TÁJÉKOZTATÓ PTR VERZIÓVÁLTÁSRÓL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TÁJÉKOZTATÓ PTR VERZIÓVÁLTÁSRÓL"

Átírás

1 TÁJÉKOZTATÓ PTR VERZIÓVÁLTÁSRÓL április március március február január július június május április március TÁMOP / Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság 1071 Budapest, Peterdy utca 15. Telefon: (1) Fax: (1)

2 április 01. A PTR Verziószáma: I. Az összes ellátást érintő változások 1. Az FHT, IDJ, APDA és APDM ellátásoknál jogszabályi minimum és maximum lett beépítve a Támogatás összege értékhez. A beparaméterezett összeg alatti vagy feletti értéket nem enged rögzíteni a rendszer. FHT esetében a rögzíthető összeg Ft. IDJ esetében a rögzíthető minimum összeg 0 Ft, maximum összeg Ft. APDA és APDM esetében a rögzíthető minimum összeg 0 Ft, maximum összeg Ft. 2. Üres érték rögzítését (Space billentyűzet) nem engedélyezi a rendszer. Ilyenkor a következő hibaüzenet jelenik meg: Ne írj üres szöveget a mezőbe! 3. A Járási hivatalok felhasználói és a Járási gyámhivatalok felhasználói egyaránt hozzáférnek az FHT, EGYT, IDJ, ESZJ, KGYN, KGYA, APDA, OTT és GYT ellátásokhoz. II. Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság (ESZJ) A Járási hivataloknál az Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság (ESZJ) ellátás április 1- jétől indítható és teljes körűen kezelhető a PTR rendszerben. Az Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság (ESZJ) Felhasználó Kézikönyvet ide kattintva tekintheti meg. III. Gyermektartásdíj megelőlegezése (GYT) és Otthonteremtési támogatás (OTT) A Járási gyámhivataloknál a Gyermektartásdíj megelőlegezése (GYT) és Otthonteremtési támogatás (OTT) ellátások április 1-jétől indíthatók és teljes körűen kezelhetőek a PTR rendszerben. A Gyermektartásdíj megelőlegezése (GYT) ellátás Felhasználó Kézikönyvet ide kattintva tekintheti meg. Az Otthonteremtési támogatás (OTT) ellátás Felhasználó Kézikönyvet ide kattintva tekintheti meg. IV. Települési támogatás (TT)

3 3 6. A települési önkormányzatoknál a Települési támogatás (TT) ellátás április 1-jétől indítható és teljes körűen kezelhető a PTR rendszerben. A Települési támogatás (TT) ellátás Felhasználó Kézikönyvet ide kattintva tekintheti meg március 08. A PTR Verziószáma: I. RSZS ellátások 1. A Járási hivatalokhoz átkerült RSZS, a települési önkormányzat által a jogerős felülvizsgálatnál megjelölt új ellátási formában (FHT vagy EGYT) megjelenik a rendszerben. TAJ szám alapján a régi és az új ellátás is megjelenik a találati listában. A régi ellátás azonosítóval is lehetséges keresni az ellátásra. Lezárva (Áttétel) státuszban szerepel megjeleni a találati listában. Új ellátás azonosítóval is rá lehet keresni. Ilyenkor látható az ügy történet is. Az új ellátási formák esetében a Jogosultság kezdete minden eseten Módosító ügyek indíthatóak az átforgatott, új ellátásokra. Az Új ellátási formában megjelenő RSZS ellátások leírását ide kattintva tekintheti meg. 2. Azon RSZS ellátásoknál, amelyeknek a jogerős felülvizsgálatát nem végezte el a települési önkormányzat, lehetőség van Felülvizsgálat módosító ügy indítására, illetve egyéb módosító ügyek indítására is. Felülvizsgálat indítása esetén meg kell jelölni azt az ellátás típust, ami től továbbfolyósításra kerül az ügyfél számára (FHT vagy EGYT). A jogerősítés után a felületen az RSZS Átforgatás FHT/EGYT funkcióval kell az új ellátási formába átforgatni. RSZS Átforgatás FHT/EGYT funkció Felhasználó Kézikönyvet ide kattintva tekintheti meg.

4 4 II. RGYK-MÁK adatszolgáltatási lista A Riportok menüben megjelent az RGYK MÁK adatszolgáltatási lista opció. Itt lehet megtekinteni azokat az RGYK ellátásokat, amelyek szerepelni fognak a án a MÁK felé történő adatszolgáltatási listában. (A lista folyamatosan frissítésre kerül a PTR-be való rögzítésnek megfelelően.) március 01. A PTR Verziószáma: I. Az összes ellátást érintő változások 1. Új ügyek indításának képernyője: Az adott hatóság az általa kezelt ellátásokat látja a listában és csak ezekre lehetséges új ügyet indítani. 2. Az Egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás (EGYT) megjelenik a PTR-ben a járási hivataloknál és lehet rá rögzíteni. Egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás Felhasználói Kézikönyv a oldalon letölthető. 3. A Foglalkoztatást helyettesítő támogatás (FHT) megjelenik a PTR-ben a járási hivataloknál és lehet rá rögzíteni. 4. Az FTH és RSZS ellátásokra rögzítés nem indítható a települési önkormányzatoknál. 5. PTR-ből lekérendő adatok átadás-átvételhez jegyzőkönyv: A PTR-ből lekérendő adatok átadás-átvételhez jegyzőkönyv a Riportok menüpontból az FHT-RSZS átadás-átvételi lista opcióból nyerhető ki a Települési önkormányzatok számára. Az ellátás státuszára nézve kétféle lista kérhető és generálható le Exceles formátumban. Az egyik csak a Megállapított státuszban lévő ellátásokat tartalmazza, a másik pedig egy bővített adattartalommal rendelkező, minden folyamatban lévő ellátást.

5 5 A PTR-ből lekérendő adatok átadás-átvételhez jegyzőkönyv Felhasználói Kézikönyv a oldalon letölthető. 6. Elutasító ág: Az Elutasítás okánál az Egyéb kategória választása esetén megjelenik egy szabad szöveges mező melybe be lehet írni a listában nem szereplő elutasítási okot. 7. A Határozat/végzés adatai képernyő: Megjelenik egy plusz információ: A döntésen egy aláíró szerepel. Amennyiben ezt választjuk, csak a Hatáskör gyakorlójának nevét és beosztását lehet tölteni. 8. Ügyféladatok képernyő: Az iskolai végzettség és a szakképesítés mező megszüntetésre került. 9. Ügyféladatok képernyő Ha az ügyfél lakóhelye nem Magyarország területén van és másik országot adunk meg lakóhelyként, tölteni kell az irányítószámot, a település nevét és a címet. A cím esetében egy hosszú mező áll rendelkezésre ennek megadására február 14. A PTR Verziószáma: I. Új ügy indítása több települési önkormányzat ügyeiben is illetékes önkormányzati hivatalok esetében A több települési önkormányzat ügyeiben is illetékes önkormányzati hivatalok esetében az Új ügy indításakor az Ellátás típus és az Ügy típus mellett meg kell adnia a települési önkormányzatot is, amelyhez az igénylő életvitelszerű címe alapján tartozik. Az Új ügyek Exceles betöltése funkció egyenlőre nem elérhető! II. Riportok menü Ellátás mozgatások A Riportok menüpontban beépítésre került az Ellátás mozgatások opció. Itt lehet megtekinteni, hogy hivatalunkból milyen ellátások kerültek átadásra egy másik hivatalnak,

6 6 illetve hogy az adott hivatal milyen ellátásokat vett át. Az Átadás- Átvételi lista Excelben is legenerálható. A Riportok menü Ellátás mozgatások Felhasználói Kézikönyv a oldalon letölthető. III. Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció A Migrációs RGYK-s ügyek módosítása és törlése funkcióval lehetőségünk van a - Megszűnt - Megszüntetett - Lezárt státuszban lévő Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény (RGYK) ellátások Ügy típusában visszamenőleges adat módosításokat végrehajtani, vagy a tévesen rögzített RGYK ellátásokat törölni. A Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció Felhasználói Kézikönyv a oldalon letölthető január 09. A PTR Verziószáma: I. Rendszeres szociális segélyt (RSZS) érintő változások Az RSZS ellátás felülvizsgálata (hivatalból induló) rögzítése esetében a Döntés-tervezet adatai képernyőn Felülvizsgálat alapján mező beépítésre került, melynek töltése kötelező. (A plusz mező akkor jelenik meg, ha a Döntési javaslat típusa esetében a Továbbfolyósító (újrafolyósító) határozat kerül kiválasztásra.) Felülvizsgálat alapján mező esetében 4 választási lehetőség van: EGYT Egészségkárosodás EGYT Gyermekfelügyelet FHT 5 éven belüli nyugdíj FHT Önkormányzati rendelet alapján A Rendszeres szociális segély (RSZS) Ellátás felülvizsgálata (hivatalból induló) Felhasználói Kézikönyv a oldalon letölthető.

7 július 17. A PTR Verziószáma: I. Az összes ellátást érintő változások 1. JOGERŐ FIGYELÉSE gombon megerősítő kérdés. 2. Ellenőrzések képernyőn, amennyiben azonos ellátást talál a program, akkor egy Nyilatkozat íródik ki, melynek elfogadását követően lehet folytatni a rögzítést. A Nyilatkozat szövegének módosítása megtörtént. 3. Levelezési cím választása esetében Egyéb kategória beépítése. 4. Ellátások nyilvántartásában megkeresek egy ellátást. A nagyító ikonra lépve megtekinthető az Ellátás azon adatai, amelyek minden ügy módosításakor változhatnak és összesítve tartalmazza az utolsó módosított ügy adatait, mely az ellátás szempontjából legaktuálisabb. 5. Riportok menüben Napi ellenőrző lista megjelenik. Funkciója a következő: egy adott nap rögzítéseit a saját hatóságán belül le tudja generálni a felületen a felhasználó és letölthető PDF formátumban. II. Foglalkoztatást helyettesítő támogatást (FHT) érintő változások 1. Az FHT szüneteltetés rögzítése esetében a Döntés-tervezet adatai képernyőn a Szüneteltetés várható vége mező beépítésre került, ennek töltése kötelező. A szüneteltetés vége mezőt akkor kell tölteni, ha az ügy esetében a szüneteltetés tényleges vége bekövetkezik július 03. A PTR Verziószáma:

8 8 I. Az összes ellátást érintő változások 1. A PTR-ben a kereső felületek (Saját feladataim, Ellátások nyilvántartása) kibővítésre kerületek és egy új kereső rész jött létre a Munkafolyamatok menüben, melynek az elnevezése Ügyek. A oldalon a PTR Felhasználói kézikönyv Kereső felületek működése című dokumentum részletesen bemutatja a kereső felületek működését. 2. Az Ügyféladatoknál az állampolgárság listában a magyar állampolgárság alapbeállításként szerepel. II. Foglalkoztatást helyettesítő támogatást (FHT) érintő változások Az FHT rögzítése esetében az Igénylőre nézve a Neme és Állampolgárság mező kötelezően rögzítendő adat. Az FHT Kérelem adatai képernyőn a Kér-e hatósági bizonyítványt és Eljárást folytatja-e kiválasztó mezők kerületek beépítésre. Funkciója később lesz aktuális, melyről tájékoztatjuk a felhasználókat június 24. A PTR Verziószáma: I. Az összes ellátást érintő változások 1. A PTR programban létrejött egy módosító ág, amikor a hatóság az utoljára rögzített ügyet tudja módosítani határozat kiadása és új elbírálási azonosító generálása nélkül. Pl. megváltozott az ellátás összege, módosult az ügyfél személyes adatai vagy lakcím adatai, de nem ad ki róla új döntést a hatóság. Módosítani csak az Új ügyeket és az azokban bekövetkezett változásokat lehet. Módosítani lehet egyes ellátások esetében a szüneteltetéseket pl. a szüneteltetés végét nem töltötték, de most tudják a dátumot, felfüggesztéseket, az utolsó felülvizsgálatot. Módosítani a már jogerős ügyeket lehet. Megszűnt vagy megszüntetett státuszban lévő ügyekben módosítani nem lehet. A Módosító ág funkció felhasználói kézikönyv a oldalon letölthető.

9 9 2. Fellebbezés gombon megerősítő kérdés, hogy a rögzítő biztos ezt az ágat kívánja a rendszerben folytatni. 3. Az Ügyféladatoknál az ország listában Magyarország alapbeállításként szerepel. II. Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt (RGYK) érintő változás 1. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény esetében egy új ügy rögzítésekor felvihető az összes jogosult gyermek, ha egy családban több gyermeknek kerül megállapításra az RGYK, és azt egy döntésben hozza meg a rögzítő hatóság. A PTR-ben a rögzítés menetét a Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény (Több jogosult gyermek rögzítése egy ügyön belül) felhasználói kézikönyv mutatja be, mely letölthető a oldalról május 16. A PTR Verziószáma: I. Az összes ellátást érintő változások 1. A TAJ számok mező kizárólag számokat tartalmazhat. 2. FHT Jogerő képernyőjén beépítésre került egy új mező, melynek a neve Jelentkezés várható ideje. Töltése nem kötelező. Funkciója később lesz aktuális, melyről tájékoztatjuk a felhasználókat. 3. Az ügyek képernyőjén megjelent egy Vissza gomb, funkciója a következő: egy ügy rögzítését nem fejezte be a felhasználó, akkor a Vissza gomb megnyomását követően a megerősítő kérdés elfogadása után a Saját feladataimba újra megkereshető a folyamatban lévő rögzítés.

10 április 29. A PTR Verziószáma: I. Az összes ellátást érintő változások 1. Az Ellenőrzések funkció a PTR-ben működik, ellátásonként az igénylőre fut le a vizsgálat az Ellenőrzés képernyő Ellátások vizsgálata gomb megnyomását követően. Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény esetében a jogosult gyermekre, Ápolási díj esetében az ápolt személyre is ellenőrzés megy végbe a rendszerben. A oldalon közzétett Tájékoztató kézikönyvben olvasható a részletes működése. 2. Egy ellátáson belül a rendszer ellenőrzi, ha több azonos TAJ szám kerül beírásra. 3. Amennyiben egy irányítószámhoz több település tartozik, akkor az irányítószám beírását követően a rendszer nem ajánl fel Település nevet, hanem a felhasználó rögzítheti a település nevét.

11 március 28. A PTR Verziószáma: Az összes ellátást érintő változások 1.1. Ügyféladatok A Szerepkörök korrigálásra kerültek az egyes ellátások esetében: Jogosító ápolt helyett Ápolt Jogosító gyermek helyett Jogosult gyermek. A szerepkör kibővítésre került: a Gyermek házastársa / élettársa szereppel. Az ügyféladatok között tölthető a Neme (nő/férfi) mező. Az Ellátásban érintett személyek esetében a személyes adatoknál egyes mezők a jogszabálynak megfelelően kötelezően töltendők. Az Ellátásban érintett egyéb személyek esetében a lakcímek rögzítésekor a következők választhatók: Lakóhelynél: Egyéb lakóhely Lakóhelye az igénylő lakóhelye Lakóhelye az igénylő tartózkodási helye Tartózkodási helynél: Egyéb tartózkodási hely Tartózkodási helye az igénylő lakóhelye Tartózkodási helye az igénylő tartózkodási helye Kérelem adatai A Kifizetés típusánál a banki átutalás választása esetén a bankszámlaszámnál a 2*8 számsor vagy a 3*8 számsor rögzíthető be Döntés-tervezet adatai - A Döntés típusa itt nem módosítható. - A Támogatásnyújtás kezdete szó Jogosultság kezdetére változott. - A Támogatásnyújtás vége szó Jogosultság végére változott.

12 12 - A Törthónap mező szabadon tölthető. Az évet és a hónapot kell tölteni benne formája: éééé.hh 1.4 Határozat/végzés - A Hatáskör gyakorlójának neve és beosztása, valamint a Döntés kiadmányozójának neve és beosztása szabadon tölthető. - A Kelte kifejezés helyett Kiadmányozás ideje kifejezés került. 1.5 Jogerő - Kiegészítés v. Kijavítás gomb Funkciója és működése a Felhasználói kézikönyvben olvasható. Fellebbezés gomb Funkciója és működése a Felhasználói kézikönyvben olvasható. A dátum mező esetében, amennyiben értéket ajánl fel a rendszer, felülírható. A dátumok kapcsolatait a program kis százalékban figyeli. A módosító ág felülvizsgálatok esetében a következő kiírás változott: Felülvizsgálati eljárás megindításának időpontja.

13 13 2. Az egyes ellátásokat érintő változások 2.1 Foglalkoztatást helyettesítő támogatás FHT és Rendszeres szociális segély - RSZS A módosító ágon, az Ellátás szüneteltetése esetében a szüneteltetés okai módosultak. 2.2 Lakásfenntartási támogatás LFT - Kérelem adatai fülön a Támogatás jogcíme helyett Támogatott költség szerepel. - A módosító ágon felülvizsgálat rögzíthető. Funkciója és működése a felhasználói kézikönyvben olvasható. 2.3 Lakásfenntartási támogatás Adósságkezelési támogatás LFTA tól az Adósságkezelési szolgáltatással összefüggő LFT megállapítására külön ágon van lehetőség. Az LFT-hez képest két új mezővel bővült az LFTA felülete: - Hivatalbóli eljárás megindításának napja mező. - Adósságkezelési határozat száma mező. 2.4 Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény - RGYK Eltartott egyéb személy mező módosult Egyéb személy kifejezésre. 2.5 Közgyógyellátás alanyi - KGYA - Korrigálásra kerültek a jogosultsági jogcímek. - Előző közgyógyellátás igazolvány lejártának dátuma rögzíthető. (Nem kötelező.) - A Jogosultság kezdete és a Jogosultság vége időpont szabadon tölthető. A rendszer nem kalkulál dátum értéket. - Nincs jövedelem blokk és vagyon mező. 2.6 Közgyógyellátás - normatív - KGYN és Közgyógyellátás - méltányossági - KGYM - Rendszeres gyógyító ellátás költsége mező, töltése nem kötelező. - Jogosultság kezdete és a Jogosultság vége szabadon tölthető. A rendszer nem kalkulál dátum értéket. 2.7 Ápolási díj alanyi - ÁPDA Nincs jövedelem blokk és vagyon mező.

14 3. Nyilvántartás Ellátások nyilvántartása 14 - Módosító ügy indítása az Ellátás megszüntetése menüben a megszüntetési okok bővítésre kerültek. - A Felülvizsgálati ágon a megszüntetés választása esetén a megszüntetési okok megegyeznek az Ellátás megszüntetésében használt okokkal. - Egy ellátásra vonatkozó módosító ügy rögzítése esetén (pl. felülvizsgálat), az Ellátások nyilvántartása menüből újabb módosítás addig nem indítható, amíg a Saját feladataimban nem fejeztük be az előző ügyet. - Támogatás folyósítás: felfüggesztve/szüneteltetve. Keresésnél megmutatja, hogy azok az ellátások ahol van felfüggesztés vagy szüneteletetés, jelenleg ebben az állapotban vannak-e. Ellátás állapot (státusza) Ellátásnak van állapota, azaz státusza, az ügyeknek nincsen. A következő státuszokat mutatja a rendszer: Elbírálás folyamatban az ügy nincs még befejezve. Elutasítva elutasító ágon rögzítettünk egy ellátást. Elutasítva, de fellebbezve az elutasító határozatot megfellebbezték. Elutasítva, de nem jogerős az ügy nem lett még jogerősítve. Lezárt az Ellátás lezárása ág befejezését követően látható ez az állapot. Megállapítva a támogatás megállapításra került és a döntés jogerős. Bármilyen módosítás indítható rá. Megállapítva, de fellebbezve a döntést a jogerőre emelkedés előtt megfellebbezték. Megállapítva, de nem jogerős az ügy még nincsen jogerőzve. A Saját feladataim menüpontban lehet jogerőzni. Megsemmisítve Fellebbezési ág kimenetele. Megszűnt azok az ellátások, melyek esetében van jogosultság vége dátum, az időpont bekövetkeztét követően automatikusan ebbe a státuszba kerülnek. Megszüntetve azaz ügy, melyre megszüntetést indítanak. Megszüntetve, de fellebbezve a megszüntető határozat fellebbezésre kerül. Megszüntetve, de nem jogerős nem került jogerősítésre a megszüntető ügy. Rögzítés folyamatban Ez a státusz a Migrációs ügyek esetében értelmezett. Technikai törölt az Ügy visszavonása gomb használata esetén értelmezett státusz. Törölt A Migrációs ügyek törlésekor adott státusz. Minden törölt ügy ebbe a státuszba kerül. Visszavont

15 15 4. Új funkciók A.) A módosító ágon Ellátás lezárása nevű ág. A rendszerben Illetékesség váltás miatt vagy az ügyfél halála esetén ezzel a funkcióval is le lehet zárni az ügyet. B.) Migrációs Ügyként felvitt ellátások korrigálása: Migrációs ügy módosítása Ügy törlése migrációs hiba miatt Funkciója és működése a Felhasználói kézikönyvben olvasható.

Foglalkoztatást helyettesítő támogatás FHT

Foglalkoztatást helyettesítő támogatás FHT Foglalkoztatást helyettesítő támogatás FHT Felhasználói kézikönyv IV. számú melléklet 2014. 03. 28. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság 1071 Budapest,

Részletesebben

Egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás EGYT

Egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás EGYT Egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás EGYT Felhasználói kézikönyv XII. számú melléklet 2015. 03. 01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság

Részletesebben

Települési támogatás

Települési támogatás Települési támogatás TT Felhasználói kézikönyv XI. számú melléklet 2015. 04. 01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság 1071 Budapest, Peterdy utca 15.

Részletesebben

Rendszeres szociális segély RSZS

Rendszeres szociális segély RSZS Rendszeres szociális segély RSZS Felhasználói kézikönyv II. számú melléklet 2014. 03. 28. Tartalomjegyzék 1 Új Rendszeres szociális segély felvitele... 4 1.1 Új ellátás indítása... 4 1.2 Adatlap felvitele...

Részletesebben

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság ESZJ

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság ESZJ Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság ESZJ Felhasználói kézikönyv XIV. számú melléklet 2015. 04. 01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság 1071

Részletesebben

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény RGYK

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény RGYK Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény RGYK Felhasználói kézikönyv X. számú melléklet 2014. 03. 28. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság 1071 Budapest,

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Felhasználói kézikönyv 2014. 03. 28. Dokumentum verziókövetése Dátum Verzió Módosítás rövid leírása 2013.12.14. v.01 2014.03.28 v.02 Új funkciók: migrációs

Részletesebben

Lakásfenntartási támogatás Adósságkezelési támogatás LFTA

Lakásfenntartási támogatás Adósságkezelési támogatás LFTA Lakásfenntartási támogatás Adósságkezelési támogatás LFTA Felhasználói kézikönyv XV. számú melléklet 2014. 03. 28. Tartalomjegyzék 1 Lakásfenntartási támogatás adósságkezelési támogatás felvitele... 3

Részletesebben

Jwinszoc fejlesztések 2015. A V.3.3.21. verzióban (PTR V.1.58/FOKA V.2.0) elvégzett fejlesztések 2015.augusztus 24.

Jwinszoc fejlesztések 2015. A V.3.3.21. verzióban (PTR V.1.58/FOKA V.2.0) elvégzett fejlesztések 2015.augusztus 24. Abacus Számítástechnikai Kft. Oldal 1 / 15 Jwinszoc fejlesztések 2015 A V.3.3.21. verzióban (PTR V.1.58/FOKA V.2.0) elvégzett fejlesztések 2015.augusztus 24. 1. Rendszeres jogosultságok A beérkező jelzések

Részletesebben

WinSzoc fejlesztések 2015

WinSzoc fejlesztések 2015 1 WinSzoc fejlesztések 2015 A V. 3.3.22. verzióban (PTR V.1.59) elvégzett fejlesztések - 2015. augusztus 28. 1. PTR Módosítások a megbízhatóbb működés érdekében. A V. 3.3.21. verzióban (PTR V.1.58) elvégzett

Részletesebben

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08.

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. A DOKUMENTUM CÉLJA,

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG EKOP-1.2.16-2012-2012-0001 KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2014. október hó MUNKAÜGY Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu I. Alapvető szabályok a KIRA munkaügyi adataiban A KIRA-ban

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG EKOP-1.2.16-2012-2012-0001 KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2014. október hó ILLETMÉNY- SZÁMFEJTÉS Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu Tananyag Illetményszámfejtés Tartalomjegyzék:

Részletesebben

I. 2015. január 1-jén hatályba lépő, az egységes jogalkalmazást elősegítő változások

I. 2015. január 1-jén hatályba lépő, az egységes jogalkalmazást elősegítő változások TÁJÉKOZTATÓ AZ ÖNKORMÁNYZATOK RÉSZÉRE A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKAT ÉRINTŐ, 2015. JANUÁR 1-JÉTŐL ÉS MÁRCIUS 1-JÉTŐL HATÁLYOS VÁLTOZÁSOKRÓL A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások

Részletesebben

Pénzbeli és természetbeni ellátások rendszere OEP TAJ ellenőrzés működése

Pénzbeli és természetbeni ellátások rendszere OEP TAJ ellenőrzés működése Pénzbeli és természetbeni ellátások rendszere OEP TAJ ellenőrzés működése Felhasználói kézikönyv 2015. 05. 06. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság

Részletesebben

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER Felhasználói kézikönyv a letéteményes ügyvédek részére 1.2 verzió 2015. május 14. Dokumentum adatlap Projekt/modul megnevezése: Magyar Ügyvédi Kamara Letétkezelő nyilvántartási

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 20. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 20. szám MAGYAR KÖZLÖNY 20. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2015. február 20., péntek Tartalomjegyzék 24/2015. (II. 20.) Korm. rendelet Az egyes szociális és gyermekvédelmi, gyermekjóléti tárgyú kormányrendeleteknek

Részletesebben

Közbeszerzés Felhasználói kézikönyv az Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázói részére. 13.111 verzió. 2013 május

Közbeszerzés Felhasználói kézikönyv az Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázói részére. 13.111 verzió. 2013 május Közbeszerzés Felhasználói kézikönyv az Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázói részére 13.111 verzió 2013 május 2 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... 5 KÖZBESZERZÉS MODUL... 6 1. ELÉRÉSI ÚTVONAL, BEJELENTKEZÉS,

Részletesebben

Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer

Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer EKÁER WEB felhasználói kézikönyv Érvényes: 2015. március 1-től Tartalom I. A dokumentum célja... 3 II. Fogalomtár... 3 III. Regisztráció... 4 1. Bejelentésre

Részletesebben

OGYI Ügyintézési Portál Kliens. Felhasználói kézikönyv

OGYI Ügyintézési Portál Kliens. Felhasználói kézikönyv 1 Adatlap Megnevezés: Verziószám: 6.3 Dátum: 2010. 07. 01. Verziókövetés Verziószám Létrehozva 6.3 2010. 07. 01. 2 Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 4 1.1. A dokumentum célja... 4 1.2. A dokumentum szerkezete...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv külső bejelentők részére Kémiai biztonsági szakrendszer 2.0.0 verzió (build 170)

Felhasználói kézikönyv külső bejelentők részére Kémiai biztonsági szakrendszer 2.0.0 verzió (build 170) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV OTH EKOP-1.A.2 PROJEKT Felhasználói kézikönyv külső bejelentők részére Kémiai biztonsági szakrendszer 2.0.0 verzió (build 170) AZ ÁLLAMI NÉPEGÉSZSÉGÜGYI ÉS TISZTIORVOSI SZOLGÁLAT

Részletesebben

Kezelői leírás. Alapszolgáltatási ellátások szoftvere T S Z G 2 0 1 5

Kezelői leírás. Alapszolgáltatási ellátások szoftvere T S Z G 2 0 1 5 Kezelői leírás 2015.. Alapszolgáltatási ellátások szoftvere T S Z G 2 0 1 5 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS 4 2. A RENDSZER ÜZEMBEHELYEZÉSE 4 3. A RENDSZER INDÍTÁSA 5 4. A MENÜABLAK KEZELÉSE 6 5. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

DIÁKHITEL. Felhasználói dokumentáció verzió 1.8. Budapest, 2015.

DIÁKHITEL. Felhasználói dokumentáció verzió 1.8. Budapest, 2015. Felhasználói dokumentáció verzió 1.8. Budapest, 2015. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 1.1. 2012.11.07. 3.2.1. Szerződésszám rögzítése a HWEB-en 24. 1.2. 2013.03.13. 2.3.1. Kötelező

Részletesebben

E könyv azzal a módszertani céllal íródott, hogy hatékony segítséget nyújtson a kezdeti lépésekben a kezdő Felhasználóink számára.

E könyv azzal a módszertani céllal íródott, hogy hatékony segítséget nyújtson a kezdeti lépésekben a kezdő Felhasználóink számára. 1. Bevezetés E könyv azzal a módszertani céllal íródott, hogy hatékony segítséget nyújtson a kezdeti lépésekben a kezdő Felhasználóink számára. A könyv végigvezeti a Felhasználót a telepítéstől a számfejtésen

Részletesebben

MÉRÉSI AZONOSÍTÓ GENERÁTOR PROGRAM

MÉRÉSI AZONOSÍTÓ GENERÁTOR PROGRAM Oktatási Hivatal MÉRÉSI AZONOSÍTÓ GENERÁTOR PROGRAM FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Szerkesztés lezárva: 2015. 01. 06. Tartalomjegyzék 1. Általános ismertető... 3 2. Program indítása... 3 3. Adatküldés módjának

Részletesebben

www.tevadmin.nrszh.hu

www.tevadmin.nrszh.hu TÁJÉKOZTATÓ Az igénybevevők nyilvántartásának kezdeti adatfeltöltéséről 1 Bevezetés A szociális, gyermekjóléti és szolgáltatók, intézmények ágazati azonosítójáról és országos nyilvántartásáról szóló 226/2006.

Részletesebben

Kezelıi leírás 2009.

Kezelıi leírás 2009. Kezelıi leírás 2009.. Tartalomjegyzék A.) Bevezetés 3 B.) Általános adatok modul 7 I. Törzsadatok 6 I.1. Kódjegyzék 7 I.2.. Település adatainak karbantartása 8 I.3. Pénzintézetek adatainak karbantartása

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Legutóbbi változások: A könnyebb használat

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ. Technológiai berendezések beszerzése jogcím. Verziószám: 1.

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ. Technológiai berendezések beszerzése jogcím. Verziószám: 1. SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Technológiai berendezések beszerzése jogcím Verziószám: 1.0 2013. december 13. Tartalom Fontos tudnivalók... 4 Kitöltés előtt A Portál

Részletesebben

DIÁKHITEL. Felhasználói dokumentáció verzió 1.3. Budapest, 2012.

DIÁKHITEL. Felhasználói dokumentáció verzió 1.3. Budapest, 2012. Felhasználói dokumentáció verzió 1.3. Budapest, 2012. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 1.1. 2012.11.07. 2.2.1. Szerződésszám rögzítése a HWEB-en 19. 1.2. 2013.03.13. 1.3.1. Kötelező

Részletesebben