FIR WEBMODUL ALKALMAZÁS DIÁKIGAZOLVÁNY IGÉNYLÉS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FIR WEBMODUL ALKALMAZÁS DIÁKIGAZOLVÁNY IGÉNYLÉS"

Átírás

1 Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit kft. FIR WEBMODUL ALKALMAZÁS DIÁKIGAZOLVÁNY IGÉNYLÉS Felhasználói kézikönyv Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0

2 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés Bejelentkezés Az igénylés lépései Hallgatók listázása Igénylések létrehozása, kérelmek kezelése Diákigazolvány igénylések beküldése Státuszállapotok Igénylésekkel kapcsolatos számlák kezelése... 11

3 1. BEVEZETÉS Jelen dokumentum az egyes Felsőoktatási intézményeknél használt FIR Webmodul alkalmazás (továbbiakban Webmodul), Diákigazolvány Igénylést kezelő moduljának funkcióit mutatja be. Az elérhető funkciók az igénylés folyamatához illeszkedik, így a dokumentumban szereplő fejezetek az igénylés egyes lépéseit reprezentálják a megfelelő sorrendben. A dokumentumnak nem célja a teljes FIR webmodul felhasználói funkcionalitásának bemutatás, csak a diákigazolvány igényléshez szükséges funkcionalitásokat mutatja be. A modul működését két részre lehet bontani: Diákigazolvány Igénylések kezelése o igénylések létrehozása, o beküldése, o nyomon követése. Diákigazolványokhoz kapcsolódó számlák kezelése o számlák keresése, o számlák listázása megadott feltételek alapján, o kilistázott számlák megtekintése.

4 2. BEJELENTKEZÉS A FIR webmodulba bejelentkezve a diákigazolvány igénylés eléréséhez a Hallgatói nyilvántartásba kell belépnünk. 1. ábra FIR webmodul főmenü A hallgatói nyilvántartásba bejelentkezve megjelennek az elérhető funkcionalitások. A Diákigazolvány igénylés menüpontra kattintva kezdhetjük meg a diákigazolvány igénylés folyamatát, illetve tekinthetjük meg a folyamatban lévő igénylések állapotait. 2. ábra Hallgatói nyilvántartás elérhető funkciók A Diákigazolvány igénylés funkciót kiválasztva az alábbi felület jelenik meg.

5 3. ábra Diákigazolvány igénylés kezdő oldal A diákigazolvány lépései 4 fő csoportra oszthatók: A FIR-be bejelentett hallgatók megjelenítése, adott hallgató megjelenítése a szűrési paraméterek megadásával. A beküldött diákigazolvány igénylések státuszainak és adatainak megtekintése, különböző szűrési paraméterek megadási lehetőségével egyaránt. Az igénylések csomagokba rendelése, illetve a beküldött igénylési csomagok adatainak, állapotának megtekintése. Az igénylésekről előállt számlaadatok, illetve számlakép megtekintése, állapotának nyomon követése.

6 3. AZ IGÉNYLÉS LÉPÉSEI Az alábbi fejezetben kerülnek bemutatásra az előző pontban bemutatott lépések Hallgatók listázása A diákigazolvány igénylésekhez szükséges hallgatói adatok már rendelkezésre állnak a Webmodulban, az igényléseket ezen adatok alapján kell összeállítani, tehát egy igénylést egy már létező hallgató adatai alapján kell létrehozni. A FIR-be bejelentett hallgatókat a Hallgatók menüponton keresztül érhetők el. A felületen 5 szűrési paraméter adható meg: A hallgató neve (Név), A hallgató édesanyjának születéskori neve (Anyja szül. neve), A hallgató születési helye (Születési hely), A hallgató születési dátuma (Születési idő), Csak a FIR-ben szereplő hallgatók (jelölőnégyzet, melynek bepipálásával a FIR-be már bejelentett és visszaigazolt hallgatók adatain jelennek meg). A szűrési paraméterek alján található Keresés gombra kattintva a megadott paramétereknek megfelelő találati lista jelenik meg. Amennyiben egyetlen szűrési paraméter sem jelenik meg, úgy az összes FIR webmodulban adminisztrált hallgató kerül megjelenítésre. FONTOS: Ebben az esetben olyan hallgatók is megjelenítésre kerülnek, melyek FIR-be történő bejelentése és visszaigazolása még nem történt meg. 4. ábra Az összes hallgató megjelenítése a Keresés gomb segítségével.

7 A kilistázott hallgatók közül tetszőleges olyan hallgatóhoz igénylés készíthető, mely hallgatóhoz nincs aktuálisan futó igénylési folyamat (tehát egy hallgatóhoz egyszerre csak egy nyitott igénylés tartozhat. Nyitott az igénylés, ha korábban már létrehozott, de nem elküldött vagy még folyamatban lévő, nem befejezett az igénylés). A hallgatók kijelölését követően elindítható a diákigazolvány igénylés létrehozása a 4. ábrán is látható Új kérvény gomb segítségével. Az Új kérvény gombra kattintva az adott hallgatóra vonatkozó diákigazolvány Kérelem jelenik meg, mely részletesen a 3.2-es fejezetben kerül bemutatásra Igénylések létrehozása, kérelmek kezelése A Kérelmek felületen az elindított igénylések jeleníthetők meg, melyek a szűrési paraméterek megadásával szűkíthetők. 5. ábra Kérelmek megjelenítése A Hallgatók pontban elindított kérelem (Új kérvény gomb) hatására az igényléshez szükséges FIRben (vagy FIR webmodulban, amennyiben a hallgató még nem került bejelentésre a FIR-ben) tárolt adatok feltöltésre kerülnek. Ennek hatására közben a Hallgatók menüpontban kilistázott Kérelem státusza mező értéke megváltozik Rögzítés alatt státuszra (a státuszokról részletesebben a 3.4. fejezetben kerülnek bemutatásra) a megfelelő hallgató mellett. Amennyiben az igénylés adatait mégis módosítani kell (pl. egy hallgató adatai az igénylés közben megváltoznak), úgy az igénylést törölni kell (lásd 6. ábra Törlés gomb), majd a Webmodulban egy hallgatói adatmódosítás kérelmet kell összeállítani (ennek menetét a Webmodul dokumentációja tartalmazza). A sikeres adatmódosítást követően lehet a már módosított adatok alapján az új diákigazolvány igénylési kérelmet létrehozni.

8 6. ábra Elindított kérelmek megjelenítése Igénylés törlése A diákigazolvány igénylésekhez tartozó egyéb adatokat (melyeket sem a Webmodul, sem a FIR nem tartalmaz) az ügyintéző felvezetheti az egyes igénylések adatai mellé. Az alábbi adatok rögzítésére van lehetőség: vonalkód (kötelező, de egy egyszerű vonalkód olvasóval kitöltése egyszerűbb), munkarend (kötelező), másodlagos intézmény adatai (opcionális), rendezte-e az igénylés pénzügyi részét a hallgató Fizetve mező (kötelező), igénylés oka (kötelező), mobil (opcionális), (opcionális), előző diákigazolvány száma (opcionális, ha rendelkezett már korábban diákigazolvánnyal illetve amennyiben az igénylés oka értéke Elveszett, abban az esetben kötelező).

9 7. ábra Diákigazolvány adatok rögzítése felület részlet Az igénylés mindaddig Rögzítés alatt státuszban marad, amíg a Fizetve mező melletti jelölőnégyzet nincs bepipálva. Ezt követően az Kérelem státusza mező értéke Fizetett értékre változik. Az adatok rögzítése végeztével a Mentés gomb segítségével véglegesíthetők az adatváltozások. Az igénylés csak a Rögzítés alatt, illetve Fizetett státuszokban törölhető a későbbi státuszokban már nem. Az igénylések rögzítésének befejezésével az igénylések igénylési csomagokhoz rendelhetők. A kérelmek listájából a kívánt igényléseket kiválasztva az Új csomag létrehozása mellett található Mentés gombra kattintva hozhatók létre az igénylési csomagok, melyeken keresztül az igénylések beküldhetők a központi rendszerek felé. 8. ábra Kérelmek csomagba rendelése

10 3.3. Diákigazolvány igénylések beküldése A Webmodul lehetőséget biztosít a Fizetett státuszú diákigazolvány igénylésekből egy küldési csomag összeállítására. Egy küldési csomag egyben kezelt igényléseket tartalmaz, melyek egy csomagban kerülnek beküldésre elektronikusan. A küldési csomagokat a Csomagok menüponton belül tekinthetjük meg. A csomagok megjelenítéséhez különböző szűrési lehetőségek állnak rendelkezésre, melyek a 9. ábrán láthatók. 9. ábra Csomagok megjelenítése A küldési csomagoknak is létezik státusza, melyek a 3.4-es fejezetben található állapotokkal egyeznek meg a Fizetett és az Elfogadott státuszok kivételével. Egy igénylés csak egy küldési csomagba tartozhat. A küldési csomagok először Rögzítés alatt állapotba kerülnek. Ebben az állapotban még módosíthatja az ügyintéző a csomagban található igénylések adatait. A küldési csomagok összeállítását követően az ügyintéző véglegesítheti azokat. A véglegesített csomagokban található igénylések adatai ezt követően már nem módosíthatóak. Véglegesíteni csak olyan csomagot lehet, melyben minden igény Fizetett státuszban van. A véglegesítést követően minden igénylés státusza (mely a véglegesített csomagban található) szintén Véglegesített állapotba kerül. A küldési csomagok véglegesítését követően azok elektronikus aláírása szükséges, mely a ábrán látható Aláírás gomb megnyomásával történik. A csomagok aláírását követően beküldésre kerülnek a központi rendszer felé. Amennyiben a csomag beküldéséről a központi rendszer visszajelez, siker esetén Beküldött státuszba, hiba esetén pedig Hibás státuszba kerül a csomag és a benne foglalt igénylések egyaránt.

11 3.4. Státuszállapotok A Diákigazolvány igénylések aktuális feldolgozási státuszai az arra alkalmas felületen megtekinthetők, ezáltal az igénylések állapota nyomon követhetővé válik. Az igénylések az alábbi státuszállapotokon mehetnek keresztül: Státusz megnevezése Státuszkód Leírás Rögzítés alatt R Az igénylés adatainak rögzítése folyamatban van. Fizetett F A hallgató rendezte az intézmény felé az igénylés költségét. Véglegesített V Az igénylés egy küldési csomagba került besorolásra (lásd. 2.3-es fejezet) Beküldött B Az igénylés elektronikusan beküldésre került. Elfogadott E Az adott igénylésnek megfelelő diákigazolvány legyártásra került Hibás H Az igénylés hibás. Egy Diákigazolvány Igénylés törlése csak akkor lehetséges, ha annak státusza Rögzítés alatt vagy Fizetett állapotban van. Minden más esetben az igénylés már nem törölhető. A Diákigazolvány igényléseknek a Webmodul oldalán vezetett státuszán kívül létezik a központi feldolgozás során vezetett állapota is, melyek szintén megjelenítésre kerülnek a felületen. Ezen státuszállapotokat jelen dokumentáció nem tárgyalja Igénylésekkel kapcsolatos számlák kezelése A sikeresen beküldött igénylésekről (melyek befizetésre is kerültek és nem szorulnak hiánypótlásra) az intézmény elektronikus számlát kap, mely tartalmazza a tényleges befizetendő összeget. Ez a számla a Webmodulon keresztül az Ügyintézők számára elérhetővé válik. A megküldött számlán szereplő összeget az intézményeknek az Oktatási Hivatal számára kell átutalnia. Az igazolványok az átutalást követően kerülnek legyártásra. A Webmodul alkalmazásból lehetőség van különböző paraméterek alapján az igénylésekkel kapcsolatos számlák keresésére, mely a Számlakeresés menüponton keresztül érhető el. A keresések eredményei a megfelelő felületen az ügyintézők számára lista formájában érhetők el.

12 10. ábra Számlák megjelenítése A keresés során az alábbi paraméterek adhatók meg: Megadott időszakban kiállított számlák keresése (kezdeti- és végdátum alapján), Számla Fizetett státusza alapján történő keresés. A Webmodul alapértelmezetten azon számlákat jeleníti meg, melyek az elmúlt 1 évben kerültek kiállításra (függetlenül a számlák bármilyen egyéb paraméterétől). A listát a kiállítás dátumának megfelelő csökkenő sorrendben mutatja (tehát a lista első eleme a legutolsó kiállított számla lesz). A kilistázott számlákról az alábbi adatok kerülnek megjelenítésre: a számla kiállításának dátuma, a számlán található tételek száma, a számla végösszege (bruttó), a számla fizetési státusza, a számla központi rendszerbeli utolsó módosításának időpontja. A kilistázott számlák közül egy konkrét számla kiválasztásával a számla részletes adatait illetve a számlaképet is megjelenítheti az Ügyintéző. A megjelenített adatok, illetve számla képe nem módosítható.

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Educatio Társadalmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. Delegált Admin felület Felhasználói kézikönyv 2012.06.27. Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. Elérés...

Részletesebben

Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer Oktatási Hivatal által biztosított igénylő felület. Felhasználói kézikönyv. v 2.1

Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer Oktatási Hivatal által biztosított igénylő felület. Felhasználói kézikönyv. v 2.1 Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer Oktatási Hivatal által biztosított igénylő felület Felhasználói kézikönyv v 2.1 Tartalomjegyzék Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer 1. BEVEZETÉS...

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

CONSENTIT Kft. Dr. Tánczos László T.:(+36)

CONSENTIT Kft. Dr. Tánczos László T.:(+36) Elsős hallgatók bevezetése a NEPTUN rendszerbe Adatok ellenőrzése Tárgyfelvétel Tárgyfelvétel ellenőrzése Vizsgajelentkezés Eredmények az indexben Pénzügyek kezelése CONSENTIT Kft. Dr. Tánczos László T.:(+36)30

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4.

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Tartalom Tartalom... 2 1 Intézményvezetői jelentkeztető felület... 3 1.1 Regisztráció, belépés...

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL TARTALOMJEGYZÉK 1 Sportszervezeti adminisztráció... 3 1.1 Sportszervezeti adatok

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR)

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) Felhasználói dokumentáció verzió 1.2. Budapest, 2014. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 1.1. 2014.07.17. 2.1. Egy külső számla több kiíráshoz rögzítése 7.

Részletesebben

Felhasználói tájékoztató

Felhasználói tájékoztató Internetes adatlekérdező rendszer (E-adó) Felhasználói tájékoztató Tisztelt Felhasználó! Ezúton tájékoztatjuk, hogy Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adóirodája kialakította az elektronikus

Részletesebben

Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 8

Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 8 Rangsor készítése Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2008.09.25. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 8 Tartalomjegyzék 1. Rangsorolás

Részletesebben

Az Országos szakértői névjegyzék elektronikus felületének kezelése. felhasználói leírás

Az Országos szakértői névjegyzék elektronikus felületének kezelése. felhasználói leírás Az Országos szakértői névjegyzék elektronikus felületének kezelése felhasználói leírás Tartalom 1. Belépés a felületre... 2 2. Adatok módosítása... 2 2.1. Helyes személyi adatok, végzettség és elvégzett

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

ISA Internetes rendelési felület

ISA Internetes rendelési felület ISA Internetes rendelési felület Használati útmutató 2014.11.12 ISA elérhetősége) https://b2b.mol.hu/isa2/ 2 ISA főmenü Adatszolgáltatás - Információ a rendelésekről, visszaigazolásokról (táblázatos formátumban)

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ NHKV ÁTMENETI BÉRSZÁMLÁZÓ KÖZSZOLGÁLTATÓI FELÜLETHEZ 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Dokumentum célja... 3 2 A program célja... 3 3 Belépés... 3 4 Kezdőképernyő... 4 5 Partner táblázat...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Knowledge Challenge Rendszer Használata. Keresés. Regisztráció. Belépés. Vásárlás. Fizetés. Végrehajtás. Létrehozás

Knowledge Challenge Rendszer Használata. Keresés. Regisztráció. Belépés. Vásárlás. Fizetés. Végrehajtás. Létrehozás Knowledge Challenge Rendszer Használata Keresés A WebShop-ban előzetes regisztráció, vagy belépés nélkül is lehetőség nyílik az ott elérhető információk megtekintésére, a feltöltött termékek közötti keresésre,

Részletesebben

Négy link segítségével különböző módon indíthatók el a számla létrehozása funkciók.

Négy link segítségével különböző módon indíthatók el a számla létrehozása funkciók. Kiegyenlítések kezelése (fizetési információk rögzítése a rendszerben) 1. Számlák menü A Számlák főmenüből elérhető lapok: - Számlák kezelése - Kiegyenlítések kezelése 1.1 Számlák kezelése A számlák kezelése

Részletesebben

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Bevezető Tisztelt engedélyes! Üdvözöljük Önt a Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár - Adatgyűjtő alrendszerének felhasználói

Részletesebben

Adatintegritás ellenőrzés Felhasználói dokumentáció verzió 2.0 Budapest, 2008.

Adatintegritás ellenőrzés Felhasználói dokumentáció verzió 2.0 Budapest, 2008. Adatintegritás ellenőrzés Felhasználói dokumentáció verzió 2.0 Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2008.10.30. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 11 Tartalomjegyzék 1.

Részletesebben

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk.

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. Tisztelt Partnerünk! Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. A biztosítások rögzítése mellett kizárólag a rendszeren keresztül

Részletesebben

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu Hiteles elektronikus postafiók Perkapu 2018.10.27. Tartalom Bevezetés...2 Bejelentkezés a Hiteles Elektronikus Postafiókba...2 Perkapu tárhely kiválasztása...2 Beérkezett üzenetek...3 Dokumentumletöltés...4

Részletesebben

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Útmutató Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Tartalomjegyzék I. Fontos tudnivalók... 3 II. Belépés a felületre... 3 III. E-ügyintézés... 4 1. Bizonylatkitöltés

Részletesebben

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Az 1.2 verzióban a következő funkciók érhetők el: Be- kijelentkezés Autós ajánlatok keresése, akár dátum intervallumra Pontos és közeli ajánlatok megjelenítése Autós

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület 1. Bejelentkezés A szuloifelulet.kello.hu címen lehet bejelentkezni a rendszerbe. A rendszer kétféle bejelentkezést tesz lehetővé:

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv ÜFT szolgáltatás Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. KÉSZPÉNZÁLLÁTÁSI ÜTF (KÜFT) MODUL... 3 3.1. A KÜFT MODUL FUNKCIÓI... 3 3.1.1. Pénzintézet

Részletesebben

HC Csoport Ügyfélkapu

HC Csoport Ügyfélkapu HC Csoport Ügyfélkapu Felhasználói útmutató Készült: 2013. augusztus 28. Tartalomjegyzék Bevezető... 2 Bejelentkezés... 2 Jelszóváltás... 3 Főoldal... 3 Szűrések és rendezések... 5 Bejelentés... 6 Üzenet

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör...3 Regisztráció...3 Személyes felület használata...4 Kérdéseim...4 Gyakornoki hely keresés...5

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Műszaki online hibabejelentő kézikönyv

Műszaki online hibabejelentő kézikönyv Műszaki online hibabejelentő kézikönyv Verzió 1. 2017.november. 06. 1 Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció... 4 3. Műszaki hibabejelentés.... 10 4. Bejelentkezés... 11 5. Bejelentkezés után... 12

Részletesebben

Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató

Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató Bevezető Az alábbiakban a beváltói folyamat és az ehhez szükséges Beváltói oldal funkcióinak bemutatása történik, ami a regisztrált kereskedők számára került létrehozásra.

Részletesebben

Segédlet kártya rendeléséhez

Segédlet kártya rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET A hiánypótlások benyújtására szolgáló elektronikus benyújtó felülethez Óvoda- és iskolatej program Véglegesítés dátuma: 2017. január 31. Oldal: 1 / 9 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

JOGI STÁTUSZ KEZELÉS MŰKÖDÉSE

JOGI STÁTUSZ KEZELÉS MŰKÖDÉSE JOGI STÁTUSZ KEZELÉS MŰKÖDÉSE Felhasználói dokumentáció verzió 1.0. Budapest, 2012. Változáskezelés Változás Verzió Dátum Pont Cím Oldal 1.1. 2013.07.10. 3.2. Üzenetküldés 7. Kiadás: 2012.09.04. Verzió:

Részletesebben

A Rail Kft. gépjármű adategyeztető rendszerét a WWW.RAILKFT.HU internetes oldalon tudja elérni.

A Rail Kft. gépjármű adategyeztető rendszerét a WWW.RAILKFT.HU internetes oldalon tudja elérni. A Rail Kft. gépjármű adategyeztető rendszerét a WWW.RAILKFT.HU internetes oldalon tudja elérni. A programba való belépéshez meg kell adni a cégnevet, felhasználónevet és jelszót, majd megnyomni a Belépés

Részletesebben

SEGÉDLET. Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák

SEGÉDLET. Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák SEGÉDLET Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Elszámolás számla rögzítés... 3 2. Számlaösszesítő esetében ki a szállító?... 4 3. Mi a teendő, ha a

Részletesebben

Diákigazolvány rendszer

Diákigazolvány rendszer Diákigazolvány rendszer Elektronikus igénylés 2011.09.12. Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék 1 A diákigazolványok igénylésének új, elektronikus ügyintézése... 3 1.1 A működési folyamatok vázlata... 3 1.2 A

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 1. Általános ismertető... 2 1.1 A program funkciója...2 1.2 Milyen adatokat tartalmaz a rendszer...2 1.3 Belépés...2 2. Részletek az egyes menüpontokhoz...

Részletesebben

Webes étkezés rendelés felhasználói kézikönyv

Webes étkezés rendelés felhasználói kézikönyv Webes étkezés rendelés felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1 Bejelentkezési képernyő... 2 1.1 Bejelentkezés menete... 2 1.2 Elfelejtett jelszó... 2 2 Főmenü... 3 3 Menüpontok... 3 3.1 Lemondás (pótrendelés)...

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET A hiánypótlások benyújtására szolgáló elektronikus benyújtó felülethez Iskolatej program Verzió 1.0 Véglegesítés dátuma: 2015. július 9. Oldal: 1 / 10 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés...

Részletesebben

NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET

NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET Felhasználói dokumentáció verzió 1.0 Budapest, 2015. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2015.07.05. Verzió: 1.6. Oldalszám: 2 / 12

Részletesebben

PwC EKAER Tool felhasználói leírás. 2015. május

PwC EKAER Tool felhasználói leírás. 2015. május www.pwc.com/hu/ekaer PwC EKAER Tool felhasználói leírás 2015. május Tartalom Bejelentések létrehozása 3 1. A forrás Excel állomány kitöltése 3 2. A forrás Excel állomány mentése 4 A szükséges mezők kitöltését

Részletesebben

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén 1 Partnercég opció bemutatása 2009. január 1-jétől új taggal bővült a

Részletesebben

Beváltói folyamat HGCS/2017. Felhasználói Útmutató

Beváltói folyamat HGCS/2017. Felhasználói Útmutató Beváltói folyamat HGCS/2017 Felhasználói Útmutató A HGCS/2017 alprogram keretében jóváhagyott regisztrációval rendelkező kereskedők a https://hgcs2017.nfsi.hu/ pályázati portálon, ügyfélkapus azonosítást

Részletesebben

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bejelentkezés a WEB Áruházba... 2 Rendelés rögzítése... 3 RENDELES.CSV állomány specifikációja... 13 Visszaigazolások

Részletesebben

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése 1 Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalomjegyzék Klímagáz képesítés megszerzésének folyamata... 2 Regisztráció... 3 Jelentkezés Klímagáz képesítés megszerzésére... 6 Jelentkezés elbírálása...

Részletesebben

ESZR - Feltáró hálózat

ESZR - Feltáró hálózat ESZR - Feltáró hálózat ERDŐGAZDÁLKODÁS/FELTÁRÓ HÁLÓZAT Bevezetés Az erdészeti tevékenységeket támogató technológiák folyamatos fejlődésével szükségessé válik az erdőfeltárás, az erdőfeltáró hálózatok -

Részletesebben

1. Bevezetés. összeállítása ( ) majd a Lekérdezés futtatása ( ) nyomógombot kell megnyomni (2. ábra).

1. Bevezetés. összeállítása ( ) majd a Lekérdezés futtatása ( ) nyomógombot kell megnyomni (2. ábra). Áfa bevallás modul 1. Bevezetés... 2 2. Megjelenítés... 3 2.1. Áfában csak feladott... 3 2.2. Áfában nem csak feladott... 3 3. Normál ÁFA időszak... 3 3.1. ÁFA bevallás státuszok: Nyitás, zárás, törlés...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv Tőkepiaci Közzététel Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. TŐKEPIACI KÖZZÉTÉTEL (TPK) MODUL... 4 3.1. A TPK MODUL ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA... 4

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

PILOT ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI RENDSZEREK FELHASZNÁLÓI SEGÉDLETE (GONDVISELŐ)

PILOT ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI RENDSZEREK FELHASZNÁLÓI SEGÉDLETE (GONDVISELŐ) PILOT ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI RENDSZEREK FELHASZNÁLÓI SEGÉDLETE (GONDVISELŐ) Verziószám: 1.0 Készítette: ekréta Informatikai Zrt. DOKUMENTUM INFORMÁCIÓK Projekt neve Dokumentum címe Készítette Verziószám

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK Külső aláíró alkalmazás v1.0 Tartalom Bevezetés... 3 A dokumentum hatásköre... 3 A modul használatának szoftveres követelményei... 3 Az alkalmazás célja... 4

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

Országos Rendezési Tervkataszter

Országos Rendezési Tervkataszter TeIR Országos Rendezési Tervkataszter Felhasználói útmutató Budapest, 2015. április Tartalomjegyzék 1. BEVEZETŐ... 3 2. LEKÉRDEZÉSEK... 3 2.1 TERV ELLÁTOTTSÁG LEKÉRDEZÉS... 4 2.1.1. Kördiagram... 5 2.1.2.

Részletesebben

Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 7

Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 7 Átsorolás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2008.07.10. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 7 Tartalomjegyzék 1. Átsorolás-kérési

Részletesebben

NightHawk AccessControl

NightHawk AccessControl NightHawk AccessControl Poker Edition Version: 2.0 2012. január 1 Tartalomjegyzék Rendszer elemei... 3 Felhasználói felület... 3 Nap nyitása, zárása... 4 Új játékos felvitele... 4 Ki és beléptetés... 5

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

Playlist.hu Kiadói kézikönyv

Playlist.hu Kiadói kézikönyv Playlist.hu Kiadói kézikönyv Verziószám: 1.1.4. Dátum: 2010. október 13. Tartalomjegyzék Verziótörténet... 3 1. Bevezető... 4 2. Rendszerkövetelmények... 4 3. Bejelentkezés... 4 4. Regisztráció... 5 5.

Részletesebben

Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62)

Részletesebben

A MODULO költségtérítés halasztás, részletfizetés, mérséklési űrlap leírása

A MODULO költségtérítés halasztás, részletfizetés, mérséklési űrlap leírása A MODULO költségtérítés halasztás, részletfizetés, mérséklési űrlap leírása Verziószám: Készítette: Fekete Csaba, Hallgatói Szolgáltató Iroda Tartalomjegyzék: 1. Belépés a Modulo rendszerbe ---------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek Vizsgakezelés az ETR megújult webes felületén Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek A vizsgák kezelésével kapcsolatban számos paraméterezési lehetőség áll rendelkezésre az ETR rendszerében. Jelen

Részletesebben

NAV on-line adatszolgáltatás dokumentáció

NAV on-line adatszolgáltatás dokumentáció NAV on-line adatszolgáltatás dokumentáció 1. Az adatszolgáltatást megelőző tennivalók a) Vállalkozását regisztrálja az https://onlineszamla.nav.gov.hu címen b) Indítsa el a programot, majd a Szerviz ->

Részletesebben

Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa

Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa 1. Az elméleti vizsga adminisztrációjának ügymenete A tanuló bankkártyával kifizeti a vizsgadíjat. Sikeres fizetés esetén az E-Edu bankszámláján jelenik meg a befizetett

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései:

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: Elektronikus ügyintézés súgó Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: 1. Elektronikus ügyintézés kezdeményezése: 1.1 Elektronikus ügyintézés menüpont-, azon belül az Elektronikus ügyintézés

Részletesebben

Banki utalás fájl. Bank, Pénztár/Átutalás előkészítése menüpontban készíthetjük el a banki utalás fájlt.

Banki utalás fájl. Bank, Pénztár/Átutalás előkészítése menüpontban készíthetjük el a banki utalás fájlt. Banki utalás fájl segítségével a kiegyenlítendő szállítói számlák utalás állományának elkészítését teszi lehetővé a program. Banki utalás fájl készítésére csak a RAXLA program alkalmas. Banki utalás fájl

Részletesebben

PAS számlázó szoftver Használati útmutató

PAS számlázó szoftver Használati útmutató PAS számlázó szoftver Használati útmutató 1 Bevezetés 1.1.1 A PAS számlázó szoftver (a továbbiakban számlázó ) a magyar jogszabályoknak megfelelő számla kibocsátására alkalmas, interneten keresztül használható

Részletesebben

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék 1 Vevői felhasználói fiók... 3 2 Adataim... 3 3 Szállítók... 4 4 Számláim... 5 4.1 E-számla listatábla... 5 4.2 Keresési funkciók...

Részletesebben

A Soproni Egyetem Neptun hallgatói kézikönyv első éves hallgatók számára

A Soproni Egyetem Neptun hallgatói kézikönyv első éves hallgatók számára A Soproni Egyetem Neptun hallgatói kézikönyv első éves hallgatók számára 2019. Tartalomjegyzék A SOPRONI EGYETEM NEPTUN HALLGATÓI KÉZIKÖNYV ELSŐ ÉVES HALLGATÓK SZÁMÁRA... 1 KÖSZÖNTÉS... 2 A NEPTUNRÓL...

Részletesebben

Mercedes XENTRY Portal Pro interfész

Mercedes XENTRY Portal Pro interfész Mercedes XENTRY Portal Pro interfész 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 1/20 Tartalomjegyzék 1. funkcionalitás...3 1.1. Szervizzel kapcsolatos funkcionalitás...3

Részletesebben

HONDA K2D webmodulok. Használati útmutató

HONDA K2D webmodulok. Használati útmutató HONDA K2D webmodulok Használati útmutató Tartalomjegyzék 1. ALKATRÉSZKERESKEDELEM, SZERVIZ... 3 1.1. ALKATRÉSZ WEBSHOP... 3 1.1.1. Bejelentkezés... 3 1.1.2. Keresés... 4 1.1.3. Rendelés... 6 1.1.4. Korábbi

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

Kézikönyv. Árfolyam rögzítés

Kézikönyv. Árfolyam rögzítés Kézikönyv Árfolyam rögzítés Tartalomjegyzék 1 PÉNZNEM ÁRFOLYAM - ÜRES... 4 2 PÉNZNEM ÁRFOLYAM - ÚJ... 5 3 PÉNZNEM ÁRFOLYAM - MEGJELENÍTÉS [188 EUR20120626 ]... 7 4 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 8 5 ÁRFOLYAMTÁBLÁZAT

Részletesebben

Segédlet kártya feltöltéséhez

Segédlet kártya feltöltéséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 a TávTagTár programhoz Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 Tartalomjegyzék Futási feltételek... 3 Telepítés... 3 Indítás... 3 Főablak... 4 Új személy felvétele...

Részletesebben

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ Kedves Látogató! Jelen tájékoztatóban összefoglaljuk a Tisztaszoftver Program keretén belül az arra jogosultak számára ingyenesen

Részletesebben

Űrlap kitöltés a MODULO-ban

Űrlap kitöltés a MODULO-ban 1. Kérelmek benyújtása A hallgató tanulmányaival kapcsolatosan számos témában nyújthat be kérelmet. A kérelmeket az adott ügyben illetékes és jogszabályban (TVSZ, HTJSZ, stb..) meghatározott hatáskörrel

Részletesebben

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv Védőnői jelentés összesítője modul eform Felhasználói kézikönyv 1. ÁNTSZ eform Védőnői jelentés modul... 3 1.1 Bejelentkezés... 3 1.2. Az eform alkalmazás használata... 4 1.2.1 Területi védőnői jogkörrel

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

www.baumitshop.hu Felhasználói kézikönyv

www.baumitshop.hu Felhasználói kézikönyv www.baumitshop.hu Felhasználói kézikönyv 2007 Tartalomjegyzék 1. Bejelentkezés... 3 2. A termék kiválasztása... 4 3. Keresés... 5 4. Részletek... 6 5. Rendelés... 7 6. A kosár tartalma... 8 7. Szállítási

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

Regisztráció Regisztráció WINTAX programrendszer regisztrációja

Regisztráció Regisztráció WINTAX programrendszer regisztrációja Regisztráció 2019 WINTAX programrendszer regisztrációja Regisztrációs folyamat három lépésben összefoglalva Az első lépés, hogy a 2019-es vagy a 2018-as megrendelésben megadott regisztrációra jogosult

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek rendelése modul

Nem gyári alkatrészek rendelése modul Nem gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás [Alcím]

ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás [Alcím] ponte.hu Kft. ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás Kapcsolattartó: Céginformációk: ponte.hu Kft. 1 ponte.hu Kft. 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör... 3 Regisztráció... 3 Személyes felület használata... 4 Kérdéseim... 4 Mentor keresés... 5

Részletesebben

Projektmenedzsment tréning

Projektmenedzsment tréning Projektmenedzsment tréning Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál ÁROP-1.A.2/B-2008-0020 2010.10.20. Tematika Projektek Projektcsapat összeállítása

Részletesebben

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LOGON a LafargeHolcim Csoport egységes megrendelés-kezelő rendszere, amely lehetőséget biztosít Partnereink számára a megrendelésük online rögzítéséhez, azok későbbi nyomon

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ 0.1v. GYŰJTŐI TÉGLÁK LISTÁZÁSA A listázó elérése menüből: Téglák/Gyűjtői téglák Mielőtt lekérnénk egy listát, lehetőség van bizonyos szűrési feltételek megadására a Listázás keretrészen

Részletesebben

Gyári alkatrészek rendelése modul

Gyári alkatrészek rendelése modul Gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása 1 Bevezetés Jelen dokumentum összefoglalja az igazságügyi szakértők 2017. II. negyedéves statisztikai adatszolgáltatásával kapcsolatos információkat, tudnivalókat. 2 Összefoglalás A statisztikai adatszolgáltatást

Részletesebben

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Program indítása:... 3 3. A program üzemmódjai:... 4 4. Számlaegyenleg lekérdezése:... 4 5. Számlakivonatok

Részletesebben

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ. Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ. Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról Belépő felület https://www.eper.hu/webeper/paly/palybelep.aspx Egyszerűsített regisztráció Célja, hogy a már korábban a rendszerbe bekerült szervezetek regisztrációját

Részletesebben

KGFB díjhirdetés. Előadó: Tóth Krisztina IT - Alkalmazásfelügyeleti főosztály 2012.12.14.

KGFB díjhirdetés. Előadó: Tóth Krisztina IT - Alkalmazásfelügyeleti főosztály 2012.12.14. KGFB díjhirdetés Előadó: Tóth Krisztina IT - Alkalmazásfelügyeleti főosztály 2012.12.14. Tartalom ERA keretrendszer - Regisztráció KGFB ősfeltöltés KGFB díjhirdetés szolgáltatás Díjhirdetések publikálása

Részletesebben

Tételkiírás és csekkes befizetés a Hallgatói Weben. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Tételkiírás és csekkes befizetés a Hallgatói Weben. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Tételkiírás és csekkes befizetés a Hallgatói Weben Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2007 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2007.05.18. Verzió: 2.0. Oldalszám:

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

E-közmű. Felhasználói kézikönyv a közművezeték-üzemeltetők közműegyeztetés felületéhez. Készített: Lechner Nonprofit Kft. Verzió: 1.0.

E-közmű. Felhasználói kézikönyv a közművezeték-üzemeltetők közműegyeztetés felületéhez. Készített: Lechner Nonprofit Kft. Verzió: 1.0. E-közmű Felhasználói kézikönyv a közművezeték-üzemeltetők közműegyeztetés felületéhez Készített: Lechner Nonprofit Kft. Verzió: 1.0.1 LECHNER TUDÁSKÖZPONT TERÜLETI, ÉPÍTÉSZETI ÉS INFORMATIKAI NONPROFIT

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

Útmutató szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések telepítéséhez

Útmutató szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések telepítéséhez Útmutató szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések telepítéséhez Jelen útmutató 4 részből áll: az I. rész bemutatja a berendezés-tulajdonos teendőit abban az esetben, ha új berendezést rögzít, a II.

Részletesebben