Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár évi beszámoló évi munkaterv

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár 2008. évi beszámoló 2009. évi munkaterv"

Átírás

1 Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár 3170 Szécsény, Ady E. út / , könyvtár 32/ fax: 32/ Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár évi beszámoló évi munkaterv

2 évi beszámoló évi munkaterv Tisztelt Képviselőtestület! Intézményünk az alapító okiratában meghatározottak szerint végezte 2009-ben is tevékenységét. Az intézmény alapdokumentumai: alapító okirat, SZMSZ, Közművelődési koncepció, éves munkaterv. Mindegyik aktualizált és érvényes. Az érintésvédelem, kockázatelemzés, tűzvédelmi szabályzat, munkavédelem, stb. érvényesek és a jogszabályoknak megfelelő ban elkészült az épület villámvédelme és a színpadi függönyök lángmentesítése is. Így az intézmény valamennyi, működéshez szükséges dokumentuma érvényes és rendelkezésre áll ban a könyvtár kiköltözött a Sas út 1. szám alatti épületből. A könyvtár a művelődési központ épületében kapott ideiglenesen elhelyezést. A könyvtár két fiókkönyvtárral bővült a Magyar út 15. és a Rákóczi út 90.szám alatt. A szükséges módosításokat átvezettük az alapító okiratba ban elvégeztük az általános intézményi leltározást. Az intézmény és a fiókkönyvtárak nyitva tartás az 1.számú mellékletben, valamint a terembeosztások az 2. számú mellékletben találhatóak. Személyi összetétel: Az intézmény megállapított létszáma 9 fő. A művelődési központban 6 fő, a könyvtárban 1 fő, a Tourinform irodában 1 fő. Közalkalmazott 4 fő, támogatott 2 fő, szerződéses 3 fő. Az intézmény létszáma december 31-én : Művelődési központ: 2 fő művelődésszervező, 1 fő 6 órás dekoratőr, 1 fő technikus, 1 fő kulturális szervező, 1 fő adatfeldolgozó, 1 fő adminisztratív dolgozó. Könyvtár: 1 fő könyvtáros Tourinform iroda: 1 fő irodavezető Intézményünk munkatársai a lehetőségekhez mérten részt vettek a szakmai továbbképzéseken, (könyvtár, idegenforgalom, művelődésszervezés) konferenciákon elsősorban azokon, amelyek térítésmentesek.

3 2008.évi beiskolázás: 3 - Mazsorett csoportvezető képzést Ocsovai-Szép Boglárka elvégezte - Cservenné Józsa Bernadett és Ocsovai-Szép Boglárka pályázatíró gyakorlati képzésen vett részt, melyről oklevél tanúsítványt kaptak. - Pápai László, Ocsovai-Szép Boglárka, Smelkó István angol nyelvtanfolyamon vettek részt - Pintérné Kanyó Judit egyetemi tanulmányait kezdte meg. Intézményi szakmai működés: A művelődési központ kihasználtsága majdnem minden nap 100 %-os. A könyvtár négy helyiséget használ az épületben. A művelődési központban zajló különböző rendezvényekről, előadásokról, foglalkozásokról a 3 számú mellékletben találnak részletes információt. Kiemelkedő rendezvényeink voltak a XIX. Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett versmondó és népdaléneklő verseny, Szécsényi Szüret, a XVIII. Őszi Tárlat, Az Európa napok, vasutas nap rendezvényünk, a Látványtánc Regionális döntő. Klubjaink, tanfolyamaink, szakköreink folyamatosan, igény szerint működnek. Segítettünk különféle ifjúsági csoportoknak, baráti társaságoknak is programjaik szervezésében. Rendszeresen helyt adunk a városunkban működő civil szervezeteknek összejöveteleik megtartásához. A mozi bezárása után csak alkalmi filmvetítéseket tartunk. Jól sikerült a Valentinnapi és a Nőnapi ajándék mozielőadás szervezése. A színházbuszokat rendszeresen szervezzük. A nyári strandbuszok szervezése hat alkalommal történt, alkalmanként fővel. Folyamatos a gyermekszínház és a gyermek mozi előadásainak szervezése. Az oktatási, nevelési intézményekkel napi munkakapcsolatban vagyunk. A filharmóniai előadássorozatban 4 alkalommal szerveztünk bérletes hangversenyeket. A Palóc együttes és az Iglice együttes folyamatosan tarja próbáit a közel 100 néptáncos felnőttnek és gyermeknek. Mindkét együttes szép eredményeket ért el a 2008-as esztendőben. Intézményünk igyekszik minden feltételt biztosítani számukra. Az Erkel F. Vegyes kar rendszeresen közreműködik városunk kulturális programjainak megvalósításában ban ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. A kertbarát kör és a nyugdíjas klub rendszeresen szervezi tartalmas programjait városi kistérségi és megyei szinten is. A rejtvényfejtő klub hetente tartott összejövetelt. Sikeresen részt vettek a megyei és az országos versenyen Szécsényben, és Balassagyarmaton. Folyamatosan, a pályázati célnak megfelelően működtetjük a művelődési központban az e-magyarország pontot, ahol ingyenes Internet használatot biztosítunk az érdeklődőknek.

4 4 A GYEP program munkatársainak segítségével rendszeresen használják a az érdeklők számítógépes termünket. A Program folyamatosan képzéseket, megbeszéléseket tart mentorainak az intézményben. A GYEP munkatársai ingyenes számítógépes tanfolyamokat szerveznek a nyugdíjasoknak és az érdeklődőknek. Pályázatok: Intézményünk igyekezett minden pályázati lehetőséget kihasználni, hiszen szakmai munkánkat, elképzeléseinket csak a pályázati források bevonásával tudjuk megvalósítani. Az önkormányzat minden esetben biztosította a saját erőt. Ebben az évben 13 pályázatot nyújtottunk be ebből 6 alkalommal eredményesen pályáztunk. Két pályázatunk elbírálása folyamatban van. Részletesen a 4 sz. mellékletben. Jelenleg két Európai Uniós pályázatunk ( könyvtári) van elbírálás alatt. Médiakapcsolatok Intézményünk folyamatosan népszerűsíti programjait a helyi kábeltévén és a Szécsényi Naplóban is. A Szécsényi Napló különkiadásaiban rendszeresen tájékoztatjuk a lakosságot az aktuális kulturális eseményekről. Ezen kívül a Szuperinfó, Nógrádi Est, MTI, Nógrád Megyei Hírlap, Fókusz Rádió ad hírt programjainkról. Internetes hírlevelünket havonta küldjük. Ezeken kívül plakátokkal, szórólapokkal, nyári programajánló kiadvánnyal, Internetes lehetőségek bevonásával is tájékoztatjuk a lakosságot. Szécsény város honlapjára folyamatosan eljuttatjuk aktuális kulturális ajánlatainkat. Pályázati támogatásból elkészítettük Szécsény és kistérsége kulturális adatbázisa c. kiadványt. Intézményi kapcsolatok Részt vettünk országos szakmai képzésen, valamint bekapcsolódtunk a megyei könyvtár szakmai programsorozatába ahol minden előadáson képviseltük az intézményt. Folyamatos a munkakapcsolatunk az oktatási intézményekkel, az egyházzal, a múzeummal, a szécsényi rendőrséggel, a kistérségben működő művelődési házakkal, a salgótarjáni Civil szolgáltató Központtal és a Nógrád megyei, városi művelődési központokkal. Kapcsolatban vagyunk a civil szervezetekkel, a nevelési oktatási intézményekkel és a kistérségi településekkel is. A megyei Közművelődési Intézettel és a megyei könyvtárral napi munkakapcsolatban vagyunk.

5 5 Nemzetközi kapcsolatunk Szécsénykovácsival, a rozsnyói megyei művelődési központtal, valamint a szintén szlovákiai Szepsi városával van. Rendszeresen együttműködünk, közös pályázatokat nyújtunk be a Palócföldi Népi Iparművészek Egyesületével, a Szécsényi Városnapért Egyesülettel, A Szécsény és Térsége Közművelődési és Turisztikai Egyesületével a SZVSE-vel, a SZAFT-al. TOURINFORM IRODA ÉVI BESZÁMOLÓ 1. HELYZETELEMZÉS A városi és kistérségi turisztikai információs és marketing feladatokat ellátó iroda decemberétől a Szécsény, Ady E. út 4. sz. épületben működik. Elnevezése : Kézművesház-Tourinform iroda. Az iroda a Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ szervezeti egysége. Az épület tulajdonosa, Szécsény Város Önkormányzata. Fenntartó: Szécsény és Térségének Turisztikai és Közművelődési Egyesülete. Az intézményben több, megyei és városi turisztikai feladatot ellátó civil szervezet jegyeztette be székhelyét: -Szécsény és Térségének Turisztikai és Közművelődési Egyesülete -Szécsény Műemlékeiért és Idegenforgalmáért Alapítvány -Nógrád Turizmusáért Egyesület -Falusi Vendéglátók Nógrád Megyei Egyesülete -Palócföldi Népi Iparművészek Egyesülete Valamennyi szervezet érvényes együttműködési megállapodással rendelkezik, a fenntartó egyesülettel. A fenti civil szervezetek közül a Nógrád Turizmusáért Egyesület június 25-én székhelyet változtatott. Valamint a Falusi Vendéglátók Nógrád Megyei Egyesülete, a szeptember 24. napján megtartott közgyűlésén, szintén áthelyezte a társadalmi szervezet székhelyét. Mindkét szervezet jogerős bírósági végzéssel rendelkezik. A változásról a fenntartó szervezet vezetője értesítést kapott. Ennek értelmében szükséges módosítani az együttműködési megállapodásokat. Az épület helyiségeinek rendeltetése: Földszint: Tourinform iroda, valamint a kézműves termékek árusítására, a szervezetek által a vezetői értekezletek, közgyűlések, rendezvények, képzések megtartására szolgáló helyiség. Könyvelő iroda, turisztikai kiadványok raktára. Mosdók.

6 6 Emelet: Tourinform vezetői iroda, Palócföldi Népi Iparművészek műhelye, Palócföldi Népi Iparművészek által használt raktár+iroda+zuhanyzó. Konyha, mosdó. A Tourinform működésének szabályozása: A Tourinform iroda működését a névhasználati kézikönyv szabályozza, melyet a Magyar Turizmus ZRt. Belföldi Hálózati Igazgatósága állított össze. A névhasználati szerződés a Magyar Turizmus ZRt. és a fenntartó Szécsény Város Önkormányzata-között jött létre. A Tourinform egy országosan, egységes rendszerben működő, non-profit turisztikai információs és marketing tevékenységet folytató irodahálózat. 2. A TOURINFORM IRODA SZEMÉLYI ÖSSZETÉTELE 2008-BAN: Az intézmény alkalmazásában áll, - közalkalmazotti munkaviszonyban-, 1997-től az iroda vezetője. A névhasználati kézikönyv szerint a szécsényi iroda által ellátott feladatokra, minimum 2 főt szükséges alkalmazni. Mivel az intézmény költségvetése nem teszi lehetővé a + 1 fő foglalkoztatását, ezért a civil szervezetek közreműködésével, pályázati támogatások és a Munkaügyi Központ által igénybe vehető források kihasználásával történik az irodában a szükséges személyi háttér megteremtése. Feladatunk továbbá az iroda és a Tűztorony nyári hosszabbított nyitva tartásának a megoldása is, ami további személyi állományt igényel. A tényleges foglalkoztatás alakulása 2008-ban: 1 fő irodavezető, a Szécsényi Városi Művelődési Központ alkalmazásában Foglalkoztató szervezet Szécsény és Térségének T.K.E. Foglalkoztatás időtartama Létszám, végzettség január-február 1 fő turisztikai ügyintéző érettségi-főiskolai hallgató Falusi Vendéglátók N.M.E. január-szeptember 1 fő takarító Nógrád Turizmusáért E. január-szeptember 1 fő turisztikai ügyintéző érettségi Nógrád Turizmusáért E. március-május 1 fő turisztikai ügyintéző érettségi-főiskolai hallgató Nógrád Turizmusáért E. június-augusztus 3 fő (diákok) (nyári időszak, Tűztorony nyitvatartása)

7 Szécsény és Térségének T.K.E. Szécsény Műemlékeiért és Idegenforgalmáért Alapítvány 7 július-december 1 fő turisztikai ügyintéző érettségi-főiskolai hallgató október- 2 fő -közgazdász (idegenforgalomszálloda szakirány) -érettségi 1 fő civil szervezeti könyvelő egész évben, a Nógrád Turizmusáért Egyesület alkalmazásában. Decembertől 1 fő 2 órás takarító a fenntartó intézmény, a Városi Művelődési Központ alkalmazásában. Szakmai gyakorlatosok: 2 fő - június, július hónapokban. Szakdolgozatot írók: 6 fő (egész évben) 3. TÁRGYI FELTÉTELEK ALAKULÁSA Megállapítható, hogy az iroda jól felszerelt, a napi munkavégzéshez szükséges technikai és tárgyi felszerelések rendelkezésre állnak. eszköz vagy bútor megnevezése tulajdonos Tourinform bútorai: pultok, székek, Szécsény Város Önkormányzata kiadványtároló szekrények leltár alapján Tárgyaló asztalok a földszinten + 2 Nógrád Turizmusáért Egyesület asztal 8 szék Kézműves termékek tárolására Szécsény Műemlékeiért és használt üveges szekrények. Idegenforgalmáért Alapítvány Televízió, projektor, 3 db Nógrád Turizmusáért Egyesület számítógép, dvd lejátszó 1 db számítógép Szécsény Város Önkormányzata Irodai felszerelések, irodaszerek, Fenntartó intézmény, + NCA nyomtatványok pályázatból: SZMIA, FVE, NTE biztosítja 4. A KÉZMŰVESHÁZ ÉS A TOURINFORM IRODA FENNTARTÁSI KÖLTSÉGEI: A Szécsény és Térségének Turisztikai és Közművelődési Egyesülete és Szécsény Város Önkormányzata között létrejött együttműködési megállapodás rendelkezik a ház fenntartásáról. Valamennyi egyesület, melynek székhelye az Ady E. út 4. sz. alá van bejegyezve részt vállal a költségekből ban az alábbiak szerint:

8 8 szervezet neve vezetője igénybevétel folyamatossága Szécsény és Térségének Haralambeasz Évente néhány nap. Turisztikai és Közműv. Zsuzsanna (vezetőségi ülések, Egyesülete közgyűlések) Szécsény Műemlékeiért Pintérné Kanyó Judit Évente néhány nap. és Idegenforgalmáért (vezetőségi ülések, Alapítvány közgyűlések) Nógrád Turizmusáért Pintérné Kanyó Judit Évente néhány nap. Egyesület (vezetőségi ülések, közgyűlések) Falusi Vendéglátók Pintérné Kanyó Judit Évente néhány nap. Nógrád Megyei (vezetőségi ülések, Egyesülete közgyűlések) Palócföldi Népi Török János Kézműves Iparművészek Egyesülete foglalkozások, tanfolyamok, vezetőségi ülések, közgyűlések évi KÖLTSÉGVETÉS TELJESÍTÉSE A Tourinform iroda kiadásai, ami a Városi Művelődési Központ és Könyvtár költségvetésében, de önálló szakfeladaton szerepelt: bér járulékok készletbeszerzés Szolgáltatások (telefon, posta, egyéb üzemeltetési kiadások) Dologi kiadások (ÁFA, belföldi kiküldetés) Számítógép beszerzés Összesen: További kiadások, amit a Szécsény és Térségének Turisztikai és Közművelődési Egyesülete, mint házfenntartó szervezet fizetett: vízdíj gáz Elektromos áram (+ kiadás az előzőévhez képest a pince fűtésére! ) karbantartás Egyéb(takarítószerek ) nem a házfenntartó civil szervezet vásárolta!

9 Takarítónő költsége /hó decembert érinti ban! Összesen: Az együttműködési megállapodással rendelkező szervezetek hozzájárulása a költségekhez: Szécsény és Térségének Turisztikai és Közművelődési Egyesülete Szécsény Műemlékeiért és Idegenforgalmáért Alapítvány Falusi Vendéglátók Nógrád Megyei Egyesülete Nógrád Turizmusáért Egyesület A fentiek értelmében, a fennmaradó összes költséget fizette, tehát: Ft-ot (székhelye szeptember 24- én megszűnt!) (székhelye június 25-én megszűnt) Palócföldi Népi Iparművészek Egyesülete Összesen: Bevételek: Iroda, szervezet Bevétel neme összege Tourinform Tűztorony belépő SZMIA városvezetés SZMIA Kézműves termékek (jutalék) értékesítése Összesen: A bevételek elszámolása az alábbiak szerint történik: Tűztorony: havi elszámolás és bevételek leadása a Város Művelődési Központnak. JEGYEK Január Február Március Április Május Június- Július Augusztus- Szeptember- Október November December Diák Felnőtt Bevétel Összes bevétel A városvezetésből és a kézműves termékek eladásából származó bevétel, ill. jutalék az alapítvány számlájára került, ami beépült a szervezet költségvetésébe.

10 10 6. A évi SZAKMAI MUNKA ÉRTÉKELÉSE Az iroda maradéktalanul ellátta a névhasználati szerződésben rögzített feladatát. Ennek értelmében, mint C kategóriás területi információs és marketing iroda az alábbiakban felelt meg: Egész évben nyitva tartott, szezonban hétvégi hosszabbított nyitvatartással. Az iroda felelős továbbá a Tűztorony nyitvatartásáért, melynek a nyári időszakban folyamatosan, szezonon kívül ügyeleti rendszerben tett eleget ban a Magyar Turizmus Zrt. támogatást nyújtott az iroda fenntartójának a nyári hosszabbított nyitva tartás zökkenőmentes lebonyolítása érdekében. Több alkalommal végeztek az iroda munkatársai idegenvezetést, előzetes bejelentkezés alapján. A működési területén található turisztikai szolgáltatókkal, vállalkozókkal, különböző szakmai szervezetekkel, intézményekkel folyamatosan kapcsolatot tartott. Szécsény város turizmusban, vendégfogadásban érintett vállalkozóinak támogatásával jelentette meg a Szécsényi Zsebkalauzt. Szécsényt bemutató kiadvány készült db, melyet az iroda munkatársai szerkesztettek, a Szécsény és Térségének Turisztikai és Közművelődési Egyesülete fizetett. A kiadványok terjesztése: Az országos Tourinform hálózaton, valamint a turisztikai szolgáltatókon keresztül, bel-és külföldi kiállításokon. Az iroda munkatársai közvetlenül értesültek a turisták minőségi elvárásairól, melyet minden esetben továbbítottak az érintettek felé. Információt, adatokat szolgáltattak turisztikai tervek, stratégiák kidolgozásához. Naprakész adatokkal rendelkezik az iroda a gyűjtőterület valamennyi településének turisztikai látnivalóiról, szolgáltatóiról, programjairól. Arra törekszik, hogy Nógrád megye valamennyi településéről, de az egész ország kínálatáról is tudjanak a munkatársak szóban, írásban és különböző kiadványok segítségével információt adni. A Nemzeti Turisztikai Információs Adatbázist a Magyar Turizmus Rt utasítása alapján, folyamatosan töltik adatokkal és karbantartják azokat. A térségben tevékenykedő turisztikai vállalkozók, programgazdák az irodában elhelyezhetik kiadványaikat. A tapasztalatok 2008-ban is azt mutatták, hogy egyetlen szolgáltatónak sincs a turista számára megfelelő, többnyelvű nyomtatott kiadványa. Még mindig hiányosságokat tapasztalunk az együttműködés területén. Többszöri megkeresést követően sem válaszol a szolgáltatók 50%-a. Fontos lenne programcsomagok, ajánlatok kidolgozása, amivel tour operátorokat vagy utazási irodákat is meg lehetne keresni, továbbá kiadványokban megjelentetni. Ennek természetesen feltétele a különleges, egyedi szolgáltatások megléte ban is több hazai konferencián és kiállításon vettünk részt. Rendszeresen tájékoztattuk a médiát eseményeinkről, több alkalommal készült riport a megyei rádióban, ahol az aktuális programokról és marketing munkáról számoltunk be. Fogadtunk delegációkat, programszervezőket, utazási irodák képviselőit.

11 11 Több alkalommal szerveztünk az itt tartózkodásuk idejére szálláshelyet és ajánlottunk programokat. Kiemelten fontosnak tartotta az iroda a szakmai együttműködést elsősorban- a házban bejegyzett civil szervezetekkel. Ez megnyilvánult a foglalkoztatás és a marketing munka területén. A 2. pontban vázoltak is mutatják, hogy a szervezetek által megvalósított foglalkoztatás nélkül nem beszélhetnénk színvonalas szakmai munkáról, folyamatos nyitvatartásról ban a logisztikáról és az ország különböző desztinációiból összesen ezer db kiadvány érkezett évi VENDÉGFORGALMI ADATOK A szécsényi Tourinform Iroda vendégforgalma ban Fő Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December Iroda elnevezése: TOURINFORM- SZÉCSÉNY VENDÉGFORGALOM ÍRÁSBAN (levél, fax, SZEMÉLYESEN TELEFONON ) Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október

12 November December ÖSSZESEN: VENDÉGFORGALMI ADATOK KÖZÖTT 9. EGYÜTTMŰKÖDÉS Szakmai együttműködés leginkább az Országos Tourinform Szövetséggel van. E szervezetben valamennyi kérdés napirendre kerül, ami érinti az irodahálózatot, ezért rendkívül fontos, hogy a szécsényi iroda és annak dolgozói is a tagjai legyenek a szövetségnek. Néhány gondolat az Országos Tourinform Szövetségről: A Tourinform Szövetség országos hatókörű civil szervezet, mely demokratikus önszerveződés alapján jött létre 2002-ben. A Szövetség tagságát a helyi és megyei Tourinform irodák dolgozói, pártoló tagságát pedig túlnyomó részben a Tourinform irodák alkotják. Tagsága hálózati együttműködésének révén Magyarország közel 150 pontján fejti ki turistainformációs tevékenységét, ezáltal az egyik leghatékonyabban működő magyarországi információs hálózattá fejlődött az évek során.

13 Céljaink és feladataink: 13 Elsődleges cél a belföldi vendégszolgálat minőségi fejlesztése. A szövetség tagjainak szakmai érdekképviselete. Kiemelt hangsúlyt helyez a belföldi és külföldi turisták naprakész, átfogó tájékoztatásának fejlesztésére, illetve a többirányú, hatékony információszolgáltatás versenysemleges, azonos alapokon nyugvó megteremtésére. Promóciós tevékenysége részeként belföldi és külföldi turisztikai vásárokon mutatja be Magyarország attrakcióit, turisztikai termékeit. Közhasznú tevékenysége során tájékoztatást nyújt turisztikai pályázati lehetőségekről, illetve projektjeinek finanszírozása érdekében a szövetség maga is részt vesz pályázatokon. A kialakulóban lévő turisztikai desztináció menedzsment (TDM) szervezetek létrejöttében segítő szerepet vállal, tekintettel arra, hogy a TDM szervezetek többnyire a Tourinform irodákban felhalmozódott szakmai ismeretekre és emberi erőforrásra támaszkodik majd. Együttműködések: Kiegyensúlyozott szakmai kapcsolatokat ápol a turizmusban tevékenykedő szervezetekkel, és a turizmus állami irányítását ellátó szervezetekkel, akik részére adatgyűjtést és adatszolgáltatást, statisztikai összesítéseket is végez. Folyamatosan szakmai kapcsolatot tart a turisztikai szolgáltatókkal, a különböző intézményekkel a belföldi turizmus élénkítése érdekében. Szoros kapcsolatban áll a Magyar Turizmus Zrt.-vel, az Önkormányzati Minisztérium Turisztikai Szakállamtitkárságával és a Nemzeti Turisztikai Bizottsággal. Tagjai részére nyújtott szolgáltatások: A Szövetség kiemelt feladatának tekinti a szakmai kérdésekben tagjai érdekképviseletét, illetve a turizmust érintő kérdésekben történő állásfoglalást. Ennek érdekében turisztikai fórumokon képviseli tagjait. Közhasznú oktatási tevékenysége keretében ösztönzi a Szövetség tagjainak szakmai képzését és továbbképzését, felmerülő igény esetén továbbképzéseket tart turizmust érintő témakörökben. Kiemelt feladatnak tekinti a tagok nyelvtudásának elmélyítését a turisztikai szolgáltatások színvonalának emelése érdekében, ezért erre ösztönző kedvezményrendszert dolgozott ki. A Szövetség jó partnerkapcsolatai révén egyéb kedvezményekhez is juttatja tagjait (szállásdíj-kedvezmény, stb.) Tagjaink turisztikai ismereteit és tapasztalatszerzését tanulmányutak szervezésével és lebonyolításával valósítja meg. Távlatok: A Szövetség hosszútávon ösztönzi a régiók, kistérségek és települések turisztikai fejlesztését, turisztikai értékeinek feltárását, számbavételét a magyarországi idegenforgalmi kínálat bővülésének és színvonalának emelése érdekében. Cél, hogy erős érdekvédelmi szervezetként lépjen fel a turistainformációs tevékenységgel kapcsolatos bármely fórumon. Az irodavezető alelnöke az Országos Tourinform Szövetségnek

14 Turisztikai Desztináció Menedzsment, melynek kiépítése érinti a Tourinform irodát A TDM célja: A fenntartható és versenyképes turizmus rendszerének kialakítása és folyamatos működtetése egy turistákat fogadó térségben. A TDM feladata: A turizmus olyan sikeres menedzselése, hogy tökéletes utazási élményt nyújtson a látogatónak, a desztináció közössége számára pedig optimális gazdasági, társadalmi és környezeti előnyöket biztosítson, ma és hosszú távon egyaránt. Alapelvek: a TDM szervezeti rendszer kialakításában három horizontális alapelv általános érvényesítése kiemelt feladat: a fenntarthatóság és a versenyképesség megteremtése, valamint a területi szempontok érvényesítése. A fenti elvek érvényesítése egyszerre cél, kihívás és összetett feladat, mely sok szereplő együttműködését kívánja meg és feltételezi a turizmus rendszerének és irányításának átfogó ismeretét. E témában az iroda vezetője 2008-ban az Országos Idegenforgalmi Bizottság előtt prezentált. 11. Az irodavezető munkája turisztikai célú szakmai szervezetekben. Végzettség. Továbbképzés. Országos Tourinform Szövetség alelnöke 2005-től. Újraválasztva: 2008-ban Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének alelnöke 2008-tól Nógrád Turizmusáért Egyesület elnöke 2000-től Falusi Vendéglátók Nógrád Megyei Egyesületének elnöke 1999-től Szécsény Műemlékeiért és Idegenforgalmáért Alapítvány elnöke tól Szécsény és Térségének Turisztikai és Közművelődési Egyesülete elnökségi tag 2007-től Nógrád Megyei Kézműves Műhely Egyesület tagja 2008-tól Varsányi Faluszépítő Hagyományőrző és Kulturális Egyesület elnökségi tagja tól Nógrád Megyei Kézműves Műhely Egyesület tagja Cserhát-Ipoly Természetvédelmi Egyesület tagja Előadások: 1. Idegenforgalmi és Kulturális Vidéki-falusi Ernyőhálózat (IKUVÉH) kialakítása 2. Nógrád megye falusi turizmusa 3. RURALTOUR program a falusi turizmus fejlesztésére. A program tervezett tevékenységei Nógrád megyében 4. Koordináció a Tourinform irodák, önkormányzatok és civil turisztikai szervezetek között a TDM szervezetekben 5. Tourinform Iroda Szécsény. Helyzetkép, aktualitások. (Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Idegenforgalmi és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottsága) 6. Turisztikai célú civil szervezetek működése és eredményei Nógrád megyében 7. A szécsényi kistérség foglalkoztatási tapasztalatai 8. Nógrád megye közlekedése 9. Megvalósíthatósági tanulmány,- mint a pályázat sikerének kulcsa

15 15 Krúdy Gyula Városi Könyvtár Könyvtárunkban a munkákat 2008-ban 1 fő szakirányú felsőfokú végzettségű könyvtáros, 1 fő kulturális adatfeldolgozó és 1 fő adminisztratív dolgozó (közhasznú foglalkoztatott) látta el. Ebben az évben az alábbi tevékenységek zajlottak az előre meghatározott és elfogadott munkaterv alapján: 1. Állománygondozás: Tervszerű apasztás, melynek során a megrongálódott, használhatatlan, illetve az elveszett és megtérített dokumentumok állományból történő kivonására került sor. Gyarapítás, melynek során a rendelkezésünkre álló költségvetési keretből, továbbá a pályázaton nyert forrásokból vásároltunk dokumentumokat. Feldolgozás, melynek során a SZIRÉN Integrált Könyvtári Rendszer segítségével dolgozzuk fel a könyvtári állományt. A 2008-as év újdonsága a vonalkódos dokumentumazonosító rendszer bevezetése. Rendtartás, melynek során az előírt betű- és szakrendnek megfelelően tároljuk az állományt. 2. Olvasói adminisztráció kezelése Ennek során folyamatosan vezetjük a beiratkozási naplót, a belépési nyilatkozatokat, a kölcsönzési dokumentumokat, szükség esetén felszólítjuk a késedelmes olvasókat. 3. Az olvasók folyamatos kiszolgálása Tájékoztatás, kölcsönzés, könyvtárközi kölcsönzés. 4. Költözés Könyvtárunk március 31. és május 5. között a Sas u. 1. sz. alatti ingatlanból az Ady Endre u. 12. sz. alá költözött. A közel db-os állomány be- és kicsomagolását teljes egészében a könyvtárban feladatot ellátó 3 fő végezte. A bútorok és a dokumentumok szállítását az Agro Help Kht. munkatársai oldották meg. A költözést követően a könyvtár állománya és bútorzata a művelődési központ helyiségeiben, a volt ÉMÁSZ épületében és a Polgármesteri Hivatal garázsában nyert elhelyezést. A költözés eredményeként a könyvtári szolgáltatások lassultak és bizonyos mértékben korlátozottakká váltak.

16 5. Alapdokumentumok aktualizálása 16 Május hónap folyamán a könyvtárvezető bevonásával sor került az intézmény Szervezeti és Működési Szabályzatának és mellékleteinek (pl. Könyvtárhasználati Szabályzat) aktualizálására, mely a könyvtár működését is érintette. 6. Fiókkönyvtárak Szeptember hónaptól a Rákóczi úti és a Magyar úti fiókkönyvtárakban is a városi könyvtárban feladatot teljesítő dolgozók látják el a teendőket heti két alkalommal 4-4 órában. Ezzel párhuzamosan csökkent a városi könyvtárban elvégzendő feladatokra jutó idő. 7. Rendezvények Rendezvény Időpont Résztvevők száma Költészet Napja április fő Vihar Béla évforduló május fő Ünnepi könyvhét június fő Szünidős programok július 43 fő Népmese Napja szeptember fő Országos Tini Könyvtári október fő Napok Krúdy Gyula évforduló október fő Nógrádi Gábor íróolvasó találkozó december fő Segítséget nyújtottunk a Magyar Kultúra Napja és augusztus 20. alkalmából rendezett ünnepségen, valamint részt vettünk a Nagy Reneszánsz Országjárás programjának megszervezésében. Kísérletet tettünk továbbá városunkban a honismereti tevékenység újjáélesztésére. 8. Egyebek Augusztus hónaptól elindítottuk és gondozzuk a Jeles napok elnevezésű faliújságot.

17 17 Statisztika (2008-as évre vonatkozóan) Beiratkozott olvasók száma: 406 fő Megoszlása: Férfi 103 fő Nő 303 fő 14 év alatti 81 fő 14 év feletti 325 fő Látogatók száma Kölcsönzések száma Kölcsönzött dokumentumok száma Helybenhasználat 3066 fő 1390 fő 5327 db 195 db Az állomány nagysága: db Megoszlása: Könyv Hangzó dok. Elektronikus dok. Video +DVD Egyéb db 149 db 149 db 285 db 125 db

18 18 A Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár 2009 évi munkaterve Művelődési központ Az alapító okiratban meghatározottak szerint működtetjük a művelődési központot. Megszervezzük a városi nagyrendezvényeket, a városi ünnepségeket, egyéb programokat. Továbbra is helyet adunk a városi civil szervezeteknek összejöveteleik megtartására, szakmai segítséget adunk munkájukhoz. Gyermek színházi és mozielőadásokat szervezünk. Segítjük a klubok, szakkörök, egyesületek munkáját. Működtetjük az E-MOP-ot, és a Teleházat. Folyamatosan pályázunk a szakmai könyvtári, közművelődési lehetőségekre. Részt veszünk a szakmai továbbképzéseken, előadásokon. Nyári, szünidei programok szervezése 2009, évi rendezvénytervünket elkészítettük Közreműködünk a 2009-ben esedékes belső ellenőrzési munkában. Kiemelten fontos megoldandó feladatok: Az intézmény tetőszerkezetének cseréje Az intézmény szennyvízelvezetésének sürgős javítása Az épület oldalán lebontott teraszok helyének kijavítása, villámhárítók javítása Intézményi akadálymentesítés Nyílászárók cseréje Fűtéskorszerűsítés Színpadi beázás megszüntetése A színpadi reflektorok folyamatos javítása, cseréje Az épületgépészeti eszközök folyamatos karbantartása, cseréje. A bútorzat (székek, asztalok, fotelek) javítása, lehetőség szerinti cseréje. A technikai eszközök felülvizsgálata (selejtezés, stb.), új beszerzések. Belső és külső kamerák felszerelése Fénymásoló gép vásárlása Mosógép vásárlása aulában 2 helység kialakítása ( iroda, számítógépes klub) Intézményünk technikai berendezései folyamatosan karbantartásra szorulnak. A színpadi világítás teljes cseréje, felújítása szükséges. A technikus munkatárs folyamatosan karbantartja az intézmény számítógépeit, hang- és fénytechnikáját, és elvégzi a felmerülő elektroműszerészi javítási munkákat is. Az épület és vele együtt a nagyterem fűtése továbbra is gondot jelent. A tervezett felújítás után a tető és a nyílászárók cseréje a fűtés korszerűsítése, sokkal energiatakarékosabbá fogja tenni az épületet. Megvalósult az ellopott csapadékcsatornák pótlása.

19 19 A Krúdy Gyula Városi Könyvtár munkaterve 2009 Január: Az állomány számítógépes feldolgozása. Az olvasók folyamatos kiszolgálása a városi könyvtárban és a fiókkönyvtárakban. Napi feladatok elvégzése (nyilvántartások kezelése, állománygondozás). Részvétel a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett verseny feladataiban. Február: Az állomány számítógépes feldolgozása. Az olvasók folyamatos kiszolgálása a városi könyvtárban és a fiókkönyvtárakban. Napi feladatok elvégzése (nyilvántartások kezelése, állománygondozás). Március: Az állomány számítógépes feldolgozása. Az olvasók folyamatos kiszolgálása a városi könyvtárban és a fiókkönyvtárakban. Napi feladatok elvégzése (nyilvántartások kezelése, állománygondozás). Április: Az állomány számítógépes feldolgozása. Az olvasók folyamatos kiszolgálása a városi könyvtárban és a fiókkönyvtárakban. Napi feladatok elvégzése (nyilvántartások kezelése, állománygondozás). Megemlékezés szervezése a Költészet Napja alkalmából. Május: Az állomány számítógépes feldolgozása. Az olvasók folyamatos kiszolgálása a városi könyvtárban és a fiókkönyvtárakban. Napi feladatok elvégzése (nyilvántartások kezelése, állománygondozás). Aktív szerepvállalás Szécsény 675. évfordulója alkalmából rendezett programokban. Június: Az állomány számítógépes feldolgozása. Az olvasók folyamatos kiszolgálása a városi könyvtárban és a fiókkönyvtárakban. Napi feladatok elvégzése (nyilvántartások kezelése, állománygondozás). Program szervezése és megvalósítása az ünnepi könyvhét alkalmából. Július: Az állomány számítógépes feldolgozása. Az olvasók folyamatos kiszolgálása.

20 20 Napi feladatok elvégzése (nyilvántartások kezelése, állománygondozás). Szünidei program szervezése, megvalósítása. Augusztus: Az állomány számítógépes feldolgozása. Az olvasók folyamatos kiszolgálása. Napi feladatok elvégzése (nyilvántartások kezelése, állománygondozás). Szeptember: Az állomány számítógépes feldolgozása. Az olvasók folyamatos kiszolgálása a városi könyvtárban és a fiókkönyvtárakban. Napi feladatok elvégzése (nyilvántartások kezelése, állománygondozás). Népmese Napja programjának szervezése, megvalósítása. Október: Az állomány számítógépes feldolgozása. Az olvasók folyamatos kiszolgálása a városi könyvtárban és a fiókkönyvtárakban. Napi feladatok elvégzése (nyilvántartások kezelése, állománygondozás). Névadónk születésének 131. évfordulójára program szervezése, megvalósítása. November: Az állomány számítógépes feldolgozása. Az olvasók folyamatos kiszolgálása a városi könyvtárban és a fiókkönyvtárakban. Napi feladatok elvégzése (nyilvántartások kezelése, állománygondozás). December: Az állomány számítógépes feldolgozása. Az olvasók folyamatos kiszolgálása a városi könyvtárban és a fiókkönyvtárakban. Napi feladatok elvégzése (nyilvántartások kezelése, állománygondozás). Az ünnepi gyermekkönyvhét alkalmából program szervezése, megvalósítása. Dátumhoz nem köthető feladatok: Pályázatok folyamatos figyelése, lehetőség szerint részvétel azokon. Kapcsolattartás a társintézményekkel, médiával. Honismereti klub működtetése. Nyertes TIOP és TÁMOP pályázatok esetén a kitűzött célok megvalósításával összefüggő feladatok elvégzése. Aktuálisan adódó feladatok megoldása. Felelős: Csatlós Noémi

21 21 TOURINFORM iroda munkaterve A KULTURÁLIS TURIZMUS ÉVE hónap január február március április május Június-júliusaugusztus tevékenység -statisztikai adatok összegyűjtése, rendszerezése évi beszámoló, és a évi marketing terv elkészítése -megyei turisztikai szakemberek értekezlete február 21. -a februári torkos csütörtök előkészítése, kapcsolatfelvétel az érintett vállalkozókkal -Információs térképsorozat összeállítása 12 db: Nógrád megye valamennyi kistérségéről,(6) Túrázzon sorozat 4 db-ja,+ Irodalmi és történelmi utakon Nógrádban, + Hagyományőrzők, kézművesek Nógrádban. -Részvétel az Utazás kiállításon. február 26-március 1. -NCA-s működési és szakmai pályázatok benyújtása. -részvétel a falusi vendéglátók megyei elnöki értekezletén Nyíregyházán. Február Nógrád Megyei Turisztikai Konferencia (előkészítés+ lebonyolítás) Helyszín: Major Hotel-Szécsény Időpont: március 25. -programcsomagok összeállítása, ajánlatok elküldése utazási irodáknak, programszervezőknek -Új, országos kiadványok rendelése a logisztikáról, raktárkészlet rendezése, feltöltése. -Részvétel a Pécsi Utazási Börzén március A Szécsényi Zsebkalauz átdolgozott kiadása -Részvétel a J.N.Szolnok Megyei Turisztikai Napok kiállításán. Április megyei turisztikai szakemberek értekezlete április 09. -Megyei fotótár összeállítása. Kistérségi, valamint szolgáltatói bontásban. -Részvétel az Országos Tourinform Találkozón Budapesten, május Szécsény és térsége bemutatása study tour keretében, Tourinformos kollégáknak. -Részvétel a Varsányban megrendezésre kerülő Nemzetközi Agroturisztikai Fesztiválon. -Szezon, hosszabbított nyitvatartással. -megnövekedett ügyfélforgalom kezelése - kérdőívek elkészítése, a városba és a kistérség

22 22 településeire látogató turisták részére. Felmérés kezdete: június 06. Tűztorony folyamatos (hétfő-vasárnap, óráig) nyitvatartása. október november december Részvétel a Budapesti Westend tetőteraszán rendezendő turisztikai kiállításon. A évi programcsomagok kidolgozása, az iroda gyűjtőkörébe tartozó szolgáltatók személyes megkeresése. Tájékoztató a évben végzett munkáról -Kistérségi Társulás tagjai előtt -Turisztikai szervezetek közgyűlésein - megyei turisztikai szakemberek értekezlete. december 16. Havi rendszerességgel az alábbi feladatokat végzik az iroda munkatársai: -A Nemzeti Turisztikai Adatbázis feltöltése, folyamatos adatfrissítés. -Bekapcsolódás megyei, régiós és adott esetben országos programokba, a kulturális turizmus éve kapcsán. -A városi, megyei, régiós és egyéb honlapokon megjelentetni a térség turisztikai kínálatát. -Kapcsolattartás a város, és a kistérség turizmusban érdekelt szolgáltatóival. Sajtótájékoztatók, szakmai tanácskozások szervezése. A sajtó és a médiák tájékoztatása. -Pályázatok írása. (konferenciák, kiadványok, tanácskozások, képzések) -Együttműködés a város és a térség turisztikai szervezeteivel. -Kézműves termékek árusítása. Nyilvántartás, elszámolás, leltár, kapcsolattartás kézművesekkel. -Városvezetés -Országos turisztikai kiadványok rendelése, szállítása a logisztikáról. -Határmenti kapcsolatok ápolása civil szervezetekkel. -Kiadvány csomagok összeállítása a város intézményeibe érkező vendégeknek. -Forgalmi adatok megküldése minden hónap első napjaiban a Magyar Turizmus Zrt. Belföldi Hálózati Igazgatóságára. -Személyes, internetes vendégforgalom fogadása, színvonalas ellátása. -A foglalkoztatással járó feladatok megoldása. Szécsény, Smelkó István Igazgató

23 1.számú melléklet 23 Intézményi nyitva tartás: Művelődési központ: Nyitva tartás: hétfőtől-péntekig ig tól ig ügyelet szombaton ig vasárnap zárva Egyéb nyitva tartás: rendezvénytől függően. KRÚDY GYULA VÁROSI KÖNYVTÁR HÉTFŐ KÖLCSÖNZÉSI SZÜNET KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP ZÁRVA Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár fiókkönyvtára (3170 Szécsény, Magyar u. 15.) Hétfő Kedd Kölcsönzési szünet Szerda Kölcsönzési szünet Csütörtök Péntek Kölcsönzési szünet Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár fiókkönyvtára (3170 Szécsény, Rákóczi u. 90.) Hétfő Kedd Kölcsönzési szünet Szerda Csütörtök Kölcsönzési szünet Péntek Kölcsönzési szünet

24 24 TOURINFORM iroda nyitva tartása Szezonon kívüli nyitva tartás: (Október 1. - Május 31.) Hétfő - Péntek: Szombat - Vasárnap: Zárva Turisztikai szezonban: (Június 1.- Szeptember 31.) Hétfő - Péntek: Szombat: Vasárnap: Zárva Tűztorony nyitvatartási ideje: (Bejelentkezés a Tourinform irodában Tel: (32) ) Szezonon kívüli nyitva tartás: (Október 1. - Május 31.) Hétfő - Péntek: Szombat - Vasárnap: Zárva Turisztikai szezonban: (Június 1.- Szeptember 31.) Hétfő - Péntek: Szombat: Vasárnap: Zárva

25 25 2.számú melléklet Művelődési központ terembeosztása: HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT SZÍNPAD II.KLUB KAMARA Cs. Szerémy Andi Mazsi Gara Andi Iglice Cs. Szerémy Andi Mazsorett Palóc Iglice Gara Andi Cs. Szerémy Andi Gara Andi Palóc Iglice Gara Andi Nyugdíjas torna Cs. Szerémy Andi Def Jam Cs. Szerémy Andi Kis palóc Agra Gara Andi Nyugdíjas torna Gara Andi Palóc Iglice Cs. Szerémy Andi Palóc Borkurzus Miami tánccsoport Cs. Szerémy Andi NYELV TEREM Autósiskola Autósiskola Agykontrol klub

26 26 Zeneiskolai termek beosztása: KERÁMIA Bakos Ferenc SZOLFÉZSTERE M Bakosné Bányai M. ZONGORATERE M Lévárdi Beáta ZONGORATERE M Barát Vitalina HEGEDŰ-FUV.T. Palánki Éva, Móri P KISTEREM Bobály Csaba KLARINÉT T. Barát Attila ZONGORATERE M Csuka László HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK Ált.isk Bakosné Lévárdi Ált.isk Móri P.né Ált.isk Ált.isk Ált.isk Ált.isk H Dénes Cs. SzA Ált.isk Ált.isk

27 27 3.számú melléklet Megnevezés Rendszeressége Létszám /alkalom Statisztika Össes Létszám Az alábbi hónapokban működött Teremigénye KATEDRA, kezdő Heti 2 alk. 10 fő 80 fő 1-5 hó I. klub KATEDRA, haladó Heti 2 alk. 10 fő 80 fő 1-5 hó I. klub KATEDRA, Heti 2 alk. 5 fő 40 fő 1-5 hó I. klub középhaladó KATEDRA, Játszóház Heti 1 alk. 20 fő 80 fő 1-5 hó Kamara-Lévárditerem Iglice Heti 4 alk. 110 fő 440 fő 1-12 hó Színpad-II. klub Néptáncegyüttes Iglice szülői tánc Heti 1 alk. 10 fő 40 fő 1-5 hó II. klub Nyugdíjas torna Heti 2 alk. 10 fő 80 fő 1-12 hó II. klub Polg. Hiv. Heti 2 alk. 5 fő 40 fő 1-5 hó I. klub dolgozók tornája Autósiskola Heti fő fő 1-12 hó Nyelvi terem alk. Garamvölgyi Heti 3 alk. 30 fő 360 fő 1-12 hó Színpad-II. klub Andrea Palóc Heti 2 alk. 35 fő 280 fő 1-12 Színpad-I. klub Néptáncegyüttes Erkel Ferenc Heti 1 alk. 20 fő 80 fő 1-12 Lévárdi-terem Vegyeskar Szécsényi Gyémántok Mazsorett Egyesület Heti 2 alk. 15 fő 120 fő 1-12 Színpad Angol tanfolyam Heti 2 alk 5 fő 40 fő 1-6 Nyelvi terem Nyugdíjas klub Heti 1 alk. 20 fő 80 fő 1-12 Kamara Kertbarát Kör Havi 1 alk. 20 fő 20 fő 1-12 I. klub Diabetes Klub Havi 1 alk. 30 fő 30 fő 1-12 II. klub Rejtvényfejtő klub Heti 1 alk. 5 fő 20 fő 1-5 I. klub Hastánc Heti 1 alk. 10 fő 40 fő 1-6 Kamara ill. II. klub Társastánc, gyerek Heti 1 alk 30 fő 120 fő 1-12 Kamara ill. Színpad Társastánc, felnőtt Heti 1 alk. 10 fő 40 fő 1-6 Kamara Def Jam Dance Heti 1 alk. 10 fő 40 fő 4-12 II. klub School Kangoo-torna Heti 2 alk. 7 fő 56 fő 4-6 II. klub ill aula Borkurzus Heti 1 alk 15 fő 60 fő hó Kamara

28 28 Január Óvodai farsangot megelőző próbák Vásár 2 Katedra Nyelviskola, tájékoztató 1 6 Természetjárók gyűlése 1 30 Hastánc 4 40 Üdülőjog értékesítés Magyar Kultúra Napja GYEP-Program 2 75 Hit Gyülekezete, megbeszélés 1 20 Kertbarát Kör gyűlése 1 25 Rejtvényfejtő klub 4 20 Növendékhangverseny Zongora tanszak vizsgája, Lévárdi 1 20 Beáta Magyar Nemzetőrség gyűlése 1 25 Plébániai farsang Nyugdíjas farsang Feng-sui előadás 1 10 Galambászok gyűlése 1 17 Megyei Nyugdíjas értekezlet 1 25 Február Megyei Nyugdíjas értekezlet 1 25 Vásár 2 Kistérségi megbeszélés, fórum Termékbemutató 2 80 GYEP-Program 1 10 Kertbarát Kör gyűlése 2 60 Növendékhangverseny Diabetes klub 1 40 Galambászok gyűlése 1 15 Morzsa-bál, óvodai jótékonysági bál Magyar Filmszemle Szécsényben Véradás Oktatásszervezés 2 64 Ifjúsági Filharmónia előadás Látásvizsgálat Szécsényi Kalendárium 1 35 bemutatója VÍZMŰ dolgozóinak továbbképzés 1 10 Vasúti szárnyvonalakkal kapcsolatos 1 5 fórum Gyerekszínház, Csalóka Péter Rendőrségi összejövetel 1 80 Kiállítás, Alkotások a Szent Erzsébet 1 42

29 szoborért 29 Március Vásár 3 MSZP fórum 1 60 Kistérségi megbeszélés, fórum 1 60 Általános iskola próbái Általános iskola rendezvénye Gimnázium próbái Gimnázium rendezvénye Lipthay próbái 1 45 Lipthay rendezvénye TÉT-napok Termékbemutató 2 50 Munkáspárt gyűlése 1 20 Földtuladonosi fórum-petrás László 1 50 Fidesz rendezvény 1 90 Választási tájékoztató 1 70 Vállalkozói fórum Ifjúsági Megyei Rejtvényfejtő verseny 1 90 Felnőtt Megyei Rejtvényfejtő verseny 1 65 Ifjúsági Filharmónia előadás Nőnapi mozi MOZI-Trianon 1 60 Növényvédő szerekkel kapcsolatos 1 60 fórum VÍZMŰ dolgozóinak továbbképzés 3 30 Városi ünnepély Egészséges életmóddal kapcsolatos 1 20 fórum Üdülési jog árusítása Április Vásár 4 Kistérségi megbeszélés, fórum Gimnázium próbái 1 30 Lipthay rendezvénye, Rügyfakasztó Jótékonysági bál Termékbemutató 3 90 Természetjárók gyűlése 1 40 Munkaügyi Központ tájékozatója 1 90 Leader program megbeszélés, fórum 1 70 Csábi Ádám és Tóth Anna kiállítása Költészet napi ünnepség 1 60 Hastánc gála GYEP program 1 50

30 30 Megyei Gyermekkari Fesztivál Regionális Látványtánc Cserhát-Ipoly Egyesület, 1 70 környezetvédelmi vetélkedő Vasutas konferencia 1 90 Május Vásár 3 Kistérségi megbeszélés, fórum 1 30 Véradás Tanári hangverseny Pueri Fabri kiállítás megnyitója 1 80 Nyugdíjasok megyei értekezlete 1 40 Valahol Európában bemutató előadás Érembörze 1 30 Vihar Béla születésének és halálának 1 40 évfordulója Deák Réka, táncpróba 1 15 Látásvizsgálat 1 30 Zongoravizsga 1 80 Katedra tájékoztató 1 10 Tanszaki hangverseny 1 90 Pedagógus napi gála és állófogadás Balla Tibor, gyűlés 1 10 Városnap Majális Gyep-fórum 1 10 Június Vásár 1 Termékbemutató 2 60 KDNP gyűlés 1 20 Művészeti iskola évzáró ünnepsége Valahol Európában diákelőadások Cserhát-Ipoly Egyesület 1 30 környezetvédelmi vetélkedő eredményhirdetése Ünnepi könyvhét 1 17 Tűzoltósági gyakorlat 3 90 Gimnázium, tanévzáró ünnepség MSZP-gyűlés 1 50 GYEP-fórum 1 20 Színjátszós évzáró buli 1 50 Növendék hangverseny Iglice gála Katedra tájékoztató 1 10

31 Dalos Teaház Egészségügyi előadás 1 70 Természetjárók Országos Találkozója Deák Réka, tánctábor Július Vásár 3 Termékbemutató Tűzoltósági gyakorlat 1 30 GYEP-fórum 1 20 Deák Réka, tánctábor 9 90 Kozárdi tábori megbeszélés 1 30 Munkáspárt gyűlése 1 10 Színjátszós tábori megbeszélés 1 50 Megyei Nyugdíjas értekezlet 1 40 Vadásztársaság megbeszélése 2 40 Augusztus Termékbemutató 2 40 Deák Réka, tánctábor 4 40 Folklór fesztivál Véradás Látásvizsgálat 1 30 Kistérségi fórum 1 20 Augusztus 20-i ünnepség Garamvölgyi Andrea, színjáték tanszak 1 40 Nógrád Megyei Tanévnyitó Pedagógiai 1 70 Napok Gimnázium próbája 1 20 Szeptember Vásár 3 MSZP fórum 1 60 Diabetes klub Tanévnyitó ünnepély, Általános iskola Kertbarát termékbemutató Művészeti iskola, tanévnyitó ünnepély 1 90 Katedra tájékoztató 2 40 KDNP gyűlés 1 15 Megyei Nyugdíjas értekezlet 1 20 Népmese Napja 1 30 NORDA tájékoztató 1 30

32 32 Október Vásár 3 Babaklub 1 10 Szalagavatós próba JOBBIK fórum 1 90 Szüreti Országos Tini Könyvtári Napok Könyves Vasárnap 1 60 Nyugdíjasok Nógrád Megyei 1 20 Szövetségének gyűlése Rendhagyó irodalomóra, Gimnázium Gimnázium próbája Gyerekszínház, Mátyás Király tréfái Szécsényi és füleki civil szervezetek 1 50 találkozója Miami gyerek társastánc Jelvényavató, Gimnázium Vetélkedő, Gimnázium Lipthay próba 3 60 Megyei Nyugdíjas Találkozó Filmvetítés, Gimnázium, 56 csepp vér Lipthay ünnepély, október Gimnázium ünnepély, október KÉSZ-gyűlés Iposz-gyűlés 1 40 Iglice bál SZDP-gyűlés 1 80 Agro-Help fórum 1 30 Vállalkozási alapítvány fóruma 1 50 Zenei világnapi hangverseny 1 80 November Vásár 6 Véradás Szalagavatós próba Leader-fórum 1 50 Leader-csoport ünnepsége Megyei (Szécsényi) Őszi Tárlat megnyitása Kisebbségi Önkormányzat Ki mit tud rendezvénye Ifjúsági Filharmónia A Magyar Koalíció Pártja ifjúsági 1 80 tagozatának fóruma Borkurzus 3 90 Életmód-klub 1 20

33 Reneszánsz országjárás, Sebő együttes koncertje Miami gyerek társastánc Látásvizsgálat 1 60 Karitász bál Lipthay próba 3 60 Jótékonysági színházi előadás Te rongyos élet Magyar Munkáspárt gyűlése 1 50 Őszi Tárlat-Beszélgetés a művészekkel 1 50 Termékbemutató 1 30 Lipthay nyílt nap Közösségi műhely-közművelődési 1 40 Intézet fóruma Kertbarát Kör összejövetele 1 30 MSZP-gyűlés Az Erkel Ferenc Vegyeskar 35. jubileuma December Vásár 5 Diabetes klub 1 40 Szalagavatós próba Megyei Nyugdíjas Klub vezetői 1 50 értekezlete Író-olvasó találkozó Nógrádi Gáborral GYEP fórum 2 40 Mikulás futás Lipthay szalagavató ünnepsége Gyerekszínház-Mesélő hópelyhek Szécsényi Városnapért Egyesület 1 30 taggyűlése Kistérségi fórum-tűzvédelmi oktatás Miami gyerek társastánc 2 80 Gimnázium szalagavató ünnepsége Valahol Európában-gimnáziumi előadás Valahol Európában-városi előadás Lipthay próba 3 70 Érembörze 1 25 A Palóc Néptáncegyüttes 10. jubileumi gálája Gimnázium karácsonyi ünnepélye Karácsonyi játszóház 1 50 Karácsonyi koncert Kertbarát Kör szilveszteri rendezvénye 1 40 MSZP-gyűlés 1 40 Növendékhangverseny

34 4. számú melléklet 34 Pályázatok Pályázat megnevezése Nyert összeg 1. NKA Magyar Kultúra Napja NKA Őszi Tárlat Nem nyert 3. Közkincs III./I. Nem nyert 4. Turisztikai célelőirányzat Közkincs III/II. Nem nyert 6. Szabadművelődési Alapítvány Nem nyert 7. Könyvtári érdekeltségnövelő pályázat Könyvtári felzárkóztató pályázat Szabadművelődési Alapítvány Mecénás Alapítvány Nem nyert 11. Országos Tini Könyvtári Napok NKA TIOP-1.2.3/08/01 folyamatban 13 TÁMOP-3.2.4/08/01 folyamatban

2012. évi beszámoló 2013. évi munkaterv

2012. évi beszámoló 2013. évi munkaterv Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár 3170 Szécsény, Ady E. út 12. 32/370-860, könyvtár 32/370-494 fax: 32/372-493 e-mail: krudy.muvhaz@gmail.com krudy@globonet.hu www.szecsenymuvhaz.gportal.hu

Részletesebben

ÜZLETI TERV 2015. Készítette: Garamvölgyi Andrea

ÜZLETI TERV 2015. Készítette: Garamvölgyi Andrea ÜZLETI TERV 2015. Készítette: Garamvölgyi Andrea I. A vállalkozás leírása A Nonprofit Kft-t Szécsény Város alapította 2013. május 13-án. A társaság egyszemélyes korlátolt felelősségű társaság, tulajdonosa

Részletesebben

Beszámoló a. Petőfi Sándor Könyvtári, Közművelődési és Intézményfenntartó Központ 2013. évi szakmai, működési tapasztalatairól

Beszámoló a. Petőfi Sándor Könyvtári, Közművelődési és Intézményfenntartó Központ 2013. évi szakmai, működési tapasztalatairól Mottó: A Kultúra fáján vannak ugyan fanyar gyümölcsök is amelyek termései a kultúrának, de ettől még a fa gyümölcsfa marad. Az, hogy mennyi a fanyar és mennyi a nemes gyümölcs a legtöbb esetben nem a fától

Részletesebben

A TERÉZVÁROSI KULTURÁLIS KÖZHASZNÚ NONPROFIT ZRT. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A TERÉZVÁROSI KULTURÁLIS KÖZHASZNÚ NONPROFIT ZRT. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A TERÉZVÁROSI KULTURÁLIS KÖZHASZNÚ NONPROFIT ZRT. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TARTALOM BEVEZETÉS 2 1. Általános információk 2 2. Szervezeti leírás 4 3. Működési leírás 8 4. A helyettesítés általános

Részletesebben

13. 2011. december 15. napján tartandó. Tourinform Iroda további működése. Előadó: Feikusné Horváth Erzsébet jegyző. Mészáros Miklós polgármester

13. 2011. december 15. napján tartandó. Tourinform Iroda további működése. Előadó: Feikusné Horváth Erzsébet jegyző. Mészáros Miklós polgármester Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1-12/2011. Sorszám: 13. E LŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 15.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A DEÁK FERENC MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN 2013. VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL

BESZÁMOLÓ A DEÁK FERENC MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN 2013. VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL BESZÁMOLÓ A DEÁK FERENC MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL 2013. AZ INTÉZMÉNY SZÉKHELYE: ZALAEGERSZEG AZ INTÉZMÉNY VEZETŐJÉNEK NEVE: KISS GÁBOR Összeállította:

Részletesebben

ALAPSZABÁLY1 I. Általános rendelkezések II. Az egyesület célja és feladatai2

ALAPSZABÁLY1 I. Általános rendelkezések II. Az egyesület célja és feladatai2 ALAPSZABÁLY 1 I. Általános rendelkezések 1.1. A szervezet teljes neve: Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület Rövidített neve: GyMS megyei FTE Angol nyelven: Association of Rural Tourism in

Részletesebben

AZ EGRESSY BÉNI VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

AZ EGRESSY BÉNI VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 224/2012. (VIII.31.) sz. Ökt. határozat melléklete AZ EGRESSY BÉNI VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Készítette: Molekné Kőrösi Beatrix mb. könyvtárvezető Jóváhagyta: Kazincbarcika Város

Részletesebben

A magyar turizmus szervezeti rendszere

A magyar turizmus szervezeti rendszere A magyar turizmus szervezeti rendszere A világ számos országában a turizmus irányítását több, egymást kiegészítő szervezet végzi. Ez elmondható Magyarországról is, hiszen az Országgyűléstől a települési

Részletesebben

MUNKATERV NAGYMÁGOCSI ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT PETŐFI SÁNDOR KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS KÖNYVTÁRI INTÉZETE, TURISTASZÁLLÓ ÉS HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY 2014

MUNKATERV NAGYMÁGOCSI ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT PETŐFI SÁNDOR KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS KÖNYVTÁRI INTÉZETE, TURISTASZÁLLÓ ÉS HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY 2014 Nagymágocsi Általános Művelődési Központ Petőfi Sándor Közművelődési és Könyvtári Intézete 6622 Nagymágocs, Szentesi út 40. MUNKATERV NAGYMÁGOCSI ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT PETŐFI SÁNDOR KÖZMŰVELŐDÉSI

Részletesebben

Kiegészítő melléklet a Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. 2012. évi beszámolójához

Kiegészítő melléklet a Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. 2012. évi beszámolójához Kiegészítő melléklet a Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. 2012. évi beszámolójához I. ÁLTALÁNOS RÉSZ: 1.) A cég: Jogi formája: Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság Alapító okirat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOKI FÜRDŐEGYLET TURISZTIKAI EGYESÜLET E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptemberi ülésére Tárgy: Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület pénzügyi

Részletesebben

Előterjesztés. a Füzesgyarmat Város Önkormányzatának Képviselő - testülete. 2014. április- i ülésére

Előterjesztés. a Füzesgyarmat Város Önkormányzatának Képviselő - testülete. 2014. április- i ülésére Hegyesi János Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény 5525 Füzesgyarmat, Mátyás utca 10. Telefon/fax: 06-66-491-795 e-mail cím: fgykonyvtar@fuzestv.hu hegyesi5525@gmail.com Előterjesztés a Füzesgyarmat

Részletesebben

Beszámoló a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény 2015. évi munkájáról

Beszámoló a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény 2015. évi munkájáról Beszámoló a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény 2015. évi munkájáról Szolnok Lászlóné Nagy Ilona 2016. február Tartalomjegyzék BEVEZETÉS... 2 I. AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA, ILLETVE

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 279/2008. (X.20.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 279/2008. (X.20.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 279/2008. (X.20.) számú h a t á r o z a t a a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata Turisztikai Koncepciójának Intézkedési Tervében kijelölt rövidtávú

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2015.

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2015. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2015. Készítette: Jóváhagyta: Szigetvári József igazgató Vezér Mihály Ph.D polgármester Tartalomjegyzék 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1.1 Szervezeti és működési szabályzat

Részletesebben

Előterjesztés a Balaton Fejlesztési Tanács részére biztosított 2016. évi fejlesztési forrás felhasználásáról

Előterjesztés a Balaton Fejlesztési Tanács részére biztosított 2016. évi fejlesztési forrás felhasználásáról Előterjesztés a Balaton Fejlesztési Tanács részére biztosított 2016. évi fejlesztési forrás felhasználásáról Javaslat a 2016. évi fejlesztési forrás felhasználására A Balaton Fejlesztési Tanács hatékony

Részletesebben

4. A MagHáz Centrum Nonprofit Kft. 2016. évi üzleti terve 2016. február 11. ELŐTERJESZTÉS

4. A MagHáz Centrum Nonprofit Kft. 2016. évi üzleti terve 2016. február 11. ELŐTERJESZTÉS 4. A MagHáz Centrum Nonprofit Kft. 2016. évi üzleti terve 2016. február 11. ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2016. február 11-ei ülésére 4. napirend Tárgya: Előadó: A MagHáz

Részletesebben

2016. évi munka és rendezvényterve.

2016. évi munka és rendezvényterve. Petőfi Sándor Könyvtári, Közművelődési és Intézményfenntartó Központ - Művelődési Központ és Könyvtár - 2016. évi munka és rendezvényterve. Készítette: Csenger, 2015. október 21. szakmai vezető Az intézményünk

Részletesebben

a Kubinyi Ferenc Múzeum és Krúdy Gyula Könyvtár Szervezeti és Működési Szabályzatát jóváhagyására

a Kubinyi Ferenc Múzeum és Krúdy Gyula Könyvtár Szervezeti és Működési Szabályzatát jóváhagyására E LŐTERJESZTÉS a Kubinyi Ferenc Múzeum és Krúdy Gyula Könyvtár Szervezeti és Működési Szabályzatát jóváhagyására Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 28-i ülésére.

Részletesebben

..KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK./2015. ( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a helyi közművelődési feladatok ellátásáról

..KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK./2015. ( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a helyi közművelődési feladatok ellátásáról ..KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK./2015. ( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a helyi közművelődési feladatok ellátásáról.. Község Önkormányzata Képviselő-testülete a muzeális intézményekről, a nyilvános

Részletesebben

A Tourinform irodák szerepe a Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) szervezetekben. Dr. Lőrincz Katalin Tourinform Veszprém

A Tourinform irodák szerepe a Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) szervezetekben. Dr. Lőrincz Katalin Tourinform Veszprém A Tourinform irodák szerepe a Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) szervezetekben Dr. Lőrincz Katalin Tourinform Veszprém Tourinform irodák ma 7 érv a Tourinform irodák mellett 25 éves Tourinform-hálózat

Részletesebben

MUNKATERVE 2016. évre

MUNKATERVE 2016. évre A MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR MUNKATERVE 2016. évre Készítette: Vonáné Pásztor Éva Máriapócs, 2016. január 14. H-4326 Máriapócs Kossuth tér 2. Tel.:(00)(36)42-385533; e-mail: mpocskonyvtar@citromail.hu

Részletesebben

Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő testületének 9/2008. (VI.26.) Kt. számú rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról.

Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő testületének 9/2008. (VI.26.) Kt. számú rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról. Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő testületének 9/2008. (VI.26.) Kt. számú rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról Balatonrendes Község Önkormányzatának Képviselő Testülete a helyi

Részletesebben

A BÉKEFI ANTAL VÁROSI KÖNYVTÁR, MŰVELŐDÉSI HÁZ. és STÚDIÓ KB

A BÉKEFI ANTAL VÁROSI KÖNYVTÁR, MŰVELŐDÉSI HÁZ. és STÚDIÓ KB A BÉKEFI ANTAL VÁROSI KÖNYVTÁR, MŰVELŐDÉSI HÁZ és STÚDIÓ KB 2016. ÉVI MUNKATERVE 2015. december 09-i ülésén elfogadta Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének Emberi Kapcsolatok Bizottsága. I. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Turisztikai szolgáltatások fejlesztése c. konstrukciójához

Turisztikai szolgáltatások fejlesztése c. konstrukciójához PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Dél-Alföldi Operatív Program Dél-Dunántúli Operatív Program Észak-Alföldi Operatív Program Észak-Magyarországi Operatív Program Közép-Dunántúli Operatív Program Közép-Magyarországi

Részletesebben

MUNKATERV A SOMOGYI KÁROLY VÁROSI ÉS MEGYEI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN VÉGZETT MUNKÁJÁHOZ

MUNKATERV A SOMOGYI KÁROLY VÁROSI ÉS MEGYEI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN VÉGZETT MUNKÁJÁHOZ MUNKATERV A SOMOGYI KÁROLY VÁROSI ÉS MEGYEI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN VÉGZETT MUNKÁJÁHOZ 2014 AZ INTÉZMÉNY SZÉKHELYE: SZEGED AZ INTÉZMÉNY VEZETŐJÉNEK NEVE: PALÁNKAINÉ SEBŐK ZSUZSANNA

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÁPRILIS 17-I ÜLÉSÉRE. Jogi és Ügyrendi Bizottság

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÁPRILIS 17-I ÜLÉSÉRE. Jogi és Ügyrendi Bizottság E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÁPRILIS 17-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 702/2008 MELLÉKLETEK: 0 DB TÁRGY: Tájékoztató a Baranya Megyei Európai Információs Pont 2007. évi tevékenységéről

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a közvetkező pályázati felhívást teszi közzé:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a közvetkező pályázati felhívást teszi közzé: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa a DDOP-2.1.1/D-12-2012-0028 kódjelű, Kerékpáros túraútvonal hálózat kialakítása a Balatonföldvári kistérség területén című pályázati

Részletesebben

Tisztelt Képviselő Testület! Tájékoztató a Szeghalom Kistérség Többcélú Társulás munkájáról

Tisztelt Képviselő Testület! Tájékoztató a Szeghalom Kistérség Többcélú Társulás munkájáról Tisztelt Képviselő Testület! Tájékoztató a Szeghalom Kistérség Többcélú Társulás munkájáról I. Szeghalom Kistérség Többcélú Társulás megalakulása. A települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról

Részletesebben

BERHIDA VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS KÖZGYŰJTEMÉNYI INTÉZMÉNYEINEK

BERHIDA VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS KÖZGYŰJTEMÉNYI INTÉZMÉNYEINEK BERHIDA VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS KÖZGYŰJTEMÉNYI INTÉZMÉNYEINEK 2009. 2 KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNYEK MUNKATERVE Az intézményi beszámoló és munkatervkészítés mindig jó alkalom a szakmai feladatok ismételt számbavételére.

Részletesebben

Észak-Alföld. Marketingterv. www.eszakalfoldi.hu

Észak-Alföld. Marketingterv. www.eszakalfoldi.hu Észak-Alföld Marketingterv 2009 Észak-Alföld Marketingterv 2009 Hajdúszoboszló a 2., Debrecen a 6. a kereskedelmi szálláshelyeken legtöbb belföldi vendégéjszakát regisztráló városban. A régióban Hajdúszoboszló,

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület 2016. február 24-i ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület 2016. február 24-i ülésére TARTALOMMUTATÓ. Turisztikai fejlesztési projekttervek. 2. A Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum 206. évi munkaterve. 3. Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 205. évi munkájáról szóló beszámoló. 4.

Részletesebben

Határozati javaslat. Szécsény Város Önkormányzata Képviselı-testületének./2010.(XI.30.) számú határozata

Határozati javaslat. Szécsény Város Önkormányzata Képviselı-testületének./2010.(XI.30.) számú határozata E L İ T E R J E S Z T É S a Krúdy Gyula Városi Mővelıdési Központ és Könyvtár SZMSZ-ének módosítására. Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. november 30-i ülésére Elıterjesztı:

Részletesebben

AZ ALGYŐI FALUHÁZ ÉS KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

AZ ALGYŐI FALUHÁZ ÉS KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Az Algyői Faluház és Könyvtár szervezeti és működési szabályzata - 1-96/2015. (III.04) Kt. határozat 1. sz. melléklete AZ ALGYŐI FALUHÁZ ÉS KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Algyő, 2015 Az Algyői

Részletesebben

1.A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEI, A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT HATÁLYA

1.A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEI, A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT HATÁLYA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ELFOGADTA A MIHÁLY DÉNES SZAKKÉPZŐ ISKOLA NEVELŐTESTÜLETE 2011. ÉV SZEPTEMBER HÓ 30. NAPJÁN. 1.A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEI, A SZERVEZETI

Részletesebben

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2016. február 15. Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Városi Könyvtár. Balatonfüred, Kossuth Lajos u. 35. MUNKATERV 2014. Városi Könyvtár. Tel.: 87/343-070, fax: 87/341-362. 2013. december 6.

Városi Könyvtár. Balatonfüred, Kossuth Lajos u. 35. MUNKATERV 2014. Városi Könyvtár. Tel.: 87/343-070, fax: 87/341-362. 2013. december 6. Városi Könyvtár Balatonfüred, Kossuth Lajos u. 35. Tel.: 87/343-070, fax: 87/341-362 e-mail: balateka@varosikonyvtar.t-online.hu www.bfured-konyvtar.hu MUNKATERV 2014. Városi Könyvtár 2013. december 6.

Részletesebben

Támogatás összege. Támogatás mértéke

Támogatás összege. Támogatás mértéke Pályázati összefoglalás Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése (DAOP-2.1.2-11, DDOP-2.1.2-11, ÉAOP-2.1.2-11, ÉMOP-2.2.1-11) TERVEZET Alapvető cél A konstrukció célja a szálláshelyek szolgáltatási színvonalának

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. megvalósult információs és szolgáltató pontok épületeinek teljes körű üzemeltetése, működtetése, hasznosítása.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. megvalósult információs és szolgáltató pontok épületeinek teljes körű üzemeltetése, működtetése, hasznosítása. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa a DDOP-2.1.1/D-12-2012-0028 kódjelű, Kerékpáros túraútvonal hálózat kialakítása a Balatonföldvári kistérség területén című pályázati

Részletesebben

12. NAPIREND Ügyiratszám: 15/42055/2006 ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület 2006. március 17-i ülésére

12. NAPIREND Ügyiratszám: 15/42055/2006 ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület 2006. március 17-i ülésére 12. NAPIREND Ügyiratszám: 15/42055/2006 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2006. március 17-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívottak: Tapolca Város Közművelődési Feladatellátási

Részletesebben

Mozgássérültek Budapesti Egyesületének Közhasznúsági jelentése a 2013. évi tevékenységéről

Mozgássérültek Budapesti Egyesületének Közhasznúsági jelentése a 2013. évi tevékenységéről a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének Közhasznúsági jelentése a. évi tevékenységéről Név: MOZGÁSSÉRÜLTEK BUDAPESTI EGYESÜLETE Székhely: Telephely: Pesti Központ Budapest, Hegedűs Gyula u.. Egyetemes

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 775/2006. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: Beszámoló a Baranyai PedagógiaiSzakszolgálatok és Szakmai Szolgáltatások

Részletesebben

Napköziotthonos Óvoda SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Napköziotthonos Óvoda SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Napköziotthonos Óvoda 3044 Szirák Róth Johanna út 1. Tel.: 32/485-035 email: szirakovi @citromail.hu SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Szirák, 2013. március 4. Készítette: Bajnócziné Bognár Erika Óvodavezető

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2008. év szeptember 15-i ülésére Tárgy: A Zirc Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Tourinform Iroda elnevezésének megváltoztatása Előadó:

Részletesebben

A zalaszentgróti Városi Művelődési Központ, Könyvtár és Alapfokú Művészeti Iskola 2014 évi munkaterve

A zalaszentgróti Városi Művelődési Központ, Könyvtár és Alapfokú Művészeti Iskola 2014 évi munkaterve A zalaszentgróti Városi Művelődési Központ, Könyvtár és Alapfokú Művészeti Iskola 2014 évi munkaterve A dolgozói értekezlet 2014. január 24. én elfogadta Készítette: Varga István igazgató Bevezetés: Intézményünk

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS (tervezet)

ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS (tervezet) 1 ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS (tervezet) Amely létrejött egyrészről a Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulás (székhely: 8623 Balatonföldvár, Petőfi S. u. 1., képviseli: Holovits Huba társulási elnök),

Részletesebben

Záróvizsga tételek. Turizmus-vendéglátás szak. 2012. A tételek

Záróvizsga tételek. Turizmus-vendéglátás szak. 2012. A tételek Záróvizsga tételek Turizmus-vendéglátás szak 2012. A tételek 1. A turizmus fogalma. A turizmus rendszere, a kereslet, kínálat elemei. A turizmus csoportosítása. A turizmus előzményei és fejlődése. A turizmus

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Budapest XVIII. ker. Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat ÉLETFA SZOCIÁLIS SZOLGÁLAT 1184 Budapest, Lakatos u. Tel: SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1./ A Szervezeti

Részletesebben

TARTALOMMUTATÓ. 1. Beszámoló a Társulás 2009. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről.

TARTALOMMUTATÓ. 1. Beszámoló a Társulás 2009. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről. TARTALOMMUTATÓ 1. Beszámoló a Társulás 2009. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről. 2. Tájékoztató az oktatási intézmények helyzetéről a 2009/2010-es tanév kezdése előtt. 3. Költségracionalizálási

Részletesebben

Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság. 2013. évi ÜZLETI TERV

Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság. 2013. évi ÜZLETI TERV Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2013. évi ÜZLETI TERV 1 TARTALOMJEGYZÉK I. A Társaság bemutatása, jogállása... 2 1./ Helyzetelemzés... 3 SWOT-analízis

Részletesebben

A Vörösmarty Mihály Könyvtár 2014. évi munkaterve

A Vörösmarty Mihály Könyvtár 2014. évi munkaterve A Vörösmarty Mihály Könyvtár 2014. évi munkaterve 8000 Székesfehérvár, Bartók Béla tér 1. Vasné Borsos Beáta Bíborka 2014. február 17. Tartalom I. SZERVEZETI KÉRDÉSEK... 3 1.1 A 2014-BEN TERVEZÉSRE KERÜLŐ

Részletesebben

Művészetek Háza szervezeti és működési szabályzata

Művészetek Háza szervezeti és működési szabályzata Művészetek Háza szervezeti és működési szabályzata Az intézmény tevékenységét a szervezeti és működési szabályzat mellett az érvényben lévő jogszabályok és a hatályos igazgatói utasítások határozzák meg.

Részletesebben

Az Önkormányzati Minisztérium folyóirata

Az Önkormányzati Minisztérium folyóirata Az Önkormányzati Minisztérium folyóirata 2008/6 XVIII. évfolyam 6. szám A tartalomból: Jogszabályváltozások Jogszabályfigyelő. 2 Jogértelmezés A helyi önkormányzatok működését érintő jogszabályok véleményezése

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. NOVEMBER 27-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. NOVEMBER 27-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. NOVEMBER 27-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 145-25/2008. MELLÉKLETEK: 8 DB TÁRGY: Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

A DEÁK FERENC MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR

A DEÁK FERENC MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR MUNKATERV A DEÁK FERENC MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN VÉGZETT MUNKÁJÁHOZ 2016. AZ INTÉZMÉNY SZÉKHELYE: ZALAEGERSZEG AZ INTÉZMÉNY VEZETŐJÉNEK NEVE: KISS GÁBOR Összeállította:

Részletesebben

MAGYARORSZÁG LEGJOBBAN FEJLŐDŐ VIDÉKI DESZTINÁCIÓJA 2007 ŐRSÉG

MAGYARORSZÁG LEGJOBBAN FEJLŐDŐ VIDÉKI DESZTINÁCIÓJA 2007 ŐRSÉG MAGYARORSZÁG LEGJOBBAN FEJLŐDŐ VIDÉKI DESZTINÁCIÓJA 2007 ŐRSÉG Az Őrség fő turisztikai jellemzői A térség Vas megye délnyugati sarkában található, ahová a honfoglaló magyarok a nyugati kapu védelmére őrállókat

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétől

Sárospatak Város Polgármesterétől Sárospatak Város Polgármesterétől 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Előterjesztés - a Képviselő - testületnek - A Sárospatak és Környéke

Részletesebben

Pályázati figyelő 2011. augusztus

Pályázati figyelő 2011. augusztus Jelmagyarázat Műemlék-felújításhoz pályázatok A) Magyar pályázatok kapcsolódó 1 kiíró szervezet Nemzeti Fejlesztési Minisztérium "Mi otthonunk felújítási és új otthon építési alprogram" kódszáma: ÚSZT-ZBR-MO-2011

Részletesebben

KONECSNI GYÖRGY KULTURÁLIS KÖZPONT, HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY ÉS TÁJHÁZ Kiskunmajsa, Hősök tere 6. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

KONECSNI GYÖRGY KULTURÁLIS KÖZPONT, HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY ÉS TÁJHÁZ Kiskunmajsa, Hősök tere 6. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT KONECSNI GYÖRGY KULTURÁLIS KÖZPONT, HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY ÉS TÁJHÁZ Kiskunmajsa, Hősök tere 6. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyta: Kiskunmajsa Város Önkormányzatának Ifjúságnevelési, Közművelődési,

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM Kisfaludy Károly Középiskolai Kollégium

PEDAGÓGIAI PROGRAM Kisfaludy Károly Középiskolai Kollégium PEDAGÓGIAI PROGRAM Kisfaludy Károly Középiskolai Kollégium 1191 Budapest Kisfaludy u. 28. 2014. szeptember Tartalom Kisfaludy Károly Középiskolai Kollégium Pedagógiai Program 2014. 1. BEVEZETÉS... 3 2.

Részletesebben

A Szolnok Városi Kollégium Szervezeti és Működési Szabályzata

A Szolnok Városi Kollégium Szervezeti és Működési Szabályzata A Szolnok Városi Kollégium Szervezeti és Működési Szabályzata 2014. október Tartalomjegyzék I. A Szervezeti és Működési Szabályzat hatálya II. III. IV. A Szervezeti és Működési Szabályzat célja A Szervezeti

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖLTSÉGVETÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 2006. JÚNIUS 15-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖLTSÉGVETÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 2006. JÚNIUS 15-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖLTSÉGVETÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 2006. JÚNIUS 15-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 1515/2006. MELLÉKLETEK: DB TÁRGY: Tájékoztató a Dél-Dunántúli Regionális

Részletesebben

Lengyeltóti Város Gazdasági programja 2010 2014.

Lengyeltóti Város Gazdasági programja 2010 2014. Lengyeltóti Város Gazdasági programja 2010 2014. Jóváhagyta: Lengyeltóti Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a /2011. (..) számú határozatával. Tartalom 1.) Bevezetés... 2 2.) Alapelvek és pénzügyi

Részletesebben

Pályázati figyelő 2011. szeptember

Pályázati figyelő 2011. szeptember Jelmagyarázat Műemlék-felújításhoz pályázatok A) Magyar pályázatok kapcsolódó 1 i NKA Műemléki és Régészeti Szakmai Kollégiuma NKA Műemléki és Régészeti Szakmai Kollégiuma folyóirat pályázata Hazai bejegyzésű,

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 17/2000. (IX.25.) Ök. számú RENDELETE. Mátészalka Város kötelező önkormányzati közművelődési feladatairól

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 17/2000. (IX.25.) Ök. számú RENDELETE. Mátészalka Város kötelező önkormányzati közművelődési feladatairól MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2000. (IX.25.) Ök. számú RENDELETE Mátészalka Város kötelező önkormányzati közművelődési feladatairól (egységes szerkezetben a3/2007.(ii.06.), a 16/2009.(XI.2.), a

Részletesebben

MUNKATERV A TAKÁTS GYULA MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN 2015. KÖNYVTÁR VÉGZETT MUNKÁJÁHOZ

MUNKATERV A TAKÁTS GYULA MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN 2015. KÖNYVTÁR VÉGZETT MUNKÁJÁHOZ MUNKATERV A TAKÁTS GYULA MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN VÉGZETT MUNKÁJÁHOZ 2015. AZ INTÉZMÉNY SZÉKHELYE: 7400 KAPOSVÁR, CSOKONAI U. 4. AZ INTÉZMÉNY VEZETŐJÉNEK NEVE:

Részletesebben

19/2012. sz. jegyzőkönyv

19/2012. sz. jegyzőkönyv 19/2012. sz. jegyzőkönyv Készült: Alsózsolca Város Polgármesteri Hivatalban megtartott képviselő-testületi ülésről, mely 2012. december 13-án 8 órakor kezdődött Jelen vannak: Zsiros Sándorné polgármester,

Részletesebben

THURY-VÁR Kulturális és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2016. évi üzleti terve

THURY-VÁR Kulturális és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2016. évi üzleti terve THURY-VÁR Kulturális és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2016. évi üzleti terve Összeállította: Pappné Csővári Zsófia ügyvezető igazgató 1 Bevezető A THURY-VÁR Nonprofit Kft.

Részletesebben

Idegenforgalmi fejlesztési lehetőségek Pozsony környékén Lelkes Gábor

Idegenforgalmi fejlesztési lehetőségek Pozsony környékén Lelkes Gábor Idegenforgalmi fejlesztési lehetőségek Pozsony környékén Lelkes Gábor Bevezetés A modern társadalomban növekszik a szabadidő aránya, az idegenforgalom az egyik leggyorsabban fejlődő gazdasági ágazat (a

Részletesebben

Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4.

Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. 2010. évi Közhasznúsági jelentése Székesfehérvár, 2011. május 08. Farkasné Szegő Krisztina Ügyvezető igazgató Székesfehérvári

Részletesebben

ERZSÉBET VIGADÓ ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

ERZSÉBET VIGADÓ ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA ERZSÉBET VIGADÓ ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 I. INTÉZMÉNYI ADATOK: Név: Erzsébet Vigadó és Városi Könyvtár Kerek bélyegző: Fejbélyegző: Cím: 7754 Bóly, Széchenyi tér 10. Levélcím:

Részletesebben

KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. JÚNIUS 23-ÁN MEGTARTOTT MUNKATERV SZERINTI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL

KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. JÚNIUS 23-ÁN MEGTARTOTT MUNKATERV SZERINTI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. JÚNIUS 23-ÁN MEGTARTOTT MUNKATERV SZERINTI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 101/2011.

Részletesebben

Nagymágocsi Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár 6622 Nagymágocs, Szentesi út 40. MUNKATERV

Nagymágocsi Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár 6622 Nagymágocs, Szentesi út 40. MUNKATERV Nagymágocsi Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár 6622 Nagymágocs, Szentesi út 40. MUNKATERV Nagymágocsi Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár FELICIÁN ATYA HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY ÉS TURISTASZÁLLÓ

Részletesebben

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2015.(IV.23.) önkormányzati rendelete (H1) a közművelődési tevékenység helyi feladatairól

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2015.(IV.23.) önkormányzati rendelete (H1) a közművelődési tevékenység helyi feladatairól Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2015.(IV.23.) önkormányzati rendelete (H1) a közművelődési tevékenység helyi feladatairól Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése c. konstrukciójához

Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése c. konstrukciójához PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Dél-Alföldi Operatív Program Dél-Dunántúli Operatív Program Észak-Alföldi Operatív Program Észak-Magyarországi Operatív Program Közép-Dunántúli Operatív Program Nyugat-Dunántúli Operatív

Részletesebben

BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT NAGY LÁSZLÓ GIMNÁZIUMA, SZAKKÖZÉPISKOLÁJA, SZAKISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT NAGY LÁSZLÓ GIMNÁZIUMA, SZAKKÖZÉPISKOLÁJA, SZAKISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT NAGY LÁSZLÓ GIMNÁZIUMA, SZAKKÖZÉPISKOLÁJA, SZAKISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT TARTALOMJEGYZÉK I. Az intézmény és szervezeti tagozódása 1 II. A működés

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN

EGYSÉGES SZERKEZETBEN EGYSÉGES SZERKEZETBEN Bélapátfalva Nagyközségi önkormányzat 12/2002. (VI.24.) rendelete az Önkormányzat közművelődési feladatairól, a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Bélapátfalva Nagyközségi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. március 22-én 14.00 órakor kezdődött nyilvános üléséről. Jelen vannak: Dr. Sóvágó László polgármester, Harsányi

Részletesebben

Javaslat az Ózd Városi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának jóváhagyására

Javaslat az Ózd Városi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának jóváhagyására Javaslat az Ózd Városi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának jóváhagyására Ó z d, 2011. július 28. Előterjesztő: Jegyző Előkészítő: Jogi, Képviselő-testületi és Kistérségi Osztály

Részletesebben

KÖZMŰVELŐDÉSI MUNKATERV 2016. ÉV

KÖZMŰVELŐDÉSI MUNKATERV 2016. ÉV ÖNKORMÁNYZAT MESZTENYŐ MŰVELŐDÉSI HÁZ FALUHÁZ ERDEI ISKOLA 8716 MESZTENYŐ SZABADSÁ TÉR 6. TEL: 85/329-166, 30/408-9175 e-mail:honimesztegnyo@gmail.com MŰVELŐDÉSI HÁZ FALUHÁZ ERDEI ISKOLA KÖZMŰVELŐDÉSI

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. KERESZTURY DEZSŐ VÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT Zalaegerszeg, Landorhegyi u. 21.

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. KERESZTURY DEZSŐ VÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT Zalaegerszeg, Landorhegyi u. 21. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT KERESZTURY DEZSŐ VÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT Zalaegerszeg, Landorhegyi u. 21. 2015. Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról

Részletesebben

Beszámoló a Városi Könyvtár 2013. évi tevékenységéről

Beszámoló a Városi Könyvtár 2013. évi tevékenységéről Beszámoló a Városi Könyvtár 2013. évi tevékenységéről 1 A könyvtár működési körülményei sokat javultak az utóbbi években, megfelelnek a törvényi előírásoknak, ami a fenntartó önkormányzat pozitív hozzáállásának

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Budapest Táncművészeti Szakközépiskola, Kortárs Művészeti Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a Budapest Kortárstánc Főiskola Gyakorlóiskolája SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT I. Fejezet...2

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Cserkeszőlő, Ady E u. 1/a SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT OM azonosító: 201884 Hatályba lépés időpontja: 2013. I. A KÖNYVTÁR ÁLTALÁNOS ADATAI 1. A könyvtárra vonatkozó adatok Hivatalos neve: Petőfi Sándor

Részletesebben

375 Jelentés az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat pénzügyi-gazdasági tevékenysége ellenőrzésének megállapításairól

375 Jelentés az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat pénzügyi-gazdasági tevékenysége ellenőrzésének megállapításairól 375 Jelentés az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat pénzügyi-gazdasági tevékenysége ellenőrzésének megállapításairól TARTALOMJEGYZÉK I. Részletes megállapítások 1. A feladatellátás szervezettsége,

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT A BZSH Scheiber Sándor Általános Iskola és Gimnázium SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Kékes Mária Kovács Bernadett 2013. Az SZMSZ általános rendelkezései, az SZMSZ hatálya A BZSH Scheiber Sándor Gimnázium

Részletesebben

BékésVáros Önkormányzati Híradója. www.bekesvaros.hu ingyenes 2015. május XVIII. évfolyam 3. szám

BékésVáros Önkormányzati Híradója. www.bekesvaros.hu ingyenes 2015. május XVIII. évfolyam 3. szám Városházi BékésVáros Önkormányzati Híradója www.bekesvaros.hu ingyenes 2015. május XVIII. évfolyam 3. szám Megemlékezés a trianoni békeszerződés 95. évfordulója alkalmából 2015. június 4. (csütörtök) 17

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére. Szociális szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálata

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére. Szociális szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálata 12. NAPIREND Ügyiratszám: 4/1497/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: Szociális szolgáltatástervezési

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2008. március 31-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2008. március 31-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2008. március 31-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA CÉLPIRAMIS 2014-2020

HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA CÉLPIRAMIS 2014-2020 HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA CÉLPIRAMIS 2014-2020 Jövőkép: 1. Helyi gazdaság- és vállalkozás-fejlesztés: a hozzáadott érték növelése, alternatív jövedelemszerző tevékenységek Helyi mező- és erdőgazd. állatteny.

Részletesebben

A Mecsek Völgység Hegyhát Egyesület havi online hírlapja

A Mecsek Völgység Hegyhát Egyesület havi online hírlapja A Mecsek Völgység Hegyhát Egyesület havi online hírlapja 2012. október Egyesületünk hírei: Falumegújítás és fejlesztés, 2012 Megjelent a Magyar Közlöny 129. számában, Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési

Részletesebben

A Tompa Mihály Református Általános Iskola Szervezeti és Működési Szabályzata

A Tompa Mihály Református Általános Iskola Szervezeti és Működési Szabályzata A Tompa Mihály Református Általános Iskola 1 A Tompa Mihály Református Általános Iskola Szervezeti és Működési Szabályzata A Tompa Mihály Református Általános Iskola 2 A TOMPA MIHÁLY REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Tárgy: Tapasztalatok a nyári szezonról

Tárgy: Tapasztalatok a nyári szezonról 1 Közművelődési Intézmény és Könyvtár 8174 Balatonkenese, Táncsics M. u. 24. Pf.: 88. Tel./Fax: 88/594-500 E-mail: kulturakenese@invitel.hu www.balatonkenese.hu Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselő-

Részletesebben

MAGYAR TERMÉSZETBARÁT SZÖVETSÉG. alapszabálya

MAGYAR TERMÉSZETBARÁT SZÖVETSÉG. alapszabálya MAGYAR TERMÉSZETBARÁT SZÖVETSÉG alapszabálya Az alapszabályt a 2007. megtartott közgyűlés fogadta el. 1. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Szövetség: a./ neve: b./ rövidítése: c./ székhelye: d./ jelvénye:

Részletesebben

Regionális Szociális Forrásközpont Közhasznú Nonprofit Kft.

Regionális Szociális Forrásközpont Közhasznú Nonprofit Kft. Regionális Szociális Forrásközpont Közhasznú Nonprofit Kft. SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2015. Regionális Szociális Forrásközpont Közhasznú Nonprofit Kft. 9700 Szombathely, 11-es Huszár út 116. Preambulum A Forrásközpont

Részletesebben

Bevezetés 2 1. Demográfiai mutatók 3 2. Az önkormányzat által nyújtott pénzbeli, természetbeni ellátások biztosítása...4 3. Az önkormányzat által

Bevezetés 2 1. Demográfiai mutatók 3 2. Az önkormányzat által nyújtott pénzbeli, természetbeni ellátások biztosítása...4 3. Az önkormányzat által Bevezetés 2 1. Demográfiai mutatók 3 2. Az önkormányzat által nyújtott pénzbeli, természetbeni ellátások biztosítása...4 3. Az önkormányzat által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátások bemutatása.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Budakeszi Város Képviselő-testületének 2012. október 25-én megtartott nyílt testületi ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Budakeszi Város Képviselő-testületének 2012. október 25-én megtartott nyílt testületi ülésén. 37/2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Budakeszi Város Képviselő-testületének 2012. október 25-én megtartott nyílt testületi ülésén. Jelen voltak: 11 fő képviselő a jelenléti ív szerint Dr. Csutoráné dr.

Részletesebben

BALATO FÜRED VÁROS Ö KORMÁ YZATÁ AK GAZDASÁGI PROGRAMJA 2011-2014. BEVEZETŐ A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. 91..(1) bekezdésében előírt kötelezettség, hogy az önkormányzat elkészítse gazdasági

Részletesebben

ARANYDIÓ EGYSÉGES ÓVODA-BÖLCSŐDE 2643 DIÓSJENŐ KOSSUTH ÚT 13. Tel: 35/364 023

ARANYDIÓ EGYSÉGES ÓVODA-BÖLCSŐDE 2643 DIÓSJENŐ KOSSUTH ÚT 13. Tel: 35/364 023 ARANYDIÓ EGYSÉGES ÓVODA-BÖLCSŐDE 2643 DIÓSJENŐ KOSSUTH ÚT 13. Tel: 35/364 023 Beszámoló a 2015/2016. tanév indításáról Tisztelt Jegyző Asszony, Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képviselő-testület! Az

Részletesebben