ALFRED HITCHCOCK The Final Cut

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ALFRED HITCHCOCK The Final Cut"

Átírás

1 ALFRED HITCHCOCK The Final Cut Készítette: Kertész Csaba Zoltán és Kertész Ádám Az Arxel Tribe játékában a fıszereplıt, Joseph Shamley-t, a magánnyomozót irányítod. Marvin-Jordan, a ház ura, Alicia segítségével kéri fel a rejtélyes ügy kinyomozására Shamley-t. A rejtély maga, pedig a stáb valamennyi tagjának eltőnése egy reggelre. A játék helyszíne a Robert Marvin-Jordan birtoka (a gazdag amatır rendezı Marvin-Jordan filmforgatásának helyszíne). Izgalmas filmbejátszások, Shamley látomásai tarkítják a játékot. A fıszereplı sajátos képességgel bír, bizonyos tárgyak, helyszínek láttán látomásai vannak ezek eredeti Hitchcock filmekbıl való részletek!!!-.

2 Érdekes módon viszonylag sıt! kevés szereplıs a történet a jelen idıben. A múltból a filmbejátszások során tőnnek fel a szereplık, akik a jelenben szinte mind halottak. S hogy mi történt? Ezt kell megfejtened Shamleyt irányítva. A helyszínek képi megjelenítése sajátosan Hitchcock-i hangulatú, szépen aprólékosan kidolgozott. Mint általában a kalandjátékokban, itt is viszonylag lineáris a játékmenet. Ha egy-egy feladatot, feladatsort nem teljesítesz, nem jutsz át a következı fejezetre. Minden vizsgálj meg jó alaposan! Tárgyakat vehetsz fel, néha kombinálhatod egyiket-másikat. A játék során használandó információkat (ezekbıl nagyon sok van!) egy palmtop-ban tárolja hısünk. Ez gyakorlatilag az inventory (lejjebb bıvebben részletezve), Meglehetısen könnyő kezelhetıséggel. Sok rejtvényt találsz benne, ezek néha komoly fejtörést okoznak. A párbeszédek feliratozással is el vannak látva. Esc-el továbbléphetsz közben. A mágneskártyák ezek ajtókat nyitnak - használat automatikus, más tárgyaké a kézbevételt követıen space-el. Futni i tudsz a nyíl + -val.

3 A kezelésrıl - Az inventory-palmtop felépítése: a jobb egér gombbal hozhatod elı a palmtop-ot. Menu Load Game Save Game New Game Preferences(billentyőzet,hangok,egér, ) Exit. A jobb oldali irat-ikonnal hozhatod elı a szereplıkkel, a stábbal és a hivatkozott személyekkel kapcsolatos, menet közben megszerezhetı információkat: Mary-Rose Marvin-Jordan, William Jordan, Walter Slezak, Robert Marvin-Jordan, Alicia Slezak, Jack Denvers, a színész, Bob Lawrence, a színésznı, Blanche Tyler, a hangmérnök, Arthur Toothbridge, az operatır, Norma Basten, az öreg, Hermann Gromek, a gyártásvezetı, Gavin Elster, a sminkes, Lila Samuels, a hangtechnikus, John Scottie Ferguson, valamint Malcolm Reeve az MSI Coo. gazdasági vezetıje,

4 Donald Baraf, az MJI elnöke. Középütt látsz egy scroll-t, ezzel lehet le-fel pörgetni az információkat a palmtopon. A célkereszttel ugrálhatsz a helyszínek között (a sematikus térképen is láthatod): A Marvin-Jordan ház A medence vízpart A mocsár(két A Hotel A stéggel) Az étterem A hangstúdió forgatási A külsı

5 helyszín Az iroda A Brenner-ház A templom A kocka-ikonnal hívhatod elı a palmtopban tárolt tárgyakat: Mágnes kártyákat/magnetic Cards Kulcsokat/Keys Video és hangszalagokat/audio & video tapes Receptet és az összetett tárgyak alkotórészeit/recipe, ingredienst Leveleket/Letters Dia képeket/slides az egyéb tárgyakat A haladáshoz a nyilakat kell használnod. A vizsgálódás egy nagyító jelzi, benne két fekete pöttyel. Ha valamit meg kell vizsgálnod, akkor azt a nagyítóban három koncentrikus kör jelzi. A használatot, a nagyító üvegében megjelenı kereszt (+) jelzi. Kilépés a vizsgálódásból, a nagyító üvegében megjelenı fektetett z-bető jelzi. Azt a tárgyat, ami a kezedben van, képernyı bal felsı sarkában megjelenı ikonja jelzi.

6 A villogó bal felsı ikon figyelmeztet egy feladat megoldására, vagy tárgy-használatra, míg ha csillag villog az ikonban, beszélgetned, vagy valamit használnod kell. Shamley olykora nézésével is jelzi, mit és merre kell vizsgálnod! /A képeknek a játékból történı lementését a CaptureEze Pro 4.5 -programmal készítettem. A szövegfordításokban segítségemre volt Fiam, Kertész Ádám(13)/. Bevezetés A játék az introval indul A Jordan-ház: Menj a hallba, nézd meg a falon balra a To the Jordan Family c. képet. Menj beljebb. Nézd meg a két kandallót. A jobb oldali felett egy nıt ábrázoló festmény. Ha megvizsgálod, egy rövid filmbejátszás következik. A másik kandalló felett egy férfi képmás. A jobb oldali kandalló oldalán, attól balra látsz egy fiókos szekrényt. Vizsgáld meg. A felsı fiókjában megtalálod a családi fotóalbumot: Marvin-Jordan Family. Menj fel az íves lépcsın az emeletre. Itt is találsz egy oklevelet a falon: Humanitarium. Menj le, és a lépcsı elıtti ajtón lépj be. Robert irodája: Nézz alaposan körül. Találsz egy irattartó fiókos szekrényt. Vizsgáld meg. Mellette feliratokat látsz.

7 Össze kell helyesen rendezned ıket. (Minden párban z alsó felirat mozgatható!) A feliratok helyes sorrendje: - Foreign correspondent, - Life boat, - North by Northwest, - The thirty nine steps, - Young and innocent, - Black mail. Ekkor kinyithatod a fiókokat. Az elsıben nincsen semmi. A másodikban egy telegram (WUT). A harmadikban egy levél, Marvin Jordannek címezve. A negyedikben megint semmi. Az ötödikben egy újságcikk (Report MJI). A hatodikban egy video kazetta/videotape. Menj, tedd a tv alatti videó lejátszóba. Nézd meg az üzenetet. Majd vess egy pillantást a széfre is. A falon nézd meg az alapítványi okiratot (Marvin-Jordan Foundation/Since 1970), a térképet. Az asztalon is meg nézheted az üvegbúrával letakart, egyelıre azonosíthatatlan tárgyakat. Menj ki. Lépj be a szemközti ajtón. A konyha: Egy indiai rigó van bent, néha meg is szólal. İ Mynah. Menj az asztalhoz, igyál a korsóból és egyél is. ()

8 Vedd fel az almát/apple. Beszélj a rigóval. Vegyél ki a bal oldali üveges szekrénybıl whiskey-t/20 years old és egy topáz dugót/topaz stopper. A másik oldali üveges szekrénybıl egy poharat/glass, azt tedd Mynah elé és tölts neki whiskey-t. Addig, míg dalra nem fakad: Tea for two. Vegyél a hőtıszekrény fagyasztó részébıl 2 jégkockát/2 ice cubes. Tedd a pohárba, majd a whiskey-s üveget vissza helyére. Menj ki a lépcsıházba, és a képernyı felé haladva ki a házból. A ház elıtt: Fordulj balra, menj le a lépcsın a piros autóhoz. Nézd meg és vedd ki belıle a horgász felszerelést/fishing equipment. Ezután vissza, fel a ház elé, majd jobbra a kapuhoz. A kapunál a kaputelefonba dugd bele a dugót és vedd magadhoz a mágneses belépıkártyát/shadow card. Menj ki a kapun. Elsı fejezet: Le a lépcsın, végig a betonúton, egészen a hangstúdióig/soundstage. A hangstúdió: Lépj be és beszélj a hangmérnökkel (Jack Denvers). Neked adja az étterem kulcsát/restaurant key. Mindkét kérdésére Yes -t válaszolj! Ezután menj a mikrofonhoz, hangpróba következik. A pisztolyt tartó dummies figurát vidd le a dobogóról. Te veszed át a szerepét. Kövesd az instrukcióit, menj körbe, fuss körbe, ugrálj, majd vedd elı a fegyvered. (Mindaddig, amíg mindet nem csinálod végig, nem tudsz kimenni a stúdióból, s Jack kérlel is, hogy menj vissza a mikrofon elé.) Ezután menj tovább, az étteremhet/tides.

9 Az étterem: Menj a zenegéphez. A fölötte lévı kép mögött találsz egy kulcsot, a konyha kulcsát/kitchen key. Menj az ablakok elıtti asztalokhoz. Nézz meg rajtuk mindent. Filmbejátszásokat láthatsz. Ezután menj be a pult melletti ajtón a konyhába. A konyha: Fordulj meg és kapcsold fel az ajtó jobb oldalán a villanykapcsolót. Menj a fiókhoz, vedd ki belıle a kést/knife, és a szalagot/scotch tape. Zárd el a sütıt és nyisd ki az ajtaját. Nézd meg, mi van benne. Menj ki, és az épület hátsó részén mássz fel a létrára. A késsel vágd el a kötelet. Menj le és vissza a konyhába. A plafonra felkötött zsák lezuhant. Vizsgáld meg. Vágd fel a késeddel. A nagyítóval vizsgál meg a holttest kezeit. Ekkor ömleni kezd be a gáz. Törd ki az ajtót, és megint menj az épület mögé. Zárd el a gázpalackot s így visszamehetsz vizsgálódni. Nézd meg újra a holttest kezeit. Az egyikben egy kulcs. A 322-es szoba kulcsa/322 room key. Ezután menj ki és vissza a hangstúdió elıtti hotelbe. Hotel recepció: Menj a recepciós pulthoz, és nézd meg a vendégkönyvet. Minden nevet olvass el. Ezután menj a pult mögé és nézd meg a kulcstartót a falon. Klikkelj a 322-es szoba fakkjára. Menj ki a hátsó udvarba. A Hotel udvara:

10 Menj a bal oldali lépcsıtıl jobbra lévı füves részre. Vedd fel a kulcsot/scaffolding key és nézd meg a piros zoknit. Ez a kulcs az állványzat csapóajtajának kulcsa. Most már felmehetsz az udvari létrán az állványzatra. Onnan a tetıre. (menet közben minden ajtó zárva van!) A tetın: Fent elıbb figyeld meg a lengı terhek mozgását, hogy le ne lökjenek. Majd haladj tovább a deszkákon. Ugorj át a lifthez. Onnan a másikra. Ahogy megáll a lift, menj fel a lépcsın.

11 Menj tovább, leesel. Menj be az ajtón. A hotel folyosójára jutottál. Menj le a lépcsın, ki a hátsó udvarba. Onnan ki és az alsó úton tarts a ház felé, majd fordulj jobbra, és le a tengerpartra. A csónakkikötı: Menj a mólóra, vizsgáld meg a talicskát (egy számsort látsz: ). Szállj be a csónakba. Vedd fel az úszómaszkot/diving mask. Ússz a holttesthez, állítsd be rajta a látott sorszámot. Csak az utolsót kell beállítanod, a 35-öt. Vizsgáld meg a holttestet. Vedd fel a videószalagot/digital videotape. Takard le a holttestet a takaróval. Menj ki a mólóra, és irány a hotel. A Hotel: Menj a hátsó udvarba. Menj fel a falépcsın és nyisd ki a 322-es szobát. Lépj be. Menj be a fürdıszobába. Vizsgáld meg jobbra a falalján lévı vízóra rekeszt. Vedd fel a hotel vezérlıpultjának kulcsát/motel Control panel key. Húzd el a zuhanyfüggönyt. Egy nıi holttest fekszik a kádban. Vizsgáld meg a kezét.

12 Menj a wc-csészéhez, húzd le, majd nyisd fel és vedd ki belıle a hálózati csatlakozót/ear plug. A szobába kapcsold fel a villanyt, majd az ágtól balra lévı olvasólámpát vizsgáld meg. Vedd ki belıle a magnókazettát/audiotape. Menj a hotel halljába. Második fejezet: A Hotel: Menj a recepción a kulcstartó melletti control panelhez. Nyisd ki, vizsgáld meg. Ha a sárga kapcsolód aktiválod, egy filmbejátszást látsz. Nézd meg az ajtaján a bal alsó sarokban lévı szöveget. Menj a recepciós pult elé, megszólal a telefon. Vedd fel, beszélj Robert-tel. Menj fel a lépcsın az emeletre, be a szemközti ajtón. Robert kérdésére a Yes választ add. Vizsgáld meg az asztalon a madár-szobrot, rajta a felirattal: Actors are castle. Beszélgess Robert-tel (mindenrıl). Újabb (2) filmbejátszás. Neked adja a hátsó szoba kulcsát/backroom key, valamint két mágneskártyát, a Psycho card-ot és a Torn Curtain card-ot. Kifelé menet a polcon megnézheted a könyveket. Menj le a lépcsın, irány a hangstúdió. A hangstúdió: Menj a stúdió hátuljához és lépj be a hátsó ajtón. Menj a helyiség hátsó részébe, vizsgáld meg a ládákat. Az egyikben ismét egy hullát találsz. Ha megvizsgálod, láthatod, hogy hiányzik az egyik lábáról a zokni (az a piros zokni, amit a hotel hátsó udvarában, a főben láttál). Menj vissza a hotel udvarába. A Hotel hátsó udvara: Menj fel a vaslétrán az elsı szintre, itt lépj be a jobb oldali ajtón. A sminkes szobája:

13 Nézd meg a tv-t, kapcsold be. A tv elıtt kártyákat látsz. Vedd fel a mágneskártyát/topaz card. Majd rakd ki a betős kártyákból a Norman Bates (Hitchcock:Psycho) nevet. Ezután menj arrébb és a sminkes táskáját kinyitva, rakd bele a polcról a festékeket, az alábbi sorrendben (balról, jobbra): zöld, narancs, vörös, kék és sárga. Menj a polchoz, vizsgáld meg a piros fedeles könyvet (Sexual aberrations of The Criminal female). Nyisd ki, a késsel vágd ki a belsejét és vedd ki a kulcsot/cyclo key. Vizsgáld meg a ventillátort. Menj az ágy bal oldalán lévı éjjeli szekrényhez és nyisd fel a bibliát/holy bible, olvasd el az idézetet. Menj ki, le a létrán. Menj be a létrától jobbra lévı ajtón. Az öreg szoba: Menj a tv elé és kapcsold be. Nyisd ki az alatta lévı szekrény ajtaját, Vedd fel a fényképezıépet/camera. Közben készít rólad egy fényképet/joseph s foto. Az ablakból villants a tetın lövöldözı alakra a fényképezıgép vakujával. A Hotel hátsó udvara: A kérdésére No -val válaszolj. Vizsgáld meg a lezuhant alak holttestét. Menj vissza az öreg szobába. Az öreg szoba: Nézd meg az üveg-szobor szemét. Menj a könyvespolchoz, egy levél. A telefon mellett egy újság, a The Wall Street Journal. A tv alatti szekrénybıl vedd ki az újabb mágneskártyát/saboteur card és egy üvgcsét is megnézhetsz, ráírva: a szerelem vak/love is blind.

14 Nézd meg az ágy bal oldalán az éjjeli szekrényt. Olvasd el a biblia megfelelı idézetét. Menj ki és fel a létrán. Menj fel az elsı szintre, de most a bal oldali ajtón lépj be. A hangmérnök szobája: Kapcsold be a tv-t. Nyisd ki a szekrényt, nézd meg az övön a számokat: A könyvespolcról vedd fel a videókazettát/small videotape. A bal oldalsó éjjeli szekrényen ismét olvass bele a bibliába. Vedd fel a távcsövet/binoculars. Olvasd el a tv melletti levelet, amit Shaw Brandon írt. Tedd a kazettát a videó lejátszóba és nézd meg a felvételt Az ablakon nézz ki a távcsıvel. Nézd meg a tv-tıl jobbra, a falon a képet. Nézd végig mindet: Mary Rose , Alicia , Blanche , Norma , Lila Menj ki a szobából, feljebb a létrán a 2. szintre. A speciális effektek hangmérnökének szobája: Kapcsold be a tv-t. Nézd meg a szivart a hamutálcában. Nyisd ki a középsı fiókot. A ház makettjét találod benne. A mellett lévı (bal) ajtót, ha kinyitod, egy újabb makett. Ennek lenyitható a teteje s benne találod a tervrajzot/paper roll. A könyvespolcon egy levél, s egy újság. Az éjjeli szekrényen újabb bibliai idézet vár rád. A szekrénybıl egy ruha zsebében - kiveheted a következı másgneskártyát/torn Curtain 2 card.

15 Menj ki, l a lépcsın é a létrán. A Hotel hátsó udvarán: Menj a hotel hátsó bejárata felé, ahol a feltekert locsolócsı van. Mielıtt belépnél a hotelbe, bal oldalt találod a fıszereplı szobáját. A fıszereplı szobája: Kapcsold be a tv-t. Olvasd el mellette a Michael Keller által írt levelet. A mappában találsz egy másik papírt (Medical ). A jobb oldali éjjeli szekrényen a szokásos biblia idézetet olvasd el, majd a könyves polcon nézd meg a könyveket. Menj ki. Irány a hangstúdió. A hangstúdió: Menj be a hátsó ajtón. Át ezen a helyiségen, be a Silence figyelmeztetı feliratú ajtón. Menj a kezelıasztalhoz. Nézd meg a filmbejátszást. Lépj az autóhoz. Nyisd ki a bal oldali ajtaját. Ha megnyomod a pedálokat, egy újabb filmbejátszás következik. A kesztyőtartóból vedd ki az újabb mágnes kártyát/1 st. Half Cut card. A csomagtartóban egy hulla. Vizsgáld meg, a kezében a rózsaszín sál/pink scarf. Vedd fel. Menj vissza a bal oldali ajtóhoz. A középsı pedál megnyomásával kinyílik a vezetı felıli légzsák a kormányban. Menj ki a szobából és a hangstúdióból. Harmadik fejezet:

16 A külsı forgatási helyszín: Egy kiáltást hallasz. Menj a daruhoz. Mássz fel az irányítófülkébe. Forgasd el a bal kart. Menj le a daruról. Menj az emelıdarus kamerához. Kapcsold át. Menj hátra a jobb oldalon az irodába/office. (Menj el a telefonfülke elıtt.) A rendezı irodája: Húzd le a vetítıvásznat. Menj át a másik szobába. Vedd fel. Az asztalon két gyógyszeres doboz. A késeddel nyisd fel a zöld tetejőt. Egy halott ül a székben. Kezében egy videó távkapcsoló/remote control. A kés segítségével azt is felveheted. Klikkelj a távkapcsolóra, ekkor nézıpont-váltás történik. Klikkelj a távkapcsolóval a falon lévı rajzra. A képernyın bal oldalt megjelenik a távkapcsolód. Nyomd meg a zöld gombot, és a rajz felemelkedik. Játszd le a jeleneteket: 1.gomb: leselkedı szem; 2.gomb: a fürdıkád-jelenet; 3.gomb: a vetkızı nı. Menj ki. Sétálj a telefonfülkéhez. A telefonfülke: Vedd ki a rejtvény kulcsát/clue és a mágneskártyát/2nd Half Cut card a telefonból. Most már az inventoryban két darab fél kártyád van. Kombináld ıket, így megkapod a Cut card-ot.

17 Menj a Brenner-házhoz. A Brenner-ház: Ahogy odaérsz a bedeszkázott ablakú házhoz s felmész a verandára, hangokat hallasz. Lépj be az ajtón. Nézd meg az asztalt, majd a könyvet: Heaven s Gate Marker. A kandallón egy óra, ha felfordítod, elolvashatod az írást a talpán. Vedd fel az ollót/scissors. Az asztalon egy táska, a számkódja: 314. Ha kinyitottad, vedd ki belıle a ház vezérlıpultjának kulcsát/brenner Control Panel key. A fotelben egy nıi táska. Nézd meg a rúzst. Menj a szoba közepére, megint hallod az elıbbi hangot. Válaszod: No. Vedd fel a létrát és támaszd az ajtó jobb oldalához, a vezérlı-pult alá. Mássz fel a létrán. Egy idızített-bomba. Nyisd ki a kezelı-pult ajtaját és vágd el a bíbor színő vezetéket középütt. Újabb filmbejátszás. Bejön Ingrid Petersen. Menj ki és indulj vissza a házba. Negyedik fejezet: A Jordan-ház:

18 Menj fel a lépcsın, a bal oldali 1. ajtón lépj be. Robert szobája: Beszélgess el Robert-tel. Majd menj ki a folyosóra. Tovább haladva, nyiss be a bal oldali 2. ajtón. A szülık hálószobája: A széken egy doboz. Vegyél ki belıle kekszet/cookies. Két papírt is találsz a kekszekben. Menj a ki szekrényhez, lent hanglemezek vannak benne. Klikkelj az Eroica Symphony lemezre és kinyílik a fenti doboz. Fent, bal oldalt a dobozkában egy üzenet/scroll paper. Játszd le a gramofonon a lemezt. Menj az éjjeli szekrényhez, a szokásos idézetet olvasd el a bibliából. Lent egy könyv: Hiroshima. A szekrénybıl vegyél ki egy ruhát. A falon nézd meg a naptárat. Vizsgáld meg a festı-állványt. Told félre a képet és meglátod Robert képét. Menj ki a szobából. Menj be a szemközti szobába. Alicia szobája: A szekrényben semmit nem tudsz felvenni. A polcon egy könyv: Walter Slezak-The Last days of Diabetes. Nézd meg a pelikán-madár szobrát. A kandalló túloldalán ül Mynah. Mutasd meg neki a fegyveredet. Vedd ki a madarat tartó csıbıl a fa halat/wooden fish. Menj a pelikánhoz, tedd a halat a csırébe. Kinyílik az alján a fiók, benne a pince kulcsa/cellar key, egy levelezılap/postcard és egy recept/recipe. Menj ki és a lépcsınél lévı ajtón be. Jack szobája: Nézd meg a bibliát, majd az éjjeli szekrényen Alicia fotóját. Menj ki, a lépcsı alatti ajtón lépj be.

19 A pince: A polcról vegyél fel almákat/apples. Nyisd ki a szekrényajtót és vegyél fel egy zsák lisztet/flour, és egy zacskó ırölt fahéjat/powered cinnamon. Fent jobbra, a polcon egy üvegben egy agy. Az asztalon egy készülék, vedd fel. Ez a madár nyelv utánzó gép/birds language and Ultrasound. Ugyanitt találsz egy kisérleti eszközt/experimnets log. Klikkelj a vázára beszédet hallasz. Menj a polchoz és vedd fel a mágneskártyát/torn Curtain 2 Card. Menj ki. Menj ki a házból, hátra a telefonfülkéhez. A telefonfülke: Hívd fel Jack-et. Majd menj ki és irány a Brenner-ház. A Brenner-ház: Az asztalon egy levél. Nézd meg, egy filmbejátszást látsz. (A levelet Robert írta.) Az asztalon egy könyv a kandallótól balra -: Confessions - Jean Jacques Rousseau. Vedd fel belülrıl a Heaven s Gate marker-t. Menj ki. Irány a templom. Menj a díszletfal felé, és a jobb szélén, a függıleges deszkázatú ajtón lépj át a túloldalra. A templom-udvar: Menj a templom jobb oldalára, az udvarba. A koporsók felett egy levél. Vedd fel a főrészt/saw. Nézd meg a fészerben a sírköveket. Egy nı rád lı majd elfut

20 Nézd meg a családi síroknál a fejfákat: Walter Slezak, William Marvin-Jordan, Constance Slezak, Mary-Rose Marvin-Jordan, Iris Jordan, Theodore Jade. Menj a templomba. A templom: Ha a gyóntatószékhez lépsz, egy kapcsolót kapcsolhatsz át. Menj fel bal oldalt a szószékre. Tedd a faliképbe a Heaven s Gate marker-t, ekkor kivehetsz egy dobozt, benne Alicia levele. Törd fel a késsel a pecsétet. Itt találsz egy mágneskártyát/saboteur 2 card. Lépj be a szószék melletti ajtón és menj fel a harangtoronyba. Lınek rád Lıj vissza. Lent vizsgáld meg a halottat, majd menj visza a templomba. Ahogy kilépsz, látsz a falon egy automatát, pénz nélkül egyelıre nem használhatod. Menj elıre az oltárhoz. Egy rejtvényt kell megoldanod. Állítsd be a képeket forgatással, az alábbi módon: hegy, kocka, tigris. Ekkor kinyílik fent egy fiók, ahonnan kiveheted a következı mágneskártyát/topaz 2 card. Menj be balra a sekrestyébe. A sekrestye:

21 Az asztalon találsz pénzt/coins. Menj a játékgéphez, dobj bele pénzt. Nyersz. Játssz még egyet. Ekkor kijött a The Unfrocked Priest Strikes again videó kazetta/keller videotape. Újabb két játék, vedd fel az AnDia-t. Megint egy játék, vedd fel a diaképet/blue Slides. Majd menj ki a templom fıhajójába. A templom: Menj a gyóntatószékhez, nyisd ki a jobb oldali ajtót. Lépj be, majd ki. Ekkor kinyílik a baloldali ajtó is. Vedd fel a könyvet/book. Borítsd ki a táskát, vedd fel a kiesı rúzst/lipstick, és a körömlakkot/nail polish. Vágd fel a késsel a táskát és vedd fel a jogosítványt/driver s licence. Találsz egy levelet is, rövid üzenet. Menj ki, az ajtó becsukódik. Menj vissza sekrestyébe. A sekrestye: Találsz egy fali ajtót a jobb oldalon. Egy szekrény. A polcon egy könyv: Alice in Wonderland. Vedd fel a könyvjelzıt, majd kifelé menet vegyél fel még pénzt/coins az asztalról. Menj ki a fıhajóba, s az automatába dobj pénzt. Egy üzenet. Felmehetsz még az orgonához, de ott nincsen semmi Menj ki. A templom-udvar: Mynah, a madár kérdésére Yes -szel válaszolj. A mocsár:

22 Menj le a bal oldali stégen a madárijesztıhöz. Használd a főrészt és vedd fel a gépet/birds machine, és az ágat/wooden pole. Menj vissza az elágazáshoz, és most menj a másik stégre, egészen Mynah-ig. Meglátod a mocsárban Alicia-t. Húzd ki az ággal. A Jordan-ház: Az elsı emeleten vagy. Menj le a konyhába. A hőtószekrénybıl vedd fel a vajat/butter. Menj a hőtıszekrény mögé a sütıhöz. Nyisd ki a szekrény ajtaját, vedd ki a merıkanalat/large spoon, a tányért/plate. Kattints az inventoryban a receptre, nézd meg mire van szükséged: 4 apples ¼ lemon ¼ cup granulated sugar ½ tsp powered cinnamon 4 oz. butter ½ cup brown sugar ½ cupall-purpose flour. Vágd fel az almát a késsel, szeletelt alma/apple slices lesz. Most vágd fel ugyanígy a citromot is = szeletelt citrom/lemon slices. Tedd a sárga tálba a szeletelt almát é citromot. Klikkelj a sárga edényre, a tartalma belekerül a serpenyıbe. Szórj rá fahéjat. Most vedd fel a cukrot/sugar, szórd a serpenyıbe. Nyisd ki a sütıt, vedd ki belıle a tálat, tedd az asztalra. Vajazd ki. Klikkelj a merıkanállal a serpenyıre és tedd át annak a tartalmát a tálba. Vedd fel a barna cukrot/brown sugar. A barna tálba tegyél vajat, barna cukrot és lisztet. Keverd összes a merıkanállal. Átkerül az egész a tálba. Klikkelj a tálra, s tedd be a sütıbe. Az elsı gombbal kapcsold be a sütıt, kis idı múlva elkészül a sütemény: Apple crumble pie. Menj ki, Alicia szobájába (I. emelet).

23 Alicia szobája: Beszélgess el Alicia-val: Daddy, Bomb, Suicide, Mommy, Manor, majd menj ki. A hall: Menj a lépcsın a hallba. Majd vissza, fel a lépcsın. Ahogy felérsz, beszédet hallasz az elsı ajtó elıtt (Jack szobája). Menj a szülık szobájába. A szülık szobája: Menj a szekrényhez és öltözz át. Majd menj vissza az ajtóhoz, ahol a zajt hallottad. Jack szobája: Menj be. Beszélj vele. Te vagy Marie-Rose. Beszélj Jack-kel, mindenrıl. Kint vagy a lépcsı elıtt. Nézd meg az inventoryt. Jack-tıl kaptál egy kulcsot, a könyvtár kulcsát//library key. Menj le a lépcsın, ki a házból. A medence: Ugorj bele a trambulinról. Ússz a medence alján, távolabb lévı folt irányába, majd visza. Nyisd fel a fedelet. Az AnDia-val vedd ki a ládát, s abból a papírt/paper. Újra kint vagy parton. Menj vissza a házba, a hallban fel a lépcsın, a bal oldali ajtón be a könyvtárba. A könyvtár:

24 Szembe a szekrényben egy doboz: Romao and Julia Domina felirattal. Vedd fel a zászlókat a pohárból: Coska, Margarita, Mojito, Caipirinha, Hemingway. A szivaros dobozból egy szivar hiányzik Jobbra egy levél: Slogan proposals for Audio. Alatta egy másik szivaros doboz. Vedd ki a szivarokat: Romeo y Julietta, Chico, Mille Fleurs, Winston Chruchill T/A, Corona. Tedd a másik dobozba a Winston Churchill T/A márkájú szivart. Kinyílik egy fiók, benne: William Morton aktája. Nyisd ki, olvasd el. Nézz fel a faliképre: egy családfa. Jobbra könyvek. A következı fiók kinyitásához megfelelı sorrendben kell a könyveket megnyomnod: 1. elsı könyvön az A-betőt 2. harmadik könyvön az N-betőt 3. második könyvön a D-betőt 4. negyedik könyvön az I-betőt 5. ötödik könyvön az A-betőt. Kinyílt egy újabb fiók, benne Walter Slezak aktája, benne egy levél. Nézd meg a falon a képeket: Alfred Hitchcock, Orson Welles, Winston Churcill. Még két zárt fiók van. A Torn Curtain és a Foreign Correspondent feliratúak. Menj ismét a családfa-képhez. Azt a részét nézd meg, amely egy levelezılapot ábrázol, bélyeggel (Constance Slezak born Marvin-Jordan). Ide szükséged van egy bélyegzıre, ezt a földszinti irodában találod meg. Menj oda vissza. Robert irodája: Menj az íróasztalhoz, a fiókban találsz egy aktát, Medical Report: Alicia Slezak. És egy stáblistát. Az asztalról vedd fel az ollót/scissors, és a bélyegzıt/stamp. Menj vissza a könyvtárba. A könyvtár:

25 Bélyegezd le a családfa elıbb részletezett részét a bélyeg mellett. Kinyílt egy újabb fiók, benne: egy videokazetta/thornhill videotape, Michael Keller aktája s egy levél a Donald Baraf association-nek, írta Jones E. Thornhill. Menj ki a könyvtárból. Ötödik fejezet: Alicia hálószobája: Használd a Bird machine-t: A baloldalról a 3. gombot nyomd meg 1x. A forgató gombot csavard a 2-es szintre. Beszélgess Aliciával. Most az elsı gombot nyomd meg (balról), majd még 2x. A folyosón vagy. Hívnak. Menj Robert szobájába. Robert hálószobája: Beszélgess Roberttel. Újra kint vagy, a templom kertbe. A Templom-udvar: Itt van Jack is.

26 A sírköveket (8 db) kell a megfelelı sírokhoz, a falhoz támasztva leraknod. Ha rossz helyre rakod, nem engedi a játék. A helyes sorrend: 1.,sírkı a 6. sírhoz (William Morton /John Scottie Ferguson-special effects), 2.sírkı a 8. sírhoz (Bob Lawrence/Michael Armstrong-actor), 3.sírkı a 4. sírhoz (Stefen Fischer/Gavin Elster-production designer), 4.sírkı a 2. sírhoz (Shaw Brandon/Arthur Toothbridge-sound engineer), 5.sírkı a 7. sírhoz (Michael Keller/Herrmann Gromek-electrician,lights), 6.sírkı az 5. sírhoz (Carol Jones/Norma Basten-cinematographer), 7.sírkı a 3. sírhoz (Kay Keane/Blanche Tyler-actress), 8.sírkı az 1. sírhoz (Ingrid Petersen/Lila Samuels-mke-up). A Jordan-ház: Menj fel a lépcsın, vissza Robert hálószobájába. Robert hálószobája: Beszélgess Robert-tel. Titkos szoba: Lıdd le Robertet. Vedd fel a mágneskártyát/shadow 2 card.

27 Robert hálószobája: Menj az asztalhoz, állítsd be a kódot: , és Ithaca Island-et, majd a holdat balra. Vedd ki a legfelsı fiókból az újabb mágneskártyát/ Frenzy Card, az alsóból a széf mágneskártyáját/safe Card. A falon egy térképet látsz: Bellagio Bay-Home of The Brave. Menj ki. Irány a Templom. A Templom: Menj z oltár mögé, és a jobb szélsı ablak alatt lévı táblát (Saint Robert feliratú) told félre. Vedd ki a mágneskártyát/psycho 2 Card, és a diaképet/red Slide. Menj a Hotel udvarába, a falépcsıtıl jobbra lévı ajtón menj be. Az operatır szobája: Kapcsold be a tv-t. Nézd meg a videó lejátszón a Thornhill és Keller videokazettát. Klikkelj a tollra filmbejátszás. Nézd meg a szobor szemét. Nyisd ki a szekrényt. Vedd le a kalapdoboz fedelét, benne egy levél Ms. Petersennek. A bal oldali éjjeliszekrényen egy könyv. Nyisd ki - két kéz rajza látható a jobb oldali lapon. A könyvespolcon egy iránytő. Forgatható. Állítsd N-NW (North-Northwest) pozícióba. Fent egy könyv, Grace Kelly:The incredible truth! És egy másik, North by Northwest. Menj ki. Menj be a sarokban lévı ajtón, ahol még nem voltál. A fıszereplı szobája: Nézd meg a falon a Topaz plakátot. Fent a kereten a díszt. A tv nem kapcsolható. A kétajtós szekrényben találsz egy bross tőt/brooch needle. A jobb oldali éjjeli szekrényen olvasd el a bibliai-idézetet. A fiókban egy Memorandum.

28 Vidd a bross-t a tv melletti piramishoz és tedd a tetején lévı lyukba. Kinyílik egy fiók a piramis alján. Benne van egy papír/ University Maryland. Menj ki a szobából. Menj fel a vaslétrán a 2. szintre, be a jobb oldali ajtón. A gyártásvezetı szobája: Kapcsold be a tv-t. Mellette egy makett. Vizsgáld meg a hamutálcában a szivart (Winston Churcill márkájú). Itt is olvasd el a bibliai-idézetet az éjjeli szekrényen. Menj ki. Vissza a Jordan-házba. Robert irodája: Nyisd ki a széfet. A fiókokból vedd ki a dianézıt/slide viewer, a harmadik diát/green Slide, a mágneskártyát/robert s Card. Nézd meg Donald Baraf és Robert O. Marvin-Jordan levelét, egy levél-másolatot (ezt Robert írta). Vedd kézbe a dianézıt, tedd bele mindhárom diaképedet (Slide). Menj le a titkos lépcsın. A vágószoba: Kapcsold be a kezelıpultot középen. Klikkelj a középsı képernyıre. Alicia is itt van Veled. Ismét klikkelj a középsı képernyıre. Harmadszor is klikkelj a középsı képernyıre.

29 Negyedszer is klikkelj Klikkelj a nagyítóval a pisztolyra. Filmbejátszás ismétlés (Alicia) emlékezés Alicia szobájában. Újra a vágószobában vagytok. Bejön Jack. Filmbejátszás, és a végsı képkockák: a hitchcock-i madarak, kiugrasz az ablakon az ágy Mynah ül az ablakban, és brandyt kér.

GAMEMASTER. Tengerészgyalogos

GAMEMASTER. Tengerészgyalogos Aki sci-fi rajongónak vallja magát (és itt nem a Star Wars elsõ epizódjának imádatára gondolok), az biztosan hallomásból ismer már illendõ, hogy látott is Alien és Predator filmeket. Viszont azt lehet,

Részletesebben

SCRATCHES. végigjátszás. Készítette: Kertész Csaba Zoltán. cskertesz@fibermail.hu. 2008. december 23-27. A játék hivatalos honlapja: Végigjátszások:

SCRATCHES. végigjátszás. Készítette: Kertész Csaba Zoltán. cskertesz@fibermail.hu. 2008. december 23-27. A játék hivatalos honlapja: Végigjátszások: SCRATCHES végigjátszás Készítette: Kertész Csaba Zoltán cskertesz@fibermail.hu 2008. december 23-27. A játék hivatalos honlapja: http://www.scratchesmystery.com/index.html Végigjátszások: http://www.gamesover.com/scratches/scratches_director's_cut_walkthrough.htm

Részletesebben

NECRONOMICON. The Dawning Of darkness. végigjátszás. William Stanton Háza. Készítette: Kertész Csaba Zoltán. cskertesz@fibermail.

NECRONOMICON. The Dawning Of darkness. végigjátszás. William Stanton Háza. Készítette: Kertész Csaba Zoltán. cskertesz@fibermail. NECRONOMICON The Dawning Of darkness végigjátszás Készítette: Kertész Csaba Zoltán cskertesz@fibermail.hu William Stanton Háza A telefon-asztalon találsz egy kulcsot, vedd fel. Bekerül az inventoryba.

Részletesebben

VÉGIGJÁTSZÁS. Splinter Cell: Pandora Tomorrow - 1. oldal Kiadó: UbiSoft Fejlesztő: UbiSoft. www.thesource.hu

VÉGIGJÁTSZÁS. Splinter Cell: Pandora Tomorrow - 1. oldal Kiadó: UbiSoft Fejlesztő: UbiSoft. www.thesource.hu Splinter Cell: Pandora Tomorrow - 1. oldal VÉGIGJÁTSZÁS Elakadásjelző: /index.php?md=sos& Splinter Cell: Pandora Tomorrow - 2. oldal Tartalomjegyzék: Megjegyzések 3. Végigjátszás 4. Indonézia, U.S. Embassy

Részletesebben

Monet The Mystery Of The Orangerie Museum

Monet The Mystery Of The Orangerie Museum Monet The Mystery Of The Orangerie Museum Készítette: Kertész Csaba Zoltán és Kertész Ádám kertesz.adam@mail.adatanet.hu Elızetes: A Wanadoo kalandjátékának a legérdekesebb momentuma, a Claude Monet festményeire

Részletesebben

2. lecke. A bibliaolvasó tervkészítı

2. lecke. A bibliaolvasó tervkészítı 2. lecke A bibliaolvasó tervkészítı A rendszeres bibliaolvasásban többféle vezérfonal is segítségünkre lehet, de el is készíthetjük a sajátunkat. Ebben segít a bibliaolvasó tervkészítı. A bibliaolvasó

Részletesebben

WINDOWS XP - A GRAFIKUS FELÜLET KEZELÉSE

WINDOWS XP - A GRAFIKUS FELÜLET KEZELÉSE WINDOWS XP - A GRAFIKUS FELÜLET KEZELÉSE ASZTAL Asztalnak nevezzük a Windows indításakor megjelenı képernyıterületet. Ez a grafikus felhasználói felület. Munkaasztalunk bizonyos tulajdonságait tekintve

Részletesebben

Chat felhasználói segédlet

Chat felhasználói segédlet Chat felhasználói segédlet A Chat indítása, regisztráció, belépés A Chatre a honlapról www.smlista.hu, vagy a http://chat.smlista.hu címrıl lehet belépni. A fıoldalon van a belépés a Chatre, ha már van

Részletesebben

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd.

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Első lépés: Töltsd le a programot innen: http://download.vessoft.com/files/fyds/freeyoutubedownoad.exe

Részletesebben

SDL 43xx vizsgasor rövid leírása

SDL 43xx vizsgasor rövid leírása hu 1 SDL 43xx SDL 43xx vizsgasor rövid leírása SDL 43xx vizsgasor rövid leírása Kijelzı leírása Vizsgasor normál üzemmód A mérés befejezése után a vizsgasor átkapcsol a következı vizsgálati programra Az

Részletesebben

P r e z e n t á c i ó. T a r t a l o m

P r e z e n t á c i ó. T a r t a l o m P r e z e n t á c i ó T a r t a l o m Mintafeladatok... 391 1. Feladat... 391 Megoldás... 391 2. Feladat... 394 Megoldás... 394 3. Feladat... 397 Megoldás... 398 4. Feladat... 399 Megoldás... 401 Gyakorló

Részletesebben

Harmadik lecke. a szekrény mellett. a tükör előtt. az ablak alatt. a trikó és az alsónadrág között. a fehérnemű között

Harmadik lecke. a szekrény mellett. a tükör előtt. az ablak alatt. a trikó és az alsónadrág között. a fehérnemű között Harmadik lecke - Hol a koffer? - A szekrény mellett. - Melyik szekrény mellett? - A nagy barna mellett. - Hol? - Ott, a tükör előtt. - Aha, tényleg. És az a nagy táska? - Kint, az ablak alatt. - Cipő.

Részletesebben

Kosárfonás. könnyen érthető tanulási segédanyag

Kosárfonás. könnyen érthető tanulási segédanyag Kosárfonás könnyen érthető tanulási segédanyag Kosárfonás könnyen érthető tanulási segédanyag Készítette Aigner Petra Ildikó Bélteki Berta Borsodi Judit Vass Nikolett a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula

Részletesebben

M+P SECURITY Vagyonvédelmi és Szolgáltató KFT

M+P SECURITY Vagyonvédelmi és Szolgáltató KFT M+P SECURITY Vagyonvédelmi és Szolgáltató KFT Q - EX EURO 510 pénztári kassza Kezelési útmutató 1 Használati utasítás 1 Tel: 06-20 345 413, T/F: (26) 367 495, (36) 240-77-97 Pilisszentiván, Klapka u 11.

Részletesebben

ÚJ LAKÁSBAN. Kedves Csilla!

ÚJ LAKÁSBAN. Kedves Csilla! ÚJ LAKÁSBAN Kedves Csilla! Képzeld el! Új lakásban lakom! Ez a legszebb ház a környéken! Egy mesés társasházban, gyönyörű lakásban élek! Képzeld el! Van benne egy csendes hálószoba, világos nappali szoba,

Részletesebben

Orion SkyQuest XT6, XT8, XT10, XT12 IntelliScope változat. Összeszerelési útmutató

Orion SkyQuest XT6, XT8, XT10, XT12 IntelliScope változat. Összeszerelési útmutató Orion SkyQuest XT6, XT8, XT10, XT12 IntelliScope változat Összeszerelési útmutató 1 2 2. ábra Összeszerelés Miután kibontotta a távcsı dobozait helyezze üzembe a távcsövet. A tubus gyárilag már össze van

Részletesebben

WINDOWS TELEPÍTÉSI ÉS AKTIVÁLÁSI ÚTMUTATÓ A FOTOBETYAR.HU - PHOTOSHOP PLUGINJEIHEZ

WINDOWS TELEPÍTÉSI ÉS AKTIVÁLÁSI ÚTMUTATÓ A FOTOBETYAR.HU - PHOTOSHOP PLUGINJEIHEZ WINDOWS TELEPÍTÉSI ÉS AKTIVÁLÁSI ÚTMUTATÓ A FOTOBETYAR.HU - PHOTOSHOP PLUGINJEIHEZ Köszöntünk! Jó döntést hoztál, hogy az általunk fejlesztett plugineket választottad, nézzük is meg gyorsan, hogyan tudod

Részletesebben

Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány. 4087 Hajdúdorog Nánási út 4. HEVES MEGYEI KÖZIGAZGATÁSI Hivatal "C" Épület

Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány. 4087 Hajdúdorog Nánási út 4. HEVES MEGYEI KÖZIGAZGATÁSI Hivatal C Épület Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány 4087 Hajdúdorog Nánási út 4 HEVES MEGYEI KÖZIGAZGATÁSI Hivatal "C" Épület Cím: 3300 Eger, Kossuth lajos U. 9 Hangos térkép Bejárat és az udvar 1 / 6 A főbejárat

Részletesebben

The Secret of the Nautilus

The Secret of the Nautilus The Secret of the Nautilus végigjátszás Készítette: Kertész Csaba Zoltán és Kertész Ádám cskertesz@fibermail.hu A szokásos kalandjátékok hagyományait folytatja a Cryo, Verne: Nemo kapitányát idézı játéka.

Részletesebben

Virágom, virágom. A játék menete: A játékosok egymás után dobnak a dobókockával.

Virágom, virágom. A játék menete: A játékosok egymás után dobnak a dobókockával. Vár a fészek Színdobókockás játék 3 éven felüli gyerekeknek, 2-6 játékos 1 db játéktábla, 6 db játékfigura, 1 db színdobókocka Ennek a játéknak az örömét és izgalmát fokozza, ha a fészekben egy kis nyeremény

Részletesebben

Szia Kedves Elsős! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát!

Szia Kedves Elsős! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát! Szia Kedves Elsős! Ugye ismersz? Én vagyok BÖLCS BAGOLY! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát! 3 4. Játsszunk

Részletesebben

Happy Box Kft., 2045 Törökbálint, Hosszúrét 062/6. (Raktárvárosi út, DEPO II. kapu) Telefon: 06 1 80-20-200 Fax: 06 1 80-20-230, info@happybox.

Happy Box Kft., 2045 Törökbálint, Hosszúrét 062/6. (Raktárvárosi út, DEPO II. kapu) Telefon: 06 1 80-20-200 Fax: 06 1 80-20-230, info@happybox. 106070035 YANG SD-15 porcelán szobor császár 8*27*8 6 990 Ft 106070036 YANG ZPC-19 irattartó szekrény magas v.barna 60*135*36 99 990 Ft 106070037 YANG ZPC-20 irattartó szekrény alacsony v.barna 60*105*36

Részletesebben

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX E6831-4-A R05 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2627743

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX E6831-4-A R05 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2627743 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató AEG-ELECTROLUX E6831-4-A R05. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Lakóház tervezés ADT 3.3-al. Segédlet

Lakóház tervezés ADT 3.3-al. Segédlet Lakóház tervezés ADT 3.3-al Segédlet A lakóház tervezési gyakorlathoz főleg a Tervezés és a Dokumentáció menüket fogjuk használni az AutoDesk Architectural Desktop programból. A program centiméterben dolgozik!!!

Részletesebben

BIZTONSÁGI KAPCSOLATOK

BIZTONSÁGI KAPCSOLATOK ÁLTALÁNOS LEÍRÁS CAME alap vezérlés 230V-os egyfázisú szárnyaskapu meghajtásokhoz, AF frekvenciakártya kapcsolattal, max. 320W teljesítménnyel. A terméket teljes egészében a CAME Cancelli Automatici SPA.

Részletesebben

MATEMATIKA FELADATGYŐJTEMÉNY 2. osztályos tanulásban akadályozott tanulók részére TÉMA: alapmőveletek - összeadás

MATEMATIKA FELADATGYŐJTEMÉNY 2. osztályos tanulásban akadályozott tanulók részére TÉMA: alapmőveletek - összeadás Soós Luca és Szári Laura MATEMATIKA FELADATGYŐJTEMÉNY. osztályos tanulásban akadályozott tanulók részére TÉMA: alapmőveletek - összeadás 0. 0.. Ő. JÁTÉK A FORMÁKKAL Nézd meg jól a képet! Mit gondolsz,

Részletesebben

Háztartási gépek használata

Háztartási gépek használata Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Gyógypedagógus képző Intézet Tárgy: Felnőttek pedagógiai kísérése Oktató: Horváth Péter Háztartási gépek használata Használati útmutató Készítette:

Részletesebben

Harmadik lecke. a szekrény mellett. a tükör előtt. az ablak alatt. a trikó és az alsónadrág között. a fehérnemű között. a vaku meg a film mellett

Harmadik lecke. a szekrény mellett. a tükör előtt. az ablak alatt. a trikó és az alsónadrág között. a fehérnemű között. a vaku meg a film mellett Harmadik lecke - Hol a koffer? -A szekrény mellett. - Melyik szekrény mellett? - A nagy barna mellett. -Hol? - Ott, a tükör előtt. - Aha, tényleg. És az a nagy táska? - Kint, az ablak alatt. - Cipő. Zokni,

Részletesebben

SD1541 Felhasználói útmutató

SD1541 Felhasználói útmutató SD1541 Felhasználói útmutató Tápellátás Az SD1541 külső tápegységről működik, egyrészt azért, mert esztétikusabb, másrészt pedig azért mert így ki van zárva az, hogy bármelyik egység tönkretegye a másikat,

Részletesebben

A pécsi napház átfogó ismertetése Dr. Fülöp László PhD fıiskolai tanár PTE - Pollack Mihály Mőszaki Fıiskolai Kar

A pécsi napház átfogó ismertetése Dr. Fülöp László PhD fıiskolai tanár PTE - Pollack Mihály Mőszaki Fıiskolai Kar A pécsi napház átfogó ismertetése Dr. Fülöp László PhD fıiskolai tanár PTE - Pollack Mihály Mőszaki Fıiskolai Kar fulopl@pmmf.hu Célkitőzés: olyan tisztán passzív szolár mintaépület létrehozása, amely

Részletesebben

SPW-1002 BESZÉLİ ZSEBÓRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS

SPW-1002 BESZÉLİ ZSEBÓRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS SPW-1002 BESZÉLİ ZSEBÓRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS ID:7004 CE A zsebóra tulajdonságai Egygombos mőködtetés és programozás, magyarul beszélı menü segítségével. A készüléket nem kell sem bekapcsolni, sem kikapcsolni,

Részletesebben

Kezelési Útmutató. Elıszó 远峰国际有限公司

Kezelési Útmutató. Elıszó 远峰国际有限公司 Kezelési Útmutató Elıszó 远峰国际有限公司 远 峰 国 际 有 限 公 司 Kezelési Útmutató Elıszó Kezelési Útmutató Alcor Race 远 峰 国 际 有 限 公 司 Kezelési Útmutató Elıszó Köszönjük, hogy termékünket választotta. Az esetleges termékfejlesztés

Részletesebben

LCD kezelési útmutató 4.1 verzióhoz

LCD kezelési útmutató 4.1 verzióhoz LCD kezelési útmutató 4.1 verzióhoz 1. Fıképernyı Az LCD modul egy 4 soros és soronként 20 karakteres képernyıvel rendelkezik. A számbillentyőzeten megtalálhatóak 0-9-ig a számok. A * és # gombok funkció

Részletesebben

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András Joachim Meyer A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Bot Fordította: Berki András A botról Az ötödik, és egyben utolsó fejezete ennek a könyvnek, amiben elmagyarázom és röviden

Részletesebben

Gyors telepítési kézikönyv

Gyors telepítési kézikönyv Gyors telepítési kézikönyv 1 A csomag tartalma Üdvözöljük! Köszönjük, hogy az Arlót választotta! A kezdés egyszerű. Bázisállomás Bázisállomás tápadaptere 100%-ban vezeték nélküli kamerák UTP hálózati kábel

Részletesebben

H P vezeték nélküli távoli rejtett kamera

H P vezeték nélküli távoli rejtett kamera H-264-1080P vezeték nélküli távoli rejtett kamera Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a terméket. Ennek a terméknek egyedi ultra-hordozható tervezése van, és sok területen használható. Nagyon kényelmes, biztonságos,

Részletesebben

REGISZTRÁLÁS MENETE LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

REGISZTRÁLÁS MENETE LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE REGISZTRÁLÁS MENETE LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE Legelőször keresd meg azt, aki meghívott ebbe a csoportba, és tőle kérj regisztrációs linket!!! A regisztrálás ne freemail vagy citromail címmel történjen, ha egy mód

Részletesebben

BŐNMEGELİZÉS IDİSEK RÉSZÉRE

BŐNMEGELİZÉS IDİSEK RÉSZÉRE BŐNMEGELİZÉS IDİSEK RÉSZÉRE 1. AZ ÉN HÁZAM AZ ÉN VÁRAM DE A VÁRAT MEG IS KELL VÉDENI!!! ELSİDLEGES VÉDELM A KERÍTÉS ÉS A KAPÚ A kerítés kapuját tartsa zárva még nappal is de a kulcsot ne hagyják benne.

Részletesebben

THE SECRETS OF ALAMUT Legend Part 2

THE SECRETS OF ALAMUT Legend Part 2 THE SECRETS OF ALAMUT Legend Part 2 Készítette: Kertész Csaba Zoltán és Kertész Ádám kertesz.adam@mail.datanet.hu (A képek forrása: www.gameboomers.com/wtcheats) A Dreamcatcher kalandjátéka ( a The Legend

Részletesebben

Felhasználói leírás. LIFX GLS Gen1. www.lifx.co www.havells-sylvania.com

Felhasználói leírás. LIFX GLS Gen1. www.lifx.co www.havells-sylvania.com Felhasználói leírás LIFX GLS Gen1 www.lifx.co www.havells-sylvania.com Tartalomjegyzék Oldal Rendszerkövetelmények 3 Műszaki adatok 4 Beállítások 5 Vezérlés 6 További fényforrások hozzáadása 7 Fényforrások

Részletesebben

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Symbian rendszer...2 1.1 Funkciók és követelmények...2 1.2 Telepítés és használat...2 2. Windows Mobile rendszer...6 2.1

Részletesebben

hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató

hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató Védjegy és szerzôi jogvédelem információ Minden jog fenntartva 2002., Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva. A dokumentum részleteinek

Részletesebben

Magyar FCC TANÚSÍTVÁNY. Termékinformációk. Megjegyzés: -1-

Magyar FCC TANÚSÍTVÁNY. Termékinformációk. Megjegyzés: -1- FCC TANÚSÍTVÁNY Magyar Jelen készülék megfelel az FCC direktívák 15. pontjának. A működésre az alábbi két feltétel vonatkozik: (1). A készülék nem okozhat káros interferenciát, és (2). A készüléknek minden

Részletesebben

Genf felfedezése: KINCSVADÁSZAT

Genf felfedezése: KINCSVADÁSZAT Genf felfedezése: KINCSVADÁSZAT Genf felfedezése: KINCSVADÁSZAT A nagy felbontású! 1. A törött lábú széket valami ellen való tiltakozás szimbólumaként készítették. Mi ellen tiltakoztak? 1. A törött lábú

Részletesebben

Csoportosítsd a szövegben található szavakat! / Group the words according to the text.

Csoportosítsd a szövegben található szavakat! / Group the words according to the text. A. V. A házunk Hol van a ház? A Petőfi utcában. Hány óra (van)? Öt óra (van). Hol vannak a gyerekek? A szobában. B. Zsuzsa: A Petőfi utcában van a házunk. A házban négy szoba van. Egy nappali, egy hálószoba

Részletesebben

OLVASÁS FEJLESZTÉSE 6.HÉT PROGRAMJA

OLVASÁS FEJLESZTÉSE 6.HÉT PROGRAMJA OLVASÁS FEJLESZTÉSE 6.HÉT PROGRAMJA OLVASÁS FEJLESZTÉSE 1.NAP PROGRAMJA Elsőként megismerkedünk azokkal a betűkkel, amelyekkel ezen a héten dolgozni fogunk. Ezek pedig: b,d,p Nem elég, hogy vizuálisan

Részletesebben

NetB@nk szolgáltatásról

NetB@nk szolgáltatásról Székhely: 6065 Lakitelek, Liget u. 2. Levelezési cím: 6000 Kecskemét, Kisfaludy u.8. Telefon: (76) 502-650 e-mail: kozpont@lakitelek.tksz.hu Kirendeltségek: Lakitelek (76) 449-135 Nyárlırinc (76) 343-015

Részletesebben

Szerelési és használati útmutató Art.-No. 00438 gázgrillhez

Szerelési és használati útmutató Art.-No. 00438 gázgrillhez 00438 01/01 Bt 1 Szerelési és használati útmutató Art.-No. 00438 gázgrillhez FONTOS: OLVASSA EL GONDOSAN AZ ÖSSZES EZEN ÚTMUTATÓBAN TALÁLHATÓ UTASÍTÁST MIELİTT HASZNÁLNI KEZDENÉ A BERENDEZÉST. GONDOSAN

Részletesebben

28 800 Ft 19 990 Ft. 29 350 Ft 20 490 Ft. 39 490 Ft 36 990 Ft

28 800 Ft 19 990 Ft. 29 350 Ft 20 490 Ft. 39 490 Ft 36 990 Ft NS1841 Nagy, keskeny tároló Seria+tartozéka - csak két Seria+szekrény közé tehető 28 8 Ft 19 99 Ft NS_1841 NS184 Kicsi duplapolcos tároló, Seria+tartozéka - csak két Seria+szekrény közé tehető 29 35 Ft

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

hp photosmart 720 digitális fényképezôgép kezelési útmutató

hp photosmart 720 digitális fényképezôgép kezelési útmutató hp photosmart 720 digitális fényképezôgép x kezelési útmutató Védjegy és szerzôi jogvédelem információ Minden jog fenntartva 2002., Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva. A dokumentum részleteinek

Részletesebben

ÖSSZECSUKHATÓ MINI SZOBAKERÉKPÁR

ÖSSZECSUKHATÓ MINI SZOBAKERÉKPÁR ÖSSZECSUKHATÓ MINI SZOBAKERÉKPÁR Termék száma: 1330 HASZNÁLATI UTASÍTÁS FONTOS: Mindig bizonyosodjon meg róla, hogy a terméket egy egyenes, csúszásmentes felületre helyezze. Ez elengedhetetlen a biztonságos

Részletesebben

A LOGO MOTION TANÍTÁSA

A LOGO MOTION TANÍTÁSA A LOGO MOTION TANÍTÁSA ÍRTA: SZABÓ JÁNOS TANÍTÓ 2010, KECEL LOGO MOTION TANÍTÁSA KÉSZÍTETTE: SZABÓ JÁNOS TANÍTÓ 2010. 1 1. FOGLALKOZÁS Kattintsunk a Logo motion ikonjára. A Színes teki. Ez a program ablaka.

Részletesebben

KATRO-FL rendszer 4CH MOBIL DVR. PC-s visszatekintő program használati utasítása

KATRO-FL rendszer 4CH MOBIL DVR. PC-s visszatekintő program használati utasítása KATRO-FL rendszer 4CH MOBIL DVR PC-s visszatekintő program használati utasítása Tartalomjegyzék Hogyan kell kivenni a memóriakártyát? 3 Szoftver installálás 3 Az adatok visszanyerése 5 Az adatok megjelenése

Részletesebben

{LINGO} Termékleírás: - Méret: 61x18x8mm. - súly: 8,6 g. - hatótávolság: 10m. -akkumulátor-kapacitás és típus: 90mAh, polimer lítium akkumulátor

{LINGO} Termékleírás: - Méret: 61x18x8mm. - súly: 8,6 g. - hatótávolság: 10m. -akkumulátor-kapacitás és típus: 90mAh, polimer lítium akkumulátor {LINGO} Termékleírás: - Méret: 61x18x8mm - súly: 8,6 g - hatótávolság: 10m -akkumulátor-kapacitás és típus: 90mAh, polimer lítium akkumulátor - töltési idő: 2 óra - készenléti idő: 120 óra - beszélgetési

Részletesebben

Évszakok fényképgyőjtemény

Évszakok fényképgyőjtemény NA 342 196 Évszakok fényképgyőjtemény Az Évszakok fényképgyőjtemény kiváló segédeszköz anyanyelvi foglalkozásokhoz és nyelvtanításhoz. A fotók hat témakörbe rendezıdnek: öltözet, növények és gyümölcsök,

Részletesebben

A beállításokat a készülék menüjében találja. A menübe a képernyı job also sarkában lévı Menü

A beállításokat a készülék menüjében találja. A menübe a képernyı job also sarkában lévı Menü Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük, hogy a Samsung GT-S8300 típusú készüléket választotta. A web n walk portálon keresztül számos információt és szolgáltatást érhet el. Az MMS szolgáltatás használatával multimédia

Részletesebben

A tervezési terület:

A tervezési terület: Mőszaki leírás A tervezési terület: Az Árpád-híd pesti hídfıjénél a Róbert Károly körút, Váci út, Árboc utca Esztergomi út által határolt terület. A tervezési területen a városépítészeti szándék szerint

Részletesebben

WIFI elérés beállítása Windows 7 Felhasználó azonosítással

WIFI elérés beállítása Windows 7 Felhasználó azonosítással WIFI elérés beállítása Windows 7 Felhasználó azonosítással Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központ Készítette: Jászberényi József, 2011 1/14 A PÁGISZ WIFI hálózathoz

Részletesebben

VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301)

VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301) VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA HU DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301) Kérjük, olvassa el a használati útmutatót, mielıtt használatba venné a kamera szettet.

Részletesebben

KOELNER HUNGÁRIA KFT.

KOELNER HUNGÁRIA KFT. 1. Behajtási mélység állító 2. Állítható orr-rész 3. Övakasztó 4. Irányváltó kar 5. Mőködtetı billentyő zár 6. Mőködtetı billentyő 7. Csavarmegvezetı 8. 3 m-es vezeték Mőszaki adatok: Feszültség 230 V

Részletesebben

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta! 7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER DVC-VDP712 - Model A: 1 beltéri egység 2 kültéri egységgel DVC- VDP721 - Model B: 2 beltéri egység 1 kültéri egységgel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy termékünket választotta!

Részletesebben

Niethammer Zoltán niethammer@freemail.hu http://www.youtube.com/watch?v=svuakrgnsre. AutoKAP

Niethammer Zoltán niethammer@freemail.hu http://www.youtube.com/watch?v=svuakrgnsre. AutoKAP AutoKAP Angol oldalakon láttam olyan vezérléseket, amelyek egy sárkány zsinórjára kapcsolva késes panorámaképeket készíteni a magasból. Ezek profi modellezı motorokkal távirányítóval mőködtek. Az egész

Részletesebben

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832. központokhoz

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832. központokhoz Kezelési útmutató PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz RKPLCD, LCDL kezelőegység használatával A kezelőegység felépítése Az Ön vagyonvédelmi rendszeréhez egy vagy több kezelőegység csatlakozik. Ezekkel

Részletesebben

LÉKONDICIONÁLÓ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Kérjük, hogy a készülék használatba vétele előtt alaposan olvassa el ezt a kézikönyvet és őrizze meg.

LÉKONDICIONÁLÓ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Kérjük, hogy a készülék használatba vétele előtt alaposan olvassa el ezt a kézikönyvet és őrizze meg. FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV LÉKONDICIONÁLÓ Kérjük, hogy a készülék használatba vétele előtt alaposan olvassa el ezt a kézikönyvet és őrizze meg. TÍPUS : VENTILÁTOR MAGYAR www.lg.com A ventilátor használati

Részletesebben

Útmutató a nyilvántartói rendszer használatához

Útmutató a nyilvántartói rendszer használatához Útmutató a nyilvántartói rendszer használatához 1.) Akik már regisztráltak a KPI honlapján pályázóként, azoknak nem kell újból feliratkozzanak, csupán át kell állítsák, bejelentkezés után, az Alapadatoknál

Részletesebben

HATODIK FEJEZET / FÜGGİ MODELLEK / TANGRAM

HATODIK FEJEZET / FÜGGİ MODELLEK / TANGRAM HATODIK FEJEZET / FÜGGİ MODELLEK / TANGRAM CAD - CAM ALAPOK PRO ENGINEER OKTATÓANYAG FELADATKIÍRÁS A TANGRAM egy ısi kínai kirakós játék, amelynek több változata ismert. A bemutatott változatnál egy dobozban

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Bevezetés Megfelelõ gondozás 1 SmartMedia kártya 1 Elemek 1 A csomag tartalma 1. A fénképezõgép megismerése Elöl 1 Hátul 2

Tartalomjegyzék. Bevezetés Megfelelõ gondozás 1 SmartMedia kártya 1 Elemek 1 A csomag tartalma 1. A fénképezõgép megismerése Elöl 1 Hátul 2 Tartalomjegyzék Bevezetés Megfelelõ gondozás 1 SmartMedia kártya 1 Elemek 1 A csomag tartalma 1 A fénképezõgép megismerése Elöl 1 Hátul 2 A fényképezõgép elõkészítése használatra A tartószíj felerõsítése

Részletesebben

PC kártya és a szoftver telepítése, indítása után ( ID, jelszó : admin, admin)

PC kártya és a szoftver telepítése, indítása után ( ID, jelszó : admin, admin) PC kártya és a szoftver telepítése, indítása után ( ID, jelszó : admin, admin) Mozgásérzékelés beállítása Jobb klikk a beállítandó videó képén (pl: Channel1),a Channel configuration (videó csatorna konfigurációs

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. AuthentIC Manager

Részletesebben

ÁVF oktatási és közösségi portál

ÁVF oktatási és közösségi portál 0 --- Általános Vállalkozási Fıiskola --- ÁVF oktatási és közösségi portál (. rész) Belépés és a portál felépítése (-4 oldal) Profil beállítása (egyszer kell megcsinálni) (5-7 oldal) Saját kurzusok kezelése

Részletesebben

N450 Felhasználói kézikönyv User Manual V1.2

N450 Felhasználói kézikönyv User Manual V1.2 N450 Felhasználói kézikönyv User Manual V1.2 (2008.08.04.) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV GPS navigációs készülék NAVON N450 1 Tartalom: Biztonsági információ 3 Telepítés 7 Nézetek 13 GPS (Globális helymeghatározó

Részletesebben

YES 1200 SHEAR LOCK. Hardy Kereskedelmi Bt. tel: 06-1-208-55-57. 1. Bevezetõ. 2. Mûszaki adatok. 3. A doboz tartalma

YES 1200 SHEAR LOCK. Hardy Kereskedelmi Bt. tel: 06-1-208-55-57. 1. Bevezetõ. 2. Mûszaki adatok. 3. A doboz tartalma Hardy Kereskedelmi Bt. tel: 06-1-208-55-57 www.hardy.hu 119. BP.Ormay N. u. 20. hardy@hardy.hu YES 1200 SHEAR LOCK 1. Bevezetõ Shear lock szószerinti fordításban nyíró zárat jelent. A hagyományos sikmágneseket

Részletesebben

HQ-350XT Röntgenfilm elıhívó Karbantartási útmutató. Csak a karbantartást végzı személyzet részére

HQ-350XT Röntgenfilm elıhívó Karbantartási útmutató. Csak a karbantartást végzı személyzet részére HQ-350XT Röntgenfilm elıhívó Karbantartási útmutató Csak a karbantartást végzı személyzet részére 1 Elıszó Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a készüléket. Mielıtt a készüléket használni kezdené, olvassa

Részletesebben

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz Kezelési útmutató PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz RKP4, 8 és 16 kezelőegység használatával A kezelőegység felépítése Az Ön vagyonvédelmi rendszeréhez egy vagy több kezelőegység csatlakozik.

Részletesebben

FELVÉTELI FELADATOK 4. osztályosok számára A-3 változat

FELVÉTELI FELADATOK 4. osztályosok számára A-3 változat FELVÉTELI FELADATOK 4. osztályosok számára A-3 változat 2001. február 7. Név:.. Születési év: hó: nap: Kedves Felvételizı! Szeretettel üdvözlünk írásbeliden. Kérünk arra, hogy figyelj a feladatokra szánt

Részletesebben

E-Ingatlan tanúsítványkiadó kulcs felvétele

E-Ingatlan tanúsítványkiadó kulcs felvétele E-Ingatlan tanúsítványkiadó kulcs felvétele Tartalomjegyzék Probléma leírása...1 Internet Explorer 6...2 Internet Explorer 7...7 Mozilla Firefox 2...12 Probléma leírása A böngészık az E-Ingatlan (teszt

Részletesebben

Általános leírás: Tulajdonságok:

Általános leírás: Tulajdonságok: KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu Magyarországi Képviselet G2080 24V automatikus sorompó A vásárolt

Részletesebben

www.perfor.hu Használati utasítás

www.perfor.hu Használati utasítás Használati utasítás Tartalomjegyzék Fontos munkavédelmi tudnivalók Fontos munkavédelmi tudnivalók...3 Ismerkedés a Drill Doctorral...5 Tudnivalók a fúrókról...6 A fúró anatómiája...6 Fúróélezés Drill Doctorral...7

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor Felhasználói Kézikönyv M300 Video Kaputelefon Monitor TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK 1.1 Monitor kijelző állapotok 2. KIJELZŐ FUNKCIÓK ÉS IKONOK LEÍRÁSA 2.1 Kitekintés funkció 2.2 Portás funkció

Részletesebben

Beszerelési és használati útmutató. Tartalomjegyzék

Beszerelési és használati útmutató. Tartalomjegyzék Beszerelési és használati útmutató CC 9050 autós kihangosító mobiltelefonokhoz Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bevezetı... 1 A csomag tartalma, méretek... 2 Kiegészítık... 3 Beszerelési útmutató...

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9)

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. AuthentIC Manager szoftver

Részletesebben

Renault ESPACE. Kezelési útmutató

Renault ESPACE. Kezelési útmutató Renault ESPACE Kezelési útmutató szenvedély és teljesítmény Az ELF a World Series by Renault partnere A RENAULT az ELF-et ajánlja Az autóipar csúcstechnológiás partnerei, az Elf és a Renault egyesítik

Részletesebben

Gyors telepítési kézikönyv

Gyors telepítési kézikönyv Gyors telepítési kézikönyv 1 Üdvözöljük! Köszönjük, hogy az Arlo Q Plust választotta! A kezdés egyszerű. 2 3 A csomag tartalma Az új kamera csatlakoztatásának 3 módja Arlo Q Plus kameráját három különböző

Részletesebben

Raiffeisen DirektNet, Internet Banking. Felhasználói kézikönyv - Új funkciók

Raiffeisen DirektNet, Internet Banking. Felhasználói kézikönyv - Új funkciók Raiffeisen DirektNet, Internet Banking Felhasználói kézikönyv - Új funkciók TARTALOM 1. LEJÁRT TARTOZÁSOK MEGJELENÍTÉSE LAKOSSÁGI ÜGYFELEKNEK... 2 2. FORINTÁTUTALÁS HITELKÁRTYASZÁMLÁRÓL MAGÁNSZEMÉLYEKNEK...

Részletesebben

A MUTATÓNÉVMÁSOK. A mutatónévmások az angolban is (mint a magyarban) betölthetik a mondatban

A MUTATÓNÉVMÁSOK. A mutatónévmások az angolban is (mint a magyarban) betölthetik a mondatban A MUTATÓNÉVMÁSOK ez this /ðɪs/ az that /ðæt/ ezek these /ði:z/ azok those /ðəʊz / A mutatónévmások az angolban is (mint a magyarban) betölthetik a mondatban a) az ALANY szerepét - Ilyenkor (a már említett

Részletesebben

ANYANYELVI JÁTÉKOK 2010-2011. 1. OSZTÁLY. 2. FORDULÓ elérhető pontszám: 58 elért pontszám:

ANYANYELVI JÁTÉKOK 2010-2011. 1. OSZTÁLY. 2. FORDULÓ elérhető pontszám: 58 elért pontszám: ANYANYELVI JÁTÉKOK 2010-2011. 1. OSZTÁLY 2. FORDULÓ elérhető pontszám: 58 elért pontszám: TANÍTÓI PÉLDÁNY SZERVEZÉS Szükséges eszközök: színes ceruza, feladatlapok A feladatokat sorrendben kell elvégezni.

Részletesebben

Neo Neon DJ Scan (SRL-114) Felhasználói Kézikönyv

Neo Neon DJ Scan (SRL-114) Felhasználói Kézikönyv Neo Neon DJ Scan (SRL-114) Felhasználói Kézikönyv Tartalom: 1. Ismertető 2. Biztonsági figyelmeztetések 3. Felszerelés, beállítás 4. Hogyan üzemeltessük a készüléket 5. Karbantartás és tisztítás 6. Technikai

Részletesebben

OLVASÁSI KÉPESSÉGEKET FEJLESZTŐ PROGRAM

OLVASÁSI KÉPESSÉGEKET FEJLESZTŐ PROGRAM OLVASÁSI KÉPESSÉGEKET FEJLESZTŐ PROGRAM 1. NAP PROGRAMJA Ezen a héten újabb, egymáshoz nagyon hasonló betűkkel játsszunk! Azonban ők már nem csak hárman vannak, hanem bizony nyolcan, így a dolgunk is nehezebb

Részletesebben

Typ 1/5/11 Typ 2/3/9. Typ 4 Typ 8. Typ 6 Typ 10

Typ 1/5/11 Typ 2/3/9. Typ 4 Typ 8. Typ 6 Typ 10 bu bknijkjsslhmoot^ Typ 1/5/11 Typ 2/3/9 Typ 4 Typ 8 Typ 6 Typ 10 ) Typ 1 Typ 2 7 3 I I I03 ) Typ 3 ) Typ 4 ) Typ 4 ) Typ 5 ) Typ 5 ) Typ 6 J02 Typ 7 ) Typ 8 ) Typ 9 ) Typ 10 ) Typ 11 07'3URGXFWV$NWLHQJHVHOOVFKDIW,QGXVWULHVWUD

Részletesebben

Az Ön kézikönyve LG CC18AWV http://hu.yourpdfguides.com/dref/3903653

Az Ön kézikönyve LG CC18AWV http://hu.yourpdfguides.com/dref/3903653 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Wellion CALLA Light Vércukormérő-műszer

Wellion CALLA Light Vércukormérő-műszer Wellion CALLA Light Vércukormérő-műszer Wellion CALLA Light Színt hoz az életébe 4 divatos színben Jobb olvashatóság a legmagasabb kontraszt által Wellion CALLA Light Egyszerűen kezelhető Zárt egységek

Részletesebben

III. osztály 1 Orchidea Iskola IV. Matematika verseny 2011/2012 II. forduló

III. osztály 1 Orchidea Iskola IV. Matematika verseny 2011/2012 II. forduló III. osztály 1 Orchidea Iskola IV. Matematika verseny 2011/2012 II. forduló 1. Mennyi az eredmény 15+17 15+17 15+17=? A) 28 B) 35 C) 36 D)96 2. Melyik szám van a piramis csúcsán? 42 82 38 A) 168 B) 138

Részletesebben

Hogyan kell a projektort használni?

Hogyan kell a projektort használni? Hogyan kell a projektort használni? Össze- és szétszerelési útmutató. Készítette: Sándor Tibor NYME MÉK 2006.03.14. 2 A projektor és tartozékai A+K x201-es projektor távirányító 230V-os tápkábel vga-vga

Részletesebben

GGMM M4. Használati útmutató. M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma. Kezelő egység:

GGMM M4. Használati útmutató. M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma. Kezelő egység: GGMM M4 Használati útmutató M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma M4 hangszóró + PU bőr vállpánt + AC táp adapter + AUX audió kábel + + használati útmutató + garanciajegy Kezelő egység: POWER

Részletesebben

Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016

Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016 Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016 Tájékoztató A ZMNE Egyetemi Informatikai Szolgáltató Központ (EISZK) 2010. június 21-étől kísérleti

Részletesebben

Kisiskolás az én nevem,

Kisiskolás az én nevem, 1. Hallgasd meg a verset! Mondd el, kirõl szól! Kisiskolás az én nevem Kisiskolás az én nevem, ki nem hiszi, jöjjön velem. Iskolába sietek én, nem ülök már anyám ölén. Iskolában jól figyelek, ha kérdeznek,

Részletesebben

Verzió: 1.7 Dátum: 2010-02-18. Elektronikus archiválási útmutató

Verzió: 1.7 Dátum: 2010-02-18. Elektronikus archiválási útmutató Verzió: 1.7 Dátum: 2010-02-18 Elektronikus archiválási útmutató Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Az archiválandó e-akta összeállítása... 2 2.1 Metaadatok kitöltése... 2 2.2 Az archiválandó e-akta összeállítása...

Részletesebben

FX-25 TWIN PMR 446. Használati útmutató SC DCM VOX

FX-25 TWIN PMR 446. Használati útmutató SC DCM VOX FX-5 TWIN PMR 446 Használati útmutató TX RX SC DCM VOX DCM VOX 1. Kezelöegység és kijelzö Beszéd gomb Fülhallgató és töltés csatlakozó BTECH LCD kijelzö www.btech.hu Fel/Le gomb Be/Ki gomb TX SC RX MENÜ

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben