A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg!"

Átírás

1 A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 16-án megtartott ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Rendelete (2-3) d.) Határozatai (15-24) T á rg ysoroza t 1/a.) Jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, valamint egyéb tájékoztatásról 1/b.) Tájékoztató a két ülés közötti fontosabb eseményekről 2.) Előterjesztés az önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendelet megalkotása tárgyában 3.) Előterjesztés a temetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendelet módosítása tárgyában Előadó: Karóczkai Istvánné jegyző 4.) Előterjesztés a helyi önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjának mértékéről szóló rendelet tárgyában 5.) Előterjesztés az alpolgármester tiszteletdíjának megállapítása tárgyában 6.) Előterjesztés a március 15-i ünnepi esemény megszervezése tárgyában Előadó: intézményvezetők 7.) Tájékoztató az Önkéntes Tűzoltó Egyesület évi tevékenységéről Előadó: az Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka 8.) Előterjesztés a Dél-Nyírségi Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás Balkányi Szociális, Gondozási és Gyermekjóléti Központ évi költségvetésének jóváhagyása tárgyában 9.) Egyebek a.) Krankovics Lászlóné Balkány, Bercsényi u. 17. szám alatti lakos kérelme b.) Pálosi László polgármester bejelentése tárgyában c.) Szemét illegális elhelyezésével kapcsolatos feladatok Kelt.: Balkány, február 16. Tisztelettel:

2 - 1 - J e g y z ő k ö n y v Pálosi László polgármester Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 16-án megtartott üléséről. Az ülés helye: Balkány Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának tanácskozó terme (4233 Balkány, Rákóczi u. 8. szám) Jelen vannak: Pálosi László polgármester, id. Oláh János alpolgármester, ifj. Oláh János tanácsnok, Karsai István, Keszler János, Néző Ferenc, Papp István, Rácz Imre képviselők Távol maradt: Kiss Sándorné - igazoltan távol Tanácskozási joggal jelen vannak: Karóczkai Istvánné jegyző, Kala Margit irodavezető, Tátrainé Tálas Judit irodavezető, Molnár Enikő a Balkányi Gazdasági Ellátó Iroda irodavezető helyettese, Szabó Gusztáv a Szabolcs Vezér Oktatási Központ igazgatója, Pócsi Rezső a Balkányi Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Szőke Attila a Dél-Nyírségi SZOGOK vezetője, Pásztor Lászlóné a Barackvirág Óvoda vezetője, Tonté Sándor Balkány Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának elnöke, Nagy Tibor tűzoltóparancsnok, Kovácsné Kalu Veronika óvodavezető helyettes, Gyeskó Jánosné, dr. Horváthné Csinga Erzsébet külső bizottsági tagok Tisztelettel köszöntök mindenkit a mai rendes testületi ülésen! A jelenléti ív alapján megállapítom, hogy a képviselő-testület tagjai közül jelen van jelenleg 8 fő, Kiss Sándorné Képviselőnő igazoltan van távol, az ülés határozatképes, azt megnyitom. Javaslatot teszek a kiküldött meghívóban szereplő napirendi pontokra az alábbi módosítással. 8.) napirendi pontként szeretném felvenni a Dél-Nyírségi Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás Balkányi Szociális, Gondozási és Gyermekjóléti Központ évi költségvetésének jóváhagyása tárgyában című előterjesztést, valamint a 9.) Egyebek napirendi pontban b.) pontban Pálosi László polgármester bejelentése tárgyában című napirendi pontokat. Kérem a képviselő-testület tagjait, ha a napirendi javaslattal kapcsolatosan kérdésük, észrevételük, javaslatuk van, azt elmondani szíveskedjenek. Rácz Imre a Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság elnöke: Javasolnám felvenni az Egyebek napirendi pontba c.) pontként Szemét illegális elhelyezésével kapcsolatos feladatokat, a Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság tárgyalta a napirendet.

3 - 2 - Van-e még valakinek további kérdése, észrevétele, javaslata? További kérdés, észrevétel, javaslat nem hangzott el. Még, mielőtt szavazunk, megkérem Karsai István Urat, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnökét, tájékoztassa a Tisztelt Képviselő-testületet a vagyonnyilatkozatok leadásával kapcsolatosan. Karsai István a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke: Tájékoztatom a T. Képviselő-testületet a vagyonnyilatkozatok leadásával kapcsolatosan, hogy január 31-ig volt törvényi kötelezettségük a képviselő-testületi tagoknak és a külső bizottsági tagoknak is, természetesen, miután mindenki leadta ezeket a nyilatkozatokat, így a jogait mindenki gyakorolhatja tovább képviselőként, illetve bizottsági tagként. Köszönöm szépen. Aki a napirendi pontokat a kiegészítésekkel együtt el tudja fogadni, és a napirendre történő felvételével egyetért, az azt kézfelemeléssel jelezze! A képviselő-testület a beterjesztett indítványt 8 igen szavazattal elfogadta, és az alábbi határozatot hozta: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2011.(II. 16.) határozata (Z1) a napirendi javaslatokról A Képviselő-testület a február 16-ai ülésén az alábbi napirendet tárgyalja meg: 1/a.) Jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, valamint egyéb tájékoztatásról 1/b.) Tájékoztató a két ülés közötti fontosabb eseményekről 2.) Előterjesztés az önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendelet megalkotása tárgyában 3.) Előterjesztés a temetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendelet módosítása tárgyában Előadó: Karóczkai Istvánné jegyző 4.) Előterjesztés a helyi önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjának mértékéről szóló rendelet tárgyában 5.) Előterjesztés az alpolgármester tiszteletdíjának megállapítása tárgyában

4 - 3-6.) Előterjesztés a március 15-i ünnepi esemény megszervezése tárgyában Előadó: intézményvezetők 7.) Tájékoztató az Önkéntes Tűzoltó Egyesület évi tevékenységéről Előadó: az Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka 8.) Előterjesztés a Dél-Nyírségi Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás Balkányi Szociális, Gondozási és Gyermekjóléti Központ évi költségvetésének jóváhagyása tárgyában 9.) Egyebek a.) Krankovics Lászlóné Balkány, Bercsényi u. 17. szám alatti lakos kérelme b.) Pálosi László polgármester bejelentése tárgyában c.) Szemét illegális elhelyezésével kapcsolatos feladatok Mielőtt rátérnénk a napirendi pontok tárgyalását, tisztelettel bejelentem, hogy a mai naptól kérésre web kamerával rögzítjük a testületi ülést. Ezzel kapcsolatban a Jegyző Asszonynak adnám meg a szót, hogy az egyéb bejelentéseket tegye meg. Karóczkai Istvánné jegyző: Felhívnám a T. Képviselő-testület figyelmét, a személyes adatok védelméről, és a közérdekű adatok nyilvántartásáról szóló évi LXIII. törvény alapján személyes adatnak minősül bármely meghatározott, kapcsolatban tartható adat, és adatból levonható, és az érintettre vonatkozó következtetés, a személyes adat az adatközléssel mindaddig megőrzi a minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. A személy különösen akkor tekinthető azonosíthatónak, tehát erre kell vigyázni nagyon, a beazonosíthatóságára, hogy az őt közvetlenül vagy közvetve, név, azonosító jel, illetve egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságra jellemző tényező alapján azonosítani lehet. Köszönöm szépen, ennyit szerettem volna elmondani, erre akartam mindenkinek a figyelmét felhívni. 1/a.) számú napirend: - Jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, valamint egyéb tájékoztatásról (Előterjesztés a jegyzőkönyv mellé csatolva.) A napirendet a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság, valamint a Jóléti-, Oktatási és Sport Bizottság véleményezték. Felkérem a bizottságok elnökeit, hogy a bizottsági állásfoglalásokat ismertetni szíveskedjenek. Karsai István a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke:

5 - 4 - A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság véleményezte a napirendet, azt elfogadásra javasolja a képviselő-testületnek. Néző Ferenc a Jóléti-, Oktatási és Sport Bizottság tagja: A Jóléti-, Oktatási és Sport Bizottság is véleményezte az előterjesztést, azt elfogadásra javasolja a képviselő-testületnek. A Közművelődési Stratégia miatt vettük fel napirendre, a Bizottság hiányosnak, pontatlannak találta több helyen, kérjük szépen, aki csinálta, pontosítsa jobban. Én a bizottsági ülésen részt vettem, úgy tudom, hogy Dankó Zsuzsával a pontosítások megtörténtek. Szerintem így már elfogadható lesz. Még mielőtt megadnám a szót a képviselőknek, egyéb tájéktatás, illetve bejelentés címszó alatt két tájékoztatásom lenne. Az egyik, hogy a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettől újabb adományt sikerült szereznünk, amely a szokásos módon, a SZOGOK segítségével kiosztásra kerül. Ez a csomag nápolyit tartalmaz, kakaóport, kólát, ásványvizet, és kevesebb mennyiségű joghurtot. Illetve a Magyar Élelmiszerbank az együttműködési megállapodásra vonatkozó pályázatunkat befogadta évre, és kedvezően bírálta el, tehát a jövőben is lehetőségünk lesz élelmiszeradományt elhozni. A másik tájékoztatásom pedig, a Széchenyi Terv, megjelent az új Széchenyi Terv, és abban a Közlekedésfejlesztési Programban lehetőség van a Magyar Közút tulajdonában lévő 4. és 5. számú kül- és belterületi utak útburkolatának szélesítésére, illetőleg bővítésére. Itt elsősorban a rég várt, és hiányolt, Balkány Tormáspusztai útra lehetne pályázni. Ezt a pályázatot nem mi, hanem a Magyar Közút készíthetné el, ez egy 100 %-ban támogatott pályázat, és én mindent megteszek annak érdekében, és erre kérem minden Képviselőtársamat, hogy ez az út bekerülhessen ebbe a pályázatba, ez az út megvalósulhasson. Más bejelentenivalóm nincs. Megkérdezem, hogy a napirendi ponttal kapcsolatosan van-e valakinek kérdése, észrevétele, hozzászólása? Kérdés, hozzászólás, javaslat nem hangzott el. Kérem, aki a jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, valamint egyéb tájékoztatásról szóló előterjesztésben foglaltakat el tudja fogadni, az kézfelemeléssel jelezze azt. A képviselő-testület 8 igen szavazattal az előterjesztésben foglaltakat elfogadta. 1/b.) számú napirend: - Tájékoztató a két ülés közötti fontosabb eseményekről (Előterjesztés a jegyzőkönyv mellé csatolva.) A napirendet véleményezte a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság. Felkérem a Bizottság elnökét, hogy a bizottsági állásfoglalást ismertetni szíveskedjen.

6 - 5 - Karsai István a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke: A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság tárgyalta a napirendet, azt elfogadásra javasolja a képviselő-testületnek. Köszönöm szépen. Megkérdezem képviselő-társaimat, hogy a napirendi ponttal kapcsolatosan van-e kérdésük, hozzászólásuk, észrevételük? Rácz Imre képviselő: Az írja Polgármester Úr a tájékoztatóban február 3-án a Sóstó Park Hotel Idegenforgalmi és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottságának az ülésén vett részt Nyíregyházán. Én szívesen venném, ha ezekre a napokra Polgármester Úr szabadságot írna ki, mivel a Polgármester Úr ennek a Felügyelő Bizottságnak az elnöke, és akkor vagy nem írná ide be, mert nincs olyan szoros elszámolással a képviselő-testülettel, hogy ha valamit nem ír be, akkor abból probléma lesz, vagy ha a saját problémáját oldja meg, akkor azt nem kellene ide beírni. Ezzel kapcsolatban az a véleményem, hogy ez délután öt órakor volt, ez a bizottsági ülés, de amennyiben a képviselő-testület nem kéri, hogy ezt szerepeltessem a tájékoztatómban, a Felügyelő Bizottsági tagságomhoz hozzájárult ugyan, de akkor nem fogom szerepeltetni. Ezért nekem szabadságot semmiképpen nem kell kivennem, öt órakor volt az ülés, egész nap a hivatalban dolgoztam. Karsai István képviselő: Azt szeretném megkérdezni, hogy a Lencsés Úrral történt tárgyalásnak van-e eredménye? Több céggel tartom a kapcsolatot a megújuló energiaforrásoknak a felhasználásával kapcsolatban. A Lencsés Úr, az éppen ma küldött egy levelet, amiben további dokumentumokat, és további adatokat kér, elsősorban fűtéskorszerűsítésről van szó, és napelemekről, amik rákerülnének az iskolára és a tornacsarnokra. Három kollégájával kint járt, körbejártuk a területet, és akkor merült fel, hogy esetlegesen az iskola fűtésének a korszerűsítése is lehetséges lenne pályázat útján. Ezzel kapcsolatosan tárgyaltam a Lencsés Úrral. Semmiféle kötelezettséget jelenleg nem írtam alá, ezek a cégek egy-egy tanulmányt, ajánlatot fognak tenni, amit megfelelő időben a képviselő-testület elé fogok terjeszteni. Megkérdezem, hogy van-e még valakinek további kérdése, hozzászólása, észrevétele a napirendi ponttal kapcsolatosan? További kérdés, hozzászólás, észrevétel nem hangzott el.

7 - 6 - Kérem, aki a tájékoztatóban foglaltakat tudomásul tudja venni, az azt kézfelemeléssel jelezze. A képviselő-testület 8 igen szavazattal a tájékoztatóban foglaltakat tudomásul vette és az alábbi határozatot hozta: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2011.(II. 16.) határozata (C5) a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, valamint egyéb tájékoztatásról A Képviselő-testület: 1.) a 148/2010.(XI.15.) számú határozat 5.) pontjára, a 150/2010.(XI.15.) számú határozat 5.) pontjára, a 197/2010.(XII.21.), a 8/2011.(I.27.), a 10/2011.(I.27.), a 11/2011.(I.27.) számú határozatokra adott jelentést elfogadta. 2.) az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, valamint egyéb tájékoztatásról szóló tájékoztatást tudomásul vette. 2.) számú napirend: - Előterjesztés az önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendelet megalkotása tárgyában (Előterjesztés a jegyzőkönyv mellé csatolva.) Az előterjesztést a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság, a Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság, valamint a Jóléti-, Oktatási és Sport Bizottság véleményezték. Felkérem a bizottságok elnökeit, illetve tagját, hogy a bizottsági állásfoglalásokat ismertetni szíveskedjenek. Karsai István a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke: A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság véleményezte az előterjesztést, a rendelet-tervezetet nem javasolja elfogadásra a képviselő-testületnek jelen formájában, további lehetőségek keresését javasolja a hiány csökkentésére. Rácz Imre a Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság elnöke: A Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság véleményezte az előterjesztést, a rendelettervezetet nem javasolja elfogadásra a képviselő-testületnek.

8 - 7 - Néző Ferenc a Jóléti-, Oktatási és Sport Bizottság tagja: A Jóléti-, Oktatási és Sport Bizottság is véleményezte az előterjesztést, szintén nem javasolja a rendelet-tervezetet a képviselő-testületnek elfogadásra. Van-e valakinek ezzel kapcsolatosan kérdése, hozzászólása, javaslata? Rácz Imre képviselő: A Parlament által elfogadott költségvetés mellékletében szereplő normatívákat figyelembe véve a normatív támogatás mintegy 24 millió forinttal marad el az előző évitől. Ez van az előterjesztésben évben 250 millió forintot használtunk fel, melyből beruházások önerejét, melyből a beruházások önerejét, valamint az utófinanszírozásos pályázatokhoz szükséges pénzeszközöket finanszíroztuk. A pályázatok elszámolás alatt vannak, a támogatások beérkezésére évben számítunk. Itt az lenne a kérdésem, hogy mennyi az az összeg, és hol van feltüntetve a költségvetésben? A évi költségvetés lehetőségei rendkívül szigorú és feszes gazdálkodásra kényszerítenek bennünket, melynek enyhítésére további intézkedéseket kell tenni. Itt a kérdésem az lenne, hogy melyek ezek az intézkedések? Ez számomra nem derült ki. A következő, az a célunk, hogy az intézmények ellátási színvonalában nagymértékű romlás ne következzen be, a határidőn túli kifizetetlen számlák ne halmozódjanak tovább. Itt a kérdésem az, hogy mit tettünk vagy teszünk ennek érdekében? És akkor összességében a végigmentünk a bizottsági ülésen az egészen, számszakilag sincsenek rendben a dolgok, összeadási problémák vannak, ilyeneket fedeztünk fel, nem tartalmaznak olyan elemeket, ami arra ösztönözné az intézményvezetőket, - az én személyes meglátásom hogy az intézményvezetők még mindig nem fogják ezt fel olyan komolyan, mint amilyen komoly veszély fenyegeti az önkormányzat működését, és nem is próbálnak megtenni, minden megkérdezésre az a válasz, hogy kevés a normatíva. A normatíva, az ennyi, ami ide le van írva, aki ebből nem tud gazdálkodni, az úgy érzem, hogy a Polgármester Úrral le kellene ülni, átbeszélni, hogy mik a teendők, hogy ez változzon, mert az nem megoldás, hogy a normatíva kevés, mindig is kevés volt, én úgy gondolom, hogy mindenki otthon, a családjában el tudja igazgatni a kis saját gazdaságát, annyit költ, amennyi van, itt meg mindenki annyit költ, amennyit akar, amikor tudja, hogy nem lesz. A Polgármester Urat rákényszerítik itt hitelfelvételre, és az oda vezet, hogy vagy a képviselő-testület nem tudja ezt a feladatot ellátni, vagy a Polgármester Úr nem tudja ellátni, jó lenne, ha a nevén neveznénk a gyerekeket, és mindenkinek a személyére rónánk, hogy te ezt nem csinálod jól, te azt, és akkor próbálnánk egymás hibájából okulni, és az önkormányzatot valamilyen irányba irányítani, nem a hitelfelvétel lenne a cél. Köszönöm szépen, ennyit szerettem volna. A Pénzügyi Irodavezető Asszonynak adnám meg a szót, hogy az összeadási hibákkal kapcsolatban válaszoljon. Tátrainé Tálas Judit pénzügyi irodavezető: Tehát, az önkormányzatok sajátos működési bevételei az 1. számú mellékletben, a 3. sor, én a helyi adóknál feltüntettem a magánszemélyek kommunális adóját is a 3.2. sorban, de a 3. összesítő sornál azt nem adtam hozzá, mert az a 5. Felhalmozási és tőkejellegű bevételeknél szerepel, mivel ez az összeg teljes egészében felhalmozási célra fordítható. Ugyan

9 - 8 - feltüntettem, mivel helyi adó, de nem számoltam bele, mert ez felhalmozási jellegű bevétel. Annyit tudok csinálni, hogy az összesítő sorhoz oda fogom írni zárójelbe, hogy az 5. sor. Rácz Imre képviselő: Köszönöm szépen. Tátrainé Tálas Judit pénzügyi irodavezető: A másik kérdés, a pályázatoknak az önereje, ugyanebben a táblázatban, a 6.4. Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel államháztartáson kívülről címsorban van feltüntetve, ezek között a bevételek között szerepel. Rácz Imre képviselő: És még annyit, ez az én véleményem, dologi kiadásnak 26 millió forint van havonta tervezve. Valóban sok ez, vagy csak én gondolom így? Vagy ennyi kell is? Nem csökkenthető? Zárjuk el a fűtést? Karsai István képviselő: Szeretném megkérdezni a Pénzügyi Irodavezető Asszonytól, hogy mennyi az az adósságállomány, ami Balkány költségvetéséhez még elfogadható? Tátrainé Tálas Judit pénzügyi irodavezető: 8-10 %. Karsai István képviselő: Mi a teendő akkor, ha ezt meghaladja az adósságállomány? Tátrainé Tálas Judit pénzügyi irodavezető: Csökkenteni kell a kiadásokat, ami szerintem feladatok elhagyásával jár. Karsai István képviselő: Köszönöm. Ezt én ilyen bevezetőként szerettem volna megkérdezni ban vette át a jelenlegi vezetés a képviselő-testületet. Ha jól emlékszem, az átadás-átvételi jegyzőkönyvből, 208 millió forint adóssággal kapta meg a testület ezt a büdzsét. A jelenlegi adatok alapján, közel 430 millió forintos ez az összeg, amiben benne van a kötvénykibocsátásból eredő összeg is. A mostani, előttünk lévő költségvetés szerint még 170 millió forintos hiányt tervezünk erre az évre. Azt gondolom, hogy ezzel együtt, ez a szám jócskán meghaladja azt a keretet, amit az önkormányzat a saját erejéből esetleg tudna kigazdálkodni. Három eset lehetséges ugye, az én felfogásomban. Az egyik eset, hogy megpróbáljuk saját erőből, saját

10 - 9 - módon ezeket a hiányokat csökkenteni. A másik, hogy az Állam a segítségünkre siet valamilyen módon, amit kétlek. A harmadik pedig, hogy majd egy csőd biztost kérünk, aki majd a kötelező feladatokat ellátja, természetesen, drasztikusan csökkenteni fogja, sőt megszünteti azokat a feladatokat, amiket nem biztos, hogy mi szeretnénk megszüntetni. Ez a három verzió van. Valamelyik megoldást nekünk alkalmazni kell. Én úgy gondolom, hogy a képviselő-testületnek a feladata az, hogy olyan költségvetéssel engedje útnak az intézményeit, aminek a betartását majd természetesen szigorúan fogja számon kérni. Az, hogy most az állami normatíva a benti iskola tekintetében nem elég a bérre és járulékaira, akkor itt már problémák vannak. Olyan, középtávú döntéseket is meg kell hozni a képviselő-testületnek, ha azt az utat választja, hogy saját maga oldja meg ezt a problémát, amelyek nagyon-nagyon kínosak és népszerűtlenek lesznek. Erre vonatkozóan, én néhány pontban írtam egy tervezetet, ahol úgy gondoltam, hogy lehet csökkenteni, ismertetném is, ha lehet. Azt még hozzátenném, a független könyvvizsgálói jelentést most találtam az asztalon, 11-ei dátummal, akkor nem tudom, hogy a Bizottsági ülésen ez hogy nem került kiosztásra. Tátrainé Tálas Judit pénzügyi irodavezető: Tegnap is itt volt, tegnap délelőtt kaptuk meg. Karsai István képviselő: Ha tegnap is itt volt, akkor én nem figyeltem, elnézést kérek. Első lépésben azt gondolom, ahhoz, hogy bármilyen döntést meg tudjon hozni a testület, előbb a saját dolgain kell csökkenteni, ezért gondolom azt, hogy a képviselő-testületnek a tiszteletdíjáról le kellene mondani. Ez durván millió forint megtakarítást jelentene. Vagy egy újságunk, ami évi e Ft-ba kerül, most, hogy a web kamerával a képviselő-testületi döntés kikerülhet a lakossághoz, egy sima szórólap vagy az A/4-es fekete-fehér tájékoztatóból is meg lehetne oldani, és elég lenne ez ahhoz, hogy tájékoztatni tudjuk a lakosságot. A civil szervezetek támogatása 13 millió forinttal van betervezve a költségvetésben. Ezek olyan feladatok, amelyeket nagyon szeretne megtenni az ember, csak el kell gondolkodni azon, hogy meg tudjuk-e tenni. Az én véleményem szerint ilyen olvasatban ennyi összeggel biztos, hogy nem tudjuk támogatni a civil szervezeteket. Én egy olyan 5 millió forinttal gondoltam támogatni a civil szervezeteket. Az okmányiroda esetében a pályázat még ugyan nincs kiírva, de a Hamza Úrtól, a Munkaügyi Központ vezetőjétől azt a tájékoztatást kaptam, hogy valószínűleg ebben az évben is lesz munkahelymegőrzésre vonatkozó pályázat, itt két főre pályázhatnánk, az olyan másfél millió forint megtakarítás lenne. A Barackvirág Óvoda esetében, természetesen a bérmegtakarításra vonatkozó javaslatom csak abban az esetben érvényes, ha az első javaslatomat elfogadja a képviselő-testület, és a tiszteletdíjat megszünteti, abban az esetben az intézményeknél is megszorításokra lesz szükség. Tehát, az óvodánál a vezetői pótlékok 50 %-os csökkentéséből 420 ezer forint, rehabilitációs járadékból, ami azt jelenti, hogy kettőmillió forint teher, csökkentett foglalkoztatású dolgozót kellene alkalmazni az óvodának, én azt gondolom, hogy ha ezt nem tudja megoldani az óvoda, akkor ezt az összeget ki kell gazdálkodni. Ez összesen ezer forint megtakarítás lehetne. Középtávú feladatként, és tudom, hogy az lesz rá az első reakció, hogy nagyon sok pénzbe kerül, a kinti iskolának a központi iskolába történő beköltözését gondoltam, mint költségmegtakarítást. A következő, a Szabolcs Vezér Oktatási Központban a vezetői pótlékok 50 %-os csökkentéséből 960 ezer forint. Vásárolt közszolgáltatás, azt gondolom, hogy a pedagógus létszám most is magasabb annál, mint amennyit a törvény előír. Azt gondolom, hogy ezt meg kellene oldani a vezetőknek, ezt a ezer forint kiváltását. Ugyanígy a rehabilitációs járulék hárommillió forintos összege esetében, csökkent munkaképességűek alkalmazásával, ez ezer forint

11 lenne. Itt, az 1. és 2. sz. iskola összevonásával lehetne pénzt megtakarítani középtávon. Az önkormányzat 50 %-os csökkentésével lehetne költséget takarítani, sajnos ezt összegszerűen nem tudom megmondani, hogy mennyi. A takarításnál, tíz fő az, ami semmilyen formában nem támogatott, ez durván tizenkétmillió forint, ha ezt a felére csökkentenénk a létszámot, és a többit közhasznúak bevonásával próbálnánk megoldani, az hatmillió forint megtakarítás lenne. Ugyanez lehetne a karbantartói létszámnál, itt 5,5 millió forintos megtakarítás lehetne, ha a létszámot a felére csökkentjük, a többit közhasznúakkal próbáljuk megoldani. Közfoglalkoztatás, itt a négy órás foglalkoztatás 5,6 millió forint plusz költségbe kerülnek, a nyolc órás 4,9 millió forinttal kerül többe. Ezek 95 %-os támogatottságúak, és 80 %-os a nyolc órás. Ha 95 %-ban van támogatva egy ember, 5 %-ot kell csak hozzátenni. Városgazdálkodásnál, nem tudom, nem igazán érzem azt a részt, hol lehetne takarékoskodni. A Kisebbségi Önkormányzat, 571 ezer forint a költségvetése, úgy gondolom, abból nem lehet semmiképpen megtakarítani. Szociális ellátás, a méltányossági segély ezer forint lett kiosztva a tavalyi évben, ehhez semmilyen normatíva nem tartozik. Azt gondolom, hogy ezen akár csak két-hárommillió forintot is, de meg lehet takarítani. Az átmeneti segélyeknél, kétmillió forintos volt a tavalyi keret, úgy gondolom, hogy ötszázezer forinttal, másfélmillió forintra mindenképpen lehetne csökkenteni. Közvilágítás, örülök neki, hogy Lencsés Úrral erről folyt a tárgyalás, amit Polgármester Úr az előbb mondott, nekem ez lett volna a javaslatom, olyan pályázatokkal lehetne megoldani, amely saját erő bevonását csak a megtakarítás terhére okozna. A temető, 680 ezer forint plusz költségbe került a tavalyi évben az üzemeltető Nonprofit Kft-nek a temető, amit az önkormányzatnak fog kiszámlázni. Azt gondolom, ezt minimum ötszázezer forinttal lehetne csökkenteni, és vagy nullásan, vagy kétszázezer forint ráfizetéssel lehetne ezt üzemeltetni. Az orvosi ügyelet kérdése, tudom, hogy nagyon nehéz ebben bármit is lépni, mivel több település vesz részt benne, de az ügyelet a tavalyi évben Balkánynak 5,9 millió forintjába került. Én azt gondolom, hogy ezt bérbeadás útján kellene megoldani, és így nullássá lehetne tenni. A könyvtár esetében szintén az a véleményem, hogy a munkahelymegőrzésre vonatkozó pályázattal kb. másfél millió forint megtakarítást lehetne elérni. A közkifolyók hétmillió forint folyt ki a közkifolyókon, amit az önkormányzatnak ki kell fizetni. Itt mindenképpen el kell gondolkodni azon, mert úgy tudom, a törvény azt írja elő, hogy hány száz méteren belül nincs vízbekötés, akkor közkifolyót kell tenni. Még az a megoldás is meggondolandó, hogy megelőlegeznénk a tulajdonosnak, vagy akár ingyen elvégeznénk ezeket a hálózati ivóvíz bekötéseket, még akkor is jobban jár az önkormányzat, mintha hétmillió forintot fizet ki közkifolyókra. Bérbeadásból 4,9 millió forint ráfizetése van az önkormányzatnak, ez nem csak bérbeadás, hanem nem lakójellegű ingatlanok hasznosításával kapcsolatos feladatok, ilyen például a Kastély épületének a gáz, elektromos áram készenléti díja, ezzel szembe állítva a bérbe adott helyiségeknek a bérleti díja. Ezt mindenképpen úgy kellene megoldani, hogy nullára kihozni, ebből is 4,9 millió forintos megtakarítást lehetne elérni. Ez durván egy olyan 75 millió forintra rúg ki. De nem is ez a lényeg, hanem a tendencia, én úgy érzem, ha ezeket a lépéseket megpróbálja az önkormányzat meglépni, akkor ez a meredekség talán lassul, megállni nem fog, ha az Állam olyan finanszírozást küld le, amit szintén az Állam által megszabott feladatoknak nem tud eleget tenni az önkormányzat, az egyik oldalról kötelezettség, a másik oldalról nincs mellé téve a szükséges pénzeszköz, akkor itt sajnos az önkormányzatnak kell megoldania a különbséget. Magának a hiánynak a fedezésére, úgy gondolom, hogy az önkormányzatnak a tulajdonában van egy durván 80 hektáros erdőterület, erre jelzáloghitel felvételét javasolnám, meg kell nézni annak a lehetőségét, van-e olyan bank, amelyik ad rá jelzáloghitelt. Van még továbbá egy 60 hektáros terület, amit Rácz Imre Képviselő-társammal az önkormányzati területek összeírásakor vettünk észre, amit lehetne esetleg értékesíteni vagy hasznosítani. Felmerült még az, hogy van nekünk ez a Kastélyunk, és ha nem bírunk vele, fel lehet ajánlani a Magyar Államnak megvételre, bár én ezt nem szeretném, örülnék neki, ha abból valamiféle

12 hasznot tudnánk elérni. Pályázatok terén csak olyan pályázatokban, fejlesztésekben gondolkodhatunk, ami %-os támogatottságú, főleg a megtakarítás terhére kell ezeket megpróbálni végrehajtani. Köszönöm. A magam részéről, van amivel egyetértek, van amivel nem, de ezen a testületi ülésen ebben nem fogunk tudni lépni, mert ehhez konkrét számadatok kellenek. Felhívnám mindenkinek a figyelmét, elhangzott többször, hogy a költségvetést a polgármester csinálja. Nem a polgármester csinálja, hanem a képviselő-testület fogadja el, a képviselő-testület felelős a gazdálkodásért. A polgármester végrehajtja, ha tudja azt a költségvetést, amelyet a képviselőtestület megszavaz neki. Én ezért mondtam azt, hogy ez a költségvetés nem alkalmas a végrehajtásra, mert én tovább nem vagyok hajlandó azt hallgatni, hogy a polgármester nem ad pénzt, a polgármester adna pénzt, ha lenne, illetve a testület úgy szavazná meg a költségvetést, hogy kijöjjek belőle, de már a tavalyi évben sem így történt. Én óriási, és utolsó pillanatban lévőnek érzem azt, hogy ezt a költségvetést úgy dolgozzuk át közösen, hogy az átmenjen a szűrőn, és az végrehajtható legyen. Én nem szeretnék felvenni hitelt, ha nem muszáj, mi is ugyanolyan nehéz helyzetben vagyunk mára már, mint bármelyik más önkormányzat ma Magyarországon. Nekünk is vannak kifizetetlen számláink, egyet azért tudomásul kell vennie a képviselő-testületnek, én elindítottam tavaly novemberben a képviselő-testület elé egy költségcsökkentő csomagot, a Gazdasági Ellátó Iroda megszüntetése nagy nehezen ment át a képviselő-testület előtt 5 igen szavazattal, holott már pénzben kimutatható, hogy ennek az irodának a megszüntetése, miután kifizettük 2010-ben a végkielégítéseket és felmentési időre eső összegeket, talán még pályázni is tudunk, tehát vissza is tudunk igényelni, ez már most tízmillió forint. Az iskolabusszal rögtön le lettem szavazva, innentől kezdve azt mondom, hogy mondja meg a képviselő-testület, hogy mit csináljunk, és ezért örülök neki, hogy Karsai Képviselő Úr ezeket elmondta, mert végre van egy vélemény, de ez is csak vélemény addig, amíg a képviselő-testület el nem fogadja. Én úgy gondolom, és egyetértek a könyvvizsgálóval abban, hogy ez a költségvetés ilyen szisztémában alkalmatlan arra, hogy ezt végre lehessen hajtani! Teljesen alkalmatlan! Ezért én február 24- ére, vagy 25-ére egy egyeztető tárgyalást kívánok összehívni, amelyen kérem, hogy minden egyes intézményvezető és minden képviselő legyen itt, és azon az egyeztető tárgyaláson pontról-pontra, betűről-betűre végigmennénk a költségvetésen, és reményeim szerint úgy állnánk fel az asztaltól, hogy az a költségvetés, amiben itt megállapodunk, a nagy többség szavazatát meg fogja kapni. Egy költségvetés csak akkor költségvetés, ha a képviselők többsége megszavazza, és a képviselők többsége a magáénak tudja. Ha ez nem így lesz, akkor az baj lesz. Mivel nem volt képviselő Karsai Úr, ezért a 2008-as és ezelőtti időszakról csak azt szeretném elmondani, hogy működési hitelt ez alatt az idő alatt nem vett fel az önkormányzat, csak abból gazdálkodott, amije volt, és azt a pénzt, amit felvettünk a kötvényre, és úgy látom, a kötvény nagyon beszédtéma, azt csak és kizárólag fejlesztésre használtuk fel. Úgy vettem át az önkormányzatot, hogy az iskolának kifizetetlen beruházás számlái voltak, azonnal meg kellett volna állítani az egész beruházást, ha nem veszünk fel hosszú távú, 25 éves visszafizetéssel. Ezt ki kell tudnunk gazdálkodni, ezt ki tudjuk gazdálkodni, azért, hogy lett iskolánk, azért, hogy lett tornacsarnokunk, azért, hogy lett terünk, és azért, hogy tudtunk fejleszteni ebből a pénzből. A kötvénnyel most az a problémánk, hogy nem olyan ütemben, és nem olyan gyorsan jön vissza az állami támogatás, ahogyan azt mi szeretnénk. Elvileg már az összes pályázattal elszámoltunk, csak a pénz még nem mind jött vissza. Nekem a legnagyobb fejtörést most a működés okozza. Megszüntettük a GEI-t, csak 32 millió forint kifizetetlen számlát hagyott a nyakunkon, ezt valamilyen szinten kezelni kell, ezt én egy-két hónap alatt nem tudom kezelni, ezt lehetetlen kezelni. Ennyi kintlévőséget kezelni, a szállítókkal nap mint

13 nap egyeztetni, hogy ne legyen adósságkezelési eljárás, nem egyszerű feladat, és az időnk nagy részét jelenleg ez teszi ki. Én óvva intek mindenkit attól, hogy ellenünk adósságkezelési eljárást kezdeményezzen. Mert akkor kiadja a képviselő-testület a kezéből, hogy saját maga dönthesse el, hogy mi a kiút. Ha nem saját magunk tudjuk eldönteni, hogy mi a kiút, akkor ennek a képviselő-testületnek fel kell állni, és el kell menni haza! Adjuk oda csőd biztosnak, majd az eldönti, menjünk haza, mindenki álljon fel, menjen haza, viszont látásra, és majd lesz valahogy! Nem ezt szeretnénk, azt szeretnénk, ha a testület nagy többsége 25-én, május elejére egy olyan költségvetést dolgozna ki a testület, ami mellé mindenki mellé áll, és azt mondja, hogy igen, tudom, hogy nehéz a helyzet, de meg fogom szavazni, mert nincs más kiút. Lehet, hogy azok a pontok vannak benne, amiket Képviselő Úr mondott, de nekem is van még számtalan lehetőségem, csak amikor behozok valamit, és le vagyok szavazva, mert az nem jó, én is várnám az ötleteket, ha nem jó, tudomásul veszem, de akkor ne várják azt, hogy holnap reggel hozok megint egy másikat, holnapután megint egy másikat, és így tovább. Ugye, Karsai Képviselő Úr is azzal kezdte, hogy ha nem lesz meg a tiszteletdíj szavazása, akkor ő ezeket a csökkentéseket máris visszavonja. Karsai István képviselő: Nem az összes javaslatot, de a személyi kérdésekkel kapcsolatos javaslatokat igen. Azokat nem fogom támogatni. Akkor még kell javaslat, mert amiket itt felsorolt Képviselő Úr, az magában kevés ahhoz, hogy a évet túléljük. Más is kell hozzá, ezért én felhívnám minden egyes képviselőnek a figyelmét, hogy segítsen a költségvetésben, jöjjön az egyeztetésre, és aktívan vegyen részt abban, hogy kiutat találjunk ebből a helyzetből! Lehet visszafelé mutogatni, én is tudnék visszafelé mutogatni, nekünk az a dolgunk, hogy ezt a helyzetet megoldjuk, itt, most és ekkor! Legyen egy olyan költségvetésünk, amit én végre tudok hajtani, és nem lesz visszafelé mutogatás, hogy ezt meg ezt a polgármester nem fizette ki! Ez van, ezt kapjátok, más nincs! Ezt most kell megoldani! Oláh János alpolgármester: Én is azt mondom, hogy 25-e környékén üljön össze a képviselő-testület az intézményvezetőkkel, járjunk körbe minden lehetőséget. Ezeket a javaslatokat, amiket Képviselő Úr itt elmondott, megmondom őszintén, hogy nagy részét én sem fogom megszavazni, mert nem akarom azt, hogy Balkányra kitűzzék a fekete zászlót, nem akarom azt, hogy összeomoljon, az a rendszer összeomoljon, ami most még működik, nem akarom azt, hogy pedagógus munka nélkül maradjon, óvónők, közalkalmazottak, köztisztviselők munka nélkül maradjanak. Nem akarom azt, hogy a társasági élet megszűnjön Balkányban, mert nem támogatunk senkit, 16 civil szervezet, egyesület van. Én ezeket nem akarom. Én azért lettem képviselő, hogy keressem azokat a lehetőségeket, amivel a várost élhetőbbé tudjam tenni, vonzóbbá tudjam tenni, és nem az a megoldás ezt a szocialisták nyolc évig eljátszották, hogy minden évben megsarcolták itt a népet, ezt nekünk el kell felejteni, igenis vannak még lehetőségek, amiket ki kell aknázni, és igenis, hozzuk meg azokat a döntéseket, amivel talpon tudjuk a várost tartani, és két-három hónap múlva nem arról fog szólni a fáma, hogy Balkányban is mindenkit leépítünk, mindenkit elzavarunk, és tönkre teszünk. Lovagolunk itt a képviselői tiszteletdíjakon. Én megmondom őszintén, hogy amióta én képviselő vagyok, az én számításaim szerint többet tettem vissza más-más formában, mint

14 amennyit én kaptam. Tehát, én úgy érzem, most is ezt meg fogom tenni, és az, hogy ezt mire fogom költeni, ez az én magánügyem lesz, de most is, hangsúlyozom, többet adok vissza, mint amennyit kapok. Ezzel szerintem még több képviselő is így van. Egyébként az a számla meg van nyitva, amit a Képviselő Úr az alakuló ülésen kért, tudomásom szerint még senki egy fillért bele nem tett. Elhangzott, hogy az újságot mondjuk le. Igaz, hogy most fölvesszük web kamerával az ülést, és akkor valamilyen információt fog kapni az, aki nézi, de a tanyán élő várják az újságot, már kérdezik, hogy mikor lesz, és nagyon várják. Olyanokat, hogy az átmeneti, meg a méltányossági segélyeket csökkentsük. Kétmillió forint átmeneti segély van egy évben. Abban a szerencsétlen helyzetben vagyok, hogy a Polgármester Úr megbízott azzal, hogy a segélyeket minden hónapban nézzük át, készítsük elő. Havonta segélyt utasítunk el, a kétmillió forint a közel hétezer lakosra igencsak kevés. Olyanokra adunk, ha valaki itt van a lázas gyerekével, nem tudja a gyógyszert kiváltani, annak adunk kétezer forintot. Szóval, ezt már tovább csökkenteni, ez már embertelen dolog. Én ehhez a nevemet nem fogom adni. Vannak a javaslatok között jók, én a közkifolyók sorsát megnézném, és én már annak is örülök, hogy egyáltalán van javaslat. A közfoglalkoztatáson nem hiszem, hogy fogunk tudni spórolni, ugyanis a 70 %-os támogatottságúak, akik nyolc órában vannak, azok a szakemberek, úgy vannak kiválogatva, és ha még azokat sem hozzuk be, akkor esetlegesen feladatokat nem tudunk ellátni tisztességesen. Még többre lenne egyébként szükség, nem ennyire, mint amennyi most van. Úgyhogy én azt mondom, hogy bízzuk meg a Polgármester Urat azzal, hogy a következő ülésre járja körbe ezt a témát, és valamilyen javaslattal jöjjön nekünk elő. Ilyen javaslatokkal, és ilyen összegekkel én sem tudom ezt a költségvetést elfogadni, meg sem fogom szavazni ezért, és azt sem tartom jónak, hogy kezd itt egy olyan dolog kialakulni, hogy a Polgármester Úr tesz egy javaslatot, és azt mondja, hogy szállítsuk a gyerekeket a Volán busszal, és nem vállalkozó csinálná, ezzel lehetne megtakarítani hétmillió forintot, erre jön a másik oldalról egy másik javaslat, amit a Polgármester Úr esetleg nem fogad el, és akkor tulajdonképpen csak a személyeskedés kezd kialakulni, nem arról szól az egész, hogy mért vagyunk képviselők, és mért akarjuk ezt megoldani. Tehát, én változatlanul azt mondom, hogy mindenki legyen annyira előrelátó, hogy ne a személyes érdekeit tolja előtérbe, hanem a város érdekeit, a város érdekeit pedig úgy próbálja megoldani, hogy azzal a város előrefelé menjen, ne vissza, mert ezeknek a javaslatoknak a zöme visszafelé visz minket. Ez azt jelenti, hogy nem fognak fiatalok letelepedni a városban, mert azt mondják, hogy ilyen környezetbe nem jönnek, nem fognak vállalkozók letelepedni, mert ilyen környezetbe nem jönnek. Karsai István képviselő: Nem az a cél az én szememben, hogy hogyan költsünk el 80 millió forintot, hanem az, hogy fogja túlélni az önkormányzat ezt a helyzetet. Én, amikor képviselőnek jelöltettem magam, azt hittem, egy olyan építő jellegű dolgot lehet csinálni Balkányban, ami előbbre vinné apróbb lépésekben a települést, de a helyzet nem ez! A helyzet az, hogy 400 millió forint hitel van mögöttem, 170 millió hiánnyal tervezzük az új költségvetést. Van-e még valakinek további kérdése, hozzászólása, javaslata? További kérdés, hozzászólás, javaslat nem hangzott el.

15 Még annyit mindenképpen szeretnék elmondani szavazás előtt, hogy reményeink szerint vége elérte a testület azt a szinte, hogy belátja azt, hogy ez a költségvetés a jelen helyzetben tarthatatlan, ezen a költségvetésen változtatni kell. Hangsúlyozni szeretném azt, hogy a gazdálkodás biztonságáért mindenkor a képviselő-testület a felelős, a polgármester csak végrehajtó szerv, csak végrehajtja azt, amit a képviselő-testület mond. Én arra kérnék minden egyes képviselőt és intézményvezetőt, hogy azon a bizonyos egyeztetésen mindenki vegyen részt, és innen folytatnánk ezeket a vitákat és egyeztetéseket, hogy az a költségvetés szülessen meg, amelyet a képviselő-testület el tud fogadni. De azt előre bocsátanám, hogy ez a jelenleg látott, és jelenleg 2011-ben várható bevétel, biztos vagyok benne, hogy nem fog növekedni. Nekünk egyetlen egy lehetőségünk van, a várható évi kiadásokat csökkenteni kell. Hogy ez mi lesz, és mit fogunk csökkenteni, ez azon a bizonyos ülésen eldől. Először a rendelet-tervezetet teszem fel szavazásra. Aki egyetért az önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendelet-tervezetben foglaltakkal, és azt el tudja fogadni, az kérem, kézfelemeléssel jelezze azt. A képviselő-testület a beterjesztett javaslatot 7 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el. Aki egyetért azzal a határozati javaslattal, hogy a képviselő-testület 1.) felkéri a polgármestert, hogy az iskolák és óvodák tekintetében folytasson egyeztetést az egyházakkal, alapítványokkal, valamint a kistérséggel; határidő: február 28., az kérem, kézfelemeléssel jelezze azt. A képviselő-testület a beterjesztett javaslatot 7 igen szavazattal, 1 nem szavazat mellett elfogadta, és az alábbi határozatot hozta: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2011.(II. 16.) határozata (A16) az önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendelet megalkotása tárgyában A Képviselő-testület: 1.) felkéri a polgármestert, hogy az iskolák és óvodák tekintetében folytasson egyeztetést az egyházakkal, alapítványokkal, valamint a kistérséggel. Határidő: február ) számú napirend: - Előterjesztés a temetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendelet módosítása tárgyában Előadó: Karóczkai Istvánné jegyző (Előterjesztés a jegyzőkönyv mellé csatolva.)

16 A napirendet a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság véleményezte. Felkérem a Bizottság elnökét, hogy a bizottsági állásfoglalást ismertetni szíveskedjen. Karsai István a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke: A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság véleményezte az előterjesztést, a rendelet-tervezetet javasolja elfogadásra a képviselő-testületnek azzal a kiegészítéssel, hogy a 2. tábla alatt szerepeltesse azt, hogy az összeg az áfát nem tartalmazza. Van-e valakinek a napirendi ponttal kapcsolatosan kérdése, hozzászólása, javaslata? Kérdés, hozzászólás, javaslat nem hangzott el. Aki egyetért a temetőkről és a temetkezés rendjéről szóló 12/2009.(IV.23.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló rendelet-tervezetben foglaltakkal, és azt azzal a kiegészítéssel, hogy a 2. sz. táblázat alatt szerepeljen az, hogy a díjak az áfát nem tartalmazzák el tudja fogadni, az kérem, kézfelemeléssel jelezze azt. A képviselő-testület a beterjesztett javaslatot 7 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadta, és az alábbi rendeletet alkotta:

17 Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2011.(II.16.) önkormányzati rendelete (I6) a temetőkről és a temetkezés rendjéről szóló 12/2009.(IV.23.) önkormányzati rendelet módosításáról Balkány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló évi XLIII. törvény 41. (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a temetőkről és a temetkezésről szóló évi XLIII. törvény 40. (5) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljáró Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Nyíregyházi Irodája véleményének kikérésével a következőket rendeli el: 1. A temetőkről és a temetkezés rendjéről szóló 12/2009.(IV.23.) önkormányzati rendelet 1. sz. melléklete helyébe e rendelet 1. számú melléklete lép: 2. (1) E rendelet március 1-jén lép hatályba. Pálosi László polgármester Karóczkai Istvánné jegyző Záradék: A rendelet kihirdetve napján a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján. Balkány, Karóczkai Istvánné jegyző

18 sz. melléklet a 2/2011.(II.16.) önkormányzati rendelethez Temetési helyek megváltási és újraváltási díjai Temetési hely Sírhely díj (Ft) Időtartam (év) Egyes sírhely I-IV. parcellában Kettes sírhely I-IV. parcellában Egyes sírhely a többi parcellában Kettes sírhely a többi parcellában Urnafülke Urnasírhely 1 fh Urnasírhely 2 fh (A díjak az áfa-t nem tartalmazzák.) 1.) Használati idő meghosszabbítása esetén az újraváltási árak megegyeznek a sírhely megváltási árával. 2.) Koporsós rátemetés esetén az egyes sírhely megváltási árának 100 %-a. 3.) Urnás rátemetés esetén a sírhely megváltási árának 100 %-a. 4.) Urnafülke megváltási ára az eredeti ár 50 %-a. Temetői létesítmények, illetve az üzemeltető által biztosított szolgáltatások igénybevételéért fizetendő díjak Megnevezés Díj (Ft) M. e. A temetőben végzett vállalkozási tevékenységgel összefüggő temetőhasználatért nap Halott hűtésért nap

19 Ravatalozó használati díja temetés (A díjak az áfa-t nem tartalmazzák.) 4.) számú napirend: - Előterjesztés a helyi önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjának mértékéről szóló rendelet tárgyában (Előterjesztés a jegyzőkönyv mellé csatolva.) A napirendet a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság, valamint a Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság véleményezték. Felkérem a bizottságok elnökeit, hogy a bizottsági állásfoglalásokat ismertetni szíveskedjenek. Karsai István a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke: A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság véleményezte a napirendet, a rendelet-tervezetet javasolja elfogadásra a képviselő-testületnek. Rácz Imre a Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság elnöke: A Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság véleményezte az előterjesztést, szintén a rendelet-tervezetet javasolja elfogadásra a képviselő-testületnek. Van-e valakinek a napirendi ponttal kapcsolatosan kérdése, hozzászólása, javaslata? Kérdés, hozzászólás, javaslat nem hangzott el. Aki egyetért a helyi önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjának mértékéről szóló rendelet-tervezetben foglaltakkal, és azt el tudja fogadni, az kérem, kézfelemeléssel jelezze azt. A képviselő-testület a beterjesztett javaslatot 5 igen szavazattal, 3 nem szavazat mellett elfogadta, és az alábbi rendeletet alkotta:

20 Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2011.(II. 16.) számú rendelete (A2) a helyi önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjának mértékéről Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testülete a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló évi LXIV. törvény 17. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 1. (1) A települési képviselő munkájáért havonta tiszteletdíjra jogosult (alapdíj), amelynek összege Ft (azaz negyvennégyezer-nyolcszáz forint) havonta. (2) A képviselő bizottsági tag tiszteletdíja több bizottsági tagság esetén is Ft (azaz hatvannégyezer-kilencszázhatvan forint) havonta. (3) A bizottsági elnök tiszteletdíja több tisztség, bizottsági tagság esetén is Ft (azaz hetvenhatezer-egyszázhatvan forint) havonta. (4) A bizottság nem képviselő tagja bizottsági munkájáért havonta tiszteletdíjra jogosult, amelynek összege Ft (azaz húszezer-egyszázhatvan forint) havonta. (5) A bizottsági elnök vagy tag e minőségében akkor is csak egy tiszteletdíjra jogosult, ha két vagy több bizottságnak is tagja. (6) A tanácsnok munkájáért tiszteletdíjra jogosult, amelynek összege Ft (azaz nyolcvannégyezer forint) havonta ) A tiszteletdíjat 25 %-kal kell a tárgyhónapra csökkenteni azon képviselőtől, képviselő bizottsági tagtól, aki az adott hónapban a képviselő-testület, illetve a bizottság üléséről vagy üléseiről igazolatlanul távol marad. 2.) Távolmaradásának okát legkésőbb a bizottsági ülés napjáig a bizottság elnökének, a testületi ülés napjáig a polgármesternek szóban jelezheti, aki jegyzőkönyvbe diktálja az igazolatlanul hiányzók névsorát. 3. (1) E rendelet március 1-jén lép hatályba. (2) Hatályát veszti a helyi önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjának mértékéről szóló 10/2010.(X.18.) önkormányzati rendelet. Pálosi László polgármester Karóczkai Istvánné jegyző

21 Záradék: A rendeletet kihirdetve: napján a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján. Balkány, Karóczkai Istvánné jegyző 5.) számú napirend: - Előterjesztés az alpolgármester tiszteletdíjának megállapítása tárgyában (Előterjesztés a jegyzőkönyv mellé csatolva.) A napirendet a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság, valamint a Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság véleményezték. Felkérem a bizottságok elnökeit, hogy a bizottsági állásfoglalásokat ismertetni szíveskedjenek. Karsai István a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke: A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság véleményezte a napirendet, a határozat-tervezetet javasolja elfogadásra a képviselő-testületnek. Rácz Imre a Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság elnöke: A Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság véleményezte az előterjesztést, szintén a határozat-tervezetet javasolja elfogadásra a képviselő-testületnek. Van-e valakinek a napirendi ponttal kapcsolatosan kérdése, hozzászólása, javaslata? Kérdés, hozzászólás, javaslat nem hangzott el. Aki egyetért az alpolgármester tiszteletdíjának megállapítása tárgyában című határozattervezetben foglaltakkal, az kérem, kézfelemeléssel jelezze azt. A képviselő-testület a beterjesztett javaslatot 4 igen szavazattal, 3 nem szavazat, illetve 1 tartózkodás mellett nem fogadta el. Karóczkai Istvánné jegyző: Az eredetileg, az alakuló ülésen megállapított összeghez képest 1.- Ft a különbség, jelezték, hogy a kerekítés szabályai szerint ezt az összeget kell megállapítani. Megkérdezem a Tisztelt Képviselő-testületet, kíván-e ismételten szavazni ebben a kérdésben?

22 A képviselő-testület az alpolgármester tiszteletdíjának megállapítása tárgyában 6 igen szavazattal, 2 nem szavazat mellett ismételt szavazást tart. Aki egyetért az alpolgármester tiszteletdíjának megállapítása tárgyában című határozattervezetben foglaltakkal, az kérem, kézfelemeléssel jelezze azt. A képviselő-testület a beterjesztett javaslatot 5 igen szavazattal, 2 nem szavazat, illetve 1 tartózkodás mellett elfogadta, és az alábbi határozatot hozta: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2011.(II. 16.) határozata (B6) alpolgármester tiszteletdíjának megállapítása tárgyában A Képviselő-testület: a 141/2010.(X.18.) számú határozatát a következőképpen módosítja: 1.) Oláh János alpolgármesternek havonta Ft (azaz kettőszázötvenegyezerkettőszázhuszonnégy forint) tiszteletdíjat állapít meg. 2.) utasítja a jegyzőt, hogy az adminisztrációs feladatokat végezze el. Határidő: folyamatos Felelős: jegyző 6.) számú napirend: - Előterjesztés a március 15-i ünnepi esemény megszervezése tárgyában Előadó: intézményvezetők (Előterjesztés a jegyzőkönyv mellé csatolva.) A napirendet a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság, valamint a Jóléti-, Oktatási és Sport Bizottság véleményezték. Felkérem a bizottságok elnökét, illetve tagját, hogy a bizottsági állásfoglalásokat ismertetni szíveskedjenek. Karsai István a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke:

A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg!

A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2009. december 15-én megtartott ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve

Részletesebben

T á rg ysoroza t : 4/a.) Költségvetési rendelet megalkotását megalapozó rendelet megalkotása tárgyában - oktatással kapcsolatos döntések

T á rg ysoroza t : 4/a.) Költségvetési rendelet megalkotását megalapozó rendelet megalkotása tárgyában - oktatással kapcsolatos döntések A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. március 10-én megtartott ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve

Részletesebben

A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg!

A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. december 21-én megtartott ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve

Részletesebben

a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (113-118)

a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (113-118) Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 7-én megtartott rendkívüli ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (113-118) T á rg ysoroza t 1.) Előterjesztés KEOP

Részletesebben

5.) Balkány Város Önkormányzat 2010. évi közfoglalkoztatási tervének elfogadása tárgyában

5.) Balkány Város Önkormányzat 2010. évi közfoglalkoztatási tervének elfogadása tárgyában A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. január 27-én megtartott ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.)

Részletesebben

J E G Y ZİKÖNYV. Készült: Vasmegyer Önkormányzat Képviselıtestületének 2010. február 24-én 17 00 órai kezdettel megtartott ülésérıl

J E G Y ZİKÖNYV. Készült: Vasmegyer Önkormányzat Képviselıtestületének 2010. február 24-én 17 00 órai kezdettel megtartott ülésérıl J E G Y ZİKÖNYV Készült: Vasmegyer Önkormányzat Képviselıtestületének 2010. február 24-én 17 00 órai kezdettel megtartott ülésérıl Jelen vannak: Vass Imre polgármester Dr. Márton László alpolgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal dísztermében Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 21-i munkaterv szerinti nyílt üléséről. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 55 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága 2015. február 17-én 14 óra 30 perckor a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

Jegyzõkönyv ÁÉT 2008. szeptember 30-án megtartott ülésérõl 2008. November 13.

Jegyzõkönyv ÁÉT 2008. szeptember 30-án megtartott ülésérõl 2008. November 13. Jegyzõkönyv ÁÉT 2008. szeptember 30-án megtartott ülésérõl 2008. November 13. ftsz.hu Szám: HUM/1219/2008 JEGYZÕKÖNYV az Ágazati Érdekegyeztetõ Tanács 2008. szeptember 30-án megtartott ülésérõl Köszöntöm

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2010. november 29-én 14.30 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Hajdu Gábor József polgármester, Révay István alpolgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V TERKA 2/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának hivatalos helységében 2013. február 27. napján a Pénzügyi Bizottság NYILVÁNOS ülésén. Jelen vannak: A csatolt jelenléti

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2013. NOVEMBER 07. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL.

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2013. NOVEMBER 07. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL. Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete TERKA 27/2013. sz. Jegyzőkönyv Készült: 2013. november 7-én 14:00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános Képviselőtestületi ülésről. Testületi ülés

Részletesebben

T á rg ysoroza t : Tisztelettel: Pálosi László polgármester

T á rg ysoroza t : Tisztelettel: Pálosi László polgármester A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 5-én megtartott ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve

Részletesebben

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 11-én megtartott rendkívüli ülésének: T á rgysorozat

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 11-én megtartott rendkívüli ülésének: T á rgysorozat Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 11-én megtartott rendkívüli ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (79-80) T á rgysorozat 1.) Előterjesztés a Piac

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 30-án megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helye: : Községháza (Bakonykúti, Szabadság u.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 14/2012. TERKA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2012. június 26. napján 14:00 órai kezdettel a Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság NYILVÁNOS

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Molnár Ibolya megyei aljegyző, Farkas Boglárka költségvetési ügyintéző, Dégi-Deme Rita testületi ügyek referense, jegyzőkönyvvezető.

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Molnár Ibolya megyei aljegyző, Farkas Boglárka költségvetési ügyintéző, Dégi-Deme Rita testületi ügyek referense, jegyzőkönyvvezető. Szám:12/3-8/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2011. február 9-én 10:05 órai kezdettel a Megyeháza Képviselő irodájában megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Mátraballa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 27.-én 17 órai kezdettel tartott alakuló ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Mátraballa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 27.-én 17 órai kezdettel tartott alakuló ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült: Mátraballa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 27.-én 17 órai kezdettel tartott alakuló ülésén. Határozat száma Tárgya 29/2014. (X. 27.) Polgármesteri program

Részletesebben

J E G Y ZİKÖNYV. Nem jelent meg: Ladányiné Abinéri Krisztina, Szabó Géza képviselık

J E G Y ZİKÖNYV. Nem jelent meg: Ladányiné Abinéri Krisztina, Szabó Géza képviselık J E G Y ZİKÖNYV Készült: Vasmegyer Önkormányzat Képviselıtestületének 2010. február 22-én 17 00 órai kezdettel megtartott ülésérıl Jelen vannak: Vass Imre polgármester Dr. Márton László alpolgármester,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről J e g y z ő k ö n y v Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről Az ülés ideje: 2015. július 14. Az ülés helye: Balkányi Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről J e g y z ő k ö n y v Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről Az ülés ideje: 2016. január 26. Az ülés helye: Balkányi Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme

Részletesebben

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 10-én megtartott ülésének: T á rgysorozat

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 10-én megtartott ülésének: T á rgysorozat Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 10-én megtartott ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (159-172) T á rgysorozat 1/a.) Jelentés a lejárt határidejű

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2011. február 15-én 18.00 órakor megtartott nyilvános testületi ülésérıl. Az ülés helye: : Községháza (Bakonykúti, Szabadság u. 41.) Jelen vannak: Marics József Kasza Jánosné

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. május 26-án 15,00 órakor megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. május 26-án 15,00 órakor megtartott testületi üléséről. Ügyszám: 23-36/2009. JEGYZŐKÖNYV Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. május 26-án 15,00 órakor megtartott testületi üléséről. Helye: Faluház, Salföld. Jelen vannak: polgármester

Részletesebben

T á r g y s o r o z a t:

T á r g y s o r o z a t: A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! Balkány Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. szeptember 15-én megtartott nyilvános ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve

Részletesebben

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének J e g y z ő k ö n y v e Készült: 3 példányban Kapják: 2. példányt Sz-Sz-B Megyei Kormányhivatal, Nyíregyháza 3.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 14-én megtartott nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 14-én megtartott nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Helye: 2013. február 14-én megtartott nyílt üléséről Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó terem Jelen vannak: Bechtold Tamás, Ádám Zsuzsanna al, Artai Balázs képviselő, Csókás

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Istvánfalvi Sándor polgármester Hajdu Péter

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalótermében

JEGYZİKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalótermében JEGYZİKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata PÉNZÜGYI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁGÁNAK 2012. szeptember 05-én 14,00 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. augusztus hó 13. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. augusztus hó 13. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Berekfürdő Községi Önkormányzat 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. augusztus hó 13. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának 2015. november 24-én 13 00 órától megtartott üléséről

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának 2013. június 13-án 10 30 órától megtartott üléséről

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2010. március 4-én megtartott üléséről Jelen vannak: l./ Tóth Ferencné polgármester 2./ dr. Berecz Botond alpolgármester 3./ Csókás

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének, a Városháza nagytermében tartott, 2008. március 25-i üléséről Jelen vannak: 12 települési képviselő: Antal Ferenc, Daróczi

Részletesebben

T á rg ysoroza t. Tisztelettel: Pálosi László polgármester

T á rg ysoroza t. Tisztelettel: Pálosi László polgármester Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 15-én megtartott rendkívüli ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (58-59) T á rg ysoroza t 1.) Előterjesztés a SZIB-ÉP

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzati Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság 2012. január 24-án 9,00 órakor a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó termében

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 3-2/2014. H I D E G S É G K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A 9491 HIDEGSÉG, PETŐFI S. U. 1., TEL/FAX: 99/540-042 INTERNET: www.hidegseg.hu E-MAIL: hidegseg@hidegseg.hu J e g y z ő k ö n y v Készült:

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2009. július 30-án 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozóterme Jelen vannak: Bogdán

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 640/2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak Város

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Heves Város Képviselő-testületének 2011. február 18-án (pénteken) 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Heves Város Képviselő-testületének 2011. február 18-án (pénteken) 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. 51 2513-2/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Heves Város Képviselő-testületének 2011. február 18-án (pénteken) 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Heves Városháza 204-es

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal Kissomlyó

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal Kissomlyó KISSOMLYÓ KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE KISSOMLYÓ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kissomlyó község Képviselő-testülete 2010. december 8-án megtartott közmeghallgatással egybekötött testületi ülésén Az ülés

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szavazati joggal rendelkezők közül távol maradt: Bodnárné Tóth Zsuzsanna képviselő, Hegedűs János nem képviselő bizottsági tag

JEGYZŐKÖNYV. Szavazati joggal rendelkezők közül távol maradt: Bodnárné Tóth Zsuzsanna képviselő, Hegedűs János nem képviselő bizottsági tag BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE MÁLYI KÖZSÉG JEGYZŐKÖNYV Készült: Mályi Község Önkormányzata Képviselő-testületének Ügyrendi, Jogi és Vagyonnyilatkozat-kezelő Bizottságának 2016. május 27. napján megtartott

Részletesebben

SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 2014/7 számú JEGYZ KÖNYV. A 2014. évi május hónap 29. napján megtartott nyílt ülésr l

SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 2014/7 számú JEGYZ KÖNYV. A 2014. évi május hónap 29. napján megtartott nyílt ülésr l SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 2014/7 számú JEGYZ KÖNYVE JEGYZ KÖNYV A 2014. évi május hónap 29. napján megtartott nyílt ülésr l Készült: Szirák Község Önkormányzat hivatalos helységében

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Heves város Képviselő-testületének 2012. január 25-én (szerdán) 9.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Heves város Képviselő-testületének 2012. január 25-én (szerdán) 9.00 órai kezdettel megtartott üléséről. 20 816/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Heves város Képviselő-testületének 2012. január 25-én (szerdán) 9.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Az ülés helye: Heves Városháza 204-es tanácskozó terme

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V

J E G Y Z Õ K Ö N Y V ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu Száma: 7-105/2012. J E G Y Z Õ K Ö N Y

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE SZOCIÁLIS, EGÉSZSÉGÜGYI ÉS GYERMEKVÉDELMI BIZOTTSÁGÁNAK JEGYZŐKÖNYVE A 2011. FEBRUÁR 14.-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉRŐL

EGYEK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE SZOCIÁLIS, EGÉSZSÉGÜGYI ÉS GYERMEKVÉDELMI BIZOTTSÁGÁNAK JEGYZŐKÖNYVE A 2011. FEBRUÁR 14.-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉRŐL 3/2011 J E G Y Z Ő K Ö N Y V TERKA Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának hivatalos helységében 2011. február 14.-én a NYÍLT ülésén. Jelen vannak: A csatolt jelenléti ív szerint NAPIRENDEK:

Részletesebben

HEVES MEGYE FÜZESABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

HEVES MEGYE FÜZESABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT HEVES MEGYE FÜZESABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Füzesabony Város Önkormányzat rendkívüli, nyilvános képviselőtestületi üléséről. Ideje: 2015. augusztus 13-án 15:00 órakor. NAPIRENDI

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egercsehi és Szúcs, Községi Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2011. február 2-án 14 00 órakor tartott együttes ülésén, az Egercsehi Polgármesteri Hivatalban Határozatok

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. november 17-én tartott ülésének jegyzőkönyve Az ülésen hozott rendelet száma Tárgya - - Az ülésen hozott határozat száma Tárgya 125/2011.

Részletesebben

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tárgysorozata: Jegyzőkönyve: Határozatai: 231-232 T á r g y s o r o z

Részletesebben

Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 Iktatószám: 54-5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. január 30-án Dunaalmás

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2013. május 30.

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2013. május 30. JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2013. május 30. JEGYZŐKÖNYV Készült Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 30. napján 8 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 494 PH-18232/2012 J e g y z ő k ö n y v Készült: Heves város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 10-én (hétfő) 16.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Heves Városháza

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: A Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácskozótermében (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) Balmazújváros Város Önkormányzat Pénzügyi, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2011. március 29-én 17 00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Bánk Község Önkormányzata,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Söréd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 31-én megtartott üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Söréd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 31-én megtartott üléséről. Jegyzőkönyv Készült Söréd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 31-én megtartott üléséről. Az ülés helye: Söréd Községi Önkormányzat tárgyaló helyisége 8072 Söréd Rákóczi u. 59. Jelen

Részletesebben

6. sz. JEGYZŐKÖNYV RENDELETEK MUTATÓJA

6. sz. JEGYZŐKÖNYV RENDELETEK MUTATÓJA 6. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Tiszagyenda Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15. napján megtartott soros testületi ülésének jegyzőkönyvéből RENDELETEK MUTATÓJA 5/2014. (V.15.) számú

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Pomáz Város Önkormányzata 18/2012. ÖTÜ. J E G Y Z İ K Ö N Y V Felvéve: Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2012. 12.11-én tartott Képviselı-testületi ülésen a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. Szavazáskor jelen volt 6 képviselő.

J E G Y ZŐKÖNYV. Szavazáskor jelen volt 6 képviselő. 1260 1269 J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Földes Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 26-án (csütörtökön) 15 00 órakor megtartott Képviselő-testület nyílt ülésén. Helye: Községháza emeleti

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2013. augusztus 21-i soron következő ülésének jegyzőkönyve 47/2013. (VIII. 21.) sz. Városfejlesztési,

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. március 23-án reggel 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 25-én 16.15 órai kezdettel megtartott nyilvános testületi ülésén Helye: Pétfürdői Közösségi Ház és

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről J e g y z ő k ö n y v Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről Az ülés ideje: 2016. március 29. Az ülés helye: Balkányi Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme

Részletesebben

Szám: 123-20/2013. Készült: 4 példányban

Szám: 123-20/2013. Készült: 4 példányban Szám: 123-20/2013. Készült: 4 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bozsok Község Önkormányzata Képviselő-testületének és Velem Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. augusztus 8-án 17,00

Részletesebben

J E G Y Z K Ö N Y V. Készült: Úri község Polgármesteri Hivatalában 2007. május 29-én 16.00 órai kezdettel megtartott képvisel -testületi ülésr l.

J E G Y Z K Ö N Y V. Készült: Úri község Polgármesteri Hivatalában 2007. május 29-én 16.00 órai kezdettel megtartott képvisel -testületi ülésr l. Úri község Polgármesteri Hivatal 2244 Úri, Rákóczi u. 31. Tel: (29) 456-008 Tel/fax: 456-524 J E G Y Z K Ö N Y V Készült: Úri község Polgármesteri Hivatalában 2007. május 29-én 16.00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1 perces néma felállás

JEGYZŐKÖNYV. 1 perces néma felállás JEGYZŐKÖNYV Készült Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testület 2013. január 23-án 15.00 órakor a Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal III. em. 300-as tárgyalójában megtartott 1. rendes

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Pomáz Város Önkormányzata 2/2012. ÖTÜ. J E G Y Z İ K Ö N Y V Felvéve: Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2012. 02. 09-én tartott képviselı-testületi ülésen a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. szeptember 8-án 18. 00 órakor megtartott nyílt üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. szeptember 8-án 18. 00 órakor megtartott nyílt üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. szeptember 8-án 18. 00 órakor megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Vuk István polgármester Glogovecz Lászlóné alpolgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 210. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. október 8-án 11 órától megtartott soron kívüli ülésén Az ülés helye: Jelen vannak: Községháza Tanácskozó terme

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGÁNAK

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGÁNAK Nagydorog Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsága 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG

Részletesebben

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. január 25-én, 17.00 órakor megtartott ülésének j e g y z ő k ö n y v e

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. január 25-én, 17.00 órakor megtartott ülésének j e g y z ő k ö n y v e Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. január 25-én, 17.00 órakor megtartott ülésének j e g y z ő k ö n y v e 1/2012. sz. képviselő-testületi határozat: Jegyzőkönyv hitelesítők elfogadása

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jegyzőkönyv Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dr. Pálinkási Csaba Dr. Kóthy

Részletesebben

Pécel Város Önkormányzata Képviselı-testülete

Pécel Város Önkormányzata Képviselı-testülete Iktatószám: SZ/22/6/2010. Pécel Város Önkormányzata Képviselı-testülete JEGYZİKÖNYV Készült: 2010. január 7-én (16.00-16.10) megtartott nyílt rendkívüli képviselı-testületi ülésrıl. Jelen vannak: dr. Benkovics

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV EGERÁG KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. március 11. napján MEGTARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV EGERÁG KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. március 11. napján MEGTARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV EGERÁG KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. március 11. napján MEGTARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL Hozott határozatok: 13/2013.(III.11.) 14/2013.(III.11.) 15/2013.(III.11.) 16/2013.(III.11.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 27-i munkaterv

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2012. május 29-én (kedd) 14:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó termében

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. július 13-án megtartott ülés jegyzőkönyvéből Jelen vannak: -, - Varga Lászlóné jegyző, - Kara Lajos alpolgármester, -

Részletesebben

Készült: A Polgármesteri Hivatalban 2014. december 19-én 10 órától megtartott nyílt Pénzügyi Bizottsági ülésen

Készült: A Polgármesteri Hivatalban 2014. december 19-én 10 órától megtartott nyílt Pénzügyi Bizottsági ülésen ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Arnót, Petőfi S.u. 120. Tel: 46/ 500-740 Szám: 17/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Polgármesteri Hivatalban 2014. december 19-én 10 órától megtartott nyílt

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Letenye Város Képviselő-testületének 2016. március 9-én 19.00 órai kezdettel a Letenyei Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácskozótermében tartott rendkívüli nyilvános

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült 2006. augusztus 21-én, 17.00 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Pilis Város Önkormányzatának Európai Uniós, Regionális, Kommunikációs és Közbiztonsági Bizottságának

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 13.236-2/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

11-19/2009. Jegyzőkönyv. Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2009. december 14-én megtartott soros üléséről.

11-19/2009. Jegyzőkönyv. Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2009. december 14-én megtartott soros üléséről. 11-19/2009. Jegyzőkönyv Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2009. december 14-én megtartott soros üléséről. Határozat száma: Tárgy: 273/2009.(XII.14.) Pénzügyi átcsoportosításról 274/2009.(XII.14.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Balzsay Károly. Grassalkovich Antal Általános Iskola Táncsics Mihály Művelődési Ház

JEGYZŐKÖNYV. Balzsay Károly. Grassalkovich Antal Általános Iskola Táncsics Mihály Művelődési Ház JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2016. március 8. napján 11.00 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1 MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Martonvásár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 7-én megtartott soron kívüli, nyilvános

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. 2012. május 22-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén.

J e g y z ı k ö n y v. 2012. május 22-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén. J e g y z ı k ö n y v Készült: 2012. május 22-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén. Jelen vannak: Oláh József Csaba a bizottság elnöke

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2011. március 29-én (kedden) 15 00 órakor megtartott nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2011. március 29-én (kedden) 15 00 órakor megtartott nyilvános üléséről 166-6//2011. ikt.sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2011. március 29-én (kedden) 15 00 órakor megtartott nyilvános üléséről R E N D E L E T: 5/2011.(III.30.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2010. november 4-i üléséről

Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2010. november 4-i üléséről Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2010. november 4-i üléséről Helyszín: Polgármesteri Hivatal Tanácsterem Kezdete: 15.o5. h. Jelen vannak: a jelenléti ív szerint valamint Pénzes Andrásné osztályvezető dr.

Részletesebben

Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Rendkívüli nyilvános ülés 2010. december 14.

Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Rendkívüli nyilvános ülés 2010. december 14. Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Rendkívüli nyilvános ülés 2010. december 14. J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Képviselő-testületi ülésekről hangfelvétel készül. A napirendi pontok tárgyalásával

Részletesebben

J E G Y Z Ő KÖ N Y V

J E G Y Z Ő KÖ N Y V Önkormányzati Képviselő-testület 8551 Nagygyimót Rákóczi u.2. Szám: 326-2/2015 J E G Y Z Ő KÖ N Y V Készült: Nagygyimót Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. április 15-én 18:30 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

Jegyz könyv. Az ülés helye: M vel dési Ház, K vágóörs, Jókai u. 49. Jelen vannak:

Jegyz könyv. Az ülés helye: M vel dési Ház, K vágóörs, Jókai u. 49. Jelen vannak: Jegyz könyv Készült: K vágóörs Község Önkormányzata, Kékkút Község Önkormányzata, Mindszentkálla Község Önkormányzata Képvisel -testületeinek 2012. február 22-én 17:00 órakor megtartott együttes ülésér

Részletesebben

Jegyzőkönyv készült az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2014. november 26-án 14.00 órakor megtartott rendes üléséről

Jegyzőkönyv készült az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2014. november 26-án 14.00 órakor megtartott rendes üléséről Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottsága Jegyzőkönyv készült az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2014. november 26-án 14.00 órakor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő Testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 29/2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. november 15-én

Részletesebben

34. JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselőtestülete 2011. augusztus 24-én összehívott rendkívüli üléséről.

34. JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselőtestülete 2011. augusztus 24-én összehívott rendkívüli üléséről. Szám: 572-34/2011. 34. JEGYZŐKÖNYV Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselőtestülete 2011. augusztus 24-én összehívott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, tanácskozó terem

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült az Ecser Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 12-én 18.08 órai kezdettel megtartott soros üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült az Ecser Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 12-én 18.08 órai kezdettel megtartott soros üléséről. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült az Ecser Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 12-én 18.08 órai kezdettel megtartott soros üléséről. Ülés helye: Rábai Miklós Művelődési Ház 2233 Ecser, Bajcsy-Zs.

Részletesebben

T á r g y s o r o z a t a

T á r g y s o r o z a t a Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 14-én 15:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tárgysorozata: Jegyzőkönyve: Rendelete: Határozatai: 101--102 T á r

Részletesebben

Sárisápi Polgármesteri Hivataltól 2523 Sárisáp, Fő utca 123. Telefon: 33/518-310; fax: 33/518-311; e-mail: hivatal@sarisap.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Sárisápi Polgármesteri Hivataltól 2523 Sárisáp, Fő utca 123. Telefon: 33/518-310; fax: 33/518-311; e-mail: hivatal@sarisap.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sárisápi Polgármesteri Hivataltól 2523 Sárisáp, Fő utca 123. Telefon: 33/518-310; fax: 33/518-311; e-mail: hivatal@sarisap.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sárisáp Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013.

Részletesebben

Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 27. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 27. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Szám: 235-13/2015. B A K O N Y J Á K Ó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 27. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Bakonyjákó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Kaskantyú Község képviselő - testületének 2011. február 15. napján (kedd) 16 30 órai kezdettel megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Kaskantyú Község képviselő - testületének 2011. február 15. napján (kedd) 16 30 órai kezdettel megtartott üléséről. Kaskantyú Községi Önkormányzat Képviselő - Testülete 1/2011. Test. ül. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kaskantyú Község képviselő - testületének 2011. február 15. napján (kedd) 16 30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ikt.sz.:I/128-28/2013/1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Vésztő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 19-én tartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Városháza nagytanácskozó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal meghívottak: Turóczi Hajnalka jegyző Lőrinczné Vámosi Judit ÁMK ig. helyettes. Nagy Zsuzsanna jegyzőkönyvvezető

JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal meghívottak: Turóczi Hajnalka jegyző Lőrinczné Vámosi Judit ÁMK ig. helyettes. Nagy Zsuzsanna jegyzőkönyvvezető JEGYZŐKÖNYV Készült Tiszalúc Nagyközség Képviselő-testületének 2011. július 26- napján a Községháza tanácskozó termében megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Majdanics László polgármester

Részletesebben