Központi SQL adatbázis kapcsolat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Központi SQL adatbázis kapcsolat"

Átírás

1 METRI Soft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) , Fax: (62) Web: Módosítva: Ver:1.0 Érvényes: D:\R\PW2\Leiras\Kezut\MerlegSQL.sxw PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Hódmezővásárhely, november 15. Készítette: Petényi István programozó METRISoft Kft.

2 5/2 Jármű Mérlegelő Program METRISoft KFT Mérlegelő munkahelyek Tartalomjegyzék 1. NYILATKOZAT A FELADAT RÖVID LEÍRÁSA MÉRÉSI EREDMÉNYEK TOVÁBBÍTÁSA KÖZPONTI SZERVERNEK AZ ADATKAPCSOLAT MEGSZAKADÁSA AKTUÁLISAN ELMARADT MÉRÉSEK FELADÁSA FELADÁS ISMÉTLÉSE MÉRÉSI NAPLÓBÓL ELMARADT FELADÁSOK TÉTELES MEGKERESÉSE JÁRMŰ ÁTHALADÁS NAPLÓ AUTOMATIKUS FELADÁSA...5 Egyéb dokumentumok: PW2 Jármű Mérlegelő Program Kezelési Utasítás

3 METRISoft KFT PW2.EXE Jármű Mérlegelő Program 5/3 1. Nyilatkozat Ez a dokumentum a PW2.EXE Jármű Mérlegelő Program Kezelési Utasítás kiegészítése. Tartalmának ismerete olyan telepítési környezetben szükséges, ahol a program központi SQL adatbázisba menti a mérlegelési adatokat (egyszerű SQL archiválás). A leírás a program kezelési útmutató kiegészítése, és azzal együtt értelmezendő! A továbbiakban a portai mérlegelő program azon részeit emeljük ki, amelyek a tárgyi témakörbe tartoznak. 2. A feladat rövid leírása A mérési eredmények és jármű áthaladás események 1 automatikus elküldése a központi adatbázis részére 3. Mérési eredmények továbbítása központi szervernek A mérési adatlap adatai a kezdő mérlegelést követően, minden kezelői művelet előtt és után a Központi adatbázis számára átadása kerülnek. Ha a kezelő a mérési adatlapra belép, onnan kilép vagy az adatlapot lezárja a mérési adatok a központi szerverre kerülnek. Ez teljesen automatikus folyamat. Ha az adatfrissítés sikertelen, mert pl. nincs kapcsolat a Központi adatbázis rendszerrel, akkor a nyitott mérések táblázatában egy üzenetsor jelenik meg Az adatkapcsolat megszakadása Ha a számítógép hálózat vagy a központi szerver üzemkészsége megszűnik a mérlegprogram nem képes az adatok átvételére, átadására. Mivel a kapcsolat ismételt felvétele adott esetben több másodperces várakozási idővel történik, ez tartós hálózat kiesés esetén gyakori várakozást eredményez. Ezért a kapcsolat ismételt felvétele beállítható úgy, hogy az ne történjen meg automatikusan, hanem a kezelő egy gombnyomással kezdeményezze azt, tetszőleges időpontban. A megnyitott mérések ablakában tartózkodva, adatlapra lépéskor vagy onnan kilépve, a program adatfrissítést végez a mérlegház és a Központi adatbázis között. Ha az adatfrissítés hibával fejeződik be, ez általában a kapcsolat megszakadását jelenti. Ekkor egy üzenet ablak jelenik meg a várakozó járművek listája felett, ahol leolvasható a legutolsó hiba és kezdeményezhető a kapcsolatfelvétel. Ha a kapcsolat helyreállt, az ablak automatikusan eltűnik. Hibarészletek Kapcsolatfelvétel indítása Kezelői archiválás Általános hibaüzenet Ezt a mérést nem sikerült publikálni (vagy nem ki / beszállítás) 0.2. Aktuálisan elmaradt mérések feladása Ha mérési eredmény továbbítása a mérés lezárásakor (archiválás mérési naplóba) a központi szervernek nem sikerült, ezt a program feljegyzi. Egyrészt nem kerül bejegyzésre a méréshez a feladás tényét jelző kapcsoló, másrészt a program ezt egy 'elmaradások' jegyzékben feljegyzi. A program elindításakor ez a jegyzék ellenőrzésre és megjelenítésre kerül, ha van rajta elmaradás feljegyezve. Ez a legrégebbi, elmaradt mérés zárási 1 Kölön megrendelésre beépítve! DocVer: 1.0 File:MerlegSQL.sxw Printed :

4 5/4 Jármű Mérlegelő Program METRISoft KFT Mérlegelő munkahelyek időpontja és az azóta számlált, elmaradt feladások számának megjelenítésével történik. A megjelenítéssel egyidőben a kezelő kezdeményezheti a feladás azonnali végrehajtását. Siker esetén a jegyzék megszűnik. Megjegyezzük, hogy ezzel a módszerrel csak az új, aktuálisan lezárt mérési adatlapok feladása történik meg, azoké, amelyek még nem lettek feladva. Ha pl. egy lezárt mérési adatsort stornóznak, ennek továbbítási hibája nem kerül a jegyzékre. Ha vannak ilyen mérési adatlapok, ezek ismételt feladását a Lezárt mérések táblázatából kell eseti módon végrehajtani Feladás ismétlése mérési naplóból A járműmérleg program a mérlegelési eredményeket a mérések zárásakor automatikusan archiválja a központi adatbázis szerverre. Külön kezelési feladat ezzel kapcsolatban tehát nincsen. Abban az esetben, ha az SQL szerver nem képes az adatokat fogadni a mérés zárásakor, a kezelőnek lehet/kell utólag az elmaradt naplóbejegyzéseket feladni. Erre egy funkció szolgál a lezárt mérési eredmények ablakban. Ezzel a gombbal lehet a mérési eredmények ismételt továbbítását kérni A mérlegelési naplóban be kell állítani egy szűrőfeltételt, amely biztosítja, hogy csak a szükséges naplóbejegyzések kerüljenek átadásra. A gombra kattintva egy menüben kiválasztható funkciók jelennek meg Minden mérés, sikeres feladáskor egy jelzést kap. A menüben a 'még fel nem adott tételek elküldése' funkció ezeket továbbítja. Az elmaradt tételek száma szintén lekérdezhető. Ha már feladott naplótételek újra feladása szükséges, akkor 'Az összes látható tétel feladása' funkciót kell kiválasztani. A helyi mérési napló újra feltöltése a központi adatbázisba szolgáltatás Kizárólag rendszergazda jogosultsággal végezhető el, de ezen a helyen nincs kiépítve! A funkcióval lehetséges a helyi mérési napló újra feltöltése a központi adatbázisba. Ez a funkció a meglevő központi mérési napló adattáblázat kiüríti, ezután minden naplótétel ismételten felírásra kerül Elmaradt feladások tételes megkeresése Szükség esetén tételesen is megkereshetők az elmaradt feladások. Ehhez leválogatás üzemmód szükséges. (A leválogatásból feladást indítani nem lehet!) Ennek szűrőfeltételeiben beállítandó a 'Jelzők' szekcióban az alábbi állapot:

5 METRISoft KFT PW2.EXE Jármű Mérlegelő Program 5/5 Kikapcsolva a jelölést, csak a még fel nem adott tétele lesznek leválogatva! Az egyéb szűrési feltételek (pl. dátum időszak) a megszokott módon állítandó be. 4. Jármű áthaladás napló automatikus feladása A mérlegházban vezetett Jármű áthaladás napló ellenőrzése teljesen automatikus. A program indításakor a program ellenőrzi, hogy van-e feladatlan bejegyzés és, ha van ezt megkísérli feladni. Ez nem tiltható le és nem kapcsolható ki. -.- DocVer: 1.0 File:MerlegSQL.sxw Printed :

Mérlegelés több cég számára

Mérlegelés több cég számára METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Szállítmánytömeg kezelői megosztása

Szállítmánytömeg kezelői megosztása METRI Soft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Mérlegelés több cég számára

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Mérlegelés több cég számára METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Feltöltés / lefejtés 'papucsmérleg' adatforrással

Feltöltés / lefejtés 'papucsmérleg' adatforrással METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Listázó Munkahelyen letöltés SQL naplóból

Listázó Munkahelyen letöltés SQL naplóból METRI Soft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Járműpozíció ellenőrzése fénykapuval

Járműpozíció ellenőrzése fénykapuval METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Átfolyás mérleg adatátvétel

Átfolyás mérleg adatátvétel METRI Soft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Sorompó kezelés mérlegműszerrel

Sorompó kezelés mérlegműszerrel METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Konténer-nyilvántartás kezelése

Konténer-nyilvántartás kezelése METRI Soft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Üzemeltetési Kézikönyv kiegészítés 2. Recept - anyag statisztikák konfigurálása

Üzemeltetési Kézikönyv kiegészítés 2. Recept - anyag statisztikák konfigurálása METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Konténer-nyilvántartás kezelése

Konténer-nyilvántartás kezelése METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Kezelési Utasítás (Kiegészítés 1.)

Kezelési Utasítás (Kiegészítés 1.) METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program GAC-2100 Analizátor adatainak automatikus átvétele mérlegjegyre

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program GAC-2100 Analizátor adatainak automatikus átvétele mérlegjegyre METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Mérlegelés Kártyaolvasóval

Mérlegelés Kártyaolvasóval METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Tömegellenőrzés 'Szállítmány adatok' táblázatból

Tömegellenőrzés 'Szállítmány adatok' táblázatból METRI Soft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Töltőfunkció Kezelési Utasítás

Töltőfunkció Kezelési Utasítás METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Mérlegjegy nyomtatása külső nyomógombbal indítva

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Mérlegjegy nyomtatása külső nyomógombbal indítva METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Üzemeltetési Kézikönyv kiegészítés 1. Felhasználó által konfigurálható listák

Üzemeltetési Kézikönyv kiegészítés 1. Felhasználó által konfigurálható listák METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 a TávTagTár programhoz Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 Tartalomjegyzék Futási feltételek... 3 Telepítés... 3 Indítás... 3 Főablak... 4 Új személy felvétele...

Részletesebben

Mérlegjegy nyomtatása külső nyomógombbal indítva

Mérlegjegy nyomtatása külső nyomógombbal indítva METRI Soft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

NAV Online számla első napok

NAV Online számla első napok NAV Online számla első napok Közlemény az infomátrix NAV Online számla adatszolgáltatásra képes verzió használatával kapcsolatban. Számlakészítő munkatársaknak Fontos, hogy meggyőződjünk róla, hogy a munkaállomás

Részletesebben

Üzemeltetési Kézikönyv kiegészítés 3. Automatikus adatcserék tömegrögzítéskor

Üzemeltetési Kézikönyv kiegészítés 3. Automatikus adatcserék tömegrögzítéskor METRI Soft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

AUTOSOFT AMS A PROFIT GENERÁTOR

AUTOSOFT AMS A PROFIT GENERÁTOR [G00001] Mire jó az AMS napló 1. Tartalom Kinek készült ez a leírás?... 1 Az első naplózási szint... 2 A naplózási második szintje...3 A rendszergazda napló az alábbi tevékenységeket gyűjti... 5 1. rész...

Részletesebben

Együttműködés térfigyelő rendszerrel, hardver indítással

Együttműködés térfigyelő rendszerrel, hardver indítással METRI Soft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

KIR-STAT internetes adatgyűjtő rendszer

KIR-STAT internetes adatgyűjtő rendszer - internetes adatgyűjtő rendszer Kitöltési útmutató Budapest, 2012. október 1. TARTALOMJEGYZÉK 1.1. Milyen lépések szükségesek az adatszolgáltatás sikeres teljesítéséhez? 1.2. Belépéssel kapcsolatos tudnivalók

Részletesebben

Együttműködés térfigyelő rendszerrel, hardver indítással

Együttműködés térfigyelő rendszerrel, hardver indítással METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Kézikönyv. Szelekciós jegyzék létrehozása

Kézikönyv. Szelekciós jegyzék létrehozása Kézikönyv Szelekciós jegyzék létrehozása Tartalomjegyzék 1 OBJEKTUM KIVÁLASZTÁS - VEVŐ MEGJELENÍTÉS... 4 2 VEVŐ - ÜRES... 6 3 ABAS-ERP MASZKINFÓ... 8 4 VEVŐ - ÜRES... 9 5 ABAS-ERP MASZKINFÓ... 11 6 VEVŐ

Részletesebben

Tartálykészlet elszámoló rendszer

Tartálykészlet elszámoló rendszer WESZTA-T Ipari és Kereskedelmi Kft. 2011 Budakalász, Ciklámen u. 43. Tel.: (+36 26) 540 570, fax: (+36 26) 343 502 e-mail: automatik@weszta-t.hu, web: www.weszta-t.hu Tartálykészlet elszámoló rendszer

Részletesebben

Remek-Bér program verzió történet

Remek-Bér program verzió történet Remek-Bér program verzió történet Verzió: 5.14 2019.07.26. Bér beállítások frissítése funkció, amely a törvényi változások beállításában nyújt segítséget. Program indítás és cég megnyitás után egy Bér

Részletesebben

Távoli adatfájl betöltő modul

Távoli adatfájl betöltő modul METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása]

WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása] WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása] A programot elsősorban a könyvelőirodák tudják hatékonyan alkalmazni a nagy tömegben, ismétlődően végzendő feladatok ellátására. A program a WinSarc

Részletesebben

MKOSZ Online Support - Felhasználói

MKOSZ Online Support - Felhasználói MKOSZ Online Support Felhasználói kézikönyv Dokumentum adatlapja Dokumentum neve Rendszer neve Felhasználói kézikönyv MKOSZ Online Support - Felhasználói kézikönyv 2018 1. Sportszervezeti felüle et.........

Részletesebben

KIR-STAT 2017 pedagógus adatok feltöltése KIR SZNY elemi adatok alapján Felhasználói útmutató (v.2)

KIR-STAT 2017 pedagógus adatok feltöltése KIR SZNY elemi adatok alapján Felhasználói útmutató (v.2) KIR-STAT 2017 pedagógus adatok feltöltése KIR SZNY elemi adatok alapján Felhasználói útmutató (v.2) 2017.06.18. Tartalom 1. Adatimportálás bemutatása... 2 2. Betöltés feltételei... 2 3. Adatlap struktúra

Részletesebben

intelligens flottakövetés OBU FIX LCD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ V02_2014_04_28_HUN_SC

intelligens flottakövetés OBU FIX LCD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ V02_2014_04_28_HUN_SC intelligens flottakövetés OBU FIX LCD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ V02_2014_04_28_HUN_SC 1 Mielőtt megkezdi útját a magyar fizető útvonalon, regisztráljon a http://www.hu-go.hu internetes oldalon és töltse fel

Részletesebben

PwC EKAER Tool felhasználói leírás. 2015. május

PwC EKAER Tool felhasználói leírás. 2015. május www.pwc.com/hu/ekaer PwC EKAER Tool felhasználói leírás 2015. május Tartalom Bejelentések létrehozása 3 1. A forrás Excel állomány kitöltése 3 2. A forrás Excel állomány mentése 4 A szükséges mezők kitöltését

Részletesebben

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások 265ced1609a17cf1a5979880a2ad364653895ae8 Index _ Amadeus szoftvertelepítő 3 _ Rendszerkövetelmények 3 Támogatott operációs rendszerek 3

Részletesebben

A CCL program használatbavétele

A CCL program használatbavétele A CCL program használatbavétele Tartalomjegyzék 1.1 Hardver és szoftverkövetelmények... 2 1.2 CCL program telepítése hálózatba. Telepítés szerver számítógépre... 2 1.3 Cégek... 6 1.3.1 Egy céges felhasználás....

Részletesebben

Mercedes XENTRY Portal Pro interfész

Mercedes XENTRY Portal Pro interfész Mercedes XENTRY Portal Pro interfész 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 1/20 Tartalomjegyzék 1. funkcionalitás...3 1.1. Szervizzel kapcsolatos funkcionalitás...3

Részletesebben

INGATLANVAGYON-KATASZTER SZAKRENDSZER

INGATLANVAGYON-KATASZTER SZAKRENDSZER INGATLANVAGYON-KATASZTER SZAKRENDSZER 59 Az Ingatlanvagyon-kataszter szakrendszer (továbbiakban: IVK rendszer) a Keretrendszerrel és a Gazdálkodási szakrendszerrel működik integráltan. A tájékoztató célja,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 1. Általános ismertető... 2 1.1 A program funkciója...2 1.2 Milyen adatokat tartalmaz a rendszer...2 1.3 Belépés...2 2. Részletek az egyes menüpontokhoz...

Részletesebben

CobraConto.Net v0.40. Új ÁFA bevallás

CobraConto.Net v0.40. Új ÁFA bevallás CobraConto.Net v0.40 Új ÁFA bevallás Elkészült az új törvényeket figyelembe vevő Áfa bevallás. Az alábbiakban lépésről lépésre leírjuk, hogy hogyan készíthető el helyesen. Az ehhez kapcsolódó jogosultságok,

Részletesebben

VEGA ÚJ FUNKCIÓK. 1 Karton áthelyezés a Vegában. 1.1 Követelmények, megszorítások. VEGA v2.0.1.1085-1 - LeloSoft Kft.

VEGA ÚJ FUNKCIÓK. 1 Karton áthelyezés a Vegában. 1.1 Követelmények, megszorítások. VEGA v2.0.1.1085-1 - LeloSoft Kft. VEGA v2.0.1.1085-1 - LeloSoft Kft. VEGA ÚJ FUNKCIÓK 1 Karton áthelyezés a Vegában A karton áthelyezés azt jelenti, hogy a Vegában lévő eszközt vagy anyag karton mennyiséget másik tárolóhelyre helyezünk

Részletesebben

KGFB díjhirdetés. Előadó: Tóth Krisztina IT - Alkalmazásfelügyeleti főosztály 2012.12.14.

KGFB díjhirdetés. Előadó: Tóth Krisztina IT - Alkalmazásfelügyeleti főosztály 2012.12.14. KGFB díjhirdetés Előadó: Tóth Krisztina IT - Alkalmazásfelügyeleti főosztály 2012.12.14. Tartalom ERA keretrendszer - Regisztráció KGFB ősfeltöltés KGFB díjhirdetés szolgáltatás Díjhirdetések publikálása

Részletesebben

Főkönyvi elhatárolások

Főkönyvi elhatárolások Főkönyvi elhatárolások MGS-Cégadat Törzsadatok / Számlatükör karbantartó A számlatükörben jelölhető, ha a főkönyvi szám elhatárolás típusú. Az aktív és passzív külön elkülöníthető, de működés szempontjából

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Telepítési útmutató. A program futtatásához Windows XP, Windows 7, 8 operációs rendszer szükséges.

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Telepítési útmutató. A program futtatásához Windows XP, Windows 7, 8 operációs rendszer szükséges. Telepítési útmutató Rendszerkövetelmények: A program futtatásához Windows XP, Windows 7, 8 operációs rendszer szükséges. Szükséges futtatókörnyezet: Windows Framework 4 vagy magasabb verzió. Innen tölthető

Részletesebben

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások 265ced1609a17cf1a5979880a2ad364653895ae8 Index _ Amadeus szoftvertelepítő 3 _ Rendszerkövetelmények 3 Támogatott operációs rendszerek 3

Részletesebben

Belföldi Termékosztályozás V2.0.0.0

Belföldi Termékosztályozás V2.0.0.0 Belföldi Termékosztályozás V2.0.0.0 Bemutató Verzió Felhasználói Kézikönyv Készítette: Szűcs Zoltán. 2536 Nyergesújfalu, Pala u. 7. Tel \ Fax: 33-355 - 712. Mobil: 30-529-12-87. E-mail: info@szis.hu Internet:

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató Használati útmutató Program indítása: A telepítés utáni első indításkor a program a szükséges alapbeállításokat elvégzi, és automatikusan újra indul. A főképernyőn a bejelentkezéshez mindig meg kell adni

Részletesebben

Rövidített használati útmutató Ability központokhoz

Rövidített használati útmutató Ability központokhoz Rövidített használati útmutató Ability központokhoz A kezelőegység jelzései A védett objektum állapotának kijelzése K: Riasztó kikapcsolva B: Riasztó bekapcsolva (minden zóna éles) M: Éjszakai mód bekapcsolva

Részletesebben

Közlemények kézi felvitele

Közlemények kézi felvitele MTMT2 lépésről lépésre Közlemények kézi felvitele MTA KIK MTMT O. 2018.10.15. Kézi közleményfelvitel külső azonosítók segítségével Közlemény kézi felvitele Közlemény adattípusban a felső menüsor új gombjára

Részletesebben

Hatodéves jelentkezés a Moduloban

Hatodéves jelentkezés a Moduloban Hatodéves jelentkezés a Moduloban Fogadónyilatkozat generálás PTE Klinikák és PTE háziorvos mentorok kivételével az összes választott gyakorlati helyről fogadónyilatkozatot kell beszerezni. Az aláírandó

Részletesebben

EuroStat adatlekérdező

EuroStat adatlekérdező TeIR EuroStat adatlekérdező Felhasználói útmutató Budapest, 2015. április Tartalomjegyzék 1. AZ EUROSTAT ALKALMAZÁS CÉLJA... 3 2. FELHASZNÁLÓI FELÜLET... 3 3. AZ ALKALMAZÁS HASZNÁLATA... 4 3.1. KERESÉS

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ. Változások a V verzió kiadása után. CobraConto.Net alkalmazás. Számlakészítés

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ. Változások a V verzió kiadása után. CobraConto.Net alkalmazás. Számlakészítés CobraConto.Net alkalmazás Számlakészítés Fontos információ: Amennyiben Előlegbeszámítással vagy tételjóváírással készül egy számla, ahol számla értéke az előleg vagy tétel jóváírás mínuszos értéke nélkül

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

VÁLTOZÁSOK AZ ÉTDR MŰKÖDÉSÉBEN

VÁLTOZÁSOK AZ ÉTDR MŰKÖDÉSÉBEN VÁLTOZÁSOK AZ ÉTDR MŰKÖDÉSÉBEN 1.3.1.16 VERZIÓ Jelen jegyzet az ÉTDR 2015. 09. 09. napján üzembe helyezett új verziója (1.3.1.16) kapcsán a szoftver újdonságaira hívja fel a figyelmet és az eddigi működés

Részletesebben

ServiceTray program Leírás

ServiceTray program Leírás ServiceTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés szerviz munkalapok státuszai a Törölve és Lezárva státuszt leszámítva a munkalap különböző nyitott állapotát jelzik, melyek valamilyen tevékenységet jeleznek.

Részletesebben

DebitTray program Leírás

DebitTray program Leírás DebitTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy kintlévőséghez tartozó határidő elmulasztásának komoly következménye lehet. Éppen ezért a Kintlévőség kezelő program főmenü ablakában a program

Részletesebben

WIFI elérés beállítása Windows XP tanúsítvánnyal

WIFI elérés beállítása Windows XP tanúsítvánnyal WIFI elérés beállítása Windows XP tanúsítvánnyal Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központ Készítette: Jászberényi József, 2011 1/24 A PÁGISZ WIFI hálózathoz kétféle

Részletesebben

Az autorizáció részletes leírása

Az autorizáció részletes leírása Az autorizáció részletes leírása 1. REGISZTRÁCIÓ ÉS FELTÉTELEI 1.1 Regisztráció Az Autorizációs kérés előtt a szervezetnek vagy a magánszemélynek regisztráltatnia kell magát. A regisztrációs lapon megadott

Részletesebben

PortaWin (PW2) Biztonsági megfigyelő modul. Módosítva: 2010. 05. 12. Ver 1.1 Érvényes:2010. 04. 26. D:\R\PW2\PW2_ADONY\DOC\SecModKU.

PortaWin (PW2) Biztonsági megfigyelő modul. Módosítva: 2010. 05. 12. Ver 1.1 Érvényes:2010. 04. 26. D:\R\PW2\PW2_ADONY\DOC\SecModKU. PortaWin (PW2) Biztonsági megfigyelő modul METRISoft Mérleggyártó KFT 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu

Részletesebben

- a lista tartalma rendezhető tetszőleges oszlop szerint, az oszlop fejlécére kattintva,

- a lista tartalma rendezhető tetszőleges oszlop szerint, az oszlop fejlécére kattintva, Fáma Futár bemutató Általános Az új rendszerben található listázások általános tulajdonságai: - a listázásokban az oszlopok sorrendje az oszlop fejlécét "megfogva" és elmozgatva módosítható, - a lista

Részletesebben

Telepítési útmutató. web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu

Telepítési útmutató. web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Telepítési útmutató web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Tartalomjegyzék: Telepítési útmutató... 1 Tartalomjegyzék:... 2 Első lépések:... 3 Konzol oldal telepítése... 3 Licenc megállapodás... 3 Telepítési

Részletesebben

Mérési napló listázási lehetőségek

Mérési napló listázási lehetőségek METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Feladat kezelő modul

Feladat kezelő modul Feladat kezelő modul 1. Bevezetés... 2 2. Folyamat... 3 2.1. Feladatok küldése... 3 o Általános feladat küldése... 3 o Egy vagy több partneres CRM feladat küldése... 9 2.1. Feladatok megjelenése... 13

Részletesebben

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz Tartalom Felhasználói profil megnyitása... 2 Profil adatok beállítása... 3 Vezetők... 3 Nem volt előresorolása... 7 Próbaidősként került regisztrálásra...

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Tartalomjegyzék: Első lépések:... 3 Licenc megállapodás... 3 Telepítési kulcs... 4 Felhasználói adatok... 5 Telepítő csomagok

Részletesebben

Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 8

Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 8 Rangsor készítése Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2008.09.25. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 8 Tartalomjegyzék 1. Rangsorolás

Részletesebben

Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése

Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése Adobe Reader beállítása és használata a hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzéséhez A dokumentáció szabadon tovább terjeszthető, a legfrissebb

Részletesebben

Kézikönyv Korosítás infosystem

Kézikönyv Korosítás infosystem Kézikönyv Korosítás infosystem 1 4 Tartalomjegyzék 2 ABAS ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 6 3 ABAS ERP... 7 4 KOROSÍTÁS... 8 5 "VÁLASSZON!"... 9 6 KOROSÍTÁS... 10 7 KOROSÍTÁS (15.07.22) - ABAS ERP WEBBÖNGÉSZ...

Részletesebben

E-Fedezetkezelő. felhasználói kézikönyv. Fővállalkozói adminisztrátorok számára

E-Fedezetkezelő. felhasználói kézikönyv. Fővállalkozói adminisztrátorok számára E-Fedezetkezelő felhasználói kézikönyv Fővállalkozói adminisztrátorok számára Tartalomjegyzék 1. Program általános használata... 2 1.1. Szoftver követelmények... 2 1.2. Jogosultság függő működés... 2 1.3.

Részletesebben

NAV online számla revol Express. Regisztráció a NAV online számlabejelentés oldalán

NAV online számla revol Express. Regisztráció a NAV online számlabejelentés oldalán Oldal 1 / 9 NAV online számla revol Express Jelen dokumentum tartalma a revol Express programban történt azon változások, melyek az online számlajelentéssel kapcsolatban kerültek bevezetésre, illetve ezek

Részletesebben

Üzenetkezelési szolgáltatások. Telefóniás szolgáltatások. One Number szolgáltatásokhoz

Üzenetkezelési szolgáltatások. Telefóniás szolgáltatások. One Number szolgáltatásokhoz OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Gyors kezdési segédlet R6.0 Az OmniTouch 8400 Instant Communications Suite magas szintű szolgáltatást nyújt az IBM Lotus Notes számára. Az integráció a beépülő

Részletesebben

Végrehajtói Nyilvántartó Rendszerbe illeszkedő Postázási modul ismertetése

Végrehajtói Nyilvántartó Rendszerbe illeszkedő Postázási modul ismertetése Oldalak: 1/10 Ez a modulkiegészítés a Végrehajtói Nyilvántartó Rendszerben elkészülő nyomtatványok postai vagy kézi kézbesítésének fárattságos dokumentálását hivatott felváltani gépi nyilvántartással.

Részletesebben

CKT Betongyár adatcsere modul és PW2 speciális kezelési feladatok

CKT Betongyár adatcsere modul és PW2 speciális kezelési feladatok METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

WEBrendelés modul Felhasználói kézikönyv

WEBrendelés modul Felhasználói kézikönyv CaIS integrált alkalmazáscsomag [M] rendszerekre WEBrendelés modul Felhasználói kézikönyv MV1 NoSQL multidimensional database and application Runtime System Project : WEB-CaIS ver 1.5 Cserpes Sajtműhely

Részletesebben

Energoline 4. rendeleti módosításokat tartalmazó verzió

Energoline 4. rendeleti módosításokat tartalmazó verzió Energoline 4. rendeleti módosításokat tartalmazó verzió Kiadva 2018.05.16. Akiknek még nincs szoftverkövetésük vagy még nem aktiválták azt (nem regisztrálták a munkaállomásokat) a letöltött és telepített

Részletesebben

Angol szótár V2.0.0.0

Angol szótár V2.0.0.0 Angol szótár V2.0.0.0 Bemutató Verzió Felhasználói Kézikönyv Készítette: Szűcs Zoltán. 2536 Nyergesújfalu, Pala u. 7. Tel \ Fax: 33-355 - 712. Mobil: 30-529-12-87. E-mail: info@szis.hu. Internet: www.szis.hu.

Részletesebben

ContractTray program Leírás

ContractTray program Leírás ContractTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy szerződéshez tartozó határidő elmulasztásának komoly gazdasági következménye lehet. Éppen ezért a Szerződés kezelő program főmenü ablakában a

Részletesebben

HC Csoport Ügyfélkapu

HC Csoport Ügyfélkapu HC Csoport Ügyfélkapu Felhasználói útmutató Készült: 2013. augusztus 28. Tartalomjegyzék Bevezető... 2 Bejelentkezés... 2 Jelszóváltás... 3 Főoldal... 3 Szűrések és rendezések... 5 Bejelentés... 6 Üzenet

Részletesebben

Ismertető az Electro Kontroll Bt. által készített felügyeleti szoftverről A felügyeleti szoftver az épületben található tűzjelző rendszer jelzéseinek grafikus megjelenítését végzi. A program által adott

Részletesebben

Négy link segítségével különböző módon indíthatók el a számla létrehozása funkciók.

Négy link segítségével különböző módon indíthatók el a számla létrehozása funkciók. Kiegyenlítések kezelése (fizetési információk rögzítése a rendszerben) 1. Számlák menü A Számlák főmenüből elérhető lapok: - Számlák kezelése - Kiegyenlítések kezelése 1.1 Számlák kezelése A számlák kezelése

Részletesebben

GoWebeye Monitor Release 1.6.4 Üzenetküldés

GoWebeye Monitor Release 1.6.4 Üzenetküldés GoWebeye Monitor Release 1.6.4 Üzenetküldés 1/10 Tartalom AZ ÜZENETVÁLTÁS MODUL... 3 AZ ÜZENETVÁLTÁS MODUL FUNKCIÓI... 3 AZ ÜZENETVÁLTÁS FOLYAMATA... 4 AZ ÜZENETVÁLTÁS MODUL FELÉPÍTÉSE ÉS HASZNÁLATA...

Részletesebben

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bejelentkezés a WEB Áruházba... 2 Rendelés rögzítése... 3 RENDELES.CSV állomány specifikációja... 13 Visszaigazolások

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

Forgalom nyilvántartó program Kezelési útmutató

Forgalom nyilvántartó program Kezelési útmutató Forgalom nyilvántartó program Kezelési útmutató 1. A program telepítése. Futtatási környezet: PIV számítógép, min. 256Mbyte RAM, min. 20mByte szabad terület, Windows-XP operációs rendszer. A telepítıprogram

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer

Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer Tartalom 1 Nem lehet felvenni új üzemeltetőt és nem lehet módosítani vagy törölni sem, pedig van rendszergazdai jogosultság. Mi az oka?... 3 2 Miért

Részletesebben

ÁROP 1.A.2/A-2008-0278

ÁROP 1.A.2/A-2008-0278 SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS ÉS HATÓSÁGI SZOLGÁLTATÁS Bemutató Készült az Új Magyarország Fejlesztési

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok, valamint a gyakran használt műveletek.

A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok, valamint a gyakran használt műveletek. 2010.10.04. programverzió újdonságai Papirusz Ügyiratkezelő Rendszer Saját mappával, főképernyővel kapcsolatos változások A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok,

Részletesebben

Útmutató a Renault Media Nav Evolution Toolbox alkalmazáshoz 2018 végi eszköz

Útmutató a Renault Media Nav Evolution Toolbox alkalmazáshoz 2018 végi eszköz Útmutató a Renault Media Nav Evolution Toolbox alkalmazáshoz 2018 végi eszköz Útmutató a Renault Media Nav Evolution Toolbox alkalmazáshoz A navigációs rendszer térképeit a Renault Media Nav Evolution

Részletesebben

FEOR szám kereső V2.0.0.0

FEOR szám kereső V2.0.0.0 FEOR szám kereső V2.0.0.0 Bemutató Verzió Felhasználói Kézikönyv Készítette: Szűcs Zoltán. 2536 Nyergesújfalu, Pala u. 7. Tel \ Fax: 33-355-712. Mobil: 30-529-12-87. E-mail: info@szis.hu Internet: www.szis.hu

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Ügyintézés (EÜHT) Kézbesítési tárhely V 1.6 Utolsó mentés: 2015. 08. 11. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető... 3 2. Fogalomtár... 3 3. Kézbesítési Tárhely - szolgáltatás Intézmények

Részletesebben

Magyar Nemzeti Bank - Elektronikus Rendszer Hitelesített Adatok Fogadásához ERA. Elektronikus aláírás - felhasználói dokumentáció

Magyar Nemzeti Bank - Elektronikus Rendszer Hitelesített Adatok Fogadásához ERA. Elektronikus aláírás - felhasználói dokumentáció ERA Elektronikus aláírás - felhasználói dokumentáció Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 1.1. Általános információk... 3 2. DesktopSign... 3 2.1. Általános információk... 3 2.2. Telepítés... 3 3. MNBSubscriber...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Office 365 bevezetés 0.2 (3) verzió Állatorvostudományi Egyetem AB.ATE.O365 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. AZ ÚJ LEVELEZŐRENDSZER WEBES FELÜLETE... 3 2.1.1. Beállítások...

Részletesebben

Playlist.hu Kiadói kézikönyv

Playlist.hu Kiadói kézikönyv Playlist.hu Kiadói kézikönyv Verziószám: 1.1.4. Dátum: 2010. október 13. Tartalomjegyzék Verziótörténet... 3 1. Bevezető... 4 2. Rendszerkövetelmények... 4 3. Bejelentkezés... 4 4. Regisztráció... 5 5.

Részletesebben

Tájékoztatás a Közbeszerzési Hatóság elektronikus rendszereinek főbb változásairól (Ajánlatkérők és megbízott képviselők számára)

Tájékoztatás a Közbeszerzési Hatóság elektronikus rendszereinek főbb változásairól (Ajánlatkérők és megbízott képviselők számára) Tájékoztatás a Közbeszerzési Hatóság elektronikus rendszereinek főbb változásairól (Ajánlatkérők és megbízott képviselők számára) Ezúton tájékoztatjuk a Közbeszerzési Hatóság által működtetett elektronikus

Részletesebben

Open Access - tájékoztató, dokumentáció szerzőknek és adminisztrátoroknak

Open Access - tájékoztató, dokumentáció szerzőknek és adminisztrátoroknak Open Access - tájékoztató, dokumentáció szerzőknek és adminisztrátoroknak Az elérhetőség jelölése az MTMT-ben Bevezetés A közlemények teljes szövegének olvashatóságát, hozzáférhetőségét (pl. open access)

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében REGISZTRÁCIÓ A regisztrációs felület a bejelentkező ablak jobb alsó sarkában

Részletesebben