Almás túrós szelet. Diós kuglóf

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Almás túrós szelet. Diós kuglóf"

Átírás

1 Almás túrós szelet Az ötletet a lusta túrós rétes adta (recept ITT), valami hasonlót képzeltem el, csak most almával és dióval. Viszont a túrót sem akartam kihagyni, de most a tésztába kevertem bele, nem töltelékként használtam. Szerintem így olyasmi lett, mint a tejpite, csak túróval. Nekem nagyon ízlik, főleg egy kis mézzel a tetején : ) Hozzávalók: 2 kicsi tojás (vagy 1 nagy) 250 g túró (Aldis krémes állagút használtam) 1,5 dl tej 100 g zabpehelyliszt (ezt használtam) 50 g Diawellness Zero6 liszt (ezt használtam) (helyette mehet zabpehelyliszt is) csipetnyi szódabikarbóna édesítő ízlés szerint (nálam kb g Diawellness 1:4 négyszeres erejű, ch mentes édesítő) reszelt és kockára vágott alma (én kb. 130 grammot tettem bele, de elbírt volna többet is) apróra vágott dió (kb g) A tojásokat az édesítővel kicsit habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, túrót, majd a szódabikarbónával elkevert liszteket. A massza felét egy kisebb formába terítjük (sűrű állagú, szinte úgy kell kenni kanállal), megszórjuk az almával (én az egyik almát lereszeltem, a másikat pedig apró kockákra vágtam), dióval, majd befedjük a maradék tésztával. Kicsit nehézkesnek tűnhet, amiért sűrű a massza, de szépen el lehet kenni kanállal. Előmelegített sütőben megsütjük. (gázsütőben 4-es fokozaton, kb. 30 percig sütöttem, kb cm-es formát használtam) Az almára lehet szórni ízlés szerinti fűszereket, pl. fahéj, szegfűszeg, mézeskalácsfűszer, stb., de én most natúr ízre vágytam : ) Az egész adag ch tartalma kb. 110 g, én 12 szeletre vágtam, így kb. 9 g ch/szelet. A Facebook-on itt tudsz csatlakozni: fittkonyha.info Diós kuglóf A keksz, a muffin és főként a kuglóf nekem igazi őszi-téli finomság. Főleg, ha diós, és mézes sütemény fűszeres : ) Imádom ezt az időszakot, szeretem, amikor reggel kinézek az ablakon és ködös, deres a táj és közben eszem-iszom a finomabbnál finomabb fahéjas, téli fűszeres sütit, kakaót, kávét, teát. : ) Hozzávalók: 1 tojás sárgája 270 g liszt *** (én 200 g Diawellness 50%-os lisztet és 70 g Diawellness Sütőlisztet használtam) 1,5 dl langyos tej

2 édesítő ízlés szerint (nálam kb. 20 g Diawellness négyszeres erejű, ch mentes édesítő ilyen) 3 ek olvasztott kókuszolaj fél csomag porélesztő Töltelék: kb g darált dió édesítő ízlés szerint olvasztott vaj (kb g) mézes sütemény fűszerkeverék (1 kk) (vagy fahéj) Tetejére: olvasztott vaj édesítővel elkeverve egy-két tk darált dió A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (a tejet lassan adagoljuk), és letakarva meleg helyen kb. 60 percig pihentetjük. Kinyújtjuk (kb cm-es téglalap alakúra), megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk a diós keverékkel, szorosan feltekerjük, kuglófformába tesszük. (kisméretű formám van, kb. 17 cm átmérőjű, és 9-10 cm magas, amit kókuszolajjal kikentem, kiliszteztem) Újra pihentetjük kb. 40 percig, majd előmelegített sütőben megsütjük. Gázsütőben kb. 30 percig sütöttem 4-es fokozaton, 20 perc után letakartam alufóliával és úgy sütöttem tovább 10 percig. A formában hagytam kihűlni, majd megkentem egy kevés édesítős olvasztott vajjal (ezt a trükköt Limaránál olvastam) és megszórtam egy kis darált dióval. ****A lisztekről: a magliszteken, és a zabpehelyliszten kívül szerintem bármilyen lisztből, lisztkeverékből jó lehet. Zabpehelyliszttel is működhet, de ahhoz én adnék valamennyi sikért, vagy keverném magas sikértartalmú liszttel. Én most csak azért kevertem a két ch csökkentett lisztet, mert mindkettő fogyóban van, és így tudtam összehozni a kívánt mennyiséget : ) Az egész adag ch tartalma kb. 120 g. (sajnos elfelejtettem lemérni, így nem tudok 100 grammra ch-t mondani, de szerintem legalább szelet kijön belőle, de inkább több ) A Facebook-on itt tudsz csatlakozni: fittkonyha.info Diós muffin Pár napja sütöttem egy hasonló diós muffint, csak akkor a muffin győzött ugyanis kifelejtettem a sütőport és néztem, hogy vajon mi lehet a gond, miért nem növekszik De én ugye nem hagyom magam, ezért újra nekiálltam, és most ééééén győztem! : ) Szerintem nagyon nagyon finom lett és a dió miatt nagyon laktató is. Hozzávalók a diós részhez: 50 g dióbél édesítő (nálam 2 tk Diawellness 1:4 négyszeres erejű, ch mentes édesítő ilyen) 2 tk olvasztott kókuszolaj pár csepp rumaroma A muffinhoz: 1 tojás 50 g zabpehelyliszt (ezt használtam) 50 g Diawellness Zero6 liszt (ezt használtam)

3 10 g kakaópor 1 kk sütőpor csipetnyi só édesítő (nálam kb. 20 g Diawellness 1:4, négyszeres erejű, ch mentes édesítő ilyen) kb. 1,2-1,3 dl tej 2 ek olvasztott kókuszolaj A diót, édesítőt, kókuszolajat, rumaromát aprítógépbe tesszük, és alaposan összekeverjük. (jó pár percig dolgoztattam a gépet, hogy kicsit olyan tapadós legyen a dió). A muffinhoz a hozzávalókat elkeverjük, majd a massza felét formába kanalazzuk, erre tesszük a diós részt, majd befedjük a maradék tésztával. Én kicsit elszámoltam magam és maradt a dióból, ezért gondoltam, hogy megszórom a muffin tetejét vele, és majd lesz, ami lesz : ) Szerintem nagyon jó lett. Bár figyelni kell, mert a végén megéghet a dió. Előmelegített sütőben (gázsütőben 4-es fokozaton kb. 25 percig) megsütjük. Az egész adag ch tartalma kb. 51 g, 6 db nagyméretű muffin esetén 8,5 g ch/db. ( a kalória úgy hirtelen ránézésre kb. 170 kcal lehet darabonként) A Facebook-on itt tudsz csatlakozni: fittkonyha.info Diós almás keksz Ha egészen részletes receptleírást szeretnék adni ehhez a kekszhez, akkor az kb. úgy kezdődne, hogy kimegyünk az udvarra és összeszedjük a fáról lehullott diót, de mindez úgy lesz az igazi, ha előtte kivárjuk, hogy jól essen az eső : D (nálam így történt.) De persze ezt a lépést ki lehet hagyni, úgy is finom lesz a végeredmény : ) Nem az a tipikus ropogós keksz, inkább olyan müzli szeletes valami, vagy nem is tudom, hogy fogalmazzam meg. Szerintem finom, és csupa jó és finom dolog van benne és nagyon eltelít : ) Hozzávalók: 1 tojás 60 g zabpehely (aprószemű) 50 g dió 30 g zabkorpa 1 kk sütőpor édesítő (nálam kb. 30 g xilit, plusz 1 tk folyékony, vagy ezek helyett kb g Diawellness négyszeres erejű édesítő) 1 ek (olvasztott) kókuszolaj 1 kicsi alma (héj nélkül, darabolva kb. 50 gramm) Az összes hozzávalót aprítógépbe tesszük és összekeverjük. Kb percre hűtőbe tesszük, majd a masszából vizes kézzel golyókat formázunk (nekem 9 db lett), kilapítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Gázsütőben 5-ös fokozaton kb. 20 percig sütöttem. Lehet még fokozni pl. fahéjjal, egyéb fűszerrel, de én most nem akartam, mert a tiszta dió ízét szerettem volna érezni. Sikerült : ) Szénhidrát és kalória: Az egész adag kb. 85 g ch és 935 kcal.

4 1 darab keksz: 9,5 g ch és 104 kcal. 100 grammra kiszámolva: 41 g ch és 447 kcal/100 g. A Facebook-on itt tudsz csatlakozni: fittkonyha.info Szülinapi puncstorta Jó ideje terveztem már, hogy megpróbálkozom összehozni egy puncstortát, ami legjobban hasonlít az igazihoz. (na de milyen is az igazi? : ) ) Régebben volt már ilyen próbálkozásom, de arról se kép, se feljegyzés, szóval újra kellett tervezni. Aztán pont kapóra jött a szülinapom, amire szerettem volna készíteni egy tortát. Érdekes, mert régen sosem rajongtam a tortákért, annyira nem, hogy születésnapom előtt mindig kijelentettem, hogy neeeem és neeem szeretnék tortát, hacsaknem pizza- vagy tésztatortáról van szó : ) (meg is kaptam mindkettőt, sőt talán még lasagne tortám is volt : ) ) Egy valamit viszont mindig szerettem gyerekkoromban: mindent, ami puncsos volt. Puncstorta, puncsszelet, puncs jégkrém, puncsfagyi, puncsos mignon, szóval minden, ami puncsos : ) Így most ezt a kedves, nosztalgikus emléket felidézve, alkottam meg ezt a tortát és neveztem ki születésnapi puncstortának : ) Szerintem brutál finom lett, nekem teljesen visszaadja azt a régi, puncsos élményt. Egyébként így utólag már nagyon egyszerű a recept, és bárhogy lehet variálni. Röviden és tömören: süss egy két tojásos piskótát, majd süss egy kakaós piskótát, morzsold el, keverd össze lekvárral, narancslével, ízesítsd, terítsd el az alap piskótán, főzz egy puncspudingot, keverj bele egy kis tejszínt, majd a maradékkal vond be a torta tetejét lényegében ennyi : ) Hozzávalók a piskótához: (18 cm-es tortaformához) 2 tojás 20 g zabpehelyliszt 20 g Diawellness Zero6 liszt (vagy ugyanennyi zabpehelyliszt) 1 tk sütőpor 1 ek xilit (kb. 20 g) Töltelék piskótához: 1 tojás 30 g lenmagliszt 20 g kakaópor 1 tk sütőpor 1 dl tej édesítő (nálam 1 ek xilit, plusz 1 tk folyékony) csipetnyi só 1 ek (olvasztott) kókuszolaj 1 tk almaecet Plusz: 30 g apróra vágott dió 1 kisebb narancs leve (kb ml) 2 ek eper (vagy sárgabarack) lekvár (kb. 20 g)

5 puncs- vagy rumaroma Krémhez: 20 g (fél csomag) puncs pudingpor 2 dl tej édesítő ízlés szerint 1 púpozott tk étkezési zselatin puncs- vagy rumaroma 200 g habtejszín (fele a krémhez, fele a tetejére) plusz 1 ek xilit A piskótához a tojásokat a xilittel (kézi mixerrel magas fokozaton) fehéredésig keverjük (legalább 6-8 perc), rászitáljuk a sütőporos-lisztes keveréket és kézi habverővel elkeverjük. (nem vigyáztam túlságosan a tojáshabra, mivel ennél a tortánál nem szükséges, hogy légies piskótánk legyen, de azért nem is törtem össze teljesen) Sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített sütőben megsütjük. (gázsütőben 4-es fokozaton kb percig sütöttem) A töltelékhez a hozzávalókat alaposan elkeverjük és egy mikrózható tálba, (mindegy a méret és a forma) kb. 6-7 percig mikrózzuk. Persze megsüthető sütőben is, de nekem most így egyszerűbb volt : ) Amikor kihűlt, összemorzsoljuk, hozzáadjuk a diót, a narancs levét, lekvárt, aromát (plusz ha szükséges, akkor tetszőleges édesítőt) és összegyúrjuk. A kihűlt zabpelyhes piskótán eloszlatjuk a masszát, majd elkészítjük a pudingos krémet. A tejet, pudingport, zselatint, édesítőt, aromát elkeverjük, sűrűre főzzük. (alacsony hőfokon, kézi habverővel folyamatosan kevergetve), majd kihűtjük. A tejszínt felverjük a xilittel, a felét a kihűlt pudinghoz keverjük és ráöntjük a tortára. Hűtőbe tesszük, majd amikor kicsit már megdermed, akkor a maradék tejszínnel befedjük a tetejét. Újra hűtjük, hogy szépen összedermedjen és összeérjenek az ízek. A tetejére én apróra vágott diót szórtam. Az egész torta ch tartalma kb. 100 g (ebből kb szelet jön ki) (Xilit helyett ch mentes édesítővel készítve lehet faragni a szénhidráttartalomból.) A Facebook-on itt tudsz csatlakozni: fittkonyha.info Ha szeretnél egy 15 receptből álló karácsonyi receptgyűjteményt, akkor KATTINTS IDE a részletekért, tartalomjegyzékért. Répatorta Régóta ki akartam próbálni a répatortát, sok receptet átnéztem, de végül a volt fittsütis blogról Betti mandulás narancskenyér receptjét alakítottam át. (A blog egy időre megszűnt, viszont azóta újra elérhető. Az eredeti recept ITT) Hozzávalók: 95 gr zabkorpa 40 gr zabpehelyliszt 40 gr búzacsíra (szárazon megpirítva) 2 közepes répa lereszelve 1 tojás Kb gr kefír Folyékony édesítő

6 Vanília, narancs aroma ízlés szerint Csipet só 1 kk szódabikarbóna Kb. 2-3 dkg dió apróra vágva 10 gr olvasztott kókuszzsír A száraz hozzávalókat elkeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót (tojásfehérje kivételével). A tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük, majd hozzáforgatjuk a másik masszához. Szilikonos sütőformában kb perc alatt megsütjük. Tetejére: 10 dkg krémsajt (nekem Lidl-s Linessa) fél citrom leve édesítő vaníliaroma Alaposan összekeverjük, majd a süti tetején eloszlatjuk. Karácsonyi sajttorta kuglóf A recept TücsökBogár blogjáról származik, régebben többször sütöttem már az eredeti verziót is, ami nagyon ízlett, ezért gondoltam megpróbálkozom fitten is elkészíteni, kuglóf formában. Tészta: 10 dkg Diawellness 50%-os liszt 5 dkg zabpehelyliszt 3 dkg zabkorpa 2 dkg kakaópor 1 tk sütőpor csipet só 4 dkg kókuszzsír 2 dkg vaj édesítő ízlés szerint 1 db tojás 1,5 dl tej Krém: 200 gr krémsajt (én a Lidl-s Linessa márkájút szoktam használni) édesítő

7 narancs aroma darált dió búzacsíra (vagy helyette dió, összesen kb. 3 dkg) Tetejére: olvasztott cukormentes ét- vagy tejcsoki, egy kevés tejjel darált dió A tojást kihabosítjuk, hozzáadjuk folyékony hozzávalókat, majd apránként az elkevert száraz anyagot. A krém hozzavalóit habverővel alaposan elkeverjük. A formát (nekem egy kicsi, kb cm átmérőjű kuglóf formám van) kikenjük kókuszzsírral, vagy vajjal,kilisztezzük, majd beletöltjük a tészta felét, rákanalazzuk a krémet, majd befedjük a maradék tésztával. Sajnos nem emlékszem, hogy meddig sütöttem, de viszonylag sokáig, hogy átsüljön a kuglóf formában. Gázsütőben 4-es fokozaton. A formában hagyjuk kihűlni. A tetejére olvasztott csokit öntünk, és megszórjuk dióval. Meggyes-sajtkrémes minitorták diós és mákos alappal 2in1 Nem akarom nyers tortának nevezni, mivel nem ismerem pontosan a nyers ételek kritériumait, és ahogy olvasgattam a recepteket, cikkeket, van egy sanda gyanúm, hogy ez nem teljesen számít nyers ételnek. Ezért inkább maradjunk a félig nyersnél, vagy a sütés nélkülinél. TÉSZTA: 2 db kb. 10 cm átmérőjű mini torához: DIÓS: MÁKOS: 5 dkg zabpehely 5 dkg zabpehely 1 evőkanálnyi apróra vágott dió (vagy 3 evőkanál darált mák akár darált, de nekem nincs darálóm, így aprítanom kellett)

8 1 evőkanál búzacsíra (vagy helyette dió) fél citrom leve kb. 2 evőkanál joghurt kb. 2 evőkanál joghurt pár csepp dió aroma pár csepp vanília aroma édesítő ízlés szerint (én folyékonyt édesítő ízlés szerint (én folyékonyt használtam) használtam) kb. fél evőkanálnyi búzacsíra (vagy dió) kb. fél evőkanálnyi mák az alap az alap szórásához szórásához Meggyes réteg: kb. 30 dkg meggy (nálam most fagyasztott volt, a levét lecsepegtettem) édesítő (én kb. 2 evőkanál xilitet tettem bele) bonbon meggy aroma (elhagyható) 1 evőkanálnyi mazsola (elhagyható) kb. 2 evőkanál útifűmaghéj Tetejére: DIÓS: MÁKOS: 5-6 dkg krémsajt (nálam Lidl-s, de lehet 5-6 dkg krémsajt (nálam Lidl-s, de lehet mascarpone is) mascarpone is) kb. egy evőkanál apróra vágott dió kb. egy bő evőkanál darált mák édesítő (nálam egy tk. kókuszvirág édesítő (nálam egy tk. kókuszvirág cukor) cukor) Díszítéshez: pár szem meggy pár szem dió mák a két tésztából a kilógó darabokból négy-négy mini-golyó Az alapanyagokat a Diétás Ételek Webshopban lehet egy helyről jó áron beszerezni, ahonnan akár gyümölcslap is rendelhető a torta alapjához. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, belenyomkodjuk a formákba. (Én két 500 gr-os kókuszzsíros doboznak kivágtam az alját, és azt használtam formának ) Hűtőbe tettem, amíg elkészítettem a meggyes réteget. A meggyet lecsepegetjük, hozzáadjuk a mazsolát, édesítőt, aromát, botmixerrel pürésítjük. Aprítógépben jobb lenne szerintem, de nekem az elromlott és még nem vettem újat, szóval botmixerrel küzdöttem, (védőruha nem árt. ) A végén hozzákeverjük az útifűmaghéjat, és elsimítjuk a zabpelyhes alapon, majd újra hűtőbe tesszük. A 2 5 dkg krémsajtot (külön-külön ) elkeverjük az édesítővel, illetve a mákkal és dióval, majd a mini torták tetejére simítjuk a krémet. Végül az apró golyókkal, pár szem meggyel, dióval, mákkal díszítjük.

9 Gyors hamis diós golyók Hétközben gyakran előfordul, hogy nincs időm nagyobb sütésbe kezdeni, ilyenkor jól jön egy-két expressz gyorsaságú recept, amit szinte tovább tart leírni, mint összedobni és másnapra eldobozolni. Hozzávalók: kb. 6 dkg zabpehely 2 ek búzacsíra csipet fahéj, édesítő, vanília vagy dió aroma kevés tej, joghurt A zabpelyhet, búzacsírát elkeverjük, leöntjük a tejjel, egy kis joghurtot adunk hozzá, édesítjük, ízesítjük, összekeverjük, fél óra pihenő, majd golyókat formázunk, búzacsírába meghempergetjük. Ha a búzacsírát előtte szárazon, teflonserpenyőben kicsit megpirítjuk, akkor még finomabb diós ízt kapunk. Természetesen lehet diót is használni a búzacsíra helyett, de nekem így gyorsabb és egyszerűbb volt most. Szépnek nem mondanám, de gyors és finom hétköznapi nasi.

10

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim Merena Mónika Kedvenc sütemény receptjeim Gyors meggyes joghurtos sütemény 4 tojás, 1 pohár gyümölcsjoghurt, 1 joghurtos pohár olaj, 2 joghurtos pohár kristálycukor, 3 joghurtos pohár finomliszt, 1 csomag

Részletesebben

- Zsuzsi - - Ramóna -

- Zsuzsi - - Ramóna - Fahéjas-almás zabpehely szelet répával - Zsuzsi - 1 bögre (2,5 dl) zabpehely 3 ek méz vagy xilit 1 tk őrölt fahéj 1 rúd vanília pár csepp vaníliás aroma 1 db nagyobb alma 1 db nagyobb, vagy 2 kisebb sárgarépa

Részletesebben

Emese süteménypor. Meggyes pite: Almás pite: 1 csg Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávés kanál szódabikarbóna

Emese süteménypor. Meggyes pite: Almás pite: 1 csg Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávés kanál szódabikarbóna Emese süteménypor Meggyes pite: Almás pite: 1 csg Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávés kanál szódabikarbóna Az alapanyagokból tésztát gyúrunk, kettéosztjuk. Ki

Részletesebben

Törtcsokoládés muffin

Törtcsokoládés muffin Törtcsokoládés muffin 300 g fi nomliszt, 3 és fél kk sütôporral elkeverve 55 g porcukor 190 g fehércsokoládé, darabokra vágva 100 g tört grillázsos csokoládé 1 tojás, könnyedén felverve 60 g olvasztott

Részletesebben

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése:

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése: Bambi bölcsőde Brokkolis sajtkrém Hozzávalók: 25 dkg brokkoli (mirelit vagy friss) 15 dkg reszelt trappista sajt 1 dl forralt tej őrölt szerecsendió, esetleg fokhagyma Elkészítése: A brokkolit megpároljuk,

Részletesebben

III. Hagyományos házi sütemények

III. Hagyományos házi sütemények III. Hagyományos házi sütemények Epres habos süti A sütőt előmelegítjük 170 Cra. Elkészítési idő: 1 óra Mennyiség: 24 szelet Nehézségi fok: könnyű Tésztához: 8 tojás 8 ek cukor 8 ek liszt 1/2 cs. sütőpor

Részletesebben

Ricotta gnocchi aszalt paradicsommal

Ricotta gnocchi aszalt paradicsommal Ricotta gnocchi aszalt paradicsommal Nálunk a családban egy jó ideje már szinte hagyomány lett a gnocchi (és egyéb olasz tésztaételek) készítése. Sajnos én csak havonta egyszer, egy hétvége erejéig tudom

Részletesebben

1. Román krémes Mikádó (kőszikla) torta I Mikádó (kőszikla) torta II Kókusztetős ananászkocka... 5

1. Román krémes Mikádó (kőszikla) torta I Mikádó (kőszikla) torta II Kókusztetős ananászkocka... 5 1 Tartalomjegyzék: 1. Román krémes... 2 2. Mikádó (kőszikla) torta I.... 3 3. Mikádó (kőszikla) torta II.... 4 4. Kókusztetős ananászkocka... 5 5. Tejfölös csodasüti... 6 6. Gesztenyebomba... 7 2 1. Román

Részletesebben

Mini Torta Gyűjtemény

Mini Torta Gyűjtemény Mini Torta Gyűjtemény Összegyűjtőtte: Szűcs Szilvia Mindenki életében vannak jeles napok mint például a születésnapok, keresztelők, évfordulók, esküvők, amikor az ünnepi asztalra az étkezés lezárásaként

Részletesebben

Receptötletek. Friss gondolat. Finomat ad.

Receptötletek. Friss gondolat. Finomat ad. Receptötletek a friss, sütésre kész tésztákhoz. Friss gondolat. Finomat ad. Friss tészták - friss ötletekkel töltve! Friss karácsonyi tésztáinkkal garantált a siker. Minden évben elérkezik az idő, amikor

Részletesebben

Receptkönyv DEÁK 2011/2012

Receptkönyv DEÁK 2011/2012 Receptkönyv DEÁK 2011/2012 E l ő s z ó A Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola 2012. június 12-én Egészségnapot tartott. Ennek keretében minden osztály bemutatta az általa

Részletesebben

2015 Ú J K I A D Á S

2015 Ú J K I A D Á S 2015 Ú J K I A D Á S Decemberben minden a karácsonyról és a szilveszterről szól. Kicsit ez olyan, mintha a hónap csak ezekből az ünnepnapokból állna, mivel novembertől szinte mindenki karácsonyi lázban

Részletesebben

Karácsonyi. receptfüzet. Az otthon az a hely, ahol otthon érzem magam.

Karácsonyi. receptfüzet. Az otthon az a hely, ahol otthon érzem magam. Karácsonyi receptfüzet Az otthon az a hely, ahol otthon érzem magam. Az otthon mindannyiunknak valami különlegeset jelent. Sokunknak az a hely, ahol megnyugvást találunk egy nehéz nap megpróbáltatásai

Részletesebben

Édesburgonyás túrós pogácsa

Édesburgonyás túrós pogácsa Tripla pizza Egy főzőműsorban láttam ezt a fajta formázást, és azonnal beleszerettem. Nem mintha nem lenne mindegy, hogy milyen a formája, viszont így kapásból háromféle pizzám lett : ) És ráadásul nagyon

Részletesebben

STERVIA RECEPTEK Hasznos tudnivalók: A Stevia kivonatokat szinte minden étel/ital elkészítéséhez lehet használni - italokhoz, turmixokhoz, süteményekhez, salátákhoz, főzelékekhez, pudingokhoz, tortákhoz.

Részletesebben

Muffin tészta. Tepertős pogi

Muffin tészta. Tepertős pogi OLD MILLERS LISZTKEVERÉK Piskótatekercs 6 tojás 120g Old Millers liszt 5g 15g kakaópor (ha kakaósra szeretnénk) A fehérjét felverjük, a sárgáját a ral elkeverjük. A habhoz hozzáadjuk a cukros sárgáját

Részletesebben

Karácsonyi. receptfüzet. Az otthon az a hely, ahol otthon érzem magam.

Karácsonyi. receptfüzet. Az otthon az a hely, ahol otthon érzem magam. Karácsonyi receptfüzet Az otthon az a hely, ahol otthon érzem magam. Megújult külső! Az otthon mindannyiunknak valami különlegeset jelent. Sokunknak az a hely, ahol megnyugvást találunk egy nehéz nap megpróbáltatásai

Részletesebben

ÉDESEK ÉS TANULÓK SZERKESZTETTE: MÉSZÁROS ESZTER A RECEPTEKET LEGÉPELTE: KIRÁLY ZSÓFIA

ÉDESEK ÉS TANULÓK SZERKESZTETTE: MÉSZÁROS ESZTER A RECEPTEKET LEGÉPELTE: KIRÁLY ZSÓFIA ÉDESEK ÉS TANULÓK AVAGY A BAROSS-FAKTOROK ALKALMÁVAL BEMUTATOTT, DIÁKOK ÁLTAL ALKOTOTT SÜTEMÉNYEK RECEPTGYŰJTEMÉNYE SZERKESZTETTE: MÉSZÁROS ESZTER A RECEPTEKET LEGÉPELTE: KIRÁLY ZSÓFIA (A PIROS NÉGYZETEK

Részletesebben

Minden, ami csokis! 2.rész

Minden, ami csokis! 2.rész 2.rész Receptsorozatunkkal segítséget szeretnénk adni a minden és ünnepnapok megédesítésére! Használja egészséggel! További megjelent gyűjteményünk: Csokis álmok Vaniliás finomságok Trópusi ízek Ünnepi

Részletesebben

Csokoládés muffin csodák

Csokoládés muffin csodák Csokoládés muffin csodák Egyszerű, jól használható csokis muffinreceptek a csoki és a muffin szerelmeseinek Írta: Biró Viktória (Muffinmágus) Csokis muffin alaprecept A csokoládés muffinok sorát egy csokis

Részletesebben

Receptötletek. Friss gondolat. Finomat ad.

Receptötletek. Friss gondolat. Finomat ad. Receptötletek a friss, sütésre kész tésztákhoz. Friss gondolat. Finomat ad. Friss tészták - friss ötletekkel töltve! Friss és sokoldalú Minden évben elérkezik az idő, amikor újra megsüthetjük kedvenc karácsonyi

Részletesebben

Egy falatnyi boldogság. Karácsonyi

Egy falatnyi boldogság. Karácsonyi Egy falatnyi boldogság Karácsonyi finomságok Non plus ultra - 20 dkg liszt - 5 dkg porcukor - vaníliáscukor - 20 dkg margarin - 2 tojás sárgája - 2 tojás fehérje - 12 dkg porcukor - 20 dkg baracklekvár

Részletesebben

Angol süti Aranygaluska

Angol süti Aranygaluska Angol süti Aranygaluska 25 dkg margarin 25 dkg késsel vágott dió 25 dkg kristálycukor 3 egész tojás 1 tábla csoki 30 dkg liszt 1 cs. sütőpor A tojást kikeverjük a margarinnal és a porcukorral együtt. Hozzáadjuk

Részletesebben

V. Aprósütemények. Barackmag. http://www.suticakeshop.hu/ Előkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 Cra

V. Aprósütemények. Barackmag. http://www.suticakeshop.hu/ Előkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 Cra V. Aprósütemények Barackmag A sütőt előmelegítjük 180 Cra A barackmag formákat kikenjük vajjal. Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Mennyiség: 24 db Nehézségi fok: közepesen nehéz Tésztához: 25 dkg liszt 25

Részletesebben

Díjnyertes. A debreceni Gyermekhematológiaionkológiai Tanszéken. kezelt gyerekek kedvencei. Leukémiás Gyermekekért. A l a p í t v á n y

Díjnyertes. A debreceni Gyermekhematológiaionkológiai Tanszéken. kezelt gyerekek kedvencei. Leukémiás Gyermekekért. A l a p í t v á n y Díjnyertes Muffin receptek A debreceni Gyermekhematológiaionkológiai Tanszéken kezelt gyerekek kedvencei Leukémiás Gyermekekért A l a p í t v á n y Tudjuk, mi kell egy mosolyhoz. Kedves Sütögető Barátunk!

Részletesebben

Összetétel. Fűszeres-diós almatorta (tejmentes) dió, alma, barna rizsliszt, nádcukor, tojás, szódabikarbóna, fahéj

Összetétel. Fűszeres-diós almatorta (tejmentes) dió, alma, barna rizsliszt, nádcukor, tojás, szódabikarbóna, fahéj TORTÁK Fűszeres-diós almatorta (tejmentes) Diós almatorta (tej- és cukormentes) Mogyorós meggytorta (tej- és cukormentes) Mascarponés répatorta (tej- és/vagy lisztmentesen is készíthető) Fekete Erdei meggy

Részletesebben

7 recept az egészségért

7 recept az egészségért 7 recept az egészségért Készítette: Martincsevicsné Jenei Gizella Rólad Szeretettel üdvözöllek! Martincsevicsné Jenei Gizella vagyok, egészségőr, hidegen sajtolt olajok szakértője, egy 3 éves és egy 6

Részletesebben

Curry Grillkolbász 210 g (tekert):

Curry Grillkolbász 210 g (tekert): Curry Grillkolbász 210 g (tekert): India csodás íz világát rejti a termék. A curry, mint fűszerkeverék alap-íz Indiában. Összetevői: gyömbér, római kömény, koriander, sáfrány, fahéj. Tájegységenként az

Részletesebben

Csokis kókusztej. Hozzávalók a csokis kókusztejhez: 1 l natúr kókusztej (lásd előző recept) 1 ek. kókuszkrém 2 ek. kókuszos csokoládékrém

Csokis kókusztej. Hozzávalók a csokis kókusztejhez: 1 l natúr kókusztej (lásd előző recept) 1 ek. kókuszkrém 2 ek. kókuszos csokoládékrém Tartalom Bemutatkozás 5 Előszó 8 Nyers növényi étrend vagy teljes értékű növényi táplálkozás? 9 Hogyan történik ez a hétköznapokban? 15 A teljes értékű növényi táplálkozás lelki oldalról 16 Lúgosítás...

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Borsófőzelék főtt tojással (4 adag) 600g mirelit zöldborsó 1ek olívaolaj

Részletesebben

Koronás Reform receptek 2.

Koronás Reform receptek 2. Koronás Reform receptek 2. Egészséges hozzávalók Mértékletes cukortartalom Különleges ízvilág Mindent A CUKORRÓL mindentacukorrol.hu Szezámos-kakaós keksz 30 db 20 dkg rétesliszt 20 dkg gluténmentes liszt*

Részletesebben

Alapanyagcsere igény: 1600 kcal. Beviteli irányértékek: Szélsőértékek (+/- 5%): + edzések után: 30g fehérjepor vízben feloldva. Megj.

Alapanyagcsere igény: 1600 kcal. Beviteli irányértékek: Szélsőértékek (+/- 5%): + edzések után: 30g fehérjepor vízben feloldva. Megj. Alapanyagcsere igény: 1600 kcal 180cm / 74kg Beviteli irányértékek: Kilokalória: 1600 Szénhidrát 195g (49%) Fehérje 140g (35%) Zsír 28g (16%) Szélsőértékek (+/- 5%): Szénhidrát: 185g / 205g Fehérje: 133g

Részletesebben

Karácsonyi italok. Hozzávalók: Elkészítés: Mézes tojás flip

Karácsonyi italok. Hozzávalók: Elkészítés: Mézes tojás flip Karácsonyi italok Likőrös-kávés forró csoki 1 dl tej (60 kcal) 3 kocka meggylikőrrel töltött csokoládé (kb. 2 dkg = 100 kcal) 1 csomag csokis cappucinopor (4 g = kb. 20 kcal) tejszínhab (1 evőkanál = kb.

Részletesebben

2. A minőség mindenek felett

2. A minőség mindenek felett Minden családban nagy fejtörést okoz az ünnepi menü. A főzés és az előkészítés meghitt hangulata csak a reklámokban köszön vissza, a valóságban a háziasszonyok sokszor túlvásárolják magukat, nem hagynak

Részletesebben

Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal

Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal Hozzávalók Sorbet krém 6 dl homoktövis velő 1 dl homoktövis lekvár 0,6 dl prosorbet Karamell 6 ek. cukor 2 dl Homoktövis velő Ropogós

Részletesebben

Rétes recept réteslapból

Rétes recept réteslapból Rétes recept réteslapból Elkészülési id?: 120 perc 2 adaghozzávalók: 2 csomag réteslap min 8 lap /csomag 3 zsír 50 dkg túró 1. oldal (összes: 5) porcukor mazsola 1 darab tojás 2 dl búzadara cukor 25 dkg

Részletesebben

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta Boróka konyhája Saláták... 1 Citromfüves aromás vitaminos saláta... 1 Kapros cukkíni saláta... 1 Joghurtos, zelleres, kapros káposzta saláta... 2 Bazsalikomos tofu saláta... 2 Áfonyasaláta... 3 Tárkonyos

Részletesebben

Sacher torta. A töltéshez és kenéshez: 60 g diabetikus vagy házi,cukormentes baracklekvár (lehet több is akár)

Sacher torta. A töltéshez és kenéshez: 60 g diabetikus vagy házi,cukormentes baracklekvár (lehet több is akár) Sacher torta Hozzávalók egy kisebb tortaformához (18-20 cm): 3 db tojás 30 g keserű kakaópor 30 g csokis fehérjepor, nálam BioTech USA Iso Whey Zero csokis ízben (kihagyható; illetve, ha szója alapú vagy

Részletesebben

Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól

Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól A meggy finom magában, nyersen is, de aki nem szereti savanyúságát, még megszeretheti piskótában, süteményben, vagy befõttben. Szörpöt és más italt

Részletesebben

Használja egészséggel!

Használja egészséggel! Mindent eperrel! Receptsorozatunkkal segítséget szeretnénk adni a minden és ünnepnapok megédesítésére! Használja egészséggel! FONTOS!!! A shake-et mindig mixerrel vagy konyhai robotgéppel készítsük! Naponta

Részletesebben

S ü t i k s ü t é s n é l k ü l

S ü t i k s ü t é s n é l k ü l 1. Kekszes krémes 1 cs. kocka alakú háztartási keksz, 1,5 cs. vaniliás pudingpor, 2 db tojás, 7 evıkanál cukor, 1 evıkanál liszt, 12.5 dkg margarine, 7,5 dl tej, fél csomag zselatin S ü t i k s ü t é s

Részletesebben

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV ...... HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV 2 www.electrolux.com AUTOMATIKUS PROGRAMOK Program száma Program neve 1 MARHA HÁTSZÍN 2 SERTÉS ROSTON 3 CSIRKE EGÉSZBEN 4 PIZZA 5 MUFFIN 6 QUICHE LORRAINE 7 FEHÉR KENYÉR 8 BURGONYAFELFÚJT

Részletesebben

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk.

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk. RECEPTEK Veganz Pink Smoothie Hozzávalók: 2 db érett biobanán 3 dl Veganz bio rizsital 2 ek. Veganz Smoothie bioalappor zöldborsófehérjével és gojibogyóval Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat,

Részletesebben

Muffinformák hu. Termékismertető és receptek

Muffinformák hu. Termékismertető és receptek Muffinformák hu Termékismertető és receptek Kedves Vásárlónk! A szilikonból készült muffinformák nagyon rugalmasak és tapadásgátló hatásúak. Ezáltal a süteményeket különösen könnyű kivenni belőlük általában

Részletesebben

Koronás Reform receptek 1.

Koronás Reform receptek 1. Koronás Reform receptek 1. Egészséges hozzávalók Mértékletes cukortartalom Különleges ízvilág ceptfüzet 1 v4.indd 1 Mindent A CUKORRÓL mindentacukorrol.hu 13/11/15 17:12 Mandulás keksz aszalt meggyel 12

Részletesebben

Koronás Reform receptek 1.

Koronás Reform receptek 1. Koronás Reform receptek 1. Egészséges hozzávalók Mértékletes cukortartalom Különleges ízvilág Mindent A CUKORRÓL mindentacukorrol.hu Mandulás keksz aszalt meggyel 12 db 10 dkg liszt 8 dkg őrölt mandula

Részletesebben

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett.

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Az alábbi receptjeinknek megvan a saját történetük Leves Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Csirkegulyás - ½ csirkemell-filé - 1 kisfej

Részletesebben

A B S O R I C E F E H É R J E P O R RECEPTKÖNYV É D E S

A B S O R I C E F E H É R J E P O R RECEPTKÖNYV É D E S ABSORICE FEHÉRJEPOR RECEPTKÖNYV É D E S TARTALOM 1. Céklás csokis torta 2. Mogyoróvajas bögrés süti 3. Zabos Túrógombóc 4. Körtés almás pite 5. Fehérjés frappuccino 6. Almás palacsinata 7. Töltött zsemle

Részletesebben

Csokoládés receptek az Aréna kiadó Csodás, csokis sütemények c. kiadványából

Csokoládés receptek az Aréna kiadó Csodás, csokis sütemények c. kiadványából Csokoládés receptek az Aréna kiadó Csodás, csokis sütemények c. kiadványából Fekete-erdı torta 250 g vaj, feldarabolva 1 evıkanál instant kávé 375 ml forró víz 200 g étcsokoládé, feldarabolva 300 g porcukor

Részletesebben

1500 Kcal ás mintaétrend

1500 Kcal ás mintaétrend 1500 Kcal ás mintaétrend 1. R: 2dl tej 1,5%-os 1db zsemle margarin 10g (light: 35% zsírtartalmú, vagy még alacsonyabb) csirkemell felvágott 1 vékony szelet paradicsom, paprika, vagy más az idénynek megfelelő

Részletesebben

Receptgyűjtemény. Házi készítésű sütemények versenye 2012. december 14.

Receptgyűjtemény. Házi készítésű sütemények versenye 2012. december 14. Receptgyűjtemény Házi készítésű sütemények versenye 2012. december 14. 2 Ezt süsd ki/meg! célja az volt: hogy elősegítse a generációk közös időtöltését. A szeretet ünnepének közeledtével a különböző tradicionális,

Részletesebben

Mennyei datolyavajas praliné mogyorós csokival

Mennyei datolyavajas praliné mogyorós csokival Tartalomjegyzék Mennyei datolyavajas praliné mogyorós csokival Csokis-málnás nyers muffin Nyers csoki bon-bon Narancsos brownie szaloncukor Fahéjas-szilvás zselés szaloncukor Mézeskalács szaloncukor Mennyei

Részletesebben

Makrobiotikus ételek és desszertek

Makrobiotikus ételek és desszertek Makrobiotikus ételek és desszertek Kinpira pórézöld sárgarépával 1 póré zöldje ferde karikákra vágva 1 vékonyabb sárgarépa ferde karikákra gyalulva (uborkaszeletelőn) 1 kiskanál szezámolaj csipet só Az

Részletesebben

1300 kcal minta étrend

1300 kcal minta étrend Reggeli Tízórai Ebéd Uzsonna Vacsora Összesen Étel 1 adag (4) Fehérjés zabkása 150g Uborka 150g Paprika 150g Paradicsom 1db (52g) Főt tojás 100g Főtt rizs (zsír és olaj nélkül) 100g Sült csirkemell 200g

Részletesebben

Krumplis pogácsa. Készítette: Bognár Edit

Krumplis pogácsa. Készítette: Bognár Edit Krumplis pogácsa Készítette: Bognár Edit 25 dkg burgonya 25 dkg finomliszt 25 dkg margarin+ fél kanál zsír 3 dkg élesztő 2 db tojássárgája 1 csapott evőkanál só 1 dl tejföl Ezt a receptet még a nagymamámtól

Részletesebben

Kókuszdió. Hozzávalók: A külsejéhez: rum: 2 evőkanál keserű kakaópor: 5 dkg tojás: 1 db darált dió: 30 dkg barna cukor: 20 dkg

Kókuszdió. Hozzávalók: A külsejéhez: rum: 2 evőkanál keserű kakaópor: 5 dkg tojás: 1 db darált dió: 30 dkg barna cukor: 20 dkg Kókuszdió Hozzávalók: A külsejéhez: rum: 2 evőkanál keserű kakaópor: 5 dkg tojás: 1 db darált dió: 30 dkg barna cukor: 20 dkg A belsejéhez: Rama sütőmargarin: 10 dkg kókuszreszelék: 10 dkg porcukor: 10

Részletesebben

Speciális sütőforma szett többrétegű és mintázott tortákhoz

Speciális sütőforma szett többrétegű és mintázott tortákhoz Speciális sütőforma szett többrétegű és mintázott tortákhoz hu Termékismertető és receptek Cikkszám: 336 547 Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 89024AS1X2VII 2016-10 336 547 Tapadásgátló bevonat A 3 sütőforma

Részletesebben

Hájas tészta. Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só.

Hájas tészta. Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só. Hájas tészta Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só. Elkészítése: 50 dkg lisztből a tojásokkal, ecettel, élesztővel rétestésztát

Részletesebben

101 Ft. Kávéházi Karamell torta. Hozzávalók: Elkészítés: /szelet* (48 db ca. 99 g-os szelet elkészítéséhez)

101 Ft. Kávéházi Karamell torta. Hozzávalók: Elkészítés: /szelet* (48 db ca. 99 g-os szelet elkészítéséhez) Kávéházi Karamell torta (48 db ca. 99 g-os szelet elkészítéséhez) Piskóta felvert: 150 g Tojáslé teljes 100 g Liszt (Búza finomliszt, BL55) 75 g Kristálycukor 20 g Csokoládé csepp (ét) 20 g Víz 10 g BRAUN

Részletesebben

Sütőforma fedéllel. Termékismertető és receptek

Sütőforma fedéllel. Termékismertető és receptek hu Sütőforma fedéllel Termékismertető és receptek Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93708AS1X2VIII 2017-09 353 686 Tapadásgátló bevonat A sütőforma és az aljak tapadásgátló bevonattal vannak ellátva, aminek

Részletesebben

ÉTREND 1700 KCAL 1. HÉT HÉTFŐ

ÉTREND 1700 KCAL 1. HÉT HÉTFŐ HÉTFŐ Paradicsomos-sajtos rántotta - 1 teljes tojás - 3 tojás fehérje - pár db koktélparadicsom (vagy normál paradicsom) - 50 g mozarella light - kókuszolaj (1 kis ek.) - 3 db puffasztott rizs vagy abonett

Részletesebben

SOMLÓI BOMBA. Elkészítés:

SOMLÓI BOMBA. Elkészítés: SOMLÓI BOMBA Töltelékbe: 2 dl rum, 10 dkg mazsola, 10 dkg durvára vágott dió Sárga piskóta: 6 tojás, 6 ek kristálycukor, 1 dl olaj, 1 cs só, 1 cs vaníliás cukor, 5 ek liszt Diós piskóta: 6 tojás, 6 ek

Részletesebben

ÉVI ÉTKEZÉSI NAPLÓJA. Elöljáróban

ÉVI ÉTKEZÉSI NAPLÓJA. Elöljáróban Elöljáróban A napi étkezések 150-160 gramm szénhidrátot tartalmaznak. Fehérjéből normál mennyiséget fogyasztok, zsiradékból keveset. Ha találsz némi hasonlóságot Angelocska étkezéséhez (pl. utóvacsik),

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

Old Millers Receptfüzet

Old Millers Receptfüzet Old Millers Receptfüzet Sütési tippek az Öreg Millertől: SMART MILLER A még ropogósabb héj eléréséhez ne csak a sütőt, hanem a sütőlemezt is melegítsük elő! Ha szabadon vetett kenyeret készítünk, használhatunk

Részletesebben

Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen

Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen Reggeli: Sárgarépás tojáskrém kenyérrel Elkészítési leírás: A tojás(oka)t keményre főzzük, majd alaposan kihűtjük. Ezután majonézzel, ízlés szerint mustárral,

Részletesebben

Menü - 1500 kcal. 3. Hét

Menü - 1500 kcal. 3. Hét Menü - 1500 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1500 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-25%-a, ami 75-93 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 50 grammnak

Részletesebben

MARTON MELINDA. 5 perces desszertek. 5+1 gluténmentes recept teljes értékű növényi alapanyagokból.

MARTON MELINDA. 5 perces desszertek. 5+1 gluténmentes recept teljes értékű növényi alapanyagokból. MARTON MELINDA 5 perces desszertek 5+1 gluténmentes recept teljes értékű növényi alapanyagokból www.testtudatos-taplalkozas.hu 1 A szerzőről Marton Melinda tudományos kutató, a helyes ételtársítás és a

Részletesebben

Marcipánkrém mézeskalács ágyon. Sajtospogácsa. www.eben-butor.hu

Marcipánkrém mézeskalács ágyon. Sajtospogácsa. www.eben-butor.hu Marcipánkrém mézeskalács ágyon 30 dkg mézeskalács vagy mézespuszedli 1 dl tej 20 dkg marcipánmassza 25 dkg mascarpone 4 dl hideg tejszín 5 dkg porcukor reszelt narancshéj A mézespuszedlit apró darabokra

Részletesebben

http://www.suticakeshop.hu/

http://www.suticakeshop.hu/ 1 Tartalomjegyzék I. Sütés nélküli sütemények...6 Grillázs töltelékes nápolyi...6 Különleges húsvéti tojás süti...7 Tiramisu...8 Tejkrémes szeletek...9 Csokoládés gesztenyék...10 Kekszes pudingos süti...11

Részletesebben

DPG Recepttár 293. Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták

DPG Recepttár 293. Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták DPG Recepttár 293. Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták Tartalomjegyzék DPG Recepttár 293... 1 Máglyarakás, muffin, olcsó omlós tészták... 1 Tartalomjegyzék... 2 Máglyarakás receptek... 3 Máglyarakás

Részletesebben

DPG Recepttár 345. Zserbó (Gerbaud) receptek

DPG Recepttár 345. Zserbó (Gerbaud) receptek DPG Recepttár 345. Zserbó (Gerbaud) receptek Tartalomjegyzék DPG Recepttár 345... 1 Zserbó (Gerbaud) receptek... 1 Tartalomjegyzék... 2 Receptek...... 3 Almás zserbó... 3 Bio zserbó... 3 Diós-lekváros

Részletesebben

Hozzávalók: Elkészítés: Hozzávalók:

Hozzávalók: Elkészítés: Hozzávalók: Európa édes oldala Az alábbi szöveg a Sweet Europe Let yourself be seduced című kiadványnak (kiadta: Institut der Regionen Europas, Salzburg) nemhivatalos magyar fordítása. Amióta világ a világ, azóta

Részletesebben

R e c e p t o l d a l. h u Húsvéti recept ajánló

R e c e p t o l d a l. h u Húsvéti recept ajánló Receptoldal.hu Húsvéti recept ajánló Baconnal és Cheddarral töltött tojás - 12 tojás - 1/2 csésze majonéz - 4 szelet bacon - 2 evőkanál finomra reszelt cheddar sajt - 1 evőkanál mustár - só,bors A tojásokat

Részletesebben

A Fekete Borpince 'Borral készült húsvéti sütemények' versenyén részt vett alkotások receptjei

A Fekete Borpince 'Borral készült húsvéti sütemények' versenyén részt vett alkotások receptjei A Fekete Borpince 'Borral készült húsvéti sütemények' versenyén részt vett alkotások receptjei 2014. március 29. "Dampfkleeß" Sváb boros gőzgombóc Váczi Enikő Sváb lévén a Dampfkleeß nálunk a bableves

Részletesebben

Karamellás diós kocka

Karamellás diós kocka Karamellás diós kocka 15 dkg makadám- és pekándió, 30 dkg étcsokoládé (70 % kakaótartalommal), 15 dkg + 1 tk vaj, 39 dkg cukor, csipetnyi só, 1 zacskó vaníliás cukor, 4 tojás, 10 dkg liszt, 1-2 tk. citromlé,

Részletesebben

Almáskertek ajándéka (2010 October 11, Monday) - Munkatársunktól

Almáskertek ajándéka (2010 October 11, Monday) - Munkatársunktól Almáskertek ajándéka (2010 October 11, Monday) - Munkatársunktól Az alma a nyár derekától a következõ tavaszig kelleti magát a gyümölcsstandokon, így nem kell csodálkozni, hogy belõle fogyasztunk a legtöbbet.

Részletesebben

Ismét itt a Karácsony. Múlik az Advent, a szép ünnep várakozással

Ismét itt a Karácsony. Múlik az Advent, a szép ünnep várakozással Kedves Olvasóink! Makó Város Önkormányzata 2002 óta minden évben megrendezi a Nagyanyáink süteményei elnevezésû, jó hangulatú, játékos receptversenyét, amely az idõsebb korosztály tudásának egy sajátos

Részletesebben

Készítsünk fagylaltot! (2010 July 08, Thursday) - Munkatársunktól

Készítsünk fagylaltot! (2010 July 08, Thursday) - Munkatársunktól Készítsünk fagylaltot! (2010 July 08, Thursday) - Munkatársunktól A nyár sztár édessége kétségtelenül a fagylalt. Érdemes a mélyhûtõben tartani egy-két doboz házilag készített fagyit, ami nem csak önmagában

Részletesebben

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli Nutellás kenyér tejjel Szalámis kenyér Péksütemény kakaóval Lekváros kenyér Pirítós kenyér teával Ebéd Palóc gulyás Szilvás gombóc Tejleves tésztával Sült csirkecomb

Részletesebben

Többször felhasználható sütőlap piskótatekercshez

Többször felhasználható sütőlap piskótatekercshez hu Termékismertető és recept Többször felhasználható sütőlap piskótatekercshez Kedves Vásárlónk! Még soha nem volt ilyen egyszerű tökéletes piskótatekercset készíteni: A tésztát egyszerűen süsse meg a

Részletesebben

NAGYAnYÁInK SÜTEMÉnYEI

NAGYAnYÁInK SÜTEMÉnYEI MÁZAS SZELET Kedves Olvasóink! Makó Város Önkormányzata 2002 óta minden évben megrendezi a Nagyanyáink süteményei elnevezésű játékos receptversenyét. Ezeken a valóban jó hangulatú, generációkat összehozó

Részletesebben

Édes. kalandozások. gyerekeknek. Mit találtál? Képes receptfüzet. Kösd össze a számokat a megfelelô sorrendben, hogy megtaláld, mit rejt a kép!

Édes. kalandozások. gyerekeknek. Mit találtál? Képes receptfüzet. Kösd össze a számokat a megfelelô sorrendben, hogy megtaláld, mit rejt a kép! Kösd össze a számokat a megfelelô sorrendben, hogy megtaláld, mit rejt a kép! 4 5 8 7 Mit találtál? Színezd ki, díszítsd fel kedved szerint! 8 9 7 6 0 kalandozások 6 Édes 56 9 0 55 54 5 5 50 5 48 49 46

Részletesebben

2016/06/09 07:52 1/18 Recept

2016/06/09 07:52 1/18 Recept 2016/06/09 07:52 1/18 Recept < Főoldal Recept Főétel Vegyes maradék 50 dkg babcsíra 15 dkg hús (disznó, marha, csirke) 1 teáskanál (finoman) paradicsompüré hagyma fokhagyma olívaolaj teáskanál méz 2 evőkanál

Részletesebben

Recept ajánlataink Aszalt szilvás rétes Böjtös zsidó rétes Burgonyás túrós rétes Debreceni gesztenyés béles

Recept ajánlataink Aszalt szilvás rétes Böjtös zsidó rétes Burgonyás túrós rétes Debreceni gesztenyés béles Aszalt szilvás rétes Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 15 dkg zabpehely, 20 dkg aszalt szilva, 3 dl rostos szilvalé, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 4 evőkanál olaj, ízlés szerint méz (ne legyen nagyon édes),

Részletesebben

Aljnélküli túrós. Hozzávalók :

Aljnélküli túrós. Hozzávalók : Aljnélküli túrós Hozzávalók : 1 kg túró 15 dkg lágy margarin 5 evőkanál búzadara 2 evőkanál liszt 10 evőkanál kristálycukor 4 egész tojás csipet só reszelt citromhéj 1-2 csomag vaniliás cukor 1 mokkáskanál

Részletesebben

Spenóttal és gombával sült tojás

Spenóttal és gombával sült tojás Spenóttal és gombával sült tojás 300 g gomba, szeletelve 175 g spenót, megmosva 3 evőkanál száraz sherry ½ teáskanál őrölt szerecsendió 6 evőkanál zsíros tejszín 6 nagyobb méretű tojás 1 evőkanál finomra

Részletesebben

Tankonyha szakkör éves munkaterve (egyforma a két csoportnak)

Tankonyha szakkör éves munkaterve (egyforma a két csoportnak) Tankonyha szakkör éves munkaterve (egyforma a két csoportnak) SZEPTEMBER 1-2. óra Tankonyha rendbetétele, elméleti ismeretek a konyháról, balesetvédelem 3-4. óra Gyümölcsös kekszes puding 1 l tej 2 csomag

Részletesebben

83 mézes recept. az egészség megőrzésére

83 mézes recept. az egészség megőrzésére 83 mézes recept az egészség megőrzésére Az ásványianyag-szükséglet kielégítését segítő receptek Zöldségkoktél Hozzávalók 2 adaghoz: 1/4 l vegyes zöldséglé 200 g zsíros joghurt néhány csepp cinomlé só,

Részletesebben

Házi kakaós piskóta mandulával, forró baracktöltelékkel. Tortabevonóval burkolva, sűrű kakaós krémmel díszítve.

Házi kakaós piskóta mandulával, forró baracktöltelékkel. Tortabevonóval burkolva, sűrű kakaós krémmel díszítve. 1. CSOKITORTA Házi kakaós piskóta, főzött kakaós krémmel töltve, tortabevonóval borítva. Csokirolóval vagy virágokkal díszítve. Súlya: kb. 2 kg Kb. 5 100 Ft Ára: 2 550 Ft/kg 2. TÚRÓTORTA Vastag házi piskóta,

Részletesebben

A Drótpostagalamb recepttára 141. könyv

A Drótpostagalamb recepttára 141. könyv A Drótpostagalamb recepttára 141. könyv Tartalomjegyzék Klemi 141. 1 Bevezetés...3 Receptek...4 Almás túrótorta 1......4 Almás túrótorta 2......4 Almás túrótorta 3......4 Amerikai túrótorta......4 Ananászos

Részletesebben

Stahl videó-konyhája Csokoládés édességek

Stahl videó-konyhája Csokoládés édességek Stahl videó-konyhája Csokoládés édességek TARTALOMJEGYZÉK KARAMELLÁS FORRÓ CSOKOLÁDÉ... 3 CSOKOLÁDÉS CSIGÁK... 3 SZICILIAI CITROMHAB FEHÉRCSOKOLÁDÉVAL... 4 CSOKOLÁDÉS KALÁCSFELFÚJT... 4 CSOKOLÁDÉS PALACSINTA

Részletesebben

Tortakészítő készlet

Tortakészítő készlet Tortakészítő készlet többemeletes torták sütéséhez hu Termékismertető és receptek Kedves Vásárlónk! Új tortakészítő készlete 3 szilikonformából áll, amelyeket külön-külön is használhat. A helytakarékos

Részletesebben

U jévi malacfejek. Néger kocka

U jévi malacfejek. Néger kocka ÜRES OLDAL TARTALOM, KÖSZÖNTŐ 2 3 Mogyorókrémes kuglóf Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 12 dkg Rama sütőmargarin, 7 dkg porcukor, 2 db tojás sárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 2,5 dkg

Részletesebben

Húsvéti sonkás muffin. Hozzávalók 12 főre

Húsvéti sonkás muffin. Hozzávalók 12 főre Húsvéti sonkás muffin Hozzávalók 12 főre Búza finomliszt 200g Teljes kiőrlésű liszt 100g Füstölt főtt sonka 200g Burgonya 150g Olaj 1 evőkanál Tojás 1 db Póréhagyma 60g Zöldpaprika 60g Élesztő 1 csomag

Részletesebben

Egyből többfélét: Bagett egyszerűen

Egyből többfélét: Bagett egyszerűen 2009 szeptember 14. Flag 0 Értékelés kiválasztása értékelve Mérték Még nincs 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Egyből többfélét. A jelen gazdasági helyzetben a háztartás és az étkezés terén is szükség van az átgondolt

Részletesebben

15+2 DIÉTÁS RECEPT, AMI POFONEGYSZERŰ!

15+2 DIÉTÁS RECEPT, AMI POFONEGYSZERŰ! 15+2 DIÉTÁS RECEPT, AMI POFONEGYSZERŰ! www.proteintopshop.hu 1. Csokoládés - túrós piskóta A tésztához: 5 tojás 1 adag Complex Pro Casein csokoládé ízesítés 5 evőkanál zabpehelyliszt Oat Instant 1 evőkanál

Részletesebben

TÖKÖS ÉTELRECEPTEK. Igal Városért Egyesület gyűjteménye

TÖKÖS ÉTELRECEPTEK. Igal Városért Egyesület gyűjteménye TÖKÖS ÉTELRECEPTEK Igal Városért Egyesület gyűjteménye 2014 Tökös- mákos muffin: 20 dkg liszt, 22 dkg cukor, 0,5 tk sütőpor, 0,5 tk szódabikarbóna, 0,5 tk só, 0,5 tk őrölt fahéj, 2 tojás, 2 étolaj, 1 db

Részletesebben

Ünnepi meglepetések. desszert. a Dr. Oetker-től! Legyen a. a főfogás! A minőség a legjobb recept.

Ünnepi meglepetések. desszert. a Dr. Oetker-től! Legyen a. a főfogás! A minőség a legjobb recept. Ünnepi meglepetések a Dr. Oetker-től! Nyerje meg a 11.111 darab Dr. Oetker 2015-ös receptes naptár egyikét, 12 különleges, ínycsiklandó sütemény recepttel! Keresse a promóciós csomagolású Dr. Oetker Eredeti

Részletesebben

Érvényes: 2014. 11. 17. - 2014. 12. 12.

Érvényes: 2014. 11. 17. - 2014. 12. 12. SeM-KER Kereskedelmi Kft. 3526 Miskolc, Mechatronikai park 10. Rendelésfelvétel: Tel: 46/505-769 Fax: 46/411-106 30/248-2726 20/280-5874 www.semker.hu semker@t-online.hu Mézeskalács Elkészítése: Hozzávalók:

Részletesebben