ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság november 8.-i ülésére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság 2011. november 8.-i ülésére"

Átírás

1 Budapest Fővárs IX. kerület Ferencvárs Önkrmányzata Iktató szám: Sz-652/2011. ELŐTERJESZTÉS A Vársfejlesztési, Vársgazdálkdási és Környezetvédelmi Bizttság nvember 8.-i ülésére Tárgy: Kerületi kmplex környezetvédelmi prgram Előterjesztő: Marts Dániel a bizttság elnöke Készítette: Sebők Endre környezetvédelmi főtanácsadó Előzetesen tárgyalja: Az előterjesztés a jgszabályi rendelkezéseknek megfelel: dr. Enyedi Mária s.k. Az előterjesztéssel kapcslats törvényességi észrevétel: A döntéshez egyszerű minősített X többség szükséges. Az előterjesztés a kifüggesztési helyszínen közzétehető: igen nem X Az előterjesztést nyílt ülésen kell tárgyalni. X Az előterjesztést zárt ülésen kell tárgyalni. Az előterjesztés zárt ülésen tárgyalható. 1 Tisztelt Bizttság! 1 Megfelelő rész X-szel kitöltendő.

2 Budapest Fővárs IX. kerület Ferencvárs Önkrmányzatának Képviselő-testülete a 2011.évi költségvetésről szóló 5/2011. (II.28.) rendeletében ,- frintt szavaztt meg a srn környezetvédelmi célkra. A Vársfejlesztési, Vársgazdálkdási és Környezetvédelmi Bizttság a VVKB 74/2011. (III.30.) sz. határzata alapján a Kmplex környezetvédelmi prgram -ra 1,2 millió Ft-t különített el. A Leövey Klára Gimnázium által krdinált és a évben megkezdett kerületi kmplex környezetvédelmi prgram az idén is flytatásra kerül. A prgram jól működik, sikerült a kerületi intézményeket összefgó környezetvédelmi prgramkat megvalósítani. Kidlgzásra került az ez évi kncepció is (mellékelve), melyet támgatásra javaslk. Kérem a T. Bizttságt, hgy a Kmplex Környezettudats Nevelés 2011/2012 tanévi prgramját fgadja el és a fenti összeggel támgassa az isklát a prgram megvalósítása érdekében. Budapest, nvember 3. Marts Dániel s.k. elnök Határzati javaslat: A Vársfejlesztési, Vársgazdálkdási és Környezetvédelmi Bizttság úgy dönt, hgy 1. elfgadja a /2011. számú előterjesztés mellékletét képező Ferencvársi Kmplex Környezettudats nevelés 2011/2012 tanévi prgramját, 2. a Leövey Klára Gimnázium részére az 1. pntban fglalt prgram megvalósítása céljából 1,2 millió Ft összegű támgatást biztsít a évi költségvetés környezetvédelmi sr terhére, 3. elfgadja a mellékelt támgatási szerződést és felhatalmazza a plgármestert a szerződés aláírására. Határidő: nvember 30. Felelős: dr. Bácskai Jáns plgármester A nevelési prgram címe:

3 A Ferencvársi Kmplex Környezettudats Nevelés 2011/2012 tanévi prgramja

4 Ferencvársban az önkrmányzati fenntartású ktatási intézményekben a 2008/2009.-es tanévtől egyre zökkenő mentesebben flyik a környezettudats nevelés összehanglása. Kezdetben ez az együttműködés az isklák bevnásával történt, két éve már az óvdák is csatlakztak. A résztvevő önkrmányzati fenntartású intézmények: a kerületi környezettudats nevelési prgramját krdináló intézmény, egyben a kerület környezetvédelmi nevelésének 3 éve a bázisisklája: Leövey Klára Gimnázium és Szakközépiskla Óvdák: Kicsi Bcs Méhecske Epres Napfény Lilim Csicsergő Kerekerdő Ugrifüles Csudafa Isklák: Bakáts Téri Ének-Zenei Ált.Isk. Mlnár Ferenc Ált. Isk. József Attila Ált. Isk. és Alapfkú Művészetktatási Int. DOMINO Ált. Isk. Kőrösi Csma Sándr Kéttannyelvű Ált. Isk. Ksztlányi Dezső Ált. Isk. Ferencvársi Kmplex Óvda, Ált. Isk. és EGyMI Weöres Sándr Ált. Isk. és Gimn. Telepy Kárly Testnevelés Szaksíttt Ált. Isk. és Gimn. Szent-Györgyi Albert Ált. Isk. és Gimn. A környezettudats nevelés az óvdák bekapcslódásával két térszínen egymással párhuzamsan (óvdák - alsó tagzats évflyamk, illetve felső tagzatsk - gimnáziumi évflyamk együttese) egymás tevékenységéről értesülve/tudva, időnként egy-egy közös prgramban közös részvétellel zajlik.

5 Jelen tervezetünk célja tvábbra is a már jól bejárattt, sikeres prgramk megtartása azzal, hgy minden tanévben az adtt évflyamkba újabb gyerekcsprtk nőnek bele, így a kerületünk gyerekei középsős-nagycsprts kruktól egészen az érettségiig részesülnek környezettudats nevelésben. Ez a flyamat azért fnts, mert az egyes évflyamk környezeti nevelése egymásra épülve egy egészséges környezettudats gndlkdású, felelősségteljes döntéseket hzni képes nemzedék felnevelésében tevőlegesen vesz részt. Új célunk az idei prgramban, hgy a környezetvédelem, a környezettudats magatartás és az egészség közötti szrs kapcslatra is rávilágítsunk. A munkacsprt célja a tvábbiakban is az ismeretek bővítésének, a tapasztalatszerzések lehetőségeinek segítése, megszervezése elsősrban a kerületen belüli prgramk szervezésével. Ezért a következő tanévben, azaz a es tanév kmplex környezettudats nevelési prgramjában az intézmények környezetvédelmi megbízttjai/felelősei számára az eddig májusban tarttt tvábbképzést meghívtt szakemberek által tarttt szakmai napkkal szeretnénk a tanév flyamán néhány alkalmmal bővíteni. Ugyanakkr a tervezett prgramk között helyet szánunk egy rendkívüli óvdai és általáns iskla-alsó tagzats szülői értekezletnek, amely keretében allerglógus vnna párhuzamt a közvetlen környezetünk minősége és az allergia kialakulása, vagy fkztt jelenléte között. A felső tagzatk és gimnáziumk esetében már a tanulókkal beszélgetne ilyen témában.

6 A évi nevelési terv keretében megvalósításra szánt prgramk: Az eddigi, már hagymányssá váltak flytatása: Mbilitás hét és nap rendezvénye környezetvédelmi világnapkról való megemlékezések a szelektív hulladékgyűjtés flytatása kerületi verseny hulladék felhasználással kapcslatsan intézményi takarítónap előadásk a környezetszennyezés, hulladék felhasználás témakörből kiállításk: óvdai és isklai kmplex vetélkedők: felső tagzatsk és gimnazisták számára külön-külön kerületi verseny óvdásk számára tavaszi növényültetések és -telepítések az intézményben, illetve az udvarán üzemlátgatásk madarászvi, madarászsuli előadásk állatkerti és múzeumi órák Új célk, prgramk: az egészség és környezetszennyezés kapcslatának tudatsítása: előadásk illegális szemét lerakóhelyek feltérképezése a kerületben szülői értekezletek az allergiáról A meggyötört környezet visszavág Tvábbképzés a környezetvédelmi megbízttaknak: - bemutatkzik a Liget Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpnt (későbbi fglalkzásk szervezésének segítéseként) - meghívtt szakemberek egyszerű és látványs kísérletei - tájékztató a Fővársi Állat- és Növénykert ktatási tevékenységéről és lehetőségeiről (pár éve nagyn nagy hangsúlyt kap feladatk, bemutatótáblák segítségével a kertben a környezettudats nevelés!) Esetlegesen meghirdetett, a tvábbi évek környezettudats nevelésében alkalmazható tanflyamn/előadássrzatn való részvétel biztsítása legalább 1 fő számára (mint például a tavaszán meghirdetett A hulladékgazdálkdás és a fgyasztói

7 társadalm ismeretanyagáhz kötődő nevelési feladatk elméleti és gyakrlati prblémái, lehetőségei című akkreditált pedagógus tvábbképzés)

8 A 2011/2012 tanév kmplex környezettudats nevelésének tervezett prgramjai időrendben: ŐSZ év eleji alakuló értekezlet az egyes intézmények környezetvédelmi megbízttainak. Téma: a 2011/2012 tanév környezettudats nevelési tervének pntsítása, aktualizálása isklák és óvdák: az őszi környezetvédelmi világnapkról való megemlékezések mbilitás heti prgramn való részvétel. Gimnáziumknak inkább a mbilitás napi prgram Újra illegális szemétlerakatk feltérképezése (isklánként a környezetük utcáit sztanánk ki, majd az adatkat közösen dlgznánk fel. Nem baj, ha a kerületben esetleg flyik ilyen feltérképezés, mert a gyerekeknél ez a tevékenység a környezetféltő, a szennyezéseket, szóvá tevő magatartás kialakulását segíti) Szakmai nap az intézményi környezetvédelmi megbízttak számára: bemutatkzik a Vajdahunyad várban a Liget Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpnt (isklai és, óvdai fglalkzásk tervezésének segítésére) kerületi takarítónap/takarító hét rendhagyó szülői értekezlet az óvdás krsztály szülői számára. (a szervezésben Törőcsik Judit, önkrmányzati külsős munkatárs segít) Az előadó az allergia kialakulása és a környezetünk szennyezettsége vagy a túlztt tisztasága közötti összefüggésre építi terveink szerint a felvilágsítást Nyúldmbi vigasságk: kerületi óvdai verseny a sprt, a környezetvédelem (szelektív hulladékgyűjtés, állatk, növények) és az egészséges életmód tükrében környezetünk védelme télre készülés: az avar összeszedése (kórkzók áttelelése elleni védelemként), madáretetők kihelyezése Hagymánys kiállítás az őszi avar és termények felhasználásával a Méhecske óvdában Nvemberben, decemberben testvér óvdai-isklai keretek közt közös prgramk szervezése: játszó délutánk, bábzás, bábkészítés hulladékból is

9 A hagymánys hulladék felhasználásn alapuló kreatív verseny meghirdetése/elindítása Hulladékból lakásdíszek és lakás kiegészítők címmel TÉL Előadásk felső tagzatsknak, gimnazistáknak meghívtt előadókkal. Tervezett témák pl. a kerület hulladékgazdálkdása, allerglógus ismeretterjesztése Budapest hulladékgazdálkdása és szennyvízkezelése, Urbanizálódó madaraink Budapesten (Bajr Zltán előadása a MME-ből) A Hulladékból lakásdíszek és lakás kiegészítők verseny lezárása kiállítással az FMK-ban (ismét Kerek András segítségével) Óvdák: madáretetők vendégei Isklák, óvdák: Múzeumi órák/fglalkzásk a környezetvédelemmel kapcslatban (Természettudmányi Múzeum, Mezőgazdasági Múzeum: Vadászati, halászati és környezetvédelmi kiállításk) Szakmai nap az intézményi környezetvédelmi megbízttak számára: meghívtt szakemberek egyszerűen előállítható újrahasznsíttt anyagkból környezetbarát eszközök (pl. napkllektrt fémdbzkból, szélkereket), vagy bőrbarát tthni készítésű vegyszermentes tisztítószerek, krémek készítését mutatják be. Ezeket a tapasztalatkat a fglalkzáskn majd a gyerekeknek is átadhatjuk, így frmálva a kialakuló környezettudats gndlkdásmódjukat. (a szervezésben Lőrincz Ágnes, a Méhecske óvda egyik szülője segít) TAVASZ Isklák: üzemlátgatásk (pl. Dél-Pesti Szennyvíztisztító, Rákspaltai Hulladékhasznsító), állatkerti prgramk Óvdai, alsó tagzats környezetvédelmi prgramk, kirándulásk: a MME Madarászvi- Madarászsuli prgramja keretében fglalkzáskn való részvétel (mint a tavalyi évben), természet-figyelések a szabadban: kirándulásk

10 Föld Napi Kmplex kerületi vetélkedők: általáns isklák között és a gimnáziumk között külön-külön (hagymánys áprilisi prgramk) A kmplex vetélkedők helyezettjeinek jutalmkirándulás Óvdák és isklák: növényültetés/telepítés az intézményben, vagy az udvarán Május elején szakmai nap az intézményi környezetvédelmi megbízttak számára - Paks, Gemenci-erdő => környezetvédelem, tájvédelem - az éves munka megbeszélése, tapasztalatk, jbbító ötletek. A jövő évi prgram vázlats felállítása

11 TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyfelől Budapest Fővárs IX. kerület Ferencvárs Önkrmányzata (1092 Budapest, Bakáts tér 14. adószám: bankszámlaszám: , képviseletében: dr. Bácskai Jáns plgármester, tvábbiakban: Támgató), másfelől Leövey Klára Gimnázium 1096 Bp. Vendel u. 1. képviseli: Bánhegyesi Zltán tvábbiakban: Támgattt) között a Támgató által Támgattt számára nyújttt pénzügyi támgatás átutalására, a támgatás felhasználásának és elszámlásának feltételeire és módjára vnatkzóan az alábbiak szerint: I. A támgatás célja 1.) A Támgató a VVKB../2011. (XI.08.) sz. határzata alapján a Ferencvársi Kmplex Környezettudats Nevelés 2011/2012 tanévi prgramjának megvalósítása céljára 1,2 millió frint egyszeri pénzügyi támgatást (tvábbiakban: támgatás) nyújt a Támgattt részére, a hatálys költségvetési rendelet srának terhére. 2. ) Jelen szerződésben rögzített támgatás célja: Ferencvársi Kmplex Környezettudats Nevelés 2011/2012 tanévi prgramjának megvalósítása II. A támgatás átutalása és a felhasználás módja 1.) A Támgató köteles: a.) jelen szerződésben fglaltaknak megfelelően átutalni a támgatást a Támgattt számára. A támgatást Budapest Fővárs IX Kerület Ferencvárs Önkrmányzat Plgármesteri Hivatal Pénzügyi Irdája utalja át a Támgattt vezetett.. számú számlájára a szerződés megkötésétől számíttt 30. munkanapn belül. b.) ellenőrizni, hgy a Támgattt jelen szerződésben fglalt kötelezettségeit megfelelően teljesíti. 2.) A Támgattt köteles: a.) az elnyert támgatást kizárólag a szerződés I. 2.) pntjában meghatárztt cél megvalósításával kapcslats az általa benyújttt pályázatban részletezett szakmai prgram és költségvetés szerinti kiadáskra felhasználni. b.) a támgatást július május 31. között felhasználni, c.) a támgatás felhasználása srán Támgatóval együttműködni, és Támgatót a támgatás jelen szerződésben meghatárztt időpntban történő felhasználását akadályzó bármely król aznnal értesíteni, d.) biztsítani, hgy Támgató a szerződésben rögzített cél megvalósítását és a Támgattt egyéb szerződéses kötelezettségeinek (II./2. pnt) teljesítését, akár a megvalósítás befejezése előtt, akár a befejezést követően, akár személyesen, akár megbízttai révén, ellenőrizhesse. A támgatási összeg mértékéig a Támgattt köteles betekintést biztsítani nyilvántartásaiba, könyveibe, tvábbá a jelen szerződés teljesítésével összefüggésben teljes körű adatszlgáltatásra. Támgattt köteles gndskdni a támgatásból beszerzett eszközök hzzáférhetőségéről, helyszíni megtekintésének lehetőségéről. Támgattt ezen túl is köteles minden, az ellenőrzéshez szükséges felvilágsítást és egyéb segítséget az ellenőrzésre jgsult részére megadni.

12 e.) a támgatási összeget elkülönítetten kezelni, és a felhasználást dkumentáló számlákat, biznylatkat, egyéb kiratkat a Támgató vagy egyéb ellenőrzésre jgsult szervek által ellenőrizhető módn kezelni, és nyilvántartani. f.) a támgatási összeg felhasználását követő 30 napn belül, de legkésőbb 2012 június 30-ig szakmai és pénzügyi beszámlót készíteni a Támgató részére, amelyet a Támgatóhz kell benyújtania A beszámlónak a következőket kell tartalmaznia: szakmai beszámlót: szakmai értékelést a támgatás céljainak megvalósulásáról, jelen szerződés III. pntjában meghatárztt elszámlási szabályknak megfelelően elkészített pénzügyi beszámlót, elszámlást, a felmerült költségek tételes felsrlását (szerződések, számlák és egyéb biznylatk alapján összesítve). a Támgattt képviselőjének cégszerű aláírásával elláttt teljességi nyilatkzatt, amelyben a Támgattt büntetőjgi felelőssége tudatában kijelenti, hgy minden adatt a Támgató rendelkezésére bcsáttt, az alapbiznylatk a Támgattt elszámlási nyilvántartásában megtalálhatóak, és azk a hatálys jgszabályknak megfelelően kerültek kiállításra, elfgadásra és ellenőrzésre. III. A támgatás elszámlása 1.) A támgattt a támgatás felhasználásáról a nevére kiállíttt számlákkal (bérjellegű kiadásk esetén megbízási szerződéssel, számfejtési biznylattal) száml el, melyből csak a ténylegesen felmerült, igazlható, a támgatás céljának megfelelő költségek vehetők figyelembe. 2.) Átutalással teljesített kiadásk esetén a kapcslódó bankszámla-kivnat, készpénzben teljesített kiadásk esetén pedig a kapcslódó pénztárbiznylat csatlása is szükséges a pénzügyi teljesítés igazlása céljából. 3.) A támgatás elszámlása minden esetben frintban történik, külföldi biznylatk hiteles frdításáról a támgattt gndskdik, valamint csatlja a valutabeváltásról szóló biznylatt is. 4.) A Támgatttnak az eredeti biznylatkra minden esetben rá kell vezetnie a határzatszámára hivatkzva a következő szöveget: VVKB../2011. (XI.08.) számú 1,2 millió frint összegű Bp. Főv. IX. kerület Ferencvárs önkrmányzati támgatás elszámlására felhasználva. Fenti szöveggel elláttt eredeti biznylatkról a támgattt máslatt készít, ezt követően a máslatn feltünteti, hgy az eredetivel mindenben megegyezik. A hitelesített máslatt a szervezet képviselője dátumzza, aláírásával és pecsétjével látja el. 1. A hitelesített biznylatmáslatkat összesítő lap kíséretében a pénzügyi beszámló részeként a szakmai beszámlóval együtt kell a környezetvédelmi munkatárshz benyújtani és elektrnikus frmában is a vinczehedi@ferencvars.hu címre. A környezetvédelmi főtanácsadó szakmai ellenőrzés után tvábbítja az elszámlást a Pénzügyi Irdára pénzügyi-számviteli ellenőrzés végett. 5.) A Támgató az elszámlás ellenőrzése srán tett megállapításai alapján jgsult felhívni a Támgatttat hiánypótlásra határidő megadásával, melynek ha nem tesz eleget a támgattt a támgatás teljes vagy részbeni visszafizetésének kötelezettsége áll elő. 6.) A támgatás elszámlásának elfgadásáról, illetve el nem fgadásáról a környezetvédelmi főtanácsadó írásban értesíti a Támgatttat. IV. A szerződés megszűnése, szerződésszegés

13 1.) A szerződés a szerződésszerű teljesítéssel szűnik meg. A megszűnés nem érinti a szerződés teljesítésével kapcslats esetleges későbbi igények érvényesítését. 2.) A Támgató a szerződéstől való elállásra vagy aznnali hatályú felmndásra jgsult, ha Támgattt jgsulatlanul vette igénybe a támgatást vagy neki felróható kból megszegi jelen szerződésből, illetőleg az ezzel kapcslats, jgszabálykból eredő kötelezettségeit, így különösen, ha: a) a kaptt támgatást Támgattt nem e szerződésben meghatárztt célra használja fel, vagy nem a jelen szerződésben, illetőleg a pályázatában részletesen meghatárztt feladatkat valósítja meg; b) Támgattt akadályzza, vagy meghiúsítja a jelen szerződéssel kapcslats ellenőrzést; c) Támgattt a támgatás maradványösszegének visszafizetésére vnatkzó kötelezettségének határidőre nem tesz eleget; d) hitelt érdemlően bebiznysdik, hgy Támgattt az igénylés, illetve az előterjesztés szakmai, pénzügyi tartalmát érdemben beflyásló valótlan, hamis adatt szlgáltattt az igénylés, illetve az előterjesztés benyújtásakr; e) a támgattt prgram, prjekt meghiúsulását vagy tartós akadályztatását előidéző körülmény Támgatttnak felróható kból következett be; f) Támgattt késedelembe esik bármely, jelen szerződés teljesítésével összefüggő lényeges körülményben bekövetkezett váltzás bejelentésével; g) Támgattt póthatáridőre sem tesz maradéktalanul eleget beszámlási kötelezettségének; h) Támgattt neki felróható kból nem biztsítja jelen szerződés II./2. b.) pntjában előírt követelmények teljesülését. 3.) Ha Támgató a IV/2. pntban fglaltak alapján a szerződéstől eláll vagy a szerződést felmndja, a támgatás teljes összegét, illetőleg annak a Támgattt által nem teljesített kötelezettségekkel aránys részét az erről szóló értesítés kézhezvételétől számíttt 8 napn belül a Támgattt köteles visszafizetni Támgató számlaszámára. 4.) Visszafizetési kötelezettség teljesítésére részletfizetési kedvezmény nem adható. V. Záró rendelkezések 1.) Jelen szerződés mindkét fél cégszerű aláírásának napján lép hatályba. 2.) A jelen szerződésben nem szabályztt kérdésekben a Ptk. rendelkezései az irányadóak. 3.) A felek a szerződés teljesítése érdekében messzemenően együttműködnek, esetleges vitáikat közvetlen tárgyalás útján rendezik. A felek a jelen szerződést ellvasták, megértették, majd mint akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag írták alá. Budapest, 20.. Támgató képviseletében Dr. Bácskai Jáns plgármester Támgattt képviseletében Bánhegyesi Zltán igazgató A kötelezettségvállalást ellenjegyzem:.. Dr. Nagy Hajnalka jegyző

ELŐTERJESZTÉS. A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság 2012. március 21-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság 2012. március 21-i ülésére Iktató szám: Sz-183/2012. Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság 2012. március 21-i ülésére Tárgy: NOE Ludotéka

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság 2012. szeptember 19-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság 2012. szeptember 19-i ülésére Budapest Fővárs IX. kerület Ferencvárs Önkrmányzata Iktató szám: Sz-498/2012. ELŐTERJESZTÉS A Vársfejlesztési, Vársgazdálkdási és Környezetvédelmi Bizttság 2012. szeptember 19-i ülésére Tárgy: Előterjesztő:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. december 12-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. december 12-i rendkívüli ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 241/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. december 12-i rendkívüli ülésére Tárgy: Pénzeszköz átadás-átvételi megállapodás megkötése

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. január 23-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. január 23-i ülésére Budapest Fővárs IX. Kerület Ferencvárs Önkrmányzata Iktató szám: 14/2014. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. január 23-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat az önkrmányzat adósságának

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET január 31-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET január 31-i ülésére Budapest Fővárs IX. Kerület Ferencvárs Önkrmányzata Iktató szám: 14/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2013. január 31-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat az önkrmányzat adósságának

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2015. március 18-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2015. március 18-i ülésére Iktató szám: Sz-112/2015. Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Egészségügyi Szociális és Sport Bizottság ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2015. március 18-i

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. április 04-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. április 04-i ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 79/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. április 04-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Előzetesen tárgyalja: Javaslat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság október 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság október 25-i ülésére Budapest Főváros I. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-581/2011. ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság 2011. október 25-i ülésére Tárgy: Intézményi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága április 23-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága április 23-i ülésére Iktató szám: Sz-155/2014. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2014. április 23-i ülésére Tárgy: Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság december 13-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság december 13-i ülésére Iktató szám: Sz-637/2012. Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság 2012. december 13-i ülésére Tárgy: Előterjesztő:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2013. december 12-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2013. december 12-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 223/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2013. december 12-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat a FESZ KKN Kft. részére

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET december 12-ei ülésére. Javaslat az FTC Kézilabdasport Nonprofit Kft. részére támogatás nyújtására

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET december 12-ei ülésére. Javaslat az FTC Kézilabdasport Nonprofit Kft. részére támogatás nyújtására Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 226/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. december 12-ei ülésére Tárgy: Előterjesztő: Összeállította: Előzetesen tárgyalja:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság március 18-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság március 18-i ülésére Iktató szám: Sz-103/2015 Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2015. március 18-i ülésére Tárgy: Javaslat az Önkormányzat 2015.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság december 10-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság december 10-i ülésére Iktató szám: Sz-488/2014. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság ELŐTERJESZTÉS a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság 2014. december

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET április 24-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET április 24-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 70/2014. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. április 24-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Előzetesen tárgyalja: Pénzeszköz

Részletesebben

A Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság 559/2011. (VIII. 22.) határozatával a kőbányai

A Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság 559/2011. (VIII. 22.) határozatával a kőbányai Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Alplgármestere J,j. számú előterjesztés Előterjesztés a Kulturális, Oktatási és Sprt Bizttság részére a kőbányai hátránys helyzetű gyermekek sprtcélú, valamint

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET május 17-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET május 17-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 127/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2012. május 17-i ülésére Tárgy: 2012/2013. tanévben indítható iskolai osztályok, csoportok

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. június 6-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. június 6-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 125/2/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. június 6-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Előzetesen tárgyalja: Javaslat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság 2015. november 18-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság 2015. november 18-i ülésére Iktató szám: Sz-560/2015. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság 2015. november 18-i ülésére Tárgy: Előterjesztő:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság 2012. október 17-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság 2012. október 17-ei ülésére Iktató szám: Sz-543/2012. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság 2012. október 17-ei ülésére Tárgy: Társasházankénti

Részletesebben

"-- 'AlJ ~ ///1/ l. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere

-- 'AlJ ~ ///1/ l. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Alplgármestere Előterjesztés a kőbányai hátránys helyzetű gyermekek sprtcélú, valamint hazánkat nemzetközi szinten képviselő gyermekek sprttevékenysége 2011.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2012. május 16-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2012. május 16-i ülésére Iktató szám: Sz-320/2012. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2012. május 16-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A kerületi oktatási-nevelési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011 augusztus 26-i ülésére. Varga József alpolgármester

ELŐTERJESZTÉS. a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011 augusztus 26-i ülésére. Varga József alpolgármester Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 182/4/2011. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011 augusztus 26-i ülésére Tárgy: FESZOFE Kft. környezetvédelmi korszerűsítési és illemhely

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET október 5.-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET október 5.-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2017. október 5.-i ülésére Iktató szám: 222/2017. Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat a Budapest, IX. kerület

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2015. február 19-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2015. február 19-ei ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 35/2015. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2015. február 19-ei ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat önkormányzati tulajdonú

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. május 15-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. május 15-i ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 81/2014. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. május 15-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Beszámoló a Ferencvárosi deák Közalapítvány

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SZOCIÁLIS ÉS GYÁMHIVATALA. Tisztelt Jegyző Asszony/Tisztelt Jegyző Úr!

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SZOCIÁLIS ÉS GYÁMHIVATALA. Tisztelt Jegyző Asszony/Tisztelt Jegyző Úr! KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SZOCIÁLIS ÉS GYÁMHIVATALA Ügyszám: 09/101-1/2011. Ügyintéző: Körtvélyfáyné dr. Sztán Kinga Elérhetőség: 34/515-185 Tárgy: Tájékztatás jgszabály módsításról Valamennyi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET szeptember 7.-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET szeptember 7.-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2017. szeptember 7.-i ülésére Iktató szám: 202/2017. Tárgy: Beszámoló a Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2012.május 16-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2012.május 16-i ülésére Iktató szám: Sz-332/2012. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2012.május 16-i ülésére Tárgy: A Leövey Klára Gimnázium 2011. évi Diáksport pályázati

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2013. augusztus 26 -i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2013. augusztus 26 -i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz- 355/2013. ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2013. augusztus 26 -i ülésére Tárgy: MACOVEI ERZSÉBET egyéni vállalkozó közterület-használati

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Kulturális Egyházügyi és Nemzetiségi Rendkívüli Bizottság december 16-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Kulturális Egyházügyi és Nemzetiségi Rendkívüli Bizottság december 16-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS A Kulturális Egyházügyi és Nemzetiségi Rendkívüli Bizottság 2015. december 16-i ülésére Iktató szám: Sz-612/2015. Tárgy: Előterjesztő:

Részletesebben

Előterjesztés Medina Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. április 2-án tartandó ülésére

Előterjesztés Medina Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. április 2-án tartandó ülésére Előterjesztés Medina Község Önkrmányzat Képviselő-testülete 2015. április 2-án tartandó ülésére Tárgy: Helyi civil szervezetek számára 2015. évi működési pályázat meghirdetése Előterjesztő és előadó: Vén

Részletesebben

Az Önkormányzat Képviselő-testületének évi Munkaterve

Az Önkormányzat Képviselő-testületének évi Munkaterve Tárgy: Az Önkrmányzat Képviselő-testületének 2016. évi Munkaterve Előterjesztő: Bdrkós Ferenc plgármester Összeállíttta: Dr. Görög István jegyző Melléklet: A Képviselő-testület 2016. évi Munkaterve A tárgyalás

Részletesebben

Általános Szerződéses Feltételek

Általános Szerződéses Feltételek Általáns Szerződéses Feltételek 1. A szlgáltató adatai, elérhetősége 1. A szlgáltató neve: Match-Meeting Kft. A szlgáltató címe: 1037 Budapest, Bécsi út 85. A szlgáltató cégjegyzékszáma: 11-09-023512 2.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. január 23-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. január 23-i ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 4/2014. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. január 23-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A Ferencvárosi óvodák és a Ferencvárosi

Részletesebben

INTEGRÁCIÓS PROGRAMJA

INTEGRÁCIÓS PROGRAMJA A SZONEK Bükkösdi Általáns Iskla és Óvda Tagintézménye helyi tantervének 16. sz. melléklete SZENTLŐRINCI KISTÉRSÉGI OKTATÁSI NEVELÉSI KÖZPONT BÜKKÖSDI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA TAGINTÉZMÉNYÉNEK INTEGRÁCIÓS

Részletesebben

M.8. számú melléklet A megbízási és a bizományosi szerződések tartalma

M.8. számú melléklet A megbízási és a bizományosi szerződések tartalma Egyetemes Szlgáltatói Üzletszabályzat M.8. számú melléklete M.8. számú melléklet A megbízási és a bizmánysi szerződések tartalma Egyetemes Szlgáltatói Üzletszabályzat M.8. számú melléklete 1 MEGBÍZÁSI

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Az Egészségügyi, Szociális és Bizottság 2015. május 20-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Az Egészségügyi, Szociális és Bizottság 2015. május 20-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-272/2015. ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Bizottság 2015. május 20-i ülésére Tárgy: Javaslat Budapest Főváros IX. Kerület

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől. U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándorné

Szentes Város Polgármesterétől. U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándorné Szentes Várs Plgármesterétől U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándrné Tárgy: Tájékztató az önkrmányzati adósságátvállalásról Mell.: 1 db nyilatkzat Szentes Várs Önkrmányzata Képviselő-testülete Szentes

Részletesebben

NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára "Zöld Óvoda" cím elnyerésére

NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára Zöld Óvoda cím elnyerésére Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium megbízásából az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támgatáskezelı Igazgatósága A pályázat célja: NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárspatak Várs Plgármesterétıl 3950 Sárspatak, Kssuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarspatak@sarspatak.hu ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek - a Szciális fglakztatási prjekt a sárspataki

Részletesebben

Szociális ügyek. Tisztelt Felhasználó!

Szociális ügyek. Tisztelt Felhasználó! Szciális ügyek Tisztelt Felhasználó! Az alábbiakban megtalálhatja a Plgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztály Hatósági Csprt Szciálplitika által intézett leggyakribb ügyek listáját. Aktív krúak ellátása

Részletesebben

Készült a Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság április 18-án a Budapest

Készült a Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság április 18-án a Budapest 1 Budapest Fővárs X. kerület Kőbá n ya i Onkrmányzat Képvise l ő -testülete BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK KERÜLETFEJLESZTÉSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET szeptember 20-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET szeptember 20-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2018. szeptember 20-i ülésére Iktató szám:163/2018. Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat a személyes gondoskodást

Részletesebben

TÁMOP - 3.3.14.B-14/1. Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása

TÁMOP - 3.3.14.B-14/1. Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása TÁMOP - 3.3.14.B-14/1 Hazai és nemzetközi testvérisklai kapcslatk kialakítása Pályázók köre: általáns iskla, szakiskla, gimnázium, szakközépiskla, alapfkú művészeti iskla fenntartói Támgatás vehető igénybe:

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTERE. Tisztelt Képviselő-testület!

ALPOLGÁRMESTERE. Tisztelt Képviselő-testület! BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLET ALPOLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Tárgy: Sürgősségi indítvány Tisztelt Képviselő-testület! A Budapest Fővárs XVI. Kerület Önkrmányzat SZMSZ-e lehetőséget ad sürgősségi indítvány

Részletesebben

Projektzárási használati útmutató

Projektzárási használati útmutató Prjektzárási használati útmutató Tartalmjegyzék I. Prjektzárási dkumentáció minimális tartalma:... 2 A Kifizetési kérelem és Záró Prjekt Előrehaladási Jelentés (ZPEJ) nymtattt váltzata (5. számú melléklet)...

Részletesebben

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév Az Érdi Batthyány Sprtisklai Általáns Iskla Éves önértékelési terv 2017-18 tanév Készítették: Az önértékelési csprt tagjai Felülvizsgálta és a módsításkat végezte: Kőrösi Tamásné a munkacsprt vezetője

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET december 12-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET december 12-i ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 216/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. december 12-i ülésére Tárgy: Ellátási szerződés módosítása Szigetszentmiklós Önkormányzatával

Részletesebben

Szentlőrinc, 2009. augusztus 31.

Szentlőrinc, 2009. augusztus 31. Szentlőrinc, 2009. augusztus 31. 1. ldal, összesen: 9 TARTALOMJEGYZÉK 1. A szabályzat feladata, érvényessége... 3 4. Az IPR-t megvalósító szervezet felépítése, a menedzsment helye a szervezetben... 4 4.5.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöksége által létrehozott

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöksége által létrehozott PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Magyar Nemzeti Autósprt Szövetség elnöksége által létrehztt MNASZ TEHETSÉGGONDOZÓ PROGRAM keretei között nyújtandó támgatás elnyerésére. I. BEVEZETÉS A Magyar Nemzeti Autósprt Szövetség

Részletesebben

1.1 Üt6J;5/ö IzofLt j /X.

1.1 Üt6J;5/ö IzofLt j /X. ",.. ",.. )~(~,>~\;,/:~~~:;-~.. :- BUDAPEST FOV AROS X. KERULET KOBANY AI ONKORMANYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV Készült a Pénzügyi Bizttság 2014. március 18-án megtarttt ülésén,

Részletesebben

Pályázók köre: magyarországi Akkreditált és Akkreditált Kiváló Tehetségpontok

Pályázók köre: magyarországi Akkreditált és Akkreditált Kiváló Tehetségpontok 1 Felhívás a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Prgram nevű kiemelt prjekt keretében megvalósuló tanórán kívüli tehetségsegítő prgramk szervezésére a szülő-diák-pedagógus együttműködésének fejlesztése

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Tisztelt Képviselőtársaim! Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a tvábbiakban: Áht.) előírásainak megfelelően elkészült a 2014.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. december 6-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. december 6-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 297/2/2012 ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. december 6-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a 2012. III. negyedévi felújítási és fejlesztési

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a 2013. április 17. napján tartandó Képviselő-testületi ülésre Készítette: Müller Kinga Intézményi irdavezető Tárgy: Javaslat a szciális

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET június 16-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET június 16-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. június 16-i ülésére Iktató szám: 125/2016. Tárgy: Javaslat a rászoruló gyermekek étkezésének kiegészítésére

Részletesebben

ÜGYVITELI SZABÁLYZAT

ÜGYVITELI SZABÁLYZAT ÜGYVITELI SZABÁLYZAT Az Internatinal Plice Assciatin (Nemzetközi Rendőrszövetség) Magyar Szekció Elnöksége (tvábbiakban Elnökség) az Egyesületekről szóló 1989. évi II. tv. és Alapszabályának rendelkezéseire

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság április 19-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság április 19-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-195/2017. ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2017. április 19-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság február 18 -i ülésére. A Ha-Hoa 2004 Bt. közterület-használati díjtartozás elengedése iránti kérelme

ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság február 18 -i ülésére. A Ha-Hoa 2004 Bt. közterület-használati díjtartozás elengedése iránti kérelme Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-51/2015. ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2015. február 18 -i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A Ha-Hoa 2004 Bt. közterület-használati

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA JE GYZŐKÖNYV

BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA JE GYZŐKÖNYV 1 Budapest Fővárs. kerület Kőbányai Önkrmányzat Ké pvise I ő-testü I ete BUDAPEST FŐVÁROS. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA JE GYZŐKÖNYV Készült a Gazdasági

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága május 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága május 14-i ülésére Iktató szám: Sz-240/2014. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2014. május 14-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: i sport tevékenység támogatására

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS A ZAGYVARÉKASON MŰKÖDŐ TÁRSADALMI SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA

PÁLYÁZATI KIÍRÁS A ZAGYVARÉKASON MŰKÖDŐ TÁRSADALMI SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA PÁLYÁZATI KIÍRÁS A ZAGYVARÉKASON MŰKÖDŐ TÁRSADALMI SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA Zagyvarékas Község Képviselő-testülete anyagilag is támgatni kívánja a település területén működő társadalmi szervezetek működését,

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 4/2002. (II.1.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 4/2002. (II.1.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 4/2002. (II.1.) számú r e n d e l e t e az iparsíttt technlógiával épült lakóépületek energiatakaréks felújításának támgatásáról Nyíregyháza Megyei Jgú Várs

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság 2015. november 18-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság 2015. november 18-i ülésére Iktató szám: Sz-562/2015. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság 2015. november 18-i ülésére Tárgy: Előterjesztő:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET június 18-ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET június 18-ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2015. június 18-ülésére Iktató szám: 155/2015. Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A 2015/2016. nevelési évben indítható

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében. támogatott projektek pénzügyi lebonyolításához

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében. támogatott projektek pénzügyi lebonyolításához Nemzetgazdasági Minisztérium reginális fejlesztési prgramkért felelős helyettes államtitkár Pénzügyi elszámlás részletes szabályai a Reginális Fejlesztési Operatív Prgramk keretében támgattt prjektek pénzügyi

Részletesebben

A Kormányhivatalok közneveléssel kapcsolatos feladatai A tanévben Kecskemét

A Kormányhivatalok közneveléssel kapcsolatos feladatai A tanévben Kecskemét A Krmányhivatalk közneveléssel kapcslats feladatai A 2013-2014. tanévben 2013.08.29. Kecskemét Az előadás témái 1. Flyamats feladatk Járási Hivatal Oktatási Fősztály 2. Időszaks feladatk Járási Hivatal

Részletesebben

OKTATÁSI FŐOSZTÁLY TARTALOMJEGYZÉK

OKTATÁSI FŐOSZTÁLY TARTALOMJEGYZÉK OKTATÁSI FŐOSZTÁLY TARTALOMJEGYZÉK Óvdai felvétel, tanulói jgviszny, kllégiumi tagsági viszny létrejöttének egyenlő bánásmód követelményeinek megsértési miatti eljárás... 10 Pedagógus igazlvány kiállítása

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere. Javaslat a térfigyelő kamerarendszer működtetésével kapcsolatos döntés meghozatalára

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere. Javaslat a térfigyelő kamerarendszer működtetésével kapcsolatos döntés meghozatalára Ügyszám: 24967 /2016. Salgótarján Megyei Jgú Várs Plgárm es tere Javaslat a térfigyelő kamerarendszer működtetésével kapcslats döntés meghzatalára Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján Megyei Jgú Várs Közgyűlése

Részletesebben

Az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe az AXA Bank Europe SA törvényes képviselője által nyújtott lakásvásárlási kölcsönök különös feltételei

Az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe az AXA Bank Europe SA törvényes képviselője által nyújtott lakásvásárlási kölcsönök különös feltételei Az AXA Bank Eurpe SA Magyarrszági Fióktelepe az AXA Bank Eurpe SA törvényes képviselője által nyújttt lakásvásárlási kölcsönök különös feltételei Hatálys 2011. december 15-től a hivatalsan közzétett váltztatásig

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. november 9-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. november 9-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 221/2011. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. november 9-i ülésére Tárgy: A Budapesti Rendőr-főkapitányság támogatása Előterjesztő:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2010. május 19-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2010. május 19-i rendkívüli ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dmbóvár Várs Önkrmányzata Képviselő-testületének 2010. május 19-i rendkívüli ülésére Tárgy: Beszámló az Apáczai Oktatási Közpnt 2009/2010. tanévben végzett szakmai munkájáról,

Részletesebben

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző Kissné Sághi Rita igazgatási előadó

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző Kissné Sághi Rita igazgatási előadó Beszámló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatk 2015. évi ellátásáról Bdrkós Ferenc plgármester Dr. Görög István jegyző Kissné Sághi Rita igazgatási előadó A beszámlót figyelemmel Magyarrszág helyi

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében. támogatott projektek pénzügyi lebonyolításához

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében. támogatott projektek pénzügyi lebonyolításához Nemzetgazdasági Minisztérium reginális fejlesztési prgramkért felelős helyettes államtitkár Pénzügyi elszámlás részletes szabályai a Reginális Fejlesztési Operatív Prgramk keretében támgattt prjektek pénzügyi

Részletesebben

Varga Gyula Észak-Alföldi Regionális Folklórszövetség

Varga Gyula Észak-Alföldi Regionális Folklórszövetség A Varga Gyula Észak-Alföldi Reginális Flklórszövetség ALAPSZABÁLYA Debrecen 2005. július 11. ALAPSZABÁLY Az alapító tagk a Hajdú-Bihar Megyei Néptáncszövetség Alapszabályának módsításáról döntöttek, így

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET június 7-i ülésére. dr. Bácskai János polgármester. Koór Henrietta csoportvezető

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET június 7-i ülésére. dr. Bácskai János polgármester. Koór Henrietta csoportvezető Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 147/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. június 7-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Előzetesen tárgyalja: Budapest

Részletesebben

A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMA MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. A Könyvkiadás Kollégiuma meghívásos pályázatot hirdet, amelyre meghívja a :

A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMA MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. A Könyvkiadás Kollégiuma meghívásos pályázatot hirdet, amelyre meghívja a : A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMA MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA nline módn történő pályázat benyújtására A Könyvkiadás Kllégiuma meghíváss pályázatt hirdet, amelyre meghívja a : Könyvtárellátó Kiemelkedően Közhasznú

Részletesebben

Nagycenki Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata

Nagycenki Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Nagycenki Közös Önkrmányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata A Magyarrszág helyi önkrmányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. (tvábbiakban: Mötv.) 84-86.. alapján Nagycenk- Pereszteg-Fertőbz

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET január 26-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET január 26-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 8/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. január 26-i ülésére Tárgy: Együttműködési megállapodás az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző

Részletesebben

Pénzügyi folyamatok felülvizsgálata

Pénzügyi folyamatok felülvizsgálata BUDAPEST XII. KERÜLET HEGYVIDÉKI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA ÁROP Pénzügyi flyamatk felülvizsgálata (WP3) 2010.02.11. Pénzügyi flyamatk felülvizsgálata ÁROP 3.A.1/B pályázat - szervezetfejlesztés

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET október 13-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET október 13-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. október 13-i ülésére Iktató szám: 191/2016. Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat a személyes gondoskodást

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Társaság neve: cégjegyzékszáma: székhelye: Infrmációs közpnt: elektrnikus címe: hnlapja: UNI-MED Szeged Egészségügyi Szlgáltató Krlátlt Felelősségű Társaság 06-09-011070 (Szegedi Törvényszék Cégbírósága)

Részletesebben

Előterjesztő: Dr. Görög István jegyző. Összeállította: Dr. Görög István jegyző. Melléklet: Partnerségi Egyeztetési Szabályzat

Előterjesztő: Dr. Görög István jegyző. Összeállította: Dr. Görög István jegyző. Melléklet: Partnerségi Egyeztetési Szabályzat ELŐTERJESZTÉS Gencsapáti Község Önkrmányzata 9721 Gencsapáti, Hunyadi út 229. Tel.: (94) 510-225 Fax: (94) 511-542 gencsapati@savaria.hu Tárgy: Gencsapáti Község Önkrmányzata Képviselő-testületének 2016.

Részletesebben

m^ &A fiidl ( ..dyt.. Q&ís&k&ti fi e^^v <r- 20U JAN-0& ;UA.-C n 2AJ7/? OfOt 7^ JO(V Oj,öG. PO 005/06

m^ &A fiidl ( ..dyt.. Q&ís&k&ti fi e^^v <r- 20U JAN-0& ;UA.-C n 2AJ7/? OfOt 7^ JO(V Oj,öG. PO 005/06 PO 005/06 Ügyiratszám: 1-563/2014 Kötelezettségvállalást előkészítő sztály : Plgármesteri Kabinet A szerződés tárgya: Megbízási szerződés Nrvég Alap pályázatírásra Móra Ferenc Általáns Iskla pályázatára,

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárspatak Várs Plgármesterétıl 3950 Sárspatak, Kssuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarspatak@sarspatak.hu ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek - az ÉMOP-3.1.2/D-09-2010-0009 aznsítószámú

Részletesebben

Dr. Görög István jegyző Kissné Sághi Rita igazgatási előadó Kovács Zoltánné igazgatási előadó

Dr. Görög István jegyző Kissné Sághi Rita igazgatási előadó Kovács Zoltánné igazgatási előadó Beszámló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatk 2016. évi ellátásáról Dr. Görög István jegyző Dr. Görög István jegyző Kissné Sághi Rita igazgatási előadó Kvács Zltánné igazgatási előadó a beszámlót

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S ZIRC VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. január 28-i ülésére Tárgy: BURSA HUNGARICA Felsőktatási Önkrmányzati Ösztöndíjrendszer 2013. évi pályázati elbírálás tájékztató

Részletesebben

Tisztelt Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság!

Tisztelt Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság! Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Alplgármestere Tárgy: Beszámló a RADAR Ifjúsági Infrmációs és Tanácsadó Irda. évi működéséről Tisztelt Kulturális, Oktatási és Sprt Bizttság! A RADAR Ifjúsági

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET november 17-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET november 17-i ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 224/2016. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2016. november 17-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat a Főváros Szabó Ervin

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság március 7-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság március 7-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-72/2018. ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2018. március 7-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET május 16-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET május 16-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2019. május 16-i ülésére Iktató szám: 136/2019. Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat a személyes gondoskodást

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET szeptember 7 -i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET szeptember 7 -i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 215/2/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. szeptember 7 -i ülésére Tárgy: Tájékoztató a 2012. II. negyedévi felújítási és fejlesztési

Részletesebben

K i v o n a t. 2. Szociális rászorultak részére adomány osztás, valamint karácsonyi támogatás megállapítása

K i v o n a t. 2. Szociális rászorultak részére adomány osztás, valamint karácsonyi támogatás megállapítása K i v n a t a képviselő-testület 2014. szeptember 18-ai ülésének jegyzőkönyvéből 170/2014. (IX.18.) Kvt.h. a nyilváns ülés napirendjéről Kaba Várs Önkrmányzat Képviselő-testülete a 2014. szeptember 18-ai

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV 1 Budapest Főv ár s X kerület Kő b á n ya i Önkrmányzat Képviselő -testülete BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV Készült

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET június 5-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET június 5-ei ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 129/2014. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. június 5-ei ülésére Tárgy: Javaslat a ferencvárosi kitüntetések alapításáról és adományozásuk

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság augusztus 3-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság augusztus 3-i ülésére Iktató szám: Sz-355/2016. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság 2016. augusztus 3-i ülésére Tárgy: Az

Részletesebben

A 2011-ben benyújtott Leader pályázatok elszámolása kapcsán:

A 2011-ben benyújtott Leader pályázatok elszámolása kapcsán: Felhívjuk mindenki figyelmét, hgy a tájékzódásra szánt hivatals dkumentum az MVH által kibcsáttt közlemény. Ez a vázlat nem teljes körű, a kifizetési kérelmek benyújtásáhz, mindenképpen szükséges áttanulmányzni

Részletesebben

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 30/2015.(XII.18.) önkormányzati rendelete. a helyi iparűzési adóról

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 30/2015.(XII.18.) önkormányzati rendelete. a helyi iparűzési adóról NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 30/2015.(XII.18.) önkrmányzati rendelete a helyi iparűzési adóról Nyíregyháza Megyei Jgú Várs Önkrmányzatának Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben