ELŐTREJESZTÉS. a Kormány részére. a kerékpározás magyarországi eszköz és intézményrendszerének fejlesztésével összefüggő kormányzati feladatokról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ELŐTREJESZTÉS. a Kormány részére. a kerékpározás magyarországi eszköz és intézményrendszerének fejlesztésével összefüggő kormányzati feladatokról"

Átírás

1 GAZDASÁGI ÉS KÖZLEKEDÉSI MINISZTER Szám: III-3TK56/2/2006. Az évi LXIII. törvény 19/A. (1) bekezdése alapján ELŐTREJESZTÉS a Kormány részére a kerékpározás magyarországi eszköz és intézményrendszerének fejlesztésével összefüggő kormányzati feladatokról március

2 Egyeztetési lap Név Egyetért Nem ért egyet Észrevételt tett Határidőben adott véleményt nem EÜM Dr. Pordán Endre FMM Dr. Héthy Lajos FVM Benedek Fülöp HM Dr. Fapál László ICSSZEM Dr. Kovárik Erzsébet IHM Jambrik Mihály IM Dr. Kondorosi Ferenc KVVM Őri István KÜM Horváthné dr. Fekszi Márta NKÖM Dr. Benedek András OM Dr. Szüdi János PM Dr. Várfalvi István MeH HÁT Dr. Müller György MeH PÁT Horn Gábor BM Egyeztető értekezletek: Előzmények: november 14-én Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter kinevezte Bodor Ádám, kerékpáros ügyekért felelős miniszteri megbízottat. Feladata: - a kerékpározást érintő területeket képviselő tárcák munkájának koordinálása, az infrastruktúra, területfejlesztés, kereskedelem, oktatás, sport, rekreáció területén, - tárcaközi munkacsoport működtetése a miniszteri megbízott vezetésével, - a kerékpáros stratégia, cselekvési program kidolgozása, - ennek megvalósítása érdekében kormányhatározat előterjesztése december 6-án megalakult a kerékpárügyi tárcaközi munkacsoport. Résztvevők: GKM, BM, ICSSZEM, OM, PM, Nemzeti Sporthivatal, Országos Területfejlesztési Hivatal, KVVM, FVM, Magyar Turisztikai Hivatal Ülések időpontjai: december 6, január 12., február 9.,

3 Vezetői összefoglaló I. Előzmények A környezetbarát kerékpáros forgalom részarányának növelése a közlekedésben Európai Uniós célkitűzés. Az unió korábbi tagállamai több évtizede hatékony fejlesztéseket hajtanak végre e területen, míg Magyarországon ez a folyamat a 90-es évek közepén lelassult. A statisztikák azt mutatják, hogy ennek ellenére hazánkban évről évre bizonyíthatóan nő a kerékpározók száma. A kerékpáros közlekedés aránya a természeti - társadalmi adottságoktól és a településenként eltérő fejlettségű infrastruktúrától függően jelentős mértékben szór, legnagyobb növekedési potenciált a városi közlekedés és a síkvidéki helyi, helyközi közlekedés területén tartalmaz. A felmérések azt mutatják, hogy Magyarországon a harmadik legkedveltebb szabadidős sporttevékenység a kerékpározás. Európában a legkedveltebb aktívturisztikai ágazat a kerékpározás, a német turisztikai felmérések szerint, pl. a német lakosság legaktívabb 3%-a tervez 2006-ban kerékpáros nyaralást és a turisták 40%-a keres kerékpározási lehetőséget nyaralása helyszínén.. Az előrejelzések szerint az elkövetkezendő években tovább emelkedik a kerékpárt közlekedési céllal használók száma, és a hazai kereslet számottevő növekedésére kell számítanunk a turisztikai és a szabadidő sport piacon, amelyet tudatos eszközökkel szükséges támogatni kormányzati szinten is. A robbanásszerűen megnövekedett társadalmi igényt nem követték a hazai az infrastrukturális feltételek: a magyarországi kerékpárutak nem alkotnak összefüggő hálózatot, az építés finanszírozása jelenleg nem megoldott, a források több tárcánál és az önkormányzatoknál vannak jelen. Hiányosak a közlekedésbiztonsági feltételek, nem teremtődtek meg a versenysport, a szabadidősport finanszírozási és intézményi feltételei, hiányzik a széleskörű, összehangolt (közlekedési és sport) oktatás, a kerékpár-kereskedelem szabályai nem megfelelőek. Ezen problémák megoldására egy összehangolt fejlesztési terv megalkotása szükséges. Ennek érdekében nevezett ki a gazdasági és közlekedési miniszter kerékpárügyekért felelős miniszteri megbízottat, akinek feladata a tárcák kerékpáros ügyeinek érintő feladatainak összefogása, koordinálása és ennek érdekében tárcaközi munkacsoport működtetése. Ezen feladatok sokrétűsége, sokszínűsége és kölcsönössége indokolja egy kormányhatározat kiadását, mely valamennyi érdekelt összehangolt, tervszerű együttműködését biztosítja.

4 II. Tartalmi összefoglaló Az Európai Unió célkitűzéseivel összhangban csökkenteni szükséges a közlekedési ágazat szennyezőanyag kibocsátását. (70/220/EGK), (88/77 EGK). A kerékpárhasználat elterjesztése ezt szolgálja. Magyarországon az elmúlt években megnőtt a kerékpározók száma, de még így is csak a napi utazások mindössze 3-4 százaléka történik biciklivel. Összehasonlításként: ez a szám Franciaországban 5 %, Hollandiában 30 %. A cél olyan intézményi, jogszabályi, finanszírozási feltételek teremtése, amely elősegíti a kerékpáros infrastruktúra kiépítését, fenntartását, a szemléletformáló oktatás bevezetését, a gazdaság számára is bevételt jelentő kerékpáros turizmus erősítését, a szabadidős kerékpározás további népszerűsítését és egy nemzetközi szintű versenysport alapjainak megteremtését. A kérdés kormányhatározati szintű kezelését az érintett tárcák és ágazatok nagy száma és az egyes területek közötti szinergikus kapcsolat indokolja. A nemzetközi tapasztalatok és hazai helyzetelemzés alapján megállapítható, hogy belátható időn belül, tartós érdemi eredmény leginkább a szemléletformálástól, a jogszabályi feltételek javításától, valamint a szükséges infrastruktúra kiépítésétől várható. A három összetevő csak együttesen kezelhető, egymást feltételezik, önmagában egyik sem eredményes. Mindezekre tekintettel olyan átfogó előkészítő tanulmányokat, vizsgálatokat, olyan programokat kell elkészíteni, amelyek tényleges hatásukat megvalósításukat követően rövid időn belül éreztetik. növelik a közlekedési célú kerékpározók és a kerékpárt rekreációs és turisztikai céllal használók számát. A határozat nyomán összeálló tanulmányok, tervek és programok összessége alapozza meg a kerékpáros tárcaközi munkacsoport és az abban résztvevő minisztériumok évi munkáját. III. A kormányprogramhoz való viszony A Kormány Lendületben az ország! programja a születéskor várható élettartam növelését, a környezet védelmét és az életminőség javítását tűzte ki célul, valamint, hogy a sport váljon többek mindennapos szabadidős tevékenységévé. IV. Szakmai hatások A kerékpárral történő helyváltoztatás bár célját tekintve több tárca területét is érinti alapvetően a közúti közlekedés egyik változata. A kerékpáros közlekedés preferált közlekedési mód, ezért támogatása indokolt.

5 V. Várható gazdasági hatások Magyarország, földrajzi adottságaiból eredően a hazai és külföldi kerékpáros turizmus célterületévé válhat. A kerékpáros turizmus kimutatható és számszerűsíthető bevételekkel, gazdasági előnyökkel jár, mivel a kerékpáros turista az átlagos vendégköltést meghaladó mértékben, helyi termékekre illetve szolgáltatására költ. A kerékpáros közlekedés a környezetterhelés mérséklése miatt az ebből eredő károk mértékét, a kőolaj alapú üzemanyagok felhasználását, a városi közlekedés túlzsúfoltságát is enyhíti. A kerékpárhasználat elterjedése, az egészségi állapot javításán keresztül pozitív hatást gyakorol az egészségügyi kiadásokra. Tekintettel arra, hogy jelen kormányhatározat értelmében kizárólag a tervezési, programozási feladat készül el, a költségvetési hatásokat illetően csak az egyes tanulmányok, tervdokumentumok költségeit illetően lehet csak nyilatkozni. Az kormányhatározat nyomán elkészített tervekben előírt feladatok részletes kidolgozása során kell majd feltárni és bemutatni a megvalósításhoz szükséges forrásokat és a társadalmi gazdasági hatásokat is.

6 A kormányhatározat nyomán az egyes tárcáknál közvetlenül fellépő költségeket az alábbi táblázat tartalmazza: Feladat Költségviselő Tárca Összeg Kerékpárútépítési és GKM 2 millió Ft karbantartási program készítése a közötti időszakra Cselekvési terv készítése a RFFTNM 3 millió Ft kerékpáros turizmus fejlesztésére vonatkozóan Az erdőről és az erdő FVM 2,5 millió Ft védelméről szóló évi LIV. tv hatálya alá tartozó területek kerékpáros turisztikai célú látogathatóságának feltételeit célzó vizsgálat és egyeztetés eredményeit összefoglaló tanulmány. Tanulmány és ajánlás a OM 2,5 millió Ft kerékpáros ismeretek (KRESZ, elsősegélynyújtás, gyakorlati oktatás, elméleti oktatás) alap és középfokú oktatásba történő illeszthetőségéről. Kerékpársport minta BM - NSH 1,5 millió Ft utánpótlásnevelési programjának kidolgozása Megvalósíthatósági BM - NSH 4 millió Ft tanulmány a Millenáris Stadionra Hatástanulmány a GKM 4 millió Ft kerékpározás ágazati és költségvetési hatásairól Összesen 19,5 millió Ft A költségek nem tartalmazzák az egyes tárcák által biztosított belső szakmai erőforrások költségét (szakértők, meglévő adatok és tanulmányok).

7 VI. Várható társadalmi hatások A rendszeres mozgás az egészséges életmód egyik alapfeltétele. A kerékpározás, mint alternatív közlekedési eszköz elterjesztésével, mint a szabadidős sporttevékenység feltételeinek megteremtésével a lakosság egészségi állapota bizonyíthatóan és rövidtávon is javulhat. A kerékpározás hatékony egyéni alternatívát jelenthet a rövidtávú, településen belüli közlekedés területén, ezzel növeli az egyéni mozgásszabadságot. A hozzájárul a települések belső területeinek rehabilitációjához, mert újra elérhetővé teszi azokat a szolgáltatásokat igénybe venni szándékozók számára. A kerékpározás és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra fejlesztése jellemzően európai gondolat és gyakorlat, így a tervezett intézkedések hazai megvalósítása esetén Magyarország belső (hazai) illetve külső (uniós) megítélése javítható, elismertsége növelhető a környezettudatos, a fiatal, de a hagyománytisztelő célcsoportok, döntéshozók körében is. A kerékpározáshoz kapcsolódó intézkedések eltérő mértékben ugyan, de 1,5 2 millió kerékpárt használó magyar állampolgárt érintenek közvetlenül, a lakosság többsége számára pedig üzenetértékkel bír. VII. Kapcsolódások Az előterjesztéshez további előterjesztés nem kapcsolódik. VIII. Fennmaradt vitás kérdések

8 IX. Javaslat a sajtó tájékoztatására Az előterjesztés kommunikációja Igen Nem Javasolt-e a kommunikáció Kormányülést követő szóvivői tájékoztató Tárcaközlemény Tárca által szervezett sajtótájékoztató További szakmai programok szervezése Részletezve: további szakmai egyeztetések civil szervezetekkel További lakossági tájékoztatás Részletezve (célcsoport-bontásban): Az Európai Unió célkitűzéseivel összhangban növelni szükséges az alternatív, környezetbarát közlekedési eszközök arányát. Ebben kiemelt szerepe van a kerékpározásnak. Az elmúlt években a kerékpározók ugrásszerűen megnövekedett száma ellenére még így is a napi utazások mindössze 3-4 százaléka történik biciklivel. Összehasonlításként ez Franciaországban 5 %, Hollandiában 30 %. Mindezek miatt Magyarországon olyan feltételeket kell teremteni, amely elősegíti a kerékpáros infrastruktúra korszerűsítését, a szemléletformáló oktatás bevezetését, a gazdaság számára is bevételt jelentő kerékpáros turizmus erősítését, a szabadidős kerékpározás további terjesztését és nemzetközi szintű sport alapjainak megteremtését. A nemzetközi tapasztalatok és hazai helyzetelemzés alapján megállapítható, hogy belátható időn belül, tartós érdemi eredmény leginkább a szemléletformálástól, a jogszabályi feltételek javításától és a szükséges infrastruktúra kiépítésétől várható. A három összetevő csak együttesen kezelhető, egymást feltételezik, önmagában egyik sem eredményes. Mindezekre tekintettel olyan átfogó előkészítő tanulmányokat, vizsgálatokat, olyan programokat kell elkészíteni, amelyek tényleges hatásukat rövid időn belül éreztetik, növelik a kerékpárral közlekedők, a kerékpárt rekreációs és turisztikai céllal használók számát. Tárcán belüli nyilatkozók szintje: miniszter, miniszteri megbízott, szóvivő X X x x x X X. Megjegyzés

9 HATÁROZATI JAVASLAT A Kormány megtárgyalta a kerékpározás magyarországi eszköz és intézményrendszerének fejlesztésével összefüggő kormányzati feladatokról szóló előterjesztést és elrendeli az előterjesztés mellékletét képező kormányhatározatnak a Magyar Közlönyben történő közzétételét.

10 Melléklet a.. számú előterjesztéshez A Kormány.../2006. ( ) Korm. határozata a kerékpározás magyarországi elterjesztésével összefüggő kormányzati feladatokról A Kormány a kerékpározás elterjesztése érdekében az Európai Unió elvárásaival összhangban az alábbi feladatokat határozza meg: 1. A jövőben az európai, országos és regionális kerékpárúthálózat fejlesztése a GKM által elkészítendő országos kerékpárúthálózatfejlesztési koncepció mentén kell hogy történjen. Ennek érdekében, - a kerékpárúthálózatfejlesztési koncepcióra alapozva - programot kell alkotni, mely definiálja a közötti időszakban az egyes tárcák által a kerékpárúthálózat fejlesztésére és karbantartására fordítandó forrásokat. A tárcákkal való egyeztetés alapján a programnak meg kell határoznia a források ütemezését, az azok elosztására szolgáló pályázati rendszerek főbb paramétereit. A már elkészült kerékpárutak fenntartása érdekében a programban szükséges meghatározni az egyes állami és önkormányzati szervezetek felelősségét és feladatait, meg kell vizsgálni ennek jogi hátterét. Felelős: gazdasági és közlekedési miniszter regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárcanélküli miniszter belügyminiszter Határidő: 2006.december 31.

11 2. Magyarország kerékpáros turisztikai vonzerejének növelése érdekében meg kell vizsgálni a kerékpáros turizmus fejlesztéséhez szükséges tevékenységeket. Az ehhez szükséges konkrét intézkedéseket és az igényelt forrásokat cselekvési tervben kell összefoglalni. Ennek készítése során különösen az alábbiakat kell figyelembe venni: a, országos kerékpáros turisztikai információs honlap létrehozása, b, országos kerékpárosbarát szolgáltatói hálózat szervezésének támogatása a (kritériumrendszer hivatalos közzétételével, szervezetfejlesztéssel, marketinggel), c, egységes információs rendszerek kidolgozása, d, kerekes székes turizmus integrálásának feltételei A cselekvési terv megvalósítása során figyelemmel kell lenni arra, hogy a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia az alábbi tevékenységek keretében és határidőkkel teszi lehetővé az intézkedések megvalósítását: a, országos kerékpáros turisztikai információs honlap létrehozása 2008.május 31. b, országos kerékpárosbarát szolgáltatói hálózat május 31. c, egységes információs rendszerek kidolgozása május 31. Felelős: regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárcanélküli miniszter ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter Határidő: december A kerékpáros turizmus fellendítése érdekében széles körű egyeztetésre alapozva meg kell vizsgálni az erdőről és az erdő védelméről szóló évi LIV. tv hatálya alá tartozó területek kerékpáros turisztikai célú látogathatóságának feltételeit. A vizsgálat eredményeit tanulmányban szükséges összefoglalni. Felelős: földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter belügyminiszter - NSH ifjúsági, családügy, szociális és esélyegyenlőségi miniszter gazdasági és közlekedési miniszter Határidő: december A kerékpározók biztonsága érdekében meg kell vizsgálni, hogy - összhangban a a közút közlekedésbiztonságának javításáról szóló 1132/2005 (XII.23.) Kormány határozattal - a Kresz 2006 második felére tervezett átfogó módosításának előkészítése során milyen kerékpárosbarát és a biztonságos kerékpározás feltételeit megteremtő szabályzók szükségesek.

12 Felelős: gazdasági és közlekedési miniszter belügyminiszter Határidő: december A kerékpáros ismeretek elterjesztése céljából tanulmányt és ajánlást kell készíteni a a kerékpáros ismeretek (KRESZ, elsősegélynyújtás, gyakorlati oktatás, elméleti oktatás) alap és középfokú oktatásba történő illeszthetőségéről. A kidolgozott anyagnak meg kell felelnie a Nemzeti Alaptantervnek és az elfogadott kerettanterveknek. Az elkészült ajánlást az Oktatási Minisztérium közzéteszi. A tanulmány részeként a kerékpáros túravezetői oktatás, mint az OKJ-nek megfelelő képzési forma, mint a túravezetőképzés egyik moduljának kidolgozása is szükséges. Felelős: oktatási miniszter foglalkoztatási és munkaügyi miniszter gazdasági és közlekedési miniszter belügyminiszter - NSH regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárcanélküli miniszter ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter Határidő: 2006.december A kerékpárversenysport nemzetközi szintű fejlesztése érdekében ki kell dolgozni a szakági szövetség által elfogadott kerékpársportok középtávú fejlesztési koncepciójára alapozott minta utánpótlás-nevelési programot, és definiálni kell az ehhez forrásokat. A kerékpározás, mint az egyik leginkább kedvelt szabadidős sporttevékenység feltételeinek javítása érdekében megvalósíthatósági tanulmány formájában meg kell vizsgálni kerékpáros centrumok köztük a budapesti Millenáris Kerékpáros Stadion (Puskás Ferenc Stadion és létesítményei) komplex Kerékpáros Centrummá fejlesztésének feltételeit. A centrumban kerékpáros szakmai profil mellett, a kerékpározáshoz kapcsolódó, de új funkciókat jelennének meg, lehetőség szerint a magántőke bevonásával. Felelős: belügyminiszter -NSH gazdasági és közlekedési miniszter Határidő: március 31.

13 7. A kerékpározás további fejlesztése érdekében hatástanulmány formájában meg kell vizsgálni a költségvetés egészére és egyes alrendszereire gyakorolt pozitív és negatív hatásokat. Azaz a kerékpározás különböző elterjedési szintjei mellett számszerűsíteni kell az egészségügyi, energetikai, környezeti, turisztikai és közlekedési ágazatokra gyakorolt hatásokat. A tanulmány keretében külön meg kell vizsgálni a kerékpáros sport, rekreációs eszközök forgalmazását, a kapcsolódó szolgáltatásokat terhelő adók és az igénybe vehető esetleges kedvezmények rendszerét. A vizsgálatnak ki kell terjednie az európai irányelvekre, példákra, a költségvetés egyéb alrendszereire gyakorolt rövid, közép és hosszútávú pozitív és negatív hatásokra is. Felelős: gazdasági és közlekedési miniszter pénzügyminiszter regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárcanélküli miniszter egészségügyi miniszter Határidő: szeptember A korábbi határozati pontok megvalósíthatósága érdekében a II. Nemzeti Fejlesztési Terv keretében támogatható kell, hogy legyen; - kerékpárosbarát vállalkozói hálózat létrehozása (GVOP), - kerékpárszállítás fejlesztése a közösségi közlekedésben, (Közlekedési OP), - országos turisztikai útvonalhálózat (ROP) kiépítése az elfogadásra kerülő koncepció mentén, regionális kerékpáros turisztikai útvonal hálózatok kiépítése az egyes régiók igényeitől függően (ROP-ok). - a településeken belüli közlekedési célú kerékpárutak fejlesztése városi közlekedésfejlesztésbe integráltan kerüljön beépítésre (Közlekedési OP-ba). - térségi rekreációs, szabadidő parkok létrehozása (a kistérségi közösségi programokba integráltan) Felelős: európai ügyekért felelős tárcanélküli miniszter regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárcanélküli miniszter gazdasági és közlekedési miniszter Határidő: május 31.

14 Előterjesztés Magyarországon a kerékpáros közlekedésnek jelentős hagyományai vannak, ennek ellenére a hazai kerékpárutak jelenleg nem alkotnak összefüggő hálózatot. Ennek egyik oka, hogy a fejlesztések döntően települési önkormányzatok gondozásában valósultak, valósulnak meg, amely nem teszi lehetővé a hálózati szemléletű gondolkodást, tervezést, a nagyobb térségekre kiterjedő fejlesztést. Másik ok pedig a kiszámíthatatlan, esetleges és sokcsatornás finanszírozás. Nem megoldott továbbá a kerékpárutak karbantartása sem. Annak ellenére hogy a megfelelő infrastrukturális háttér nem teremtődött meg, évről- évre nő a kerékpározók száma. Egy felmérés szerint a felnőtt korosztályban a szabadidős sportágak között harmadik helyen áll a kerékpározás (12 %), a gyerekek körében szintén harmadik helyen áll a sportolási célú biciklizés (11 %). Mindezek ellenére a sportág nem rendelkezik azokkal a szakmai, anyagi, létesítményi feltételekkel, amely ezt a többszázezres tömeget kiszolgálná valamint ezt a tömegbázis kihasználva, utánpótlásul szolgálhatna egy nemzetközi szinten is eredményeket elérni tudó versenysport számára. Ennek a szakadéknak az áthidalására egy minta project indítása szükséges, amely a kerékpározásban megteremti az utánpótlásnevelés, a sport és létesítményfinanszírozás kereteit, feltételeit, amely a későbbiekben mintául szolgálhat a többi sportág számára. Ilyen komplex, a kerékpározás igényeit minden területen kielégítő létesítmény lehet a budapesti Millenáris Kerékpáros Stadion (Puskás Ferenc Stadion és Létesítményei) és szükséges lenne létrehozni minden megyeszékhelyen egy rekreációs és sport kerékpáros parkot. Ebben az állam magántőke bevonására is számíthat. Magyarország számára, földrajzi fekvése miatt, nagy gazdasági potenciállal bír a kerékpáros turizmus és az ebből származó bevételek. A kerékpáros turizmus infrastruktúrájának alapeleme az a szolgáltatói hálózat, amely a kerékpáros turisták számára étkezési-, szállás-, élelmiszer beszerzési-, szervizelési-, kölcsönzési- és információs szolgáltatásokat nyújt. A kerékpáros infrastruktúra fejlesztése, a kerékpáros turizmus elősegítése érdekében a vasúti valamint egyéb tömegközlekedési eszközöket is alkalmassá kell tenni a kerékpárszállításra. Ehhez igazodóan a tarifarendszer nemzetközi gyakorlathoz igazodó felülvizsgálata is szükséges. Évente mintegy 200 biciklis hal meg a közutakon és 3000 körüli a kerékpáros balesetek száma. A KRESZ átfogó módosítása és felülvizsgálata során tovább kell finomítani a kerékpározásra vonatkozó szabályokat úgy, hogy azok kerékpárosbarátok legyenek és ösztönözzék a kerékpározást. A biztonságos kerékpározás, a kerékpáros kultúra elterjesztése érdekében a kerékpáros ismeretek oktatása helyet kell, hogy kapjon az alap- és középfokú oktatásban is. Ugyancsak a közlekedésbiztonságot és a fogyasztóvédelmet erősítik az olyan, az EU-ban már elfogadott vagy elfogadás előtt álló szabványok hazai alkalmazása, amely elősegítik, hogy biztonságos kerékpárok kerülhessenek forgalomba Kérem a Kormányt, hogy az előterjesztést és a mellékletét képező határozati javaslatot fogadja el. gazdasági és közlekedési miniszter

15 1.sz. melléklet A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Intézkedési Terve a kormányhatározati pontokon kívüli tevékenységeket illetően Tevékenység Határidő Az országos- kerékpárúthálózat (Országos Területrendezési december 31. Tervben definiált) már meglévő koncepciójának felülvizsgálata és az új hálózat fejlesztési koncepciójának elkészítése. A koncepció készítése során figyelembe kell venni, hogy a már megszűntetett vasúti nyomvonalak helyén a rekultivációs követelményeket szem előtt tartva - miként lehet kerékpárutat létesíteni, illetve integrálni kell a Vásárhelyi terv intézkedéseit. Az országos hálózati elemek nyomvonalának pontosítása december 31. tanulmányterv készítése az országos nyomvonalakra. Az ország területén található kerékpárutak digitális nyilvántartási december 31. rendszerének elkészítése, illeszkedve az OKA rendszeréhez. A kerékpárutak fenntartásának monitoringjának megvalósítása a május 31, civil szervezetek bevonásával. Kerékpárosbarát pályaudvarok kialakítása december 31. A kerékpározás közösségi közlekedési rendszerbe integrálása december 31. érdekében meg kell vizsgálni, hogy miként lehet a kerékpárszállítás feltételeit javítani, megteremteni vasúton, autóbuszon és egyéb közösségi közlekedési eszközökön. Ehhez kapcsolódóan áttekinthető tarifa rendszer kidolgozása szükséges. A kerékpározók biztonsága érdekében meg kell vizsgálni, hogy a december 31. Magyarországon forgalomba hozott kerékpárok közlekedésbiztonsági szempontból megfelelőek-e, a hazai szabályozás megfelel-e a civil szervezetek és az Európai Unió által elfogadott irányelveknek. A kerékpárút építési műszaki előírások felülvizsgálata kerékpáros szeptember 30. szempontból. Kerékpárosbarát település és munkahely pályázati rendszer május 22. működtetése pályázati határidő Pályázati rendszer működtetése az Eurovelo kerékpárutak május 22. magyarországi szakaszainak megvalósítására pályázati határidő

TERVEZET A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI GAZDASÁGI ÉS KÖZLEKEDÉSI MINISZTÉRIUM

TERVEZET A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI GAZDASÁGI ÉS KÖZLEKEDÉSI MINISZTÉRIUM GAZDASÁGI ÉS KÖZLEKEDÉSI MINISZTÉRIUM GKM/17753/2007. TERVEZET az egyes rendeleteknek az energiafelhasználó termékek öko-tervezésére vonatkozó követelmények megállapítása érdekében történő módosításáról

Részletesebben

VAS MEGYE GAZDASÁGFEJLESZTÉSI FÓKUSZÚ TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA 2014-2020

VAS MEGYE GAZDASÁGFEJLESZTÉSI FÓKUSZÚ TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA 2014-2020 d VAS MEGYE GAZDASÁGFEJLESZTÉSI FÓKUSZÚ TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA 2014-2020 5.3. egyeztetési változat 2014. július 14. Vezetői összefoglaló Életminőség, Élhető környezet, Érték-teremtés- sikeres Vas

Részletesebben

INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA

INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA BALMAZÚJVÁROS 2010. január Kertes 1997 Kft. Tolnai Jánosné Dr. 2 TARTALOMJEGYZÉK VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 6 1. BEVEZETŐ... 18 1.1. AZ INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA

Részletesebben

II. kötet: Integrált településfejlesztési stratégia

II. kötet: Integrált településfejlesztési stratégia TAMÁSI INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA II. kötet: Integrált településfejlesztési stratégia Projekt azonosító: DDOP-6.2.1/K-13-2014-0002 Dél-Dunántúli Operatív Program Fenntartható településfejlesztés

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS FŐÉPÍTÉSZI KOLLÉGIUM ÁLLÁSFOGLALÁSAINAK TARTALOMJEGYZÉKE

AZ ORSZÁGOS FŐÉPÍTÉSZI KOLLÉGIUM ÁLLÁSFOGLALÁSAINAK TARTALOMJEGYZÉKE AZ ORSZÁGOS FŐÉPÍTÉSZI KOLLÉGIUM ÁLLÁSFOGLALÁSAINAK TARTALOMJEGYZÉKE I. 1989 1992. szám 1989. év 1/1989. sz. A Főépítészi Testület felkérése tárgy 2/1989. sz. A Főépítészi Kollégium feladatköre és működési

Részletesebben

GYÖNGYÖS VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA. 2016. február 2. Készítette: Metacom 96. Oldal 0

GYÖNGYÖS VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA. 2016. február 2. Készítette: Metacom 96. Oldal 0 GYÖNGYÖS VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA 2016. február 2. Készítette: Metacom 96 A 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet - a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési

Részletesebben

FELHÍVÁS. Turizmusfejlesztés megvalósítására a megyékben. A felhívás címe: Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés

FELHÍVÁS. Turizmusfejlesztés megvalósítására a megyékben. A felhívás címe: Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés FELHÍVÁS Turizmusfejlesztés megvalósítására a megyékben A felhívás címe: Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés A felhívás kódszáma: TOP-1.2.1-15 Magyarország Kormányának

Részletesebben

HAJDÚSÁMSON VÁROSÁNAK INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2010. január

HAJDÚSÁMSON VÁROSÁNAK INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2010. január HAJDÚSÁMSON VÁROSÁNAK INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2010. január Jóváhagyva Hajdúsámson Város Önkormányzatának /2010 (I.) képviselőtestületi határozatával 1 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK...

Részletesebben

BALATONFÜRED VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2008. JÚNIUS 12.

BALATONFÜRED VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2008. JÚNIUS 12. BALATONFÜRED VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2008. JÚNIUS 12. I. VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ...I-4 II. BEVEZETÉS... II-17 II.1. AZ INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA FOGALMA ÉS ALKALMAZOTT MÓDSZERTAN...

Részletesebben

A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK PEDAGÓGIAI PROGRAMJÁRA VONATKOZÓ JOGSZABÁLYI ELŐÍRÁSOK

A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK PEDAGÓGIAI PROGRAMJÁRA VONATKOZÓ JOGSZABÁLYI ELŐÍRÁSOK A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK PEDAGÓGIAI PROGRAMJÁRA VONATKOZÓ JOGSZABÁLYI ELŐÍRÁSOK A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény pedagógiai programmal kapcsolatos rendelkezései, A nevelési-oktatási

Részletesebben

HÉVÍZ VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA. HÜBNER TERVEZŐ KFT. 7621 Pécs, János u. 8.

HÉVÍZ VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA. HÜBNER TERVEZŐ KFT. 7621 Pécs, János u. 8. HÉVÍZ VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA A TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓRÓL, AZ INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁRÓL ÉS A TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖKRŐL, VALAMINT EGYES TELEPÜLÉSRENDEZÉSI SAJÁTOS

Részletesebben

a Nemzeti Erdőprogram - vidék- és területfejlesztés, - erdőtelepítés, - erdőszerkezet-átalakítás célprogram 2014-2020 közötti fejlesztésére

a Nemzeti Erdőprogram - vidék- és területfejlesztés, - erdőtelepítés, - erdőszerkezet-átalakítás célprogram 2014-2020 közötti fejlesztésére TERVEZET Nemzeti Erdészeti Stratégia a Nemzeti Erdőprogram - vidék- és területfejlesztés, - erdőtelepítés, - erdőszerkezet-átalakítás célprogram 2014-2020 közötti fejlesztésére Vidékfejlesztési Minisztérium

Részletesebben

MEGALAPOZÓ VIZSGÁLAT AJAK VÁROS 2016.

MEGALAPOZÓ VIZSGÁLAT AJAK VÁROS 2016. MEGALAPOZÓ VIZSGÁLAT AJAK VÁROS 2016. MEGALAPOZÓ VIZSGÁLAT AJAK VÁROS Készült Ajak Város Önkormányzata megbízásából Készítette MEGAKOM Tanácsadó Iroda 2016. MÁRCIUS 9. Adatgyűjtés lezárva: 2016. január

Részletesebben

TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ II. kötet

TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ II. kötet HAJDÓBÖSZÖRMÉNYI KISTÉRSÉG TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA ÉS PROGRAMJA TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ II. kötet 2005. szeptember Tartalom Bevezetés... 2 Stratégia helyzetértékelés (SWOT elemzés)... 4 Erősségek...

Részletesebben

MAGYAR-KÍNAI KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM

MAGYAR-KÍNAI KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM MAGYAR-KÍNAI KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM PEDAGÓGIAI PROGRAM MAGYAR-KÍNAI KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM (1157 Budapest, Kavicsos köz 2-4.) Pedagógiai Program 2

Részletesebben

E L T E R J E S Z T É S a Képvisel -testület 2006. november 29-i ülésére

E L T E R J E S Z T É S a Képvisel -testület 2006. november 29-i ülésére E L T E R J E S Z T É S a Képvisel -testület 2006. november 29-i ülésére Tárgy: Szentgotthárd város közoktatási feladatellátási, intézményhálózatm ködtetési és -fejlesztési terve. Tisztelt Képvisel -testület!

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Településfejlesztési Koncepciójának és Integrált Városfejlesztési Stratégiájának megalapozó vizsgálata

Szeged Megyei Jogú Város Településfejlesztési Koncepciójának és Integrált Városfejlesztési Stratégiájának megalapozó vizsgálata /2014. (II. 21.) Kgy sz. határozat 2. sz. melléklete Szeged Megyei Jogú Város Településfejlesztési Koncepciójának és Integrált Városfejlesztési Stratégiájának megalapozó vizsgálata Készült a DAOP-5.1.1/B-13

Részletesebben

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK VELENCEI-TÓ TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAM STRATÉGIAI TERVEZÉS ALAPJAINAK VIZSGÁLATA ÁLTALÁNOS ÖSSZEFOGLALÓ 2009 VELENCEI-TÓ A TERMÉSZETES EGÉSZSÉG ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A Velencei-tó tó a 1117/2005. (XII.

Részletesebben

VAS MEGYE GAZDASÁGFEJLESZTÉSI FÓKUSZÚ STRATÉGIAI PROGRAMJA 2014-2020

VAS MEGYE GAZDASÁGFEJLESZTÉSI FÓKUSZÚ STRATÉGIAI PROGRAMJA 2014-2020 d VAS MEGYE GAZDASÁGFEJLESZTÉSI FÓKUSZÚ STRATÉGIAI PROGRAMJA 2014-2020 5. egyeztetési változat 2014. június 19. 1 Vezetői összefoglaló Életminőség, Élhető környezet, Érték-teremtés- sikeres Vas megye.

Részletesebben

ELŐTREJESZTÉS. a Kormány részére. a kerékpározás magyarországi eszköz és intézményrendszerének fejlesztésével összefüggő kormányzati feladatokról

ELŐTREJESZTÉS. a Kormány részére. a kerékpározás magyarországi eszköz és intézményrendszerének fejlesztésével összefüggő kormányzati feladatokról GAZDASÁGI ÉS KÖZLEKEDÉSI MINISZTER Szám: III-3TK56/2/2006. Az 1992. évi LXIII. törvény 19/A. (1) bekezdése alapján ELŐTREJESZTÉS a Kormány részére a kerékpározás magyarországi eszköz és intézményrendszerének

Részletesebben

10.4 Területi célok a városrészekhez kapcsolódó célmeghatározás

10.4 Területi célok a városrészekhez kapcsolódó célmeghatározás 10.4 Területi célok a városrészekhez kapcsolódó célmeghatározás Városközpont [T2] - A városrész fejlesztési céljai között szerepel egyrészt a Kistérségi Járóbeteg Központ rehabilitációja, különösen az

Részletesebben

Sopron, 2015. május 11.

Sopron, 2015. május 11. Cím Sopron Megyei Jogú Város Integrált Területi Programja Verzió 2.0 MJV közgyűlési határozat száma és dátuma Területfejlesztés stratégiai tervezéséért felelős minisztériumi jóváhagyás száma és dátuma

Részletesebben

József Attila Középiskolai Kollégium 1146 Budapest, Cházár András utca 6. Szervezeti és Működési Szabályzata

József Attila Középiskolai Kollégium 1146 Budapest, Cházár András utca 6. Szervezeti és Működési Szabályzata 1146 Budapest, Cházár András utca 6. Szervezeti és Működési Szabályzata 2014 TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezetés 1. Az SZMSZ célja, tartalma.4 2. Jogszabályi háttér..4 3. Az SZMSZ hatálya 5 II. Intézményi Alapadatok.5

Részletesebben

CSEPREG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. Településfejlesztési koncepció és marketing terv II.

CSEPREG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. Településfejlesztési koncepció és marketing terv II. CSEPREG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2011 Településfejlesztési koncepció és marketing terv II. II. FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ 45 8. A FEJLESZTÉS KONCEPCIONÁLIS KERETEI 8.1. Csepreg város jövőképe A jövőkép - az aktuális

Részletesebben

TERVEZET A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI

TERVEZET A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI Földmővelésügyi és vidékfejlesztési miniszter Szociális és munkaügyi miniszter Oktatási és kulturális miniszter 13747/7/2008. J E L E N T É S a Kormány részére az FVM fenntartásában lévı mezıgazdasági

Részletesebben

PEST MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE

PEST MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE PEST MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE 2013. ÉVI 7/4. SZÁM A MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA 2013. december 10. TÁRSADALMI, GAZDASÁGI, KÖRNYEZETI HATÁSVIZSGÁLAT 3. melléklet a Pest Megye Területfejlesztési

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA

VESZPRÉM MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA Készült a Veszprém megye fejlesztésének megalapozása a 2014-2020 közötti időszakra című, ÁROP-1.2.11/A-2013-2013-0011 azonosítószámú projekt keretében a Veszprém Megyei Önkormányzat megbízásából VESZPRÉM

Részletesebben

MARTFŰ VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA. Kiszelovics és Társa Településtervező Kft.

MARTFŰ VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA. Kiszelovics és Társa Településtervező Kft. Kiszelovics és Társa Településtervező Kft. 5000 Szolnok, Karczag L. út 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó krt. 52. II/5 Tel/fax: 56/343-279 Sz.: 4/2015. MARTFŰ VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

Részletesebben

HAJDÚSZOBOSZLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK

HAJDÚSZOBOSZLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HAJDÚSZOBOSZLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK GAZDASÁGI PROGRAMJA 2014-2019 Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Az elkészítésben közreműködő külső szakértők: Róka László, Deme Lóránt MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó

Részletesebben

Budapesti Agglomeráció Gazdaságfejlesztési. Cselekvési Terve. BAFT Gazdaságfejlesztési ad hoc szakmai bizottsága

Budapesti Agglomeráció Gazdaságfejlesztési. Cselekvési Terve. BAFT Gazdaságfejlesztési ad hoc szakmai bizottsága B U D A P E S T I A G G L O M E R Á C I Ó G A Z D A S Á G F E J L E S Z T É S I C S E L E K V É S I T E R V E 2007 KÉSZÍTETTE A BUDAPESTI AGGLOMERÁCIÓS FEJLESZTÉSI TANÁCS GAZDASÁGFEJLESZTÉSI AD HOC SZAKMAI

Részletesebben

Kazár község Önkormányzatának 11/2003. (VI. 10.) Önk. sz. rendelete a településfejlesztési koncepció megállapításáról

Kazár község Önkormányzatának 11/2003. (VI. 10.) Önk. sz. rendelete a településfejlesztési koncepció megállapításáról Kazár község Önkormányzatának 11/2003. (VI. 10.) Önk. sz. rendelete a településfejlesztési koncepció megállapításáról Kazár község Önkormányzatának képviselő-testülete az épített környezet alakításáról

Részletesebben

az Országos Fogyatékosságügyi Program végrehajtásának 2015 2018. évekre vonatkozó Intézkedési Tervéről

az Országos Fogyatékosságügyi Program végrehajtásának 2015 2018. évekre vonatkozó Intézkedési Tervéről 1653/2015. (IX. 14.) Korm. határozat az Országos Fogyatékosságügyi Program végrehajtásának 2015 2018. évekre vonatkozó Intézkedési Tervéről 2015.09.16 2 1653/2015. (IX. 14.) Korm. határozat az Országos

Részletesebben

Hajdúsági Kistérség Területfejlesztési Koncepciója és Programja HELYZETÉRTÉKELÉS 2005.

Hajdúsági Kistérség Területfejlesztési Koncepciója és Programja HELYZETÉRTÉKELÉS 2005. Hajdúsági Kistérség Területfejlesztési Koncepciója és Programja HELYZETÉRTÉKELÉS 2005. Tartalomjegyzék BEVEZETÉS I. A PROGRAMOZÁS MÓDSZERTANI MEGFONTOLÁSAI... 4 II. GAZDASÁG- ÉS IPARFEJLESZTÉS... 14 III.

Részletesebben

Dunaharaszti Város Önkormányzata

Dunaharaszti Város Önkormányzata INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA 314/2012. (IX. 8.) Korm. rendelet 31. (1) bekedzése szerinti véleményezési szakaszra 2015. október 30. Urban Lis Stúdió Kft. Cím: 1031 Budapest, Kadosa utca 19

Részletesebben

6000 Kecskemét, Kölcsey u. 7/a. Tel.: 76/508-750 Fax: 76/508-751

6000 Kecskemét, Kölcsey u. 7/a. Tel.: 76/508-750 Fax: 76/508-751 Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok és iparterületek támogatása (DAOP-1.1.1./A-13, ÉAOP-1.1.1/A-13) A pályázat célja 1. Ipari parknak minısülı területek infrastrukturális

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. 2007. december. Nemzeti Kapcsolattartó, a Támogatási forrást nyújtó alap: Pályázati kapcsolattartó, támogatásközvetítı szervezet:

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. 2007. december. Nemzeti Kapcsolattartó, a Támogatási forrást nyújtó alap: Pályázati kapcsolattartó, támogatásközvetítı szervezet: PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ Az EGT/ Norvég Finanszírozási Mechanizmus keretében a magyar környezet- és természetvédelmi céllal létrejött társadalmi szervezetek támogatása, a Második Nemzeti Környezetvédelmi Program

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MÜKÖDÉSI S Z A B Á L Y Z A T

SZERVEZETI ÉS MÜKÖDÉSI S Z A B Á L Y Z A T II. Béla Középiskola, Élelmiszeripari Szakiskola és Kollégium 7720 Pécsvárad, Vak Béla u.8. SZERVEZETI ÉS MÜKÖDÉSI S Z A B Á L Y Z A T Pécsvárad, 2004. 2 I. Munkaköri leírások Igazgató: 1. Az egyszemélyi

Részletesebben

PEST MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE

PEST MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE PEST MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE 2013. ÉVI 7/5. SZÁM A MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA 2013. december 10. TARTALOMJEGYZÉK 7/5. SZÁM (2013. DECEMBER 10. ) MELLÉKLET 77/2013. (11.29.) PMÖ határozat

Részletesebben

ÉRDI KISTÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ ÉS PROGRAM 2. KÖTET

ÉRDI KISTÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ ÉS PROGRAM 2. KÖTET ÉRDI KISTÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ ÉS PROGRAM 2. KÖTET Terra Studio Kft. Területi Kutató Tervező Tanácsadó Iroda 2009. június 9. ÉRDI KISTÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS TERÜLETFEJLESZTÉSI

Részletesebben

ÉRDI KISTÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ ÉS PROGRAM

ÉRDI KISTÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ ÉS PROGRAM ÉRDI KISTÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ ÉS PROGRAM Terra Studio Kft. Területi Kutató Tervező Tanácsadó Iroda 2009. június 8. ÉRDI KISTÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS TERÜLETFEJLESZTÉSI

Részletesebben

Terület- és településrendezési ismeretek

Terület- és településrendezési ismeretek Terület- és településrendezési ismeretek Tankönyv a köztisztviselők továbbképzéséhez Szerkesztette: László László Budapest 006. október A TANANYAGOT MEGALAPOZÓ TANULMÁNYOK SZERZŐI: DR. KÖKÉNYESI JÓZSEF

Részletesebben

Tervezet. a Nemzeti Akkreditáló Testület szervezetéről, feladat- és hatásköréről, valamint eljárásáról szóló 2005. évi LXXVIII. törvény módosításáról

Tervezet. a Nemzeti Akkreditáló Testület szervezetéről, feladat- és hatásköréről, valamint eljárásáról szóló 2005. évi LXXVIII. törvény módosításáról GAZDASÁGI ÉS KÖZLEKEDÉSI MINISZTÉRIUM IGAZSÁGÜGYI ÉS RENDÉSZETI MINISZTÉRIUM Ikt. szám: GKM/3175/7/2008. Tervezet a Nemzeti Akkreditáló Testület szervezetéről, feladat- és hatásköréről, valamint eljárásáról

Részletesebben

FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTER

FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTER FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTER IGAZSÁGÜGYI ÉS RENDÉSZETI MINISZTER 42194/2/2007. Előterjesztés a Kormány részére a hegyközségekről szóló 1994. évi CII. törvény módosításáról Budapest, 2007.

Részletesebben

NAGYKŐRÖS VÁROS részére

NAGYKŐRÖS VÁROS részére TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI PROGRAM NAGYKŐRÖS VÁROS részére III. kötet STRATÉGIAI PROGRAM Az Önkormányzattal együttműködve készítette: MEGRENDELŐ Nagykőrös Város Önkormányzata TÉMAVEZETŐ Dr. Veres Lajos PROGRAMFELELŐS

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája (2014-2020)

Szeged Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája (2014-2020) Szeged Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája (2014-2020) Készült a DAOP-5.1.1/B-13 Fenntartható városfejlesztési programok előkészítése pályázati felhívásra benyújtott Fenntartható

Részletesebben

A KÖZÖS FENNTARTÁSÚ NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA BORZAVÁR-PORVA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A KÖZÖS FENNTARTÁSÚ NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA BORZAVÁR-PORVA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A KÖZÖS FENNTARTÁSÚ NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA BORZAVÁR-PORVA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 Tartalomjegyzék 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1.2.Az SZMSZ hatálya... 4 1.3.Az SZMSZ felülvizsgálatának módja...

Részletesebben

Diákönkormányzatokat érintő jogszabályok

Diákönkormányzatokat érintő jogszabályok Diákönkormányzatokat érintő jogszabályok A 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről (Nkt) Tanulói részvétel, döntés 24. (2) A nevelési-oktatási intézmény működésével kapcsolatos döntések előkészítésében,

Részletesebben

2.1. A 2010. évben megvalósult főbb turisztikai fejlesztések Hévízen

2.1. A 2010. évben megvalósult főbb turisztikai fejlesztések Hévízen 1. A turizmus általános helyzet a 2010. évben Európában 2010 első felében nőtt a vendégéjszakák száma, és az elemzők szerint ez a növekedés a harmadik negyedévben is folytatódik. Eddig a pozitív változásokból

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTER

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTER SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTER A szociális és munkaügyi miniszter. /2009. (.) SZMM számú rendelete az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája (2014-2020) 1. sz. módosítással egységes szerkezetben (TERVEZET)

Szeged Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája (2014-2020) 1. sz. módosítással egységes szerkezetben (TERVEZET) Szeged Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája (2014-2020) 1. sz. módosítással egységes szerkezetben (TERVEZET) 2015 2015. november A vélemények elektronikus benyújtásának helye: szeged_its1mod_velemenyek@szeged.eu

Részletesebben

A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015-2030

A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015-2030 A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015-2030 Egyeztetési anyag 2015. november 18. 1 A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA Egyeztetési anyag 2015. november 18. A koncepció

Részletesebben

TERVEZET- A MINISZTÉRIUM ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI ELŐTERJESZTÉS

TERVEZET- A MINISZTÉRIUM ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI ELŐTERJESZTÉS Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium NFGM/ 739 / /2009. ELŐTERJESZTÉS a nemesfémtárgyak és termékek vizsgálatának, hitelesítésének és nemesfémtartalmuk tanúsításának részletes szabályairól szóló

Részletesebben

KISKUNFÉLEGYHÁZA VÁROS GAZDASÁGI ÉS MUNKA PROGRAMJA 2011 2014.

KISKUNFÉLEGYHÁZA VÁROS GAZDASÁGI ÉS MUNKA PROGRAMJA 2011 2014. KISKUNFÉLEGYHÁZA VÁROS GAZDASÁGI ÉS MUNKA PROGRAMJA 2011 2014. 1 Kiskunfélegyháza Város Gazdasági és Munka Programja 2011-2014 Tartalomjegyzék: A. Célok 2 B. Programok 4 C. Feladatok 7 I. GAZDASÁGFEJLESZTÉS

Részletesebben

Hatályos: 2014.05.06-tól

Hatályos: 2014.05.06-tól Hatályos: 2014.05.06-tól A Pedagógiai Program alapja a 2011.évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről és a 363/2012 (XII.17.) kormányrendelete az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramjáról Kedves Olvasó!

Részletesebben

Hajdúszoboszlói kistérség Foglalkoztatási Stratégia FOGLALKOZTATÁSRA A HAJDÚSZOBOSZLÓI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0016 2010.

Hajdúszoboszlói kistérség Foglalkoztatási Stratégia FOGLALKOZTATÁSRA A HAJDÚSZOBOSZLÓI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0016 2010. A TURISZTIKAI VONZERŐ FELHASZNÁLÁSA FOGLALKOZTATÁSRA A HAJDÚSZOBOSZLÓI KISTÉRSÉGBEN FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIA TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0016 2010. NOVEMBER MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda, 2010. 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

VÉSZTŐ VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJÁNAK MEGALAPOZÓ VIZSGÁLATA

VÉSZTŐ VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJÁNAK MEGALAPOZÓ VIZSGÁLATA VÉSZTŐ VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJÁNAK MEGALAPOZÓ VIZSGÁLATA VÉSZTŐ VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJÁNAK MEGALAPOZÓ VIZSGÁLATA HELYZETFELMÉRŐ, HELYZETELEMZŐ ÉS HELYZETÉRTÉKELŐ

Részletesebben

K I V O N A T. A Tolna Megyei Közgyűlés 13/2013. (II. 15.) közgyűlési határozata a Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepció tárgyában:

K I V O N A T. A Tolna Megyei Közgyűlés 13/2013. (II. 15.) közgyűlési határozata a Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepció tárgyában: Szám: 2/2013. K I V O N A T a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2013. február 15-i ülésének jegyzőkönyvéből A Tolna Megyei Közgyűlés 13/2013. (II. 15.) közgyűlési határozata a Tolna Megyei Területfejlesztési

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM MOSODAI KISEGÍTŐ MUNKA KÖZPONTI SZAKMAI MODUL KÉSZSÉGFEJLESZTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLAI TANULÓK SZAKMAI KÉPZÉSÉHEZ AJÁNLÁS 2008 Készült a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési

Részletesebben

Kaszap Nagy István Református Általános Iskola és Óvoda 5420 Túrkeve, Kossuth L. u. 15. Kaszap Nagy István Református Általános és Óvoda OM 035917

Kaszap Nagy István Református Általános Iskola és Óvoda 5420 Túrkeve, Kossuth L. u. 15. Kaszap Nagy István Református Általános és Óvoda OM 035917 Kaszap Nagy István Református Általános és Óvoda OM 035917 T ú r k e v e PEDAGÓGIAI PROGRAM Bízd az Úrra dolgaidat, akkor teljesülnek szándékaid (Péld. 16,3) Hatályos: 2016. január.1-jétől 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

1.1. Településhálózati összefüggések, a település helye a településhálózatban, térségi kapcsolatok

1.1. Településhálózati összefüggések, a település helye a településhálózatban, térségi kapcsolatok 1. HELYZETFELTÁRÓ MUNKARÉSZ Az Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) középtávra (a 2015-2020 közötti időszakra) határozza meg egy község fejlesztésének főbb irányait, és konkrét lépéseit az önkormányzat

Részletesebben

Javaslat A Diósgyőri vár Lillafüred közötti terület turizmusfejlesztési koncepciójára és a turisztikai kiemelt projekt tartalmára

Javaslat A Diósgyőri vár Lillafüred közötti terület turizmusfejlesztési koncepciójára és a turisztikai kiemelt projekt tartalmára MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE SV:10.092-21/2008. Melléklet: Prezentáció Javaslat A Diósgyőri vár Lillafüred közötti terület turizmusfejlesztési koncepciójára és a turisztikai kiemelt projekt

Részletesebben

15 ÉVES A KÖZIGAZGATÁSI HIVATAL

15 ÉVES A KÖZIGAZGATÁSI HIVATAL 15 ÉVES A KÖZIGAZGATÁSI HIVATAL Nagyon jeles évfordulót ünnepel a közigazgatási hivatal ebben az évben, hiszen 15 évvel ezelőtt, 1991. január 1-jén alakult meg a győri székhelyű 1. számú régió Köztársasági

Részletesebben

VARRÓ ISTVÁN SZAKISKOLA, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM. Szervezeti és Működési Szabályzata

VARRÓ ISTVÁN SZAKISKOLA, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM. Szervezeti és Működési Szabályzata VARRÓ ISTVÁN SZAKISKOLA, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM 2013 TARTALOMJEGYÉK 1. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT JOGSZABÁLYI HÁTTERE... 6 1.1. AZ ISKOLA FELADATA... 6 1.2. AZ SZMSZ ELKÉSZÍTÉSÉRE VONATKOZÓ

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2008. július 14. (hétfı) napjára de. 8 30 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

M E G H Í V Ó. 2008. július 14. (hétfı) napjára de. 8 30 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 4/2007. (III. 21.) sz. rendelete 5. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

Határozati javaslat. Tárgy: A Szekszárd Városi Lövészklub működése és terveinek bemutatása

Határozati javaslat. Tárgy: A Szekszárd Városi Lövészklub működése és terveinek bemutatása Határozati javaslat Tárgy: A Szekszárd Városi Lövészklub működése és terveinek bemutatása 1. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Humán Bizottsága a Szekszárd Városi Lövészklub szakmai

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. április 25-i ülése 23. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. április 25-i ülése 23. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. április 25-i ülése 23. számú napirendi pontja Javaslat települési és kistérségi szociális szolgáltatástervezési koncepciók jóváhagyására

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA. az Állami Foglalkoztatási Szolgálatok (ÁFSz-ek) közötti fokozott együttműködésről

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA. az Állami Foglalkoztatási Szolgálatok (ÁFSz-ek) közötti fokozott együttműködésről EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2013.6.17. COM(2013) 430 final 2013/0202 (COD) C7-0177/13 Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA az Állami Foglalkoztatási Szolgálatok (ÁFSz-ek) közötti fokozott

Részletesebben

Az FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet megbízásából készült TŰZVÉDELEM. Szerző: Vincze József

Az FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet megbízásából készült TŰZVÉDELEM. Szerző: Vincze József Az FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet megbízásából készült TŰZVÉDELEM Szerző: Vincze József Budapest, 2007 1996. évi XXXI. Törvény, a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről

Részletesebben

- Új esély Debrecennek!

- Új esély Debrecennek! DEBRECEN - Várospolitikai program a korszakváltás jegyében. A város kreatív emberek gyűjtőhelye, ahol növelik és serkentik egymás produktivitását. (Richard Florida) Debrecen, az ország második legnagyobb

Részletesebben

KISS Zsolt SZOBOSZLAI Mihály KOVÁCS András. A civil szféra bevonása a települések fejlesztésének folyamatába Magyarországon

KISS Zsolt SZOBOSZLAI Mihály KOVÁCS András. A civil szféra bevonása a települések fejlesztésének folyamatába Magyarországon KISS Zsolt SZOBOSZLAI Mihály KOVÁCS András A civil szféra bevonása a települések fejlesztésének folyamatába Magyarországon 2 A civil szféra bevonása a települések fejlesztésének folyamatába Magyarországon...

Részletesebben

Győr. Kerékpáros közlekedésfejlesztés Győrben. Szakonyi Petra stratégiai tervező

Győr. Kerékpáros közlekedésfejlesztés Győrben. Szakonyi Petra stratégiai tervező Fenntartható Közlekedésfejlesztés Győr Kerékpáros közlekedésfejlesztés Győrben Szakonyi Petra stratégiai tervező Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Főosztály Szakonyi.petra@gyor-ph.hu

Részletesebben

AZ ASZÓDI KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA

AZ ASZÓDI KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA AZ ASZÓDI KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA Terra Studio Kft. Területi Kutató Tervező Tanácsadó Iroda Raiffeisen Gazdasági és Pénzügyi Tanácsadó Rt. 2005. november 2. AZ ASZÓDI TÖBBCÉLÚ

Részletesebben

VI. A STRATÉGIA MEGVALÓSÍTHATÓSÁGA

VI. A STRATÉGIA MEGVALÓSÍTHATÓSÁGA VI. A STRATÉGIA MEGVALÓSÍTHATÓSÁGA Tartalomjegyzék VI. A STRATÉGIA MEGVALÓSÍTHATÓSÁGA...1 VI.1. Ingatlangazdálkodás... 2 VI.1.1... 2 VI.1.2. Ingatlanállomány és ingatlangazdálkodás... 3 VI.1.3. Ingatlangazdálkodási

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. november 5-i rendkívüli ülésére

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. november 5-i rendkívüli ülésére ELŐ TERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 5-i rendkívüli ülésére Tárgy: A KÖZOP-3.5.0-09-11-2015-0086 projekttel kapcsolatos döntések meghozatala Előadó: Ottó Péter

Részletesebben

Egyeztetési anyag 1. változat

Egyeztetési anyag 1. változat AZ ÉRKERTI LAKÓTELEP NAGYVÁROSIAS LAKÓKÖRNYEZETÉNEK MINŐSÉGI MEGÚJÍTÁSA ELŐZETES AKCIÓTERÜLETI TERV VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ Egyeztetési anyag 1. változat 2009. március 17. MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda,

Részletesebben

ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓ ESETTANULMÁNY

ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓ ESETTANULMÁNY ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓ ESETTANULMÁNY TÁMOP 3.1.1. kiemelt projekt 7.3.2. A regionális oktatástervezés támogatása empirikus kutatás a közoktatás-tervezés és a regionális fejlesztés közötti kapcsolatok feltárására

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Tájékoztató a 2014-2020. évi TOP Vas megyei program tervezeteiről

ELŐTERJESZTÉS. Tájékoztató a 2014-2020. évi TOP Vas megyei program tervezeteiről VAS MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE ELŐTERJESZTÉS Tájékoztató a 2014-2020. évi TOP Vas megyei program tervezeteiről A Vas Megyei Területfejlesztési Koncepció és Program tavalyi elfogadása után, a Közgyűlés 2015.

Részletesebben

Kisberzseny környezetvédelmi programja - TARTALOMJEGYZÉK

Kisberzseny környezetvédelmi programja - TARTALOMJEGYZÉK Kisberzseny környezetvédelmi programja - TARTALOMJEGYZÉK Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 5 1.1. A MUNKA HÁTTERE... 6 1.2. IRODALOMJEGYZÉK... 8 2. HELYZETFELTÁRÁS... 9 2.1. TERVI KÖRNYEZET... 10 2.1.1.

Részletesebben

Előterjesztés Biatorbágy Város Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről (Biatorbágy Város Önkormányzata 2016. évi költségvetésének indokolása)

Előterjesztés Biatorbágy Város Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről (Biatorbágy Város Önkormányzata 2016. évi költségvetésének indokolása) Város Polgármestere 251 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 6 23 31-174/213, 242 Fax: 6 23 31-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Biatorbágy Város Önkormányzata

Részletesebben

Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium és EGYMI Gyömrő, Teleki kastély

Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium és EGYMI Gyömrő, Teleki kastély Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium és EGYMI Gyömrő, Teleki kastély SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA módosítással egybeszerkesztett Hatályba lép:

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Smart City Jövőképe

Szeged Megyei Jogú Város Smart City Jövőképe Szeged Megyei Jogú Város Verzió: 1.0 Készítette: Clarity Consulting Kft. Készült: 2016. január 6. 1/47 Tartalomjegyzék VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 3 1.1. SZEGED SMART CITY VÍZIÓJA... 5 1.2. A SMART CITY VÍZIÓ

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat 2015/2016

Szervezeti és Működési Szabályzat 2015/2016 Szervezeti é s M űködési Szabályzat Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium (036379) Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium Székhelye: 7200 Dombóvár, Bajcsy-Zs. utca 2. Iktatószám:.. Ügyintéző: Dr. Szenyéri Zoltán

Részletesebben

INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA

INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA HÉVÍZ VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2008. május TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 4 2. VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 6 3. HELYZETELEMZÉS... 10 3.1. A VÁROS SZEREPÉNEK MEGHATÁROZÁSA A TELEPÜLÉSHÁLÓZATBAN...

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSI ELVI STRATÉGIÁJA

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSI ELVI STRATÉGIÁJA NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSI ELVI STRATÉGIÁJA Elfogadva: 2010. július 26. TARTALOMJEGYZÉK PREAMBULUM... 3 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 4 II. A NYÍREGYHÁZI

Részletesebben

Elıterjesztés Szécsény Város Önkormányzat gazdasági programjának elfogadására

Elıterjesztés Szécsény Város Önkormányzat gazdasági programjának elfogadására Elıterjesztés Szécsény Város Önkormányzat gazdasági programjának elfogadására Készült: Szécsény Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. április 19-i ülésére. Elıterjesztı: Stayer László polgármester

Részletesebben

Az Alsóvárosi Óvoda Pedagógiai Programja

Az Alsóvárosi Óvoda Pedagógiai Programja Alsóvárosi Óvoda OM 032742 * 2600. Vác, Vám u. 11. ( /Fax: 06-27/317-092 E-mail: ovoda.alsovarosi@gmail.com Az Alsóvárosi Óvoda Pedagógiai Programja I. BEVEZETŐ Az óvodai nevelés országos alapprogramja

Részletesebben

VÁMOSSZABADI. Településrendezési terv módosítás Teljes eljárás Előzetes tájékoztatási dokumentáció 2016. május TH 16-02-04

VÁMOSSZABADI. Településrendezési terv módosítás Teljes eljárás Előzetes tájékoztatási dokumentáció 2016. május TH 16-02-04 VÁMOSSZABADI Településrendezési terv módosítás Teljes eljárás Előzetes tájékoztatási dokumentáció 2016. május TH 16-02-04 2 Vámosszabadi településrendezési terv módosítás Előzetes tájékoztatási dokumentáció

Részletesebben

Apácatorna környezetvédelmi programja - TARTALOMJEGYZÉK

Apácatorna környezetvédelmi programja - TARTALOMJEGYZÉK Apácatorna környezetvédelmi programja - TARTALOMJEGYZÉK Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 5 1.1. A MUNKA HÁTTERE... 6 1.2. IRODALOMJEGYZÉK... 8 2. HELYZETFELTÁRÁS... 10 2.1. TERVI KÖRNYEZET... 11 2.1.1.

Részletesebben

Epöl Község Önkormányzatának 2010.

Epöl Község Önkormányzatának 2010. Epöl Község Önkormányzatának ESÉLYEGYENLİSÉGI PROGRAMJA ÉS TERVE 2010. Megtanultam, hogy egy embernek Csak akkor van joga A másikra felülrıl lenézni, Amikor annak Talpra állni nyújt segítı kezet. (Gabriel

Részletesebben

969-41/79. A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG BELÜGYMINISZTER-HELYETTESÉNEK 7/ 1979. számú INTÉZKEDÉSE

969-41/79. A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG BELÜGYMINISZTER-HELYETTESÉNEK 7/ 1979. számú INTÉZKEDÉSE BELÜ G Y MlNIS Z T É R IUM10-27/7/1979 SZÍGORÚA N TITKOS!Ksz: 969-41/79 Minősítés megszűnt az 1995. év: t v 28. -ára figyelemmel A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG BELÜGYMINISZTER-HELYETTESÉNEK 7/ 1979. számú INTÉZKEDÉSE

Részletesebben

Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás kistérségi tervdokumentuma

Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás kistérségi tervdokumentuma Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás kistérségi tervdokumentuma Komplex felzárkóztató programok készítése a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben ÁROP- 1.1.5/B I. Helyzetelemzés 1 I.1. Gazdasági helyzet

Részletesebben

BABÓT E G Y E Z T E T É S I D O K U M E N T U M HOSSZÚ TÁVÚ TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015-2030. 2016. MEGBÍZÓ:Babót Önkormányzata

BABÓT E G Y E Z T E T É S I D O K U M E N T U M HOSSZÚ TÁVÚ TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015-2030. 2016. MEGBÍZÓ:Babót Önkormányzata HOSSZÚ TÁVÚ TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015-2030. E G Y E Z T E T É S I D O K U M E N T U M MEGBÍZÓ:Babót Önkormányzata KÉSZÍTETTE: TÉR-T-REND Kft., ECORYS MAGYARORSZÁG Kft. 2016. TARTALOM TARTALOM

Részletesebben

2014. évi beszámoló. Tata Város részére. az autóbusszal végzett helyi személyszállítás közszolgáltatási tevékenységére vonatkozóan

2014. évi beszámoló. Tata Város részére. az autóbusszal végzett helyi személyszállítás közszolgáltatási tevékenységére vonatkozóan Az Alba Volán Zrt. és a Vértes Volán Zrt. jogutódja 2800 Tatabánya, Csaba u. 19. www.knykk.hu 2014. évi beszámoló Tata Város részére az autóbusszal végzett helyi személyszállítás közszolgáltatási tevékenységére

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S E L İ T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzatának 2011 október 26- i testületi ülésére a 3. sz. napirendi ponthoz. Tárgy: 2012 évi belsı ellenırzési ütemterv elfogadása Elıterjesztı:

Részletesebben

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése. A felhívás kódszáma: TOP-3.2.1-15

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése. A felhívás kódszáma: TOP-3.2.1-15 FELHÍVÁS Az önkormányzati tulajdonban lévő épületállomány energetikai felújításának megvalósítására, megújuló energiaforrások fokozott bevonásával, megyei területi szereplők részére A felhívás címe: Önkormányzati

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT DUNAVARSÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Hatályos: 2013. február 13. Elfogadva:../2013. (II.12.) sz. Kt. határozat 1 I. FEJEZET Általános rendelkezések A közpénzek

Részletesebben

BUDAÖRS VÁROS IFJÚSÁGPOLITIKAI KONCEPCIÓJA

BUDAÖRS VÁROS IFJÚSÁGPOLITIKAI KONCEPCIÓJA Budaörs Város Önkormányzata BUDAÖRS VÁROS IFJÚSÁGPOLITIKAI KONCEPCIÓJA vázlat 2010 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. Az önkormányzatok ifjúságpolitikai feladatai... 4 1.1.1. Európai Ifjúságpolitika... 4 1.1.2. Nemzeti

Részletesebben

II. KÖTET STRATÉGIA ÉS PROGRAM

II. KÖTET STRATÉGIA ÉS PROGRAM TELEPÜLÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAM II. KÖTET STRATÉGIA ÉS PROGRAM Sokoró Ökológiai Park Alapítvány 9081Gyırújbarát, BM köz 1. sokoroal@axelero.hu 96/456-740 2005. 2 Témavezetı: Enyingi Tibor (Sokoró Alapítvány)

Részletesebben

A THURI GYÖRGY GIMNÁZIUM ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

A THURI GYÖRGY GIMNÁZIUM ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A THURI GYÖRGY GIMNÁZIUM ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2013. 1 A Pedagógiai Program 2013. évi kidolgozásában közreműködtek: Fenyvesi Zoltán igazgató Vizl Mária igazgatóhelyettes Bakonyi

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ az ÉSZAK-ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ az ÉSZAK-ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ az ÉSZAK-ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM Kereskedelmi szálláshelyek és szolgáltatások minőségi fejlesztése c. konstrukciójához Kódszám: ÉAOP-2009-2.1.2/A/B A PROJEKTEK AZ EURÓPAI

Részletesebben