TÁJÉKOZTATÓ PTR VERZIÓVÁLTÁSRÓL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TÁJÉKOZTATÓ PTR VERZIÓVÁLTÁSRÓL"

Átírás

1 TÁJÉKOZTATÓ PTR VERZIÓVÁLTÁSRÓL május április március március február január július július június május április március TÁMOP / Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság 1071 Budapest, Peterdy utca 15. Telefon: (1) Fax: (1) projektiroda@nrszh.hu

2 május 27. A PTR Verziószáma: I. Ellátottak nyilvántartása Az Ellátottak nyilvántartásában - a TAJ szám, a Születési családi név és a Születési utónév megadásával - tájékoztatást kaphatunk arról, hogy az ügyfél részére van-e megállapítva ellátás másik hatóságnál. A PTR csak a következő státuszokban lévő ellátásokat fogja jelezni a keresés lefutásakor: - Megállapítva - Megállapítva (szüneteltetve) - Megállapítva (felfüggesztve) - Megszüntetve, de nem jogerős II. Gyermektartásdíj megelőlegezése (GYT) Ellátás módosítása ügy típus A Gyermektartásdíj megelőlegezése (GYT) ellátás esetében egy úgynevezett Ellátás módosítása ügy típus került kialakításra, mely a következő esetekben használható: Létrejön egy megállapító Gyermektartásdíj megelőlegezése nevezetű ellátás, melynek a jogerősítése is megtörtént. A jogerősítést követően az ellátás megszűnése előtt módosításra kerül az alap megállapító határozat, pl. a támogatás összege módosul, a jogosultság vége módosul. Az ügyintéző ilyen esetben létrehoz egy módosító határozatot, ennek a módosító határozatnak az adatait a PTRben az Ellátás módosítása ágon kell rögzíteni. A képernyők és a mezők majdnem megegyeznek egy új ellátás megállapítása képernyőivel. Az ügy jogerősítését követően erre az ügyre határozat nélküli módosítás nem indítható, de amennyiben újabb módosító határozat kerül kiadásra, azt újra az Ellátás módosítása ügy típus ágon kell rögzíteni a PTR-ben. III. Otthonteremtési támogatás (OTT) Ellátás módosítása ügy típus Az Otthonteremtési támogatás (OTT) ellátás esetében egy úgynevezett Ellátás módosítása ügy típus került kialakításra, mely a következő esetekben használható: Létrejön egy megállapító Otthonteremtési támogatás, melynek a jogerősítése is megtörtént. A jogerősítést követően az ellátás megszűnése előtt módosításra kerül az alap megállapító határozat, pl. a támogatás összege módosul. Az ügyintéző ilyen esetben létrehoz egy módosító határozatot, ennek a módosító határozatnak az adatait a PTR-ben az Ellátás módosítása ágon kell rögzíteni. A képernyők és a mezők majdnem megegyeznek egy új ellátás megállapítása képernyőivel. Az ügy jogerősítését követően erre az ügyre határozat nélküli módosítás nem indítható, de amennyiben újabb módosító határozat kerül kiadásra, azt újra az Ellátás módosítása ügy típus ágon kell rögzíteni a PTR-ben.

3 3 IV. Települési támogatás (TT): Egy fogyasztási egységre jutó jövedelem mező A Települési támogatás (TT) esetében a Döntés tervezet adatai fülön beépítésre került az Egy fogyasztási egységre jutó jövedelem mező. Az Egy főre jutó jövedelem vagy az Egy fogyasztási egységre jutó jövedelem közül csak az egyik töltése kötelező. V. Folyamatábra Egy új ellátás rögzítésénél egy folyamatábra segítségével a Folyamatábra megtekintése gomb megnyomására láthatjuk az adott ügy teljes folyamatát és egy piros nyíl mutatja, hogy a rögzítésünk most éppen melyik folyamatlépésben található. A Vissza (kék színű) felirattal tudunk visszamenni a rögzítési képernyőnkre, miután a folyamatábrát megnéztük április 01. A PTR Verziószáma: I. Az összes ellátást érintő változások 1. Az FHT, IDJ, APDA és APDM ellátásoknál jogszabályi minimum és maximum lett beépítve a Támogatás összege értékhez. A beparaméterezett összeg alatti vagy feletti értéket nem enged rögzíteni a rendszer. FHT esetében a rögzíthető összeg Ft. IDJ esetében a rögzíthető minimum összeg 0 Ft, maximum összeg Ft. APDA és APDM esetében a rögzíthető minimum összeg 0 Ft, maximum összeg Ft. 2. Üres érték rögzítését (Space billentyűzet) nem engedélyezi a rendszer. Ilyenkor a következő hibaüzenet jelenik meg: Ne írj üres szöveget a mezőbe!

4 4 3. A Járási hivatalok felhasználói és a Járási gyámhivatalok felhasználói egyaránt hozzáférnek az FHT, EGYT, IDJ, ESZJ, KGYN, KGYA, APDA, OTT és GYT ellátásokhoz. II. Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság (ESZJ) A Járási hivataloknál az Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság (ESZJ) ellátás április 1- jétől indítható és teljes körűen kezelhető a PTR rendszerben. Az Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság (ESZJ) Felhasználó Kézikönyvet ide kattintva tekintheti meg. III. Gyermektartásdíj megelőlegezése (GYT) és Otthonteremtési támogatás (OTT) A Járási gyámhivataloknál a Gyermektartásdíj megelőlegezése (GYT) és Otthonteremtési támogatás (OTT) ellátások április 1-jétől indíthatók és teljes körűen kezelhetőek a PTR rendszerben. A Gyermektartásdíj megelőlegezése (GYT) ellátás Felhasználó Kézikönyvet ide kattintva tekintheti meg. Az Otthonteremtési támogatás (OTT) ellátás Felhasználó Kézikönyvet ide kattintva tekintheti meg. IV. Települési támogatás (TT) 6. A települési önkormányzatoknál a Települési támogatás (TT) ellátás április 1-jétől indítható és teljes körűen kezelhető a PTR rendszerben. A Települési támogatás (TT) ellátás Felhasználó Kézikönyvet ide kattintva tekintheti meg március 08. A PTR Verziószáma: I. RSZS ellátások 1. A Járási hivatalokhoz átkerült RSZS, a települési önkormányzat által a jogerős felülvizsgálatnál megjelölt új ellátási formában (FHT vagy EGYT) megjelenik a rendszerben. TAJ szám alapján a régi és az új ellátás is megjelenik a találati listában. A régi ellátás azonosítóval is lehetséges keresni az ellátásra. Lezárva (Áttétel) státuszban szerepel megjeleni a találati listában. Új ellátás azonosítóval is rá lehet keresni. Ilyenkor látható az ügy történet is.

5 Az új ellátási formák esetében a Jogosultság kezdete minden eseten Módosító ügyek indíthatóak az átforgatott, új ellátásokra. 5 Az Új ellátási formában megjelenő RSZS ellátások leírását ide kattintva tekintheti meg. 2. Azon RSZS ellátásoknál, amelyeknek a jogerős felülvizsgálatát nem végezte el a települési önkormányzat, lehetőség van Felülvizsgálat módosító ügy indítására, illetve egyéb módosító ügyek indítására is. Felülvizsgálat indítása esetén meg kell jelölni azt az ellátás típust, ami től továbbfolyósításra kerül az ügyfél számára (FHT vagy EGYT). A jogerősítés után a felületen az RSZS Átforgatás FHT/EGYT funkcióval kell az új ellátási formába átforgatni. RSZS Átforgatás FHT/EGYT funkció Felhasználó Kézikönyvet ide kattintva tekintheti meg. II. RGYK-MÁK adatszolgáltatási lista A Riportok menüben megjelent az RGYK MÁK adatszolgáltatási lista opció. Itt lehet megtekinteni azokat az RGYK ellátásokat, amelyek szerepelni fognak a án a MÁK felé történő adatszolgáltatási listában. (A lista folyamatosan frissítésre kerül a PTR-be való rögzítésnek megfelelően.) március 01. A PTR Verziószáma: I. Az összes ellátást érintő változások 1. Új ügyek indításának képernyője: Az adott hatóság az általa kezelt ellátásokat látja a listában és csak ezekre lehetséges új ügyet indítani.

6 6 2. Az Egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás (EGYT) megjelenik a PTR-ben a járási hivataloknál és lehet rá rögzíteni. Egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás Felhasználói Kézikönyv a oldalon letölthető. 3. A Foglalkoztatást helyettesítő támogatás (FHT) megjelenik a PTR-ben a járási hivataloknál és lehet rá rögzíteni. 4. Az FTH és RSZS ellátásokra rögzítés nem indítható a települési önkormányzatoknál. 5. PTR-ből lekérendő adatok átadás-átvételhez jegyzőkönyv: A PTR-ből lekérendő adatok átadás-átvételhez jegyzőkönyv a Riportok menüpontból az FHT-RSZS átadás-átvételi lista opcióból nyerhető ki a Települési önkormányzatok számára. Az ellátás státuszára nézve kétféle lista kérhető és generálható le Exceles formátumban. Az egyik csak a Megállapított státuszban lévő ellátásokat tartalmazza, a másik pedig egy bővített adattartalommal rendelkező, minden folyamatban lévő ellátást. A PTR-ből lekérendő adatok átadás-átvételhez jegyzőkönyv Felhasználói Kézikönyv a oldalon letölthető. 6. Elutasító ág: Az Elutasítás okánál az Egyéb kategória választása esetén megjelenik egy szabad szöveges mező melybe be lehet írni a listában nem szereplő elutasítási okot. 7. A Határozat/végzés adatai képernyő: Megjelenik egy plusz információ: A döntésen egy aláíró szerepel. Amennyiben ezt választjuk, csak a Hatáskör gyakorlójának nevét és beosztását lehet tölteni. 8. Ügyféladatok képernyő: Az iskolai végzettség és a szakképesítés mező megszüntetésre került. 9. Ügyféladatok képernyő Ha az ügyfél lakóhelye nem Magyarország területén van és másik országot adunk meg lakóhelyként, tölteni kell az irányítószámot, a település nevét és a címet. A cím esetében egy hosszú mező áll rendelkezésre ennek megadására február 14. A PTR Verziószáma:

7 7 I. Új ügy indítása több települési önkormányzat ügyeiben is illetékes önkormányzati hivatalok esetében A több települési önkormányzat ügyeiben is illetékes önkormányzati hivatalok esetében az Új ügy indításakor az Ellátás típus és az Ügy típus mellett meg kell adnia a települési önkormányzatot is, amelyhez az igénylő életvitelszerű címe alapján tartozik. Az Új ügyek Exceles betöltése funkció egyenlőre nem elérhető! II. Riportok menü Ellátás mozgatások A Riportok menüpontban beépítésre került az Ellátás mozgatások opció. Itt lehet megtekinteni, hogy hivatalunkból milyen ellátások kerültek átadásra egy másik hivatalnak, illetve hogy az adott hivatal milyen ellátásokat vett át. Az Átadás- Átvételi lista Excelben is legenerálható. A Riportok menü Ellátás mozgatások Felhasználói Kézikönyv a oldalon letölthető. III. Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció A Migrációs RGYK-s ügyek módosítása és törlése funkcióval lehetőségünk van a - Megszűnt - Megszüntetett - Lezárt státuszban lévő Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény (RGYK) ellátások Ügy típusában visszamenőleges adat módosításokat végrehajtani, vagy a tévesen rögzített RGYK ellátásokat törölni. A Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció Felhasználói Kézikönyv a oldalon letölthető január 09. A PTR Verziószáma:

8 I. Rendszeres szociális segélyt (RSZS) érintő változások 8 Az RSZS ellátás felülvizsgálata (hivatalból induló) rögzítése esetében a Döntés-tervezet adatai képernyőn Felülvizsgálat alapján mező beépítésre került, melynek töltése kötelező. (A plusz mező akkor jelenik meg, ha a Döntési javaslat típusa esetében a Továbbfolyósító (újrafolyósító) határozat kerül kiválasztásra.) Felülvizsgálat alapján mező esetében 4 választási lehetőség van: EGYT Egészségkárosodás EGYT Gyermekfelügyelet FHT 5 éven belüli nyugdíj FHT Önkormányzati rendelet alapján A Rendszeres szociális segély (RSZS) Ellátás felülvizsgálata (hivatalból induló) Felhasználói Kézikönyv a oldalon letölthető július 17. A PTR Verziószáma: I. Az összes ellátást érintő változások 1. JOGERŐ FIGYELÉSE gombon megerősítő kérdés. 2. Ellenőrzések képernyőn, amennyiben azonos ellátást talál a program, akkor egy Nyilatkozat íródik ki, melynek elfogadását követően lehet folytatni a rögzítést. A Nyilatkozat szövegének módosítása megtörtént. 3. Levelezési cím választása esetében Egyéb kategória beépítése. 4. Ellátások nyilvántartásában megkeresek egy ellátást. A nagyító ikonra lépve megtekinthető az Ellátás azon adatai, amelyek minden ügy módosításakor változhatnak és összesítve tartalmazza az utolsó módosított ügy adatait, mely az ellátás szempontjából legaktuálisabb. 5. Riportok menüben Napi ellenőrző lista megjelenik. Funkciója a következő: egy adott nap rögzítéseit a saját hatóságán belül le tudja generálni a felületen a felhasználó és letölthető PDF formátumban. II. Foglalkoztatást helyettesítő támogatást (FHT) érintő változások 1. Az FHT szüneteltetés rögzítése esetében a Döntés-tervezet adatai képernyőn a Szüneteltetés várható vége mező beépítésre került, ennek töltése kötelező. A szüneteltetés

9 9 vége mezőt akkor kell tölteni, ha az ügy esetében a szüneteltetés tényleges vége bekövetkezik július 03. A PTR Verziószáma: I. Az összes ellátást érintő változások 1. A PTR-ben a kereső felületek (Saját feladataim, Ellátások nyilvántartása) kibővítésre kerületek és egy új kereső rész jött létre a Munkafolyamatok menüben, melynek az elnevezése Ügyek. A oldalon a PTR Felhasználói kézikönyv Kereső felületek működése című dokumentum részletesen bemutatja a kereső felületek működését. 2. Az Ügyféladatoknál az állampolgárság listában a magyar állampolgárság alapbeállításként szerepel. II. Foglalkoztatást helyettesítő támogatást (FHT) érintő változások Az FHT rögzítése esetében az Igénylőre nézve a Neme és Állampolgárság mező kötelezően rögzítendő adat. Az FHT Kérelem adatai képernyőn a Kér-e hatósági bizonyítványt és Eljárást folytatja-e kiválasztó mezők kerületek beépítésre. Funkciója később lesz aktuális, melyről tájékoztatjuk a felhasználókat.

10 június 24. A PTR Verziószáma: I. Az összes ellátást érintő változások 1. A PTR programban létrejött egy módosító ág, amikor a hatóság az utoljára rögzített ügyet tudja módosítani határozat kiadása és új elbírálási azonosító generálása nélkül. Pl. megváltozott az ellátás összege, módosult az ügyfél személyes adatai vagy lakcím adatai, de nem ad ki róla új döntést a hatóság. Módosítani csak az Új ügyeket és az azokban bekövetkezett változásokat lehet. Módosítani lehet egyes ellátások esetében a szüneteltetéseket pl. a szüneteltetés végét nem töltötték, de most tudják a dátumot, felfüggesztéseket, az utolsó felülvizsgálatot. Módosítani a már jogerős ügyeket lehet. Megszűnt vagy megszüntetett státuszban lévő ügyekben módosítani nem lehet. A Módosító ág funkció felhasználói kézikönyv a oldalon letölthető. 2. Fellebbezés gombon megerősítő kérdés, hogy a rögzítő biztos ezt az ágat kívánja a rendszerben folytatni. 3. Az Ügyféladatoknál az ország listában Magyarország alapbeállításként szerepel. II. Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt (RGYK) érintő változás 1. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény esetében egy új ügy rögzítésekor felvihető az összes jogosult gyermek, ha egy családban több gyermeknek kerül megállapításra az RGYK, és azt egy döntésben hozza meg a rögzítő hatóság. A PTR-ben a rögzítés menetét a Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény (Több jogosult gyermek rögzítése egy ügyön belül) felhasználói kézikönyv mutatja be, mely letölthető a oldalról május 16. A PTR Verziószáma:

11 11 I. Az összes ellátást érintő változások 1. A TAJ számok mező kizárólag számokat tartalmazhat. 2. FHT Jogerő képernyőjén beépítésre került egy új mező, melynek a neve Jelentkezés várható ideje. Töltése nem kötelező. Funkciója később lesz aktuális, melyről tájékoztatjuk a felhasználókat. 3. Az ügyek képernyőjén megjelent egy Vissza gomb, funkciója a következő: egy ügy rögzítését nem fejezte be a felhasználó, akkor a Vissza gomb megnyomását követően a megerősítő kérdés elfogadása után a Saját feladataimba újra megkereshető a folyamatban lévő rögzítés.

12 április 29. A PTR Verziószáma: I. Az összes ellátást érintő változások 1. Az Ellenőrzések funkció a PTR-ben működik, ellátásonként az igénylőre fut le a vizsgálat az Ellenőrzés képernyő Ellátások vizsgálata gomb megnyomását követően. Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény esetében a jogosult gyermekre, Ápolási díj esetében az ápolt személyre is ellenőrzés megy végbe a rendszerben. A oldalon közzétett Tájékoztató kézikönyvben olvasható a részletes működése. 2. Egy ellátáson belül a rendszer ellenőrzi, ha több azonos TAJ szám kerül beírásra. 3. Amennyiben egy irányítószámhoz több település tartozik, akkor az irányítószám beírását követően a rendszer nem ajánl fel Település nevet, hanem a felhasználó rögzítheti a település nevét.

13 március 28. A PTR Verziószáma: Az összes ellátást érintő változások 1.1. Ügyféladatok A Szerepkörök korrigálásra kerültek az egyes ellátások esetében: Jogosító ápolt helyett Ápolt Jogosító gyermek helyett Jogosult gyermek. A szerepkör kibővítésre került: a Gyermek házastársa / élettársa szereppel. Az ügyféladatok között tölthető a Neme (nő/férfi) mező. Az Ellátásban érintett személyek esetében a személyes adatoknál egyes mezők a jogszabálynak megfelelően kötelezően töltendők. Az Ellátásban érintett egyéb személyek esetében a lakcímek rögzítésekor a következők választhatók: Lakóhelynél: Egyéb lakóhely Lakóhelye az igénylő lakóhelye Lakóhelye az igénylő tartózkodási helye Tartózkodási helynél: Egyéb tartózkodási hely Tartózkodási helye az igénylő lakóhelye Tartózkodási helye az igénylő tartózkodási helye Kérelem adatai A Kifizetés típusánál a banki átutalás választása esetén a bankszámlaszámnál a 2*8 számsor vagy a 3*8 számsor rögzíthető be Döntés-tervezet adatai - A Döntés típusa itt nem módosítható. - A Támogatásnyújtás kezdete szó Jogosultság kezdetére változott. - A Támogatásnyújtás vége szó Jogosultság végére változott.

14 14 - A Törthónap mező szabadon tölthető. Az évet és a hónapot kell tölteni benne formája: éééé.hh 1.4 Határozat/végzés - A Hatáskör gyakorlójának neve és beosztása, valamint a Döntés kiadmányozójának neve és beosztása szabadon tölthető. - A Kelte kifejezés helyett Kiadmányozás ideje kifejezés került. 1.5 Jogerő - Kiegészítés v. Kijavítás gomb Funkciója és működése a Felhasználói kézikönyvben olvasható. Fellebbezés gomb Funkciója és működése a Felhasználói kézikönyvben olvasható. A dátum mező esetében, amennyiben értéket ajánl fel a rendszer, felülírható. A dátumok kapcsolatait a program kis százalékban figyeli. A módosító ág felülvizsgálatok esetében a következő kiírás változott: Felülvizsgálati eljárás megindításának időpontja.

15 15 2. Az egyes ellátásokat érintő változások 2.1 Foglalkoztatást helyettesítő támogatás FHT és Rendszeres szociális segély - RSZS A módosító ágon, az Ellátás szüneteltetése esetében a szüneteltetés okai módosultak. 2.2 Lakásfenntartási támogatás LFT - Kérelem adatai fülön a Támogatás jogcíme helyett Támogatott költség szerepel. - A módosító ágon felülvizsgálat rögzíthető. Funkciója és működése a felhasználói kézikönyvben olvasható. 2.3 Lakásfenntartási támogatás Adósságkezelési támogatás LFTA tól az Adósságkezelési szolgáltatással összefüggő LFT megállapítására külön ágon van lehetőség. Az LFT-hez képest két új mezővel bővült az LFTA felülete: - Hivatalbóli eljárás megindításának napja mező. - Adósságkezelési határozat száma mező. 2.4 Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény - RGYK Eltartott egyéb személy mező módosult Egyéb személy kifejezésre. 2.5 Közgyógyellátás alanyi - KGYA - Korrigálásra kerültek a jogosultsági jogcímek. - Előző közgyógyellátás igazolvány lejártának dátuma rögzíthető. (Nem kötelező.) - A Jogosultság kezdete és a Jogosultság vége időpont szabadon tölthető. A rendszer nem kalkulál dátum értéket. - Nincs jövedelem blokk és vagyon mező. 2.6 Közgyógyellátás - normatív - KGYN és Közgyógyellátás - méltányossági - KGYM - Rendszeres gyógyító ellátás költsége mező, töltése nem kötelező. - Jogosultság kezdete és a Jogosultság vége szabadon tölthető. A rendszer nem kalkulál dátum értéket. 2.7 Ápolási díj alanyi - ÁPDA Nincs jövedelem blokk és vagyon mező.

16 3. Nyilvántartás Ellátások nyilvántartása 16 - Módosító ügy indítása az Ellátás megszüntetése menüben a megszüntetési okok bővítésre kerültek. - A Felülvizsgálati ágon a megszüntetés választása esetén a megszüntetési okok megegyeznek az Ellátás megszüntetésében használt okokkal. - Egy ellátásra vonatkozó módosító ügy rögzítése esetén (pl. felülvizsgálat), az Ellátások nyilvántartása menüből újabb módosítás addig nem indítható, amíg a Saját feladataimban nem fejeztük be az előző ügyet. - Támogatás folyósítás: felfüggesztve/szüneteltetve. Keresésnél megmutatja, hogy azok az ellátások ahol van felfüggesztés vagy szüneteletetés, jelenleg ebben az állapotban vannak-e. Ellátás állapot (státusza) Ellátásnak van állapota, azaz státusza, az ügyeknek nincsen. A következő státuszokat mutatja a rendszer: Elbírálás folyamatban az ügy nincs még befejezve. Elutasítva elutasító ágon rögzítettünk egy ellátást. Elutasítva, de fellebbezve az elutasító határozatot megfellebbezték. Elutasítva, de nem jogerős az ügy nem lett még jogerősítve. Lezárt az Ellátás lezárása ág befejezését követően látható ez az állapot. Megállapítva a támogatás megállapításra került és a döntés jogerős. Bármilyen módosítás indítható rá. Megállapítva, de fellebbezve a döntést a jogerőre emelkedés előtt megfellebbezték. Megállapítva, de nem jogerős az ügy még nincsen jogerőzve. A Saját feladataim menüpontban lehet jogerőzni. Megsemmisítve Fellebbezési ág kimenetele. Megszűnt azok az ellátások, melyek esetében van jogosultság vége dátum, az időpont bekövetkeztét követően automatikusan ebbe a státuszba kerülnek. Megszüntetve azaz ügy, melyre megszüntetést indítanak. Megszüntetve, de fellebbezve a megszüntető határozat fellebbezésre kerül. Megszüntetve, de nem jogerős nem került jogerősítésre a megszüntető ügy. Rögzítés folyamatban Ez a státusz a Migrációs ügyek esetében értelmezett. Technikai törölt az Ügy visszavonása gomb használata esetén értelmezett státusz. Törölt A Migrációs ügyek törlésekor adott státusz. Minden törölt ügy ebbe a státuszba kerül. Visszavont

17 17 4. Új funkciók A.) A módosító ágon Ellátás lezárása nevű ág. A rendszerben Illetékesség váltás miatt vagy az ügyfél halála esetén ezzel a funkcióval is le lehet zárni az ügyet. B.) Migrációs Ügyként felvitt ellátások korrigálása: Migrációs ügy módosítása Ügy törlése migrációs hiba miatt Funkciója és működése a Felhasználói kézikönyvben olvasható.

Tájékoztató PTR Verzióváltásról

Tájékoztató PTR Verzióváltásról Tájékoztató PTR Verzióváltásról - 1 - Tartalomjegyzék 1. Az összes ellátást érintő változások... 3 1.1 Ügyféladatok... 3 1.2 Kérelem adatai... 4 1.3 Döntés-tervezet adatai... 4 1.4 Határozat/végzés...

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ PTR VERZIÓVÁLTÁSRÓL

TÁJÉKOZTATÓ PTR VERZIÓVÁLTÁSRÓL TÁJÉKOZTATÓ PTR VERZIÓVÁLTÁSRÓL 2015. április 01.... 2 2015. március 08.... 3 2015. március 01.... 4 2015. február 14.... 5 2015. január 09.... 6 2014. július 03.... 7 2014. június 24.... 8 2014. május

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ TR VERZIÓVÁLTÁSRÓL

TÁJÉKOZTATÓ TR VERZIÓVÁLTÁSRÓL PT TÁJÉKOZTATÓ TR VERZIÓVÁLTÁSRÓL 2015. március 08...2 2015. március 01..3 2015. február 14.4 2015. január 09.... 5 2014. július 17.... 5 2014. július 03.... 6 2014. június 24.... 8 2014. május 16....

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Ellenőrzések funkció használata Tájékoztató kézikönyv

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Ellenőrzések funkció használata Tájékoztató kézikönyv PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Ellenőrzések funkció használata Tájékoztató kézikönyv 2014. 05.16. Dokumentum verziókövetése Dátum Verzió Módosítás rövid leírása 2014. 04. 29. v. 01

Részletesebben

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK Ügyfélszolgálatunk elérhetősége: Telefon: 06-1-462-64-60 E-mail: ptr@nrszh.hu; idm@nrszh.hu 2015. 04. 01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Kereső felületek működése

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Kereső felületek működése PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Kereső felületek működése (Saját feladataim, Ügyek, Ellátások nyilvántartása) Felhasználói kézikönyv 2014. 07. 03. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Felhasználói kézikönyv 2014. 03. 28. Dokumentum verziókövetése Dátum Verzió Módosítás rövid leírása 2013.12.14. v.01 2014.03.28 v.02 Új funkciók: migrációs

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Módosító ág funkció használata

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Módosító ág funkció használata PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Módosító ág funkció használata Felhasználói kézikönyv 2015.06.23. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata Felhasználói kézikönyv 2015. 02. 14. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs

Részletesebben

Egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás EGYT

Egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás EGYT Egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás EGYT Felhasználói kézikönyv XII. számú melléklet 2015. 03. 01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság

Részletesebben

Rendszeres szociális segély RSZS

Rendszeres szociális segély RSZS Rendszeres szociális segély RSZS Felhasználói kézikönyv II. számú melléklet 2014. 03. 28. Tartalomjegyzék 1 Új Rendszeres szociális segély felvitele... 4 1.1 Új ellátás indítása... 4 1.2 Adatlap felvitele...

Részletesebben

Foglalkoztatást helyettesítő támogatás FHT

Foglalkoztatást helyettesítő támogatás FHT Foglalkoztatást helyettesítő támogatás FHT Felhasználói kézikönyv IV. számú melléklet 2014. 03. 28. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság 1071 Budapest,

Részletesebben

Közgyógyellátás - Méltányossági KGYM

Közgyógyellátás - Méltányossági KGYM Közgyógyellátás - Méltányossági KGYM Felhasználói kézikönyv XIII. számú melléklet 2014. 03. 28. Tartalomjegyzék 1 Új Közgyógyellátás - méltányossági támogatás felvitele... 3 1.1 Új ellátás indítása...

Részletesebben

Egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás EGYT

Egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás EGYT Egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás EGYT Felhasználói kézikönyv II. számú melléklet 2015. 03. 01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere. Migrációs ügy módosítása vagy törlése

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere. Migrációs ügy módosítása vagy törlése PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs ügy módosítása vagy törlése Felhasználói kézikönyv 2014. 03. 31. Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 2 2 Migrációs ügy módosítása vagy törlése...

Részletesebben

Közgyógyellátás - Normatív KGYN

Közgyógyellátás - Normatív KGYN Közgyógyellátás - Normatív KGYN Felhasználói kézikönyv VIII. számú melléklet 2014. 03. 28. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság 1071 Budapest, Peterdy

Részletesebben

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság ESZJ

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság ESZJ Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság ESZJ Felhasználói kézikönyv XIV. számú melléklet 2015. 04. 01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság 1071

Részletesebben

PTR Hírlevél február 12.

PTR Hírlevél február 12. PTR Hírlevél 5. 2014. február 12. 1 Tisztelt PTR Felhasználók! Hírlevelünkben szeretnénk felhívni figyelmüket a PTR egyes funkcióira, mellyel az adatrögzítések pontosságához járulhatnak hozzá! A Gyakran

Részletesebben

Lakásfenntartási támogatás Adósságkezelési támogatás LFTA

Lakásfenntartási támogatás Adósságkezelési támogatás LFTA Lakásfenntartási támogatás Adósságkezelési támogatás LFTA Felhasználói kézikönyv XV. számú melléklet 2014. 03. 28. Tartalomjegyzék 1 Lakásfenntartási támogatás adósságkezelési támogatás felvitele... 3

Részletesebben

Közgyógyellátás - Alanyi KGYA

Közgyógyellátás - Alanyi KGYA Közgyógyellátás - Alanyi KGYA Felhasználói kézikönyv VII. számú melléklet 2014. 03. 28. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság 1071 Budapest, Peterdy

Részletesebben

Települési támogatás

Települési támogatás Települési támogatás TT Felhasználói kézikönyv XI. számú melléklet 2015. 04. 01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság 1071 Budapest, Peterdy utca 15.

Részletesebben

Ápolási díj - méltányossági ÁPDM

Ápolási díj - méltányossági ÁPDM Ápolási díj - méltányossági ÁPDM Felhasználói kézikönyv XII. számú melléklet 2014. 03. 28. Tartalomjegyzék 1 Ápolási díj méltányossági felvitele... 3 1.1 Új ellátás indítása... 3 1.2 Adatlap felvitele...

Részletesebben

Otthonteremtési támogatás OTT

Otthonteremtési támogatás OTT Otthonteremtési támogatás OTT Felhasználói kézikönyv IX. számú melléklet 2015. 04. 01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság 1071 Budapest, Peterdy

Részletesebben

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény RGYK

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény RGYK Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény RGYK Felhasználói kézikönyv X. számú melléklet 2014. 03. 28. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság 1071 Budapest,

Részletesebben

TÁMOP-5.4.2.-12/1-2012-0001 Központi szociális információs

TÁMOP-5.4.2.-12/1-2012-0001 Központi szociális információs TÁMOP-5.4.2.-12/1-2012-0001 Központi szociális információs fejlesztések Pénzbeli és természetbeni ellátások országos nyilvántartása egységes szociális nyilvántartás (PTR) modul Tájékoztató 2013. PTR modul

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs Ügy Migrációs Excel feltöltés

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs Ügy Migrációs Excel feltöltés PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs Ügy Migrációs Excel feltöltés A dokumentum részletesen bemutatja a Pénzbeli és Természetbeni Ellátások Rendszerébe való migrációs ügyként kezelt

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs Ügy Kézi adatfelvitel

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs Ügy Kézi adatfelvitel PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs Ügy Kézi adatfelvitel Felhasználói kézikönyv 2013. 12. 02. V.02. Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 2 2 A PTR-be való adatrögíztés módja és határideje...

Részletesebben

2013. PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI ELLÁTÁSOK EGYSÉGES NYILVÁNTARTÁSI RENDSZERÉNEK KEZDETI ADATFELTÖLTÉSE V.03

2013. PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI ELLÁTÁSOK EGYSÉGES NYILVÁNTARTÁSI RENDSZERÉNEK KEZDETI ADATFELTÖLTÉSE V.03 2013. PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI ELLÁTÁSOK EGYSÉGES NYILVÁNTARTÁSI RENDSZERÉNEK KEZDETI ADATFELTÖLTÉSE 2013. 11. 14. V.03 Tartalom 1 Bevezetés... 3 2 Az adatrögíztés módja és határideje... 3 2.1 Kezdeti

Részletesebben

Pénzbeli és természetbeni ellátások rendszere OEP TAJ ellenőrzés működése

Pénzbeli és természetbeni ellátások rendszere OEP TAJ ellenőrzés működése Pénzbeli és természetbeni ellátások rendszere OEP TAJ ellenőrzés működése Felhasználói kézikönyv 2015. 05. 06. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA VII. KÖTET (IKTATÁS, DÖNTÉS KÖZLÉSE, JÓVÁHAGYÓ DÖNTÉS JOGERŐSÍTÉSE SZGYH ÜGYINTÉZŐ)

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA VII. KÖTET (IKTATÁS, DÖNTÉS KÖZLÉSE, JÓVÁHAGYÓ DÖNTÉS JOGERŐSÍTÉSE SZGYH ÜGYINTÉZŐ) SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA VII. KÖTET (IKTATÁS, DÖNTÉS KÖZLÉSE, JÓVÁHAGYÓ DÖNTÉS JOGERŐSÍTÉSE SZGYH ÜGYINTÉZŐ) Felhasználói kézikönyv VII. kötet 2014.06.30. 0 Tartalomjegyzék

Részletesebben

PTR Hírlevél december 12.

PTR Hírlevél december 12. PTR Hírlevél 4. 2013. december 12. Tisztelt Felhasználók! 1 PTR Hibás rögzítések törlése: Amennyiben PTR-ben a kezdeti adatfeltöltés időszakában (2013. november 15. 2013. december 15. között) Migrációs

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv III. kötet 2015.04.01.

Felhasználói kézikönyv III. kötet 2015.04.01. SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (HATÁSKÖR-ÉS TERÜLETI ILLETÉKESSÉG HIÁNYA MIATTI ÁTTÉTEL; ÉRDEMI VIZSGÁLAT NÉLKÜLI ELUTASÍTÁS - SZGYH ÜGYINTÉZŐ) Felhasználói kézikönyv III.

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (ELEKTRONIKUS KÉRELEM BEADÁS FENNTARTÓI E- KÉPVISELŐK)

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (ELEKTRONIKUS KÉRELEM BEADÁS FENNTARTÓI E- KÉPVISELŐK) SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (ELEKTRONIKUS KÉRELEM BEADÁS FENNTARTÓI E- KÉPVISELŐK) Felhasználói kézikönyv X. kötet 2015.04.01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs

Részletesebben

Gyermektartásdíj megelőlegezése GYT

Gyermektartásdíj megelőlegezése GYT Gyermektartásdíj megelőlegezése GYT Felhasználói kézikönyv V. számú melléklet 2015. 04. 01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság 1071 Budapest, Peterdy

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs Ügy Kézi adatfelvitel

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs Ügy Kézi adatfelvitel PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs Ügy Kézi adatfelvitel Felhasználói kézikönyv 2013. 11. 27. V.01. Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 3 2 A PTR-be való adatrögíztés módja és határideje...

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (IRAT KIADMÁNYOZÁSA) - SZGYH ELBÍRÁLÓ)

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (IRAT KIADMÁNYOZÁSA) - SZGYH ELBÍRÁLÓ) SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (IRAT KIADMÁNYOZÁSA) - SZGYH ELBÍRÁLÓ) Felhasználói kézikönyv VII. kötet 2015.04.01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (E-KÉRELMEK; ÜGYLETEK; BEJEGYZÉSEK MEGTEKINTÉSE)

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (E-KÉRELMEK; ÜGYLETEK; BEJEGYZÉSEK MEGTEKINTÉSE) SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (E-KÉRELMEK; ÜGYLETEK; BEJEGYZÉSEK MEGTEKINTÉSE) Felhasználói kézikönyv IX. kötet 2015.04.01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs

Részletesebben

2013. PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI ELLÁTÁSOK EGYSÉGES NYILVÁNTARTÁSI RENDSZERÉNEK KEZDETI ADATFELTÖLTÉSE 2013. 11. 07.

2013. PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI ELLÁTÁSOK EGYSÉGES NYILVÁNTARTÁSI RENDSZERÉNEK KEZDETI ADATFELTÖLTÉSE 2013. 11. 07. 2013. PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI ELLÁTÁSOK EGYSÉGES NYILVÁNTARTÁSI RENDSZERÉNEK KEZDETI ADATFELTÖLTÉSE 2013. 11. 07. Tartalom 1 Bevezetés... 3 2 Az adatrögzítés módja és határideje... 3 2.1 Kezdeti adatfeltöltés...

Részletesebben

2013. PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI ELLÁTÁSOK EGYSÉGES NYILVÁNTARTÁSI RENDSZERÉNEK KEZDETI ADATFELTÖLTÉSE 2013. 12. 02. V.05

2013. PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI ELLÁTÁSOK EGYSÉGES NYILVÁNTARTÁSI RENDSZERÉNEK KEZDETI ADATFELTÖLTÉSE 2013. 12. 02. V.05 2013. PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI ELLÁTÁSOK EGYSÉGES NYILVÁNTARTÁSI RENDSZERÉNEK KEZDETI ADATELTÖLTÉSE 2013. 12. 02. V.05 Tartalom 1 Bevezetés... 3 2 Az adatrögíztés módja és határideje... 3 2.1 Kezdeti

Részletesebben

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság ESZJ

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság ESZJ Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság ESZJ Felhasználói kézikönyv III. számú melléklet 2015. 04. 01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság 1071

Részletesebben

Foglalkoztatási és Szociális Adatbázis

Foglalkoztatási és Szociális Adatbázis Foglalkoztatási és Szociális Adatbázis Gyakorlati alkalmazás tapasztalatai Kiskunfélegyházán Az adatbázis előnyei Nem kell határozatot nyomtatni a Munkaügyi Központnak értesül (a határozat mintában): -

Részletesebben

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról Közpnti szciális infrmációs fejlesztések Irda: 1071 Budapest, Peterdy u. 15. Tájékztató ÖFR Verzióváltásról 1 2014. július 17.... 2 2014. június 10.... 4 2014. május 30.... 8 2014. május 16.... 9 Jelzéseiket,

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer

Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer Tartalom 1 Nem lehet felvenni új üzemeltetőt és nem lehet módosítani vagy törölni sem, pedig van rendszergazdai jogosultság. Mi az oka?... 3 2 Miért

Részletesebben

FORMANYOMTATVÁNY a gyermektartásdíj megelőlegezéséhez

FORMANYOMTATVÁNY a gyermektartásdíj megelőlegezéséhez FORMANYOMTATVÁNY a gyermektartásdíj megelőlegezéséhez I. Személyi adatok 1. Kérelmező adatai:......... Állampolgársága (Nem magyar állampolgár esetén fel kell tüntetni, ha a személy bevándorolt, letelepedett,

Részletesebben

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk.

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. Tisztelt Partnerünk! Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. A biztosítások rögzítése mellett kizárólag a rendszeren keresztül

Részletesebben

PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva:

PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva: PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62)

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

I. 2015. január 1-jén hatályba lépő, az egységes jogalkalmazást elősegítő változások

I. 2015. január 1-jén hatályba lépő, az egységes jogalkalmazást elősegítő változások TÁJÉKOZTATÓ A KORMÁNYHIVATALOK RÉSZÉRE A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKAT ÉRINTŐ, 2015. JANUÁR 1-JÉTŐL ÉS MÁRCIUS 1-JÉTŐL HATÁLYOS VÁLTOZÁSOKRÓL A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások

Részletesebben

Beiratkozás menete a Neptunban

Beiratkozás menete a Neptunban Beiratkozás menete a Neptunban Neptunba való bejelentkezés után az Ügyintézés / Beiratkozás/Bejelentkezés megjelenik a 2018/19/1-es félév, a sor végén egy + jel. A + jelre kattintva feljön egy lista, melyből

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör...3 Regisztráció...3 Személyes felület használata...4 Kérdéseim...4 Gyakornoki hely keresés...5

Részletesebben

Intézményi térítési díj jelentése Tartalom

Intézményi térítési díj jelentése Tartalom Intézményi térítési díj jelentése Tartalom 1. TÉRÍTÉSI DÍJ JELENTÉSE (ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ)... 2 1.1. Térítési díj jelentésének rögzítése... 2 2. SZOLGÁLTATÁSOK, MELYEKRE KÖTELEZŐ TÉRÍTÉSI DÍJAT JELENTENI

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (STRUKTÚRAVÁLTÁS SZGYH ÜGYINTÉZŐ)

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (STRUKTÚRAVÁLTÁS SZGYH ÜGYINTÉZŐ) SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (STRUKTÚRAVÁLTÁS SZGYH ÜGYINTÉZŐ) Felhasználói kézikönyv III/B. kötet 2014.08.10. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA I/B. KÖTET (E- KÉRELEM ÁTVÉTELE SZGYH ÜGYINTÉZŐ)

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA I/B. KÖTET (E- KÉRELEM ÁTVÉTELE SZGYH ÜGYINTÉZŐ) SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA I/B. KÖTET (E- KÉRELEM ÁTVÉTELE SZGYH ÜGYINTÉZŐ) Felhasználói kézikönyv I/B. kötet 2014.06.30. 0 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 2. Átfogó

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv II/D. kötet

Felhasználói kézikönyv II/D. kötet SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (E-KÉRELEM ÖSSZEKAPCSOLÁSA ÜGYLETTEL ÚJ FOLYAMATOK (VISSZAVONÓ E- KÉRELEM) ESETÉN - SZGYH ÜGYINTÉZŐ) Felhasználói kézikönyv II/D. kötet 2015.04.01.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4.

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Tartalom Tartalom... 2 1 Intézményvezetői jelentkeztető felület... 3 1.1 Regisztráció, belépés...

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (E-KÉRELEM BEÉRKEZÉSE SZGYH FELADATKIOSZTÓ)

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (E-KÉRELEM BEÉRKEZÉSE SZGYH FELADATKIOSZTÓ) SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (E-KÉRELEM BEÉRKEZÉSE SZGYH FELADATKIOSZTÓ) Felhasználói kézikönyv I. kötet 2015.04.01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv II/A. kötet

Felhasználói kézikönyv II/A. kötet SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (E-KÉRELEM ÖSSZEKAPCSOLÁSA ÜGYLETTEL FOLYAMATBAN LÉVŐ ÜGYLETEK ESETÉN - SZGYH ÜGYINTÉZŐ) Felhasználói kézikönyv II/A. kötet 2015.04.01. TÁMOP

Részletesebben

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról Közpnti szciális infrmációs fejlesztések Irda: 1071 Budapest, Peterdy u. 15. Tájékztató ÖFR Verzióváltásról 1 2014. június 10.... 2 2014. május 30.... 6 2014. május 16.... 8 Jelzéseiket, kérdéseiket az

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (NRSZH ELLENŐRZÉS) NRSZH ÜGYINTÉZŐ)

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (NRSZH ELLENŐRZÉS) NRSZH ÜGYINTÉZŐ) SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (NRSZH ELLENŐRZÉS) NRSZH ÜGYINTÉZŐ) Felhasználói kézikönyv V. kötet 2015.04.01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

KÉRELEM települési fejlesztési támogatás megállapítására. 1. Az igénylő adatai: Kérelmező neve: Születési neve:

KÉRELEM települési fejlesztési támogatás megállapítására. 1. Az igénylő adatai: Kérelmező neve: Születési neve: 9. Melléklet a 11/2016.(VI. 17.) önkormányzati rendelethez KÉRELEM települési fejlesztési támogatás megállapítására 1. Az igénylő adatai: Kérelmező neve: Születési neve: Társadalombiztosítási Azonosító

Részletesebben

A köznevelési intézmények körzethatárainak KIR adatbejelentő rendszere

A köznevelési intézmények körzethatárainak KIR adatbejelentő rendszere A köznevelési intézmények körzethatárainak KIR adatbejelentő rendszere Oktatási Hivatal Készült: 2017. év Tartalom Bevezető... 3 Bejelentkezés... 3 Köznevelési intézmények körzethatárainak rögzítése, módosítása...

Részletesebben

Országgyűlési képviselők évi választása A JELÖLTAJÁNLÁSOK ELLENŐRZÉSE (JER) Felhasználói útmutató 2. rész. Ajánlóívek leadása, ajánlásellenőrzés

Országgyűlési képviselők évi választása A JELÖLTAJÁNLÁSOK ELLENŐRZÉSE (JER) Felhasználói útmutató 2. rész. Ajánlóívek leadása, ajánlásellenőrzés A JELÖLTAJÁNLÁSOK ELLENŐRZÉSE (JER) Felhasználói útmutató 2. rész Ajánlóívek leadása, ajánlásellenőrzés 1.0 verzió Készült: 2014. február 17. Készítette: IdomSoft Zrt. Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 3

Részletesebben

On-line képzési program nyilvántartás

On-line képzési program nyilvántartás On-line képzési program nyilvántartás a Képző szervezetek funkciói 2016.01.15. 1 Tartalomjegyzék 1. Képző szervezet funkciói... 3 1.1 Program regisztráció... 3 1.1.1 Új képzési program regisztrációja...

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS, MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA. Felhasználói kézikönyv 2014.01.10.

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS, MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA. Felhasználói kézikönyv 2014.01.10. SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS, MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA Felhasználói kézikönyv 2014.01.10. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Átfogó ismertetés... 4 2.1. Jogosultság... 4 2.2. Belépés a rendszerbe...

Részletesebben

Nevelési év indítása óvodák esetén

Nevelési év indítása óvodák esetén Nevelési év indítása óvodák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a nevelési év indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet,

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG EKOP-1.2.16-2012-2012-0001 KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2014. október hó ADATSZOLGÁLTATÁS Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu 1 BIZTOSÍTOTTI BEJELENTÉS (T1041) ÁLTALÁNOS ALAPELVEK

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKAT ÉRINTŐ, 2015. MÁRCIUS 1-JÉTŐL HATÁLYOS VÁLTOZÁSOKRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKAT ÉRINTŐ, 2015. MÁRCIUS 1-JÉTŐL HATÁLYOS VÁLTOZÁSOKRÓL TÁJÉKOZTATÓ A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKAT ÉRINTŐ, 2015. MÁRCIUS 1-JÉTŐL HATÁLYOS VÁLTOZÁSOKRÓL A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások rendszere 2015. március 1-től jelentős

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LOGON a LafargeHolcim Csoport egységes megrendelés-kezelő rendszere, amely lehetőséget biztosít Partnereink számára a megrendelésük online rögzítéséhez, azok későbbi nyomon

Részletesebben

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humán Iroda Szociálpolitikai Csoport

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humán Iroda Szociálpolitikai Csoport 9. függelék a 13/2019. (V.30.) önkormányzati rendelethez Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humán Iroda Szociálpolitikai Csoport 2030 Érd, Budai út 8. Telefon: 06-23/522-300, Fax: 06-23/522-376

Részletesebben

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Békéscsaba, 2013.május 1 A települési önkormányzatok jegyzői, a közös önkormányzati hivatalok jegyzői, a kormányhivatalok járási hivatalai,

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA VI. KÖTET (IRAT KIADMÁNYOZÁSA SZGYH ELBÍRÁLÓ)

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA VI. KÖTET (IRAT KIADMÁNYOZÁSA SZGYH ELBÍRÁLÓ) SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA VI. KÖTET (IRAT KIADMÁNYOZÁSA SZGYH ELBÍRÁLÓ) Felhasználói kézikönyv VI. kötet 2014.06.30. 0 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 2. Átfogó

Részletesebben

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező!

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező! Kedves Jelentkező! Üdvözöljük az EFOP-1.2.6-VEKOP-17-2017-00001 azonosítószámú Családbarát ország megnevezésű kiemelt projekt Képzési Rendszerében. Az alábbi felhasználói segédletet azért készítettük,

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

Kitöltési útmutató. szaktanácsadói névjegyzékbe történő. új regisztrációhoz

Kitöltési útmutató. szaktanácsadói névjegyzékbe történő. új regisztrációhoz Kitöltési útmutató szaktanácsadói névjegyzékbe történő új regisztrációhoz 1 Tartalom Új regisztráció lépései:... 4 A regisztráció sikeres befejezése:... 7 Adatmódosítás... 9 Hiánypótlás... 11 Kérdések

Részletesebben

Pénzbeli és természetbeni ellátások rendszerének. Felkészítő nap

Pénzbeli és természetbeni ellátások rendszerének. Felkészítő nap TÁMOP-5.4.2.-12/1-2012-0001 Központi szociális információs fejlesztések Pénzbeli és természetbeni ellátások rendszerének bevezetése (PTR) Felkészítő nap 2013. október 28. 2013. november 15. Tervezett napirend

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 1. Általános ismertető... 2 1.1 A program funkciója...2 1.2 Milyen adatokat tartalmaz a rendszer...2 1.3 Belépés...2 2. Részletek az egyes menüpontokhoz...

Részletesebben

PwC EKAER Tool felhasználói leírás. 2015. május

PwC EKAER Tool felhasználói leírás. 2015. május www.pwc.com/hu/ekaer PwC EKAER Tool felhasználói leírás 2015. május Tartalom Bejelentések létrehozása 3 1. A forrás Excel állomány kitöltése 3 2. A forrás Excel állomány mentése 4 A szükséges mezők kitöltését

Részletesebben

Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül

Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül A Diplomamentő II. Program elektronikus (FORRÁSTÁR) felületen benyújtott pályázatához kapcsolódóan a következő segédlet

Részletesebben

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER Felhasználói kézikönyv a területi adminisztrátorok számára 1.2 verzió 2015.május 14. Dokumentum adatlap Projekt/modul megnevezése: Magyar Ügyvédi Kamara Letétkezelő

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör... 3 Regisztráció... 3 Személyes felület használata... 4 Kérdéseim... 4 Mentor keresés... 5

Részletesebben

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR)

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) Felhasználói dokumentáció verzió 1.2. Budapest, 2014. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 1.1. 2014.07.17. 2.1. Egy külső számla több kiíráshoz rögzítése 7.

Részletesebben

Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR)

Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR) Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR) Működése A rendszert az adott iskola weboldalának adminisztrációs felületén keresztül lehet elérni. Az adminisztrációt a tagintézmény vezetők végzik. Minden tagintézmény

Részletesebben

KÉRELEM a méltányossági közgyógyellátás megállapítására

KÉRELEM a méltányossági közgyógyellátás megállapítására KÉRELEM a méltányossági közgyógyellátás megállapítására 1. A kérelmező személyre vonatkozó adatok: 1.1. Neve: 1.2. Születési neve: 1.3. Anyja neve: 1.4. Születési helye, ideje (év, hó, nap): 1.5. Lakóhelye:

Részletesebben

A kérelmezővel közös háztartásban élők adatai a kérelem benyújtásának időpontjában:

A kérelmezővel közös háztartásban élők adatai a kérelem benyújtásának időpontjában: KÉRELEM újszülöttek egyszeri pénzbeli támogatására Kérelmező neve: Születési neve: Születési helye: Születési ideje: Anyja neve: Társadalombiztosítási Azonosító Jele (TAJ): Állampolgársága: Családi állapota:

Részletesebben

11. Szociális igazgatás

11. Szociális igazgatás 11. Szociális igazgatás 1993. évi III. törvény a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról Szociális igazgatás Ügyfelet érintő jog és kötelezettség megállapítása, Szociális ellátásra való jogosultság,

Részletesebben

Időskorúak járadéka Jegyző PH. Ügyfélszolgálati Osztály Szociális Irodája Jászberény Illetékmentes

Időskorúak járadéka Jegyző PH. Ügyfélszolgálati Osztály Szociális Irodája Jászberény Illetékmentes Az ügytípus megnevezése Hatáskörrel rendelkező szerv Eljáró szerv Illetékességi terület Eljárási illeték Ügyintézéshez szükséges dokumentumok Alapvető eljárási szabályok (jogszabályok) Eljárás megindító

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2015. június hó ADATSZOLGÁLTATÁS Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu 1 BIZTOSÍTOTTI BEJELENTÉS (T1041) ÁLTALÁNOS ALAPELVEK A biztosítotti bejelentés

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés

Város Polgármestere. Előterjesztés Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/118. Fax: 06 23 310-135 E-mail: igazgatas@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés az egyes pénzbeli és természetben

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL ÉRDI JÁRÁSI HIVATAL HATÓSÁGI OSZTÁLY Érdi Járási Hivatal tölti ki: Érkezett:.... No.:. Átvevő aláírása:... Ügyfélfogadás helye és rendje: Hétfő: 13.00-18.30 Szerda: 8.00-12.00

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0

Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0 Fogalmak Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0 1. A 301/2018. (XII. 27.) Kormányrendelet (a továbbiakban Korm. rendelet) 7. b), c) és d) pontja alapján az érintett

Részletesebben

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése 1 Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalomjegyzék Klímagáz képesítés megszerzésének folyamata... 2 Regisztráció... 3 Jelentkezés Klímagáz képesítés megszerzésére... 6 Jelentkezés elbírálása...

Részletesebben

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Bevezető Tisztelt engedélyes! Üdvözöljük Önt a Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár - Adatgyűjtő alrendszerének felhasználói

Részletesebben