VRV Xpressz Használati Útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VRV Xpressz Használati Útmutató"

Átírás

1 VRV Xpressz Használati Útmutató A programmal néhány perc alatt nem csak 5-6 beltéri egységes munkákat, hanem komplett, beltéri egységgel rendelkez irodaházakat, szállodákat is meg lehet tervezni. A kiválasztás megkezdése eltt szükséges az egyes helyiségek érezhet htési igényének és a ftési igénynek a kiszámítása. A programban az igények alapján választhatunk beltéri egységet 14 különböz típusból, típusonként 2,2.-14 vagy akár 25 kw-os méretben. A beltéri egységek beadása után az egyes beltéri egységeket különöz kültéri egységekre köthetjük, és a csövezési diagramot néhány kattintással a kívánt formára alakíthatjuk. Lehetség van az egyes cshosszak megadására is, ekkor a program automatikusan össze is adja az anyagjegyzékben az egyes csátmérkhöz tartozó hosszakat, illetve számolja a rátöltend htközeget is. St, extra hosszú cshosszak esetén az esetleges csátmér növekedést is automatikusan végzi. Ezután választhatunk egyedi, illetve központi vezérlk közül, majd Wordben megnyíló,.rtf kiterjesztés riportot kaphatunk, illetve a csövezési rajzokrol.dxf ábrákat is, amiket AutoCAD rajzba bele is tehetünk. A legújabb kültéri egységek használatához az induló oldalon bal fels sarokban a VRV III 50 Hz-re kell átváltani a programot. Ezt, és az összes többi, a következ oldalakon említett beállításokat elég egyszer megtenni, a következ megnyitásnál már alapból ezekkel a beállításokkal indul el a program: Az alábbi helyen meg lehet adni, hogy a beltéri egységeket hogyan nevezze el alapból a rendszer. Ezen név mellé automatikusan ad egy sorszámot, pl.: Iroda 1, a következ automatikusan Iroda 2 lesz, ha Iroda szót írtunk a gyárilag megadott IND szó helyére, amim az angol indoor, azaz beltéri rövidítése:

2

3 A beltéri egységek kiválasztásának megkezdéséhez a jobb oldali világoskék ikonra kell kattintani, akkor eljön a kis ablak, majd a téli és a nyári betéri hmérsékletet be kell állítani. Az alatta lev ikonnal a VRV rendszerre köthet, R410a htközeges hcseréls frisslevegs beltéri egységet (VKM) lehet választani ( m3/h nagyságban) A kézi kiválasztást célszer választani, és a kiszámolt htési és ftési teljesítmények ismeretében az egyes beltéri egységek nagyságát beadni. Az egyes típusokhoz tartozó htési és ftési teljesítmények mind a küls, mind a bels hmérséklettl függenek. Egy adott, pl. 20-as nagyságú eltéri egység mindegyik típus esetén ugyanannyit tud hteni, illetve fteni, tehát ha parapetes, oldalfali vagy kazettás, netán légcsatornázható beltéri egységre van szükségünk, akkor mindegyik típusban a 20-as beltéri egység tudása ugyanaz lesz, azaz 2,2 kw total htési teljesítmény (1,75 kw érezhet htési teljesítmény), és 1,7 kw ftési teljesítmény (-15 fok küls hmérséklet esetén) Ezen adatokat a mérnöki kézikönyv tartalmazza. Aranyszabályként elmondható, hogy egy beltéri egység érezhet htési teljesítménye KB annyi, mint amit -15 fokos küls hmérséklet mellett tud Ftésben leadni.

4 A beltéri egységek után kültéri egységeket kell választanunk. Felül a 2. kis fülre kattintva ezt megtehetjük, majd a középen lev kis zöld egységre kattintva jelenik meg a kültéri egységek ablaka.

5 A kültéri egységek közül választhatunk néhány típusból: Itt is célszer 35 fokos nyár és -15 fokos téli hmérsékletet adni, gyárilag a programban 0 fok van írva, mint téli hmérséklet. A VRV III P COMPACT és a VRV III P HIGH COP között az a különbség, hogy a compact esetben a legkisebb alapterület gépet adja a program, a HIGH COP esetén meg a legjobb COP (teljesítmény tényez) kombinációt. VRV III P R410a: ez a csak ht kültéri egység. Mivel mindössze 4-5% a különbség a csak ht és a hszivattyús kültéri egység között, ezt nem szoktuk javasolni választani. VRV III S P R410a: 1 fázisú, hszivattyús Mini VRV ( ,5 kw-ig kapható) VRV III S PY R410a: Új, 3 fázisú, hszivattyús Mini VRV ( ,5 kw-ig kapható) A fenti képen lev példánál: látjuk, hogy 52 kw-ot tud hteni és 32 kw-ot tud Fteni (-15 fok mellett) a Compact kültéri, ekkor 1 db RXYQ18P kültérit választ. Ha HIGH COP-re választanék, akkor:

6 Ekkor az RXYQ18-as kültérit 1 db RXYQ10-es és 1 db RXYQ8-as kültéribl állítja össze. Ekkor jóval nagyobb a 2 gép hcserélje, mint az RXYQ18-asé, ezért több mind a htési, mind a ftési teljesítmény, ahogy látjuk, ftésben akár 40%-kal! Árban a 2 rendszer egyforma, azaz a 18-as kültéri ára pont a 10-es és a 8-as összege. Emiatt csak ott érdemes egy gépként 18-as kültérit adni, ahol kevés a hely a gépnek. A jobb oldali oszlopban lev beltéri egységeket, amiket egy rendszerre szeretnénk kötni, rá kell kötni a választott kültéri egységre. De pl. egy 24-es nagyságú kültérinél, ahogy a kompakt kültéri 1 db 10-es és 1 db 14-es gépbl áll, míg a HGH COP-s kültéri 3 db 8-as nagyságú kültéribl ál, ott az ár már nem egyforma, a 3 gép drágábbra jön ki.

7 Tovább a fenti kis füleken, a csövezés fülre kattintva kell tovább menni. Ha a csövezési diagramban egyedi cshosszméreteket szeretné rávinni a diagramra, akkor a csövezési elágazások kialakítása után elz oldalon be kell jelölni, hogy egyedi cshosszakat szeretne beadni. Ezt itt tudja megtenni, innen a bejelölés után vissza kell ujra térni a csövezési diagramhoz:

8 Ezután visszatérve a csövezési diagramhoz, az alábbit láthatjuk: Az adott csszakaszon jobb klikk, majd ott kell megadni a cshosszat. A világoskék szín azt jelzi, hogy a program a kültéri egység nagyságának figyelembe vételével automatikusan növeli a csátmért, ha ez szükséges. 90 m felett pl. már szükséges. Az alábbi szabályt mindenképpen be kell tartani:

9 Ha ez kész, minden kültéri rendszerre tudunk a vezetékezési diagramon változtatni. Alapesetben vezetékes szabályozót ad a gép mellé a program, ezt vezeték nélkülire is változtathatjuk, illetve akár 16 beltéri egységet összeköthetünk 1 db vezetékes vagy infra (vezeték nélküli) szabályozóra, de ekkor minden beltérinek ugyanabban a helyiségben kell lennie. (a jelölt legördül menüben van az összes kültéri egység, amiket választottunk.) Jobb klikk az adott beltérin, és az alábbit kapjuk:

10 Az utolsó fül a riport készítés. A jelölt Ikon, amelyiken az A bet van, azzal lehet.rtf kiterjesztés riportot készíteni. A gép által felajánlott nevet ne változtassuk meg, mert lefagyhat a program. Ha a Jobb alsó piros karikánál megjegyzést látunk, akkor azt elbb javítani kell, mert addig a riport nem készíthet el. Leggyakrabban a kezdetkor a projekt neve, referencia, és ügyfél név hiányzik, vagy a fent jelzett esetben pl. nincs befejezve a csövezési diagram. A jobb oldali piros körben lev ikonra kattintva lehet.dxf kiterjesztés rajzokat kapni, amiket AutoCAD-be meg lehet nyitni.

11 A riport a következ formában néz ki: A cshosszakat szépen összegyjtve megkapjuk, ha minden csszakaszra rávittük. Magát a VRV kiválasztást is célszer elmenteni, mert bármi változik késbb, akkor egyszeren tudunk változtatni a rendszerünkön. A program által ajánlott projekt nevet használjuk a mentésnél, majd ezután nevezzük át a file-ot, ha a felajánlott név nem tetszik. A program használatához sok sikert kívánunk!

Az Éves adóbevallás 2005 modul ismertetése

Az Éves adóbevallás 2005 modul ismertetése Az Éves adóbevallás 2005 modul ismertetése A program a setup lefutása után -ha bejelöltük-, magától elindul. A következkben az indítás a startmenübl, vagy a telepít által létrehozott asztal ikonról indítható:

Részletesebben

Telepítési útmutató. 1.1 lépés : Telepítés típusa - ablak :

Telepítési útmutató. 1.1 lépés : Telepítés típusa - ablak : Telepítési útmutató 1.1 lépés : Telepítés típusa - ablak : Typical (Általános): A telepítéskor a program fájljai, az adatbázis kezel, valamint a súgó fájlok kerülnek telepítésre. (Abban az esetben ajánlott,

Részletesebben

Új Daikin Altherma LT rendszerek 2012. Nagy Roland

Új Daikin Altherma LT rendszerek 2012. Nagy Roland Új Daikin Altherma LT rendszerek 2012 Nagy Roland Piaci trendek Milyen igények lépnek fel a ftési piacon? Az új épületek egyre alacsonyabb energiaigények A pályázati és a tanúsítási rendszerek követelménye

Részletesebben

Az Unical HP_OWER kw-os f t -h t leveg -víz h szivattyúinak jellemz i

Az Unical HP_OWER kw-os f t -h t leveg -víz h szivattyúinak jellemz i Az Unical HP_OWER 25...50 kw-os ft-ht leveg-víz hszivattyúinak jellemzi A görbék az EN14511 szabvány szerinti pillanatnyi jellemzket mutatják. Full elektronikus, tehát nem csak a kompresszor modulációs,

Részletesebben

Daikin Altherma Szimulációs program használati útmutatója

Daikin Altherma Szimulációs program használati útmutatója Daikin Altherma Szimulációs program használati útmutatója Kezdeném egy jó hírrel! Az első kiválasztás után már 2-3 perc alatt végezni lehet egy levegő-víz hőszivattyú kiválasztásával! A program nem igényel

Részletesebben

Alapok (a K2D rendszer alapjai)

Alapok (a K2D rendszer alapjai) Alapok (a K2D rendszer alapjai) 1 1. Bevezetés... 3 2. Fastruktúra... 3 2.1. Nyitása, zárása... 3 2.2. Fülek... 5 2.3. Licence kulcs érvényesítése... 9 2.4. Új elem felvitele... 10 2.5. Elem törlése...

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

ServiceTray program Leírás

ServiceTray program Leírás ServiceTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés szerviz munkalapok státuszai a Törölve és Lezárva státuszt leszámítva a munkalap különböző nyitott állapotát jelzik, melyek valamilyen tevékenységet jeleznek.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Verzió: 1.01

Felhasználói kézikönyv. Verzió: 1.01 Felhasználói kézikönyv Verzió: 1.01 Tartalomjegyzék Általános áttekintés 3 A DocGP rendszer célja 3 A rendszer által biztosított szolgáltatások 3 A felhasználói felület elérése 3 JAVA JRE telepítése 3

Részletesebben

1) Szállítói számla kontírozásának megkezdését megelőző lépések a Tárgyi eszköz modulban

1) Szállítói számla kontírozásának megkezdését megelőző lépések a Tárgyi eszköz modulban 1) Szállítói számla kontírozásának megkezdését megelőző lépések a Tárgyi eszköz modulban Bizonylat pénzügyi ellenőrzése és kontírozása A Pénzügy modulban történő kontírozást megelőzően a Tárgyi eszköz

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

BEVÁLT MINŐSÉG A LEGTÖBB EXTRÁVAL! INVERTERES MULTI kültéri egységek

BEVÁLT MINŐSÉG A LEGTÖBB EXTRÁVAL! INVERTERES MULTI kültéri egységek INVERTERES MULTI kültéri egységek MŰSZAKI ADATOK DUO TRIO QUATTRO FS2MIF-180AE2 FS3MIF-270AE2 FS4MIF-360AE2 Hűtőközeg tipusa R 410A R 410A R 410A Hűtőteljesítmény* W 5140 (3600~6700) 7410 (5190~9630) 9880

Részletesebben

Tervezi konferencia 2012

Tervezi konferencia 2012 A VRV új generációja - 2012 Tervezi konferencia 2012 Bemutatjuk Újra magasra tesszük a mércét! The next generation VRV 2 Forradalmian új technológiák, soha nem látott hatékonyság és kényelem Változó htközeg

Részletesebben

Felhasználói leírás: STAHL Ex-Tool v1.0 rev101-2 -

Felhasználói leírás: STAHL Ex-Tool v1.0 rev101-2 - Felhasználói leírás: STAHL Ex-Tool v1.0 rev101-1 - Kezelési útmutató Tartalomjegyzék: Kezelési útmutató... 1 Tartalomjegyzék:... 1 Szoftver feladata:... 2 Szoftver telepítése:... 2 Els használat:... 3

Részletesebben

Leltárív karbantartás modul

Leltárív karbantartás modul Leltárív karbantartás modul 1. Bevezetés... 2 2. Manuális rögzítés - Leltárív segítségével... 2 3. A leltár gépen történő rögzítése... 4 3.1. Alkatrészek egyenként történő berögzítése... 6 o Alkatrészek

Részletesebben

1) A Bér jellegű kifizetési tételek kontírozásához szükséges előfeltételek

1) A Bér jellegű kifizetési tételek kontírozásához szükséges előfeltételek 1) A Bér jellegű kifizetési tételek kontírozásához szükséges előfeltételek Bér típusú kötelezettségvállalás szerződés rögzítése a Rendelés modulban. A kontírozáskor a rendszer a szerződés típusát vizsgálja,

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Folyószámlakezelés... 2 1.2. Általános kimenő számlázás... 4 1.3. Pénztár... 6 1.4. Bank import... 7 2. SZERVIZ... 7 2.1. Munkalap...

Részletesebben

Hitelkérelem kitöltési útmutató

Hitelkérelem kitöltési útmutató Hitelkérelem kitöltési útmutató Hitelkérelmét a Credinfo hitelnyilvántartó rendszeren keresztül tudja rögzíteni a www.credinfo.hu oldalon keresztül. A bal oldalon történő Ügyfélkapu menüpont alatt szükséges

Részletesebben

3.1 VERZIÓ december 18. AUTOMATIKA RENDSZER. Felhasználói leírás icon automatika rendszer webes felület alkalmazáshoz

3.1 VERZIÓ december 18. AUTOMATIKA RENDSZER. Felhasználói leírás icon automatika rendszer webes felület alkalmazáshoz AUTOMATIKA RENDSZER Felhasználói leírás icon automatika rendszer webes felület alkalmazáshoz icon termosztátok elérése az interneten keresztül Minden NGBS icon automatika rendelkezik internet elérési lehet!séggel.

Részletesebben

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén 1. A 18/2005. IHM rendelet melléklete alapján össze kell állítani a közérdekű adatokat 2. Az elkészített dokumentumok feltöltése a központi honlapra:

Részletesebben

1) Kontírozás megkezdését megelőző lépések a Készlet modulban. A kontírozást a Készlet a főkönyvnek egy menüpont futtatásával adja át:

1) Kontírozás megkezdését megelőző lépések a Készlet modulban. A kontírozást a Készlet a főkönyvnek egy menüpont futtatásával adja át: 1) Kontírozás megkezdését megelőző lépések a Készlet modulban 1.1 Bizonylat ellenőrzés és automatikus kontírozás A 2014 évi számviteli változások miatt a Készlet programban is szükségessé válik a kontírozás,

Részletesebben

ContractTray program Leírás

ContractTray program Leírás ContractTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy szerződéshez tartozó határidő elmulasztásának komoly gazdasági következménye lehet. Éppen ezért a Szerződés kezelő program főmenü ablakában a

Részletesebben

Bankkivonatok feldolgozása modul

Bankkivonatok feldolgozása modul Bankkivonatok feldolgozása modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A Banki kivonatok karbantartása ablak menüpontjai... 3 2.1. Riportok... 3 o Túlfizetett számlák... 3 o Nyitott számlák... 4 o Rendezett számlák...

Részletesebben

Belépés Éles és Demo számlára

Belépés Éles és Demo számlára Belépés Éles és Demo számlára Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba Ügyfélszolgálatunkkal. E-mail: : concordetrader@con.hu Telefon: : (+36 1) 489

Részletesebben

Gyári alkatrészek rendelése modul

Gyári alkatrészek rendelése modul Gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

Az ikonra történő kattintást követően a felületen két sor jelenik meg:

Az ikonra történő kattintást követően a felületen két sor jelenik meg: 1.2 Kontírozás A kontírozás megkezdését megelőzően az alábbi képernyőképet láthatjuk. A kontírozás elkezdése előtt ellenőrizzük, hogy az adott számlaszámhoz (példánkban a 2013/S01173 számú számla) kapcsolódó

Részletesebben

DebitTray program Leírás

DebitTray program Leírás DebitTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy kintlévőséghez tartozó határidő elmulasztásának komoly következménye lehet. Éppen ezért a Kintlévőség kezelő program főmenü ablakában a program

Részletesebben

Logon megrendelő felület

Logon megrendelő felület Szilárd, megbízható alapokon. Logon megrendelő felület Felhasználói kézikönyv Holcim Magyarország Kft. Cement Logisztika 2014 Holcim Country Company Name 1 Tartalomjegyzék Bevezetés 3 1. Bejelentkezés

Részletesebben

A számítógépes adatgyűjtő program használata

A számítógépes adatgyűjtő program használata A számítógépes adatgyűjtő program használata I. Bekapcsolás 1. Az elosztó szekrényen lévő főkapcsoló felkapcsolásával helyezzük a Sütő berendezést feszültség alá! 2. Vezérlés be feliratú nyomógombot ütközésig

Részletesebben

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 3.1 ELSŐ FUTTATÁS 5 3.2 TULAJDONOSI ADATLAP 6 3.3 REGISZTRÁLÁS 6 3.4 AKTIVÁLÁS 6 3.5 MÉRÉS 7 3.5.1 ÜGYFÉL

Részletesebben

Segédanyag az iktatáshoz. Tartalomjegyzék

Segédanyag az  iktatáshoz. Tartalomjegyzék Segédanyag az email iktatáshoz Tartalomjegyzék I. Digitális, bejövő email iktatás... 2 II. Digitális, belső irányú email iktatása... 14 III. Kimenő email iktatása... 23 I. Digitális, bejövő email iktatás

Részletesebben

1. Bevezetés. Főkönyv ablakon (1. ábra) az Új rekord felvitele ( vegyes tétel rögzítése (2. ábra).

1. Bevezetés. Főkönyv ablakon (1. ábra) az Új rekord felvitele ( vegyes tétel rögzítése (2. ábra). Vegyes tételek 1. Bevezetés... 2 2. Vegyes tétel rögzítése... 3 2.1. 1 Tartozik-1 Követel főkönyvi szám... 5 2.2. Sok Tartozik 1 Követel vagy 1 Tartozik Sok Követel főkönyvi szám... 6 2.3. Sok Tartozik

Részletesebben

CAD-CAM-CAE Példatár

CAD-CAM-CAE Példatár CAD-CAM-CAE Példatár A példa megnevezése: A példa száma: A példa szintje: CAx rendszer: Kapcsolódó TÁMOP tananyag: A feladat rövid leírása: A21/C CAD elemtárak használata ÓE- A21/C alap közepes haladó

Részletesebben

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában.

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. A CIB Internet Bankból történő nyomtatás

Részletesebben

Érvényes: 2012 június 1-tl. Komfort klímaberendezések

Érvényes: 2012 június 1-tl. Komfort klímaberendezések ÁRLISTA Érvényes: 2012 június 1-tl Komfort klímaberendezések Megjegyzés: 1. Az árlista nettó eladási árakat tartalmaz Ft-ban, melyre + 27 % ÁFA-t számítunk fel 2. Az eladási árakat a mindenkori devizaárfolyam

Részletesebben

ClicXoft programtálca Leírás

ClicXoft programtálca Leírás ClicXoft programtálca Leírás Budapest 2015 Bevezetés A ClicXoft programok bár önálló programok közös technológia alapon lettek kifejlesztve. Emellett közös tulajdonságuk, hogy a hasonló funkciókhoz ugyanaz

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség:

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: KRYPTON sablon Részletes leírás a sablonhoz kapcsoló új beállításokról Diavetítés a kezdőlapon A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: Képes diavetítés Termékes diavetítés

Részletesebben

3. A vezetékekre vonatkozó fontosabb jellemzk

3. A vezetékekre vonatkozó fontosabb jellemzk 3. A vezetékekre vonatkozó fontosabb jellemzk 3.1 Ersáramú vezetékek nemzetközi jelölése (HD 361 szerint) A CENELEC a HD 361. a vezetékek, kábelek nemzetközi jelölésére vonatkozó szabványban részlegesen

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek rendelése modul

Nem gyári alkatrészek rendelése modul Nem gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

CAD-CAM-CAE Példatár

CAD-CAM-CAE Példatár CAD-CAM-CAE Példatár A példa megnevezése: A példa száma: A példa szintje: CAx rendszer: Kapcsolódó TÁMOP tananyag rész: A feladat rövid leírása: VEM befogott tartó ÓE-A15 alap közepes haladó CATIA V5 CAD,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VÉRADÁS IDŐPONT SZERKESZTŐ (verzió: 1.2) 2013. április 1. Tartalomjegyzék 1. Telepítés és indítás... 3 2. Frissítés... 3 3. Beállítás... 4 4. Felület... 4 5. Véradó helyszínek...

Részletesebben

Az elektronikus pályázati űrlap (eform) érvényesítése és benyújtása

Az elektronikus pályázati űrlap (eform) érvényesítése és benyújtása Az elektronikus pályázati űrlap (eform) érvényesítése és benyújtása Az Európa a polgárokért programban a projektjavaslatokat elektronikus pályázati űrlap (e-űrlap) használatával kell benyújtani. A papír

Részletesebben

ÁRLISTA. Érvényes: 2013 május 15-tl. Komfort klímaberendezések, klímaszekrények, ipari splitek

ÁRLISTA. Érvényes: 2013 május 15-tl. Komfort klímaberendezések, klímaszekrények, ipari splitek ÁRLISTA Érvényes: 2013 május 15-tl Komfort klímaberendezések, klímaszekrények, ipari splitek Megjegyzés: 1. Az árlista nettó eladási árakat tartalmaz -ban, melyre + 27 % ÁFA-t számítunk fel 2. Az eladási

Részletesebben

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén Tartalomjegyzék 1. Az Internet Explorer 9 megfelelősségének

Részletesebben

OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez.

OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez. OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez. Az OpenVPN kliens programra akkor van szükség, ha egy nyílt Internet elérésű helyről szeretnénk elérni magas biztonság mellett a RITEK Zrt.

Részletesebben

SharePoint Designer 2007

SharePoint Designer 2007 SharePoint Designer 2007 Az elsı lépés, Programok/Microsoft Office/SharePoint Designer 2007 Az üres lapot rögtön el kell menteni, értelemszerően a feladat által megadott néven és helyre. A kiterjesztése

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Ritka és veszélyeztetett növényfajták genetikai erőforrásainak és mikroorganizmusok ex situ megőrzése támogatás (Növényi génmegőrzés -VP) támogatási kérelem elektronikus kitöltés

Részletesebben

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra Nyomtató telepítése A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra duplán kattintva kezdeményezhetjük.

Részletesebben

Az alábbiakban az interneten elérhető kérdőívek kitöltéséhez olvashat útmutatót.

Az alábbiakban az interneten elérhető kérdőívek kitöltéséhez olvashat útmutatót. Kedves Jelentkező! Az alábbiakban az interneten elérhető kérdőívek kitöltéséhez olvashat útmutatót. Ha a kitöltés során bármilyen problémát tapasztal, kérjük hívja az alábbi telefonszámot: +3670-418- 9207.

Részletesebben

Fakitermelések ütemezése és dokumentálása

Fakitermelések ütemezése és dokumentálása Fakitermelések ütemezése és dokumentálása ERDŐGAZDÁLKODÁSI HATÓSÁGI BEJELENTÉSEK/FAKITERMELÉSEK ÜTEMEZÉSE ÉS DOKUMENTÁLÁSA A Fakitermelések ütemezése és dokumentálása menüpont három terület kezelésére

Részletesebben

1. kép. A Stílus beállítása; új színskála megadása.

1. kép. A Stílus beállítása; új színskála megadása. QGIS Gyakorló Verzió: 1.7. Wroclaw Cím: A Print composer használata és a címkézés. Minta fájl letöltése innen: http://www.box.net/shared/87p9n0csad Egyre több publikációban szerepelnek digitális térképek,

Részletesebben

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz Tartalom Felhasználói profil megnyitása... 2 Profil adatok beállítása... 3 Vezetők... 3 Nem volt előresorolása... 7 Próbaidősként került regisztrálásra...

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Súgó a magyarországi központi Agrárstatisztikai és Piaci Árinformációs rendszer publikus moduljához. 1 Publikus felhasználói regisztráció A publikus felület Regisztráció

Részletesebben

A számítógép beállításainak megváltoztatása

A számítógép beállításainak megváltoztatása Megjelenés és témák Először tekintsük át, hogy hogyan lehet a képernyőn megjelenő elemek küllemét módosítani. Válasszuk a Start menü Vezérlőpultban a Megjelenés és témák hivatkozást. Itt kattintsunk a

Részletesebben

Címzett: Kovács Gézáné Szeged, Híd u. 1. Tisztelt Kovács Gézáné! Örömmel értesítjük, hogy Ön megnyerte nyereményjátékunk 1000 Ft-os díját.

Címzett: Kovács Gézáné Szeged, Híd u. 1. Tisztelt Kovács Gézáné! Örömmel értesítjük, hogy Ön megnyerte nyereményjátékunk 1000 Ft-os díját. Körlevél l készk szítésese Mi a körlevk rlevél? l? A körlevél több személynek küldendő azonos tartalmú levél, amely azáltal válik személyessé, hogy minden levél a címzettre vonatkozó adatokat tartalmazza.

Részletesebben

Ajánlott nettó listaár AR09JSFNCWKN/XZE 1,3-3,3/0,95-4,7 15/8 507/292 163 800 Ft. Teljesítmény hűtés/fűtés

Ajánlott nettó listaár AR09JSFNCWKN/XZE 1,3-3,3/0,95-4,7 15/8 507/292 163 800 Ft. Teljesítmény hűtés/fűtés RAC 2015 Good2 inverter oldalfali Csőhossz / emelés (m) Kültériláb távolságok Ajánlott nettó listaár AR09JSFNCWKN/XZE 1,3-3,3/0,95-,7 15/8 507/292 163 800 Ft AR12JSFNCWKN/XZE 1,3-,0/0,95-5,1 15/8 507/292

Részletesebben

Tele Élettel Programportál. Adminisztrátori segédlet

Tele Élettel Programportál. Adminisztrátori segédlet Tele Élettel Programportál Adminisztrátori segédlet 2015 Tartalomjegyzék 1. Belépés az admin felületre... 2 2. Profil adatok, jelszó megváltoztatása... 3 3. Új esemény feltöltése... 3 3.1. Az esemény fő

Részletesebben

Digitális Szabadidő Térkép mobil és web alkalmazás Útmutató

Digitális Szabadidő Térkép mobil és web alkalmazás Útmutató Digitális Szabadidő Térkép mobil és web alkalmazás Útmutató A Digitális Szabadidő Térkép mobilalkalmazás a lovas illetve vízi túrázóknak fejlesztett alkalmazás, amely jelentősen megkönnyíti és a közösséghez

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató A mobil applikáció célja, hogy a tetőfedők feltölthessék és kezelhessék a referenciáikat. Az applikáció elérhető IOS és Android rendszerű eszközökre. Belépés A tetőfedő ugyanazzal

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Dokumentum Verzió: 1.0 Készítette: SysWork Szoftverház Kft. 1. oldal Felület elérése Az adminisztrációs felület belépés után érhető el. Belépés után automatikusan

Részletesebben

Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül

Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül www.helpynet.com Kérdésed van? Írj nekünk! info@helpynet.com Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül Apple ID ahhoz szükséges, hogy bármilyen Apple készülékre appokat tudjunk letölteni, ez tulajdonképpen

Részletesebben

3. Ezután a jobb oldali képernyő részen megjelenik az adatbázistábla, melynek először a rövid nevét adjuk meg, pl.: demo_tabla

3. Ezután a jobb oldali képernyő részen megjelenik az adatbázistábla, melynek először a rövid nevét adjuk meg, pl.: demo_tabla 1. Az adatbázistábla létrehozása a, Ha még nem hoztunk létre egy adatbázistáblát sem, akkor a jobb egérrel a DDIC-objekt. könyvtárra kattintva, majd a Létrehozás és az Adatbázistábla menüpontokat választva

Részletesebben

Első lépések... 3 Bejelentkezés... 3 Beállítások... 3

Első lépések... 3 Bejelentkezés... 3 Beállítások... 3 Tartalomjegyzék Első lépések... 3 Bejelentkezés... 3 Beállítások... 3 Kezelők... 3 Kezelő adatainak megjelenítése és adatok szerkesztése... 4 Kezelő törlése / inaktiválása... 4 Inaktivált kezelők megtekintése...

Részletesebben

Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710. Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz. Magyar

Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710. Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz. Magyar Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710 Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz Magyar 2 A Fő menü Amikor a Mio Map elindul, a fő menü jelenik meg. Innen lehet elérni a Mio Map minden

Részletesebben

Projektmenedzsment tréning

Projektmenedzsment tréning Projektmenedzsment tréning Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál ÁROP-1.A.2/B-2008-0020 2010.10.20. Tematika Projektek Projektcsapat összeállítása

Részletesebben

Változás a középfokú felvételi eljárásban

Változás a középfokú felvételi eljárásban Változás a középfokú felvételi eljárásban A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok kitöltését főszabályként a jelentkező általános iskolája végzi. Amennyiben a tanuló 6 évfolyamos gimnáziumba

Részletesebben

Minta a Szigetvár feladathoz

Minta a Szigetvár feladathoz Minta a Szigetvár feladathoz A forrást (sziget.txt) megnyitjuk a Jegyzettömb segítségével és a szöveget a Vágólap segítségével átmásoljuk az alapértelmezetten megnyíló üres dokumentumba, majd elmentjük

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Jelentkezési lap képző szervek részére

Jelentkezési lap képző szervek részére Jelentkezési lap képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegzék Belépés Jelentkezési lap felület Kézi kitöltés menete Alapadatok megadása Korábban megszerzett vezetői engedély adatai Személyes

Részletesebben

Vodafone Mobile Connect telepítése

Vodafone Mobile Connect telepítése Vodafone Mobile Connect telepítése Kérjük ne csatlakoztassa a Vodafone Mobile Connect eszközt a Mac számítógépéhez. Ha esetleg már csatlakoztatta az adatkártyát vagy a modemet a Mac számítógépéhez, akkor

Részletesebben

Rendszeres szociális támogatás 2015/16/2 Kitöltési útmutató

Rendszeres szociális támogatás 2015/16/2 Kitöltési útmutató Rendszeres szociális támogatás 2015/16/2 Kitöltési útmutató A rendszeres szociális támogatásra félévente, a Neptun rendszerén belül elektronikus formában, digitalizált és feltöltött dokumentumokkal lehet

Részletesebben

Apache OpenOffice telepítési útmutató

Apache OpenOffice telepítési útmutató Apache OpenOffice telepítési útmutató 1. Az OpenOffice magyar nyelvű verziójának telepítését az alábbi oldalról tudod elkezdeni. Katt a linkre: http://www.openoffice.org/download/ Mindig a legfrissebb

Részletesebben

Ellenıri jelentés kitöltési útmutató Játékvezetı ellenır és megyei adminisztrátorok számára

Ellenıri jelentés kitöltési útmutató Játékvezetı ellenır és megyei adminisztrátorok számára Ellenıri jelentés kitöltési útmutató Játékvezetı ellenır és megyei adminisztrátorok számára Használati útmutató az MLSZ ügyviteli rendszeréhez (2009. július 20- állapot) Készítette: Czett Szabolcs 2009.07.20-i

Részletesebben

NAV-ban. 1 Az import áfa könyveléséhez szükséges beállítások

NAV-ban. 1 Az import áfa könyveléséhez szükséges beállítások Import áfa kezelése Microsoft Dynamics NAV-ban Ha külföldről szerzünk be egy eszközt, akkor a szokásos könyvelési feladatainkon kívül a vámterhek és az import áfa könyvelését kell megtennünk. Tehát miután

Részletesebben

1. Bevezetés. összeállítása ( ) majd a Lekérdezés futtatása ( ) nyomógombot kell megnyomni (2. ábra).

1. Bevezetés. összeállítása ( ) majd a Lekérdezés futtatása ( ) nyomógombot kell megnyomni (2. ábra). Áfa bevallás modul 1. Bevezetés... 2 2. Megjelenítés... 3 2.1. Áfában csak feladott... 3 2.2. Áfában nem csak feladott... 3 3. Normál ÁFA időszak... 3 3.1. ÁFA bevallás státuszok: Nyitás, zárás, törlés...

Részletesebben

ADATSZOLGÁLTATÁS webes metaadat-szerkesztővel

ADATSZOLGÁLTATÁS webes metaadat-szerkesztővel ADATSZOLGÁLTATÁS webes metaadat-szerkesztővel A. központi OAI szerver igénybe vétele esetén A regisztráció elfogadását követően az adminisztrációs felületen a Webes metaadat szerkesztő funkciót kell kiválasztani:

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SAMSUNG CLP-770ND

Az Ön kézikönyve SAMSUNG CLP-770ND Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Méretlánc átrendezés elmélete

Méretlánc átrendezés elmélete 1. Méretlánc átrendezés elmélete Méretlánc átrendezés elmélete Egyes esetekben szükség lehet, hogy arra, hogy a méretláncot átrendezzük. Ezeknek legtöbbször az az oka, hogy a rajzon feltüntetett méretet

Részletesebben

Megyei tervezést támogató alkalmazás

Megyei tervezést támogató alkalmazás TeIR (Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer) Megyei tervezést támogató alkalmazás Felhasználói útmutató 2015. május Tartalomjegyzék 1. BEVEZETŐ... 3 2. AZ ALKALMAZÁS BEMUTATÁSA...

Részletesebben

Mechatronika segédlet 3. gyakorlat

Mechatronika segédlet 3. gyakorlat Mechatronika segédlet 3. gyakorlat 2017. február 20. Tartalom Vadai Gergely, Faragó Dénes Feladatleírás... 2 Fogaskerék... 2 Nézetváltás 3D modellezéshez... 2 Könnyítés megvalósítása... 2 A fogaskerék

Részletesebben

Weblap készítése. Fapados módszer

Weblap készítése. Fapados módszer Weblap készítése Fapados módszer A számítógép beállítása Ha a kiterjesztések nem látszanak, akkor a következőt kell tennünk: A számítógép beállítása Ha a kiterjesztések nem látszanak, akkor a következőt

Részletesebben

Prezentáció, Prezentáció elkészítése. Diák

Prezentáció, Prezentáció elkészítése. Diák Microsoft Office PowerPoint 2003 esetén Új dia létrehozása A Fájl/Új dokumentum vagy a Szokásos eszközsoron található ikon használatával tudunk Új diasorozatot, prezentációt készíteni. (De az előző fejezetben

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

Gépjármű kiegészítő biztosítások kötésének menete

Gépjármű kiegészítő biztosítások kötésének menete Gépjármű kiegészítő biztosítások kötésének menete 1. Általános információk Statisztikáink szerint egyre több partnerünk használja ki a lehetőséget, hogy a casco, illetve kötelező gépjármű felelősség biztosítások

Részletesebben

Ismétlés nélküli kombináció

Ismétlés nélküli kombináció Ismétlés nélküli kombináció Hányféleképpen lehet n különböz elembl kiválasztani k elemet úgy, hogy a sorrend nem számít, és minden elemet csak egyszer választhatunk? 0. Egy 1 fs csoportban hányféleképpen

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A TÖRVÉNYALKOTÁS PARLAMENTI INFORMATIKAI RENDSZERE (PARLEX) TÁRGYÚ FEJLESZTÉSHEZ V. RÉSZ KÉRDÉSEK, INTERPELLÁCIÓK VÁLTOZÁSMENEDZSMENT ADATOK IDŐPONT VERZIÓ MÓDOSÍTÁS JELLEGE SZERZŐ

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 3 1.1. Pénztár... 3 1.2. Folyószámlakezelés... 4 1.3. ÁFA bevallás... 6 1.4. Bejövő számla rögzítés... 6 1.5. Számlaböngésző... 9 1.6.

Részletesebben

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Magyar Könyvvizsgálói Kamara 2010. augusztus 18. Tartalom A program főablaka... 3 A fejléc, a felső menüsor valamint az eszköztár... 4

Részletesebben

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 4S SOFTWARE KFT 3523 MISKOLC PF.: 71 4ssoftware@4ssoftware.hu Preisler Ferenc Robonyi Teréz TEL.: 46/324-643 20/360-8478 20/980-8864 1. A PROGRAM TELEPÍTÉSE ÉS INDÍTÁSA Lehetőség

Részletesebben

Ismerkedés az új felülettel

Ismerkedés az új felülettel Ismerkedés az új felülettel A 2003-as verzióhoz képes változott a menüszerkezet. Az ablak tetején menüszalag található, amely előtérbe helyezi a legfontosabb parancsokat, így nem kell a program legkülönbözőbb

Részletesebben

VRV rendszerek alkalmazása VRV III referenciák

VRV rendszerek alkalmazása VRV III referenciák TOP SECRET SECRET INTERNAL USE ONLY PUBLIC Nagy Roland mérnök tanácsadó VRV rendszerek alkalmazása VRV III referenciák Hővisszanyerős VRV rendszer felépítése 2 Hővisszanyerős VRV rendszer főbb jellemzői

Részletesebben

TÖRZSVÁSÁRLÓK REGISZTRÁLÁSA ÉS ÁTVEZETÉSE (HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÜZLETEKNEK)

TÖRZSVÁSÁRLÓK REGISZTRÁLÁSA ÉS ÁTVEZETÉSE (HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÜZLETEKNEK) TÖRZSVÁSÁRLÓK REGISZTRÁLÁSA ÉS ÁTVEZETÉSE (HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÜZLETEKNEK) TARTALOM Ing. Peter Krajča, 19.6.2014 7:51 1 Feltételek... 1 1.1 Feltelepített SSL tanúsítványok... 1 1.2 Felhasználónév és jelszó...

Részletesebben

BEVÁLT MINŐSÉG A LEGTÖBB EXTRÁVAL! INVERTERES MULTI kültéri egységek R410A

BEVÁLT MINŐSÉG A LEGTÖBB EXTRÁVAL! INVERTERES MULTI kültéri egységek R410A INVERTERES MULTI kültéri egységek R410A DUO TRIO QUATTRO PENTO MŰSZAKI ADATOK FS2MI-147HFD FS2MI-187HFD FS3MI217HFD FS3MI277HFD FS4MI-277HFD FS4MI-367HFD FS5MI-367HFD Hűtőközeg tipusa R 410A R 410A R 410A

Részletesebben

Hokkaido 2014-es termékpaletta. Bakai Csaba 06 30 395 6646

Hokkaido 2014-es termékpaletta. Bakai Csaba 06 30 395 6646 Hokkaido 2014-es termékpaletta Bakai Csaba 06 30 395 6646 14 éves múlt 30 országban van jelen Teljes termékpaletta Innovatív Rendkívül jó ár/érték arány Szervizháttér Rendszeres oktatás Európai raktárbázis

Részletesebben

Útmutató. Amennyiben a vállalkozás rendelkezik ügyfélkapu hozzáféréssel a KÜJ és KTJ számok igénylése a következők szerint történik:

Útmutató. Amennyiben a vállalkozás rendelkezik ügyfélkapu hozzáféréssel a KÜJ és KTJ számok igénylése a következők szerint történik: Útmutató A KÜJ és KTJ számot elektronikusan kell igényelni a területileg illetékes környezetvédelmi hatóságtól. Az igénylés feltétele, hogy az igénylő rendelkezzen ügyfélkapu hozzáféréssel, amennyiben

Részletesebben

Egészségügyi Stratégiai Kutató Intézet Informatikai és Tájékoztatási Iroda

Egészségügyi Stratégiai Kutató Intézet Informatikai és Tájékoztatási Iroda Egészségügyi Stratégiai Kutató Intézet Informatikai és Tájékoztatási Iroda További információ kérhet: Szilágyi Éva Kováts Tamás, Juhász Judit e-mail: szilagyi.eva@eski.hu kovats.tamas@eski.hu, juhasz.judit@eski.hu

Részletesebben