AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ"

Átírás

1 AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ Műtői eszközök beszerzése az Országos Onkológiai Intézet részére. tárgyú nyílt közbeszerzési eljáráshoz 2011/S MEDIMPORT Kft Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: Telefax:

2 Tisztelt Ajánlattevő! Az Országos Onkológiai Intézet a Kbt. 22. (1) bekezdés b) pontja alapján kötelezett közbeszerzési eljárás lefolytatására. Ajánlatkérő az ajánlati felhívásban és a dokumentációban részletezett árubeszerzést kívánja beszerezni. Az ajánlat kidolgozásának alapját az ajánlati felhívás és az ajánlati dokumentáció együttesen képezik, amelyek kiegészülnek a Kbt. 56. (1) (4) bekezdésében foglaltak alapján adott tájékoztatással. Az ajánlat elkészítéséhez Ajánlatkérő dokumentációt állított össze, amely utal azon igazolásokra illetőleg nyilatkozatokra, amelyeket az ajánlatnak tartalmaznia kell. A dokumentációban található mellékletként megjelölt formanyilatkozatokat cégszerűen aláírva kell az ajánlathoz csatolni. A dokumentáció közreadásával az a célunk, hogy segítséget nyújtsunk ajánlatának a Kbt. előírásainak és elvárásainknak megfelelő, minden egyes követelményt teljesítő összeállításához. A dokumentáció elkészítésének általunk nem titkolt célja többek között az is: szeretnénk elérni, hogy az ajánlati felhívásra minél több érvényes ajánlatot kapjunk, biztosítva ezáltal a számunkra legkedvezőbb ajánlat kiválasztásának lehetőségét. Előzőekre tekintettel a dokumentáció kizárólag az ajánlatának összeállításához elengedhetetlenül szükséges információkat, nyilatkozatokat, igazolásokat és egyéb dokumentumokat (továbbiakban: dokumentumok) tartalmazza, a tartalomjegyzékben meghatározott sorrendben. A kért, s a tartalomjegyzékben megadott sorrendet kérjük, hogy ajánlatának összeállításakor is szíveskedjék betartani, oly módon, hogy először a saját (ajánlattevői), majd esetleges alvállalkozói dokumentumait (nyilatkozat, igazolás, stb.) helyezi el. Amikor ajánlatát teljes körűen összeállította kérjük az egyes az összes információt tartalmazó (szöveg, szám, fénykép, bélyegző, stb.) oldalakat a csatolt dokumentumokkal együtt, folyamatosan növekvő sorszámmal ellátni szíveskedjék. Kéréseink teljesítése mindkettőnk számára hasznos, hiszen: Önnek, mint ajánlattevőnek megkönnyíti összeállított ajánlatának benyújtás előtti ellenőrzését abból a szempontból, hogy az valóban tartalmazza-e a Kbtben, az ajánlati felhívásban, és a dokumentációban előírt dokumentumokat; Nekünk, mint ajánlatkérőnek pedig nagymértékben segítséget nyújt ez által ajánlata bontáskori, és azt követő alaki, formai- és tartalmi szempontok szerinti felülvizsgálatánál, tehát végső fokon az ajánlati felhívásban, illetőleg a dokumentációban meghatározott feltételeknek való megfelelésének meghatározásához. Ha az ajánlat tartalmi elemeinek vizsgálata alapján ajánlatkérő az ajánlattevő ajánlatát hiánypótlást követően érvénytelennek nyilvánítja, az ajánlatot tekintettel a Kbt (6) bekezdésére nem értékeli. Kérjük, hogy ajánlata összeállítását megelőzően figyelmesen tanulmányozza át a dokumentációban leírtakat. MEDIMPORT Kft Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: Telefax:

3 Szeretnénk arra is felhívni szíves figyelmüket, hogy miután a közbeszerzésekről szóló, többszörösen módosított évi CXXIX. törvény 7.. (2) bekezdése szerint a szabályosan lezárt ajánlatot 5 évig sértetlenül meg kell őrizni az ajánlatban elhelyezett dokumentumok eredeti példányát visszaadni nem áll módunkban, továbbá ugyanezen okból az ajánlathoz külön csatolt dokumentumokat kivéve a Kbt. 73. (1) bekezdésére vonatkozót - sem áll módunkban elfogadni. Amennyiben a hiánypótlás során utólag kapunk Önöktől bármilyen dokumentumot, azokat mellékelnünk kell az eredeti ajánlathoz, így a fentiek e dokumentumokra is érvényesek. A sikeres ajánlattétel érdekében külön felhívjuk szíves figyelmét az alábbi jogszabályi változásra: a kizáró okokat szeptember 15.-étkövetően már nem utólag, hanem az ajánlatban kell igazolni; Végezetül felhívjuk a figyelmét a közbeszerzésekről szóló évi CXXIX. törvény (továbbiakban: Kbt.) 70. (4)-(7) bekezdéseinek előírásaira, amelyek szerint: (4) Az ajánlattevő ugyanabban a közbeszerzési eljárásban részajánlati lehetőség biztosítása esetén ugyanazon rész tekintetében a) nem tehet közös ajánlatot más ajánlattevővel, b) más ajánlattevő a közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozójaként nem vehet részt, c) más ajánlattevő számára erőforrást nem biztosíthat. (5) Egy személy (szervezet) nem lehet egy ajánlatban, részajánlat-tételi lehetőség biztosítása esetén ugyanazon rész tekintetében egyszerre erőforrást nyújtó szervezet és alvállalkozó. (6) Ha egy a pontjának a) d) alpontjai hatálya alá nem tartozó személy (szervezet) a közbeszerzés értékének huszonöt százalékát meghaladó mértékben fog részt venni a szerződés részajánlat-tételi lehetőség biztosítása esetén egy részre vonatkozó szerződés teljesítésében, akkor nem lehet alvállalkozónak minősíteni, hanem az ajánlatban és a szerződés teljesítése során közös ajánlattevőként kell, hogy szerepeljen. (7) Egy személynek (szervezetnek) a szerződés teljesítésében való részvétele arányát az határozza meg, hogy milyen arányban részesül a beszerzés tárgyának ÁFA nélkül számított ellenértékéből. Bízunk abban, hogy a Kbt., az ajánlati felhívás és a dokumentáció együttesen elegendő útmutatást nyújt érvényes ajánlatuk összeállításához és benyújtásához. Budapest, december 15. Tisztelettel: Tímár László ügyvezető igazgató Medimport Kft MEDIMPORT Kft Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: Telefax:

4 ÚTMUTATÓ ÉS SZERZŐDÉSES FELTÉTELEK 1. Az ajánlatra vonatkozó kiegészítések 1.1. Az ajánlathoz csatolni kell: - az ajánlati felhívásban részletezett pénzügyi és gazdasági, valamint műszaki alkalmasság megítélésére vonatkozó nyilatkozatokat és igazolásokat, - az ajánlattevő, Kbt (1) bekezdés b) pontja szerinti alvállalkozója és az erőforrást nyújtó szervezet nevében aláíró, vagy az ajánlat részét képező bármely nyilatkozatot aláíró személy aláírási címpéldányának az ajánlati felhívás feladásának napjától visszaszámított egy évnél nem régebben hitelesített másolati példányát. - a cégkivonatban nem szereplő kötelezettségvállaló(k) esetében az erre vonatkozó a meghatalmazott aláírását is tartalmazó írásos meghatalmazás eredeti példányát - az ajánlatnak 1 példányban elektronikus adathordozón történő benyújtását és Ajánlattevő cégszerűen nyilatkozatát, hogy az ajánlat elektronikus formában benyújtott (jelszó nélkül olvasható, de nem módosítható.pdf file) példánya a benyújtott papír alapú (eredeti) példánnyal megegyezik A cégjegyzési jogosultság, a képviseleti jogok ellenőrzése érdekében magyarországi bejegyzésű cég esetében az ajánlattevő, a közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozó és az igénybe vett erőforrást biztosító szervezet csatolja az ajánlathoz az ajánlat igazolt benyújtásától számított 30 napnál nem régebbi cégkivonatának másolatát. Amennyiben a csatolt igazolásból kitűnően cégügyében el nem bírált módosítás van folyamatban, a változás tartalmát igazoló dokumentum másolatát is csatolni kell az ajánlathoz Közös ajánlattétel esetén az ajánlatban meg kell jelölni, hogy melyik ajánlattevő jár el képviselőként, az erre vonatkozó meghatalmazást az ajánlatnak tartalmaznia kell. Ajánlattevő(k) a kötelezettségvállalások tekintetében egyetemleges felelősséggel tartozik/nak a Ptk és 338. figyelembe vételével Az ajánlattevőnek, a közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozónak a gazdasági és pénzügyi alkalmasság körében a Kbt. 66. (1) bekezdés a) pontja tekintetében külön-külön, a Kbt. 66. (1) bekezdés c) pontja tekintetében együttesen is megfelelhetnek az alkalmassági követelményeknek Ajánlattevőnek és a közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozónak, illetve a közös ajánlattevőknek, valamint a Kbt. 65..(3) bekezdése szerinti szervezetnek a műszaki és szakmai alkalmassági követelményeknek együttesen is megfelelhetnek. MEDIMPORT Kft Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: Telefax:

5 1.6. Ajánlattevő az alkalmassági minimum követelményeknek a közbeszerzés értékének tíz százalékát nem meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozóval együtt is megfelelhet. Ebben az esetben az ajánlatnak tartalmaznia kell ezen - a közbeszerzés értékének tíz százalékát nem meghaladó mértékben igénybe venni kívánt - alvállalkozó nevét, címét, továbbá az ajánlattevő alkalmasságának igazolásához szükséges igazolásokat, nyilatkozatokat is Ajánlattevőnek ajánlatában nyilatkoznia kell a Kbt (2) bekezdés, 71.. (1) bekezdés a)-b)- c)-d) pontjaira és a Kbt (3) bekezdésére vonatkozóan Az ajánlat részeként csatolni kell az ajánlattevő, 10 % feletti alvállalkozó, valamint az erőforrást biztosító szervezet nyilatkozatát a számlavezető pénzügyi intézményekről, a jelenleg vezetett bankszámlákról Az ajánlatban lévő, minden - az ajánlattevő vagy alvállalkozó, vagy erőforrást nyújtó, vagy a Kbt. 69. (8) bekezdés szerinti szervezet által készített - dokumentumot (nyilatkozatot) a végén alá kell írnia az adott gazdálkodó szervezetnél erre jogosult(ak)nak vagy olyan személynek, vagy személyeknek aki(k) erre a jogosult személy(ek)től írásos felhatalmazást kaptak Az ajánlat minden olyan oldalát, amelyen - az ajánlat beadása előtt - módosítást hajtottak végre, az adott dokumentumot aláíró személynek vagy személyeknek a módosításnál is kézjeggyel kell ellátni Ajánlatkérő az Intézmény likviditásának biztonsága érdekében a Kbt (4) bekezdése figyelembe vételével halasztott fizetésben kíván megállapodni a nyertes Ajánlattevővel. Ez azt jelenti, hogy az ellenszolgáltatás összegét Ajánlatkérő nem a teljesítéstől számított 15 napon belül, hanem a teljesítést követően, Ajánlattevőnek a bírálati részszempont szerint vállalt halasztott fizetési határidővel számított napon belül, ajánlattevő bankszámlájára átutalással egyenlíti ki Az ajánlati árnak tartalmaznia kell az áru helyszínre szállításának, a telepítésének és üzembe helyezésének, a kezelő személyzet 4 órás betanításának, a magyar nyelvű kezelési utasítás és a karbantartási utasítás költségét is Ajánlatkérő az alvállalkozók igénybevétele esetén elsőnek az alvállalkozókra vonatkozó, a teljesítés elismerését követően kiállított számlát 15 napon belül átutalással fizeti ki, illetőleg az Art. 36/A. (3) bekezdése szerint azt (annak egy részét) visszatartja Amennyiben a nyertes ajánlattevő (Szállító) az ajánlatkérőként (Megrendelő) szerződő fél által igazolt szerződésszerű teljesítés ellenére a felek között megállapodott napos fizetési határidő eredménytelenül telik el, a nyertes MEDIMPORT Kft Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: Telefax:

6 ajánlattevő (Szállító) jogosult az Ajánlatkérő (Megrendelő) Magyar Államkincstárnál vezetett számú fizetési számlára beszedési megbízás benyújtására, azzal, hogy a Magyar Államkincstár a Megrendelő által a szerződéshez csatolt felhatalmazás és hozzájárulás alapján annak teljesítésére köteles, kivéve, ha a nyertes ajánlattevő (Szállító)a Kbt (3) bekezdés e), illetőleg f) pontja szerinti kötelezettségét nem teljesítette Amennyiben ajánlattevő, a Kbt (1) bekezdés b) pontja szerinti alvállalkozója és az erőforrást nyújtó szervezet a közbeszerzési eljárásban a jogelődjének referenciáival kívánja műszaki, illetőleg szakmai alkalmasságát igazolni, csatolja ajánlatához az átalakulásra, jogutódlásának, valamint a tevékenység folytatásának igazolására vonatkozó okiratokat, valamint nyilatkozatot, hogy az adott szervezet jogosult a referencia felhasználására Szerződést biztosító mellékkötelezettségek Amennyiben Ajánlattevő elmulasztja a szerződésben vállalt kötelezettségeinek teljesítését a szerződésben vállalt határidőn belül, úgy az Ajánlatkérő a szerződésszegésből fakadó egyéb kárrendezésekre vonatkozó igényein túl késedelmi kötbérre jogosult Amennyiben az Ajánlattevő a Szállítást a vállalt határidőn belül nem teljesíti, Ajánlatkérő késedelmi kötbérre jogosult. A késedelmi kötbér mértéke Ft naponta. A késedelmi kötbért Ajánlatkérő maximum 20 napra érvényesíti Ha a szerződés a nyertes Ajánlattevőnek felróható okból meghiúsul, akkor a szerződő fél a szerződéses ellenszolgáltatás nettó értékének 20 %-át köteles meghiúsulási kötbérként kifizetni Az Ajánlatkérő a nyertes Ajánlattevő tevékenységével vagy mulasztásával kapcsolatban keletkezett kárát érvényesítheti az Ajánlattevővel szemben, a bizonyítottan a nyertes Ajánlattevő hibájából keletkezett kár megtérítésével Az olyan ajánlatot, amelyet az Ajánlattevő saját feltételeinek, kikötéseinek beszúrásával, becsatolásával nyújtott be, az Ajánlatkérő érvénytelennek tekinti Az ajánlatokat a cégjegyzésre jogosult, vagy az általa meghatalmazott (meghatalmazás csatolandó!) személy kézjegyével ellátva, az összes információt tartalmazó (szöveg, szám, fénykép, bélyegző, stb.) oldalát folyamatos sorszámozással (az ajánlat oldalszámozása eggyel kezdődjön és folyamatosan, oldalanként növekedjen.), az oldalszámokat is feltüntető tartalomjegyzékkel ellátva, 4 nyomtatott példányban (1 eredeti, 3 másolati példány, az Eredeti vagy Másolati megjelölés feltüntetésével), és egy elektronikus példányban (jelszó nélkül olvasható, de nem módosítható.pdf file) kell elkészíteni. A nyomtatott ajánlat minden egyes példányát zsinórral, lapozhatóan össze kell fűzni, a csomót matricával az ajánlat első vagy hátsó lap- MEDIMPORT Kft Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: Telefax:

7 jához kell rögzíteni. A matricát le kell bélyegezni, vagy az ajánlattevő részéről erre jogosultnak alá kell írni, úgy hogy a bélyegző, illetőleg az aláírás legalább egy része a matricán legyen. A 4 papíralapú és 1 elektronikus példányt együttesen, egy zárt csomagolásban, postai úton vagy személyesen kell benyújtani. A külső csomagolásnak sértetlennek kell lennie. Eltérés esetén az eredeti példány irányadó az értékelésnél. A borítékra rá kell írni: Műtői eszközök beszerzése az Országos Onkológiai Intézet részére A zárt csomagoláson az ajánlattevő nevének postai úton történő feladás kivételével feltüntetése TILOS! Az ajánlatnak a tartalomjegyzéket követően tartalmaznia kell a Felolvasólap -ot, - az ajánlattevő nevét, székhelyét, kapcsolattartó nevét, elérhetőségi címeit, - a részszempontok szerinti vállalásokat Az ajánlatnak a borítólapot követő oldalon (vagy oldalakon) tartalmaznia kell a tartalomjegyzéket. A tartalomjegyzékből egyértelműen megállapíthatónak kell lennie az ajánlati felhívásban előírt igazolások és nyilatkozatok helyének A személyesen benyújtott ajánlat átvételét az Ajánlatkérő az ajánlati felhívásban maghatározott benyújtási helyszínen írásban visszaigazolja. Az Ajánlatkérő kizárólag lezárt és sértetlen borítékot vesz át A postán feladott ajánlatot ajánlatkérő akkor tekinti határidőn belül benyújtottnak, ha annak kézhezvételére az ajánlattételi határidőig sor kerül az ajánlati felhívás A mellékletének III. pontjában hivatkozott címen. Az ajánlat, illetve az azzal kapcsolatos postai küldemények elvesztéséből eredő kockázat az ajánlattevőt terheli. A postán feladott ajánlati példányokat tartalmazó csomagon fel kell tüntetni: Iktatóban nem bontható fel, azonnal a címzetthez továbbítandó. Ez esetben a külső borítékon minden előírt (szükséges) adat: feladó neve, stb. feltüntethető A határidőn túl érkezett ajánlatot az ajánlatkérő érvénytelennek minősíti. A késedelmesen beérkező ajánlat esetében a késedelem okát és felelősét nem vizsgálja Az ajánlatok bontásának, az eredményhirdetésnek tervezett helye: Országos Onkológiai Intézet, 1122 Budapest, Ráth György u. 7-9., 15. sz. épület I. emelet Közgazdasági osztályvezetői iroda. A szerződéskötés tervezett helye: Országos Onkológiai Intézet, 1122 Budapest, Ráth György u I. épület II. emelet, Gazdasági Igazgatói iroda. MEDIMPORT Kft Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: Telefax:

8 1.24. Ajánlattevő az ajánlat benyújtásának formai szempontjára a Kbt (1) és 70/A. (1) bekezdések figyelembe vételével a jelen dokumentáció tartalomjegyzékében meghatározottakat írja elő, azzal a kitétellel, hogy a nemleges dokumentumokat (Pl. amennyiben nem vesz igénybe a 3., 4., 13., 20. sz. dokumentumban megjelölt személyt, vagy szervezetet) nem szükséges becsatolni Érvénytelen az ajánlat a Kbt (1) bekezdésében meghatározott esetekben. 2. Egyéb közlések: 2.1. Az ajánlat pénzneme: Forint 2.2. Az ajánlat elkészítésével és benyújtásával kapcsolatban felmerülő összes költség ajánlattevőt terheli Az Ajánlatkérő az ajánlati határidő lejártáig bármikor jogosult módosítani az ajánlati felhívásban, illetve a dokumentációban meghatározott feltételeket. A módosított feltételekről új hirdetményt kell megjelentetni Kérdéseket kizárólag írásban, az ajánlatkérő nevében eljáró Medimport Kft felé lehet feltenni, a közbeszerzési törvény által meghatározott határidőn belül. Az ajánlatkérő a feltett kérdésekre a választ telefaxon és azzal egyidejűleg ben is megküldi. Telefonon érkező kérdésekre az esélyegyenlőség elvének biztosítása érdekében nem áll módunkban választ adni! Amennyiben Ajánlattevő olyan telefax berendezést jelölt meg, amely nem 24 órás működésű, vagy műszaki hibás, és nem jelölt meg tartalék berendezést, és ezen okból a tájékoztatás késedelmesen jut el Ajánlattevőhöz, ez nem minősül a közbeszerzésekről szóló, többszörösen módosított évi CXXIX. törvény 56. (4) bekezdése, illetve a 83. (3) bekezdése, továbbá a 84. illetve a 85. megszegésének. Az ebből eredő késedelemért, vagy kárért minden felelősség Ajánlattevőt terheli. Amennyiben az értékelés során hiánypótlásra kerül sor, vagy bármilyen más értesítés küldése válik szükségessé, a fentiekben leírtak ezen esetekben is érvényesek, beleértve a telefaxok üzemelésére vonatkozó, fentebb jelzett előírásokat is Az ajánlatot nem lehet ceruzával készíteni. Az ajánlat minden olyan oldalát, amelyen az ajánlat benyújtása előtt módosítást hajtottak végre, az adott dokumentumot aláíró személynek, vagy személyeknek a módosításnál kézjegygyel kell ellátni. MEDIMPORT Kft Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: Telefax:

9 2.6. Az Ajánlatkérő a jelen dokumentáció mellékletében a Közbeszerzési törvény előírásainak megfelelő iratmintákat bocsát az Ajánlattevők részére, de a jelen ajánlati dokumentáció mellékletében nem szerepel az ajánlathoz csatolandó összes nyilatkozatra, illetve igazolásra vonatkozó minta. Ezen további nyilatkozatok, igazolások törvényi, valamint az ajánlati felhívásban és a dokumentációban foglaltaknak való megfelelősége az Ajánlattevő felelőssége! 2.7. Tájékoztató az ajánlatok bontásának körülményeiről: - az ajánlatokat az Ajánlatkérő által összeállított bontási bizottság az ajánlati határidő lejártának időpontjában bontja fel, - az ajánlatok bontásakor az ajánlatkérő, a nevében eljáró személy, a Kbt. szerint előírt meghívottak, valamint az ajánlattevő képviselői lehetnek jelen, - az Ajánlattevők a bontásra külön meghívót nem kapnak, - az ajánlatok felbontásakor az ajánlatkérő jegyzőkönyvet készít, melyben az ajánlattevő neve, székhelye, kapcsolattartó neve, elérhetőségi címei, a részszempontok szerinti vállalások kerülnek rögzítésre, - ha az ajánlatok bontásán a Kbt (2) bekezdés szerinti személy kéri, az ajánlatok bontását követően Ajánlatkérő lehetővé teszi, hogy betekinthessen a felolvasólapba, - ha az ajánlat eredeti példánya nincs összefűzve, illetőleg nem a Kbt. 70/A. (1) bekezdés a) pontja szerinti módon van összefűzve, akkor ha az érintett ajánlattevő a bontáson jelen van az ajánlatkérő felhívására, az ajánlatkérő által rendelkezésre bocsátott anyagokkal elvégzi vagy kiegészíti az ajánlat összefűzését, ha nincs jelen, akkor az ajánlatkérő két képviselője az ajánlat eredeti példányát a bontáson a Kbt. 70/A. (1) bekezdés a) pontja szerint összefűzi, vagy az összefűzést kiegészíti, azzal az eltéréssel, hogy a matricát az ajánlatkérő pecsételni le, illetőleg írja alá. Ha az ajánlatok közül az eredeti példány nincs megjelölve, egy tetszőleges példányt kell az eredeti megjelöléssel ellátni és adott esetben megfelelően összefűzni A szerződésben foglaltak teljesítésének határideje: ajánlati felhívás szerint Az ajánlattevő az ajánlatában szereplő adatok hitelességéért felelősséggel tartozik Az ajánlatkérő és a nyertes pályázó között létrejött adásvételi szerződésben meghatározott feladatok harmadik félre nem engedményezhetők. MEDIMPORT Kft Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: Telefax:

10 3. Műszaki követelmények 3.1. A beszerzendő mobil, cserélhető lapos műtőasztal tönkkel szemben elvárt követelmények Előírt feltétel és műszaki leírás mobil műtőasztal tönk a tönk akkumulátoros működtetéssel, töltővel elektromotoros asztal működtetés infra kézi vezérlő és töltő kiegészítő fóliabillentyűzet a beépített tönkön cserélhető felsőrész, fej vagy láboldalról is felhelyezhető oldalsínekkel, a tartozékok felszereléséhez standard fix magasságú szállítókocsi lapos talpazat Műszaki követelmény Alapkövetelmény Alapkövetelmény Alapkövetelmény Alapkövetelmény Alapkövetelmény Alapkövetelmény Alapkövetelmény Alapkövetelmény bírálati szempont (súlyszám: 2) bírálati szempont (súlyszám: 2) minimum 250 mm Alapkövetelmény Alapkövetelmény Mozgatások magasságállítási tartomány minimum 260 mm felsőrész hosszirányú eltolhatósága teljes hosszban átröntgenezhető párnázat antisztatikus, sugáráteresztő, fertőtlenítő szereknek ellenálló oldaldöntés mindkét irányban minimum 20 trendellenburg/ellentrendellenburg döntés, minimum 28 /28 háttámla állítás felfelé minimum 70 háttámla döntés lefelé minimum 40 lábtartó állítás fel/le minimum 90 /90 Terhelhetőség tartozékokkal minimum 200 kg pácienssúly minimum 180 kg Megajánlandó részegységek 4 db műtőasztal tönk mobil töltővel, akkumulátorokkal Alapkövetelmény minimum 180 kg Alapkövetelmény 4 db infra kézi vezérlő Alapkövetelmény 4 db töltő a kézi vezérlőhöz Alapkövetelmény 4 db univerzális felsőrész párnázattal, fej és Alapkövetelmény lábtartó nélkül 4 db asztallap - derékban törhető - mellkas Alapkövetelmény műtétekhez, fej és lábtartó nélkül 8 db két ponton csukló fejtartó Alapkövetelmény 6 db kétrészes lábtartó, terpeszthető Alapkövetelmény 2 db kétrészes lábtartó Alapkövetelmény 8 db szállítókocsi, fix magassággal Alapkövetelmény 4 db csészés fejtartó (fej-nyak sebészethez) Alapkövetelmény Megajánlott eszköz adatai MEDIMPORT Kft Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: Telefax:

11 Tartozékok 12 db oldal kartartó Alapkövetelmény 8 db altató líra, hosszabbítóval Alapkövetelmény 8 db radiál szorító, - líra felfogásához Alapkövetelmény 4 db fejfeletti kartartó - rögzítővel a lírához Alapkövetelmény 8 db csuklóbilincs Alapkövetelmény 8 db medence heveder Alapkövetelmény 8 db állítható magasságú infúziós állvány, Alapkövetelmény akasztó horoggal, felfogó szerkezettel 4 db Goepel combtartó (2 pár) Alapkövetelmény 4 db radiál szorító a combtartó oldalsínre Alapkövetelmény csatlakoztatásához 8 db univerzális oldaltámasz, oldalsínre rögzíthető Alapkövetelmény (lap nélkül) 8 db oldaltámasz lap kb. 170x120 mm Alapkövetelmény 4 db plexus párna a fej helyzetének stabilizálására Alapkövetelmény 2 pár váll támasz Alapkövetelmény 1 db oldalkar asztal, támasztó lábbal Alapkövetelmény 1 db váladékgyűjtő rozsdamentes tál, állítható Alapkövetelmény felfogató szerkezettel Ajánlatkérő e részre vonatkozó külön előírásai: Ajánlattevőnek valamennyi sort ki kell töltenie! A megvalósítási javaslatnak meg kell felelnie az adott táblázat Műszaki követelmények oszlopban specifikált műszaki tartalomnak és a minimumkövetelményeknek. Az Ajánlattevő a Megajánlott készülék adatai oszlopban részletesen fejtse ki, hogy megoldása hogyan felel meg a Műszaki követelmények -nek, illetve jelezze az esetleges eltéréseket! Abban az esetben, ha a Műszaki követelmények oszlopban nincs számszaki specifikum, értelemszerűen adja meg, hogy a megajánlott eszköz teljesíti-e, vagy nem teljesíti az előírt feltételt. A minimumkövetelményként megkövetelt értékkel megegyező, vagy annál jobb paraméterrel rendelkező berendezés ajánlható meg. Azt az ajánlatot, amelyben a megajánlott berendezés nem teljesíti az alapkövetelményeket, Ajánlatkérő érvénytelennek tekinti. E táblázatot kitöltve a 19. sz. dokumentum részeként kell az ajánlatba becsatolni Tájékoztató jelleggel kötelezően megadandó adatok Készülék típusa Készülék gyártója Származási ország Műszaki leírás Követelmény Ajánlott készülék Kérjük megadni Kérjük megadni Kérjük megadni E táblázatot kitöltve a 19. sz. dokumentum részeként kell az ajánlatba becsatolni. MEDIMPORT Kft Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: Telefax:

12 3.2. Műtőlámpa (mennyezeti, fő-, + szatellit lámpa és monitortartó kar) Mennyezeti LED-es műtőlámpa, mely áll egy főlámpából, egy szatellit lámpából és egy monitortartó karból, mennyezeti felfüggesztő rendszerrel. Maximum 32 -ig lehet monitort szerelni a karra. Korlátozás nélkül körbeforgatható karokkal, stabil pozíciótartással. Fényerőszabályzó és bekapcsoló a lámpafejen. A lámpáknak meg kell felelnie az MSZ-EN szabvány szerinti előírásoknak A műtőlámpával szemben elvárt követelmények Előírt feltétel és műszaki leírás Műszaki követelmény Főlámpa Fényerő 1 m távolságban minimum Lux bírálati szempont (súlyszám: 2) Fénymező átmérőjének állíthatósága minimum cm között bírálati szempont (súlyszám: 1) Megvilágítási mélység minimum 100 cm Színjósági tényező minimum 94% Színhőmérséklet K ± 10% Egyszínű LED-ek Alapkövetelmény Fényerőszabályzás minimum % Hőmérséklet emelkedés maximum 2 C (az orvos fejénél) 2 db lámpában Igen 2 db lámpában Nem Kamera előkészítés a lámpacentrumban műtétek közvetítéséhez Szatellit lámpa Fényerő 1 m távolságban minimum bírálati szempont Lux (súlyszám: 1) Fénymező átmérője: minimum cm között Megvilágítási mélység minimum 100 cm Színjósági tényező minimum 94% Színhőmérséklet K ± 10% Egyszínű LED-ek Alapkövetelmény Fényerőszabályzás minimum % Hőmérséklet emelkedés maximum 2 C (az orvos fejénél) Tartozékok: Sterilizálható fogantyú 4 db Monitortartó kar A karra LCD kijelzős monitor szerelhető Alapkövetelmény A tartókarba be kell húzni az alábbi kábeleket: Alapkövetelmény 1xBNC, 1xSVHS, 1xVGA VESA talpas tartókar Alapkövetelmény Monitor méret maximum 32 -ig Alapkövetelmény Szerelési magasság ( födém ) 4,00 m Álmennyezet magassága 3,3 m Megajánlott eszköz adatai MEDIMPORT Kft Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: Telefax:

13 Ajánlatkérő e részre vonatkozó külön előírásai: Ajánlattevőnek valamennyi sort ki kell töltenie! A megvalósítási javaslatnak meg kell felelnie az adott táblázat Műszaki követelmények oszlopban specifikált műszaki tartalomnak és a minimumkövetelményeknek. Az Ajánlattevő a Megajánlott készülék adatai oszlopban részletesen fejtse ki, hogy megoldása hogyan felel meg a Műszaki követelmények -nek, illetve jelezze az esetleges eltéréseket! Abban az esetben, ha a Műszaki követelmények oszlopban nincs számszaki specifikum, értelemszerűen adja meg, hogy a megajánlott eszköz teljesíti-e, vagy nem teljesíti az előírt feltételt. A minimumkövetelményként megkövetelt értékkel megegyező, vagy annál jobb paraméterrel rendelkező berendezés ajánlható meg. Azt az ajánlatot, amelyben a megajánlott berendezés nem teljesíti az alapkövetelményeket, Ajánlatkérő érvénytelennek tekinti. E táblázatot kitöltve a 19. sz. dokumentum részeként kell az ajánlatba becsatolni Tájékoztató jelleggel kötelezően megadandó adatok Készülék típusa Készülék gyártója Származási ország Műszaki leírás Követelmény Ajánlott készülék Kérjük megadni Kérjük megadni Kérjük megadni E táblázatot kitöltve a 19. sz. dokumentum részeként kell az ajánlatba becsatolni Ajánlatkérő a műszaki követelményeknek való megfelelést az ajánlattevő által becsatolt, a szállítani kívánt eszközről valamennyi műszaki adatot tartalmazó magyar nyelvű termékleírásából fogja ellenőrizni. 4. Bírálati szempont szerinti értékelés Ajánlatkérő az ajánlatokat az összességében legelőnyösebb ajánlat alapján bírálja el. Az ajánlat elbírálása során adható pontszám részszempontonként: Az 1. részszempont esetében a legkedvezőbb ajánlat kapja a maximális 10 pontot, a többi a fordított matematikai arányosítás elve alapján kerül meghatározásra a legkedvezőbbhöz viszonyítva. Ajánlatkérő az arányosításhoz az alábbi képletet alkalmazza: L k :V a x10, ahol L k = legkedvezőbb ajánlat V a = vizsgált ajánlat MEDIMPORT Kft Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: Telefax:

14 A 2-8. részszempont esetében ajánlatkérő az abszolút értékelés módszerét alkalmazza, a dokumentációban leírtak szerint. Az 1., 2. és 8. részszempont mindkét rész esetében, a 3. és 4. részszempont az 1. rész, az 5., 6. és 7. részszempont a 2. rész esetében kerül értékelésre. Az egyes részszempontokra adott pontszámok ezt követően az adott részszemponthoz tartozó súlyszámmal felszorzásra, majd az így kialakult súlyozott pontszámok ajánlatonként összeadásra kerülnek. A nyertes ajánlat a legmagasabb összpontszámot kapott ajánlat. Azonos pontszám esetében az ajánlatok elbírálása a Kbt (2)-(4) bekezdésében meghatározottak szerint történik. Súlyszá- Részszempontok: mok: 1. Nettó ajánlati ár (HUF) 10 A legkedvezőbb (legalacsonyabb) ellenszolgáltatás értéke kapja a maximális 10 pontot, a többi a fenti képlet alapján kerül kiszámításra. 2. A kötelezőnél kedvezőbb fizetési határidő vállalása 2 Az abszolút értékelés módszerét alkalmazva, a felsorolt ajánlati elemek az alábbi pontszámokat kapják: Kötelezően előírthoz képest: + 45 nap = 10 pont Kötelezően előírthoz képest: + 40 nap = 9 pont Kötelezően előírthoz képest: + 35 nap = 8 pont Kötelezően előírthoz képest: + 30 nap = 7 pont Kötelezően előírthoz képest: + 25 nap = 6 pont Kötelezően előírthoz képest: + 20 nap = 5 pont Kötelezően előírthoz képest: + 15 nap = 4 pont Kötelezően előírthoz képest: + 10 nap = 3 pont Kötelezően előírthoz képest: + 5 nap = 2 pont, Kötelezően előírt 15 nap = 1 pont Ajánlattevőknek vállalásukban az értékelés szerinti egész napokat kell megadniuk. Az eltérő vállalás (köztes napok, a maximum felett megajánlott napok) esetén az Ajánlat érvénytelen. 3. Műtőasztaltönk talpazat magassága 2 Az abszolút értékelés módszerét alkalmazva, a felsorolt ajánlati elemek az alábbi pontszámokat kapják: 0-30 mm magasságú: 10 pont mm magasságú: 8 pont mm magasságú: 5 pont mm magasságú 2 pont 100 mm felett: 1 pont MEDIMPORT Kft Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: Telefax:

15 4. Magasságállítási tartomány (minimum 260 mm) 2 Az abszolút értékelés módszerét alkalmazva, a felsorolt ajánlati elemek az alábbi pontszámokat kapják: 260 mm 1 pont mm: 2 pont mm: 4 pont mm: 6 pont mm 8 pont 451 mm és felette: 10 pont 5. Főlámpa fényereje 1 m távolságon (minimum Lux) 2 Az abszolút értékelés módszerét alkalmazva, a felsorolt ajánlati elemek az alábbi pontszámokat kapják: lux: 1 pont lux: 2 pont lux: 4 pont lux: 6 pont lux: 8 pont lux: 9 pont lux és felette: 10 pont 6. Szatelit lámpa fényereje 1 m távolságon (minimum Lux) lux: 1 pont lux: 2 pont lux: 4 pont lux: 6 pont lux: 8 pont lux: 9 pont lux és felette: 10 pont 7. Főlámpa fénymező átmérőjének állíthatósága cm állíthatóság felett 10 pont cm felett egészen cm állíthatóságig: 5 pont cm felett egészen cm állíthatóságig: 2 pont cm állíthatóság (minimum érték): 1 pont 8. Kötelezően előírt üzembe helyezési határidőnél rövidebb 1 határidő1 vállalása Az abszolút értékelés módszerét alkalmazva, a felsorolt ajánlati elemek az alábbi pontszámokat kapják: Kötelezően előírthoz képest: - 9 hét vagy kevesebb = 10 pont Kötelezően előírthoz képest: - 8 hét = 9 pont Kötelezően előírthoz képest: - 7 hét = 8 pont Kötelezően előírthoz képest: - 6 hét = 7 pont Kötelezően előírthoz képest: - 5 hét = 6 pont MEDIMPORT Kft Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: Telefax:

16 Kötelezően előírthoz képest: - 4 hét = Kötelezően előírthoz képest: -3 hét = Kötelezően előírthoz képest: - 2 hét = Kötelezően előírthoz képest: - 1 hét = Kötelezően előírt 14 hét = 5 pont 4 pont 3 pont 2 pont, 1 pont Ajánlattevőknek vállalásukban az értékelés szerinti egész mínusz heteket kell megadniuk. Az eltérő vállalás (tört hetek) esetén az Ajánlat érvénytelen. 5. Szerződés tervezettel kapcsolatos előírások 5.1. Az Ajánlattevő a dokumentáció részét képező szerződéstervezetet értelemszerűen kitöltve, változatlan szövegszerkezetben és tartalommal, a rendelkezésre álló információkkal (adatokkal) kiegészítve köteles az ajánlatához csatolni Szerződéstervezet SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS (TERVEZET) amely létrejött egyrészről Országos Onkológiai Intézet 1122 Budapest, Ráth György u adószáma: fizetési számlaszáma: MÁK képviseli: Prof. Dr. Kásler Miklós főigazgató mint Megrendelő (a továbbiakban: Megrendelő), másrészről a. cégjegyzék száma: adószáma: fizetési számlaszáma: képviseli: mint Szállító között az alulírott helyen és időben az alábbi feltételekkel: I. A szerződés tárgya 1.) A felek rögzítik, hogy a Megrendelő, mint Ajánlatkérő, december 15-én 2011/S nyilvántartási szám alatt ajánlati felhívás közzétételével nyílt közbeszerzési eljárást indított Műtői eszközök beszerzése az Országos Onkológiai Intézet részére. tárgyában, amely eljárás 1. ré- MEDIMPORT Kft Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: Telefax:

17 sze/2. része nyerteseként a.....került kihirdetésre. 2.) Jelen szerződés tárgya az ajánlati felhívásban és az ajánlati dokumentációban meghatározott és az elfogadott ajánlat szerinti 4 db mobil, cserélhető lapos műtőasztal tönk tartozékokkal / 4 db műtőlámpa (mennyezeti, fő-, + szatellit lámpa) és monitortartó kar továbbiakban: áru (1. számú melléklet) e szerződés II. 1. pontjában megjelölt helyszínre történő leszállítása, üzembe helyezése, kezelőszemélyzet betanítása, leltár szerinti átadása.. II. A teljesítés helye, ideje és módja 1.) A Szállító az árut az Országos Onkológiai Intézet (1122 Budapest, Ráth György u. 7-9.) teljesítési helyre szállítja le a Megrendelő részére, ahol a Megrendelő árut a felhasználó sebészeti osztályon a Szállító képviselőjének közreműködésével jegyzőkönyv alapján veszi át, hogy az átvételkor a fuvarozóval szembeni esetleges kárigényeket jegyzőkönyvben rögzítik. 2.) Teljesítési határidő: Jelen szerződés aláírását követő. nap. 3.) A Szállító a jelen szerződés tárgyát képező áruhoz mellékeli a megfelelő szállítási okmányokat, valamint a 4/2009 (III.17.) EüM rendelet által meghatározott minőségi tanúsítványok 1 példányát. 4.) Megrendelő biztosítja az áru szakszerű és biztonságos tárolásának lehetőségét az üzembe helyezés helyszínén, és az épület őrzését az üzembe helyezésig. 5.) Az áruk elvesztéséből, vagy megrongálódásából illetve bármely más okból eredő kárveszély a Szállítóról a Megrendelőre az üzembe helyezésről felvett jegyzőkönyv aláírásával száll át a Megrendelőre. 6.) Az átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírására jogosult személy Megrendelő részéről a sebészeti osztály vezetője által kijelölt személy és a főmérnök együttesen. III. Felszerelés és üzembe helyezés, 1.) Az áru beszerelése, illetve üzembe helyezése a Szállító feladata. A Megrendelő a jelen szerződés mindkét fél általi aláírását követő 5 napon belül átadja a Szállítónak az áru elhelyezéséhez, illetve üzembe helyezéséhez szükséges, az épülettel kapcsolatos mindazon műszaki leírásokat, dokumentációt, illetve információt, amely a jelen szerződés tárgyát képező áru üzembe helyezéséhez szükséges. MEDIMPORT Kft Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: Telefax:

18 2.) A Megrendelő kijelenti, hogy a szerelési helyszín az áru beépítéséhez megfelelő műszaki paraméterekkel rendelkezik, a műszaki paraméterek hiánya folytán fellépő bármely kárért a Megrendelőt terheli a felelősség. 3.) Szerződő felek megállapodnak abban, hogy szerelési munkák befejezéséről és az áru egyidejű üzembe helyezéséről átadás-átvételi jegyzőkönyvet vesznek fel. A felvett átadás-átvételi jegyzőkönyv keltének időpontjától számít az áru Megrendelő részére történő műszaki átadása, valamint az áru 1 éves jótállási ideje is. 4.) Az üzembe helyezés alatt felmerülő hibákat, illetve hiányosságokat a Szállító köteles haladéktalanul kiküszöbölni. A Megrendelő a jegyzőkönyv aláírását nem tagadhatja meg olyan hiba miatt, amely az áru rendeltetésszerű működését nem gátolja, illetve nem akadályozza. Amennyiben a Megrendelő az átadásátvételi jegyzőkönyv aláírását, illetve az áru átvételét bármilyen okból megtagadja, azonban azt ténylegesen mégis használatba veszi, beállnak az átadásátvétel joghatásai, így a Megrendelő jogosulttá válik a számla kiállítására és megkezdődik a jótállási idő illetve átszáll a kárveszély. A jegyzőkönyv aláírására jogosult személyek Szállító részéről:. Megrendelő részéről:. 5.) A Szállító vállalja, hogy a leszállított eszköz használatára fő létszámú felhasználót betanít, a tanítás költségeit a vételár tartalmazza. A helyszíni kezelésbetanítási idő az 1 napos próbaüzem ideje alatt 4 óra (műtőasztal tönk) / 1 óra (műtőlámpa). Megrendelő köteles a kezelőszemélyzet részvételét biztosítani az oktatás időtartama alatt, amennyiben ezt elmulasztja, úgy csak külön díjazás ellenében végez kiegészítő oktatást a Szállító. 6.) A szerződés akkor tekinthető teljesítettnek, ha a) 4 db mobil, cserélhető lapos műtőasztal tönk tartozékokkal / 4 db műtőlámpa (mennyezeti, fő-, + szatellit lámpa) és monitortartó kar szállítása az érvényes szabványok szerinti minőségben megtörtént, rendeltetésszerű használatra alkalmas, b) ha a teljesítést a Szállító a Megrendelő igazolása alapján igazolta és a Megrendelő átvette. IV. Pénzügyi feltételek 1.) A jelen szerződés tárgyát képező áru ellenértéke összesen.....,- Ft +.. ÁFA, azaz.... forint +.. ÁFA. Az árban benne foglaltatik az áru helyszínre szállítása, beüzemelése és a kezelőszemélyzet betanítása is. MEDIMPORT Kft Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: Telefax:

19 2.) Megrendelő a szerződés ellenértékét a Szállító által vállalt halasztott fizetési határidő szerint napon belül, Szállító számú bankszámlájára történő átutalással fizeti meg, amennyiben Szállító az Art. 36/A paragrafusában foglalt adóigazolási kötelezettségét teljesíti. 3.) A számlát a Szállító. példányban nyújtja be a Megrendelő felé. 4.) Megrendelő késedelmes fizetése esetén Szállító a PTK szerinti késedelmi kamatot számíthat fel. 5). Amennyiben a Szállító a Megrendelőként szerződő fél által igazolt szerződésszerű teljesítés ellenére a 2. pontban előírt fizetési határidő eredménytelenül telik el, a Szállító jogosult a Megrendelő Magyar Államkincstárnál vezetett számú fizetési számlára beszedési megbízás benyújtására, azzal, hogy a Magyar Államkincstár a Megrendelő által a szerződéshez csatolt felhatalmazás és hozzájárulás alapján annak teljesítésére köteles, kivéve, ha a Szállító a Kbt (3) bekezdés e), illetőleg f) pontja szerinti kötelezettségét nem teljesítette. 6.) Szállító a jelen szerződés tárgyát képező áruk vonatkozásában tulajdonjogát a teljes vételár maradéktalan kiegyenlítéséig fenntartja. V. A szerződést biztosító mellékkötelezettségek 1.) A Szállító késedelmes teljesítése esetén késedelmi kötbért köteles fizetni a Megrendelő részére. A késedelmi kötbér az átadás-átvételi véghatáridő túllépése esetében követelhető, mértéke Ft, a késedelmesen teljesített napokra. A késedelmi kötbért Megrendelő maximum 20 napra érvényesítheti. 2. Ha a szerződés a Szállítónak felróható okból meghiúsul, akkor a szerződő fél a szerződéses ellenszolgáltatás nettó értékének 20 %-át köteles meghiúsulási kötbérként kifizetni. 3.) Megrendelő a Szállító tevékenységével vagy mulasztásával kapcsolatban keletkezett kárát érvényesítheti Szállítóval szemben, ha bizonyítottan Szállító hibájából keletkezett kár megtérítésével. VI. Elállás a szerződéstől, a szerződés felmondása, a felróhatóságot kizáró okok 1.) A Szerződés hatálya Határozott idejű, a szerződés aláírástól számított vállalt teljesítési határidő szerint. nap, plusz az egy éves garanciális időszak. MEDIMPORT Kft Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: Telefax:

20 2.) Elállás a szerződéstől: 2.1.) Rendkívüli felmondással abban az esetben szüntethető meg a szerződés, ha a másik fél a szerződésből eredő valamely kötelezettségét súlyosan megszegi, és azt írásbeli felszólítás ellenére, annak kézhezvételétől számított 30 napon belül nem szünteti meg. Súlyos szerződésszegés esetén a sérelmet szenvedő fél köteles a másik felet írásban megfelelő határidő kitűzésével felszólítani szerződésszerű teljesítésre. Amennyiben ez eredménytelen maradt, akkor kerülhet sor a szerződéstől való elállásra Megrendelőnek jogában áll Szállító részéről történt súlyos szerződésszegésre hivatkozva elállni különösen: amennyiben Szállító a jelen szerződés időtartama alatt, 20 napot meghaladó késedelmesen teljesít, amennyiben Szállító a titoktartási kötelezettségét megsérti, amennyiben csőd-, felszámolási- vagy törlési eljárás van folyamatban Szállító ellen, amennyiben Szállító magatartásával a Megrendelőnek vagyoni, illetve nem vagyoni kárt okoz. Ebben az esetben Megrendelő meghiúsulási kötbérre és valamennyi kárának érvényesítésére jogosult. 2.3.) Szállítónak jogában áll Megrendelő részéről történt súlyos szerződésszegésre hivatkozva elállni: amennyiben a Megrendelő gazdálkodásában, vagy szervezetében olyan változások következnek be, amelyek veszélyeztetik a Szerződésben foglalt kötelezettségek teljesítését, amennyiben a fizetés teljesítésével 30 napot meghaladó késedelembe esik, A Megrendelő fenti 2.3. pontban foglalt szerződésszegése esetén a Megrendelő köteles Szállító kárát megtéríteni, és ennek alapján egy összegben esedékessé válik a teljes tartozás, valamint annak késedelmi kamata. Ezen összeget a Megrendelő köteles 30 munkanapon belül az Szállítónak megfizetni. Amenynyiben a Megrendelő ezen fizetési kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tesz, az áruk a Megrendelő tulajdonába mennek át Amennyiben Megrendelő az pontban foglalt fizetési kötelezettségeit határidőre nem teljesíti a Szállító részére, úgy köteles a ki nem fizetett árut rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban az elállást követően legkésőbb 5 napon belül visszaszolgáltatni a Szállítónak, melynek indokolt és igazolt költségeit Megrendelő köteles viselni. A jelen szerződés Megrendelő súlyos szerződésszegése miatti megszűnésekor Megrendelő nem jogosult a ki nem fizetett eszközöket bármilyen követelés biztosítására visszatartani. MEDIMPORT Kft Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: Telefax:

21 3.) A szerződés módosítása: A szerződés módosítása kizárólag a felek közös megegyezésével csakis írásos formában történhet a Közbeszerzési Törvény ban meghatározott esetekben. 4.) A felróhatóságot kizáró okok: Felek mentesülnek a jelen szerződésből eredő kötelezettségeik nem, vagy részbeni teljesítésével kapcsolatos felelősségük alól, ha a nemteljesítés, vagy a részbeni nemteljesítés olyan előre nem látható és rendkívüli esemény miatt következett be, amely vis maiornak minősül (háború, földrengés, természeti csapás, stb.), és a Felek által elháríthatatlan események miatt következnek be. A vis maiorral érintett fél köteles a másik felet a vis maior bekövetkezéséről, illetve megszűnéséről haladéktalanul értesíteni. VII. Jótállás, szavatosság, felelősség 1.) Szállító a jelen szerződés alapján leszállított árura az üzembehelyezést követő jegyzőkönyvi átadásának időpontjától számított 12 hónap jótállást vállal, mely az esetleges meghibásodások javítására fordított időszakkal meghosszabbodik. 2.) A Szállító a hibás termékeket a kötelező jótállási időn, illetve a szavatossági időn belül csere útján saját költségére biztosítja. Amennyiben a hiba nem javítható, a Megrendelő követelheti az áru, illetve a meghibásodott alkatrész kicserélését. A le- és felszerelésről, valamint a szállításról a Szállító gondoskodik saját költségén. 3). A Szállító meghibásodás esetén a hibabejelentéstől számított 6 órán belül megkezdi a javítást. 4.) Ha a Szállító VII. 1.) és 2.) pontban vállalt kötelezettségének nem, vagy nem megfelelően tesz eleget, Megrendelő jogosult a szükséges intézkedéseket a Szállító kockázatára és költségére megtenni anélkül, hogy ezzel a szerződés szerinti bármely jogát a Szállítóval szemben elvesztené. 5.) A Megrendelő köteles az áru meghibásodását illetve hiányosságait annak észlelése után haladéktalanul írásban közölni a Szállítóval. Ezen kötelezettség elmulasztásából, vagy késedelmes teljesítéséből eredő kárért a Megrendelő felelős. A Szállító jótállási illetve szavatossági kötelezettsége nem terjed ki a termék természetes elhasználódásából, a rendeltetésellenes vagy hanyag kezelésből, üzemeltetésből, rongálásból, vagy bármely olyan egyéb behatásból eredő hibára vagy hiányosságra, amely miatt jelen szerződés vagy jogszabály alapján a Szállítót felelősség nem terhelheti. Mentesül a Szállító jótállási kötelezettségei alól, ha a meghibásodás a Megrendelőnek, vagy az általa megbízott harmadik személynek a terméken végzett átalakítási, átszerelési vagy egyéb, a MEDIMPORT Kft Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: Telefax:

22 használati utasításba, a gépkönyvbe, a gépkönyv rendelkezéseibe, illetve a műleírásba ütköző tevékenységéből ered. 6.) A Szállítót az általa nyújtott teljesítések vonatkozásában felelősség akkor terheli, ha valamely szerződésszegő magatartás vagy szerződésen kívüli károkozás neki felróható. Mentesül Szállító a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy úgy járt el, ahogy az adott helyzetben általában elvárható. Szállító az általa leszállított termékek által okozott, felmerült és jogerősen megítélt károkért vállal felelősséget. VIII. Vegyes rendelkezések 1.) Szállító tudomásul veszi, hogy a szállítás egy folyamatosan működő kórház területén valósul meg, így a szerződés alapján kifejtett tevékenysége nem sértheti, és nem akadályozhatja az Országos Onkológiai Intézet gyógyító tevékenységét. 2). A kapcsolattartásra kijelölt személyek kötelesek a teljesítést akadályozó körülményekről haladéktalanul értesíteni egymást és kezdeményezni a szükséges intézkedést. Személyükről történő változásról a felek egymást értesítik. Az Országos Onkológiai Intézet részéről kijelölt kapcsolattartó személy: Név: Tel: Szállító részéről kijelölt kapcsolattartó személy: Név: Tel: 3). Minden, a jelen szerződés keretében a felek egymásnak küldött értesítésének írott formában (telefax) kell történnie. A leadott rendelés akkor válik érvényessé, ha azt a címzett a feladó számára visszaigazolta. Az értesítés hatálya, - ha a visszaigazolás megtörtént - a telefax címzett általi kézhezvételekor áll be. 4.) Szerződő felek mentesülnek a jelen szerződésből fakadó kötelezettségeik nem-, vagy részleges nemteljesítésével kapcsolatos felelősség alól, ha az a szerződés hatályának beálltát követően felmerülő ellenállhatatlan erő következménye. A vis maior helyzet bekövetkezéséről illetve megszűnéséről szerződő felek egymást haladéktalanul értesítik, és a megszűnést követően mindent megtesznek a szerződésszerű teljesítés érdekében. MEDIMPORT Kft Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: Telefax:

23 5.) A jelen szerződés csak a szerződő felek közös megegyezésével, a vonatkozó jogszabályok által lehetővé tett módon és feltételek fennállása esetén módosíthatók. A szerződés módosításának írásbeli formában kell történnie. 6.) E szerződés nem, vagy nem kielégítően szabályozott kérdései tekintetében a Ptk., a Kbt. és az ágazati szakmai jogszabályok rendelkezései az irányadók. 7.) A Felek jelen szerződésből fakadó esetleges jogvitáikat megkísérlik tárgyalás keretében rendezni, amelynek alapja az ajánlati felhívás, az ajánlati dokumentáció és az ajánlat. Ennek eredménytelensége esetén Felek alávetik magukat hatáskörtől függően a Megrendelő telephelye szerinti Bíróság kizárólagos illetékességének. 8.) Szerződő felek magukra nézve kötelezőnek fogadják el, hogy az Állami Számvevőszék és a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jogosult ellenőrizni a rendelkezésükre bocsátott költségvetési pénzeszközök szerződésszerű felhasználását. 9.) Szállító a szerződés teljesítéséhez az általa az ajánlatában megjelölt alvállalkozókat a Kbt (2) bekezdése szerint a Megrendelő előzetes értesítése nélkül jogosult igénybe venni, egyéb alvállalkozók, illetve közreműködők igénybevételéhez a Megrendelő a Kbt (3) bekezdése figyelembe vételével tett írásbeli hozzájárulása szükséges. A szerződés teljesítése során Szállító szükség esetén érvényesíti a Kbt (4)-(5) bekezdéseiben foglaltakat. Szállító által igénybe vett 10 % feletti alvállalkozó Neve:.. Székhelye:.. 10.) A jelen szerződés 8 azonos érvényű példányban magyar nyelven készült, melyből Felek 4-4 példányt kapnak. 11). Jelen szerződés 1. és 2. sz. melléklete a szerződés elválaszthatatlan részét képezi. Budapest, március.... Megrendelő gazdasági igazgató főigazgató Szállító MEDIMPORT Kft Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: Telefax:

24 ügyvéd Melléklet: 1. sz. melléklet: Nyertes Ajánlattevő ajánlata 2. sz. melléklet: Megrendelő Magyar Államkincstárnak adott, fizetési számla terhére történő beszedési megbízás teljesítésére vonatkozó felhatalmazó nyilatkozata. MEDIMPORT Kft Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: Telefax:

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ Különféle élelmiszer alapanyagok beszerzése az Országos Onkológiai Intézet számára tárgyú nyílt közbeszerzési eljáráshoz 2011/S 249-405945 1 Tisztelt Ajánlattevő! Az Országos Onkológiai

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ. Intenzív terápiás eszközök beszerzése.

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ. Intenzív terápiás eszközök beszerzése. AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Intenzív terápiás eszközök beszerzése. tárgyú egyszerű közbeszerzési eljáráshoz KÉ-27850/2011 MEDIMPORT Kft - 1125 Budapest, Nógrádi út 11. fsz.2. Telefon: 215-0484 Telefax:

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS A SIÓFOKI ESTIKE UTCA KIVITELEZÉSI MUNKÁINAK ELVÉGZÉSE TÁRGYÁBAN

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS A SIÓFOKI ESTIKE UTCA KIVITELEZÉSI MUNKÁINAK ELVÉGZÉSE TÁRGYÁBAN SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 8600 Siófok, Fő tér 1. AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a(z) VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS A SIÓFOKI ESTIKE UTCA KIVITELEZÉSI MUNKÁINAK ELVÉGZÉSE TÁRGYÁBAN TÁRGYÚ NEMZETI ELJÁRÁSRENDBEN LEFOLYTATOTT

Részletesebben

Ajánlattételi felhívás. 1. Az ajánlatkérő adatai (neve, címe, telefon- és telefaxszáma (e-mail):

Ajánlattételi felhívás. 1. Az ajánlatkérő adatai (neve, címe, telefon- és telefaxszáma (e-mail): Ajánlattételi felhívás 1. Az ajánlatkérő adatai (neve, címe, telefon- és telefaxszáma (e-mail): Szent Kristóf Újbudai Szakrendelő és Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 1117

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS A KBT. 115. SZERINTI ELJÁRÁSHOZ

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS A KBT. 115. SZERINTI ELJÁRÁSHOZ AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS A KBT. 115. SZERINTI ELJÁRÁSHOZ I. szakasz: Ajánlatkérő Hivatalos név: Rábapatona Község Önkormányzata Postai cím: 9142 Rábapatona, Kossuth utca 18. NUTS-kód: HU22102 Kapcsolattartó

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I. 1. Az ajánlatkérő: Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata cím: 9400 Sopron, Fő tér 1. telefon: +36 99/515-413 fax: +36 99/515-244 képviseli: Dr. Fodor

Részletesebben

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Ajánlattételi felhívása a Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti közbeszerzési eljárásban

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Ajánlattételi felhívása a Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti közbeszerzési eljárásban A Ajánlattételi felhívása a Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti közbeszerzési eljárásban 1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma (e-mail): 8000- Székesfehérvár, Balatoni út 6. Kapcsolattartó:

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a) Az ajánlatkérő neve, címe, telefon és telefax száma (e-mail) Hivatalos név: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Postai cím: Széchenyi tér 1. Város/Község: Pécs Kapcsolattartási

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK

KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUMOK Budapest, 1054 Hold utca 4. Eger, Eszterházy tér 5. kazáncsere és kazánház felújítása 2016. TARTALOMJEGYZÉK oldal Tartalomjegyzék 2 Útmutató az ajánlat elkészítéséhez 3 Ajánlatok

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I. 1. Az ajánlatkérő: Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata cím: 9400 Sopron, Fő tér 1. telefon: +36 99/515-413 fax: +36 99/515-244 képviseli: Dr. Fodor

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS ÉS DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS ÉS DOKUMENTÁCIÓ AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS ÉS DOKUMENTÁCIÓ II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény informatikai infrastruktúrájának fejlesztése tárgyú Kbt. 251. (2) bekezdés szerinti egyszerű

Részletesebben

Oldott só technológián alapuló berendezések beszerzése

Oldott só technológián alapuló berendezések beszerzése Oldott só technológián alapuló berendezések beszerzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/65 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Adásvétel Hirdetmény típusa: Eljárást megindító felhívás - 121. (1) bekezdés

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS közbeszerzési eljárás megindítására

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS közbeszerzési eljárás megindítására AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS közbeszerzési eljárás megindítására Tisztelt Ajánlattevő! A Forum Hungaricum Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ez úton kéri fel ajánlattételre az Ön által képviselt

Részletesebben

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Tiszacsege Város Önkormányzata K I V O N A T Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből 111/2013.(VI. 26.) KT. számú HATÁROZAT: Tiszacsege

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonföldvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 21-én tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonföldvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 21-én tartandó ülésére Balatonföldvár Város Önkormányzata 8623 Balatonföldvár, Petőfi S. u. 1. Tel.: 84/540-330 Fax: 84/540-332 e-mail: pgmh@balatonfoldvar.hu ELŐTERJESZTÉS Balatonföldvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ. Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ. Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Diagnosztikai és terápiás eszközök beszerzése szállítási szerződés keretében. 2011. augusztus Az ajánlati

Részletesebben

TISZTELT AJÁNLATTEVŐ! AMENNYIBEN JELEN DOKUMENTÁCIÓT ELEKTRONIKUS ÚTON LETÖLTÖTTE, AZ ÉRVÉNYES AJÁNLATTÉTEL FELTÉTELE A VISSZAIGAZOLÁS MEGKÜLDÉSE!

TISZTELT AJÁNLATTEVŐ! AMENNYIBEN JELEN DOKUMENTÁCIÓT ELEKTRONIKUS ÚTON LETÖLTÖTTE, AZ ÉRVÉNYES AJÁNLATTÉTEL FELTÉTELE A VISSZAIGAZOLÁS MEGKÜLDÉSE! MAGYAR KÖZÚT NONPROFIT ZRT. 1024 BUDAPEST, FÉNYES ELEK U. 7-13. AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 7324. J. DEVECSER-SÜMEG ÖSSZEKÖTŐ ÚT BELTERÜLETI SZAKASZAINAK FELÚJÍTÁSA A 6+895-10+515, 12+188-12+911 KMSZ. KÖZÖTT

Részletesebben

Motoralkatrészek beszerzése Perkins típusú autóbuszmotorokhoz (Eljárás száma: T- 361/14) (Eljárás száma: T-361/14) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2014.

Motoralkatrészek beszerzése Perkins típusú autóbuszmotorokhoz (Eljárás száma: T- 361/14) (Eljárás száma: T-361/14) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2014. Motoralkatrészek beszerzése Perkins típusú autóbuszmotorokhoz (Eljárás száma: T- 361/14) (Eljárás száma: T-361/14) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2014. A. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 1. Az eljárás 1.1. A Budapesti Közlekedési

Részletesebben

ELEKTROMOS ÁRAM BESZERZÉSE AZ ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT RÉSZÉRE 2015 TÁRGYÚ KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSÁHOZ. Budapest, 2015.

ELEKTROMOS ÁRAM BESZERZÉSE AZ ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT RÉSZÉRE 2015 TÁRGYÚ KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSÁHOZ. Budapest, 2015. D O K U M E N T Á C I Ó ELEKTROMOS ÁRAM BESZERZÉSE AZ ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT RÉSZÉRE 205 TÁRGYÚ KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSÁHOZ Budapest, 205. 2 TARTALOMJEGYZÉK I. BEVEZETŐ AZ ELJÁRÁS BEMUTATÁSA... 3 II. MŰSZAKI

Részletesebben

Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Szent Margit Rendelőintézet villamos felújítás kivitelezése 2011. szeptember Az ajánlati dokumentáció tartalma:

Részletesebben

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 12-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 12-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Tiszacsege Város Önkormányzata K I V O N A T Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 12-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből 182/2013.(XI. 12.) KT. számú HATÁROZAT: Tiszacsege

Részletesebben

Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. ajánlattételi felhívása

Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. ajánlattételi felhívása Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság ajánlattételi felhívása a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (Kbt.) 115. -a szerinti közbeszerzési eljárásban 1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS közbeszerzési eljárás megindítására Tisztelt Ajánlattevő! A Forum Hungaricum Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ez úton kéri fel ajánlattételre az Ön által képviselt

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat 1102 Budapest, Szent László tér 29. AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS ÉS DOKUMENTÁCIÓ

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat 1102 Budapest, Szent László tér 29. AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS ÉS DOKUMENTÁCIÓ Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat 1102 Budapest, Szent László tér 29. AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS ÉS DOKUMENTÁCIÓ Bérleti és karbantartási szerződés nyomatkészítő eszközök bérbevételére és karbantartására

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I. 1. Az ajánlatkérő: Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata cím: 9400 Sopron, Fő tér 1. telefon: +36 99/515-413 fax: +36 99/515-244 képviseli: Dr. Fodor

Részletesebben

192/2013. (XI. 13.) önkormányzati határozat. Informatikai közbeszerzési pályázat kiírása

192/2013. (XI. 13.) önkormányzati határozat. Informatikai közbeszerzési pályázat kiírása 192/2013. (XI. 13.) önkormányzati határozat Informatikai közbeszerzési pályázat kiírása 1. Heves Város Önkormányzat Képviselő-testülete Hevesi Polgármesteri Hivatal informatikai eszköz-fejlesztése tárgyú

Részletesebben

AZ EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA

AZ EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA AZ EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA Árubeszerzés X Nyilvántartási szám E-002/2010 I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐ HIVATALOS MEGNEVEZÉSE ÉS CÍME Országos Onkológiai Intézet Prof. Dr.

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a Kbt. 115. (1) bekezdés szerinti nyílt eljárás szabályai szerinti közbeszerzési eljárásra

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a Kbt. 115. (1) bekezdés szerinti nyílt eljárás szabályai szerinti közbeszerzési eljárásra AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a Kbt. 115. (1) bekezdés szerinti nyílt eljárás szabályai szerinti közbeszerzési eljárásra 1. Ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma, e-mail és honlap címe /Kbt. 50. (2)

Részletesebben

Quad-Guard típusú energiaelnyelő berendezések javításához szükséges alkatrészek szállítása

Quad-Guard típusú energiaelnyelő berendezések javításához szükséges alkatrészek szállítása Quad-Guard típusú energiaelnyelő berendezések javításához szükséges alkatrészek szállítása Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/39 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Adásvétel Hirdetmény típusa: Eljárást megindító

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. Mennyiség: Összesen 131,5 km és 19.260 nm, a dokumentációban megadott bontásban

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. Mennyiség: Összesen 131,5 km és 19.260 nm, a dokumentációban megadott bontásban AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS 1) Az ajánlatkérő adatai: Neve: Biatorbágy Város Önkormányzata Címe: 2051 Biatorbágy, Baross G. u. 2/A Kapcsolattartási pont: Dobosy Gáborné osztályvezető Telefonszám: 23/310-174/125

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ A BKV Zrt. autóbusz és személygépkocsi vezetőinek vezetéstechnikai oktatásához szükséges tanpálya rendelkezésre bocsátása és az oktatáshoz szükséges szolgáltatások nyújtása (Eljárás száma: T-238/15) AJÁNLATI

Részletesebben

RF - Mór - Élelmiszerbeszerzés

RF - Mór - Élelmiszerbeszerzés RF - Mór - Élelmiszerbeszerzés Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/20 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Részvételi felhívás/eu/2011.08.19. EUHL Eljárás fajtája: Gyorsított meghívásos Közzététel

Részletesebben

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ Netlon háló - 2013. NYÍLT ELJÁRÁS Tartalom: I. Tájékoztató II. Iratminták III. Műszaki előírás IV. Szerződés tervezet 2013. I. TÁJÉKOZTATÓ 2 1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 1.1. A beszerzés

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Tiszavasvári Város Önkormányzata ÉAOP-4.1.1/A-11-2012-0006 Tiszavasvári, Ifjúság u. 8. szám alatti, 2795/3 hrsz-ú ingatlanon található Fülemüle óvoda bővítés és felújítás kivitelezése

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS A Magyar Államkincstár a közbeszerzésről szóló 2015. évi CXLIII. tv. (továbbiakban: Kbt.) 115. (1) bekezdése alapján ezúton kéri fel Önöket írásos ajánlattételre a felhívásban és

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ Van Hool gyártmányú autóbuszok időszakos műszaki felülvizsgálatra való felkészítése és műszaki vizsgáztatása, eseti hibajavítása (Eljárás száma: T-197/15) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2015. A. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ DEBRECENI EGYETEM 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. (a továbbiakban: Ajánlatkérő) DEK-241 DE Ökológiai épület felújítása tárgyú, a Kbt. 122/A. szerinti közbeszerzési eljárásának dokumentációja

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ Váltótalpfák, fa csapszegek valamint alátétfa beszerzése (Eljárás száma: T-394/14.) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2015. A. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 1. Az eljárás Ajánlati dokumentáció BKV Zrt. T-394/14. 1.1. A Budapesti

Részletesebben

G~. szám ú előterjesztés

G~. szám ú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Előterjesztés G~. szám ú előterjesztés a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság részére a "Keresztúri út menti KSZT elkészítése" tárgyú közbeszerzési

Részletesebben

//~~/~:~ z l i. ~ l l l i. :lit Pa Sándo. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere

//~~/~:~ z l i. ~ l l l i. :lit Pa Sándo. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere 4C~. számú előterjesztés Előterjesztés a Gazdasági Bizottság részére az "Informatikai eszközök beszerzése" tárgyú közbeszerzési eljárás

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Valkonya Község Önkormányzata 8885 Valkonya Fő út u. 4. Tel: +36-93-351-003 Fax: +36-93-351-003 E-mail: valkonya@valkonya.hu AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Vállalkozási szerződés keretében Valkonya község

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS KÁR-MENTOR Bt. 5000 Szolnok, Arany János út 20. Tel: 56/426-226 Tfax: 56/513-395 e-mail: karmentor@brokerroyal.hu AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS Pilisi Labdarugó Klub részére a Vázlatterv, engedélyeztetési terv

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Útszóró só 2015/S 189-342483. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés

Magyarország-Budapest: Útszóró só 2015/S 189-342483. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés 1/16 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:342483-2015:text:hu:html Magyarország-Budapest: Útszóró só 2015/S 189-342483 Ajánlati/részvételi felhívás Árubeszerzés 2004/18/EK

Részletesebben

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ Gumiabroncsok beszerzése tehergépkocsikhoz és munkagéphez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Részére NYÍLT ELJÁRÁS Tartalom: I. Tájékoztató II. Iratminták III. Műszaki előírás IV.

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a) Az ajánlatkérő neve, címe, telefon és telefax száma (e-mail); KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 7300 KOMLÓ, VÁROSHÁZ TÉR 3. Telefon: +36-72/584-000 Fax: +36-73/584-008 E-mail: varosuzemeltetes.ph@komlo.hu

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ DEBRECENI EGYETEM 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. (a továbbiakban: Ajánlatkérő) A Debreceni Egyetem SAP integrált ügyviteli rendszereinek üzemeltetése, jogszabálykövetése, továbbfejlesztése,

Részletesebben

I. FEJEZET: ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK. 3. OLDAL II. FEJEZET: UTASÍTÁSOK AZ AJÁNLATTEVŐK RÉSZÉRE. 11. OLDAL III. FEJEZET: SZERZŐDÉSTERVEZET. 22.

I. FEJEZET: ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK. 3. OLDAL II. FEJEZET: UTASÍTÁSOK AZ AJÁNLATTEVŐK RÉSZÉRE. 11. OLDAL III. FEJEZET: SZERZŐDÉSTERVEZET. 22. TARTALOM I. FEJEZET: ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK... 3. OLDAL II. FEJEZET: UTASÍTÁSOK AZ AJÁNLATTEVŐK RÉSZÉRE... 11. OLDAL III. FEJEZET: SZERZŐDÉSTERVEZET... 22. OLDAL IV. FEJEZET: IRAT ÉS NYOMTATVÁNYMINTÁK...

Részletesebben

ORSZÁGOS VÍZÜGYI FŐIGAZGATÓSÁG 1012 BUDAPEST, MÁRVÁNY UTCA 1/D. AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

ORSZÁGOS VÍZÜGYI FŐIGAZGATÓSÁG 1012 BUDAPEST, MÁRVÁNY UTCA 1/D. AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ ORSZÁGOS VÍZÜGYI FŐIGAZGATÓSÁG 1012 BUDAPEST, MÁRVÁNY UTCA 1/D. AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ Az EGYEDI ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS KERETÉBEN FÖLDMŰ FENNTARTÓ GÉPEK SZÁLLÍTÁSA TÁRGYÚ UNIÓS ÉRTÉKHATÁRT ELÉRŐ NYÍLT [KBT.

Részletesebben

20 db elektromos midi autóbusz és az üzemeltetéshez szükséges töltőoszlopok beszerzése

20 db elektromos midi autóbusz és az üzemeltetéshez szükséges töltőoszlopok beszerzése 20 db elektromos midi autóbusz és az üzemeltetéshez szükséges töltőoszlopok beszerzése (Eljárás száma: TB-78/15) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ I. KÖTET AZ AJÁNLAT ÖSSZEÁLLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK, DOKUMENTUMMINTÁK

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKKORMÁNYZAT Polgármesterétől

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKKORMÁNYZAT Polgármesterétől HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKKORMÁNYZAT Polgármesterétől E L Ő T E R J E S Z T É S Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő-testületének 2014. január 13-án tartandó ülésére Tárgy: Egészségügyi alapellátások fejlesztése

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG 1149 Budapest, Mogyoródi út 43. Telefon: +36 1 469 4427, Fax: +36 1 469 4427 AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ 1165 BUDAPEST, DIÓSY LAJOS U. 28. SZÁM ALATTI ÉPÜLET EGYÜTTES

Részletesebben

Kbt. Negyedik Része szerinti koncessziós eljárás a Kbt. 118. (1) bekezdés alapján RÉSZVÉTELRE JELENTKEZÉSIDOKUMENTUM

Kbt. Negyedik Része szerinti koncessziós eljárás a Kbt. 118. (1) bekezdés alapján RÉSZVÉTELRE JELENTKEZÉSIDOKUMENTUM Kbt. Negyedik Része szerinti koncessziós eljárás a Kbt. 118. (1) bekezdés alapján RÉSZVÉTELRE JELENTKEZÉSIDOKUMENTUM Budapesti közösségi közlekedési eszközök és közlekedési köztéri reklámhelyek reklám

Részletesebben

BALASSI INTÉZET 1016 BUDAPEST, SOMLÓI ÚT 51.

BALASSI INTÉZET 1016 BUDAPEST, SOMLÓI ÚT 51. AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ BALASSI INTÉZET 1016 BUDAPEST, SOMLÓI ÚT 51. Földgáz energia beszerzése tárgyú KÉ 8177/2014. számon feladott közbeszerzési eljárásához 2014. május 5. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Kft.

Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Kft. Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Kft. Felnőtt sürgősségi háziorvosi ügyeleti ellátás tárgyú közbeszerzési eljárásban KIEGÉSZÍTŐ IRATOK TARTALOMJEGYZÉK I. BEVEZETÉS II. ÚTMUTATÓ A RÉSZVÉTELRE JELENTKEZŐKNEK

Részletesebben

Előterjesztés. Tisztelt Képviselő-testület!

Előterjesztés. Tisztelt Képviselő-testület! Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Biatorbágy 452 hrsz-ú

Részletesebben

Autóbusz motoralkatrészek valamint turbófeltöltők beszerzése (Eljárás száma: T-185/15) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2015.

Autóbusz motoralkatrészek valamint turbófeltöltők beszerzése (Eljárás száma: T-185/15) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2015. Autóbusz motoralkatrészek valamint turbófeltöltők beszerzése (Eljárás száma: T-185/15) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2015. A. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Ajánlati dokumentáció 1. Az eljárás 1.1. A Budapesti Közlekedési

Részletesebben

Derecske Város Önkormányzata AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ. közbeszerzési eljáráshoz

Derecske Város Önkormányzata AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ. közbeszerzési eljáráshoz Derecske Város Önkormányzata AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ a Derecske 47-es számú főút menti kerékpárút építése Derecske és Sáránd között tárgyú közbeszerzési eljáráshoz Az ajánlatok benyújtásának határideje (mely

Részletesebben

HUNGAROCONTROL ZRT. 1185 BUDAPEST, IGLÓ U. 33-35.

HUNGAROCONTROL ZRT. 1185 BUDAPEST, IGLÓ U. 33-35. HUNGAROCONTROL ZRT. 1185 BUDAPEST, IGLÓ U. 33-35. DOKUMENTÁCIÓ 2K X 2K MÉRETŰ LCD MONITOROK BESZERZÉSE tárgyú, nyílt, uniós értékhatárt meghaladó, közbeszerzési eljáráshoz 2015.. 1 TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET

Részletesebben

teljesítési hely: Eger, Eszterházy tér 3-4. III. teljesítési hely: Salgótarján, Kassai sor 10. Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő:

teljesítési hely: Eger, Eszterházy tér 3-4. III. teljesítési hely: Salgótarján, Kassai sor 10. Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő: A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága telephelyein adatrögzítés és kapcsolódó adminisztrációs tevékenységek ellátása Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/116 Beszerzés

Részletesebben

AF_FORSTER Központ_Faápolás

AF_FORSTER Központ_Faápolás AF_FORSTER Központ_Faápolás Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/1 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa: Ajánlati felhívás/eu/2011.08.19. EUHL Eljárás fajtája: Nyílt Közzététel dátuma:

Részletesebben

Gépbeszerzés TEN-T utak/ Útjavítás gépeinek beszerzése - ajánlattételi felhívás

Gépbeszerzés TEN-T utak/ Útjavítás gépeinek beszerzése - ajánlattételi felhívás Gépbeszerzés TEN-T utak/ Útjavítás gépeinek beszerzése - ajánlattételi felhívás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/56 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Ajánlati felhívás/eu/2011.08.19.

Részletesebben

Gumikerekes járművek csuklós kapcsolatainak javítása

Gumikerekes járművek csuklós kapcsolatainak javítása Gumikerekes járművek csuklós kapcsolatainak javítása (Eljárás száma: 15/T-72/13.) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2013. A. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 1. Az eljárás 1.1. A Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Részletesebben

Szolgáltatási szerződés multifunkciós nyomtatási rendszer biztosítására

Szolgáltatási szerződés multifunkciós nyomtatási rendszer biztosítására Szolgáltatási szerződés multifunkciós nyomtatási rendszer biztosítására Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/30 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Bérlet Hirdetmény típusa: Eljárást megindító felhívás - 121.

Részletesebben

Irodai papírok, papíráruk, író-és irodaszerek szállítása

Irodai papírok, papíráruk, író-és irodaszerek szállítása Irodai papírok, papíráruk, író-és irodaszerek szállítása Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/119 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Ajánlati felhívás/eu/2011.08.19. EUHL Eljárás fajtája:

Részletesebben

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ Személy- és kistehergépjárművek javítása, szervizelése a Magyar Közút Nonprofit Zrt. részére- 2014. / II. NYÍLT ELJÁRÁS Tartalom: I. Tájékoztató II. Iratminták III. Műszaki előírás

Részletesebben

K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 19-én megtartott rendkívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 19-én megtartott rendkívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

DOKUMENTÁCIÓ DOKUMENTÁCIÓ. a Konyhai eszközök beszerzése. tárgyú, közbeszerzési eljáráshoz. 2016. Putnok Város Önkormányzata

DOKUMENTÁCIÓ DOKUMENTÁCIÓ. a Konyhai eszközök beszerzése. tárgyú, közbeszerzési eljáráshoz. 2016. Putnok Város Önkormányzata DOKUMENTÁCIÓ a Konyhai eszközök beszerzése tárgyú, közbeszerzési eljáráshoz 2016. Putnok Város Önkormányzata 1. oldal, összesen: 49 TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés, általános információk 2. Ajánlattételi

Részletesebben

ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. október 07-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e

ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. október 07-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. október 07-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e a.) Napirendje b.) Határozatai c.) Jegyzőkönyve d.) Mellékletek NAPIREND Napirendek:

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ HÉV SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ JÁRMŰVEK LENGÉSCSILLAPÍTÓINAK BESZERZÉSE (Eljárás száma: T-81/15.) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2015. A. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 1. Az eljárás Ajánlati dokumentáció BKV Zrt. T-81/15. 1.1. A Budapesti

Részletesebben

Európai uniós közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem

Európai uniós közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem Európai uniós közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem NFM. r. 6. (5) bekezdése értelmében a kérelemben meg kell adni az alábbiakat: a) a Kbt. 21. (5) bekezdése szerint a Hatóság által vezetett

Részletesebben

HU-Budapest: Közúti jelzőtáblák 2012/S 233-383167. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés

HU-Budapest: Közúti jelzőtáblák 2012/S 233-383167. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés 1/9 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:383167-2012:text:hu:html HU-Budapest: Közúti jelzőtáblák 2012/S 233-383167 Ajánlati/részvételi felhívás Árubeszerzés 2004/18/EK

Részletesebben

I. AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

I. AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS I. AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a) Ajánlatkérő neve, címe, telefon- és faxszáma, elektronikus levelezési címe: Magyar Köztársaság Bécsi Nagykövetsége (1010 Bécs, Bankgasse 4-6.), telefon: 06-1-458-1982, 06-1-458-1204

Részletesebben

Adásvételi szerződés útszóró só beszerzésére - 2015/2016 tél

Adásvételi szerződés útszóró só beszerzésére - 2015/2016 tél Adásvételi szerződés útszóró só beszerzésére - 2015/2016 tél Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/111 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Ajánlati felhívás/eu/2011.08.19. EUHL Eljárás fajtája:

Részletesebben

DOKUMENTÁCIÓ. Adásvételi szerződés kardio-angiográfiás készülék beszerzésére vonatkozóan

DOKUMENTÁCIÓ. Adásvételi szerződés kardio-angiográfiás készülék beszerzésére vonatkozóan DOKUMENTÁCIÓ Adásvételi szerződés kardio-angiográfiás készülék beszerzésére vonatkozóan tárgyú, közösségi eljárási rend szerinti, nyílt közbeszerzési eljárás (Az ajánlat összeállításának tartalmi, formai

Részletesebben

NEMZETI KATASZTERI PROGRAM NONPROFIT KFT. 1131 BUDAPEST, ROKOLYA U. 1-13. AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ

NEMZETI KATASZTERI PROGRAM NONPROFIT KFT. 1131 BUDAPEST, ROKOLYA U. 1-13. AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ NEMZETI KATASZTERI PROGRAM NONPROFIT KFT. 1131 BUDAPEST, ROKOLYA U. 1-13. AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ AJÁNLATTEVŐK SZÁMÁRA Vállalkozási keretszerződés a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan

Részletesebben

Magyarország-Siófok: Különféle alkatrészek 2013/S 173-299694. Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban. Árubeszerzés

Magyarország-Siófok: Különféle alkatrészek 2013/S 173-299694. Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban. Árubeszerzés 1/9 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:299694-2013:text:hu:html Magyarország-Siófok: Különféle alkatrészek 2013/S 173-299694 Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Állami Autópálya Kezelő Zrt. Budapest, Váci út 45/B. H-1134 AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Lebonyolító mérnöki feladatok ellátása, valamint a kivitelezési eljárásokra vonatkozó közbeszerzési eljárások előkészítésében

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 29-i üléséről.

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 29-i üléséről. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 27-4/2012/JT. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 29-i üléséről. Napirend:

Részletesebben

A Főpolgármesteri Hivatal részére adóügyi nyomtatványok, papíráruk előállítása, valamint átadott adatállományokból nyomdai szolgáltatások teljesítése

A Főpolgármesteri Hivatal részére adóügyi nyomtatványok, papíráruk előállítása, valamint átadott adatállományokból nyomdai szolgáltatások teljesítése A Főpolgármesteri Hivatal részére adóügyi nyomtatványok, papíráruk előállítása, valamint átadott adatállományokból nyomdai szolgáltatások teljesítése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/124 Beszerzés tárgya:

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ DEBRECENI EGYETEM 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. (a továbbiakban: Ajánlatkérő) DEGF-182/2015. A Debreceni Egyetem részére projekttanulmányok elkészítése a TÁMOP-4.1.1.C-13/1/KONV-2014-0001

Részletesebben

Uzsoki utcai Kórház részére vagyon- és általános, munkáltatói-, illetve szakmai felelősségbiztosítása

Uzsoki utcai Kórház részére vagyon- és általános, munkáltatói-, illetve szakmai felelősségbiztosítása Uzsoki utcai Kórház részére vagyon- és általános, munkáltatói-, illetve szakmai felelősségbiztosítása Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/123 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás megrendelés Hirdetmény típusa:

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Biztosítási szolgáltatások 2015/S 207-376595. Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban. Szolgáltatásmegrendelés

Magyarország-Budapest: Biztosítási szolgáltatások 2015/S 207-376595. Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban. Szolgáltatásmegrendelés 1/11 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:376595-2015:text:hu:html Magyarország-Budapest: Biztosítási szolgáltatások 2015/S 207-376595 Ajánlati/részvételi felhívás

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ Balassi Intézet 1016 Budapest Somlói út 51. AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ A Párizsi Magyar Intézet (92, rue Bonaparte 75006 Paris) épületének állapotrögzítő felmérési tervdokumentációja Az Ajánlati Dokumentáció

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ. DEBRECENI EGYETEM 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. (a továbbiakban: Ajánlatkérő)

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ. DEBRECENI EGYETEM 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. (a továbbiakban: Ajánlatkérő) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ DEBRECENI EGYETEM 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. (a továbbiakban: Ajánlatkérő) tárgyú közbeszerzési eljárás dokumentációja Az eljárás lefolytatásával megbízott: Debreceni Egyetem Gazdasági

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Orvosi fogyóeszközök 2014/S 054-089888. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés

Magyarország-Budapest: Orvosi fogyóeszközök 2014/S 054-089888. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés 1/13 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:89888-2014:text:hu:html Magyarország-Budapest: Orvosi fogyóeszközök 2014/S 054-089888 Ajánlati/részvételi felhívás Árubeszerzés

Részletesebben

Tápellátási készletek beszerzése-2./2013.

Tápellátási készletek beszerzése-2./2013. Tápellátási készletek beszerzése-2./2013. Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/37 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Adásvétel Hirdetmény típusa: Eljárást megindító felhívás - 121. (1) bekezdés b) pontja/ké/2011.12.30

Részletesebben

FT-1023/KECSKEMÉT/2014 Gyógyszerek és egyéb termékek

FT-1023/KECSKEMÉT/2014 Gyógyszerek és egyéb termékek FT-1023/KECSKEMÉT/2014 Gyógyszerek és egyéb termékek Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/88 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Ajánlati felhívás/eu/2011.08.19. EUHL Eljárás fajtája: Nyílt

Részletesebben

Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem (5) közzétételt Kbt. 22. (1) bekezdés b) pontja Harmadik rész, VI.

Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem (5) közzétételt Kbt. 22. (1) bekezdés b) pontja Harmadik rész, VI. Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem (5) A kérelemben meg kell adni az alábbiakat: b) a kérelem az Értesítőben történő közzétételt kezdeményezi; c) az ajánlatkérő a Kbt. mely rendelkezése

Részletesebben

Fogorvosi oktatási szimulációs rendszer

Fogorvosi oktatási szimulációs rendszer AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ DEBRECENI EGYETEM 4032 Debrecen, Egyetem tér 1 (a továbbiakban: Ajánlatkérő) Fogorvosi oktatási szimulációs rendszer tárgyú közbeszerzési eljárásának dokumentációja az eljárás lefolytatásával

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat (1163 Budapest, Havashalom utca 43.) Budapest XVI. Kerületi Erzsébet-ligeti uszodában kültéri élménymedencék építése tárgyú általános

Részletesebben

Egyéb (töltse ki az A. melléklet II) pontját) Az ajánlatokat vagy részvételi jelentkezéseket a következő címre kell benyújtani

Egyéb (töltse ki az A. melléklet II) pontját) Az ajánlatokat vagy részvételi jelentkezéseket a következő címre kell benyújtani EURÓPAI UNIÓ Az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványa 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxemburg Fax: +352 29 29 42 670 E-mail: ojs@publications.europa.eu Információ és on-line formanyomtatványok:

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Járműállomány-kezelési szolgáltatások 2013/S 143-249204. Ajánlati/részvételi felhívás. Szolgáltatásmegrendelés

Magyarország-Budapest: Járműállomány-kezelési szolgáltatások 2013/S 143-249204. Ajánlati/részvételi felhívás. Szolgáltatásmegrendelés 1/13 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:249204-2013:text:hu:html Magyarország-Budapest: Járműállomány-kezelési szolgáltatások 2013/S 143-249204 Ajánlati/részvételi

Részletesebben

08-8/965-3/2012. 1.sz.melléklet AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

08-8/965-3/2012. 1.sz.melléklet AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a) Az ajánlatkérő neve, címe, telefon és telefax száma (e-mail) Ajánlatkérő neve: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Ajánlatkérő címe: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. Kapcsolattartó

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/125

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/125 Ajánlati felhívás az AUDI ARÉNA GYŐR és a győri új uszoda takarítási feladatainak ellátására 2017. december 31-ig részajánlattételi lehetőséggel, vállalkozási szerződés keretében. Közbeszerzési Értesítő

Részletesebben

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ (mely az Ajánlattételi felhívást is tartalmazza) a Terézvárosi Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. részére 40 db PDA (VAGY EDA) és a hozzá tartozó mobil nyomtatók szállítása tárgyú általános

Részletesebben

Radiológia Szent Margit Kórház

Radiológia Szent Margit Kórház Radiológia Szent Margit Kórház Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/71 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Részvételi felhívás/eu/2011.08.19. EUHL Eljárás fajtája: Gyorsított meghívásos Közzététel

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Útkarbantartási berendezések 2015/S 059-103342. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés

Magyarország-Budapest: Útkarbantartási berendezések 2015/S 059-103342. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés 1/9 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:103342-2015:text:hu:html Magyarország-Budapest: Útkarbantartási berendezések 2015/S 059-103342 Ajánlati/részvételi felhívás

Részletesebben

Ajánlattételi felhívás és dokumentáció. Kisbusz beszerzése. Valkói Községi Sportkör Egyesület

Ajánlattételi felhívás és dokumentáció. Kisbusz beszerzése. Valkói Községi Sportkör Egyesület Kisbusz beszerzése Valkói Községi Sportkör Egyesület 2014. május 13. 2. oldal Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 2 Ajánlattételi felhívás 4 1. Ajánlatkérő adatai 4 2. A közbeszerzési eljárás fajtája, alkalmazásának

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ Módosítással egységes szerkezetbe foglalt AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ Szállítási szerződés Paks és Környéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás részére KEOP-1.1.1/2F/09-2011-0003 azonosítószámú projekt

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. Síkosság-mentesítési feladatok ellátása tárgyában. Postai irányítószám: 8200

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. Síkosság-mentesítési feladatok ellátása tárgyában. Postai irányítószám: 8200 AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS Síkosság-mentesítési feladatok ellátása tárgyában 1.) Ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma és e-mail címe: Hivatalos név: "VKSZ" Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. Postai

Részletesebben