p. Hirdetmény a cselédtartó gazdákhoz és gazdasági cselédekhez a cselédszerződések

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "01.01. 8.p. Hirdetmény a cselédtartó gazdákhoz és gazdasági cselédekhez a cselédszerződések"

Átírás

1 VÁSÁRHELYI = REGGELI = ÚJSÁG l.p. Boldog újévet! (BÍRÓ LAJOS unitárius lelkész cikke) p. Tizennyolc rendbeli bűncselekménnyel vádolja az ügyészség DRÉHR IMRÉt p. Csak 3 évi nyugdíjkülönbözetet lehet visszakérni.6-10 ezer pengőre rúg a kérdéses összeg p. Hat százalékra felemelték a kamarai illetéket.nagy vita és vihar után elfogadták a Szegedi Kereskedelmi és Iparkamara 1933.évi költségvetését, A vásárhelyi tagok érdekes felszólalásai p. Ötven fillérbe kerül ezentúl az OTI-nál az orvosi vizit.ma lép élei be az új rendelkezés p 0 Hogyan kell a felmondásokat eszközölni az adófelmondásra irányuló eljárás során? (GARA V.ANTAL cikke) p. Az ó-év története mogyoróhéjban p. Hódmezővásárhelyi benyomásaim. (BAKTAY ERVIN cikke). I rész p. Kisiklással végződött a teherkocsik összeütközése a jeges sín miat (a vásárhelyi nagyállomáson) p. Száznyolcvanezer holdas örökségen osztozkodhatnak a vásárhelyi PATAKIak föltéve,ha rokonságban vannak a szentesi PATAKIakkal p. Az újesztendő küszöbén. (KARÁCSONYI SÁNDOR kisgazda cikke) p. Színház.Heti műsor.színházi iroda hírei p. Szilveszter est a lövészárokban. (DR.FEJÉRVÁRY BERTALAN cikke) p. A vásárhelyi futball 1932.évi mérlege p. Ilyenkor...(Visszapillantás a múltba). /(F.J.) cikke/ p. A városházi aktaforgalom az elmúlt évben p. Ügyvédi hír; DR.GARAY LAJOS ügyvéd irodáját a Zrínyi utca 53.szám alá helyezte át p. Hány új ház épült a múlt évben Vásárhelyen? p. Felhívás a szarvasmarha-tenyésztőkhöz: jelentkezzenek azok,akik az 1933 évi tenyészállatvásáron kiállítani óhajtanak p. Cipőkiosztási ünnepély a Földmunkások Szövetekezetében.(Beszámoló) p. Népművelésé előadások p. Kettős könyvvitel.kereskedelmi számtan és kereskedelmi levelezés tanítása kezdődik holnap este a Bocskai utca 7.szám alatti református elemi iskolában p. Hirdetmény a cselédtartó gazdákhoz és gazdasági cselédekhez a cselédszerződések megkötésével kapcsolatban p. Versenytárgyalási hirdetmény az "Erzsébet" közkórház részére ágyneműk,köpenyek, stb. szállítására. (ENDREY BÉLA polgármester h.) 01,01. 8,p. Hirdetmény sertéspestis megállapításáról Hmvásárhelyen. (DR.FEJÉRVÁRY BERTALAN tanácsnok) p. Hirdetmény a bejelentési kötelezettség tárgyában.(endrey BÉLA polgármesterhelyettes). 01.C3. l.p. Isten veled 1932! (PRIEDRICH ISTVÁN cikke) p. Megjavultak a közegészségügyi állapotok a múlt hónapban.a tisztifőorvosi hivatal nagyjelentőségű harca a tífusz ellen.

2 p. Születés.Házasság.Halál.Mit mond az anyakönyv végleges statisztikája? p. Szóbeli tárgyalást kérnek a baktériumos sertésoltás miatt büntetőparanccsal sújtott gazdák p. Ma este lesz a "Reggeli Újság" kedvezményes színházi előadása p. A kijelölő választmány új tagjai.(nevek a cikkben) p. Az ipari munkások küldöttsége a polgármesternél (POSZTÓS SÁNDOR th.biz.tag vezetésével,a létesítendő ipari szálló ügyével kapcsolatban) «p. Ismeretterjesztő előadás az Ipartestületben.(Tartja holnap este DR.SPRINGER ERVIN) p. A munkásság memoranduma a gyűlés-betiltások ügyében.(a munkásság küldöttsége TAKÁCS FERENC th.biz.tag vezetésével a főispánnál) p. Vásárhely szilvesztere.(rövid beszámoló), p«A Jézus-napi vásár.(még mindig kérdés,meg lesz-e tartva a száj- és körömfájás miatt) «p. A gazdaifjak a főispán előtt »p. Az új őrlési arányszámok. (Részletes felsorolás a cikkben) p. Miért indult kihágási eljárás a pusztai sertéstenyésztő gazdák ellen? (KARASZ PÉTER válasza a "Vásárhelyi Újság"-ban megjelent cikkre). ( p.) p. A Kutasi Olvasóegylet új tisztikara.(nevek a cikkben) p. A Földmunkások Vállalkozó Szövetkezete az OKH-tól 44,80 pengőt kapott a csecsemők és iskolás gyermekek tejakciója javára p. A tűzoltóság múlt évi működése számokban l.p. Politikai nyilatkozatok.kun BÉLA beszéde p. A belügyminiszter föloldotta a patikajog kiadását megtiltó rendeletet p. Vitézekhez! Felhívás: a hadirokkant-jelvények kiosztásán testületileg részt vesznek p. Névnapmegváltási ajándék az ebédeltetési akció javára p. A város egész közönsége tiszteleg vasárnap a világháború rokkantjai előtt.felemelő külsőségek között fog lefolyni a jelvénykiosztási ünnepség p. Öregcserkész összejövetel lesz (ma este) p. Mit írnak Vásárhelyről a fürdők könyvében.(részletek a cikkben) p. Mit evett és mit ivott meg Vásárhely 1932-ben? p. A keddi piac.(a piaci árak közlése) p. Köszönet.A helybeli Adventisták női csoportjának adományai a hadirokkantak.hadiözvegyek és hadiárvák részére p. Ismeretlen tettesek 74 eperfát kivágtak a Damjanich utcai epreskertből p. Színház. "Kaméliás hölgy" /(sz.) beszámolója és kritikája/cheti műsor.színházi iroda hírei l.p. Tegnap viszontláttuk a három hét óta bujdosó napot.harminc éve nem volt ilyen sokáig tartó ködös idő (Vásárhelyen).

3 01.05* 2.p. Színház. "A csodalámpás" (Beszámoló).Heti műsor.színházi iroda hírei p. Vallásos ünnepély a városházán (8-án délután,tartja a ref.egyház. A műsor közlése) p. Az új tiszteletbeni tisztviselők eskütétele.(nevek a cikkben) p. Huszonkettedikén előadás lesz Vásárhelyen a magyar-olasz kapcsolatokról (a Korzó Moziban,vetített képekkel) p. KÖRMENDY DEZSŐ és KÓLYA JÓZSEF perújítással élnek p. Értesítés.A BELL MIKLÓS-féle Gazdasági Reformpárt párthelyiségét a Teleki utca 31.szám alól a 44.szám alá (Római Katolikus Társaskör) helyezte át p. A tűzoltók és a városi szolgák kérelme: a csizma-váltságdíjat utalja ki a város »p. Baromfi- és tojásárak belföldön p. A becsérték % háromnegyed részén alul nem lehet eladni az adótartozás fejében lefoglalt ingóságokat. Szabadkézből is értékesíthetők a lefoglalt dolgok p. A város társadalmának impozáns tanúságtétele volt a sport mellett t HTVE szenzációs estje p. Ismét modernizálja malmait a TÓTH FERENC és Társai cég po Meghívás és tájékoztató (a hadirokkant-jelvény kiosztó ünnepséggel kapcsolatban). ( p.) p» A járásbíróság ügybeosztása p. Nem csináltat a vasút Darvasszéknél megállót (Mértély és Vásárhely között) p. Adomány a külterületi szegény iskolás gyermekek részére p. Az Iparos Daloskör holnap,szombaton este nagy műsoros estélyt rendez p. Az útadó költségvetés letárgyalása (szerdán és csütürtökön volt Vásárhelyen) p. Szombaton lesz az Evangélikus Nőegylet teaestélye.(a műsor főbb számai) p. Megkezdődött a kereskedelmi szaktanfolyam.(tartja BALOGH BÉLA,a Bocskai utca 7.szám alatt lévő ref.elemi iskolában). ( p.) p. GÖMBÖS GYULA Vásárhelyen szemlét tart,, (a "Karikás" új számának a címlapján.a karikaturista: ZSEBŐK JÁNOS) , 3.p. Színház.Heti műsor.színházi iroda hírei l.p. Leszállították a műkedvelői előadások jogdíját.(megérkezett Vásárhelyre a kultuszminiszter leirata) p. Megkezdődött a rokkantsági segély folyósítása. Dl p. Megalakult a Református Szeretetszövetség (5-én,csütörtökön) p. A budapesti gabonapiacon fokozódik az érdeklődés a búza iránt. Milyen árakat fizetnek a pesti tőzsdén? p. Elgördültek az akadályok a jézusnapi vásár elől.mindenféle jószágot fel lehet hajtani. ( p.) p. A jövő vasárnap megnyílik a Városi Mozi.(A bérletet ÖZV.LANGFELDER ARTŰRNÉ és KONCZ PAL kapta meg) p. Rizst termelnek Algyőn.

4 p. Ma tárgyalja a miniszter Vásárhely költségvetését p. Hadviselt bajtársakhoz (a hadirokkant-jelvények kiosztó ünnepélyével kapcsolatban). ( p.) p. A Mezőgazdasági Bizottság holnap tartja rendes havi ülését p. A darvasszéki megálló ügye. ( p.) p. Homályos szövegű miniszteri rendelet a kirakodóvásárok számának korlátozásáról p. A pénteki piac.(a piaci árak közlése) p. A Magyarországi Földmunkások Országos Szövetségének hódmezővásárhelyi szakcsoportja holnap este saját könyvtára alapja javára táncmulatságot rendez p. Népművelési előadások l.p. 152 százalék a pótadó.a közgyűlés által törölt tételeket a miniszter visszaállította a költségvetésbe.fizetni kell a SPEYER-kölcsön és az összes hozzájárulásokat. ( p.) p. A földadó kétszeresét tette ki a múltévi bolettaforgalom p. A vásárhelyi iparosság országos akciót indít az új OTI-terhek ellen. ( p c ) p. A szénbányák akadályozzák meg az Alföld kincseinek feltárását 0 Miért állították hidegre FÁVAY-VAJNA főgeológust,aki Vásárhelyen i: megjelölte azt a helyet,ahol melegvizet és földgázt lehet találni p. Hódmezővásárhelyi benyomásaim. (BAKTAY ERVIN cikke) II.(befejező) rész. ( p.) 01.08c 4 ; p= Hogyan töltsük ki a vallomási íveket? (GAEA V.ANTAL cikke). ( p.) »p. A vásárhelyi cserkészek is nagyban készülnek a világtáborozásra p. Ma délelőtt lesz a hadirokkantak ünnepélye.(a műsor közlése). ( p.) p. A főispán és a szociáldemokraták. (TAKÁCS FERENC th.biz.tag nyilatkozata a "Reggeli tíjság"-nak). ( p.) p. Iparosok kereseti,vagyon és jövedelem adójának felmondása.(az Ipartestület Elnökségének közleménye) p. Hétfőn a "Reggeli Újság" akciós színházi előadása , 5»P«Kitűnően sikerült az Evangélikus Nőegylet teaestélye.(beszámoló) ( p.) p. Népművelési előadások »P» A vendéglős,kávéház és korcsma üzlettulajdonosok a zeneengedélyt 15-éig kérjék meg. (PRIVITZER JÓZSEF helyi képviselő,rónai utca 1.szám) p. Emlékünnep a gimnáziumban (holnap délután NAGY SÁNDOR alapító halálának évfordulója alkalmából.a műsor közlése) p. A színház és a közönség. (DR.FEJÉRVÁRY BERTALAN cikke) p. Színház.Heti műsor.színházi iroda hírei p. Március én lesz a Budapesti Mezőgazdasági Kiállítás. ( p.) «p. Pót versenytárgyalási hirdetés.("erzsébet" közkórház). (ENDREY BÉLA polgármester h.) ( p.)

5 01.08, 7.p. Hirdetmény az ált.kereseti,valamint jövedelem és vagyonadó fölmondása tárgyában. (Városi Adóhivatal) ,p, Halálozás: KONCZ IKRE gazdálkodó 6-án 43 éves korában elhunyt. (akv.: 42 éves) Apja: Koncz Imre, anyja: Kardos Rozália, felesége: Vata Juliánná. Bercsényi utca l.p. Január 21 és 22-én országos jelentőségű pártnapokat rendez Vásárhelyen a Független Kisgazdapárt.Vasárnap délelőtt nagygyűlés a Fekete Sasban p. Ünnepélyes keretek között folyt le a rokkantjelvények kiosztása. (Részletes beszámoló). ( p.) p. Egy év múlva választanak papot az evangélikus hívek p D Reális költségvetési tervezettel és igazi összefogással könnyen megoldható a Gazdasági Egyesület helyzete.(beszámoló a vasárnap délelőtt megtartott rendes havi ülésről) p. Felszólalások a Mezőgazdasági Bizottságban az új OTI-terhek ellen. (Beszámoló a vasárnap délelőtti ülésről). ( p.) »p. Nem építik ki a tótkomlósi kisvasútat p. Megismétlik a monstre cigányhangversenyt február 6-án a Sasban p. Az Evangélikus Nőegylet teaestélye.(részletes beszámoló). ( p.) p. Tudományos előadás a Munkás Otthonban (12-én este.tartja "A társadalom fejlődése" címmel SZEKERES SÁNDOR pesterzsébeti th.biz.tag) p. Fentekig minden este a "Reggeli Újság" kedvezményes színházi előadása «P«Tüntetéssel ért véget a szociáldemokraták kongresszusa (Budapesten, ahol ERDEI ISTVÁN vásárhelyi küldött is felszólalt) p. Színház.Heti műsor.színházi iroda hírei l.p. Hirdetés.A BALASSA Áruház cipőárai ,p. A kultuszminiszter nem hajlandó fenntartani a mintaóvodát. KISS KÁROLY tanfelügyelő átirata a városhoz p. A vándorok útjává vált a Szegedi országút.hatalmas tömegek vándorolnak naponta Szeged és Hódmezővásárhely között.(vissza kellene állítani a kopáncsi csendőrőrsöt) p. A világ minden gabonapiacán javult a búza ára,csak a vásárhelyin nem.vásárnak is beillett volna a tegnapi piac.(arak a cikkben) p. LÁZÁR DEZSŐ gorzsai birtokának felparcellázása p. Rövidesen megnyílik az iparosszálló.a városháza pincéje,a Szarvas és a régi kaszárnya jöhet számításba a menedékhely elhelyezésénél.* (CM.o3.3-f>.}~ p. 40 darab hamis 50 fillérest szolgáltattak be egy hónap alatt p. Népművelési előadások p. ORBÁN SÁNDOR vendégszereplése Szarvason (14-én,szombaton) p. Ismeretterjesztő előadás a Református Otthonban (13-án este.az előadó MÁRTON ÁRPÁD ref.lelkész) p. A keddi piac.(a piaci árak) »p. Színház.Heti műsor.színházi iroda hírei.

6 p. Parcellázási hirdetmény LÁZÁR DEZSŐ m.kir.gazdasági főtanácsos 200 kishold területű gorzsai birtokára.(dr.vitéz ENDREY ANTAL ügyvéd). ( p.) l.p. Tíz százalék csökkenést mutat az idei házadó-kivetés p. Nem várt módon érezteti hatását az OTI-nál a megdrágított orvosi vizit. ( p.) p. Tudnivalók az adófelmondásokhoz. ( p.) p. A földmívelésügyi minisztérium megakadályozta a szeszárak leszállítását p. A miniszterelnök köszönete (a polgármesterhez) p. A nagyfizetések kérdéséről megint tárgyal a közgyűlés (Debrecen város átiratával kapcsolatban) p. Mit csinált a múlt évben az árvaszék? (Adatok a cikkben) p. Szabadlíceumi előadás a gimnáziumban (holnap délután,spanyolországról.tartja DR.TÖLCSÉRY ISTVÁN gimn.tanár.vetített képekkel) p. Újabb izgalom az Országos Pöldbirtokrendező Bíróság miatt.az OMGE felterjesztése a kormányhoz p. Hetvennyolc ingatlant árvereztek el a múlt évben (Vásárhelyen) p. Névmagyarosítás: WEISZ egyetemi hallgató nevét miniszteri engedély- " lyel VEREBESre változtatta p. Helyreigazító nyilatkozat.(a "Reggeli Újság" 1933.január 10-iki cikkében foglaltakkal kapcsolatban benyújtotta KURUCZ JÁNOS nyomdász). ( p.) p. Színház.Heti műsor.színházi iroda nírei l.p. Az Országos Független Kisgazdapárt vezérei városunkban.a január 21-iki társasvacsorára nagy arányokban jelentkeznek a párthívek. ( l.p.) p. Vásárhelyi akció a kisipari munkahiány leküzdésére.(takács FERENC kőművesmester indítványa a Kereskedelmi és Iparkamarához) p. Szolgálati időn túl csak kormányzói engedéllyel tarthatók vissza ezentúl a nyugdíjasok p. A vásárhelyi PATAKIak csatlakoznak a szentesiek örökségszerző akciójához. ( p.) p. Szombaton: Gazdabál.A farsang legnagyobb bálját 122 tagú rendezősé készítette elő.(nevek a cikkben) p. SIMON tanácsnok tanulmányútja Gyulán és Szentesen (az ínségraunkásc foglalkoztatásával kapcsolatban) p. Előadás a revízióról.(tegnap volt a Klauzál utcai Szabadság Olvasókörben,tartotta SARKADY JOLÁN) p. MAYER JÁNOS (volt földmívelésügyi miniszter) elfogadta a Háziipari Szövetkezet díszelnökségét p. Népművelési előadások p. Megindul a darabáruforgalom az újvárosi teherpályaudvaron p. Vásárhely 14 ezer lakóháza közül 13 ezer vályogból készült.hogyan oszlik meg a lakosság a kerületek szerint? (Az 1930.évi népszámlálás főbb adatai részletesen a cikkben) »p. Az Iparos Daloskör 15-iki,vasárnap esti hangversenye.(színre kerül a "Mari katonája" című vígjáték is és fellép MISÁN ISTVÁN nótaénekes)

7 p. Béküljünk ki! (A "Karikás" vasárnapi számának bemutatása). ( p.) p. A VII.kerületi Mátyás utcai Olvasóegyletben 18-án este DR.MÜLLER FERENC orvos tart szabadoktatási előadást l.p. A vásárhelyi cserkészek készülődései a jamboree-ra. ( p.) l.p. Az egykor oly híres vásárhelyi állattenyésztés rendkívül nagy visszaesést mutat mondotta a gazdasági felügyelő a KIB tegnapi ülésén. Egész határrészek vannak sertés nélkül. A szarvasmarhára ráfizet a gazda. A ló nem talál vevőre.(részletes adatok a cikkben) p. Hozzászólás a Széchenyi tér rendezéséhez.(miskolczi LÁSZLÓ cikke) «p. A Függetlenségi és 48-as Kossuth Lajos Pártkor,illetve a Független Kisgazdapárt nagyválasztmánya 17-én gyűlést tart az Iparegyletben »p. Vásárhely is részvényese lesz az olcsó szérumot termelő intézetnek »p. A pénteki piac.(a piaci árak közlése) p. Fontos újítás és könnyítés a vasúti teher-darabárú forgalomban (Budapest és Vásárhely között) p. A Csókási Olvasóegyesületben népművelési előadást tart GREGUS ISTW állami iskolai igazgató 18-án »p. Amerikai mintára szervezkednek a kaskötők (CS.HÓDI PÁL Szentesi utcai seprűgyárában holnap) p. A mai gazdabál nagyon jól fog sikerülni (mert a "Karikás" ott lesz minden résztvevő kezében). ( p.) 01.14* 3*p«NÁDUDVARY ANTAL új találmányait - hygiénikus express-kenyérpirító, - egy elmés szerkezetű egérfogó, - gőzfőző fazék p. Teljes szakosítás az iparostanonc-iskolában p. Várják a villamostársaság válaszát a város szakértői véleményére p. A mérnököknek ipari pályákra való özönlése ellen tiltakozik a vásárhelyi Ipartestület p. Napszámosmunkával,ínségsegéllyel tengeti az életét a vásárhelyi iparosok ötven százaléka mondja az Ipartestületnek a Kamarához intézett átirata. Megdöbbentő jelentés az iparosság szomorú sorsáról. (Adatok a cikkben) p. Az Ipartestület sorozatos előadásainak folytatásaként 18-án este DR.SIMON JÓZSEF tanácsnok tart előadást az adókérdésekről p. Gazdabál.(Rövid beszámoló a tegnap esti mulatságról).( p.) p. Népművelési előadások p. Kultúrest.(Tartja 18-án este az izraelita hitközség.a műsor közlése) p. A VI.Olvasókör új tisztikara.(a választás 8-án volt) p. A baromfitenyésztők hírei p. A háziipari tanfolyam feltétlenül megkezdődik hétfőn vagy kedden. (16-án vagy 17-én).(CS.HÓDI PAL tanfolyamvezető igazgató). ( p.) p. Kézimunka tanfolyam indul a Kisiparosok és Háziiparosok Szövetkezetében (Andrássy utca 21.)

8 p. A vásárhelyi betyárvilág regénye (5 kötetben,írta FEJÉRVÁRY JÓZSEF szerkesztő "A szegedi vár kazamatái" címmel) p. A Független Kisgazdapárt útja a legközelebbi jövőben,(tildy ZOLTÁN cikke), 01,15* 5«p. Harmincötezer pengőt engedtek el adótörlés címén az elemi kárt szenvedett gazdáknak. 01,15. 5.p. Lanyha vételkedwel indult.később kifejlődött a tegnapi állatvásár (Árak a cikkben). 01,15. 6,p. Kit büntetnek! (KARÁCSONYI SÁNDOR kisgazda cikke) ,p. Vásárhelyen is szerepel a finn tornász-válogatott, p. SZENTGYÖRGYI LÁSZLÓ,ENGEL IVÁN.ASCHER OSZKÁR.MÓRA FERENC.A hegedű, a zongora,a szó és az írás művészeszerepelnek az izraelita kultúrcsoport hátralevő téli programján,(részletes ismertetés), 01,15. 7.p. Hirdetmény az új gépkocsi-rendszámtáblákról.(endrey BÉLA polgármester h.) p. Szenvedélyes hangú nagygyűlés a közüzemek ellen (Budapesten) p. Küldöttségek a főispán előtt «p. Megalakult a Duna-Tiszaközi Mezőgazdasági Kamara munkásszakosztály (Elnöke BERTA MIHÁLY vásárhelyi földmunkás lett) p. Az Aranyadhalmi Olvasókör új tisztikara.(8-án volt a tisztújító közgyűlés) p. A tarjám, ebédeltetési akció elszámolása.(nevek a cikkben) l.p. ECKHARDT TIBOR,a Független Kisgazdapárt vezére,21-én este érkezik Vásárhelyre. ( l p.) p. A Kisgazdapárt abonyi nagygyűlése.kun BÉLA hozzászólása ,p. Megérkezett Vásárhelyre az influenza járvány.az iskolásgyermekek 10 százaléka betegen fekszik. O1.I8. 3.p. Református presbiteri gyűlés.(rövid beszámoló) p. Nem tatarozzák ki az atkái rakpartot P. SIMON JÓZSEF DR. tanácsnok személyesen felelős az adóbehajtásokért p. A kedi piac. (A piaci árak közlése) p. Leleplezzük a titokzatos B.B.-t.Nagy Bohém Bál február 1-én a Sasban. (Rendezi az Újságírók Egyesülete) p. Felhívás a bajtársakhoz: 20-án este a Tisza Szállóban VARGA BÉLA orvostanhallgató tart előadást "A lélek és az agy" címen l.p. Nyolc képviselő vesz részt a vásárhelyi nagygyűlésen. ( l.p l.p. ECKHARDT TIBOR és KUN BÉLA is felszólal a pesti piaci árusok csütörtöki nagygyűlésén l.p. Az ország iparossága az új OTI-terhek ellen.(átirat érkezett Győr város ipartestületétől Vásárhelyre) p. A gazdák is részt akarnak venni a gabonakivitelben p. Tíz százalékkal csökkenteni akarják a tisztviselők létszámát p. Baromfi- és tojásárak a környékbeli piacokon. 01,19. 2.p. KODÁLY Háry Jánosa a gimnáziumi tanulók előadásában (28-án este). (CSÉPKE ANDOR gimn.tanár,az Önképzőkör vezető tanárának cikke).

9 ' p. Magas színvonalúnak ígérkezik a MANSz magyar estje (február 4-én) p. Újabb patikakérelem: CSÁKY FERENC oki.gyógyszerész óhajt patikát nyitni a Sz^échenyi tér és a Nádor utca sarkán, ( p.) p. Negyvenéves jubileum: ERDEI SÁNDOR nyomdatulajdonos p. Cserkészfilm-bemutató a református gimnáziumban (holnap délután) p. A diákbál műsora. ( p.) p. Népművelési előadások p. Hirdetmény a gépjárművezetők orvosi vizsgálatáról.(dr.kajáry ZOLTÁN rendőrfogalmazó) p. A szülők áldozatkészsége tette lehetővé a mintaóvoda megnyitását. A Szabadság tér környéki lakosok kétségbeesett harca a halálraítélt óvodáért p. A mártélyi patika felállítását javasolja az egészségügyi albizottság. ( p.) p. Külmissziói előadás a Református Otthonban (ma este.tartja NAGY BÉL lelkész) p. Február 27-én kezdődnek a tavaszi haszonállat-vizsgálatok p. Dalestély Belsőerzsébeten (22-én este,tartja a Törekvés Dalárda) p. Szülői értekezlet a gimnáziumban (22-én délután.előadó SZATHMÁRY LAJOS tanár) p. Megindultak a próba behajtási eljárások a kamatfizetéssel elmaradt gazdaadósok ellen. 01o21. 2.p 0 Könnyítések az adóbehajtások szigorán «p. A csuhéjoo./(f.) cikke/ p. A Mezőgazdasági Bizottság évi jelentése a miniszterelnök előtt p. A Kopáncsi Közművelődési Egyesületben holnap népművelési előadást tart DR.PATÓCS ISTVÁN számvevő "A közgazdasági megújhodás módszerei és eszközei" címmel) p. A VII.kerületi Mátyás utcai Olvasóegyletben ma este DR.FEJÉRVÁRY BERTALAN tanácsnok tart előadást a gazdasági munkás- és cselédviszonyokról p. SZENTGYÖRGYI LÁSZLÓ hegedűművész hangversenye szerdán (25-én) este lesz a Kereskedelmi Testület nagytermében. ( p.) p. Felhívás a Református Ifjúsági Egyesület tagjaihoz: POGYOR ISTVÁN nemzeti titkár 23-án látogatást tesz az Egyesületben p. A Szociáldemokrata Párt küldöttsége a főispánnál (mert az utóbbi időben a párt valamennyi gyűlését betiltották). ( p.) «p. A pénteki piac.(a piaci árak közlése) p. Rövidesen megnyílik az állandó vásárhelyi színház.(a "Karikás" új számának bemutatása). ( p«) l,p.,2.p. A Független Kisgazdapárt vezetői Vásárhelyen. ( l.p.) p. A református egyház köszönete a Református Otthonnak és a Református Nőegyletnek p. Termelő,iparos,kereskedő,fogyasztó. (TILDY ZOLTÁN cikke) p. Méteres hótorlaszok akadályozzák a vasúti forgalmat a nyugati része ken.hódmezővásárhely környékén még nem volt fennakadás a vasúti forgalomban.

10 «p. Mit végzett a vidéki pénzintézetek parlamentje? Az országos gyűlésen a vásárhelyi bankok is képviseltették magukat (DR.MAKAI ÖDÖN és BITTÓ JÓZSEF által) p. Új alapokra akarják fektetni a mezőgazdasági érdekképviseleti rendszert.helytállók-e a mezőgazdasági kamarák ellen fölhozott érvek? p. Tizenhat - tizenhét pengőt adnak a búzáért? Harc az ausztriai búzaszállításért p. Konáncsi levél. ("Egy kopáncsi embör" verses levele). 01,22. 5.p. Egy ellenzéki regény nagy sikere. (OLÁH GYÖRGY: "Lázadás a Tiszánál' p. Elindult haza Szibériából egy vásárhelyi legény (ROSTÁS ELEMÉR). 01,22. 5.p. A földteherrendezés és következménye. (KARÁCSONYI SÁNDOR kisgazda cikke) p. El tudnak-e helyezkedni a nyáron a mezőgazdasági munkások? p. Évi közgyűlés.(tartja február 5-én a Susáni Polgári Kaszinó.A tárgy sorozat közlése) p. Hódmezővásárhelyi szociáldemokraták tagértekezlete (ma délután lesz a Munkás Otthonban.A napirend közlése) p. A Munkás Dalárda 29-én műsoros délutánt rendez az Iparegyletben p. Az izraelita kultúrcsoport estje.(részletes beszámoló a 18-iki előadó estről). ( p.) p. Százszázalékos létszámcsökkenés készül.(a "Karikás" új számának bemutatása). ( p.) ,p. Hódmezővásárhelyi haszonbaromfi-tenyésztők sikerei a IX.nemzetközi baromfikiállításon.(nevek és díjak felsorolása a cikkben). ( p.) p. Népművelési előadások p. A Pecércési Olvasókör hozzájárulása a szegény tanulók felruházásához p. Az Iparos Daloskör ma este tartja sorozatos hangversenyét az Iparegyletben. (Színrekerül a "Samu" című vígjáték.a műsor közlése) p. Hirdetmény az Országos Gazdasági Munkáspénztér helyi bizottságába való nyolc tag megválasztásáról.(dr.fejérváry BERTALAN tanácsnok, polgármesteri megbízott) l.p.,2.p. Az Országos Független Kisgazdapárt vezérkarát tüntető ovációval fogadta Vásárhely kuruc népe.nagygyűlés a Sasban. (Részletes beszámoló). ( l.,2.p.) p. Nem lesz elnökválasztás a Gazdasági Egyesületben. (DR.KOZMA GYÖRGY körjegyző nyilatkozata) p. Rendszerváltozást követeltek a Gazdasági Reformpárt vacsoráján (22.-én este). ( p.) p. Képviselőnk (KUN BÉLA) Abaújban,a HADIK - SZALAY választási küzdelemben p. BALTAZÁR püspök is részt vesz az idei református belmissziós napokon p. A hősi temető felállítása (Vásárhelyen) «p. Március 4-én lesz a KODÁLY-hangverseny (melyen maga az ünnepelt szerző is részt vesz).

11 p. Népművelési előadások p. Újraválasztották a Szociáldemokrata Párt helyi vezetőségét.(részletes beszámoló). ( p.) p. A holnapi SZENTGYÖRGYI hangverseny műsora. ( p.) 01,24. 3.p. Szociáldemokrata gyűlés a Fekete Sasban (29-én és 30-án) p. Hirdetés.Figyelem! FARAGÓ SÁNDOR hentes (Csomorkányi utca 60.) árjegyzéke * l.p. A kereskedelmi szerződéseknek a mezőgazdaságra gyakorolt hatásáról beszél GESZTELYI NAGY LÁSZLÓ,a Mezőgazdasági Kamara elnöke a vásárhelyi gazdanagygyűlésen (február 12-én), ,p, Rövidesen megindítják a pört a PATAKI-örökösök az egri káptalan ellen. (01,13. 2.p.) p. A mai viszonyokhoz képest jó áron vették bérbe a városi földeket. (Részletes felsorolás a cikkben) p. A Rotary Club javaslatai. (A Club legutóbbi közgyűlésének részletes ismertetése) p. A szombati kisgyűlés pót-tárgysorozata p. Ma este lesz a SZENTGYÖRGYI hangverseny. ( p.) p. Soronkívül fogadja a pénzügyigazgatóság a vásárhelyieket (a pénzügj miniszter rendeletére) p. Előadás a mezőgazdasági cselédtörvényről (holnap este a Susáni Polgári Kaszinóban.Tartja DR.FEJÉRVÁRY BERTALAN tanácsnok) p. Csak a ténylegesen elvégzett munkáért lehet beszedni a kéményseprési díjat.a miniszter elbírálta és kiegészítés végett visszaküldte a kéményseprési szabályrendeletet. 01,25. 3.p. Lámpát kérnek (a Kolozsvár és Ipoly utcák sarkára) p. ütfeldomborítási kérelem.(szűcs MIHÁLY és társai kérik a Rákóczi utcának a Jókai utcán túl eső szakaszán elvégezni) p. A Munkás Dalárda 29-én délután az Iparegyletben az alföldi Szociáldemokrata Párt küldötteinek tiszteletére kultúrdélutánt rendez. ( p.),( p.) p. Egy pár szó a "Háry János"-ról.(CSÉPKE ANDOR vezető tanár cikke). ( p.) p«Kul túrdélután, ahol a közönség énekel.(29-én a Római Katolikus Társaskör Teleki utcai nagytermében DR.PÉCZELY ATTILA a vásárhelyi népdalokról fog előadást tartani) p. Népművelési előadások p. A Gasdaifjak Egyesületének közreműködésével 29-én délelőtt DR,SZEKERES LÁSZLÓ tart vetítettképes előadást "Fiatalság országa és Magyarország" címmel a Sas nagytermében) p. A Mártélyoldali Kisgazdakör új tisztikara.(a választás 22-én volt, nevek a cikkben) p. A keddi piac.(a piaci árak közlése) p. Az Alsókopáncsi Olvasókör új tisztikara.(a választás 11-én volt, nevek a cikkben) l.p. Hatósági terror...(kun BÉLA képviselő jelenleg Bódvaszilason tartózkodik).

12 l.p. Hódmezővásárhely gazdái impozáns számban vonultak föl a szegedi tanyakongresszusra.jövőre Hódmezővásárhelyen lesz a kongresszus p. SZENTGYÖRGYI LÁSZLÓ hangversenye./(sz.) beszámolója és kritikája/. ( p.) p. Az elárverezettek memoranduma GÖMBÖS miniszterelnökhöz (Vásárhelyről).(1929-ben kezdődött ügy) p. A gabonapiacon az élénk kereslettel szemben csekély a kínálat p. Tandíj-per a járásbíróságon.mi van a városi zeneiskola "Tudnivalói' ban? (A pert FAZEKAS ALAJOS zeneiskolai igazgató indította) p. Nem vállalja a város s az érdekeltség a barci-réti zsilip fenntartási költségeit p. Ezer pengőbe sem kerül a Kossuth tér részleges parkírozása, p. A Bohém Bál fővédnökei. ( p.) p. Téli örömök a vásárhelyi "Svábhegyen".(A vásárhelyi ródlizóknak a várost körülvevő töltés jelenti a Svábhegyet) p. Nagyszabású állatvédelmi mozgalmat indítanak a gimnazista öregcserkészek. (Rövid beszámoló a tegnap esti összejövetelről) p. Harmincötezer pengőbe kerül a közvilágítás (Vásárhelyen) «p. Vásárhely átiratai Szegedre a vadászati törvény módosítása ügyében, p. KODÁLY Háry Jánosa a diákhangversenyen.(dr.péczely ATTILA cikke). ( p.) p. A Munkás Dalárda 29-iki előadásának műsora. ( p.) 01*26. 4.p. A Kenyereparti Olvasóegylet új tisztikara.(a választás 22-én voltc Nevek a cikkben) »p. A Bodzásparti Gazdálkodók Önképzőkörének új tisztikara.(a választá: 22-én volt.nevek a cikkben) p. Az elárverezettekhez. (BARTÓK ISTVÁN felhívása). ( p.) p. A Fecskésparti Olvasókör új tisztikara.(a választás 15-én volt. Nevek a cikkben) l.p. Országraszóló ünnepséget rendez Vásárhely KODÁLY tiszteletére.itt tartják meg a népdalgyűjtők kongresszusát.(az egyik szervező DR.PECZELI ATTILA). ( p.) l.p. A katolikus egyházközségi tanács tisztújító közgyűlése.(nevek a cikkben) p. Megállt az influenza terjedése Vásárhelyen. ( p.) p. A volt népjóléti minisztérium pere KRIVÁN ZOLTÁN ellen.(kriván ZOLTÁN sürgeti a főtárgyalás kitűzését,hogy bebizonyíthassa vádjainak valódiságát). (oa.oa- 2..p) p. Nem engedélyezték a szociáldemokraták vásárhelyi alföldi kongreszszusát.takács FERENC nyilatkozata a betiltásról. ( p.) p. Református vallásos estély a városháza közgyűlési termében (február 5-én) p. A levente órák kezdete úgy bel-,mint külterületen február 2-án «p. Az elaludt szemetes-búza ügye ébredezik.(a múlt év eseménye volt) p. Népművelési előadások p. A népfőiskolai tanfolyam hallgatói vasárnap (29-én) rendezik meg műsoros délutánjukat.

13 O1.27o 3.p. Az Iparos Daloskör 29-én,vasárnap este tartja sorozatos hangversenyét az Iparegyletben. (A műsor közlése). ( p.) ' p. Hódmezővásárhely összes vitézeihez: 29-én vatézi értekezlet lesz p. DR.MAKAY ÖDÖN előadása az Ipartestületben (31-én este) p. Nagy jégünnepély a népkerti jégpályán (vasárnap délután) p. A Damjanich utcai VIII.Olvasókörben ma este SARKADY JOLÁN tart szabadelőadást p. A Magyar Bál műsora.(rendezi a MANSz február 4-én) »P» A városházán lesz az átutazók szállója. ( p.) p. Kultúrdélután a Katolikus Körben (vasárnap,29-én.a részletes műsor közlése.dr.péczely ATTILA előadása). ( p.) p. A Lévay utcai ref.iskolában vasárnap szülői értekezlet lesz.előadást tart DR.DRASKOVICS PÁL kerületi tisztiorvos p. A Malom utcai II.kerületi Olvasókör új tisztikara.(a választás 22-én volt.nevek a cikkben) p. Hirdetmény az általános kereseti,valamint jövedelmi és vagyonadó bevallása tárgyában.(városi Adóhivatal) l.p. Rendszeresítik az adópótlékokat,felemelik az adóalapot,új fogyasztási adók jönnek (?) Milyen pénzügyi rendeletek kibocsájtását tervezi a kormány? p. Rengeteg vizet pazarolnak el Vásárhelyen,mert sok helyen éjszakára nyitva hagyják a csapot p. Lakatlan szigetre akarják deportáltatni a cigányokat.mi lesz Vásárhely közgyűlésének állásfoglalása? p. A református vallásos délután műsora. ( p.) p. Elmarad a gazdaifjak előadása. ( p.) p. Tündérfénybe borított nagyterem várja a Bohém Bál közönségét. ( p.) p. Meghívó.Vásárhelyre érkezett UDVARHELYI ANDRÁS theológiai tanár és MÉSZÁROS SÁNDOR ifjúsági lapszerkesztő.(ma este előadást tartanak a baptista kápolnában) p. A pénteki piac.(a piaci árak közlése) p. Susáni kép lesz a "Karikás" vasárnapi címlapján.cseszkó MÁTÉ remek verse. ( p.) p. Az Iparos daloskör 29-iki műsorában SARKADY JOLÁN tanárnő előadása "Egy nap a kínaiak életéből" címmel. ( p.) l.p. Rendezni fogják a Széchenyi teret.apró ügyeket tárgyalt a tegnapi kisgyűlés l.p. Ma dől el a bódvaszilasi választási küzdelem.kun BÉLA képviselő beszéde Szin községben p. Vigyázat: kedden jár le az adófelmondások határideje.(01,12. 2.p.) p. A mártélyi Tisza partjától Floridáig.PATAKY TIBOR festőművész levele Amerikából Vásárhelyre (FEJÉRVARY JÓZSEF szerkesztőhöz) p. A héten megkezdik a Kossuth tér parkírozási munkálatait. ( p.) p. Rövidesen döntenek a pénzintézeti mezőgazdasági hitelszövetkezet ügyében. ( p.) p. Felmondjuk-e hát az adónkat? (GARA V.ANTAL cikke). ( p.)

14 «P* A görögkeleti magyar egyház vezetősége a főispán előtt (MISÁN JÁNOS főgondnok vezetésével) p. 506 új személlyel szaporodott a választói névjegyzék p. A Kopáncsi Közművelődési Egyesület új tisztikara.(a választás 8-án volt.nevek a cikkben) «P«Leventék felruházása.(részletes felsorolás a cikkben) «p. "Háry János" a gimnáziumi ifjúság előadásában.(beszámoló és kritika). ( p.) p. ERDEI ISTVÁN (a Szociáldemokrata Párt volt titkára) Bécsbe távozik p. Pontos újítás és könnyítés a MÁV-nál a teher-darabáru forgalomban p. A Galamb utcai Első Polgári Olvasóegyesület új tisztikara.(a válás: tás 12-én volt.nevek a cikkben) p. Tanfolyam látogatás.a vásárhelykutasi népművelési tanfolyamot 27-é: a Népművelési Bizottság és a törvényhatóság vezetői meglátogatták p. Népművelési előadások p. Új foglalkozási ágakat fedezett fel a "Karikás" (Az újság új számának bemutatása). ( p.) p. Tisztújítás a Nagyszigeti Gazdasági Olvasókörben.(A választás 22-é: volt.nevek a cikkben). 01,29. 6,p. PATAI JÓZSEF főmolnár és neje a Damjanich utcai állami iskola szegény tanulói közül húsznak adtak ebédet p. A Barackosi Olvasókör új tisztikara.(a választás 22-én volt.nevek ; cikkben) p. A háziipari tanfolyam: ma délután megalakul a Szentesi utca 73.sz. alatt a Seprűgyár Közkereseti Betéti Társaság.(CS.HÓDI PAL tanfolyam-vezető,igazgató). ( p.) p. A vergődő embervilág. (DR.DIETRICH LAJOS cikke) p. A református vallásos délután műsora (február 5-én). ( p.) p. DR.MAKAY ÖDÖN előadása az Ipartestületben (31-én este). ( p.) p. Hirdetmény.A Körös-Tisza-Maros Ármentesítő és Belvízszabályozó Társulat által létesíteni szándékolt,az ú.n. Pusztaszéli csatornán a Bögi Kovács-féle áteresznek tiltófejjel való kiépítéséhez a tervek bemutatásra kerültek.(dr.csergő alispán) p. Zárt ajánlati hirdetmény: a hmvhelyi izraelita hitközség bérbe adja a 40 év óta "Központi Szálloda" címen üzemben lévő épületét p. Hirdetmény a házicselédek jutalmazása ügyében.(dr.nagy GÁBOR város főjegyző) l.p. A vásárhelyi Munkásotthon Szövetkezet üdvözlete HADIK JÁNOSnak p. Népművelési előadások p. Vásárhelyi népdaldélután a Katolikus Körben.(Beszámoló a vasárnapi eseményről.dr.péczely ATTILA felhívása népdalok gyűjtésére). ( p.) p. Az Ipartestület elöljárósága tiltakozik az új adóemelési rendelete: ellen. (Beszámoló a tegnap délután megtartott ülésről.az átutazó iparossegédek szállójának ügye.bizottsági tagok neve a cikkben). ( p.) -

15 p. Megalakult a katolikus egyháztanács.(nevek a cikkben).(az új templom felépítése). ( l.p.) p. Holnap: a vásárhelyi farsang gyöngye: Bohémbál. ( p.) p. A helybeli zeneiskola növendék-hangversenye (február 2-án este lesz a városháza közgyűlési termében.a fellépők neve,a műsorszámok) p. A Református Ifjúsági Egyesület új tisztikara.(a választás 29-én volt.nevek a cikkben) p. Tisztújítás Pósahalmán.(Az Olvasókör új tisztikara.a választás 29-én volt) p. A Magyar Bál műsora. ( p.) l.p. A pénzügyminiszter két órás beszédben jelentette be az adóemeléseket.mától kezdve kétszeres lesz a jövedelmi- és a rokkantsági adó, 4 százalékkal több a házadó,felemelik a forgalmiadó-átalányt,jön a villanykörte- és a rádióadó.megmaradnak az adópótlékok. Csökkentik a tisztviselői fizetéseket p Az adófizetők fele felmondta az adóját. ( p.) p. Február 5-én lép életbe a hatóságilag megállapított temetési díjszabás.ötven pengő lesz a legolcsóbb temetés p. Napi 50 filléres készpénzdíjazást kérnek a természetbeni segélyen felül az ínségmunkások.(borsi^jános,posztos SÁNDOR és BERTA MIHÁLY kérelmet nyújtottak be DR.FEJÉRVÁRY BERTALAN tanácsnokhoz,mint helyettes polgármesterhez) p. MAKAI ÖDÖN DR.előadása a kapitalizmus válságáról.(beszámoló). ( p.) p. KÖLLC GÁBOR az Egységespárt vásárhelyi főtitkára p. A gazdanagygyűlés meghívója.(a gyűlés 12-én lesz) p. Szabadlíceumi előadás a református gimnáziumban (3-án.Tartja SZATMÁRY LAJOS gimn.tanár "A legújabb irodalmi és művészeti irányokról" címmel) p. Az Iparos Daloskör 5-én tartja sorozatos hangversenyét. ( p.) p. A Kútvölgyi Polgári Olvasókörben 9-én PÁLYI SÁNDOR nyug.gazdasági intéző tart előadást p. Állami ellenőrzés alá kerülnek a fajbaromfi-tenyészetek.(a Haszonbaromfi-tenyésztő Egyesület elnökségének közleménye). (O-IOSJ. 6p.) p. A keddi piac. (A piaci árak közlése) p. A KútvölgyiPolgári Olvasókör új tisztikara.(nevek a cikkben) p. Tisztújítás Gorzsán.(A választás január 29-én volt.az új tisztikar) l.p. Az adóemelési rendeletek részletei. ( l.p.) p. Nincs többé fabehozatali monopólium,olcsóbb lesz a tüzelőfa? KUN BÉLA képviselő régebbi akciójának következményei p. Budapesten komollyá vált az influenzajárvány.vásárhelyen még enyhe lefolyású a betegség. ( p.), (o-) p-) p. A szegedi példák nyomán parkírozzák a Kossuth teret.újra aktuális lett a piac átrendezése. ( p.) p. Háromszáz pengő pénzbüntetés a "Jövő Útja" (című lap) engedély nélküli terjesztése miatt. (A felelős szerkesztő és kiadó: KURUCZ JÁNOÍ p. Megmarad az önálló vásárhelyi forgalmiadó-hivatal p Népművelési előadások.

16 p. Az Országos Eszperantó Egyesület hódmezővásárhelyi csoportjának új tisztikara.(nevek a cikkben) p> Statisztika a rádió fejlesztéséhez és a közönség kívánságairól »p. A Mágocsoldali Olvasóegylet új tisztikara.(nevek a cikkben) »P«Ingyenes tanfolyam nyílik a ruhahulladék-szőnyeg szövése és a színes kézi hímzés tanulására.(kisiparosok és Háziiparosok Szövetkezete,Andrássy utca 21.) p. Hirdetés.Kiadó üzlethelyiség.a Kultúra Nyomda Rt.által bírt helyiségek (Szent Antal utca 7.) kiadók,üzlethelyiségnek vagy lakásnak átalakíthatók.(molnár ISTVÁN) p. Hirdetmény a Hódmezővásárhely Újváros állomás darabáru forgalmáról. (ENDREY BÉLA polgármester h.) ( p.) l.p. Az altruista pénzintézetek illetékmentes árverései ellen is védelmet kell nyújtani az eladósodott gazdáknak p. Csak fizetésrészietet kaptak elsején a városi tisztviselők p. A vidéki bankok árveréseken szerzett földjeiket egy új.központi pénzintézetnek adják el,mely telepítéseket és bérgazdaságokat léte sít ezen az holdnyi területen.makai ÖDÖN DR.nyilatkozata p. Százötven millió pengő kibocsájtását kéri Békés vármegye. A fölirathoz való csatlakozásra kérik Vásárhelyt is p. Nagyon szép volt a Bohém-bál.(Részletes beszámoló). ( p.) p. Népművelési előadások vasárnap a városban p. Fakerítést csak ácsiparos csinálhat p. Búcsú Hódmezővásárhelytől.(ERDEI ISTVÁN volt szociáldemokrata pán titkár búcsúlevele Bécsbe való távozása alkalmából).( p.) p. Az Iparos Daloskör hangversenye (5-én,vasárnap este lesz az Iparegyletben.A műsor közlése). ( p.) »P«Az Ipartestület számvizsgáló bizottságának egyik tagja SZÉLES JÓZSEF ácsmester.(kiegészítés a p. cikkhez) p. A Belsőkutasi Kisgazdakörben 5-én este fellép a Törekvés Dalárda «P«Ismeretterjesztő előadás a Református Otthonban (ma este.tartja NAGY BÉLA Indiáról) l.p. Visszaállítják a városi rendőrséget s a városok nyakába hárítják az egész fenntartási költséget p. Havonta kamatmentesen lehet fizetni a lakbért.a kormány lakásügyi rendelete p. KASSAY főorvos találmánya új korszakot jelent a mandulaoperációk terén.(a feltaláló DR.KASSAY DEZSŐ,a vásárhelyi közkórház főorvost p. Az enyhe idő nem szünteti meg az influenza terjedését. (Hódmezővásárhelyen nagyon sok influenzás beteg van). ( p.) 02,04. 2.p. SOÓS ISTVÁN DR.polgármester fogadja a vásárhelyi finn-magyar tornaünnepély vendégeit. ( p.) p. Elhelyezték GAJDÁN IMRE rendőrkapitányt (aki 28 évvel ezelőtt lépett az itteni városi rendőrség szolgálatába) Nagykanizsára p. A vásárhelyi rádióelőfizetők a korareggeli zeneközvetítésért. ( p.) p. A zeneiskola hangversenye.(beszámoló,a növendékek neve). (01o31. 3.p.)

17 , p. Meghosszabbították a 18 évesek jelentkezési határidejét. ( p.) p. A Mátyás utcaiak a kéregető cigányok ellen »p. A népjóléti hivatal második hangversenye (az ínségesek javára 6-án,hétfőn este lesz) p. A Csongrád megyei tanítók üdvözölték MÓRA FERENCet (CSERNAI MÁTYÁS egyesületi elnök vezetésével) p. Rádió-engedélyesek figyelmeztetése: csak új rádiólámpák vételekor kell adót fizetni. ( l.p.) «p. A pénteki piac.(a piaci árak közlése) p. Ma lesz a Magyar Bál (a Fekete Sas nagytermében,a KANSz rendezésében.a részletes műsor és a szereplők nevének közlése).( p.) p. A Sámsonoldali Gazdálkodók Olvasóegyletének új tisztikara.(a válasz tás január 22-én volt.nevek a cikkben) l.p. KUN BÉLA képviselőt akarta a Független Kisgazdapárt Igaion felléptetni p. Hogyan osztották föl az iparágak között az államnak adandó kölcsönt.a kölcsönt összekapcsolták a munkaszervező intézet felállításával p. Találkozás a keresztúton. (NAGY FERENC kisgazda cikke) p. Sofőrt program. (KARÁCSONYI SÁNDOR kisgazda cikke) p. Negyven éves a Katolikus Nőegylet.A jubileumon gróf ZICHY RAFAELNÉ, a Katolikus Nőegyletek Szövetségének elnöke is részt vesz.(az estély 19-én,vasárnap este lesz a Fekete Sas nagytermében) p. Hozzászólás a pénzintézeti mezőgazdasági hitelszövetkezet kérdéséhez.mi az elárverezettek véleménye. (BARTÓK ISTVÁN th.biz.tag nyilatkozata). ( p.) p. Kopáncsi levél. ("Égy kopáncsi embör" verses levele) p. A "Gróf Bercsényi Miklós"Bajtársi Törzs új tisztikara. (A választás 3-án,pénteken volt) p. A Kopáncsi Közművelődési Egyesület (a szegedi úti SZILASS-féle vendéglőben,ma népművelődési előadást tart.az előadó: MUZSI JÁNOS ny. főgimnáziumi tanár) p. A "Karikás" mai számának bemutatása. ( p.) p. A FEJES-örökösök ügye. ( p.) p. Népművelési előadások p. Köszönet a Bohém Bál sikerén munkálkodóknak. (Nevek, adományok felsorolása a cikkben). ( «p.) p. A népjóléti hivatal hangversenyének műsora. ( p.) p. A Pusztafeketehalmi Olvasókör új tisztikara.(a választás január 15-én volt.nevek a cikkben) p. A Mártélyi Olvasókör új tisztikara.(nevek a cikkben) p. Hirdetmény az 1933.évi mezőgazdasági,különösen pedig az aratási és cséplési munkáknak kellő időben és zavartalan módon való elvégzése érdekében.(dr.fejérváry BERTALAN tanácsnok) p. Rendelet.A közrend,közbiztonság fenntartása érdekében kiadott rendelkezések. (VOZÁB JÓZSEF rendortanácsos).

18 l.p* A mezőkeresztesi választások.kun BÉLA beszéde p. A beszámoló a MANSz Magyar Báljáról a könyvkötés miatt nem olvasható. ( p.),( p.) »P«A Független Kisgazdapárt és az adóemelések. ( p.) P» Orvosi hír: DR.HALÁSZ ISTVÁN,a pesti Izraelita Kórház volt alorvosa,rendelőjét városunkban a Ferenc József sugárút 24. szám alatt megnyitotta p. Kataszter készül az ingyenes orvosi kezelésre jogosult szegényekrő: Háromezer családfő nevét tartalmazza a katalógus p. Európa legkiválóbb saxof onvirtuóza Vásárhelyen. (LAKATOS ÁRPÁD holnap este lép fel a Fekete Sas kávéházában 0 A műsor közlése) p. Népművelési előadások p. "A szegedi vár kazamatái" cím alatt jelent meg öt vaskos kötetben az a regény,melyet FEJÉRVÁRY szerkesztő írt. (o4.á5. 4.p) p. A házinyúl-tenyésztők vacsorája (vasárnap volt a Nemzeti Kávéház nagytermében.beszámoló) p. Mozgalom a lóversenyek népszerűsítésére.(indította a Gazdasági Egyesület ifjúsága GOJDÁR PÉTERrel az élen) , 3.p. A Földeákszéli Baloghi Olvasókörben holnap este előadást tart GÁSPÁR KÁLMÁN tanító p. A Pecércési Olvasóegylet új tisztikara.(nevek a cikkben) l.p. APPONYI ALBERT elhunyt (a tegnapi napon,genfben) p. Hódmezővásárhely díszpolgárát gyászolja az elhunyt APPONYI ALBERTben. ( l.p.) p. Miért tiltották meg újra a gyűlésezéseket p. Tisztikar jelölő közgyűlést hív össze a Kereskedelmi Testület. Március 5-én lesz a tisztújító közgyűlés,amelyen az OMKE is képviselteti magát.(beszámoló a tegnapi ülésről) p. Csak a kisebb városok államrendőrségeit szüntetik meg? ( l.p.) p. Az új piaci rend (a Kossuth tér parkírozásával kapcsolatban.a DR.FEJÉRVÁRY BERTALAN tanácsnok által készített tervezet ismertetése). ( p.) p. A népjóléti hivatal második hangversenye (hétfőn este volt.beszámoló). ( p.) p. A Házinyúl-tenyésztő Egyesület adománya a gyermekebédeltetési akció javára. ( p.) p. Ma este lesz a tornaviadal.az est közönsége néma felállással áldoz APPONYI emlékének. Délután fél 3 órakor érkeznek a vendégek. ( p.) p. Azt az alkalmazottat,aki egy évet töltött a város szolgálatában, állandó alkalmazottnak kell tekinteni p. Szülői értekezlet a gimnáziumban (12-én,vasárnap délután).az előadások: - D.NAGY SÁNDOR igazgató: "A tanulók iskolán kívüli magaviselete és a szülők felelőssége", - DR.RADC JÓZSEF fogorvos: "Az iskolai fogászat jelentősége" p. Csak néhány nap még...(az Izraelita Leányegylet és a kultúrcsoport jótékonycélú bálát rendez a Kaszinóban) p. A keddi piac (A piaci árak közlése).

19 p. Lóvásárlás Vásárhelyen (15-én a mázsaháznál) p. A baromfitenyésztők hírei: az Országos Mezőgazdasági Kiállításon baromfiakat kiállítani akarók 24-ig jelentkezzenek. ( p.) p. Hirdetmény a kéménysepretésre vonatkozó szabályrendelet életbeléptetéséről. (ENDREY BÉLA polgármester h.) p. SOŐS ISTVÁN DR.részvéttávirata (gróf APPONYI ALBERTNÉhoz). ( p.) p. Hódmezővásárhely nagyobb összeggel számít a beruházásokra szánt 80 millióból p. Nagy közigazgatási változások jönnek p. A vásárhelyi gazdák pengő földadót fizetnek.(adatok a cikkben) p. A könyvtár ügyében minden olvasókör vezetősége sürgősen jelentkezzen! p. Majd a hónap végén.(a Kossuth tér parkírozása). ( p.) p. Népművelési előadások p. TERÁ'SVIRTA finn tornászbajnokot nagy szeretettel fogadta Hódmezővásárhely. ( p.) »p. A vásárhelyi Kereskedelmi Testület és a filléres vonatok. ( p.) p. Február 26-án az Ipartestület közgyűlése.(a tárgysorozat közlése) p. Bélyegtelen kérvényeket nem intéznek a hatóságok. ( ,p.) p. Ma délután 2 órakor ingyenes tanfolyam nyílik meg a színes kézihímzés elsajátítására. ( p.) p. KRIVÁN ZOLTÁN a törvényszék előtt. ( p.) p. APPONYI levele hódmezővásárhelyi polgártársaihoz.hogyan választotta meg Vásárhely közgyűlése a nemzeti ellenállás nagy előharcosát a város díszpolgárává. ( p.) p. Rendkívüli gyászközgyűlésen áldoz Hódmezővásárhely APPONYI emlékének p. CSÁKY LAJOS DR.beszéde a finn-magyar ünnepélyen. (A könyv kötése miatt a cikk nem olvasható). ( p.) p. Az ipartestületi elnökség. ( p.) p. A város lisztforgalmi adómentességet kapott ínségbúzájára p. A helyőrségi tisztek sportklubot alakítanak p. "Zsolnay" cserkészek ünnepélye (március 5-én lesz az Iparegylet nagytermében) p. Csökken az influenzás megbetegedések száma,a szövődményes betegségek ellenben szaporodnak.czakó LAJOS DR.főorvos nyilatkozata. (Adatok a cikkben). ^ p-) p. Négy város mozgalma a SPEYER-kölcsön terheinek könnyítéséért. (Hódmezővásárhely is a négy város között van) p. Az Iparos Daloskör 12-én tartja sorozatos hangversenyét az Iparegyletben. (A műsor közlése). ( p.) p. ORBÁN SÁNDOR betyárruhában mulat...(a "Karikás" új számának bemutatása^ karikaturista SOSTARICS LAJOS). ( p.) p. Meghívó a Hódmezővásárhelyi Ipartestület évi rendes közgyűlésére. (KUN BÉLA elnök),(gábor ISTVÁN ipartestületi jegyző) ( p.)

20 l.p. Mához egy hétre lesz az APPONYI emlékére összehívott rendkívüli közgyűlés. ( p.) 02.11, 2.p. A jövő vasárnap gyászünnepélyt rendez a TESz (a városháza közgyűlési termében) p. A választmányi ülésekre is kell kérni rendőrségi engedélyt p«Magyarország új közigazgatási beosztása és Hódmezővásárhely , 3.p. Zenés ébresztőt.parlamenti közvetítéseket s koradélutáni könnyűzenét kémek a vásárhelyi rádiósok. ( p.) p. A gazdaközönséghez! A Mezőgazdasági Bizottság a Duna-Tiszaközi Mezőgazdasági Kamarával közösen holnap délelőtt a városháza közgyűlési termében szakértekezletet tart. (02,01, 3.p.),(02.08, 2,p,, p. A pénteki piac.(a piaci árak közlése) , 4.p. Köszönet a MANSz Magyar Estélyen közreműködőknek és megjelenteknek ( p.) p. Bombamerényletet követtek el a vendéglősök társasvacsorája ellen. (A "Karikás" új számának bemutatása), ( p.) 02.11, 4.p. Hirdetmény a hátralékos közadók,illetve az 1933.év első negyedére eső adók befizatésa tárgyában.(városi Adóhivatal), p. A fertály.(látogatás a Nyár utcai iskolában,az iskolatej osztásakor /(P.J.) cikke/ p. A mezőgazdaság teherviselése.(karácsonyi SÁNDOR kisgazda cikke) p. Patika száz évvel ezelőtt p. Református napok Vásárhelyen p. Együttes nagygyűlést akarnak tartani a bankbetét-károsultak és a hadikölcsön-tulajdonosok (Vásárhelyen) p. A Katolikus Nőegylet 40 éves jubileuma: 19-én,vasárnap este lesz az ünnepség a Pekete Sas nagytermében. ( p.) p. Népművelési előadások p. Az Ipartestület előadásainak folytatása: 15-én DR.SZENTKIRÁLYI ZSIGMOND orvos tart előadást az iparosságot közelről érintő egészségvédelmi feladatokról p. Helyi díjszabás szerint viszik külterületre a postai küldeménjreket, p. Az influenza és a hetes szám. (öl.áo- 3-p-) p. Vásárhely múlt havi statisztikája p. Ismét felütötte fejét a sertéspestis a környékbeli falvakban p. írásban és képben.,.(a "Karikás" új számának bemutatása). ( p.) «p. A Munkás Dalárda ma este NAGY IMRE Teleki utcai vendéglőjében műsoros táncestélyt tart.(a műsor közlése) «p. A selyemhernyó-tenyésztők jelentkezzenek a Réz utca 13.szám alatt p. A Stefánia Szövetség emlékezése (ZOMBORYNÉ GOSZTONYI LAURA sírjánál) p. Előadás a Munkás Otthonban.(Tartja holnap este DR.DEUTSCH BÉLA orvos az idegrendszeri megbetegedésekről) p. Kritika a DOBÓ FERENC könyvéről (mely tavaly jelent meg "Sporthorgászat" címmel).

01.03* 7.p. Népművelési előadások.

01.03* 7.p. Népművelési előadások. 01.01. l.p. 1932. (Vezércikk. "A leáldozott 1931-es év a szenvedések özönét hoí ta a magyar nemzetre") 01.01. l.p. Az új évben nagy gazda-akció kezdődik a tartozások és a kamatok leszállítása érdekében,

Részletesebben

VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG

VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG 01.01. -l.p. A mezőgazdasági bizottsági tagok választására jogosultak összeírása. (ENDREY BÉLA polgármester tájékoztatója). 01.01. l.p. Mennyi lesz a választók száma az új esztendőben?(részletes

Részletesebben

FIGYELEM! Az újság első száma 1921.október 2.-án jelent meg!

FIGYELEM! Az újság első száma 1921.október 2.-án jelent meg! VÁSÁRHELYI^ÚJSÁG FIGYELEM! Az újság első száma 1921.október 2.-án jelent meg! Október 2. 1. l.p. Vásárhely város közönségéhez! (Beköszöntő vezércikk). (LÁZÁR DEZSŐ) 2. l.p. A mezőgazdasági népfőiskola

Részletesebben

-" -» -» VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG

- -» -» VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG -" -» -» 01.01. l.p. Újév reggelén...(vezércikk) 01.01. l.p. A Nemzeti Munkavédelmi Hivataltól emlékérmet kapott ENDREY polgármester. (DR.OSVÁTK GÁBOR tb.tanácsnok is kapott dicsérő

Részletesebben

Vásárhelyi Reggeli Újság 1927

Vásárhelyi Reggeli Újság 1927 Vásárhelyi Reggeli Újság 1927 01.01. 1. p. Vitéz DR.ENDREY ANTALt és LOSONCZY ENDRÉt jelölte tegnap főrendiházi követekül a Függetlenségi és 48-as Kossuth Lajos-pártkörhöz tartozó th. bizottsági tagok

Részletesebben

01.01. l.p. Reményeink az új esztendőben.(vezércikk,írta CSEH ANDRÁS r.kat. esperes-plébános).

01.01. l.p. Reményeink az új esztendőben.(vezércikk,írta CSEH ANDRÁS r.kat. esperes-plébános). VÁ5ÁRSELYI^REGGELI = ÚJSÁG 1. kfftot 01.01. l.p. Reményeink az új esztendőben.(vezércikk,írta CSEH ANDRÁS r.kat. esperes-plébános). 01.01. l.p. Harmincas évek következnek!("a paraszt dolgozik az úr mög

Részletesebben

VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG

VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG 0101 lp TÓTH JÓZSEF (volt ipartestületi elnök) temetése (tegnap délelőtt volt) 0101 2p Kétezernyolcszázötven kérvényt bírálnak el a jóléti bizottságok 0101 2p BOGNÁR REZSŐ (refkántor)

Részletesebben

Hódmezővásárhely és környéke I. világháborús emlékei

Hódmezővásárhely és környéke I. világháborús emlékei Hódmezővásárhely és környéke I. világháborús emlékei Hódmezővásárhely I. világháborús emlékműve Típus: Emlékszobor Lelőhely: Kossuth tér Készíttető/adományozó: Hódmezővásárhely thj. város Kivitelező neve:

Részletesebben

A virilizmus érvényesülése a debreceni törvényhatósági bizottság szervezetében /1872-1929/

A virilizmus érvényesülése a debreceni törvényhatósági bizottság szervezetében /1872-1929/ A virilizmus érvényesülése a debreceni törvényhatósági bizottság szervezetében /1872-1929/ Ölveti Gábor Magyarországon a dualista államberendezkedés a polgári társadalom kialakulásának és fejlődésének

Részletesebben

1921/1 VRU VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG

1921/1 VRU VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG 1921/1 VRU VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG 01.01. l.p. Ha kezdődik a népszámlálás. 01.01. l.p. A katonaság újévi üdvözlete és SOÓS ISTVÁN DR.polgármester válasza. 01.01. l.p. Február 6-án lesz a gazdabál. 01*01.

Részletesebben

1923/2 VRU 01.05. 2.p. Szülésznőt kap Mártély.(HORVÁTH JÁNOSNÉ tér vissza). 01.05. 2.p. Egyelőre nem emelik az egységárakat (a villanyfogyasztásnál).

1923/2 VRU 01.05. 2.p. Szülésznőt kap Mártély.(HORVÁTH JÁNOSNÉ tér vissza). 01.05. 2.p. Egyelőre nem emelik az egységárakat (a villanyfogyasztásnál). 1923/1 VRU 01.03. l.p. Újévi tisztelgések Vásárhely közéletének vezérférfiáinál: DR.TEMESVÁRY GÉZA. főispánnál, DR.SOÓS ISTVÁN polgármesternél, KUN BÉLA, nemzetgyűlési képviselőnél, LÁZÁR LAJOS gazdasági

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. 2006. június 1.

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. 2006. június 1. C H A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA Nagy László Lázár grafikája XVII. évfolyam 7. szám Cegléd város honlapja: www.cegled.hu Cegléd Város Önkormányzatának Képviselõ-testülete 2006. május 25-én tartotta munkaterv

Részletesebben

10/2004.(II.26.) számú önkormányzati határozat

10/2004.(II.26.) számú önkormányzati határozat 10/2004.(II.26.) számú önkormányzati határozat Tárgy: 2004. évi közművelődési terv Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2004. évre szóló közművelődési munkatervet az alábbiak szerint fogadja

Részletesebben

Gödöllő Város Képviselő-Testülete

Gödöllő Város Képviselő-Testülete Gödöllő Város Képviselő-Testülete File: D:\Képviselő testületi\2011\0421\2011 április 21 001.rep 2011.04.21, 08:04 N Y I L V Á N O S K É P V I S E L Ő -T E S T Ü L E T I Ü L É S J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍRLEVÉL

ÖNKORMÁNYZATI HÍRLEVÉL t zs ö K ta á B é g i Ön k o r m á ny za ÖNKORMÁNYZATI HÍRLEVÉL 1. Évfolyam 2. Szám 2007. október Önkormányzati Híreink Tisztelt Bátaiak! A falunknak év végéig rendelkeznie kell településrendezési tervvel.

Részletesebben

Kezdetek: A község első említése 1288-ból származik. Nevének eredetére kétféle magyarázatot is találtam.

Kezdetek: A község első említése 1288-ból származik. Nevének eredetére kétféle magyarázatot is találtam. Régen és most Kezdetek: A község első említése 1288-ból származik. Nevének eredetére kétféle magyarázatot is találtam. Az egyik, hogy 1288-ban Zurchuk néven szerepelt, 1426-ban pedig már Karakozurchek.

Részletesebben

1. évfolyam 7. szám 1992. december

1. évfolyam 7. szám 1992. december 1. évfolyam 7. szám 1992. december KELLEMES KARÁCSONYI ÉS BOLDOG, BÉKÉS ÚJ KÍVÁNUNK ÜNNEPEKET ESZTENDŐT 62/1992.(X.29.)Kt.sz. határozat: Nyersanyag normaváltozással kapcsolatosan a szerződés módosításra

Részletesebben

Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804

Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZMŰVELŐDÉSI, IFJÚSÁGI, OKTATÁSI ÉS SPORT BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 28-án 18,00 órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 28-án 18,00 órakor megtartott rendkívüli üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 152-18/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Nyírbogdány. - Nyírbogdány Község Önkormányzata Képviselõ-Testületének 2009. évi üléstervét elfogadta.

Nyírbogdány. - Nyírbogdány Község Önkormányzata Képviselõ-Testületének 2009. évi üléstervét elfogadta. Hírek AUKCIÓNeves képzõmûvészek alkotásaiból, a Nyírbogdány Község Tehetséges Gyermekeinek Tanulásáért Közalapítvány javára rendezett jótékonysági árverés anyaga 2009. február 9-tõl megtekinthetõ a Székely

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Balatonföldvár Város Képviselőtestületének 2009. március 19. napján tartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Balatonföldvár Város Képviselőtestületének 2009. március 19. napján tartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült Balatonföldvár Város Képviselőtestületének 2009. március 19. napján tartott üléséről. Jelen vannak: Bezeréti Katalin polgármester, Holovits Huba alpolgármester, Babina Éva, Bóza Attila,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV SOROS NYÍLT KISZOMBOR 2014. január 28.

JEGYZŐKÖNYV SOROS NYÍLT KISZOMBOR 2014. január 28. JEGYZŐKÖNYV SOROS NYÍLT KISZOMBOR 2014. január 28. I. JEGYZŐKÖNYV Készült Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 28. napján 9 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről.

Részletesebben

2013. március 29. Rádió7 97.6 és 107.0 MHz - A vidék rádiója!

2013. március 29. Rádió7 97.6 és 107.0 MHz - A vidék rádiója! 2 Rádió7 97.6 és 107.0 MHz - A vidék rádiója! Ügyfélszolgálati iroda: (62) 220-785 3 4 2 Rádió7 97.6 és 107.0 MHz - A vidék rádiója! Ügyfélszolgálati iroda: (62) 220-785 3 5 62 Rádió7 97.6 és 107.0 MHz

Részletesebben

OU VZÍ. Készítette: Varga Hajnalka 3. évfolyam könyvtár-történelem 2003.11.20

OU VZÍ. Készítette: Varga Hajnalka 3. évfolyam könyvtár-történelem 2003.11.20 OU VZÍ Készítette: Varga Hajnalka 3. évfolyam könyvtár-történelem 2003.11.20 1. Mezőkovácsháza története vázlatosan (1) Mezőkovácsháza Magyarország egyik legnagyobb megyéjében, az 5669 km2 területű Békés

Részletesebben

Önkormányzati hírek. Temetői urnafal megváltás

Önkormányzati hírek. Temetői urnafal megváltás KUNBARACSI HÍRMONDÓ 2016. XV. ÉVFOLYAM, Január Február Megjelenik kéthavonta Önkormányzati hírek Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselőtestülete a 2016. február 16-ai ülésén elfogadta a 2016. évi költségvetést,

Részletesebben

4. A jog- és társadalomtudományi szakosztály jelentése.

4. A jog- és társadalomtudományi szakosztály jelentése. 4. A jog- és társadalomtudományi szakosztály jelentése. Tisztelt Közgyűlés! Szakosztályunknak elmúlt évi működéséről szóló jelentésemnek elkészítése be kell vallanom nehéz feladatot teremtett részemre.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke Ruszin Kisebbségi Önkormányzat elnöke

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke Ruszin Kisebbségi Önkormányzat elnöke Város -testülete 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@ biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011.

Részletesebben

Az Ózdi Mûvelõdési Intézmények Lajos Árpád Honismereti Körének évkönyve

Az Ózdi Mûvelõdési Intézmények Lajos Árpád Honismereti Körének évkönyve Az Ózdi Mûvelõdési Intézmények Lajos Árpád Honismereti Körének évkönyve Ózd, 2008 AZ ÓZDI MÛVELÕDÉSI INTÉZMÉNYEK (ÓMI) KIADVÁNYA Felelõs kiadó: Pappné Szalka Magdolna igazgató, Ózdi Mûvelõdési Intézmények

Részletesebben

2016. évi munka és rendezvényterve.

2016. évi munka és rendezvényterve. Petőfi Sándor Könyvtári, Közművelődési és Intézményfenntartó Központ - Művelődési Központ és Könyvtár - 2016. évi munka és rendezvényterve. Készítette: Csenger, 2015. október 21. szakmai vezető Az intézményünk

Részletesebben

2013. augusztus 2. Rádió7 97.6 és 107.0 MHz - A vidék rádiója!

2013. augusztus 2. Rádió7 97.6 és 107.0 MHz - A vidék rádiója! 2 2013. augusztus 2. Rádió7 97.6 és 107.0 MHz - A vidék rádiója! Ügyfélszolgálati iroda: (62) 220-785 2013. augusztus 2. 3 42 2013. augusztus 2. Rádió7 97.6 és 107.0 MHz - A vidék rádiója! Ügyfélszolgálati

Részletesebben

BABITSszexregény. (Babitsról, Török Sophie-ról, Esztergomról eg yebekről)

BABITSszexregény. (Babitsról, Török Sophie-ról, Esztergomról eg yebekről) Onagy Zoltán BABITSszexregény tavaszi ir amlás ősszel (Babitsról, Török Sophie-ról, Esztergomról eg yebekről) 2011 Az egész sorsában van valamit végtelenül sivár tragikum. A költő nem jobb, mint kora Babits

Részletesebben

KOSZTOLÁNYI HÍRADÓ. " Igy váltod a multat jelenné, hogy itt se légy és megmaradj, a végeset is végtelenné és bárhová nézzek, te vagy.

KOSZTOLÁNYI HÍRADÓ.  Igy váltod a multat jelenné, hogy itt se légy és megmaradj, a végeset is végtelenné és bárhová nézzek, te vagy. Kosztolányi Dezső Céltársulás 2016. január 31. II. évf./1. KOSZTOLÁNYI HÍRADÓ " Igy váltod a multat jelenné, hogy itt se légy és megmaradj, a végeset is végtelenné és bárhová nézzek, te vagy. Kosztolányi

Részletesebben

ARCHÍVUM. A székelyföldi (erdélyrészi) kirendeltség tevékenységérõl (1902 1920) Balaton Petra

ARCHÍVUM. A székelyföldi (erdélyrészi) kirendeltség tevékenységérõl (1902 1920) Balaton Petra ARCHÍVUM Balaton Petra A székelyföldi (erdélyrészi) kirendeltség tevékenységérõl (1902 1920) Székelyföld gazdasági, társadalmi és kulturális fejlesztésének szükségességére a 19. század végén terelõdött

Részletesebben

Lajos polgármester. Ezután az óvodások zenés, ötletes, hangulatos műsora következett Németh

Lajos polgármester. Ezután az óvodások zenés, ötletes, hangulatos műsora következett Németh XI. évf. 6. sz. 2014. december www.kiralyhegyes.hu "Áldás szálljon házatokra, meghitt béke lengje be, boldogságnak légy forrása, szóljon errõl Szenteste!" Jégvirág költözzön mindegyik ablakba, gőzölgő

Részletesebben

Tájékoztató a Képviselõ-testület üléseirõl

Tájékoztató a Képviselõ-testület üléseirõl Harminc évvel ezelõtt tért haza történelmünk néma, nagy tanúja, a SZENT KORONA Története keserédes, viszontagságos, fájdalmas történelmi krimibe illõ. Írtak már róla könyveket, tanulmányokat, tudós szakemberek

Részletesebben

KISZOMBORI MIKROTÉRSÉG KARÁTSON EMÍLIA NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA. ÉVES MUNKATERV Az óvodai nevelési év helyi rendjének meghatározása 2013.-2014.

KISZOMBORI MIKROTÉRSÉG KARÁTSON EMÍLIA NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA. ÉVES MUNKATERV Az óvodai nevelési év helyi rendjének meghatározása 2013.-2014. Az óvodai nevelési év helyi rendjének meghatározása 2013-2014. KISZOMBORI MIKROTÉRSÉG KARÁTSON EMÍLIA NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA ÉVES MUNKATERV Az óvodai nevelési év helyi rendjének meghatározása 2013.-2014.

Részletesebben

Sonkád Község Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének jegyzőkönyve (nyilvános) 19-8/2010.

Sonkád Község Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének jegyzőkönyve (nyilvános) 19-8/2010. Sonkád Község Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének jegyzőkönyve (nyilvános) 19-8/2010. Sonkád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. augusztus 17-én megtartott nyilvános ülésének a) jegyzőkönyve,

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2012. JÚNIUS 28. NAPJÁN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL. Jegyzőkönyv

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2012. JÚNIUS 28. NAPJÁN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL. Jegyzőkönyv Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 14/2012. sz. TERKA Jegyzőkönyv Készült: 2012. június 28-án 14:00 órai kezdettel tartott nyílt Képviselő-testületi ülésről. Testületi ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

NAPIRENDI PONTOK: 4. Az önkormányzat gazdálkodásáról szóló 2011. évi I. félévi beszámoló elfogadása (írásos előterjesztés)

NAPIRENDI PONTOK: 4. Az önkormányzat gazdálkodásáról szóló 2011. évi I. félévi beszámoló elfogadása (írásos előterjesztés) Képviselő-testületének 2011. szeptember 13-án megtartott nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 112-123 / 2011. (IX. 13.) számú határozatok d. rendeletek: 13/2011. (IX. 14.) önkormányzati

Részletesebben

PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA. XIV. évf. 6. szám 2005. június. Ballagó nyolcadikosaink

PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA. XIV. évf. 6. szám 2005. június. Ballagó nyolcadikosaink PÁTYI KURÍR PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA PÁTY XIV. évf. 6. szám 2005. június Ballagó nyolcadikosaink 2 PÁTYI KURÍR 2005. június PÁTYI PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA PÁTY Alapító: Páty Község

Részletesebben

Nőnapot kívánok! Horváth Lajos polgármester. www.kiralyhegyes.hu

Nőnapot kívánok! Horváth Lajos polgármester. www.kiralyhegyes.hu IX. évf. 1. sz. 2012. március www.kiralyhegyes.hu 2012. január 30-án Mágori Józsefné (FIDESZ) területi országgyűlési képviselő látogatott községünkbe. A képviselő-asszonyt Horváth Lajos polgármester fogadta

Részletesebben

BEZDANI KÁNTORTANÍTÓK

BEZDANI KÁNTORTANÍTÓK Baila Ferenc BEZDANI KÁNTORTANÍTÓK A Bezdán újratelepítése (1742) utáni évben azonnal megalakult a Bezdáni Római Katolikus Egyházközség (plébánia), valamint a Bezdáni Katolikus Elemi Iskola. A falu első

Részletesebben

366-367, 370-390/2010. sz. határozat 28-29/2010. sz. rendelet

366-367, 370-390/2010. sz. határozat 28-29/2010. sz. rendelet Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740. Abony, Kossuth tér 1. 2-55/2010/JT 366-367, 370-390/2010. sz. határozat 28-29/2010. sz. rendelet J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV SOROS NYÍLT KISZOMBOR 2016. február 23.

JEGYZŐKÖNYV SOROS NYÍLT KISZOMBOR 2016. február 23. JEGYZŐKÖNYV SOROS NYÍLT KISZOMBOR 2016. február 23. JEGYZŐKÖNYV Készült Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 23. napján 9 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről.

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Rákosmenti Erőforrás Bizottsága Ikt. sz.: 17-4/2/2012. JEGYZŐ KÖNYV

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Rákosmenti Erőforrás Bizottsága Ikt. sz.: 17-4/2/2012. JEGYZŐ KÖNYV Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Rákosmenti Erőforrás Bizottsága Ikt. sz.: 17-4/2/2012. JEGYZŐ KÖNYV Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Rákosmenti Erőforrás

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Dél alföldi Postatörténeti Alapítvány 6600 Szentes Brusznyai sétány 8. 2011. évi Közhasznúsági jelentés Szeged, 2011. február 10. Készítette: Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány 2 A szervezet alapadatai:

Részletesebben

2 0. s z á m ú. Készült a 2012. szeptember 10-én megtartott képviselő-testületi ülésről.

2 0. s z á m ú. Készült a 2012. szeptember 10-én megtartott képviselő-testületi ülésről. 2 0. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2012. szeptember 10-én megtartott képviselő-testületi ülésről. Képviselő-testületi ülés helye: Polgármesteri Hivatal /Jobbágyi Bencsik utca 10./ Jelen voltak:

Részletesebben

Z G I A T K Ö E R É E T T N

Z G I A T K Ö E R É E T T N Z G I A K Ö E R É E N B. D. Dezső (szül. 1930-) (B.D.-el nem sikerült kapcsolatba lépnünk, ezért az ő történetét, amelyet a Holokauszt Dokumentációs Központ irattárában őriznek, álnéven tudjuk csak közzétenni.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt. szám: 9-202/14/2004. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XVII. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete 2004. augusztus 26-án

Részletesebben

Javaslat a. Szoborkert. települési értéktárba történő felvételéhez

Javaslat a. Szoborkert. települési értéktárba történő felvételéhez Javaslat a Szoborkert települési értéktárba történő felvételéhez I. A JAVASLATTEVŐ ADATAI 1. A javaslatot benyújtó (személy/intézmény/szervezet/vállalkozás) neve: Langó Csaba 2. A javaslatot benyújtó személy,

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. december 16-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. december 16-án tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-11/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. december 16-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

KOSZTOLÁNYI HÍRADÓ. Kosztolányi Dezső. Kosztolányi Dezső Céltársulás 2015. november 30. I. évf./1.

KOSZTOLÁNYI HÍRADÓ. Kosztolányi Dezső. Kosztolányi Dezső Céltársulás 2015. november 30. I. évf./1. Kosztolányi Dezső Céltársulás 2015. november 30. I. évf./1. KOSZTOLÁNYI HÍRADÓ Csodálatos is, hogy egy nótáról mi minden jut eszébe egy magyarnak. De még csodálatosabb, hogy egy nótáról minden magyarnak

Részletesebben

Farsangi buli az óvodában

Farsangi buli az óvodában PÁTYI KURÍR PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA PÁTY XIV. évf. 2. szám 2005. február A TARTALOMBÓL: Önkormányzati hírek Az adóiroda tájékoztatója Járõrszolgálat indulhat Pátyon Keksz helyett Boróka játszóház

Részletesebben

JELEN VANNAK: Vollmuth Péter polgármester, Széllné Péber Szilvia, Kövesdi Sándor, Horváth István, Potornai Edit képviselők Dr. Harkai Barbara jegyző

JELEN VANNAK: Vollmuth Péter polgármester, Széllné Péber Szilvia, Kövesdi Sándor, Horváth István, Potornai Edit képviselők Dr. Harkai Barbara jegyző BADACSONYTÖRDEMIC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE Szám: 6/2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 28. napján megtartott rendes

Részletesebben

Jegyzőkönyv Ónod Képviselő-testülete 2008. május 5-én megtartott nyilvános üléséről

Jegyzőkönyv Ónod Képviselő-testülete 2008. május 5-én megtartott nyilvános üléséről 1. oldal, összesen: 13 Ónod Község Önkormányzata 3551 Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.: 46 466-101 Jegyzőkönyv Ónod Képviselő-testülete 2008. május 5-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről A testületi

Részletesebben

J e g y zőkönyv OKB-18/2011. (OKB-45/2010-2014.)

J e g y zőkönyv OKB-18/2011. (OKB-45/2010-2014.) OKB-18/2011. (OKB-45/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának 2011. szeptember 26-án, hétfőn, 11 óra 30 perckor a Képviselői Irodaház V. emelet 512.

Részletesebben

Az iráni nagykövet látogatása településünkön

Az iráni nagykövet látogatása településünkön Jászkiséri Tudósító A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT IDÕSZAKOS KIADVÁNYA Az iráni nagykövet látogatása településünkön XI.évfolyam 5.szám AZ Iráni Iszlám Köztársaság magyarországi nagykövete, Szaid Szejed Agha Banihasemi

Részletesebben

AKTUÁLIS. Beszámoló a város közbiztonsági helyzetérõl "Hiszek benne, hogy el kell rettenteni a bûnelkövetõket"

AKTUÁLIS. Beszámoló a város közbiztonsági helyzetérõl Hiszek benne, hogy el kell rettenteni a bûnelkövetõket AKTUÁLIS Beszámoló a város közbiztonsági helyzetérõl "Hiszek benne, hogy el kell rettenteni a bûnelkövetõket" A város közbiztonságának helyzetérõl, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekrõl, valamint

Részletesebben

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tárgysorozata: Jegyzőkönyve: Határozatai: 231-232 T á r g y s o r o z

Részletesebben

INÁRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

INÁRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA INÁRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Jegyzőkönyv Képviselő-testületi ülésről 2012. 05. 23. Jegyzőkönyvet készítette: Marosi Magdolna jegyzőkönyv-vezető Iktatószám: 198-25/2012. Jegyzőkönyv Inárcs Községi Önkormányzat

Részletesebben

ÚFFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 22/2012. (IX. 26.) Önkormányzati rendelete. a magánszemélyek kommunális adójáról és az építményadóról

ÚFFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 22/2012. (IX. 26.) Önkormányzati rendelete. a magánszemélyek kommunális adójáról és az építményadóról ÚFFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2012. (IX. 26.) Önkormányzati rendelete a magánszemélyek kommunális adójáról és az építményadóról Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. november 5-én 13 órakor tartott rendkívüli, nyílt üléséről. Jelen vannak: Pádár Lászlóné polgármester, Baktai Kálmán,

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T

T Á R G Y S O R O Z A T PAPOS KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2003. január 30-án tartott nyilvános képviselőtestületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Határozatai: 1-2 Rendelete: -- Készült: 2. példányban Kapják: 2. sz. példányát

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK TARTALOM. Képviselő-testületi határozatok és rendeletek A HAJMÁSKÉRI ÖNKORMÁNYZAT IDŐSZAKI TÁJÉKOZTATÓJA

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK TARTALOM. Képviselő-testületi határozatok és rendeletek A HAJMÁSKÉRI ÖNKORMÁNYZAT IDŐSZAKI TÁJÉKOZTATÓJA A HAJMÁSKÉRI ÖNKORMÁNYZAT IDŐSZAKI TÁJÉKOZTATÓJA 2012. március 1. XIV. ÉVFOLYAM ÖNKORMÁNYZATI HÍREK Képviselő-testületi határozatok és rendeletek TARTALOM Önkormányzati hírek 1-3. o. Meghívó március 15.

Részletesebben

Jelentés Határozat: 181/2014.(VI.11.) Dv. Kt. hat. dévaványai 592/2. hrsz.-on dévaványai 708/1. hrsz.-on

Jelentés Határozat: 181/2014.(VI.11.) Dv. Kt. hat. dévaványai 592/2. hrsz.-on dévaványai 708/1. hrsz.-on Jelentés Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 25-én tartandó ülésére, a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról. 181/2014.(VI.11.) Dv. Kt. hat. Dévaványa Város Önkormányzat

Részletesebben

Helyi emberek kellenek a vezetésbe

Helyi emberek kellenek a vezetésbe Varga László Helyi emberek kellenek a vezetésbe Ön szerint minek köszönhető, hogy az hetvenes-nyolvanas években egy sokszínű és pezsgő kulturális élet tudott létrejönni Kecskeméten? Milyen szerepe volt

Részletesebben

JEGYZŐ KÖNYV az EOQ MNB Közgyű lésérő l

JEGYZŐ KÖNYV az EOQ MNB Közgyű lésérő l KÖZHASZNÚ TÁRSADALMI SZERVEZET Alapítva: 1972 http://eoq.hu 1026 Budapest, Nagyajtai utca 2/b. 1530 Budapest, Pf. 21 2128803, 2251250 Fax: 2127638 E-mail: info@eoq.hu JEGYZŐ KÖNYV az EOQ MNB Közgyű lésérő

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. november 26-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről.

Jegyzőkönyv. Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. november 26-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről. Jegyzőkönyv Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. november 26-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről. Jelen vannak: Mocsáry Balázs polgármester, Antal Erzsébet

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Dr. Szántó Mária jegyzı. Igazoltan van távol: Szőcsné Dr. Fehér Éva, Vass Antal képviselık

JEGYZİKÖNYV. Dr. Szántó Mária jegyzı. Igazoltan van távol: Szőcsné Dr. Fehér Éva, Vass Antal képviselık JEGYZİKÖNYV Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2008. október 22-én megtartott soros ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi László

Részletesebben

PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA A TARTALOMBÓL. XIII. évf. 11. szám 2004. november. Önkormányzati hírek. Népszavazás.

PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA A TARTALOMBÓL. XIII. évf. 11. szám 2004. november. Önkormányzati hírek. Népszavazás. PÁTYI KURÍR PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA PÁTY XIII. évf. 11. szám 2004. november A TARTALOMBÓL Önkormányzati hírek Népszavazás Talentis sajtó Mûvelõdési ház mûsora Keksz helyett Egyházi hírek Anyakönyv

Részletesebben

Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV

Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV Bekecs község Önkormányzati Képviselő-testületének 2002. június 20-án megtartott üléséről 1 Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

RÓLUNK SZÓL V.év. 5.szám

RÓLUNK SZÓL V.év. 5.szám VVILONYA RÓLUNK SZÓL 2009 V.év. 5.szám Kiadja: 8194 Vilonya, Hétvezér u.22. http://www.vilonya.eu e-mail: vilonyaert@vilonya.eu Testvértelepülésünk Nyitracsehi EGY KÖZSÉG A TÉRKÉPEN: VILONYA, DE NEKÜNK

Részletesebben

A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 20. 9. évfolyam 1. szám 2009. február

A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 20. 9. évfolyam 1. szám 2009. február A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 20. 9. évfolyam 1. szám TARTALOM - Nemzetközi Fogyatékos Nap Nyíregyházán - Karácsonyi ünnepség Tégláson - Vakos bejárás a Fórumban - Braille Emlékülés

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Hernádnémeti Önkormányzat Képviselő-testülete 3564 Hernádnémeti, Kossuth u. 38. sz. Száma: 1-21/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Hernádnémeti Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 15. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 15. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 15. évfordulója alkalmából Kiállítás megnyitó és könyvbemutató 2013. November 16. Visszapillantó 2013. novemberére

Részletesebben

K i v o n a t a Téglás Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 22-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Téglás Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 22-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből: K i v o n a t a Téglás Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 22-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből: Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 106/2014. (XII. 22.) határozata:

Részletesebben

2011. ÉVI RENDEZVÉNYEK BALATONBOGLÁRON ÁPRILIS - OKTÓBER (A szervezők a műsorváltozatás jogát fenntartják!) www.balatonboglar.hu

2011. ÉVI RENDEZVÉNYEK BALATONBOGLÁRON ÁPRILIS - OKTÓBER (A szervezők a műsorváltozatás jogát fenntartják!) www.balatonboglar.hu MÁRCIUS 18-án (pénteken) 18 órától 19-én (szombaton) 2011. ÉVI RENDEZVÉNYEK BALATONBOGLÁRON ÁPRILIS - OKTÓBER (A szervezők a műsorváltozatás jogát fenntartják!) www.balatonboglar.hu az evangélikus templom

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Szám: 15/2010 Kt. TARTALOMJEGYZÉK

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Szám: 15/2010 Kt. TARTALOMJEGYZÉK BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Szám: 15/2010 Kt. TARTALOMJEGYZÉK a Képviselő-testület 2010. június 21-én (hétfőn) 17 óra 30 perckor megtartott rendkívüli, nyilvános ülésén hozott döntésekről Az ülés helye:

Részletesebben

É V V É GI B E S ZÁ M OLÓ

É V V É GI B E S ZÁ M OLÓ É V V É GI B E S ZÁ M OLÓ 2015. DECEMBER 31. Január 10-én-én, a Regina Mudi-templom ovis miséjén a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola 3.a osztályos tanulói egy rövid jelenettel szerepeltek.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Közgyűlésnek. a Társaság 2015. évi tevékenységéről

ELŐTERJESZTÉS. a Közgyűlésnek. a Társaság 2015. évi tevékenységéről MAGYAR-OROSZ MŰVELŐDÉSI ÉS BARÁTI TÁRSASÁG ELNÖKSÉG ELŐTERJESZTÉS a Közgyűlésnek a Társaság évi tevékenységéről Budapest, 2016. március ELŐTERJESZTÉS a Társaság évi tevékenységéről A határozati javaslat

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Pollák Tibor polgármester: köszönti a megjelenteket, megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mivel a 7 fő képviselőből 4 fő jelen van.

Jegyzőkönyv. Pollák Tibor polgármester: köszönti a megjelenteket, megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mivel a 7 fő képviselőből 4 fő jelen van. Készült: Jegyzőkönyv Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 17-ei soron következő üléséről Jelen vannak: jelenléti ív szerint: Pollák Tibor polgármester, Demjén Imre, Tibádné

Részletesebben

Szám: 8-19/2014. N é m e t b á n y a

Szám: 8-19/2014. N é m e t b á n y a Szám: 8-19/2014. N é m e t b á n y a Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 4. napján 17 órakor megtartott Képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Németbánya Község Önkormányzat

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 5995-4/2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

X. évf. 1. sz. 2013. március. www.kiralyhegyes.hu

X. évf. 1. sz. 2013. március. www.kiralyhegyes.hu X. évf. 1. sz. 2013. március www.kiralyhegyes.hu Tisztelt Királyhegyesiek! Örömömre szolgál, hogy 2013. év elején községünk önállóságának stabilitásáról számolhatok be Önöknek. Az elmúlt időszakban számtalan

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal tanácsterme Szuhakálló, Kossuth L. út 7. Dávid István polgármester Dr. Herczegné Ruszkai Edit képviselõ

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal tanácsterme Szuhakálló, Kossuth L. út 7. Dávid István polgármester Dr. Herczegné Ruszkai Edit képviselõ J E G Y Z Õ K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselõ-testületének 2011. május 26-án, 14:00 órai kezdettel megtartott munkaterv szerinti nyílt ülésérõl. Az ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1. Szolnok város helyi parkolási rendjéről

17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1. Szolnok város helyi parkolási rendjéről 1. oldal 17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1 Szolnok város helyi parkolási rendjéről Egységes szerkezetbe foglalva a 26/2001. (VI.18.), a 28/2001. (VIII.1.), a 45/2001. (XII.27.) KR. sz. és

Részletesebben

A település fontosabb adatai

A település fontosabb adatai 1. számú melléklet A település fontosabb adatai A településsel határos más települések: Szerep, Püspökladány, Biharnagybajom, Báránd, Füzesgyarmat A település jellege: mezőgazdasági A településen a főbb

Részletesebben

17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1. Szolnok város helyi parkolási rendjéről

17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1. Szolnok város helyi parkolási rendjéről 1. oldal 17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1 Szolnok város helyi parkolási rendjéről Egységes szerkezetbe foglalva a 26/2001. (VI.18.), a 28/2001. (VIII.1.), a 45/2001. (XII.27.) KR. sz. és

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Mezőkomárom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 27-én 15.00 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Községház Tanácsterme 8137 Mezőkomárom,

Részletesebben

BékésVáros Önkormányzati Híradója. www.bekesvaros.hu ingyenes 2015. május XVIII. évfolyam 3. szám

BékésVáros Önkormányzati Híradója. www.bekesvaros.hu ingyenes 2015. május XVIII. évfolyam 3. szám Városházi BékésVáros Önkormányzati Híradója www.bekesvaros.hu ingyenes 2015. május XVIII. évfolyam 3. szám Megemlékezés a trianoni békeszerződés 95. évfordulója alkalmából 2015. június 4. (csütörtök) 17

Részletesebben

GTTSZ HÍRLEVÉL. 2. szám 2011. december A TARTALOMBÓL: 1. 2012. ÚJÉVI KÖSZÖNTŐ...2. oldal

GTTSZ HÍRLEVÉL. 2. szám 2011. december A TARTALOMBÓL: 1. 2012. ÚJÉVI KÖSZÖNTŐ...2. oldal GTTSZ HÍRLEVÉL GAZDÁLKODÁSI ÉS TUDOMÁNYOS TÁRSASÁGOK SZÖVETSÉGE 1027 Budapest, Fő u. 68. Telefon/fax: 201-8737 Web: www.gttsz.hu e-mail: gttsz@mtesz.hu; gttsz@gttsz.hu 2. szám 2011. december A TARTALOMBÓL:

Részletesebben

2-357/2004. Üi.: Bakai Ildikó Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról

2-357/2004. Üi.: Bakai Ildikó Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról 1 / 5 2-357/2004. Üi.: Bakai Ildikó Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete Makó Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1996. február 15-én tartott ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1996. február 15-én tartott ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1996. február 15-én tartott ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Közgyűlési határozatok végrehajtásáról tájékoztató - A közgyűlés 18 igen szavazattal az

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd Város Polgármestere tisztelettel meghívja Önt a Képviselő-testület. 2012. május 31-én 14 órakor

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd Város Polgármestere tisztelettel meghívja Önt a Képviselő-testület. 2012. május 31-én 14 órakor Gyomaendrőd Város Polgármestere 5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. Tel./Fax: (66) 521-600, (66) 283-288 Web site: www.gyomaendrod.hu e-mail: polgarmester@gyomaendrod.hu M E G H Í V Ó Gyomaendrőd Város

Részletesebben

Igaz Béla dr. 186 Illés József dr.

Igaz Béla dr. 186 Illés József dr. Igaz Béla dr. 186 Illés József dr. Igaz Béla dr., a felsőház tagj'a. 1865- ben született a somogymegyei Lábodon. Az egyetemet a bécsi Pázmáneumban végezte s ott szerezte meg a hittudományi oklevelet. Tanulmányai

Részletesebben

Tárgy: A város kulturális és közművelődési intézményei működésének áttekintése, a feltételek racionálisabb hasznosításának programja Melléklet: 7 db

Tárgy: A város kulturális és közművelődési intézményei működésének áttekintése, a feltételek racionálisabb hasznosításának programja Melléklet: 7 db Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. sz. Ügyintéző: Mihály Béláné Ikt.szám: P-3206 /2011. Tárgy: A város kulturális és közművelődési intézményei működésének áttekintése, a feltételek

Részletesebben

FORGATÓKÖNYV a Hajdu szobor avatására 2015. május 9. szombat 15 óra

FORGATÓKÖNYV a Hajdu szobor avatására 2015. május 9. szombat 15 óra Moderátor: Dr. Cser János c. egyetemi tanár 1 FORGATÓKÖNYV a Hajdu szobor avatására 2015. május 9. szombat 15 óra KATONAI FELHÍVÓJEL! Vámos Gábor koncertmester Tisztelt Óvári Gazdászok, Kedves Kollegák,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2012. szeptember 25. napján, Sajóbábony Város Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében. Tárgy: Sajóbábony Város Önkormányzat Képviselő-testület rendes ülése. Az ülést vezeti:

Részletesebben

12/2010. sz. Készült: 2 példányban. példány. a.) jegyzőkönyve b.) 87-95/2010.(XI.08.) kt. határozata

12/2010. sz. Készült: 2 példányban. példány. a.) jegyzőkönyve b.) 87-95/2010.(XI.08.) kt. határozata 147 12/2010. sz. Készült: 2 példányban. példány 2010. november 8-án 15 00 órai kezdettel megtartott ülésének a.) jegyzőkönyve b.) 87-95/2010.(XI.08.) kt. határozata Napirend: 1.) Kisebbségi Önkormányzatok

Részletesebben

NAV 1 % Érvényesen rendelkező magánszemélyek száma: na. Balkányi Polgárőr Egyesület

NAV 1 % Érvényesen rendelkező magánszemélyek száma: na. Balkányi Polgárőr Egyesület NAV 1 % kedvezményezett adatok 2013-ban Szervezet típusa Cél szerinti besorolás Cél leírása NAV 1 % kedvezményezett adatok 2013-ban Szervezet típusa Cél szerinti besorolás Cél leírása NAV 1 % kedvezményezett

Részletesebben