23. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK KÚRIA B. II. tanács fsz. 3. sz. tárgyalóterem R. B. Rágalmazás vétsége

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "23. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2013.06.03-07. KÚRIA B. II. tanács fsz. 3. sz. tárgyalóterem R. B. Rágalmazás vétsége 2013. 06. 03. 9."

Átírás

1 1 / (HÉTFŐ) KÚRIA 23. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK KÚRIA B. II. tanács fsz. 3. sz. tárgyalóterem R. B. Rágalmazás vétsége A terheltet az eljárt bíróság rágalmazás vétségében mondta ki bűnösnek. A tényállás lényege szerint a terhelt élettársi kapcsolatuk megszakadása miatt a sértett ismerőseinek azonos szövegű t küldött, amelyben rágalmazta a sértettet. A jogerős határozat ellen a védő nyújtott be felülvizsgálati indítványt a terhelt bűncselekmény hiányában történő felmentése érdekében. Dr. Kónya István 06-1/ KonyaI@kuria.birosag.hu kuria@kuria.birosag.hu KÚRIA B. II. tanács fsz. 3. sz. tárgyalóterem F. P. Közokirat-hamisítás előkészületének vétsége A terheltet az eljárt bíróság közokirat-hamisítás előkészületének vétségében mondta ki bűnösnek. A tényállás lényege szerint a terhelt hamis külföldi okirat ( Magisterdiplom ) magyar nyelvű fordításának hiteles lektorálását rendelte meg az OFFI-tól. A hitelesíttetni kívánt fordítással a hamis okirat, mint egyetemi oklevél alkalmas volt arra, hogy honosítását, illetve elismerését követően Magyarországon közokiratként felhasználják. A jogerős határozat ellen a védő nyújtott be felülvizsgálati indítványt a terhelt bűncselekmény hiányában történő felmentése érdekében. Dr. Kónya István 06-1/ KonyaI@kuria.birosag.hu kuria@kuria.birosag.hu KÚRIA B. II. tanács fsz. 3. sz. tárgyalóterem M. I.A. Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények A tényállás lényege szerint a haragos viszonyban lévő terheltek közös lakóházuk udvarán hosszabb ideig vitatkoztak, majd közöttük kölcsönös bántalmazás alakult ki. Ennek során egymásnak puszta kézzel sérülést okoztak. Az I. rendű terhelt sérülései nyolc napon belül, a II. rendű terhelt sérülései mivel orrcsonttörést is szenvedett nyolc napon túl gyógyultak.

2 2 / 31 A jogerős határozat ellen a II. rendű terhelt nyújtott be felülvizsgálati indítványt jogos védelem címén felmentés, másodlagosan a garázdaság mellőzése, és a kiszabott büntetés enyhítése érdekében. Dr. Kónya István 06-1/ KonyaI@kuria.birosag.hu kuria@kuria.birosag.hu DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA Debreceni Ítélőtábla L.J.K. Életveszélyt okozó testi sértés bűntette :00 Az elsőfokon eljáró Miskolci Törvényszék 2013 februárjában L. J. K. vádlottat testi sértés bűntettének kísérlete és rablás bűntette miatt 6 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére, a büntetés tartamának felemelése végett jelentett be fellebbezést, míg a vádlott elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért, a védő pedig felmentésért, másodsorban téves jogi minősítés megállapítása miatt és enyhítésért fellebbezett. A bíróság által megállapított tényállás szerint 2010 novemberében Miskolcon, a vádlott egy köztéri szalonnasütőnél barátaival közösen szórakozott, majd az esti órákban hazafelé tartva a buszmegállóban várakozó N. Z. sértettet nagyerővel megütötte, és a földre kerülő férfi fejét több alkalommal megrúgta. A bántalmazás közben a sértett értékeit követelte. Majd a zsebeiből elvette annak pénztárcáját a benne lévő forint készpénzzel, bankkártyáit, személyes iratait és mobiltelefonját. Ezután gyorsan távozott a helyszínről. Első nyilvános ülés. Fórizs Ildikó ForizsI@dit.birosag.hu sajto@dit.birosag.hu 0630/ Debreceni Ítélőtábla B. Zs. Rablás bűntette :00 Az elsőfokon eljáró Debreceni Törvényszék 2013 januárjában B. Zs. vádlottat 3 rb. rablás bűntette lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette, 6 rb. lopás bűntette és 5 rb. okirattal visszaélés vétsége miatt 12 év 6 hónap fegyházra és 10 év közügyekről eltiltásra ítélte. A vádlottat kötelezte Ft elkobzás alá eső érték megfizetésére. Az ítélet ellen B. Zs. vádlott és védője részben felmentés, részben enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést. A bíróság által megállapított tényállás szerint B. Zs. vádlott 2009 novemberében több gépkocsi ablakát téglával betörte és a tulajdonos személyi okmányait, készpénzt illetve az egyik autóból egy sörétes vadászfegyvert, a hozzátartozó 25 db lőszert is eltulajdonította. Volt azonban olyan jármű, amelyet csak megrongált tettével novemberében kezén kesztyűvel és fekete símaszkban, az ellopott vadászfegyverrel megjelent az egyik takarékszövetkezet mikepércsi fiókjában és az alkalmazottaktól pénzt követelt. Az ilyen módon megkapott Ft készpénzt egy sporttáskába pakolta, majd gépkocsival elhajtott a helyszínről novemberében ismét a pénzintézetbe ment, és pénzt követelt. Azonban az időzár miatt most nem tudtak neki pénzt adni, viszont az egyik alkalmazott forintját magához vette a vádlott, majd távozott. Az alkalmazott a pánikgombbal jelzett a rendőrségnek, közölte velük a vádlott gépkocsijának rendszámát is. B. Zs. vádlottat a

3 3 / 31 rendőrség, üldözést követően Hajdúszoboszló határában elfogta, lefoglalták tőle a lopott vadászfegyvert, valamint az ellopott Ft-ot. A vádlott tagadta bűnösségét. Első nyilvános ülés. Fórizs Ildikó ForizsI@dit.birosag.hu sajto@dit.birosag.hu 0630/ Debreceni Ítélőtábla K.J. Életveszélyt okozó testi sértés bűntette :00 Az elsőfokon eljáró Miskolci Törvényszék 2013 februárjában K. J. vádlottat testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vád alól felmentette. Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére jelentett be fellebbezést, kényszergyógykezelésének elrendelése végett. A vádlott és védője az érdemi döntést tudomásul vette. A bíróság által megállapított tényállás szerint K. J. vádlott és K-N Bné szomszédok voltak Ormosbányán, közös udvarban augusztusában a vádlott közölte a sértettel, hogy az udvarban lévő melléképületet le fogja bontani. A sértett ebbe nem egyezett bele. Mindezek ellenére a vádlott egy fejszével hozzákezdett a bontáshoz. A sértett tovább kérlelte a vádlottat, hogy ne tegye. A szóváltás közben K. J. vádlott a fejszét feje fölé emelte és a sértett feje felé sújtott, aki még idejében ellépett az ütés elől, majd elhagyta a helyszínt. A sértett akár életveszélyes sérüléseket is szenvedhetett volna. A vádlott tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Első nyilvános ülés. Fórizs Ildikó ForizsI@dit.birosag.hu sajto@dit.birosag.hu 0630/ Debreceni Ítélőtábla R.R. Súlyos testi sértés :00 Az elsőfokon eljáró Berettyóújfalui Városi Bíróság 2012 januárjában R. R. I.r. vádlottat súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, 2 rb. garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt 10 hónap börtönre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyben másodfokon eljárt Debreceni törvényszék 2013 februárjában az elsőfokú bíróság ítéletété megváltoztatta és a vádlottat a rongálás vétsége vádja alól bűncselekmény hiányában felmentette. A vádlott büntetését 7 hónap börtönre enyhítette, a tulajdon elleni szabálysértés tekintetében az eljárást megszüntette. Egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta. A másodfokú bíróság ítéletet ellen a vádlott jelentett be fellebbezést, büntetése további enyhítése érdekében. A vádirat szerint R. R. I.r. vádlott 2010 februárjában Konyáron szóváltásba keveredett R. B. J- vel, aminek következtében az I.r. vádlott kirúgta a sértett kezében lévő televíziós beltéri egységet, ami összetört. A verekedést a közelben lévő ismerősök akadályozták meg márciusában M. B. II.r. vádlott kisfia azzal szaladt haza, hogy az I.r. vádlott ittas állapotban a nemi szervét mutogatja és csúnyán kiabál. Az I. és II. r. vádlott emiatt hangos szóváltásba keveredett az utcán. Lökdösődni kezdtek, majd a II.r. vádlott élettársa, az asszony védelmére kelt. Ekkor R. R. II.r. vádlott R. A. K. sértett nyakát megfogta és őt az ott lévő betonkerítéshez nyomta, majd ököllel a bal szeménél megütötte. Első nyilvános ülés.

4 4 / 31 Fórizs Ildikó ForizsI@dit.birosag.hu sajto@dit.birosag.hu 0630/ Debreceni Ítélőtábla L.F. Emberölés bűntette :30 Az elsőfokon eljáró Miskolci Törvényszék 2013 februárjában L. F. vádlottat az ellene emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vád alól felmentette. Ugyanakkor segítségnyújtás elmulasztása vétsége miatt a vádlottat 1 év fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére felmentés miatt, megalapozatlanság okából, valamint eljárási szabálysértés miatt fellebbezett. A vádlott és védője az érdemi határozatot tudomásul vette. A bíróság által megállapított tényállás szerint telén L. F. vádlott és V. I. sértett között barátság alakult ki, mint ivócimborák között. A sértett szerint még 2011 decemberében italra kölcsön adott kb forintnyi összeget a vádlottnak, aki viszont tagadta ezt márciusában, a vádbeli napon, mindketten ittas állapotban voltak. V. I. sértett, a vádlott családi házának konyhaablakát betörte, ezt észlelve a vádlott egy fa nyéllel a betört ablakban megjelenő számára még ismeretlen személy fejére sújtott. A bebújó alakban felismerve a sértettet, kérdőre vonta. V. I. állítólagos tartozása megadását követelte a vádlottól. A szóváltás során a vádlott újabb ütést mért a sértett fejére, aki meghátrált és az udvaron a földre esett, a vádlott pedig tovább bántalmazta. Ezután átment a húgához, aki értesítette a rendőrséget. A sértett orrcsonttörése, koponyaboltozat törései 8 napon túl gyógyultak, így kórházi kezelésre szorult. A sérülések közvetlenül életveszélyesnek minősültek. A halálos eredményt kizárólag az idejekorán alkalmazott mentős, orvosi és intézeti szaksegítség hárította el. Az eset óta a vádlott és a sértett kapcsolatukat rendezték. Első nyilvános ülés. Fórizs Ildikó ForizsI@dit.birosag.hu sajto@dit.birosag.hu 0630/ BUDAPEST KÖRNYÉKI TÖRVÉNYSZÉK Budapest Környéki Törvényszék fszt. 20. Vádlott: P.G. + 2 fő Ügy: különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette óra A vád szerint a vádlottak egy kft dolgozóiként a velük kapcsolatban álló cégek által fizetett számlák túlfizetéseit közvetítőkön keresztül maguknak utalták át, így több, mint 50 millió forinthoz jutottak. Koszta János Budapest Környéki Törvényszék Tel.: 0630/ kosztaj@budapestkornyekit.birosag.hu Honlap:

5 5 / 31 FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK Fővárosi Törvényszék, II B.600/2011 emberölés bűntette :30 A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint a vádlottat a Fővárosi Bíróság május 8-án kelt, január 25-én jogerős ítéletével felmentette az ellene előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vád alól. Az ügyben általa előzetes letartóztatásban töltött időre tekintettel 2007 decemberében jogerősen befejeződött kártérítési per nyomán a vádlott Ft kártalanításban részesült a Magyar Államtól. A vádlott kokain Magyarországra történő behozatalával és továbbértékesítésével kezdett foglalkozni. Így került üzleti kapcsolatba a sértettekkel. Egy kábítószer-szállítmány behozatalával kapcsolatban a vádlott és az egyik sértett egy perui utazást szerveztek. A tervezett utazással kapcsolatos részletek egyeztetése miatt a sértettek felkeresték a vádlottat a házában. A vádlott még a találkozó előtt elhatározta, hogy a sértetteket megöli és az egyikük lakásán tartott pénzt és korábbi behozatalból származó kokaint megszerzi. Ennek megfelelően, amikor a sértettek megérkeztek a vádlott a házban tartózkodó élettársát elküldte sétálni. Ezt követően a vádlott a sértetteket fejbe lőtte. A holttesteket később feldarabolta és zsákba rejtette. A lövések hallatára a pincében szerelési munkát végző személy - a vádlott volt zárkatársa felment az emeletre, ahol meglátta a sértettek holttestét. A vádlott megfenyegette a személyt, hogy megöli, ha bárkinek beszél arról amit látott. Az egyik sértett lakásán található pénz és kokain megszerzése végül meghiúsult. A vádlott a holttesteket Balatonboglár és Balatonlelle között a nádasban rejtette el. Az ügyészség a vádlottat előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettével, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével. Az ügyben a júniusi tárgyaláson a bizonyítási eljárás folytatódik. Fővárosi Törvényszék Sajtó- és Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya Tel.: , , Fax.: sajto@fovarosit.birosag.hu NYÍREGYHÁZI TÖRVÉNYSZÉK Nyíregyházi Járásbíróság (Nyíregyháza, Bocskai u. 2.) Dr. K. Á. és társa Rágalmazás vétsége óra Fszt. 13. Dr. B. A. és az X-C. Nonprofit Kft. feljelentők szeptember 21. napján feljelentést, egyben magánindítványt terjesztettek elő dr. K.Á. I. rendű és B. Zs. II. rendű feljelentettekkel szemben az Echo TV szeptember 5.-i nap közvetített műsorában elhangzottakra hivatkozással rágalmazás vétsége és becsületsértés vétsége miatt a Miskolci Városi Bíróságon. A feljelentők (a továbbiakban: magánvádlók) szerint a feljelentettek (a továbbiakban: vádlottak) dr. B. A. magánvádló X-C. Nonprofit Kft-ben folytatott, valamint a M. I. S. E. K. és E. O. K. Nonprofit Kft-vel kapcsolatos tevékenységét, továbbá az M. autógyártó cég és dr. B. A. magánvádló üzleti kapcsolatát érintően mások, illetve nagy nyilvánosság előtt valótlan tényeket állítottak, híreszteltek, illetve tettek közzé, mellyel nekik jelentős érdeksérelmet

6 6 / 31 okoztak. Továbbá más személyek, illetve a nagy nyilvánosság előtt aljas indokból, becsület csorbítására alkalmas tényt állítottak, híreszteltek, mellyel jelentős érdeksérelmet okoztak. Az ügyben dr. K. Á. I. rendű vádlott kizárási indítványt terjesztett elő, melyet megvizsgálva a Debreceni Ítélőtábla május 26. napján kelt végzésével a büntető ügyből a Miskolci Városi Bíróságot kizárta és az ügy elsőfokú elbírálására a Nyíregyházi Városi Bíróságot (időközben névváltozás miatt: Nyíregyházi Járásbíróság) jelölte ki. A többször átosztott ügyben a Nyíregyházi Járásbíróság január 21. és február 18. napjain tartott tárgyalást. A januári tárgyaláson dr. B. A. magánvádló és II. r. magánvádló törvényes képviselőjének meghallgatására, valamint dr. K. Á. I. r. vádlott kihallgatására, a februári tárgyaláson pedig B. Zs. II. r. vádlott kihallgatására került sor. Az ügyben a következő nyilvános tárgyalást június 3. napjának órájára tűzte a bíróság, melyet a vádlottak kérésére, távollétükben fog megtartani, azzal, hogy a vádlottaknak a tárgyaláson történő megjelenési lehetősége biztosított. Dr. Nyakó Zsuzsanna 06-30/ sajto@nyiregyhazit.birosag.hu PÉCSI TÖRVÉNYSZÉK Pécsi Törvényszék fszt.ii. V.M. 14 életévét be nem töltött személy elleni emberölés bűntette június A vádirat szerint V.M. várandós lett, azonban ezt élettársa és a lakókörnyezete előtt teljes mértékben eltitkolta augusztus 18-án hajnali 3 óra 45 perc körül rosszul lett, a lakásukból elment a Pécs, Szabadságharc utcában lévő romos állapotban lévő iskola épülethez és ott egy életképes fiúgyermeknek adott életet. A gyermeket egy narancssárga plédbe csavarta, egy táskába tette és bedobta az iskola alagsorába. Ezt megelőzően a gyermeket bántalmazta, aminek következtében többszörös koponyacsonttörést szenvedett. A gyermek a többszörös koponyacsonttörések és az ellátatlanság együttes következményeként elhunyt. A tárgyalásra a bíróság a vádlotton és a védőn kívül orvos szakértőket idézett. Ítélethirdetés várható. Dr. Hajdu István 30/ hajdui@pecs.birosag.hu

7 7 / (KEDD) KÚRIA KÚRIA B. I. tanács fsz. 3. sz. tárgyalóterem G. T. és társa Magánokirat-hamisítás vétsége A terhelteket az ellenük magánokirat-hamisítás vétsége miatt emelt vád alól az eljárt bíróságok felmentették. A terheltek a munkáltatójuktól utasítást kaptak, hogy a munkáltató által a dolgozóknak kiadott mobiltelefonok előző havi részletes híváslistáját a hírközlési szolgáltatótól szerezzék be. A hírközlési szolgáltató formanyomtatványon felhívta a terheltek figyelmét, hogy a híváslistákkal a munkáltató, mint előfizető olyan személyek személyes adatainak birtokába juthat, akik nem az alkalmazottai, és ezeknek a megismerésére az előfizető csak akkor jogosult, ha ahhoz a felhasználók hozzájárultak. A terheltek a formanyomtatványon akként nyilatkoztak, hogy a híváslistákon lévő természetes személyek írásbeli hozzájárulásukat adták az adatok megismeréséhez. Ez nem felelt meg a valóságnak. A felmentés ellen az ügyész nyújtott be felülvizsgálati indítványt. Dr. Kónya István 06-1/ KonyaI@kuria.birosag.hu kuria@kuria.birosag.hu KÚRIA B. I. tanács fsz. 3. sz. tárgyalóterem S. L. és társai Rablás bűntette és más bűncselekmények Az V. rendű terheltet az eljárt bíróságok felbujtóként elkövetett zsarolás bűntettének kísérletében mondták ki bűnösnek, és őt 7 év 6 hónap fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélték. Az V. rendű terhelt, akinek a cége követeléskezeléssel is foglalkozott, tudomást szerzett arról, hogy egyik ismerősének, mint alvállalkozónak, elszámolási vitája volt a sértett fővállalkozóval. Ezért az V. rendű terhelt az alkalmazottainak az ügy további terheltjeinek megbízást adott arra, hogy a sértettet verjék meg, hozzák tudomására, hogy fizetnie kell. Ilyen előzmények után az elkövetők a kérdéses napon 21 óra körül azzal a céllal, hogy pénzhez jussanak, bementek a sértett családi házába, ahol a sértett és a lánya tartózkodott. Az egyik elkövető a sértettet leütötte, a másik két elkövető pedig a lakást értékeket keresve átkutatta, a sértett álmából felébredt lányát forint készpénz átadására kényszerítette. Az ügyben az V. rendű terhelt nyújtott be felülvizsgálati indítványt, a bűncselekmény téves minősítése és törvénysértően súlyos büntetés kiszabása miatt. Dr. Kónya István 06-1/ KonyaI@kuria.birosag.hu kuria@kuria.birosag.hu

8 8 / 31 KÚRIA B. I. tanács fsz. 3. sz. tárgyalóterem G. A. és társa Testi sértés bűntettének kísérlete A terhelt február 7-én Budapesten egy benzinkúton társaival indok nélkül rátámadt a külföldi állampolgár sértettekre és őket bántalmazta. A sértettek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. Dr. Kónya István 06-1/ KonyaI@kuria.birosag.hu kuria@kuria.birosag.hu

9 9 / 31 KÚRIA B. III. tanács fsz. 9. sz. tárgyalóterem M. M. és társai Csalás bűntette Terheltek különböző, nagyobb összegű hiteleket igényeltek ingatlanvásárlások kapcsán, amely ügyletek során II. és III. rendű terheltek valótlan tartalmú értékbecsléseket csatoltak annak érdekében, hogy az igénylők minél magasabb hitelösszeghez jussanak, holott tudták, hogy a hitelek visszafizetésére nincs reális lehetőség. I. rendű terhelt a hitelintézet fiókigazgatójaként annak tudatában részesítette pozitív elbírálásban ezeket a hitelkérelmeket, hogy azok visszafizetésére reális esély nem volt. Az így okozott kár csak részben térült meg. Dr. Kónya István 06-1/ KonyaI@kuria.birosag.hu kuria@kuria.birosag.hu KÚRIA B. III. tanács fsz. 9. sz. tárgyalóterem S. A. Zaklatás vétsége Terhelt és sértett házassága megromlott, sértett elköltözött a közös házból és bontókeresetet adott be. Ezt követően terhelt rendszeresen, naponta több telefonos üzenetekkel zaklatta a sértettet, valamint valamint autójával rendszeresen követte őt és jelenlegi férjét. Többször megfenyegette a sértettet azzal, hogy kirúgatja az állásából és ennek érdekében több bejelentést is tett a sértett munkahelyén. Egy alkalommal azt is üzente a sértettnek telefonon, hogy vagy visszamegy hozzá, vagy feljelenti csalásért vagy mert pénzéhes, menjen ki a mezőre és lője főbe magát. Dr. Kónya István 06-1/ KonyaI@kuria.birosag.hu kuria@kuria.birosag.hu KÚRIA B. III. tanács fsz. 9. sz. tárgyalóterem S. A. Zaklatás vétsége Terhelt és sértett házassága megromlott, sértett elköltözött a közös házból és bontókeresetet adott be. Ezt követően terhelt rendszeresen, naponta több telefonos üzenetekkel zaklatta a sértettet, valamint valamint autójával rendszeresen követte őt és jelenlegi férjét. Többször megfenyegette a sértettet azzal, hogy kirúgatja az állásából és ennek érdekében több bejelentést is tett a sértett munkahelyén. Egy alkalommal azt is üzente a sértettnek telefonon, hogy vagy visszamegy hozzá, vagy feljelenti csalásért vagy mert pénzéhes, menjen ki a mezőre és lője főbe magát. Dr. Kónya István 06-1/ KonyaI@kuria.birosag.hu kuria@kuria.birosag.hu

10 10 / 31 KÚRIA B. III. tanács fsz. 9. sz. tárgyalóterem G. M. és társai Embercsempészés bűntette és más bűncselekmények I. rendű terhelt és társai egy nemzetközi bűnszervezetet tagjaként rendszeres vagyoni haszonszerzés érdekében segítséget nyújtottak külföldi állampolgárságú migráns személyek Magyarországra csempészéséhez, annak érdekében, hogy őket aztán az Európai Unió mélységi területeire szállítsák tovább. Dr. Kónya István 06-1/ KonyaI@kuria.birosag.hu kuria@kuria.birosag.hu DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA Debreceni Ítélőtábla P.I. Életveszélyt okozó testi sértés bűntette :00 Az elsőfokon eljáró Miskolci Törvényszék 2013 februárjában P. I. vádlottat testi sértés bűntette miatt 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott élt fellebbezéssel elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés érdekében. A bíróság által megállapított tényállás szerint P. I. vádlott élettársi kapcsolatban él B. Anéval Tiszapalkonyán. Az asszony volt élettársa, Sz. L. J. sértett, más személyekkel együtt rendszeresen végzett alkalmi munkákat P. I. vádlottnál októberében a munkák végeztével a két férfi együtt italozott a lakásban, közben csatlakozott hozzájuk B. Ané is. Estefelé Sz. L. J. sértett trágár szavakkal illette az asszonyt, erre P. I. vádlott pofon ütötte a sértettet, aki a földre esett. A vádlott a már földön fekvő sértettel birkózni kezdett, majd a már eszméletlen állapotban lévő sértettet tovább bántalmazta úgy, hogy a kiérkező mentőknek a helyszínen újra kellett éleszteniük. Első nyilvános ülés. Fórizs Ildikó ForizsI@dit.birosag.hu sajto@dit.birosag.hu 0630/ Debreceni Ítélőtábla K.L.+ 1 fő Kábítószerrel visszaélés bűntette :00 Az elsőfokon eljáró Karcagi Városi Bíróság 2011 januárjában M. S. I.r. vádlottat folytatólagosan, forgalomba hozatallal, csekély mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés vétsége és megszerzéssel, csekély mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés vétsége miatt Ft pénzbüntetésre ítélte. Cz. F. II.r. vádlottat folytatólagosan forgalomba hozatallal, csekély mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés vétsége miatt Ft pénzbüntetésre ítélte. Á. F. III.r. vádlottat részben folytatólagosan, forgalomba hozatallal, csekély mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés vétsége és megszerzéssel csekély mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés vétsége miatt, mint visszaesőt, 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől

11 11 / 31 eltiltásra ítélte. K. L. IV.r. vádlottat folytatólagosan elkövetett 18. életévét be nem töltött személy részére csekély mennyiségű kábítószer átadásával elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntette, folytatólagosan csekély mennyiségű kábítószer átadásával elkövetett kábítószerrel visszaélés vétsége és megszerzéssel csekély mennyiségű kábítószerrel visszaélés vétsége miatt Ft pénzbüntetésre ítélte. B. Z. V. r. vádlottat folytatólagosan elkövetett 18. életévét be nem töltött személy részére csekély mennyiségű kábítószer átadásával elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntette, folytatólagosan csekély mennyiségű kábítószer átadásával elkövetett kábítószerrel visszaélés vétsége és megszerzéssel csekély mennyiségű kábítószerrel visszaélés vétsége miatt Ft pénzbüntetésre ítélte. V. K. VI.r. vádlottat folytatólagosan elkövetett 18. életévét be nem töltött személy részére csekély mennyiségű kábítószer átadásával elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntette, folytatólagosan csekély mennyiségű kábítószer átadásával elkövetett kábítószerrel visszaélés vétsége és megszerzéssel csekély mennyiségű kábítószerrel visszaélés vétsége miatt Ft pénzbüntetésre ítélte. F. E. VII.r. vádlottat forgalomba hozatallal, csekély mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés vétsége, megszerzéssel csekély mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés vétsége miatt Ft pénzbüntetésre ítélte. N. Cs. VIII.r. vádlottat és Cz. L. IX.r. vádlottat megszerzéssel csekély mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés vétsége miatt, 40 napi, illetve 50 napi fizikai munkás munkakörben letöltendő közérdekű munka büntetésre ítélte. Az elsőfokú bíróság ítéletével szemben az ügyész élt fellebbezéssel az I., II., III., IV., V., VI.,és VII. r. vádlottak terhére súlyosításért. Az ítélet a VIII. és IX. r. vádlott esetében jogerőre emelkedett. A másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék 2012 júliusában megváltoztatta az elsőfokú ítéletet. Az I.r. vádlottat kábítószerrel visszaélés bűntettének vádja alól felmentette. K. L. IV. r. vádlottat 1 rb. kábítószerrel visszaélés bűntettének vádja alól felmentette. V. K. VI.r. vádlottat 1 rb. kábítószerrel visszaélés vétségének vádja alól felmentette. Az I. r. vádlottat szemben , a II. r. vádlottal szemben , a III. r. vádlottal szemben , az V. r. vádlottal szemben , és a VII. r. vádlottal szemben forintra vagyonelkobzást rendelt el. Egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta. Az ítélet ellen K.L. IV. és V. K. VI.r. vádlottak terhére az ügyész jelentett be fellebbezést kábítószerrel visszaélés bűntettében való bűnösség megállapítása és a vádlottak büntetéseinek súlyosítása céljából. A vádlottak az V. r. vádlott kivételével, a vádbeli időben Karcagon éltek, ismerték egymást, mint kábítószer-fogyasztók között bizonyos érdekközösség alakult ki. Tudták, hogy kábítószert az I., II., és III. r. vádlottól lehet beszerezni. Ha pedig a közösség bármely tagjának pénze volt a beszerzésre, a kábítószert közösen fogyasztották el. Az V. r. vádlott, IV. r. vádlottal való megismerkedése után, annak megbízásából, Budapesten szerezte be a kábítószert és hétvégére, Karcagra szállította. A vádlottak 2006 és 2009 között szereztek be és fogyasztottak kábítószert, leggyakrabban marihuánát, amit dohánnyal keverve cigaretta formájában szívtak el. Első nyilvános ülés. Fórizs Ildikó ForizsI@dit.birosag.hu sajto@dit.birosag.hu 0630/ Debreceni Ítélőtábla K. B. Adócsalás bűntette :30 Az elsőfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék 2012 decemberében K. B. vádlottat folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen K. B. vádlott és védője jelentettek be fellebbezést, a büntetés enyhítése érdekében. A vádlott 2006 májusától vezetett egy mélyépítő és szolgáltató és kereskedelmi kft-t, bár nem

12 12 / 31 ő volt a cégbejegyzésre jogosult tulajdonos. K. B. vádlott vezette és intézte a kft. gazdálkodását és ő nyújtotta be a cég adóbevallásait is II. negyedévétől kezdve bár a kft több százmillió forint értékben végzett munkát magánszemélyek és jogi személyek részére, az ebből fakadó áfabevallási kötelezettségét részben vagy egészében nem teljesítette II I. negyedéve tekintetében ide nem értve III. negyedévét összesen Ft-tal csökkentette az állami adóbevételt áfa adónem vonatkozásában. Első nyilvános ülés. Fórizs Ildikó ForizsI@dit.birosag.hu sajto@dit.birosag.hu 0630/ BUDAPEST KÖRNYÉKI TÖRVÉNYSZÉK Budapest Környéki Törvényszék fszt. 20. Vádlott: H.T. Ügy: súlyos testi sértés bűntette és óra A vád szerint a vádlott a Váci Fegyház és Börtönben bántalmazta egy rabtársát, aki a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Koszta János Budapest Környéki Törvényszék Tel.: 0630/ kosztaj@budapestkornyekit.birosag.hu Honlap: Budapest Környéki Törvényszék fszt. 21. K. Á. és társai Ügy: Előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények. Sajtórészvétel regisztrációval! A romák elleni es támadássorozat. Perbeszédek Koszta János Budapest Környéki Törvényszék Tel.: 0630/ kosztaj@budapestkornyekit.birosag.hu Honlap: , 05. és óra

13 13 / 31 DEBRECENI TÖRVÉNYSZÉK Debreceni Törvényszék Debrecen, Széchenyi u. 9. I/123. B. 212/2012 Vádlottak: I.r. N. Z.+ 18 vádlott Bűnszövetségben, kereskedéssel jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntette és más bűncselekmények Tanács: dr. Lányi Csaba 1. tárgyalás A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség szerint az I.r. II.r. III.r. IV.r. és V.r. vádlott gyermekkoruk óta jó barátok voltak. A többiek ismerősként vagy a kábítószer termesztésével, terjesztésével összefüggésben kapcsolódtak a körbe. A vádirati tényállás szerint az első- és a másodrendű vádlott, N. Z. (30) és L. G. (31) 2009 végén találta ki, hogy meglévő vagyonukat befektetve marihuána termesztő helyeket alakítanak ki, profi műszaki eszközökkel megteremtve az optimális feltételeket. Győrben és környékén volt saját ingatlanjuk, illetve vásároltak újabbakat is több környező kistelepülésen Győrság, Győrszemere, Győrújbarát - ahol komoly átalakításokba fogtak. A két barát a harmad, negyed és ötödrendű vádlottat a termesztendő marihuána gondozásával, leszüretelésével, kiszárításával és szelektálásával bízták meg. K. A.T. S. J. és F. Cs. az értékesítési szándékról, részleteiről nem tudott, a két vádlott kapcsolatrendszerükről sem tájékoztatta őket. A marihuána palánták gondozásával megbízott vádlottak havonta forintot kaptak munkájukért. Egy-egy ingatlanban több száz tő marihuánát neveltek, megteremtették a speciális hőmérsékleti és fényviszonyokat, olyan szabályozó rendszert építettek ki mindenhová, amely a megfelelő páratartalmat is biztosította. Számtalan eszközt, technikai berendezést szereztek be, amelyekből kialakították a professzionális rendszert. Az optimális világítást például úgy építették ki, hogy a mennyezetre szerelt síneken elektromos motor mozgatta az izzókkal felszerelt fényvetőket. A vádirat szerint az első ültetvény 2010 nyarának végén fordult termőre, a vádlottak annak rendje módja szerint leszüretelték, majd felaprították, megszárították és elszállították. Útközben egymást fedezve két autóval haladtak, hogy az előrébb járó feltérképezze, biztonságos-e az útvonal Győrújbarátig. Elsőként 2010 októberében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrkapitányság Kábítószerbűnözés elleni Alosztálya csapott le a vádlottakra, miután azonban kiderült, hogy a terjesztés révén az ország más területeire is eljutott a kábítószer, a nyomozásba bekapcsolódtak többek között a Hajdú-Bihar és a Bács-Kiskun megyei, valamint a Soproni Rendőrkapitányság nyomozói is, feltérképezve a terjesztői és vásárlói vonalat. A marihuánát a vádlottak első körben a VI.r. vádlottnak adták el, majd több állomáson keresztül jutott el egy gödöllői kollégiumba. Debrecenbe a XI. rendű vádlotton keresztül és a XIII. r. vádlott terjesztésével került, ahol újabb értékesítők közreműködésével jutott el a fogyasztókhoz. A láncolat legelején legtöbbször Budapesten cserélt gazdát az áru, sokszor üdítőitalos dobozokba rejtve, például paradicsomlének álcázva Az ára mindeközben folyamatosan nőtt, az forintos beszerzési ár után forintért árulták grammját. A Nyugat-Magyarországon termesztett kábítószer döntő részét Győr és környéke mellett Budapesten és Debrecenben adták el. A vádirat szerint az ügy 19 vádlottja összesen több mint 78 millió forint értékű kábítószert termesztett és értékesített. Tatár Timea, Debreceni Törvényszék, 36/ Dr. Veszprémyné Dr. Szajkó Márta sajtótitkár, Debreceni Törvényszék, 36/ sajto@debrecenit.birosag.hu,

14 14 / 31 Debreceni Törvényszék Debrecen, Széchenyi u. 9. I/126. B. 696/2012 Vádlottak: Dr. N. N.B. I.r. Dr. K. J.G.II.r. Vezető beosztású, hivatalos személy által üzletszerűen, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette; hivatali visszaélés bűntette; társtettesként, hivatalos személy által elkövetett közokirathamisítás bűntette (I.r.) Társtettesként, hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette (II.r.) Tanács: dr. Bakó József Bizonyítási eljárás folytatása: tanúkihallgatások A Szegedi Nyomozó Ügyészség szerint az elsőrendű vádlott csaknem 20 éve kapta meg bírói kinevezését a Szegedi Városi Bíróságon, később a Csongrád Megyei Bíróságon tanácselnök, később a büntető ügyszak csoportvezető bírója lett, majd 2011-ben néhány hónapig a büntetőkollégium megbízott vezetőjeként is tevékenykedett. A vádirati tényállás szerint az I.r. vádlott és dr. K.Z. ügyvéd egyetemi éveik során kötöttek barátságot, kapcsolatuk pedig jogászi munkájuk során is fennmaradt. A bíró és az ügyvéd kölcsönösen együttműködtek abban, hogy az ügyvéd védenceit illetően kedvező bírósági döntések szülessenek. A Szegedi Nyomozó Ügyészség között, nyolc konkrét esetben állapította meg ezt az együttműködést. A leggyakoribb az volt, amikor az ügyvéd védence szabadlábra helyezése miatt kereste meg az elsőrendű vádlottat. Ügyfeleinek rokonai ajánlottak fel pénzt arra, ha elintézi, hogy az előzetesben lévő gyanúsított szabadlábra kerülhessen. A felajánlás általában és Ft között mozgott, melyet a rokonok előbb letétbe helyeztek az ügyvédnél. Az ügyvéd a vádirat szerint sokszor a bírósági irodájában egyeztetett az elsőrendű vádlottal a konkrét ügyekről, majd a kedvező bírósági döntést követően fele-fele arányban osztották el a sikerdíjat. A vádirat azt is tartalmazza, hogy az ügyvéd néha saját magának még több százezer forintot kért el a bíró tudomására hozott összegen felül. Az eljárás legtöbbször a következő volt: az ügyvéd védencének előzetes letartóztatását az akkor még Szegedi Városi Bíróság, ma Szegedi Járásbíróság elrendelte vagy meghosszabbította, a döntés ellen pedig az érintettek fellebbezést nyújtottak be. Az adott ügy másodfokon a Csongrád Megyei Bíróságra került, ahol az elsőrendű vádlott saját bírói tanácsának szignálta, majd az ügy előadó bírójaként megszövegezte a gyanúsított számára kedvező végzést, amely megszüntette az előzetes letartóztatást és házi őrizetbe helyezte az illetőt. A gyanúsítottak ellen többek között lopás, fegyveresen elkövetett rablás, csalás, orgazdaság, bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett adócsalás miatt indult nyomozás. De nem minden esetben csak a háziőrizet volt a cél. Egy alkalommal az ügyvéd egyik védencét lőfegyverrel való visszaélés bűntette miatt 2 év 6 hónap börtönre ítélték, a férfi 2 millió forintot ajánlott a felmentéséért. Dr. N. N. B. az iratokat tanulmányozva azt mondta az ügyvédnek, hogy felmentésre nem lát lehetőséget, legfeljebb azt tudja elérni, hogy az ügyet hatályon kívül helyezzék és új eljárásra kötelezzék az elsőfokú bíróságot. Az ügyészség szerint ez a végzés végül fejenként félmillió forintot ért. Egy másik esetben a Szegedi Városi Bíróság az ügyvéd védenceit csalás bűntette miatt bűnösnek mondta ki és egyiküket 1 év 10 hónap, másikukat 1 év börtönre ítélte 3 év próbaidőre felfüggesztve. Itt másfél millió Ft volt a felajánlás, ha felmentő ítélet születik másodfokon. Az elsőrendű vádlott azonban arra hívta fel az ügyvéd figyelmét, hogy legfeljebb felfüggesztett szabadságvesztésre, ill pénzbüntetésre tudja változtatni az ítéletet. A másodfokú döntés ennek szellemében született meg: 1 év 6 hónapra csökkent a szabadságvesztés 4 év próbaidőre felfüggesztve, a másodrendű vádlott esetében pedig Ft pénzbüntetésre enyhítették az ítéletet. A határozat meghozatalában előadóbíróként a II.r. vádlott is részt vett, de a döntés az elsőrendű vádlott által meghatározott momentumokat tartalmazta. Ezért a szívességért a vádirat szerint az elsőrendű vádlott végül csak félmillió forintot kapott. A legutolsó "együttműködésükben" szintén háziőrizet volt a cél, egy szövevényes adócsalás miatt folyamatban lévő nyomozás ügyében. N. N. a II.r. vádlottnak azt mondta, hogy a nyomozás már

15 15 / 31 befejeződött, így a gyanúsítottak nem tudnak összebeszélni. A másik bíró ebben a hiszemben írta alá a végzést, de sem a nyomozati iratokat, sem a bírósági iratokat nem látta, sőt a döntést úgy hozták meg, hogy tanácsülést sem tartottak benne. A szabadlábra helyezett gyanúsítottat aztán két nappal később újra őrizetbe vették, az általa felajánlott 2 millió forintot pedig megtalálták az ügyvéd lakásában. Tatár Timea, Debreceni Törvényszék 36/ Dr. Veszprémyné Dr. Szajkó Márta sajtótitkár, Debreceni Törvényszék 36/ sajto@debrecenit.birosag.hu, FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK Fővárosi Törvényszék, fsz P.26118/2009 kártérítés :00 A kk. sértett manduláját augusztus 28-án vették ki a SOTE II.sz. Gyermekklinikáján. A műtét után a pulmonológia osztály VIP szobájában helyezték el. Az operáció után a kisfiú elaludt, majd az egyik családtagja vette észre, hogy nem lélegzik, ezért riasztotta az ápolókat és az orvosokat. A kisfiút újraélesztették, azonban kómába esett február 26-án halt meg, addig nem tért magához. A BRFK közigazgatási eljárás keretében vizsgálta a kisfiú halálát. Az ennek során beszerzett orvosszakértői vélemény megállapította, hogy a gyermek halála a műtét utáni légzés-és keringés leállás következtében kialakult súlyos oxigénhiányos állapot miatt kialakult agykárosodás és annak következményei miatt következett be. A szakértő megállapította, hogy a kezelőorvos és az ápolók által a gyermek műtét utáni ellátásában bekövetkezett súlyos hibák következtében alakult ki a légzésleállás és az oxigénhiány miatti agykárosodás, mely végül a gyermek halálához vezetett. A kereset szerint a gyermeket a műtét után nem az erre rendszeresített intenzív őrzőben helyezték el, hanem a Pulmonológiai Osztály VIP kórtermében, s a szakma szabályaival ellentétesen hason fekvő helyzetben, s mivel nyugtalan volt, nyugtatót adtak be neki, s a szakértői vélemény szerint annak az adagnak a kétszeresét, amely a nyugtató hatásnak megfelelt, ezért az általános érzéstelenítésből még teljesen fel nem ébredt gyermeknél a mély alvás állapotát elmélyítette. A gyermeket a kóma bekövetkezte után 6 hónapig az intenzív osztályon ápolták, s ez idő alatt mindennap mellette volt az egész család. Ez nemcsak útiköltségben jelentett jelentős kiadást, de ez idő alatt munkát sem tudtak végezni. Az ügyben a júniusi tárgyaláson a bizonyítási eljárás folytatódik. Fővárosi Törvényszék Sajtó- és Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya Tel.: , , Fax.: sajto@fovarosit.birosag.hu

16 16 / 31 GYŐRI TÖRVÉNYSZÉK Győri Törvényszék G. J. Hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett hivatali befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények június fszt. 16. tárgyaló Folytatódik az ál-államtitkár büntetőügye a Győri Törvényszéken. Folytatólagos tárgyalás, az elsőfokú eljárás befejezése várható. dr. Máté Kinga matek@gyorvb.birosag.hu sajto_gyor@gyorit.birosag.hu KAPOSVÁRI TÖRVÉNYSZÉK Kaposvári Törvényszék Kaposvár, Bajcsy-Zs. u. 3. II B.J. és társai emberölés bűntette június 4. június 5. A vádirati tényállás szerint a III. r. vádlott felbérelte az I. és II. r. vádlottakat, hogy barátjának 11 éves nevelt fiát öljék meg. Miután a sértettet megölték a III. r. vádlott bejelentette annak eltűnését, később azonban a nyomozóhatóság a gyermek holttestét megtalálta. Folytatólagos tárgyalás. (Részvétel regisztrációhoz kötött.) 8.30 Marosiné Tumó Tünde sajtótitkár 06/ marosit@kaposvarit.birosag.hu Kaposvári Törvényszék Kaposvár, Bajcsy-Zs. u. 3. I. em június K. Jné és társa emberölés bűntette június A 37 éves I. r. vádlott nő és a 39 éves II. vádlott élettársak december 28-ra virradó éjszaka bementek a sértett gamászapusztai házába, akit az I. r. vádlott több alkalommal egy téglával megütött, illetve meg is rugdosta. Az eszméletlen sértett házából forintot meghaladó értékben tulajdonítottak el különböző dolgokat. Első tárgyalás. Dr. Vadócz Attila Sajtószóvivő 06/ vadocza@kaposvarit.birosag.hu

17 17 / (SZERDA) DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA Debreceni Ítélőtábla D. A. Hivatali vesztegetés bűntette :00 Az elsőfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék 2013 februárjában D. A. vádlottat hivatali vesztegetés bűntette miatt 30 nap pénzbüntetésre ítélte, melynek egynapi tétel összegét forintban állapította meg. A vádlott előzetes fogvatartásban töltött idejét beszámította a bíróság, így a kiszabott Ft-ból Ft-ot megfizetettnek tekint. A fennmaradó Ft pénzbüntetést, meg nem fizetése esetén 27 nap fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre változtatja át a bíróság. Az ítélet ellen az ügyész jelentett be fellebbezést a kiszabott pénzbüntetés magasabb mértékben történő megállapítása érdekében és a vádlottal szemben kiutasítás alkalmazásáért. D. A. magyar nemzetiségű ukrán állampolgár februárjában belépésre jelentkezett Magyarországra a beregsurányi közúti határátkelőhelyen. Az útlevélkezelő az iratok ellenőrzésekor észrevette, hogy a vádlott által vezetett mikrobusz nemzetközi biztosítás kártyája lejárt. A vádlott, amikor ezt megtudta, visszament autójához és a lejárt okmányt kicserélte az új érvényes nemzetközi biztosítást igazoló okmányra, abba betett egy Ft-os bankjegyet és azzal együtt beadta az útlevélkezelő fülkében lévő r.ftőrm-nek. Az ott tartózkodó rendőr-zászlós észlelte, hogy az okiratban egy bankjegy van, amit a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség még aznap le is foglalt. A vádlott nem tagadta cselekedetét, de elmondta, hogy ő ezért semmilyen előnyt nem várt, nem is volt ilyenre szüksége, hiszen a gépkocsi papírjai rendben voltak. Magától adta a pénzt, hiszen Ukrajnában ez így szokás, ez a bevett gyakorlat. A vádlott kijelentette azt is, hogy nem tudta, hogy Magyarországon ezzel a cselekményével bűncselekményt valósít meg. Első nyilvános ülés. Fórizs Ildikó ForizsI@dit.birosag.hu sajto@dit.birosag.hu 0630/ Debreceni Ítélőtábla L.J.B. Rongálás vétsége :00 Az elsőfokon eljáró Mezőtúri Városi bíróság 2012 januárjában L. J. B. vádlottat több rb. rongálás, garázdaság, 4 rb. testi sértés és zaklatás vétsége miatt, mint visszaesőt 10 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. A másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék megváltoztatta az elsőfokú ítéletet és 1 rb. rongálás vétsége alól felmentette a vádlottat, illetve a 4 rb zaklatás vétségéből 3 rb. cselekményt folytatólagosan elkövetettnek minősített. Egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezett. A bíróság által megállapított tényállás szerint L. J. B. vádlott 2009 májusa és 2010 januárja között rendszeresen begyógyszerezve és marihuánás cigarettát fogyasztva Túrkevén több bűncselekményt követett el. Rendszeresen, személyesen és telefonon is zaklatta, szidalmazta, fenyegette a lányának az élettársát. Bemászott annak háza udvarára, a kocsibejárón lévő kő- és kavicstörmelékkel komoly károkat okozott a férfi gépkocsijában. Egy alkalommal meg is ütötte a sértettet a fején. Bántalmazta a sértett rokonát. Egy másik alkalommal, egy zártkörű rendezvényen randalírozott, belekötött a vendégekbe, sőt volt, akit bántalmazott is januárjában, ittas állapotban egy parkoló autó visszapillantó tükrét törte

18 18 / 31 le. A vádlott cselekményei alkalmasak voltak arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. Első nyilvános ülés. Fórizs Ildikó ForizsI@dit.birosag.hu sajto@dit.birosag.hu 0630/ SZEGEDI ÍTÉLŐTÁBLA Szegedi Ítélőtábla S. A. + 4 társa Nyereségvágyból, Június 5. szerda 9 óra csoportosan elkövetett emberölés bűntettének kísérlete Fszt. 11-es tárgyaló Információ Nyereségvágyból, csoportosan elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondott ki bűnösnek a Gyulai Törvényszék 5 vádlottat. Az I. fokú ítélet szerint az I. rendű vádlott S. A. miután egy éjszaka összeveszett édesapjával úgy döntött, hogy agyonveri vagy vereti az apját. Ehhez kért segítséget Békéscsabán a II., a III, a IV. és az V. rendű vádlottól, akiknek pénzt, értékeket és egy autót is felajánlott, hogy megölik az apját. Azok vállalták is a tett elkövetését, de a békéscsabai háza udvarán megtámadott férfi ki tudta védeni a támadást, és visszamenekült a házába. A bűncselekményre felbujtó lányt 10 év, míg a II. és a III. rendű vádlottat év szabadságvesztésre ítélték. A IV. rendű, fiatalkorú vádlott, aki feladta a többieket a rendőrségen, felfüggesztett fogházbüntetést kapott, az V. rendű fiatalkorú vádlottat, aki a tett elkövetése előtt meggondolta magát, és otthagyta a helyszínt, a bíróság próbára bocsátotta. Szerdán határozathozatal várható. Dr. Bátyi Zoltán Sajtótitkár 06/30/ batyiz@szegeditb.birosag.hu BUDAPEST KÖRNYÉKI TÖRVÉNYSZÉK Budapest Környéki Törvényszék fszt. 21. K. Á. és társai Ügy: Előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények. Sajtórészvétel regisztrációval! A romák elleni es támadássorozat. Perbeszédek Koszta János Budapest Környéki Törvényszék Tel.: 0630/ kosztaj@budapestkornyekit.birosag.hu , 05. és óra

19 19 / 31 FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság, fsz B.477/2011 halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége :30 A vádirat szerint az I. r. vádlott vízgépészként, a II. r. vádlott vezető úszómesterként, míg a III. r. vádlott műszaki igazgatóként dolgozott az Aquaworld Hotel és Élményfürdő Komplexumban. A III. r. vádlott felügyelete, irányítása alá tartozott az I. r. és a II. r. vádlottak munkatevékenysége. A kivitelezés során az eredeti tervtől eltérően valósították meg a szörfmedencéhez tartozó gépészeti teret felülről záró aknafedél rögzítését. A zárszerkezet szakszerűtlen kialakítása miatt kisebb felületen volt rögzíthető az aknafedél a tartó kerethez, a négy zár így kevésbé volt ellenálló a víz forgatása során keletkező nyomásnak július 19-ét megelőző napokban a szörfmedence gépészeti teret záró aknafedélről a keletkező nyomás miatt két zárszerkezet letört. Az egyik uszodamester észlelte a hibát és értesítette az I. r. vádlottat, aki megvizsgálta a hibás aknafedelet és észlelte, hogy arról két zár hiányzik és a fedél a szörfmedence indításakor ugrál. A vádlott tévesen úgy ítélte meg, hogy az aknafedél a megmaradt két zárral is biztonságosan rögzíthető és kérte az úszómestert, ha ismét mozogni kezd a fedél, a szörfmedencét állítsák le és jelezzék felé a hibát július 20-án a II. r. vádlott látta el a vezető uszodamesteri szolgálatot. A szörfmedencénél dolgozó animátor észlelte, hogy az aknafedél mozog és jelezte a hibát a II. r. vádlottnak. A II. r. vádlott közölte az animátorral, hogy a hiba elhárítása folyamatban van, ténylegesen azonban nem intézkedett a hiba azonnali elhárítása, illetve a szörfmedence üzemeltetésének felfüggesztése iránt július 20-án az I. r. vádlott beszámolt a III. r. vádlottnak arról, hogy a szörfmedence aknafedeléről két zár hiányzik. A III. r. vádlott a hiba elhárítása, kijavíttatása, egyidejűleg a szörfmedence működtetésének felfüggesztése iránt nem intézkedett július 21-én és 22-én a szörfmedencénél dolgozó animátorok ismét jelezték a II. r. vádlottnak, hogy az aknafedél be- és kikapcsoláskor mozog, azonban a vádlott nem intézkedett a hiba elhárítása és a szörfmedence leállítása iránt július 23-án a 9 éves sértett a szörfmedence járófelületén lévő aknafedélen állt, amikor a víztömeg indulásakor kialakuló nyomás hatására a rosszul rögzített aknafedél elmozdult és a sértett az aknafedéllel együtt a gépészeti térbe zuhant, majd a nagy sebességgel áramló víz a sértettet elsodorta, majd a hullámkeltésre szolgáló nagy teljesítményű szivattyú a sértettet beszívta, amelynek következtében a sértett életét vesztette. Az ügyészség a vádlottakat 1-1 rendbeli halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja. Az ügyben a júniusi tárgyalási napon a bizonyítási eljárás folytatódik és perbeszédek, valamint ítélet is várható. Fővárosi Törvényszék Sajtó- és Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya Tel.: , , Fax.: sajto@fovarosit.birosag.hu

20 20 / 31 GYŐRI TÖRVÉNYSZÉK Győri Törvényszék H. L. és társai Halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények június fszt. 23. tárgyaló A kaposvári börtönőrök katonai büntetőügyében elsőfokú határozathirdetés várható. dr. Máté Kinga matek@gyorvb.birosag.hu sajto_gyor@gyorit.birosag.hu KAPOSVÁRI TÖRVÉNYSZÉK Kaposvári Törvényszék Kaposvár, Bajcsy-Zs. u. 3. II B.J. és társai emberölés bűntette június 4. június 5. A vádirati tényállás szerint a III. r. vádlott felbérelte az I. és II. r. vádlottakat, hogy barátjának 11 éves nevelt fiát öljék meg. Miután a sértettet megölték a III. r. vádlott bejelentette annak eltűnését, később azonban a nyomozóhatóság a gyermek holttestét megtalálta. Folytatólagos tárgyalás. (Részvétel regisztrációhoz kötött.) 8.30 Marosiné Tumó Tünde sajtótitkár 06/ marosit@kaposvarit.birosag.hu Kaposvári Törvényszék Kaposvár, Bajcsy-Zs. u. 3. I. em K. Jné és társa emberölés bűntette június 4. június A 37 éves I. r. vádlott nő és a 39 éves II. vádlott élettársak december 28-ra virradó éjszaka bementek a sértett gamászapusztai házába, akit az I. r. vádlott több alkalommal egy téglával megütött, illetve meg is rugdosta. Az eszméletlen sértett házából forintot meghaladó értékben tulajdonítottak el különböző dolgokat. Első tárgyalás. Dr. Vadócz Attila Sajtószóvivő 06/ vadocza@kaposvarit.birosag.hu NYÍREGYHÁZI TÖRVÉNYSZÉK Nyíregyházi Törvényszék (Nyíregyháza, Bocskai u. 2.) O. C. I. Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény óra I. emelet 30.

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK július 9-13.

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK július 9-13. 3525 Miskolc, Dózsa György u. 4. t. 06-46-343-891 f. 06-46-343-909 e. birosag@miskolcit.birosag.hu http://miskolcitorvenyszek.birosag.hu 2018.El.XI.B.1/288. MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK 2018. július 9-13. 2018.

Részletesebben

35. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK

35. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 1 / 8 35. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2014.08.25.-08.29. 2014.08.25. (HÉTFŐ) SZOLNOKI TÖRVÉNYSZÉK Szolnoki Törvényszék 1. em. 53. Dr.K.E. különösen nagy hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette

Részletesebben

GYŐRI TÖRVÉNYSZÉK

GYŐRI TÖRVÉNYSZÉK GYŐRI TÖRVÉNYSZÉK 2018.10.15. 2018.10.19. 2018. 10. 15. GYŐRI TÖRVÉNYSZÉK FSZT. 15. tárgyalóterem Bf.184/2018. H. A. Kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége

Részletesebben

14. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2013.04.02-04.05.

14. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2013.04.02-04.05. 1 / 21 14. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2013.04.02-04.05. 2013.04.02. KEDD FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA BÜNTETŐ KOLLÉGIUMA 1055. Budapest, Markó utca 16. díszterem R.J. vádlott előre kitervelten

Részletesebben

2018. DECEMBER 10. (HÉTFŐ) EGRI TÖRVÉNYSZÉK DECEMBER DECEMBER heti tárgyalási jegyzék

2018. DECEMBER 10. (HÉTFŐ) EGRI TÖRVÉNYSZÉK DECEMBER DECEMBER heti tárgyalási jegyzék 2018. DECEMBER 10. (HÉTFŐ) EGRI TÖRVÉNYSZÉK 2018. DECEMBER 10. 2018. DECEMBER 15. 50. heti tárgyalási jegyzék Egri Törvényszék (Eger, Barkóczy utca 1. szám) földszint 055. számú S. K. és hat társa Életveszélyt

Részletesebben

DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA

DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA 2019.05.20.-05.24. 2019. 05.20. A TÁRGYALÁS HELYE 1. sz. tárgyalóterem 44/2019 M. B. + 1 fő Költségvetési csalás 2019.05.20. 09:00 Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2018

Részletesebben

35. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK

35. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 35. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2015.08.24-28. 2015.08.25. (KEDD) PÉCSI ÍTÉLŐTÁBLA Pécsi Ítélőtábla fszt. I. sz. tárgyalóterem M.J. és 16 társa 2015. augusztus 25-26. 9 óra hivatalos személy által

Részletesebben

VÁDKÉPVISELETI V LAP 2015. január 1-től

VÁDKÉPVISELETI V LAP 2015. január 1-től Elrendelte a 16/2007. (ÜK. 12.) LÜ utasítás (OSAP 1523 nytsz.) VÁDKÉPVISELETI V LAP 2015. január 1-től JOGERŐS! MEGJEGYZÉS: RENDŰ VÁDLOTT 1. ALAPADATOK 1. Az első fokon eljáró (fő)ügyészség:. iktatószám:

Részletesebben

DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA

DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA 2019.02.04.-02.08. 2019. 02. 04. A TÁRGYALÁS HELYE 2.sz. tárgyalóterem 753/2018 B. Zs. Szexuális erőszak 2019.02.04. 09:00 Az első fokon eljárt Debreceni Járásbíróság 2017 októberében

Részletesebben

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK március

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK március 3525 Miskolc, Dózsa György u. 4. t. 06-46-343-891 f. 06-46-343-909 e. birosag@miskolcit.birosag.hu http://miskolcitorvenyszek.birosag.hu 2018.El.XI.B.1/111. MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK 2018. március 19-23. 2018.

Részletesebben

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK 2019.05.06.-05.10. 2019. 05. 06. Szegedi Törvényszék 108. sz. tárgyalóterem B.210/2019. N. S. és társa Testi sértés bűntette 2019. május 06. 8.15 A vádirat szerint a férfi egy szegedi

Részletesebben

Fővárosi Törvényszék

Fővárosi Törvényszék Fővárosi Törvényszék 2018.11.12. - 2018.11.16. 2018. 11. 12. 7.B.1619/2017 E-S. O. H. + 36 fő különösen nagy 2018.11.12. 9:00 nyitott, különböző bankszámlákra befizették. Később a befizetett 2018. 11.

Részletesebben

Miskolci Törvényszék 119. sz. tárgyalóterem

Miskolci Törvényszék 119. sz. tárgyalóterem 3525 Miskolc, Dózsa György u. 4. t. 06-46-343-891 f. 06-46-343-909 e. birosag@miskolcit.birosag.hu http://miskolcitorvenyszek.birosag.hu 2018.El.XI.B.1/241. MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK 2018. június 11-15. 2018.

Részletesebben

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK 2018.07.09.-07.13. 2018. 07. 09. B.917/2013. S. M. és társai Bűnszervezetben elkövetett adócsalás bűntette 2018. július 09. 9.00 A vádirat lényege szerint az I.r. vádlott és 9 társa

Részletesebben

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK március

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK március 3525 Miskolc, Dózsa György u. 4. t. 06-46-343-891 f. 06-46-343-909 e. birosag@miskolcit.birosag.hu http://miskolcitorvenyszek.birosag.hu 2018.El.XI.B.1/123. MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK 2018. március 26-30. 2018.

Részletesebben

Fővárosi Törvényszék

Fővárosi Törvényszék Fővárosi Törvényszék 2018.04.23-27. 2018. 04. 23. Fővárosi Törvényszék 1027 Fő utca 70-78., II/1. 22.B.752/2015 D. M. és társai költségvetési csalás bűntette 2018. 04. 23. 9:00 A vád szerint az rendű és

Részletesebben

BÜNTETŐBÍRÓSÁG ELŐTTI ÜGYÉSZI TEVÉKENYSÉG FŐBB ADATAI

BÜNTETŐBÍRÓSÁG ELŐTTI ÜGYÉSZI TEVÉKENYSÉG FŐBB ADATAI BÜNTETŐBÍRÓSÁG ELŐTTI ÜGYÉSZI TEVÉKENYSÉG FŐBB ADATAI 2012. év Kiadja: LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG ISSN 1217-0003 BEVEZETŐ 4 A büntetőbíróság előtti ügyészi tevékenység 2012. évi adatai alapján: jogerős bírósági

Részletesebben

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK február

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK február 3525 Miskolc, Dózsa György u. 4. t. 06-46-343-891 f. 06-46-343-909 e. birosag@miskolcit.birosag.hu http://miskolcitorvenyszek.birosag.hu 2018.El.XI.B.1/70. MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK 2018. február 19. 23. 2018.

Részletesebben

Fővárosi Törvényszék

Fővárosi Törvényszék Fővárosi Törvényszék 2018. 03. 12-14. 2018. 03. 12. Fővárosi Törvényszék földszint 38. 1.B. 469/2017 T. J. és társa különösen nagy kárt okozó csalás 2018. 03. 12. 9.00 A vád szerint T. J. I. r. vádlott

Részletesebben

A Bírósági Határozatok című folyóiratban évben megjelent határozatok

A Bírósági Határozatok című folyóiratban évben megjelent határozatok BÜNTETŐ KOLLÉGIUM A Bírósági Határozatok című folyóiratban 2007. évben megjelent határozatok BH 2007/1/3. A bűnszervezetben való elkövetést meg kell állapítani, ha az elkövető tisztában volt azzal, hogy

Részletesebben

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK 2018.06.18.-06.22. 2018. 06. 18. Szegedi Törvényszék 117. sz. tárgyalóterem B.1525/2017. A. S. Kábítószer birtoklásának bűntette 2018. június 18. 13.00 A vádirat lényege szerint az

Részletesebben

DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA

DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA 2018.10.15.-10.19. 2018. 10. 15. A TÁRGYALÁS HELYE 1. sz. tárgyalóterem 382/2018 P.-Gy. Zs. + 2 fő Kábítószerkereskedelem bűntette 2018.10.15. 09:00 Az első fokon eljárt Debreceni

Részletesebben

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK 20180226-0302 2018 02 26 Szegedi Járásbíróság 18 sz tárgyalóterem B196/2017 V K Csalás bűntette és más bűncselekmény 26 A vádirat lényege szerint a vádlott hazai és külföldi üdülési

Részletesebben

Hatvani Járásbíróság (Hatvan, Kossuth tér 7. szám) III. számú tárgyalóterme

Hatvani Járásbíróság (Hatvan, Kossuth tér 7. szám) III. számú tárgyalóterme EGRI TÖRVÉNYSZÉK 2019. FEBRUÁR 11. 2019. FEBRUÁR 15. 7. heti tárgyalási jegyzék 2019. FEBRUÁR 11. (HÉTFŐ) Hatvani Járásbíróság (Hatvan, Kossuth tér 7. szám) III. számú Fiatalkorú V. E. és két társa Személyi

Részletesebben

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK 2019.04.15.-04.18. 2019. 04. 15. Szegedi Törvényszék 108. sz. tárgyalóterem B.190/2017. D. A.-né Kábítószer-kereskede- 2019. április 15. 8.15 vádlott és lem bűntette és más társa bűncselekmény

Részletesebben

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G N E V É B E N! Í T É L E T E T :

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G N E V É B E N! Í T É L E T E T : Szegedi Ítélőtábla A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G N E V É B E N! A Szegedi Ítélőtábla Szegeden, 2003. évi július hó 8. napján tartott fellebbezési nyilvános ülés alapján meghozta a következő Í T É

Részletesebben

VÁDKÉPVISELETI V LAP július 1-től

VÁDKÉPVISELETI V LAP július 1-től Elrendelte a 16/2007. (ÜK. 12.) LÜ utasítás (OSAP 1523 nytsz.) VÁDKÉPVISELETI V LAP 2018. július 1-től JOGERŐS! A jogerő dátuma: / / MEGJEGYZÉS: RENDŰ VÁDLOTT 1. ALAPADATOK 1. Az első fokon eljáró (fő)ügyészség:.

Részletesebben

DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA

DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA 2019.01.21.-01.25. 2019. 01. 21. A TÁRGYALÁS HELYE 1. sz. tárgyalóterem 735/2018 F. I. + 1 fő Kábítószerkereskedelem bűntette 2019.01.21 09:00 Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék

Részletesebben

DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA

DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA 2019.04.08.-04.12. 2019. 04. 09. A TÁRGYALÁS HELYE 1. sz. tárgyalóterem 93/2019 P. Cs. + 1 fő Gyermekprostitúció kihasználásának bűntette 2019.04.09. 09:00 Az első fokon eljárt Nyíregyházi

Részletesebben

Fővárosi Törvényszék

Fővárosi Törvényszék Fővárosi Törvényszék 2018. 04.16-20. 2018. 04. 16. Pesti Központi Kerületi Bíróság II. emelet 201. II/19.Fk.22962/2013 G. R. és 10 társa kerítés bűntette 2018. 03. 16. 8:30 A vád szerint G. R. I. rendű

Részletesebben

A 25. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2013.06.17-06.21.

A 25. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2013.06.17-06.21. 1 / 37 A 25. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2013.06.17-06.21. 2013.06.17. (HÉTFŐ) KÚRIA KÚRIA B. II. tanács fsz. 3. sz. tárgyalóterem K. J. és társai Lopás vétsége 2013. 06. 17. 9.00 A felülvizsgálattal

Részletesebben

Fővárosi Törvényszék

Fővárosi Törvényszék Fővárosi Törvényszék 2018.12.10. - 2018.12.14. 2018. 12. 10. Fővárosi Törvényszék 1027 Fő utca 70-78., I/2. 22.B.752/2015 D. M. és társai költségvetési csalás bűntette 2018.12.10. 9:00 A vád szerint az

Részletesebben

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK február

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK február 3525 Miskolc, Dózsa György u. 4. t. 06-46-343-891 f. 06-46-343-909 e. birosag@miskolcit.birosag.hu http://miskolcitorvenyszek.birosag.hu 2019.El.XI.B.1/55. MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK 2019. február 11-15. 2019.

Részletesebben

FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA. A TÁRGYALÁS HELYE földszinti díszterem tárgyalóterem július 4. a tárgyalás ideje: egész naposak

FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA. A TÁRGYALÁS HELYE földszinti díszterem tárgyalóterem július 4. a tárgyalás ideje: egész naposak FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA 2018. július 4. A TÁRGYALÁS HELYE földszinti díszterem tárgyalóterem Ügyszám V. L. és társai költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények a tárgyalás dátuma: 2018. július 4.,

Részletesebben

BUDAPEST KÖRNYÉKI TÖRVÉNYSZÉK

BUDAPEST KÖRNYÉKI TÖRVÉNYSZÉK BUDAPEST KÖRNYÉKI TÖRVÉNYSZÉK 2019. 09. 23. - 09. 27. 2019. 09. 23. Monori Járásbíróság Földszint 10. tárgyalóterem 18.B.80/2018 H.L. +1fő Személyi szabadság 2019. 09. 23. 13.00 megsértésének büntette

Részletesebben

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK 2018.10.15.-10.19. 2018. 10. 15. Szegedi Járásbíróság 14. sz. tárgyalóterem B.875/2015. O. J. L. és társai Különösen jelentős mértékű tényleges vagyoncsökkenést eredményező csődbűntett

Részletesebben

Debreceni Ítélőtábla. Debreceni Ítélőtábla :00. R. P. Életveszélyt okozó testi sértés bűntette

Debreceni Ítélőtábla. Debreceni Ítélőtábla :00. R. P. Életveszélyt okozó testi sértés bűntette R. P. Életveszélyt okozó testi sértés bűntette 2018.01.08 09:00 Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2017 júliusában R. P. I. r. vádlottat testi sértés bűntette miatt, mint erőszakos többszörös visszaesőt

Részletesebben

Egri Törvényszék (Eger, Barkóczy utca 1. szám) földszint 055. számú tárgyalóterme

Egri Törvényszék (Eger, Barkóczy utca 1. szám) földszint 055. számú tárgyalóterme EGRI TÖRVÉNYSZÉK 2018. NOVEMBER 19. 2018. NOVEMBER 23. 47. heti tárgyalási jegyzék 2018. NOVEMBER 19. (HÉTFŐ) Egri Törvényszék (Eger, Barkóczy utca 1. szám) földszint 055. számú A. S. Életveszélyt okozó

Részletesebben

Fővárosi Törvényszék

Fővárosi Törvényszék Fővárosi Törvényszék 2018.10.08. - 2018.10.12. 2018. 10. 08. Fővárosi Törvényszék fsz. 12. 6.P. 20122 /2016 alperes: G. P. B. Zrt. felperes: Cs. S. testi épség, egészség megsértésével kapcsolatos per 2018.10.08.

Részletesebben

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G N E V É B E N!

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G N E V É B E N! Szegedi Ítélőtábla Bf.I.335/2003/16. A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G N E V É B E N! A Szegedi Ítélőtábla Szegeden, 2004. évi április hó 27. napján és 2004. évi május hó 25. napján tartott nyilvános

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI TÖRVÉNYSZÉK május 6 10.

NYÍREGYHÁZI TÖRVÉNYSZÉK május 6 10. 4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 2. Pf. 85 t. 06 42 523-902, 06 42 523-903 f. 06 42 410-045, 06 42 523-904 e. birosag@nyiregyhazit.birosag.hu http://nyiregyhazitorvenyszek.birosag.hu 2019. El. XI. B. 5/19.

Részletesebben

FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA. F. Gy. és társai Hűtlen kezelés bűntette február 7., 9., 28.

FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA. F. Gy. és társai Hűtlen kezelés bűntette február 7., 9., 28. FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA 2018. február 7. 1055 Budapest, Markó u. 16. - Díszterem Ügyszám 5.Bf.217/2017. F. Gy. és társai Hűtlen kezelés bűntette 2018. február 7., 9., 28. 9 óra Az ügy lényege: F. Gy. és társai

Részletesebben

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G N E V É B E N Í T É L E T E T :

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G N E V É B E N Í T É L E T E T : Szegedi Ítélőtábla A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G N E V É B E N A Szegedi Ítélőtábla a Szegeden, 2005. évi december hó 13. napján tartott fellebbezési nyilvános ülés alapján meghozta a következő Í

Részletesebben

SOMOGY MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG KAPOSVÁR Ig. 46/2013/41-I. szám SAJTÓKÖZLEMÉNY

SOMOGY MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG KAPOSVÁR Ig. 46/2013/41-I. szám SAJTÓKÖZLEMÉNY SOMOGY MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG KAPOSVÁR Ig. 46/2013/41-I. szám SAJTÓKÖZLEMÉNY 1.) A Kaposvári Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat két kaposvári férfival szemben. A vádlottak 2013. július 21.

Részletesebben

DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA

DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA 2018.03.12.-03.16. 2018.. 03. 12. A TÁRGYALÁS HELYE 1.sz. tárgyalóterem A. Zs. Testi sértés bűntette 2018.03.12. 09:00 819/2017 A perújítás folytán megismételt első fokon eljárt Egri

Részletesebben

Tatabányai Törvényszék

Tatabányai Törvényszék Tatabányai Törvényszék 2018.03.26.-03.29. 2018.03.26. TATABÁNYAI TÖRVÉNYSZÉK 6. tárgyalóterem 17.B.69/2017. K. M. és társa jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. 53/2007. BK vélemény... 53 56/2007. BK vélemény - A büntetéskiszabás során értékelhet tényez kr l... 54

TARTALOMJEGYZÉK. 53/2007. BK vélemény... 53 56/2007. BK vélemény - A büntetéskiszabás során értékelhet tényez kr l... 54 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK... 5 AJÁNLÓ... 11 EL SZÓ... 13 A BTK. ÁLTALÁNOS RÉSZÉHEZ... 15 1.) A BÜNTET TÖRVÉNY HATÁLYA, A KÉS BBI BÜNTET TÖRVÉNY VISSZAMEN LEGES HATÁLYÁNAK SZABÁLYAI. 16 1/1999. Büntet

Részletesebben

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK október 7-11.

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK október 7-11. 3525 Miskolc, Dózsa György u. 4. t. 06-46-343-891 f. 06-46-343-909 e. birosag@miskolcit.birosag.hu http://miskolcitorvenyszek.birosag.hu 2019.El.XI.B.1/425. MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK 2019. október 7-11. 2019.

Részletesebben

Fővárosi Törvényszék

Fővárosi Törvényszék Fővárosi Törvényszék 2018. 03. 26-29. 2018. 03. 26. Fővárosi Törvényszék II. 93. 14.B. 1615/2017 P. L. G. emberölés kísérlete 2018.03.26. 9:00 A Központi Nyomozó Főügyészség 2017. december 11-én emelt

Részletesebben

Tatabányai Törvényszék

Tatabányai Törvényszék Tatabányai Törvényszék 2018.02.19.-02.23. 2018.02.19. TATABÁNYAI TÖRVÉNYSZÉK fszt. 1. tárgyaló 17.B.391/2017 B. E. és 7 társa bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN!

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG LEGFELSŐBB BÍRÓSÁGA Bfv.III.362/2010/12.szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! A Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága Budapesten, a 2010. év november hó 23. napján tartott nyilvános

Részletesebben

Debreceni Ítélőtábla. CS. I. + 2 fő Rablás bűntette :30. Határozat hirdetés

Debreceni Ítélőtábla. CS. I. + 2 fő Rablás bűntette :30. Határozat hirdetés CS. I. + 2 fő Rablás bűntette 2016.04.04. 08:30 Határozat hirdetés Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2015 októberében Cs. I. I.r. vádlottat társtettesként elkövetett rablás bűntette és társtettesként

Részletesebben

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK 2018.10.01.-10.05. 2018. 10. 01. Szegedi Törvényszék 108. sz. tárgyalóterem B.190/2017. D. A.-né vádlott és Kábítószer-kereskedelem bűntette és más 01. társa bűncselekmény A vádirati

Részletesebben

Fővárosi Törvényszék

Fővárosi Törvényszék Fővárosi Törvényszék 2019.06.03. - 2019.06.07. 2019.06.03. Fővárosi Törvényszék, 1027 Fő utca 70-78., I/2. 22.B.752/2015 D. M. és társai költségvetési csalás 2019.06.03. 9:00 A vád szerint az I. r. és

Részletesebben

Fővárosi Törvényszék

Fővárosi Törvényszék Fővárosi Törvényszék 2019.02.25. - 2019.03.01. 2019.02.26. Fővárosi Törvényszék fsz. 32. 8.B.800/2018 B. Gy. + 16 fő terrorcselekmény 2019.02.26. 9:00 B. Gy. és társai ellen terrorcselekmény és más bűncselekmények

Részletesebben

Fővárosi Törvényszék

Fővárosi Törvényszék Fővárosi Törvényszék 2018.08.24. - 2018.08.31. 2018. 08. 24. Pesti Központi Kerületi Bíróság II. 211. 17.B.30790/2017 S. Á. különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének kísérlete 2018.08.24. 10:00 A vádirat

Részletesebben

EGRI TÖRVÉNYSZÉK MÁRCIUS MÁRCIUS 09. Egri Járásbíróság (Eger, Barkóczy utca 3. szám) I. emelet 112. tárgyaló

EGRI TÖRVÉNYSZÉK MÁRCIUS MÁRCIUS 09. Egri Járásbíróság (Eger, Barkóczy utca 3. szám) I. emelet 112. tárgyaló EGRI TÖRVÉNYSZÉK 2018. MÁRCIUS 05. 2018. MÁRCIUS 09. 2018. MÁRCIUS 06. (KEDD) Egri Járásbíróság (Eger, Barkóczy utca 3. szám) I. emelet 112. tárgyaló S. S. és társa Nagyobb kárt okozó, bűnszövetségben,

Részletesebben

74. A FELLEBBEZÉS ELINTÉZÉSÉNEK ALAKI SZABÁLYAI

74. A FELLEBBEZÉS ELINTÉZÉSÉNEK ALAKI SZABÁLYAI szernek az alkalmazására került sor; úgy az eljárási szabályok közül a súlyosítási tilalomra vonatkozóan is a Be. 354. (4) bekezdésének a 2010. május 1. napját megelőző korábbi rendelkezései érvényesülnek.

Részletesebben

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK április

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK április 3525 Miskolc, Dózsa György u. 4. t. 06-46-343-891 f. 06-46-343-909 e. birosag@miskolcit.birosag.hu http://miskolcitorvenyszek.birosag.hu 2018.El.XI.B.1/144. MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK 2018. április 16-21. 2018.

Részletesebben

Büntető eljárásjog SZIGORLATI TÉTELEK 2012/2013. tanév tavaszi félévétől jogász szak levelező tagozatán. I. félév

Büntető eljárásjog SZIGORLATI TÉTELEK 2012/2013. tanév tavaszi félévétől jogász szak levelező tagozatán. I. félév Büntető eljárásjog SZIGORLATI TÉTELEK 2012/2013. tanév tavaszi félévétől jogász szak levelező tagozatán I. félév 1. Büntetőjog, büntetőeljárási jog; a büntetőeljárás tartalma és feladatai 2. A büntetőeljárási

Részletesebben

Kollokviumi kérdések büntetőeljárási jogból 2011/12-es tanévtől visszavonásig

Kollokviumi kérdések büntetőeljárási jogból 2011/12-es tanévtől visszavonásig Kollokviumi kérdések büntetőeljárási jogból 2011/12-es tanévtől visszavonásig A 1. A büntetőeljárás és a büntetőeljárási jog (alapfogalmak, feladatok) 2. A büntetőeljárási jog forrásai és hatálya 3. A

Részletesebben

DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA

DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA 2019.01.28.-01.31. 2019. 01. 28. A TÁRGYALÁS HELYE 1.sz. tárgyalóterem 739/2018 P. B. + 1 fő Személyes adattal visszaélés vétsége 2019.01.28. 09:00 Az első fokon eljárt Nyíregyházi

Részletesebben

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK május 7-11.

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK május 7-11. 3525 Miskolc, Dózsa György u. 4. t. 06-46-343-891 f. 06-46-343-909 e. birosag@miskolcit.birosag.hu http://miskolcitorvenyszek.birosag.hu 2018.El.XI.B.1/172. MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK 2018. május 7-11. 2018.

Részletesebben

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK 2018.02.12.-02.16. 2018. 02. 12. Szegedi Törvényszék 235. sz. tárgyalóterem B.592/2010. B. A. és társai Bűnszervezetben elkövetett csalás bűntette, ún. Takszöv-ügy 12. 9.00 Az ügyben

Részletesebben

DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA

DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA 2018.09.24. 09.28. 2018. 09. 25. A TÁRGYALÁS HELYE 1. sz. tárgyalóterem 327/2018 K. F. Költségvetési csalás 2018.09.25. 10:00 Az első fokon eljárt Egri Törvényszék 2018 februárjában

Részletesebben

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK szeptember

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK szeptember 3525 Miskolc, Dózsa György u. 4. t. 06-46-343-891 f. 06-46-343-909 e. birosag@miskolcit.birosag.hu http://miskolcitorvenyszek.birosag.hu 2018.El.XI.B.1/347. MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK 2018. szeptember 10-14.

Részletesebben

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK február 26. március 2.

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK február 26. március 2. 3525 Miskolc, Dózsa György u. 4. t. 06-46-343-891 f. 06-46-343-909 e. birosag@miskolcit.birosag.hu http://miskolcitorvenyszek.birosag.hu 2018.El.XI.B.1/84. MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK 2018. február 26. március

Részletesebben

Az alaptalanul alkalmazott szabadságkorlátozásért járó kártalanítás

Az alaptalanul alkalmazott szabadságkorlátozásért járó kártalanítás Az alaptalanul alkalmazott szabadságkorlátozásért járó kártalanítás A büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény az 1998. évi XIX. törvényhez hasonlóan szabályozza az alaptalan szabadságkorlátozásért

Részletesebben

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G N E V É B E N! Í T É L E T E T :

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G N E V É B E N! Í T É L E T E T : SZEGEDI ÍTÉLŐTÁBLA Bf.I.3/2003/8. A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G N E V É B E N! A Szegedi Ítélőtábla Szegeden, 2003. évi július hó 1. napján tartott nyilvános, fellebbezési tárgyalás alapján meghozta

Részletesebben

Regisztrált bűncselekmények Összesen

Regisztrált bűncselekmények Összesen 2018 Regisztrált bűncselekmények 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 Összesen 408 407 394 034 447 186 451 371 472 236 377 829 329 575 280 113 290 779 226 452 Az élet, a testi épség és az

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. 2012. évi bűnözésről

T Á J É K O Z T A T Ó. 2012. évi bűnözésről T Á J É K O Z T A T Ó a 2012. évi bűnözésről Kiadja: Belügyminisztérium Koordinációs és Statisztikai Osztály, valamint a Legfőbb Ügyészség Informatikai Főosztály ISSN 1217-0046 - 3 - I. A BŰNÖZÉS TERJEDELME

Részletesebben

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G N E V É B E N! V É G Z É S T :

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G N E V É B E N! V É G Z É S T : Szegedi Ítélőtábla Bf.I.11/2003/10. A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G N E V É B E N! A Szegedi Ítélőtábla Szegeden, 2003. évi július hó 15. napján tartott fellebbezési nyilvános ülés alapján meghozta

Részletesebben

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G N E V É B E N! Í T É L E T E T :

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G N E V É B E N! Í T É L E T E T : Szegedi Ítélőtábla Bf.I.185/2003/10. A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G N E V É B E N! A Szegedi Ítélőtábla Szegeden, 2004. évi április hó 13. napján tartott nyilvános fellebbezési tárgyalás alapján meghozta

Részletesebben

AZ 5. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2014.01.27-31.

AZ 5. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2014.01.27-31. 1 / 55 AZ 5. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2014.01.27-31. 2014.01.27. (HÉTFŐ) DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA Debreceni Ítélőtábla B. M. Csalás bűntette 2014.01.27. 09:00 Az elsőfokon eljárt Debreceni Törvényszék

Részletesebben

Ózdi Járásbíróság 4. sz. tárgyalóterem

Ózdi Járásbíróság 4. sz. tárgyalóterem 3525 Miskolc, Dózsa György u. 4. t. 06-46-343-891 f. 06-46-343-909 e. birosag@miskolcit.birosag.hu http://miskolcitorvenyszek.birosag.hu 2019.El.XI.B.1/7. MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK 2019. január 7-11. 2019.

Részletesebben

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK március

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK március 3525 Miskolc, Dózsa György u. 4. t. 06-46-343-891 f. 06-46-343-909 e. birosag@miskolcit.birosag.hu http://miskolcitorvenyszek.birosag.hu 2018.El.XI.B.1/105. MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK 2018. március 12-16. 2018.

Részletesebben

Az egész büntetőeljárás időtartama a kizárólag fiatalkorú terheltek ellen indult ügyekben

Az egész büntetőeljárás időtartama a kizárólag fiatalkorú terheltek ellen indult ügyekben 1. sz. táblázat Az egész büntetőeljárás időtartama a kizárólag fiatalkorú terheltek ellen indult ügyekben Ügyészségek A nyomozás elrendelésétől számított A nyomozás elrendelésétől a jogerős bírósági 1

Részletesebben

Fővárosi Törvényszék

Fővárosi Törvényszék Fővárosi Törvényszék 2019.09.09. - 2019.09.13. 2019.09.09. Fővárosi Törvényszék I. 97. 4.B. 192/2016 T. Cs. I. és 10 társa csalás 2019.09.09. 9:00 A Fővárosi Főügyészség T. Cs.-t és tíz társát különösen

Részletesebben

Fővárosi Törvényszék

Fővárosi Törvényszék Fővárosi Törvényszék 2018.09.17. - 2018.09.21. 2018. 09. 17. Pesti Központi Kerületi Bíróság III. 307. 7.B.20229/2017 H. J. + 3 fő csalás bűntette 2018.09.17. 9:00 A H. J. és bűntársai 2015 áprilisától

Részletesebben

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G N E V É B E N!

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G N E V É B E N! Szegedi Ítélőtábla Bf.I.171/2003/14. A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G N E V É B E N! A Szegedi Ítélőtábla Szegeden, 2004. évi január hó 13. napján és 2004. február hó 10. napján tartott fellebbezési

Részletesebben

Tatabányai Törvényszék

Tatabányai Törvényszék Tatabányai Törvényszék 2018.05.02.-05.04. 2018.05.02. TATABÁNYAI TÖRVÉNYSZÉK fszt. 1. tárgyalóterem 3.B.415/2017. S. R. és 4 társa üzletszerűen elkövetett, 2018.05.02. 8.00 különösen nagy vagyoni hátrányt

Részletesebben

Fővárosi Törvényszék

Fővárosi Törvényszék Fővárosi Törvényszék 2019.01.14. - 2019.01.18. 2019. 01. 14. Fővárosi Törvényszék II. 36. 4.B. 192/2016 T. Cs. I. és 10 társa csalás 2019.01.14. 9:00 A Fővárosi Főügyészség T. Cs-t és tíz társát különösen

Részletesebben

Fővárosi Törvényszék

Fővárosi Törvényszék Fővárosi Törvényszék 2019.03.25. - 2019.03.29. 2019.03.25. Fővárosi Törvényszék II. 36. 4.B. 192/2016 T. Cs. I. és 10 társa csalás bűntette 2019.03.25. 9:00 A Fővárosi Főügyészség T. Cs.-t és tíz társát

Részletesebben

DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA

DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA 2019.01.14.-01.18. 2019. 01. 14. A TÁRGYALÁS HELYE 1. sz. tárgyalóterem 398/2018 K. B. + 4 fő Kábítószerkereskedelem bűntette 2019.01.14. 09:00 Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék

Részletesebben

Űrlap kizárási indítvány bejelentéséhez B-36 nyomtatvány

Űrlap kizárási indítvány bejelentéséhez B-36 nyomtatvány Űrlap kizárási indítvány bejelentéséhez B-36 nyomtatvány I. Mely esetben kell benyújtani? Az alapvető emberi jogok és szabadságok védelméről szóló nemzetközi és hazai szabályozás célja a tisztességes büntetőeljárás

Részletesebben

BTK. KÜLÖNÖS RÉSZ TANANYAGA (2012. évi C. törvény) Az I. félév tananyaga

BTK. KÜLÖNÖS RÉSZ TANANYAGA (2012. évi C. törvény) Az I. félév tananyaga BTK. KÜLÖNÖS RÉSZ TANANYAGA (2012. évi C. törvény) Az I. félév tananyaga XV. Fejezet Az élet, a testi épség és az egészség elleni bűncselekmények 160. Emberölés 161. Erős felindulásban elkövetett emberölés

Részletesebben

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK április 2-6.

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK április 2-6. 3525 Miskolc, Dózsa György u. 4. t. 06-46-343-891 f. 06-46-343-909 e. birosag@miskolcit.birosag.hu http://miskolcitorvenyszek.birosag.hu 2018.El.XI.B.1/123. MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK 2018. április 2-6. 2018.

Részletesebben

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK szeptember

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK szeptember 3525 Miskolc, Dózsa György u. 4. t. 06-46-343-891 f. 06-46-343-909 e. birosag@miskolcit.birosag.hu http://miskolcitorvenyszek.birosag.hu 2018.El.XI.B.1/372. MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK 2018. szeptember 24-28.

Részletesebben

Miskolci Járásbíróság I./113.sz. tárgyalóterem

Miskolci Járásbíróság I./113.sz. tárgyalóterem 3525 Miskolc, Dózsa György u. 4. t. 06-46-343-891 f. 06-46-343-909 e. birosag@miskolcit.birosag.hu http://miskolcitorvenyszek.birosag.hu 2018.El.XI.B.1/378. MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK 2018. október 1-5. 2018.

Részletesebben

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK 2019.02.11.-02.15. 2019. 02. 11. Szegedi Törvényszék 112. sz. tárgyalóterem Bf.286/2018. A. L. és társai Hatósági eljárás akadályozásának bűntette és más bűncselekmények 2019. február

Részletesebben

BUDAPEST KÖRNYÉKI TÖRVÉNYSZÉK BUDAPEST KÖRNYÉKI TÖRVÉNYSZÉK földszint 21. tárgyalóterem

BUDAPEST KÖRNYÉKI TÖRVÉNYSZÉK BUDAPEST KÖRNYÉKI TÖRVÉNYSZÉK földszint 21. tárgyalóterem BUDAPEST KÖRNYÉKI TÖRVÉNYSZÉK 2018. 05. 28. - 06. 01. 2018. 05. 28. BUDAPEST KÖRNYÉKI TÖRVÉNYSZÉK földszint 21. tárgyalóterem 7.B.84/2016 V. T. T. + 6 fő Hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények

Részletesebben

M. Sz. Garázdaság bűntette 2015.11.02. 10:00

M. Sz. Garázdaság bűntette 2015.11.02. 10:00 45. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2015. 11.02-2015.11.06. 2015.11.02. (hétfő) DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA Debreceni Ítélőtábla K. G. + 1 fő Emberölés bűntette 2015.11.02. 09:00 Az első fokon eljárt Debreceni

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. bűnüldözésről

T Á J É K O Z T A T Ó. bűnüldözésről T Á J É K O Z T A T Ó a bűnüldözésről 2008. év Kiadja: Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Büntetőpolitikai Főosztály, valamint Legfőbb Ügyészség Számítástechnika-alkalmazási és Információs Főosztály

Részletesebben

A 48. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2013.11.25-11.29 2013.11.25. (HÉTFŐ) KÚRIA

A 48. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2013.11.25-11.29 2013.11.25. (HÉTFŐ) KÚRIA 1 A 48. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2013.11.25-11.29 2013.11.25. (HÉTFŐ) KÚRIA 2 ÚRIA B. III. tanács fsz. Díszterem V. T. XI. r. és 3 társa Lopás bűntette és más 2013. 11. 25. 9.00 bűncselekmények

Részletesebben

DEBRECENI TÖRVÉNYSZÉK

DEBRECENI TÖRVÉNYSZÉK DEBRECENI TÖRVÉNYSZÉK 2019.05.06. 05.10. 2019.05.06. Hajdúszoboszlói Járásbíróság Földszinti tárgyaló B. 97/2018 Z. Zs. Sikkasztás bűntette 2019.05.06. 08:30 Előkészítő ülést tart a Hajdúszoboszlói Járásbíróság

Részletesebben

EGRI TÖRVÉNYSZÉK MÁJUS MÁJUS 11. Egri Törvényszék (Eger, Barkóczy utca 1. szám) földszint 018. számú tárgyalóterme

EGRI TÖRVÉNYSZÉK MÁJUS MÁJUS 11. Egri Törvényszék (Eger, Barkóczy utca 1. szám) földszint 018. számú tárgyalóterme EGRI TÖRVÉNYSZÉK 2018. MÁJUS 07. 2018. MÁJUS 11. 2018. MÁJUS 07. (HÉTFŐ) Egri Törvényszék (Eger, Barkóczy utca 1. szám) földszint 018. számú tárgyalóterme G. P. Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés

Részletesebben

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S ÁG N E V É B E N!

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S ÁG N E V É B E N! SZEGEDI ÍTÉLŐTÁBLA Bf.II.331/2004/4. A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S ÁG N E V É B E N! A Szegedi Ítélőtábla a Szegeden, 2004. évi szeptember hó 30. napján tartott nyilvános fellebbezési tárgyalás alapján

Részletesebben

13. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK K. A fő Sikkasztás bűntette :30

13. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK K. A fő Sikkasztás bűntette :30 13. HETI ORSZÁGOS TÁRGYALÁSI JEGYZÉK 2017.03.20.-03.24. 2017. március 20. DEBRECENI ÍTÉLŐTÁBLA Fővárosi Ítélőtábla K. A. + 16 fő Sikkasztás bűntette 2017.03.20-21-22. 09:30 Az első fokon eljárt Fővárosi

Részletesebben

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK január 29. február 2.

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK január 29. február 2. 3525 Miskolc, Dózsa György u. 4. t. 06-46-343-891 f. 06-46-343-909 e. birosag@miskolcit.birosag.hu http://miskolcitorvenyszek.birosag.hu 2018.El.XI.B.1/37. MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK 2018. január 29. február

Részletesebben

A közvetítői eljárás

A közvetítői eljárás A büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény módosításáról szóló T/18090. számú törvényjavaslat közvetítői eljárást érintő rendelkezései 85. (4) A Be. 190. -a a következő (3) bekezdéssel egészül ki,

Részletesebben