SCRATCHES. végigjátszás. Készítette: Kertész Csaba Zoltán december A játék hivatalos honlapja: Végigjátszások:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SCRATCHES. végigjátszás. Készítette: Kertész Csaba Zoltán. cskertesz@fibermail.hu. 2008. december 23-27. A játék hivatalos honlapja: Végigjátszások:"

Átírás

1 SCRATCHES végigjátszás Készítette: Kertész Csaba Zoltán december A játék hivatalos honlapja: Végigjátszások: Képek:

2 Október 12, Szombat Blackwood birtok (Michael Arthate-t újságírót irányítod.) Szombat, 9 óra Udvar: Az intrót követıen nyisd ki a kocsi ajtaját. Tedd el a kesztyőtartóból a slusszkulcsot, majd menj be a házba. A nálad lévı inventoryban kulccsal bejutsz a házba. Földszint: SZOBALÁNY SZOBÁJA

3 a földszint alaprajza Recepció: Menj szembe a recepcióra, vedd fel a csengı telefont: Jerry az. Majd fordulj vissza és menj be jobbra, és menj a nappaliba. Nappali szoba: Nézz alaposan körül: kandalló, felette egy kép. A villanykapcsoló nem mőködik. A zongorán egy kotta. A komódon óra. Az asztalon egy barna könyv, napló: április 20-ától decemberig vannak benne bejegyzések.

4 Innen menj át a díszed kétszárnyú ajtón a dolgozószobába. Dolgozószoba: Az asztalon egy szivardoboz, a fiókok nem nyithatók. A földgömb fogatható. A villanykapcsoló itt sem mőködik. Menj az íróasztalhoz, a felsı fiókban semmi, a másodikban egy boríték, a harmadikban egy fúróeszköz, a negyedikben semmi. Az íróasztalon egy barna könyv, napló: feljegyzések benne február 6-ától március 4-éig. Itt is mindent nézz és vizsgálj meg alaposan. Át a két szárnyas ajtón a következı helyiségbe. Étkezı: Itt is nézz körül, a szekrényben semmi, a falon képek. A kis asztal fiókjában összetekert papírok. Menj ki a falitükör melletti ajtón, a folyosóra jutsz. Földszinti folyosó: Nézz körül. Húzd az ablakon a függönyt és vizsgáld meg a három vázát a földön. A folyosó falán nézd végig a képeket. Majd a zöld ajtón át, lépj be a konyhába. Konyha: Az asztalon egy kávédaráló késıbb még szükséged lesz rá -. A hőtıben semmi a mocskot leszámítva! -. A falon: üres kulcstartó. A villanykapcsoló itt sem mőködik. A polcon dobozok. A mosogatótól balra lévı szekrény fiókjából tegyél el egy kést. A hőtıszekrény melletti ajtó a cselédszobába vezet. Cselédszoba: Az asztalon egy papír, a jobb fiókban egy ceruza. A könyv címe: Housekeeping (házvezetés). Két fotó. A falon egy kép, a szekrényen is két fotó. Az éjjeliszekrény fiókjában is egy könyv: Practical Photography (fényképezésrıl). A piros könyvben egy fotó? A konyhai kulcstartó és rajta van egy kulcs Kombináld az inventoryban a ceruzát a papírlappal egy olaszul írott levél. Menj be a fürdıszobába.

5 Fürdıszoba: A kádban víz és egy fotó. A szárítókötélen 4 fénykép szárad. A mosdóban nincsen víz. (Ez végül is egy fotózáshoz használt sötétkamra.) Menj ki a folyosóra és vizsgáld meg a vázákat. A legkisebben találsz egy kulcsot. Menj vissza a konyhába, onnan nyílik a pince a kulcs nyitja. Pince: Lent egyelıre csak körül tudsz nézni. Menj fel az emeletre. l. emelet:

6 A sarokban három váza. Menj végig a folyosón és be a szobába. Vendégszoba (a szobád): A fotel mellett találsz egy orvosi táskát. Benne: két rajz, sztetoszkóp. A falon egy oklevél. A könyvespolccal semmi dolgod. Az íróasztal fiókjában anatómia rajzokat találsz. Tedd a kis asztalra a bıröndödet. Nyisd ki. Benne: egy könyv: Michael Arthate Vanishing Town. És egy levél, amit Jerry írt. Valamint egy névjegy: Jerry P. Carter Real Estate Agent. És egy notesz, benne Barbara telefonszáma: (0207)

7 Tedd el a bıröndbıl a gyufát és a tollat. A másik asztalra tedd az írógépet és a papírokat. Tedd az írógép tokját a másik asztal alá. Vizsgáld meg a papírkosarat, benne egy összegyőrt papír. Menj ki a folyosóra. Be a hálószobába. Hálószoba: A falon képek, a kis asztalon egy dönthetı tükör. A komódon egy oklevél. A fiókok közül egy nyitható, benne egy zsebóra. A nıalakos kép mögött egy széf, számzáras. Menj át a szemközti szobába. Galéria: Ez egy kiállító-terem, a falon és vitrinekben sok-sok kiállított tárgy (pajzsok, totem-fejek, dárdák, ). Innen menj a fürdıbe. Fürdıszoba: A szekrény alsó fiókjából vedd ki a rongyot. Menj fel a 2. emeletre. 2. emelet:

8 Szembe menj be az ajtón (fürdıszoba), a földön lévı beton-falazó elemeken egy vasdarab. A másik ajtón át a következı szobába jutsz. Az állványon egy olajlámpás. Tedd a jobb oldali lyukba a vasdarabot. Próbáld a gyufával meggyújtani: még nem sikerül. Menj ki a folyosóra. Menj fel a lépcsın a padlásszintre. Padlás: Nyisd fel a dobozt, állítsd a helyére a figurát és húzd fel a zenélıdobozt. A földön egy csomó újság (pl.: The Journal V. 25.), figyelmesen nézd végig mindet. A zöld ládából vedd ki a petróleum-lámpást. Nézd meg a fényképeket és a papírlapot. Menj hátra, találsz egy zárt ajtót. Dugd be alá az újságot és próbáld a kulcsot kihorgászni. Sajnos nem sikerül. Menj le a földszintre. Földszint:

9 Telefonálj Jerry-nek meséld el, hogy nincsen áram. A beszélgetés után ismét hívd Jerry-t, majd menj ki a kapuhoz és nézd meg a postaládát: benne egy levél. Neked írták. Menj vissza a házba és hívd újra Jerry-t. majd telefonálj Barbarának neked kell tárcsázni a bıröndödben lévı noteszen lévı számot: (0207) A levelet tedd a borítékba, és a tollal címezd fel. Majd vidd ki a postaládába. Menj a pincébe. Pince: A kulccsal már lejutsz a pincébe. A biztosíték-szekrényt azonban nem tudod megjavítani. Menj újra a telefonálni. Földszint: Hívd fel Jerry-t. majd próbálj a kocsival elmenni. De a kocsi nem indul Menj fel a szobádba. Vendégszoba: Feküdj le. Október 13. Vasárnap Menj a galériába, vedd fel a kalapácsot. Újra a szobádban vagy. Menj a kandallóhoz és használd a szetetoszkópot. Menj a nappaliba. Nappali: Hallgatózz a kandallónál itt is a szetetoszkóppal. Majd a pincébe indulj, de zárva van. Kint esik az esı, villámlik

10 Jerry hív. Menj fel az 1. emeletre a hálószobába. 1. emelet, hálószoba: A széfet nyisd ki a kóddal. Benne egy papír, az alján egy bankszámlaszámmal: és egy kulcs. Menj ahhoz az ajtóhoz, ahol sikertelenül próbálkoztál a kulcs megszerzésével. 2. emelet: A kulccsal be tudsz menni.. Az asztalon alaprajzok. Tedd el a kulcsot és a festékes doboz tetejét. Menj be a másik ajtón. A földön téglák. Fel a létrán, tedd el az olajozót. A koszos dobozt töröld meg a ronggyal. Egy olajos doboz: Wearwell Motor Oil. Lyukaszd ki, és tegyél olajat a lámpásba. Lefelé a késsel vágd le a kötelet és vedd fel a földrıl. Menj egy szinttel lejjebb. A hálószobától balra kapard meg a falon a tapétát. Egy befalazott ajtóra bukkansz. Menj fel a körlépcsın közben nyisd ki az ablakokat -, a végén a fal áttörhetı a kalapáccsal. Kösd a kötelet a lámpásra majd klikkel a földön lévı kötélcsomóra. A kötél bekerül a lyukba. Menj lefelé, és a az egyik ablaknál meglátod, hogy ott lóg a kötél. Mássz le. Titkos szoba: A fiókban egy kereszt-levél: Birth Certificate. Ez egy gyerekszoba. Menj ki az ablakon, mássz fel és menj le az 1. emeletre. 1. emelet, galéria: Állj a sarokban lévı szekrény elé amin két elefántagyar van -. Vizsgáld meg a bal alját. A késsel szabadítsd ki a görgıt és olajozd meg mindkettıt. Húzd el a szekrényt. Mögötte egy ajtó, beszögezve. A kalapáccsal verd le a deszkákat. Menj be.

11 2. titkos szoba: Használd a gyufát és az olaj-lámpást. Vedd el az ablak elıl a bambusz rudakat. A földön kézírásos papírlapok. Szemben a falon egy afrikai maszk Innen a padlásra menj. Padlás: Nézz meg egy másik újságot: 1961.VIII.11. Menj a szobádba, az írógéphez. Vendégszoba: Vedd ki az írógépbıl, amit írtál, és tedd le a gép mellé. Menj le a földszintre, telefonálj Jerry-nek. Majd vissza a szobádba aludni. Filmbejátszás. Galéria: A titkos szobába menj, a falról eltőnt az álarc Menj ki, újabb filmbejátszás. Ez csak álom volt. Menj le a földszintre. Pince: A lámpást használja menj a pincébe. Mássz bele a kazánba és haladj a végére. Filmbejátszás Mássz vissza, majd menj fel a szobádba aludni. 3. nap

12 Október 14. hétfı Menj a földszintre. Hívd fel Jerry-t. Majd menj a kandallóhoz a nappaliba és gyújts be. Menj az udvarra, balra a garázshoz. Kapu Garázs Üvegház Kápolna A ház Garázs:

13 Nyisd ki a lakatot és menj be. A bicikli hátsó kereke egy sajátos áramfejlesztı. Tedd el az asztalról a szerelı dobozban található fogót és csavarhúzót. Az asztal mellıl a feszítıvasat. Menj a házba. A konyhán keresztül menj ki az udvarra, irány a kripta. Kripta: Az ajtaja bedrótozva. Használd a fogót a levágott drót bekerül az inventoryba -. Menj a két koporsóhoz. Nyisd fel: az egyik üres. A másikat felnyitva: egy holttest. Olvasd el a táblákat a koporsón: Mr. & Mrs. Blackwood. A tábla elıtt a földön egy kı, vedd fel. A kıvel próbáld kitörni a kupola üvegét elsıre nem sikerül. Menj a leesett kıért le a lépcsın, vedd fel és dobj újra. Menj a házba. 1. emelet, hálószoba: Menj a billenthetı tükörhöz az ágy jobb oldalán. A csavarhúzóval vedd le a felsı részét majd vissza a kápolnába. Kripta: Az inventoryban kombináld a tükröt a dróttal, majd akaszd az ajtó melletti lámpára. Levilágít az alsó szintre. Menj le, az egyik táblán egy R bető olvasható. Menj a házba. Elıtér: Hívd fel Jerry-t, majd a bankot: Menj a padlásra. Padlás: Olvass el egy újabb újságot: 1963.VI.1. Az újságra egy telefonszám van felírva: Menj telefonálni. Elıtér: Hívd fel az újságon talált telefonszámot, majd menj ki a postaládához, benne egy levél. Innen irány a cselédszoba. Cselédszoba: Az éjjeliszekrény alatt van egy rejtekhely, ott egy fotó. Menj a pincébe.

14 Pince: A feszítıvassal forgasd el a kereket kell hozzá a kalapács is -. Majd menj ki az udvarra. Irány a jobbra található üvegház. Üvegház: Olajozd meg a zárat majd menj be. Valami csillog a fa elıtt, de nem tudsz vele semmit kezdeni egyelıre -. Az asztal fiókjában egy levél, a másik asztalon egy metszıolló. Vágj levelet és bogyókat a piros növénybıl. Menj a sarok-ágyáshoz, tedd bele a slag egyik végét, a másikat dugd le a rácson. A slagot lent kösd a csapra és nyisd meg. Menj fel vedd el a slagot, de a csapot ne zárd el! Nézd meg a fénylı dolgot eltőnik. Jobbra egy feldılt cserép, vágj le belıle. Menj ki, elıre a fatörzshöz. Ide mosta a víz a csillogó valamit: egy kulcs. Menj a házba. Dolgozószoba: Az íróasztal jobb fiókját nyisd ki a kulccsal. Benne egy dobozka számkódos. Mellette levelek. Menj fel a 2. emeletre és mássz le a kötélen a gyerekszobába. Gyerekszoba: A dobókockákon betők és számok vannak: P-9 C-4 O-6 R-5 V-6 E-3 K-6 Y-7 Q-4S-8 H-1 F-0 T-2. A földön: O-9 B-0 A-8 I-9 N-7 V-6. Menj vissza a dolgozószobába. Dolgozószoba: A dobozka nyitókódja: (ROBIN). Egy újabb zár védi. Nyitása: a jobb oldali pöcköt nyomd le többször is, majd a középsıt told balra. A bal oldali pöcköt nyomd le többször, majd a középsıt told középre. Kinyílik, vedd ki a kulcsot. A fıbejáraton át menj az udvarra, és innen jobbra, a kápolnához. Kápolna: A kulccsal menj be, fel a csigalépcsın.

15 A szekrényben egy fiók, benne: Holy Bible. Benne a lapok között egy szög. Menj le az oltárhoz. A kereszt alatt egy kılap. Nyisd fel a feszítıvassal. A szöget tedd a Jézus lábába, a feszítıvassal húzd le az I.N.R.I. feliratot. Menj le a kinyílt lyukba. Titkos helyiség: Gyújtsd meg a gyertyát. Olvasd el az asztalon lévı leveleket, tedd el a fadarabot. Menj fel, vissza a házba. Elıtér: Hívd fel Jerry-t. Majd menj a postaládához, benne egy újabb levél. Olvasd el. Menj a kocsihoz, vedd ki belıle az akkumulátort és vidd a garázsba. Garázs: Tedd a bicikli melletti ládára az akkut, kösd a dinamóhoz (a dinamóra klikkelve). Tekerj 3-4-et a biciklin, majd szedd le a kábelt és vidd a kocsihoz a feltöltött akkumulátort. Tedd bele és indíts. De mégsem mész el Indulj el a kápolna felé, keresd meg azt a részt, ahová a ház tornyának árnyéka vetül, itt áss. Egy koponyát találsz, vegyél ki belıle egy fogat, majd menj a házba. Galéria: A szobor nyakláncáról a fogóval vedd le a medált és vidd le a konyhába. Konyha:

16 Tedd a darálóba a fogakat és daráld le mindkettıt. A port vedd ki, a két port az inventoryban keverd össze, tedd hozzá a piros bogyókat. Menj fel az emeletre, a lépcsıvel szemközti szoba melletti helyiségbe. 2.emelet:. Az égıre amit korábban nem tudtál meggyújtani, tedd rá a festékes doboz tetejét, szórd rá a porokat a bogyóval, gyújts alá. Tedd el a zöld anyagot, amit kaptál. Kombináld az inventoryban a fával. Menj a galériába. Galéria: Tedd a maszkba a zöld anyagot, amit kaptál. Majd menj a hallba. Hall: Hallgatózz a kandallónál nyisd fel a rácsot, mássz le. Át az ajtón. Alaposan nézz körül. Vizsgáld meg a falon a fekete lyukat. Filmbejátszás. Az autóval el.

Jack The Ripper 1901, NEW YORK. Az 1. nap. 1.)A New York Daily Újság Szerkesztıségi Irodája, November 16-a: Reporter. Végigjátszás

Jack The Ripper 1901, NEW YORK. Az 1. nap. 1.)A New York Daily Újság Szerkesztıségi Irodája, November 16-a: Reporter. Végigjátszás Jack The Ripper Végigjátszás KÉSZÍTETTE: Kertész Csaba Zoltán cskertesz@fibermail.hu 2004.március 27 április 04. 1901, NEW YORK Az intro egy szép korabeli filmfelvétel (fekete-fehér) bejátszásával kezdıdik

Részletesebben

VÉGIGJÁTSZÁS. Wolfenstein - 1. oldal Platform: PC, PS3, Xbox 360 Kiadó: Activision Fejlesztő: Raven Software. www.thesource.hu.

VÉGIGJÁTSZÁS. Wolfenstein - 1. oldal Platform: PC, PS3, Xbox 360 Kiadó: Activision Fejlesztő: Raven Software. www.thesource.hu. Wolfenstein - 1. oldal VÉGIGJÁTSZÁS Elakadásjelző: http:///elakadas Wolfenstein - 2. oldal SZERZŐI JOGI INFORMÁCIÓK A thesource.hu-n közzé tett összes végigjátszást, képet- és videóanyagot, valamint a

Részletesebben

Steve Jackson Rakéta Könyvek

Steve Jackson Rakéta Könyvek Steve Jackson Rakéta Könyvek A mű eredeti címe: House of Hell Első kiadás: Penguin Books Ltd, Harmondsworth, Middlesex, England Tim Sell illusztrációival Fordította: Varsányi Mária Steve Jackson, 1984

Részletesebben

ÚJ LAKÁSBAN. Kedves Csilla!

ÚJ LAKÁSBAN. Kedves Csilla! ÚJ LAKÁSBAN Kedves Csilla! Képzeld el! Új lakásban lakom! Ez a legszebb ház a környéken! Egy mesés társasházban, gyönyörű lakásban élek! Képzeld el! Van benne egy csendes hálószoba, világos nappali szoba,

Részletesebben

Sands of Time végigjátszás

Sands of Time végigjátszás Prince of Persia The Sands of Time Végigjátszás (ha felrakjátok valahova, akkor kérlek, tüntessétek fel a Dahaka Team-et (http://dahakateam.uw.hu) és a szerzőket [Dzsiti (beszélgetések) & Leader Wolf (minden

Részletesebben

Andrés Barba. Apró kezek (részlet) - Las manos pequeñas. Teresa-látomás Aparición de Teresa. A kutya El Perro

Andrés Barba. Apró kezek (részlet) - Las manos pequeñas. Teresa-látomás Aparición de Teresa. A kutya El Perro Andrés Barba Apró kezek (részlet) - Las manos pequeñas Anagrama, Barcelona, 2008 Teresa-látomás Aparición de Teresa Eñe. N. 20, 2009 A kutya El Perro El País 2009 Translation: Kertes Gábor Marinának és

Részletesebben

Önképzőköri írások 2006-2010

Önképzőköri írások 2006-2010 Önképzőköri írások 2006-2010 2 Önképzőköri írások Kedves Olvasó! Tudod, mi itt együtt dolgozunk négy éve. Az itt megjelenők szinte még igazi gyerekek voltak, amikor elkezdtük. Kedves, jópofa gyerekek.

Részletesebben

Jelmagyarázat. Rajzold le! Írd le! Kösd össze! Húzd alá! Színezd ki! Számozd meg! Keresd ki! Karikázd be!

Jelmagyarázat. Rajzold le! Írd le! Kösd össze! Húzd alá! Színezd ki! Számozd meg! Keresd ki! Karikázd be! Jelmagyarázat Rajzold le! Írd le! Kösd össze! Húzd alá! Színezd ki! Számozd meg! Keresd ki! Karikázd be! Esztergályosné Földesi Katalin Szövegértést fejlesztõ gyakorlatok. osztály MÁSODIK KIADÁS CELLDÖMÖLK,

Részletesebben

FARKASSZEM forgatókönyv írta: Bernáth Zsolt 2007.

FARKASSZEM forgatókönyv írta: Bernáth Zsolt 2007. SZEM forgatókönyv írta: Bernáth Zsolt 2007. 1. VÁROSKÉP, ÉJJEL Egy panelváros, egy lakótelep képét látjuk. Szürke kockatömbök, körülöttük apró terek bújnak meg, fák lombjai próbálják takarni a csúfságot.

Részletesebben

FON TOS TUD NI VA LÓ VE SZÉLY HELY ZE TEK BEN. Fog lal koz ta tó fü zet 8 10 éve sek nek

FON TOS TUD NI VA LÓ VE SZÉLY HELY ZE TEK BEN. Fog lal koz ta tó fü zet 8 10 éve sek nek 112 FON TOS TUD NI VA LÓ VE SZÉLY HELY ZE TEK BEN Fog lal koz ta tó fü zet 8 10 éve sek nek Kedves Gyerekek! AJÁNLÁS Sokszor, sokat hallhattok, olvashattok, láthattok különféle veszélyekrõl, veszélybe

Részletesebben

ELSŐ FEJEZET A fekete csillag

ELSŐ FEJEZET A fekete csillag ELSŐ FEJEZET A fekete csillag Sötét éjszaka volt; úgy tűnt, mintha a teliholdat csak úgy ráakasztották volna az égre, és csillagok milliárdjai ragyogtak, mint kék és vörös lámpácskák. A mennybolt fényei

Részletesebben

ELEANOR H. PORTER. Az élet játéka

ELEANOR H. PORTER. Az élet játéka ELEANOR H. PORTER Az élet játéka SZENT ISTVÁN TÁRSULAT az Apostoli Szentszék Könyvkiadója Budapest 2007 A mő eredeti címe Pollyanna Fordította Forscher Irma ISBN 798 963 361 517 1 Farrar Straus & Giroux

Részletesebben

NOVELLA NÉGY FELVONÁSBAN

NOVELLA NÉGY FELVONÁSBAN NOVELLA NÉGY FELVONÁSBAN TOLNAI OTTÓ ELSŐ FELVONÁS Egész nap kereste a dunsztspárgás gurigát. Rajtam is követelte. Hol a guriga? Jött így, idegesen utánam. Hol a guriga? Még a fürdőszobát is rám nyitotta.

Részletesebben

Hány éves a kapitány? MEGOLDÁSOK

Hány éves a kapitány? MEGOLDÁSOK Hány éves a kapitány? MEGOLDÁSOK 1. Els fejtör Te vezeted az utasszállító repülıt, a kapitány tehát annyi éves, ahány Te vagy. 2. Szabálykitalálós 2 3. Útveszt k Itt csak egy megoldást mutatunk be; egy-egy

Részletesebben

Real Soft 2000 Ügyviteli Programcsomag 4.36 /Használati útmutató/ /Digitális kártya olvasó és tachográfkorong kiértékelı rendszer/

Real Soft 2000 Ügyviteli Programcsomag 4.36 /Használati útmutató/ /Digitális kártya olvasó és tachográfkorong kiértékelı rendszer/ Real Soft 2000 Ügyviteli Programcsomag 4.36 /Használati útmutató/ /Digitális kártya olvasó és tachográfkorong kiértékelı rendszer/ I. Áttekintés A Real Soft 2000 Ügyviteli Programcsomaghoz tartozó kiértékelı

Részletesebben

hackelés.txt " A Hacklife ötletek " Vissza Főoldal Bezár

hackelés.txt  A Hacklife ötletek  Vissza Főoldal Bezár " A Hacklife ötletek " hackelés.txt Vissza Főoldal Bezár 'Hack Az Életben avagy az igazi Galaxis útikalauz' - volt a tulajdonképpeni címe az alább dolgoknak. A tartalomért a hozzászólóknak, MaD MiND és

Részletesebben

A KIS DETEKTÍVEK REGÉNY

A KIS DETEKTÍVEK REGÉNY R. J. McGREGOR A KIS DETEKTÍVEK REGÉNY MÓRA FERENC KÖNYVKIADÓ BUDAPEST 1968 DELFIN KÖNYVEK Szerkeszti RÓNASZEGI MIKLÓS A mő eredeti címe R. J. McGREGOR: THE YOUNG DETECTIVES Penguin Books Ltd. Harmondsworth,

Részletesebben

2003 novemberében várható a világhírő szerzı, JEFFREY ARCHER következı regénye, A SZERENCSE FIAI. Keresse a könyvkereskedésekben és a kiadóban!

2003 novemberében várható a világhírő szerzı, JEFFREY ARCHER következı regénye, A SZERENCSE FIAI. Keresse a könyvkereskedésekben és a kiadóban! 2003 novemberében várható a világhírő szerzı, JEFFREY ARCHER következı regénye, A SZERENCSE FIAI. Keresse a könyvkereskedésekben és a kiadóban! 1 V I L Á G S I K E R E K Jeffrey Archer A TIZENEGYEDIK PARANCSOLAT

Részletesebben

A ház címe: 96701 Kremnica, Bystricka ulica 446/23.

A ház címe: 96701 Kremnica, Bystricka ulica 446/23. ELÉRHETŐSÉGEK: A ház címe: 96701 Kremnica, Bystricka ulica 446/23. Koordinátái: N 48 42.355 E018 55.912 Tengerszint felett: 606 méter Adamecz Zoltán skiskalka@skiskalka.hu +36703395000,+421918466240 Megbízottam

Részletesebben

Lois Duncan LVASNI JÓ

Lois Duncan LVASNI JÓ Lois Duncan OLVASNI JÓ! 10 Lois Duncan Könyvmolyképző Kiadó Szeged, 2009 3 Azon négylábú családtagjaink emlékére, akik most már a Kutyamennyországban hancúroznak boldogan Ginger, Rascal, Mischief, Kelly,

Részletesebben

KMCSSZ. Óvodai Program. Összeállította: Merényi Rita cscst kiscserkész vezetőtiszt

KMCSSZ. Óvodai Program. Összeállította: Merényi Rita cscst kiscserkész vezetőtiszt KMCSSZ Óvodai Program Összeállította: Merényi Rita cscst kiscserkész vezetőtiszt 2005 KMCSSZ 2 Óvodai program Tartalomjegyzék Kedves Vezető!... 3 1. Karácsony... 4 2. Húsvét... 5 3. Töktündér (Halloween)...

Részletesebben

Huszonkilenc nap. Tamás Kincső. Részletek. Elvágyódik. A leghosszabb éjszaka

Huszonkilenc nap. Tamás Kincső. Részletek. Elvágyódik. A leghosszabb éjszaka Tamás Kincső Huszonkilenc nap Részletek Elvágyódik Annyi szép hely létezik a világon mondja egy nap a férjem, miközben pucolom a tűzhely ablakát. Ül, fekete feje az öklén, tervez erősen. A vásárhelyi lakásodat

Részletesebben

Az élet vigyen. Elindulni nehéz

Az élet vigyen. Elindulni nehéz Az élet vigyen Elindulni nehéz Hogy az élet könnyő nehéz elhinnem Én nem a te tüzednél melegszem Gyere kérlek a küszöbrıl indul az utad Én szabad vagyok te is légy szabad Mert valaki mindig ki akar ütni

Részletesebben

TORNAY ANDRÁS UTOLSÓ LEHETİSÉG (2003-2008)

TORNAY ANDRÁS UTOLSÓ LEHETİSÉG (2003-2008) TORNAY ANDRÁS UTOLSÓ LEHETİSÉG (2003-2008) Az itt közölt versek nem feltétlenül követik a magyar helyesírás szabályait, hiszen a szerzı személyes és egyéni kifejezéseinek, s mindazok formai megjelenítésének

Részletesebben

Id gazdálkodási tippözön 100 ötlet

Id gazdálkodási tippözön 100 ötlet Id gazdálkodási tippözön 100 ötlet TERVEZÉS 1. Ha problémád van az id vel, els lépésként készíts leltárt; két hétig jegyezd fel félórás id közökben minden tevékenységedet! 2. Miel tt belevágsz valamibe,

Részletesebben

A Magyarországon, 2014-ben először megrendezett 100 szóban Budapest száz legjobb alkotását olvashatja itt most kedves olvasó.

A Magyarországon, 2014-ben először megrendezett 100 szóban Budapest száz legjobb alkotását olvashatja itt most kedves olvasó. A Magyarországon, 2014-ben először megrendezett 100 szóban Budapest száz legjobb alkotását olvashatja itt most kedves olvasó. A történetíró pályázat itthoni megszervezésének ötlete a Mindspace nonprofit

Részletesebben

A művek írói: Killmaster (A Fekete Lovag) Gery (A Futár) Gyilkos Fűz (Út a dicsőségbe) Elrendezés és kiegészítés runner

A művek írói: Killmaster (A Fekete Lovag) Gery (A Futár) Gyilkos Fűz (Út a dicsőségbe) Elrendezés és kiegészítés runner Zagor.hu A művek írói: Killmaster (A Fekete Lovag) Gery (A Futár) Gyilkos Fűz (Út a dicsőségbe) Elrendezés és kiegészítés runner Borító illusztráció Martin McKenna (Return to Firetop Mountain) Borító szerkesztés

Részletesebben

LÁBASS ENDRE. Vándorparadicsom

LÁBASS ENDRE. Vándorparadicsom LÁBASS ENDRE Vándorparadicsom LÁBASS ENDRE Vándorparadicsom (A letagadott Budapest) OSIRIS KIADÓ Budapest, 2004 A kötet megjelenését támogatta a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, a Pro Cultura

Részletesebben

Rendhagyó matematikaóra a Szikszaiban

Rendhagyó matematikaóra a Szikszaiban VIII. évf. 1. szám 2008. április Alapítva: Rendhagyó matematikaóra a Szikszaiban Farsangi mulatság a református általános iskolában Iskolánk február 15-én tartotta a felsõ tagozatosoknak a farsangi mulatságot.

Részletesebben

Érezd jól magad, de légy biztonságban! program adatlap KÉRDŐÍV. A program megvalósulása előtt

Érezd jól magad, de légy biztonságban! program adatlap KÉRDŐÍV. A program megvalósulása előtt Érezd jól magad, de légy biztonságban! program adatlap KÉRDŐÍV A program megvalósulása előtt Olvasd el figyelmesen a kérdéseket és kérlek őszintén válaszolj rájuk! A válaszadás önkéntes és név nélkül történik,

Részletesebben