ELŐTERJESZTÉS. a megyei közgyűlésnek

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ELŐTERJESZTÉS. a megyei közgyűlésnek"

Átírás

1 JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE ELŐTERJESZTÉS a megyei közgyűlésnek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak megállapítására A megyei önkormányzat évi költségvetésének előkészítését alapvetően az alábbiak határozták meg: a Magyar Köztársaság évi költségvetéséről szóló évi CII. törvény; a megyei önkormányzat évi költségvetési koncepciója és a 194/2008. (XII. 12.) számú közgyűlési határozat; a évi költségvetés teljesítésének alakulása. A megyei közgyűlés 194/2008. (XII.12.) KH számú határozata szerint a évi költségvetési rendelet előkészítése során kiemelt célok és feladatok: a költségvetési rendelettervezet egyeztetése az intézményekkel és a jogszabályokban előírt fórumokkal; a hiány mértékének nagyságrendje - a működőképesség és a hitelképesség jogszabályi feltételeinek figyelembevételével millió és millió Ft között lehetséges; a költségvetésben biztosítani kell az adósságszolgálati kötelezettségek tervezését és határidőben történő teljesítését; az intézményi költségvetések tervezése során elsősorban a null bázisú költségvetés elveit kell alkalmazni; a feladatmutatók csökkenéséhez igazodóan folytatni kell az intézményhálózat működésének racionalizálását, különös tekintettel a gyermekvédelemre és a közoktatásra; a működési engedélyhez szükséges minimális létszámok biztosítását ütemezni szükséges, esetlegesen belső átcsoportosítással; a működési engedélyhez nem kötött területeken tovább kell folytatni a létszámok felülvizsgálatát és nivellálni az intézmények közötti eltéréseket; a személyi juttatások és járulékok körében a törvényi minimumok és a jogszabályok által előírt kötelezettségek biztosítása; a dologi kiadásoknál differenciált támogatás - az ellátási feladatoktól függően - az élelmiszerek és energia árváltozások ellentételezésére; a felújítási és fejlesztési feladatok a fejlesztési célú kötvénybevételtől és a szabad pénzmaradványoktól függően tervezhetők; az Európai Uniós pályázatok benyújtása a pályázati feltételek megléte esetén a humán infrastruktúra fejlesztésére, az akadálymentes környezet megteremtésére, az energiahatékonyság növelésére, valamint bevételt eredményező turisztikai célokra;

2 2 a gazdasági társaságokban és egyéb szervezetekben való részvétel folyamatos felülvizsgálata, valamint a forgalomképes vagyon minél hatékonyabb hasznosítása; a likviditási helyzet javítása, a házi-kincstári rendszer további szigorítása, gazdálkodási folyamatok integrációjának erősítése. A évi költségvetési törvény a megyei önkormányzatok finanszírozása vonatkozásában a törvényjavaslat T/6571/4 számú módosító indítványához képest az alábbiakban változott: a gyermekvédelmi ellátásban 2-10 ezer Ft/év/fő összeggel növekedtek a normatívák: = különleges és speciális ellátás ezer Ft/fő/év, = otthont nyújtó ellátás Ft/fő/év, = utógondozói ellátás Ft/fő/év; a szociális ellátásban mintegy 3 ezer Ft/év/fő összeggel növekedtek a normatívák: = időskorúak ápolása Ft/fő/év, = demens ellátás Ft/fő/év, = fogyatékosok ellátása Ft/fő/év; a közoktatásban a 2009/2010. nevelési évre vonatkozó támogatás Ft/teljesítmény-mutató/év összegről Ft/teljesítmény-mutató/év összegre változott, amely évben 4 hónapot érint; a személyi jövedelemadó átengedett részénél Ft/fő összegről Ft/fő összegre növekedett az ellátottak után igénybe vehető összeg. Az illetményekhez kapcsolódóan a költségvetési törvény nem tartalmaz változást az alapilletmények és pótlékok alapösszegének vonatkozásában. Külön jogszabályban történt intézkedés a 13. havi juttatásról, így a évi önkormányzati előirányzatokban nem kell tervezni a 13. havi juttatások kifizetését. Az országos érdekegyeztetés alapján történő többletjuttatás forrása évközi pótelőirányzatokban kerül biztosításra a tényleges kifizetéseknek megfelelően. Az adó és járulék törvények módosításához kapcsolóan módosításra került az illeték törvény örökösödési illetékre vonatkozó szabályozása, amely csökkentő hatással van a megyei önkormányzat illetékrészesedésére. A évi költségvetés teljesítésében kedvezően alakultak az alábbi tényezők: a évi teljesített illetékbevétel ezer Ft, így a évi hiány ezer Ft-tal csökkenthető; a létszámcsökkentéshez kapcsolódó többletkiadások támogatására benyújtott pályázatra ezer Ft támogatást kaptunk, amelyből ezer Ft a Hetényi Géza KórházRendelőintézetet illeti meg; a létszámcsökkentési pályázat eredményessége alapján a évi költségvetésben ezer Ft összegben tervezett - létszámcsökkentéshez elkülönített - céltartalék felhasználására nem kerül sor, így ez a hiány összegét csökkenti; a működőképesség megőrzése érdekében benyújtott pályázatra ezer Ft támogatást kaptunk, amely szintén csökkenti a évi hiányt, a fenti tényezők alapján a hiány ezer Ft-tal csökken, így a ezer Ft összegű módosított hiány ezer Ft-ra csökkenthető, amely 63,2%-a a évre eredetileg tervezett hiánynak.

3 3 1.) BEVÉTELEK ALAKULÁSA A megyei önkormányzat évi tervezett bevétele ezer Ft, amelyből ezer Ft a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet; ezer Ft az intézmények; ezer Ft a hivatal és a szakmai feladatok; ezer Ft a fejlesztési célú feladatok előirányzata; ezer Ft hiteltörlesztések. A bevételek jogcímenkénti alakulását az 1/a., 1/b., 1/c. számú mellékletek és intézményenkénti alakulását a 2/a., 2/b., számú mellékletek mutatják be. A) Költségvetési támogatások alakulása A költségvetési törvény 3. és 8. számú melléklete tartalmazza az önkormányzat feladataival összefüggő normatív hozzájárulások fajlagos összegeit, továbbá a 4. számú melléklet az átengedett SZJA mértékét. Normatív hozzájárulások változása a szociális és gyermekvédelmi ellátásban adatok: Ft/fő/év Jogcím Gyermekvéd. különleges ellátás Gyermekvéd. spec. ellátás Gyermekvéd. otthont nyújtó Gyermekvéd. utógondozói Gyermekvéd. szakszolgálat Időskorúak ápoló-gondozás Időskorúak áp. NYM 150% alatt Időskorúak áp. NYM 150% felett Demens betegek Fogyatékosok ellátása Pszich. és szenv.bet. ellátása évi koncepció évi / konc. % 100,2 100,2 100,4 101,5 101,5 100,4 100,5 100,3 100,4 100,4 100,4 2009/ % 98,5 98,5 98,4 98,4 98,4 98,4 98,4 98,4 98,4 98,4 98,4 A gyermekvédelemben és szociális ellátásban a normatívák fajlagos összege évhez viszonyítva átlagosan 1,5-1,6%-kal csökkent. A normatív támogatások csökkenésének elsődleges tényezője a 13. havi juttatások kifizetési rendjének átalakítása, ugyanakkor a normatívákba beépítésre került a évi átlagos 5%-os bérfejlesztés, amelyet évben havonta tételesen pótelőirányzatban kapott meg az önkormányzat. A támogatási összeg a normatív támogatás és a létszámadatok alapján az alábbiak szerint alakul:

4 4 Költségvetési támogatások összegének változása a szociális és gyermekvédelmi ellátásban adatok: ezer Ft Jogcím évi Gyermekvéd. különleges ellátás Gyermekvéd. speciális ellátás Gyermekvéd. otthont nyújtó Gyermekvéd. utógondozói Gyermekvéd. szakszolgálat Gyermekvédelem Időskorúak ápoló-gondozás Időskorúak áp. NYM 150% alatt Időskorúak áp. NYM 150% felett Demens elhelyezés Pszich. és fogyatékos ellátás Átmeneti elhelyezés Szociális ellátás koncepció évi / konc. % 100,6 99,7 100,4 101,5 102,0 100,6 97,7 100,5 100,3 100,4 100,4 2009/ % 102,8 88,0 95,7 89,6 97,9 95,8 94,9 100,6 122,1 101,6 98,8 100,4 99,0 A gyermekvédelmi szakellátásban részesülők számának alakulása: Megnevezés Különleges ellátás Speciális ellátás Otthont nyújtó Utógondozói Összesen adatok: fő 2009/2005. % 85,2 137,8 76,5 70,8 79,2 A gyermekvédelmi szakellátásban a támogatási összeg évben évhez viszonyítva 4,2%-kal, ezer Ft-tal csökken. Az ellátott létszám az elmúlt 5 évben folyamatosan, évente 3-9%-kal csökkent. Belső szerkezetében növekedett a speciális ellátást igénylők száma, amely az ellátotti létszám 6,4%-a. Az ellátotti létszámok csökkenése továbbra is folyamatosan szükségessé teszi a gyermekvédelmi intézményi hálózat racionalizálását, valamint a feladatmutatókhoz igazodó szerkezeti és költségváltozásokat. A bentlakásos ápoló-gondozó otthonokban a gondozottak száma évhez viszonyítva lényegében nem változott, a évi 328 fő volt, a évi várhatóan 333 fő. A demens ellátást igénybe vevők száma 65 fő, amely mintegy 20%-a az ellátotti létszámnak. A normatívákban évtől változás, hogy az ellátottak jövedelmétől függően differenciált normatíva vehető igénybe. Azon gondozott, akinek felvételére január 1-jét követően kerül sor és a jövedelme a nyugdíjminimum 150%-át nem haladja meg, a támogatás összege Ft/fő/év, amely 12,1%-kal magasabb, mint a nyugdíjminimum 150%-át meghaladó jövedelmek esetén.

5 5 A pszichiátriai és szenvedélybeteg gondozottak száma 394 fő és a fogyatékos gondozottak száma 619 fő. Az ellátást a bánhalmai, karcagi, pusztataskonyi, törökszentmiklósi, tiszaugi, tiszakürti és az újszászi otthonokban az előző évi létszámok szerint biztosítják. Összességében a szociális ágazat támogatása ezer Ft-tal csökken, amely mindössze 1 %-os csökkenést jelent. A szociális támogatás szinten maradása miatt, a kiadások növelése csak a hiány, illetve a térítési díjak növekedése mellett biztosítható. A folyamatos ellátás miatt különösen az élelmiszerek, gyógyszer, energia, közműdíjak növekedése okoz a működésben feszültséget, valamint a szakmai létszámok jogszabályok szerinti biztosítása is jelentős többletkiadási igénnyel jár és tartós kötelezettségvállalást jelent a végleges működési engedélyek megszerzésében. A közoktatási alapnormatívák rendszerében szeptember 1-től jelentős változásokra került sor. Az óvodai nevelésben, az általános iskolai oktatásban, az elméleti szakképzésben és a 913. évfolyamon a középiskolai oktatásban a teljesítménymutató alapján történik a finanszírozás. A teljesítménymutató alapján történő finanszírozás a 2008/2009. tanévtől kiterjesztésre került a kollégiumi nevelési feladatokra, valamint a napközis foglalkozásokra is. Normatív támogatások alakulása az oktatási ágazatban a közoktatási alap-hozzájárulás alapján adatok: ezer Ft Intézmény Általános iskola Homok Általános iskola Kisújszállás Sipos Orbán SZKI Szolnok Mészáros Lőrinc G. Szk. Jászapáti Nagy László G. Szk. Kunhegyes Hámori András SZKI Tiszafüred Gólyafészek Otthon Karcag Közoktatás I-VIII. hó IX-XII. hó I-VIII. hó IX-XII. hó A közoktatási alap-hozzájárulás összege Ft/teljesítménymutató/év, amely a évi költségvetési törvény szabályai szerint a 2008/2009. tanévre, így évben az I-VIII. hónapban érvényes. A teljesítménymutató függ a tanulók heti foglalkoztatási időkeretétől, az osztály átlaglétszámától, a pedagógusok kötelező óraszámától, az intézménytípus együtthatótól. A tanítási együttható intézménytípustól és évfolyamcsoporttól függően is változik. A 2009/2010. tanévre, így évben a IX-XII. hónapra a évi költségvetési törvény alapján az alap-hozzájárulás összege Ft/teljesítménymutató/év, amely 99,6%-a a 2008/2009. tanévre biztosított összegnek.

6 6 Normatív hozzájárulások változása az oktatási ágazatban Megnevezés Iskolai szakképzés Korai fejlesztés Fejlesztő felkészítés Bejáró tanulók Kedvezm. étkezés év koncepció év adatok: Ft/fő/év 2009/ 2009/ konc. % % 100,0 94,6 104,8 99,6 103,9 99,1 100,0 120,0 100,0 118,2 A gyakorlati szakképzés finanszírozási rendszere változatlan, a szakképzés évfolyamszámától függően az alap-normatíva Ft/fő/év - 100%-a, 140%-a vagy 60%-a vehető igénybe, illetve külső tanműhely esetén 20%-a, ugyanakkor csökken a normatív támogatás összege a 2009/2010. tanévre vonatkozóan Ft/fő/év összegre. Normatív támogatások alakulása a gyakorlati szakképzésben adatok: ezer Ft Intézmény Általános iskola Homok Általános iskola Kisújszállás Sipos Orbán SZKI Szolnok Mészáros Lőrinc G. Szk. Jászapáti Nagy László G. Szk. Kunhegyes Hámori András SZKI Tiszafüred Közoktatás I-VIII. hó IX-XII. hó I-VIII. hó IX-XII. hó A gyakorlati szakképzés támogatása folyamatosan csökkenő tendenciát mutat, ugyanakkor a feladatellátás a szakoktatói létszám biztosításán túl jelentős dologi kiadást is szükségessé tesz, így a megfelelően felszerelt tanműhelyeket, valamint a szakmai anyagok biztosítását. Felülvizsgálatot igényelnek az intézmények által ellátott szakképzési feladatok a szakképzés rendszerének változása és a költségigényessége miatt a 2009/2010. tanévre vonatkozóan. A kollégiumi ellátás finanszírozásának rendszere szeptember 1-től megváltozott, mivel a kollégiumi oktatási-nevelési feladatok is a teljesítménymutatós rendszerbe kerültek. A kollégiumi lakhatási feltételekhez a 2008/2009. tanévben Ft/fő/év és a 2009/2010. tanévben Ft/fő/év támogatás igényelhető. A teljesítményfinanszírozásos rendszer folyamatosan szükségessé teszi a kollégiumi csoportlétszámok felülvizsgálatát. A korai fejlesztés és a fejlesztő felkészítés normatívája a következő tanévben minimálisan csökken, az ellátotti létszám lényegesen nem változott, így a támogatási összeg a évi szinten alakul. Az ellátási forma a Pedagógiai Intézetben és a Gólyafészek Otthon -ban működik. A kiegészítő hozzájárulások fajlagos mutatói közül növekszik a bejáró tanulók támogatása, amely tanulónként Ft/év. A kedvezményes étkeztetés támogatása Ft/fő/év összegről Ft/fő/év összegre növekszik, amely a kedvezményes étkeztetés után

7 7 fizetendő ÁFA ellensúlyozására szolgál. Nem változnak a nyelvi felkészítés és a tanulói tankönyv támogatás fajlagos összegei. A közoktatási ágazatban évben ezer Ft támogatás igénylésére került sor. A évi tervezett támogatás ezer Ft, amely ezer Ft-tal, 5,6%-kal kevesebb a évinél. Kötött felhasználású támogatás öt jogcímen vehető igénybe: pedagógus szakvizsga és továbbképzés Ft/fő/év, amely nem változott; szociális továbbképzés Ft/fő/év, amely nem változik; pedagógiai szakszolgálat Ft/fő/év, amely minimálisan csökken; a Megyei Közoktatási Közalapítvány támogatása Ft, amely 49,8%-a a évi Ft összegnek; új normatíva a diáksporttal kapcsolatos feladatok támogatása, amely az iskolai nappali rendszerű oktatásban résztvevők száma alapján vehető igénybe az iskolai mindennapos testedzés feladatainak megoldásához. Összege 430 Ft/tanuló/év, amely a tanulói létszám alapján ezer Ft-ot jelent. Az igazgatási és sport feladatok normatív támogatása továbbra is 150 Ft/lakos. A megye lakosságszáma főről főre, a támogatás ezer Ft-ról ezer Ft-ra csökkent. A közművelődési és közgyűjteményi feladatokhoz az alábbiak szerint alakul a támogatás: adatok: ezer Ft-ban Jogcím Megyénként egységes Lakosságszám arányos Összesen: évi évi évi évi /2006.% 88,9 87,0 87,7 A közművelődési és közgyűjteményi feladatokra kapott támogatás együttes összege folyamatosan csökken, amely az érintett intézmények támogatására kedvezőtlen hatással van. A közművelődési és közgyűjteményi intézmények önkormányzati támogatásának alakulása: adatok: ezer Ft-ban Intézmény Megyei Könyvtár Műv., Továbbk. és Sport Int. Megyei Múzeumok Igazg. Megyei Levéltár Arborétum Összesen: Támogatás/Normatíva Normatíva/Támogatás évi ,0 % 45,4 % évi ,6 % 47,5 % évi ,4 % 49,7 % évi ,6 % 49,4 % 2009/2006.% 85,3 92,4 85,5 95,1 80,6 92,1 % 108,8 %

8 8 A közművelődési és közgyűjteményi intézményeknek adott önkormányzati támogatás 49,4 %-át biztosítja a központi támogatás, így ezen a területen továbbra is a kiadáscsökkentésre, illetve a saját bevételek növelésére van szükség. Az átengedett SZJA összege a évi jelentős csökkenéshez viszonyítva kisebb mértékben növekedett. Az átengedett SZJA évi összegtől való elmaradása a hiányképződésnek legfőbb tényezője, mivel az illetékbevétel mellett az átengedett SZJA adott arra lehetőséget, hogy az intézmények támogatását a normatíván felül ki lehessen egészíteni a működéshez szükséges szintre. Jogcím Megye egységes Lakosságszám alap. Ellátottak után SZJA összesen adatok: ezer Ft-ban A normatív állami támogatások és az átengedett SZJA együttes összege: évben ezer Ft évben ezer Ft, évben ezer Ft, amelyből az átvett intézményekre jutó ezer Ft, változatlan feladatszerkezet esetén ezer Ft; évre tervezett összeg ezer Ft, amelyből a évben átvett intézményekre jutó ezer Ft, korrigálva ezer Ft. B) Saját bevételek, támogatásértékű és átvett pénzeszközök alakulása A működési bevételek évi tervezett összege összesen ezer Ft a kórháznál ezer Ft; az intézményeknél ezer Ft; a hivatalnál ezer Ft; kötvénykamat ezer Ft. A évi tervezett előirányzat ezer Ft volt, a növekedés a kötvénykamat nélkül ezer Ft, amely 4,8%-ot jelent. Az intézmények működési bevételei a gondozási és ellátási díjakból, az alaptevékenységekhez kapcsolódó készletértékesítésből és szolgáltatásból, valamint a helyiségek bérbeadásából származnak. A hivatalnál tervezett bevételek a szállodák, üdülők, az illetékhivatal épületének bérbeadásából, valamint a Megyeháza üzemeltetési költségeinek továbbszámlázásából tervezhetők. Az intézményenkénti működési bevételek alakulását a 2/a. számú melléklet részletezi, amely differenciáltan alakul az egyes intézmények bevételi lehetőségeitől függően:

9 9 a kórháznál ezer Ft-ról ezer Ft-ra nő; a gyermekvédelmi ágazatban minimálisak a bevételi lehetőségek, amely elsősorban az utógondozottak térítéseit tartalmazza; a szociális intézményekben a gondozási díjakból származó bevételek differenciáltan növekednek az ellátotti létszám összetételétől és fizetőképességétől függően; a szociális intézmények a gondozotti létszámra vonatkozóan tételesen, személyenként készítették el a bevételi tervet a térítési díjak és a jövedelmek alapján; a szociális intézményeknek a normatíván felül nyújtott önkormányzati támogatás ezer Ft, amely 1441 ellátottnál személyenként és havonként átlagosan 26 ezer Ft-ot jelent, ez a teljes önköltség esetén a térítési díjat növelné; a közoktatási intézményekben a bevételek elsősorban a tanulók étkezési térítési díjaiból, az alap- és kiegészítő tevékenységek bevételeiből és bérleti díjakból származnak. Az illetékbevétel tervezett összege ezer Ft, amely 2,9%-kal, ezer Ft-tal haladja meg a évre tervezett ezer Ft-ot. Az illeték-bevételi terv meghatározása további kockázati tényezők figyelembevételét teszi szükségessé, így a gazdasági válság hatását az ingatlanpiacra, valamint az öröklési illetékfizetés megváltozott rendjét. A évi teljesítés ezer Ft volt, amely ezer Ft-tal több a évi tervezett összegnél, figyelemmel az ingatlanpiaci helyzetre és a megváltozott illetékszabályokra a évi teljesítési volumen nem tervezhető. A évi illetékbevételek alakulása: I. negyedévben az átlag ezer Ft/hó; II. negyedévben az átlag ezer Ft/hó; III. negyedévben az átlag ezer Ft/hó; IV. negyedévben az átlag ezer Ft/hó; évben az átlag ezer Ft/hó. A évi tervezett összeg átlagosan ezer Ft/hó összeget jelent. Az illetékbevételek megosztásának és utalásának rendje lényegében nem változott, amelyet a költségvetési törvény 20. -a szabályoz: továbbra is 5050%-os megosztás van a központi költségvetés és az önkormányzatok között; a költségekre visszatartott 8,5%-os mérték nem változott; az önkormányzatot megillető részesedés 35%-a közvetlenül a teljesítés szerint, 65%-ának ⅔-a a megyék között egyenlő arányban, ⅓-a lakosságszám arányában oszlik meg; az illetékbevételt a Kincstár a tárgyhónapot követő hónap 20-áig utalja át az önkormányzatoknak. A támogatásértékű bevételek és átvett pénzeszközöknél a legnagyobb volument a kórháznál az OEP-től kapott bevétel jelenti. A kórház által tervezett összeg ezer Ft, amely 7,0%-kal haladja meg a évi ezer Ft-ot. Az intézményeknél a támogatásértékű bevételek összege ezer Ft, amely az iskolaegészségügyi feladatokra, közhasznú foglalkoztatásra kapott támogatásokat foglalja magában. Felhalmozási célú támogatásértékű bevétel ezer Ft, amely a kórháztól kerül átvételre ezer Ft fejlesztési hiteltörlesztéshez.

10 10 2.) KIADÁSOK ALAKULÁSA A kiadások intézményenkénti és kiemelt jogcímenkénti, továbbá feladatonkénti alakulását a 2., 3. és 4. számú mellékletek tartalmazzák, az intézményi helyzetképet a 3.) fejezet mutatja be. adatok: ezer Ft-ban Megnevezés Személyi juttatások Munkaadókat terhelő járulékok Dologi kiadások + tartalékok Pénzeszközátadások, támogatások Ellátottak juttatásai Felújítás, felhalmozás, kölcsön Hitelek kiadásai Kiadások összesen évi évi 2009/2008. eredeti előir. eredeti előir. % ,3 96,6 126,3 123,0 102,7 525,4 172,5 124, megoszlás % 37,3 11,9 27,7 1,0 0,5 18,8 2,8 100,0 A kórház adatai nélkül az alábbiak szerint alakulnak a kiemelt előirányzatok az intézményekben és a hivatalhoz tartozó feladatoknál: adatok: ezer Ft-ban Megnevezés Személyi juttatások Munkaadókat terhelő járulékok Dologi kiadások + tartalékok Pénzeszközátadások, támogatások Ellátottak juttatásai Felújítás, felhalmozás, kölcsön Hitelek kiadásai Kiadások összesen évi évi 2009/2008. eredeti előir. eredeti előir. % ,7 96,1 119,4 89,7 102,7 819,4 172,5 145, megoszlás % 33,8 10,3 16,5 1,3 1,0 32,4 4,7 100,0 A kórház kiadásainak és a kötvény ezer Ft összegének, valamint a tervezett ezer Ft kamatának levonása esetén a kiadási előirányzat ezer Ft, amely 96,7%-a a évi ezer Ft-nak. Csökkent a személyi juttatások és járulékok volumene, a dologi kiadások a ezer Ft kamat kiadás nélkül 7,7%-kal növekednek. A személyi juttatások előirányzata az alábbi jogcímeken változott évhez viszonyítva: közalkalmazotti törvény szerinti soros előrelépések; köztisztviselői törvény szerinti soros előrelépések; a minimálbér Ft/hóról Ft/hó összegre növekedése és a szakképzettséget igénylő munkakörökben a garantált bérminimumok biztosítása; a évi átlagos 5%-os bérfejlesztés szintrehozása; a 13. havi juttatások nem kerültek tervezésre; nevelőszülői juttatások növekedése: a hivatásos nevelőszülőknél Ft//fő/hó összegről Ft/fő/hó összegre, valamint a nevelőszülői díj gyermekenként Ft/fő/hó összegről Ft/fő/hó összegre.

11 11 A személyi juttatások továbbra is tartalmazzák az alábbi kötelező kifizetéseket: 2%-os kereset-kiegészítés biztosítása az Áht. 93/A. -a szerint; a jubileumi jutalmak összegét; a közoktatási törvény 118. (11) bekezdése alapján meghatározott, a kiemelt munkavégzésért járó kereset-kiegészítést, melynek számítási alapja Ft/hó; a közoktatási törvény 19. -ának (6) bekezdésében meghatározott Ft/fő pedagógus szakkönyvvásárlás támogatását; a pedagógus szakvizsga, továbbképzés támogatása Ft/fő/év; a szociális továbbképzés támogatása Ft/fő/év. A személyi juttatások előirányzatai nem tartalmazzák a 13. havi juttatásokat. A 6/2009.(I.20.) Korm. rendelet szerint a költségvetési szerveknél foglalkoztatottakat havi kereset-kiegészítés illeti meg legfeljebb Ft havi összegben, amelyet évközben pótelőirányzatként kap meg az önkormányzat a tényleges kifizetések alapján. Az illetmények vonatkozásában nem változott a közalkalmazottak bértáblája, a közalkalmazottak illetménypótlék alapja és a köztisztviselők illetményalapja. A létszámok 3.886,5 főről főre csökkentek, amely döntően a kórháznál jelenik meg. A munkaadókat terhelő járulékok mértéke változatlan évhez viszonyítva: 29% a társadalombiztosítási járulék; 3% a munkaadói járulék; Ft/fő/hó az egészségügyi hozzájárulás. A dologi kiadásoknál évben az árváltozás ellensúlyozására az intézmények differenciáltan kaptak támogatást, amely évben hasonló módon tervezett. A dologi kiadások belső szerkezetében továbbra is elsődlegesen a gondozottak étkeztetésével, gyógyszerellátásával, valamint az épületek üzemeltetésével kapcsolatos kiadások kifizetését kell biztosítani. Az ellátottak juttatásainál a tervezett kiadás ezer Ft, amely 102,7 %-a a évi ezer Ft-nak. A gyermekvédelmi ellátásban csökkent az ellátottak juttatása a létszámok csökkenésével. A szociális ágazatban növekedés van a kifizetési kötelezettségek miatt. A szakmai és egyéb feladatok tervezett összegében az alábbi támogatások és egyéb kiadások szerepelnek: adatok: ezer Ft-ban Megnevezés évi előir évi előir. Változás % Térségfejl., idegenforg., körny. (3/a) ,0 Jogi tagsági díjak, egyéb hozzájár. (3/b) ,0 Közoktatási, gyermekvéd., szoc. (3/c) ,0 Közművelődési, sport, egyéb (3/d) ,0 Egészségügyi szűrőprogram (3/d) Nemzetközi kapcsolatok (3/e) ,2 Megyei Közoktatási Közalapítvány ,8 Hozzájár. addiktológia fenntart. (3/c) ,0 Sportfeladatok megállapodás alapján ,0 Esélyek Háza megállapodás alapján ,0 Kisebbségi önkormányzat támogatása ,0 Bursa Hungarica pénzmar. terhére ,0 Összesen: ,0

12 12 Az általános tartalék tervezett összege ezer Ft, amely az alábbi feladatokat tartalmazza: évközi feladatok, vis maior helyzetek: ezer Ft; létszámcsökkentésekhez kapcsolódó többletkiadások: ezer Ft. 3.) INTÉZMÉNYI HELYZETKÉP A Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet az egészségügyi ellátórendszer átalakítása során a kiemelt kórházi kategóriába került besorolásra. Az intézményben a teljesítményhez kötött OEP bevétel utolsó negyedévében javuló tendenciát mutatott. A teljesítményhez kötött bevételt a TVK keretösszegeinek bázis adatai alapján tervezték meg, mivel évben csak az első három hónapra vonatkozóan kaptak értesítést a súlyszámokról. A díjtételeket a évi szinten számolták, az aktív fekvőbeteg szakellátásnál Ft/súlyszám, a járóbeteg szakellátásban 1,46 Ft/pont. Az intézményi saját bevételeknél a évi tényleges teljesítés tendenciája került tervezésre. A feladatok ellátásához tervezett létszám fő, a évi módosított engedélyezett létszám fő. A személyi juttatásoknál figyelembevételre került a soros előrelépések miatti illetménynövekedés és a jubileumi jutalmak kifizetése. A dologi kiadásokra tervezett összeg elmarad azon szükséges mértéktől, amely a biztonságos működés feltétele lenne. A dologi kiadásoknál a évben elindított és lebonyolított közbeszerzési eljárások alapján várható árcsökkenés. A szolnoki Gyermekvédő Intézet és Gyermekotthon január 1-től együtt látja el a nevelőszülői hálózat, a gyermekvédelmi szakszolgálat és a különböző ellátási célú lakásotthonok működtetését. Az ellátotti létszám 681 főről 645 főre csökken. Az ellátotti létszám további csökkenése alapján csökken a nevelőszülői hálózatban kifizetett díjak és ellátmányok összege ezer Ft-ról ezer Ft-ra. A díjak csökkenése kisebb mértékű, mint a létszámok csökkenése, mivel a nevelőszülői díj Ft/fő/hó összegről Ft/fő/hó összegre növekedett. A hivatásos nevelőszülők juttatása Ft/hó/fő összegről Ft/hó/fő összegre növekedett. Az otthont nyújtó ellátás költségei az élelmiszer, energia, tankönyv és egyéb szolgáltatások területén az infláció miatt folyamatosan növekednek, így az ellátotti létszámok 5,3%-os csökkenése mellett szükséges bázis szinten tervezni a dologi kiadásokat. A homoki Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Pedagógiai Szakszolgálat és Gyermekotthon továbbra is összetett feladatrendszert lát el a gyermekvédelem és a közoktatás területén. A gyógypedagógiai oktatás tervezett létszáma 246 fő, a kollégiumban 132 főről 122 főre csökkent a gyermekek száma, a szakiskola tervezett létszáma 65 fő, amely stagnáló. A gyermekvédelemben 26 fő különleges, 2 fő speciális, 8 fő otthont nyújtó és 23 fő utógondozói ellátást igénylő, összesen 59 ellátottról gondoskodnak, amely 11 fővel kevesebb a évinél. A szakszolgálat továbbra is 8 fővel tevékenykedik. Az intézmény épületeinek állaga jelentősen elhasználódott, különösen gondot jelentenek az energetikai rendszerek és a nyílászárók, amelyek miatt a fűtési költségek magasak. A bevételek csökkennek, mivel a szolgálati lakások iránti igény csökkent.

13 13 A kisújszállási Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon július 1től összevonásra került a karcagi közoktatási intézménnyel, évben megszűnt a kisújszállási Béla király úti lakásotthon a gyermeklétszám csökkenése miatt. Az elmúlt két évben végrehajtott szervezeti változások alapján évhez viszonyítva a kiadások 53 millió Ft-tal, 8,8%-kal csökkentek. A gyógypedagógiai oktatásban 255 fő, a kollégiumban 74 fő, a szakiskolai gyakorlati oktatásban 52 fő, a gyermekvédelemben 84 fő oktatásáról és ellátásáról gondoskodnak. A kisújszállási oktatási épület fűtési rendszerének rekonstrukciója - a többször jelentkező üzemzavarok és alacsony hatásfok miatt - fontos feladat. A bánhalmai Fenyves Otthon Fogyatékosok Otthonában továbbra is 91 felnőtt fogyatékos ápolásáról gondoskodnak. Az intézmény dolgozói létszáma évben 7 fővel csökkent, így az engedélyezett létszám 57 fő. A személyi juttatásoknál megtakarítást jelent a műszakrendek átszervezése. A többlet mosodai kapacitás terhére a pusztataskonyi intézmény mosási feladataiban működik együtt. A tiszaugi Szőke Tisza Fogyatékosok Otthona bővítésével és a tiszakürti mozgásfogyatékos otthon átvételével összefüggő létszám és dologi kiadások szükséges szintje az elmúlt két évben folyamatosan kialakult. Az ellátottak száma továbbra is 164 fő, 3-5 fő férőhelybővítés feltételeit lehetséges megteremteni, amelyhez számításokat kell végezni a kiadások és a várható bevételek vonatkozásában. A dologi kiadásoknál a készletbeszerzések átlagosan 4 %-kal és a szolgáltatásoknál átlagosan 8%-kal növekednek. A jászapáti Fehér Akác Idősek Otthona továbbra is 80 férőhelyen látja el az időskorúak ápolását-gondozását, amelyből a demens betegek száma 15 fő. A módszertani feladatok II. félévtől megszűntek, amely alapján csökkentek a személyi és dologi kiadások, valamint a dolgozói létszám. Az intézményi épület szakmai fejlesztésére pályázat benyújtására került sor, amelyet évben nem bíráltak el. A kollégiumi épület szociális otthonná történő átalakítására az építési tender kiírásra került, amelynek megvalósítása a kötvény kibocsátás terhére tervezett. A karcagi Gólyafészek Otthon Fogyatékosok Otthona tervezett ellátotti létszáma 176 fő, amelyből 21 fő különleges gyermekvédelmi ellátást igénylő és 155 fő kiskorú és felnőtt fogyatékos. Az intézmény a fejlesztő csoport pedagógiai létszámával ellátja a fejlesztő iskolai tevékenységet, ahol évben növekszik a gyermeklétszám. Az intézmény konyhája végzi a karcagi iskola részére a gyermekélelmezési feladatokat. A gazdasági integrációval a létszám évben 3,5 fővel csökkent, a racionalizálás alapján évben 2 fő technikai létszám csökkentése tervezett. A pusztataskonyi Tóparti Otthon Fogyatékosok Otthona és Rehabilitációs Intézménye 189 fő gondozott ellátását biztosítja továbbra is, amelyből 34 fő a kunhegyesi lakóotthonban él. A dolgozói létszám a gazdasági integrációhoz kapcsolódóan 3 fővel növekedett, mivel 3 intézmény gazdálkodási feladatait vette át. A karbantartó létszám 1 fővel csökkenthető. A mosodai kapacitás nem elegendő, amelyben a bánhalmai otthonnal működnek együtt. A lakóotthonok gázkazánjai és épületei elhasználódtak, egy lakóotthon felújítására pályázat került benyújtásra. A bevételeknél gondot jelent, hogy a gondozottak közül sokan alacsony jövedelműek, illetve bekerülésük időpontjában jövedelemmel sem rendelkeznek.

14 14 Az újszászi Kastély Otthon Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Otthona és Rehabilitációs Intézményében továbbra is 30 fő időskorú, 10 fő demens ellátott, valamint 208 pszichiátriai és szenvedélybeteg ellátását és gondozását végzik. A szociális foglalkoztatás rendszere II. félévben újraszerveződött, mivel egy külső foglalkoztató megszüntette a tevékenységét. Az intézmény épületei rossz állagúak, amely jelentősen növeli az üzemeltetési kiadásokat. A évben tervezett uniós pályázat kiírására nem került sor. Az újszászi önkormányzattól megvásárolt földterületet az intézmény szakmai foglalkoztatási keretein belül célszerű hasznosítani. A törökszentmiklósi Angolkert Idősek Otthona, Pszichiátriai Betegek Otthona és Rehabilitációs Intézménye április 1-től telephelyként működteti a fegyverneki idősek otthoni részleget. Az összevont intézményben a pszichiátriai betegek gondozását 150 férőhelyen, a rehabilitációs ellátást 20 férőhelyen és az időskorúak ellátását 68 férőhelyen biztosítják, ahol a demens ellátottak száma 20 fő. A törökszentmiklósi épület energetikai rendszerei felújításra szorulnak, amely csökkentheti a közüzemi költségeket. A szociális foglalkoztatási lehetőséggel 3 fővel csökkenthető a technikai létszám, valamint 4 fő belső átcsoportosításával javul a szakmai dolgozói létszám arány. A mezőtúri Bíró Kálmánné Bakos Ilona Idősek Otthonát július 1-től vette át a megyei önkormányzat működtetésre és az ingatlanvagyont használatra. Az intézményben 120 időskorú, 20 fő demens beteg és 36 pszichiátriai, valamint fogyatékos ellátása történik, valamint 5 hely áll rendelkezésre átmeneti ellátás biztosítására. A szakmai feltételek biztosítása érdekében célszerű 1 fő technikai álláshely átcsoportosítása szakmai álláshelyre. Továbbra is gondot jelent a B épület műszaki állapota, amelyről a tulajdonos önkormányzattal egyeztetni szükséges. A szolnoki Sipos Orbán Szakiskola és Kollégium 326 tanuló részére biztosítja a középiskolai oktatást és szakképzést, valamint 55 fő részére a kollégiumi ellátást. Az iskolai oktatásban stagnál a létszám, azonban a kollégiumi ellátásban csökkenés van. A 326 tanulóból 162 fő évfolyamos és 164 fő az elméleti szakképzésben vesz részt. A gyakorlati szakképzésben résztvevők száma 311 fő, amelyből 42 fő tanulószerződéssel képzett. Az Arany János Tehetséggondozó programban 7 tanulóval vesznek részt. A jászapáti Mészáros Lőrinc Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium julius 1től működik a gimnázium és a szakképző intézmény jogutódjaként. A tanulói létszám 169 fő az 5-8. évfolyamon, 529 fő a évfolyamon, 306 fő a évfolyamon 339 fő az elméleti szakképzésben, amely összesen fő. A gyakorlati szakképzésben résztvevők száma 662 fő, amelyből 95 fő tanulószerződéssel képzett. A kollégiumban elhelyezettek száma 109 fő. A szervezeti változások alapján a dolgozói létszám a évi együttes 214 főről 204 főre csökkent. A kollégiumi ellátás és a gazdálkodási feladatok átszervezésével, a konyhai működés racionalizálásával, valamint az irányítási feladatok összevonásával jelentősen csökkentek az intézmény kiadásai. A évi együttes kiadási előirányzat ezer Ft volt, a évi ezer Ft, amely ezer Ft csökkenés. Az önkormányzati támogatás évben ezer Ft volt és évre ezer Ft tervezett, amely ezer Ft csökkenést jelent. A kunhegyesi Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégiumot július 1től vette át a megyei önkormányzat működtetésre, valamint az oktatási épületeket és a kollégiumot tulajdonba. Az intézményben a tanulói létszám 828 főről 816 főre változott, a évfolyamon 370 főről 374 főre, a évfolyamon163 főről 142 főre. A kollégiumban

15 15 ellátottak száma 51 főről 34 főre csökkent. Az elméleti szakképzésben 295 főről 245 főre csökkent a tanulók száma. A gyakorlati szakképzésben 587 fő vesz részt, amelyből 61 fő tanulószerződéssel képzett. Az engedélyezett 104 álláshelyből 6 üres álláshely, amelyből a tantárgy felosztás szerint szükséges túlórákat biztosítják. Az épületek állaga gyenge, amely folyamatos rekonstrukciót igényel. A tiszafüredi Hámori András Szakközépiskola és Szakiskolát szeptember 1-től vette át a megyei önkormányzat működtetésre és az épületeket használatra. Az intézményi tanulók létszáma 486 főről 531 főre növekedett, amelyből a 910. évfolyamos 217 főről 252 főre, a évfolyamos 85 főről 102 főre növekedett. Az elméleti szakképzésben 177 fő, a gyakorlati szakképzésben 262 fő vesz részt, amelyből 66 fő tanulószerződéssel képzett. A tanulói létszám növekedése miatt magasabb számú túlórákat részben célszerű létszámbővítéssel kiváltani, amelyre számításokat kell végezni. A Verseghy Ferenc Könyvtár és Művelődési Intézet január 1-je óta a könyvtári feladatok mellett ellátja a művelődési módszertani feladatokat is, amelyhez 2 fő szakmai létszámfejlesztés volt. A gazdasági integrációhoz kapcsolódóan 2,5 fő létszámcsökkentésre került sor évben. A szakmai létszámon belüli belső cserék és 1 fő létszámcsökkentés alapján csökken a személyi juttatások összege. A dologi kiadásokon belül bázis szinten tervezett a szakmai anyag és könyvbeszerzés. A Megyei Múzeumok Igazgatósága várható bevételeiben bizonytalanságot jelent a Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat létrehozása, amely miatt a nagyberuházások előtti régészeti feltárásokban az illetékességük megszűnt. Az intézmény szakmai pályázatok segítségével továbbra is kiemelt figyelmet fordít időszaki kiállítások és különböző rendezvények, foglalkoztatások megszervezésére. A gazdasági integráció kapcsán további 3 intézmény feladatait is ellátja, amelyhez 3 fő létszámbővítés volt szükséges évben. A központi támogatások csökkenése miatt a személyi juttatásoknál és járulékoknál 3,5 fő létszám csökkentése tervezett. A Megyei Levéltárban a létszám 18 fő, a gazdasági integrációhoz kapcsolódóan 1 fő csökkentésre került sor. Az elmúlt két évben történt létszámcsökkentés és létszámcserék alapján közel 10 %-kal csökkent a személyi juttatások és járulékok volumene. A levéltári feladatokban növekszik a digitalizálás és a számítógépes adatszolgáltatás, amelyhez kapcsolódóan sikeres szakmai pályázatot nyújtottak be. Pályázatokat nyújtottak be a kiadványok elkészítéséhez is. Gondot jelent az épület beázása, amely a cserép műszaki hiányosságára vezethető vissza. A szolnoki Pedagógiai Intézet, Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat szakmai feladatait továbbra is jelentősen meghatározzák a piaci igények és a szakszolgálati feladatellátást igénybe vevők létszáma, valamint a humán ágazatban megvalósuló uniós projektek. Az intézmény létszáma évben a gazdasági integrációhoz kapcsolódóan 2 fővel és a szakmai területen is 2 fővel csökkent. A korai fejlesztés és fejlesztő felkészítés, valamint a szakszolgálat feladatmutatója várhatóan a bázis szinten alakul, ugyanakkor a normatívák csökkenése alapján csökken a központi támogatás. A évihez hasonló finanszírozási arány megtartása érdekében a szakmai szolgáltatásoknál legalább bázis szintű bevétel szükséges.

16 16 A tiszakürti Arborétumban a ROP pályázathoz kapcsolódóan kiemelt figyelmet fordítanak a látogatói létszám növelésére, rendezvények szervezésére és a honlap folyamatos bővítésére, valamint a működési bevételek növelésére. Az intézmény létszáma a pályázati feltételek biztosítása miatt továbbra is 17 fő, azonban belső szerkezetében jelentős változás volt a gazdasági integráció alapján, így a személyi juttatások és járulékok jelentősen csökkennek. A dologi kiadások növelését az új épületek és létesítmények üzemeltetési költségei teszik szükségessé. A szolnoki TISZAINFORM Idegenforgalmi Szolgálat szervezi továbbra is a megye természeti értékeinek bemutatását különböző hazai és nemzetközi vásárokon. Kiemelt turisztikai termékek az egészségturizmus, ökoturizmus, víziturizmus, valamint a rendezvényturizmus. A évben elindított marketing ötletekkel miniprospektus, magazin, turisztikai kártya népszerűsítik a megye értékeit. A szakmai feladatokra tervezett forrás pályázati pénzeszközökkel kiegészítve a bázis szinten várható. A Megyei Közgyűlés kiadásai tartalmazzák a tiszteletdíjak, tisztségviselői illetmények előirányzatait, a nemzetközi feladatokkal kapcsolatos kiadásokat, továbbá az elnöki keretet és az intézményi rendezvénykeretet. A Megyei Önkormányzati Hivatal személyi juttatásai tartalmazzák a soros előrelépéseket és a jubileumi jutalmak összegét, amely a évi összeg kétszerese a jogosultak számának növekedése alapján. A dologi kiadásoknál növekedés nem tervezett. Az épületüzemeltetésnél a dologi kiadások csökkenthetők az épületek üzemeltetési biztonsága miatt. 4.) FEJLESZTÉSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK A fejlesztési bevételek és kiadások mérlegét az 1/a. számú melléklet, az intézményi felújítási és fejlesztési feladatokat a 4/a. és 4/b. számú mellékletek tartalmazzák. A fejlesztési célú pénzmaradvány, valamint a tervezett ingatlanértékesítés adnak lehetőséget a kisebb összegű felújításokra és fejlesztésekre. Az intézményi felújítások és fejlesztések elsősorban eszközbeszerzéseket és kisebb felújításokat tartalmaznak. (4/a. és 4/b. számú mellékletek). A nagyobb összegű fejlesztések, rekonstrukciók forrását új pályázatok benyújtásával, valamint a kötvény-kibocsátásból származó bevételekből lehetséges biztosítani. A kötvénykibocsátás összege ezer CHF volt, amely ezer Ft-ot jelentett. A beruházások elsősorban a humán infrastruktúra fejlesztését, az akadálymentes környezet megteremtését, az energiahatékonyság növelését biztosítják, valamint a turisztikai feladatokhoz kapcsolódnak. Az államháztartási törvény szerint beruházási célonként és feladatonként a közgyűlés hatásköre jóváhagyni a fejlesztéseket. A évben a közgyűlés az alábbi beruházások, fejlesztések előkészítéséről, végrehajtásáról döntött a fejlesztési kötvény-kibocsátás bevételének terhére:

17 17 Beruházási, fejlesztési cél Tiszakürti mozgásfogyatékosok otthona fűtéskorszerűsítése Informatikai fejlesztés évi ütem Jászkunkapitányok nyomában Kórház sürgősségi pályázat saját forrás Jászapáti, Vasút út 4. sz. tornaterem építése Kunhegyes, Kossuth L. út sz. tornaterem építése Jászapáti, Hősök tere 9. energiaracionalizálás Jászapáti, Hősök tere 7. energiaracionalizálás Jászapáti, Juhász M. út 4. átalakítása Informatikai fejlesztés évi ütem Berekfürdő, Touring hotel rekonstrukció Jászapáti, Vasút út 2. sz. kollégium akadálymentesítése INTERREG IVC ökoépítészet Megyeháza komplex környezetbarát projekt Rövidtávú energetikai feladatok A Középtávú energetikai feladatok előkészítése B Összesen Összeg ezer Ft A tiszakürti fűtéskorszerűsítés és az informatikai fejlesztés évi üteme kifizetésre került évben. A kötvény összege fejlesztési célú pénzmaradványként jelenik meg a évi költségvetésben ezer Ft összegben. Ezen összeget terhelik a fentiek szerinti döntések. A kórházi sürgősségi ellátás és a jászapáti idősek otthona szakmai fejlesztése pályázatairól még nincs döntés, így a mellékletek nem tartalmaznak európai uniós támogatással megvalósuló pályázatot. Az intézmények épületeinek állaga alapján a kunhegyesi, a homoki és a kisújszállási intézmények rekonstrukciója szükséges. Ezen intézmények szerepeltek az oktatási célú uniós pályázatok terveiben is. Az újszászi kastélyotthon kiváltására tervezett pályázat év végéig nem került kiírásra. 5.) FORGALOMKÉPES VAGYON HASZNOSÍTÁSA Az önkormányzat forgalomképes vagyonát az ingatlanok és a gazdasági társaságokban lévő részesedések alkotják. A forgalomképes ingatlanvagyon jelentős részét a megyében található hotelek és kemping, valamint a Balaton mellett lévő alsóörsi, ábrahámhegyi üdülők jelentik, melyeket bérbeadással hasznosítunk. Az ábrahámhegyi üdülő bérlete lejár, így meghirdetése szükséges. A további ingatlanok közül a Szolnok, József Attila út 40. szám alatti iroda és garázs helyiségek, a Szolnok, Kossuth L. út 11. szám alatti irodaház szintén bérbeadással hasznosított. A Szolnok, Kertész út 35. sz. alatti ingatlant a Szolnoki Repülő Egyesület használja.

18 18 Az ingatlanok hasznosítására vonatkozó adatok: Ingatlan helye A bérleti szerződés időtartama Bérleti díj (ÁFA nélkül) (Ft/év) Alsóörs, Füredi út Üdülő Ábrahámhegy, Béke u Üdülő Jászberény, Serház u Hotel Berekfürdő, Berek tér /A. Hotel Abádszalók, Füzes Kemping Szolnok, József A. u m2 műhely Szolnok, József A. u m2 iroda. Szolnok, Kossuth L. út határozatlan 11. irodaház Abádszalók, Füzes Kemping (429 m2 földterület) Összesen: Bérlő megnevezése Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány N + N RE-BAU Bt. lejár Győr Kukta Vendéglátóipari Kft. Jászberény Fourli Kft. Szolnok Abádszalók Nagyközség Önkormányzata Mezőgazdasági és Vidék Fejlesztési Hivatal Megyei Labdarúgó Szövetség APEH Központi Hivatala MAGIRUS 2005 Bt Szajol A forgalomképes vagyonból a következő ingatlanokat lehetséges értékesíteni: Megnevezés Szolnok, Külterület Hrsz 034/28 Besorolás szántó Terület (m2) Közgyűlési döntés száma 5/1996. (II. 23.) /1996. (II. 23.) /1996. (II. 23.) GKSZ sz. építési övezet Szolnok, Külterület 034/29 szántó GKSZ sz. építési övezet Szolnok, Külterület 034/30 szántó GKSZ sz. építési övezet Szolnok, Szabadság tér 7. Újszász, Tápiógyörgyei út 4. Jászkisér, Jászladányi út 1. Kisújszállás, Béla kir.ut Kisköre, Napsugár u. 13. Jászszentandrás, Rozmaring u. Jászszentandrás, Elsősori út 67. Tiszakürt, Külterület Tiszakürt, Külterület /5 bölcsőde lakóház volt tanműhely /2007.(XII.14.) 137/2007. (IX.21.) 127/2005. (IX.30.) beépítetlen terület beépítetlen terület /2007. (II. 16.) - 099/31 beépítetlen terület /2 0167/5 szőlő szőlő

19 19 A szolnoki külterületi szántó területek, a jászkiséri tanműhely, a Szolnok, Szabadság téri épület, az újszászi Tápiógyörgyei úti ingatlan és a kiskörei beépítetlen terület többször meghirdetésre kerültek, azonban eddig sikertelenül december 31-én a megyei önkormányzat az alábbi gazdasági társaságokban rendelkezik részesedéssel. TISZA-LIMES Ingatlanforgalmazási és Vállalkozási Kft. A kft. főbb tevékenységi körei: ingatlanforgalmazás, ingatlan bérbeadása, üzemeltetése, ingatlanügynöki tevékenység, ingatlankezelés, ingatlan értékbecslés, mérnöki tevékenység, tanácsadás. A kft-nek két tagja van, egy magánszemély (60 %) és a megyei önkormányzat (40 %), a részesedés összege ezer Ft. Többször napirendre került a Kft-ből történő kilépés, azonban a három külterületi szántó pénzügyi rendezése feltétele a tagok közötti elszámolásnak. Északkelet-Magyarországi Regionális Fejlesztési Zrt. Az alapítói szándék szerint a társaság alapvető és fő célja volt: profitérdekeltségi alapon tőkerészesedést vállalni új, elsősorban kis- és középvállalkozások alapításában, vállalkozások reorganizációjában; a vállalkozói és önkormányzati szféra fejlesztését szolgáló pénzügyi tanácsadást végezni; önkormányzatok és általuk ajánlott vállalkozások számára projektfinanszírozási terv összeállítását elkészíteni. Az önkormányzat részesedése ezer Ft, amely 0,07%-os részesedést jelent. Remondis Szolnok Zrt. Az önkormányzat részesedésével működő gazdasági társaságok közül a Remondis Szolnok Zrt. működik a legeredményesebben. Az önkormányzat osztalék bevétele a társaságtól évben ezer Ft volt. A részesedés összege ezer Ft, mértéke 4,41 %. VIACOM Kulturális, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Létrehozás célja: megyei rádió alapítása és műsor sugárzása. A tagok száma 5, az alapítás évben volt. A kft. működéséhez a megyei önkormányzat biztosítja a /1993. számú rádió stúdió alapítási és frekvencia használati engedély jogát. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gazdaságfejlesztő Kht. Létrehozás időpontja: augusztus 17. Tulajdonosok száma: 7, a megyei önkormányzat részesedése ezer Ft, 16,13 %. Fő tevékenységi köre az üzletviteli tanácsadás, pályázatírás, egyéb tevékenysége: időszaki kiadványok kiadása, ingatlankezelés, felnőtt és egyéb oktatás, rendezvényszervezés. Észak-Alföldi Regionális Termálvíz-hasznosítási Kht. Létrehozás időpontja: december 5., a részesedés összege 200 ezer Ft, mértéke 3,85 %. Létrehozás célja az, hogy a hazai termálvíz-hasznosításban érintett szervezeteket a fejlődésüket szolgáló ismeretekhez és technológiákhoz hozzásegítse.

ELŐTERJESZTÉS. a megyei közgyűlésnek

ELŐTERJESZTÉS. a megyei közgyűlésnek JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE ELŐTERJESZTÉS a megyei közgyűlésnek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak megállapítására A megyei

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet. 2008. évi költségvetés. Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet. 2008. évi költségvetés. Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege JászNagykunSzolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet 2008. évi költségvetés Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege ezer Ftban BEVÉTELEK KIADÁSOK Megnevezés 2007. évi terv 2008. évi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a megyei közgyűlésnek

ELŐTERJESZTÉS. a megyei közgyűlésnek JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE ELŐTERJESZTÉS a megyei közgyűlésnek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2010. évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak megállapítására A megyei

Részletesebben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2008-2010. évi fejlesztési koncepciója. Várható összköltség ezer Ft-ban.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2008-2010. évi fejlesztési koncepciója. Várható összköltség ezer Ft-ban. 1. sz. melléklet A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2008-2010. évi fejlesztési koncepciója Hetényi Géza Kórház- Rendelőintézet Szolnok, Tószegi út 21. Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat. 2009. évi költségvetés. Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat. 2009. évi költségvetés. Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege. JászNagykunSzolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet 2009. évi költségvetés Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege ezer Ftban BEVÉTELEK KIADÁSOK Megnevezés 2008. évi terv 2009. évi

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat. 2011. évi költségvetés

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat. 2011. évi költségvetés Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet 2011. évi költségvetés Működési és felhalmozási bevételek és kiadások, finanszírozási műveletek mérlege 292/2009. (XII. 19.) Kormányrendelet

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet. 2007. évi költségvetés. Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet. 2007. évi költségvetés. Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege JászNagykunSzolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet 2007. évi költségvetés Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege ezer Ftban BEVÉTELEK KIADÁSOK Megnevezés 2006. évi terv 2007. évi

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet. 2006. évi költségvetés. Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet. 2006. évi költségvetés. Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet 2006. évi költségvetés Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege ezer Ft-ban BEVÉTELEK KIADÁSOK Megnevezés 2005. évi terv 2006.

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet. 2008. évi költségvetési beszámoló. Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet. 2008. évi költségvetési beszámoló. Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege JászNagykunSzolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet 2008. évi költségvetési beszámoló Működési és felhalmozási bevé és kiadások mérlege ezer Ftban BEVÉTELEK KIADÁSOK Megnevezés 2008. évi terv 2008.

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat. .. évi költségvetés/beszámoló

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat. .. évi költségvetés/beszámoló JászNagykunSzolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet.. évi költségvetés/beszámoló Működési és felhalmozási bevételek és kiadások, valamint finanszírozási műveletek mérlege 292/2009. (XII. 19.) Kormányrendelet

Részletesebben

2010. évi költségvetési beszámoló. Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege. Működési mérleg

2010. évi költségvetési beszámoló. Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege. Működési mérleg Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet 2010. évi költségvetési beszámoló Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege adatok ezer Ft-ban BEVÉTELEK KIADÁSOK Megnevezés 2010.

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet 2007. évi költségvetési beszámoló. Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet 2007. évi költségvetési beszámoló. Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege JászNagykunSzolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet 2007. évi költségvetési beszámoló BEVÉTELEK Működési és felhalmozási bevé és kiadások mérlege KIADÁSOK Megnevezés 2007. eredeti ei. 2007. mód.

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet. 2006. évi költségvetési beszámoló Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet. 2006. évi költségvetési beszámoló Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet 2006. évi költségvetési beszámoló Működési és felhalmozási bevé és kiadások mérlege ezer Ft-ban BEVÉTELEK KIADÁSOK Megnevezés 2006. eredeti ei.

Részletesebben

Balassagyarmat Város Önkormányzatának 2010. évi állami támogatása

Balassagyarmat Város Önkormányzatának 2010. évi állami támogatása 44 Támogatási jogcím Fajlagos Mennyiségi egység Mutató A Rendelet 1.sz. melléklete Ft Számított összeg 1. a (1)Lakosságszám szerint 1 57 fő 1649 32 16 3 2. Körzeti igazgatás 2. aokmányirodák működése és

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet. 2005. évi költségvetés. Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet. 2005. évi költségvetés. Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege JászNagykunSzolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet 2005. évi költségvetés Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege ezer Ftban BEVÉTELEK KIADÁSOK Megnevezés 2004. évi terv 2005. évi

Részletesebben

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2012. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 10 sora = 2/a. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2/b. számú melléklet 3.

Részletesebben

Előterjesztés. a megyei közgyűlésnek. a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat évi belső ellenőrzési tervének jóváhagyására

Előterjesztés. a megyei közgyűlésnek. a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat évi belső ellenőrzési tervének jóváhagyására JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI FŐJEGYZŐ Előterjesztés a megyei közgyűlésnek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2009. évi belső ellenőrzési tervének jóváhagyására Az éves ellenőrzési terv a költségvetési

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat. 2010. évi költségvetés. Működési és felhalmozási bevételek és kiadások, finanszírozási műveletek mérlege

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat. 2010. évi költségvetés. Működési és felhalmozási bevételek és kiadások, finanszírozási műveletek mérlege Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet 2010. évi költségvetés Működési és felhalmozási bevételek és kiadások, finanszírozási műveletek mérlege ezer Ft-ban BEVÉTELEK KIADÁSOK Megnevezés

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat. 2011. évi költségvetés beszámoló

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat. 2011. évi költségvetés beszámoló Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 1/a. sz. melléklet költségvetés beszámoló Működési és felhalmozási bevételek és kiadások, finanszírozási műveletek mérlege Megnevezés BEVÉTELEK eredeti ei. módosított

Részletesebben

Megnevezés évi eredeti ei.

Megnevezés évi eredeti ei. JászNagykunSzolnok Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési előirányzatmódosítás Működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlege BEVÉTELEK KIADÁS 2007.évi 2007. évi javasolt módosított Megnevezés

Részletesebben

Paks Város 2010. évi költségvetéséről szóló 5/2010. (III.12.) önkormányzati rendelet módosítása

Paks Város 2010. évi költségvetéséről szóló 5/2010. (III.12.) önkormányzati rendelet módosítása Tartalom A táblázatatok adatai ezer forintban szerepelnek I II III Önkormányzati szintű pénzügyi mérleg IA Pénzügyi mérleg - Bevételek IB Pénzügyi mérleg - Kiadások Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak

Részletesebben

Összesen: Ft

Összesen: Ft Normatív hozzájárulások és normatív, kötött felhasználású támogatások megalapozó felmérése a 2010. évre Ócsa Város Önkormányzat Összesen: 487 391 241 Ft 1 / 29 oldal Egyéb: 233 670 455 Ft Mutató A helyi

Részletesebben

Önkormányzatának Közlönye

Önkormányzatának Közlönye HEVES MEGYE Önkormányzatának Közlönye I Személyi rész 2 II Önkormányzati rendeletek 2 III Közgyűlési határozatok 5 IV Tájékoztató 7 2 I Személyi rész Heves Megye Közgyűlése a 171/2008 (XI 28) közgyűlési

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK MELLÉKLETEK

RENDELET HATÁROZATOK MELLÉKLETEK 2011. június 23. 12. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 11/2011. (VI. 23.) önkormányzati rendelet A Baranya Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 5/2011. (II. 24.) önkormányzati

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK

RENDELET HATÁROZATOK 2011. február 24. 6. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 4/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet 6/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet 7/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet A Baranya Megyei

Részletesebben

/1/ A rendelet 3.. /1/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

/1/ A rendelet 3.. /1/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Harsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/21.(XII.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 21. évi költségvetéséről szóló 2/21. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról Harsány Község

Részletesebben

Pannonhalma Város Önkormányzat.../2012. (...) rendeletének indoklása. az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről RÉSZLETES INDOKLÁS

Pannonhalma Város Önkormányzat.../2012. (...) rendeletének indoklása. az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről RÉSZLETES INDOKLÁS Pannonhalma Város Önkormányzat.../2012. (...) rendeletének indoklása az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről RÉSZLETES INDOKLÁS I. A költségvetés összeállításának általános keretei Az önkormányzat 2012

Részletesebben

RENDELET HATÁROZAT MELLÉKLET

RENDELET HATÁROZAT MELLÉKLET 2009. február 27. 2. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 2/2009. (II. 27.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről 2 szóló 4/2008. (III. 7.) Kgy. rendelet módosítása 3/2009.

Részletesebben

d) költségvetési kiadásit 11.333.567 ezer forintban, azaz Tizenegymilliárd-háromszázharminchárommillió-ötszázhatvanhétezer

d) költségvetési kiadásit 11.333.567 ezer forintban, azaz Tizenegymilliárd-háromszázharminchárommillió-ötszázhatvanhétezer A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 3/2012. (II. 20.) rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 5/2011. (II. 24.) rendelet módosításáról A Baranya Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének. 1/2008. (II. 25.) Kgy. rendelete

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének. 1/2008. (II. 25.) Kgy. rendelete Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 1/2008. (II. 25.) Kgy. rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről szóló 2/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet módosításáról A Baranya Megyei

Részletesebben

B E V É T E L E K. Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről ( )

B E V É T E L E K. Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről ( ) 1 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím B E V É T E L E K Eredeti Módosított 1.1.sz. melléklet Ezer forintban Teljesítés 1 2 3 4 5 1. I. Önkormányzat működési bevételei (2+3+4) 138 186 138 186 174 575

Részletesebben

Paks Város 2007. évi költségvetéséről szóló 3/2007.(III.12.) számú rendelet módósítása. A táblázatatok adatai ezer forintban szerepelnek.

Paks Város 2007. évi költségvetéséről szóló 3/2007.(III.12.) számú rendelet módósítása. A táblázatatok adatai ezer forintban szerepelnek. Tartalom A táblázatatok adatai ezer forintban szerepelnek. I II III IA IB II.Aa II.Ba II.b II.c II.d B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7 B7-B8 B8 C1 Önkormányzati szintű pénzügyi mérleg Pénzügyi mérleg - Bevételek Pénzügyi

Részletesebben

Bakonynána Községi Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K

Bakonynána Községi Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K Bakonynána Községi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE 1. melléklet a 8/2013. (VI.28.) rendelethez 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Bevételi jogcím i mód.elői. 1 2 3 3 1. I. Önkormányzat működési

Részletesebben

16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím száma neve Alcím száma neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben

16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím száma neve Alcím száma neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben 16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím Alcím gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben önállóan gazdálkodó 1. Megyei Önkormányzat Hivatala 1.1. Közgyűlés és bizottságai

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek évi

Önkormányzati szintű bevételek évi 2. melléklet a /2016.( ) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2016. évi 2016. évi előirányzat Polgármesteri Sorszám Megnevezés Önkormányzat Hivatal, Összesen intézmények 1. Helyi önkormányzatok

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 7. E L Ő T E R J E S Z T É S Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának 2014. november 24-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Lajosmizsei Közfeladat-ellátó

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 47. sz. melléklet ALAPÍTÓ OKIRAT A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2

CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2 1. melléklet 1/2011.(II.16.) önkormányzati rendelethez CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2 5 1.3 6 1.4 7 1.5 8 1.6 9 1.7 10 1.8

Részletesebben

KIVONAT. a megyei önkormányzat évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól szóló 6/2009. (III.1.) rendelet módosításáról

KIVONAT. a megyei önkormányzat évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól szóló 6/2009. (III.1.) rendelet módosításáról KIVONAT a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2009. április 29-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből -------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei KIMUTATÁS. a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei KIMUTATÁS. a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. 2005. évi eredeti előirányzat

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. 2005. évi eredeti előirányzat 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi

Részletesebben

Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról

Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról Halmaj Község Önkormányzati képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

16. sz. melléklet C Í M R E N D

16. sz. melléklet C Í M R E N D 16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím Alcím rövid neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben önállóan gazdálkodó 1. Megyei Önkormányzat Hivatala 1.1. Közgyűlés

Részletesebben

Nagykarácsony Község Önkormányzata bevételeinek és kiadásainak mérlege 2012. évre

Nagykarácsony Község Önkormányzata bevételeinek és kiadásainak mérlege 2012. évre 2011. 2012. % BEVÉTELEK: INTÉZMÉNYI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK 3050 3100 101,6 EGYÉB SAJÁTOS BEVÉTELEK 1650 1910 115,8 ÖNKORMÁNYZATOK SAJÁTOS MŰKÖDÉSI BEVÉTELE 67062 59958 89,4 ebből: - Helyi adók, bírságok, pótlékok,

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2007. (IX. 28.) Kgy. rendelet

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2007. (IX. 28.) Kgy. rendelet Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2007. (IX. 28.) a Baranya Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről szóló 2/2007. (II. 2) módosításáról A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése (a továbbiakban:

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi eredeti előirányzat adatok

Részletesebben

Éves költségvetési beszámoló

Éves költségvetési beszámoló Adatellenőrző kód: -7-8073-2f-63-13-14-20-1c-2a39b3034-18-3c6c-7a-4d-39 Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 14 ${pukorzet} 3100 47 fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi eredeti előirányzat adatok

Részletesebben

Bevételek forrásonkénti alakulása évben 1. sz. melléklet Adatok eft-ban I. Működési bevételek eredeti Módosított 2010.

Bevételek forrásonkénti alakulása évben 1. sz. melléklet Adatok eft-ban I. Működési bevételek eredeti Módosított 2010. Bevételek forrásonkénti alakulása 2010. évben 1. sz. melléklet Adatok eft-ban I. Működési bevételek 2010. eredeti 2010. Módosított 2010. teljesítés Saját bevételek összesen: 147 724 171 091 172 405 1.

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. március 27-i ülésére

ELŐ TERJESZTÉS Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. március 27-i ülésére ELŐ TERJESZTÉS Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. március 27-i ülésére Tárgy: Rendelettervezet a 2007. évi költségvetési rendelet módosításáról Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat címrendje

Baranya Megyei Önkormányzat címrendje 1. számú melléklet Baranya Megyei Önkormányzat címrendje Cím Cím megnevezése 1. Baranya Megyei Kórház Pécs 1. EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK 2. Baranya Megyei Önkormányzat Fogyatékos Személyek Otthona Bóly 3.

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi

Részletesebben

TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (V. 8.) SZÁMÚ RENDELETE. Az Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről

TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (V. 8.) SZÁMÚ RENDELETE. Az Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (V. 8.) SZÁMÚ RENDELETE Az Önkormányzat 2008. évi költségvetésének teljesítéséről Taktaszada Község Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

Városi Önkormányzat : (53) : (53) Polgármesterétől Abony Kossuth tér 1. Előterjesztés készítésében közreműködött: Gazdasági Osztály

Városi Önkormányzat : (53) : (53) Polgármesterétől Abony Kossuth tér 1. Előterjesztés készítésében közreműködött: Gazdasági Osztály Városi Önkormányzat Polgármesterétől Abony Kossuth tér 1. : (53) 360-010 : (53) 361-571 Előterjesztés készítésében közreműködött: Gazdasági Osztály Az előterjesztést megtárgyalta: Pénzügyi Bizottság Ügyrendi

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma 1.sz. melléklet KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról ezer forintban 2004. évi 2004. évi utolsó Előirányzat megnevezése Változás módosított

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Képviselő - testülethez - Mátészalka Város Önkormányzata 2008. évi költségvetésének módosításáról

ELŐTERJESZTÉS. - a Képviselő - testülethez - Mátészalka Város Önkormányzata 2008. évi költségvetésének módosításáról MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL 4700. Mátészalka, Hősök tere 9. Tel.: 501-358. Fax.: 501-360. Száma: 169-24/2008. ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő - testülethez - Mátészalka Város Önkormányzata

Részletesebben

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Borsodnádasdi Önkormányzat 1.1. melléklet a... önkormányzati rendelethez 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím 2013. 1 2 3 5 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a évi költségvetésről szóló. 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a évi költségvetésről szóló. 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E 0 MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a 2013. évi költségvetésről szóló 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: a 8/2013. (III. 26.), 18/2013.

Részletesebben

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012.(III.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 5/2012. (II.6.) önkormányzati rendelet módosításáról Bocskaikerti

Részletesebben

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2012. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 10 sora = 2/a. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2/b. számú melléklet 3.

Részletesebben

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2011.(VIII.31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2011.(VIII.31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2011.(VIII.31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Demecser Város Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 2/2011.(II.15) rendeletének módosításáról Demecser

Részletesebben

B E V É T E L E K K I A D Á S O K

B E V É T E L E K K I A D Á S O K 1. melléklet a 2/2013. /II.07./számú önkormányzati rendelethez Szendrő Város Önkormányzat 2012. évi költségvetésének mérlege 1. sz. táblázat Bevételi jogcím B E V É T E L E K Önkormányzat Önkormányzati

Részletesebben

2016. évi Elemi költségvetés

2016. évi Elemi költségvetés Manolisz Glezosz 12. Évfolyamos Görögnyelv Oktató Iskola 2016. évi Elemi költségvetés Szöveges indoklás Budapest, 2016. január 20. Határozat száma: Intézmény vezető Általános indoklás A 2016. évi elemi

Részletesebben

1.. 2.. 3.. 4.. 5.. /1/ E rendelet kihirdetése napján lép hatályba. /2/ E rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik. Szarvas, 2006. április 27.

1.. 2.. 3.. 4.. 5.. /1/ E rendelet kihirdetése napján lép hatályba. /2/ E rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik. Szarvas, 2006. április 27. A Szarvasi Önkormányzat 15/2006.(IV.28.) számú rendelete a 2005. évi költségvetésről szóló többször módositott 1/2005.(II.18.) számú rendelet v é g r e h a j t á s á r ó l Az Államháztartásról szóló, többször

Részletesebben

1. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire.

1. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire. Tiszasas Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2015. (III.13.) számú rendelete Tiszasas Község Önkormányzata 2015. évi költségvetése Tiszasas Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2014.(VI.25.) sz. önkormányzati rendelete

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2014.(VI.25.) sz. önkormányzati rendelete TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014.(VI.25.) sz. önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014.(II.20.) sz. önkormányzati rendeletének módosítására

Részletesebben

Hangony Községi Önkormányzat Képviselő - Testületének. 7/2013. (V. 02.) önkormányzati rendelete

Hangony Községi Önkormányzat Képviselő - Testületének. 7/2013. (V. 02.) önkormányzati rendelete Hangony Községi Önkormányzat Képviselő - Testületének 7/2013. (V. 02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 4/2013. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról Hangony

Részletesebben

Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban)

Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban) 3/2010. (II.9.) 1. melléklet [1/2009. (II.19.) Ktr. 2.melléklet] Előirányzat csoport Kiemelt Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban) Előirányzat csoport,

Részletesebben

Nyírpazony Község Önkormányzat összesített

Nyírpazony Község Önkormányzat összesített 1 NYÍRPAZONY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 16/.(XII.19.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e Nyírpazony Község Önkormányzat. évi költségvetéséről és költségvetés vitelének szabályairól szóló 3/.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 1. E L Ő T E R J E S Z T É S Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának 2014. szeptember 15-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Lajosmizsei Közfeladat-ellátó

Részletesebben

Milota Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK B E V É T E L E K

Milota Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK B E V É T E L E K Milota Önkormányzat 1. melléklet a 3/2014. (III. 10.) önkormányzati rendelethez 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Ezer forintban Sorszám Bevételi jogcím 2013.

Részletesebben

Az önkormányzat és költségvetési szervei évi költségvetése 1.. II. A költségvetési kiadások 2..

Az önkormányzat és költségvetési szervei évi költségvetése 1.. II. A költségvetési kiadások 2.. 1 Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009. (II.12.) számú rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről szóló 2/2008 (II.15.) számú rendeletének módosításáról Lepsény Nagyközség

Részletesebben

1.sz.melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. ezer forintban

1.sz.melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. ezer forintban 1.sz.melléklet KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2004. évi utolsó módosított Változás ezer forintban 2004.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének február 24-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének február 24-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2011. február 24-i ülésére Tárgy: Rendelettervezet a 2010. évi költségvetési rendelet módosításáról Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

1/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet

1/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet 1/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet a Baranya Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetéséről szóló, többször módosított 2/2006. (II. 22.) Kgy. rendelet módosításáról A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése

Részletesebben

2. számú melléklet a Szatymaz Községi Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről és annak végrehajtásáról, a költségvetési gazdálkodás 2009. évi vitelének szabályairól szóló./2009. (.) KT. rendelethez Cím

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2007. március 23. 3. szám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 4/2007. (III. 23.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek évi

Önkormányzati szintű bevételek évi 2. melléklet a 6/2016.(II.24.) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2016. évi 2016. évi előirányzat Polgármesteri Sorszám Megnevezés Önkormányzat Hivatal, intézmények Összesen 1. Helyi

Részletesebben

1.sz. melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

1.sz. melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 1.sz. melléklet Előirányzat száma KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat megnevezése 2004. évi eredeti Változás ezer forintban 2004. évi

Részletesebben

Az elõterjesztést készítette: Dr. Herczeg Tibor Sáfrányos Józsefné. Az elõterjesztés melléklete: tagintézményi költségvetés-tervezet

Az elõterjesztést készítette: Dr. Herczeg Tibor Sáfrányos Józsefné. Az elõterjesztés melléklete: tagintézményi költségvetés-tervezet 1 1. a.) Tárgy. Gárdonyi Géza Tagiskola 2008. évi költségvetéstervezete Az elõterjesztést készítette: Dr. Herczeg Tibor Sáfrányos Józsefné Jegyzõ GESZ vezetõje Az elõterjesztés melléklete: tagintézményi

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek 2015. évi

Önkormányzati szintű bevételek 2015. évi 2. melléklet a /2015.( ) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2015. évi 2015. évi előirányzat Polgármesteri Megnevezés Önkormányzat Hivatal, intézmények Összesen 1. Helyi önkormányzatok

Részletesebben

2017. évi KÖLTSÉGVETÉS

2017. évi KÖLTSÉGVETÉS MÁRTÉLY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT intézmény megnevezése KÖLTSÉGVETÉS 1. számú melléklet Mártély Községi Önkormányzat - konszolidált - költségvetési mérlege B 1 BEVÉTELEK eredeti KIADÁSOK eredeti Működési célú

Részletesebben

Összesen: Ft

Összesen: Ft Normatív hozzájárulások és normatív, kötött felhasználású támogatások a. évre Vác Város Önkormányzat Összesen: 2 941 673 232 Ft 1 / 30 oldal Egyéb: 743 143 225 Ft Mutató A helyi önkormányzatok normatív

Részletesebben

Marcali Város Képviselőtestületének 12/2010.(VII. 30.) számú rendelete

Marcali Város Képviselőtestületének 12/2010.(VII. 30.) számú rendelete Marcali Város Képviselőtestületének 12/2010.(VII. 30.) számú rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetését megállapító 6/2010.(II.19.) számú rendelet módosításáról. Marcali Város Képviselő-testülete

Részletesebben

Javaslat Lőrinci Város Önkormányzat költségvetéséről szóló 2/2010. (II.15.) önkormányzati rendelet módosítására

Javaslat Lőrinci Város Önkormányzat költségvetéséről szóló 2/2010. (II.15.) önkormányzati rendelet módosítására LŐRINCI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL Cím: 3021 Lőrinci, Szabadság tér 26. E-mail: ph@lorinci.hu Telefon: (37) 388-155 Fax: (37) 388-464 ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2011. MÁRICUS 17. NAPJÁN

Részletesebben

Bevételek forrásonkénti alakulása 2011. évben

Bevételek forrásonkénti alakulása 2011. évben ek forrásonkénti alakulása 2011. évben I. Működési bevételek 2011. eredeti 2011 Módosított 1. sz. melléklet 2011. teljesítés Saját bevételek összesen: 145 480 189 405 209 696 1. Intézményi működési bevételek

Részletesebben

módosított Előirányzat megnevezése eredeti

módosított Előirányzat megnevezése eredeti 8/2006. (VI.20.) rendelet 1. sz. melléklete (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban 2006. évi 2006. évi Elő-

Részletesebben

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2013. ( II. hó 15. nap) rendelete a nagyközség évi költségvetéséről

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2013. ( II. hó 15. nap) rendelete a nagyközség évi költségvetéséről PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2013. ( II. hó 15. nap) rendelete a nagyközség 2013. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013.

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 1/2013.(III.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

(5) Az 4. bekezdésben meghatározott ezer forint, működési célú hiány. (1) A Rendelet 2. számú melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép.

(5) Az 4. bekezdésben meghatározott ezer forint, működési célú hiány. (1) A Rendelet 2. számú melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép. Harsány Község Önkormányzat 1/211.(V. 13.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 211. évi költségvetéséről szóló 5/211. (II. 17.) önkormányzati rendeletének módosításáról Harsány Község Önkormányzatának

Részletesebben

...Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K

...Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K ...Önkormányzat melléklet a.../2013. (...) önkormányzati rendelethez 201 ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím Eredeti 201 évi Módosított 1 2 4 5 I. Önkormányzat

Részletesebben

A normatív elszámolás feladatai, az ellenőrzések tapasztalatai, várható jogszabályi változások

A normatív elszámolás feladatai, az ellenőrzések tapasztalatai, várható jogszabályi változások A normatív elszámolás feladatai, az ellenőrzések tapasztalatai, várható jogszabályi változások Előadó: Imre Ildikó referens Magyar Államkincstár Önkormányzati Főosztály Humánszolgáltatások Osztálya Tel:

Részletesebben

(1) Az 1. melléklet A oszloptól, F oszlop 7 sorától 124 soráig, meghatározott részletességgel hagyja jóvá. 2.

(1) Az 1. melléklet A oszloptól, F oszlop 7 sorától 124 soráig, meghatározott részletességgel hagyja jóvá. 2. Kétegyháza Nagyközség Képviselő-testületének 9/2014. (IV.30.) számú önkormányzati rendelete Kétegyháza Nagyközség a zárszámadásáról 1 Kétegyháza Nagyközség Képviselő-testülete a Kétegyháza Nagyközség költségvetésének

Részletesebben

A nagyközségi önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló rendelet- tervezet I. forduló megvitatása

A nagyközségi önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló rendelet- tervezet I. forduló megvitatása Az előterjesztés száma: 14/2014. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2014. január 29-én, 16:30 órakor megtartandó ülésére A nagyközségi

Részletesebben

Sajóhídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról

Sajóhídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról Sajóhídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a 2013. évi zárszámadásról Sajóhídvég Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a megyei közgyűlésnek

ELŐTERJESZTÉS. a megyei közgyűlésnek JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE ELŐTERJESZTÉS a megyei közgyűlésnek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak megállapítására A megyei

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s a Közgyűlés 2006.szeptemberi ülésére

E l ő t e r j e s z t é s a Közgyűlés 2006.szeptemberi ülésére Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Alelnöke 8885/2006. E l ő t e r j e s z t é s a Közgyűlés 2006.szeptemberi ülésére Tárgy: BKMÖ Kecskeméti Közoktatási, Szakszolgálati és Gyermekvédelmi Intézménye (Kecskemét)

Részletesebben

Tájékoztató kimutatások, mérlegek Nyékládházi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K

Tájékoztató kimutatások, mérlegek Nyékládházi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K Tájékoztató kimutatások, mérlegek Nyékládházi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE 1. számú tájékoztató tábla B E V É T E L E K Bevételi jogcím 2012. évi 2013.évi 1 2 5 3 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek évi

Önkormányzati szintű bevételek évi 2. melléklet a /2017.( ) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2017. évi Sors zám 2017. évi előirányzat Összesen 1. Helyi önkorm. működésének általános támogatása B111 108 796 0 108

Részletesebben

1.melléklet A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z AA AB AC AD AE AF AG AH AI AJ AK AL AM AN AO AP AR AS AT 1. Cím, előirányzatcsoport száma,

1.melléklet A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z AA AB AC AD AE AF AG AH AI AJ AK AL AM AN AO AP AR AS AT 1. Cím, előirányzatcsoport száma, 1.melléklet A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z AA AB AC AD AE AF AG AH AI AJ AK AL AM AN AO AP AR AS AT 1. Cím, csoport száma, megnevezése 2. 3. 4. 5. 6. 1. Közoktatási és Közművelődési Intézmények

Részletesebben