INGATLANGAZDÁLKODÁSI TERVJAVASLATA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "INGATLANGAZDÁLKODÁSI TERVJAVASLATA"

Átírás

1 III-41/4375/2013. sz. határozat 1. sz. melléklete A MIK Zrt évi INGATLANGAZDÁLKODÁSI TERVJAVASLATA I. BÉRLEMÉNYSZOLGÁLTATÁS Az ingatlangazdálkodási feladatok közül az önkormányzati lakások és nem lakáscélú helyiségek üzemeltetésével, kezelésével, ill. fenntartásával kapcsolatos bevételi és kiadási előirányzatok az állami támogatásból megvalósított ingatlanok adataival összevontan szerepelnek. Mind a bevételi, mind a kiadási adatok áfa nélküli nettó értékek. Adatok: eft-ban Megnevezés évi terv évi várható évi terv Bérleménydíj előírás Lakásbérleti díj Egyéb bérleti díjak Fűtési díjak Helyiségek bérleti díja FPP bérleti díj előírás Bérbeadással kapcs.egyéb bevételek Földbérlemények Bérleménydíj előírás összesen: Tárgyidőszaki hátralékképződés Előző időszaki hátralékára befizetés Bérleti jog átruházási díj FPP speciális bevételei Egyéb bevételek Bevétel összesen: Közületi bérbeszámítás technikai bevétele Bérleménydíj bevételi előirányzat: évi teljesülés A l a k á s o k vonatkozásában bérleti díj előírása 99,48 %-os szinten, a h e l y i s é g e k é 112,53 %-os az FPP helyiségeké 100,75 %-os értéken teljesült. A földbérlemények előírása a tervszintet meghaladóan 0,83 MFt-tal magasabban realizálódik. A kapcsolódó előírások ( fűtés, szemét..) a tervnél 1,8 MFt-tal magasabban realizálódtak. Az összes bérleménydíj előírás értéke 1.783,89 M Ft, mely fenti tényezőket figyelembe véve 102,13 %-os, a tervezettől 37,25 MFt-tal magasabban alakult. A hátralékképződési mutatók mind a tárgyidőszaki hátralékképződés esetében, mind az előző időszaki befizetésnél a tervezetthez képest negatív eredménnyel alakultak. A hátralékképződés adatainak együtteséből adódik, hogy a halmozott hátralék-állomány a lakosság körében 57,8 MFt-tal nőtt, amely egy havi lakossági bérleti díjelőírás közel kétharmadának felel meg. A közület esetében ugyanez az adat 48,6 MFt, amely egy havi kiszámlázáshoz viszonyítva 49 %-os érték. A halmozott hátralék a leírások után 91 MFt-tal nőtt.

2 Az egyéb bevételeknél jelentősebb eltérés a késedelmi kamatnál van, amely 39,39 %-os teljesülével elmarad a várakozástól. A hátralék alakulására kedvezőtlenül hatott a rokkantnyugdíjakból való letiltások részleges leállítása, és az adósságkezelési szabályok megváltoztatása. A behajtási cselekmények száma évről-évre nő, lakosság fizetőképessége viszont tendenciózusan romlik, így a jelentős erőfeszítések ellenére is ebben az évben a halmozott hátralékok növekedése következett be. A rendelkezésre álló bérleti díj bevétel fentiek alapján várhatóan a tervszinthez közel realizálódik, 98,60 %-kal, 1.710,6 MFt értékben, ami 24,0 MFt-os elmaradás a tervhez képest évi terv A lakosságnál a évi fogyasztói árindexnél alacsonyabb mértékű, a közületnél infláció szintű díjemelés történik. Az előírások tervezésénél évben a kötvények finanszírozásához szükséges lakás és kereskedelmi célú ingatlan értékesítés miatt, bérleti díj kieséssel is számolni kell. Az emelések, illetve a kiesések, együttes hatásaként mindössze 22,8 MFt-os 1,28 %- előírás növekmény kalkulálható. A hátralékok 2012-ben tapasztalt növekedési ütemének megfékezése érdekében év február hónaptól új követeléskezelési szabályzat lép életbe a holding keretszabályzata alapján, új követeléskezelési, behajtási elemek beiktatásával. A lakosság esetében is bevezetésre kerül a késedelmes fizetések utáni azonnali kamat kiterhelés, illetve a személyes felkeresés bevezetését is tervezzük. A hátralékoknál érdemi javulás azonban, a továbbra is stagnáló gazdasági adatok alapján nem prognosztizálható, erőteljes behajtás mellett sem. A bevételeknél 33 MFt-os növekményt várunk, az összes realizálható bevétel 1.743,7 MFt-ra tehető. A bevételek felhasználását az alábbiak szerint foglaltuk össze: Adatok: eft-ban Megnevezés évi terv évi várható évi terv Ingatlankezelési és nyilvántart. normatíva Közüzemi költség Kezelői díjak Bonyolítói díjak Lakásleadás térítési díja, helyiség bérleti jog Egyéb felhasználások Kezelési üzemeltetési kiadások év: A normatív ingatlankezelési kiadások 4 éves szünet után 2012-ben az infláció szintjével emelkedtek. A közüzemi díjak a tervezetthez képest jelentős túllépést mutatnak, amelyben az egyik korábbi gázszolgáltatóval történő elhúzódó elszámolás, illetve a társasházak üzemeltetési költségeinek vártnál magasabb szintje játszott szerepet. A társasházaknál tapasztalható volt, hogy az üzemeltetést veszélyeztető közös költség hátralék szint miatt, a közös költséget emelték magasabb mértékkel. A kezelői díj, a bonyolítói díj, illetve az egyéb kiadások összességében közel tervszinten alakultak.

3 2013. év: Az ingatlangazdálkodás területén a hatékonyság javítása érdekében szükségessé vált intézkedések, - mint pl. a felerősített hátralékkezelés, a bérleti jogviszonyok rövidebb időre történő megkötése és a jogosultságok, valamint a bérlői magatartás és rendeletetés-szerű használat gyakoribb felülvizsgálata, az avult telepek felszámolását célzó többletfeladatok végrehajtása, az adminisztrációs és műszaki állomány minőségi fejlesztését is igényli, amely alátámasztja a normatíva emelés szükségességét, a meglévő kezelt bérleményszám és terület mellett is. Fentiek alapján az éves inflációtól alacsonyabb mértékű 4 %-os, összességében 25 millió Ftos nagyságrendű normatíva emelést kértünk az előirányzatban figyelembe venni. A közüzemi és egyéb kiadásokat inflációs emeléssel, illetve bázis alapon terveztük. A karbantartási keret terhére 35 MFt elkülönítésre került az avult telepek felszámolása érdekében szükséges kiadásokra lakásleadás térítési díja jogcímen, amelyet konkrét bérleti jogok visszavásárlására, illetve üres lakások felújítására kívánunk felhasználni. A karbantartási célú felhasználások az alábbiak szerint alakulnak: Adatok: eft-ban Megnevezés évi terv évi várható évi terv Gyorshibaelhárítás Üres lakás felújítás és bérbeszámítás Állagmegóvás és pollenvédelem Érintésvédelem TÉK, részleges felújítás, bontás Karbantartási felhasználások összesen: Tárgyév: A megüresedett, illetve a hasznosításra átvett ingatlanok állagmegóvása őrzése elengedhetetlen Az intézményi hálózat átszervezése kapcsán egyre több intézmény kerül át társaságunkhoz hasznosításra. A felhasználás itt tervszintű volt. Mivel a Lakásalap évek óta forráshiányos, az üres lakások felújítására a karbantartási keretből különítettünk el. Jelentős nagyságrendet képvisel a lakók által a beköltözéskor elvégzett bérbeadói feladatot jelentő felújítás összege, amelyet bérbeszámítással rendezünk. A felújítási tartalom meghatározásakor a szűkös források miatt az éppen szükséges minimumra törekszünk, ez látszik a tényadat 50 % alatti teljesülésén. A bevételi adatok tervezettől elmaradó realizálódása, illetve a közüzemi kiadások nagyságrendje miatt a karbantartási kiadások visszafogásra kerültek, gyakorlatilag a halaszthatatlan munkálatok kerülnek elvégzésre. A kötvényalapra történő átvezetésnél évben jelentős az eltérés a terv, illetve a tény között. A kötvény finanszírozásához kapcsolódóan az októberi közgyűléssel jóváhagyásra került, hogy a PPP bérleti díjak közüzemi költségekkel csökkentett befolyt bevétele a kötvény visszafizetéséhez legyen rendelve. Ez kiadásként jelentkezik a bérleményszolgáltatásnál. A PPP lakások kötvény fedezetként elszámolható bevétele években összesen 96 MFt, amelyből 90,2 MFt, költségvetési kiadása áthúzódik 2013-ra, mivel előirányzat túllépést generált volna.

4 Fentiek lapján 2012-ben a tervezett 80 MFt-os megtakarítással szemben a költségvetési könyvelt egyenleg 59 MFt-os megtakarítás, az áthúzódó kiadást is figyelembe véve ténylegesen 31,3 MFt-os túllépés keletkezett évre, figyelemmel a realizálható bevételek nagyságrendjére, a lakásleadás térítési díjra elkülönített összegre, a kötvény átvezetésre a karbantartási kiadások további mérséklése várható. Összesített adatok Adatok: eft-ban Megnevezés évi terv évi várható évi terv Bevételi előirányzat összesen: Kezelési üzemeltetési kiadások Karbantartási felhasználások összesen: Közületi bérbeszámítás technikai kiadás Kötvényalapra történő átvezetés Kiadások összesen: Tárgyévi költségvetési egyenleg Áthúzódó kiadás (Kötvény PPP lak) Tárgyévi bérleti díj maradvány Az előző évek bérleti díj maradványait is figyelembe véve, a pénzügyileg finanszírozott forráshiány év végén 279,7 MFt évre a bérleményszolgáltatás bevételeinek és kiadásainak egyensúlyban tartása a reális lehetőség. Nagyságrendi megtakarítás, költségvetési befizetés az ágazatból nem teljesíthető. Amennyiben mégis keletkezne megtakarítás annak a kötvények visszafizetéséhez rendelését javasoljuk, mivel az értékesítési bevételek bizonytalanok. Ettől eltérő javaslat, csak a kötvényekkel kapcsolatos állami tartozásátvállalás esetén tehető. II. LAKÁSALAP-GAZDÁLKODÁS A évi költségvetésbe a lakásalaphoz kapcsolódóan 76,5 MFt bevételi és kiadási előirányzat került be azzal, hogy a kötvény fedezetét biztosító lakás értékesítések teljesült adatai alapján év közben kerülnek az előirányzatok módosításra. A normál bevételek összességében 83,9 MFt értékben realizálódtak, a régóta húzódó Rompetrol értékesítési bevétel befolyásának köszönhetően. A fix törlesztő részlet, illetve tehermentesítési bevételek a tervezett kevéssel túlhaladó szinten alakultak

5 Adatok: e Ft-ban Lakásalap Éves terv Éves tény Éves Terv NYITÓ Lakásalap maradvány: Készpénzes lakásértékesítés Tehermentesítés Törlesztő részletek+ késedelmi kamat Szolgálati lakás ért. bev Tárgyévi bevételek: Társasház felújítási hozzájárulás és Panel program önrész Díjak, költségek Összes felhasználás: Panel Program önrész szükséglete Előfinanszírozás költsége ZÁRÓ Lakásalap maradvány: A forráshiány tárgyidőszakban mintegy 13,5 MFt-tal csökkent ra 33 MFt bevétel várható a törlesztő részletekből. Ez a normál társasházi felújítási hozzájárulásokra a bonyolítói díjakra elég. A költségvetésben kiadási előirányzatként évre a bevétellel azonos összegű 33 MFt összeg szerepel. Továbbra sem biztosított a Panel programos önrész forrása. A forráshiány tovább fog nőni. Erre minden évben kértünk külön forrás biztosítását, hiszen már 2009-ben is nyilvánvaló volt, hogy a lakásalap bevételei nem elegendőek e jelentős nagyságrendű kiadás finanszírozására. Társaságunk a lakossági támogatási program kiemelt jelentősége miatt az Önkormányzati vállalt kötelezettséget a bevételeken túl is teljesítette. A költségvetési forrás igénylés érvről évre elutasításra került. A jelenlegi előfinanszírozás tulajdonképpen ebből fakad, hiszen évek között összesen eft került kifizetésre ezen a jogcímen. A 2013 évre várható összege 16,5 MFt. KÖTVÉNYES LAKÁSALAP Adatok: e Ft-ban Kötvényes Lakásalap Éves terv Éves tény Éves Terv Készpénzes lakásértékesítés Törlesztő részletek, tehermentesítés Tárgyévi bevételek: Értékesítési díjak, költségek Kötvényalapra történő átvezetés Összes felhasználás: A kötvény visszafizetéshez szükséges bevételek területén a lakáspiac kritikus állapota tükröződik a évi számadatokon év decemberében jóváhagyásra került az első lakáscsomag 26 db lakást érintően, már az új lakásértékesítési rendeletnek megfelelően. III. ÖNKORMÁNYZATI INGATLANOK ÉRTÉKESÍTÉSE

6 2012. tárgyévi ingatlanértékesítési előirányzatként 120 MFt szerepelt a költségvetésben, amelyet 161 MFt-ra emelt az előző évről áthúzódó előirányzat e Ft-os összege évi realizált bevétel ingatlan típusonként részletezve (adatok Ft-ban) Realizált értékesítési bevétel ÖSSZESEN Garázs, garázs alatti terület Építési telek Telek kiegészítés Magánszemély által elf.terület Nem lakás célú helyiség Szolgálati. Garázs Késedelmi kamat Ingatlangazdálkodás bruttó bevétele Pénzügyi elszámolás Önkormányzatnak beutalt összeg: Csereérték Fizetendő áfa: Bevételi előirányzat teljesülés A tárgyévi pénzmaradvány Ft január hónapban került befizetésre évi ingatlanértékesítési előirányzatok 2013-ban a költségeket fedező mintegy 25 MFt-os bevételen túl minden értékesítési bevétel a kötvény visszafizetését kell, hogy szolgálja. A kötvény kötelezettségek teljesítéséhez 300 MFt kereskedelmi és 200 MFt lakásértékesítési bevétel kell. Az ingatlan értékesítés a megbízási szerződés szerint pénzforgalommal érintett előirányzat, azaz az értékesítési bevételek közvetlenül beutalásra kerülnek az Önkormányzat számlájára. A kereskedelmi célú ingatlanértékesítés kötvények visszafizetéséhez rendelése, a hozzárendelt bevételek erejéig pénzforgalom nélküli előirányzatnak minősül, ezért e tekintetben szükséges a megbízási szerződés módosítása. Az előző évről, évekről áthúzódó ingatlan értékesítési előirányzatok törlését indítványozzuk, mivel a tárgyévi értékesítésnél a kötvény visszafizetésnek prioritást kell kapnia. IV. KÖTVÉNYKIBOCSÁTÁS

7 A kötvény 4 éves prolongációját a bank jóváhagyta, de tárgyévi felhalmozási kötelezettség előírása mellett, amely év végére forráshiány kialakulását vetítette elő, amelynek mérséklésére költségvetési beavatkozás lett volna szükséges a bérleményszolgáltatásnál, illetve az ingatlan értékesítésnél jelzett előirányzat átcsoportosításokkal. E törekvéseinket a Tulajdonos önkormányzat forráshiány miatt elutasította. A Közgyűlés októberi ülésén jóváhagyta a kötvénnyel kapcsolatos elszámolási elveket, amely alapján megosztásra kerülnek a MIK Zrt. és az Önkormányzat között a kamatköltségek, a kamatbevételek és a felhalmozási kötelezettség. Új kötvény finanszírozási tételként jóváhagyásra került a PPP lakások befolyt bevétele tól visszamenőleg, amely korábban a bérleményszolgáltatás bevételeként került elszámolásra. A MIK Zrt évben összesen 565 MFt saját hasznosítási bevételt biztosított a kötvényalap számára, amely az Ipari Parkból származó bérleti díjból, illetve értékesítési bevételből, a Szemere u. 5. sz. bérbe adásából illetve egyéb hasznosítási bevételből származott. A vizsgált időszakban a forráshiány az ipari parki terület értékesítések alapján jelenleg a évi 229,3 MFt-os záró állományhoz képest 40 MFt-ra mérséklődött. A évi PPP kiadások, a felhalmozási és kamatfizetési kötelezettségek teljesítéséhez a képződő kamatokon, az FPP és PPP többletbevételeken, illetve a MIK Zrt. által biztosított bevételeken túl összesen 500 MFt értékesítési bevételre van szükség. Ennek összetételét 200 MFt-os lakásértékesítésből 300 MFt-ot pedig kereskedelmi célú ingatlanok értékesítéséből tervezzük.

8 VÁROST ÉPÍTÜNK I. KÖTVÉNY adatok eft-ban várható Halmozott terv Halmozott KIBOCSÁTÁS, FELHASZNÁLÁS Fejlesztési források 1 Kibocsátott kötvény értéke Fejlesztésre fordítható bevételek I. ( 1;2) Fejlesztési források összesen Fejlesztési költségek 3 Fonoda úti ingatlanfejlesztés József A.53.ingatlanfejlesztés Belvárosi rehabilitáció Kis-hunyad u Iparterület előkészítés Repülőtéri ingatlan vásárlás, egyéb MIK felhasználás II. ( 3;8) Fejlesztési kölségek III. = I.-II. Felhasználások egyenlege BEVÉTELEK, MEGTÉRÜLÉS Pénzbevételek 9 Kamat bevételek FPP többlet bevételek MIK célú felhasználás kamat áthárítás Egyéb bevételek ( ing ért, tám. Ip park hazsn) IV. (9;11) Bevételek összesen HOLCIM támogatás Fonoda u Ingatlan vásárlásra átcsop. Többlet bevétel -24 ( Fonoda 987 ) Felújításra átcsoportosított többlet bevétel V. (12;14) Fejlesztésre fordított pénzbevételek VI. =IV.-V. Megtérülési bevételek össz: Pénzügyi költségek 15 Kibocsátás költségei Kamatfizetés Egyéb költség (szla vezetés) VII. (15;18) Pénzügyi költségek összesen: VIII. = VI.-VII. Megtérülési egyenleg bázis +III.+VIII HALMOZOTT PÉNZMARADVÁNY ELHELYEZETT ÓVADÉK TÉNYLEGES PÉNZMARADVÁNY

9 VÁROST ÉPÍTÜNK II. KÖTVÉNY adatok eft-ban várható Halmozott 2013 Halmozott KIBOCSÁTÁS, FELHASZNÁLÁS Fejlesztési források 1 Kibocsátott kötvény értéke Fejlesztésre fordítható bevételek 0 I. ( 1;2) Fejlesztési források összesen Fejlesztési költségek 3 Szemere u. 5. ingatlan vásárlás Portfóliós befizetés PPP konstrukció bérleti díja Belváros felújítása, iparterületek Miskolci Ipari Park felhasználás II. ( 3;7) Fejlesztési költségek III = I.-II. Felhasználások egyenlege BEVÉTELEK, MEGTÉRÜLÉS Pénzbevételek 8 Kamat és árfolyamkülönbözet Portfóliós lakás értékesítés bevétele Szemere 5 hasznosítási bevétel Ipari park hasznosítási bevétel MIK célú felhasználás kamat áthárítás IV. (8;12) Bevételek összesen V. Fejlesztésre fordított pénzbevételek 0 VI. =IV.-V. Megtérülési bevételek össz: Pénzügyi költségek 13 Kibocsátás költségei Kamat fizetés Értékesítés járulékos költségei Egyéb költség VII. (13;16) Pénzügyi költségek összesen: VIII. = VI.-VII. Megtérülési egyenleg bázis +III.+VIII. HALMOZOTT PÉNZMARADVÁNY HALMOZOTT ELHELYEZETT ÓVADÉK TÉNYLEGES PÉNZMARADVÁNY Miskolc, február 18. Szélyes Domokos vezérigazgató

A MIK Zrt. 2015. évi

A MIK Zrt. 2015. évi A IV-53/271.304/2015. határozat 1. sz. melléklete A MIK Zrt. 2015. évi INGATLANGAZDÁLKODÁSI TERVJAVASLATA I. BÉRLEMÉNYSZOLGÁLTATÁS Az ingatlangazdálkodási feladatok közül az önkormányzati lakások és nem

Részletesebben

VÁROST ÉPÍTÜNK I. és II. KÖTVÉNYEK FEJLESZTÉSI FORRÁSAINAK FELHASZNÁLÁSA

VÁROST ÉPÍTÜNK I. és II. KÖTVÉNYEK FEJLESZTÉSI FORRÁSAINAK FELHASZNÁLÁSA Városház tér 8 Városház tér 16 Városház tér 18 Városház tér 20 Royal köz ÉPÜLETEK 2005 I. 2006 I. 2006 II. MIK ZRT Tervezési, kivitelezési és bonyolítói költségek + Társasházak 40 %-os támogatása 2007

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2017. szeptember 22. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

Pécel város Önkormányzatának működési mérlege

Pécel város Önkormányzatának működési mérlege Pécel város Önkormányzatának működési mérlege z.3 jelű melléklet Bevétel Kiadás megnevezése Összeg megnevezése Összeg Intézményi müködési bevétel 77 644 Költségvetési címek müködési kiadásai Helyi adók

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó a évi költségvetés I. negyedévi alakulásáról

T á j é k o z t a t ó a évi költségvetés I. negyedévi alakulásáról Berhida Város Polgármesterétől 8181. Berhida, Veszprémi u. 1-3. Tel.: 88/585-621 Fax: 585-620 Tisztelt Képviselő-testület! T á j é k o z t a t ó a 2013. évi költségvetés I. negyedévi alakulásáról A 2013.

Részletesebben

Hidegség Község Önkormányzatának 2012. III. negyedévi beszámolója

Hidegség Község Önkormányzatának 2012. III. negyedévi beszámolója Készítette: Zsirai Alajosné gazd.főelőadó Előterjesztés Hidegség Község Önkormányzatának 2012. III. negyedévi beszámolója Tisztelt Képviselő-testület! BEVÉTELEK ALAKULÁSA Hidegség Község Önkormányzatának

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET május 24-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET május 24-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 95/2018 ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2018. május 24-i ülésére Tárgy: Beszámoló Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzatának

Részletesebben

NETTO80 - Nettósított Önkormányzati költségvetési jelentés # Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat

NETTO80 - Nettósított Önkormányzati költségvetési jelentés # Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat # Megnevezés Eredeti Módosított ből 01 Rendszeres személyi juttatás (511) (=02/09) 2 957 186 3 118 601 2 949 110 0 02 Nem rendszeres személyi juttatás (512-517) (=02/42) 484 659 639 926 601 202 0 03 Külső

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ év

KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ év 4. melléklet KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ 2013. év I. BEVÉTELEK ALAKULÁSA A Sajó-Bódva Völgye és Környéke legfőbb bevételi forrása a társult önkormányzatok által fizetett tagdíj. A tagdíj mértéke 2008. január

Részletesebben

27. számú melléklet. Szöveges indokolás Óbarok Község Önkormányzata évi költségvetésének teljesítéséről

27. számú melléklet. Szöveges indokolás Óbarok Község Önkormányzata évi költségvetésének teljesítéséről 27. számú melléklet Szöveges indokolás Óbarok Község Önkormányzata 2008. évi költségvetésének teljesítéséről I. TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEK: Az önkormányzat bevételei közül három jogcímen történő

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2019. május 23. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó Martfű Város Polgármesterétől T Á J É K O Z T A T Ó a 2009. évi pénzügyi terv I. félévi teljesítéséről Tisztelt Képviselő-testület! Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. sz. törvény 79.. (1) bekezdésében

Részletesebben

A Baranya Megyei Levéltár évi éves gazdasági beszámolója

A Baranya Megyei Levéltár évi éves gazdasági beszámolója A Baranya Megyei Levéltár 2007. évi éves gazdasági beszámolója Intézményünk 2007. évben gazdasági tevékenységét a Baranya Megyei Önkormányzat Gazdasági Igazgatóságához integráltan, gazdaságilag részben

Részletesebben

Önkormányzati költségvetési jelentés

Önkormányzati költségvetési jelentés Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala szerv, előirányzat megnevezése Önkormányzati költségvetési jelentés 1 2 5 4 0 2 3 0 0 0 3 3 0 0 0 2 2 0 0 6 szektor megye településtípus PIR-törzsszám év oldal Államháztartási

Részletesebben

2011 Elemi költségvetés

2011 Elemi költségvetés A fejezet megnevezése, székhelye: Irányító szerv: Számjel 597924 1051 06 01/00 254801 PIR-törzsszám Szektor Fejezet Címrend ÁHT A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 4025 Debrecen Széchenyi utca

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. Szálka Község Önkormányzata 2012. évi költségvetésének III. negyedévi teljesítéséről

T Á J É K O Z T A T Ó. Szálka Község Önkormányzata 2012. évi költségvetésének III. negyedévi teljesítéséről T Á J É K O Z T A T Ó Szálka Község Önkormányzata 2012. évi költségvetésének III. negyedévi teljesítéséről Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV törvény 87. (1) bekezdése alapján a helyi önkormányzatok

Részletesebben

Az önkormányzat és költségvetési szervek bevételei forrásonként

Az önkormányzat és költségvetési szervek bevételei forrásonként Az önkormányzat és költségvetési szervek bevételei forrásonként 1-A sz. melléklet ÖSSZESEN I.: MÛKÖDÉSI BEVÉTELEK 424 389 4 196 644 4 621 033 INTÉZMÉNYI MÛKÖDÉSI BEVÉTELEK 424 389 1 192 040 1 616 429 Hatósági

Részletesebben

Az előterjesztés részét képezi az egyszerűsített beszámoló felülvizsgálata alapján készített könyvvizsgálói jelentés.

Az előterjesztés részét képezi az egyszerűsített beszámoló felülvizsgálata alapján készített könyvvizsgálói jelentés. A számviteli törvény előírásai szerint minden gazdálkodónak működéséről, vagyoni helyzetéről, pénzügyi- és jövedelmi viszonyainak alakulásáról a naptári évre vonatkozóan beszámolót kell készítenie. A költségvetési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a megyei önkormányzat 2014. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről

ELŐTERJESZTÉS a megyei önkormányzat 2014. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. Tel.: 82/501-201 Fax: 82/312-634 e-mail: gelencser.attila@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/620/2014. ELŐTERJESZTÉS a megyei önkormányzat

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület 2014. április 29-ei ülésére a 2013. évi költségvetés végrehajtásáról

BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület 2014. április 29-ei ülésére a 2013. évi költségvetés végrehajtásáról BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület 2014. április 29-ei ülésére a 2013. évi költségvetés végrehajtásáról Alsózsolca Város Önkormányzatának 2013. évi költségvetése végrehajtásáról a következők szerint tájékoztatom

Részletesebben

Előterjesztés Vaszar Község Önkormányzata Képviselő-testületének május 11 i ülésére

Előterjesztés Vaszar Község Önkormányzata Képviselő-testületének május 11 i ülésére Előterjesztés Vaszar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 11 i ülésére Tisztelt Képviselők! Az Vaszar Község Önkormányzat 2015. évi zárszámadásának elfogadásának megelőzően szükséges

Részletesebben

2012 PMINFO - I. negyedév

2012 PMINFO - I. negyedév A megye megnevezése, székhelye: Irányító szerv: Számjel 365028 1251 07 0200 889900 PIR-törzsszám Szektor Megye PÜK Szakágazat A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 2400 Dunaújváros Bartók Béla

Részletesebben

Páty Község Önkormányzata évi I. félévi Pénzügyi beszámolója TARTALOMJEGYZÉK

Páty Község Önkormányzata évi I. félévi Pénzügyi beszámolója TARTALOMJEGYZÉK 1 Páty Község Önkormányzata 2013. évi I. félévi Pénzügyi beszámolója TARTALOMJEGYZÉK I. Bevételek I/1. I/2. I/3. I/4. I/5. I/6. I/7. Az önkormányzat sajátos m ködési bevételei Intézményi m ködési bevételek

Részletesebben

Szentesi Beruházó és Vagyonhasznosító KFT 6600 Szentes, Vásárhelyi út 12. ÜZLETI TERV 2009.

Szentesi Beruházó és Vagyonhasznosító KFT 6600 Szentes, Vásárhelyi út 12. ÜZLETI TERV 2009. Szentesi Beruházó és Vagyonhasznosító KFT 6600 Szentes, Vásárhelyi út 12. ÜZLETI TERV 2009. ÜZLETI TERV Tartalomjegyzék: 1) Vezetői összefoglaló 2. oldal 2) A KFT általános bemutatása 3. oldal 3) Marketing

Részletesebben

Balassagyarmati Törvényszék évi Szöveges beszámoló melléklete. 1. számú melléklet: Költségvetési előirányzatok változása.

Balassagyarmati Törvényszék évi Szöveges beszámoló melléklete. 1. számú melléklet: Költségvetési előirányzatok változása. 1. számú melléklet: Költségvetési előirányzatok változása. Megnevezés Kiadások Előirányzat eft-ban 2015. év 2016. év Változás 2016-2015.év Eredeti Módositott Módosítás Eredeti Módositott Módosítás Eredeti

Részletesebben

Előterjesztés A 2013. szeptember 05-i képviselő-testületi ülésre TÁJÉKOZTATÓ A 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS I. FÉLÉVI TELJESÍTÉSÉRŐL

Előterjesztés A 2013. szeptember 05-i képviselő-testületi ülésre TÁJÉKOZTATÓ A 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS I. FÉLÉVI TELJESÍTÉSÉRŐL Előterjesztés A 2013. szeptember 05-i képviselő-testületi ülésre TÁJÉKOZTATÓ A 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS I. FÉLÉVI TELJESÍTÉSÉRŐL Tisztelt Képviselő-testület! Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

1.. 35.244 eft bevétellel, 28.558 eft kiadással

1.. 35.244 eft bevétellel, 28.558 eft kiadással Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/211.(IV.29.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 21. évi zárszámadásáról és a pénzmaradvány jóváhagyásáról 1.. (1) Tárnokréti Község Önkormányzata

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület 2015. április 29-i ülésére a 2014. évi költségvetés végrehajtásáról

BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület 2015. április 29-i ülésére a 2014. évi költségvetés végrehajtásáról BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület 2015. április 29-i ülésére a 2014. évi költségvetés végrehajtásáról Alsózsolca Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetése végrehajtásáról a következők szerint tájékoztatom

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére 4. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Csabdi Község Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Tájékoztató Csabdi Község a 2015. I. félévi gazdálkodásról Tárgykört

Részletesebben

2013. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2013. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2013. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 10 sora = 2/a. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2/b. számú melléklet 3.

Részletesebben

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2012. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 10 sora = 2/a. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2/b. számú melléklet 3.

Részletesebben

(1) Felhalmozási kiadások előirányzata összesen ezer forint, melyből az intézményfinanszírozás összege ezer Ft.

(1) Felhalmozási kiadások előirányzata összesen ezer forint, melyből az intézményfinanszírozás összege ezer Ft. Iktatószám: SZ/101/15/2012. Pécel Város Önkormányzat Képviselőtestületének 15/2012. (IX. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012.évi költségvetéséről szóló 3/2012. (III. 12.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Pannonhalma Város Önkormányzat.../2012. (...) rendeletének indoklása. az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről RÉSZLETES INDOKLÁS

Pannonhalma Város Önkormányzat.../2012. (...) rendeletének indoklása. az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről RÉSZLETES INDOKLÁS Pannonhalma Város Önkormányzat.../2012. (...) rendeletének indoklása az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről RÉSZLETES INDOKLÁS I. A költségvetés összeállításának általános keretei Az önkormányzat 2012

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2018. november 23. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

A többéves kihatással járó feladatok előirányzatai éves bontásban

A többéves kihatással járó feladatok előirányzatai éves bontásban E.K. jelű mellékklet A többéves kihatással járó feladatok előirányzatai éves bontásban 1/7 1.) Kötvénykibocsátásból eredő visszafizetési kötelezettség E.K. jelű mellékklet Esedékesség XVII. kerület 2015

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó a 2012. évi költségvetés I. negyedévi alakulásáról

T á j é k o z t a t ó a 2012. évi költségvetés I. negyedévi alakulásáról Berhida Város Polgármesterétől 8181. Berhida, Veszprémi u. 1-3. Tel.: 88/585-621 Fax: 585-620 Tisztelt Képviselő-testület! T á j é k o z t a t ó a 2012. évi költségvetés I. negyedévi alakulásáról A 2012.

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2018. május 25. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület szeptember 27-i ülésére

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület szeptember 27-i ülésére 1 Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2012. szeptember 27-i ülésére 202/2012. (IX.27.) sz. előterjesztés Tárgy: I. Javaslat Budakalász Város Önkormányzat 2012.

Részletesebben

3. melléklet a 3/2014.(V.16.) önkormányzati rendelethez Lócs Község Önkormányzatának 2013. év kiadásai és bevételei (ezer Ft-ban) közhatalmi bevételek intézményi működési bevételek 1171 1171 működési célú

Részletesebben

Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

XLI. Adósságszolgálattal kapcsolatos bevételek és kiadások

XLI. Adósságszolgálattal kapcsolatos bevételek és kiadások XLI. Adósságszolgálattal kapcsolatos bevételek és kiadások A fejezet a központi költségvetés devizában és a forintban fennálló adóssága kamat- és egyéb kiadásait, valamint bevételeit tartalmazza. KIADÁSOK

Részletesebben

A KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS ÉS AZ ÁLLAMADÓSSÁG FINANSZÍROZÁSA 2006-BAN

A KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS ÉS AZ ÁLLAMADÓSSÁG FINANSZÍROZÁSA 2006-BAN A KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS ÉS AZ ÁLLAMADÓSSÁG FINANSZÍROZÁSA 2006-BAN FŐ TÉMAKÖRÖK: 1. A központi költségvetés 2005. évi várható finanszírozása. 2. A 2006. évi finanszírozási terv főbb jellemzői. előadók:

Részletesebben

Az önkormányzat által felvett hitelállomány alakulása Lejárat és eszközök szerinti bontásban (e/ft-ban)

Az önkormányzat által felvett hitelállomány alakulása Lejárat és eszközök szerinti bontásban (e/ft-ban) ... évi költségvetéséről Az önkormányzat által felvett hitelállomány alakulása Lejárat és eszközök szerinti bontásban (e/ft-ban) 5. sz. melléklet Sorszám Felvétel Lejárat Hitel állomány december 31-én

Részletesebben

A Csorba Győző Megyei Könyvtár 2008. évi gazdasági beszámolója

A Csorba Győző Megyei Könyvtár 2008. évi gazdasági beszámolója A Csorba Győző Megyei Könyvtár 2008. évi gazdasági beszámolója Intézményünk 2008. gazdasági tevékenységét a Baranya Megyei Levéltárhoz integráltan, szakmai és gazdasági önállóságát megtartva bonyolította.

Részletesebben

A Csorba Győző Megyei Könyvtár 2007. évi éves gazdasági beszámolója

A Csorba Győző Megyei Könyvtár 2007. évi éves gazdasági beszámolója A Csorba Győző Megyei Könyvtár 2007. évi éves gazdasági beszámolója Intézményünk 2007. évben gazdasági tevékenységét a Baranya Megyei Önkormányzat Gazdasági Igazgatóságához integráltan, gazdaságilag részben

Részletesebben

I.mérleg Szekszárd és Környéke Szociális Alapszolgáltatási és Szakosított Ellátási Társulás évi tervezett mérlege

I.mérleg Szekszárd és Környéke Szociális Alapszolgáltatási és Szakosított Ellátási Társulás évi tervezett mérlege I.mérleg Szekszárd és Környéke Szociális Alapszolgáltatási és Szakosított Ellátási Társulás 217. évi tervezett mérlege Bevételek Eredeti előirányzat 217 Kiadások adatok eft-ban Eredeti előirányzat 217

Részletesebben

Előterjesztés 2010. évi költségvetés előirányzat módosítására

Előterjesztés 2010. évi költségvetés előirányzat módosítására Berhida Város Önkormányzat Polgármesterétől 8181. Berhida, Veszprémi u. 1-3. Tel.: 88/585-621 Fax: 585-620 Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés 2010. évi költségvetés előirányzat módosítására Az

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására

E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata 2013. évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 10-i ülésére

Részletesebben

B1-B7. Költségvetési bevételek. Nyim Község Önkormányzatának évi bevételi előirányzatai A B C. Rovat száma B112 0

B1-B7. Költségvetési bevételek. Nyim Község Önkormányzatának évi bevételi előirányzatai A B C. Rovat száma B112 0 1. melléklet a 8/216. (V. 27.) önkormányzati rendelethez B1-B7. Költségvetési bevételek Nyim Község Önkormányzatának 215. évi bevételi ai A B C D E Ssz. Rovat megnevezése Rovat száma Eredeti Módosított

Részletesebben

Cirák Község Önkormányzata Képviselő-testület 1. számú melléklet A kiadási jogcímek részletezése

Cirák Község Önkormányzata Képviselő-testület 1. számú melléklet A kiadási jogcímek részletezése Cirák Község Önkormányzata Képviselő-testület 1. számú melléklet A kiadási jogcímek részletezése 2013. évi TERV Személyi juttatások EI 10 886 - rendszeres sz.j. 4 339 - nem rendszeres sz.j. 2 870 - külső

Részletesebben

Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) , Fax: (99) ,

Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) , Fax: (99) , Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) 532-030, Fax: (99) 360-012, E-mail: polgarmester@nagycenk.hu Készítette: Hamar Tünde pü. előadó ELŐTERJESZTÉS Az önkormányzat

Részletesebben

Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 50. (2) bekezdése alapján készült jelentés - TISZALÖK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 50. (2) bekezdése alapján készült jelentés - TISZALÖK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 50. (2) bekezdése alapján készült jelentés - TISZALÖK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 2010 évi kötelezettségek és követelések összesített állománya Kötelezettségek

Részletesebben

ÜZLETI TERV Tartalomjegyzék:

ÜZLETI TERV Tartalomjegyzék: ÜZLETI TERV Tartalomjegyzék: 1) Vezetői összefoglaló 2. oldal 2) A KFT általános bemutatása 3. oldal 3) Marketing terv 4. oldal 4) Működési terv 5. oldal 5) Vezetőség és szervezeti felépítés 5. oldal 6)

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2016. szeptember 22. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések

I. FEJEZET Általános rendelkezések Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2015. évi költségvetéséről Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testülete

Részletesebben

2012 Elemi költségvetés

2012 Elemi költségvetés A fejezet megnevezése, székhelye:......... Irányító szerv:......... Számjel 324809 1091 03 02/01 264967 PIR-törzsszám Szektor Fejezet Címrend ÁHT A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 2012......

Részletesebben

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség évi költségvetéséről

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség évi költségvetéséről Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség 2011. évi költségvetéséről Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testülete az

Részletesebben

2013. évi költségvetés bevételeinek módosítása szakfeladatonként Önkormányzat (e Ft-ban) Bevételek. 1. Normatív támogatások 93 423 129 123 128 383

2013. évi költségvetés bevételeinek módosítása szakfeladatonként Önkormányzat (e Ft-ban) Bevételek. 1. Normatív támogatások 93 423 129 123 128 383 Bevételek 841 901 Önkormányzatok, valamint többcélú kistérségi társulások elszámolásai Sajátos bevételek Normatíva Eredeti ei. Módosított ei. Módosítandó 1. Normatív támogatások 93 423 129 123 128 383

Részletesebben

1. melléklet: Nagybarca Községi Önkormányzat évi zárszámadásról szóló 5/2017. (V. 25.) önkormányzati rendeletéhez

1. melléklet: Nagybarca Községi Önkormányzat évi zárszámadásról szóló 5/2017. (V. 25.) önkormányzati rendeletéhez 1. melléklet: Nagybarca Község Önkormányzatának bevételei 2016. évi (Ft-ban) Megnevezés Ered. ei. Mód. ei. Teljesítés Telj. % Helyi önkormányzatok müködésének általános támogatása 14 608 248 15 191 790

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések

I. FEJEZET Általános rendelkezések Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2015. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a 20/2015.(VIII.17.) önkormányzati

Részletesebben

Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Hatályos 2017.02.14-től Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Bögöt község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület április 24-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület április 24-i ülésére Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

Dióskál Község Önkormányzata I. félévi költségvetési előirányzat módosítása

Dióskál Község Önkormányzata I. félévi költségvetési előirányzat módosítása Dióskál Község Önkormányzata 2017. I. félévi költségvetési előirányzat módosítása Dióskál Községi Önkormányzat Polgármesterétől Előterjesztés: Dióskál Községi Önkormányzat 2017. évi költségvetési előirányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. november 12. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2017. november 06. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Előterjesztés. Hajdúhadház Város Önkormányzata Pénzügyi Bizottságának Elnökétől a Képviselő-testület én tartandó ülésére

Előterjesztés. Hajdúhadház Város Önkormányzata Pénzügyi Bizottságának Elnökétől a Képviselő-testület én tartandó ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Pénzügyi Bizottságának Elnökétől a Képviselő-testület 2016.12.15-én tartandó ülésére Tárgy: 2016. évi költségvetési rendelet módosítása Illetékes bizottság:

Részletesebben

A Bolgár Országos Önkormányzat 2013. évi költségvetése

A Bolgár Országos Önkormányzat 2013. évi költségvetése A Bolgár Országos Önkormányzat 2013. évi költségvetése A 2013. évi költségvetés összeállításánál a: 2012. évi CCIV. törvény Magyarország 2013. évi központi költségvetésérõl 2011. évi CLXXIX. törvény A

Részletesebben

Pénzmaradvány elszámolás év

Pénzmaradvány elszámolás év 10. melléklet Az Önkormányzat i zárszámadásáról szóló... önkormányzati rendelethez Pénzmaradvány elszámolás 1 Megnevezés Részösszeg Összesen 2 I. Önkormányzatnál 3 1. Költségvetési elszámolási számlák

Részletesebben

SAVARIA REHAB-TEAM Szociális Szolgáltató és Foglalkoztatási Kiemelkedően Közhasznú Társaság 2006. évi üzleti terve. Tervdokumentáció részei :

SAVARIA REHAB-TEAM Szociális Szolgáltató és Foglalkoztatási Kiemelkedően Közhasznú Társaság 2006. évi üzleti terve. Tervdokumentáció részei : SAVARIA REHAB-TEAM Szociális Szolgáltató és Foglalkoztatási Kiemelkedően Közhasznú Társaság 2006. évi üzleti terve Tervdokumentáció részei : I/1. számú melléklet: I/2. számú melléklet: I/3. számú melléklet:

Részletesebben

3. melléklet a 3/2014.(V.16.) önkormányzati rendelethez Tömörd Község Önkormányzatának 2013. év kiadásai és bevételei (ezer Ft-ban) közhatalmi bevételek intézményi működési bevételek 1055 1055 működési

Részletesebben

Bevételek forrásonkénti alakulása évben 1. sz. melléklet Adatok eft-ban I. Működési bevételek eredeti Módosított 2010.

Bevételek forrásonkénti alakulása évben 1. sz. melléklet Adatok eft-ban I. Működési bevételek eredeti Módosított 2010. Bevételek forrásonkénti alakulása 2010. évben 1. sz. melléklet Adatok eft-ban I. Működési bevételek 2010. eredeti 2010. Módosított 2010. teljesítés Saját bevételek összesen: 147 724 171 091 172 405 1.

Részletesebben

Szöveges beszámoló Tengelic Község Önkormányzatának 2014. 01. 01. 2014. 06. 30-ig terjedő gazdálkodásáról. I.) Bevezetés

Szöveges beszámoló Tengelic Község Önkormányzatának 2014. 01. 01. 2014. 06. 30-ig terjedő gazdálkodásáról. I.) Bevezetés Tisztelt Képviselő-testület! Szöveges beszámoló Tengelic Község Önkormányzatának 2014. 01. 01. 2014. 06. 30-ig terjedő gazdálkodásáról I.) Bevezetés Tengelic Község Önkormányzatának gazdálkodása, könyvvezetése

Részletesebben

I. FEJEZET A ÉVI KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS VÉGREHAJTÁSA. Az hoz

I. FEJEZET A ÉVI KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS VÉGREHAJTÁSA. Az hoz I. FEJEZET A 2017. ÉVI KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS VÉGREHAJTÁSA 1. A főösszegek, az egyenleg és az államadósság értéke Az 1-2. -hoz A törvényjavaslat első szakaszai a központi alrendszer, a hazai működési költségvetés,

Részletesebben

Tájékoztató. Pér Község Önkormányzata 2011.I.félévi gazdálkodásáról

Tájékoztató. Pér Község Önkormányzata 2011.I.félévi gazdálkodásáról Tájékoztató Pér Község Önkormányzata 2011.I.félévi gazdálkodásáról Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. (továbbiakban: Áht.) szerint: Áht. 79. (1) A polgármester a helyi önkormányzat gazdálkodásának

Részletesebben

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2012. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 10 sora = 2/a. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2/b. számú melléklet 3.

Részletesebben

B E V É T E L E K. Ezer forintban. 1. sz. táblázat. Sorszám

B E V É T E L E K. Ezer forintban. 1. sz. táblázat. Sorszám 1.1. melléklet a.../2013. (...) önkormányzati rendelethez ÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1. sz. táblázat Sorszám B E V É T E L E K Bevételi jogcím 2013. évi előirányzat 1. I. Önkormányzat működési bevételei (2+3+4)

Részletesebben

Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) 532-030, Fax: (99) 360-012, E-mail: polgarmester@nagycenk.

Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) 532-030, Fax: (99) 360-012, E-mail: polgarmester@nagycenk. Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) 532-030, Fax: (99) 360-012, E-mail: polgarmester@nagycenk.hu Készítette: Percze Szilvia jegyző Markóné Kubicsek Erika

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/1994. (VIII. 8.), 19/1994. (XI. 21.), 8/1999.(V. 1.), 13/1999.(XI. 30), 8/2002.(IV.30), 9/2003. (IV.29.), 13/2005.(IX.01.) és a 9/2006.(III.28.) számú

Részletesebben

A B C D E F 1 1 oldal 2 Monoszló Község Önkormányzatának Címrendje 1 melléklet ben 4 adatok e/ft 5 Megnevezés Címek eredeti módosított

A B C D E F 1 1 oldal 2 Monoszló Község Önkormányzatának Címrendje 1 melléklet ben 4 adatok e/ft 5 Megnevezés Címek eredeti módosított A B C D E F 1 1 oldal 2 Monoszló Község Önkormányzatának Címrendje 1 melléklet 3 2012-ben 4 adatok e/ft 5 Megnevezés Címek eredeti módosított változás 6 előirányzat előirányzat 7 2012-ben 8 Önállóan működő

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 28-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 28-i ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2019. március 28-i ülésére Tárgy: Javaslat Polgár Város a 2018. évi költségvetéséről szóló 7/2018. (II.16.) rendeletének módosítására Előterjesztő: Tóth József polgármester

Részletesebben

Tájékoztató a hosszú lejáratú tőke és kamatfizetési kötelezettségek teljesítésének feltételeiről

Tájékoztató a hosszú lejáratú tőke és kamatfizetési kötelezettségek teljesítésének feltételeiről Tájékoztató a hosszú lejáratú tőke és kamatfizetési kötelezettségek teljesítésének feltételeiről Ózd, 2011. május 19. Előterjesztő: Jegyző Előkészítő: Pénzügyi Osztály 2 Az Állami Számvevőszék 2010-ben

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület június 27-én tartandó ülésére. Tárgy: Tájékoztató az Önkormányzat évi gazdálkodásáról.

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület június 27-én tartandó ülésére. Tárgy: Tájékoztató az Önkormányzat évi gazdálkodásáról. Izsák Város Polgármesterétől. E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2017. június 27-én tartandó ülésére. Tárgy: Tájékoztató az Önkormányzat 2017. évi gazdálkodásáról. Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

1. A éves gazdálkodás értékelése, információk, tájékoztatás a beszámolóban közölt adatokhoz

1. A éves gazdálkodás értékelése, információk, tájékoztatás a beszámolóban közölt adatokhoz Előterjesztés az Önkormányzat 2011. évi zárszámadásáról szóló rendelet megtárgyalására és elfogadására Előterjesztő: Dr. Milucky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Közgazdasági irodavezető

Részletesebben

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen:

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen: működési bevétel támogatás központi költségvetésből normatív állami hozzájárulás központosított előirányzatok normatív, kötött felhasználású támogatások felügyeleti szervtől kapott támogatás értékű bevétel

Részletesebben

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen:

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen: működési bevétel támogatás központi költségvetésből normatív állami hozzájárulás központosított előirányzatok normatív, kötött felhasználású támogatások felügyeleti szervtől kapott támogatás értékű bevétel

Részletesebben

B E V É T E L E K. Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről ( )

B E V É T E L E K. Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről ( ) 1 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím B E V É T E L E K Eredeti Módosított 1.1.sz. melléklet Ezer forintban Teljesítés 1 2 3 4 5 1. I. Önkormányzat működési bevételei (2+3+4) 138 186 138 186 174 575

Részletesebben

A rendelet hatálya Általános rendelkezések

A rendelet hatálya Általános rendelkezések 1. oldal A Tolna Megyei Önkormányzat 13/1997. (X. 2.) önkormányzati rendelete 1 a tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek - a módosításokkal egységes szerkezetben - 2 A Tolna

Részletesebben

2015. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2015. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2015. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2015. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2015. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet 3.

Részletesebben

IV. Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

IV. Alapvető Jogok Biztosának Hivatala IV. Alapvető Jogok Biztosának Hivatala A IV. Alapvető Jogok Biztosának Hivatala fejezet az alapvető jogok biztosa és két helyettese, valamint a Hivatal tevékenységét és gazdálkodását foglalja össze. A

Részletesebben

A december 31- i állapot szerinti az önkormányzat tulajdonában álló 1324 db-os

A december 31- i állapot szerinti az önkormányzat tulajdonában álló 1324 db-os Tisztelt Képviselő-testület! A 2016. december 31- i állapot szerinti az önkormányzat tulajdonában álló 1324 db-os bérlakás állományból, 315 db lakás költségelven van bérbe adva, a teljes lakásállomány

Részletesebben

Táblatípus : 20 2008.3 éves költségvetés Készült : 2008.06.04

Táblatípus : 20 2008.3 éves költségvetés Készült : 2008.06.04 Intézmény neve: Magyar Bányászati Hivatal Év: 28 Típus: Költségvetések Táblatípus : 2 28.3 éves költségvetés Készült : 28.6.4 Fejezet: 15 Szektor: 151 Törzsz: 381 Cím,alcím: 111 MAGYAR BÁNYÁSZATI ÉS FÖLDTANI

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2010. december 6-i nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2010. december 6-i nyílt ülésére Péteri Község Polgármesterétől 2209 Péteri, Kossuth Lajos utca 2. Telefon: 06-29/314-069. Fax: 06-29/314-070. E-mail: polgarmester@peteri.hu ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2010. december 6-i nyílt

Részletesebben

Bevételek forrásonkénti alakulása 2011. évben

Bevételek forrásonkénti alakulása 2011. évben ek forrásonkénti alakulása 2011. évben I. Működési bevételek 2011. eredeti 2011 Módosított 1. sz. melléklet 2011. teljesítés Saját bevételek összesen: 145 480 189 405 209 696 1. Intézményi működési bevételek

Részletesebben

Gyömrő Város Önkormányzat vagyonmérlege június 30-án

Gyömrő Város Önkormányzat vagyonmérlege június 30-án Gyömrő Város Önkormányzat vagyonmérlege 2010. június 30-án ESZKÖZÖK Sorsz. 1. 2. 3. Vagyoni értékű 5 583 jogok 11 717 4. Szellemi28 termékek 493 85 249 5. 6. Nyitó Záró január 1. június 30. I. Immateriális

Részletesebben

KISPATAK ÓVODA 2012. évi bevételei és kiadásai 2011. évi e.i 2012.évi er. e.i.

KISPATAK ÓVODA 2012. évi bevételei és kiadásai 2011. évi e.i 2012.évi er. e.i. 1/C. számú melléklet 2012. évi bevételei és kiadásai A 2012. évi önkormányzati költségvetési rendelethez KISPATAK ÓVODA 2012. évi bevételei és kiadásai 2011. évi e.i 2012.évi er. e.i. Megnevezés Összesen

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2017.május 30-án tartandó ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2017.május 30-án tartandó ülésére. Izsák Város Polgármesterétől E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2017.május 30-án tartandó ülésére. Tárgy: Izsák Város Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről szóló 2/2016.(II.23.) önkormányzati

Részletesebben

Tolna Megyei Önkormányzat Árpád-házi Szent Erzsébet Otthona 7150 Bonyhád, Schweitzertanya évi pénzügyi beszámoló

Tolna Megyei Önkormányzat Árpád-házi Szent Erzsébet Otthona 7150 Bonyhád, Schweitzertanya évi pénzügyi beszámoló Tolna Megyei Önkormányzat Árpád-házi Szent Erzsébet Otthona 7150 Bonyhád, Schweitzertanya 51. 2007. évi pénzügyi beszámoló Az intézmény pénzügyi helyzetét a forráshiány jellemezte. Állandó finanszírozási

Részletesebben

Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás évi tervezett mérlege. Módosítás I. Módosított I. Kiadások

Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás évi tervezett mérlege. Módosítás I. Módosított I. Kiadások Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás 215. évi tervezett mérlege I.mérleg Bevételek Eredeti előirányzat 215 Módosítás I. Módosított I. Kiadások Eredeti előirányzat 215 adatok eft-ban Módosítás I.

Részletesebben

B1-B7. Költségvetési bevételek

B1-B7. Költségvetési bevételek B1-B7. Költségvetési bevételek 1. melléklet a 7/215. (V. 4.) önkormányzati rendelethez Nyim Község Önkormányzatának 214. évi bevételi ai Sorszá Rovat megnevezése Rovat Eredeti száma m 1. 2. 3. 4. 1 Helyi

Részletesebben

SZÖVEGES ÉRTÉKELÉS Az intézmény 2010. I. félévi gazdálkodásáról

SZÖVEGES ÉRTÉKELÉS Az intézmény 2010. I. félévi gazdálkodásáról Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthona Kéthely SZÖVEGES ÉRTÉKELÉS Az intézmény 2010. I. félévi gazdálkodásáról levélcím: 8713 Kéthely, Magyari u. 35. telefon: 36 85 339 211 fax: 36 85 339 059

Részletesebben