Digitális Szabadidő Térkép mobil és web alkalmazás Útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Digitális Szabadidő Térkép mobil és web alkalmazás Útmutató"

Átírás

1 Digitális Szabadidő Térkép mobil és web alkalmazás Útmutató A Digitális Szabadidő Térkép mobilalkalmazás a lovas illetve vízi túrázóknak fejlesztett alkalmazás, amely jelentősen megkönnyíti és a közösséghez tartozás élményével is gazdagítja a túrázást. Az alkalmazás segítségével lehetőségünk van teljes offline (!) Magyarország térképen ajánlott túraútvonalak között böngészni, a POI listában pedig érdekes helyek, szállások, természeti látnivalók, vendéglátó helyek után kereshetünk, közlekedési információkat gyűjthetünk. Információt kaphatunk a veszélyes helyekről, akadályokról, de lehetőségünk van akár saját POI-kat is rögzíteni a rendszerbe. Saját túrákat elmenteni, majd ezeket barátainkkal, ismerőseinkkel is megoszthatjuk

2 Főmenü Az alkalmazás elindítása után a főmenüben választhatunk az alábbi funkciók közül: Térkép böngészés: térképes felületen kereshetünk túraútvonalakat, POI-kat, fényképet készíthetünk egyegy érdekes helyről, megoszthatjuk ismerőseinkkel, rögzíthetjük nyomvonalunkat, navigálhatunk a túra útvonalunkon. Túraútvonalak: ajánlott, közösségi, de akár saját túráink között kereshetünk, a különböző túrákról olvashatunk részletesebb információkat, és a túrákat a térképen is megjeleníthetjük. POI lista: különböző érdekes helyek, látnivalók között böngészhetünk, és azokat a térképen is megjeleníthetjük. Barátaim kedvencei: külön menüpontban megjelennek azok a túraútvonalak melyeket ismerőseink korábban értékeltek, megjegyzést fűztek hozzá. Értesítések: itt jelennek meg az ismerőseink hozzászólásai egy-egy túrához.

3 Bejelentkezés/Regisztráció A Jelentkezz be! feliratot meg nyomva regisztrálhatjuk magunkat a rendszerbe, vagy ha korábban már regisztráltunk, itt tudunk belépni az alkalmazásba. Az alkalmazásban egyszerűen beléphetünk Facebook azonosítónkkal, vagy beregisztrálhatunk más címünkkel a Regisztráció gombot megnyomva. A Facebook-os bejelentkezés azért ajánlott, mert így ismerőseink túráiról, a velük történt eseményekről is értesülhetünk! MOBIL ALKALMAZÁSAINK A FELHASZNÁLÓ ENGEDÉLYE NÉLKÜL SEMMIT NEM POSTOLNAK A FACEBOOK-RA!

4 Térkép böngészés A térképen böngészhetünk túraútvonalak között, illetve a hozzájuk tartozó POI-k között. A nagyító ikont megnyomva kereshetünk a térképen. A saját pozíció ikont megnyomva az alkalmazás saját pozíciónkra navigál minket. Az alsó menüsorban van lehetőségünk nyomvonalunkat rögzíteni, illetve fényképet készíteni egy-egy érdekes helyszínről.

5 Térkép böngészés Az adott túraútvonal ikonját megnyomva buborék ablakban a túrára vonatkozó alap információk jelennek meg: a túra neve, hossza, menetideje, szintemelkedése, szintcsökkenése, illetve egy rövid leírást is olvashatunk a túráról. A buborékablakra nyomva részletes leírást találunk az adott túráról, lehetőségünk van a túrát értékelni, vagy ha szeretnénk hozzászólást fűzhetünk a túrához. A túraútvonalakhoz hasonlóan a túrákhoz tartozó POI-k ikonját megnyomva buborékablakban megjelennek a POIra vonatkozó alap információk, illetve a hozzá rögzített fényképek.

6 Nyomvonal rögzítése Túrázásunk során lehetőségünk van nyomvonal rögzítésére is, az alsó menüsor Nyomvonal rögzítés ikon megnyomásával. A rögzítéshez GPS jel szükséges, ezért előtte győződjünk meg, hogy mobil telefonunkon a GPS be van kapcsolva. Nyomvonal rögzítés elindítása után a térképen nyomon követhetjük haladási irányunkat, a részletes nyomvonal rögzítés képernyőre bármikor visszatérhetünk a térképes felületről a nyomvonal rögzítés ikonra nyomva. A nyomvonal rögzítés befejezését követően a rögzített útvonalat elmenthetjük a saját túraútvonalak közé. Az elmentett útvonalat lehetőségünk van a Facebook oldalunkon is ismerőseinkkel megosztani.

7 Fénykép készítés Túrázásunk során az alkalmazás segítségével fényképeket készíthetünk egyegy érdekes helyről a bejárt útvonalon. Fénykép mentéséhez válasszuk ki a kép típusát (pl. kép, vészjelzés), majd adjuk meg a kép címét, ha szeretnénk további megjegyzéseket fűzhetünk az elkészült képhez. A fénykép készítéséhez nyomjuk meg az alsó menüsorban található fényképezőgép gombot.

8 Navigáció a térképen Buborékablakban láthatjuk a haladási irányt, a túra hosszát, illetve azt, hogy mennyi idő alatt érhetjük el a célt. A navigáció elindításához a térképen hosszan nyomjunk arra a pontra, ahova szeretnénk az alkalmazás segítségével eljutni, majd válasszuk ki a Navigáció opciót.

9 Túraútvonalak Itt van lehetőségünk a túrák között böngészni. A túrákat rendezhetjük távolság, név, túra hossza, illetve létrehozás dátuma alapján. Kiválaszthatjuk, hogy milyen túrákat szeretnénk a listában megjeleníteni: lovas vagy vízi túrákat, kedvenc túráinkat, vagy saját nyomvonalainkat szeretnénk kilistázni. A térképre ikon segítségével a kiválasztott túrát térképen is megjeleníthetjük. A kiválasztott túrára rányomva a túráról további részleteket olvashatunk.

10 Túra részletek A térképre ikonra rányomva a túrát térképen is megjeleníthetjük A túra részletek oldalon értékelhetjük a kiválasztott túrát, a szokásos csillagozós megoldással. A kedvenc túráinkról ismerőseink értesítést kapnak! Ezen a felületen ismerőseink hozzászólásait is elolvashatjuk, illetve mi is hozzászólhatunk az adott túrához vagy akár megoszthatjuk a Facebookon. Mindezekről ismerőseink az alkalmazáson keresztül értesülnek! Megosztáskor túránk a dszt.turavilag.hu web oldalon is megjelenik, mint közösségi túra.

11 Túra részletek A túra részletes leírása alatt található Hozzászólok! gombot megnyomva tudunk a túrához hozzászólást fűzni. Kommentjeink a leírás alatt megjelennek, illetve böngészhetünk ismerősein hozzászólásai között is.

12 Barátaim kedvencei Itt külön is megtekinthetjük ismerőseink által kedvelt túrákat, megnézhetjük, hogy a kiválasztott túrához milyen megjegyzéseket fűztek ismerőseink.

13 POI lista Itt kereshetünk a túraútvonalakhoz tartozó érdekes helyek, látnivalók, szállások, vészjelzések, közlekedési információk stb. között. A szűrő mező segítségével a listát a kiválasztott típus szerint szűrhetjük, illetve rendezhetjük távolság, név, létrehozás dátum szerint. Az alkalmazás térképes felületén azok a POI-k jelennek meg, amelyekre a felhasználó a listában szűrt. Természetesen lehetőség van az összes POI megjelenítésére is. A kiválasztott POI-ra nyomva további informácikat olvashatunk, értékelhetjük a kiválasztott POI-t, illetve hozzászólhatunk. A térképre ikont megnyomva a kiválasztott POI-t térképen is megjeleníthetjük

14 Digitális Szabadidő Térkép webes felület A Digitális Szabadidő Térkép web alkalmazás segítségével térképen böngészhetünk a különböző vízi és lovas túrák között, a túraútvonalakhoz tartozó POI-kat jeleníthetünk meg. Itt tudunk szűrni, hogy a térkép alatt található listában milyen túrák jelenjenek meg: lovas, vízi vagy vitorlás. A térkép alatt található túrákat rendezhetjük nehézségi fok, hosszúság szerint, szűrhetjük a megjelenő túraútvonalakat, ajánlott túrák, közösségi túrák, saját túrák szerint. A túra listában egy-egy túra fényképére kattintva a térképen a kiválasztott túraútvonalra pozíciónál a térkép. A túra fényképének jobb felső sarkában található ikonra kattintva a túra részletei jelennek meg.

15 Bejeletkezés / Regisztráció A főoldal jobb felső sarkában található bejelentkezés ikonra kattintva tudunk az alkalmazásba belépni. Amennyiben még nem regisztráltunk a rendszerbe, azt is ezen a felületen tudjuk megtenni a Regisztráció fülre kattintva. Ha Facebook azonosítónkkal jelentkezünk be, akkor a kiválasztott túraútvonalakat, saját túráinkat a Facebook falon is megoszthatjuk ismerőseinkkel.

16 Túra részletek A Megosztás gombra kattintva a kiválasztott túrát a Facebook falunkon is megoszthatjuk

Google Drive használata

Google Drive használata Google Drive használata WEB: https://drive.google.com/ A Google Drive egy ún. felhő-alapú szolgáltatás, melynek lényege, hogy a különböző fájlokat nem egy konkrét számítógéphez tartozó adathordozón (pl.

Részletesebben

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató Bejelentkezés A CitiDirect BE SM futtatásának minimális rendszerkövetelményei megegyeznek a CitiDirect Online Banking rendszer követelményeivel. Kérjük, kattintson

Részletesebben

A Facebook használata

A Facebook használata Nógrádi László Mindennapi számítástechnika A Facebook használata Jelen dokumentum a Hétköznapi számítástechnika, avagy idősebbek is elkezdhetik című könyv egy fejezete A könyv online megvásárolható a www.pcsuli.hu

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Felhasználói kézikönyv 2014. 03. 28. Dokumentum verziókövetése Dátum Verzió Módosítás rövid leírása 2013.12.14. v.01 2014.03.28 v.02 Új funkciók: migrációs

Részletesebben

Felhasználói és telepítési útmutató

Felhasználói és telepítési útmutató Felhasználói és telepítési útmutató Első telepítés és alapfunkciók Útmutató ahhoz, hogy Ön a legtöbbet hozza ki Invitel IPTV szolgáltatásából Tartalomjegyzék 1. Bevezető 5 2. A távvezérlő használata 9

Részletesebben

Iránytű a facebook élményhez

Iránytű a facebook élményhez Iránytű a facebook élményhez Magyarországon a facebook sokak számára ismeretlen. Még ha regisztrálnak is rá, nem látják, hogy miért jó és hogyan használják. Egy buli minősége nagyban függ a résztvevőktől,

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis címe: http://www.scopus.com Az adatbázis csak regisztrált, jogosultsággal rendelkező intézmények,

Részletesebben

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08.

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. A DOKUMENTUM CÉLJA,

Részletesebben

HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET

HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET Felhasználói dokumentáció verzió 3.4. Budapest, 2012. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 3.1 2011.03.01 2.3.3 Üzenetekhez melléklet csatolható (NMS modul

Részletesebben

Köszöntjük az Iron Trade Hungary Kft. webáruházában! Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni az áruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet.

Köszöntjük az Iron Trade Hungary Kft. webáruházában! Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni az áruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Tisztelt Partnereink! Köszöntjük az webáruházában! Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni az áruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. 1. Regisztráció Az on-line áruházunkat a következő módokon

Részletesebben

Használati útmutató az MLSZ.info ügyviteli rendszeréhez (2014. január 10-i állapot)

Használati útmutató az MLSZ.info ügyviteli rendszeréhez (2014. január 10-i állapot) Használati útmutató az MLSZ.info ügyviteli rendszeréhez (2014. január 10-i állapot) Készítette: Czett Szabolcs 2013. január 10-i állapot / mlsz.info 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Általános tudnivalók...

Részletesebben

A NEPTUN segédlet a hallgatók részére

A NEPTUN segédlet a hallgatók részére A NEPTUN segédlet a hallgatók részére A Nyíregyházi Főiskolán a hallgatókkal kapcsolatos adminisztratív munkák a NEPTUN.NET számítógépes rendszerben (továbbiakban Neptun) folynak. Ezen rendszeren keresztül

Részletesebben

TomTom Start 20-as sorozatú referencia útmutató

TomTom Start 20-as sorozatú referencia útmutató TomTom Start 20-as sorozatú referencia útmutató Tartalom A doboz tartalma 6 A doboz tartalma... 6 Ezt olvassa el először! 7 A készülék autóba szerelése... 7 Bekapcsolás és kikapcsolás... 7 Beállítás...

Részletesebben

PTAH EDU Online Képzési Keretrendszer

PTAH EDU Online Képzési Keretrendszer PTAH EDU Online Képzési Keretrendszer Felhasználói dokumentáció (Résztvevő/Munkáltató) Utoljára nyomtatva: 2015. március 29. Tartalomjegyzék A program használata a Résztvevő oldaláról... 3 Témakörök...

Részletesebben

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS Felhasználói kézikönyv Magyar 2010. június Az áthúzott, kerekes szemétgyűjtő-tartály azt jelenti, hogy az Európai Unión belül a készüléket élettartama végén szelektív gyűjtőhelyre

Részletesebben

MetaTrader 5 Kézikönyv

MetaTrader 5 Kézikönyv MetaTrader 5 Kézikönyv A MetaTrader egy rugalmas kereskedő felület forex és CFD kereskedéshez. A MetaTrader a legfontosabb termékünk, mivel használata egyszerű, de a kereskedési tapasztalata fokozása érdekében

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

Előlegfizetés OTP SZÉP kártyával A kártyabirtokos igény esetén előleget is fizethet OTP SZÉP kártyájával a www. otpszepkartya.hu honlapon.

Előlegfizetés OTP SZÉP kártyával A kártyabirtokos igény esetén előleget is fizethet OTP SZÉP kártyájával a www. otpszepkartya.hu honlapon. Előlegfizetés OTP SZÉP kártyával A kártyabirtokos igény esetén előleget is fizethet OTP SZÉP kártyájával a www. otpszepkartya.hu honlapon. Nem kell mást tennie, mint lefoglalni a szolgáltatást az elfogadóhelynél,

Részletesebben

sola Használati útmutató

sola Használati útmutató sola Használati útmutató Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók...7 Android mi ez és mire való?...8 Alkalmazások...8 Első lépések...9 Összeszerelés...9 A telefon be- és kikapcsolása...10 Telepítő varázsló...11

Részletesebben

Használati útmutató. ST21i/ST21a. tipo

Használati útmutató. ST21i/ST21a. tipo Használati útmutató ST21i/ST21a tipo Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók...6 Android mi és miért?...7 Alkalmazások...7 Első lépések...8 Összeszerelés...8 A telefon be- és kikapcsolása...10 Telepítő varázsló...10

Részletesebben

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER Felhasználói kézikönyv a letéteményes ügyvédek részére 1.2 verzió 2015. május 14. Dokumentum adatlap Projekt/modul megnevezése: Magyar Ügyvédi Kamara Letétkezelő nyilvántartási

Részletesebben

ECDL operációs rendszer segédlet II..

ECDL operációs rendszer segédlet II.. Nagyon sok esetben előfordul, hogy háttértártárainkon nem találunk bizonyos fájlokat (Nem emlékszünk melyik mappában van, esetleg arra nem, hogy mi a fájl neve, vagy egyéb tulajdonságaira.), vagy épp bizonyos

Részletesebben

Nemzeti Társadalmi Felzárkóztatási Stratégia indikátor rendszer

Nemzeti Társadalmi Felzárkóztatási Stratégia indikátor rendszer Szociális ÁIR (Szociális Ágazati Információs Rendszer) Nemzeti Társadalmi Felzárkóztatási Stratégia indikátor rendszer Felhasználói útmutató Budapest, 2012. december 1 Tartalomjegyzék 1. Előzmények, célok...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv: Az ügyfelek számára készített felhasználói kézikönyv a www.antsz.hu fıoldalának alján található és letölthetı.

Felhasználói kézikönyv: Az ügyfelek számára készített felhasználói kézikönyv a www.antsz.hu fıoldalának alján található és letölthetı. TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal, veszélyes keverékkel történı tevékenység bejelentése esetén a veszélyes anyagokkal és a veszélyes készítményekkel

Részletesebben

Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer Oktatási Hivatal által biztosított igénylő felület. Felhasználói kézikönyv. v 2.1

Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer Oktatási Hivatal által biztosított igénylő felület. Felhasználói kézikönyv. v 2.1 Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer Oktatási Hivatal által biztosított igénylő felület Felhasználói kézikönyv v 2.1 Tartalomjegyzék Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer 1. BEVEZETÉS...

Részletesebben

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság ESZJ

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság ESZJ Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság ESZJ Felhasználói kézikönyv XIV. számú melléklet 2015. 04. 01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság 1071

Részletesebben

Szövegszerkesztés Microsoft Word XP. Tananyag

Szövegszerkesztés Microsoft Word XP. Tananyag Szövegszerkesztés Microsoft Word XP Tananyag TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETŐ...8 A SZÖVEGSZERKESZTÉS ELSŐ LÉPÉSEI...9 ALAPFOGALMAK...9 A MICROSOFT WORD XP INDÍTÁSA...11 A WORD XP ABLAK RÉSZEI...12 A MUNKAABLAK

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató BlackBerry Q10 Smartphone Verzió: 10.1 Felhasználói útmutató Kiadva: 2013-10-15 SWD-20131015110638395 Tartalomjegyzék Üdvözöljük...9 BlackBerry 10: új alkalmazások és szolgáltatások...10 Kezdő lépések...

Részletesebben

Új generációs Mobile Trader. Funkciókat bemutató dokumentum

Új generációs Mobile Trader. Funkciókat bemutató dokumentum Új generációs Mobile Trader Funkciókat bemutató dokumentum 1 Tartalomjegyzék: Világszínvonalú mobil kereskedés bemutatása. Hozzáférés a piac legfejlettebb mobil kereskedési rendszeréhez. Számlaösszesítő............................................................3

Részletesebben

Belépés és regisztráció az ÉTDR-ben

Belépés és regisztráció az ÉTDR-ben Belépés és regisztráció az ÉTDR-ben Dr. Hegedűs Annamária Az ÉTDR bevezetése nagyban megkönnyíti az építési adminisztrációt. Írásunk a rendszer használatához nyújt gyakorlati útmutatót: Hogyan regisztrálhatunk

Részletesebben