TERÜLET - 1. Pedagógiai folyamatok

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TERÜLET - 1. Pedagógiai folyamatok"

Átírás

1 Intézményi önértékelés értékelés eredményei alapján INTÉZKEDÉSI TERV TERÜLET - 1. Pedagógiai folyamatok Kiemelkedő terület: A munkaközösségek által elkészített munkatervek adják az alapot az éves munkaterv elkészítésének. Stratégiai célunk olyan képzési formák megtartása, és újak keresése, melyek felkeltik a város már területén élők kíváncsiságát, és figyelmet fordítanak iskolánkra. A Pedagógiai Program alapelvei, értékei, céljai, valamint az ebből megfogalmazott feladatok összhangban vannak az intézmény lehetőségeivel és sajátosságaival. A NAT-ban és a kerettantervben előírt, az iskola egészére kiható közös, általános fejlesztési követelmények teljesítését konkrét feladatok tartalmazzák. A beiskolázást kiemelt feladatként kell kezelnünk továbbra is, felhasználva az előző év tapasztalatait. A tanulók esélyegyenlőségének biztosítása, a kiemelt figyelmet igénylő tanulók támogatása, diszkriminációmentesség. A beszámolók a munkatervek megvalósításának tükrében készülnek. A reflexiókra építve készül a következő évi tervezés melyre fokozott figyelmet szentelünk. Kirándulások, iskolai ünnepélyek, jeles napok, példaképek bemutatása, csapatépítő, környezetvédelmi programok. Suli TV, diákújság, DÖK jó működése. Sakkpalota, sakkszakkör, kutyás órák, Mus-e, fotószakkör, házi és városi versenyekre készítik a gyerekeket. A tanulási eredményeket az intézmény folyamatosan követi, kiemelkedő a NETFIT mérések elemzése. Az önértékelési rendszer működése. A tanulói értékelés a tanulók adottságainak, képességeinek megfelelően történik, kiemelkedő a BTMN-es, SNI-s tanulók kedvezményeinek figyelembe vétele. A mérési eredményeket a munkaközösségek elemezik és értékelik, és a tapasztalatokat felhasználják a további munkájukban. A munkaközösség vezetők javaslatot tesznek a testület és az iskola vezetése felé a jobbítás érdekében.

2 Fejleszthető terület Cél Feladat Felelős Határidő Sikerkritérium A stratégiai dokumentumok gyakoribb felülvizsgálata, szükség esetén átdolgozása, igazodva az oktatáspolitika céljaihoz. A dokumentumok igazodjanak az oktatás aktuális céljaihoz. A Pedagógiai Program, SZMSZ, Házirend folyamatos kontroll alatt tartása, és szükség esetén átdolgozása, kiegészítése, javítása. Ezek jelenjenek meg az éves munkatervekben is. Iskolavezetés, munkaközösség -vezetők Folyamatos, az aktuális változásokr a reagálva Az átdolgozások a változást követően átdolgozásra kerültek, és azt a testület elfogadta. Ellenőrzés/értékelés módja A vezető megkapja a dokumentumot, és ha szükséges külső szakértő segítségével értékeli azt. A belső ellenőrzési tervben megfogalmazottn ak következetes betartása. Hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatása. A kisebb létszámú osztályok jobb színben való feltűntetése, az integráció Mindenki számára legyen világos, hogy mikormiért-milyen céllal ellenőrzik, és ennek legyen pozitív megerősítő szerepe Jobban kommunikálni a szülők felé, és a beiskolázási körzet felé, hogy ezek az osztályok fejlesztő, felzárkóztató céllal jönnek létre. A belső ellenőrzési terv egyértelmű, határidőkre és személyekre lebontott, időben elkészített dokumentum nyilvánosságra hozatala. Nyílt fórumokon, beiskolázási projekteken kellően hangsúlyozni és eredményekkel alátámasztani ennek pozitív eredményeit. Iskolavezetés, munkaközösség -vezetők A mindenkori beiskolázók, alsós intézményvezet ő helyettes, fejlesztő pedagógusok, gyógypedagógu s. Az éves munkaterv részeként elkészítve: minden tanév szeptember 30. A beiskolázási időszakban folyamatosa n, a tanév során a megfelelő fórumokon. Átlátható, egyenlő terhelést biztosító, a testület által elfogadott terv. Több beiskolázandó tanuló az ilyen jellegű osztályokba, és megtartani őket, a lemorzsolódás csökkentése. Folyamatos visszacsatolás, és az év végi vezetői beszámoló szerves részeként tájékoztatás a testület felé. Visszacsatolás figyelése a szülői társadalomtól. Létszámok figyelése.

3 kérdése (túlkoros tanulókra megoldás). Demográfiai és más mutatók figyelembe vételekor alkalmazkodni a realitásokhoz az elvárásokhoz, a lakótelepi emberek igényeihez. Folyamatos információ gyűjtés az igényekről. A beiskolázandó körzetes tanulókat minél nagyobb számban iskolánkba irányítani. Szorosabb kapcsolatfelvétel az óvodákon keresztül a szülőkkel, igényeiket feltérképezni, lehetőségeinket megmutatni, becsalogatni iskolánkba Őket. Ez nem csak a beiskolázandók feladata, hanem a teljes tantestületé!!!! Novembert ől a beiskolázási g. Minél nagyobb számban iskolánkba írattatni a körzetes tanulókat, ez az eddigi 45 %-ról emelkedjen %-ra! A beiskolázási mutató!!! A tanulók érdeklődését kiváltó tanítási módszerek széleskörű alkalmazása, még nagyobb hangsúly fektetése arra, hogy az intézmény segítse a tanulókat abban, hogy megismerjék és fejlesszék képességeit, Minél szélesebb, és minél korszerűbb módszerek alkalmazása. A pedagógusok legyenek képesek arra, hogy újabb és újabb módszerekkel fejlesszék a tanulók képességeit. Technikák tanulása, továbbképzések látogatása, jó tapasztalatok megosztása másokkal, kreatív szemlélet és gyerekközpontúság. Mindenki feladat, aki részt vesz bármely szinten az oktatás folyamatában. Az egész tanév. Figyelem és érdeklődés a tanulók részéről, pozitív visszajelzések a szülők részéről. Visszacsatolások figyelése minden területen, és a szülői kérdőívek eredményeinek figyelése és értékelése.

4 figyelembe véve a nevelt, oktatott egyének és csoportok fejlesztési céljait. TERÜLET 2. Személyiség- és közösségfejlesztés Kiemelkedő terület: A színes, sokoldalú iskolai élet támogatja a tanulók személyiségének kibontakozását. Kiemelt szerepe van az emelt szintű oktatásnak (angol, német, informatika). A sport minden diák életében fontos személyiség- és közösségformáló eszköz. A felzárkóztatás kiemelt feladat az intézményben. Jó a kapcsolat a gyógypedagógus kolléga és a szaktanárok között. A lemaradó tanulók tervszerűen és rendszeresen kapnak segítséget. Az alulteljesítő, tanulási nehézségekkel küzdő és sajátos nevelési igényű tanulók megkülönböztetett figyelmet kapnak. Az intézmény hangsúlyt fektet az egészséges életmódra való nevelésre, rendszeres mozgásra, sportolásra (sportkörök, versenyek) és a környezettudatos nevelésre is. Fontos szerep jut a közösségi nevelésnek. Az intézményben a diákoknak lehetőségük van arra, hogy bekapcsolódjanak az őket érintő döntések előkészítésébe, véleményt nyilvánítsanak, és változásokat kezdeményezzenek. Az intézmény tanórán kívüli tevékenységeket szervez a tanulók számára (hangverseny, színház, kirándulások, szakkörök, túra, erdei iskola, üzemlátogatás ).

5 Fejleszthető terület Cél Feladat Felelős Határidő Sikerkritérium Az intézményben az erkölcsi normák megismertetésér e nagyobb hangsúly helyezése, hogy képessé váljanak a diákok arra, hogy a tudatosan vállalt értékrend szerint alakítsák életüket. A tanulók kulturált és udvarias viselkedésének elvárása, megkövetelése a felnőttekkel és társaikkal szemben. Minél kevesebb legyen azon tanulók száma, kik nem sajátították el a viselkedési normákat, melyeket az iskola és a társadalmi környezet is meghatározott. Udvariasság, egymás tisztelete, kulturált viselkedés. Nem csak a tanórákon, hanem egyéb iskolai közös rendezvényeken, iskolai közösségi programokon is folyamatosan megfogalmazni a tanulóknak az ilyen irányú elvárásokat, és azokat számon kérni. Nagyon fontos kell, hogy legyen az azonnali megerősítés vagy elmarasztalás, és a jó példa mutatása. Az iskola valamennyi dolgozója, különös tekintettel az osztályfőnön ök, és a szaktanár. Komoly szerepe lehet ebben a nevelési helyzetben a DÖK-nek valamint az ifjúságvédel mi felelősöknek is. Folyamatos. Legyen jó példák, legyenek jó közösségek e tekinteteben, és ezeket a jó példákat kommunikáljuk mind magunk felé, mind a szülők felé. A jó példa ragadós!! Ellenőrzés/értékelés módja Visszajelzések, visszacsatolások értékelése. Nagyobb hangsúly helyezése a tehetséggondozá sra. Ismerjük fel a tehetségeket, mutassuk is ezt meg nekik, ezzel iskolánk hírnevét növelhetjük. A mindennapi oktatás során a pedagógus figyelje azokat a jeleket megnyilvánulásokat, tanulói érdeklődéseket, melyből előre vetíthető, hogy esteleg egy másoktól Szaktanárok. Folyamatos. Legyen olyan tanulók, akik a mindennapi leckén kívül érdeklődést mutatnak, legyenek olyan tanulók, akik felfedezett tehetségük A visszajelzések alapján megismerhetjük a tehetséges tanulók tevékenységét.

6 eltérő, tehetséget mutató tanulóval van dolga. legyen a feladata a pedagógusnak, hogy találjon utat vagy az iskola keretei közt, vagy más keretek között, hogy elindítsa és segítse tanítványát. révén kiteljesednek, eredményeket érnek el, büszkék lehetünk rájuk. A lemaradó tanulók felzárkóztatásra tett támogató munka megismertetése, jobb kommunikálása a külső partnerek (szülők) felé. Erőfeszítéseinket, eredményeinket megmutassuk a külvilágnak, érjük el, hogy a szülő értékelje és tisztelje azt a munkát, amit gyermeke felzárkóztatása érdekében teszünk. A szülői értekezleteken, a szülőkkel való találkozások során folyamatosan tájékoztassuk Őket az eredményekről. Mutassuk meg eredményes munkáit a tanulóknak, és már a legkisebb eredményt is osszuk meg lehetőség szerint a szülőkkel. Hívjuk fel a figyelmüket, hogy figyeljenek munkánkra, és ha eredményt érünk el gyermekükkel azt értékeltessük is velük. Felzárkóztat ást végző pedagóguso k, szaktanárok, fejlesztők. Folyamatos. Javulás a tanulmányi eredményben. Pozitív visszajelzés a tanuló és a szülő részéről.

7 TERÜLET 3. Eredmények Kiemelkedő terület: Az angol nyelvoktatás kimagasló. A célnyelvi mérések eredményei országos átlag felettiek. A többiekhez képest kifejezetten jobb eredményt elérő tanulók aránya nyolcadik évfolyamon átlagosan 5 és 10 % közötti. A mindennapos testnevelés bevezetésével párhuzamosan a netfit mérési eredményekben javuló tendencia mutatható ki. Tanulás támogatása- nyugodt, bizalmi légkör biztosítása. Alsó tagozaton a differenciálás kiemelkedő terület. A kiemelt tárgyak oktatása eredményes. Sportiskolai osztályokban kiemelkedő a rendszerre, a fegyelemre való nevelés, az itt tanító nevelők következetessége, szigorúsága. Az angol nyelvi mérés 8. évfolyamon az országos és a zalaegerszegi átlagnál is jobbak, ez is erősíti intézményünk angol nyelvi tanításának eredményességét. A munkaközösségek az éves munkatervükben olyan tevékenységeket, eljárásokat terveznek, amelyek megfelelnek az intézmény lehetőségeinek Fejleszthető terület Cél Feladat Felelős Határidő Sikerkritérium A mérési eredménynek alapján matematikából gyenge romlás tapasztalható az országos átlaghoz képest. Fejleszteni kell sok gyakorlással az értő olvasást. A célnyelvi mérések eredményein belül az Összetetten kell kezelni a mérési eredményeket, és iskolai szinten elemezni őket. Azokat a mérési eredményeket, melyek az átalagnál rosszabbak, vagy hanyatló tendenciát mutatnak, nem csak elemezni kell, hanem megoldási javaslatokat is kell tenni. Az értő olvasás tekintetében sok a feladatunk. Némely nyelvi felmérés eredménye is javítható. Mindezeket azonban úgy Minden mérési eredményt elemezni kell munka közösség szinten. Javaslatokat kell tenni a javításra. Olyan módszereket kell kidolgozni, mely iskolai szinten is mérhető, követhető, és tapasztalatokat lehet levonni belőlük. Sokkal többet kell minden tantárgy esetében az értő olvasással foglalkozni. A munkaközösségek javaslatait a tantestület elé Mindenki! Folyamatos. Akár egy belső vizsga, akár egy iskolai teszt, vagy egy iskolai felmérés eredménye bármilyen kicsi javulást mutat, azt kellő mértékben értékelni kell. Amennyiben pedig az országos mérésekben is javulás tapasztalható azt sikernek könyveljük el! Ellenőrzés/értékelés módja Mérések eredményeinek értékelése!

8 íráskészség mérési eredményei átlag alattiak. Az eredmények elemzése és a szükséges szakmai tanulságok levonása és visszacsatolása a mérési eredmények tükrében tantestületi feladat. A mérések elemzése nem tartalmaz semmilyen információt, adatot arról, hogy az iskola szociokulturális hátránykompenz áló hatása (kompetenciatípu sonként és mért évfolyamonként) milyen. A jövőben erre hangsúlyt kell fektetni. kell értékelni, hogy a beiskolázási körzetünk szoci kultúráját is figyelembe vegyük. kell tárni, mert ebben mindenkinek szerepe van. Amennyiben egy osztály összetétele szociális nagyon rossz, ott lehetőség szerint az alapkészségek fejlesztésére sokkal több időt kell fordítani.

9 TERÜLET 4. Belső kapcsolatok, együttműködés, kommunikáció Kiemelkedő terület: A szakmai munkaközösségek magas szintű együttműködése, kiemelten az alsós közösségek, melyekre jellemző a rugalmas alkalmazkodás a szakmai elvárásokhoz. A beiskolázási programban, továbbképzési tervben prioritást kapnak az intézmény céljainak megfelelő képzések. Az információátadás korszerű módszereinek (levelező rendszer, belső infó, megosztott dokumentumok, honlap) alkalmazása. Fejleszthető terület Cél Feladat Felelős Határidő Sikerkritérium Tanfolyamokon, továbbképzéseke n még aktívabb részvétel, az itt szerzett ismeretek hatékonyabb megosztása. Legyen igény a továbbképzés és a szakmai fejlődés, megújulás. Legyen cél a megszerzett ismeretek átadása a kollégáknak. Az éves beiskolázási terv készítése és elfogadása elött a pedagógus tájékozódjon a lehetőségekről. Keressen továbbképzési lehetőségeket. Figyelje a 120 óra teljesítését, és ha ez már meg van, akkor a személyi ambíciójának megfelelően válasszon számára hasznos tanfolyamokat. A terv elkészítéséért az iskolavezetés a felelős. A lehetőségek megmutatásáé rt a tágabb iskolavezetés a felelős. A továbbképzés kiválasztásáért a pedagógus a felelős. Minden év március 15- ig kell elkészíteni és elfogadni a továbbképz ési tervet. Legyenek pedagógusok, akik szívesen vesznek részt továbbképzéseken. Mindenki tudja teljesíteni a 120 órás képzési idejét. Ellenőrzés/értékelés módja A továbbképzések teljesítésének figyelése, adminisztrálása. A szóbeli információátadás egységesítése, a Fontos témában, kellő időben való tájékoztatás a Kellően fontos témában, jól meghatározott időben Mivel ezeket a vezető hívja Aktualitásn ak ne érezzék a kollégák, hogy felesleges volt az Az összejövetel munkájának

10 tantestület egészét érintő témákban közös megbeszélések, értekezletek összehívása. testület részére. szükséges csak a szóbeli információátadás, a sűrű megbeszélések összehívását kerülni kell. Viszont ha szükséges, akkor azt éreztetni is kell a testülettel, hogy kellően hatékony legyen a megbeszélés, értekezlet. össze, felelős az intézményveze tő. megfelelően összejövetel! hatékonysága! TERÜLET 5. Az intézmény külső kapcsolatai Kiemelkedő terület: Kapcsolatok: sportegyesületekkel, sportszövetségekkel, Sakkpalota program irányítóival, MUSE, Csecsemőotthon, óvodák, CSÁO, sajtó. Kapcsolatok, mint feljebb. Szülők bevonása az iskolai programokba, rendezvényekbe: szüreti mulatság, alapítványi bál, farsang, karácsony, stb. Kapcsolat a szülők tanárok között, főként alsó tagozatban. Nevelők, szülők, gyerekek kapcsolatrendszere. Az oktató-nevelő munka, főként az idegen nyelvek, sportiskola. Iskolánk Sportiskolai Módszertani Központ, Sakkpalota Módszertani Központ, MUSE program, kutyás órák, Fotó szakkör, Suli TV, Landor Lapok. Fejleszthető terület Cél Feladat Felelős Határidő Sikerkritérium Az intézmény hírneve (4,1-es átlag, magasan a leggyengébb). Az intézmény több évtizedes hírnevének megtartása, a hírnevét csorbító események kiiktatása, intézményi hírnév javítása. Olyan kommunikációs gyakorlat kialakítása, mely egységes, a külvilág felé hiteles, és az eredmények kiemelésére irányul. Az intézmény Az intézmény valamennyi dolgozója!! Az év minden órájában! Kevesebb elmarasztaló mondatot hallani iskolánkról. Annál több megerősítő, dicsérő szót hallani Ellenőrzés/értékelés módja A beiratkozás, az iskolaváltások, a szülői fórumok információt adnak munkánkról.

11 értékének közvetítése valamennyi pedagógus kötelessége. Minden fórumon, minden egyéb helyzetben kiállás az iskola érdekében és az esetleges negatív bírálók meggyőzése. Mindenki kötelessége a tájékoztatás az iskolai életről, a pozitív szemlélet sugárzása a szülői társadalom felé. Ne feledjük, ha mi is negatívak vagyunk, akkor mit várjunk el a környezetünktől?? iskolánkról! Az intézmény kiemelkedő szakmai és közéleti tevékenységét elismerő helyi díj, díjak átadása ne csak kerek évfordulókon történjen. Érdemes lenne létrehozni egy pl.,, Landorhegyi emlék- érmet, emlék-lapot,.,, Landorhegyi emlékérme, emlék-lap átadása a tanévnyitó ünnepélyen! Az anyagi forrás megteremtése vagy Alapítványi vagy Szülői szervezet támogatásával. Felkérni egy iskolához kötődő művészt az érme vagy az emléklap megtervezésére. Kiválasztani azt a közeget, aki-akik szavazatával dönt a cím odaítéléséről. Az az érintett szervezet vezetője, aki a díjat odaítéli. A díj odaítélésérő minden tanév júniusának végén kell dönteni! A Díjazott! Mindenképpen titkos szavazás eredménye legyen a díj odaítélése!

12 mely minden év elején a tanévnyitó ünnepélyen kerülne átadásra az arra méltó pedagógusnak. Eszmei értéke kimagasló lenne. TERÜLET 6. A pedagógiai munka feltételei Kiemelkedő terület: Az intézmény a tanulási-tanítási folyamat tárgyi környezetét a pedagógiai céljainak megfelelően alakította ki. Iskolánk legtöbb tanterme rendelkezik interaktív táblával, és azok használata napi szinten történik, melyek a fejlesztő terem mellett lehetőséget biztosít a különleges bánásmódot igénylő tanulók számára. (fejlesztés, tehetséggondozás/ Aktív szerepvállalás az IKT eszközök alkalmazásában. A pedagógusok végzettsége, képzettsége megfelel a nevelő, oktató munka feltételeinek, az intézmény céljainak. Az intézményben tervszerűen és hatékonyan működnek a szakmai munkaközösségek. A pedagógiai program részletesen tartalmazza az egyes hagyományőrző programokat, melyek a nevelő-oktató munka részét képezik, s melynek megvalósításához a külső partnerek is nagyban hozzájárulnak. A felelősség és hatáskörök megfelelnek az intézmény helyi szabályozásában rögzítetteknek, és támogatják az adott feladat megvalósulását. A munkaközösség vezetők irányító munkája, szervező tevékenysége koordinálja az intézményvezetőkkel közösen a pedagógusok tevékenységi körének innovatív munkáját. A vonatkozó dokumentumok egyértelműen rögzítik a feladat-, hatáskör- és felelősség megosztást. A munkaközösségek által elkészített munkatervek adják az alapot az éves munkaterv elkészítésének. A legjobb gyakorlatok eredményeinek alkalmazására nyitott a testület és az intézményvezetés. Kiemelten magas a szakértők és szaktanácsadók száma az iskolánkban, akik szakértelmükkel segítik a fejlesztést.

13 Fejleszthető terület Cél Feladat Felelős Határidő Sikerkritérium A pedagógiai munka megszervezésében, a feladatok elosztásában a szakértelem mellett az egyenletes terhelés kapjon kiemelt hangsúlyt. A nevelőtestület tagjai között az egyenletes terhelésre fokozottabban ügyelni. A cél megvalósítása érdekében mind az iskolavezetésnek, mind a tantestület valamennyi tagjának feladata van. Szükséges az egyén részéről az igény a többlet munkavégzésre, a kötelező órákon kívüli feladatvállalás. Ha minél többen vállalnak láthatóan plusz feladatokat, akkor a vezetőnek már nagyobb a mozgástere az egyenletes terhelés elosztásában. Közös akarattal, és azzal a szándékkal, hogy ÉN is tenni akarok az iskolámért, mert ekkor mindenkire lehet számítani. Az adott feladathoz kapcsolódóan. Siker lenne, ha nem mindig ugyanaz a néhány ember végezné a plusz feladatokat. Amennyiben a testület már közel háromnegyed része kivenné a részét az egyenletes terhelésből, az már siker lenne! Ellenőrzés/értékelés módja Figyelni, hogy elértük e a kívánt számot! Tudatosabb szervezetfejleszté s a minőségi nevelő-oktató munka optimális feltételeinek megteremtése érdekében. Optimális szervezeti és munkakörülmények megteremtése. Hatékonyabbá kell tenni a nevelő-oktató munka optimális feltételeinek érdekében tett lépéseket. Folyamatos tájékoztatást kell adni a pedagógusnak, hogy a feladataihoz, mely szervezeti és anyagi erőforrás áll rendelkezésére. Szükséges időben tervezni és tájékoztatni. Intézményve zető és rajta keresztül a fenntartó, és ebben a rendszerben lévő valamennyi szereplő. Optimális esetben a tanév kezdete előtt, de inkább az adott feladat megvalósításá nak kezdetekor. Az esetek többségében elégedett dolgozó! Megtörtént vagy nem történt meg a feltételek teljesítése?! Újabb, iskolánk hírnevét javító projekt elindítása. Mivel iskolánk számos egyedi projekttel Elsősorban a szaktanárok. Nincs határideje, Legyen a tanulók számára élménydús, Az innovációt figyelemmel

14 Innovációt elősegítő pályázatok lehetőségek folyamatos keresése rendelkezik, ezért a feladat az, hogy nagyságában kisebb, de több-apróbb innovációt kell keresni. Ez lehet egy osztályra, egy szakhoz kapcsolódó, akár rövidebb ideig tartó projekt is. A feladat az, hogy a tanulóknak adjunk újat, innovatívot, újszerűt, melynek következtében megújulnak, és élményhez juttatjuk. lehet akár alkalomszerű en is. tudásjavító. kísérve, folyamatos kontroll. A végeredmény az elégedettség! TERÜLET 7. A Kormány és az oktatásért felelős miniszter által kiadott tantervi szabályozó dokumentumban megfogalmazott elvárásoknak és a pedagógiai programban megfogalmazott céloknak való megfelelés Kiemelkedő terület: Nevelő-oktató munkánk célkitűzéseit, azok elérésének érdekében kívánatos nevelési eszközöket, módszereket és e követelmények megvalósítása érdekében a nevelőtestület tagjaival szembeni elvárásokat tartalmazza pedagógiai programunk. Sokszínűség, tenni akarás, színvonalas, kemény munka. Fejleszthető terület Cél Feladat Felelős Határidő Sikerkritérium Az elvégzett munka Munkánk eredményét, iskolánk sokszínűségét, Egységesség az értékek közvetítésében. A Iskolavezetés, sajtófelelős, Folyamatos! Jókat hallani a környezeti Ellenőrzés/értékelés módja Minden visszajelzés!

15 eredményét (talán az eredményhez vezető sok-sok nehézséggel kikövezett utat is) jobban megismertetni és tudatosítani a szülőkben és kívülállókban egyaránt. Az intézmény valamennyi dolgozójának mindig, minden jellegű megnyilvánulásáb an iskolánk jó hírnevét kell erősítenie. gyerekközpontúságát még jobban megismertetni a környezeti szereplőkkel. hétköznapi beszélgetések során is az iskola pozitív értékeit tolmácsolni. A WEB-es felületet még hatékonyabban alkalmazni,; minél többen figyeljék rendszeresen. Személyes példamutatással, hitelesen tájékoztatni a munkánkról. Az óvodáknak folyamatosan kell az információt küldeni. Régi tanítványinkon keresztül hirdetni iskolánk erősségeit! kollégák! szereplőktől! Zalaegerszeg, Mátai Ferenc intézményvezető

TERÜLET - 1. Pedagógiai folyamatok

TERÜLET - 1. Pedagógiai folyamatok Intézményi tanfelügyelet eredményei alapján INTÉZKEDÉSI TERV 2017-2022. TERÜLET - 1. Pedagógiai folyamatok A stratégiai dokumentumok gyakoribb felülvizsgálata, szükség esetén átdolgozása, igazodva az oktatáspolitika

Részletesebben

Tanfelügyeleti ellenőrzés eredménye

Tanfelügyeleti ellenőrzés eredménye Tanfelügyeleti ellenőrzés eredménye 1. Pedagógiai folyamatok Az intézmény stratégiai dokumentumai összhangban vannak az oktatáspolitikai célokkal, aktualizálásuk azonban szükséges a jogszabályoknak való

Részletesebben

INTÉZKEDÉSI TERV. Káli Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola Intézmény OM azonosítója:

INTÉZKEDÉSI TERV. Káli Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: INTÉZKEDÉSI TERV Intézmény neve: Káli Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: 031585 Intézményvezető neve: Miksi Jánosné Intézményvezető oktatási azonosítója: 72798770861 i terv

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV (2017)

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV (2017) Intézmény neve: Dr. Mester György Általános Iskola Elek OM azonosító: 201335 Intézmény vezető: Intézményvezető oktatási azonosítója: Intézkedési tervneve/azonosítója:t2013350012017aint Intézkedési terv

Részletesebben

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után Intézmény neve: Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: 037326 Intézményvezető neve: Takácsné Tóth Alice Noémi Intézményvezető oktatási azonosítója: 76215132822

Részletesebben

Az intézményi önértékelés és a tanfelügyeleti értékelés eredményei alapján. Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium

Az intézményi önértékelés és a tanfelügyeleti értékelés eredményei alapján. Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium 2017-2022 Az intézményi önértékelés és a tanfelügyeleti értékelés eredményei alapján Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium TERÜLET - 1. Pedagógiai folyamatok Tervezés: Az intézmény vezetése irányítja az intézmény

Részletesebben

Intézkedési terv. Intézmény neve: Harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve:

Intézkedési terv. Intézmény neve: Harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve: Intézkedési terv Intézmény neve: Harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: 029120 Intézményvezető neve: Takácsné Oczela Csilla Intézményvezető oktatási azonosítója: 74385975176

Részletesebben

Önértékelés eredménye

Önértékelés eredménye Önértékelés eredménye 1.Pedagógiai folyamatok 1.1 Hogyan valósul meg a stratégiai és operatív tervezés? 1.Pedagógiai folyamatok Az intézmény vezetése irányítja az intézmény stratégiai és operatív dokumentumainak

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV Intézmény neve: Budapest XV. Kerületi Kossuth Lajos Általános Iskola OM azonosító: 032085 Intézményvezető: Bikfalvi Borbála Intézkedési terv

Részletesebben

1. Helyzetelemzés: INTÉZMÉNYI FEJLESZTÉSI TERV Budenz József Általános Iskola és Gimnázium 1021 Budapest, Budenz u

1. Helyzetelemzés: INTÉZMÉNYI FEJLESZTÉSI TERV Budenz József Általános Iskola és Gimnázium 1021 Budapest, Budenz u Budenz József Általános Iskola és Gimnázium 1021 Budapest, Budenz u. 20-22. 1. Helyzetelemzés: Iskolánk jogutódja az 1897-ben alapított Labanc utcai iskolának, 1984 óta működik az új épületben is. 1996

Részletesebben

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás után. Pusztakovácsi Pipitér Óvoda Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve:

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás után. Pusztakovácsi Pipitér Óvoda Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve: Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás után Intézmény neve: Pusztakovácsi Pipitér Óvoda Intézmény OM azonosítója: 202461 Intézményvezető neve: Bendli Tiborné Intézményvezető oktatási azonosítója:

Részletesebben

BÁN ZSIGMOND RFEORMÁTUS ÁLTALÁMOS ISKOLA,

BÁN ZSIGMOND RFEORMÁTUS ÁLTALÁMOS ISKOLA, BÁN ZSIGMOND RFEORMÁTUS ÁLTALÁMOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS ÓVODA BESZÁMOLÓ TISZAFÜRED 2016-2017. 1., Pedagógiai folyamatok Tervezés A tervek elkészítése a nevelőtestület bevonásával történt,

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV Intézmény neve: Szabolcsi Bence Zenei AMI OM azonosító: 039663 Intézmény vezető: Barta Dóra Intézkedési terv kezdő dátuma: 2017. december 12. Intézkedési terv befejező dátuma: 2022. december 11. 1. Pedagógiai

Részletesebben

Az intézmény nevelő oktató munkája a pedagógiai program alapelveinek megfelelő napi pedagógiai gyakorlatot tükrözi.

Az intézmény nevelő oktató munkája a pedagógiai program alapelveinek megfelelő napi pedagógiai gyakorlatot tükrözi. 38 válasz Összes válasz megtekintése Elemzések közzététele carinosamadre@gmail.com Űrlap szerkesztése Összegzés Az intézmény nevelő oktató munkája a pedagógiai program alapelveinek megfelelő napi pedagógiai

Részletesebben

Intézkedési terv. A november 9-i intézményi tanfelügyelet megállapításai alapján kiemelkedő területek

Intézkedési terv. A november 9-i intézményi tanfelügyelet megállapításai alapján kiemelkedő területek Intézkedési terv Intézmény neve: Európa Alapítvány Középfokú Intézet (EAKI) Gimnázium Intézmény OM azonosítója: 035313 Intézményvezető neve: Intézményvezető oktatási azonosítója: dr Stumpf Jánosné 71836537383

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET INTÉZKEDÉSI TERVE

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET INTÉZKEDÉSI TERVE INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET INTÉZKEDÉSI TERVE Intézmény neve: AM DASZK Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Tagintézmény neve: AM DASzK Vépi Mezőgazdasági Szakgimnáziuma,

Részletesebben

BELSŐ ELLENŐRZÉS ÜTEMTERVE

BELSŐ ELLENŐRZÉS ÜTEMTERVE Patay István Általános Iskola Nyírmada BELSŐ ELLENŐRZÉS ÜTEMTERVE (ÉVES TERVEZÉS) 2017/18-AS TANÉV BELSŐ ELLENŐRZÉS ÜTEMTERVE (1. félév) Helye: Patay István Általános Iskola Nyírmada Honvéd út 36-38. Ütemezés

Részletesebben

Önértékelési szabályzat

Önértékelési szabályzat Önértékelési szabályzat Levéli Német Nemzetiségi Általános Iskola 2016 1. Az önértékelés alapja Jogszabályok: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről (64-65. és a 86-7. ) 20/2012 (VIII. 31.) EMMI

Részletesebben

BÁRDOS LÁSZLÓ GIMNÁZIUM

BÁRDOS LÁSZLÓ GIMNÁZIUM Tárgy: Intézkedési terv Ikt. sz.: 97/2018. Intézkedési terv Intézmény neve: Bárdos László Gimnázium Intézmény OM azonosítója: 038115 neve: Pleier Tamás oktatási azonosítója: 76196440222 Intézkedési terv

Részletesebben

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése Eredmény rögzítésének dátuma: 2016.04.20. Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése 1. Pedagógiai módszertani felkészültség 100.00% Változatos munkaformákat alkalmaz. Tanítványait önálló gondolkodásra,

Részletesebben

A pedagógus önértékelő kérdőíve

A pedagógus önértékelő kérdőíve A pedagógus önértékelő kérdőíve Kérjük, gondolja végig és értékelje, hogy a felsorolt állítások közül melyik milyen mértékben igaz. A legördülő menü segítségével válassza a véleményét tükröző értéket 0

Részletesebben

Intézkedési terv. Kiszombori Karátson Emília Óvoda Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve:

Intézkedési terv. Kiszombori Karátson Emília Óvoda Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve: Intézkedési terv Intézmény neve: 1) Pedagógiai folyamatok Az intézmény stratégiai dokumentumai összhangban vannak az adott időszak oktatáspolitikai céljaival és a fenntartó elvárásaival. A tervezés a nevelőtestület

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZMÉNYI ÖNFEJLESZTÉSI TERV NAGYMÁNYOK

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZMÉNYI ÖNFEJLESZTÉSI TERV NAGYMÁNYOK Intézmény neve: Nagymányoki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola OM azonosító: 036307 Intézmény vezető: Wusching Mária Rita Öni terv kezdő dátuma: 2018.09.01 Öni terv befejező

Részletesebben

Az intézményi tanfelügyelet által javasolt fejlesztendő területek, intézkedések, feladatok

Az intézményi tanfelügyelet által javasolt fejlesztendő területek, intézkedések, feladatok Melléklet: Az intézményi tanfelügyelet által javasolt fejlesztendő területek, intézkedések, feladatok Kompetencia megnevezése Fejlesztendő terület Intézkedés megnevezése és célja Intézkedés mérföldkövei

Részletesebben

Szülői elégedettségi kérdőív 2014/15 (11 kitöltés)

Szülői elégedettségi kérdőív 2014/15 (11 kitöltés) Szülői elégedettségi kérdőív 2014/15 (11 kitöltés) 1/12 Kitöltői adatok statisztikái: 1. Kérjük, gondolja végig és értékelje azt, hogy a felsorolt állítások közül melyik mennyire igaz. A legördülő menü

Részletesebben

Mosonszolnoki Általános Iskola közzétételi listája

Mosonszolnoki Általános Iskola közzétételi listája Mosonszolnoki Általános Iskola közzétételi listája a) Felvételi lehetőségről szóló tájékoztató Iskolánkba felvesszük azt a tanköteles gyermeket, aki az iskola beiskolázási körzetébe (Mosonszolnok, Újrónafő)

Részletesebben

Önértékelési szabályzat

Önértékelési szabályzat Önértékelési szabályzat 2017 1. Az önértékelés alapja Jogszabályok: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről (64-65. és a 86-87. ) 20/2012 (VIII.31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények

Részletesebben

Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola éves önértékelési terve

Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola éves önértékelési terve Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola éves önértékelési terve 2018/2019-as tanév Az intézményi önértékelési csoport tagja: A munkaközösségek számainak változása miatt a tagok létszáma csökkent. Tagok:

Részletesebben

Módszertani segédlet az intézmények országos pedagógiai-szakmai ellenőrzése során az elvárások értékeléséhez

Módszertani segédlet az intézmények országos pedagógiai-szakmai ellenőrzése során az elvárások értékeléséhez Módszertani segédlet az intézmények országos pedagógiai-szakmai ellenőrzése során az elvárások értékeléséhez Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés keretében az intézmények ellenőrzését végző szakértők

Részletesebben

OM azonosító: INTÉZKEDÉSI TERV. (Az intézményi tanfelügyelet eredményeire épülő terv) 1. PEDAGÓGIAI FOLYAMATOK

OM azonosító: INTÉZKEDÉSI TERV. (Az intézményi tanfelügyelet eredményeire épülő terv) 1. PEDAGÓGIAI FOLYAMATOK Bp. Főv. XIII. kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda Hétszín Tagóvodája OM azonosító: 200911 Tagóvoda vezető neve: Szászhalmi Edit Oktatási azonosítója: 71428489821 A fejlesztési terv kezdő dátuma: 2018.05.05.

Részletesebben

Önértékelési szabályzat

Önértékelési szabályzat Önértékelési szabályzat A GRÁCIA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA 9027 GYŐR, PUSKÁS T. U. 8. 2015. 1. Az önértékelés alapja Jogszabályok: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről

Részletesebben

Partneri elégedettségmérés. összefoglaló

Partneri elégedettségmérés. összefoglaló Partneri elégedettségmérés összefoglaló Szülői kérdőívek visszaküldése Évfolyam Visszaküldött kérdőívek 1. 75% 2. 57% 3. 85% 4. 92% 5. 67% 6. 75% 7. 80% 8. 90% Összesen 76% Szülők Az elégedettség rangsora

Részletesebben

Az esélyegyenlőség megvalósítása a Szent László Katolikus Általános Iskolában

Az esélyegyenlőség megvalósítása a Szent László Katolikus Általános Iskolában 2010. A Szent László Katolikus Általános Iskola Intézményi Minőségirányítási Programjának módosítását Sárvár város Intézményfenntartó Társulásának Közoktatási Esélyegyenlőségi Intézkedési Tervének változása

Részletesebben

SZÜLŐ-KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE 44 válasz alapján. 1. Hányadik évfolyamra jár legidősebb iskolánkba járó gyermeke?

SZÜLŐ-KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE 44 válasz alapján. 1. Hányadik évfolyamra jár legidősebb iskolánkba járó gyermeke? SZÜLŐ-KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE válasz alapján Az iskola vezetősége novemberében arra kérte a szülőket, hogy e kérdőív kitöltésével segítsék az iskola fejlődését és adjanak visszajelzést arra, hogy látják az

Részletesebben

HELYZETELEMZÉS A TELEPHELYI KÉRDŐÍV KÉRDÉSEIRE ADOTT VÁLASZOK ALAPJÁN

HELYZETELEMZÉS A TELEPHELYI KÉRDŐÍV KÉRDÉSEIRE ADOTT VÁLASZOK ALAPJÁN 2017/2018 Iskolánkban a hagyományos alapképzés mellett emelt óraszámú képzést folytatunk angolból. Idegen nyelvet és informatikát első osztálytól oktatunk. Elnyertük a Digitális iskola címet. Évek óta

Részletesebben

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás értékelése alapján

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás értékelése alapján Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás értékelése alapján Intézmény neve: Baptista Szeretetszolgálat Gyöngyszem Óvodája Intézmény OM azonosítója: 201 839 Intézményvezető neve: Béresné Dobránszky

Részletesebben

A KKZKÁI TOLDI LAKÓTELEPI TAGISKOLA ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA

A KKZKÁI TOLDI LAKÓTELEPI TAGISKOLA ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA A KKZKÁI ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA 1. Az önértékelés alapját képező szabályok Jogszabályok: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről (64-65. és a 86-7. ) 20/2012 (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási

Részletesebben

2011/2012-es tanév rendje

2011/2012-es tanév rendje 2011/2012-es tanév rendje A tanév 2011. szeptember 1-jétől (csütörtök) 2012. június 15-ig (péntek) tart. Az első félév: 2012. január 13-ig (péntek) tart. 2012. január 20-ig (péntek) értesítés az I. félévben

Részletesebben

A gádorosi Kisboldogasszony Katolikus Általános Iskolában megvalósításra kerülő MESTERPROGRAM I. RÉSZTERVE Készítette: Kozmer Imre Gyula

A gádorosi Kisboldogasszony Katolikus Általános Iskolában megvalósításra kerülő MESTERPROGRAM I. RÉSZTERVE Készítette: Kozmer Imre Gyula A gádorosi Kisboldogasszony Katolikus Általános Iskolában megvalósításra kerülő MESTERPROGRAM I. RÉSZTERVE 2017-2019 Készítette: Kozmer Imre Gyula intézményvezető mesterpedagógus-aspiráns 2016 Befogadó

Részletesebben

SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI PROGRAM

SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI PROGRAM SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI PROGRAM a 2015/2016. tanévtől a 2019/2020. tanévig tartó önértékelési időszakra A módosításokkal egységes szerkezetben

Részletesebben

Az Intézményi Minőségirányítási Program értékelése 1. számú melléklet

Az Intézményi Minőségirányítási Program értékelése 1. számú melléklet Az Intézményi Minőségirányítási Program értékelése 1. számú melléklet 2008-2009-es tanév Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola 6800 Hódmezővásárhely, Szent István tér 2. 1 I. Bevezető A nevelőtestület

Részletesebben

Önértékelés Pedagógiai módszertani felkészültség Elvárások. Alkalmazott módszerei a tanítás-tanulás eredményességét segítetik.

Önértékelés Pedagógiai módszertani felkészültség Elvárások. Alkalmazott módszerei a tanítás-tanulás eredményességét segítetik. I. Pedagógusra vonatkozó elvárások 1. Pedagógiai módszertani felkészültség Alapos, átfogó és korszerű szaktudományos és szaktárgyi tudással rendelkezik. A szaktárgynak és a tanítási helyzetnek megfelelő,

Részletesebben

Dr. Radványiné Varga Andrea: Önfejlesztési terv május Vezetői tanfelügyeleti ellenőrzés összegzése

Dr. Radványiné Varga Andrea: Önfejlesztési terv május Vezetői tanfelügyeleti ellenőrzés összegzése Dr. Radványiné Varga Andrea: Önfejlesztési terv 2016. május 10. 1. Vezetői tanfelügyeleti ellenőrzés összegzése 1. A tanulás és tanítás stratégiai vezetése és operatív irányítása Az intézmény tervezési

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS EREDMÉNYEI 2016/2017-ES TANÉV

AZ ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS EREDMÉNYEI 2016/2017-ES TANÉV Iskolánkban a hagyományos alapképzés mellett emelt óraszámú képzést folytatunk angolból. Idegen nyelvet és informatikát első osztálytól oktatunk. Elnyertük a Digitális iskola címet. Évek óta Ökoiskola

Részletesebben

2. SZEMÉLYISÉG- ÉS KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉS

2. SZEMÉLYISÉG- ÉS KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉS Bp. Főv. XIII. kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda OM azonosító: 200911 Csicsergő Tagóvodája Tagóvoda vezető neve: Oktatási azonosítója: Koltainé Balogh Katalin 73984747401 A fejlesztési terv kezdő

Részletesebben

BUDAPEST XVIII. KERÜLETI EÖTVÖS LORÁND ÁLTALÁNOS ISKOLA (035129) INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET 2017 ÉRTÉKELÉS

BUDAPEST XVIII. KERÜLETI EÖTVÖS LORÁND ÁLTALÁNOS ISKOLA (035129) INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET 2017 ÉRTÉKELÉS BUDAPEST XVIII. KERÜLETI EÖTVÖS LORÁND ÁLTALÁNOS ISKOLA (035129) INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET 2017 ÉRTÉKELÉS 1. Pedagógiai folyamatok 1.1. Hogyan valósul meg a stratégiai és operatív tervezés? 1.1.1. Az intézmény

Részletesebben

A i intézményi tanfelügyeleti ellenőrzés a következő átfogó értékelést adta az intézményünkről: Kiemelkedő területek. Értékelési terület

A i intézményi tanfelügyeleti ellenőrzés a következő átfogó értékelést adta az intézményünkről: Kiemelkedő területek. Értékelési terület A 2018.03.09-i intézményi tanfelügyeleti ellenőrzés a következő átfogó értékelést adta az intézményünkről: Értékelési terület Kiemelkedő területek 1. Pedagógiai folyamatok Az éves munkaterv összhangban

Részletesebben

Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola Intézmény OM azonosítója

Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola Intézmény OM azonosítója INTÉZKEDÉSI TERV Intézmény neve Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola Intézmény OM azonosítója 200110 Intézményvezető neve Papp Gyöngyi A folyamat azonosítója T2001100012017Int Intézkedési terv kezdő

Részletesebben

Tóvárosi Általános Iskola

Tóvárosi Általános Iskola Tóvárosi Általános Iskola 2009/2010-es tanév munkaterve A tantestület 2009. augusztus 31-én tartott értekezletén elfogadta. Pokrovenszki László igazgató 2009/2010-es tanév rendje A tanév 2009. szeptember

Részletesebben

JÁDNI SZAKKÉPZŐ ISKOLA. 2013/2014. tanév munkaterve. Összeállította: Tóth Zoltán Jóváhagyta: tantestület Dátum:

JÁDNI SZAKKÉPZŐ ISKOLA. 2013/2014. tanév munkaterve. Összeállította: Tóth Zoltán Jóváhagyta: tantestület Dátum: JÁDNI SZAKKÉPZŐ ISKOLA 2013/2014. tanév munkaterve Összeállította: Tóth Zoltán Jóváhagyta: tantestület Dátum: 2013.09.02. Bevezetés Az idei lesz az első olyan tanév, amely a köznevelési törvény és a hozzá

Részletesebben

Intézményi tanfelügyelet értékelése alapján INTÉZKEDÉSI TERV

Intézményi tanfelügyelet értékelése alapján INTÉZKEDÉSI TERV Intézményi tanfelügyelet értékele alapján INTÉZKEDÉSI TERV Intézmény neve: Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola Alapfokú Művzeti Iskola OM azonosító: 200901 neve: Deákné Domonkos Julianna Intézkedi terv kezdő

Részletesebben

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet tevékenysége az életen át tartó tanulás. Dr. Majoros Anna.

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet tevékenysége az életen át tartó tanulás. Dr. Majoros Anna. A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet tevékenysége az életen át tartó tanulás Dr. Majoros Anna igazgatóhelyettes Erősségek Az intézet hírneve Nyitottság innovációra Vezetői

Részletesebben

Intézményi Tanfelügyeleti Értékelés

Intézményi Tanfelügyeleti Értékelés Intézményi Tanfelügyeleti Értékelés 2017.10.07. 1. Pedagógiai folyamatok 1.1. Hogyan valósul meg a stratégiai és operatív tervezés? 1.1.1. Az intézmény vezetése irányítja az intézmény stratégiai és operatív

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV 2018-2022 Intézmény neve: Szederkényi Általános Iskola OM azonosító: 027312 Intézményvezető: Beck László Intézkedési terv kezdő dátuma: 2018.02.03. Intézkedési terv befejező dátuma: 2022.02.03. Készítette:

Részletesebben

Intézkedési terv a es tanévre vonatkozóan, a es tanév minőségirányítási programjának értékelése alapján

Intézkedési terv a es tanévre vonatkozóan, a es tanév minőségirányítási programjának értékelése alapján Intézkedési terv a 2011-2012-es tanévre vonatkozóan, a 2010-2011-es tanév minőségirányítási programjának értékelése alapján Dobó István Gimnázium 3300. Eger, Széchenyi út 19. Készült: 2011. június 30.

Részletesebben

Az országos átlaghoz viszonyítva: szignifikánsan nem különbözik eredményünk 6. és 8. évfolyamon sem.

Az országos átlaghoz viszonyítva: szignifikánsan nem különbözik eredményünk 6. és 8. évfolyamon sem. Mérések-értékelések tapasztalatai Az első évfolyamon az osztálytanítók elvégezték a DIFER mérést 2015. október 22-ig megtörtént a KIR rendszerben való lejelentése. A felmérés során az iskolában szerzett

Részletesebben

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS ÖTÉVES MUNKATERV EGRI DOBÓ ISTVÁN GIMNÁZIUM Eger, Széchenyi u. 19.

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS ÖTÉVES MUNKATERV EGRI DOBÓ ISTVÁN GIMNÁZIUM Eger, Széchenyi u. 19. INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS ÖTÉVES MUNKATERV 2015-2020 EGRI DOBÓ ISTVÁN GIMNÁZIUM 3300 Eger, Széchenyi u. 19. 1. Jogszabályi háttér Sorsz. Azonosító Név Rövidítés 1. 2011.CXC:törvény a nemzeti köznevelésről

Részletesebben

Intézményellenőrzés (2017. szeptember 29.) Értékelés

Intézményellenőrzés (2017. szeptember 29.) Értékelés Intézményellenőrzés (2017. szeptember 29.) Értékelés 1. Pedagógiai folyamatok 1.1. Hogyan valósul meg a stratégiai és operatív tervezés? 1.1.1. Az intézmény vezetése irányítja az intézmény stratégiai és

Részletesebben

Intézményvezetői Tanfelügyelet értékelése

Intézményvezetői Tanfelügyelet értékelése Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Intézményvezetői Tanfelügyelet értékelése Indikátorok értékelése 1.1. Részt vesz az intézmény pedagógiai programjában

Részletesebben

AZ ÓVODA ESÉLYNÖVELŐ SZEREPE A HÁTRÁNYOS HELYZETŰ GYERMEKEK ÓVODAI NEVELÉSÉBEN

AZ ÓVODA ESÉLYNÖVELŐ SZEREPE A HÁTRÁNYOS HELYZETŰ GYERMEKEK ÓVODAI NEVELÉSÉBEN AZ ÓVODA ESÉLYNÖVELŐ SZEREPE A HÁTRÁNYOS HELYZETŰ GYERMEKEK ÓVODAI NEVELÉSÉBEN Ferenczné Teleky Éva Igazgató, vezető szaktanácsadó Szolnok Városi Óvodák Kisgyermekkori nevelés támogatása EFOP-3.1.1-14-2015-00001

Részletesebben

Kérdőívek, interjúk az intézményi önértékeléshez

Kérdőívek, interjúk az intézményi önértékeléshez Kérdőívek, interjúk az intézményi önértékeléshez 3.6.1. Az óra-/foglalkozáslátogatás megfigyelési szempontjai (Az Oktatási Hivatal által kiadott Országos Tanfelügyelet c. kézikönyv 1. számú melléklete)

Részletesebben

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyelet értékelése alapján

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyelet értékelése alapján Intézkedési terv 2019-2024 Intézményi tanfelügyelet értékelése alapján Intézmény neve: Karinthy Frigyes Gimnázium OM azonosító: 035252 Intézményvezető: Hutai László Intézkedési terv kezdő dátuma: 2019

Részletesebben

ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2017/2018. tanév

ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2017/2018. tanév ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2017/2018. tanév Telephelyek Székhely Pedagógusok létszáma és végzettsége - 2 fő rajz - 1 fő drámapedagógus - 4 fő tánc Oktatott tantárgyak Összlétszám Csoportok száma - vizuális

Részletesebben

BEVEZETŐ. Grúber György igazgató

BEVEZETŐ. Grúber György igazgató BEVEZETŐ 2015. május 25-én került sor az Országos Kompetenciamérésre a 10. évfolyamos tanulók csoportjának körén. A felmérés célja a tanulók szövegértési képességének és matematikai eszköztudásának felmérése

Részletesebben

A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Reál munkaközösségének éves munkaterve

A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Reál munkaközösségének éves munkaterve A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Reál munkaközösségének éves munkaterve (2018/2019. tanév) Készítette:.. Horváth Lászlóné tanár Jóváhagyta:.. Szántó Zoltán intézményvezető Fertőszentmiklós,

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS INTÉZMÉNYI EREDMÉNYEINEK ÖT ÉVRE VISSZATEKINTŐ ELEMZÉSE ALAPJÁN. készült INTÉZKEDÉSI TERV

AZ ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS INTÉZMÉNYI EREDMÉNYEINEK ÖT ÉVRE VISSZATEKINTŐ ELEMZÉSE ALAPJÁN. készült INTÉZKEDÉSI TERV AZ ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS INTÉZMÉNYI EREDMÉNYEINEK ÖT ÉVRE VISSZATEKINTŐ ELEMZÉSE ALAPJÁN készült INTÉZKEDÉSI TERV a 2018/2019-es tanévre vonatkozóan Készítette: Véleményezte: Jóváhagyta: Dátum: 2018.06.21.

Részletesebben

ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT

ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT NAGYMÁGOCSI HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA OM 201172 ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT Nagymágocs, 2016. szeptember 19. Reményi Ferencné intézményvezető ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT 1. Jelen szabályzat a Nagymágocsi Hunyadi

Részletesebben

Oktatási Hivatal. elvégzett és tervezett szakmai feladatai

Oktatási Hivatal. elvégzett és tervezett szakmai feladatai Oktatási Hivatal Nyíregyházi Pedagógiai Oktatási Központ elvégzett és tervezett szakmai feladatai Kindruszné Munkácsi Ágnes főosztályvezető Oktatási Hivatal Nyíregyházi Pedagógiai Oktatási Központ Feladataink

Részletesebben

Szülők és pedagógusok körében végzett. vezetői értékelés (2015)

Szülők és pedagógusok körében végzett. vezetői értékelés (2015) Szülők és pedagógusok körében végzett vezetői értékelés (2015) A közoktatási intézmények vezetőinek munkáját a megbízatásuk során két alaklommal kell az intézmény pedagógusainak és a tanulók szüleinek

Részletesebben

Az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium belső önértékelési szabályzata

Az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium belső önértékelési szabályzata Az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium belső önértékelési szabályzata Az önértékelés alapja Jogszabályok: - 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről (64-65. és a 86-87.

Részletesebben

Szül zü ők ő Az A e l e ég é e g d e e d t e tts t ég é g r an a g n s g or o a

Szül zü ők ő Az A e l e ég é e g d e e d t e tts t ég é g r an a g n s g or o a Partnerelégedettség- mérés összefoglaló Szülők Az elégedettség rangsora Szülői kérdőívek visszaküldése 1. 10/14 71% 2. 10/12 83% 3. 9/11 82% 4. 11/12 92% 5. 9/15 60% 6. 14/15 93% 7. 14/15 93% 8. 10/14

Részletesebben

A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Reál munkaközösségének éves munkaterve

A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Reál munkaközösségének éves munkaterve A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Reál munkaközösségének éves munkaterve (2017/2018. tanév) Készítette:.. Horváth Judit tanár Jóváhagyta:.. Szántó Zoltán intézményvezető Fertőszentmiklós,

Részletesebben

Szent Mór Iskolaközpont Pedagógiai Program. Tartalomjegyzék

Szent Mór Iskolaközpont Pedagógiai Program. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék I. FEJEZET: AZ INTÉZMÉNY BEMUTATÁSA... 1. 1. Anyagi és személyi feltételek... 1. 2. Küldetésnyilatkozat... 2. 3. A pedagógiai program jogszabályi háttere... 3. 4. Az iskola hivatalos adatai...

Részletesebben

MUNKATERV A Zichy utcai tagiskola felső tagozata 2010/2011 Készítette:

MUNKATERV A Zichy utcai tagiskola felső tagozata 2010/2011 Készítette: MUNKATERV A Zichy utcai tagiskola felső tagozata 2010/2011 Készítette: Magashegyi Ferencné Munkaközösség vezető I. Bevezetés Az oktatásban kiemelt szerep jut azon kompetenciák fejlesztésének, melyek az

Részletesebben

OM azonosító: INTÉZKEDÉSI TERV (Az intézményi tanfelügyelet eredményeire épülő terv) 1. PEDAGÓGIAI FOLYAMATOK

OM azonosító: INTÉZKEDÉSI TERV (Az intézményi tanfelügyelet eredményeire épülő terv) 1. PEDAGÓGIAI FOLYAMATOK Bp. Főv. XIII. kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda Angyalkert Tagóvodája Tagóvoda vezető neve: Terkovics Ildikó OM azonosító: 200911 Oktatási azonosítója:76924504407 A fejlesztési terv kezdő dátuma:

Részletesebben

Intézményi pedagógiai szakmai ellenőrzés eredményei 1. Pedagógiai folyamatok

Intézményi pedagógiai szakmai ellenőrzés eredményei 1. Pedagógiai folyamatok Intézményi pedagógiai szakmai ellenőrzés eredményei 1. Pedagógiai folyamatok 1.1. Hogyan valósul meg a stratégiai és operatív tervezés? 1.1.1. Az intézmény vezetése irányítja az intézmény stratégiai és

Részletesebben

1. Pedagógiánk a szentignáci lelkigyakorlatok felismeréseire támaszkodik közösen reflektálunk a tapasztalatainkra, és megosztjuk

1. Pedagógiánk a szentignáci lelkigyakorlatok felismeréseire támaszkodik közösen reflektálunk a tapasztalatainkra, és megosztjuk TANÁRI KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE Az iskola vezetősége 6 novemberében arra kérte a tanárokat, hogy e kérdőív kitöltésével segítsék az iskola fejlődését és adjanak visszajelzést arra, hogy látják az iskolát,

Részletesebben

Pedagógus vezetői intézményi ÖNÉRTÉKELÉS

Pedagógus vezetői intézményi ÖNÉRTÉKELÉS Pedagógus vezetői intézményi ÖNÉRTÉKELÉS Az első lépések Felhasznált dokumentum: Önértékelési kézikönyv ÁLTALÁNOS ISKOLÁK SZÁMÁRA 2015 (OH) Készítette: Bártfai Lászlóné tanügyigazgatási szakértő, szaktanácsadó

Részletesebben

Az értékelés rendszere

Az értékelés rendszere Az értékelés rendszere Terület, szempont Információforrás Indikátorok Súlyozás. Adminisztráció Elvégzi a pedagógiai tevékenységéhez kapcsolódó ügyviteli tevékenységet. Haladási és értékelő napló vezetése;

Részletesebben

ALSÓ TAGOZATOS MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM MUNKAKÖZÖSSÉG (A tantárgycsoport) MUNKATERVE A 2018/2019. TANÉVRE

ALSÓ TAGOZATOS MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM MUNKAKÖZÖSSÉG (A tantárgycsoport) MUNKATERVE A 2018/2019. TANÉVRE ALSÓ TAGOZATOS MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM MUNKAKÖZÖSSÉG (A tantárgycsoport) MUNKATERVE A 2018/2019. TANÉVRE 1. Munkaközösség tagjai (tanított tantárgyak, óraszámok) NÉV József Ida Kovács Lászlóné Fehér Edina

Részletesebben

Intézményellenőrzés és értékelés

Intézményellenőrzés és értékelés Intézményellenőrzés és értékelés Szakértői összegző dokumentum 2017. október. 15. 1. Pedagógiai folyamatok 1.1. Hogyan valósul meg a stratégiai és operatív tervezés? 1.1.1. Az intézmény vezetése irányítja

Részletesebben

ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2013/2014 tanév

ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2013/2014 tanév Telephelyek Székhely ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2013/2014 tanév Pedagógusok létszáma és végzettsége - 1 fő rajztanár - 1 fő drámapedagógus - 5 fő tánctanár Oktatott tantárgyak Összlétszám Csoportok száma

Részletesebben

PÁLYÁZAT INTÉZMÉNYVEZETŐ (MAGASABB VEZETŐ)

PÁLYÁZAT INTÉZMÉNYVEZETŐ (MAGASABB VEZETŐ) PÁLYÁZAT ZALAKAROSI MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA INTÉZMÉNYVEZETŐ (MAGASABB VEZETŐ) BEOSZTÁS ELLÁTÁSÁRA Kiíró: Emberi Erőforrások Minisztere Pályázó: Grófné Csatos Andrea Grófné

Részletesebben

ÉVES ÖNÉRTÉKELÉSI TERV

ÉVES ÖNÉRTÉKELÉSI TERV ÉVES ÖNÉRTÉKELÉSI TERV Bersek József Általános Iskola Kőszeg 2017.01.01. 2017.12.31. Jogszabályi háttér: Az intézményi önértékelést az Önértékelési kézikönyvben rögzítettek szerint kell végezni. Az intézményi

Részletesebben

Az Értékelési rendszer az intézményben pedagógus munkakörben felvett foglalkoztatottakra terjed ki.

Az Értékelési rendszer az intézményben pedagógus munkakörben felvett foglalkoztatottakra terjed ki. Intézményi értékelési szabályzat Kompetencia- és teljesítményalapú értékelési rendszer meghatározására és az illetménypótlékok differenciált megállapítására Jogszabályi háttér Az intézmény kompetencia

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELETI ELLENŐRZÉSEK EREDMÉNYEI nevelési év

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELETI ELLENŐRZÉSEK EREDMÉNYEI nevelési év Nagykanizsa Központi Óvoda 8800 Nagykanizsa, Muraközi u. 5. Tel.,fax: 93/516872 Email: kozpontiovi@znet.hu INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELETI ELLENŐRZÉSEK EREDMÉNYEI 20172018. nevelési év I. NKO Rozgonyi Tagóvodája

Részletesebben

TEHETSÉGPROGRAM HAJÓS ALFRÉD ÁLTALÁNOS ISKOLA GÖDÖLLŐ

TEHETSÉGPROGRAM HAJÓS ALFRÉD ÁLTALÁNOS ISKOLA GÖDÖLLŐ TEHETSÉGPROGRAM HAJÓS ALFRÉD ÁLTALÁNOS ISKOLA GÖDÖLLŐ 2010. A magyar iskolai tehetséggondozásnak jelentős értékei vannak, ezzel Európa élvonalában vagyunk a nemzetközi értékelések alapján, de ahhoz, hogy

Részletesebben

DUNABOGDÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA BOGDANER GRUND- UND HAUPTSCHULE UND KUNSTSCHULE

DUNABOGDÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA BOGDANER GRUND- UND HAUPTSCHULE UND KUNSTSCHULE DUNABOGDÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA BOGDANER GRUND- UND HAUPTSCHULE UND KUNSTSCHULE PEDAGÓGIAI SZAKMAI ELLENŐRZÉST KÖVETŐ INTÉZMÉNYI INTÉZKEDÉSI TERV 2018-2023 IDŐSZAKRA Bevezetés

Részletesebben

A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola reál munkaközösségének éves munkaterve

A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola reál munkaközösségének éves munkaterve A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola reál munkaközösségének éves munkaterve (2016/2017. tanév) Készítette:.. Horváth Bernadett tanár Jóváhagyta:.. Szántó Zoltán intézményvezető Fertőszentmiklós,

Részletesebben

A PEDAGÓGIAI MUNKA ELLENŐRZÉSI TERVE IX. X. XI. XII. I. II. III. IV. V. VI. szakmai h.. admin.h.

A PEDAGÓGIAI MUNKA ELLENŐRZÉSI TERVE IX. X. XI. XII. I. II. III. IV. V. VI. szakmai h.. admin.h. Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Általános iskola intézményegység 1-8. évfolyam ELLENŐRZÉSI TERVE 2010/2011. tanév Az intézményen belül folyó munka eredményeinek

Részletesebben

Az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium z Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium öt évre szóló i programja (2015-2020) (Módosítva 2016. december 5.) Részlet az Önértékelési kézikönyvből: z öt évre szóló i programban

Részletesebben

Az alsó tagozatos munkaközösség véleménye az intézményvezetői pályázatról

Az alsó tagozatos munkaközösség véleménye az intézményvezetői pályázatról Az alsó tagozatos munkaközösség véleménye az intézményvezetői pályázatról Alapos, részletes, jól megszerkesztett pályázatot ismertünk meg. A pályázat szövegezésében könnyen értelmezhető, szerkezete áttekinthető.

Részletesebben

Budaörsi 1. Számú Általános Iskola

Budaörsi 1. Számú Általános Iskola Budaörsi 1. Számú Általános Iskola Az adományozható iskolai díjak kritériumrendszere Tartalom 1. A Budaörsi 1. Számú Általános Iskola Für unsere Schule, für das Ungarndeutschtum ( Iskolánkért a magyarországi

Részletesebben

A Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium MUNKATERVE a 2014/2015. tanévre Készítette: Nagy Györgyné

A Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium MUNKATERVE a 2014/2015. tanévre Készítette: Nagy Györgyné A Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium MUNKATERVE a 2014/2015. tanévre Készítette: Nagy Györgyné Az éves munkaterv fő részei: I. Iskolai munkaterv 1. A 2014/2015. tanév kiemelt céljai

Részletesebben

A PEDAGÓGIAI PROGRAM ÁTDOLGOZÁSA. Törvényi háttér:

A PEDAGÓGIAI PROGRAM ÁTDOLGOZÁSA. Törvényi háttér: A PEDAGÓGIAI PROGRAM Törvényi háttér: ÁTDOLGOZÁSA 2011. évi CXC törvény a köznevelésről 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról

Részletesebben

A minőségirányítási program végrehajtásának értékelése az adott évben végzett tevékenység bemutatása

A minőségirányítási program végrehajtásának értékelése az adott évben végzett tevékenység bemutatása A minőségirányítási program végrehajtásának értékelése az adott évben végzett tevékenység bemutatása Bevezető Az intézmény figyelembe véve a Közoktatási törvényben meghatározottakat, valamint az intézmény

Részletesebben

NÉPMESE-HÁZ NONPROFIT KFT

NÉPMESE-HÁZ NONPROFIT KFT NÉPMESE-HÁZ NONPROFIT KFT Fenntartói értékelés 2015/2016.tanév Pillangó óvoda Pedagógiai-Szakmai munka fenntartói értékelése Pillangó Óvoda (9200 Mosonmagyaróvár Szent István király út 7.) Az intézmény

Részletesebben

ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT

ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT Érvényes: 2015. 09.24-től A szabályzat és az önértékelés jogi alapja 1. A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC törvény (64-65., 86-87 ) 2. A nevelési- oktatási intézmények

Részletesebben

A Tan Kapuja Buddhista Gimnázium és Általános Iskola Az intézményvezető önértékelésének területei és elvárásai

A Tan Kapuja Buddhista Gimnázium és Általános Iskola Az intézményvezető önértékelésének területei és elvárásai 1. A tanulás és tanítás stratégiai vezetése és operatív irányítása Önértékelési szempontok Elvárások Intézményi elvárások 1) Milyen módon biztosítja, hogy a tanulás a tanulói eredmények javulását eredményezze?

Részletesebben

1. Pedagógiai folyamatok

1. Pedagógiai folyamatok 1. Pedagógiai folyamatok 1.1. Hogyan valósul meg a stratégiai és operatív tervezés? 1.1.1. Az intézmény vezetése irányítja az intézmény stratégiai és operatív dokumentumainak koherens kialakítását. Az

Részletesebben