FLORIOL A NAGY SALÁTÁSKÖNYV A NAGY SALÁTÁSKÖNYV

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FLORIOL A NAGY SALÁTÁSKÖNYV A NAGY SALÁTÁSKÖNYV"

Átírás

1 FLORIOL A NAGY SALÁTÁSKÖNYV

2 FLORIOL A NAGY SALÁTÁSKÖNYV

3 Deli Tünde MOZZARELLÁS SALÁTA Juhászné Ildikó CUKKINI SALÁTA Hozzávalók 4 fő számára: 4 szem paradicsom 1-2 kígyóuborka 20 dkg mozzarrella 1 fej saláta 1 fej lilahagyma 1 konzervkukorica 1/2 káposzta 3 db tv paprika A hozzávalókat apróra vágjuk és egy tálba tesszük őket. A kukoricát és az aprított lila hagymát a végén hozzáadjuk, majd ízlés szerint tehetünk bele egy pohár kefirt vagy natúr joghurtot. 1 kg cukkini ½ kiló görög joghurt 1-2 gerezd fokhagyma 8-10 levél bazsalikom frissen őrölt bors Floriol olívaolaj Az alaposan megmosott cukkinit, felkarikázzuk és kevés zsiradékon átsütjük. Szűrőbe téve lecsepegtetjük. Eközben a joghurtba bele tesszük az apróra vágott bazsalikomot, a zúzott fokhagymát és ízlés szerint a t, borsot. Alaposan összekeverjük a cukkinivel és pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

4 Szajcz Kriszta VITAMIN KAVALKÁD Szőllős Anett BALZSAMECETES TAVASZI SALÁTA 1 fej saláta 2-3 db paradicsom 1 db kígyóuborka 1 db paprika 1 nagy doboz joghurt 2 gerezd fokhagyma kapor bors 1 fej hagyma olívabogyó kevés juhtúró dkg szalonna Egy tetszőlegesen választott salátát széttépkedünk. Joghurtból, fokhagymából és kaporból öntetet készítünk rá. Ráöntjük a salátára, majd jól összekeverjük. Hozzáadunk paradicsomot, uborkát és paprikát. Végezetül ízlés szerint lehet hozzáadni hagymát, illetve olívabogyót. Tipp: Lezárásképpen lehet pirított szalonna darabokkal, illetve olvasztott juhtúróval gazdagítani! 3-4 db lucullus paradicsom 2-3 fej lila hagyma 1 db kígyóuborka balzsamecet A hozzávalókat összeaprítjuk és zzuk. Picit állni hagyjuk, majd a tól eresztett levet leöntjük és ízlés szerint balzsamecettel meglocsoljuk. Grillezett húsok és rántott hús mellé kiválóan passzol.

5 Hajdu István László TZATZIKIVEL TÖLTÖTT UBORKATEKERCSEK 1 db kígyóuborka 3 evőkanál tejföl 1 kiskanál mustár kevés 1 evőkanálnyi friss, aprított kaporlevél 1 csipet bors kevés 1 csomag színtelen zselatin Az uborkát zöldséghámozóval egyenletes csíkokra vágjuk. A közel azonos méretűeket külön tesszük a hengerekhez, a többit vékony szeletekben felcsíkozzuk. Az uborkát megzzuk (külön, a hengereknek valót is) és 1-2 órát állni hagyjuk. A salátának valót kinyomkodjuk, a hengerek alkotórészeit felitatgatjuk. Bekeverjük a tzatzikit tejföllel, kevés mustárral, a felaprított kaporral, fokhagymaporral és a borssal. A zselatint felfőzzük vízzel, majd a hengereknek való uborkák végeire cseppentünk egy keveset, és megformáljuk a hengereket. A többi zselatint a tzatzikihez keverjük, majd beleöntjük kiskanállal a hengerekbe. Hűtőben hagyjuk egy éjszakát pihenni. A hengerek tetejét csipetnyi kaporral díszítjük. Blog neve:

6 Hajdu István László TÖBBSAJTOS TÉSZTASALÁTA 125 g rizstészta (metélt) elkészíthető más tésztából is. kis pohár tejföl (140 g) 1 fej lila hagyma, hosszában felcsíkozva 100 g trapista sajt, apró kockákra vágva 100 g reszelt cheddar sajt, lehet, más érlelt sajt is pl. parmigiano (parmezán) 100 g tömlős sajt 1 kanál almaecet kevés frissen őrölt bors A tésztát 5 perc alatt megfőzzük. A rizstésztának, csak ennyi időre van szüksége. Más tészta használata esetén tartsuk be az utasításokat! Főzés után átöblítjük a tésztát és hagyjuk lecsepegni. Felcsíkozzuk a lilahagymát, majd megzzuk. A lilahagyma helyettesíthető újhagymával is! A sajtot felkockázzuk, a másik sajtot lereszeljük. Összekeverjük a kihűlt tésztát a tömlős sajttal, a reszelt sajttal, a tejföllel és az almaecettel. Vigyázzunk arra, hogy a tészta lehetőleg ne törjön! Végezetül tegyük hozzá a zott lilahagymát és a sajtkockákat, majd ezzel is forgassuk össze. Tipp: Tehető még hozzá cikkekre vágott főtt tojás is, amivel még jobb lesz az íze. Blog neve:

7 Szőllős Anett JOGHURTOS TÉSZTASALÁTA Borizs-Tóth Titanilla NYÁRI TÉSZTASALÁTA TOJÁSSAL, CSIRKE KORONÁVAL 1 csomag szarvacska tészta 500 ml natúr joghurt 30 dkg csirkemell 2 db alma 1 csokor kapor A paradicsomos tésztát s vízben főzzük készre. Miközben fő a tészta, vágjuk apróra a csirkemellet, majd zzuk és borsozzuk, végül kis vajon pirítsuk meg. Három almát felkockázunk - nem szükséges megpucolni - majd a hússal és tésztával összekeverjük. Egy nagy joghurthoz t és egy csokor aprított kaprot keverünk, ezzel nyakon öntjük a tésztát, majd összekeverjük. Frissen ajánlott elfogyasztani mert a tészta felszívja a joghurtot! fél csomag or tészta (ez ízlés szerint változtatható) 1 nagyobb répa 1 doboz konzerv kukorica 1 kis fej jégsaláta 4 db főtt tojás 1 nagy pohár tejföl fél tejfölös pohár majonéz 1 evőkanál mustár 1 evőkanál kristálycukor 1 csipet 1 teáskanál bors a tálaláshoz juhtúró, sült csirkemell csíkok Egy nagy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a cukrot, t, borsot. A tésztát enyhén s vízben megfőzzük, és ha teljesen kihűlt beletesszük a majonézes alapba. A salátát kézzel kisebb darabokra tépkedjük, a répát vékony hasábokra vágjuk, és a leszűrt kukoricával együtt hozzáadjuk a tésztához, az egészet jól összeforgatjuk. A főtt tojást felkarikázzuk, és kész tészta tetejére fektetjük. Tálaláskor morzsolunk rá juhtúrót, és sült csirkemell csíkokkal koronázzuk.

8 Gátiné Juhász Angéla TÉSZTASALÁTA 100 g tészta 5 dkg fagyasztott zöldbor 5 dkg fagyasztott sárgarépa 5 dkg fehérrépa 5 dkg zöldfűszeres-fokhagymás vaj 10 dkg trappista sajt 5 dkg jégsaláta Az adagokat annak megfelelően növeljük, ahány fő számára szeretnénk elkészíteni. A tésztát s forró vízben kb. 5 perc alatt készre főzük. A mirelit zöldségeket a zöldfűszeres-fokhagymás vajon megpároljuk és a reszelt sajt felét hozzáadjuk, úgy, hogy megolvadjon. A tésztát a tányérra szedjük, majd beborítjuk zöldségekkel. A jégsalátát vékony csíkokra vágjuk és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. MEDITERRÁN TÉSZTASALÁTA, TÚRÓVAL ÉS KAPORRAL 30 dkg tészta 20 dkg túró 20 dkg kígyóuborka 2 db paprika 2 p. natúr joghurt (1/ 175g) 1/2 citrom Steffel Csaba azőrültszakács 1 ek. méz 5-6 ek. Floriol olívaolaj oregánó friss kapor bors A tésztát kifőzzük. A túrót egy villa segítségével összetörjük, hozzákeverjük a joghurtot, a fél citrom levét és az olívaolajat, mézzel, val, borssal, valamint oregánóval ízesítjük. Az uborkát vékony csíkokra vágjuk, de akár nagy lyukú reszelőn is lereszelhetjük, a paprikát is felcsíkozzuk és a fokhagymát is szép vékony csíkokra vágjuk, majd a túrósöntetbe keverjük őket. A langyosra hűlt tésztát alaposan beleforgatjuk az öntetbe és durvára vágott kaporral ízesítjük. Jól lehűtve kínáljuk, díszítésként kaporral és hajszál vékonyra vágott citromhéja megszórhatjuk. Tipp: a tésztákat és a gabonaféléket, célszerű langyos állapotban az öntetbe keverni, ha salátát készítünk, így jobban magukba szívják az ízeket. Blog neve:

9 Hajdu István László TÖLTÖTT UBORKANASZÁDOK A hajók: 2 db kígyóuborka A töltelék - ízlés szerinti arányban: Májkrém Sonka Májdarabok Tipp: a májkrém helyettesíthető franciasalátával, kőrözöttel! A vitorlák: 1 db kaliforniai, vagy kápia paprika Tálaláshoz: Fodros saláta vagy franciasaláta A meghámozott uborkák végeit kb. 8 cm hosszan levágjuk, majd hosszában kettévágjuk. Egy uborka végéből így 2 db hajó készíthető. Az uborkák közepét kivájjuk és májpástétommal töltjük meg, amire apró kockákra vágott sonkát szórunk, majd fűszeres májdarabokat teszünk rájuk. Ízlés szerint bármivel megtölthetjük, akár franciasalátával, körözöttel is. Vitorlaként a zöldséghámozóval hosszú szeletekre vágott uborkát méretre szabjuk és fogvájóra tűzzük. Zászlóként kápia, vagy kaliforniai paprika háromszöget teszünk a tetejére. Tálalható saláta, fodros saláta ágyon, de jól mutat franciasalátán is. Csak frissen készíthető, mert a s töltelékek az uborka levét magukba szívják, így gyorsan meglevesedhet a saláta, ami esztétikailag kisebb élményt nyújt. Blog neve:

10 Juhász Nelli HÚSOS FINCSI SALÁTA Borizs-Tóth Titanilla CSIRKÉS ZÖLDSÉG SALÁTA EZERSZIGET ÖNTETTEL 1 db kínai kel 1 db közepes baromfi fasírt 5-6 db közepes paradicsom 1 db kaliforniai paprika 1 közepes kígyóuborka Floriol olívaolaj, bors trappista sajt petrezselyem zöld Kockázzunk fel 1 db kínai kelt, majd a baromfi fasírtot, de utóbbit helyettesíthetjük csirke, vagy pulyka hússal is. Továbbá ízlés szerinti mennyiségű kb. 5-6 db paradicsomot, pirospaprikát és uborkát kockázzunk fel. Olívaolajból szintén annyit tegyünk bele, amennyit elbír a saláta attól függően, hány fő számára készül a saláta. Ízlés szerint zzuk, borsozzuk, majd ezeket összekeverjük és a tetejére reszelt sajtot szórunk. Díszítésként egy kis petrezselyemzölddel szórjuk meg a végén. 1 kicsi fej jégsaláta 1 csomag piros retek 2 nagyobb szem paradicsom 1/2 kígyóuborka 2 szál póréhagyma 20 dkg szeletelt bacon 1/2 csirkemell 10 dkg trappista sajt Az ezersziget öntethez: 2 tojás bors 1 vöröshagyma 1/2 piros húsú paprika 2-3 csemege uborka 4 evőkanál majonéz 1 evőkanál ketchup 3 evőkanál tejszín A jégsalátát kisebb darabokra tépkedjük, a sajtot felkockázzuk, a zöldségeket tetszés szerint feldaraboljuk és egy tálba tesszük. A bacon-t apró csíkokra vágjuk, ropogósra sütjük, majd lecsepegtetjük. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, sült csirke fűszerval ízesítjük, majd a bacon visszamaradt zsiradékán készre sütjük. Az öntethez keményre főzzük a tojásokat. A sárgáját kiszedjük és félretesszük. A fehérjét, a hagymát, paprikát, a csemege uborkákkal együtt robotgépbe tesszük és összedaraboljuk. Közben hozzáadjuk a majonézt és a ketchupot. A tojás sárgákat szitán áttörjük, s a tejszínnel együtt a mártásalaphoz adjuk, majd mikor sima, ízesítjük. Tálaláskor egy egész saláta levelet teszünk a tányérra, ráhalmozunk egy adag salátát, megszórjuk a sült csirkemell kockákkal, és a pirított baconnel. Végezetül csöpögtessünk rá az öntetből.

11 Bíró Sára SALÁTA SERTÉSHÚS KOCKÁVAL Szőllős Anett TAVASZI GYROS SALÁTA 30 dkg sertés lapocka felkockázva, bors 1 evőkanál Floriol olívaolaj 1 evőkanál napraforgóolaj citromos balzsamkrém 3-4 kis zöld csombor 1 gerezd fokhagyma A saláta hozzávalói: 1 fél fej jégsaláta 1 felkarikázott kápia paprika Néhány karika csípős, néhány karika tv paprika 1 zöldhagyma ecet ízlés szerint A felkockázott sertéshúst borssal megszórjuk, a balzsamkrémet összekeverjük az olíva olajjal és jól beleforgatjuk a húst. Néhány óráig hagyjuk pácolódni, nálam kb. 5 órán keresztül ült a pácban. Serpenyőben felhevítjük a napraforgóolajat, zzuk a húst és belerakjuk az olajba, pirosra sütjük mindkét oldalát. A tányérba, amiben korábban pácoltuk a húst beleöntünk 1 dl vizet és hozzáöntjük a húshoz. Teszünk hozzá egy gerezd fokhagymát és csombort, majd lefedjük és 8-10 perc alatt készre pároljuk. Eközben elkészítjük a salátánkat. Az öntetet elkészítjük egy tálba, én most csak ecetet és t tettem bele, valamint hozzáadtam egy evőkanál vizet. Feldaraboljuk a zöldségeket, jó összeforgatjuk és a sült húskockával azonnal tálaljuk. Blog neve: 50 dkg csirke vagy pulykamell 1 csomag gyros fűszer 1 kígyóuborka 3-4 db paradicsom 2 fej lilahagyma 3 gerezd fokhagyma 1 fej jégsaláta vagy fejes saláta 500ml joghurt chili szósz Floriol olaj Csirke vagy pulykamellet apróra vágunk, majd bepácoljuk csirke vagy gyros fűszerrel és olajjal 1-2 órára. A pácolás után kevés olajon megpirítjuk. Eközben a zöldségeket: uborkát, paradicsomot, lilahagymát és salátalevelet apró kockákra ill. a salátát csíkokra aprítjuk. A joghurtba teszünk t vagy ételízesítőt, ízlés szerint fokhagyma port esetleg pár gerezd zúzott fokhagymát. Ha megpirult a hús, tányérra szedjük és meglocsoljuk a joghurttal. Rátesszük vegyesen a zöldségeket és megint meglocsoljuk a joghurttal. Zárásképpen a tetejére helyezzük a salátalevelek. Tipp: Aki szereti a csípősebb ízeket, annak ajánlott chili szósszal és sült krumplival fogyasztani a salátát.

12 Hortobágyi Anna BÉBISPENÓT SALÁTA Boldog Kukta NEVESINCS SALÁTA 15 dkg bébi spenót 1 kis csokor zsenge retek 2 szál újhagyma, bors 1-2 tk fokhagymás olaj 1 tk citromlé A zöldségeket mossuk meg és csöpögtessük le. A hagymát karikázzuk fel, a nagyobb retkeket vágjuk félbe. Egy tálban forgassuk össze 1 teáskanál frissen facsart citromlével és a fokhagymás olajjal. Sózzuk, borsozzuk. Hozzávalók (1 személyre): 1 nagy marék madársaláta 5 dkg grillsajt 2 db főtt tojás 1 kicsi friss sárgarépa 1 db nagy paradicsom 1+3 ek. tökmagolaj A madársalátát átöblítjük. A sajtot felkockázzuk (1x1 cm) és 1 ek. tökmagolajon kicsit megpirítjuk. 2 tojást megfőzünk, megpucoljuk és tojásszeletelővel felvágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk észöldséghámozóval vékony szeleteket vágunk belőle. A paradicsomot felkockázzuk. Végül mindent egy tálba öntünk és meglocsoljuk 3 ek. tökmagolajjal és óvatosan összeforgatjuk. Blog neve:

13 Kelemen Melinda CSIRKECOMB FOKHAGYMAÖNTETES JÉGSALÁTÁVAL, PARADICSOM ÉS KÖRÖMVIRÁG DÍSZÍTÉSSEL Csirkecomb 4 db csirkecomb 1/2 csomag zöldfűszeres szárnyas fűszerkeverék 2-3 ek Floriol olívaolaj 1 fej jégsaláta Salátaöntet 450 g joghurt vagy kefir 1 ek tejföl 1-2 fokhagymagerezd 1 csipet bors ízlés szerint Díszítés 4 db közepes piros paradicsom 4 db körömvirág (ehető) A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, szárítjuk. A szárnyas fűszerkeveréket az olajjal elkeverjük, mellyel a combokat jól bedörzsöljük. A grillrácsot az olajjal megkenjük és a befűszerezett csirkecombokat ráhelyezzük, majd forró grillen, mindkét oldalukon, kb. 30 perc alatt megsütjük. Amíg a hús grilleződik, addig a salátát elkészítjük. A fokhagymákat péppé zúzzuk, amit a joghurttal és a tejföllel összekeverünk val, borssal ízesítjük. A megmosott és lecsepegtetett salátaleveleket tányérra tépkedjük, a már elkészített öntetet a rálocsoljuk. A paradicsomokat megmossuk, cikkekre szeleteljük, ízlésesen a jégsalátára helyezzük. A megmosott körömvirágokkal díszítjük. Zárásként a grillezett csirkecombokat a salátaágyra tesszük.

14 Boldog Kukta OLÍVABOGYÓS NARANCSSALÁTA Szabó Veronika ŐSZI SALÁTA CHILIS KECSKESAJTTAL, DIÓVAL ÉS KÖRTÉVEL Hozzávalók 4 fő számára: 2 db narancs 15 dkg zöld, magozott olívabogyó 20 szem piros koktélparadicsom 20 szem sárga koktélparadicsom 1 közepes fej lilahagyma 1 ek virágméz 1 csokor petrezselyem Hozzávalók 2 fő számámra: 10 dkg krémes, lágy kecskesajt 5 dkg dió 1 kis fej jégsaláta 1 db zamatos, érett, vilmoskörte 1 kis csokor metélőhagyma 1 evőkanálnyi citrusos modenai balzsamecet ízlés szerint frissen őrölt bors chili pehely Színeiben és összetevőiben egy ízig-vérig spanyol saláta is lehetne ez az érdekes összeállítás! Ha csak ránéz az ember máris egy spanyol tengerparti kis étteremben érezheti magát! A paradicsomokat, petrezselymet, narancsot megmossuk, a hagymát megpucoljuk. Az olívabogyót lecsepegtetjük. A narancsokat vágjuk ketté és óvatosan szedjük ki a gyümölcshúst. A narancshéjakat, mint tálkákat készítsük elő, a narancs húsát pedig daraboljuk össze. A paradicsomokat szeljük ketté, a hagymát vágjuk vékony szeletekre és a petrezselymet is aprítsuk fel. Tegyük egy tálba az összes alapanyagot az olívabogyóval együtt. Egy evőkanál mézet csöpögtessünk rá és keverjünk össze mindent. A narancshéjakban tálaljuk a salátát és máris egy könnyű előételként vagy köretként tálalhatjuk az elkészült ételt. Blog neve: A diót száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, pár szem kivételével, durvára törjük. A jégsalátát jól megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy tálba tépkedjük, vagy csíkokra vágjuk.a körtét is megmossuk, négyfelé vágjuk, a magházát eltávolítva felszeleteljük. A sütőtököt vékony csíkokra vágjuk. A kecskesajtot villával összetörjük, ha nem elég s, megzzuk és meghintjük egy-két tekerésnyi frissen őrölt borssal és chili pehellyel. Vizes kézzel, apró golyókat formálunk belőle és mindet meghempergetjük a durvára tört, pirított dióban.a salátát összeállítjuk. A tálban levő jégsalátához adjuk a szeletelt körtét, a félretett diót, a sütőtök csíkokat és az apróra vágott metélőhagymát, majd az egészet, óvatosan összeforgatjuk. Ízesítjük kevés val és borssal. Tálaláskor a tányérra szedjük a salátát, ráhelyezzük a dióba forgatott kecskesajt golyókat és meglocsoljuk egy kevés balzsamecettel. Blog neve:

15 Gizi GYÜMÖLCSÖS CÉKLASALÁTA 1 db cékla 2 db alma 1-2 fürt szőlő 2 marék dió 1-2 ek tejföl 1 ek majonéz 1-2 ek méz csipet A céklát és az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. A szőlőt szemezzük le, a diót daraboljuk kicsit össze. Az összedarabolt diót egy teflon serpenyőbe állandó keverés mellett, pörköljük meg (vegyük kicsire a lángot, nehogy megégjen a dió). Amikor már kellően megpörkölődött, öntsük ki a serpenyőből, és hűtsük ki teljesen. A tejfölt, a majonézt, a mézet és egy csipet t keverjünk simára. Egy tálba tegyük bele a lereszelt almát, céklát, a leszemezett szőlőt és a pörkölt dió felét. Ezután öntsük rá a tejfölös-majonézes keveréket és alaposan keverjük össze. Hagyjuk legalább egy óra hosszat állni, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt a saláta tetejét szórjuk meg a maradék pörkölt dióval és úgy kínáljuk. Blog neve: FRISS SALÁTA CAMEMBERT-REL, PIRÍTOTT SZEZÁMMAGGAL, FÜGÉS BALZSAMECETTEL Hozzávalók 4 fő számára: 1 doboz (220 g) camembert sajt, én rúzsflórával érleltet használtam 1 csomag madárbegy saláta 1/2 fej jégsaláta 1 csomag hónapos retek Szabó Veronika 1 fej lila hagyma 2-3 evőkanál szezámmag fügés balzsamecet bors Floriol olívaolaj A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A madárbegy salátát hideg vízzel, alaposan átmossuk, lecsepegtetjük.a jégsaláta külső leveleit is leöblítjük, majd félbevágva, kétujjnyi csíkokra szeleteljük. A retket is megmossuk, vékonyan felkarikázzuk a lila hagymával együtt. A sajtot vékony szeletekre vágjuk. A saláta összeállításához a zöldségeket egy nagy tálban összekeverjük. Tálaláskor, a tányérra halmozunk a zöldségekből, köré rendezzük a sajtszeleteket és az egészet meghintjük pirított szezámmaggal. Megcsurgatjuk egy kevés olívaolajjal, meghintjük ízlés szerint egy leheletnyi val és borssal. A saláta mellé pedig sűrű, fügés balzsamecetet öntünk. Blog neve:

16 Steffel Csaba azőrültszakács Hajós Ágnes VITAMINTÓL DUZZADÓ SALÁTA, PÁCOLT PULYKAHÚSSAL Hozzávalók 2 számára: 40 dkg pulykamell 15 dkg sárgarépa 10 dkg tisztított zeller 1 db alma 1-2 ek. kapribogyó 1 db citrom leve 2 ek. mustár 2 ek. méz római saláta őrölt rozmaring Floriol extra szűz olívaolaj (kb.0,5 dl) bors A pulykamellet felcsíkozzuk, meghintjük őrölt rozmaringgal, borssal és a mustárral, alaposan betapicskoljuk, és egy-két órán át hűtőben érleljük. A bepácolódott húscsíkokat kevéske forró olajon megpirítjuk és megzzuk; tálalásig félretesszük. (A pirítás végen egy kis fehérborral vagy borecettel meglottyinthatjuk.) A zöldségeket és az almát vékonyka csíkokra vagdossuk (julienne). Az olívaolajat a citromlével és a mézzel, szép, bársonyos fényűre keverjük, zzuk, borsozzuk; beleszórjuk a kapribogyót, a csíkozott zöldségeket és az almát, majd jól lehűtjük. Tálaláskor finom, ropogós római salátát tépkedünk a tányérra, rátesszük a húscsíkokat, a tetejére pedig a hideg almás-zöldség salátát. RIZSSALÁTA 15 dkg rizs 8 tojás 6 ek tejföl 4 ek majonéz 2 ek apróra vágott petrezselyem 1 tk mustár Só, fehér bors 1 ek valami savanyúság (pl. uborka) levéből 4 csepp édesítő Először az öntetet készítjük el: összekeverjük a tejfölt, majonézt, mustárt, petrezselymet, uborkalevet, édesítőt és némi t és fehérborsot adunk hozzá. A rizst dupla mennyiségű s vízben puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tojást is megfőzzük, lehűtjük, hetet belőle nyolcba vágunk. A rizst először az öntettel forgatjuk össze, majd óvatosan a tojásokkal. A maradék tojást cikkekre szeljük, ezzel díszítjük a saláta tetejét. Blog neve: Blog neve:

17 Hajdu István László RIGÓSALÁTA Hajdu István László BABSALÁTÁS BÚCSÚ A PIRI PIRITŐL 1 csomó hónapos retek 2 db sárgarépa 3 szál újhagyma (helyettesíthető lila hagymával is) 10 dkg erdei mogyoró 4 dl tejföl (joghurt) bors fokhagyma 1 kávéskanál mustár 1 evőkanál Floriol olívaolaj kapor, petrezselyem A megtisztított répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a frissen mosott retket apró csíkokra vágjuk (zsülienre), megzzuk, majd állni hagyjuk. Az újhagymát, a szárával együtt felszeljük. A mogyoró egy részét megdaráljuk. Az öntet elkészítése: a tejfölhöz (joghurthoz) hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat, majd ízlés szerint őrölt borsot, fokhagymát, t vagy ételízesítőt, kaprot, és petrezselyem zöldjét keverünk hozzá. A hozzávalókat összekeverjük, ráöntjük az öntetet, reszelt mogyorót szórunk rá, és néhány szem egész mogyoróval díszítjük. Blog neve: Fél kiló száraz fehérbab 330 g tejföl, (nagyobb pohár) 200 g habtejszín 5 db tojás 1 csokor újhagyma 1 nagy csokor snidling 10 g piri - piri keverék 1 evőkanál ételízesítő kevés őrölt bors A bab főzéséhez: néhány babérlevél 2 evőkanál ecet 1 evőkanál A fehérbabot már 2 nappal előtte beáztatjuk, egy nappal a saláta készítése előtt s, ecetes, babéros vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, az újhagymát és a snidlinget apróra vágjuk. A tojásokat meghámozzuk, a sárgáját elkülönítjük, a fehérjét felkockázzuk. A tojások sárgáját tejszínnel összekeverjük, hozzáadunk negyed zacskónyi piri - piri keveréket, valamint némi ételízesítőt is. Ezt jól elkeverjük, majd az előzőleg megfőzött babra öntjük. A snidling és az újhagyma hozzáadása után hozzáöntjük a tejfölt a keverékhez és óvatosan összekeverjük. Blog neve:

18 Gizi SÜLT FŰSZERES HÓNAPOS RETEKSALÁTA Gizi ZÖLDSÉGES TÉSZTASALÁTA 2 cs hónapos retek 2 ek mogyoróolaj 2-3 ek balzsamecet kakukkfű őrölt fehér bors 20 dkg házi metélt tészta 1 db zsenge cukkini 1 cső főznivaló kukorica 1 cs újhagyma 2-3 gerezd fokhagyma 3-4 db paradicsom őrölt bors ételízesítő bazsalikom 2 ek Floriol olívaolaj 1 dl víz A retket ízlés szerint daraboljuk fel. (A kisebbeket negyedeljük, a nagyobbakat pedig ízlés szerint daraboljuk fel.) Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt retket. (ízlés szerint használhatunk mogyoróolajat, olívaolajat, vagy éppen napraforgó étolajat.) Ízlés szerint zzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, majd locsoljuk meg két evőkanál balzsamecettel. Ezután forgassuk alaposan össze, majd a serpenyőt félig lefedve, pároljuk percig. (Eközben többször forgassuk össze és ha szükséges még ízesítsünk utána.) Amikor a retek már kellően megpárolódott, vegyük le a fedőt, majd vegyük nagyobbra a hőfokot és pár perc alatt pirítsuk szép ropogósra. (Párolás közben többször ellenőrizzük egy villával, hogy a retek kellően megpuhult-e.) Tálaláskor a sült fűszeres reteksalátát ízlés szerint kínálhatjuk pl. s kalácsok, húsok, pástétomok mellé. Blog neve: Az újhagymát vastagabb karikákra, a fokhagymát és a bazsalikomot pedig apróra vágjuk. A cukkinit gyaluljuk le vékonyra. A kukoricaszemeket éles késsel, közvetlenül a cső mellett vágjuk végig. A paradicsomot ízlés szerint szeleteljük fel. Egy wok-ba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és kezdjük el párolni. Pár perc múlva adjuk hozzá a kukoricát és az apróra vágott fokhagymát, majd ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután keverjük alaposan össze és pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a vékonyra gyalult cukkinit. Szintén keverjük össze, majd öntsük fel a vízzel, és félig lefedve pároljuk roppanósra. Amikor már a zöldségek roppanósak, adjuk hozzá a paradicsomot, majd óvatosan keverjük össze. Pár pillanat múlva vegyük le a tűzről, és fedjük le egészen, hogy a paradicsom is megpárolódjon kicsit (így a paradicsomszeletek szépen egyben maradnak). Közben a tésztát főzzük ki enyhén s vízben, majd szűrjük le. A leszűrt tésztát ezután tegyük vissza a főzőedénybe, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, szórjuk meg egy csipet val és forgassuk át. Tálaláskor halmozzuk a tányérra a tésztát, majd kanalazzuk rá a zöldséges ragut. Blog neve:

19 Boldog Kukta RIZSSALÁTA PIRÍTOTT CSIRKEMELLEL ÉS SOK-SOK ZÖLDSÉGGEL Boldog Kukta PIKÁNS GARNÉLÁS UBORKASALÁTA RÉTESKOSÁRKÁBAN 3 db paradicsom 3 szál póréhagyma 30 dkg mexikói zöldség keverék ( zöldbor, sárgarépa, kukorica, burgonya...) 1 db konzerv ananász 6 db nagyobbacska csemege uborka 20 dkg csirkemell 10 dkg csirkemell sonka 5 dkg gouda/ trappista sajt 2 tasak gyors rizs Floriol olaj a csirkemell sütéséhez Öntet 1 nagy pohár joghurt 1 ek. mustár 6 ek. majonéz (ízlés szerint növelhetitek az adagot) Első lépésként a főzni-sütni valókat feltesszük a tűzre. A rizst pergősre, a mexikói keveréket éppen készre főzzük. A csirkemellet kicsi kockákra vágjuk és olajon megpirítjuk, majd a tányéron hagyjuk kihűlni és egy kis val ízesítjük. A paradicsomot, uborkát, ananászt, sonkát, sajtot felkockázzuk, a póréhagymát felkarikázzuk. Ezek bekerülnek egy nagy tálba. Ha a főzött és sült ételek már kihűltek, akkor hozzáadjuk az előzőekhez a tálba. Azért fontos a hőmérséklet, mert a sajtot nagyon könnyen megolvaszthatják a meleg ételek és nyúlós lehet. Végezetül ráöntjük a fentiekre a joghurtos-majonézes finomságot és összeforgatjuk az egészet. Tipp: Egy-két órára tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek! Blog neve: 10 db közepes főtt garnélarák 1 cs. bolti rétestészta 1 db tömlős sajt 1 db citrom 1 kis csokor petrezselyem 4 db csemege uborka (kb. 15 dkg) 0,5 dl 1 kis fej fokhagyma 2 el. Floriol olíva- vagy étolaj A rákokat megmossuk és egy serpenyőbe helyezzük 2 ek. olíva- vagy étolajjal. A petrezselymet felaprítjuk, majd az egész citrom levét ráfacsarjuk a serpenyőben lévő garnélákra. Hozzáadjuk a 0,5 dl vizet és a 3 gerezd finomra aprított fokhagymát. Öt percig alacsony lángon főzzük, majd húzzuk le a tűzről! Mindeközben a réteslapokból kb. 10x10 cm-es négyzeteket vágunk ki, megkenjük a rákok után megmaradt lével. Muffin sütő formába rakjuk és forró sütőben kb. 5 perc alatt megsütjük a tésztákat! Tipp: Akinek nem akar összeállni a réteslap egy kis olajjal kenje be a lapokat! Végül az uborkákat apró kockákra vágjuk, a két gerezd fokhagymát hozzáreszeljük és a tömlős sajttal elkeverjük az egészet. A tésztakosárkába közvetlenül a tálalás előtt - belekanalazzuk a salátát, majd egy-egy garnélát teszünk a tetejére! Azonnal fogyasztható hideg előételként. Blog neve:

20 Bíró Sára CSOMBOROS BÁRÁNYMÁJ báránymáj friss csombor levél frissen őrölt bors Floriol olaj a sütéshez A báránymájat fokhagymás tejbe áztatjuk 2-3 órán keresztül, majd megsütjük. Felszeleteljük a májat ujjnyi vastag szeletekre, papírtörlőre tesszük, leitatjuk a tejet a szeletekről, megszórjuk frissen őrölt borssal, és hirtelen olajon megsütjük. A titka a finom májnak, hogy sütés előtt ne zzuk meg! Oldalanként 3-4 percig sütjük, amikor az első oldal megsül, rászórjuk a frissen felaprított csombor levelet és lefedve sütjük. Tálaláskor zzuk, friss csombor levéllel ízesítjük és forrón kínáljuk. Tipp: Uborkasalátával, vagy kovászos uborkával fogyasztva egyaránt finom. Blog neve:

21 Bíró Sára PÁCOLT CSIRKEMELL CÉKLÁVAL Papikné Veress Andrea VITAMINSALÁTA GYROS CSIRKEMELL CSÍKOKKAL 2 db csirkemell filé 2 teáskanál mustár szárnyas fűszer (tartósítószer nélküli), frissen őrölt bors 2 evőkanál olaj diónyi vaj A csirkemellet musttárral bekenjük, frissen őrölt borssal jól bedörzsöljük. Egy evőkanál olajjal meglocsoljuk és legalább 10 órára betesszük a hűtőbe pácolódni. Közben egyszer-kétszer megfordítjuk. Sütés előtt beszórjuk a csirkefűszerrel, pici t is adunk hozzá. Egy teflon serpenyőt felhevítünk és rátesszük a csirkemellet. Alaposan megpirítjuk, majd egy tepsibe átrakjuk. A csirkemellek alá öntjük a másik evőkanál olajat, a tetejükre tesszük a vajat, öntünk rá 2 evőkanálnyi vizet és 15 percre betesszük a forró sütőbe. Hidegen és melegen egyaránt finom. A következő salátával tálaljuk: A bébicéklát héjában megfőzzük, majd lehámozzuk és felkarikázzuk. Tálaláskor zzuk, olajjal és citromos balzsamkrémmel meglocsoljuk. Blog neve: 60 dkg csirkemell filé 3 ek olaj 2 tk gyros fűszerkeverék 0,5 fej jégsaláta 0,5 rúd kígyóuborka 2 kisebb sárgarépa 4 db koktélparadicsom (vagy 1-2 hagyományos paradicsom) 0,5 sárga színű kaliforniai paprika 2 szál újhagyma a zöld szárával együtt 1 kis fej lilahagyma 2,5 dl tejföl 2 gerezd fokhagyma 1 csipet Az öntethez a megtisztított fokhagymát a tejfölbe zúzzuk, meghintjük val. A hűtőben pihentetjük, míg a hús és a saláta elkészül. A csirkemellet megtisztítjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Olajat hevítünk, amin a húst fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk val és gyros fűszerkeverékkel, majd kb. 0,5 dl vízzel felöntve fedő alatt puhára pároljuk. Ha puha a hús, a fedőt eltávolítva, hagyjuk elfőni a levét. A megtisztított répát lereszeljük, a paprikát felkarikázzuk, az uborkát félkarikára vágjuk, a lilahagymát apróra kockázzuk, az újhagymát karikára szeljük. A jégsalátát és a zöldségeket a tányérra tesszük, meglocsoljuk a fokhagymás öntettel és ráhalmozzuk a csirkemell csíkokat. Blog neve:

22 Papikné Veress Andrea MEDVEHAGYMÁS TEJBEN PÁCOLT GRILLEZETT CSIRKEMELL MAGVAS VITAMINSALÁTÁVAL 2 kisebb csirkemell filé 1 nagy csipet 1 nagy csipet bors 6-7 nagyobb medvehagyma levél 1,5 dl tej 2 ek olaj Salátához: 6-7 nagy jégsaláta levél 1 kígyóuborka harmada 2 db retek 1 kisebb piros kaliforniai paprika fele 1 fehér húsú paprika fele 1 kisebb szál sárgarépa 1 szál újhagyma 1 kisebb lila hagyma 1 kk szezámmag Öntethez: 2 dl tejföl 1 nagy csipet 1 csipet bors 2 gerezd fokhagyma A csirkemelleket alaposan megtisztítjuk és hosszában kettévágjuk. Meghintjük val, borssal. Egy edénybe rakjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje. Beletépkedjük a tiszta medvehagyma leveleket és jól összeforgatjuk. Pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha előző este bepácoljuk. Az öntethez a tejfölbe zúzzuk a megtisztított fokhagymát, zzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. A csirkemellek mindkét oldalát közepes lángon megsütjük a felforrósított grill serpenyőben 5-5 perc alatt. Amíg sülnek a húsok, a sárgarépát durvára reszeljük, a retket és az uborkát fél karikára, a kaliforniai paprikát kockára, az újhagymát, a fehér paprikát és a lila hagymát karikára vágjuk. A jégsalátát egy tányérra tépkedjük és tetszés szerint ráhalmozzuk a zöldségeket, majd meghintjük szezámmaggal. A grillezett csirkével és a fokhagymás öntettel kínáljuk. Blog neve:

Menüjavaslatok. Vacsorára

Menüjavaslatok. Vacsorára Menüjavaslatok Vacsorára Főtt tojás Főtt tojás 4 db tojás 1000 g friss spenót 300 ml 10%-os tejszín 60 g liszt 30 ml napraforgó olaj 4 gerezd fokhagyma 5 g petrezselyemzöld 2 g őrölt bors 1 l víz 1 db

Részletesebben

Curry Grillkolbász 210 g (tekert):

Curry Grillkolbász 210 g (tekert): Curry Grillkolbász 210 g (tekert): India csodás íz világát rejti a termék. A curry, mint fűszerkeverék alap-íz Indiában. Összetevői: gyömbér, római kömény, koriander, sáfrány, fahéj. Tájegységenként az

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Borsófőzelék főtt tojással (4 adag) 600g mirelit zöldborsó 1ek olívaolaj

Részletesebben

Gomba- és salátavariációk. a ajánlásával

Gomba- és salátavariációk. a ajánlásával Gomba- és salátavariációk a ajánlásával Garnélás gombasaláta 1000 g Bio-Fungi 500 g tisztított garnélarák 1 db közepes méretű ananász 1 csokor koriander 2-3 db citrom leve 2-3 gerezd fokhagyma olívaolaj,

Részletesebben

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta Boróka konyhája Saláták... 1 Citromfüves aromás vitaminos saláta... 1 Kapros cukkíni saláta... 1 Joghurtos, zelleres, kapros káposzta saláta... 2 Bazsalikomos tofu saláta... 2 Áfonyasaláta... 3 Tárkonyos

Részletesebben

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma,

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, Rakott padlizsán - Mussaka 4 padlizsán, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál aprított petrezselyem, 1/2 dl olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, bors, 2 evőkanál

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

Hozzávalók: 0,5kg rizs víz só pirospaprika bors éteízesítő zöldborsó

Hozzávalók: 0,5kg rizs víz só pirospaprika bors éteízesítő zöldborsó Krumplipüré 1 kg krumpli, hámozva, kockára vágva víz a krumpli megfőzéséhez ízlés szerint 3 dkg vaj 2 deci tejföl 1 egész tojás A krumplit fazékba tesszük, és leöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Chilis bab (3 adag) 1 ek olívaolaj 150g vöröshagyma 400g darált pulykacomb

Részletesebben

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk.

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk. RECEPTEK Veganz Pink Smoothie Hozzávalók: 2 db érett biobanán 3 dl Veganz bio rizsital 2 ek. Veganz Smoothie bioalappor zöldborsófehérjével és gojibogyóval Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat,

Részletesebben

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók: ½ sárgarépa, ¼ petrezselyemgyökér, ¼ zellergumó, 1 kisebb burgonya, 1.5 dkg zöldborsó, 1 kiskanál olaj, ¼ csokor petrezselyemzöld, 3 dl zöldséglé, só, bors. A zöldségeket,

Részletesebben

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia Gourmet_Box_dobozmatrica_100x247.indd 1 26/11/14 15:40 L KC A 521 C P E R ÉSZ 12 T T K A AL sütőtökpürér e tálalva, sü lt céklával irkemelltlve, s c i s a y n Ta kel tö zöldfűszerek ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:

Részletesebben

1500 Kcal ás mintaétrend

1500 Kcal ás mintaétrend 1500 Kcal ás mintaétrend 1. R: 2dl tej 1,5%-os 1db zsemle margarin 10g (light: 35% zsírtartalmú, vagy még alacsonyabb) csirkemell felvágott 1 vékony szelet paradicsom, paprika, vagy más az idénynek megfelelő

Részletesebben

TÖKÖS ÉTELRECEPTEK. Igal Városért Egyesület gyűjteménye

TÖKÖS ÉTELRECEPTEK. Igal Városért Egyesület gyűjteménye TÖKÖS ÉTELRECEPTEK Igal Városért Egyesület gyűjteménye 2014 Tökös- mákos muffin: 20 dkg liszt, 22 dkg cukor, 0,5 tk sütőpor, 0,5 tk szódabikarbóna, 0,5 tk só, 0,5 tk őrölt fahéj, 2 tojás, 2 étolaj, 1 db

Részletesebben

páclé (bármely Alap-páclé

páclé (bármely Alap-páclé A vadak pácolása A vadak húsa sötét, mert elejtés után nem tudnak kivérezni. A vadak húsa száraz, rostos, ezért előkészítése is több munkát és különleges gondosságot igényel. Ezért e húsoknál pácolást

Részletesebben

ANTIPASTI. Hazavinni & kipróbálni. Olasz előételek házilag. marche-restaurants.com

ANTIPASTI. Hazavinni & kipróbálni. Olasz előételek házilag. marche-restaurants.com ANTIPASTI Olasz előételek házilag Hazavinni & kipróbálni marche-restaurants.com (Töltött gomba) Funghi ripieni 200 g óriás csiperke, barna vagy fehér 10 g petrezselyemzöld 1 friss tojás 25 g zsemlemorzsa

Részletesebben

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap 2018. november 05. Eger, Vallon u. 2. Egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskolája. Rendezvény célja: - egészséges

Részletesebben

Böjti receptek. Gombás zöldbabragu: (Elkészítési idő: 60 perc) Köles juhsajtos zöldbabbal: (Elkészítési idő: 70 perc)

Böjti receptek. Gombás zöldbabragu: (Elkészítési idő: 60 perc) Köles juhsajtos zöldbabbal: (Elkészítési idő: 70 perc) Böjti receptek Gombás zöldbabragu: (Elkészítési idő: 60 perc) 25 dkg zöldbab 1dl olaj 15 dkg gomba 1 gerezd fokhagyma 5dkg paradicsompüré 1 mokkáskanál só késhegynyi erősen csípős pirospaprika A megtisztított,

Részletesebben

Receptkönyv DEÁK 2011/2012

Receptkönyv DEÁK 2011/2012 Receptkönyv DEÁK 2011/2012 E l ő s z ó A Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola 2012. június 12-én Egészségnapot tartott. Ennek keretében minden osztály bemutatta az általa

Részletesebben

Előszó. Jó főzést mindenkinek! Móni és Márió

Előszó. Jó főzést mindenkinek! Móni és Márió Előszó Éveken át jártuk a világot, gyűjtöttük az információkat, hogy egyre mélyebbre merülhessünk az egészséges táplálkozás rejtelmeibe. Magyarországra hazatérve időnként azt tapasztaltuk, hogy az egészséges

Részletesebben

Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól

Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól A hagyományos szalonnasütés és nyársalás helyett (vagy mellett) manapság a grillezés a nyári szezon egyik leghangulatosabb programja. Nos, íme sok-sok

Részletesebben

Magyarország étele 2018.

Magyarország étele 2018. Magyarország étele 2018. Belfegor: Makói hagymás velővel töltött, paprikásmártásos szűzlabda, hajdina ropogóssal 1. lépés Velőtöltelék elkészítése A makói vöröshagymát finomra vágjuk, kevés zsiradékon

Részletesebben

Mazsolás libanyak. Márton-napi napi lúd

Mazsolás libanyak. Márton-napi napi lúd Magyaros libamáj 50 dkg libamáj 15 dkg libazsír 6 dkg liszt 2 fej vöröshagyma 4 cső zöldpaprika 3 darab paradicsom 15 dkg csípős kolbász 4 kisebb szelet szalonna (bőrös) A felaprított hagymát dinszteljük

Részletesebben

Menü - 1500 kcal. 3. Hét

Menü - 1500 kcal. 3. Hét Menü - 1500 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1500 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-25%-a, ami 75-93 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 50 grammnak

Részletesebben

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Idei karácsonyi ínycsiklandozó menünket Bede Róbert mesterszakács készítette el. A hozzávalókat megtaláljátok áruházunkban és aktuális gasztronómiai katalógusunkban:

Részletesebben

Burgonyalepény. pizza módra - sajttal !"#$%&'#()*"+$,-)./)01

Burgonyalepény. pizza módra - sajttal !#$%&'#()*+$,-)./)01 Burgonyalepény pizza módra - sajttal burgonyalepény db 10 paradicsom konzerv kg 0,15 fehér hagyma kg 0,1 fokhagyma kg 0,04 oregano kg 0,01 sajt kg 0,2 vaj kg 0,05 olívaolaj l 0,04 márványsajt kg 0,1 só,

Részletesebben

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése:

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése: Bambi bölcsőde Brokkolis sajtkrém Hozzávalók: 25 dkg brokkoli (mirelit vagy friss) 15 dkg reszelt trappista sajt 1 dl forralt tej őrölt szerecsendió, esetleg fokhagyma Elkészítése: A brokkolit megpároljuk,

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 4. Hét

Menü - 1800 kcal. 4. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.)

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) Kolbászos tészta brokkolival Adag: 4 főre Elkészítési idő: 25 perc 40 dkg tészta (penne, masni) 1 kis fej brokkoli, kis rózsákra szedve 20 dkg száraz

Részletesebben

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Az egészséges táplálkozás nem jelent éhezést! És azt sem jelenti, hogy le kell mondania a hagyományos ételekről és édességekről.

Részletesebben

2015 RECEPTFÜZET 1. Írta Orosz Mihály

2015 RECEPTFÜZET 1. Írta Orosz Mihály 2015 RECEPTFÜZET 1 Írta Orosz Mihály Medvehagymás fűszervaj» 15 dkg vaj» 15-17 szál medvehagyma és bors» chili pehely» 1 gerezd fokhagyma» 2 ek. Aprított petrezselyemzöld A medvehagymát felaprítom, s hozzákeverem

Részletesebben

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli Nutellás kenyér tejjel Szalámis kenyér Péksütemény kakaóval Lekváros kenyér Pirítós kenyér teával Ebéd Palóc gulyás Szilvás gombóc Tejleves tésztával Sült csirkecomb

Részletesebben

Sajtos csirkesaláta Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé 25 dkg paradicsom 10 dkg jégsaláta 5 dkg sajt sült csirke fűszerkeverék

Sajtos csirkesaláta Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé 25 dkg paradicsom 10 dkg jégsaláta 5 dkg sajt sült csirke fűszerkeverék 30-90 napos szétválasztó diéta A kúra alapvetően négy napos periódusokra osztott, aszerint, hogy milyen tápanyagot fogyaszthatunk az egyes napokon. Étkezésünket fehérje, keményítő, szénhidrát és gyümölcsnapok

Részletesebben

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák I70 Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák ÍZÔRZÔK Hozzávalók: másfél kg tisztított amur 10 dkg füstölt kenyérszalonna 10 dkg fôtt császárszalonna szeletben 2 nagyobb,

Részletesebben

Húsvéti sonkás muffin. Hozzávalók 12 főre

Húsvéti sonkás muffin. Hozzávalók 12 főre Húsvéti sonkás muffin Hozzávalók 12 főre Búza finomliszt 200g Teljes kiőrlésű liszt 100g Füstölt főtt sonka 200g Burgonya 150g Olaj 1 evőkanál Tojás 1 db Póréhagyma 60g Zöldpaprika 60g Élesztő 1 csomag

Részletesebben

A nyúlhús egészséges és finom! Ön kóstolta már? Próbálja ki grillezve is! TERMÉKTANÁCS

A nyúlhús egészséges és finom! Ön kóstolta már? Próbálja ki grillezve is! TERMÉKTANÁCS A nyúlhús egészséges és finom! Ön kóstolta már? Próbálja ki grillezve is! TERMÉKTANÁCS Kedves Fogyasztó! A magyar lakosság egy fôre jutó nyúlhúsfogyasztása messze elmarad a nagy konyhakultúrájú országokétól.

Részletesebben

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett.

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Az alábbi receptjeinknek megvan a saját történetük Leves Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Csirkegulyás - ½ csirkemell-filé - 1 kisfej

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 2. Hét

Menü - 1800 kcal. 2. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

Babareceptek 6 hónapos kortól

Babareceptek 6 hónapos kortól Anyatejes spenót 2 marék spenótlevél (vagy 5-6 kis adag fagyasztott leveles spenót) 2 ek olívaolaj 2 ek kukoricaliszt 150 ml anyatej Jó- ha friss spenótból dolgozunk: a spenótot megmossuk, a levelek ereit

Részletesebben

Halva. Olívabogyós tőkehalfilé sült citrommal. * Szezonális: Kiemelt napok a naptárban * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 15 perc HOZZÁVALÓK:

Halva. Olívabogyós tőkehalfilé sült citrommal. * Szezonális: Kiemelt napok a naptárban * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 15 perc HOZZÁVALÓK: Halva * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 15 perc - 5 dl víz - 20 dkg cukor - 10 dkg vaj - 20 dkg búzadara - 2 evőkanál dúrvára tört földimogyoró - 1 teáskanál őrölt fahéj A vizet a cukorral az 1

Részletesebben

Egyél céklát (akár) minden nap!

Egyél céklát (akár) minden nap! 1 Egyél céklát (akár) minden nap! A receptek alatt találtok egy rövid ismertetőt a cékla jótékony hatásairól: Almás céklasaláta 60 dkg cékla, 3-4 db kisebb alma, 1 vöröshagyma, 2 kanál citromlé, 1 evőkanálnyi

Részletesebben

Élj egészségtudatosan, készíts egészséges ételeket

Élj egészségtudatosan, készíts egészséges ételeket Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) 363-63-53 e-mail: down@downalapitvany.hu Élj egészségtudatosan, készíts egészséges ételeket Tanulj meg főzni egyszerűen,

Részletesebben

1. FEJEZET RÉTEGEZZ ÉS DOBOZOLJ! LAKTATÓ SALÁTÁK

1. FEJEZET RÉTEGEZZ ÉS DOBOZOLJ! LAKTATÓ SALÁTÁK 1. FEJEZET RÉTEGEZZ ÉS DOBOZOLJ! LAKTATÓ SALÁTÁK 18 19 20 A munkahelyi ebédek világában mostanában nagyon divatosak az üvegekbe, dobozokba rétegezett saláták. Hogy ne csak csomagoláskor, hanem fogyasztáskor

Részletesebben

FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd!

FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd! 1/17 FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd! Mosd meg! A kész ételre reszeld rá! Édességekben is kipróbálhatod! 2/17 Hozzávalók: Szarvasgombás fűszervaj 1 cs

Részletesebben

Karácsonyi ételek gombákkal a

Karácsonyi ételek gombákkal a Karácsonyi ételek gombákkal a ajánlásával Aszalt szilvás pulykamell vörösboros gombaszószban 500 g Bio-Fungi szeletelt csiperkegomba 800-1000 g pulykamell 300 g aszalt szilva vörösbor olaj, só, bors A

Részletesebben

Győri, répcementi és sokorói receptek gyűjteménye. Káposztaleves

Győri, répcementi és sokorói receptek gyűjteménye. Káposztaleves Győri, répcementi és sokorói receptek gyűjteménye Káposztaleves 1 füstölt csülök, vagy 30 dkg főzőkolbász ½ kg savanyú káposzta 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olaj 1 evőkanál liszt pirospaprika

Részletesebben

Receptek: 1. hét. Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell. 125g barna rizs (1 zacskó) 150g vöröshagyma. 150g csiperkegomba.

Receptek: 1. hét. Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell. 125g barna rizs (1 zacskó) 150g vöröshagyma. 150g csiperkegomba. Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó) 150g vöröshagyma 150g csiperkegomba 150g sárgarépa 150g zöldborsó (fagyasztott) 1 ek olívaolaj 1 adag: 327 kcal, 29,1g fehérje, 6,3g

Részletesebben

Képes szakácskönyv erdélyi ételekből

Képes szakácskönyv erdélyi ételekből Képes szakácskönyv erdélyi ételekből Képes szakácskönyv erdélyi ételekből Készítette: Szabó Mária 2012. Tartalomjegyzék Erdélyi rakott káposzta... 4 Erdélyi borsos tokány... 6 Juhtúrós puliszka /Mamaliga/...

Részletesebben

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV ...... HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV 2 www.electrolux.com AUTOMATIKUS PROGRAMOK Program száma Program neve 1 MARHA HÁTSZÍN 2 SERTÉS ROSTON 3 CSIRKE EGÉSZBEN 4 PIZZA 5 MUFFIN 6 QUICHE LORRAINE 7 FEHÉR KENYÉR 8 BURGONYAFELFÚJT

Részletesebben

Csirkepaprikás tésztával

Csirkepaprikás tésztával Csirkepaprikás tésztával - 30-40 dkg csirkemell filé, - Knorr csirkepaprikás alap, - főzőtejszín, - víz, - étolaj, - 250 g Gyermelyi copfocska tészta A húst felkockázzuk, és szárazra csepegtetjük. A 2,8

Részletesebben

V E R E EGÉSZ EGÉSZSÉG

V E R E EGÉSZ EGÉSZSÉG vokádó-és uborka rozetta GS GSSG GSSGS GSSGSBB ISOL 1db kigyóuborka 5cl borecet 2db avokádó 10cl olivaolaj 2 db paradicsom 1 tkanál mustár 10 db friss bazsalikomlevél lkészítése: z uborkát és az avokádót

Részletesebben

Étlap. Előételek. Tostadas vagy Sopes Sült babpürével, hagymával, tejföllel, jégsalátával, túróval és salsa szósszal.

Étlap. Előételek. Tostadas vagy Sopes Sült babpürével, hagymával, tejföllel, jégsalátával, túróval és salsa szósszal. Étlap Előételek Baráti tál (3x3) Cheddar sajttal töltött jalapeńo paprika, kukorica tortillába göngyölt, fűszeres csirkehús kisütve és sajtos quesadillas, avokádókrémmel tálalva. Nachos avokádókrémmel

Részletesebben

Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen

Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen Reggeli: Sárgarépás tojáskrém kenyérrel Elkészítési leírás: A tojás(oka)t keményre főzzük, majd alaposan kihűtjük. Ezután majonézzel, ízlés szerint mustárral,

Részletesebben

CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK

CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK SERTÉS COMB SZALONNÁVAL TŰZDELVE, HÉJÁBAN SÜLT BURGONYÁVAL ÉS ALMÁS MAZSOLÁS SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL Elkészítéshez szükséges idő: 2 óra 1-1,5kg sertés lapocka 0,50kg

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt.

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt. RECEPTEK Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban Összetevõk 4 db csirkemell 4 szelet Ahidai sonka 8 szelet sajt 5 dkg vaj 2 ek liszt 3 dl tej só bors 10 dkg reszelt sajt 1-1,5 dl tejszín Elkészítés A csirkemell

Részletesebben

SÉFKÉnt. abban, hogy a. burgonyapüré. íze. a legfontosabb... viszont a sokoldalú felhasználásra is szükség van

SÉFKÉnt. abban, hogy a. burgonyapüré. íze. a legfontosabb... viszont a sokoldalú felhasználásra is szükség van SÉFKÉnt egyetértünk abban, hogy a burgonyapüré íze a legfontosabb... viszont a sokoldalú felhasználásra is szükség van nagyszerű íz és nagyfokú hatékonyság 65 adag* *1 adag: 30 g pehely = 215 g kész burgonyapüré

Részletesebben

RECEPTEK KERTI PARTIKHOZ

RECEPTEK KERTI PARTIKHOZ RECEPTEK KERTI PARTIKHOZ 2016 GREFAU WEBÁRUHÁZ Tartalomjegyzék Bográcsban... 2 Pincepörkölt... 2 Borsópörkölt bográcsban... 3 Harcsa pörkölt... 4 Grillezve... 5 Grillezett padlizsán... 5 Grillezett gomba...

Részletesebben

A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv Paradicsomos receptek. A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv. Klemi 202. 1

A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv Paradicsomos receptek. A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv. Klemi 202. 1 A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv Klemi 202. 1 Tartalomjegyzék...1 Levesek...6 Fűszeres hideg paradicsomleves...6 Fűszeres paradicsomleves...6 Habart paradicsomleves...6 Hideg tejszínes paradicsomleves...6

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 1. Hét

Menü - 1800 kcal. 1. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

Sonkakészítő hőmérővel. *kizárólag sonkakészítés Termék száma: 420866

Sonkakészítő hőmérővel. *kizárólag sonkakészítés Termék száma: 420866 Sonkakészítő hőmérővel *kizárólag sonkakészítés Termék száma: 420866 Jelmagyarázat www.tescoma.com/video/420866 PRESTO sonkakészítő hőmérővel Tulajdonságok A PRESTO sonkakészítő kiváló eszköz a házi

Részletesebben

Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom

Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom A burgonyát, vöröshagymát, zöldpaprikát karikára vágjuk,

Részletesebben

Kalóriaszegény mintaétrend

Kalóriaszegény mintaétrend Kalóriaszegény mintaétrend Varga Gábor dr. www.gvmd.hu 1/9 1. nap 2 dl 1,5%-os tej 94 5 dkg párizsi 106 2 db abonett 60 10 dkg zöldpaprika 20 1 db kockasajt (3,3 dkg) 75 15 dkg alma 45 3 dl Garden rostos

Részletesebben

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre.

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre. AamsddmFrafa Mama minden évben készített ilyen mézeskalácsot, több száz darabot, tojásfehérjébe kevert porcukorral kicirkalmazva, mákkal, kókusszal, több színű cukorgyönggyel díszítve. (...) A lényeg viszont

Részletesebben

Atlantis Biliárd és Étterem étlap

Atlantis Biliárd és Étterem étlap Atlantis Biliárd és Étterem étlap (A változás jogát fenntartjuk) A *-gal jelölt ételekből fél adag is kérhető 70%-os áron. Erőleves (tészta v. tojás v. májgombóc) Francia hagymaleves (sajtos bagettel)

Részletesebben

SZERETEM - ETETEM. Ételek kisdedek és családok számára. Az Otthon Segítünk Alapítvány főzőtanfolyamán készített ételek leírása. 2014.

SZERETEM - ETETEM. Ételek kisdedek és családok számára. Az Otthon Segítünk Alapítvány főzőtanfolyamán készített ételek leírása. 2014. SZERETEM - ETETEM Ételek kisdedek és családok számára Az Otthon Segítünk Alapítvány főzőtanfolyamán készített ételek leírása. 2014. 1 Sütőtökös krumpli kisdedeknek Készítsük elő a krumplit és a sütőtököt,

Részletesebben

GILLER AKUPUNKTÚRA. Diétás napló. GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 1 2013.02.27. 0:26:12

GILLER AKUPUNKTÚRA. Diétás napló. GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 1 2013.02.27. 0:26:12 GILLER AKUPUNKTÚRA Diétás napló GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 1 2013.02.27. 0:26:12 GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 2 2013.02.27. 0:26:12 GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd

Részletesebben

2. A minőség mindenek felett

2. A minőség mindenek felett Minden családban nagy fejtörést okoz az ünnepi menü. A főzés és az előkészítés meghitt hangulata csak a reklámokban köszön vissza, a valóságban a háziasszonyok sokszor túlvásárolják magukat, nem hagynak

Részletesebben

ÉTVÁGYGERJESZTŐ VITAMINSALÁTA

ÉTVÁGYGERJESZTŐ VITAMINSALÁTA Vitaminsaláták AROMÁS VITAMINSALÁTA Elkészítése: 1/2 fej fehérkáposztát, 1 sárgarépát, 1 csomag retket megreszelünk, megsózzuk és 1 kis fej apróra vágott hagymát keverünk hozzá. Salátástálra rakjuk, étolajjal

Részletesebben

Karácsonyi ételek termesztett gombával

Karácsonyi ételek termesztett gombával Karácsonyi ételek termesztett gombával Aszalt szilvás pulykamell vörösboros szószban 500 g csiperkegomba 800-1000 g pulykamell 300 g aszalt szilva vörösbor olaj, só, bors A pulykamellet vékony szeletekre

Részletesebben

Egy nap a Speed, az Easy és a New Life szakasz szerint

Egy nap a Speed, az Easy és a New Life szakasz szerint Minta étrend Egy nap a Speed, az Easy és a New Life szakasz szerint Az Alakorvoslás program szakaszai Az Alakorvoslás Program három, egymásra épülő szakaszból áll, amelyek a Speed, az Easy és a New Life

Részletesebben

2016/06/09 07:52 1/18 Recept

2016/06/09 07:52 1/18 Recept 2016/06/09 07:52 1/18 Recept < Főoldal Recept Főétel Vegyes maradék 50 dkg babcsíra 15 dkg hús (disznó, marha, csirke) 1 teáskanál (finoman) paradicsompüré hagyma fokhagyma olívaolaj teáskanál méz 2 evőkanál

Részletesebben

Receptötletek. a friss és sütésre kész tésztákhoz. Egyszerű, gyorsan elkészíthető recptek! Nr. 6

Receptötletek. a friss és sütésre kész tésztákhoz. Egyszerű, gyorsan elkészíthető recptek! Nr. 6 Receptötletek a friss és sütésre kész tésztákhoz Egyszerű, gyorsan elkészíthető recptek! Nr. 6 Friss tészták Tante Fannytól A valaha legjobb, ahogy ma is szeretjük. Frissen sütjük, és sajnos, mindig rögtön

Részletesebben

Hagyományos zöldségleves Hozzávalók 112,5 g felaprított zöldségmix (burgonya, vöröshagyma, sárgarépa, zeller stb.) 12,5 g vaj 15 g liszt

Hagyományos zöldségleves Hozzávalók 112,5 g felaprított zöldségmix (burgonya, vöröshagyma, sárgarépa, zeller stb.) 12,5 g vaj 15 g liszt RECEPTEK FŐZŐEDÉNYHEZ RECEPTEK FŐZŐEDÉNYHEZ Próbálja ki receptötleteinket! Amennyiben az elkészítési időt több mint egy órával meghosszabbítja, az befolyásolhatja az étel ízét. Természetesen bizonyos határokon

Részletesebben

Mustang LovasClub Mustang LovasClub - Méretek 26cm 32cm 40cm 50cm 01. Velence

Mustang LovasClub Mustang LovasClub -  Méretek 26cm 32cm 40cm 50cm 01. Velence Tököl Pizzák: Méretek 26cm 32cm 40cm 50cm 01. Velence sonka kukorica, 02. Margherita 900.- 990.- 1950.- 2800.- sajt, friss paradics omszeletek) 03. Szalámis 920.- 1070.- 1950.- 2800.- szalámi, 04. Sonkás

Részletesebben

Kedves Olvasó! ZSIDEK LÁSZLÓ. gasztronómiai szakértô

Kedves Olvasó! ZSIDEK LÁSZLÓ. gasztronómiai szakértô Kedves Olvasó! Ugye Önnel is többször elôfordult már, hogy munka után szinte beesett a konyhába és gyorsan valami finomat kellett összedobni vacsorára a családnak?! Ehhez azonban elôször be kell vásárolni,

Részletesebben

Lekvár gyorsan, stílusosan

Lekvár gyorsan, stílusosan Lekvár gyorsan, stílusosan azenlekvarom.hu Nyereményjáték, receptek, tippek, ingyenesen letölthető alkalmazás és még sok meglepetés a legfinomabb lekvárokhoz! Az élet édesen teljes azenlekvarom.hu Nyerjen

Részletesebben

Metélıhagymás kukorica krémleves

Metélıhagymás kukorica krémleves Metélıhagymás kukorica krémleves 20 dkg Bonduelle Gold kukorica 4 dl húsleves (kockából) 2 dl tejszín 5 dkg vaj 2 púpozott evıkanál liszt 1 csokor metélıhagyma szerecsendió ırölt fehérbors, só A kukoricáról

Részletesebben

Reggeli. Reggelik. 0-30g szénhidrát-tartalomig

Reggeli. Reggelik. 0-30g szénhidrát-tartalomig Reggeli Reggelik 0-30g szénhidrát-tartalomig Zöldséges túrókrém Hozzávalók 4 adaghoz: 25 dkg tehéntúró, 10 dkg kígyóuborka, 5 dkg piros kaliforniai paprika, 10 dkg retek, 10 dkg natúr joghurt, só, frissen

Részletesebben

Ananászos piskóta. Almás palacsinta. * Szezonális: Húsvét * Elkészítési idő: 30 perc vagy több * Főzési idő: 15 perc. Hozzávalók:

Ananászos piskóta. Almás palacsinta. * Szezonális: Húsvét * Elkészítési idő: 30 perc vagy több * Főzési idő: 15 perc. Hozzávalók: Ananászos piskóta * Szezonális: Húsvét * Elkészítési idő: 30 perc vagy több * Főzési idő: 15 perc - 1 doboz körananász befőtt, - 4 tojás, - 4 csapott evőkanál kristálycukor, - 4 púpos evőkanál rétesliszt

Részletesebben

Egy nap a Speed, az Easy és a New Life szakasz szerint

Egy nap a Speed, az Easy és a New Life szakasz szerint Minta étrend Egy nap a Speed, az Easy és a New Life szakasz szerint Az Alakorvoslás program szakaszai Az Alakorvoslás Program három, egymásra épülő szakaszból áll, amelyek a Speed, az Easy és a New Life

Részletesebben

DUOSO modell: BG-F-2313

DUOSO modell: BG-F-2313 DUOSO modell: BG-F-2313 Használati útmutató HU Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Üzembe helyezés előtt olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi áttekintésre is.

Részletesebben

Használati utasítás HU FONTOS BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK Elektromos készülékek használatakor mindig be kell tartani többek között a következő alapvető óvintézkedéseket: 1. Olvassa végig a

Részletesebben

MOZAIK ÉTREND. 1200 kcal/nap. Reggelik: 200-240 kcal

MOZAIK ÉTREND. 1200 kcal/nap. Reggelik: 200-240 kcal MOZAIK ÉTREND A megadott étrendi minták közül válasszon kedve szerint az Ön számára javasolt energiatartalmat tartsa szem előtt! 1200 kcal/nap Reggelik: 200-240 kcal 1 Reggeli natúr joghurt 125 g friss

Részletesebben

Nagyi Szakácskönyve. A gyermekkor ízei

Nagyi Szakácskönyve. A gyermekkor ízei Nagyi Szakácskönyve A gyermekkor ízei Nagyi Szakácskönyve Z-dsgn Ez a könyv kizárólag referencia kiadványként szolgál, és üzleti célból semmilyen formában nem terjeszthető, nem nyomtatható! Receptek:

Részletesebben

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim Merena Mónika Kedvenc sütemény receptjeim Gyors meggyes joghurtos sütemény 4 tojás, 1 pohár gyümölcsjoghurt, 1 joghurtos pohár olaj, 2 joghurtos pohár kristálycukor, 3 joghurtos pohár finomliszt, 1 csomag

Részletesebben

CB2200 MIXER FŐZŐ FUNKCIÓVAL RECEPTKÖNYV

CB2200 MIXER FŐZŐ FUNKCIÓVAL RECEPTKÖNYV CB2200 MIXER FŐZŐ FUNKCIÓVAL RECEPTKÖNYV TURMIX CB2200 FŐZŐ FUNKCIÓVAL OLDAL TARTALOM 6-17 LEVESEK 18-25 SZÓSZOK & PESZTOK 26-27 GUACAMOLE & LEKVÁR ELŐSZÓ FUNKCIÓK Kedves vásárló! Köszönjük, hogy a CB2200-as

Részletesebben

Füstölt lazacsaláta garnélarákkal

Füstölt lazacsaláta garnélarákkal A TENGER GYÜMÖLCSEI NORVÉGIÁBÓL Füstölt lazacsaláta garnélarákkal 20 dkg tisztított garnélarák 40 dkg csíkokra vágott füstölt lazac 1 citrom leve és finomra reszelt héja 8-10 friss bazsalikomlevél ízlés

Részletesebben

101 PIZZARECEPT ALAPRECEPTEK

101 PIZZARECEPT ALAPRECEPTEK 101 PIZZARECEPT ALAPRECEPTEK www.recept.zug.hu Recept Klub Pizzatészta A pizza lelke a tészta, ügyeljünk rá, hogy az alja jó ropogós legyen, a belseje viszont könnyő és puha! 10 dkg sima és 20 dkg grízes

Részletesebben

Közzétette: (https://www.flagmagazin.hu)

Közzétette:  (https://www.flagmagazin.hu) 2010 december 07. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 A karácsony és az utána következő napok okot adnak a bulizásra. A jeges bólék a hangulatot

Részletesebben

Étlap. Házi különlegességek. A kárpáti kastély 300/200 gr. 49.00 Lei. szakács ajánlata

Étlap. Házi különlegességek. A kárpáti kastély 300/200 gr. 49.00 Lei. szakács ajánlata Étlap Házi különlegességek A kárpáti kastély 300/200 gr. 49.00 Lei Sertéskaraj, csirkemell, marhabélszin, sajt, arany krumpli A f szakács ajánlata Sertéskaraj erdei gyümölcs öntettel 200/150 gr. 31.00

Részletesebben

A kisadag ételek a teljes adagok árának 70 %-át képezik. Ételeink többsége az Ön érdekében frissen készül, ezért szíves türelmét és megértését

A kisadag ételek a teljes adagok árának 70 %-át képezik. Ételeink többsége az Ön érdekében frissen készül, ezért szíves türelmét és megértését ÉTLAP Előételek 1. Rántott Camembert áfonyával 1260.- 2. Juhtúróval töltött gombafejek rántva 1190.- 3. Görög saláta 490.- 4. Tenger gyümölcsei, kerti zöldségekkel 1200.- Levesek Csésze Tál 5. Tejszínes

Részletesebben

Törtcsokoládés muffin

Törtcsokoládés muffin Törtcsokoládés muffin 300 g fi nomliszt, 3 és fél kk sütôporral elkeverve 55 g porcukor 190 g fehércsokoládé, darabokra vágva 100 g tört grillázsos csokoládé 1 tojás, könnyedén felverve 60 g olvasztott

Részletesebben

Közkedvelt ételek a közétkeztetés számára. Sócsökkentett megoldások

Közkedvelt ételek a közétkeztetés számára. Sócsökkentett megoldások Közkedvelt ételek a közétkeztetés számára Sócsökkentett megoldások 1 Paradicsomleves 2 Temesvári sertéstokány 3 Zöldborsó főzelék 4 Brokkolikrémleves levesgyönggyel 5 Spárgás raguleves 6 Zöldséges zellerkrémleves

Részletesebben

Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez

Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez Az élet édesen teljes Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez Az élet édesen teljes Gyümölcsös és ízletes? Mi sem egyszerűbb! A Koronás Befőzőcukorral készült lekvárok elkészítése gyors és egyszerű.

Részletesebben

R e c e p t o l d a l. h u Húsvéti recept ajánló

R e c e p t o l d a l. h u Húsvéti recept ajánló Receptoldal.hu Húsvéti recept ajánló Baconnal és Cheddarral töltött tojás - 12 tojás - 1/2 csésze majonéz - 4 szelet bacon - 2 evőkanál finomra reszelt cheddar sajt - 1 evőkanál mustár - só,bors A tojásokat

Részletesebben

Előételek. Házi vegyes finomságok. Levesek

Előételek. Házi vegyes finomságok. Levesek Házi vegyes finomságok Előételek (kolbász, sajt, szalonna, paprika, paradicsom, lila hagyma) Húsleves Levesek (leveszöldség, cérnametélt vagy csigatészta) Májgaluska leves (leveszöldség, májgaluska) Csülkös

Részletesebben

Hencsey Roland mesterszakács receptjei

Hencsey Roland mesterszakács receptjei 1 2 1. alkalom Minestrone leves Könnyű ugyanakkor tartalmas olasz zöldségleves elkészítése egyszerű, de mint minden nagy odafigyelést igényel 0,15 kg császárszalonna kockára vágva 0,2 kg sárgarépa batonokra

Részletesebben

Szendvicsek, vendégvárók

Szendvicsek, vendégvárók Receptek sonkából Szendvicsek, vendégvárók Húsvéti szendvics 4 szelet szendvicskenyér 2 dkg vaj 12 dkg fôtt sonka 1 db fôtt tojás tormahab 4 zöldpetrezselyem ág 1 db piros, kaliforniai paprika Vajazzuk

Részletesebben

(6 db) (főtt hússal, zöldséggel)

(6 db) (főtt hússal, zöldséggel) Előételek Tatár beefsteak friss zöldségekkel, pirítóssal Serpenyőben sült garnéla chilis - fokhagymás mártással Rántott tintahalkarikák fokhagymás-majonézes mártogatóssal Sajttal panírozott chili paprika

Részletesebben