Sült pulykacomb filé. Közben az almákat meghámozzuk és felszeleteljük. Az utolsó 10 percben ezeket is a hús mellé helyezzük, hogy megsüljenek.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Sült pulykacomb filé. Közben az almákat meghámozzuk és felszeleteljük. Az utolsó 10 percben ezeket is a hús mellé helyezzük, hogy megsüljenek."

Átírás

1 EVS Szakácskönyv

2 Főételek Lecsós csirke Sült pulykacomb filé Spenótos csirkés lasagne Csirkemájas rizottó Töltött cukkini St.- Galleni csirkemáj Lecsó Francia rakott krumpli Tejszínes gombás csirke Nem lehet abbahagyni csirke Tavaszi göngyölt hús Fokhagymás tejben áztatott csirke Tojásos nokedli

3 Lecsós csirke A krumplit meghámozzuk, és kb. 1 centis karikákra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk és szintén karikákra vágjuk, valamint ugyanígy teszünk a paprikával és a paradicsommal is. Ha előkészítettünk mindent, akkor a tepsi aljába öntünk egy pici olajat és lefektetjük a bacon szeleteket. Erre rakjuk a krumpli szeleteket, amit érdemes egy picit megsóznunk. Ezután jönnek a hússzeletek, a paprika és legvégül a paradicsom. Így az egészet is megsózhatjuk egy picit. Kis vizet öntünk rá és lefóliázva, sütőben egy óráig sütjük. Esetleg a fóliát leszedve lehet a végén egy kicsit pirítani. Amennyiben csirkemellből készítjük a lecsós csirkét a csirkemelleket meg kell mosnunk és vékony szeletekre kell vágnunk. Ezután tetszés szerint fűszerezhetjük őket. (Rakhatunk rá egyszerűen sült csirke fűszersót vagy ízesíthetjük a csirkét egyénileg mondjuk sóval, borssal, majoránnával.)

4 Sült pulykacomb filé A pulykacombokat megmossuk, megtisztítjuk, sóval valamint borssal fűszerezzük, majd elhelyezzük azokat egy tepsiben. A vöröshagymát és a fokhagymát szintén megmossuk, megtisztítjuk, majd vékony csíkokra, gerezdekre vágjuk azokat és a képen látható módon elhelyezzük a pulyacombokon illetve azok mellett. A tepsire ezután fedőt rakunk, vagy legalább fóliával lefedjük azt és betesszük sülni a pulykacombokat. Kb fokon több, mint egy órát sütjük. Közben időről-időre megforgathatjuk őket és egy kis vízzel is meg lehet locsolni a húst. Közben az almákat meghámozzuk és felszeleteljük. Az utolsó 10 percben ezeket is a hús mellé helyezzük, hogy megsüljenek. A hús akkor jó, ha teljesen megpuhult, mivel csak így tudjuk felszeletelni majd. Ezért mielőtt kivesszük, ezt mindenképp ellenőrizzük.

5 Spenótos-csirkés lasagne 2. Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, erre dobjuk a fokhagymát és kis lángon átpirítjuk. Hozzáadjuk a felengedett spenótot. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval szórjuk meg. Összeforgatjuk, majd attól függően, mennyire szeretnénk sűrűre a szószt illetve, hogy mennyi tejet öntünk hozzá, pár evőkanál lisztet forgatunk bele. (Én kb. 6-7 evőkanállal tettem bele.) Ezután mindig kevés tejjel engedjük fel, jól megkavarjuk és megnézzük, mennyire híg vagy sűrű. Ezzel addig elszórakozunk, amíg elég sűrű, de nem főzelékszerű lesz a spenótunk. Belekeverjük a spenótba a krémsajtot, és kb. 10 dkg-ot a lereszelt trappistából. Elkészítés: 1. Kiengedjük a spenótot. A csirkemellet megmossuk, amennyire csak tudjuk, apró kockákra vágjuk. A sajtot lereszeljük, a fokhagymákat átnyomjuk. Tipp: Ne vigyük túlzásba a spenótot a tésztalapok között, épp csak annyit kenjünk mindig rá, hogy bevonja, mivel nagyon intenzív íze van. 3. A csirkemell kockákat sózzuk, borsozzuk és lisztet szórunk rá, amivel alaposan összeforgatjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, ebbe tesszük a húst és készre sütjük. Egy tepsit kivajazunk, az aljára spenótot kenünk, majd elrendezzük a lasagne lapokat, tetejére megint spenótszósz, ezt megszórjuk a húskockával, majd megint lasagne, spenót, csirke... míg el nem fogy. Tetejére jó bőven szórunk a reszelt sajtból. Sütőbe tesszük és addig sütjük (az elején fóliával letakarva), míg a teteje szép piros nem lesz. Ha beleszúrunk egy villát, és teljesen puha biztos, hogy kész a lasagne!

6 Csirkemájas rizottó A csirkemájat csíkokra vágjuk. A vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a májat. Felöntjük néhány evőkanál vízzel, nehogy leégjen majd ételízesítőt, majoránnát és borsot teszünk rá. Ezután fedő alatt pároljuk. Közben 25 dkg rizst üvegesre pirítunk. 5 dl vízzel felöntjük, ételízesítővel meghintjük, és fedő alatt kis lángon pároljuk. A borsót közben olajon megpároljuk, kevés ételízesítőt adunk hozzá. Arra figyeljünk, hogy ne legyen puha! A reszelt sajt felével (10dkg) a májat összeforgatjuk. Ezután ráöntjük a rizst és a borsót is, majd jól elkeverjük. Az így kapott masszát kikent, tűzálló edénybe simítjuk, majd a maradék sajttal megszórjuk és mehet a sütőbe. Előmelegített forró sütőben körülbelül fél óráig sütjük.

7 Töltött Cukkini A cukkinit megmossuk, a szárát levágjuk, meghámozzuk majd félbevágjuk és a képen látható módon a magját kivájjuk. Arra kell vigyáznunk, hogy maradjon pereme is, hogy a sajt ne folyjon ki belőle. A füstült sajtot daraboljuk fel és tegyünk a cukkini hajó aljába, majd tegyük rá a felvágott sonkát, kenjük meg krémsajttal és a tetejét szórjuk meg a maradék füstölt sajttal. Sütőben 180 fokon perc alatt elkészül. Akkor jó, ha a sajt már szépen megpirult a tetején. Sütés előtt Tipp: Fogpiszkálókat szúrhatunk a cukkinikbe és letakarhatjuk fóliával a sütés első felében, hogy ne száradjon annyira ki és könnyebben süljön.

8 St Galleni csirkemáj A májakat megmossuk, megtisztítjuk majd kettészedjük. Ezután borssal és majoránnával fűszerezzük őket. (Sót semmiképp se tegyünk a májra, mert az megkeményíti azt!) A bacon csíkokat kettévágjuk, majd a májakat egyesével betekerjük a bacon szalonnával. A májakat tepsibe vagy tűzálló üvegtálba tesszük és letakarjuk fóliával. Fóliával lefedve körülbelül 15 percig sütjük 150 fokon. Ezután kifedjük a májakat és legalább ugyanennyi ideig hagyjuk sülni fólia nélkül.

9 Lecsó 1., A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. A paprikákat szintén megmossuk, apró csíkokra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Ezután a paprikát megsózzuk és fedő alatt pároljuk tovább. Tipp: A lecsót tálalhatjuk tejföllel és kenyérrel. 2., Amíg a paprika párolódik megmossuk a paradicsomokat is és apró kockákra vágjuk. Ezt hozzáadjuk a paprikához és addig pároljuk a kettőt együtt míg a paradicsom levet nem enged (ahogy ez a képen is látható). 3., A tojásokat egy tányérban felverjük és a hozzáadjuk a zöldségekhez. Eközben nagyobb lángra állítjuk a tűzhelyet, így pillanatok alatt kész is a lecsó.

10 Francia rakott krumpli A krumplit héjában megfőzzük, ha kihűlt meghámozzuk és felkarikázzuk. 4-5 darab tojást szintén megfőzünk, felkarikázunk. A vajat a 3 tojás sárgájával, sóval és vegetával kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt. (A tejfölből használhatunk többet is, mint egy nagy pohár.) Ebbe a masszába keverjük a felkarikázott krumplit és a tojásokat. Közben a 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük és legvégül ezt is hozzákeverjük. Ízlés szerint akár reszelt sajtot is szórhatunk bele, nem rontja el. Egy tűzálló üvegedényt kivajazunk és zsemlemorzsát szórunk az aljába. Ebbe öntjük bele az összekevert masszát fokon percig sütjük. Félidőben reszelt sajttal szórjuk meg. Ha a sajt rápirul és aranybarna lesz, biztos hogy jó a rakott krumpli. Tipp: Előfordulhat, hogy a krumpli egy kicsit kiszárad, ezért mindenképp érdemes befőttel, uborkával vagy akár tejföllel tálalni.

11 Tejszínes gombás csirke Az apróra vágott hagymát a vajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük a vékony csíkokra vágott húst. Erős tűzön rövid ideig együtt pirítjuk. Ezután beletesszük a vékonyra vágott gombát. Sóval, borssal ízesítjük, ha kell egy kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk. A tejszínben elkeverjük a lisztet és a húsra öntjük, majd az egészet jól összeforraljuk, és ha kész, lezárjuk. Eközben a tésztát sós vízben kifőzzük és ha puha, akkor a tejszínes húshoz keverjük. Tipp: Egy csokor apróra vágott petrezselyemzölddel lehet ízesíteni és színesíteni az ételt, ha éppen van otthon. Ezt a legvégén kell a a tejszínes húshoz keverni.

12 Nem lehet abbahagyni csirke A hagymát kockákra vágjuk, és kevés olajon üvegesre sütjük. A megpucolt répákat összeturmixoljuk vagy lereszeljük, és hozzáadjuk a hagymához. Meghintjük sóval és pirospaprikával, ha kell, öntünk hozzá egy kis vizet, és percig főzzük. A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a zöldségekhez. Ha megfőtt, belekeverjük a tejfölt, és a tűzhelyről levéve forrón beleforgatjuk a reszelt füstölt sajtot.

13 Tavaszi göngyölt hús Kiklopfoljuk a húst, megfőzzük a tojásokat, kifacsarjuk a fél citromot és előkészítjük a sonkát. Sóval, borssal fűszerezzük a hússzeleteket, majd minden egyes karajt a következőképpen töltünk meg: egy kiskanál citromlevet locsolunk a húsra, rárakjuk a sonkát és a fél tojást majd feltekerjük. Ha kész vagyunk mind a 8 darabbal akkor a hús résszel felfelé (úgy, hogy főzéskor ki ne nyíljanak) helyezzük el a göngyölt húsokat egy lábasban. 1-1,5 dl vizet öntünk rá, majd fedő alatt főzni kezdjük. Körülbelül egy órán át főzzük, hagyjuk puhulni a húsokat. Ha nagyon elfőné közben a levét, vízzel lehet pótolni, de a húsok is engednek folyadékot, így nem biztos, hogy erre szükség lesz. Egy óra után a tejföllel és a csapott evőkanál liszttel behabarjuk. A habarás után ahogy egy kicsit sűrűsödik a leve (kb. 5 perc), lezárjuk.

14 Fokhagymás tejben áztatott csirke Tipp: A fokhagyma helyett nyugodtan használhatunk fokhagymakrémet, ugyanolyan jó ízt ad a csirkemell csíkoknak. A két gerezd fokhagymát apróra vágjuk és a borssal és a sóval együtt a tejbe tesszük. A csirkemelleket megmossuk, megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, majd ezeket is a tejbe tesszük. Annyi tejet használjunk, hogy elfedje a húsokat. Ebben e fokhagymás, fűszerezett tejben körülbelül fél óráig hagyjuk állni a csirkemell csíkokat. A betekert csirkemell csíkokat tepsibe vagy hőálló üvegtálba tesszük és lefedjük fóliával. Fóliával lefedve körülbelül 15 percig sütjük 150 fokon. Ezután kifedjük a csirkemelleket és legalább ugyanennyi ideig hagyjuk sülni fólia nélkül. Eközben a bacon csíkokat kettévágjuk. Ha a hús eleget ázott a tejben, akkor kivesszük és minden egyes csirkemell csíkot bacon szalonnába tekerünk.

15 Tojásos nokedli Az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát. Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l vízhez 3 tk só és 1-2 ek olaj) több részletben kifőzzük a galuskát: vagy nokedliszaggató segítségével, vagy pedig egyszerűen deszkára teszünk a tésztából és egy éles, bevizezett kés segítségével beleszaggatjuk a nokedlit a vízbe. Amint feljönnek a víz felszínére, szűrővel kivesszük és tálba tesszük a kész galuskákat. A tojásokat felverjük és sóval, valamint borssal ízesítjük. Eközben a nokedlit olajon,kis lángon egy kicsit megpirítjuk. Amikor hozzáadjuk a felvert tojásokat a nokedlihez, akkor nagyobb lángra vesszük. Egyszer kétszer megforgatjuk és a kész a tojásos nokedli. Tipp: Savanyúsággal ehetjük vagy egy másik lehetőség, hogy sajt és ketchup kerül a tetejére.

16 Egyszerű, gyors, meleg ételek estére Töltött kifli Töltött zsemle Leveles tésztába tekert virsli Almás-sonkás meleg szendvics

17 Töltött kifli 1., Első lépésként megfőzzük a tojásokat, a kifliket pedig megfelezzük, a belsejüket kivájjuk. Ha van otthon daráló, akkor a párizsit és a főtt tojásokat ledaráljuk. Ha nincsen, akkor apróra vágjuk a párizsit és a tojásokat is. 2., Ezután hozzáadjuk a majonézt és a mustárt a feldarabolt párizsihoz és tojáshoz valamint beletesszük a kiflik belsejét is. Krumplitörő segítségével olyan masszát hozunk létre, mint ami a képen látható, és sóval valamint borssal ízesítjük azt. Ezt a masszát töltjük kiskanállal a kivájt kiflikbe, amiket egy tepsire helyezünk. Tipp: A majonéz és a mustár mennyiségét ízlés szerint változtatni lehet attól függően, melyiket szeretjük jobban. 3., Mielőtt betennénk a sütőbe a töltött kifliket, sajtot reszelünk a tetejükre. Sütőben 150 fokon addig sütjük, míg a sajt aranybarna nem lesz rajtuk (kb perc).

18 Töltött zsemle A zsemlék kalapját levágjuk, a belsejüket pedig kiszedjük úgy, hogy maradjon peremük. A kibelezett zsemléket tejben megforgatjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A sonkát apró darabokra vágjuk és beletesszük a zsemlékbe, majd mindegyik zsemle tetejére ütünk egy tojást a képen látható módon. Ezután a tepsit a sütőbe tesszük és közepes hőfokon (kb. 150 fok) sütjük a zsemléket percig. Amíg a zsemlék sülnek sajtot reszelünk és 15 perc után megszórjuk vele a zsemléket. Ekkor a tepsit visszatesszük a sütőbe és addig sütjük a zsemléket, amíg a sajt rá nem olvad a tetejükre. (Ha a kicsit korábban vesszük ki, akkor a tojás lágy marad, ha tovább bent hagyjuk a sütőben, akkor a tojások teljesen megfőnek.)

19 Leveles tésztába tekert virsli A leveles tésztát kicsit elnyújtjuk, majd annyi részre vágjuk fel, ahány virslit be szeretnénk tekerni. Olyan darab virslit simán be lehet tekerni egy csomag leveles tésztával. A betekert virsliket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és a leveles tésztát megkenjük a tojással. Ha ez kész, akkor a virslik mehetnek is a sütőbe. Közepes hőfokon (kb fok) addig sütjük amíg a tészta teteje aranybarna nem lesz (kb. 20 perc). Tipp: Frissen elkészített salátával tálalhatjuk.

20 Almás sonkás meleg szendvics A kenyér szeleteket megkenjük vajjal és egy tepsire helyezzük. Az almákat meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. A sajtot szintén szeleteljük. A kenyér szeletekre először sonkát rakunk, majd jöhetnek az alma szeletek és végül a sajt. Sütőben közepes hőfokon percig sütjük, amíg a sajt teljesen meg nem olvad a tetején.

21 Levesek Sajtleves

22 Sajtleves Elkészítés: A lisztből és a vajból rántást készítünk, majd felengedjük 1 liter vízzel. Ezután hozzáadjuk a 2 húsleveskockát, a fűszereket, majd az előzőleg lereszelt sajtot. A tojássárgáját és a tejfölt összekeverjük, majd felöntjük a tejjel. Ehhez hozzáadunk pár kanál levest, majd az egészet a maradék leveshez öntjük. Végül az egészet felforraljuk. Tipp: A sajt mennyiségét nyugodtan növelhetjük, sőt még finomabb lesz a leves, ha krémsajtot is adunk hozzá.

23 Sütemények Szezámmagos töltött háromszög Tepsis Raffaello Legcsokisabb brownie Almás pite pudingos töltelékkel

24 Szezámmagos töltött háromszög 1., A tésztához szükséges hozzávalókat összegyúrjuk, majd hagyjuk kelni. A töltelékhez szükséges hozzávalókat összekeverjük és egy egységes masszát hozunk létre. 2., Ha a tészta megkelt, akkor 4 részre vágjuk, majd az egyik részt téglalap alakúra nyújtjuk. Erre kb. 3 evőkanállal rakunk a töltelékből és teljesen elkenjük a tésztán. Ezután feltekerjük és háromszögekre vágjuk. Ez annyit jelent, hogy előbb jobbra vágjuk, majd balra. Mind a négy darab tésztát így készítjük el. 3., Ezután sütőpapírra rakjuk a háromszögeket arra ügyelve, hogy ne kerüljenek túl közel egymáshoz. A tetejüket megkenjük tojással majd megszórjuk szezámmaggal vagy reszelt sajttal. Ezután mehet a tepsibe fokon addig sütjük amíg a teteje aranybarna nem lesz.

25 Tepsis Raffaello 2., A tojássárgáját a fele cukorral és a pudingporral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet is. A könnyebbség kedvéért mikróban főzzük, úgy, hogy kb. 3 percenként kivesszük és megkeverjük a masszát. Ha elég sűrű lett, akkor hideg helyen hagyjuk kihűlni. Eközben a margarint először magában, majd a többi cukorral keverjük habosra. A kihűlt pudingot kanalanként beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük. 1., A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal hogy ne törjük a habba forgatjuk. Megvizezett habkártyával vagy késsel kenegetve kivajazott, kilisztezett nagy tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (légkeveréses sütőben kb. 160 fok) kb. 20 percig sütjük. A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük és mogyoróval díszíthetjük, úgy hogy a szemek a szeletek közepére kerüljenek majd, amikor felvágjuk. Hűtőszekrényben kicsit dermedni hagyjuk.

26 Legcsokisabb brownie A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Felolvasztjuk az étcsokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a darabolt diót. Tipp: A darált diót nyugodtan lehet helyettesíteni mandulával vagy kókuszreszelékkel, attól függően, hogy mi van otthon. Ez a mennyiség egy kisebb tepsihez elég /legalábbis ha magasra szeretnénk/. Kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ennél a sütinél az a lényeg, hogy még tapadjon a fogpiszkálóhoz! Hűlés közben kicsit úgyis szilárdul.

27 Almás pite pudingos töltelékkel A töltelékkel kezdjük, hogy legyen ideje hűlni. Az almaléből a cukorral és a pudingporral krémet főzünk, teszünk bele fahéjat ízlés szerint, majd belekeverjük a lereszelt almát. Félretesszük hűlni. A lisztet a sütőporral, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt (akkor jó, ha nem ragad a kezünkre, szépen összeáll a tészta). Jól összedolgozzuk, két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyiket. A kikent tepsibe belefektetjük úgy, hogy a szélei magasan felérjenek, így a töltelék nem fog kifolyni. Rákenjük az almás masszát, majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráterítjük. Megszurkáljuk a tetejét, megkenjük felvert tojással, majd előmelegített sütőben fokon kb. 60 percig sütjük. Tipp: Meggyel, meggylével ugyanígy elkészíthető.

Menüjavaslatok. Vacsorára

Menüjavaslatok. Vacsorára Menüjavaslatok Vacsorára Főtt tojás Főtt tojás 4 db tojás 1000 g friss spenót 300 ml 10%-os tejszín 60 g liszt 30 ml napraforgó olaj 4 gerezd fokhagyma 5 g petrezselyemzöld 2 g őrölt bors 1 l víz 1 db

Részletesebben

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése:

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése: Bambi bölcsőde Brokkolis sajtkrém Hozzávalók: 25 dkg brokkoli (mirelit vagy friss) 15 dkg reszelt trappista sajt 1 dl forralt tej őrölt szerecsendió, esetleg fokhagyma Elkészítése: A brokkolit megpároljuk,

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

TÖKÖS ÉTELRECEPTEK. Igal Városért Egyesület gyűjteménye

TÖKÖS ÉTELRECEPTEK. Igal Városért Egyesület gyűjteménye TÖKÖS ÉTELRECEPTEK Igal Városért Egyesület gyűjteménye 2014 Tökös- mákos muffin: 20 dkg liszt, 22 dkg cukor, 0,5 tk sütőpor, 0,5 tk szódabikarbóna, 0,5 tk só, 0,5 tk őrölt fahéj, 2 tojás, 2 étolaj, 1 db

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Chilis bab (3 adag) 1 ek olívaolaj 150g vöröshagyma 400g darált pulykacomb

Részletesebben

Győri, répcementi és sokorói receptek gyűjteménye. Káposztaleves

Győri, répcementi és sokorói receptek gyűjteménye. Káposztaleves Győri, répcementi és sokorói receptek gyűjteménye Káposztaleves 1 füstölt csülök, vagy 30 dkg főzőkolbász ½ kg savanyú káposzta 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olaj 1 evőkanál liszt pirospaprika

Részletesebben

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma,

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, Rakott padlizsán - Mussaka 4 padlizsán, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál aprított petrezselyem, 1/2 dl olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, bors, 2 evőkanál

Részletesebben

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim Merena Mónika Kedvenc sütemény receptjeim Gyors meggyes joghurtos sütemény 4 tojás, 1 pohár gyümölcsjoghurt, 1 joghurtos pohár olaj, 2 joghurtos pohár kristálycukor, 3 joghurtos pohár finomliszt, 1 csomag

Részletesebben

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli Nutellás kenyér tejjel Szalámis kenyér Péksütemény kakaóval Lekváros kenyér Pirítós kenyér teával Ebéd Palóc gulyás Szilvás gombóc Tejleves tésztával Sült csirkecomb

Részletesebben

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt.

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt. RECEPTEK Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban Összetevõk 4 db csirkemell 4 szelet Ahidai sonka 8 szelet sajt 5 dkg vaj 2 ek liszt 3 dl tej só bors 10 dkg reszelt sajt 1-1,5 dl tejszín Elkészítés A csirkemell

Részletesebben

Böjti receptek. Gombás zöldbabragu: (Elkészítési idő: 60 perc) Köles juhsajtos zöldbabbal: (Elkészítési idő: 70 perc)

Böjti receptek. Gombás zöldbabragu: (Elkészítési idő: 60 perc) Köles juhsajtos zöldbabbal: (Elkészítési idő: 70 perc) Böjti receptek Gombás zöldbabragu: (Elkészítési idő: 60 perc) 25 dkg zöldbab 1dl olaj 15 dkg gomba 1 gerezd fokhagyma 5dkg paradicsompüré 1 mokkáskanál só késhegynyi erősen csípős pirospaprika A megtisztított,

Részletesebben

1500 Kcal ás mintaétrend

1500 Kcal ás mintaétrend 1500 Kcal ás mintaétrend 1. R: 2dl tej 1,5%-os 1db zsemle margarin 10g (light: 35% zsírtartalmú, vagy még alacsonyabb) csirkemell felvágott 1 vékony szelet paradicsom, paprika, vagy más az idénynek megfelelő

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Borsófőzelék főtt tojással (4 adag) 600g mirelit zöldborsó 1ek olívaolaj

Részletesebben

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett.

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Az alábbi receptjeinknek megvan a saját történetük Leves Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Csirkegulyás - ½ csirkemell-filé - 1 kisfej

Részletesebben

Emese süteménypor. Meggyes pite: Almás pite: 1 csg Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávés kanál szódabikarbóna

Emese süteménypor. Meggyes pite: Almás pite: 1 csg Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávés kanál szódabikarbóna Emese süteménypor Meggyes pite: Almás pite: 1 csg Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávés kanál szódabikarbóna Az alapanyagokból tésztát gyúrunk, kettéosztjuk. Ki

Részletesebben

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV ...... HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV 2 www.electrolux.com AUTOMATIKUS PROGRAMOK Program száma Program neve 1 MARHA HÁTSZÍN 2 SERTÉS ROSTON 3 CSIRKE EGÉSZBEN 4 PIZZA 5 MUFFIN 6 QUICHE LORRAINE 7 FEHÉR KENYÉR 8 BURGONYAFELFÚJT

Részletesebben

Képes szakácskönyv erdélyi ételekből

Képes szakácskönyv erdélyi ételekből Képes szakácskönyv erdélyi ételekből Képes szakácskönyv erdélyi ételekből Készítette: Szabó Mária 2012. Tartalomjegyzék Erdélyi rakott káposzta... 4 Erdélyi borsos tokány... 6 Juhtúrós puliszka /Mamaliga/...

Részletesebben

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta Boróka konyhája Saláták... 1 Citromfüves aromás vitaminos saláta... 1 Kapros cukkíni saláta... 1 Joghurtos, zelleres, kapros káposzta saláta... 2 Bazsalikomos tofu saláta... 2 Áfonyasaláta... 3 Tárkonyos

Részletesebben

Gomba- és salátavariációk. a ajánlásával

Gomba- és salátavariációk. a ajánlásával Gomba- és salátavariációk a ajánlásával Garnélás gombasaláta 1000 g Bio-Fungi 500 g tisztított garnélarák 1 db közepes méretű ananász 1 csokor koriander 2-3 db citrom leve 2-3 gerezd fokhagyma olívaolaj,

Részletesebben

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre.

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre. AamsddmFrafa Mama minden évben készített ilyen mézeskalácsot, több száz darabot, tojásfehérjébe kevert porcukorral kicirkalmazva, mákkal, kókusszal, több színű cukorgyönggyel díszítve. (...) A lényeg viszont

Részletesebben

Nagyi Szakácskönyve. A gyermekkor ízei

Nagyi Szakácskönyve. A gyermekkor ízei Nagyi Szakácskönyve A gyermekkor ízei Nagyi Szakácskönyve Z-dsgn Ez a könyv kizárólag referencia kiadványként szolgál, és üzleti célból semmilyen formában nem terjeszthető, nem nyomtatható! Receptek:

Részletesebben

Curry Grillkolbász 210 g (tekert):

Curry Grillkolbász 210 g (tekert): Curry Grillkolbász 210 g (tekert): India csodás íz világát rejti a termék. A curry, mint fűszerkeverék alap-íz Indiában. Összetevői: gyömbér, római kömény, koriander, sáfrány, fahéj. Tájegységenként az

Részletesebben

páclé (bármely Alap-páclé

páclé (bármely Alap-páclé A vadak pácolása A vadak húsa sötét, mert elejtés után nem tudnak kivérezni. A vadak húsa száraz, rostos, ezért előkészítése is több munkát és különleges gondosságot igényel. Ezért e húsoknál pácolást

Részletesebben

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk.

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk. RECEPTEK Veganz Pink Smoothie Hozzávalók: 2 db érett biobanán 3 dl Veganz bio rizsital 2 ek. Veganz Smoothie bioalappor zöldborsófehérjével és gojibogyóval Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat,

Részletesebben

Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom

Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom A burgonyát, vöröshagymát, zöldpaprikát karikára vágjuk,

Részletesebben

R e c e p t o l d a l. h u Húsvéti recept ajánló

R e c e p t o l d a l. h u Húsvéti recept ajánló Receptoldal.hu Húsvéti recept ajánló Baconnal és Cheddarral töltött tojás - 12 tojás - 1/2 csésze majonéz - 4 szelet bacon - 2 evőkanál finomra reszelt cheddar sajt - 1 evőkanál mustár - só,bors A tojásokat

Részletesebben

CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK

CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK SERTÉS COMB SZALONNÁVAL TŰZDELVE, HÉJÁBAN SÜLT BURGONYÁVAL ÉS ALMÁS MAZSOLÁS SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL Elkészítéshez szükséges idő: 2 óra 1-1,5kg sertés lapocka 0,50kg

Részletesebben

Előszó. Jó főzést mindenkinek! Móni és Márió

Előszó. Jó főzést mindenkinek! Móni és Márió Előszó Éveken át jártuk a világot, gyűjtöttük az információkat, hogy egyre mélyebbre merülhessünk az egészséges táplálkozás rejtelmeibe. Magyarországra hazatérve időnként azt tapasztaltuk, hogy az egészséges

Részletesebben

Magyarország étele 2018.

Magyarország étele 2018. Magyarország étele 2018. Belfegor: Makói hagymás velővel töltött, paprikásmártásos szűzlabda, hajdina ropogóssal 1. lépés Velőtöltelék elkészítése A makói vöröshagymát finomra vágjuk, kevés zsiradékon

Részletesebben

III. Hagyományos házi sütemények

III. Hagyományos házi sütemények III. Hagyományos házi sütemények Epres habos süti A sütőt előmelegítjük 170 Cra. Elkészítési idő: 1 óra Mennyiség: 24 szelet Nehézségi fok: könnyű Tésztához: 8 tojás 8 ek cukor 8 ek liszt 1/2 cs. sütőpor

Részletesebben

1. Román krémes Mikádó (kőszikla) torta I Mikádó (kőszikla) torta II Kókusztetős ananászkocka... 5

1. Román krémes Mikádó (kőszikla) torta I Mikádó (kőszikla) torta II Kókusztetős ananászkocka... 5 1 Tartalomjegyzék: 1. Román krémes... 2 2. Mikádó (kőszikla) torta I.... 3 3. Mikádó (kőszikla) torta II.... 4 4. Kókusztetős ananászkocka... 5 5. Tejfölös csodasüti... 6 6. Gesztenyebomba... 7 2 1. Román

Részletesebben

Diétás ételek könyve

Diétás ételek könyve Diétás ételek könyve www.leakiloval.hu Oldal 1 Kedves Olvasóm! Ezt a könyvet azért készítettem el Neked, mert a fogyókúra során a legnagyobb probléma az, hogy mit is főzz, ami nem hizlal. Ebben a könyvben

Részletesebben

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák I70 Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák ÍZÔRZÔK Hozzávalók: másfél kg tisztított amur 10 dkg füstölt kenyérszalonna 10 dkg fôtt császárszalonna szeletben 2 nagyobb,

Részletesebben

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Idei karácsonyi ínycsiklandozó menünket Bede Róbert mesterszakács készítette el. A hozzávalókat megtaláljátok áruházunkban és aktuális gasztronómiai katalógusunkban:

Részletesebben

2015 RECEPTFÜZET 1. Írta Orosz Mihály

2015 RECEPTFÜZET 1. Írta Orosz Mihály 2015 RECEPTFÜZET 1 Írta Orosz Mihály Medvehagymás fűszervaj» 15 dkg vaj» 15-17 szál medvehagyma és bors» chili pehely» 1 gerezd fokhagyma» 2 ek. Aprított petrezselyemzöld A medvehagymát felaprítom, s hozzákeverem

Részletesebben

Mazsolás libanyak. Márton-napi napi lúd

Mazsolás libanyak. Márton-napi napi lúd Magyaros libamáj 50 dkg libamáj 15 dkg libazsír 6 dkg liszt 2 fej vöröshagyma 4 cső zöldpaprika 3 darab paradicsom 15 dkg csípős kolbász 4 kisebb szelet szalonna (bőrös) A felaprított hagymát dinszteljük

Részletesebben

SÉFKÉnt. abban, hogy a. burgonyapüré. íze. a legfontosabb... viszont a sokoldalú felhasználásra is szükség van

SÉFKÉnt. abban, hogy a. burgonyapüré. íze. a legfontosabb... viszont a sokoldalú felhasználásra is szükség van SÉFKÉnt egyetértünk abban, hogy a burgonyapüré íze a legfontosabb... viszont a sokoldalú felhasználásra is szükség van nagyszerű íz és nagyfokú hatékonyság 65 adag* *1 adag: 30 g pehely = 215 g kész burgonyapüré

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

Receptek: 1. hét. Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell. 125g barna rizs (1 zacskó) 150g vöröshagyma. 150g csiperkegomba.

Receptek: 1. hét. Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell. 125g barna rizs (1 zacskó) 150g vöröshagyma. 150g csiperkegomba. Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó) 150g vöröshagyma 150g csiperkegomba 150g sárgarépa 150g zöldborsó (fagyasztott) 1 ek olívaolaj 1 adag: 327 kcal, 29,1g fehérje, 6,3g

Részletesebben

2. A minőség mindenek felett

2. A minőség mindenek felett Minden családban nagy fejtörést okoz az ünnepi menü. A főzés és az előkészítés meghitt hangulata csak a reklámokban köszön vissza, a valóságban a háziasszonyok sokszor túlvásárolják magukat, nem hagynak

Részletesebben

F INOM FOGÁSOK MARADÉKOKBÓL. szakácskönyv

F INOM FOGÁSOK MARADÉKOKBÓL. szakácskönyv F INOM FOGÁSOK MARADÉKOKBÓL szakácskönyv Tényleg ennyi pénzt szánunk a kukába? Az Európai Unióban évente 89 millió tonna étel és élelmiszer végzi a szemetesben. A naponta közel 10 000 kamionnyi mennyiség

Részletesebben

Burgonyalepény. pizza módra - sajttal !"#$%&'#()*"+$,-)./)01

Burgonyalepény. pizza módra - sajttal !#$%&'#()*+$,-)./)01 Burgonyalepény pizza módra - sajttal burgonyalepény db 10 paradicsom konzerv kg 0,15 fehér hagyma kg 0,1 fokhagyma kg 0,04 oregano kg 0,01 sajt kg 0,2 vaj kg 0,05 olívaolaj l 0,04 márványsajt kg 0,1 só,

Részletesebben

Receptkönyv DEÁK 2011/2012

Receptkönyv DEÁK 2011/2012 Receptkönyv DEÁK 2011/2012 E l ő s z ó A Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola 2012. június 12-én Egészségnapot tartott. Ennek keretében minden osztály bemutatta az általa

Részletesebben

Krumplis pogácsa. Készítette: Bognár Edit

Krumplis pogácsa. Készítette: Bognár Edit Krumplis pogácsa Készítette: Bognár Edit 25 dkg burgonya 25 dkg finomliszt 25 dkg margarin+ fél kanál zsír 3 dkg élesztő 2 db tojássárgája 1 csapott evőkanál só 1 dl tejföl Ezt a receptet még a nagymamámtól

Részletesebben

Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen

Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen Reggeli: Sárgarépás tojáskrém kenyérrel Elkészítési leírás: A tojás(oka)t keményre főzzük, majd alaposan kihűtjük. Ezután majonézzel, ízlés szerint mustárral,

Részletesebben

Hozzávalók: 0,5kg rizs víz só pirospaprika bors éteízesítő zöldborsó

Hozzávalók: 0,5kg rizs víz só pirospaprika bors éteízesítő zöldborsó Krumplipüré 1 kg krumpli, hámozva, kockára vágva víz a krumpli megfőzéséhez ízlés szerint 3 dkg vaj 2 deci tejföl 1 egész tojás A krumplit fazékba tesszük, és leöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.

Részletesebben

Mini Torta Gyűjtemény

Mini Torta Gyűjtemény Mini Torta Gyűjtemény Összegyűjtőtte: Szűcs Szilvia Mindenki életében vannak jeles napok mint például a születésnapok, keresztelők, évfordulók, esküvők, amikor az ünnepi asztalra az étkezés lezárásaként

Részletesebben

A nyúlhús egészséges és finom! Ön kóstolta már? Próbálja ki grillezve is! TERMÉKTANÁCS

A nyúlhús egészséges és finom! Ön kóstolta már? Próbálja ki grillezve is! TERMÉKTANÁCS A nyúlhús egészséges és finom! Ön kóstolta már? Próbálja ki grillezve is! TERMÉKTANÁCS Kedves Fogyasztó! A magyar lakosság egy fôre jutó nyúlhúsfogyasztása messze elmarad a nagy konyhakultúrájú országokétól.

Részletesebben

V. Aprósütemények. Barackmag. http://www.suticakeshop.hu/ Előkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 Cra

V. Aprósütemények. Barackmag. http://www.suticakeshop.hu/ Előkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 Cra V. Aprósütemények Barackmag A sütőt előmelegítjük 180 Cra A barackmag formákat kikenjük vajjal. Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Mennyiség: 24 db Nehézségi fok: közepesen nehéz Tésztához: 25 dkg liszt 25

Részletesebben

Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól

Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól A meggy finom magában, nyersen is, de aki nem szereti savanyúságát, még megszeretheti piskótában, süteményben, vagy befõttben. Szörpöt és más italt

Részletesebben

2016/06/09 07:52 1/18 Recept

2016/06/09 07:52 1/18 Recept 2016/06/09 07:52 1/18 Recept < Főoldal Recept Főétel Vegyes maradék 50 dkg babcsíra 15 dkg hús (disznó, marha, csirke) 1 teáskanál (finoman) paradicsompüré hagyma fokhagyma olívaolaj teáskanál méz 2 evőkanál

Részletesebben

Krumpli laska Tõzsér Imréné receptje

Krumpli laska Tõzsér Imréné receptje Kazári Laska Feszt Minden év május Krumpli laska Tõzsér Imréné receptje 1 kg fõtt krumpli 60 dkg liszt só A krumplit megfõzzük, krumplinyomón átnyomjuk, majd gyúrótáblára hagyjuk hûlni. Összegyúrjuk a

Részletesebben

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia Gourmet_Box_dobozmatrica_100x247.indd 1 26/11/14 15:40 L KC A 521 C P E R ÉSZ 12 T T K A AL sütőtökpürér e tálalva, sü lt céklával irkemelltlve, s c i s a y n Ta kel tö zöldfűszerek ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:

Részletesebben

Karácsonyi ételek gombákkal a

Karácsonyi ételek gombákkal a Karácsonyi ételek gombákkal a ajánlásával Aszalt szilvás pulykamell vörösboros gombaszószban 500 g Bio-Fungi szeletelt csiperkegomba 800-1000 g pulykamell 300 g aszalt szilva vörösbor olaj, só, bors A

Részletesebben

Receptötletek. a friss és sütésre kész tésztákhoz. Egyszerű, gyorsan elkészíthető recptek! Nr. 6

Receptötletek. a friss és sütésre kész tésztákhoz. Egyszerű, gyorsan elkészíthető recptek! Nr. 6 Receptötletek a friss és sütésre kész tésztákhoz Egyszerű, gyorsan elkészíthető recptek! Nr. 6 Friss tészták Tante Fannytól A valaha legjobb, ahogy ma is szeretjük. Frissen sütjük, és sajnos, mindig rögtön

Részletesebben

Csirkepaprikás tésztával

Csirkepaprikás tésztával Csirkepaprikás tésztával - 30-40 dkg csirkemell filé, - Knorr csirkepaprikás alap, - főzőtejszín, - víz, - étolaj, - 250 g Gyermelyi copfocska tészta A húst felkockázzuk, és szárazra csepegtetjük. A 2,8

Részletesebben

A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv Paradicsomos receptek. A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv. Klemi 202. 1

A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv Paradicsomos receptek. A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv. Klemi 202. 1 A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv Klemi 202. 1 Tartalomjegyzék...1 Levesek...6 Fűszeres hideg paradicsomleves...6 Fűszeres paradicsomleves...6 Habart paradicsomleves...6 Hideg tejszínes paradicsomleves...6

Részletesebben

Recept ajánlataink Aszalt szilvás rétes Böjtös zsidó rétes Burgonyás túrós rétes Debreceni gesztenyés béles

Recept ajánlataink Aszalt szilvás rétes Böjtös zsidó rétes Burgonyás túrós rétes Debreceni gesztenyés béles Aszalt szilvás rétes Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 15 dkg zabpehely, 20 dkg aszalt szilva, 3 dl rostos szilvalé, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 4 evőkanál olaj, ízlés szerint méz (ne legyen nagyon édes),

Részletesebben

Receptek Kázsmárkról. Receptek Kázsmárkról 1

Receptek Kázsmárkról. Receptek Kázsmárkról 1 Receptek Kázsmárkról Receptek Kázsmárkról 1 Bevezető Mikor 2013 őszén elkezdtünk összejárni az asszonykörbe, arról beszélgettünk, hogy mi az a dolog Kázsmárkon, ami minden asszonyt érdekel, amihez mindenki

Részletesebben

Sajtos csirkesaláta Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé 25 dkg paradicsom 10 dkg jégsaláta 5 dkg sajt sült csirke fűszerkeverék

Sajtos csirkesaláta Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé 25 dkg paradicsom 10 dkg jégsaláta 5 dkg sajt sült csirke fűszerkeverék 30-90 napos szétválasztó diéta A kúra alapvetően négy napos periódusokra osztott, aszerint, hogy milyen tápanyagot fogyaszthatunk az egyes napokon. Étkezésünket fehérje, keményítő, szénhidrát és gyümölcsnapok

Részletesebben

FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd!

FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd! 1/17 FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd! Mosd meg! A kész ételre reszeld rá! Édességekben is kipróbálhatod! 2/17 Hozzávalók: Szarvasgombás fűszervaj 1 cs

Részletesebben

DPG Recepttár 293. Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták

DPG Recepttár 293. Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták DPG Recepttár 293. Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták Tartalomjegyzék DPG Recepttár 293... 1 Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták... 1 Tartalomjegyzék... 2 Máglyarakás receptek... 3 Máglyarakás

Részletesebben

Receptkönyv Gőzölős sütő

Receptkönyv Gőzölős sütő HU Receptkönyv Gőzölős sütő 2 www.aeg.com 1. AUTOMATIKUS PROGRAMOK 1.1 Zöldségek, hagyományos Főzőedény: Bármilyen főzőedényt választhat, amely legalább 100 C-ig hőálló. 400 g karfiol 200 g sárgarépa 200

Részletesebben

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Az egészséges táplálkozás nem jelent éhezést! És azt sem jelenti, hogy le kell mondania a hagyományos ételekről és édességekről.

Részletesebben

Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez

Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez Az élet édesen teljes Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez Az élet édesen teljes Gyümölcsös és ízletes? Mi sem egyszerűbb! A Koronás Befőzőcukorral készült lekvárok elkészítése gyors és egyszerű.

Részletesebben

Húsvéti sonkás muffin. Hozzávalók 12 főre

Húsvéti sonkás muffin. Hozzávalók 12 főre Húsvéti sonkás muffin Hozzávalók 12 főre Búza finomliszt 200g Teljes kiőrlésű liszt 100g Füstölt főtt sonka 200g Burgonya 150g Olaj 1 evőkanál Tojás 1 db Póréhagyma 60g Zöldpaprika 60g Élesztő 1 csomag

Részletesebben

Receptgyűjtemény. Receptet küldte: Kozma Ferenc

Receptgyűjtemény. Receptet küldte: Kozma Ferenc Receptgyűjtemény Hozzávalók: Egész csirkecomb Chilis Show Tűzköpő vagy egyéb Chilifarmos csípős szósz ketchup Worcestershire szósz bors cukor igény szerint fokhagyma, bazsalikom, majoránna, kakukkfű olívaolaj

Részletesebben

TÖKÖS ÉTELRECEPTEK Együtt Igal Városért Egyesület gyűjteménye. [Ide írhat]

TÖKÖS ÉTELRECEPTEK Együtt Igal Városért Egyesület gyűjteménye. [Ide írhat] TÖKÖS ÉTELRECEPTEK Együtt Igal Városért Egyesület gyűjteménye 2017. [Ide írhat] Tökös- mákos muffin: TÖKÖS ÉTELRECEPTEK 20 dkg liszt, 22 dkg cukor, 0,5 tk sütőpor, 0,5 tk szódabikarbóna, 0,5 tk só, 0,5

Részletesebben

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók: ½ sárgarépa, ¼ petrezselyemgyökér, ¼ zellergumó, 1 kisebb burgonya, 1.5 dkg zöldborsó, 1 kiskanál olaj, ¼ csokor petrezselyemzöld, 3 dl zöldséglé, só, bors. A zöldségeket,

Részletesebben

Old Millers Receptfüzet

Old Millers Receptfüzet Old Millers Receptfüzet Sütési tippek az Öreg Millertől: SMART MILLER A még ropogósabb héj eléréséhez ne csak a sütőt, hanem a sütőlemezt is melegítsük elő! Ha szabadon vetett kenyeret készítünk, használhatunk

Részletesebben

Közkedvelt ételek a közétkeztetés számára. Sócsökkentett megoldások

Közkedvelt ételek a közétkeztetés számára. Sócsökkentett megoldások Közkedvelt ételek a közétkeztetés számára Sócsökkentett megoldások 1 Paradicsomleves 2 Temesvári sertéstokány 3 Zöldborsó főzelék 4 Brokkolikrémleves levesgyönggyel 5 Spárgás raguleves 6 Zöldséges zellerkrémleves

Részletesebben

Muffin tészta. Tepertős pogi

Muffin tészta. Tepertős pogi OLD MILLERS LISZTKEVERÉK Piskótatekercs 6 tojás 120g Old Millers liszt 5g 15g kakaópor (ha kakaósra szeretnénk) A fehérjét felverjük, a sárgáját a ral elkeverjük. A habhoz hozzáadjuk a cukros sárgáját

Részletesebben

ANTIPASTI. Hazavinni & kipróbálni. Olasz előételek házilag. marche-restaurants.com

ANTIPASTI. Hazavinni & kipróbálni. Olasz előételek házilag. marche-restaurants.com ANTIPASTI Olasz előételek házilag Hazavinni & kipróbálni marche-restaurants.com (Töltött gomba) Funghi ripieni 200 g óriás csiperke, barna vagy fehér 10 g petrezselyemzöld 1 friss tojás 25 g zsemlemorzsa

Részletesebben

Kedves Olvasó! ZSIDEK LÁSZLÓ. gasztronómiai szakértô

Kedves Olvasó! ZSIDEK LÁSZLÓ. gasztronómiai szakértô Kedves Olvasó! Ugye Önnel is többször elôfordult már, hogy munka után szinte beesett a konyhába és gyorsan valami finomat kellett összedobni vacsorára a családnak?! Ehhez azonban elôször be kell vásárolni,

Részletesebben

Sajtos húsfalatok. Sült spárga. * Szezonális: Kiemelt napok a naptárban * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 30 perc.

Sajtos húsfalatok. Sült spárga. * Szezonális: Kiemelt napok a naptárban * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 30 perc. Sajtos húsfalatok - 20 dkg krémsajt (pl. tömlős Camping sajt), - 75 dkg csirkemell, 2 evőkanál olaj, - 1 evőkanál vaj, 2 dl húsleves (akár kockából is), - 2 gerezd fokhagyma, - 1 csokor vegyes zöldfűszer

Részletesebben

RECEPTFÜZET II. VII. BALATONFÖLDVÁRI TÉRZENE FESZTIVÁL 2012. JÚLIUS 4-7. A RENDEZVÉNY ALKALMÁVAL A TÉRSÉG ÍZEI BEMUTATÁSAKÉNT ELKÉSZÍTETT ÉTELEK:

RECEPTFÜZET II. VII. BALATONFÖLDVÁRI TÉRZENE FESZTIVÁL 2012. JÚLIUS 4-7. A RENDEZVÉNY ALKALMÁVAL A TÉRSÉG ÍZEI BEMUTATÁSAKÉNT ELKÉSZÍTETT ÉTELEK: VII. BALATONFÖLDVÁRI TÉRZENE FESZTIVÁL 2012. JÚLIUS 4-7. A RENDEZVÉNY ALKALMÁVAL A TÉRSÉG ÍZEI BEMUTATÁSAKÉNT ELKÉSZÍTETT ÉTELEK: 1. BÁLVÁNYOSI BABGULYÁS FANTÁZIA 2. KőRÖSHEGYI BÖLLÉRMÁJ 3. SZÁRSZÓI LACIPECSENYE

Részletesebben

Ha kavicsot hajítasz az állóvízbe, máris körök indulnak a csobbanás közepéről...

Ha kavicsot hajítasz az állóvízbe, máris körök indulnak a csobbanás közepéről... 1 Ha kavicsot hajítasz az állóvízbe, máris körök indulnak a csobbanás közepéről... A projekt folyamán mi kaptuk feladatul a Kulturális tudatosság kompetencia fejlesztését. A gyakorlatok között őseink táplálkozásával,

Részletesebben

- Zsuzsi - - Ramóna -

- Zsuzsi - - Ramóna - Fahéjas-almás zabpehely szelet répával - Zsuzsi - 1 bögre (2,5 dl) zabpehely 3 ek méz vagy xilit 1 tk őrölt fahéj 1 rúd vanília pár csepp vaníliás aroma 1 db nagyobb alma 1 db nagyobb, vagy 2 kisebb sárgarépa

Részletesebben

1300 kcal minta étrend

1300 kcal minta étrend Reggeli Tízórai Ebéd Uzsonna Vacsora Összesen Étel 1 adag (4) Fehérjés zabkása 150g Uborka 150g Paprika 150g Paradicsom 1db (52g) Főt tojás 100g Főtt rizs (zsír és olaj nélkül) 100g Sült csirkemell 200g

Részletesebben

Fitness Lunch március 2015.

Fitness Lunch március 2015. S. Kovács Ádám, világbanok sportoló Fitness Lunch - 2015. március Az előző két hónap ha rendesen végig csináltad akkor kiváló alapokat nyújtott. Itt az idő, hogy komolyabban vegyük saját magunkat és bízzunk

Részletesebben

Nagy Margit - 301 recept Printed: 2009.05.02. A Diabetes újság Konyhasarok rovatának különkiadása. Nagy Margit - 301 recept 1

Nagy Margit - 301 recept Printed: 2009.05.02. A Diabetes újság Konyhasarok rovatának különkiadása. Nagy Margit - 301 recept 1 A Diabetes újság Konyhasarok rovatának különkiadása Nagy Margit - 301 recept 1 1.) BROKKOLIKRÉMLEVES 60 dkg brokkoli 3 dkg margarin 5 dkg vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 dl tej 1 dl tejszín 8 dl víz Brokkolit

Részletesebben

Csőben sült kelbimbó csirkemellel

Csőben sült kelbimbó csirkemellel Csőben sült krumpli zöldborsóval és sonkával 80 dkg krumpli 15 dkg borsó 2 fej hagyma 3 kanál vaj 2 kanál liszt 2 dl tejszín 2,5 dl húsleves /leveskockából/ 15 dkg sonka 5 dkg reszelt sajt só bors majoránna

Részletesebben

Spenóttal és gombával sült tojás

Spenóttal és gombával sült tojás Spenóttal és gombával sült tojás 300 g gomba, szeletelve 175 g spenót, megmosva 3 evőkanál száraz sherry ½ teáskanál őrölt szerecsendió 6 evőkanál zsíros tejszín 6 nagyobb méretű tojás 1 evőkanál finomra

Részletesebben

Előszó. Egy étel elfogyasztása sokkal többet jelent az éhség csillapításánál: ízeiben megismerhetjük egy térség kultúráját, népeinek szokásait.

Előszó. Egy étel elfogyasztása sokkal többet jelent az éhség csillapításánál: ízeiben megismerhetjük egy térség kultúráját, népeinek szokásait. Gemenci ízek Előszó Bizonyára sok olvasóban felmerül a kérdés, vajon mi köze lehet egy erdõgazdaságnak a gasztronómiához? Nagyon is sok, hiszen a vadászó-halászó életmódjuk során már õseink is rengeteg

Részletesebben

RECEPTVARAZS V e g e tó H cm u s é+ elek

RECEPTVARAZS V e g e tó H cm u s é+ elek RECEPTVARAZS V e g e tó H c m u s é + e le k Vkge+á H a nus e+elek Pro-Book Könyvkiadó Szöveg: Pro-Book Borító: Pro-Book 1. kiadás Pro-Book Könyvkiadó, 2008 ^ PRO,r BooK KÖNYVKIADÓ ISBN 978 963 9875 51

Részletesebben

Élj egészségtudatosan, készíts egészséges ételeket

Élj egészségtudatosan, készíts egészséges ételeket Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) 363-63-53 e-mail: down@downalapitvany.hu Élj egészségtudatosan, készíts egészséges ételeket Tanulj meg főzni egyszerűen,

Részletesebben

Készítették: Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium diákjai

Készítették: Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium diákjai Készítették: Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium diákjai Magyarországi spezialitások Kenyérlángos Iváncsik Natália Hozzávalók: A tésztához: 1 kg liszt 6 dl tej 2 evőkanál olaj

Részletesebben

NINCS ELŐMELEGÍTÉS, NINCS VÁRAKOZÁS... CSAK TÖKÉLETES SÜTÉS

NINCS ELŐMELEGÍTÉS, NINCS VÁRAKOZÁS... CSAK TÖKÉLETES SÜTÉS NINCS ELŐMELEGÍTÉS, NINCS VÁRAKOZÁS... CSAK TÖKÉLETES SÜTÉS Ma már nem is lehetne egyszerűbb a konyhában tökéletes eredményeket elérni, a Whirlpool új többfunkciós sütőjének köszönhetően, amely sokféle

Részletesebben

Makói haltöpörtyű. Hagymás pirítós

Makói haltöpörtyű. Hagymás pirítós Makói haltöpörtyű A filézett pontyot kockákra vágjuk, megsózzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, majd bő olajban kisütjük. Kimerjük, szűrőedénybe tesszük, lecsurgatjuk. Tálalás előtt enyhén borsozzuk,

Részletesebben

Egy falatnyi boldogság. Karácsonyi

Egy falatnyi boldogság. Karácsonyi Egy falatnyi boldogság Karácsonyi finomságok Non plus ultra - 20 dkg liszt - 5 dkg porcukor - vaníliáscukor - 20 dkg margarin - 2 tojás sárgája - 2 tojás fehérje - 12 dkg porcukor - 20 dkg baracklekvár

Részletesebben

Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal

Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal Hozzávalók Sorbet krém 6 dl homoktövis velő 1 dl homoktövis lekvár 0,6 dl prosorbet Karamell 6 ek. cukor 2 dl Homoktövis velő Ropogós

Részletesebben

Általános javaslatok, ötletek, étrend ötletek

Általános javaslatok, ötletek, étrend ötletek Tartalomjegyzék Általános javaslatok Étrend javaslatok Reggelire, vacsorára Levesek Főzelékek Egy tál ételek Húsételek Tészták Nasi helyett Zöldséges ételek Kenyérre valók Köretek Saláták Általános javaslatok,

Részletesebben

Általános javaslatok, ötletek, étrend ötletek

Általános javaslatok, ötletek, étrend ötletek Tartalomjegyzék Általános javaslatok Étrend javaslatok Reggelire, vacsorára Levesek Főzelékek Egy tál ételek Húsételek Tészták Nasi helyett Zöldséges ételek Kenyérre valók Köretek Saláták Általános javaslatok,

Részletesebben

Tartalomjegyzék Általános javaslatok Étrend javaslatok Reggelire, vacsorára Levesek Főzelékek Egy tál ételek Húsételek Tészták Nasi helyett Zöldséges ételek Kenyérre valók Köretek Saláták Általános javaslatok,

Részletesebben

Receptötletek. Friss gondolat. Finomat ad.

Receptötletek. Friss gondolat. Finomat ad. Receptötletek a friss, sütésre kész tésztákhoz. Friss gondolat. Finomat ad. Friss tészták - friss ötletekkel töltve! Friss és sokoldalú Minden évben elérkezik az idő, amikor újra megsüthetjük kedvenc karácsonyi

Részletesebben

Egyél céklát (akár) minden nap!

Egyél céklát (akár) minden nap! 1 Egyél céklát (akár) minden nap! A receptek alatt találtok egy rövid ismertetőt a cékla jótékony hatásairól: Almás céklasaláta 60 dkg cékla, 3-4 db kisebb alma, 1 vöröshagyma, 2 kanál citromlé, 1 evőkanálnyi

Részletesebben

Kreatív karácsonyi menük konyhatündéreknek

Kreatív karácsonyi menük konyhatündéreknek A recepteket írta: Ganter Klári hivatásos konyhatündér az otthoni főzés szakértője 9+1 Karácsonyi menü azoknak, akik szeretnek időt pénzt energiát spórolni, de nem engednek a kreativitásból 1 A karácsony

Részletesebben

Közzétette: (https://www.flagmagazin.hu)

Közzétette:  (https://www.flagmagazin.hu) 2010 december 07. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 A karácsony és az utána következő napok okot adnak a bulizásra. A jeges bólék a hangulatot

Részletesebben

KENÉZ HEKA ETELKA II. SAJÁT ÉTELRECEPT KÖNYVE

KENÉZ HEKA ETELKA II. SAJÁT ÉTELRECEPT KÖNYVE KENÉZ HEKA ETELKA II. SAJÁT ÉTELRECEPT KÖNYVE 1 KENÉZ HEKA ETELKA II. SAJÁT ÉTELRECEPT KÖNYVE Felelős kiadó: Kenéz Heka Etelka Nyomdai munkák: Norma Nyomdász Kft. Hódmezővásárhely ISBN: 963 460 228 2 2

Részletesebben

Derelyeformázó. Használati útmutató és receptek.

Derelyeformázó. Használati útmutató és receptek. Derelyeformázó hu Használati útmutató és receptek www.tchibo.hu/utmutatok Fontos tudnivalók Tisztítsa meg a formákat az első használat előtt és minden használat után meleg vízzel és kevés mosogatószerrel.

Részletesebben