pénzügyi Bizottság részérıl: Varju Zoltán, a Bizottság elnöke,

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak. Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 500/2009. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Pilis Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2005. február 23-án 16 órai kezdettel megtartott ülésérıl Jelen vannak: - Csikós János polgármester - Tóth Tibor alpolgármester

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. Jelen vannak: Rédai János polgármester, Ács Gyuláné, Bana Lajosné, Gelléné Tokai Erzsébet képviselık

J e g y z ı k ö n y v. Jelen vannak: Rédai János polgármester, Ács Gyuláné, Bana Lajosné, Gelléné Tokai Erzsébet képviselık J e g y z ı k ö n y v Készült: Kuncsorba Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. július 30-i rendkívüli n y í l t ülésén Az ülés helye: Községháza tanácskozó terme Jelen vannak: Rédai János polgármester,

Részletesebben

2009. évi költségvetése

2009. évi költségvetése 3. napirendi pont Megtárgyalják: - első fordulóban Pénzügyi és Vagyonkezelő Bizottság 01/42-2/2009. - második fordulóban közgyűlés bizottságai Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnökének e l ő t e r j

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 210-13/2000. J E G Y Z İ K Ö N Y V

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 210-13/2000. J E G Y Z İ K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 210-13/2000. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2000. október 19-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Szalai Tünde, Koós Mariann, Dr. Balázs Lajos, Hujber Lászlóné intézményvezetık. Szaka Zsolt az AVE Zöldfok Zrt.

JEGYZİKÖNYV. Szalai Tünde, Koós Mariann, Dr. Balázs Lajos, Hujber Lászlóné intézményvezetık. Szaka Zsolt az AVE Zöldfok Zrt. JEGYZİKÖNYV Készült Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. április 26-án megtartott nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Mészáros Miklós polgármester Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı Dr.

Részletesebben

visszaigazolására szolgáló dokumentumokat és egyéb bizonylatokat, amelyeket a Felek egymás között kicseréltek vagy kicserélésre kerülnek. 1.

visszaigazolására szolgáló dokumentumokat és egyéb bizonylatokat, amelyeket a Felek egymás között kicseréltek vagy kicserélésre kerülnek. 1. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2010. január hó 21-én tartott nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A Tárgy: A CIB Bank Zrt.-vel kötött keretszerzıdés A közgyőlés 17 igen,

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZLÖNY

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZLÖNY 2008. évi 1. szám 2008. január KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZLÖNY A KOMÁROM - ESZTERGOM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA TARTALOMJEGYZÉK Szám Tárgy Oldal A közgyőlés 2008. január 31-ei ülése SZEMÉLYI

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Komló Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. szeptember 20-iki rendkívüli ülésérıl Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint A polgármester köszöntötte a megjelenteket,

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 220-4/2005. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2005. március 24-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2013. január 15-én 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak: Pádár

Részletesebben

2011/7. szám ÖNKORMÁNYZATI HÍREK 269.

2011/7. szám ÖNKORMÁNYZATI HÍREK 269. 2011/7. szám ÖNKORMÁNYZATI HÍREK 269. ISSN 1215 4261 TARTALOMJEGYZÉK SZÁM TÁRGY OLDALSZÁM A MEGYEI KÖZGYŐLÉS HATÁROZATAI száma 80/2011. (IV. 29.) MÖK határozat 81/2011. (IV. 29.) MÖK határozat 82/2011.

Részletesebben

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 4/2007. (III. 21.) sz. rendelete 5. (1) bekezdése alapján a

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. december 19-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. december 19-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/38-33/2012. JEGYZİKÖNYV 2012. december 19-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterem 8130 Enying, Kossuth u. 26. Pıdör Gyula polgármester,

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Király Árpád polgármester szavazásra teszi fel Tóth Csaba alpolgármester személyében a

JEGYZİKÖNYV. Király Árpád polgármester szavazásra teszi fel Tóth Csaba alpolgármester személyében a Csepreg Város Önkormányzat 25/2010. JEGYZİKÖNYV Készült Csepreg Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. november 10-én megtartott ülésérıl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Tanácskozó terme

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2012. július 13-án (péntek) napjára du. 16.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. I. N y i l v á n o s ü l é s

M E G H Í V Ó. 2012. július 13-án (péntek) napjára du. 16.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. I. N y i l v á n o s ü l é s BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselőtestület 8296 Monostorapáti Száma: 273-6/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2012. május 29- én /kedden/ 18.00 órai kezdettel

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2013. február 13-án 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak: Pádár

Részletesebben

MUNKAANYAG A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI

MUNKAANYAG A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI FÖLDMŐVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM IGAZSÁGÜGYI ÉS RENDÉSZETI MINISZTÉRIUM 41.381/5/2007 ELİTERJESZTÉS a Kormány részére a földrendezı és földkiadó bizottságokról szóló 1993. évi II. törvény

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2008. február 21-én megtartott ülésérıl

J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2008. február 21-én megtartott ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI ÉS MEZİGAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 1/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2008. február 21-én megtartott ülésérıl Határozatok száma: 1-2.

Részletesebben

Nemti Község Önkormányzatának Képviselı-testülete Nemti. 43/2009. (X.26.) határozat. Határozat

Nemti Község Önkormányzatának Képviselı-testülete Nemti. 43/2009. (X.26.) határozat. Határozat Nemti Község Önkormányzatának Képviselı-testülete Nemti 43/2009. (X.26.) határozat Határozat Nemti Község Önkormányzatának Képviselı-testülete a Körjegyzıség Szervezeti és Mőködési Szabályzatát megtárgyalta,

Részletesebben

31. PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE. E L İ T E R J E S Z T É S a Képviselıtestület 2009. április 1-jei ülésére. Tárgy: Döntés pályázatok benyújtásáról

31. PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE. E L İ T E R J E S Z T É S a Képviselıtestület 2009. április 1-jei ülésére. Tárgy: Döntés pályázatok benyújtásáról PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fı utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 31. E L İ T E R J E S Z T É S a Képviselıtestület 2009. április 1-jei ülésére Tárgy: Döntés pályázatok benyújtásáról Elıadó:

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu Száma:13-38/2007. J E G Y Z Õ K Ö N Y V

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 260-10/2003. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2003. október 16-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2012. május 31-én (csütörtök) napjára de. 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

M E G H Í V Ó. 2012. május 31-én (csütörtök) napjára de. 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30,

Részletesebben

Mórahalom város Képviselıtestülete 11/1994. (V.1.) Ör. rendelete a közmőves víz- és csatornadíjak megállapításáról *

Mórahalom város Képviselıtestülete 11/1994. (V.1.) Ör. rendelete a közmőves víz- és csatornadíjak megállapításáról * Mórahalom város Képviselıtestülete 11/1994. (V.1.) Ör. rendelete a közmőves víz- és csatornadíjak megállapításáról * Mórahalom város Képviselıtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 14933-2/2007. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak Város Képviselı-testülete

Részletesebben

N a p i r e n d: l./ Tájékoztató a Közösségi ház felújítási költségeinek elszámolása lezárásáról

N a p i r e n d: l./ Tájékoztató a Közösségi ház felújítási költségeinek elszámolása lezárásáról J e g y z ı k ö n y v Készült Keszü Község Önkormányzata Képviselı-testülete 2013. szeptember 9.-i ülésérıl. Jelen vannak: Buday-Sántha Attila polgármester, Lezsák Rudolf alpolgármester, Antal Tamás, András

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Nyáregyháza Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2006. november 14. napján délután 17.00 órai kezdettel megtartott soron következı nyilvános ülésérıl, Nyáregyháza,

Részletesebben

Szörfi István Jegyzı

Szörfi István Jegyzı Elıterjesztés Tárgy: 2011. évi költségvetési koncepció. Elıterjesztı: Szörfi István, jegyzı Tisztelt Képviselık! A 2011. évi költségvetési koncepció az elızı évek bevált gyakorlatának megfelelıen szöveges

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bagi Polgármesteri Hivatal tárgyalójában 2014. február 05-én megtartott képviselőtestületi ülésén. Jelen vannak: Tóth Gábor polgármester, Dr. Balatoni Gyöngyi alpolgármester,

Részletesebben

J E L E N T É S a lejárt határidejő határozatok végrehajtásáról és a két ülés között történt fontosabb eseményekrıl

J E L E N T É S a lejárt határidejő határozatok végrehajtásáról és a két ülés között történt fontosabb eseményekrıl 1 Pomáz Város Önkormányzata 2/2013.ÖTÜ. J E L E N T É S a lejárt határidejő határozatok végrehajtásáról és a két ülés között történt fontosabb eseményekrıl 150/2012.(IX.18.)sz.Ök.határozat Pomáz Város

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2008. szeptember 24-én megtartott munkaterv szerinti ülésérıl

Jegyzıkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2008. szeptember 24-én megtartott munkaterv szerinti ülésérıl Jegyzıkönyv Készült 2008. szeptember 24-én megtartott munkaterv szerinti ülésérıl Jelen vannak:novák Lajos polgármester Dénes Kálmánné alpolgármester Szilágyi Gábor Ifj. Paulusz József Cseh János Marton

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. Jelen vannak: Lehota Vilmos polgármester. Erdélyi Zsolt, Fodor Béla, Lehoczki Zoltán, Szegedi Csaba, Tóth József, Tóth Sándor,

J e g y z ı k ö n y v. Jelen vannak: Lehota Vilmos polgármester. Erdélyi Zsolt, Fodor Béla, Lehoczki Zoltán, Szegedi Csaba, Tóth József, Tóth Sándor, J e g y z ı k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 2007. június 28.-án 17 órai kezdettel megtartott n y i l v á n o s ülésérıl. Jelen vannak: Lehota Vilmos polgármester Tasi

Részletesebben

Pusztaszabolcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2008. március 27-én megtartott nyílt ülésén hozott Határozat tartalma

Pusztaszabolcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2008. március 27-én megtartott nyílt ülésén hozott Határozat tartalma Pusztaszabolcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testülete 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Tel./fax: 25/273-002; 25/273-036; 25/271-833 honlap: www.pusztaszabolcs.hu e-mail: polghivatal@pusztaszabolcs.hu

Részletesebben