Mérlegjegy nyomtatása külső nyomógombbal indítva

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Mérlegjegy nyomtatása külső nyomógombbal indítva"

Átírás

1 METRI Soft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) , Fax: (62) Web: Módosítva: Ver:1.1 Érvényes: D:\R\PW2\Leiras\Kezut\kukieg27.odt PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Hódmezővásárhely, augusztus 8. Készítette: Petényi István programozó METRISoft Kft.

2 7/2 PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program METRISoft KFT

3 METRISoft KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 7/3 Tartalomjegyzék 1. FELADAT DEFINIÁLÁSA KEZELÉS MŰKÖDÉS ÜZEMI FELTÉTELEI BEÁLLÍTÁSOK NYOMTATVÁNY ÉS WINDOWS NYOMTATÓ ÖSSZERENDELÉSE NYOMTATÁS MÉRÉSTÍPUSHOZ RENDELÉSE ÉS PÉLDÁNYSZÁM BEÁLLÍTÁSA KÜLSŐ BEMENET/KIMENET ÉS NYOMTATÁSI FELADATOK ÖSSZEKÖTÉSE...6 Egyéb dokumentumok: PW2.EXE Jármű Mérlegelő Program Kezelési Utasítás DocVer: 1.1 File:D:\R\PW2\Leiras\Kezut\kukieg27.odt Printed: VI.. 17.

4 7/4 PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program METRISoft KFT 1. Feladat definiálása Ez a speciális funkció arra szolgál, hogy távolban elhelyezett mérlegelési pontról egy kontaktus (pl. nyomógomb) segítségével az éppen elvégzett zárómérlegelést követően a mérlegjegy távvezérelt nyomtatását el lehessen végezni. Ennek gyakorlati alkalmazása pl. ha a hídmérleg és eszközei a mérlegprogramtól távol kerülnek telepítésre és a mérlegelést egy RF kártya segítségével hajtják végre a mérleg mellett. Az ugyanott elhelyezett nyomógombbal ezután a mérlegjegy kinyomtatása is elindítható. 2. Kezelés Speciális kezelési feladat nincs! A rendszer előre beállítható és beállítandó oly módon, hogy a mérleg melletti nyomógomb megnyomásakor (vagy más külső kontaktus hatására) a program az erre kijelölt nyomtatási feladatot el tudja indítani. A gomb megnyomásakor egy kihelyezett jelzőlámpa bekapcsolódik cca. 5 sec időtartamra. Egyúttal a Print üzenet jelenik meg a mérlegkijelzőn. A gombnyomás eredménye: a beállított típusú és példányszámú mérlegelési bizonylat elküldésre kerül a kijelölt Windows nyomtatóra. A nyomtatási feladat nyomtatóra küldése után a program egy good üzenetet küld, ha az sikeres és egy er21 üzenetet, ha az valamely hiba miatt nem lehetséges. Ennek részleteiről a program főablakában levő üzenetablakban lehet tájékozódni. Az ezzel kapcsolatos üzenetek a program LOG könyvtárában a PrnInpLog.TXT üzenetlistában is rögzítésre kerül, annak tartalma utóbb tanulmányozható. Megjegyzések: A jelzőlámpa használata opcionális A mérlegkijelzőre küldött üzenet csak akkor jelenik meg, ha a mérleg erre alkalmas (pl. MS01, MSH) A program a nyomtatási feladatot akkor tekinti elküldöttnek, ha azt a Windows átvette. A tényleges nyomtatási folyamatot követni már nem tudja Működés üzemi feltételei A nyomtatás a zárómérést követően lehet kezdeményezni. A jármű a mérleghidat a nyomtatás elvégzéséig nem hagyhatja el. A nyomtatási csatornának üzemkésznek kell lennie. A mérlegelési tétel nyomtatása a nyitott mérések táblázatából történik, ezért az a tranzakció végéig nem zárható le, valamint a mérés adatlapját nem szabad a PC kezelőjének megnyitni (mert akkor nem fér hozzá a nyomtatási folyamat).

5 METRISoft KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 7/5 3. Beállítások A szolgáltatás használatához a programban konfigurálandók a fizikai kapcsolat és paraméterei! Ennek során egy paraméterezési folyamatban összekötünk egy Windows nyomtatót, az arra küldendő mérlegelési bizonylat nyomtatványt és a nyomtatást kezdeményező mérőhelyen elhelyezett kapcsoló bemenetet illetve kimenetet. Ehhez a rendszer adattáblázatait előre fel kell készíteni és a külső I/O kezelés szoftver licensz opciónak engedélyezettnek kell lennie, mert a program csak ilyen esetben képes külső fizikai kontaktus bemenet fogadására. A nyomtatást konfiguráló táblázatokban léteznie kell a következő adatoszlopoknak (gyártói beállítás): CONF_DLL NR (+) CONF_BMT REPDLLNR (int) 3.1. Nyomtatvány és Windows nyomtató összerendelése Belépés: Beállítások >> Program konfiguráció [leállított rendszer] >> Egyéb funkciók >> Nyomtató programok (DLL) regisztrációja (4) (1) (3) (2) Az ablakban ki kell nevezni/jelölni/találni egy olyan nyomtatványt, melyet nyomtatni kívánunk. Ez lehet egy meglevő engedélyezett (4) nyomtatvány. Ha egy nyomtatványt pl. helyi nyomtatóra is és a távoli nyomtatóra is nyomtatni kell, akkor alkalmazzuk a klónozást (1), amely az aktuálisan választott nyomtatvány sorából egy újat hoz létre. Ezután az új sorában már eltérő, másik nyomtatót (2) lehet beállítani. Ha klónozás történik, akkor mindenképpen javasolt a felhasználói elnevezés megfelelő kitöltése (3), hogy az azonos nyomtatványok megkülönböztethetők legyenek egy kiválasztás során. A helyes beállítások eredményeként rendelkezünk egy olyan nyomtatvánnyal, amelyeknek nyomtatási kimenete a távoli gombnyomáshoz lesz rendelve! 3.2. Nyomtatás méréstípushoz rendelése és példányszám beállítása Belépés: Beállítások >> Program konfiguráció [leállított rendszer] >> Egyéb funkciók >> Méréstípus bizonylatnyomtatási kötelezettség beállítása. Ez a táblázat írja elő, hogy a nyomtatás kezdeményezésekor mely nyomtatványok kerülhetnek nyomtatásra és azok hány példányban legyenek nyomtatva. Az előírás a mérlegelés típusa (pl. be / kiszállítások) szerint, de akár ügyfelenként is megtörténhet. A konfigurálást ebben az ablakban folytatjuk: a szükséges engedélyezett nyomtatványok már rendelkezésre állnak! DocVer: 1.1 File:D:\R\PW2\Leiras\Kezut\kukieg27.odt Printed: VI.. 17.

6 7/6 PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program METRISoft KFT (1) Az ablakban új sort hozunk létre és az adatcellák jobb szélére kattintva (pl. (1)) beválasztjuk a megfelelő fix adatértékeket a mérés típus, mérési mód, bizonylat típus, nyomtatvány azonosító vonatkozásában. A nyomtatvány azonosító választásakor kitöltődik a REPDLL ID oszlop! Ez fontos, az oda kerülő értéket jegyezzük fel, mert egyéb helyen majd be kell írni! A nyomtatási módot mindig állítsuk 0:Kell nyomtatni értékre, hiszen a távoli gombnyomás egy kötelező nyomtatást kezdeményez. A bizonylat és nyomtatás példányszám itt egyedileg beállítható! Ebben a táblázatban tehát megadtuk, hogy milyen szállítási irányokban melyik nyomtatványt kell nyomtatni és azt hány példányban? A beállítás során kapott REPDLL ID adatot feljegyeztük! 3.3. Külső bemenet/kimenet és nyomtatási feladatok összekötése Belépés: Beállítások >> Program konfiguráció [leállított rendszer] >> Egyéb funkciók >> Mérőhelyek beállításai Itt álljunk a mérőhely adatsorában a PARAMS (Paraméterek) oszlopba és rögzítsük a kapcsolati adatokat! Alkalmazási példa: A zárómérés után a helyszínen megnyomva a mérlegből kivezetett "nyomtatás" gombot, az IN2 mérleg bemeneten jelzés történik. Erre a program a <143> sz. mérlegjegyet kinyomtatja. A gombnyomástól a nyomtatásig a mérleg HT1 kimenete aktív, ami egy jelzőlámpát kapcsol erre az időre: INP( PRNMJ[143,1,1]); A fenti példa az ún. Bemenet kapcsolási események kezelése paraméter beállítást mutatja a kívánt táv- nyomtatáshoz! A fenti értékek jelentése sorban: az 1 mérőhelyen levő 2 bemeneten jön a kapcsolójel. Ha ennek 1 (Aktív) értékre kapcsolt állapota legalább 2 sec ideig fennáll 1, akkor ez 5 másodperc időre engedélyezve indítja a PRNMJ funkciót. Ez a 143 sz. nyomtatási feladatot indítja, miközben az 1 mérőhelyen levő 1 kimenetet bekapcsolja 2. (1) 1 Konkrétan legalább 2 másodpercig nyomják a gombot a mérleg IN2 bemenetén. 2 A mérleg HT1 kimenetét (fix 5 sec időtartamra) bekapcsolja

7 METRISoft KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 7/7 A paraméterezés részletes leírása (1): "INP(<deviceidx><.><input vonal><.><állapot>.<időzítés>.<timeout>.<funkció>);" <deviceidx> A Bementi eszköz azonosítója (MSSR2 I/O vezérlő vagy MSHP tulajdonos mérlegműszer) <input vonal> A Bementi eszközön kijelölt bemeneti bit <állapot> 0:Funkció OFF, 1:felfutóélre indít 2:Lefutóélre indít <időzítés> változás integrációs idő (ennyi ideig fenn kell álljon az új állapot az elfogadhatósághoz) <timeout> A kapcsolójel érzékelését követően ennyi ideig [sec] indulhat a funkció. <Funkció> Végrehajtandó program funkció és annak paraméterei <Funkció> részletes leírása <Funkció>: <név><[paraméterek]> Ha egy paraméter nem kötelező, akkor a lista végéről elhagyható. Köztes, szükségtelen paraméter nem hagyható el, annak alapértelmezés szerinti értékét kell megadni, ha egy utána következő paraméter meg kell adni.. PRNMJ[<prnid>[[,<outhm>,<outbit>],<CanClose>]] külső gombnyomás jelzés, amely a prnid mérlegjegy nyomtatását kéri. <prnid> azonosító kód, amely a "Méréstípus - bizonylat nyomtatási kötelezettség előírásai" táblázatban található "REPDLL ID" <outmh> kimeneti jelzés mérőhely idx (0=saját maga /MSHP Htpanel/ (nem kötelező paraméter) <oubit> kimeneti bit sorszáma (MSHP esetén 1..4 (HT1..HT4)) (nem kötelező paraméter) <CanClose> Mérési bizonylat automatikus lezárás nyomtatás után (nem kötelező paraméter) CanClose beállításai 3 : Ha nincs megadva vagy 0: a nyomtatás után nincs adatlap lezárás (alapértelmezett) 1: A mérési adatlap a nyomtatás indítása után lezárható 2: A mérési adatlap a nyomtatás indítása után lezárható, de csak akkor, ha az sikeres volt A mérési adatlap lezárása akkor történik meg, amikor a jármű a mérleghidat elhagyja (az üressé vált) Sikeres a nyomtatás akkor, ha a bizonylatot a program a kijelölt windows nyomtató számára átadta V verziótól DocVer: 1.1 File:D:\R\PW2\Leiras\Kezut\kukieg27.odt Printed: VI.. 17.

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Mérlegjegy nyomtatása külső nyomógombbal indítva

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Mérlegjegy nyomtatása külső nyomógombbal indítva METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Listázó Munkahelyen letöltés SQL naplóból

Listázó Munkahelyen letöltés SQL naplóból METRI Soft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Mérlegelés Kártyaolvasóval

Mérlegelés Kártyaolvasóval METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Konténer-nyilvántartás kezelése

Konténer-nyilvántartás kezelése METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program GAC-2100 Analizátor adatainak automatikus átvétele mérlegjegyre

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program GAC-2100 Analizátor adatainak automatikus átvétele mérlegjegyre METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Sorompó kezelés mérlegműszerrel

Sorompó kezelés mérlegműszerrel METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Töltőfunkció Kezelési Utasítás

Töltőfunkció Kezelési Utasítás METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Szállítmánytömeg kezelői megosztása

Szállítmánytömeg kezelői megosztása METRI Soft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Mérlegelés több cég számára

Mérlegelés több cég számára METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Alkatrész és munkadíj kedvezmények a DOAS rendszerben

Alkatrész és munkadíj kedvezmények a DOAS rendszerben Alkatrész és munkadíj kedvezmények a DOAS rendszerben 1/41 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 Tartalomjegyzék 1. Fontos figyelmeztetés az engedmények használatával

Részletesebben

CobraConto.Net v0.52

CobraConto.Net v0.52 CobraConto.Net v0.52 - Készletkezelés Új lista kérhető le raktáranként, mozgásnemenként vagy kategóriánként a Főmenü/Készletkezelés/Listák/Mozgásnem/Mozgásnem tételes menüpont hatására megnyíló ablakból.

Részletesebben

CMK_MS02 Hordó mérlegelõ és címkézõ program

CMK_MS02 Hordó mérlegelõ és címkézõ program METRISoft Mérleggyártó Kft. Weboldal: www.metrisoft.hu Telefon: +36 (62) 246-657 E-mail: merleg@metrisoft.hu Fax: +36 (62) 249-765 H-6800 Hódmezõvásárhely, Jókai u. 30. Cégjegyzékszám: 06-09-000406 Termék

Részletesebben

PR402EN.doc. PR402 v1.0 Egyajtós beléptetõ rendszer FIRMWARE VERZIÓ 117.0. Telepítési útmutató

PR402EN.doc. PR402 v1.0 Egyajtós beléptetõ rendszer FIRMWARE VERZIÓ 117.0. Telepítési útmutató PR402 v1.0 Egyajtós beléptetõ rendszer FIRMWARE VERZIÓ 117.0 Telepítési útmutató 1 Általános leírás A PR402 vezérlõ beléptetõ és munkaidõ-nyilvántartó rendszerek számára készült. Beállítható mindkét funkció

Részletesebben

EPeR 1. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK. Egészségpénztári E számla kezelő Rendszer 1.117.28.141 Felhasználói leírás

EPeR 1. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK. Egészségpénztári E számla kezelő Rendszer 1.117.28.141 Felhasználói leírás 1. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK... 1 2. A PROGRAM INDÍTÁSA... 2 3. INFORMÁCIÓK... 3 3.1. BEÁLLÍTÁSOK... 3 3.2. ÜZENETEK... 3 3.3. STATISZTIKÁK... 3 3.4. MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT... 3 4. CIKKTÖRZS FELTÖLTÉSE...

Részletesebben

10. fejezet: emedworks

10. fejezet: emedworks MedWorkS Dokumentáció I. Kötet, Felhasználói kézikönyv 10.1 fejezet 2.0 verzió 2007. december 03. MedWorkS Dokumentáció I. Kötet Felhasználói kézikönyv 10. fejezet: emedworks 10.1 emedworks Internetes

Részletesebben

DEHNsupport Toolbox - Kockázatelemzés Régi projektek megnyitása + mentés. 2013 DEHN + SÖHNE / protected by ISO 16016

DEHNsupport Toolbox - Kockázatelemzés Régi projektek megnyitása + mentés. 2013 DEHN + SÖHNE / protected by ISO 16016 DEHNsupport Toolbox - Kockázatelemzés Régi projektek megnyitása + mentés DEHNsupport Toolbox - Kockázatelemzés Régi projektek megnyitása a 3. verzióval A jelen útmutató ahhoz kíván segítséget nyújtani,

Részletesebben

Poszeidon (EKEIDR) Irat és Dokumentumkezelő rendszer webes felület

Poszeidon (EKEIDR) Irat és Dokumentumkezelő rendszer webes felület Poszeidon (EKEIDR) Irat és Dokumentumkezelő rendszer webes felület Felhasználói dokumentáció Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel.: +36 (1) 381-0736 Fax: +36 (1) 386-6022 E-mail: poszeidonsupport@sdadms.hu

Részletesebben

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Általános Szerződési Feltételei e-matricát értékesítő viszonteladók részére. 4. számú melléklet

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Általános Szerződési Feltételei e-matricát értékesítő viszonteladók részére. 4. számú melléklet Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Általános Szerződési Feltételei e-matricát értékesítő viszonteladók részére 4. számú melléklet Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. e-matrica értékesítésére vonatkozó együttműködési

Részletesebben

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Mérlegelés több cég számára

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Mérlegelés több cég számára METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Általános Szerződési Feltételei e-matricát értékesítő viszonteladók részére. 4.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Általános Szerződési Feltételei e-matricát értékesítő viszonteladók részére. 4. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Általános Szerződési Feltételei e-matricát értékesítő viszonteladók részére 4. számú melléklet A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. e-matrica értékesítésére

Részletesebben

W_Dohány felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Dohány készletkezelő számlázóprogram Ver.1.0

W_Dohány felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Dohány készletkezelő számlázóprogram Ver.1.0 Felhasználói dokumentáció W_Dohány készletkezelő számlázóprogram Ver.1.0 1 Jelen felhasználói dokumentáció alapfokú számítógép felhasználói ismeretekkel rendelkezők részére készült. Ezért nem tér ki az

Részletesebben

ORPHEUS. Felhasználói kézikönyv. C o p y r i g h t : V a r g a B a l á z s 2 0 1 2 Oldal: 1

ORPHEUS. Felhasználói kézikönyv. C o p y r i g h t : V a r g a B a l á z s 2 0 1 2 Oldal: 1 ORPHEUS Felhasználói kézikönyv C o p y r i g h t : V a r g a B a l á z s 2 0 1 2 Oldal: 1 Tartalomjegyzék Rendszerkövetelmények... 5 Telepítés... 6 A program célja... 10 A program indítása... 10 Rendszeradminisztráció...

Részletesebben

W-DMX. DMX512 - RF és RF - DMX512 Interfész. Kezelési útmutató. Tartsa kéznél, a jövőben szüksége lehet rá! rev 2 2012/08/27

W-DMX. DMX512 - RF és RF - DMX512 Interfész. Kezelési útmutató. Tartsa kéznél, a jövőben szüksége lehet rá! rev 2 2012/08/27 DMX512 - RF és RF - DMX512 Interfész Kezelési útmutató Tartsa kéznél, a jövőben szüksége lehet rá! rev 2 2012/08/27 BEMUTATÁS A W-DMX termék pár DMX jel átvitelét valósítja meg vezeték nélküli technológiával.

Részletesebben

ICN 2005 ConferControl

ICN 2005 ConferControl ICN 2005 ConferControl Számítógépes vezérlı program az ICN 2005 típusú konferencia rendszerhez Felhasználói kézikönyv DIGITON Kft. IСN 2005 ConferControl Számítógépes vezérlı program az ICN 2005 típusú

Részletesebben

NMS közösségi tér a hallgatói weben

NMS közösségi tér a hallgatói weben NEPTUN MEET STREET (NMS) HALLGATÓI WEB Felhasználói dokumentáció verzió 3.6. Budapest, 2013. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.0. 2011.03.03. 2.2 A virtuális terek megjelenítése 9.

Részletesebben

XXI. Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Verseny

XXI. Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Verseny evopro systems engineering kft. H-1116 Budapest, Hauszmann A. u. 2. XXI. Országos Ajtonyi István Dokumentum státusza Közétett Dokumentum verziószáma v1.0 Felelős személy Kocsi Tamás / Tarr László Jóváhagyta

Részletesebben

NEPTUN.NET HALLGATÓI

NEPTUN.NET HALLGATÓI NEPTUN.NET HALLGATÓI WEB modul Funkcionális leírás Budapest, 2005 SDA Stúdió Kft. 1/49/ TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 4 2. Belépés a rendszerbe... 5 3. Üzenetek... 5 3.1. Üzenetek megtekintése... 5 3.2.

Részletesebben

Központi SQL adatbázis kapcsolat

Központi SQL adatbázis kapcsolat METRI Soft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

PC160 Vezérlés 24VDC SZÁRNYASKAPU MOTORHOZ TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV

PC160 Vezérlés 24VDC SZÁRNYASKAPU MOTORHOZ TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV PC10 Vezérlés 24VDC SZÁRNYASKAPU MOTORHOZ TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV Tartalomjegyzék 1. PC10 Vezérlés 2. Beállítás 2.1 SW1 Dip kapcsoló beállítása 2.2 Funkció kapcsolók és LED jelzések magyarázata 2.3 Távirányító

Részletesebben

Év zárása és nyitása 2015-ről 2016-ra

Év zárása és nyitása 2015-ről 2016-ra Év zárása és nyitása 2015-ről 2016-ra Ebben az évben a megszokottól eltérően, új programot kell telepíteni. Ennek lépései: 1. lépjen ki a DszámlaWIN programból (FONTOS!). Amennyiben hálózatban használják

Részletesebben

2016. február 23. 2016. június 28-ig. 2016. július 12.

2016. február 23. 2016. június 28-ig. 2016. július 12. Felvételi menetrend Felsőoktatási felvételi jelentkezési határidő 2016. február 15. E-felvételit hitelesítő adatlapok beküldésének vagy Ügyfélkapun keresztüli hitelesítésének határideje Folyamatos online

Részletesebben

Szerelési, üzemeltetési útmutató

Szerelési, üzemeltetési útmutató PULSER triak szabályzó egy- vagy kétfázisú elektromos fűtőelemek folyamatos teljesítmény szabályozására Szerelési, üzemeltetési útmutató ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A PULSER egy-, vagy két-fázisú elektromos fűtőelemek

Részletesebben

FCM szabályzók. Tanúsítvány A termék ISO 9001 minısítéssel rendelkezik

FCM szabályzók. Tanúsítvány A termék ISO 9001 minısítéssel rendelkezik FCM szabályzók 1.0 Bevezetı Az FCM szabályzók a fı fizikai jellemzık (hımérséklet, nyomás, légnedvesség) alapján történı szabályozásra szolgálnak (légkondicionálás, hőtés, főtés). 1.1 Általános jellemzık

Részletesebben

Mérlegjegy. Szécsy Számítástehnika 4080 Hajdúnánás, Ady krt. 21. www.szecsy.hu info@szecsy.hu 06 30 34 54 101 06 52 381 163

Mérlegjegy. Szécsy Számítástehnika 4080 Hajdúnánás, Ady krt. 21. www.szecsy.hu info@szecsy.hu 06 30 34 54 101 06 52 381 163 #$K+ Mérlegjegy Szécsy Számítástehnika 4080 Hajdúnánás, Ady krt. 21. www.szecsy.hu info@szecsy.hu 06 30 34 54 101 06 52 381 163 Mérés A szoftver használata elıtt a segédlet menü Beállítások pontban a felhasználó

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Ritka és veszélyeztetett növényfajták genetikai erőforrásainak és mikroorganizmusok ex situ megőrzése támogatás (Növényi génmegőrzés -VP) támogatási kérelem elektronikus kitöltés

Részletesebben

Quantometer 2.0 Fogyasztásmérő program és illesztőkészülék

Quantometer 2.0 Fogyasztásmérő program és illesztőkészülék Quantometer 2.0 Fogyasztásmérő program és illesztőkészülék Felhasználói kézikönyv #3 Verzió SCSSoft Kft. 2002. Tartalomjegyzék: Az illesztőegység... 3 Illesztőegység csatlakozói, kezelőszervei, jelzései...

Részletesebben

KELE3. Felhasználói kézikönyv

KELE3. Felhasználói kézikönyv KELE3 Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék Bevezetés 9 Üdvözlet 9 Kezdetek 10 Rendszerkövetelmények 10 Kérdések, észrevételek 10 Telepítés 10 Frissítések 10 A program használata 11 Bejelentkezés 11 Automatikus

Részletesebben

Vényírás. 1. ábra. 1. oldal

Vényírás. 1. ábra. 1. oldal Vényírás Amennyiben sikeresen kitöltöttük és elmentettük a megvizsgált személy ápolási esetét, lehetőségünk van vény felírására, az alábbi módon; 1. ábra A gomb megnyomásával egy legördülő menü tárul elénk,

Részletesebben

A program els indítása Mikor el ször futtatjuk a nyilvántartó programot, az alábbi párbeszédablakkal találkozunk.

A program els indítása Mikor el ször futtatjuk a nyilvántartó programot, az alábbi párbeszédablakkal találkozunk. A program els indítása Mikor el ször futtatjuk a nyilvántartó programot, az alábbi párbeszédablakkal találkozunk. 1. ábra Ha a programot csak egy hónapig kívánja használni, akkor az 123456789123 telepít

Részletesebben

Figyelem! A leírás nem tér ki miután azt más leírások tartalmazzák - a rendszer általános működési, kezelési kérdéseire, azokat ismertnek tételezi

Figyelem! A leírás nem tér ki miután azt más leírások tartalmazzák - a rendszer általános működési, kezelési kérdéseire, azokat ismertnek tételezi Pénzügy Működééssii lleeíírráss Figyelem! A leírás nem tér ki miután azt más leírások tartalmazzák - a rendszer általános működési, kezelési kérdéseire, azokat ismertnek tételezi fel. A leírás csak a modul

Részletesebben

Aronic Road Útnyilvántartó program

Aronic Road Útnyilvántartó program 6085 Fülöpszállás, Kiskunság tér 4. Internet: www.cin.hu E-mail: software@cin.hu Tel: 78/435-081, 30/9-573-673 Aronic Road útnyilvántartó program V2.000 Szoftverdokumentáció Önnek is jár egy jó szoftver!

Részletesebben

Feltöltés / lefejtés 'papucsmérleg' adatforrással

Feltöltés / lefejtés 'papucsmérleg' adatforrással METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

VÁTI Kht. Dokumentációs Központ Felhasználói segédlet elektronikus dokumentum küldéséhez

VÁTI Kht. Dokumentációs Központ Felhasználói segédlet elektronikus dokumentum küldéséhez VÁTI Kht. Dokumentációs Központ Felhasználói segédlet elektronikus dokumentum küldéséhez Tartalomjegyzék: 1. Bevezető... 2 2. Belépés... 3 Microsoft Internet Explorer 7 esetében... 3 Mozilla Firefox 2

Részletesebben

Készlet és Számla Kézikönyv

Készlet és Számla Kézikönyv Készlet és Számla Kézikönyv PARALLEL Számítástechnikai, Ügyviteli Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ( 273-3310 5 273-3311 Mobil 06 (20) 9-340-661 Bemutatóterem: 1161 Budapest, József u. 18.. INTERNET: http:/

Részletesebben

Számlakészítés a SPRINT programmal

Számlakészítés a SPRINT programmal Számlakészítés a SPRINT programmal A jelen dokumentáció leírás a 2016. január 1 után kiadott SPRINT programmal végezhető számlakészítéshez. A dokumentáció nem tartalmazza a SPRINT program telepítési módjait

Részletesebben

Felhasználói leírás v1.0

Felhasználói leírás v1.0 1 Felhasználói leírás v1.0 A Lakás Expressz Szolgáltatás Elemző rendszer felhasználói funkcióiról Verzió: v1.0 Készült: 2013.március 27. 2 TARTALOMJEGYZÉK 1 Bevezető... 3 2 Tarifálás... 4 2.1 Navigáció

Részletesebben

Több juttatás, rengeteg élmény!

Több juttatás, rengeteg élmény! A kártyabirtokos igény esetén előleget is fizethet OTP SZÉP kártyájával a www.otpportalok.hu honlapon. Nem kell mást tennie, mint lefoglalni a szolgáltatást az elfogadóhelynél, majd egyeztetni és jelezni,

Részletesebben

Bosch Video Client. Kezelési útmutató

Bosch Video Client. Kezelési útmutató Bosch Video Client hu Kezelési útmutató Bosch Video Client Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés 6 1.1 Rendszerkövetelmények 6 1.2 Szoftvertelepítés 6 1.3 Az alkalmazásban használt jelölések

Részletesebben

KETTŐS KÖNYVELÉS PROGRAM CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE

KETTŐS KÖNYVELÉS PROGRAM CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE KETTŐS KÖNYVELÉS PROGRAM CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE Kezelési leírás 2015. Program azonosító: WUJEGYKE Fejlesztő: B a l o g h y S z o f t v e r K f t. Keszthely, Vak Bottyán utca 41. 8360 Tel: 83/515-080

Részletesebben

Walk-DVR-CF. StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. StP Kft. ÁLTALÁNOS LEÍRÁS

Walk-DVR-CF. StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. StP Kft. ÁLTALÁNOS LEÍRÁS StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. ÁLTALÁNOS LEÍRÁS Walk-DVR-CF Copyright 2010 - http://www.stp.hu További információt talál a: http://www.stp.hu oldalakon 1 Elérhetőségek 1158 Budapest,

Részletesebben

BÉRSZÁMFEJTŐ PROGRAM

BÉRSZÁMFEJTŐ PROGRAM BÉRSZÁMFEJTŐ PROGRAM KEZELÉSI LEÍRÁS 2015. 06. 16. V15.23 FORINT-Soft Kft. 6500 Baja, Roosevelt tér 1. Tel.: 79/523-600 Fax: 79/420-857 E-mail: forintsoft@forintsoft.hu www.forintsoft.hu B é r s z á m

Részletesebben

TIREE FAN COIL TERMOSZTÁT T6580

TIREE FAN COIL TERMOSZTÁT T6580 TIREE FAN COIL TERMOSZTÁT T6580 TERMÉK LEÍRÁS LEÍRÁS Kellemes és modern megjelenésével a TIREE ideális lakókörnyezeti alkalmazásokhoz, különösen irodákban és szállodákban. Minden változatban a szabályozás

Részletesebben

A program telepítése

A program telepítése program telepítése Töltse le a telepítőt a www.kocheskochkft.hu internetes oldalról. Programjaink menü alatt válassza a BÉRSZEMÜ rendszerben készült listák kezelése Windows alatt... programot, kattintson

Részletesebben

ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.0 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.2 2010.09.20

ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.0 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.2 2010.09.20 ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v1.0 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.2 2010.09.20 Tartalomjegyzék 1 A ProCOM GPRS Adapter alapvető funkciói... 3 1.1 Funkciók és szolgáltatások...

Részletesebben

(a 23/2014 (VI.30) NGM és az azt módosító 2/2015. (II. 3.) NGM rendeletek alapján)

(a 23/2014 (VI.30) NGM és az azt módosító 2/2015. (II. 3.) NGM rendeletek alapján) (a 23/2014 (VI.30) NGM és az azt módosító 2/2015. (II. 3.) NGM rendeletek alapján) 2015.11.30. 1. oldal Ezt a dokumentációt és a későbbi kiegészítéseket, módosításokat az ezen számlázó programmal kibocsátott

Részletesebben

BAUSFT. Pécsvárad Kft. 7720 Pécsvárad, Pécsi út 49. Tel/Fax: 72/465-266 http://www.bausoft.hu. ISO-bau. Szigetelés kiválasztó. 1.02 verzió.

BAUSFT. Pécsvárad Kft. 7720 Pécsvárad, Pécsi út 49. Tel/Fax: 72/465-266 http://www.bausoft.hu. ISO-bau. Szigetelés kiválasztó. 1.02 verzió. BAUSFT Pécsvárad Kft. 7720 Pécsvárad, Pécsi út 49. Tel/Fax: 72/465-266 http://www.bausoft.hu ISO-bau Szigetelés kiválasztó 1.02 verzió Szerzők: dr. Baumann József okl. villamosmérnök 1188 Budapest, Fenyőfa

Részletesebben

MS-DH-01 Horogba akasztható Darumérleg család Gépkönyv

MS-DH-01 Horogba akasztható Darumérleg család Gépkönyv METRISOFT Mérleggyártó KFT : 68 Hódmezővásárhely Jókai u.3. Tel : (62) 246-657 Fax : (62) 249-765 E-mail : merleg@metrisoft.hu Weblap : http://www.metrisoft.hu Szerver : http://metrisoft.dsl.vnet.hu MS-DH-1

Részletesebben

Aronic Bér Bérszámfejtés és munkaügyi nyilvántartás program

Aronic Bér Bérszámfejtés és munkaügyi nyilvántartás program CIN Számítástechnika és Szoftverház 6085 Fülöpszállás, Kiskunság tér 4. Internet: www.cin.hu E-mail: software@cin.hu Tel: 78/435-081, 30/9-573-673 Aronic Bér Bérszámfejtés és munkaügyi nyilvántartás program

Részletesebben

CONDOR. Felhasználói Leírás

CONDOR. Felhasználói Leírás CONDOR Felhasználói Leírás Tartalom 1 BEVEZETÉS 2 2 A PROGRAM FELÉPÍTÉSE 3 2.1 A főképernyő 3 2.2 Kamerakép üzemmód 3 2.2.1 Kamerakép 3 2.2.2 Kamera kiválasztás 3 2.2.3 A képernyő alsó területe 4 2.3 Napló

Részletesebben

NETFIT modul Tanári felület Felhasználói útmutató. Magyar Diáksport Szövetség

NETFIT modul Tanári felület Felhasználói útmutató. Magyar Diáksport Szövetség NETFIT modul Tanári felület Felhasználói útmutató Magyar Diáksport Szövetség 2014 2 Tartalom 1 Alap működési jellemzők... 4 1.1 Dátum kitöltés... 4 1.2 Irányítószám / Település kitöltése... 4 1.3 Belföldi

Részletesebben

Közzététel és Adatszolgáltatás IT tudatosság projekt

Közzététel és Adatszolgáltatás IT tudatosság projekt Közzététel és Adatszolgáltatás IT tudatosság projekt Felhasználói kézikönyv v3.0 2009. 03. 03. Tartalomjegyzék 1 BEVEZETÉS... 4 2 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK... 4 2.1 RENDSZER ÁTTEKINTÉSE, FELHASZNÁLÓK, ALAPFOGALMAK...

Részletesebben

KIVÁ-s társaságok kezelése az NTAX-ban

KIVÁ-s társaságok kezelése az NTAX-ban KIVÁ-s társaságok kezelése az NTAX-ban A KIVÁ-s társaság megnyitásakor a cégformánál Kisvállalati adó -t kell választani és a vállalkozási formánál Társaság -ot. A helyes könyvvezetési mód: Kettős könyvvitel.

Részletesebben

easytrack II GPS / GPRS átjelző és nyomkövető rendszer

easytrack II GPS / GPRS átjelző és nyomkövető rendszer easytrack II GPS / GPRS átjelző és nyomkövető rendszer TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ V2.14 és újabb modul verziókhoz Dokumentum verzió: 1.11 2013.08.09 Tartalomjegyzék 1 Az easytrack alapvető funkciója... 3 1.1

Részletesebben

Tervezett erdőgazdálkodási tevékenységek bejelentése

Tervezett erdőgazdálkodási tevékenységek bejelentése Tervezett erdőgazdálkodási tevékenységek bejelentése ERDŐGAZDÁLKODÁSI HATÓSÁGI BEJELENTÉSEK/ TERVEZETT ERDŐGAZDÁLKODÁSI TEV. BEJELENTÉSE A Tervezett erdőgazdálkodási tevékenységek bejelentése a fakitermelési

Részletesebben

Termék adatlap AS-100 (standard)

Termék adatlap AS-100 (standard) Termék adatlap AS-100 (standard) Forgókaros elektromechanikus beléptető beltéri vagy kültéri kivitelben Műszaki paraméterek Működtetés: Átengedés: Kivitel: Funkciója: Mechanika: Kézi meghajtás, mechanikus

Részletesebben

Kari Adminisztrátor. Funkcionális leírás

Kari Adminisztrátor. Funkcionális leírás Kari Adminisztrátor Funkcionális leírás Budapest, 2006 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 7 2. Saját adatok... 7 2.1. Személyes adatok megtekintésde és karbantartása... 8 2.1.1. Jelszóváltoztatás... 8 2.1.2.

Részletesebben

VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI ÜGYVITELI PROGRAMRENDSZER. Váradi László OKTATÁSI SEGÉDANYAG. XIII. kötet

VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI ÜGYVITELI PROGRAMRENDSZER. Váradi László OKTATÁSI SEGÉDANYAG. XIII. kötet SAP Business One 8.82 VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI ÜGYVITELI PROGRAMRENDSZER Váradi László Szervizhívások kezelése, bizonylatok és beszámolók OKTATÁSI SEGÉDANYAG XIII. kötet Budapest, 2012 Váradi László: Szervizhívások

Részletesebben

1. oldal, összesen: 29 oldal

1. oldal, összesen: 29 oldal 1. oldal, összesen: 29 oldal Bevezetõ AXEL PRO Nyomtatványkitöltõ Program Az AXEL PRO Nyomtatványkitöltõ egy olyan innovatív, professzionális nyomtatványkitöltõ és dokumentum-szerkesztõ program, mellyel

Részletesebben

Destour Outdoor 2.0 felhasználói kézikönyv

Destour Outdoor 2.0 felhasználói kézikönyv Destour Outdoor 2.0 felhasználói kézikönyv Chrome Kft. 2015 Tartalomjegyzék 1. Bejelentkezés... 1 2. Rendszer áttekintése... 1 3. Outdoor... 3 3.1. Útszakaszok... 4 3.1.1. Útszakaszok létrehozása és szerkesztése...

Részletesebben

Használati útmutató az MLSZ.info-hoz Játékvezetık részére Használati útmutató az MLSZ.info ügyviteli rendszeréhez (2011. augusztus 13-i állapot)

Használati útmutató az MLSZ.info-hoz Játékvezetık részére Használati útmutató az MLSZ.info ügyviteli rendszeréhez (2011. augusztus 13-i állapot) Használati útmutató az MLSZ.info ügyviteli rendszeréhez (2011. augusztus 13-i állapot) Készítette: Czett Szabolcs 2011. augusztus 13-i állapot / mlsz.info 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Általános

Részletesebben

GroupWise 5.2 használói jegyzet

GroupWise 5.2 használói jegyzet GroupWise 5.2 használói jegyzet 32 bites verzió Készítette: Borsodi Gábor, ABS Consulting Kft. (http://www.abs.hu) 1998-2001 Ez a dokumentáció szabadon felhasználható (nyomtatható, másolható) és terjeszthet,

Részletesebben

Internet Club Manager (Használati útmutató)

Internet Club Manager (Használati útmutató) Internet Club Manager (Használati útmutató) Az ICMan egy Internet kávézók ill. bármilyen Internetet szolgáltató vállalkozások számára kifejlesztett szoftver. A program két teljesen különálló részbıl tevıdik

Részletesebben

SmartLink-G SmartLink-GP GSM hívó. Programozói leírás

SmartLink-G SmartLink-GP GSM hívó. Programozói leírás SmartLink-G SmartLink-GP GSM hívó Programozói leírás Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 1 BEMUTATÁS... 4 2 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK... 4 2.1 MELLÉKELT DOKUMENTÁCIÓK... 4 2.2 LEÍRÁSOK... 4 2.3 ELÉRHETŐSÉGEK...

Részletesebben

FILCOM. Visszamosatást vezérlő egység

FILCOM. Visszamosatást vezérlő egység FILCOM Visszamosatást vezérlő egység Tartalom 1.0 Bevezetés...2 2.0 Műszaki jellemzők...2 3.0 Kijelző panel...2 3.1 LED...3 3.2 Kijelző...3 4.0 A vezérlő egység hardver konfigurálása...3 4.1 Váltóáramú

Részletesebben

Szerviz modul felhasználói leírása

Szerviz modul felhasználói leírása Szerviz modul felhasználói leírása 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 77 / 1 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés...4 1.1 Előjegyzés naptár...4 1.1.1 Munkalap készítése

Részletesebben

Szervizelési útmutató

Szervizelési útmutató CODE PERFECT GN7 típusú ugrókódos, motorblokkolás funkciójával rendelkező autóriasztóberendezés, GSM-modullal, amelynek feladata hangüzenetek formájában telefonon keresztül tájékoztatni a tulajdonost a

Részletesebben

ETELKA Szolgáltatói Dokumentáció v1.0 RITEK ZRt. 2009

ETELKA Szolgáltatói Dokumentáció v1.0 RITEK ZRt. 2009 Szolgáltatói dokumentáció Az ETELKA-modul főmenü szerkezete 5 feldolgozási pontból, 5 főmenü csoportból áll. Ezek láthatósága a felhasználókra ráosztott szerepkörök szerint biztosított, melyet a kulcsfelhasználók

Részletesebben

KÉPZETT VILLANYSZERELŐ SZAKEMBER

KÉPZETT VILLANYSZERELŐ SZAKEMBER relaydroid TM Felhasználói Dokumentáció Tartalom 1. Általános leírás... 2 2. Specifikáció... 3 2.1. Modellek... 3 2.2. Paraméterek... 3 2.3. Elrendezés és méretek... 4 17.5mm széles modellek... 4 35mm

Részletesebben

2007/3. SZÁM TARTALOM. 36/2007. (MÁV-START Értesítő 3.) VIG. sz. utasítás: Végrehajtási. jegykiadó gép felhasználói kézikönyv...

2007/3. SZÁM TARTALOM. 36/2007. (MÁV-START Értesítő 3.) VIG. sz. utasítás: Végrehajtási. jegykiadó gép felhasználói kézikönyv... ÉRTESÍTŐ 2007/3. SZÁM TARTALOM Utasítások 29/2007. (MÁV-START Értesítő 3.) VIG. sz. utasítás: VMAEF jegykiadó gép felhasználói kézikönyv... 34/2007. (MÁV-START Értesítő 3.) VIG. sz. utasítás: A MÁV START

Részletesebben

DUALCOM SIA IP TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. V1.23.2532 és újabb modulverziókhoz. Dokumentum verzió: 1.7 2015.12.03

DUALCOM SIA IP TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. V1.23.2532 és újabb modulverziókhoz. Dokumentum verzió: 1.7 2015.12.03 DUALCOM SIA IP TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ V1.23.2532 és újabb modulverziókhoz Dokumentum verzió: 1.7 2015.12.03 Tartalomjegyzék 1 Alkalmazási terület... 3 2 Funkciók... 3 3 Modul áttekintés...

Részletesebben

MATRIX 2010 software vezérelt kommunikációs rendszer

MATRIX 2010 software vezérelt kommunikációs rendszer MATRIX 2010 software vezérelt kommunikációs rendszer A MATRIX 2010 kommunikációs rendszer elsősorban stúdiók, színházak, sport és kulturális intézmények, valamint más hasonló, belső kommunikációs igényekkel

Részletesebben

Vidux DVR and CMS Release Notes update from 4.2.0 to 4.2.1. Verziókövetési jegyzet

Vidux DVR and CMS Release Notes update from 4.2.0 to 4.2.1. Verziókövetési jegyzet Vidux DVR and CMS Release Notes update from 4.2.0 to 4.2.1 hu Verziókövetési jegyzet 2009. 05. v.4.2.1 Verziókövetés 2. oldal, összesen: 12 Vidux Technologies TARTALOMJEGYZÉK VÁLTOZÁSOK A VIDUX DVR FELÜLETEN

Részletesebben

MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG. WebEye MDT Felhasználói Kézikönyv. v. 1.0

MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG. WebEye MDT Felhasználói Kézikönyv. v. 1.0 MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG WebEye MDT Felhasználói Kézikönyv v. 1.0 Készítette: Szabados Gábor 2011.03.09. Tartalom Főképernyő... 3 WebEye MDT Főképernyő... 4 Főmenü... 5 Tankolás... 6 Költségek és kiadások...

Részletesebben

Újdonságok. Release 2

Újdonságok. Release 2 ARCHLine.XP 2009 Windows Újdonságok Release 2 A dokumentációban levı anyag változásának jogát a CadLine Kft fenntartja, ennek bejelentésére kötelezettséget nem vállal. A szoftver, ami tartalmazza az ebben

Részletesebben

AlphaRex 3 digitális programkapcsoló

AlphaRex 3 digitális programkapcsoló heti kapcsoló 0 037 05 6 037 70 4 126 31 Műszaki jellemzők (138. oldal) Szöveges ozási lehetőség, 15 különböző nyelv, könnyű PC alapú ozási lehetőség az AlphaSoft felhasználói, a PC adapter és az adatkulcs

Részletesebben

MOSAIC Bér exportálása az ABEVJava programba

MOSAIC Bér exportálása az ABEVJava programba MOSAIC Bér exportálása az ABEVJava programba A nyomtatványok importálása során keletkező hibákat alaposan nézzék át és akkor jelezzék felénk, ha ez nem adatkitöltési hiányosságok miatt adódik. A leírás

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció. a számviteli politika programhoz

Felhasználói dokumentáció. a számviteli politika programhoz Felhasználói dokumentáció a számviteli politika programhoz Forgalmazó: FORINT-SOFT KFT 6500 Baja, Roosevelt tér1. Tel: 79/424-772, 79/523-600 Fax: 420-857 e-mail: forintsoft@forintsoft.hu www.forintsoft.hu

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció

Felhasználói dokumentáció Felhasználói dokumentáció MagneSzamla Számlázó és Készletnyilvántartó Rendszer A rendszer fejlesztője: MagneSoft Bt. Telefon: +36 20 527 1818 E-mail: info@magnesoft.hu www.magnesoft.hu 2005-2016 Tartalomjegyzék

Részletesebben

2011 Rose Software Kft. Minden jog fenntartva!

2011 Rose Software Kft. Minden jog fenntartva! 2011 Rose Software Kft. Minden jog fenntartva! Készítők: Deme Attila, Faddi Viktor, Füzesi István, Justyák Csaba, Kovács László, Lós Tibor, Léka Mónika, Medveczki Marianna, Miló Viktor, Forman-Nagy Rita,

Részletesebben

CDC 2000 Vezérlő 3. Záróegység beállítás Asian Plastic

CDC 2000 Vezérlő 3. Záróegység beállítás Asian Plastic 3.1 Szerszám zárás és nyitás beállítása Menü 03 A Funkciógombok első nagy csoportja a szerszám- és záróegység beállításokkal foglalkozik. Mozgassa a kurzort a kívánt mezőre, adja meg a kívánt értéket,

Részletesebben

JVJ DVD-8808 Könyöklő DVD lejátszó Használati utasítás

JVJ DVD-8808 Könyöklő DVD lejátszó Használati utasítás JVJ DVD-8808 Könyöklő DVD lejátszó Használati utasítás Lejátszható formátumok: MP4/MP3/DVD/SVCD/VCD/DVCD/CD/WMA/JPEG Tartalomjegyzék A. Figyelmeztetések...2 B. Használat előtt...2 Kiegészítők...2 C. A

Részletesebben

000000 (lásd szekció [800] a 41. oldalon)

000000 (lásd szekció [800] a 41. oldalon) 48-zónás Digiplex központ (DGP-848) Programozói útmutató Szoftver verzió 4.13 DGP-641BL/RB programozói útmutatóval DGP-848 Alapértelmezett telepítőkód 000000 (lásd szekció [800] a 41. oldalon) Alapértelmezett

Részletesebben

AHT-0405KA 4 csatornás AHT-0810KA 8 csatornás AHT-1620KA 16 csatornás

AHT-0405KA 4 csatornás AHT-0810KA 8 csatornás AHT-1620KA 16 csatornás AHT-0405KA 4 csatornás AHT-0810KA 8 csatornás AHT-1620KA 16 csatornás HD-TVI Digitális Video Rögzítő Gyors telepítési útmutató v1.00 20150915 Tartalomjegyzék 1. Üzembe helyezés... 4 1.1 HDD beszerelése...

Részletesebben

Multifunkciós Digitális Idõrelé

Multifunkciós Digitális Idõrelé Multifunkciós Digitális relé H5CX Jól látható, háttérmegvilágításos, inverz LCD kijelzõ. Programozható ellenõrzõjel szín a kimenet változásának vizuális figyelmeztetésére (sorkapcsos bekötésû típusok).

Részletesebben

Beléptető LCD kezelő beépített olvasóval (V2.0)

Beléptető LCD kezelő beépített olvasóval (V2.0) Beléptető LCD kezelő beépített olvasóval (V2.0) DGP2-641R Ismertető és Telepítői kézikönyv DGP-641 TARTALOM 1.0 BEVEZETÉS...1 1.1 Műszaki jellemzők... 2 2.0 TELEPÍTÉS...3 2.1 A DGP2-641R telepítése fémre...

Részletesebben

Incotex Group. Használati útmutató PLU manager

Incotex Group. Használati útmutató PLU manager Incotex Group Használati útmutató PLU manager INCOTEX PLU MANAGER 2 PLU MANAGER alkalmazásnak 2 változata van: - Articles_HU_32.exe 32-bit Windows alatt fut. - Articles_HU_64.exe 64-bit Windows alatt fut.

Részletesebben

ÉLETTÁRSI NYILATKOZATOK ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁSA

ÉLETTÁRSI NYILATKOZATOK ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁSA ÉLETTÁRSI NYILATKOZATOK ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁSA FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÉS MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ ENYER 1.2 verzió Készült: 2010. február 10. Készítette: IDOM 2000 Konzulens Zrt. 1 Dokumentum kontroll

Részletesebben

LOGGER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV HGAS RENDSZER

LOGGER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV HGAS RENDSZER 1 LOGGER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV HGAS RENDSZER Készült: Az Elektronikus Hulladékgazdálkodási Rendszer c. projekt (azonosító szám: EKOP-1.2.4-2012-2012-0001) keretein belül Hulladékgazdálkodási alaprendszer

Részletesebben

BGSM-A v1.1. 1. ábra. DSC Hungária 1

BGSM-A v1.1. 1. ábra. DSC Hungária 1 DSC Hungária Kft Tartalomjegyzék JELLEMZŐK...3 BGSM-A...3 Opcionális üzenetküldő (NC2/VOX)...3 LEÍRÁS...3 A BGSM-A TELEPÍTÉSE...4 CSATLAKOZÓK...4 ÁLTALÁNOS MŰKÖDÉS...6 GSM INTERFÉSZ EGYSÉG...6 SMS KÜLDŐ

Részletesebben

Pályázati űrlap kitöltési útmutató az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2009-2014 pályázati kiírásaihoz

Pályázati űrlap kitöltési útmutató az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2009-2014 pályázati kiírásaihoz NFFKÜ - Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaság NFFKÜ Zrt. www.norvegalap.hu www.egtalap.hu Pályázati űrlap kitöltési útmutató az EGT és Norvég Finanszírozási

Részletesebben