The Secret of the Nautilus

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "The Secret of the Nautilus"

Átírás

1 The Secret of the Nautilus végigjátszás Készítette: Kertész Csaba Zoltán és Kertész Ádám A szokásos kalandjátékok hagyományait folytatja a Cryo, Verne: Nemo kapitányát idézı játéka. Irányítása elég könnyő, a tárgyak megtalálása viszont néha nem egyszerő. First Person azaz Elsı Személyő nézetbıl látod hısöd. A kezelésrıl pár szót: A képernyı tetején idınként egy ablakban megjelenik a szöveges információ. Ezt az Esc-el lapozhatod tovább, miként ugyanígy léphetsz át a bejátszásokon is. Van egy belsı menü is, ez a játék közben bármikor elıhívható, csak a képernyı aljában lévı palmtop-ot kell megnyitnod. A felépítése: Notebook (notesz) Vocal transcriptions (hang átírása) Book extracts (szöveg-kivonatok) Calculator (zsebszámológép) Sketch (vázlat) Programmer (programozó) Load/save a game (mentés,betöltés) Back (vissza)

2 Game options A palmtop mellett találod a hátizsákodat/backpack (ez egér jobb gombjával hívhatod elı). Ez az inventory. Ha megnyitod, láthatod a tárgyak helyét jelzı ablakokat s alattuk az ikonodat. Ha valamit fel akarsz magadra venni, vagy használni, akkor vedd ki a négyzetbıl és illeszd az ikonodra (pl.: kesztyőt, csizmát, etc.). Ha a kéz-ikon jelenik meg, akkor valamit tenned kell. Ha a kéz-ikon olyan mozdulatot tesz, mintha felvenne valamit, akkor ott tárgyat találtál. A haladást barna nyíl jelzi. Ha csak a zöldes kör-ikon látszik, semmit nem tehetsz. Forgáskor, le vagy felnézéskor viszont nyíllal van kombinálva, jelezve a forgás irányát. Az életed múlását a képernyı jobb oldalán megjelenı kémcsı jelzi.(csak akkor jelenik meg, ha olyasmit teszel, ami miatt veszítesz az életerıdbıl.) A játék során minden felvehetı tárgyat kiemelek. Plusz segítségként a fejezetek elıtt felsorolom, mely helyszínen, mit kell keresned, felvenned, esetleg elovasnod.) A játék egy rövid szöveges intróval, majd egy filmbejátszással indul. A helyszín, az Atlanti Óceán, az E255-ös szektor. Az indító menü:

3 Felépítése: New game/új játék Load/Continue/játékállás betöltése, visszatérés a játékba (A load/continue menü.) Game options-subtitles/finomítás sound volume/hang beállítás music volume/zene beállítás speed/sebesség credits/lista Movies/videóbejátszások Credits/ a stáblista Quit/kilépés (A végigjátszáshoz mellékelt képeket a játékból a CaptureEze Pro 7.0-s képlopó programmal készítettem.)

4 ELSİ SZINT (Búvárszoba: papírlap, cink golyó,fa doboz, kesztyő. Könyvtár: gyufa, könyv. Konyha: kukta fazék, notesz, osztriga kés. Étkezı: gyertyatartó.) 1.Decompression Chamber (Nyomáscsökkentı Szoba): (Az egyes helyszínek neveit tároláskor láthatod.) Az ajtótól balra húzd meg a láncot, ez nyitja az ajtót. Klikkelj az ajtón lévı kémlelı nyílásra, majd forgasd el a kereket. Beléphetsz. 2.Diving Gear Chamber (Búvárszoba): Nézz le, magad elé a földre. Az egyik papírlapot felveheted, olvasd el: we cannot stay aboard. (Ez a dokumentum bekerül a Book extract-ba). A jobb alsó sarkát felhajtva térhetsz vissza a játékba. Fordulj balra, a legalsó polc bal sarkánál találsz egy cink golyót/lead ball.vedd fel. Menj elıre, a másik ajtóhoz és fordulj jobbra. Vizsgáld meg az alsó polc bal sarkát. Itt is egy tárgy, egy fa doboz/wooden box. Mindkettıt helyezd el az inventoryban. Majd menj vissza az íróasztalhozu és nyisd ki a fiókot. Vedd ki belıle a kesztyőt/leather gloves. Menj az elektromos ajtó mellett szikrázó kapcsolóhoz. Vedd fel a kesztyőt (úgy, hogy az ikonodra helyezed), s tedd a megszakadt áramkörbe a golyót. Az elektromos ajtó így nyithatóvá vált. Menj az ajtóhoz, nyisd ki a forgatóval. Lépj be. 3. Comidor (Közlekedı Folyosó): A folyosón menj be az elsı ajtón.

5 4.Dining Room (Étkezı): Menj a függönyhöz. Aktiváld az elıtte lévı két kapcsolót, kinyílik az ablakot takaró zárszerkezet. Filmbejátszás, a tengert látod, egy közeledı és elhaladó tengeralattjárót Menj át a konyhába a fém ajtón. 5.Kitchen (Konyha): Vedd fel a tőzhelyrıl a kukta fazekat/pressure cooker. Majd a konyhaszekrény jobb oldali fiókját kihúzva, vedd ki a papírlapot/notes. A másik ajtón a folyosóra jutsz ki. Menj a végére. Lépj be a könyvtárba. 6.Library (Könyvtár): Menj a szemközt lévı fali-szellızıhöz és fordulj elıtte balra. Vizsgáld meg az asztali lámpát. Találsz elıtte egy doboz gyufát/matches. Vedd fel. Majd a könyvespolc elıtt nézd meg a könyvet. Nyisd fel: The first rule to respect Ezután menj ki a folyosóra és irány ismét a konyha. 7.Kitchen (Konyha): Menj hátra a mosogató melletti (ettıl jobbra) tőzhelyhez. Gyújtsd be: -papír/notes; -fa/wooden box; -gyufa/matches. (Itt javaslom, tárolj!)

6 Amikor ég, tedd rá a kuktát/pressure cooker. Kis idı múlva leveheted és tedd a csap alá, engedj bele vizet. Majd visza a tőzhelyre. Nyúlj a gızébe, ekkor el kezd vörösleni, majd hamarosan felrobban, szétvetve a mögötte lévı vitrint. Innen kiveheted az osztriga kést/oyster knife. (Innentıl kezdve a megoldás végégig múlik az életed! Ezt a jobb oldalon megjelenı kémcsıben fogyó zöld folyadék jelzi.) A feladatod: 1. kimenni a folyosóra, majd magad mögött becsukni a konyhai ajtót, 2. menj be a dolgozószobába, és menj a konyhába vezetı másik ajtóhoz, azt is csukd be. Ekkor elzártad a gáz útját, az életed nem fogy tovább. 8.Dining Room (Étkezı): Vedd fel az asztal mellıl a nagy gyertyatartót/candle Holder. Menj a könyvtárba. 9.Library (Könyvtár): Menj a szellızıhöz, a négy sarkán csavard ki a rögzítı csavarokat az osztriga bontó késsel, majd ha lejött a fedele, állítsd meg a ventillátor forgását a gyertyatartóval. tedd a gyertyatartót!) (A ventilátor nyitva, ide Mássz be a szellızıbe. Filmbejátszás. MÁSODIK SZINT (Hall/Balkon/Térkép szoba: öv, retesz (závár),fém rúd, jégcsákány, rajz. Fogaskerék szoba:fogaskerék, öv (szíj).

7 Motorház: biztosítékok, feszítıvas (pajszer). Hálóterem:üveg, 1 pár csizma. Elektomos folyosó: kábel. Múzeum: vetitı izzó.) 10.Lounge (Hall): Menj balra a balkonon és menj el a tıled balra esı szerkezet mellett, le a földszintre. Filmbejátszás. Lépj a kormánykerékhez. Itt egy puzzle-rejtvény vár rád. Ki kell raknod a Nemo N emblémát a bal oldalt lévı darabkák segítségével. (Nem nehéz.) a kirakásra váró embléma, mellette balra a darabokkal.) (Jobbra, Az egyes darabok beillesztésének helye (bár csak oda tudsz egy-egy darabot letenni, ahová való a beillesztett darabok jobbra és balra elforgathatók): - A bal felsıt a jobb felsı helyre tedd + forgatni is kell. - A 2. nagy győrőt a bal felsı helyre + forgatni. - A jobb alsó nagyot a bal felsı közepére + forgatni. - Az alsót a jobb szélrıl a bal alsó nagy helyre + forgatni. - Alulról a 3. sorban a bal szélsı nagyot a jobb felsı helyre + forgatni. - A jobb felsıt a jobb szélen középre + forgatni. - A bal oldali nagyot a középsı jobb helyre (forgatni nem kell). - A jobb oldali alsó nagyot balra-középre + forgatni. - A felsı nagyot jobbra alulra + forgatni.

8 - Az alsó kicsit jobbra, felülre + forgatni. - A következı alsó kicsit balra, a közép szélére + forgatni. - A bal alsót alul középre. - Az aranyszínőt középre, fent + forgatni. - A bal szélsıt a jobb szélre. - A felsıt, alul középre. - A következıt középre, fent. - Majd a sötétbarna kicsit, alul balra. Filmbejátszás. Menj el a kormány elıtt, és a balkon mellett fordulj jobbra. Menj elıre a 2. oszlop-ig, annak a tövében megtalálod az 1. számú Bolt/retesz-t. Ezután itt menj fel a csigalépcsın, a Térkép-szobába jutsz. (Ez egy félemeletnyi eltolt szint a hallban.) 11.Cartography Room (Térkép Szoba): Megtalálod a periszkóp irányító pultját, ami nyitható-zárható. Attól balra pedig egy vetítıgéped, de jelenleg még nem mőködik. (A hiányzó alkatrészt késıbb megtalálod.) Fordulj hátrafelé a térképek irányába és vedd fel a Rod/pálca-t. Menj vissza, le, a hallba. 12.Lounge (Hall): Menj át a földszinten a túloldali balkon mellé, ott találsz egy szekrényt (ez 1. oszlopnál), amit kinyitva, üvegeket látsz benne. Még ezekkel sem tudsz semmit tenni. Ha most felmész a balkonra, és körbe sétálsz, mindkét oldalon találsz 1-1 láncos-szerkezetet. Még nem mőködtethetı egyik sem. Közép tájt pedig egy biztosíték-szekrényt, de hiányzik belıle három biztosíték. (Ezeket is késıbb találod majd meg.) Menj le, a hall alsó szintjére, a kormánykerékhez. Emellett találsz balra egy csapóajtót a földön.

9 pálca helye.) (A csapóajtó, a A pálcával nyisd ki s és mássz le. 14.Gears Room (Fogaskerék Szoba): A gépterem azon részébe jutottál, ahol a fogaskerekek vannak. Mássz le a legalsó szintre. Vedd fel a Belt/ékszíj-at. Majd jobbra lépve a Gear/fogaskerék-t. (A fogaskerék.) Ezután menj fel az 1. szintre, és menj elıre. Fordulj balra, visszafelé. Tedd a helyére a reteszt (bolt). Majd menj a 2. szintre. Menj elıre, és balra tedd a helyére az ékszíjat (belt), egyet fordulnak a fogaskerekek, majd leállnak. Menj megint elıre, majd balra tedd a helyére a fogaskereket (gear). A fogaskerekek fordulnak néhányat. Ezután menj az alsó szintre és menj fel a lépcsın, be az ajtón. 15.Engine Room (Motorház): Ahogy belépsz, szembe forró gız ömlik két oldalról, elzárva a továbbhaladás útját. Nézz jobbra és balra. Mindkét oldalon látsz 3-3- kapcsolót. Ezekkel kell kikapcsolnod a gızt. A következıképpen: A jobb oldali három kapcsoló helyes állása (jobbról-balra) fel, fel, le; A bal oldali három kapcsoló helyes állása (jobbról-balra) le, le, fel. Ezután a gız beömlése eláll. Menj elıre.

10 Filmbejátszás. Jobbra találsz egy ládát, vedd ki belıle a Fuses/biztosítékok-at (3 db, fehér,kék és zöld színőek). (A biztosítékok.) Menj elıre, majd balra fordulva látsz egy akkumulátor szekrényt, innen hiányzik valamit (majd késıbb ). (Az akkumulátor.) Még menj elıre, majd jobbra a földrıl vedd fel a piros színő Claw/feszítıvas-at. (A feszítıvas) Ezt követıen menj ki a barna színő ajtón. 16.Dormitory (Hálóterem): Fordulj meg, és az ajtó jobb oldalán kapcsold fel a világítást.

11 Indulj elıre és vizsgáld meg a bal oldali második, alsó ágy végét. A matrac alatt találsz egy Bottle/üveg-et. Tovább haladva, a terem végében a jobba oldali szekrénysorban, a legutolsó szekrény aljában találsz egy pár csizmát/boots. Fordulj vissza, az ágysor elején, balra látsz egy csigalépcsıt. Elıtte azonban ki kell nyitnod fent a kivezetı ajtót. Lépj egyet elıre, és a baloldalon aktiváld a fali-kapcsolót. Kinyílik a csigalépcsı tetején lévı ajtó. Most vedd fel a csizmát (tedd az arcképedre) és menj fel. 17.Electrified Corridor (Elektromos Folyosó): Láthatod a padlózaton, hogy áram van benne (ezért kellett felvenned a csizmát). Menj ki a szemközti ajtón a hallba. 18.Lounge (Hall): Ahogy kiérsz, azonnal meglátod a falon a biztosíték-szekrényt, Tedd a helyükre a biztosítékokat. A helyes sorrend a már bent lévıkkel együtt, balról jobbra haladva - : sárga, vörös, kék, fehér, zöld. (A biztosíték-szekrény.) Ezután menj le a hall alsó szintjére és baloldalon, ahhoz a szekrényhez, amelyben az üvegek voltak. Tedd a szekrénybe a nálad lévı üveget. Így kinyílik a szekrény bal oldali ajtaja. A legalsó polcról a vödörbıl vedd kis az icepick/jégcsákány-t. Menj vissza az elektromos folyosóra.

12 19.Electrified Corridor (Elektromos Folyosó): Jobb oldalt a lejárat elıtt látsz a falon egy kapcsolót, azzal zárd be a lépcsı-lejáratot, hogy a szemközti ajtót elérd. Ezen keresztül a múzeum-terembe jutsz. 20.Museum (Múzeum): Menj elıre és keresd meg középütt a vetítıt, vedd ki belıl oldalt a fal alján a lightbulb/vetítıizzó-t. Menj újra az elektromos folyosóra. 22.Electrified Corridor (Elektromos Folyosó): Keresd meg oldalt, a fal alján a kiszakadt vezeték-köteget. (A kábel-köteg.) A jégcsákány segítségével vegyél magadhoz egy darab kábelt/cable. Majd nyisd ki a lépcsı-lejárót és menj le. Menj a hálón át a motorházba. 23.Engine Room (Motorház): A kábelt tedd az akkumulátorra.

13 (A kábel helye.) Most irány vissza a hallba. 24.Lounge (Hall): Menj fel a körlépcsın a térkép szobába. 25.Cartography Room (Térkép Szoba): Menj a vetítıgéphez és tedd bele az izzót. Ha most a vetítıvászonra nézel, meglátod a hajód helyzetét, éppen a sziklafal felé tart a szorosban. A vetítıgép elıtt egy láda van, annak a jobb hátsó, alsó sarkánál látsz egy papírtekercset. Vedd fel. A balkonon lévı szerkezetek rajza található rajta. A láncokat mutatja, a gömbök megfelelı helyzetével. (A rajzon a bal oldali a balkon bal oldalán lévı szerkezetet mutatja, a másik pedig a jobb oldalit.) Itt megtalálod a hiányzó fogaskerék-elemet, a bolt/retesz-t. retesz v. závár) (A 2. számú Menj vissza a fogaskerék terembe.

14 26.Gear Room (Fogaskerék Szoba): Tedd a 2. számú reteszt az 1. szinten a helyére (fogaskerék-tengely végére). Majd menj le a legalsó szintre és húzd meg a kart. (A meghúzandó kar) A fogaskerekek forogni kezdenek. Vissza a hallba. 27.Lounge (Hall): Menj elıször a bal oldali szerkezethez és állítsd be a súlyokat a rajz szerint (rajz a 25. pontban, fent). Majd menj át a hall túloldalára és a másikon is ugyanúgy, ahogy a rajz mutatja. Ekkor egy filmbejátszást látsz (a Nautilus megy a víz alatt). Menj fel a térkép szobába. 28.Cartography Room (Térkép Szoba): Mielıtt bármit is tennél, tárolj! Menj a periszkóp kezelıdobozához és nyisd fel. Egy újabb filmbejátszásban látsz egy másik tengeralattjárót. A bejátszást követıen el kezd az idıd telni megjelenik egy óraszerkezet a képernyı jobb alsó sarkában. Menj le a kormánykerékhez.

15 29-Lounge (Hall): Lépj a kormányhoz. Nézd meg az inventory-ban a PDA kalkulátort, ott megtalálod a tájolási kódokat, melyek az Azimuth beállításához szükségesek, hogy kijuss a szikla-csatornából. (Az aktiváló gomb.) (Az Azimuth két beállítója.) Elıször a bal oldali tájolót állítsd 120 -os állásba, majd a jobb oldalit 0 -os állásba. Majd aktiváld a bal felsı gombot. Ekkor egy filmbejátszásban látod, hogyan navigál a Nautilus a sziklahasadékban. Újabb tájolás következik. A baloldalon állíts 180 -ot, a jobb oldalon 60 -ot. Újabb filmbejátszás (ismét a sziklahasadékban haladást látod). A harmadik tájolás: a bal-oldalon 0 a jobb oldalon 240. Ismételten egy bejátszás. Miután visszatérsz a játékba, eltőnik a múló idıt jelzı óra. Ismét egy rövid filmbejátszás. Ezt követıen indulj vissza a múzeum terembe. 30.Museum (Múzeum): Menj hátulra, az orgonához. A billentyőzeten balról jobbra 7 regisztert látsz, ha kézzel megérinted.

16 A feladat egy dal eljátszása. Elıször 1,4,3 sorrendben nyomd le billentyőzeten a hangokat. Majd többszöri próbálkozásra az 1,4,3,7,6,5,2 (fontos a gyors és folyamatos billentyőkezelés!!)sorrendet el fogja fogadni az automatika és lejátssza neked Bach D-moll Toccata és fúga c. mővének ismert bevezetı dallamát. A rövid kis bejátszásban látsz egy kinyíló ajtót. Ez a hátad mögött van, és Nemo hálószobájába vezet. (Nemo szobájának ajtaja.) Mielıtt belépnél, tárolj! HARMADIK SZINT (Nem hálószobája: hologramos lencse, csiga, földgömb, medál, kulcs. Vendégszoba: szobor, kötél, tükör, fényezı, kulcs. Étkezı: kabát, hologramos lencse, dartok, fém tál, mechanikus kar. Laboratórium: rongy, sav. Technikai szoba: gyufa, drót, fogó, vas rúd, hidegvágó, dinamit, elektromágnes, kapcsolási rajz.) 31.Nemo s Bedroom (Nemo Hálószobája): Mielıtt belépsz, egy figyelmeztetést hallasz. Lépj be, a következı bejátszást nézd meg, majd ismét elhangzik a figyelmeztetés (az oxigén vészes fogyására utal). Majd megjelenik az óra, ami a hátralévı idıt mutatja. Nem kell kapkodnod, a feladatok bıségesen teljesíthetık az idı letelte (game over) elıtt!

17 Elıször is menj a mérleghez és állj rá, 75 kg-ot mutat. Majd lépj a tükörhöz és fordítsd el. Ezt követıen menj az ágyhoz, és a párna alól vedd ki a pendant/medál-t. Miután kinyílt, látsz benne egy, a Cassiopea csillagépre utaló feliratot. Lépj a falon függı nıi képhez, nyisd ki. Mögötte egy széfet találsz. Helyezd bele a medált, most a nyitó kód kellene, mely görög betőkkel állítható be. Menj a sárga ajtóhoz és törd ki az üvegét. Menj a kandallóhoz, és klikkel a szextánsra. Megjelenik a falon a Cassiopeia csillagkép, s máris látod a nyitókódot: β, α, η, γ, δ, ε, ι. Kinyílt a széf, vedd ki a belıle a key/kulcs-ot. (Ez a kulcs nyitja az eddig zárt alábbi - ajtót, de még ne lépj be rajta, mert a lézer-fény azonnal elpusztít!!) be!!!) (Itt még ne lépj Menj vissza a csillagkép elé, tıled balra vedd fel a padlóról a nagy shell/csiga-t, tıled jobbra pedig a Map of the World/Globe/földgömb-öt. Menj és vedd ki a mosdótól jobbra lévı ajtóból (üvegébıl) a telegraphic lens/lencse-t. (Közben észrevehetted, hogy ahogy járkálsz, a sárga ajtó zárja hol kinyílik, hol bezáródik. De kimenni sosem tudsz rajta.) Ha megvizsgálod a padlót, a csillagkép elıtti részen, látod, hogy ez egy kapcsoló, amire ha ráállsz, nyitja illetve zárja a sárga ajtó zárját. (Tehát súlyfüggı.) Ha megméred egyeként a csigát és a földgömböt, láthatod, hogy helyettesítik a súlyodat, ezért tedd az ajtó-nyitó padlószerkezetre mindkettıt. Most már kimehetsz a folyosóra a sárga ajtón keresztül. 32.Grand Corridor (Nagy Folyosó): Fordulj jobbra, s nézd meg a falon a képet. (Az itt látottaknak még jelentısége lesz!) Menj be a szemközti ajtón, a vendégszobába jutottál.

18 33.Guest Room (Vendég Szoba): Ahogy beléptél, balra látsz egy fehér szobrot/statue, vedd fel. Jobbra, az asztal alatt a rope/kötél. Menj a mosdóhoz és vedd magadhoz a mirror/tükröt, és a polish/fényezı-t. Van itt egy szellızı is, de még nem tudsz vele semmit tenni Menj ki a folyosóra! 34.Grand Corridor (Nagy Folyosó): Tedd le, a vendégszobával szemközt állva, annak a bal oldalára a szobrot. Menj balra és lépj be a következı azonos oldali szobába. 35. Officers Mess (Étkezı): Ahogy belépsz, balra felakasztva egy coat/kabát. (Vedd fel, nagy szükséged lesz rá!) Kerüld meg az asztalt jobbról, s a kályha elıl vegyél fel egy mechanical arm/mechanikus kart. Az asztalról egy plate/tányér-t. Menj tovább, a dart elé. Mellıle vedd ki a falból a holographic lens/lencsét. A tartóból a pile of darts/dart-okat. Ha ellépsz a darts-tól, három dobást dobhatsz rá a dartok mindig ugyanoda csapódnak be. Most menj vissza Nemo hálószobájába. 35.Nemo s Bedroom (Nemo hálószobája): Menj az eddig belépésre nem ajánlott ajtóhoz, vedd fel a nálad lévı kabátot, és most már beléphetsz. (A kabát megvéd a vörös sugártól!) 36.Laboratory (Laboratórium): Menj végig, a vetítı mellé. Kapcsold ki. Filmbejátszás. A vetítı mögötti falon egy periódusos-rendszer. Klikkelj a kötéllel a táblázatra. Menj vissza a labor közepére, és a jobboldalon vedd fel a zöld üvegben lévı acid/sav-at. Menj a bejárati ajtóhoz, fordulj meg és lépj egyet a projektor felé. Fordulj jobbra, és húzd ki a felsı fiókot. Vedd ki a duster/rongy-ot. Menj ki a Nagy Folyosóra.

19 37.Grand Corridor (Nagy Folyosó): Lépj a szoborhoz és add a kezébe a tányért (ez lesz a pajzsa). Klikkelj a tányérra a polish-el, majd a ronggyal. Menj a folyosó bal végéhez, és a jobb oldalon látható szellızı rács fölé illeszd a tükröt. (A tükör helye.) Menj le balra a lifttel (hívd fel a gombbal). Leérve a lift felmegy, de hívd vissza, a gyorsabb távozáshoz szükséged lesz minden másodpercre! Lent két ajtót találsz, a jobb oldali zárva. Mielıtt a bal oldalin belépsz tárolj! 38.Technical Room (Technikai Szoba): Ahogy belépsz egy rövid filmbejátszás, majd a másik helyiségbıl egy hatalmas robot jön ki. Mr. Roboto! Megjelent a képernyın az életed fogyását jelzı kémcsı. Gyorsan fordulj meg és menj a lifthez, menj fel. Most fent van a lift, Roboto nem tud utánad menni. Fent nem fogy az életed tovább, de a kémcsı még nem tőnik el. Most meg kell teremtened a kapcsolatot a projektroból kilövellı vörös sugár és a tükör között ahhoz, hogy Roboto-t elpusztítsd. Ehhez el kell helyezned a két lencsédet a megfelelı helyre. Az elsı lencse helye a Laboratórium ajtajának üvege helyén van.

20 39.Laboratory (Laboratórium): Ahhoz, hogy beilleszthesd, elıtte marasd ki az üveget a savval. (Az 1. lencse helye.) 40.Nemo s Bedroom (Nemo Hálószobája): Menj Nemo hálószobájába és tedd a 2. lencsét a kitört üvegő ajtóba, az üveg helyére. (A 2.lencse helye.) Menj vissza a folyosóra, lifthez. 41.Grand Corridor (Nagy Folyosó): Küld le a liftet Roboto-ért, majd mikor elindul felfelé, a kapcsoló felett, a szellızıbıl kilógó kötelet húzd meg. Filmbejátszás Roboto vége. (Eltőnik az életed fogyását jelzı kémcsı.) Most már lemehetsz a lifttel, és beléphetsz a szobába, ahol Roboto-val elıször találkoztál.

21 42.Technical Room (Technikai Szoba): Menj az iróasztalhoz, és vedd fel a matches/gyufát, a wire/drótot, és a pliers/ fogó-t ( bal felül a polcon). Nézd meg figyelmesen a falon lévı kapcsolási rajzot. (A kapcsolási rajz.) Menj balra, az ellenkezı sarokba, a polcokhoz. A középsı polc közepérıl vedd fel a cold chisel/hidegvágót, a felsı polc bal szélérıl pedig az iron bar/vasrudat. Fordulj meg, nézz a lábad elé. Egy hat lyukú doboz, akkumulátor. feltöltött akkumulátor.) (A Öntsd bele a savat, feltöltött akkumulátor lesz belıle. Helyezd rá a vasrudat és a drótot. Vedd fel a electromagnet/elektromágnes-t. Menj át a fényfüggönyön, oda, ahonnan Roboto kijött. A polcon találsz dynamite/dinamitot, vedd fel. Most menj az asztaltól jobbra, a sarokban lévı szekrényhez. Tárolj! Nyisd ki a szekrény ajtaját, és a hidegvágóval középütt törd el az elválasztó vezetéket, a készülék leolvad. A fogóval vágd el a bal oldali kapcsolótáblán a következı vezetékeket: (ahol vághatsz, ott a fogóval a vezetékre közelítve egy zöld pötty jelenik meg)

22 1. felsı sor elsı kapcsolója alatt a bal szélsı vezetéket; 2. felsı sor középsı kapcsolója alatt a középsı vezetéket; 3. felsı sor jobb szélsı kapcsolója alatt a jobb szélsı vezetéket; 4. az alsó sor bal szélsı kapcsolója alatt nem kell elvágnod semmit; 5. az alsó sor középsı kapcsolója alatt a bal szélsı vezetéket; 6. az alsó sor jobb szélsı kapcsolója alatt a bal szélsı vezetéket. Minden elvágást követıen ajtózár kattanást hallasz. Menj ki a szobából. 43.Grand Corridor (Nagy Folyosó): Tedd le a dinamitot a szemközti ajtó elé, a földre. Menj fel a vendégszobába. 44.Guest Room (Vendég Szoba): Menj a szellızı rácshoz, és az elektromágnessel vedd ki a key/kulcsot. Menj vissza a Nagy Folyosó aljára, ahová a dinamitot tetted. 45.Grand Corridor (Nagy Folyosó): A gyufával gyújtsd meg a dinamitot. Filmbejátszás. Lépj be az ajtón. 46.Pump Room (Levegıztetı Szoba): Dobj egy dart-ot a szemközti rácsra. Filmbejátszás. Jobb oldalt a gépezeten találsz két kapcsolót.

23 A másodikra illeszd a mechanikus kart s klikkelj rá a kulccsal. Mőködni kezd. Termeli az oxigént. Most az elsı kapcsolóra klikkelj (3x), míg teljesen fel nem töltıdik. Menj ki, fel Nemo hálószobájába. 47. Nemo s Bedroom (Nemo Hálószobája): Ahogy mennél kifelé, egy filmbejátszást látsz. Menj vissza múzeum terembe. NEGYEDIK SZINT (Múzeum: jégcsákány, szigony, orgona darabja, búvárkészülék. Hálóterem: levegı tartály, vas rúd, számkódoló. Motorház: lánc, 2 kampó, 5 gumi darab. Fogaskerék szoba: kulcs. Térkép szoba:kábel.) 48.Museum (Múzeum): A múzeumot elég megviselt állapotban találod. Minden fel van borulva Emeld fel a felborult ládát, és vedd ki alóla a ice axe/jégcsákány-t. Fordulj vissza a feldılt szekrénybıl, a jégcsákánnyal kifeszítve vedd ki a harpoon/szigony-t. Ezt követıen menj az orgonához, és ha szembe állsz vele, a balra fordulva felveheted egy darabját a földrıl organ piece/orgona darab, és mellıle a diving suit/búvár ruhát. Menj ki az elektromos folyosóra. 49.Electrified Corridor (Elektromos Folyosó):

24 A hallba nem tudsz bemenni, az ajtaja megrongálódott. Itt tárolj! (Most egy idıre végrehajtandó feladatsor következik ) Nyisd fel a lépcsı lejáratát, vedd fel a búvárruhát és menj le. (Innentıl el kezd telni az idı, fogy a levegıd.) 50.Dormitory (Hálóterem): Ahogy leérsz, azonnal a polip hatalmas csápjával találod szembe magad. Vágd bele a szigonyt, azonnal kihátrál a hálóterembıl. Menj gyorsan a terem hátsó részébe, fordulj balra, aktiváld a piros riasztó gombot. Filmbejátszás, a polip kimenekül a hajótestbıl. Fordulj megint meg, a nyitott szekrénybıl vedd ki az oxygen bottle/oxigén palack-ot, a földrıl az iron bar/vasrúd-at, és a digicode/kódolót. (A vége felé, amikor kevés a levegıd, utána tölthetsz, a palackot az ikonodra helyezed, majd vissza a búvárruhát.) Menj a másik ajtóhoz, át a motorházba. 51.Engine Room (Motorház): Ahogy belépsz, jobbra egy chain/lánc a földön, a másik oldalra fordulva, hooks/ 2 kampó, és felvehetı a kampótól balra egy piece of rubber/gumi darab, majd a kampóktól jobbra még 4 pieces of rubber/négy darab gumi. Most menj két lépést elıre, majd fordulj balra. Itt az elsı levegıt eresztı csı, amit az egyik gumidarabbal ki kell javítanod. szoruló csı.) (Az 1. javításra Ismét két lépés elıre, majd nézz fel balra, egy csı ereszt a plafon alatt, ezt is javítsd ki.

25 szoruló csı.) (A 2. javításra Most helyben fordulj jobbra, a túloldalon, nagyjából az elızıvel egy vonalban megtalálod a harmadik csövet. csı.) (A 3. javításra szoruló A következı, elıtted a földön lesz. Egy szelep-dobozból kikanyargó csı. szoruló csı.) (A 4. javításra Most nézz fel z ajtóval szembe a bal felsı sarokba, ott az utolsó csı. Erre nem elég a gumit rátenned, húzd rá az orgona darabot is.

26 javításra váró csı a plafonon.) (Az 5. Most menj át a fogaskerék házba. 52.Gears Room (Fogaskerék Szoba): Menj fel a második szintre, elıre, jobbra a rámpa végén megtalálod a key/kulcs-ot, (A kulcs, és a lánc helye.) s miután felvetted, vesd át a traverzen a láncot. (Itt fent nem fogy a levegıd!) Most le a földszintre, a fogaskerék mellett a láncra akaszd az egyik kampót.

27 Menj fel az elsı szintre, végig ki a rámpára, amíg meg nem találod a fekvı nagy vasdarabot. Akaszd a láncra a másik kampót és a feszítı vassal, lökd le a vasdarabot. Felemelkedik a fogaskerék. Ha ráklikkelsz, a helyére kerül. Közben ajtónyitódást hallasz Most már feljebb mászhatsz, visszaérsz a hallba, oda, ahonnan korábban lemásztál. 53.Lounge (Hall): A hallban menj a piros díványhoz, klikkelj a mellette (jobbra) lévı rakásra. Ha most visszafordulsz a dívány felé, látod, hogy a dívány magasabb lett, így már felmászhatsz (2x) a térkép szobába. 54.Cartography Room (Térkép Szoba): Középen vedd fel a cable/kábel-t. Majd menj a periszkóp kezelı pultjához. Attól jobbra javítsd meg a kart a kábel és a kulcs segítségével. Filmbejátszás (a hatalmas polip elmenekül). Menj le a hallba. 54.Lounge (Hall): Menj a kormányhoz, attól jobbra találsz egy kapcsolót, aktiváld. Most nézz körül, menj fel a balkonra és keresd meg azt az ajtót, ami mellett a számkódos kapcsoló van. Nem nyitható. Lépj be a palmtopba, a programmer menübe és aktiváld (Yes) a digicode-ot. Ha most visszalépsz a játékba, a digicode-dal már kinyithatod az ajtót. Lépj be. ÖTÖDIK SZINT

28 (Könyvtár: győrő. Étkezı: alkohol, szerkezet, rúd. Konyha: fém doboz. Technikai szoba: illesztı, dinamit. Búvárszoba, zöld csı, kötél, fogó. 55.Library (Könyvtár): Visszatértél, a szellızın át. Menj elıre, és a földön nézd meg a rajzot. (A könyvtárban a földön lévı rajz.) Azt a búvárharangot ábrázolja, amivel a játék végén távozhatsz a sérült Nautilusból. Fordulj balra, a könyvespolc elıtt találsz egy ring/győrő-t. Menj ki a folyosóra. 56.Corridor (Folyosó): Fordulj jobbra és az elsı ajtón lépj be. 57.Dining Room (Étkezı): Ha jobbra indulsz, a szokásos alak jelenik meg, filmbejátszás. Ezután menj a felborult szekrényhez, vedd ki belıle az alcohol bottle/alkoholos üveg-et.

29 Menj át a konyhába. 58.Kitchen (Konyha): Menj hátra az étkészletet tároló polchoz és vedd le a metal box/fém doboz-t. Menj ki a folyosóra, onnan a búvárszobába. 59.Diving Chamber Room (Búvárszoba): Aktiváld a bal oldali kapcsolót a szellızırácsnál, ami a belépés után tıled jobbra esik, alul. (A szellızıben lévı két kapcsoló.) Bal oldalt vedd fel a rope/kötelet. A földön lévı fiókból pedig vedd ki a pliers/fogó-t. A szellızı fölött találsz green pipe/zöld csövet. (A szellızı felett, a zöld csı.) Menj ki a folyosóra, lépj be a jobb oldali 1. ajtón. 60.Dining Room (Étkezı):

30 Menj vissza a feldılt szekrényhez és vedd ki belıle a fabric/szerkezet-et. A kémlelıablak elıl (ahol a játék elején a függönyt elhúztad) a pole/rud-at. Menj ki a folyosóra. 61.Corridor (Folyosó): A könyvtár ajtaja és az étkezı ajtaja között vizsgáld meg a szınyeget. Egy helyen felemelheted, alatta egy ajtó. Nyisd fel a csapóajtót a fogóval, majd ereszd le a kötelet. Menj le. 62.Technical Room (Tecnikai Szoba): Ne lépj sehova! A nálad lévı rúddal klikkelj a melletted lévı ajtó jobb oldalán lévı két fehér lézer prizmára. Törd el ıket, a lézerfénynek vége szakad. Menj a polchoz, és vedd fel elıle az adapter/illesztı-t. Indulj át abba a helyiségbe, ahonnan Roboto kijött. De ne menj be, csak fordulj elıtte balra, az egyik fiókban megtalálod a dynamite/dinamit-ot. Menj fel a konyhába. 63.Kitchen (Konyha): Az étkezıbe vezetı ajtó elıtt megállva, fordulj jobbra. Lent meglátsz egy szellızıt. Nyisd ki a fogóval. Menj a másik ajtó jobb oldalára. Felette látsz egy törött csövet. Tedd rá az illesztıt és a zöld csövet. Menj vissza az étkezı ajtaja elé, és a csövet vezesd be a szellızıbe. Menj a búvárszobába. 64.Diving Gear Room (Búvárszoba): Menj a jobb oldali szellızıhöz, és most a jobb szélsı kart aktiváld. (Kinyílik a folyosó túlsó végén az ajtó.)

31 Vissza a konyhába. 65.Kitchen (Konyha): Tedd a tőzhelyre a fém dobozt. Abba a dinamitot, a fabric-ot és az alkohol. A bal elsı karral gyújtsd meg a fızılapot. Amikor megjelenik az életed fogyását jelzı óra, kész a robbanóanyag. Vedd fel, ki a folyosóra. 66.Corridor (Folyosó): Menj az eddig zárt ajtóhoz, nyisd ki. Lépj be a búvárharang tároló elıterébe. 67.Diving Bell Room (Búvárharand Szoba): Fordulj a harang bejárat elıtt jobbra, majd menj végig. Dobd el a robbanó-anyagot. Filmbejátszás, az út szabad. Menj be a búvárharangba. Fordulj az ajtóval szembe, húzd meg jobb oldalt a kart, ami becsukja az ajtót. ezzel a karral kell becsukni.) (Az ajtót Majd a jobb karfa felett lévı két gombot aktiválva lıdd ki magad. A végsı szép filmbejátszást nézheted végig.

32 2002.augusztus 27. l7.52 (Az utolsó filmbejátszás.)

SCRATCHES. végigjátszás. Készítette: Kertész Csaba Zoltán. cskertesz@fibermail.hu. 2008. december 23-27. A játék hivatalos honlapja: Végigjátszások:

SCRATCHES. végigjátszás. Készítette: Kertész Csaba Zoltán. cskertesz@fibermail.hu. 2008. december 23-27. A játék hivatalos honlapja: Végigjátszások: SCRATCHES végigjátszás Készítette: Kertész Csaba Zoltán cskertesz@fibermail.hu 2008. december 23-27. A játék hivatalos honlapja: http://www.scratchesmystery.com/index.html Végigjátszások: http://www.gamesover.com/scratches/scratches_director's_cut_walkthrough.htm

Részletesebben

Monet The Mystery Of The Orangerie Museum

Monet The Mystery Of The Orangerie Museum Monet The Mystery Of The Orangerie Museum Készítette: Kertész Csaba Zoltán és Kertész Ádám kertesz.adam@mail.adatanet.hu Elızetes: A Wanadoo kalandjátékának a legérdekesebb momentuma, a Claude Monet festményeire

Részletesebben

NECRONOMICON. The Dawning Of darkness. végigjátszás. William Stanton Háza. Készítette: Kertész Csaba Zoltán. cskertesz@fibermail.

NECRONOMICON. The Dawning Of darkness. végigjátszás. William Stanton Háza. Készítette: Kertész Csaba Zoltán. cskertesz@fibermail. NECRONOMICON The Dawning Of darkness végigjátszás Készítette: Kertész Csaba Zoltán cskertesz@fibermail.hu William Stanton Háza A telefon-asztalon találsz egy kulcsot, vedd fel. Bekerül az inventoryba.

Részletesebben

2. lecke. A bibliaolvasó tervkészítı

2. lecke. A bibliaolvasó tervkészítı 2. lecke A bibliaolvasó tervkészítı A rendszeres bibliaolvasásban többféle vezérfonal is segítségünkre lehet, de el is készíthetjük a sajátunkat. Ebben segít a bibliaolvasó tervkészítı. A bibliaolvasó

Részletesebben

THE SECRETS OF ALAMUT Legend Part 2

THE SECRETS OF ALAMUT Legend Part 2 THE SECRETS OF ALAMUT Legend Part 2 Készítette: Kertész Csaba Zoltán és Kertész Ádám kertesz.adam@mail.datanet.hu (A képek forrása: www.gameboomers.com/wtcheats) A Dreamcatcher kalandjátéka ( a The Legend

Részletesebben

WINDOWS XP - A GRAFIKUS FELÜLET KEZELÉSE

WINDOWS XP - A GRAFIKUS FELÜLET KEZELÉSE WINDOWS XP - A GRAFIKUS FELÜLET KEZELÉSE ASZTAL Asztalnak nevezzük a Windows indításakor megjelenı képernyıterületet. Ez a grafikus felhasználói felület. Munkaasztalunk bizonyos tulajdonságait tekintve

Részletesebben

Háztartási gépek használata

Háztartási gépek használata Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Gyógypedagógus képző Intézet Tárgy: Felnőttek pedagógiai kísérése Oktató: Horváth Péter Háztartási gépek használata Használati útmutató Készítette:

Részletesebben

ZL 90 Vezérlés Amiko és FrogJ motorokhoz

ZL 90 Vezérlés Amiko és FrogJ motorokhoz 1106 Budapest Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu ZL 90 Vezérlés Amiko és FrogJ motorokhoz magyarországi képviselet Fı alkatrészek 1) Hálózati transzformátor

Részletesebben

Szia Kedves Elsős! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát!

Szia Kedves Elsős! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát! Szia Kedves Elsős! Ugye ismersz? Én vagyok BÖLCS BAGOLY! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát! 3 4. Játsszunk

Részletesebben

SPW-1002 BESZÉLİ ZSEBÓRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS

SPW-1002 BESZÉLİ ZSEBÓRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS SPW-1002 BESZÉLİ ZSEBÓRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS ID:7004 CE A zsebóra tulajdonságai Egygombos mőködtetés és programozás, magyarul beszélı menü segítségével. A készüléket nem kell sem bekapcsolni, sem kikapcsolni,

Részletesebben

A beállításokat a készülék menüjében találja. A menübe a képernyı job also sarkában lévı Menü

A beállításokat a készülék menüjében találja. A menübe a képernyı job also sarkában lévı Menü Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük, hogy a Samsung GT-S8300 típusú készüléket választotta. A web n walk portálon keresztül számos információt és szolgáltatást érhet el. Az MMS szolgáltatás használatával multimédia

Részletesebben

Virágom, virágom. A játék menete: A játékosok egymás után dobnak a dobókockával.

Virágom, virágom. A játék menete: A játékosok egymás után dobnak a dobókockával. Vár a fészek Színdobókockás játék 3 éven felüli gyerekeknek, 2-6 játékos 1 db játéktábla, 6 db játékfigura, 1 db színdobókocka Ennek a játéknak az örömét és izgalmát fokozza, ha a fészekben egy kis nyeremény

Részletesebben

Chat felhasználói segédlet

Chat felhasználói segédlet Chat felhasználói segédlet A Chat indítása, regisztráció, belépés A Chatre a honlapról www.smlista.hu, vagy a http://chat.smlista.hu címrıl lehet belépni. A fıoldalon van a belépés a Chatre, ha már van

Részletesebben

M+P SECURITY Vagyonvédelmi és Szolgáltató KFT

M+P SECURITY Vagyonvédelmi és Szolgáltató KFT M+P SECURITY Vagyonvédelmi és Szolgáltató KFT Q - EX EURO 510 pénztári kassza Kezelési útmutató 1 Használati utasítás 1 Tel: 06-20 345 413, T/F: (26) 367 495, (36) 240-77-97 Pilisszentiván, Klapka u 11.

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

IpP-CsP2. Baromfi jelölı berendezés általános leírás. Típuskód: IpP-CsP2. Copyright: P. S. S. Plussz Kft, 2009

IpP-CsP2. Baromfi jelölı berendezés általános leírás. Típuskód: IpP-CsP2. Copyright: P. S. S. Plussz Kft, 2009 IpP-CsP2 Baromfi jelölı berendezés általános leírás Típuskód: IpP-CsP2 Tartalomjegyzék 1. Készülék felhasználási területe 2. Mőszaki adatok 3. Mőszaki leírás 3.1 Állvány 3.2 Burkolat 3.3 Pneumatikus elemek

Részletesebben

www.perfor.hu Használati utasítás

www.perfor.hu Használati utasítás Használati utasítás Tartalomjegyzék Fontos munkavédelmi tudnivalók Fontos munkavédelmi tudnivalók...3 Ismerkedés a Drill Doctorral...5 Tudnivalók a fúrókról...6 A fúró anatómiája...6 Fúróélezés Drill Doctorral...7

Részletesebben

A CFM-600 hajtogatógép kezelési utasítása

A CFM-600 hajtogatógép kezelési utasítása A CFM-600 hajtogatógép kezelési utasítása A CFM-600 Hajtogatógép kezelési utasítása. 2 Tartalom: 1) Figyelmeztetés 2) Műszaki adatok 3) A gép leírása 4) Üzemmód automatikus papíradagolás 5) Hajtogatási

Részletesebben

HSA24520. Használati útmutató

HSA24520. Használati útmutató HSA24520 HU Használati útmutató FIGYELMEZTETÉS! Azl, R600a (csak bizonyos körülmények között gyúlékony) teljesen környezetberát gázzal mőködı hőtıberendzés normális mőködésének eléréséhez, kövesse a következı

Részletesebben

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta! 7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER DVC-VDP712 - Model A: 1 beltéri egység 2 kültéri egységgel DVC- VDP721 - Model B: 2 beltéri egység 1 kültéri egységgel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy termékünket választotta!

Részletesebben

Mérlegjegy. Szécsy Számítástehnika 4080 Hajdúnánás, Ady krt. 21. www.szecsy.hu info@szecsy.hu 06 30 34 54 101 06 52 381 163

Mérlegjegy. Szécsy Számítástehnika 4080 Hajdúnánás, Ady krt. 21. www.szecsy.hu info@szecsy.hu 06 30 34 54 101 06 52 381 163 #$K+ Mérlegjegy Szécsy Számítástehnika 4080 Hajdúnánás, Ady krt. 21. www.szecsy.hu info@szecsy.hu 06 30 34 54 101 06 52 381 163 Mérés A szoftver használata elıtt a segédlet menü Beállítások pontban a felhasználó

Részletesebben

Forgalom nyilvántartó program Kezelési útmutató

Forgalom nyilvántartó program Kezelési útmutató Forgalom nyilvántartó program Kezelési útmutató 1. A program telepítése. Futtatási környezet: PIV számítógép, min. 256Mbyte RAM, min. 20mByte szabad terület, Windows-XP operációs rendszer. A telepítıprogram

Részletesebben

GAMEMASTER. Tengerészgyalogos

GAMEMASTER. Tengerészgyalogos Aki sci-fi rajongónak vallja magát (és itt nem a Star Wars elsõ epizódjának imádatára gondolok), az biztosan hallomásból ismer már illendõ, hogy látott is Alien és Predator filmeket. Viszont azt lehet,

Részletesebben

SDL 43xx vizsgasor rövid leírása

SDL 43xx vizsgasor rövid leírása hu 1 SDL 43xx SDL 43xx vizsgasor rövid leírása SDL 43xx vizsgasor rövid leírása Kijelzı leírása Vizsgasor normál üzemmód A mérés befejezése után a vizsgasor átkapcsol a következı vizsgálati programra Az

Részletesebben

Lakóház tervezés ADT 3.3-al. Segédlet

Lakóház tervezés ADT 3.3-al. Segédlet Lakóház tervezés ADT 3.3-al Segédlet A lakóház tervezési gyakorlathoz főleg a Tervezés és a Dokumentáció menüket fogjuk használni az AutoDesk Architectural Desktop programból. A program centiméterben dolgozik!!!

Részletesebben

BIZTONSÁGI KAPCSOLATOK

BIZTONSÁGI KAPCSOLATOK ÁLTALÁNOS LEÍRÁS CAME alap vezérlés 230V-os egyfázisú szárnyaskapu meghajtásokhoz, AF frekvenciakártya kapcsolattal, max. 320W teljesítménnyel. A terméket teljes egészében a CAME Cancelli Automatici SPA.

Részletesebben

A modell profil és a régió tiltás beállítása

A modell profil és a régió tiltás beállítása A modell profil és a régió tiltás beállítása Oldal 1/12 Miután a regisztrációd elfogadásra került. Pár apró beállítás után azonnal munkába állhatsz és pénzt kereshetsz. Csupán be kell állítanod a modell

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV VC-50M FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV MICRA-Metripond Kft. 6800 Hódmezıvásárhely Bajcsy-Zsilinszky u. 70. Telefon: (62) 245-460 Fax: (62) 244-096 www.micra.hu E-mail: micra@micra.hu 1. BEVEZETÉS 2 2. A MÉRLEG

Részletesebben

Megújuló és tiszta energia

Megújuló és tiszta energia World Robot Olympiad 2017 Regular Kategória SENIOR Játékleírás, szabályok és pontozás Sustainabots [Robotok a fenntarthatóságért] Megújuló és tiszta energia Ez a dokumentum a World Robot Olympiad magyarországi

Részletesebben

P r e z e n t á c i ó. T a r t a l o m

P r e z e n t á c i ó. T a r t a l o m P r e z e n t á c i ó T a r t a l o m Mintafeladatok... 391 1. Feladat... 391 Megoldás... 391 2. Feladat... 394 Megoldás... 394 3. Feladat... 397 Megoldás... 398 4. Feladat... 399 Megoldás... 401 Gyakorló

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

L E G T R A I N E R GYVC-008. Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót!

L E G T R A I N E R GYVC-008. Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót! LEG_TARINER.qxp 2007.08.03. 9:06 Page 1 L E G Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót! T R A I N E R GYVC-008 A VIVAMAX Leg Trainerrel Ön otthonában, kényelmesen edzheti lábait és fenekét,

Részletesebben

YES 1200 SHEAR LOCK. Hardy Kereskedelmi Bt. tel: 06-1-208-55-57. 1. Bevezetõ. 2. Mûszaki adatok. 3. A doboz tartalma

YES 1200 SHEAR LOCK. Hardy Kereskedelmi Bt. tel: 06-1-208-55-57. 1. Bevezetõ. 2. Mûszaki adatok. 3. A doboz tartalma Hardy Kereskedelmi Bt. tel: 06-1-208-55-57 www.hardy.hu 119. BP.Ormay N. u. 20. hardy@hardy.hu YES 1200 SHEAR LOCK 1. Bevezetõ Shear lock szószerinti fordításban nyíró zárat jelent. A hagyományos sikmágneseket

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Modellszám: PFEVEX2416.0 Sorszám: FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV KÉRDÉSEK? Gyártóként, arra törekszünk, hogy vásárlóink minden igényét kielégítsük. Ha van kérdése, vagy vannak hiányzó, esetleg sérült alkatrészek

Részletesebben

A tervezési terület:

A tervezési terület: Mőszaki leírás A tervezési terület: Az Árpád-híd pesti hídfıjénél a Róbert Károly körút, Váci út, Árboc utca Esztergomi út által határolt terület. A tervezési területen a városépítészeti szándék szerint

Részletesebben

Shear lock szerelési útmutató

Shear lock szerelési útmutató 1. Bevezető Shear lock szerelési útmutató Shear lock szószerinti fordításban nyíró zárat jelent. A hagyományos sikmágneseket rátét süllyesztve szerelik az ajtókeretre, és a zár lapja párhuzamosan kellett

Részletesebben

Szerelési és használati útmutató Art.-No. 00438 gázgrillhez

Szerelési és használati útmutató Art.-No. 00438 gázgrillhez 00438 01/01 Bt 1 Szerelési és használati útmutató Art.-No. 00438 gázgrillhez FONTOS: OLVASSA EL GONDOSAN AZ ÖSSZES EZEN ÚTMUTATÓBAN TALÁLHATÓ UTASÍTÁST MIELİTT HASZNÁLNI KEZDENÉ A BERENDEZÉST. GONDOSAN

Részletesebben

Összetevők. Fejlesztés és szabálykönyv: Viktor Kobilke Illusztrációk és grafika: Dennis Lohausen

Összetevők. Fejlesztés és szabálykönyv: Viktor Kobilke Illusztrációk és grafika: Dennis Lohausen Fejlesztés és szabálykönyv: Viktor Kobilke Illusztrációk és grafika: Dennis Lohausen Az élet (és halál) játéka, szerzők Inka és Markus Brand 2-4 játékos részére 12 éves kortól Egy teljesen új fejezet nyílik

Részletesebben

Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány. 4087 Hajdúdorog Nánási út 4. HEVES MEGYEI KÖZIGAZGATÁSI Hivatal "C" Épület

Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány. 4087 Hajdúdorog Nánási út 4. HEVES MEGYEI KÖZIGAZGATÁSI Hivatal C Épület Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány 4087 Hajdúdorog Nánási út 4 HEVES MEGYEI KÖZIGAZGATÁSI Hivatal "C" Épület Cím: 3300 Eger, Kossuth lajos U. 9 Hangos térkép Bejárat és az udvar 1 / 6 A főbejárat

Részletesebben

Kosárfonás. könnyen érthető tanulási segédanyag

Kosárfonás. könnyen érthető tanulási segédanyag Kosárfonás könnyen érthető tanulási segédanyag Kosárfonás könnyen érthető tanulási segédanyag Készítette Aigner Petra Ildikó Bélteki Berta Borsodi Judit Vass Nikolett a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula

Részletesebben

Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710. Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz. Magyar

Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710. Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz. Magyar Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710 Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz Magyar 2 A Fő menü Amikor a Mio Map elindul, a fő menü jelenik meg. Innen lehet elérni a Mio Map minden

Részletesebben

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás AC-MF1W RFID kártyaolvasó és kódzár Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1. Leírás... 3 1.1 Tulajdonságok... 3 1.2 Műszaki adatok... 3 1.3 Felszerelés... 3 1.4 Csatlakoztatás... 4 1.4.1 Bekötés... 4 1.4.2

Részletesebben

Ellenıri jelentés kitöltési útmutató Játékvezetı ellenır és megyei adminisztrátorok számára

Ellenıri jelentés kitöltési útmutató Játékvezetı ellenır és megyei adminisztrátorok számára Ellenıri jelentés kitöltési útmutató Játékvezetı ellenır és megyei adminisztrátorok számára Használati útmutató az MLSZ ügyviteli rendszeréhez (2009. július 20- állapot) Készítette: Czett Szabolcs 2009.07.20-i

Részletesebben

A pécsi napház átfogó ismertetése Dr. Fülöp László PhD fıiskolai tanár PTE - Pollack Mihály Mőszaki Fıiskolai Kar

A pécsi napház átfogó ismertetése Dr. Fülöp László PhD fıiskolai tanár PTE - Pollack Mihály Mőszaki Fıiskolai Kar A pécsi napház átfogó ismertetése Dr. Fülöp László PhD fıiskolai tanár PTE - Pollack Mihály Mőszaki Fıiskolai Kar fulopl@pmmf.hu Célkitőzés: olyan tisztán passzív szolár mintaépület létrehozása, amely

Részletesebben

Bútorkatalógus 2007.

Bútorkatalógus 2007. Bútorkatalógus 2007. Egyedi számítógépasztalok (verziószám: 2007.1) Katalógusunk ezen részében a cégünk által egyedi megrendelés alapján gyártott számítógépasztalokat mutatjuk be. A termékek ára nem szerepel

Részletesebben

KIT BATTENTE. Felszerelési és használai kézikönyv

KIT BATTENTE. Felszerelési és használai kézikönyv KIT BATTENTE Felszerelési és használai kézikönyv 1 Szárnyas ajtó muködési terve 2. Leírás 3. Meghajtó motor 4. Ellenorzo egység 5. Adó, vevo fotócella 6. Antenna 7. Rádióvevo 8. Villogó fény 9. Automata

Részletesebben

BESZERELÉSI UTASÍTÁS FC6.78 LOPÁSGÁTLÓ RIASZTÓBERENDEZÉS. A gépkocsi eredeti távkapcsolójával működtethető változat

BESZERELÉSI UTASÍTÁS FC6.78 LOPÁSGÁTLÓ RIASZTÓBERENDEZÉS. A gépkocsi eredeti távkapcsolójával működtethető változat BESZERELÉSI UTASÍTÁS FC6.78 LOPÁSGÁTLÓ RIASZTÓBERENDEZÉS A gépkocsi eredeti távkapcsolójával működtethető változat A berendezés beszerelését kizárólag szakember végezheti. FIGYELEM! A forgalmazó nem vállal

Részletesebben

Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez

Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez A MATARKA - Magyar folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshetı adatbázisa a következı címrıl érhetı el: http://www.matarka.hu/ A publikációs lista kinyerése

Részletesebben

Vodafone Connect Lite (telepítés Windows XP operációs rendszer alatt)

Vodafone Connect Lite (telepítés Windows XP operációs rendszer alatt) Vodafone Connect Lite (telepítés Windows XP operációs rendszer alatt) 1. Lépés: Csatlakoztasd a modemet a számítógéphez. Ha asztali számítógéphez csatlakozol, akkor az 1es végő kábellel, ha esetleg régebbi

Részletesebben

7201 Syn UFO ergonómikus irodaszék Összeszerelési útmutató

7201 Syn UFO ergonómikus irodaszék Összeszerelési útmutató 7201 Syn UFO ergonómikus irodaszék Összeszerelési útmutató 1. lépés A csomag kibontása Amikor a futártól átvette a dobozt, biztosan leellenırizte hogy a csomagolás nem sérült, nem szakadt. Most, hogy átvette

Részletesebben

DSC Vagyonvédelmi rendszer Felhasználói leírás

DSC Vagyonvédelmi rendszer Felhasználói leírás DSC Vagyonvédelmi rendszer Felhasználói leírás Tartalom: Általános tudnivalók a telepített DSC rendszerekrıl:...2 Kódok...2 A riasztó bekapcsolása (élesítése):...2 1; bekapcsolás kóddal...2 2; gyors élesítés

Részletesebben

1. lecke. Az elsı lépések

1. lecke. Az elsı lépések 1. lecke Az elsı lépések Talán a legelejétıl induljuk el, vagyis keressük fel Rick Meyers, e-sword honlapját (www.e-sword.net). Itt keressük meg a Downloads feliratot, erre kattints rá. A képernyın található

Részletesebben

automagic SP Automata vonal, derékszögrajzoló és pontlézer kezelési kézikönyv Használat előtt kérjük olvassa el figyelmesen a kezelési kézikönyvet

automagic SP Automata vonal, derékszögrajzoló és pontlézer kezelési kézikönyv Használat előtt kérjük olvassa el figyelmesen a kezelési kézikönyvet automagic SP Automata vonal, derékszögrajzoló és pontlézer kezelési kézikönyv Használat előtt kérjük olvassa el figyelmesen a kezelési kézikönyvet Figyelmeztetés - Kérjük ne nézzen közvetlenül a lézerfénybe

Részletesebben

HA8EV Antennaforgató vezérlı 6.0e

HA8EV Antennaforgató vezérlı 6.0e HA8EV Antennaforgató vezérlı 6.0e Copyright 2010 HA8EV Szőcs Péter Tartalomjegyzék: 1.) Bevezetés 3 2.) Az áramkör rövid ismertetése 3 3.) Az áramkör kalibrálása 4 4.) Nulla pozíció, avagy végállás keresése

Részletesebben

TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató

TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató 1. A BERENDEZÉS MŐKÖDÉSE Távirányító egy nyomógomb a nyitáshoz, stophoz és záráshoz. A beépített lámpa nyitáskor vagy záráskor 3 percig világít,

Részletesebben

WWW.LINEAMOTOR.HU. Kormány

WWW.LINEAMOTOR.HU. Kormány Kormány 1 TBLF0101 Kormány 2 TBLF0102 Csavar M10 1.25 45 3 TBLF0103 Anyacsavar M10 1.25 4 TBFF0104 Baloldali markolat 5 TBFF0105 Jobboldali markolat 6 TBEF0110 Gázbowden 7 TBLF0107 Alátét 8 TBEF0114 Fékkábel

Részletesebben

83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet. a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről

83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet. a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről 83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről A közúti közlekedésrıl szóló 1988. évi I. törvény 48. -a (3) bekezdése b) pontjának

Részletesebben

3B SCIENTIFIC MEDICAL. BASIC Billy TM életmentési baba P72 [1012793]

3B SCIENTIFIC MEDICAL. BASIC Billy TM életmentési baba P72 [1012793] 3B SCIENTIFIC MEDICAL BASIC Billy TM életmentési baba P72 [1012793] BLS-Szimulátor BasicBilly TM 1. BasicBilly TM tartalma 2. Összeszerelés 2.1 Rugó cseréje 2.1 Tüdı zacskó cseréje 3. Tisztítás és ápolás

Részletesebben

MATEMATIKA FELADATGYŐJTEMÉNY 2. osztályos tanulásban akadályozott tanulók részére TÉMA: alapmőveletek - összeadás

MATEMATIKA FELADATGYŐJTEMÉNY 2. osztályos tanulásban akadályozott tanulók részére TÉMA: alapmőveletek - összeadás Soós Luca és Szári Laura MATEMATIKA FELADATGYŐJTEMÉNY. osztályos tanulásban akadályozott tanulók részére TÉMA: alapmőveletek - összeadás 0. 0.. Ő. JÁTÉK A FORMÁKKAL Nézd meg jól a képet! Mit gondolsz,

Részletesebben

Internetes Elıjegyzés Elıjegyzési Központon keresztül

Internetes Elıjegyzés Elıjegyzési Központon keresztül Internetes Elıjegyzés Elıjegyzési Központon keresztül EKPortal (IxWebEk) felhasználói súgó (infomix Kft) Bizalmas 1. oldal 2008.03.28. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 1 Portál elérhetısége... 3 1.1

Részletesebben

Vehicle Security System VSS 1. Rendszer beállítási útmutató - Hungarian

Vehicle Security System VSS 1. Rendszer beállítási útmutató - Hungarian Vehicle Security System VSS 1 Rendszer beállítási útmutató - Hungarian Tisztelt Vásárló, Ebben az útmutatóban a következőkhöz találja meg a szükséges információt és műveleteket : A riasztórendszer üzembeállításának

Részletesebben

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András Joachim Meyer A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Bot Fordította: Berki András A botról Az ötödik, és egyben utolsó fejezete ennek a könyvnek, amiben elmagyarázom és röviden

Részletesebben

Pegasus F2 N 2S. Gáztüzeléső, elektronikus gyújtású és lángırzéső öntöttvas tagos gázkazánok

Pegasus F2 N 2S. Gáztüzeléső, elektronikus gyújtású és lángırzéső öntöttvas tagos gázkazánok Pegasus F2 N 2S Gáztüzeléső, elektronikus gyújtású és lángırzéső öntöttvas tagos gázkazánok Használati kezelési utasítás, gépkönyv Modell: 51-68-85-102 Magyarországi képviselı és forgalmazó: Két Kör Kft.

Részletesebben

16/2007. Elnöki Szabályzat. A közúti jármővek megvizsgálási szabályairól

16/2007. Elnöki Szabályzat. A közúti jármővek megvizsgálási szabályairól 16/2007. Elnöki Szabályzat A közúti jármővek megvizsgálási szabályairól Készítette: Közúti Jármő Fıosztály Mőszaki Osztály 1. változat elkészítés idıpontja: 2007. június 2. változat - 2008 - 16/2007. Elnöki

Részletesebben

a) Víz áramkör b) Bojler áramkör c) Gőz áramkör d) Kémiai áramkör IPARI FERTŐTLENÍTÉS ÖKOLÓGIAI SZÁRAZ GŐZZEL

a) Víz áramkör b) Bojler áramkör c) Gőz áramkör d) Kémiai áramkör IPARI FERTŐTLENÍTÉS ÖKOLÓGIAI SZÁRAZ GŐZZEL HIBAELHÁRÍTÁS A problémamegoldás érdekében egy logikai rendszert hoztunk létre. Ők nem "fizikailag" azonosak az egységgel, de segít megérteni a berendezés működési mechanizmusát. A gépek négy fő blokkra

Részletesebben

N450 Felhasználói kézikönyv User Manual V1.2

N450 Felhasználói kézikönyv User Manual V1.2 N450 Felhasználói kézikönyv User Manual V1.2 (2008.08.04.) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV GPS navigációs készülék NAVON N450 1 Tartalom: Biztonsági információ 3 Telepítés 7 Nézetek 13 GPS (Globális helymeghatározó

Részletesebben

SW 300 Szárnyaskapu nyitó Kezelési Útmutató

SW 300 Szárnyaskapu nyitó Kezelési Útmutató SW 300 Szárnyaskapu nyitó Kezelési Útmutató 1 Felelısségelhárítási nyilatkozat A termék tulajdonságai, illetve jelen útmutatóban közölt információk bármikor, elızetes figyelmeztetés nélkül is megváltoztathatók.

Részletesebben

Használati utasítás. Twist stepper Strong IN 1795 A SZERVIZT ÉS AZ ALKATRÉSZEKET AZ ELADÓ BIZTOSÍTJA!

Használati utasítás. Twist stepper Strong IN 1795 A SZERVIZT ÉS AZ ALKATRÉSZEKET AZ ELADÓ BIZTOSÍTJA! Használati utasítás Twist stepper Strong IN 1795 A SZERVIZT ÉS AZ ALKATRÉSZEKET AZ ELADÓ BIZTOSÍTJA! Insportline Hungary kft., Kossuth Lajos utca 65, 2500 Esztergom tel/fax: +36(06)33 313242, mobil: (0670)2118227

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TEKA HT-490 / HT-490 ME / HT-510 / HT-510 ME / HM-535 / HM-535 ME / TÍPUSÚ SÜTİKHÖZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TEKA HT-490 / HT-490 ME / HT-510 / HT-510 ME / HM-535 / HM-535 ME / TÍPUSÚ SÜTİKHÖZ Vevıtájékoztató adatlap, megfelelıségi nyilatkozat Típus: HT-490 HT-490 ME HT-510 Névleges feszültség 220/230 V / 50 Hz Érintésvédelmi osztály I. (csak védıföldeléssel ellátott aljzatba csatlakoztatható)

Részletesebben

KÖZPONTI ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁS A SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVİKRİL (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK RÉSZÉRE. Budapest, 2012.05.09.

KÖZPONTI ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁS A SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVİKRİL (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK RÉSZÉRE. Budapest, 2012.05.09. KÖZPONTI ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁS A SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVİKRİL (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK RÉSZÉRE Budapest, 2012.05.09. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...3 1.1. A DOKUMENTUM CÉLJA,

Részletesebben

LCD kezelési útmutató 4.1 verzióhoz

LCD kezelési útmutató 4.1 verzióhoz LCD kezelési útmutató 4.1 verzióhoz 1. Fıképernyı Az LCD modul egy 4 soros és soronként 20 karakteres képernyıvel rendelkezik. A számbillentyőzeten megtalálhatóak 0-9-ig a számok. A * és # gombok funkció

Részletesebben

Typ 1/5/11 Typ 2/3/9. Typ 4 Typ 8. Typ 6 Typ 10

Typ 1/5/11 Typ 2/3/9. Typ 4 Typ 8. Typ 6 Typ 10 bu bknijkjsslhmoot^ Typ 1/5/11 Typ 2/3/9 Typ 4 Typ 8 Typ 6 Typ 10 ) Typ 1 Typ 2 7 3 I I I03 ) Typ 3 ) Typ 4 ) Typ 4 ) Typ 5 ) Typ 5 ) Typ 6 J02 Typ 7 ) Typ 8 ) Typ 9 ) Typ 10 ) Typ 11 07'3URGXFWV$NWLHQJHVHOOVFKDIW,QGXVWULHVWUD

Részletesebben

Játéklap Társasjáték és Kártyajáték Portál fordította: kokix

Játéklap Társasjáték és Kártyajáték Portál fordította: kokix Reiner Kniziától Forr(ong)ó játék hűvös ínyencségekkel 2-5 sushiimádó részére 8 éves kortól Nemcsak sült kukacból áll ám az élet! Willy Wing, a kócsag gondolta ezt, miután meglátogatta a Gackelwack csirkefarmot.

Részletesebben

Neo Neon DJ Scan (SRL-114) Felhasználói Kézikönyv

Neo Neon DJ Scan (SRL-114) Felhasználói Kézikönyv Neo Neon DJ Scan (SRL-114) Felhasználói Kézikönyv Tartalom: 1. Ismertető 2. Biztonsági figyelmeztetések 3. Felszerelés, beállítás 4. Hogyan üzemeltessük a készüléket 5. Karbantartás és tisztítás 6. Technikai

Részletesebben

WARRIOR 21178 WIREMAC-E ELEKTROMOS LYUKASZTÓ (3:1) MECHANIKUS FÉM IKERSPIRÁL ZÁRÓGÉP KEZELÉSI UTASÍTÁS 2011.05.19.

WARRIOR 21178 WIREMAC-E ELEKTROMOS LYUKASZTÓ (3:1) MECHANIKUS FÉM IKERSPIRÁL ZÁRÓGÉP KEZELÉSI UTASÍTÁS 2011.05.19. WARRIOR 21178 WIREMAC-E ELEKTROMOS LYUKASZTÓ (3:1) MECHANIKUS FÉM IKERSPIRÁL ZÁRÓGÉP KEZELÉSI UTASÍTÁS 2011.05.19. Tartalom 1) Figyelmeztetés... 2 2) Műszaki adatok... 2 3) A gép leírása... 2 4) Üzembe

Részletesebben

Tankönyv és útmutató a gyermekvasutas ismeretek elsajátításához és a szolgáltatok ellátásához. Távközlő és Biztosítóberendezési ismeretek

Tankönyv és útmutató a gyermekvasutas ismeretek elsajátításához és a szolgáltatok ellátásához. Távközlő és Biztosítóberendezési ismeretek Tankönyv és útmutató a gyermekvasutas ismeretek elsajátításához és a szolgáltatok ellátásához Távközlő és Biztosítóberendezési ismeretek Írták: Bauer Károly, Balassa László, Bicskei János, Füstös István,

Részletesebben

11.2.1. Nyílt sérülések

11.2.1. Nyílt sérülések 11.2.1. Nyílt sérülések 11.2.1.01. Mely esetben beszélünk nyílt sérülésrıl? a) ha a sérülés ruhátlan testfelületen történik b) ha a csontvég átszakítja az izomzatot c) ha a kültakaró megsérül d) ha kórházi

Részletesebben

CAD-CAM-CAE Példatár

CAD-CAM-CAE Példatár CAD-CAM-CAE Példatár A példa megnevezése: A példa száma: A példa szintje: CAx rendszer: Kapcsolódó TÁMOP tananyag rész: A feladat rövid leírása: Összeállítás készítése CAD rendszerben ÓE-A12 alap közepes

Részletesebben

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd.

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Első lépés: Töltsd le a programot innen: http://download.vessoft.com/files/fyds/freeyoutubedownoad.exe

Részletesebben

Wellion CALLA Light Vércukormérő-műszer

Wellion CALLA Light Vércukormérő-műszer Wellion CALLA Light Vércukormérő-műszer Wellion CALLA Light Színt hoz az életébe 4 divatos színben Jobb olvashatóság a legmagasabb kontraszt által Wellion CALLA Light Egyszerűen kezelhető Zárt egységek

Részletesebben

Beszerelési és használati útmutató. Tartalomjegyzék

Beszerelési és használati útmutató. Tartalomjegyzék Beszerelési és használati útmutató CC 9050 autós kihangosító mobiltelefonokhoz Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bevezetı... 1 A csomag tartalma, méretek... 2 Kiegészítık... 3 Beszerelési útmutató...

Részletesebben

ALFRED HITCHCOCK The Final Cut

ALFRED HITCHCOCK The Final Cut ALFRED HITCHCOCK The Final Cut Készítette: Kertész Csaba Zoltán és Kertész Ádám kertesz.adam@mail.datanet.hu Az Arxel Tribe játékában a fıszereplıt, Joseph Shamley-t, a magánnyomozót irányítod. Marvin-Jordan,

Részletesebben

Absztrakt feltöltése az ITDK 2013 konferenciára

Absztrakt feltöltése az ITDK 2013 konferenciára Absztrakt feltöltése az ITDK 2013 konferenciára 1. regisztráció A rendszer használatához elıször is regisztrációra van szükség. Ezt a felhasználó a kezdıképernyı jobb felsı sarkában lévı Bejelentkezés

Részletesebben

1. tudáskártya. Mi az energia? Mindnyájunknak szüksége van energiára! EnergiaOtthon

1. tudáskártya. Mi az energia? Mindnyájunknak szüksége van energiára! EnergiaOtthon 1. tudáskártya Mi az energia? Az embereknek energiára van szükségük a mozgáshoz és a játékhoz. Ezt az energiát az ételből nyerik. A növekedéshez is energiára van szükséged. Még alvás közben is használsz

Részletesebben

Súgó a KMCSSZ olvasási különpróba rendszeréhez

Súgó a KMCSSZ olvasási különpróba rendszeréhez Súgó a KMCSSZ olvasási különpróba rendszeréhez Próbatevők számára Megjegyzések: Az oldalakon található linkek, oszlop címkék, és egyéb elemek nevei dőlt betűkkel jelennek meg a dokumentumban. Az egyes

Részletesebben

1. A NÉPESSÉGNYILVÁNTARTÓ PROGRAM TELEPÍTÉSI FELTÉTELE. A

1. A NÉPESSÉGNYILVÁNTARTÓ PROGRAM TELEPÍTÉSI FELTÉTELE. A 1. A NÉPESSÉGNYILVÁNTARTÓ PROGRAM TELEPÍTÉSI FELTÉTELE. A következıkben leírt telepítési lépések, csak azokon a gépeken végezhetık el, ahol elızıleg is üzemelt már a DECÉRT rendszer, mivel a programhoz

Részletesebben

Alapvető beállítások elvégzése Normál nézet

Alapvető beállítások elvégzése Normál nézet Alapvető beállítások elvégzése Normál nézet A Normál nézet egy egyszerűsített oldalképet mutat. Ez a nézet a legalkalmasabb a szöveg beírására, szerkesztésére és az egyszerűbb formázásokra. Ebben a nézetben

Részletesebben

Elektromos darts tábla AP-50 IN 202 Használati útmutató

Elektromos darts tábla AP-50 IN 202 Használati útmutató Elektromos darts tábla AP-50 IN 202 Használati útmutató A GARANCIÁLIS ÉS GARANCIÁN TÚLI SZERVIZT A FORGALMAZÓ BIZTOSÍTJA: Insportline Hungary Kft. 2500 Esztergom, Kossuth Lajos u. 65. www.insportline.hu

Részletesebben

3. gyakorlat Saját adatok használata

3. gyakorlat Saját adatok használata 3. gyakorlat Saját adatok használata Ebben a gyakorlatban megismerkedünk az ESRI coverage adattípussal hazai adatok példáján. Újabb megjelenítési módok alkalmazásával létrehozunk egy térképet saját térségünkrıl.

Részletesebben

A LOGO MOTION TANÍTÁSA

A LOGO MOTION TANÍTÁSA A LOGO MOTION TANÍTÁSA ÍRTA: SZABÓ JÁNOS TANÍTÓ 2010, KECEL LOGO MOTION TANÍTÁSA KÉSZÍTETTE: SZABÓ JÁNOS TANÍTÓ 2010. 1 1. FOGLALKOZÁS Kattintsunk a Logo motion ikonjára. A Színes teki. Ez a program ablaka.

Részletesebben

900SEZ-700 900SEZ-1200

900SEZ-700 900SEZ-1200 Szekcionált garázskapu motor 900SEZ-700 900SEZ-1200 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK A. ÖSSZETÉTEL... 3 B. FUNKCIÓK BEMUTATÁSA... 4 C. ÖSSZESZERELÉS... 5 D. A MOTOR ÉS A PROGRAMOZÓ PANEL... 9 E.

Részletesebben

GÖDÖLLİ VÁROS KÖZLEKEDÉSI KONCEPCIÓJA

GÖDÖLLİ VÁROS KÖZLEKEDÉSI KONCEPCIÓJA JAVASLATOK 1. KÖZÚTI HÁLÓZAT FEJLESZTÉSI JAVASLATA 1.1. Javaslat az úthálózati funkciók fejlesztésére A Gödöllıt érintı országos hálózati elemek (gyorsforgalmi utak, országos fıutak) várható fejlesztése

Részletesebben

SportinvazioClub felhasználói kézikönyv v

SportinvazioClub felhasználói kézikönyv v SportinvazioClub felhasználói kézikönyv v1.1 2017.12.29 Tartalom 1. Menüpontok, toolbar... 3 1.1. Menüpontok... 3 1.2. Toolbar... 4 2. Idővonal... 4 2.1. Új bejegyzések... 5 2.2. Bejegyzések funkciói...

Részletesebben

AIPHONE KVI. Telepítési és Használati útmutató. Szerelőkészlet Mennyiség Megnevezés A. Vandálbiztos, kültéri, fém kezelőegység

AIPHONE KVI. Telepítési és Használati útmutató. Szerelőkészlet Mennyiség Megnevezés A. Vandálbiztos, kültéri, fém kezelőegység AIPHONE 2004/06 változat KVI Típusszám:120130 Vandálbiztos, kültéri, fém kezelőegység Telepítési és Használati útmutató Szerelőkészlet Mennyiség Megnevezés A Ábra 1 TORX M4x10 csavar 1 TORX T20 kulcs 2

Részletesebben

Egyszerű kísérletek próbapanelen

Egyszerű kísérletek próbapanelen Egyszerű kísérletek próbapanelen készítette: Borbély Venczel 2017 Borbély Venczel (bvenczy@gmail.com) 1. Egyszerű áramkör létrehozása Eszközök: áramforrás (2 1,5 V), izzó, motor, fehér LED, vezetékek,

Részletesebben

Mikor kezdje gyermekem az iskolát?

Mikor kezdje gyermekem az iskolát? Gyermekünk hatodik életéve felé közeledve meg kell barátkoznunk az iskola gondolatával. Az iskolaválasztás kérdése mellett felmerül bennünk: alkalmas-e gyermekünk az iskolakezdésre! Ennek a nehéz kérdésnek

Részletesebben

O R I O N. OTB-8633/Y Használati útmutató

O R I O N. OTB-8633/Y Használati útmutató O R I O N OTB-8633/Y Használati útmutató Fontos óvintézkedések 1. Kérjük figyelmesen olvassa el a használati utasításokat és őrizze meg jövőbeni hivatkozásokra. 2. Áramütés veszélyét elkerülendő a készülék

Részletesebben

World Robot Olympiad2019. Regular kategória Junior korosztály SMART CITIES- OKOS VÁROSOK OKOS VILÁGÍTÁS. Verzió: December 1.

World Robot Olympiad2019. Regular kategória Junior korosztály SMART CITIES- OKOS VÁROSOK OKOS VILÁGÍTÁS. Verzió: December 1. World Robot Olympiad2019 Regular kategória Junior korosztály SMART CITIES- OKOS VÁROSOK OKOS VILÁGÍTÁS Verzió: December 1. WRO Nemzetközi Prémium Partnerek Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 2. Az asztal

Részletesebben

Fıvárosi Önkormányzat Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény

Fıvárosi Önkormányzat Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény Fıvárosi Önkormányzat Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény Egységes szerkezetben foglalt módosított Pedagógiai program V. kötet

Részletesebben

Garázskapu nyitó. Kezelési útmutató

Garázskapu nyitó. Kezelési útmutató RoboBox 50 Garázskapu nyitó Kezelési útmutató Mozgatható tömeg 50 kg Beállítható kimeneti teljesítmény korlát Távvezérlı tanuló funkció Gyors hajtásmegszakítási lehetıség Könnyő telepíthetıség 1 MŐSZAKI

Részletesebben