Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs piaci árak. IX. évfolyam / 2. szám

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs piaci árak. IX. évfolyam / 2. szám 2005. 02. 14. 5-6."

Átírás

1 A K I Zöldség gyümölcs piaci árak IX. évfolyam / 2. szám Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Néhány, a belföldi piacokért versenyz termék hazai termeli és import nagykereskedi ára A karalábé és a retek piaci elemzése 7-8./ táblázat: Nagykrösi Úti Nagybani Piac árai 9./ táblázat: Értékesítési árak egyes európai nagybani piacokon 1-11./ ábra, 1-6. táblázat: Piaci folyamatok elemzése 2. old old old. 1. old. Készítette: Németh Noémi, Szente-Orbán Csaba, Varga Viktória KIADÓ: Magyarország H-193 Budapest, Zsil u Telefon: ( 36) Fax: ( 36)

2 Néhány, a belföldi piacokért versenyz termék hazai termeli és import nagykereskedi ára A belföldi termékek hiányát, illetve alacsony kínálatát az 5-en a tavalyi évnél szélesebb választékban pótolja, egészíti ki az import termékek köre. A zöldségfélék közül a marokkói édes paprika mellett megjelent a Mexikóból származó termék is, mely az elz évben nem szerepelt a piaci kínálatban. A bvül import kínálat ellenére azonban jelentsen ntt az elz hetekhez hasonlítva a nagykereskedelmi ár. A hazai édes paprikát továbbra is darabosan értékesítik. Az édes paprika mellett az 5. tl már csak import spanyol kaliforniai paprika található a piacon. (1. táblázat). 1. táblázat A paprika import nagykereskedelmi ára a Nagykrösi Úti Nagybani Piacon (Ft/kg) Fajta TV édes Szárm. hely 5. / [%] import import import import / 5. [%] import Marokkó Mexikó Kaliforniai Spanyolo ,29 16,67 Az elmúlt évtl eltéren, a belföldi cukkini és padlizsán hiányát import áru pótolja (2. táblázat). 2. táblázat A padlizsán és cukkini import nagykereskedelmi ára a Nagykrösi Úti Nagybani Piacon (Ft/kg) Faj Szárm / [%] Padlizsán Spanyolo ,5 Cukkini Olaszo Peru Spanyolo ,41 Megjegyezzük, hogy a német és osztrák nagybani piacokon a padlizsán török, holland és spanyol importból kapható, még a cukkini iránti keresletet olasz, spanyol és izraeli termékkel elégítik ki. A kedvez burgonyatermés jól tükrözdik az elmúlt évhez hasonlított alacsonyabb termeli árban. A hazai termék magas kínálatát az is alátámasztja, hogy szemben az elz évvel, nincsen import áru a piac kínálatában (3. táblázat). 3. táblázat A burgonya termeli és import nagykereskedelmi ára a Nagykrösi Úti Nagybani Piacon (Ft/kg) Faj Fajta Szárm. Burgonya / [%] Condor 93 31, ,48 Desire belf. 88, ,9 Agria - 31,5 3 - Condor belga A kígyóuborkánál szintén csak import felhozatalt említhetünk. Az eddigi spanyol áru mellett azonban Görögországból származó termék is kapható (4. táblázat). Megjegyezzük, hogy 24-ben a hazai kígyóuborka 1. heti megjelenése után az import áru még két ig jellemezte a kínálatot. 4. táblázat A kígyóuborka import nagykereskedelmi ára a Nagykrösi Úti Nagybani Piacon (Ft/kg) Faj Szárm / 6. [%] görög Kígyóuborka spanyol ,89 A gyümölcstermékek közül valószínleg kitárolásra került a Vilmos körte. A vizsgált két ben már csak Bosc kobak (Alexander) fajta található a Nagykrösi Úti Nagybani Piac belföldi gyümölcs kínálatában. Az almafajták közül a Jonagold fajta tárolási ideje lejárt és az 5. tl nem is szerepel a piac kínálatában. Fehér húsú import szibarack és szilva importot kizárólag Debrecenbl jelentettek 6 Ft/kg-os áron. Az árinformációk szerint a német és az osztrák piacokon sem kapható már import szibarack.

3 A karalábé és a retek piaci elemzése A keresztesvirágúak közé tartozó karalábé és retek szinte egész évben rendelkezésre áll a hazai termesztésben. Táplákozási értékük kiemelt, azonban a hazai összes zöldségtermesztésen belüli mennyiségi részesedésük alacsony. Az EU 25 zöldségtermelésén belül a karalábé mennyisége nem meghatározó, mindössze,2-,3%-a az összes zöldségnek (5. táblázat). A termelés években 3%-kal csökkent 1999-hez hasonlítva. 5. táblázat: Az EU 25 összes zöldség és karalábé termésmennyisége ( t) zöldség összesen karalábé karalábé / zöldség össz. % Forrás: ZMP,3%,3%,2%,3%,2% Az Unió legnagyobb karalábé termelje 43% részaránnyal Németország. A év átlag feletti karalábé kínálata a GFK német privát háztartásokban végzett piackutatása alapján, mennyiségben 13%-os vásárlásnövekedést eredményezett az elz évhez képest. A kínálatnövekedésnek köszönhet termeli áresést azonban nem követte a fogyasztói árak csökkenése. A piackutatás alapján a karalábé vásárlására fordított egységre vetített kiadás 24-ben megegyezett a 23. évével. Jelenleg Németország után Olaszország, majd Magyarország és Szlovákia karalábé termelése meghatározó az Unióban. 2 eltt Csehország és Szlovákia összes karalábé termése az EU 25 termésének 22-26%-át adta óta a cseh termelés 21 ezer tonnáról folyamatosan csökkent, 23- ban már csak 6 ezer tonna volt. A szlovák termelés az évek közötti 31 ezer tonnáról 4 ezer tonnára való termés csökkenését 22-tl növekedés követte. 23-ban a karalábé termésük már csak kissé maradt el a magyar termésmennyiségtl. Magyarország az EU karalábé termésének 8%-át, 16 ezer tonnát, termelte 23-ban (6. táblázat). Ez a mennyiség ugyanakkor kevesebb, mint egy százaléka a teljes magyar zöldségtermesztésnek. A retek hazai termesztésben való részesedése ennél is kisebb,,2%. 6. táblázat: Magyarország összes zöldség és a karalábé, retek termésmennyisége ( t) zöldség összesen karalábé karalábé/ zöldség össz. % Magyaro. karalábé/ EU 25 karalábé %,9%,8%,7%,6%,6% 9,2% 6,7% 8,8% 8,3% 8,1% retek + karalábé retek és karalábé részaránya % Forrás KSH 1,2% 1,%,9%,9%,8% Az összes zöldségtermés növekedését nem követte a karalábé termésmennyiségének emelkedése (1. ábra). A termelés 1999-tl szinte folyamatosan, majdnem a felére csökkent. Ezzel párhuzamosan a zöldségtermelésen belüli részaránya is kevesebb lett. 24-ben azonban vélhetleg valamelyest ntt az elz évhez képest a piaci kínálat. Ezt a termeli ár enyhe csökkenése is alátámasztja.

4 1. ábra ezer tonna Forrás: KSH Magyarország összes zöldség és karalábé termelése zöldség összesen karalábé ben mind a darabos, mind a kilogrammos kiszerelés karalábé termeli ára a 23-as év ára alatt helyezkedett el (2-3. ábra). 2. ábra Ft/kg január A kg-os kiszerelés karalábé termeli ára február március április május június július augusztus szeptember október november tonna december Az idei év termeli árszínvonala a kilogramos kiszerelés, tárolt termék esetében a 24-es évhez közelít. 3. ábra Ft/db 15 5 január A db-os kiszerelés karalábé termeli ára február március április május június július augusztus szeptember október november december Az EU 15 és az elmúlt évben csatlakozó országok meghatározó karalábé termelinek termeli árait vizsgálva, jelents eltéréseket állapíthatunk meg. Az EU legnagyobb karalábé termelje, Németország darabos értékesítés termeli árai a magyar termeli árak felett helyezkedtek el az elmúlt évben (1. ábra). A hazai karalábé terméshez hasonló mennyiséget elállító Szlovákia termeli ára pedig megegyezik a magyar termékével. Jelenleg Ft közötti a szlovák darabos karalábé ára. A megfigyelt évektl a belföldi termesztés karalábé mellett, január-április közötti idszakban, olasz importból származó termék is megjelent a magyar piacon (4. ábra). 4. ábra Ft/db Az olasz db-os karalábé nagykereskedelmi ára január február március április Az olasz importból származó, darabos termék nagykereskedelmi ára minden évben jelentsen a hazai termék termeli ára felett helyezkedett el (9. ábra). Ennek oka az eltér minségre vezethet vissza. Az olasz termék ugyanis nagyobb mérettartományban helyezkedik el, mint a magyar. Megjegyzend, hogy a karalábéra vonatkozóan nincsen uniós minségi elírás. A fentiekben elemzett áreltérés azonban felhívja a figyelmünket arra a tényre, hogy a fogyasztó értékeli és megfizeti a zöldség termékek esetében a magasabb minséget

5 A retek termésmennyisége, a karalábétól eltéren, folyamatosan ntt 2- tl (5. ábra). Egymástól jól megkülönböztethet változatai eltér kiszerelésben, más árpozícióval jelennek meg a piacon. 5. ábra ezer tonna Forrás: KSH Magyarország összes zöldség és retek termelése zöldség összesen retek A gömb alakú hónapos retek fajtákat csomós, míg a fekete és a hosszúkás Jégcsap retek fajtákat kilogrammos kiszerelésben értékesítik. A termeli árak alakulása eltér a három változatnál. A gömb alakú hónapos retek elz évi ára, egyes hónapok kivételével, alacsonyabb volt, mint 23-ban (6. ábra). Megjegyzend, hogy a ZMP jelentése alapján a német termeli árak is jelents csökkenést mutattak ezen terméknél. tonna 16%-os növekedésével párhuzamosan, 15%-os kiadáscsökkenés követte a GFK piackutatása alapján. Ez a termeli árcsökkenéssel párhuzamos fogyasztói árcsökkenésnek volt köszönhet. A jégcsap retek elz évi termeli ára hasonlóan alakult, mint 23-ban, jelenleg azonban mindkét évnél magasabb szinten áll (7. ábra). 7. ábra Ft/kg január február A Jégcsap retek termeli ára március április május június július augusztus szeptember október november december A fekete retek év els felében várható termeli áralakulása a jégcsapretekével ellentétesen, jelentsen az elz két év ára alatt helyezkedik el (8. ábra). 8. ábra A fekete retek termeli ára 6. ábra 15 A gömb alakú hónapos retek termeli ára Ft/kg Ft/csomó 5 január február március április május június július augusztus szeptember október november december január február március április május június július augusztus szeptember október november december A karalábéval ellentétben ezt azonban, a német privát háztartások fogyasztásának A retek fajták árváltozásának eltérése azonban, a német piackutatást is alapul véve, nem feltétlenül az eltér kínálatra utal. A fogyasztói szokások változása nagyban befolyásolhatja az árak alakulását.

6 9. ábra A db-os kiszerelés hazai és olasz karalábé termeli és import nagykereskedi ára 12 Ft/db január február március április 24 olasz 24 belföldi 25 olasz 25 belföldi 1. ábra A karalábé termeli ára a budapesti és néhány német nagybani piacon Ft/db Hamburg Berlin Stuttgart Budapest Forrás: ZMP, AKI PÁIR A karalábé termeli és fogyasztói ára (Ft/kg, db) 11. ábra - 6 -

7 7. táblázat I. osztályú belföldi zöldség gyümölcs leggyakoribb árak a Budapesti Nagykrösi Úti Nagybani Piacon Burgonya Paprika Faj Fajta Mértékegység Me.: Ft / kg, db, csomó 6. / 6. [%] 6. / 5. [%] Condor Ft/kg 93 31, ,48 14,76 Desire Ft/kg 88, ,9 Agria Ft/kg - 31,5 3-95,24 TV édes p. Ft/kg ,42 92,86 Hegyes p. Ft/kg ,82 94,74 Sárgarépa - Ft/kg ,25 Petrezselyem - Ft/kg ,33 Zeller Gumós Ft/kg ,14 Fejes saláta - Ft/kg ,6 Lollo Rossa - Ft/kg Lollo Bionda - Ft/kg Fejeskáposzta Fehér Ft/kg 33 23, ,76 16,38 Vörös Ft/kg 7 37,5 4 57,14 16,67 Kelkáposzta - Ft/kg 7 42, ,29 15,88 Karalábé - Ft/kg ,5 112,5 Ft/kg Kínai kel - Ft/kg ,33 83,33 Retek Vöröshagyma Hónapos Ft/csomó Jégcsap Ft/kg 162, ,38 11 Fekete retek Ft/kg ,33 Barna héjú Ft/kg 11, ,67 Lila héjú Ft/kg ,4 Fokhagyma Fokhagyma Ft/kg Gomba Alma Csiperke Ft/kg ,14 Laska Ft/kg ,24 Granny S. Ft/kg ,67 111,11 Idared Ft/kg 7 52, ,57 14,76 Jonagold Ft/kg Jonagored Ft/kg Jonathan Ft/kg ,71 12 Starking Ft/kg Golden Ft/kg Körte Alex/Bosc K. Ft/kg ,14 97,87-7 -

8 8. táblázat I. osztályú import zöldség gyümölcs leggyakoribb árak a Budapesti Nagykrösi Úti Nagybani Piacon Me.: Ft / kg, db Faj Fajta Származási hely / [%] 6. / 5. [%] Burgonya Condor Belgium Marokkó gömb Spanyolo ,2 Paradicsom Töröko ,7 Fürtös Spanyolo Koktél Olaszo Marokkó TV édes p. Paprika Mexikó Kaliforniai p. Spanyolo ,29 16,67 Padlizsán - Spanyolo ,5 Uborka Kígyó Görögo Spanyolo ,89 117,44 Olaszo Fõzõtök Cukkíni Peru Spanyolo ,41 Sárgarépa - Ausztria Belgium Karfiol karfiol Franciao ,24 Lencse - Kanada ,67 Vöröshagyma Barna héjú Hollandia Körte Alex/Bosc K. Olaszo ,87 Földimogyoró - Kína ,22 17,69 Gesztenye - Spanyolo Csemegeszl Citrom - Mandarin - Klementína - Narancs Banán - Fehér Olaszo Piros Olaszo Navelina Spanyolo ,91 12,56 Töröko , ,33 Spanyolo Töröko Olaszo Spanyolo ,15 94,87 Görögo , ,68 Spanyolo ,5 11,61 96,5 Ecuador ,54 Honduras Kolumbia ,49-8 -

9 12. ábra Szupermarketek leggyakoribb árai néhány zöldségfaj esetében az 5.en Ft/kg Burgonya Petrezselyem Vöröshagyama Sárgarépa Auchan Cora Interspar Tesco 13. ábra Vidéki nagybani piacok leggyakoribb árai néhány zöldségfaj esetében Ft/kg Sárgarépa Petrezselyem Cékla Fejeskáposzta(fehér) Vöröshagyma(barna héjú) Vöröshagyma(lila héjú) Fokhagyma Debrecen Kecskemét Miskolc Szeged - 9 -

10 9. táblázat Zöldség-gyümölcs árak egyes európai nagybani piacokon M.e. : Ft/kg, db, csomó Termék Származás Méret Kiszerelés Hamburg München Berlin Származás Bécs min max min max min max min max / /5. Fejes káposzta belföldi kg belföldi Karalábé olasz db belföldi Karfiol francia rekesz 6 db belföldi Vöröshagyma belföldi 4-7 mm 25 kg belföldi Sárgarépa belföldi kg belföldi Paradicsom spanyol 47-57mm 6 kg olasz Spenót olasz kg olasz Brokkoli olasz kg spanyol Padlizsán spanyol kg olasz Alma belföldi 7-8 mm kg belföldi Körte olasz 75-8mm kg belföldi Fokhagyma francia kg magyar Klementina spanyol rekesz 1 kg spanyol Csiperkegomba lengyel kg magyar Kínai kel spanyol kg belföldi Narancs spanyol 15 kg spanyol Budapest Varsó (PL) Poznan (PL) Prága (CZ) Szlovákia Termék ME 25/6 25/6 25/6 25/5 25/6 min max min max min max min max min max Alma kg Körte kg * 25* Narancs kg Mandarin kg Banán kg Fejes saláta db * 166* Étk.paprika kg * 466* Kínai kel kg * 12* Fejeskáposzta kg Vöröskáposzta kg Kelkáposzta kg Sárgarépa kg Zeller kg * 12* Vöröshagyma kg Fokhagyma kg * 422* Petrezselyemgyökér kg Csiperkegomba kg * import Forrás: ZMP - 1 -

11 - 11 -

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs piaci árak. IX. évfolyam / 1. szám 2005. 01. 31. 3-4.

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs piaci árak. IX. évfolyam / 1. szám 2005. 01. 31. 3-4. A K I Zöldség gyümölcs piaci árak IX. évfolyam / 1. szám 1. 31. 3- Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Néhány, a belföldi piacokért versenyz termék hazai termeli és import nagykereskedi ára A fejeskáposzta

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs piaci árak. VIII. évfolyam / 25. szám 2004. 12. 20. 50-51.

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs piaci árak. VIII. évfolyam / 25. szám 2004. 12. 20. 50-51. A K I Zöldség gyümölcs piaci árak VIII. évfolyam / 25. szám 24. 12. 2. 5-51. hét Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Információk a Budapesti Nagykrösi Úti Nagybani Piac kínálatáról A fokhagyma piaci elemzése

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs bulletin. IX. évfolyam / 4. szám 2005. 03. 16. 9-10.

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs bulletin. IX. évfolyam / 4. szám 2005. 03. 16. 9-10. A K I Zöldség gyümölcs bulletin IX. évfolyam / 4. szám 03. 16. 9-10. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Néhány, a belföldi piacokért versenyz termék hazai termeli és import nagykereskedi ára Az alma piaci

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs. IX. évfolyam / 7. szám 2005. 04. 25. 15-16. hét

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs. IX. évfolyam / 7. szám 2005. 04. 25. 15-16. hét A K I Zöldség gyümölcs IX. évfolyam / 7. szám 04. 25. 15-16. hét Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Néhány, hazai piacokért versenyz belföldi termelés, illetve más országokból származó termék piaci ára A

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató és Informatikai Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs piaci árak

Agrárgazdasági Kutató és Informatikai Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs piaci árak A K I I Zöldség gyümölcs piaci árak VIII. évfolyam / 15. szám 24. 8. 2. 3-31. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Információk a Budapesti Nagykrösi Úti Nagybani Piac kínálatáról Kitekintés néhány Európai

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs. IX. évfolyam / 8. szám 2005. 05. 09. 17-18. hét

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs. IX. évfolyam / 8. szám 2005. 05. 09. 17-18. hét A K I Zöldség gyümölcs IX. évfolyam / 8. szám 05. 09. 17-18. hét Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Néhány, hazai piacokért versenyz belföldi termelés, illetve más országokból származó termék piaci ára Az

Részletesebben

Zöldség gyümölcs. XI. évfolyam / 8. szám 2007. 05. 07. 17-18. hét. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: 2 old. A földieper piaci helyzete néhány

Zöldség gyümölcs. XI. évfolyam / 8. szám 2007. 05. 07. 17-18. hét. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: 2 old. A földieper piaci helyzete néhány A K I Zöldség gyümölcs XI. évfolyam / 8. szám 05. 07. 17- Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Néhány, hazai piacokért versenyzı belföldi termesztéső, illetve más országokból származó termék piaci ára 2 old.

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs és bor piaci árak. VIII. évfolyam / 18. szám 2004. 09. 13. 36-37.

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs és bor piaci árak. VIII. évfolyam / 18. szám 2004. 09. 13. 36-37. A K I Zöldség gyümölcs és bor piaci árak VIII. évfolyam / 18. szám 24. 9. 13. 36-37. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Bor piaci jelentés: Információk a Budapesti Nagykrösi Úti Nagybani Piac kínálatáról

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR május 25. Zöldség, Gyümölcs és Bor 19- Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Isépy Anett isepy.anett@aki.gov.hu Varga Viktória

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs. X. évfolyam / 6. szám 2006. 04. 03. 12-13. hét

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs. X. évfolyam / 6. szám 2006. 04. 03. 12-13. hét A K I Zöldség gyümölcs X. évfolyam / 6. szám 4. 3. 12- Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Néhány, hazai piacokért versenyz belföldi termesztés, illetve más országokból származó termék piaci ára 2 old. A

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs piaci árak. IX. évfolyam / 3. szám

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs piaci árak. IX. évfolyam / 3. szám A K I Zöldség gyümölcs piaci árak IX. évfolyam / 3. szám 2. 28. 7- Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Néhány, a belföldi piacokért versenyz termék hazai termeli és import nagykereskedi ára A petrezselyem

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs. XI. évfolyam / 21. szám hét

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs. XI. évfolyam / 21. szám hét A K I Zöldség gyümölcs XI. évfolyam / 21. szám 11. 05 43- Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Néhány, hazai piacokért versenyzı belföldi termesztéső, illetve más országokból származó termék piaci ára 2 old.

Részletesebben

XVIII. évfolyam, 8. szám, 2014. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR

XVIII. évfolyam, 8. szám, 2014. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR XVIII. évfolyam, 8. szám, 2014 Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR Zöldség, Gyümölcs és Bor Zöldség, Gyümölcs és Bor XVIII. évfolyam, 8. szám, 2014 Megjelenik kéthetente május 7. Felelős szerkesztő

Részletesebben

XVII. évfolyam, 22. szám, 2013. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR

XVII. évfolyam, 22. szám, 2013. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR XVII. évfolyam, 22. szám, 2013 Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR Zöldség, Gyümölcs és Bor Zöldség, Gyümölcs és Bor XVII. évfolyam, 22. szám, 2013 Megjelenik kéthetente november 19. Felelős

Részletesebben

XIX. évfolyam, 4. szám, 2015. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR

XIX. évfolyam, 4. szám, 2015. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR XIX. évfolyam, 4. szám, 2015 Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR Zöldség, Gyümölcs és Bor Zöldség, Gyümölcs és Bor XIX. évfolyam, 4. szám, 2015 Megjelenik kéthetente március 10. Felelős szerkesztő

Részletesebben

XVIII. évfolyam, 14. szám, 2014. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR

XVIII. évfolyam, 14. szám, 2014. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR XVIII. évfolyam, 14. szám, 2014 Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR Zöldség, Gyümölcs és Bor Zöldség, Gyümölcs és Bor XVIII. évfolyam, 14. szám, 2014 Megjelenik kéthetente július 29. Felelős

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs piaci árak. VIII. évfolyam / 19. szám 2004. 09. 27. 38-39.

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs piaci árak. VIII. évfolyam / 19. szám 2004. 09. 27. 38-39. A K I Zöldség gyümölcs piaci árak VIII. évfolyam / 19. szám 4. 9. 27. 38-39. hét Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Információk a Budapesti Nagykrösi Úti Nagybani Piac kínálatáról Kitekintés néhány Európai

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Borpiaci információk. III. évfolyam / 7. szám 2005. április 28. 14-15.

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Borpiaci információk. III. évfolyam / 7. szám 2005. április 28. 14-15. A K I Borpiaci információk III. évfolyam / 7. szám 25. április 28. 14- Bor piaci jelentés Borpiaci információk 1-4. táblázat, 1-8. ábra: Belföldi értékesítési-árak és mennyiségi adatok 2. oldal 3-7. oldal

Részletesebben

XVII. évfolyam, 17. szám, 2013. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR

XVII. évfolyam, 17. szám, 2013. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR XVII. évfolyam, 17. szám, 2013 Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR Zöldség, Gyümölcs és Bor Zöldség, Gyümölcs és Bor XVII. évfolyam, 17. szám, 2013 Megjelenik kéthetente 2013. szeptember 10.

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs bulletin. IX. évfolyam / 5. szám

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs bulletin. IX. évfolyam / 5. szám A K I Zöldség gyümölcs bulletin IX. évfolyam / 5. szám 2005. 03. 29. 11-12. hét Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Néhány, a belföldi piacokért versenyz termék hazai termeli és import nagykereskedi ára A

Részletesebben

XIX. évfolyam, 17. szám, 2015. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR

XIX. évfolyam, 17. szám, 2015. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR XIX. évfolyam, 17. szám, 2015 Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR Zöldség, Gyümölcs és Bor Zöldség, Gyümölcs és Bor XIX. évfolyam, 17. szám, 2015 Megjelenik kéthetente szeptember 8. Felelős

Részletesebben

Borpiaci információk. V. évfolyam / 11. szám 2007. június 20. 22-23. hét. Borpiaci jelentés. Hazai borpiaci tendenciák

Borpiaci információk. V. évfolyam / 11. szám 2007. június 20. 22-23. hét. Borpiaci jelentés. Hazai borpiaci tendenciák A K I Borpiaci információk V. évfolyam / 11. szám 2007. június 20. 22-23. hét Borpiaci jelentés Hazai borpiaci tendenciák 2. old. 1-2. táblázat, 1-8. ábra: Belföldön termelt fehérborok értékesített mennyisége

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR április 26. Zöldség, Gyümölcs és Bor 15- Megjelenik kéthetente Felelős szerkesztő: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Isépy Anett isepy.anett@aki.gov.hu Varga

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs bulletin. IX. évfolyam / 6. szám

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs bulletin. IX. évfolyam / 6. szám A K I Zöldség gyümölcs bulletin IX. évfolyam / 6. szám 4. 11. 13-14. hét Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Néhány, a belföldi piacokért versenyz termék hazai termeli és import nagykereskedelmi ára Az uborka

Részletesebben

Zöldség gyümölcs és bor. XI. évfolyam / 4. szám hét. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés:

Zöldség gyümölcs és bor. XI. évfolyam / 4. szám hét. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: A K I Zöldség gyümölcs és bor XI. évfolyam / 4. szám 03. 12. 9-10. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Néhány, hazai piacokért versenyzı belföldi termesztéső, illetve más országokból származó termék piaci

Részletesebben

Termék megnevezése Gyüjtő/Kínáló Kínáló/DB Ár/Kínáló. 110 Ft/Kg Édesburgonya. 580 Ft/Kg Import burgonya. 135 Ft/Kg Csicsóka. 240 Ft/Kg Vöröshagyma

Termék megnevezése Gyüjtő/Kínáló Kínáló/DB Ár/Kínáló. 110 Ft/Kg Édesburgonya. 580 Ft/Kg Import burgonya. 135 Ft/Kg Csicsóka. 240 Ft/Kg Vöröshagyma Nagyker Árlista RENDELÉS FELVÉTEL E-mail:edessegitalnonstop@gmail.com ZÖLDSÉG-GYÜMÖLCS TERMÉKEINK Burgonya 110 Ft/Kg Édesburgonya 580 Ft/Kg Import burgonya 135 Ft/Kg Csicsóka 240 Ft/Kg Vöröshagyma 130

Részletesebben

Borpiaci információk. IV. évfolyam / 24. szám 2006. december 14. 47-48. hét. Bor piaci jelentés

Borpiaci információk. IV. évfolyam / 24. szám 2006. december 14. 47-48. hét. Bor piaci jelentés A K I Borpiaci információk IV. évfolyam / 24. szám 26. 14. 47-48. hét Bor piaci jelentés Hazai borpiaci információk Magyar borászati termékek exportja 1-2. táblázat, 1-8. ábra: Belföldi értékesítési árak

Részletesebben

XVI. évfolyam, 15. szám, 2012. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR

XVI. évfolyam, 15. szám, 2012. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR XVI. évfolyam, 15. szám, 2012 Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR Zöldség, Gyümölcs és Bor Zöldség, Gyümölcs és Bor XVI. évfolyam, 15. szám, 2012 Megjelenik kéthetente 2012. augusztus 14. Felelős

Részletesebben

XIX. évfolyam, 22. szám, 2015. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR

XIX. évfolyam, 22. szám, 2015. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR XIX. évfolyam, 22. szám, 2015 Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR Zöldség, Gyümölcs és Bor Zöldség, Gyümölcs és Bor XIX. évfolyam, 22. szám, 2015 Megjelenik kéthetente november 18. Felelős szerkesztő

Részletesebben

Zöldség gyümölcs. XI. évfolyam / 2. szám hét. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés:

Zöldség gyümölcs. XI. évfolyam / 2. szám hét. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: A K I Zöldség gyümölcs XI. évfolyam / 2. szám 27. 2. 12. 5-6. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Néhány, hazai piacokért versenyzı belföldi termesztéső, illetve más országokból származó termék piaci ára

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Borpiaci információk. III. évfolyam / 15. szám 2005. augusztus 16. 30-31.

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Borpiaci információk. III. évfolyam / 15. szám 2005. augusztus 16. 30-31. A K I Borpiaci információk III. évfolyam / 15. szám 25. 16. 3- Bor piaci jelentés Borpiaci információk 1-4. táblázat, 1-8. ábra: Belföldi értékesítési-árak és mennyiségi adatok 2. oldal 3-7. oldal Készítette:

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR szeptember 12. Zöldség, Gyümölcs és Bor 35-36. hét Megjelenik kéthetente Felelős szerkesztő: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Isépy Anett isepy.anett@aki.gov.hu

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs piaci árak. VIII. évfolyam / 22. szám

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs piaci árak. VIII. évfolyam / 22. szám A K I Zöldség gyümölcs piaci árak VIII. évfolyam / 22. szám 24. 11. 8. 44-45. hét Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Információk a Budapesti Nagykrösi Úti Nagybani Piac kínálatáról Kitekintés néhány Európai

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs piaci árak. VIII. évfolyam / 24. szám 2004. 12.06. 48-49.

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs piaci árak. VIII. évfolyam / 24. szám 2004. 12.06. 48-49. A K I Zöldség gyümölcs piaci árak VIII. évfolyam / 24. szám 24. 12.6. 48-49. hét Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Információk a Budapesti Nagykrösi Úti Nagybani Piac kínálatáról Kitekintés néhány Európai

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató és Informatikai Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs és bor piaci árak

Agrárgazdasági Kutató és Informatikai Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs és bor piaci árak A K I I Zöldség gyümölcs és bor piaci árak VIII. évfolyam / 16. szám 24. 8. 16. 32-33. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Bor piaci jelentés: Információk a Budapesti Nagykrösi Úti Nagybani Piac kínálatáról

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR május 9. Zöldség, Gyümölcs és Bor 17- Megjelenik kéthetente Felelős szerkesztő: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Isépy Anett isepy.anett@aki.gov.hu Varga Viktória

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs és bor. X. évfolyam / 4. szám hét

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs és bor. X. évfolyam / 4. szám hét A K I Zöldség gyümölcs és bor X. évfolyam / 4. szám 03. 06. 8- Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Néhány, hazai piacokért versenyz belföldi termesztés, illetve más országokból származó termék piaci ára 2

Részletesebben

PIAC A K I I. Agrárgazdasági Kutató és Informatikai Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. IV. évfolyam/3. szám 2004.02.23. 2004/7.

PIAC A K I I. Agrárgazdasági Kutató és Informatikai Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. IV. évfolyam/3. szám 2004.02.23. 2004/7. PIAC Agrárgazdasági Kutató és Informatikai Intézet Piac-árinformációs Szolgálat A K I I IV. évfolyam/3. szám 02.23. 2004/7. hét BAROMFI PIACI JELENTÉS Tartalom Piaci jelentés...1 A vágócsirke piaci, és

Részletesebben

XVI. évfolyam, 8. szám, 2012. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR

XVI. évfolyam, 8. szám, 2012. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR XVI. évfolyam, 8. szám, 2012 Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR Zöldség, Gyümölcs és Bor Zöldség, Gyümölcs és Bor XVI. évfolyam, 8. szám, 2012 Megjelenik kéthetente 2012. május 8. Felelős szerkesztő

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR augusztus 1. Zöldség, Gyümölcs és Bor 29- Megjelenik kéthetente Felelős szerkesztő: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Isépy Anett isepy.anett@aki.gov.hu Varga

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK XX. évfolyam, 11. szám, 2016 AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR Zöldség, Gyümölcs és Bor Zöldség, Gyümölcs és Bor XX. évfolyam, 11. szám, 2016 Megjelenik kéthetente június 15. Felelős szerkesztő

Részletesebben

XV. évfolyam, 15. szám, 2012. Agrárpiaci Jelentések ÉLŐÁLLAT ÉS HÚS

XV. évfolyam, 15. szám, 2012. Agrárpiaci Jelentések ÉLŐÁLLAT ÉS HÚS XV. évfolyam, 5. szám, 202 Agrárpiaci Jelentések ÉLŐÁLLAT ÉS HÚS Élőállat és Hús Élőállat és Hús XV. évfolyam, 5. szám, 202 202. augusztus 07. Megjelenik kéthetente Felelős szerkesztő Dr. Stummer Ildikó

Részletesebben

Budapest, 2015. április A beutazó turizmus jellemzői és alakulása 2015-ben A KSH keresletfelmérésének adatai alapján

Budapest, 2015. április A beutazó turizmus jellemzői és alakulása 2015-ben A KSH keresletfelmérésének adatai alapján Budapest, 2015. április A beutazó jellemzői és alakulása 2015-ben A KSH keresletfelmérésének adatai alapján 2015-ben 20,2 millió külföldi turista látogatott Magyarországra, számuk 17,0%-kal nőtt 2014-hez

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs piaci árak. VIII. évfolyam / 23. szám

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs piaci árak. VIII. évfolyam / 23. szám A K I Zöldség gyümölcs piaci árak VIII. évfolyam / 23. szám 24. 11. 22. 46-47. hét Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Információk a Budapesti Nagykrösi Úti Nagybani Piac kínálatáról Kitekintés néhány Európai

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs. X. évfolyam / 15. szám hét

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs. X. évfolyam / 15. szám hét A K I Zöldség gyümölcs X. évfolyam / 15. szám 6. 08. 07. 30-31. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Néhány, hazai piacokért versenyz belföldi termesztés, illetve más országokból származó termék piaci ára

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ÉLİÁLLAT ÉS HÚS 2010. július 12. Élıállat és Hús hét Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Dr. Stummer Ildikó, Thury Eszter Kiadja: Agrárgazdasági

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR október 10. Zöldség, Gyümölcs és Bor 39- Megjelenik kéthetente Felelős szerkesztő: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Isépy Anett isepy.anett@aki.gov.hu Varga

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR december 17. Zöldség, Gyümölcs és Bor 50- Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Isépy Anett isepy.anett@aki.gov.hu Varga

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ÉLİÁLLAT ÉS HÚS 2010. november 29. Élıállat és Hús 2010. 46. hét Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Módos Rita modos.rita@aki.gov.hu Kiadja:

Részletesebben

XVII. évfolyam, 6. szám, 2013. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR

XVII. évfolyam, 6. szám, 2013. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR XVII. évfolyam, 6. szám, 2013 Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR Zöldség, Gyümölcs és Bor Zöldség, Gyümölcs és Bor XVII. évfolyam, 6. szám, 2013 Megjelenik kéthetente 2013. április 9. Felelős

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs. XI. évfolyam / 7. szám hét

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs. XI. évfolyam / 7. szám hét A K I Zöldség gyümölcs XI. évfolyam / 7. szám 27. 4. 23. 15-16. hét Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Néhány, hazai piacokért versenyzı belföldi termesztéső, illetve más országokból származó termék piaci

Részletesebben

XVII. évfolyam, 20. szám, 2013. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR

XVII. évfolyam, 20. szám, 2013. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR XVII. évfolyam, 20. szám, 2013 Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR Zöldség, Gyümölcs és Bor Zöldség, Gyümölcs és Bor XVII. évfolyam, 20. szám, 2013 Megjelenik kéthetente október 24. Felelős

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR október 25. Zöldség, Gyümölcs és Bor 41- Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Isépy Anett isepy.anett@aki.gov.hu Varga

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR március 16. Zöldség, Gyümölcs és Bor 9- Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Isépy Anett isepy.anett@aki.gov.hu Varga

Részletesebben

12. sz. melléklet. Intézmény neve címe: KÖZÉTKEZTETÉS ÖSSZESÍTETT

12. sz. melléklet. Intézmény neve címe: KÖZÉTKEZTETÉS ÖSSZESÍTETT 12. sz. melléklet 1 FRISS ZÖLDSÉG-GYÜMÖLCS: Burgonya Vöröshagyma Zöldhagyma Fokhagyma Sárgarépa Petrezselyem gyökér Petrezselyem zöld Zeller Karalábé Karfiol Kelkáposzta Fejeskáposzta Retek Uborka Saláta

Részletesebben

M A G Y A R K O N G R E S S Z U S I I R O D A

M A G Y A R K O N G R E S S Z U S I I R O D A Magyar Turizmus Zártkörűen Működő Részvénytársaság Magyar Kongresszusi Iroda 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. Tel.: (06-1) 488-8640 Fax: (06-1) 488-8641 E-mail: hcb@hungarytourism.hu www.hcb.hu A

Részletesebben

XVI. évfolyam, 7. szám, 2012. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR

XVI. évfolyam, 7. szám, 2012. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR XVI. évfolyam, 7. szám, 2012 Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR Zöldség, Gyümölcs és Bor Zöldség, Gyümölcs és Bor XVI. évfolyam, 7. szám, 2012 Megjelenik kéthetente Felelős szerkesztő Dr. Stummer

Részletesebben

XVI. évfolyam, 18. szám, 2012. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR

XVI. évfolyam, 18. szám, 2012. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR XVI. évfolyam, 18. szám, 2012 Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR Zöldség, Gyümölcs és Bor Zöldség, Gyümölcs és Bor XVI. évfolyam, 18. szám, 2012 Megjelenik kéthetente szeptember 24. Felelős

Részletesebben

XVI. évfolyam, 17. szám, 2012. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR

XVI. évfolyam, 17. szám, 2012. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR XVI. évfolyam, 17. szám, 2012 Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR Zöldség, Gyümölcs és Bor Zöldség, Gyümölcs és Bor XVI. évfolyam, 17. szám, 2012 Megjelenik kéthetente 2012. szeptember 10. Felelős

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR április 14. Zöldség, Gyümölcs és Bor 14-15. hét Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Isépy Anett isepy.anett@aki.gov.hu

Részletesebben

Mezőgazdasági termelői árak, 2009. július

Mezőgazdasági termelői árak, 2009. július Közzététel:. szeptember 14. Sorszám: 147. Következik:. szeptember 15. Ipar Mezőgazdasági termelői árak,. július Az agrár termelőiár-szintje júliusában 14,9%-kal csökkent az előző év azonos időszakihoz

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR április 27. Zöldség, Gyümölcs és Bor 16- Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Isépy Anett isepy.anett@aki.gov.hu Szente-Orbán

Részletesebben

Havi elemzés az infláció alakulásáról. 2016. január

Havi elemzés az infláció alakulásáról. 2016. január Havi elemzés az infláció alakulásáról. január A jegybanktörvény (a Magyar Nemzeti Bankról szóló,. évi CXXXIX. tv.). () az árstabilitás elérését és fenntartását jelöli meg a Magyar Nemzeti Bank elsődleges

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR december 20. Zöldség, Gyümölcs és Bor 49- Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Isépy Anett isepy.anett@aki.gov.hu Varga

Részletesebben

A-Z-IG ZÖLDSÉG GYÜMÖLCS KFT. TELEFON FAX E-MAIL LÁZÁR KFT. 2014.08.05-11. IG 06303774834 06-1-283-8376 azigkft@gmail.com 32 HÉT

A-Z-IG ZÖLDSÉG GYÜMÖLCS KFT. TELEFON FAX E-MAIL LÁZÁR KFT. 2014.08.05-11. IG 06303774834 06-1-283-8376 azigkft@gmail.com 32 HÉT A-Z-IG ZÖLDSÉG GYÜMÖLCS KFT. TELEFON FAX E-MAIL LÁZÁR KFT. 2014.08.05-11. IG 06303774834 06-1-283-8376 azigkft@gmail.com 32 HÉT ÁRU MEGNEVEZÉSE SZÁRMAZÁS MÉRET NETTÓ ÁR KISZ. ZÖLDSÉGEK: Kaliforniai paprika

Részletesebben

XVII. évfolyam, 18. szám, 2013. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR

XVII. évfolyam, 18. szám, 2013. Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR XVII. évfolyam, 18. szám, 2013 Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR Zöldség, Gyümölcs és Bor Zöldség, Gyümölcs és Bor XVII. évfolyam, 18. szám, 2013 Megjelenik kéthetente 2013. szeptember 25.

Részletesebben

Mezőgazdasági termelői árak, 2009. február

Mezőgazdasági termelői árak, 2009. február Közzététel:. április 14. Sorszám: 60. Következik:. április 15. Ipar Mezőgazdasági termelői árak,. február Az agrár termelőiár-szintje februárjában 27,4%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest.

Részletesebben

Európai Közösségek Árubeszerzésre irányuló szerződések Szerződés odaítélése. HU-Szombathely: Élelmiszerek, italok, dohány és kapcsolódó termékek

Európai Közösségek Árubeszerzésre irányuló szerződések Szerződés odaítélése. HU-Szombathely: Élelmiszerek, italok, dohány és kapcsolódó termékek 1/9 HU-Szombathely: Élelmiszerek, italok, dohány és kapcsolódó termékek 2010/S 11-012944 SZERZŐDÉS ODAÍTÉLÉSÉRŐL SZÓLÓ HIRDETMÉNY Árubeszerzés I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1.) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI

Részletesebben

Zöldség gyümölcs. XI. évfolyam / 16. szám hét. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés:

Zöldség gyümölcs. XI. évfolyam / 16. szám hét. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: A K I Zöldség gyümölcs XI. évfolyam / 16. szám 8. 27. 33- Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Néhány, hazai piacokért versenyzı belföldi termesztéső, illetve más országokból származó termék piaci ára 2 old.

Részletesebben

A közraktározási piac 2015. évi adatai

A közraktározási piac 2015. évi adatai A közraktározási piac 2015. évi adatai Az alább közölt adatok forrása a közraktározás-felügyeleti tevékenység során végzett adatgyűjtés és adatfeldolgozás. A közraktározási piac szereplőinek csekély száma

Részletesebben

A K I. Zöldség gyümölcs és bor. XII. évfolyam / 22. szám hét. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Borpiaci jelentés:

A K I. Zöldség gyümölcs és bor. XII. évfolyam / 22. szám hét. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Borpiaci jelentés: A K I Zöldség gyümölcs és bor XII. évfolyam / 22. szám 11. 1. 44-45. hét Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Borpiaci jelentés: Néhány tárolási termék árának vizsgálata a Budapesti Nagybani Piacon 2-3. old.

Részletesebben

Mezőgazdasági termelői árak, 2008. augusztus

Mezőgazdasági termelői árak, 2008. augusztus Közzététel:. október 13. Sorszám: 175. Következik:. október 14. Fogyasztói árak Mezőgazdasági termelői árak,. augusztus Az agrár termelőiár-szintje augusztusában 2,7%-kal haladta meg az egy évvel azelőttit.

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR december 6. Zöldség, Gyümölcs és Bor 47-48. hét Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Isépy Anett isepy.anett@aki.gov.hu

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR március 28. Zöldség, Gyümölcs és Bor 11- Megjelenik kéthetente Felelős szerkesztő: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Isépy Anett isepy.anett@aki.gov.hu Varga

Részletesebben

A K I. Zöldség gyümölcs és bor. XII. évfolyam / 2. szám hét. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Borpiaci jelentés: old.

A K I. Zöldség gyümölcs és bor. XII. évfolyam / 2. szám hét. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Borpiaci jelentés: old. A K I Zöldség gyümölcs és bor XII. évfolyam / 2. szám 2. 4. 4-5. hét Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Borpiaci jelentés: Néhány, hazai piacokért versenyzı belföldi termesztéső, illetve más országokból

Részletesebben

Havi elemzés az infláció alakulásáról. 2015. december

Havi elemzés az infláció alakulásáról. 2015. december Havi elemzés az infláció alakulásáról. december A jegybanktörvény (a Magyar Nemzeti Bankról szóló,. évi CXXXIX. tv.). () az árstabilitás elérését és fenntartását jelöli meg a Magyar Nemzeti Bank elsődleges

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs piaci árak. VIII. évfolyam / 20. szám 2004. 10. 11. 40-41.

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs piaci árak. VIII. évfolyam / 20. szám 2004. 10. 11. 40-41. A K I Zöldség gyümölcs piaci árak VIII. évfolyam / 2. szám 24. 1. 11. 4-41. hét Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Információk a Budapesti Nagykrösi Úti Nagybani Piac kínálatáról Kitekintés néhány Európai

Részletesebben

Zöldség gyümölcs. XI. évfolyam / 19. szám hét. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés:

Zöldség gyümölcs. XI. évfolyam / 19. szám hét. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: A K I Zöldség gyümölcs XI. évfolyam / 19. szám 10. 08. 39- Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Néhány, hazai piacokért versenyzı belföldi termesztéső, illetve más országokból származó termék piaci ára 2 old.

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR október 12. Zöldség, Gyümölcs és Bor 40- Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Isépy Anett isepy.anett@aki.gov.hu Varga

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR szeptember 28. Zöldség, Gyümölcs és Bor 38- Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Isépy Anett isepy.anett@aki.gov.hu Varga

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR február 15. Zöldség, Gyümölcs és Bor 5- Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Isépy Anett isepy.anett@aki.gov.hu Varga

Részletesebben

Versenykiírás SZAKÁCS

Versenykiírás SZAKÁCS Versenykiírás SZAKÁCS A Nógrád Megyei Szakképzés- szervezési Társulás az intézményeiben tanuló szakiskolai diákok számára szakács szakképesítésben szakmai versenyt hirdet. A versenyek lebonyolítását a

Részletesebben

HUPX anomáliák, azaz mi történik itt 2011. július óta? dr. Uzonyi Zoltán és Turai József MVKE közgyűlés 2012. május 8.

HUPX anomáliák, azaz mi történik itt 2011. július óta? dr. Uzonyi Zoltán és Turai József MVKE közgyűlés 2012. május 8. HUPX anomáliák, azaz mi történik itt 2011. július óta? dr. Uzonyi Zoltán és Turai József MVKE közgyűlés 2012. május 8. Tartalom 1. Hisztorikus forward zsinór árak alakulása, DE vs HU 2. Hisztorikus spot

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Borpiaci információk. III. évfolyam / 3. szám 2005. február 28. 6-7.

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Borpiaci információk. III. évfolyam / 3. szám 2005. február 28. 6-7. A K I Borpiaci információk III. évfolyam / 3. szám 2005. február 28. 6-7. hét Bor piaci jelentés Borpiaci információk 1-4. táblázat, 1-4. ábra: Belföldi értékesítési-árak és mennyiségi adatok 5. táblázat:

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs és bor. XI. évfolyam / 20. szám

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Zöldség gyümölcs és bor. XI. évfolyam / 20. szám A K I Zöldség gyümölcs és bor XI. évfolyam / 20. szám 10. 22. 41-42. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Néhány, hazai piacokért versenyzı belföldi termesztéső, illetve más országokból származó termék piaci

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR Megjelenik kéthetente január 23. Felelős szerkesztő Dr. Stummer Ildikó Szerzők Isépy Anett isepy.anett@aki.gov.hu Szente-Orbán Csaba szente-orban.csaba@aki.gov.hu

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR március 1. Zöldség, Gyümölcs és Bor 7- Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Isépy Anett isepy.anett@aki.gov.hu Varga Viktória

Részletesebben

- Aprólék: feketebors, petrezselyemzöld és gyökér, pirospaprika, vöröshagyma, fokhagyma, citrom.

- Aprólék: feketebors, petrezselyemzöld és gyökér, pirospaprika, vöröshagyma, fokhagyma, citrom. Mihez, milyen fűszert használjunk? - Aprólék: feketebors, petrezselyemzöld és gyökér, pirospaprika, vöröshagyma, fokhagyma, citrom. - Bab: babérlevél, pirospaprika, vöröshagyma, tárkony. - Bor: fahéj,

Részletesebben

XXV. évfolyam, 2. szám, 2014. Statisztikai Jelentések MŰTRÁGYA ÉRTÉKESÍTÉS. 2014. I. negyedév

XXV. évfolyam, 2. szám, 2014. Statisztikai Jelentések MŰTRÁGYA ÉRTÉKESÍTÉS. 2014. I. negyedév XXV. évfolyam, 2. szám, 2014 Statisztikai Jelentések MŰTRÁGYA ÉRTÉKESÍTÉS 2014. I. Műtrágya értékesítés Műtrágya értékesítés XXV. évfolyam, 2. szám, 2014 Megjelenik ente Osztályvezető Dr. Vágó Szabolcs

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR április 26. Zöldség, Gyümölcs és Bor 15- Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Isépy Anett isepy.anett@aki.gov.hu Varga

Részletesebben

Zöldség gyümölcs és bor. XII. évfolyam / 12. szám hét old.

Zöldség gyümölcs és bor. XII. évfolyam / 12. szám hét old. A K I Zöldség gyümölcs és bor XII. évfolyam / 12. szám 06. 23. 24-25. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Borpiaci jelentés: Néhány, hazai piacokért versenyzı belföldi termesztéső, illetve más országokból

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR december 5. Zöldség, Gyümölcs és Bor 47-48. hét Megjelenik kéthetente Felelős szerkesztő: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Isépy Anett isepy.anett@aki.gov.hu

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR november 22. Zöldség, Gyümölcs és Bor 45- Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Isépy Anett isepy.anett@aki.gov.hu Varga

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK XXII. évfolyam, 8. szám, 2018 AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR Zöldség, Gyümölcs és Bor Zöldség, Gyümölcs és Bor XXII. évfolyam, 8. szám, 2018 Megjelenik kéthetente május 2. Felelős szerkesztő

Részletesebben

IX. évfolyam/8. szám 2006.04.28. 2006.16 hét FIGYELEM!

IX. évfolyam/8. szám 2006.04.28. 2006.16 hét FIGYELEM! Agrárgazdasági Kutató Intézet Piaci-árinformációs Szolgálat A K I IX. évfolyam/8. szám 2006.04.28. 2006.16 hét GABONA ÉS IPARI NÖVÉNYEK FIGYELEM! Felhívjuk a Piaci Árinformációs Rendszer adatszolgáltatóinak

Részletesebben

Zöldség gyümölcs. XI. évfolyam / 17. szám hét. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés:

Zöldség gyümölcs. XI. évfolyam / 17. szám hét. Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: A K I Zöldség gyümölcs XI. évfolyam / 17. szám 09. 10. 35- Zöldség-gyümölcs piaci jelentés: Néhány, hazai piacokért versenyzı belföldi termesztéső, illetve más országokból származó termék piaci ára 2 old.

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Borpiaci információk. III. évfolyam / 1. szám 2005. január 31. 2-3.

Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. Borpiaci információk. III. évfolyam / 1. szám 2005. január 31. 2-3. A K I Borpiaci információk III. évfolyam / 1. szám január 31. 2-3. hét Bor piaci jelentés Borpiaci információk 2-5. táblázat, 1-2. ábra: Belföldi értékesítési-árak és mennyiségi adatok 6. táblázat: Hazai

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR november 23. Zöldség, Gyümölcs és Bor 46- Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Isépy Anett isepy.anett@aki.gov.hu Varga

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR november 21. Zöldség, Gyümölcs és Bor 45- Megjelenik kéthetente Felelős szerkesztő: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Isépy Anett isepy.anett@aki.gov.hu Varga

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR XIV. évfolyam 6. szám április 12. XIV. évfolyam 6. szám Zöldség, Gyümölcs és Bor XIV. évfolyam 6. szám 13- Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer

Részletesebben