J e g y z ı k ö n y v

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J e g y z ı k ö n y v"

Átírás

1 Gara Község Képviselı-testülete 10/2009. (nyilvános) J e g y z ı k ö n y v Készült: Gara község képviselı-testület szeptember 10-én megtartott nyilvános ülésérıl. Az ülés helye: Körjegyzıségi hivatal tanácskozó terme Az ülés kezdetekor jelen vannak: Faa Béla polgármester, Putterer Antal alpolgármester, Antal Zsolt, Dr. Fridrik Pál, Kertészné Molnár Anna, Kubatovics Mátyás, Miklós József, Szabó Károly, Szabó Tibor képviselık (9 fı) Tanácskozási joggal jelen van: Striegl Jánosné körjegyzı Meghívott vendég: Solt Csilla ÁMK vezetıje Beke Emese közbeszerzési lebonyolító Molnár Zsolt közbeszerzési lebonyolító Wolfárd Istvánné Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke Krékity István Horvát Kisebbségi Önkormányzat elnöke A lakosság részérıl: Tomaskó Jánosné Bugyáki Attila Jegyzıkönyvvezetı: Bacsi István Faa Béla: Köszöntöm a megjelenteket, megállapítom, hogy a képviselı-testület ülése határozatképes, mivel 10 képviselıbıl 9 fı jelen van. Az ülést megnyitom. A mai ülés tervezett napirendjét a kiküldött meghívó tartalmazza. Kérem, aki azzal egyetért, kézfeltartással jelezze. A képviselı-testület 9 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi 143/2009. (IX. 9.) Kt. számú határozat Napirend 1. Az óvoda és általános iskola átalakítása közbeszerzési eljárás keretében 2. Gara Község Önkormányzatának I. félévi gazdálkodásról szóló beszámoló. (C.C. Audit Könyvvizsgáló Kft. véleményével) 3. Gara Község Önkormányzatának 13/2009. (IX.10.) Kt. rendelet-tervezete a Gara Község Önkormányzatának 3/2009. (III.12.) Kt. rendelet módosításáról.

2 2 (C.C. Audit Könyvvizsgáló Kft. megállapításával) Elıterjesztı: Faa Béla József polgármester 4. Gara Község Önkormányzatának 14/2009. (IX.10.) Kt. rendelet-tervezete a környezetvédelemrıl, a közterületek és ingatlanok rendjérıl, a település tisztaságáról szóló 11/2009. (VII.19.) Kt. rendelet módosításáról. Elıterjesztı: Striegl Jánosné körjegyzı 5. Gara Község Önkormányzatának 15/2009. (IX.10.) Kt. rendelet-tervezete az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjérıl Elıterjesztı: Striegl Jánosné körjegyzı 6. Lemondás állami támogatásról. 7. Egyebek - Homokhátsági Regionális Szilárdhulladék - Alapítványhoz való csatlakozás - Határozatok módosításai 1. Napirendi pont: Eredményhirdetés (Az óvoda és általános iskola átalakítása közbeszerzési eljárás keretében) Faa Béla: A Közbeszerzési Bizottság 15 órakor megtartotta ülését. Megkérném Putterer Antalt a Bizottság elnökét, hogy tájékoztasson a Közbeszerzési Bizottsági ülésen elhangzott döntésrıl. Putterer Antal: Röviden összefoglalnám az elızményeket. A pályázaton ,- Ft-ot nyertünk. Két pályázat érkezett. Pénteken megtörtént az ajánlatok bontása. A két pályázó a Füredi Kft és a Liptai Kft. ajánlata is érvényes, bár mindkét ajánlat lényegesen magasabb összegő, mint amennyi a pályázati támogatás és az önerı összege. A pályázatoknál hiánypótlásra volt szükség, mivel a két ajánlat nem volt összehasonlítható. A Füredi Kft. ajánlata 24 millió, míg a Liptai Kft. ajánlata 33 millió forint feletti összegrıl szól. Nekünk a projekt megvalósítására csak 21 milliónk van, és ráadásul a 21 millió bruttó összeg, míg a két ajánlat nettó. A FEBTEGA azt mondja,hogy ha mindkét pályázat érvényes akkor van rá mód hogy árkorrekciót kérjünk a pályázóktól, itt akár 5-10 %-os csökkenés is lehet. A másik lehetıség, hogy egy pályázatot nem fogadunk el a akkor érvényteleníteni kell a pályázatot, ez azt jelenti, hogy idıben plusz két hónap, és a költsége kb forint. Megkérném Beke Emesét, hogy tájékoztassa bıvebben a Képviselı-testületet. Beke Emese: Az elsı változat az hogy mindkét ajánlattevıt kedvezıbb ajánlatra kérjük, ennél az alternatívánál gyakorlatban 5-10 % árcsökkenést remélhetünk, ha még az az ár is magas lesz még akkor is eredménytelenné lehet nyilvánítani az eljárást.

3 3 Putterer Antal: Ha azt az alternatívát választjuk, hogy eredménytelenné nyilvánítjuk az eljárást hivatkozhatunk arra, hogy az önkormányzatnak nincs elég pénze, és kiírhatunk újabb közbeszerzési eljárást. Beke Emese: Ha újból kiírjuk a közbeszerzési eljárást lehetıség van arra, hogy megkereshetünk vállalkozókat és felhívhatjuk a figyelmüket, hogy megjelent a közbeszerzési ajánlatunk. A másik lehetıség, hogy már most eredménytelenné nyilvánítjuk és már most kiírjuk az újabb eljárást. Putterer Antal: A Közbeszerzési Bizottság javaslata az, hogy mindkét pályázat legyen érvényes, és aktualizálva a terveket még egyezkedjünk az ajánlattevıkkel. Miklós József: Ha a 27 millióból levonjuk a 10%-ot, akkor sincs annyi pénzünk. Kubatovics Mátyás: A 24 millió nettó összeg? Putterer Antal: Igen. Van három ajánlat: linóleum, laminált padló, tölgyfa padló. Kubatovics Mátyás: Linóleumot ne. Putterer Antal: Parkettát már nem is lehetne a jogszabályok miatt. Kubatovics Mátyás: Kıris parkettát sem lehet? Putterer Antal: Nem. Nádai Norbert képviselı 17 óra 15 perckor megérkezett az ülésre, így a képviselık száma 10 fıre emelkedett. Putterer Antal: Ha eredménytelenné nyilvánítjuk az eljárást akkor beengedhetünk új pályázókat, ha pedig eredményes akkor egyezkedhetünk ezzel a két pályázóval. Beke Emese: A következı eljárásba az a jó hogy be lehet nyúlni, most csak árat csökkenthetük. Ez úgy mőködik, hogy levélben felkérjük a pályázókat, hogy az ajánlataik összegét csökkentsék. Viszont, ha mőszaki tartalmat csökkentünk, akkor azt úgy kell végrehajtani, hogy a rendelkezésre álló összegbe beleférjenek a kiadások. Putterer Antal: A Közbeszerzési Bizottság javaslata a következı: fogadjuk el mindkét pályázatot, a FEBTEGA pedig kérjen csökkentett mértékő ajánlatokat a pályázóktól, és utána meglátjuk, hogy hogyan tovább. Szabó Károly: Ha áthúzódik a következı évre akkor talán végrehajtható a beruházás a magasabb összeggel is. Faa Béla: Az kizárva, én arra nem vállalok felelısséget, mivel a június 30-a határidı.

4 4 Szabó Károly: Ha áthúzódik akkor a jövı évi költségvetésben kiszorítunk neki pénzt. A következı évben úgy alakítanánk a dolgokat, hogy ez a beruházás legyen elıtérben. Beke Emese: Szerintem az a járható út, hogy felkérjük az ajánlattevıket az ajánlataik csökkentésére, ha ez nem hoz eredményt, akkor a második közbeszerzési eljárás kiírásánál pontosan le tudjuk írni, hogy mit is szeretnénk. Faa Béla: Le kell írni feketén fehéren, hogy mit kérünk, Márton segítségével kidolgozhatjuk, hogy mit kérünk. Beke Emese: A Liptai Kft. azt reklamálta, hogy a tervezıi költségvetésbıl sok minden hiányzott, ha azt csinálták volna, ami oda le volt írva akkor kijött volna egy ár, de hogy a munkát el lehessen végezni szükség van más munkákra is. Faa Béla: Határozati javaslat: A Közbeszerzési Bizottság javaslata alapján, hogy mindkét pályázat érvényes és tárgyalásos úton megbízza a Képviselı-testület a Febtegát, hogy kérje fel az ajánlattevıket csökkentett árú ajánlattételre. Aki ezzel egyetért, kérem kézfelemeléssel jelezze. A képviselı-testület 10 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi 144/2009. (IX. 10.) Kt. számú határozat Az óvoda és általános iskola átalakítására beérkezett ajánlatok elfogadása 1.) A képviselı-testület úgy határozott, hogy a Közbeszerzési Bizottság javaslata alapján a Füredi Kft. és a Liptai Kft. ajánlatát érvényesnek nyilvánítja. 2.) A képviselı-testület megbízza a FEBTEGA Kft-t, hogy a törvényi elıírásoknak megfelelıen kérje fel az 1.) pontban szereplı ajánlattevıket csökkentett árú ajánlattételre. 3.) A képviselı-testület felkéri a polgármestert, hogy a fenti határozatot a FEBTEGA Kft. részére küldje meg. Határidı: folyamatos Beke Emese: Szóval most nincs gyıztes, kiküldjük a levelet az ajánlattevıknek és a csökkentett mértékő ajánlatok beérkezése után meglátjuk, hogy az eljárás eredményes, vagy eredménytelen. Faa Béla: Köszönjük a Febtega képviselıinek Emesének és Zsoltnak. Beke Emese és Molnár Zsolt lebonyolítók 17 óra 45 perckor távoztak az ülésrıl.

5 5 2. Napirendi pont: Gara Község Önkormányzatának I. félévi gazdálkodásáról szóló beszámoló. (C.C. Audit Könyvvizsgáló Kft. véleményével) Faa Béla: A beszámolót az elıterjesztés szerint a Pénzügyi Bizottság megtárgyalta. Megkérem Szabó Károlyt, hogy tájékoztassa a Képviselı-testületet a Pénzügyi Bizottság javaslatáról. Szabó Károly: Az elıterjesztéseket megkaptátok. A CC. Audit véleményezte a beszámolót és javasolja az elfogadását. A sajátos mőködési bevételek alulteljesültek. A Pénzügyi Bizottság véleménye az, hogy ez a különbözı nemfizetésekbıl adódik. Megkérném Solt Csillát, hogy e- nemfizetéseket fejtse ki bıvebben. Solt Csilla: A tartozások fıként az étkezési hozzájárulások nemfizetésébıl adódnak. Én januártól tértivevényes levélben tájékoztattam a nem fizetıket, hogy egyenlítsék ki a tartozásukat. Sikerült elérnünk, hogy a 90%-át a tartozásoknak befizették. Két esetben engedélyeztünk részletfizetést, mivel az egy összegben történı kiegyenlítés nem volt lehetséges a család anyagi helyzete miatt. Szabó Károly: Köszönjük Csilla. A bevételeknél említeném meg, hogy az adóerıképességünk javult, hogy 1050 E Ft-tal kevesebb normatívát kapunk, erre kell forrást keresnünk, de erre a késıbbiekben még visszatérek. A CC. Audit a kiadásoknál is említ szóródást, ezeknek egy része könyveléstechnikai okokból adódik, például az igazgatásnál a konyhánál tapasztaltunk a személyi kiadásnál eltérést, de ez abból adódik, hogy az ÁMK a munkaügyi rendszerében nem megfelelı helyen szerepeltetett egy fıt, így ez az egy fınek a bére a konyha bérénél szerepelt. A Pénzügyi Bizottság javasolja az elsı féléves beszámoló elfogadását. Faa Béla: Aki egyetért az I. féléves beszámolóval, kérem kézfelemeléssel jelezze. A képviselı-testület 10 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi 145/2009. (IX. 10.) Kt. számú határozat Az önkormányzat I. félévi gazdálkodásáról szóló beszámoló elfogadása A Képviselı-testület az önkormányzat I. félévi gazdálkodásáról szóló beszámolót az elıterjesztés szerint elfogadja. Határidı: Felelıs: folyamatos Faa Béla polgármester Striegl Jánosné körjegyzı

6 6 3. Napirendi pont: Gara Község Önkormányzatának 13/2009. (IX.10.) Kt. rendelet-tervezete Gara Község Önkormányzatának a 3/2009. (III.12.) Kt. sz. rendelet módosításáról. (C.C. Audit Könyvvizsgáló Kft. megállapításával) Elıterjesztı: Faa Béla József polgármester Faa Béla: A rendeletmódosítást is megtárgyalta a Pénzügyi Bizottság. Ismét felkérem Szabó Károlyt, hogy tájékoztasson a Pénzügyi Bizottság javaslatáról. Szabó Károly: Az ingatlan eladásokat nem terveztük be, ezeket is be kell tervezni a költségvetésbe, több kisebb dolog is módosít, de ezek részletesen le vannak írva. Tehát a Pénzügyi Bizottság javasolja a rendelet módosítás elfogadását. Faa Béla: Köszönöm. Aki egyetért a rendelet módosítással kérem kézfelemeléssel jelezze. A képviselı-testület 10 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül az alábbi rendeletét megalkotta: Gara Község Önkormányzatának 13/2009. (IX.10.) Kt. rendelete Gara Község Önkormányzatának a évi költségvetésérıl szóló 3/2009. (III. 12.) Kt. rendelet módosításáról Gara Község Önkormányzat Képviselı-testülete a központi elıirányzatok és a képviselıtestület saját hatáskörben végrehajtandó elıirányzat módosítások figyelembevételével az államháztartásról szóló többször módosított évi XXXVIII. törvény 74. -a és 81. -a alapján a évi költségvetésrıl szóló 3/2009. (III. 12.) Kt. rendelet módosítására az alábbi rendeletet alkotja: 1. Az Kt. rendelet 3. (1) bekezdés helyébe az alábbi rendelkezés lép: (1) A képviselı-testület az önkormányzat - beleértve a költségvetési szerveit évi költségvetését az alábbiak szerint módosítja: állapítja meg. kiadási fıösszegét bevételi fıösszegét a hiány összegét E Ft-ban E Ft-ban E Ft-ban (1) Az elıirányzat változást bevételek esetében az intézményi mőködési bevételek elıirányzatát 285 E Ft-tal növeltük, mely kamatbevételbıl, illetve pénzeszköz átvételbıl származik. Az önkormányzat költségvetési támogatásának elıirányzata E Ft-tal növekedett. Ennek oka, hogy tervezéskor a jövedelempótló támogatásokat támogatásértékő bevételek között kellett tervezni. A Magyar Államkincstár félévi egyeztetése alapján került sor a központi elıirányzat módosításokra, így került átcsoportosításra a támogatásértékő bevételekbıl a költségvetési támogatásokhoz a jövedelempótló támogatás, valamint a bérpolitikai intézkedés (kereset-kiegészítés) összege E Ft-tal emelkedett az Óvodák,

7 7 általános iskolák infrastrukturális fejlesztése nyertes pályázat miatt; E Ft-tal a Tájékoztatást elısegítı információs táblarendszer kialakítása Gara Község területén pályázati bevétele miatt. Nyári gyermekétkeztetés támogatásával 759 E Ft-tal szintén nıtt a fısor elıirányzata. Április hónapban az ÁMK-val történt létszámegyeztetés alapján lemondásra került 2 fı óvodás a normatíva jelentésnél, így 198 E Ft-tal csökkent az elıirányzat. A támogatásértékő bevételek elıirányzata E Ft-tal csökkent a fentebb említett MÁK egyeztetésnek megfelelıen. A helyi önkormányzat fejlesztési feladatalapú támogatásának elıirányzata E Ft-tal csökkent. A Térségi Családsegítı- és Gyermekjóléti Szolgálathoz kapcsolódóan akadálymentesítési pályázat nem került kedvezı elbírálásra, ezért került módosításra a bevételi oldal. Az ingatlan és termıföld értékesítés esetében E Ft-tal növekedett az elıirányzat. (2) Kiadások vonatkozásában személyi juttatások esetén 911 E Ft-tal csökkent az elıirányzat, mely átcsoportosítás Képviselı-testületi határozaton alapszik. Ennek megfelelıen csökkent a munkaadókat terhelı járulékok elıirányzata is. A dologi és folyó kiadások elıirányzata 574 E Ft-tal emelkedett, mely többek között a bevételeknél említett sikertelen pályázat miatt került átcsoportosításra. A támogatásértékő kiadások, egyéb támogatások és szociálpolitikai juttatások elıirányzata E Ft-tal emelkedett. A testületi határozatok alapján növeltük a támogatásértékő kiadások elıirányzatát. Tartalék esetében 77 E Ft-tal csökkent, mert az eredeti elıirányzatban nem szerepelt a cégautó adó, mely február 1-tıl kötelezıen fizetendı, ezért növelni kellett e tétellel az egyéb folyó kiadások összegét. Felhalmozási kiadások esetében E Ft-tal nıtt az elıirányzat összege, mely áll a Védınıi Szolgálat épület felújítási, a ravatalozó felújítási, illetıleg az óvoda átköltöztetése az iskola épületébe elıirányzatainak növelésébıl, melyek testületi határozatok alapján történtek. 3.. A Kt. rendelet 2. számú melléklete helyébe e rendelet 1. sz. melléklete lép. 4.. A Kt. rendelet 4. számú melléklete helyébe e rendelet 2. sz. melléklete lép. 5.. A Kt. rendelet 5. számú melléklete helyébe e rendelet 3. sz. melléklete lép. 6.. A Kt. rendelet 6. számú melléklete helyébe e rendelet 4. sz. melléklete lép. 7.. A Kt. rendelet 8. számú melléklete helyébe e rendelet 5. sz. melléklete lép.

8 8 8.. A Kt. rendelet 9. számú melléklete helyébe e rendelet 6. sz. mellélete lép. 9.. A Kt. rendelet 10. számú melléklete helyébe e rendelet 7. sz. mellélete lép A Kt. rendelet 11. számú melléklete helyébe e rendelet 8. sz. mellélete lép A Kt. rendelet 12. számú melléklete helyébe e rendelet 9. sz. mellélete lép A Kt. rendelet 13. számú melléklete helyébe e rendelet 10. sz. mellélete lép A Kt. rendelet 14. számú melléklete helyébe e rendelet 11. sz. mellélete lép A Kt. rendelet 17. számú melléklete helyébe e rendelet 12. sz. mellélete lép A Kt. rendelet 23. számú melléklete helyébe e rendelet 13. sz. mellélete lép A Kt. rendelet 23/1. számú melléklete helyébe e rendelet 14/1. sz. mellélete lép A Kt. rendelet 23/2. számú melléklete helyébe e rendelet 14/2. sz. mellélete lép. 18. Záró rendelkezések (1) A rendelet szeptember 10. napján lép hatályba. (2) A rendelet kihirdetésérıl a körjegyzı a helyben szokásos módon gondoskodik. Faa Béla s.k. polgármester Striegl Jánosné s.k. körjegyzı

9 9 Záradék: Gara Község Önkormányzatának 13/2009. (IX.10.) Kt. rendelete szeptember 10. napján kihirdetve. Gara, szeptember 10. (A táblázatok a jegyzıkönyv mellékletét képezik.) Striegl Jánosné körjegyzı 4. Napirendi pont: Gara Község Önkormányzatának 14/2009. (IX.10.) Kt. rendelet-tervezete a környezetvédelemrıl, a közterületek és ingatlanok rendjérıl, a település tisztaságáról szóló 11/2009. (VII.19.) Kt. rendelet módosításáról. Elıterjesztı: Striegl Jánosné körjegyzı Faa Béla: Annyit még elmondanék, hogy január 1-tıl minden településnek rendelkeznie kell környezetvédelmi programmal, a jegyzını beszélt a Völgyzugoly Mőhely Kft-vel, ık Ft-ért vállalnák, de reméljük, hogy ennél olcsóbban is megoldható, keresünk valakit, aki olcsóbban elkészíti. A 4. napirendi ponthoz van-e valakinek kérdése? Kérem, hogy aki a napirendi ponttal egyetért kézfelemeléssel jelezze. A képviselı-testület 10 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül az alábbi rendeletét megalkotta: Gara Község Önkormányzatának a 14/2009. (IX.10.) Kt. rendelete a környezetvédelemrıl, a közterületek és ingatlanok rendjérıl, a település tisztaságáról szóló 11/2007. (VII. 19.) Kt. rendelet módosításáról Gara Község Önkormányzat Képviselı-testülete a környezet védelemrıl, a közterületek és ingatlanok rendjérıl, a település tisztaságáról szóló, a környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. tv. 46. (1) bekezdés c.) pontjában kapott felhatalmazás alapján a környezet védelemrıl, a közterületek és ingatlanok rendjérıl, a település tisztaságáról szóló 11/2007.(VII.19.) Kt. rendeletét az alábbiak szerint módosítja: 1. A rendelet 2. fogalom meghatározásánál kibocsátási határérték: szövegrészt hatályon kívül helyezi és helyébe az alábbi rendelkezést lépteti. kibocsátási határérték: a környezetnek vagy valamely elemének jogszabályban vagy hatósági határozatban meghatározott olyan mértékő terhelése, melynek meghaladása- a mindenkori tudományos ismeretek alapján környezetkárosodást idézhet elı. A rendelet 9. -át hatályon kívül helyezi. 2.

10 10 A rendelet 14. -át hatályon kívül helyezi A rendelet 16. (1) bekezdését hatályon kívül helyezi és helyébe az alábbi rendelkezést lépteti. Közterületen, a zöldfelületen fakivágás a körjegyzı engedélyével végezhetı. A bejelentésben meg kell jelölni a kivágás helyét, indokolását, a kivágni szándékozó élıfák darabszámát, fák, átmérıjét, a bejelentı nevét, lakcímét. 5. A rendelet 30.. (1) bekezdését hatályon kívül helyezi és helyébe az alábbi rendelkezést lépteti. Aki e rendelet 3. (3) bek., 20.. (7) bek., 21. (2) bek., 22. (1) bek., 23., (1) bek., 24. (4) bek., 25. (1) bek., 28. (1) bekezdésben meghatározott magatartási szabályokat, kötelezettségeket és tilalmakat megszegi, amennyiben a cselekmény nem tartozik magasabb szintő jogszabály hatálya alá, szabálysértést követ el és ,-Ft ig terjedı pénzbírsággal sújtható. Záró rendelkezések (1) E rendelet október 1. napján lép hatályba. (2) Rendelkezéseit a hatálybalépését követıen a kihirdetése napjától kell alkalmazni. Faa Béla polgármester Striegl Jánosné körjegyzı Záradék: Gara Község Önkormányzatának a 14/2009. (IX..10.) Kt. rendelete szeptember 15. napján kihirdetve. Gara, szeptember 15. Striegl Jánosné körjegyzı 5. Napirendi pont: Gara Község Önkormányzatának a 15/2009. (IX.10.) Kt. rendelet-tervezete az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjérıl Elıterjesztı: Striegl Jánosné körjegyzı Striegl Jánosné: A rendelet tervezetet az alpolgármester úrral áttekintettük. Köszöntöm a megjelent panaszost és a vendéglátó egység üzemeltetıjét.

11 11 Az elıterjesztést kérem, hogy a testület tagjai tárgyalják meg. Tomaskó Jánosné: Június 30. óta hétvégeken 5 alkalommal volt hangos zene, diszkó. A beadványom után ez még emelkedett, az elmúlt másfél hónapban két diszkó és két születésnap is volt. Ami most volt utoljára az már sok. Striegl Jánosné: Javasolom a képviselı-testület felé, hogy a nyitva tartást szabályozzák e rendelet tervezettel. Tomaskó Jánosné: Én örülnék neki. Most ahogy jöttünk felvetettem, hogy egyezzünk meg, legyen havi egy rendezvény, de nem ment bele. Én az elmúlt években nyílászárókat cseréltem, cseréljen ı is. Striegl Jánosné: A rendelet-tervezetben több olyan eset is van, hogy - a törvény erejénél fogva - lehet szilveszter, sváb bál, osztálytalálkozó. stb., a többi napokon szabályozva lenne a nyitva tartás. Dr. Fridrik Pál: ezt szabályozni kell, az rendben van, de mi hoztunk egy zajrendeletet, ezt is figyelembe kellene venni. Az a probléma, hogy a zajrendeletet be kellene tartatni a kocsmákban is, ha nem tartják be, akkor ki kellene hívni az ellenıröket. Tomaskó Jánosné: 2 éve meg lettem fenyegetve az ügyvédje által, hogy a saját költségemen hívunk egy zajszintmérıt. Bugyáki Attila: Itt Garán is van nem kevés fiatal, három bál az kevés nekik, az enyém egy kocsma, nekem is van gyermekem és én sem szeretném, hogy mindig máshova menjen. Az is furcsa, hogy csak önkormányzati bálakat lehet tartani és semmi mást. Én próbálkozom, jöjjenek ki és ellenırizzék, amennyiben hangos lehalkítom. Dr. Fridrik Pál: Itt a másik pont, hogy évente négy alkalom lehet osztálytalálkozó, születésnap, stb. Itt nem lehetne változtatni havi egyre? Striegl Jánosné: Pénteken és szombaton 23 óráig lenne a nyitva tartás a rendelet-tervezet szerint. Bugyáki Attila: az emberek ha ott vannak 7-tıl 11-ig, akkor 11 után is igénylik, hogy maradhassanak, mivel itt hagyják a pénzüket. Miklós József: én azt mondom, hogy minden kocsmában ez van. Aki ott van hajnali négyig az ott van fél ötkor is és nem megy a fél ötös busszal havi ért dolgozni. Bugyáki Attila: Dávodon is így van, ott nem laknak olyan közel, de 2,5 évig pereskedtem az önkormányzattal. Kijelöltek egy szervet, kétszer kijöttek és lemérték a zajszintet. Putterer Antal: Kompromisszum kell. Hozzátenném, hogy az önkormányzati rendezvények nem gazdaságiak, mi ezekre ráfizetünk. Dr. Fridrik Pál képviselı 18 óra 19 perckor távozott az ülésrıl, így a képviselık száma 9 fıre csökkent.

12 12 Putterer Antal: mit tart elfogadhatónak? Bugyáki Attila: magam részérıl nem tudhatom, hogy mikor jön vendég és mikor szeretné megtartani a születésnapját, névnapját. Ha jön, nem mondhatom neki, hogy már megvolt a havi egy és nem tarthatja meg. Én szeretném ezeket megtartani. Putterer Antal: van egy javaslatom, mert a mővelıdési házban a nagy helység kihasználatlanul áll, ott lehetne diszkót tartani. Krékity István: amikor a zajrendeletet csináltuk mondtam, hogy ahelyett, hogy a fiataljaink elmennek inkább maradjanak, de hozzáteszem, hogy a garai fiataljainkat meg kellene nevelni. A másik nem csak vendéglátó probléma. Éjszaka úgy elrobognak a ház elıtt a motorok, hogy felébredek. Az a probléma, hogy a szülık nem tudják hogy hol van a gyermekük. Már megtörtént, hogy a szülı éjjel felhív, hogy hol a gyereke. Mondtam neki, hogy ahova elengedte, mert tambura 6-8-ig van. Szóval nem az a gond, hogy szórakoznak, hanem az, hogy kultúráltan kellene. Nádai Norbert: én egy nagyon elhúzódó vitát látok kialakulóban. Megkérném a kocsmárost, hogy tartsa be a kocsmai szabályokat, ezek javítanának a viszonyokon. Gondolok itt a 18 éven aluliak szeszes itallal való kiszolgálására, és az ittas vendégek kiszolgálására. Én legjobbnak látnám, hogy ha limitálva lennének ezek a rendezvények, és ha a szabályozás nem lenne betartva, akkor a Képviselı-testület keményebb szankciókat vezetne be. Én úgy érzem, hogy a szomszéd hamarabb odaköltözött, mint a kocsma. A házat így lehetetlen eladni, csökken az értéke. Tomaskó Jánosné: igen mindenképpen. Nádai Norbert: az a szomszédtól egy toleráns felajánlás, hogy hajlandó eltőrni havi egy megbeszélt alkalmat, de ha ezt nem tartják be akkor lépünk. Bugyáki Attila: visszatérve a 18 éven aluliak kiszolgálására ezzel az a probléma, hogy egy nagyobb rendezvénynél ezt képtelenség kivitelezni, ha nem adok neki öt perc múlva más vendég már ad neki. A másik az, hogy amikor hazamegy a gyerek a szülınek meg kellene nézni, hogy hogy néz ki. Nem jellemzı, hogy születésnapok lennének nálunk. Idén ez volt az ötödik, havonta pedig egy buli van. Nádai Norbert: a szomszédnak mi lenne a jó? Tomaskó Jánosné: havi egy alkalom. Ezt már fel is ajánlottam neki. A legutóbbi alkalommal élızene volt és ilyen hangos még sosem volt. Putterer Antal: Ki kell hívni egy rendırautót és intézkedjenek. Bugyáki Attila: Az teljesen jogos. Kertészné Molnár Anna: Szerintem napoljuk el és egy hónap múlva meglátjuk, hogy mi történt. Putterer Antal: Én azt mondom, hogy legyen egy limit.

13 13 Nádai Norbert: én a rendelet elfogadását javaslom, és egy kis türelmi idı a betartásához. Striegl Jánosné: az elfogadás napja legyen mai nap azaz a 10-i? Faa Béla: legyen 10. Striegl Jánosné: én november 1-t írtam a tervezetbe, akkor legyen október 15-i a dátum? Faa Béla: rendben legyen a rendelet hatályba lépésének idıpontja október 15. Aki a rendeletet módosításokkal egyetért, kérem kézfelemeléssel jelezze. A képviselı-testület 10 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül az alábbi rendeletét megalkotta: Gara Községi Önkormányzatának a 15/2009.(IX.10.) Kt. rendelete az üzletek éjszakai nyitva tartási rendjérıl Gara Község Önkormányzatának Képviselı-testülete a kereskedelemrıl szóló évi CLXIV. törvény 12. (5) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján az üzletek éjszakai - 22 óra és 6 óra közötti - nyitva tartásának rendjérıl az alábbi rendeletet alkotja: 1. A rendelet hatálya Gara község közigazgatási területén található, a kereskedelemrıl szóló évi CLXIV. törvény és az üzletek mőködésének rendjérıl, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeirıl szóló 133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet hatálya alá tartozó kereskedelmi vendéglátóhelyek közül a mőködési engedéllyel rendelkezı 2130 üzletkörő Italüzlet, 2140 üzletkörő Egyéb vendéglátóhely, 2150 üzletkörő Zenés szórakozóhely egységet üzemeltetı kereskedık tevékenységére terjed ki. 2. (1) A rendelet hatálya alá tartozó vendéglátó-ipari egységek hétfıtıl csütörtökig és vasárnap órától óráig, pénteken, szombaton órától óráig kötelesek zárva tartani. (2) Szilveszter éjszakáján, valamint vendéglátó egységenként a) egy pótszilveszter, b) a hagyományos lovasnap-falunapi rendezvénysorozat alatt, c) legfeljebb évente négyszer, szokásokon alapuló bálok és zenés rendezvény (pl.: Sváb bál, Horvát-bál (Prelo) Székely-bál, Szüreti mulatság) d) vendéglátó egységenként évente négyszer alkalmi rendezvények (pl. esküvı, évforduló, osztálytalálkozó) 3. Záró rendelkezés (1) E rendelet kihirdetésének napjától lép hatályba. (2) Rendelkezéseit a hatálybalépését követıen kiadott mőködési engedélyek esetében kihirdetése napjától, kihirdetése napján mőködési engedéllyel rendelkezı vendéglátó egységek esetében október 15. napjától kell alkalmazni.

14 14 Gara, szeptember 10. Faa Béla polgármester A rendelet kihirdetve: október Napirendi pont: Striegl Jánosné körjegyzı Striegl Jánosné körjegyzı Lemondás állami támogatásról. Putterer Antal: milyen következményekkel járna, ha az iparőzési adót csökkentenénk? Kérdezem a pénzügyesektıl. Jaszanovicsné Kovács Tímea: ez a bevételi oldalt csökkenti. Putterer Antal: ha lecsökkentenénk az iparőzési adó mértékét azt még az APEH-hez kerülés elıtt meg kellene tennünk. Striegl Jánosné: jelenleg 100% van nálunk. Nádai Norbert: Ha kevesebb az adó mértéke több az állami normatíva? Jaszanovicsné Kovács Tímea: Ennek egy része ittmarad, 32%-ot kapunk lakosságszám alapján. Ezt nem lehet visszaszámolni, hogy ekkor is biztosan megkapjuk-e a 32%-ot, így nem biztos, hogy jobban járunk a csökkentéssel. Nádai Norbert: az nem lenne baj, hogy nem járunk jobban vele, csak rosszabbul ne járjunk. Kertészné Molnár Anna: Az Szja-nál is van vita, hogy a kevesebb lehet több, mivel növeli az adómorált. Nádai Norbert: ha lecsökkentenénk, akkor ez egy nagy gesztus lenne ezekben a válságos idıkben. Ez úgy gondolom, hogy nem népszerőség növelés, hanem érezhetı változás lenne. Garán azonnal a maximum mérték lett bevezetve, egybıl 2 %, míg máshol 1,2 % és 1,4 % körül van. Érdemes lenne utána nézni, hogy a költségvetésre milyen hatással lenne. Faa Béla: Kérem, aki az elıterjesztés szerint elfogadja a határozati javaslatot kézfelemeléssel jelezze. A képviselı-testület 9 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi

15 15 146/2009. (IX. 10.) Kt. számú határozat Lemondás állami támogatásról 1. A képviselı-testület tudomásul veszi, hogy július 31-ig a Magyar Államkincstárnak bejelentett évi iparőzési adóelıleget meghatározó, településre jutó adóalap ,-Ft-ra emelkedett. 2. A képviselı-testület megbízza a polgármestert, hogy a képviselı-testület októberi, rendes ülésére készítsen elıterjesztést a bevételcsökkenés kompenzálásáról. 3. A képviselı-testület megbízza a polgármestert annak vizsgálatával, hogy a költségvetési évben megteremthetı-e a forrása a jövedelemkülönbség mérséklés további csökkentésének. Felelıs: Határidı: Faa Béla polgármester október havi rendes ülése 7. Napirendi pont: Egyebek Homokhátsági Regionális Szilárdhulladék Faa Béla: Ahhoz, hogy a szeméttelepek rekultivációja finanszírozható legyen 1,5%-kal meg kellene növelni a szemétdíjat. Nádai Norbert: ez az összeg a vaskútihoz hulladéklerakóhoz kerülne? Faa Béla: nem Csongrádhoz, mivel az a gesztortelepülés Miklós József: mi lenne a szilárdhulladékkal? Nádai Norbert: a zöldhulladékkal és a szilárdhulladékkal mi lenne? Faa Béla: év elején azt mondták, hogy mindenki oldja meg maga. Most arra jutottak, hogy a szilárdhulladéklerakó bérelne egy zúzógépet és azzal bezúznák. Putterer Antal: ki fizetné a zúzás költségeit? Faa Béla: arról még nem volt szó. Faa Béla: beszéltem a plébános úrral idén még 100 ezret fizetnek. Jövıre 250 ezret évente, és ezenfelül a köztemetéseknél ingyen adják a helyeket. Van a temetıben egy nagy gödör, ami be van nıve. Abban egyeztünk meg, hogy azt kipucoljuk hogy lovaskocsival be lehessen menni és oda hordanánk a zöldhulladékot. Hosszú távon érdemes komposztáló gépet venni,más önkormányzatoknál, csak nincs rá pénz.

16 16 Nádai Norbert: ehhez nincs szükség gépre. Faa Béla: csak az aprításhoz van rá szükség. Nádai Norbert: csak a nagy ágakhoz kell gép, és az a lényeg hogy idınként keverve legyen. Faa Béla: én a nagyobb problémát a háztartási hulladékban látom. Nádai Norbert: én azt nem értem hogy mindenkinek van egy 120 literes kukája és mégis az Ószılıbe viszi a hulladékot, az ecsetes dobozt, hígítós üveget, stb. Miklós József: itt szankciót kell alkalmazni. Faa Béla: Aki egyetért az elıterjesztésben foglaltakkal kérem kézfeltartással jelezze. A képviselı-testület 9 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi 147/2009. (IX. 10.) Kt. számú határozat Homokhátsági Hulladékgazdálkodási Projekt rekultivált lerakók pénzügyi elszámolása, utógondozása 1. Gara Község Önkormányzatának Képviselı-testülete megtárgyalta a Homokhátsági Regionális Szilárdhulladék Kezelési Konzorcium közgyőlésén elfogadott, a Homokhátsági Hulladékgazdálkodási Projekt rekultivált lerakók pénzügyi elszámolása (ÁFA), utógondozása címő elıterjesztést és az 1. sz. változat szerint elfogadja. 2. A Képviselı-testület felhatalmazza a Gesztor település polgármesterét, hogy Csongrád Város Önkormányzata a Homokhátsági Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Projekt részét képzı, korábban megkötött vagyonkezelési szerzıdéssel átadott létesítmények, eszközök elválaszthatatlan részét jelentı ca. 5,5 milliárd Ft. beruházási értéket jelentı rekultivációs vagyonrészt a 2008-ban lefolytatott közbeszerzési eljárás alapján vagyonkezelésbe adja át a Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Vagyonkezelı és Közszolgáltató Zrt-nek, a vagyonkezelési és hasznosítási szerzıdésben foglalt összesített díj mellett. 3. A Képviselı-testület tudomásul veszi, támogatja és mindenki számára kötelezıen, érvényesíti az ehhez kapcsolódó évre vonatkozó 1.5 %-os díjemelést. 4. Amennyiben a Közbeszerzési Döntıbizottság eljárása, vagy bármely ok folytán akadálya lenne az 1. számú változat megvalósításának, akkor a 2. sz. változat kerüljön bıvebben kidolgozásra és arról egy újabb konzorciumi közgyőlés keretein belül, szülessen döntés. 5. A Képviselı-testület megbízza a polgármestert a fenti határozat továbbítására. Határidı: azonnal

17 17 Alapítványhoz való csatlakozás Faa Béla: szóval itt az a lényeg, hogy a két alapítvány fuzionálni szeretne a hatékonyabb mőködés érdekében. Így mi most arról szavazunk, hogy a két alapítvány egyesülhet-e. A képviselı-testület 9 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi 148/2009. (IX. 10.) Kt. számú határozat Nyilatkozat aláírása (alapítványhoz való csatlakozás) 1. A Képviselı-testület az elıterjesztésben leírtakat tudomásul veszi, és mint alapító csatlakozik a Bácskai Nemzetiségi és Kulturális Alapítványhoz. 2. Mint alapító egyetért azzal, hogy az alapítványok egyesülését követıen a Bácskai Kulturális Alapítvány megszőnik, jogai, kötelezettségei, vagyona a jogutód alapítványra száll át, melynek neve a jövıben is Bácskai Nemzetiségi és Kulturális Alapítvány marad, továbbá a jogutód alapítvány céljai egészüljenek ki a Bácskai Kulturális alapítvány általános céljaival. 3. A Képviselı-testület hozzájárul ahhoz, hogy a Bácskai Nemzetiségi és Kulturális Alapítvány kuratóriumába 2 tagot, a Bácskai Kulturális Alapítvány további alapítói (Hercegszántó, Csátalja, Vaskút, Érsekhalma, Nagybaracska, Szeremle, Dávod, Bátmonostor) községek önkormányzata, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat javaslatára jelöljenek ki a jogutód alapítvány alapítói. 4. A Képviselı-testület, mint alapító felhatalmazza a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatot az alapító okirat módosításának elkészítésére és annak a Bács-Kiskun Megyei Bírósághoz történı benyújtására. 5. A Képviselı-testület felhatalmazza a polgármestert a nyilatkozat aláírására és annak továbbítására. Határidı: azonnal Egészségház épületének felújítási munkáira önerı megemelése Faa Béla: az elıterjesztés szerinti önerı emelésre van szükség, a mőködési engedély érdekében az összes elıre eltervezett munkálatra szükség van. Nádai Norbert: a bútorzat a régi? Faa Béla: igen. Tavaly lett cserélve: Putterer Antal: hány kismama van jelenleg?

18 18 Kertészné Molnár Anna: jelenleg 14. Putterer Antal: az engedély hogy áll? Faa Béla: az eljárási díj be van fizetve. Várjuk a fejleményeket. Nádai Norbert: a nagykaput is le kellene festeni, rozsdás. Miklós József: ezt lakatosmunkával lehetne megcsinálni, hogy lehessen zárni és nyitni. Nádai Norbert: a fogorvosnı is hozzájárulhatna a költségéhez. Nádai Norbert: hol találtunk az önerı növelésére forrást? Striegl Jánosné: az ingatlanok eladásából. Faa Béla: kérem, hogy aki az elıterjesztésben foglaltakat elfogadja kézfelemeléssel jelezze. A képviselı-testület 9 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi 149/2009. (IX. 10.) Kt. számú határozat Egészségház épületének felújítási munkáira önerı megemelése 1. A képviselı-testület az 99/2009. (V.28.) Kt. számú határozatában döntött arról, hogy a Kossuth Lajos utca 66. szám alatt lévı egészségház felújítását pályázat keretében valósítja meg. A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács a pályázati feladatra forint összegő támogatást állapítottak meg. 2. A képviselı-testület a támogatást elfogadva úgy határozott, hogy az eredeti költségvetés mellett maradva az önerıt ,- Ft összeggel megemeli. 3. A képviselı-testület az önkormányzati költségvetésében az ingatlanok eladásából származó bevételbıl vállalja a 2. pontban szereplı megemelt önerıt. Határidı: azonnal Iskola épületének felújítási munkáinak mőszaki tartalom-csökkentése Faa Béla: végül is azért van szükség az önerı csökkentésére, mert a szerzıdésben van egy támogatási arány, a kincstár a csökkentett mértékő támogatáshoz is ugyanezen arány alapján számolta az önerıt, mely így alacsonyabb lett az eredetinél. Kérem, hogy aki az elıterjesztésben lévıkkel egyetért kézfelemeléssel jelezze. A képviselı-testület 9 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi

19 19 150/2009. (IX. 10.) Kt. számú határozat Iskola épületének felújítási munkáinak mőszaki tartalom-csökkentése 1. A képviselı-testület az 55/2009. (IV.9.) Kt. számú határozatában döntött arról, hogy a Páncsics M. u.3. szám alatt lévı iskola felújítását pályázat keretében valósítja meg. A pályázati feladatra forint összegő támogatást állapítottak meg. 4. A képviselı-testület a támogatást elfogadva úgy határozott, hogy a pályázati döntés után elkészített új költségvetés szerinti csökkentett mőszaki tartalommal végezteti el a feladatot. Ennek megfelelıen a fejlesztési feladat értéke forintra változik, amelybıl a pályázati önerı forint, a pályázati támogatás pedig forint. 5. A képviselı-testület az önkormányzati költségvetésében az ingatlanok eladásából származó bevételbıl vállalja a fenti önerıt. Határidı: azonnal Ajánlati biztosíték összegének növelése Faa Béla: az ajánlati biztosíték növelésére azért van szükség, mivel a ,- Ft nettó összeg, így a bruttó összeg ,- Ft. A képviselı-testület 9 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi 151/2009. (IX. 10.) Kt. számú határozat 118/2009.(VI.18.) Kt. számú határozat módosítása Gara Község Képviselı-testülete az 118/2009.(VI.18.) Kt. számú határozatának 2. pontját az alábbiak szerint módosítja: 2.) A képviselı-testület az ajánlati dokumentáció összegét ,-Ft + ÁFA-ban, az ajánlati biztosíték összegét ,-Ft-ban határozza meg. Határidı: azonnal Gara, Bunyevác u. 61. szám alatti ingatlan eladása Faa Béla: a módosításra azért van szükség, mert a Bunyevác u. 61. szám alatti épületet eladjuk, nem stimmelt az alapterület. A javított alapterületek: 494 nm beépített alapterületbıl 71 nm hasznos alapterület.

20 20 Aki az elıterjesztéssel egyetért kérem kézfeltartással jelezze. A képviselı-testület 9 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi 152/2009. (IX. 10.) Kt. számú határozat 51/2009.(III.31.) Kt. számú határozat módosítása (Gara, Bunyevác u. 61. szám alatti ingatlan eladása) Gara Község Képviselı-testülete az 51/2009.(III.31.) Kt. számú határozatot az alábbiak szerint módosítja: 494 m 2 beépített alapterülető ingatlanból 71,00 m 2 hasznos alapterülető üzlet megjelöléső ingatlant ,-Ft összegben eladja A határozat többi része változatlan. Határidı: folyamatos Bursa Hungarica Felsıoktatási Önkormányzati ösztöndíjpályázathoz való csatlakozás Elıterjesztı: Striegl Jánosné körjegyzı Striegl Jánosné: az elıterjesztés szerint a bursa-hungarikát idén is meghirdetik. Egyenlıre csak szándéknyilatkozatra van szükség. Azt kell eldönteni, hogy szeretnénk-e vagy sem. Faa Béla: Aki az elıterjesztéssel egyetért kérem kézfeltartással jelezze. A képviselı-testület 9 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi 153/2009. (IX. 10.) Kt. számú határozat Bursa Hungarica Felsıoktatási Önkormányzati ösztöndíjpályázathoz való csatlakozás 1.) A Képviselı-testület úgy határozott, hogy Gara Község Önkormányzata csatlakozik az Oktatási Minisztérium által létrehozott, a évre vonatkozó Bursa Hungarica Felsıoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatához. 2.) A Képviselı-testület tudomásul veszi és elfogadja a pályázati rendszer mőködését szabályozó, az Oktatási Minisztérium által kiadott évi Általános Szerzıdési Feltételeket, az A típusú pályázatot kiírja. 3.) A képviselı-testület megbízza a polgármestert a csatlakozási nyilatkozat aláírására és a további szükséges intézkedések megtételére.

21 21 Határidı: szeptember 30. illetve folyamatos 4.) A beérkezett pályázatokat a képviselı-testület bírálja el. Határidı: november ) A képviselı-testület megbízza a körjegyzıt, hogy a pályázatok elbírálását követıen azok számszerősített adatait a évi költségvetési rendelet tervezetébe építse be. Határidı: február 15. Felelıs: Striegl Jánosné körjegyzı Javaslat a 2009/2010. tanév önkormányzati tankönyvtámogatás összegének megállapítására Elıterjesztı: Striegl Jánosné körjegyzı Faa Béla: az a probléma, hogy tavaly 65 gyerek kapta ingyen a könyveket, idén 86 fı ingyen kapja a könyvet Azt kellene megnéznünk, hogy honnan tudnánk pénzt átcsoportosítani. Solt Csilla: a nemzetiségi tankönyvekre pályáztunk, az az összeg ebbıl lejön. Faa Béla: át kellene csoportosítanunk ,- Ft-ot. Striegl Jánosné: kérdezzük meg a pénzügyest. Jaszanovicsné Kovács Tímea: mint látható a mővelıdési háznál a dologi kiadások 42%-ban teljesültek. Az látható, hogy mindenhol magas a teljesítés. Solt Csilla: ezt még jobban túl fogjuk lépni, mivel még néhány munkálatra szükség van. Az eddig munkálatoknak a kerítésnek, garázsnak, a kisház festésének nagyon örültem. Az illemhelyeket is megcsináltuk. A fizikateremre is költeni kell. Ahol a harmadikosok vannak ki kellett festeni, linóleumot kellett cserélni. A jegyzı asszony is látta, hogy a szertárak is renoválásra szorulnak. Sok zárat is le kellett cserélni. A vasajtó is átkerült a könyvtárról a számítógépteremre. A biciklitárolót is bıvíteni kellene. A felújítások után a villanykapcsolókat és egyéb dolgokat szeretnénk megtartani, hátha még szükség lesz rájuk. A selejtezést talán a jövı héten meg lehetne csinálni, így az alagsor munkálatait is meg lehet csinálni. Meg szeretném ragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a Képviselı-testületnek a hozzáállását. Nádai Norbert: a selejtezett dolgokból nem lehetne börzét csinálni? Solt Csilla: ki fogja meghatározni az árakat? Faa Béla: a selejtezési szabályzatban benne van.

22 22 Striegl Jánosné: a pénzügyes kollega elmondja. Jaszanovicsné Kovács Tímea: van egy selejtezési bizottság, amelyben van egy mőszaki szakember, egy pénzügyes és egy iskolai dolgozó. Kertészné Molnár Anna: ezek köztisztviselık, vagy kell hozzá képviselı? Striegl Jánosné: köztisztviselı és közalkalmazott Jaszanovicsné Kovács Tímea: az esetleges hulladékról szakember véleménye kell. Faa Béla: szóval honnan csoportosítsuk át a szükséges ,- Ft-ot? Jaszanovicsné Kovács Tímea: mivel az ÁMK túllépte a dologi kiadásait máshonnan kell. Mivel a közvilágításnál csak 38% a teljesítés onnan kellene átcsoportosítani. Az igazgató asszony által felsorolt beruházásokra a földeladásokból lehetne forrást találni. Faa Béla: az elıterjesztést módosításokkal elfogadja kérem kézfelemeléssel jelezze. A képviselı-testület 9 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi 154/2009. (IX. 10.) Kt. számú határozat A 2009/2010. tanév önkormányzati tankönyvtámogatás összegének megállapítása 1. A képviselı-testület úgy határozott, hogy a 2009/2010. tanév önkormányzati tankönyvtámogatás összegét Ft-ban állapítja meg, a közvilágítás terhére biztosít. Határidı: azonnal 2. A képviselı-testület úgy határozott, hogy felkéri a polgármestert, hogy a évi tankönyvtámogatás elıirányzatát Ft-ot, a felhasználás helyére csoportosítassa át. Határidı: azonnal 3. A képviselı testület úgy határozott, hogy felkéri a polgármestert, hogy az elıirányzatokat a soron következı költségvetési módosításon vezetesse át. Határidı: a költségvetési rendelet soron következı módosítása Eszközbérleti díjak emelése Faa Béla: Az igazgató asszony és a mővelıdési ház kérte, hogy jó lenne eszközbérleti díjat növelni. Eddig a díjak alacsonyak voltak.

23 23 Amirıl még kellene beszélni a ravatalozó bérleti díja. Beszélgettem a Városgazda Kht. vezetıjével és csodálkozott, hogy ilyen olcsó a bérleti díj. Jaszanovicsné Kovács Tímea: Jelenleg 400 Ft. Faa Béla: Úgy gondolom, hogy a 3000 Ft az reális. A hőtésre pedig 800 Ft/nap. A 3000 Ft méltányos ár, azért a 400-hoz képest nagy de a körülmények is jobbak. A 400 Ft még a villanyt sem fedezi. Nádai Norbert: A 3000 Ft nem sok, de arra figyeljünk, hogy az épület mindig legyen takarítva, és mindig makulátlan legyen. Faa Béla: A bérleti díjnál a 3000 Ft elfogadható és a hőtés 1000 Ft/nap. Aki ezzel egyetért, kérem kézfeltartással jelezze. A képviselı-testület 9 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi 155/2009. (IX. 10.) Kt. számú határozat Ravatalozó bérleti és hőtési díja A képviselı-testület úgy határozott, hogy a ravatalozó bérleti díját 3000,-Ft/nap, a hőtés díját 1000,-Ft/nap összegben határozza meg. Határidı: október 1. Faa Béla: Mivel egyéb tárgy, hozzászólás nem hangzott el, a mai nyilvános ülést bezárom, zárt ülésen folytatjuk a munkát. Kmf. Faa Béla polgármester Striegl Jánosné körjegyzı

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Gara Község Képviselı-testülete 5/2011. (nyilvános) J e g y z ı k ö n y v Készült: Gara község képviselı-testület 2011. március 17-én megtartott nyilvános ülésérıl. Az ülés helye: Körjegyzıségi hivatal

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Gara Község Képviselı-testülete 4/2011. (nyilvános) J e g y z ı k ö n y v Készült: Gara község képviselı-testület 2011. február 15-én megtartott nyilvános ülésérıl. Az ülés helye: Körjegyzıségi hivatal

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Gara Község Képviselı-testülete 1/2011. (nyilvános) J e g y z ı k ö n y v Készült: Gara község képviselı-testület 2011. január 13-án megtartott nyilvános ülésérıl. Az ülés helye: Körjegyzıségi hivatal

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Bácsszentgyörgy Község Képviselő-testülete 9/2012. (nyilvános) J e g y z ő k ö n y v Készült: Bácsszentgyörgy község képviselő-testülete 2012. május 3-án megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Községháza

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2008. szeptember 24-én megtartott munkaterv szerinti ülésérıl

Jegyzıkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2008. szeptember 24-én megtartott munkaterv szerinti ülésérıl Jegyzıkönyv Készült 2008. szeptember 24-én megtartott munkaterv szerinti ülésérıl Jelen vannak:novák Lajos polgármester Dénes Kálmánné alpolgármester Szilágyi Gábor Ifj. Paulusz József Cseh János Marton

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Gara Község Önkormányzat Képviselő-testülete Szám: 8/2013. (nyilvános) J e g y z ő k ö n y v Készült: Gara Község Önkormányzat képviselő-testületének 2013. június 13. napján megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Bácsszentgyörgy Község Képviselı-testülete 3/2009. (nyilvános) J e g y z ı k ö n y v Készült: Bácsszentgyörgy község képviselı-testület 2009. március 17-én tartott nyilvános ülésérıl. Az ülés helye: Községháza

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: IV.22-24/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének 2008. szeptember 25-én (csütörtökön) 9 órakor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott ülésérıl.

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Gara Község Képviselı-testülete 7/2010. (rendkívüli nyilvános) J e g y z ı k ö n y v Készült: Gara község képviselı-testület 2010. május 27-én megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl. Az ülés helye: Körjegyzıségi

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI 24/2007. (III.1.) kt. határozat: A 2007. március 1-i ülés napirendjének elfogadása. 25/2007. (III.1.) kt.

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzati Képviselı-testületének 2008. szeptember 11-én 15 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl. Jelen voltak: jelenléti ív alapján Üdvözölte az ülésen

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Sajószöged Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. január 27-én megtartott ülésérıl Jelen vannak: Ládi Balázs polgármester, dr.. Gulyás Mihály alpolgármester, Vona Tamás

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2013. február 13-án 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak: Pádár

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Novák Lajos polgármester megkérdezi, hogy kik vállalják a jegyzıkönyv hitelesítését?

Jegyzıkönyv. Novák Lajos polgármester megkérdezi, hogy kik vállalják a jegyzıkönyv hitelesítését? Jegyzıkönyv Készült 2009. március 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes ülésérıl Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dénes Kálmánné alpolgármester ifj. Paulusz József Cseh János Veres-Herédi Eszter

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. szeptember 16-án megtartott ülésén. Jelen vannak: Bencze István polgármester, Varsányi Antal alpolgármester,

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. január 13-án megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl

J e g y z ı k ö n y v. Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. január 13-án megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl FEJÉR MEGYE CSÁKVÁR NAGYKÖZSÉG Rendeletek: 1/2011. (I.14.) J e g y z ı k ö n y v Határozatok: 8/2011. (I.13.) 9/2011. (I.13.) 10/2011. (I.13.) 11/2011. (I.13.) 12/2011. (I.13.) 13/2011. (I.13.) 14/2011.

Részletesebben

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2009. február 12-én tartott ülésérıl.

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2009. február 12-én tartott ülésérıl. 1 Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2009. február 12-én tartott ülésérıl. Jelen vannak: Belágyi Mihály, Dusnoki Tibor, Gubics Lajos, Jakus Tünde, Horváth Béla, Kiss Anikó, Kovács Gábor,

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mivel a jelenlévı képviselık száma 13 fı.

Jegyzıkönyv. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mivel a jelenlévı képviselık száma 13 fı. Jegyzıkönyv Készült: Vecsés Város Képviselı-testületének 2007. október 30-i Ülésérıl. Jelen vannak: Alattyányi István, Czibolya Zoltán, Dabasi János, dr.fekete Károly, dr. Lugosi Mária, Hanek Gábor, Jugovics

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. Készült: Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. július 27- én megtartott nyilvános ülésérıl

J e g y z ı k ö n y v. Készült: Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. július 27- én megtartott nyilvános ülésérıl J e g y z ı k ö n y v Készült: Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. július 27- én megtartott nyilvános ülésérıl Jelen vannak: Giesz János polgármester dr. Nagy István alpolgármester

Részletesebben

1.) HÉSZ (Helyi Építési Szabályzat) módosításához szükséges tervezési szerződés jóváhagyása Előterjesztő: Faa Béla polgármester

1.) HÉSZ (Helyi Építési Szabályzat) módosításához szükséges tervezési szerződés jóváhagyása Előterjesztő: Faa Béla polgármester Gara Község Képviselő-testülete 5/2012. (nyilvános) J e g y z ő k ö n y v Készült: Gara község képviselő-testület 2012. április 12-én megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Körjegyzőségi Hivatal

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl. 2011. szeptember 21.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl. 2011. szeptember 21. Ügyszám: 56-104/2011. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános, rendkívüli ülésérıl 2011. szeptember 21. Nyirád 2011 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2011. március 28.

Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2011. március 28. Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2011. március 28. Az ülésen hozott rendelet, és határozatok száma és tárgya: Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének

Részletesebben

5./ Az Önkormányzat 2011. évi átmenti gazdálkodásáról szóló rendelet elfogadása

5./ Az Önkormányzat 2011. évi átmenti gazdálkodásáról szóló rendelet elfogadása 1 JEGYZİKÖNYV Készült: 2011. december 14-én Ordacsehi Község Önkormányzatának hivatali helyiségében a Képviselı-testület ülésérıl. Jelen vannak: Kiss Miklós polgármester Bársony János alpolgármester Kránicz

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: K.83-23/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Kislıd Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. december 8-án 17 órakor kezdıdı rendes, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Mővelıdési Ház, Kislıd

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 260-11/2003. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2003. november 13-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Sáregres Község Önkormányzatának 2013. február 15-én, 14 30 órai kezdettel megtartott nyílt képviselı-testületi ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Sáregres Község Önkormányzatának 2013. február 15-én, 14 30 órai kezdettel megtartott nyílt képviselı-testületi ülésérıl. Sorszám:./2013. Ikt.szám:.../2013. JEGYZİKÖNYV Sáregres Község Önkormányzatának 2013. február 15-én, 14 30 órai kezdettel megtartott nyílt képviselı-testületi ülésérıl. Napirendi pontok: 1.) A polgármester

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak. Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 500/2009. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselı-testülete

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselı-testülete Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. január 31-én tartott ülésének jegyzıkönyve Az ülésen hozott rendelet száma Tárgya 1/2011. (II. 01.) Lakások és helyiségek bérlete, elidegenítése

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2012. J E G Y Zİ K Ö N Y V E

Tolmács Község Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2012. J E G Y Zİ K Ö N Y V E Tolmács Község Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2012. J E G Y Zİ K Ö N Y V E Készült: 2012. december 17-én 9 00 órai kezdettel megtartott képviselı-testületi ülésrıl Ülés helye: Közösségi Ház tárgyalóterme,

Részletesebben

LESENCEISTVÁND TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

LESENCEISTVÁND TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE LESENCEISTVÁND TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 166-10/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: Lesenceistvánd Települési Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. szeptember

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: 2012.szeptember 12-én Ordacsehi Község Önkormányzatának hivatali helyiségében a Képviselı-testület ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült: 2012.szeptember 12-én Ordacsehi Község Önkormányzatának hivatali helyiségében a Képviselı-testület ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült: 2012.szeptember 12-én Ordacsehi Község Önkormányzatának hivatali helyiségében a Képviselı-testület ülésérıl. Jelen vannak: Kiss Miklós polgármester Bársony János alpolgármester Mayer

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV I. NAPIREND ELİTT. Önkormányzat Kapolcs. Száma: 47-10/2011.

JEGYZİKÖNYV I. NAPIREND ELİTT. Önkormányzat Kapolcs. Száma: 47-10/2011. Önkormányzat Kapolcs Száma: 47-10/2011. JEGYZİKÖNYV Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselıtestülete 2011. július 7-én (csütörtökön) 15.30 órai kezdettel megtartott képviselıtestületi ülésérıl.

Részletesebben

Ács Rezsı alpolgármester, Dr. Haag Éva alpolgármester, Dr. Tóth Csaba Attila képviselı

Ács Rezsı alpolgármester, Dr. Haag Éva alpolgármester, Dr. Tóth Csaba Attila képviselı Szám: IV.64-12/ 2013. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Közgyőlésének 2013. szeptember 26- án (csütörtökön) 9 óra 15 perckor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott ülésérıl. Jelen vannak:

Részletesebben

1. Beszámoló a Szemesért Kht 2008. évi tevékenységérıl Elıadó: Liber Árpád a Szemesért Kht igazgatója

1. Beszámoló a Szemesért Kht 2008. évi tevékenységérıl Elıadó: Liber Árpád a Szemesért Kht igazgatója JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonszemes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. február 16-án 14.00. órakor a Latinovits Zoltán Mővelıdési Ház földszinti tanácskozó termében megtartott sosros nyilvános

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. május 27-én 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésén jelenlévıkrıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozóterme Jelen

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Amely készült a Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás Társulási Tanácsának ülésérıl. 2014. április 18. (péntek) 10 óra

JEGYZİKÖNYV. Amely készült a Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás Társulási Tanácsának ülésérıl. 2014. április 18. (péntek) 10 óra IV. 71-1/2014. JEGYZİKÖNYV Amely készült a Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás Társulási Tanácsának ülésérıl. A társulási tanács ülésének helye: A társulási tanács ülésének idıpontja: 7100 Szekszárd, Béla

Részletesebben

Szám: 193-14/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. augusztus 24-én megtartott ülésérıl.

Szám: 193-14/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. augusztus 24-én megtartott ülésérıl. Szám: 193-14/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. augusztus 24-én megtartott ülésérıl. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tengelic Község Önkormányzat

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mivel 15 fı képviselı jelen van.

Jegyzıkönyv. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mivel 15 fı képviselı jelen van. Jegyzıkönyv Készült: A Képviselı-testület 2007. március 29-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen vannak: Alattyányi István, Czibolya Zoltán, Dabasi János, Dr. Fekete Károly, Dr.Gerencsér Balázs, Dr.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V BAK, SÁRHIDA ÉS ZALATÁRNOK KÖZSÉGEK EGYÜTTES ÜLÉSÉRİL 2010. JANUÁR 18. RENDELETEK SZÁMA: 1/2010. (I. 19.), 2/2010. (I. 19.

J E G Y Z İ K Ö N Y V BAK, SÁRHIDA ÉS ZALATÁRNOK KÖZSÉGEK EGYÜTTES ÜLÉSÉRİL 2010. JANUÁR 18. RENDELETEK SZÁMA: 1/2010. (I. 19.), 2/2010. (I. 19. J E G Y Z İ K Ö N Y V BAK, SÁRHIDA ÉS ZALATÁRNOK KÖZSÉGEK ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETEI EGYÜTTES ÜLÉSÉRİL 2010. JANUÁR 18. RENDELETEK SZÁMA: 1/2010. (I. 19.), 2/2010. (I. 19.) HATÁROZATOK SZÁMA: 1,

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. Készült: Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. június 8-án megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl.

J e g y z ı k ö n y v. Készült: Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. június 8-án megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl. J e g y z ı k ö n y v Készült: 2010. június 8-án megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl. Jelen vannak: Giesz János polgármester dr. Kovács László alpolgármester Bakány János képviselı Csuta Andor képviselı

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzatának Képviselı-testülete. nyilvános ülésérıl. 2009. március 10. (1. ülés)

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzatának Képviselı-testülete. nyilvános ülésérıl. 2009. március 10. (1. ülés) Ügyszám: 26-6/2009. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Önkormányzatának Képviselı-testülete nyilvános ülésérıl 2009. március 10. Nyirád 2009 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község Önkormányzatának

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 30-án

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 30-án J e g y z ő k ö n y v Készült: Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 30-án megtartott soros üléséről, mely egyben KÖZMEGHALLGATÁS is. Az ülés helye: Községháza, tanácskozó terme

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére.

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére. JEGYZİKÖNYV Készült: Sáregres Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. május 31-én 14.30 órai kezdettel a Községháza tanácstermében tartott ülésérıl. Jelen vannak: Tiringer Mária polgármester Gulyás

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Bükkszék Települési Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. május 25-én, 15,00 órakor tartott nyílt ülésén. Rendelet száma 8/2010. (V.26.) Határozat száma 91/2010. (V.25.)

Részletesebben

Továbbá: Faragó Rózsa bizottsági tag, FÓKUSZ Szociális Szolgálat vezetıje

Továbbá: Faragó Rózsa bizottsági tag, FÓKUSZ Szociális Szolgálat vezetıje JEGYZİKÖNYV Készült: Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének a Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozójában 2014. június 18-án megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen voltak: Tóth István Császár

Részletesebben

Levél község Önkormányzatának Képviselı-testülete

Levél község Önkormányzatának Képviselı-testülete Levél község Önkormányzatának Képviselı-testülete 1 6/2010. Levél község Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. május 31-én tartott ülésérıl készült jegyzıkönyv. Napirend: I. A 2009. évi költségvetés

Részletesebben

Együttes Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2015. május 21.

Együttes Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2015. május 21. Felsılajos Község Önkormányzata LMKOH/685/7/2015. Lajosmizse Város Önkormányzata Együttes Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2015. május 21. Az ülésen hozott határozatok száma és tárgya: 14/2015. (V.

Részletesebben

TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSA

TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSA KEOP-1.2.0/2F/09-2010-0055 azonosító számú Projekt II. fordulója megvalósítására létrehozott 1 Sándorfalva-Szatymaz Szennyvíz-, Csatorna Beruházó ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSA (Sándorfalva

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2009. december hó 17-én tartott nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2009. december hó 17-én tartott nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2009. december hó 17-én tartott nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A Döntés a Békéscsaba Kalandpark kivitelezése tárgyú közbeszerzési eljárás

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. október 20-án - csütörtökön - de. 8,00 órakor megtartott n y i l v á n o s ülésérıl. A képviselı-testületi ülésének

Részletesebben

BÁTASZÉK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testülete. J e g y zıkönyv. Szám: 2387/2010./TT.

BÁTASZÉK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testülete. J e g y zıkönyv. Szám: 2387/2010./TT. BÁTASZÉK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testülete Szám: 2387/2010./TT. J e g y zıkönyv Készült: Bátaszék Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. január 21-én 15 órakor a Városháza Millenniumi termében

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 210-12/2004. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2004. december 16-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. JEGYZŐKÖNYVE

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. JEGYZŐKÖNYVE Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2015. november 23-án 14 00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Bánk Község Önkormányzata, 2653

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: IV.22-19/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének 2008. július 3-án (csütörtökön) 8 óra 30 perckor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott ülésérıl.

Részletesebben

Szám: 362-20/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 13-án megtartott üléséről.

Szám: 362-20/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 13-án megtartott üléséről. Szám: 362-20/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 13-án megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tengelic Község Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete Doboz, Kossuth tér 3. sz. Tel:/Fax: 268-765. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. október hó 25-én (csütörtökön)

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V UZSA TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 8321 Uzsa, Lázhegy út 21. Ügyiratszám: 638-3/2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Ülés helye: Jelen vannak: Uzsa Települési Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Békés Város Képviselı-testületének 2007. július 31-én tartott rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak: Izsó Gábor polgármester, Erdıs Norbert alpolgármester, Barkász Sándor, Mészáros

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Napirend elıtt:

JEGYZİKÖNYV. Napirend elıtt: JEGYZİKÖNYV Készült: Sárospatak Város Polgármesteri Hivatala Dísztermében a Gazdasági Idegenforgalmi és Városfejlesztési Bizottság 2009. szeptember 30-i ülésén. Jelen vannak: Gazdasági és Idegenforgalmi

Részletesebben

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2008. december 15-én tartott ülésérıl.

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2008. december 15-én tartott ülésérıl. 1 Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2008. december 15-én tartott ülésérıl. Jelen vannak: Belágyi Mihály, Dusnoki Tibor, Gubics Lajos, Horváth Béla, Kiss Anikó, Kovács Gábor, Kucsó

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült Tatárszentgyörgy Község Képviselı-testülete 2009. december 14-én tartott ülésérıl.

Jegyzıkönyv. Készült Tatárszentgyörgy Község Képviselı-testülete 2009. december 14-én tartott ülésérıl. Jegyzıkönyv Készült Tatárszentgyörgy Község Képviselı-testülete 2009. december 14-én tartott ülésérıl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme. Jelen vannak: Berente Imréné polgármester,

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Határozat száma 61/2012.(IX.13.) Tárgy 10/2012.

JEGYZİKÖNYV. Határozat száma 61/2012.(IX.13.) Tárgy 10/2012. 10/2012. JEGYZİKÖNYV Készült: Recsk Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének a 2012. szeptember 13-án 16,00 órai kezdettel megtartott ülésérıl Határozat száma 61/2012.(IX.13.) 62/2012.(IX.13.) 63/2012.(IX.13.)

Részletesebben

372-31/2013. 4. sz. példány

372-31/2013. 4. sz. példány Esztergom Város Polgármesteri Hivatala 2501 Esztergom, Széchenyi tér 1. Pf. 92. Készült: 4 példányban 372-31/2013. 4. sz. példány JEGYZİKÖNYV ESZTERGOM VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2013. DECEMBER

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Nyáregyháza Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2006. április 18. napján délután 16.00 órai kezdettel megtartott soron következı, nyilvános ülésérıl, Nyáregyháza,

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. december 13-án megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. december 13-án megtartott ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 21/2012. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. december 13-án megtartott ülésérıl Határozatok száma: 136-150. Rendelet száma: 13. TARTALOMJEGYZÉK OK: 136/2012.(XII.13.)

Részletesebben

1/2015. (II. 18.) TH. Lajosmizsei Közfeladat-ellátó Társulás 2014. évi költségvetésének módosítása

1/2015. (II. 18.) TH. Lajosmizsei Közfeladat-ellátó Társulás 2014. évi költségvetésének módosítása Lajosmizse és Felsılajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsa LMKOH/1854/1/2015. Lajosmizse és Felsılajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Nyáregyháza Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2006. szeptember 13. napján délután 16.00 órai kezdettel megtartott soron következı nyilvános ülésérıl, Nyáregyháza,

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Tulajdonosi Bizottságának 2011. január 20-án 14,00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatala (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-14/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. augusztus 7-én 14.00 órakor megtartott ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

I-1/9-10/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv

I-1/9-10/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv I-1/9-10/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2012. december 10.-én megtartott Oktatási- Közmővelıdési- Sport és Ügyrendi Bizottság rendkívüli nyílt

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2009. július 30-án megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2009. július 30-án megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2009. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2009. július 30-án megtartott rendkívüli ülésérıl Határozatok száma: 76-78. 1 TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 76/2009.(VII.30.)

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. november 9-én megtartott rendkívüli ülésén. Jelen vannak: Bencze István polgármester, Varsányi Antal alpolgármester,

Részletesebben

Készítette: Zempléni TISZK Munkaszervezete. Javaslat

Készítette: Zempléni TISZK Munkaszervezete. Javaslat Elıterjesztı: Dr. Hörcsik Richárd polgármester Készítette: Zempléni TISZK Munkaszervezete Javaslat Bıcs Község Önkormányzatának a Zempléni Szakképzés-szervezési Társuláshoz történı csatlakozás elfogadására,

Részletesebben

Pusztaszabolcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2008. március 27-én megtartott nyílt ülésén hozott Határozat tartalma

Pusztaszabolcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2008. március 27-én megtartott nyílt ülésén hozott Határozat tartalma Pusztaszabolcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testülete 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Tel./fax: 25/273-002; 25/273-036; 25/271-833 honlap: www.pusztaszabolcs.hu e-mail: polghivatal@pusztaszabolcs.hu

Részletesebben

Levél Községi Önkormányzat Képviselı-testülete

Levél Községi Önkormányzat Képviselı-testülete Levél Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 1 11/2012. Levél Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. szeptember 13-i ülésérıl készült J e g y z ı k ö n y v Napirend elıtt: 1. Nyugati Kapu

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2008. február 21-én megtartott ülésérıl

J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2008. február 21-én megtartott ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI ÉS MEZİGAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 1/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2008. február 21-én megtartott ülésérıl Határozatok száma: 1-2.

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS MEZİGAZDASÁGI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS MEZİGAZDASÁGI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS MEZİGAZDASÁGI BIZOTTSÁGA Ikt. szám: III. 13-52/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Közgyőlése Gazdasági és Mezıgazdasági Bizottságának

Részletesebben

N A P I R E N D T Á R G Y A L Á S A

N A P I R E N D T Á R G Y A L Á S A Öcs Község Önkormányzati Képviselı-testülete Szám: 2-17 /2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Öcs Község Önkormányzati Képviselı-testülete 2011. november 28-án tartott testületi ülésérıl. Az ülés helye:

Részletesebben

Jegyzıkönyv. 1. Kadarkút Város Önkormányzat 2011. évi munkájáról beszámoló Elıadó: Karsai József polgármester

Jegyzıkönyv. 1. Kadarkút Város Önkormányzat 2011. évi munkájáról beszámoló Elıadó: Karsai József polgármester Jegyzıkönyv Készült a Kadarkút Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. december 8. napján az id. Kapoli Antal Mővelıdési Házban 18 00 órai kezdettel megtartott közmeghallgatásáról. Jelen vannak:

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. Jelen vannak: Lehota Vilmos polgármester. Erdélyi Zsolt, Fodor Béla, Lehoczki Zoltán, Szegedi Csaba, Tóth József, Tóth Sándor,

J e g y z ı k ö n y v. Jelen vannak: Lehota Vilmos polgármester. Erdélyi Zsolt, Fodor Béla, Lehoczki Zoltán, Szegedi Csaba, Tóth József, Tóth Sándor, J e g y z ı k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 2007. június 28.-án 17 órai kezdettel megtartott n y i l v á n o s ülésérıl. Jelen vannak: Lehota Vilmos polgármester Tasi

Részletesebben

Kivonat Tolna Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. január 20-i ülése jegyzıkönyvébıl

Kivonat Tolna Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. január 20-i ülése jegyzıkönyvébıl 2009. január 20-i ülése könyvébıl 1/2009. (I. 20.) Kt. határozata a koncessziós szerzıdés tervezetének módosításáról: 1. Tolna Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a 299/2008. (XII. 10.) Kt. határozat

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. március 30-án megtartott ülésén. Jelen vannak: Bencze István polgármester, Varsányi Antal alpolgármester, Szomor

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. szeptember 26-án megtartott rendkívüli ülésén. Jelen vannak: Bencze István polgármester, Varsányi Antal alpolgármester,

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. november 24-én tartott n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. november 24-én tartott n y í l t ülésérıl 01/183-33/2010. JEGYZİKÖNYV 2010. november 24-én tartott n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterme 8130 Enying, Kossuth u. 26. Dr. Pintér György polgármester, Buza Lajos,

Részletesebben

Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2009. augusztus 31.

Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2009. augusztus 31. Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2009. augusztus 31. Az ülésen hozott rendelet és határozatok száma és tárgya: 26/2009.(VIII.31.) ÖH Felsılajos község közrend-és közbiztonsági

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: a Kartal Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. március 5-én 18 órakor kezdıdı rendkívüli testületi ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácskozó

Részletesebben

a gyermekvédelmi támogatásokról, valamint a gyermekjóléti alapellátásokról szóló 8/2012. (III.30.) szóló önkormányzati rendelet módosításához

a gyermekvédelmi támogatásokról, valamint a gyermekjóléti alapellátásokról szóló 8/2012. (III.30.) szóló önkormányzati rendelet módosításához Lajosmizse és Felsılajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsa I/1336/2/2014. Lajosmizse és Felsılajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2011. április 21-én tartott nyilvános ülésérıl.

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2011. április 21-én tartott nyilvános ülésérıl. J E G Y Z İ K Ö N Y V Városfejlesztési Bizottsága 2011. április 21-én tartott nyilvános ülésérıl. Helye: Polgármesteri Hivatal Mokos terme Jelen vannak: Dr. Ferenczi Attila bizottsági elnök Miklós Attila

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 220-4/2005. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2005. március 24-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

2 1025jkv. - Javaslat a Szekszárdi Víz-és Csatornamő Kft. 2011. üzleti tervének módosítására (268. sz. elıterjesztés) zárt ülés

2 1025jkv. - Javaslat a Szekszárdi Víz-és Csatornamő Kft. 2011. üzleti tervének módosítására (268. sz. elıterjesztés) zárt ülés SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: III. 79-45/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Közgyőlésének Gazdasági és Pénzügyi Bizottságának

Részletesebben

HOLLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú jegyzőkönyv. 2012. április 2. NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI

HOLLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú jegyzőkönyv. 2012. április 2. NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI HOLLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2. számú jegyzőkönyv 2012. április 2. NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI 50/2012./ IV.2./kt.határozat: - 2012. április 2-i nyilvános ülés napirendjének elfogadása

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselı-testület 2008. április 29. napján 14.00 órakor megtartott ülésén. Alagsori terme

JEGYZİKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselı-testület 2008. április 29. napján 14.00 órakor megtartott ülésén. Alagsori terme JEGYZİKÖNYV Készült Polgárdi Város Képviselı-testület 2008. április 29. napján 14.00 órakor megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Alagsori terme Jelen vannak: Borbély István polgármester,

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Szalai Tünde, Koós Mariann, Dr. Balázs Lajos, Hujber Lászlóné intézményvezetık. Szaka Zsolt az AVE Zöldfok Zrt.

JEGYZİKÖNYV. Szalai Tünde, Koós Mariann, Dr. Balázs Lajos, Hujber Lászlóné intézményvezetık. Szaka Zsolt az AVE Zöldfok Zrt. JEGYZİKÖNYV Készült Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. április 26-án megtartott nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Mészáros Miklós polgármester Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı Dr.

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2012. május 31-én (csütörtök) napjára de. 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

M E G H Í V Ó. 2012. május 31-én (csütörtök) napjára de. 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2013. december 5-én megtartott soron következı ülésérıl Jelen vannak: Pap József alpolgármester Berecz Pál képviselı Harangozó

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 26.-án megtartott nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 26.-án megtartott nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 26.-án megtartott nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 36-47 /2012. (IV. 26.) számú határozatok. d. rendeletek:

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu Száma:13-38/2007. J E G Y Z Õ K Ö N Y V

Részletesebben

Községi Önkormányzat Képviselő-testülete N á d a s d. 28-7/2011. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Községi Önkormányzat Képviselő-testülete N á d a s d. 28-7/2011. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Községi Önkormányzat Képviselő-testülete N á d a s d 28-7/2011. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2011. február 10-én (csütörtökön) 18 órakor a Széchenyi

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu Szám: 7/2011. J E G Y Z Ő

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. NOVEMBER 29-I ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. NOVEMBER 29-I ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. NOVEMBER 29-I ÜLÉSÉRŐL 1 Készült: Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. november 29-én megtartott üléséről.

Részletesebben