FIGYELEM! Az újság első száma 1921.október 2.-án jelent meg!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FIGYELEM! Az újság első száma 1921.október 2.-án jelent meg!"

Átírás

1 VÁSÁRHELYI^ÚJSÁG FIGYELEM! Az újság első száma 1921.október 2.-án jelent meg! Október l.p. Vásárhely város közönségéhez! (Beköszöntő vezércikk). (LÁZÁR DEZSŐ) 2. l.p. A mezőgazdasági népfőiskola (Vásárhelyen).November elején kezdődnek az előadások. (Általános ismertetés az oktatásról). 3. l.p. Hirdetés. KISS BERTALAN első hódmezővásárhelyi dísztemetkezési intézete (alapíttatott 1878-ban) a Szentesi utca 4.sz.alatt van p. Az Ébredők népgyűlése ma délelőtt lesz a Kossuth téren. (Megérkeztek HEGEDŰS GYÖRGY és BUDAVÁRY LÁSZLÓ nemzetgyűlési képviselők) p. Mivel tüzelünk a télen? (Újfajta tüzelőanyag Vásárhelyen a géptőzeg) p. Mi van az új lakásrendelet tervezetében? (Részletes ismertetés). 2.p. A Gazdasági Egylet közleményei: 7. felhívás vetőbúza előjegyzésére, 8. fásítási program,szaktanácsadó: csicseri ORMÓS ZSIGMOND (a Wlassich utca 6.szám alatt). 2. p. Az iparosok hírei: 9.» az Ipartestület közgyűlése (ma délelőtt lesz), 10. az iparosok és vásár. (A vásárszabályrendelet) p. Ma lesz az Iparos Asszonyok Egyesülete teaestélye (jótékonysági p. Színház. céllal: karácsonykor ötven gyermeket akarnak felruházni). 13. Hétről - hétre. (Beköszöntő írások a "Vásárhelyi Újság" megjelenése alkalmából). (tz. írása) p«Felhívás a különféle egyesületekhez. (A "Vásárhelyi Újság",mint a földmíves nép lapja,minden jót felkarol,támogat) «p. Október hatodika a református Ótemplomban. 3. p. 16. az új hivatalos idő reggel 8 órától délután 2 óráig tartana, 17. a városi mozi gépei megérkeztek, DRASKOVITS PÁLt alorvosságnevezték ki, 19. "~ adományok a rokkant katonák javára 400 korona összegben. 20. A Vöröskereszt estélye (8.-án lesz a Fekete Sasban.A hangversenyen fellép CZ.TÓVÖLGYI MARGIT is) «p. Tánciskola megnyitás (6.-án,csütörtökön,az Iparegyletben. CSADA bácsi tánciskolája) p. Egyesületi.társadalmi és köri tájékoztató p. Hirdetés. A "Kultúra" kölcsönkönyvtára a róm.kath.templommal szemben található p. Felhívás a közadók befizetésére. (FEJÉRVÁRY tanácsnok) p. Árverési hirdetmény a város tulajdonát képező Solti nyomáson levő földhordó-tér haszonbérbe adására. (DR.JUHÁSZ tanácsnok).

2 26. 4.p. Hirdetés. A töltésépítésnél még kaphatnak kubikosok munkát. (Ármentesítő Társulat) p. Hirdetés. A Mezőgazdasági Rt. az Andrássy utca 16/a szám alatt van p. Hirdetés. A Hódmezővásárhelyi Szövetkezeti Áruforgalmi Rt. a Mária Valéria utca 7.szám alatt van p. A Gazdasági Egyesület Hitelszövetkezetének áruüzlete az Andrássy utca 14.szám alatt van. Október l.p. Kik a jelöltek a szegedi háromszögben? (A választási küzdelemben DR.TEMESVÁRY GÉZA vásárhelyi főispán nem fog fellépni HERCZEG FERENCcel szemben). 31. l.p. Az Ébredők Kossuth téri népgyűlése.üdvözölték a Kormányzót. (Részletes beszámoló). ( p.) p. Lemondtak a szikáncsi nagytanyáról.új ajánlatot lehet tenni. (A szikáncsi földek eladása még mindig nincs befejezve) p. A vértanúk ünnepe Kutason (9.-én,vasárnap lesz.a részletes műsor közlése) p. Színház.Kérelem a színkörért.andor ZSIGMOND színigazgató a jövő évre is kéri a bérletet. (12) p. Hogyan gazdálkodjunk? (A szárazság és az őszi vetés.a kukoricaszár megbecsülése) p. Terményárak a pesti tőzsdén. A Gazdasági Egylet közleményei: a burgonyavetőmag rendelése, 38. az új vetőmagbúza-szállítmány, választmányi ülés (lesz vasárnap). (7.,8.) 40. Személyi hír: LÁZÁR DEZSŐ,a G.E. elnöke ma Budapestre utazik fontos ügyek elintézésére. 41. Kinevezések. (SAUERVALD BÁLINT,VÉKONY MIHÁLY,DIETRICH REZSŐ, SCHNELDER JAKAB,HOLICSEK MIKLÓS és PAPI IMRE). 42. Az 1900 évfolyambeliek egyévi önkéntességi joga p. 100 korona adomány a rokkant katonák javára, a Jókai utca,a Kutasi út és a róm.kath.temető új szabályozási vonalát a miniszter jóváhagyta, a városi mozihoz a gépek hiányosan érkeztek meg (17.) 46. 3«p. Mit jövedelmezett a vigalmi adó (a városnak)? 47. Méhetető cukor kiutalása. 48. Vaddisznó Csomorkányon (a templomrom közelében). 49. A Kisbirtokosok Szövetkezetének (Szegvári utca 3.szám) hírei p. Egyesületi.társadalmi és köri tájékoztató: az Ipartestület közgyűlése 9.-én lesz, 51. a boszniai harcosok és kiszolgált katonák gyászünnepélyt tartanak 6.-án az Ótemplomban

3 52. beszámoló az Iparos Asszonyok Egyesületének teaestélyéről (11.) p. Hirdetmény a saját használatra dohánytermelési engedélyt nyert külterületi lakosok által szolgáltatandó fuvarról. (DR.BERECZK PÁL I-ső aljegyző,a VIII.ügyosztály vezetője). Október l.p. Őrlési tanúsítvány kell a külterületi malmokba. (A malmok felsorolása a cikkben). 55. l.p. A Vöröskereszt hangversenye (szombaton lesz a Fekete Sasban.A részletes műsor közlése). (20.) p. Vége az üzletszerű mérlegeknek (melyek magántulajdonban vannak) p. A heti piac árai. 58. A trianoni béke és az állampolgárság.egy szomorú kormányrendelet. 59. Ki ad korpát a bérgazdaságoknak? (Az új rendszer szerint a "Futura 1 * a Mária Valéria utca 7.szám alatt) p» Az aradi vértanúk emlékére holnap a róm.kath.templomban ünnepélyes gyászistentisztelet lesz. 61. A Református Szövetségben ma MÁRTON ÁRPÁD lelkész tart bibliai magyarázatot. 62. Sportpályát kér a Munkás Testedző Egyesület. 63. Nevelőszülőket keresnek a szerbek által kiűzött állami menhely 12 gyermeke részére. (Telepfelügyelőnő,Zsoldos utca 4.szám) p. Színház. (34.) Október p. Nyílt-tér. Nyilatkozat, k GREGUSS MÁTÉra ez év májusában tett sértő nyilatkozatát KOVÁCS LAJOS és TOLNAI IMRE visszavonja p. Hirdetmény a jövedelem- és vagyonadó vallomások beadására vonatkozólag. (PEJÉRVÁRY adóü.tanácsnok) p. Hirdetmény az őrlési tanúsítványok adásáról. (A malmok felsorolása). (KRISTÓ MÁTÉ a közellátási hivatal vezetője). (54.) 68. l.p. Az aradi...(vezércikk) 69. l.p. Október 6 a főgimnáziumban.a Petőfi Önképzőkör ünnepélye (ma délután a városháza közgyűlési termében.a részletes műsor közlése) p. Felemelték a marhahús árát.vághatnak már a mészárosok. (A polgármester intézkedése) p. Mit végzett már a földbirtokrendező bíróság? Nem nagy földéhség. Több mint házhelyet hasítottak ki eddig. (Országos helyzetkép). 72. Szerkesztőségi hír: MIKES OTTÓ hírlapíró tegnap a "Vásárhelyi Újság" belmunkatársainak sorába lépett (Sopronból). 73. Kinevezések a mozihoz. (Az üzletvezető KONCZ ANTAL). (45.) 74. "~ adományok a rokkant katonák javára: 460 korona, 75. BATKAI ISTVÁN és társai kérelme: a kaszaperi pusztán házhelyek kiosztása érdekében a tanács intézzen felterjesztést a földbirtokrendező bírósáshoz.

4 76. az ellátatlanok névjegyzékébe való felvétel végett tömegesen jelentkeznek a tanácsnál, KISS LAJOS földink,a nyíregyházi múzeum felügyelője "Hódmezővásárhelyi temetkezési szokások" címen füzetet bocsátott ki, 78. DR.FÁRY BÉLA h.főorvos közegészségügyi jelentése szeptember haváról, 79. a szegedi egyetem 9.-én tartandó megnyitó ünnepségén városunkat DR.MEDVECZKY IMRE főjegyző és FEJÉRVÁRY BERTALAN tanácsnok fogja képviselni. 80. A Hódmezővásárhelyen működő máramarosszigeti református jogakadémián már megkezdődtek az előadások. (Az ünnepélyes megnyitás még azután lesz). 81. Az őrlési tanúsítvány-kényszer alá KONCZ GYULA Szegvári utcai malma nem tartozik. (67.) 82. 3»p«Színház.Október 6-ika a színházban. Október l.p. De mozduljon ám meg a tanya is!...(vezércikk a Népfőiskola megnyitásával kapcsolatosan). (2.) p. Október 6 Hmvásárhelyen. (Részletes beszámoló az ünnepélyekről) p. A szikáncsi földek árverése a közgyűlés előtt.történt-e mulasztás? Mennyivel károsodott a város? (Részletes ismertetés). (32.) p. A ménlóvizsgálat eredménye. (3.-án és 4.-én voltak a vizsgálatok LÁZÁR LAJOS elnöklete alatt.felsorolás a cikkben) p. Az iparosok hírei: az ipari és kereskedelmi népfőiskola ismertetése 9.-én (vasárnap) délután lesz az Iparegyletben,budapesti kiküldött szakelőadó részéről. Október Távirat. Telefon. Október végén cserélik be a tíz- és húszkoronásokat. 89. l.p. Gazdát a városoknak! (A gazdasági felügyelőségek szervezéséről szóló törvényjavaslat). (Vezércikk) 90. l.p. Ma este lesz a Vöröskereszt hangversenye. (55.) 91. l.p. Készül már a jövő évi költségvetés. 92. l.p. Vásárhelyre nem kell szállítási igazolvány (a gabonaszállításokat illetőleg). 93. l.p. 500 ezer korona kislakások építésére. (DR.SOÓS ISTVÁN polgármester előterjesztése a városi tanácshoz). 94. l.p. Berendezési tárgyak tűntek el a színháztól (mikor SOMOGYI KÁLMÁN színtársulata Vásárhelyről idő előtt eltávozott). (82.) p. Emelkedett a vágómarha ára. (A tegnapi piac meglepetései) p. Megállapítják az elfogott ebek tartásdíját (a gyeptelepen) p. Hol helyezik el a mártélyi orvost? (TORNYAI JÁNOS festőművész ottani házát 160 ezer koronáért hajlandó átadni a városnak. A csendőrség is elférne az épületben) p. Nyolcvanhat iparágat képesítéshez köt az új ipartörvény.véget ér az ipari kontárkodás.tanulni kell a tanoncnak és a segédnek. (Részletes ismertetés).

5 99. 2.p. Színház.Heti műsor.ünnepi előadás. (Beszámoló,kritika) (94.) »p» Kinevezések: a Kormányzó BARANYAI BÉLA őrnagyot alezredessé, EMBER PÁL századost őrnaggyá nevezte ki a helybeli Tejszövetkezet kéri a tanácsot,hogy a nagyszigeti legelőt továbbra is nekik adják bérbe Bérbeadták a palé-nyomási földet (árverésen: ÁBRAHÁM ISTVÁN 40 hold földért 76 ezer koronát ígért be) p. Hirdetmény és körrendelet az általános forgalmiadó-kötelesek összeírása tárgyában p. Hirdetés. A "Paperei" Fűrésztelep (STEINER Gyár) árul minden nemű méret szerinti épületfát. Október l.p. Jóváhagyták a szikáncsi földek árverését.felépítik a Mária Valéria utcai óvodát. (Részletes beszámoló a törvényhatósági bizottság tegnap megtartott rendkívüli közgyűlésről) p. Antant-bizottság Vásárhelyen (a napokban.látogatást tett a KALMÁRféle rostagyárban és a MUCSI-féle telepen) p. A jövő vasárnap (16.-án) megnyílik a városi mozi. (73.) p. Elkelt a nagytanya is.800 ezer koronás ajánlat érkezett.(a szikáncsi földek árverése). (85.)i^05".) p. Az Ipartestület az ellátatlan iparosokért. (Kérelem a tanácshoz) (9.,10.) p. Csendőrséget a külterületre.gyűlés a Csókási Körnél (12.-én, szerdán) Hétről-hétre. (tz. cikke Gyopárosfürdőről és a kakasszéki vízről.itt jövőre fürdőt kellene csinálni) Színház. (99.) «p. Személyi hír: DR.SZÁDECZKY LAJOS nemzetgyűlési képviselőnk holnap 114. este városunkba érkezik. A református egyháztanács tegnapi üléséről: öt hitoktatói állást szerveznek, 115. az üresedésben levő tanítói állásra FRITZ JÓZSEFet választották meg Az Ipartestület közgyűlése (ma délelőtt lesz.délután DR.SZÉLL 117. BÁLINT a forgalmiadéiról tart előadást). (109.) adomány a rokkant katonák javára: 150 korona, DR.FÁRY BÉLA helyettes tiszti főorvos előterjesztése: a polgármester rendelje el az iskolák egészségügyi vizsgálatát, a vámszedők fizetésemelést kérnek, 120. fokozódik a munkanélküliség, PRIVITZER JENŐ díjnoknak lett kinevezve p. Hirdetés. Az Állatforgalmi és Húsipari Rt. húscsarnoka ma nyílik meg a Közgazdasági Bank székházában (Andrássy utca 16/a.szám).

6 Október 11., 123. l.p. Ha a vonaton...(vezércikk a magyar búza áráról,a földmívesek verítékes munkájáról) l.p. A gazdasági népfőiskola felállítása.a pesti kiküldöttek Vásárhelyen. Gyűlés a Gazdasági Egyesületben. (Részletes beszámoló a vasárnap délelőtti eseményekről). (83.) p. Mennyi legyen az iparcikkek ára? A Gazdasági Egylet választmányi ülése. (Részletes beszámoló). (39.) p. Megjelent az új lakásrendelet.mik az újítások? p. A Rárósi nagytanya kijavítása (százötvenezer koronába kerül). (108.) p. A Kútvölgyi Szanatórium ápolási díjai.felemelte a választmány. (Beszámoló a 8.-án megtartott gyűlésről) p. Eltűntek az árjelzések a kirakatokból.44 kereskedő ellen indult eljárás p. Panaszkodnak a vágóhídra. (A helybeli húsiparosok beadványa a tanácshoz) A szegedi egyetem felavatása (9.-én,vasárnap volt.a vásárhelyi jogakadémiát DR.GERGELY GYÖRGY és DR.FORIS LÁSZLÓ tanárok képviselték). (79.) 132. SZÁDECZKY képviselő Vásárhelyen (DR.LÖTHE JÓZSEF egyetemi tanár, DR.JANCSO BENEDEK író és BARABÁS ENDRE képezdei igazgató társaságában). (113.) 133. PÁSZTOR JÓZSEF író és PÁSZTOR JÁNOS szobrászművész földieink Vásárhelyen tartózkodnak A katolikus egyháztanács gyűlése (9.-én volt DR.ENDREY ANTAL elnöklete alatt.dohy MIHÁLY és neje 40 évi szolgálatukat betöltvén,nyugdíjba vonulnak.adományok a mártélyi templom és majdan a parókia létesítése javára) adományok a rokkant katonák javára: 100 korona, 136. a Székely-Magyar Társaskör alapszabályait a kéményseprők kérik a munkadíjuk emelését. beterjesztette, «p. Kérelem.Többek kívánságára a susáni dalárda vegyeskarrá alakul A Vöröskereszt hangversenye szombaton este zajlott le a Fekete Sas nagytermében. (Az élőképet ENDRE BÉLA állította össze.rövid beszámoló az estélyről). (90.) 140. Színház. (112.) p. Hirdetés. FODOR BÉLA fényképészeti műterme az Andrássy utca 18. szám alatt van. Október l.p. Vigyázat (mázolva!) (Vezércikk arról,hogy városunkat elárasztották a "Magyar Ugar" című lappal,mely félrevezeti a népet) l.p. SZÁDECZKY képviselő a külterületen (Kutason,Pusztaközponton és Kardoskúton). (132.) 144. l.p. A mérőhivatal hivatalos órái.életbe lépett az új rend p. A város és a forgalmiadó beszedése.új szervet kell felállítani. (FEJÉRVÁRY BERTALAN nyilatkozata a cikkben).

7 p. A minisztertanács kétszeresre emelte a lisztkiviteli illetéket p. Mibe kerül az iskolák javítása? Ötvenezer korona ablakokra p. Életveszélyes csatorna Mátyáshalmon.Intézkedést kér az érdekeltség. (Küldöttség KISS OLÁH SÁMUEL vezetésével a polgármesternél) p. Az erdőfelügyelőség a gazdákhoz (a fásítással és az erdősítéssel kapcsolatban) p. Esett a marha ára (az elmúlt piacon.árak a cikkben). (57.) p. A Gazdasági Egylet közleményei: osztják a vetőmag búzát.vasárnap a Hitelszövetkezet választmánya gyűlést tart. (BALOGH SÁNDOR alelnök). (125.) p. Az iparosok hírei: felhívás az ellátatlan iparosokhoz (akik segéd nélkül dolgoznak és vagyontalanok). (116.) 153. a polgármester PORRAI BÁLINTot a közkórházhoz további három hónapra élelmezési tisztnek alkalmazta, 154* ~ PUSZTAI JÓZSEF gazdálkodó kérelme: az Aradi úton sok a gödör, javíttassa ki a város, 155. lakosok villanylámpákat kérnek egyes utcákba, 156. NÁDAS JÓZSEF pécsi színigazgató jövő nyárra játszási engedélyt kér. (140.) «p«A magyar népnek tanítókra van szüksége,nem politikusokra. (9.-én,vasárnap volt Szegeden a Kolozsvári Ferenc József Tudományegyetem ünnepélyes megnyitása.beszámoló). (131.) 158. A Vöröskereszt Egylet 8-iki hangversenyén felülfizetők felsorolása. (139.) 159. Színház.Heti műsor. M.MEDEK ANNA operaénekesnő 15.-én,szombaton este fellép a színházban. (L.D.: az énekesnő férje MERKLER ANDOR zeneszerző és zenei író). (140.) p. A pesti gabonaárak. Október l.p. Sürget a Gok.A gabona váltságárak behajtása. (Sürgető átirat érkezett a polgármesterhez a Gabonabegyűjtés Országos Kormánybiztosságától) l.p. Milyen legyen a vámőrlés? A Gazdasági Egylet akciója. (UDVARHELYI SÁNDOR választmányi tag felszólalása). (151.) 163. l.p. Baj van a szikáncsi földeladással.a gazdasági felügyelő beavatkozása. (108.) p. A polgármester a munkásokért.soron kívül kell intézkedni. (A város alkalmazásában álló munkások több esetben késve kapták meg j árand óságaikat) p. Nem kapunk agyagipari szakiskolát. (Megjött a miniszteri döntés) p. Kedélyes est a Tiszában.Az Iparos Ifjak Egylete rendezi (16.-án, vasárnap.a műsor közlése) p. Feljelentés a hatósági kenyérsütőde ellen.kenyér helyett bodag. Fadarabok,szén és toll a tésztában p. Száz földmunkást keresnek.a kormány az aratásból kimaradtakért. (Az Armentesítő Társulat védgátjain folyó munkákhoz kellenek a kubikosok).

8 p. Az állami és kereskedői árak.hol vásároljanak a gazdák facsemetét? (149.) 170. Egy nemes szív megnyilatkozása. (Egy kisebb papucsos mester vasárnap megvendégelte a szeretetházi ápoltakat) "" adományok a rokkant katonák javára 300 korona értékben, GREGUS ISTVÁN tanító a kutasi járlatírásról lemondott, utóda: CSÁKY SÁNDOR lett, 173. a mezőgazdasági bizottság elnöke LÁZÁR DEZSŐ,alelnöke LÁZÁR LAJOS,jegyzője KÖPÖSDY ÖDÖN Csak tanúsítvánnyal.temeel PÁL és társa szélmalma a Rácz-útfélen van Adományok a szeretetházi ápoltaknak (KISS ERNŐ Mihály utca 8. szám és PÁRY ANTAL Oldalkosár utca 8.szám alatti lakosoktól) Színház. "Hattyú" (MOLNÁR FERENC színdarabjának előadásáról kritika). (159.) 177. ítélet a NÁVAYak elfogói felett (a szegedi törvényszéken) p. Felhívás a földmunkásokhoz munkaalkalom lehetőségéről. (DR.SOCS ISTVÁN polgármester). (164.) FIGYELEM! Az 1921.október 14-iki példány a Hódmezővásárhelyi Németh László Könyvtár gyűjteményében található meg! Október l.p. Susánban (a Réz utcai kis házban éldegél PAKSI FERENC papucsos mester...) (Vezércikk) (170.) 180. l.p. Rendbe kell hozni az utakat.indítvány a közgyűléshez (LÁZÁR LAJOS gazdasági főtanácsostól) p. Felfüggesztették a gabonaváltság-ár behajtását.új rendelet fog megjelenni. (161.) p. Segélyt kérnek BERÉNYI áldozatai. (HERÉNYI ál oláh hadnaggyal DR.NAGY JÓZSEF vásárhelyi ügyvéd is barátkozott) p. Tárgyalás előtt a vásárhelyi túszszedés.itt fog tisztázódni a titok.(1919.április 22-ének éjszakája) p. Színház.Műsor. "Bizánc" (HERCZEG FERENC drámája). (176.) p. Lisztsegítség a mezőgazdasági munkásoknak.nem vehetők fel az ellátatlanok közé Beszámolót tart SZÁDECZKY LAJOS (vasárnap délelőtt a Kossuth téren). (143.) 187. Az Ébredők 16.-án a Gazdasági Egyesületben választmányi ülést tartanak. (31.) A városháza eseményei": 188. a nyílt kutakat fedőszerkezettel kell ellátni. (Népjóléti 189. miniszteri leirat), a tanács a hősök sírját hozassa rendbe, 190. a hatablaki iskolát rendbe kell hozatni Elhalasztották a lakásrendelet életbeléptetését A Gazdasági Egylet hírei. (162.)

9 Dktóber 15., 193» l.p. Az OMGE a közvetítő kereskedelem ellen.az állam gabonából kiőrölt korpával akarja enyhíteni a takarmányínséget. Az OMGE vállalkoznék a korpa értékesítésére. (59.) 194. l.p. SZÁDECZKY LAJOS beszámolója a Kossuth téren.(holnap délelőtt lesz). (186.) 195. l.p. A jövő évi költségvetés.halasztást kért a számvevőség. (91.) 196. l.p. A városi mozi megnyitása.megállapították a helyárakat. (107.) p. Anya- és Csecsemővédő Intézeteket állítanak fel. (Az amerikai Vöröskereszt Egylet nagyarányú akciót indított.vásárhelyen is fel akarnak állítani egy ilyen intézetet) p. A nők is beválaszthatok a községi iskolaszékbe. (Kultuszminiszteri rendelet érkezett a városi tanácshoz) p. Takarékoskodni kell a fával.a polgármester az ügyosztály-vezetőkhöz p. A tanács és a hatósági sütöde. (167.) p. A piac árai. (57.) p. Talajjavítás baktériumokkal. (VASS JÁNOS szakcikke) Új rend a gabonaőrlésnél: a búzát nem 80,hanem 78 százalékra fogják kiőrölni. a sütőipar éjjeli üzemét ellenőriztetni kell, 205. ~" a városi munkálatokat elsősorban rokkantakkal kell végeztetni, 206. a hadmentességi díjak kirovását feltüntető lajstrom október 24-ig ki van téve A Gazdasági Egyesületnél korpa előjegyeztethető (820 korona mázsánkénti árban). (192.),(193.) «p. Színház.Heti műsor. "Táncos grófné" (Csütörtök este búcsúzott a színtársulat). (184.) p. A pesti gabonaárak. (160.) p. Hirdetmény a városi közvágóhíd vágási idő megállapítása tárgyában. (DR.BERECZK PÁL I-ső aljegyző,mint első fokú állategészségügyi hatóság) p. Hirdetés. ORACSEK LÁSZLÓ műszerész üzlete az Andrássy utca 15.szám Október 16. alatt van l.p. A népfőiskola megnyitása.50 ezer korona támogatást kérnek. (CSÓKÁN PÁL,a szabadoktatási bizottság titkára). (124.) 213«2.p. Óriási kínálat a vásárban.milyenek az árak? (Felsorolás) p. Megfestetik a JUHÁSZ MIHÁLY (volt polgármester) arcképét (TORNYAI JÁNOS festőművésszel) p. Leszállították a zsír és szalonna árát (a városi tanács tegnapi gyűlésén) p. Hirdetés. TÓTH KOVÁCS FERENC építkezési irodája a Deák Ferenc utca 14.szám alatt van Hétről-hétre. (-tz. írásai). (111.)

10 218 0 Az Ébredők ma délután a Gazdasági Egyesületben választmányi gyűlést tartanak. (187.) 219. adomány a rokkant katonák számára: 100 korona, 220. DR.KONCZVALD ENDRE lett a szegedi kir.törvényszék új elnöke, 221. a tisztviselők az állami segítségen kívül milyen támogatásban részesülnek? - kérdezi Pécs városa, 222. a város megfelelő számú tényészapaállatot szerezzen be. (A földmívelésügyi miniszter leirata), a világháború alatt hősi halált haltak névjegyzékét be kell küldeni a Csongrád megyei Népgondozó Kirendeltségnek Kancsóavató est (volt 14.-én,pénteken este az Iparegyletben az Iparos Daloskör rendezésében.a megjelent DR.SZÁDECZKY LAJOSt KALMÁR ZSIGMOND,a Dalárda elnöke köszöntötte fel) Színház.Heti műsor. (208.) p. Felhívás! Gróf KÁROLYI GYULÁNÉ földvevői a vételár kifizetése és az adás-vételi szerződés aláírása végett jelentkezzenek DR.ENDREY ANTAL ügyvédnél p. Hirdetés. GARTSIK TIVADAR fakereskedése a Szent Antal utcában Október 18. van (a FEINER-ház mellett) l.p. Két nap alatt háromszázezer korona állatforgalmi adó.nyolc esetben állapítottak meg eltitkolást. (Az őszi vásár eredményei). (213.) 229. l.p. Még nincs vége a háborúnak.eljön még a budapesti béke is. DR.SZÁDECZKY LAJOS beszámolója. (Részletes tudósítás a vasárnap délelőtti Kossuth téri gyűlésről). (194.),(224.) p. A közgyűlés tárgyalja a hivatalos órákat. (16.) p. Mennyi lesz a cukor ára? Megmarad a kincstári részesedés p. Ma megnyílik a Gazdaasszonyok Egyletének árusátora (a Kossuth téri KOKOVAY-üzlet előtt) p. Hogy vessük a gabonát? (Vessünk,ne vessünk? Szokásosnál sűrűbben vessünk!) (GYÁRFÁS JÓZSEF 2.p. szakcikke) 234. adományok a rokkant katonák javára 200 korona értékben, a pusztai méhész egyesület alapszabályait a miniszter pótlás végett visszaküldte. (47.) 236. a GOK értesítése: akik adótengerivel hátralékban vannak.hátralékukat tengerivel is leróhatják, október 15-től kezdve a tej konzerválása tilos, 238. SZIRBIK JÁNOS szélmalma a Tanya 660 szám alatt van, 239. ~ a sóelosztó bizottság 4 vagon sót utalt ki a városnak p. Bútorkiállítás az Ipari Hitelszövetkezetnél (a Kinizsi és Deák Ferenc utca sarkán,a SIMON-palotában) p. Népház Kútvölgyön: a Kútvölgyi Polgári Olvasókör tervezi a felállítását.

11 242. 3«p. Előadás Mágocsoldalon és Pusztafeketehalmon (23.-án,vasárnap. BALOG SÁNDOR közgazdasági ismeretekről,csókán PÁL a népfőiskola létesítéséről beszél) Színház. M.MEDEK ANNA művészestélye.(rövid kritika).kapuzárás a színházban. (ANDOR ZSIGMOND jövőre is pályázni fog a színházra, komoly ellenfele lesz PALÁGYI LAJOS szegedi színigazgató). (225.),(159.) Október l.p. Most...(folynak a beiratkozások a népfőiskolába). (Vezércikk) (212.) 245. l.p. A köztisztviselők segítése.mit kapnak a rendőrök? 246. l.p. Hogy jövedelmez az állatforgalmi adó? Szeptember óta 900 ezer korona. (Szeptember másodika óta szedik Vásárhelyen ezt az adót). (228.) 247. l.p. Karácsonyi vásárt rendeznek a rokkantak. (Maguk készítette játékokat.kézimunkákat és iparcikkeket árusítanak majd) p. Gyönge piac volt. (Árak a cikkben). (201.) p. Drágálják a virslit.hogy lesz a hatból tizennyolc? p. A pesti gabonaárak. (209.) 2.p DR.SZAPPANOS MIHÁLY főorvos közegészségügyi jelentése, DR.MEDVECZKY IMRE főjegyző a színkört ANDOR ZSIGMOND színigazgatótól átvette (243.), 253. a pusztaföldvári határút melletti dűlőút kinyitása ügyében 24.-én helyszíni tárgyalás lesz (PUSZTAI BÁLINT 705 puszta szám alatti tanyájánál) p. A hatablaki iskolánál az ablakok mind kitöredeztek,a tanítást nem lehet megkezdeni. (147.),(190.) p. Hirdetmény az 1921.évi változatlan III.oszt.ker.adókivetési lajstrom közszemlére tételéről. (PEJÉRVÁRY tanácsnok). Október l.p. Az Ipartestület és a lakásépítés.(a Szeged,Vác és Győr városokhoz intézett átirat szó szerinti közlése). (KRUZSLICZ KÁROLY elnök és MAYER DEZSŐ jegyző). (152.) p. A Kormányzó a vásárhelyi Ébredőkhöz. (218.),(229.) p. Vizsgálat a hatósági kenyérsütőde ellen.felhívás a közönséghez. (200.) p. Csőd előtt az iparos tanonciskolái tanítás.mi lett a garasoskodásból? (A tanítók fizetésemelést kérnek.hétfőn értekezlet volt DR.VARGA IMRE és DR.MEDVECZKY IMRE főjegyző részvételével) p. Újra a földmíveseken akarnak eret vágni.a HEGEDŰS-féle földváltság revíziója p. Be kell szolgáltatni a kincstári ruhákat. 2.p a rokkant katonák részére 400 korona adomány folyt be, 263. PUSZTAI JÓZSEF az Aradi út kijavítását kérte a tanácstól (154.)

12 a mérnöki hivatal javaslata a tanácshoz utcai lámpa felállítására (a Pál és a Pűzfa utca sarkára), 265. MOHOS GÁBOR és társai a Püspök utca 74.számú ház elé lámpát kérnek «p. A Református Szövetség kebelében egy leány énekkar alakítását vették tervbe MÁRTONNE PÁY RÓZA vezetésével. (Jelentkezés a Kállay utca 40.szám alatt). FIGYELEM! Az 1921.október 21-iki példány a Hódmezővásárhelyi Németh László Könyvtár gyűjteményében található meg! Október l.p. A törvényhatósági bizottság újjáalakítása (a békekötéstől számított hat hónap alatt) l.p. A gazdák és a kereseti adó: közszemlén a lajstrom. (255.) p. A közgyűlés nem tárgyalja a költségvetést. (195.) p. A Direktórium rekvirálásai.kész a kimutatás. (Adatok a cikkben) p. Meg kell venni a nullás-lisztet.döntött a miniszter (a helybeli Rokkant Szövetség beadványa folytán) p. Mit tanít a népfőiskola? Még mindig kevés a hallgató. (A mezőgazdasági népfőiskola tananyag-tervezetének közlése). (244.) p. Baj lesz a forgalmiadóval.sok ezren nem jelentkeztek. (A bevallási határidő tegnap lejárt). 2.p p. Kinevezések: DÉNES MARGIT és BÍRÓ EMÍLIA polgári iskolai tanárnők lettek. A városháza hírei: ~ a Szarvas vendéglőben négy menekült családot helyeztek el, 276. a Pusztaföldvári út kinyitása ügyében 24.-én helyszíni tárgyalás lesz. (253.) p. a Mágocsoldali és a Pusztafeketehalmi körökben 23.-án,vasárnap,BALOGH SÁNDOR és a szabadoktatási titkár előadásokat fognak tartani. (242.) p. A mozi megnyitása.a városi mozgó színház holnap este fog megnyílni a Fekete Sas nagytermében. (196.) p. Hirdetmény a Pusztaföldvári határ út melletti dűlőút kinyitása ügyében. (DR.JUHÁSZ MIHÁLY tanácsnok). (276.) p. Hirdetés. BICSKEI-féle szabadalmazott téglakályhát építenek KRUZSLICZ és SZABÓ építészek (Szegedi út 24. és Mihály utca 19.) Október l.p. Hajlék kell a szellemi fogyatékos,gyöngeelméjű gyermekeknek. (A kultuszminiszter leirata a városhoz). (A kaszárnya épülete jöhet számításba). (ZSENATY DEZSŐ cikke) l.p. Drágább lesz a dispenzáció.az állam javára 100 koronát kell f i zetni.mi a helyzet városunkban? 283. l.p. A lakásépítési akció.értekezlet a polgármesternél (24.-én,hétfőn.A meghívottak felsorolása a cikkben) p. Ma nyílik meg a városi mozi (a Fekete Sas nagytermében.a zenekar ARANY JÁNOS vezetésével fog közreműködni).(278.)

13 p. Csendőrőrs Csókáson.Tavaszra laktanyát építenek. (110.) p. Az ipari és kereskedelmi népfőiskola tananyaga. (Részletes ismertetés). (272.) p. A piac árai. (248.) 2. p adományok a rokkant katonák javára 100 korona értékben, 289. a Pusztaszéli út feldomborítási munkái elkészültek, 290. a városi mozihoz a tanács egy zongorát vásárolt 25 ezer koronáért (284.), 291. belügyminiszter a Rokkantak Nemzeti Szövetségének megengedte, hogy a város területén gyűjtést indítson, SAMU PÁL malma a Puszta 1372 szám alatt van. (Szélmalom) 293. Adományok (a szeretetházi ápoltak részére TÖRÖK PÉTERtői és PÓCS KÁROLYtói) Az Iparos Asszonyok Egyesülete teaestélyén leadott természetbeni adományok felsorolása. (52.) 295. Felhívás: jelentkezzenek azok,akik a KONSTANTIN SÁNDORNÉ Virág utcai hatósági sütődéjéből származó kenyeret vettek és minőségi kifogásaik vannak. (FEJÉRVÁRY tanácsnok,a közellátási hivatal felügyelője). (258.) p. Hirdetmény a Magyarország területén 1921.évben a kincstár száméra termelt és beszállított dohány után a folyó évre megállapított beváltási járandóságon felül engedélyezett árkülönbözeti pótlék tárgyában. (M.kir.pénzügyminiszter). Október l.p. Kimegyünk a tanyák világába. (A Gazdasági Egyesület vezetősége elhat ár ózta, hogy még az ősz folyamán végigjárja az összes külterületi központokat). (207.) 298. l.p. KÁROLY király Magyarországon l.p. A református Ótemplom kétszáz éves jubileuma.az emlékünnepély november 6.-án lesz l.p. A Gazdasági Egyesület külterületi látogatásai (október 30.-án, vasárnap kezdődnek). (297.) p. Református Ifjúsági Szövetség (van alakulóban a Református Szövetség Ifjúsági Osztályának szervezésében.általános tájékoztató) p. Mit tárgyal a szerdai közgyűlés? p. Mit tanít a női népfőiskola? (November hónapban nyílik meg a polgári leányiskola helyiségében.a tananyag ismertetése). (124.) 304. Mozi.Premier a városi moziban (tegnap volt.beszámoló). (290.) 305. Hétről - hétre. (-tz. írásai) 3. p adományok a rokkant katonák javára 550 korona összegben, 307. a városi téglagyár részére öt vagon szén van útban Salgótarjánból, 308. az iskolaszék az óvodák és iskolák rendbehozatalát kéri a tanácstól (254.)

14 az iskolaszék kérése: a beteg BERNÁTSKY FERENC helyett az iskolaszékbe CSEH ANDRÁS adminisztrátort hívják be Új vonatok Szentes - Vásárhely és Szeged között (november elsejétől kezdve). 311 Ki akar lovász lenni? (A kisbéri állami ménesgazdasághoz lehet jelentkezni hadiárváknak). Október l.p. A király magyarországi tartózkodása.horthy MIKLÓS hadparancsa. Az első összeütközés Budaőrsnél. Az egész vonalon győztek a kormánycsapatok. A lázadók visszavonulnak. (298.) p. Vásárhely hatmilliót ad kislakások építésére.értekezlet a polgármesternél. (Részletes beszámoló a 24.-én,hétfőn délelőtt lezajlott ankétról) p. A csongrád megyei tanítók gyűlése (22.-én,szombaton volt Szentesen. CSERNAI MÁTYÁS az alapszabály módosítására tett előterjesztést.részletes beszámoló) p. Ötven gyermek karácsonyi öröme.az Iparos Asszonyok Egyesületének akciója. (Beszámoló a vasárnapi gyűlésről). (294.) 316. Ipari szakiskola felállítása.értekezlet az Iparegyletben.(Részletes beszámoló). (224.) 317. Nem kell a foxtrott.az Ipartestület választmányi gyűlése (23.-án, vasárnap volt KONCZ PÁL elnöklete alatt.pákozdy LÁSZLÓ indítványa a táncokkal kapcsolatosan). (256.) 318. Mozi.Kellemes meglepetés: a "Vásárhelyi Újság" legfrissebb híreit.táviratait azonnal levetítik. (304.) 319. a törvényhatósági bizottság holnap délelőtt a főispán elnöklete alatt gyűlést tart, 320. közfogyasztás céljaira csupán fehér.félbarna és barna kenyér süthető, 321. szeszfőzőkészülék felállítása iránt kérelmet adtak be a városhoz KISS IMRE és társai, 322. az Újvilág és Bercsényi utcák közötti csatorna építését a belügyminiszter nem hagyta jóvá. 323» 3«p. Még októberben megkezdik a hadifoglyok kicserélését Az Iparos Asszonyok Egyesületének teaestélyén természetbeni adományokat adók felsorolása. ( Újra lehet korpát jegyezni a Gazdasági Egyesületben (900 korona mázsánkénti áron). (300.),(207.) p. Hirdetés. Az Építőipari és Anyagbeszerző Rt. a Szegedi utca 8.szám alatt van p. Hirdetés. SZEKERKA BÉLA gép- és műlakatos műhelyét a Jókai utca 72.szám alatt megnyitotta. Október l.p. Kiáltvány a magyar nemzethez! A tragédia befejezéshez közeledik. (312.) 329. A polgármester a menekült egyetemi hallgatókért.indítvány a közgyűléshez.

15 330o Vásárhely népessége. (Ötödik helyen vagyunk.városunk lélekszáma ) A forgalmiadó és a város.megkezdődtek a tárgyalások (arról,hogy az adminisztrációs munkálatokat a város a maga szerveivel végezteti) Rakodó-állomás Kútvölgyön.Pénteken lesz a tárgyalás (FEJÉRVÁRY BERTALAN tanácsnok vezetésével) A piac árai. (287.) 334. Vásárhely gazdasági felügyelője a földmívelésügyi miniszter kinevezése alapján ZBORAY BERTALAN A Református Szövetség biblia óráját ma IRLANDA JÓZSEF segédlelkész tartja A forgalmiadó-vallomások beadása adományok a rokkant katonák javára 100 korona értékben, 338. a tanács a szikáncsi iskola kútját kijavíttatja, 339. ~ a Pusztaföldvári út kinyitása ügyében helyszíni tárgyalás volt, a szükséges kisajátításokról a tanács előterjesztést fog tenni a közgyűléshez. (279.) Október l.p. A közgyűlés üdvözölte HORTHY Kormányzót,BETHLEN miniszterelnököt. Négy milliót szavazott meg a közgyűlés a kislakások építésére. (Részletes beszámoló a törvényhatósági bizottság tegnapi gyűléséről: indítványok, - a kislakások építése (313.), iparcsarnok létesítése, a kéményseprők kérelme, f/4 3'7..) - nyugdíjazások (SZATHMÁRY TIHAMÉR volt főkapitányt), - vasút Körtvélyesre. (Az engedélyt MÁTÉ FERENC kérte meg) p. Nem lehet pótilletéket szedni (miniszteri döntés alapján),az iparigazolványok kiadása alkalmával p. A terrorista per epilógusa (Vásárhellyel kapcsolatban: az egyik makói pénzintézetnél készpénz és érték van letétbe helyezve. Jelentkezzenek a károsultak) p. A pesti gabonaárak. (250.) '. Kinevezés: 344. ZOLTÁN FERENC állami tanító a külterületre került igazgatónak, GREGUS ISTVÁN állami tanító lett a Damjanich utcai állami iskola igazgatója A reformáció emlékünnepélye az evangélikusoknál (30.-án lesz. A délutáni ünnepség részletes műsorának közlése) ~ adományok a rokkant katonák javára 200 korona összegben, 348. a Gazdasági Egyesület Hitelszövetkezete közli a város jövő havi sószükségletét, 349. a dohánybeváltási árak 50 százalékkal emelkedtek A kommunista pörök statisztikája (országos viszonylatban).

16 p. Hirdetmény a rögtönbíráskodás (statárium) kihirdetésének ki terjesztése tárgyában. (DR.KONCZVALD ENDRE kir.kúriai bíró, a szegedi kir.törvényszék elnöke). Október l.p. E pillanatban,...(vezércikk azzal kapcsolatban,hogy a fenyegető polgárháború veszélye elmúlt.nyilatkozatok BETHLEN ISTVÁN gróf miniszterelnök és MAYER JÁNOS,a Kisgazdapárt elnöke részéről) l.p. A hadviseltek gazdasági szövetsége Vásárhelyen.Vasárnap propaganda gyűlés lesz (a Gazdasági Egylet helyiségében.részletes ismertetés) p. A reformáció emlékünnepélye (31.-én délután lesz az Ótemplomban. A részletes műsor közlése.többek között ENDREY HEDA szólóéneket ad elő IVÁNKA ZOLTÁN orgonakíséretével). (346.) p. A leszerelt tisztek elhelyezése p. Kezdődnek a szénlopások. 2.p. A Gazdasági Egylet közleményei: 357. tenyészbika eladás ( koronáért), a külterületi látogatások: 30.-án LÁZÁR DEZSŐ elnökkel az 2.p. élen. (300.) A városháza hírei: 359. adományok a rokkant katonák javára 200 korona összegben, 360. a pénzügyigazgatóság kéri,hogy a jövedelem- és vagyonadó kivetéshez szükséges összeírásokat foganatosítsák (66.), 361. a népjóléti miniszter jóváhagyta új nemibeteg-osztály felállítását a kórháznál p. Rendelet a tisztviselői betegsegélyezési alapról. (Részletes ismertetés a cikkben) *-p. Kosárfonó tanfolyam Kutason. (Megbeszélés: 30.-án,vasárnap, GREGUSS ISTVÁN tanító vezetésével) A Kisgazdapárt gyűlése (tegnap este volt MESKÓ ZOLTÁN elnökletével.nagyatádi SZABÓ ISTVÁN beszédének részletes ismertetése.az értekezlet határozata). Október l.p. A kormány nem enged az 1200 koronás lisztkiviteli illetékből. Az október előtti kötésekre megmarad a 600 korona.csak nulláslisztet szabad exportálni l.p. A rokkantak segélykiáltása.olcsó fát és lisztet kérnek. (Özv.BÁNPI SÁNDORNÉ és társai rokkantak és hadiözvegyek kérelme a városi tanácshoz) l.p. A Magyar Nemzeti Szövetség holnap,vasárnap délután közgyűlést tart DR.SOOS ISTVÁN polgármester elnöklete alatt p. Nem lesz új v i r i l i s névjegyzék.megvárják a közigazgatás reformját. (DR.MEDVECZKY IMRE főjegyző múlt heti előterjesztése) p. Meddig érvényesek a régi marhalevelek? (November 14.-én utoljára) p. Hol lehet beiratkozni a népfőiskolába? (286.) p. A Hadviseltek Gazdasági Szövetségének propaganda gyűlése (holnap lesz). (353.) p. Novemberben életbe lépnek a házbéremelések. (Részletes ismertetés).

17 p. A piac árai. (333.) 374. a népgondozó iroda fát kér a városi tanácstól, 375. a mérnöki hivatal előterjesztése: a űutak javításához 6000 köbméter terméskő szállítására árlejtést kell hirdetni, 376. a vigalmi adó alól a városi mozi se mentes (318.) SZIRBIK JÁNOS Tanya 660 szám alatti szélmalmában csak őrlési igazolvánnyal lehet őröltetni Az időjárás és az őszi munka. (A földmívelésügyi minisztérium információja) p. Gróf KÁROLYI MIHÁLYNÉ (ANDRÁSSY KATINKA) DR.NAGY GYÖRGY által beadott beadványát a budapesti törvényszék elutasította. Október l.p. A tanyák (világába visz ma az utunk). (Vezércikk a tanyalátogatással kapcsolatosan). (358.) 380. l.p. Tizenöt napig még megfellebbezhető az adógabona kirovása. (A földmívelésügyi kormány új rendeletet adott ki) l.p. Zsarolás a veteményföldekkel.hogy lesz az ezer koronás földből 8000 koronás? (Szegény zselléremberek panasza a katholikus plébánia-földek egy részének veteményes alá való kiosztásával kapcsolatban) p. Vasárnapi levél (arról,hogy az izmos két kar munkája többet ér ma,mint a diploma). (ef. írása) p. A Majolikatelep a pesti Műcsarnokban (kiállítást fog rendezni) p. Képkiállítás a Fekete Sasban. (Ma délelőtt nyitja meg DR.SZAPPANOS MIHÁLY főorvos GAÁL ISTVÁN festőművész kiállítását) p. A Ref.Ifjúsági Szövetség megalakítása (folyamatban van). (301.) p. Mozi. "A tánckirálynő" (376.) p. A pesti gabonaárak. (343.) 388. Hétről - hétre. (tz. írásai) adományok a rokkant katonák javára 500 korona összegben, 390. a Bécsből becsempészett "Munkások! Földmívesek!" című plakátot el kell kobozni, 391. az árvizsgáló bizottság a vendéglői árakat újból állapítsa meg, 392. a mérnökség előterjesztése: a kereskedelmi miniszter által folyósított 500 ezer koronát a földutak javítására fordítsa a város A Református Leányénekkar a próbákat ma délután megkezdi. (MÁRTON ÁRPÁDNÉ közleménye). (266.) p. Köszönetnyilvánítás: a hadigondozó hivatalhoz 62 korona adomány futott be. (FARAGÓ SÁNDOR v.tanácsnok) p. Megdrágultak a budapesti lapok. November l.p. Diadalút volt az első látogatás.a Gazdasági Egyesület a külterületen. (Részletes beszámoló). (379.)

18 397» l.p. Vásárhelyen is megalakul a Hadviseltek Gazdasági Szövetsége. (Részletes beszámoló a vasárnap délelőtti propagandagyűlésről. SCHAEPPNER nyug.századás beszéde.a vásárhelyi csoport szervezését CSERNAI MÁTYÁS iskolaigazgató vállalta). (371.) 398. l.p. A vásárhelyi iparosok küldöttsége a pénzügyminiszternél.az Ipartestület rendkívüli közgyűlése.elfogadták a jegyző lemondását. Nagy vihar a tagdíjak miatt. (Részletes beszámoló az izgalmakban párját ritkító vasárnap délutáni gyűlésről). (256.) p. Az Ótemplom 200 éves jubileuma (6.-án lesz.lejön BALTAZÁR DEZSŐ püspök és FUTÓ ZOLTÁN esperes is.az ünnepség műsorának részletes közlése). (299.) p. Ki kell adni az egyházfik fáját (melyet a forradalmi időkben nem kaptak meg.miniszteri döltés született) p. Elmaradt a Nemzeti Szövetség gyűlése (vasárnap délután,az érdektelenség miatt). (367.) p. Veszett ebek a tanyák között.tömegesen jelentik a marásokat p. Mozi. (A műsor közlése). (386.) p. Halottak napján.../(m.o.) cikke/ p. GAÁL ISTVÁN képkiállítása megnyílt. (A festőművész betegsége miatt 3»p. nem lehetett jelen). (384.) 406. a rokkant katonák javára 200 korona adomány érkezett (389.), 407. TÓTH IMRE és társai vámőrök fizetésjavítás iránt adtak be kérelmet, 408. PORRAI BÁLINTot a tanács a kórházhoz élelmező tisztnek alkalmazta (153.), 409. ~" az útadó pénztári költségvetés közszemlére van kitéve, 410. az elöljáróság a magántulajdonban lévő mázsákkal való üzletszerű mérést betiltotta (56.) «p. Az Iparos Ifjak önképző Egyesületének tiszteletbeli tagjai. (Többek között DR.SZÁDECZKY LAJOS és TÖLCSÉRY ISTVÁN) A Belsőerzsébeti Erkölcsnemesítő Egyesület (Olvasókör) 6.-án ünnepli fennállásának 25 éves jubileumát p» Adományok a szeretetházi ápoltak részére. (A nevek és az adományok felsorolása) p. Hirdetés. A "Turul" Cipőgyár Rt. üzlete a Ferenc József sugárút 4.szám alatt van p. Pályázati hirdetmény a Nemzeti Hitelintézet Rt. hmvásárhelyi fiókja részéről gyakornoki és szolgai állásra »p. Hirdetés. Az Alföldi Közgazdasági Rt. raktára az Andrássy utca 22.szám (BERECZK-ház) alatt van. November p. Az Ótemplom 200 éves jubileuma.az ünnepség programja. (399.) p. Belsőerzsébet ünnepe. (412.) p. Tífusz ütötte fel a fejét.a főorvos (DR.SZAPPANOS MIHÁLY) je lentése p. A keddi piac árai. (373.)

19 p. Roham a sintérek ellen.kavarodás a Szentesi utcán. (402.) p. Mozi. (A műsor közlése). (403.) 423. ~ a földmívelésügyi miniszter az ellátatlanok részére 318 mázsa lisztet utalt ki november hóra, 424. "" a földmívelésügyi miniszter az ellátatlanok névjegyzékének a felterjesztését kéri, özv.kokovay PERENCKÉ a Török és a Királysor utcák sarkára lámpát kér, HELTAI HUGÓ színigazgató a jövő évi színiszezonra kéri a Nyári Színkört (243.), október végéig 18 millió korona folyt be az adópénztárba 428. Felszabadult a nullás- és főzőliszt kivitele. (A kiviteli illeték 1000 korona). (365.) 429. Hirdetmény a gabonávaltságár ellen irányuló fellebbezésekről. November 4. (DR.SOÓS ISTVÁN polgármester) p. Új tanácsi ügyosztály a városházán: a belügyminiszter jóváhagyta a VIII.ügyosztály felállítását p. Segítsük a Vöröskeresztet. (DR.TEMESVÁRY GÉZA főispán felhívása a közönséghez). (158.) p. Nyolc napos csendet parancsol a belügyminiszter: bálákat és mulatságokat nem szabad engedélyezni p. Minden gyűlést be kell jelenteni! A rendőrség felhívása. (DR.AJKAY MIKLÓS rendőrtanácsos) p. A tisztviselők háromszoros segélye. (Tárgyalják a minisztériumban) Kétszer ad,aki rögtön ad. (A közalkalmazottak segítéséről alkotott törvényjavaslat.késik a kimutatások elkészítése) Mozi. (A műsor közlése). (422.) 437. A pesti gabonaárak. (387.) 438. november 9-én megkezdi működését Vásárhelyen a jövedelem-adó felszólamlási bizottság, 439. az ellátatlanok névjegyzékébe való felvétel céljából ismét sokan jelentkeztek a tanácsnál (76.), 440. a kórház bőr és nemibeteg osztályára az osztályos főorvosi állásra a pályázatot ki kell írni 441. mától kezdve a diszpenzációs házasságkötések alkalmával az állam javára 100,a rokkantak javára 50 koronát kell fizetni GAÁL ISTVÁN képkiállítása (a Fekete Sas női szalonjában). (405.) November p. Orvoslást kémek a kishaszonbérletek ügyében.a rendelet visszásságai. Szorítsák meg a gazdasági felügyelő jogkörét. (DR.MEDVECZKY IMRE főjegyző összeállította a közigazgatási bizottságnak a minisztertanács elé terjesztendő féléves jelentését).

20 444* 2.p. Az Ótemplom jubileuma.a helybeli református egyház felhívása. (DR.SZAPPANOS MIHÁLY főgondnok,pap IMRE elnöklelkész). (417.) p. Kézimunka-kiállítás az óvónőképzőben (a Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetsége helyi körének rendezésében.az ünnepélyes megnyitás f.hó 13.-án lesz) p. Tizennegyedikéig nincs mulatság. (AJKAY rendőrtanácsos nyilatkozata). (432.),(433.) 447. A piac árai. (420.) 448. Mozi. (A műsor közlése). (436.) adomány a rokkant katonák javára: 50 korona (406.), 450. belügyminiszteri értesítés: mozgó fénykép felvételeket csak előzetes bejelentés mellett és rendőrhatósági engedéllyel lehet csinálni, TÖRÖK PÉTER körtvélyesi révész fizetésjavítást kér a várostól, 452. a villamostelep bejelentette a tanácsnak,hogy a Népkertben a lámpákat leszerelte,majd csak tavaszkor állítják 453. Elmarad a Belsőerzsébeti Kör emlékünnepe. (418.) vissza Az izraelita nőegylet közgyűlése 6.-án lesz a hitközség tanácstermében. (A tárgysorozat közlése) «p. Adomány a rokkant katonák részére: 100 korona. (449.) 456. Földmunkások! Útjavításhoz a városi mérnöki hivatalban jelentkezzenek Az iparosok figyelmébe! Az utóbbi időben iparjogot nyertek, iparjogot szüneteltetők,iparjogot megszüntetők és iparjogot újból megkezdők nevének felsorolása «p. Hirdetmény a szabad malmok sorából való törlésről. (DR.SOÓS November 6. ISTVÁN polgármester) l.p. Az Ótemplom jubileuma.megérkeztek a vendégek: BALTAZÁR DEZSŐ ref.püspök és gróf DEGENFELD JÓZSEF egyházkerületi főgondnok. /L.D.: a Révai Új Lexikona (5.k.267.p.) szerint a név helyesen: DEGENFELD-SCHOMBURG JÓZSEF,hoheneybachi és durmai gróf/. (444.) 460. l.p. Milliók hevernek a Tisza partján.nincs aki felvegye. (A kaskötő füzes felhasználása). (CSERNAI MÁTYÁS kült.igazgató cikke) p. Irodalmi est a Sasban (f.hó 12.-én,a Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetsége helyi körének rendezésében) p. A katholikus hitközség tagjaihoz! (Felhívás az egyházi adó befizetésének fontosságára.a pénztár KOKOVAY IMRE Petőfi utca 19/a szám alatti lakásán van,a felhatalmazott adóbeszedő: SKULTÉTHY MIKLÓS) p. Új maximális árak a vendéglőkben és kávéházakban. (Felsorolás a cikkben). (391.) p. A Kormányzó köszönete városunk üdvözlő táviratára. (340.) p. Hétről-hétre. (tz. írásai.többek között a dalárda órákról). (388.)

21 466. adományok: az állam javára 500 korona,a hadiárvák javára 250 korona, 467. ~ a vásárhelyi városi közkórház a télre szükséges élelmiszerek beszerzésére újabb 50 ezer korona kiutalását kérte a városi tanácstól, 468. Háztulajdonosok! Meg kell alakítani a bérbeadó háztulajdonosok egyesületét. (Az intéző bizottság megválasztására f.hó 19.-én kerül sor a Gazdasági Egyesületben) Felkérés,A rácúti iskolában a tanítást holnap ZÁDOR MARGIT helyettes tanítónő megkezdi. (CSERNAI MÁTYÁS igazgató) Orvosi hír: DR.MÉSZÁROS PÁL orvos,fogorvos rendelését a Mária Valéria utca l.szám 471. Mozi. (A műsor közlése). (448.) alatt (DR.ENDREY-ház) megkezdi A Közgazdasági Bank Rt. f.hó 15.-én rendkívüli közgyűlést tart. (A napirend közlése) p. Értesítés. BAKUTZ JÓZSEF békésmegyei földbirtokos hajlandó feles részesedés mellett szarvasmarhákat vagy juhokat téli tartásra elvállalni (tekintettel a nagy takarmányhiányra). November l.p. A református Ótemplom jubileuma.baltazár DEZSŐ püspök vásárhelyi hívei körében. Jubiláris istentisztelet. A presbitérium díszgyűlése. PAP IMRE elnöklelkész beszéde. (Részletes beszámoló). (459.) p. Megalakul az "Ifjú Gazdák Szövetsége". (Vasárnap délelőtt volt az értekezlet a Nemzetiben BALOGH SÁNDOR vezetésével p. Tárgyalják a jövedelem- és vagyonadó fellebbezéseket. (A bizottság elnöke LÁZÁR LAJOS gazdasági főtanácsos,előadója DR.MÜNKA TAMÁS pénzügyi titkár). (438.) p. A Gazdasági Egyesület választmányi gyűlése.megalakultak albizottságok. (Részletes beszámoló a vasárnap délután LÁZÁR DEZSŐ elnöklete alatt tartott gyűlésről) p. Miért drágul a búza? Mert a nagytőke spekulál. (A magyar gazdatársadalom 90 százalékának már nincs eladni való búzája) p. A hűséges cselédek megjutalmazása.dr.temesváry GÉZA főispán felhívása a gazdákhoz p. Mozi. (A műsor közlése). (471.) 481. BETHLEN ISTVÁN^gróf Vásárhelyen. (A fővárosi lapokban megjelent hír.lázár DEZSŐ levélben kereste fel a grófot) Alapítvány BALTAZÁR püspök nevére: a helybeli zsidó hitközség fogja tenni a ref.főgimnázium szegénysorsú növendékei segítségére. (454.) 483. adományok a rokkant katonák javára 400 korona értékben (449.), 484. ~ a tanfelügyelő megkeresésére össze kell írni az Atka-szigeten levő tanköteleseket, 485. Debrecen város 200 ezer korona segélyt szavazott meg a tudomány és a kultúra támogatására,kérik,hogy Vásárhely is áldozzon erre a célra,

22 486. a közgyűlés 100 koronát szavazott meg a hősök emlékének megörökítésére, 487. a sóelosztó bizottság a város közönsége részére 8 vagon sót utalt ki (239.), 488. a Központi Statisztikai Hivatal a szőlővel beültetett területek nagysága és a szüret eredménye iránt érdeklődik, 4,89,. belügyminiszteri leirat: a város anyagilag támogassa az Oroszországban sínylődő hadifoglyok hazaszállítását (323.) 490. A Református Szövetség esti bibliaórái és istentiszteletei A város pénzeinek elhelyezése. (FEJÉRVÁRY BERTALAN pénzügyi tanácsnok előterjesztése) Országos gyűjtés az árva gyermekek részére «p. Királyság elleni izgatás címén DR.NAGY GYÖRGY ügyvéd ellen az ügyészség eljárást indított. (378.) p. Hirdetmény arról,hogy a szegedi m.kir.pénzügyigazgatóság engedélye alapján a pálinkafőzésre alkalmas anyagokból a város kezelésében lévő városi szeszfőzdékben pálinka főzhető. (Városi tanács) p. Hirdetés. A "Futura" Hódmezővásárhelyi Szövetkezeti Áruforgalmi November 9. Rt. a Mária Valéria utca 7.szám alatt van. (28.) 496. l.p. A lakásrendelet végrehajtási utasítása.törvényjavaslat a lakásépítés előmozdításáról. (Részletes ismertetés) l.p. Halálozás: FUTÓ ZOLTÁN ref.esperes földink tegnap Szentesen el- " hunyt. (474.) p. A pesti gabonaárak. (437.) p. TORMAY CECILÉ Vásárhelyen.Irodalmi estély és kézimunka kiállítás. (461.) p. A piac árai. (447.) 501. Mozi. (A műsor közlése). (480.) 3.p» 502. adományok a rokkant katonák részére 100 korona értékben (483.), HALÁSZ SZABÓ ISTVÁNNÉ hatósági szülésznő lemondott állásáról, utóda BUZI SÁNDORNÉ lett, a kutasi rendőrőrsre be kell a villanyt vezetni Esteli istentiszteletek a református templomokban. Adományok a szeretetházi ápoltak részére: özv.tápai IMRÉNÉ (Petőfi utca 18.) 20 kg paprikást ós 12 kg kenyeret adományozott, TÖRÖK SÁNDOR és neje Amerikából történt hazajövetelük alkalmából 12 kg húst és 12,5 kg kenyeret adományozott BETHLEN vásárhelyi zászlóbontása. (481.) p. Hirdetmény az 1919.évi jövedelem- és vagyonadó kivetések elleni felszólamlások tárgyalási idejének kitűzéséről. (FEJÉRVÁRY tanácsnok). (476.)

1921/1 VRU VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG

1921/1 VRU VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG 1921/1 VRU VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG 01.01. l.p. Ha kezdődik a népszámlálás. 01.01. l.p. A katonaság újévi üdvözlete és SOÓS ISTVÁN DR.polgármester válasza. 01.01. l.p. Február 6-án lesz a gazdabál. 01*01.

Részletesebben

01.01. 8.p. Hirdetmény a cselédtartó gazdákhoz és gazdasági cselédekhez a cselédszerződések

01.01. 8.p. Hirdetmény a cselédtartó gazdákhoz és gazdasági cselédekhez a cselédszerződések VÁSÁRHELYI = REGGELI = ÚJSÁG 01.01. l.p. Boldog újévet! (BÍRÓ LAJOS unitárius lelkész cikke) 01.01. 2.p. Tizennyolc rendbeli bűncselekménnyel vádolja az ügyészség DRÉHR IMRÉt. 01.01. 2.p. Csak 3 évi nyugdíjkülönbözetet

Részletesebben

VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG

VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG 01.01. -l.p. A mezőgazdasági bizottsági tagok választására jogosultak összeírása. (ENDREY BÉLA polgármester tájékoztatója). 01.01. l.p. Mennyi lesz a választók száma az új esztendőben?(részletes

Részletesebben

1923/2 VRU 01.05. 2.p. Szülésznőt kap Mártély.(HORVÁTH JÁNOSNÉ tér vissza). 01.05. 2.p. Egyelőre nem emelik az egységárakat (a villanyfogyasztásnál).

1923/2 VRU 01.05. 2.p. Szülésznőt kap Mártély.(HORVÁTH JÁNOSNÉ tér vissza). 01.05. 2.p. Egyelőre nem emelik az egységárakat (a villanyfogyasztásnál). 1923/1 VRU 01.03. l.p. Újévi tisztelgések Vásárhely közéletének vezérférfiáinál: DR.TEMESVÁRY GÉZA. főispánnál, DR.SOÓS ISTVÁN polgármesternél, KUN BÉLA, nemzetgyűlési képviselőnél, LÁZÁR LAJOS gazdasági

Részletesebben

01.03* 7.p. Népművelési előadások.

01.03* 7.p. Népművelési előadások. 01.01. l.p. 1932. (Vezércikk. "A leáldozott 1931-es év a szenvedések özönét hoí ta a magyar nemzetre") 01.01. l.p. Az új évben nagy gazda-akció kezdődik a tartozások és a kamatok leszállítása érdekében,

Részletesebben

Vásárhelyi Reggeli Újság 1927

Vásárhelyi Reggeli Újság 1927 Vásárhelyi Reggeli Újság 1927 01.01. 1. p. Vitéz DR.ENDREY ANTALt és LOSONCZY ENDRÉt jelölte tegnap főrendiházi követekül a Függetlenségi és 48-as Kossuth Lajos-pártkörhöz tartozó th. bizottsági tagok

Részletesebben

-" -» -» VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG

- -» -» VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG -" -» -» 01.01. l.p. Újév reggelén...(vezércikk) 01.01. l.p. A Nemzeti Munkavédelmi Hivataltól emlékérmet kapott ENDREY polgármester. (DR.OSVÁTK GÁBOR tb.tanácsnok is kapott dicsérő

Részletesebben

01.01. l.p. Reményeink az új esztendőben.(vezércikk,írta CSEH ANDRÁS r.kat. esperes-plébános).

01.01. l.p. Reményeink az új esztendőben.(vezércikk,írta CSEH ANDRÁS r.kat. esperes-plébános). VÁ5ÁRSELYI^REGGELI = ÚJSÁG 1. kfftot 01.01. l.p. Reményeink az új esztendőben.(vezércikk,írta CSEH ANDRÁS r.kat. esperes-plébános). 01.01. l.p. Harmincas évek következnek!("a paraszt dolgozik az úr mög

Részletesebben

Hódmezővásárhely és környéke I. világháborús emlékei

Hódmezővásárhely és környéke I. világháborús emlékei Hódmezővásárhely és környéke I. világháborús emlékei Hódmezővásárhely I. világháborús emlékműve Típus: Emlékszobor Lelőhely: Kossuth tér Készíttető/adományozó: Hódmezővásárhely thj. város Kivitelező neve:

Részletesebben

VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG

VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG 0101 lp TÓTH JÓZSEF (volt ipartestületi elnök) temetése (tegnap délelőtt volt) 0101 2p Kétezernyolcszázötven kérvényt bírálnak el a jóléti bizottságok 0101 2p BOGNÁR REZSŐ (refkántor)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2001. május 31- ei üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2001. május 31- ei üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2001. május 31- ei üléséről Az ülés helye: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének ülésterme Jelen vannak: 1. Dr. Kálmán András

Részletesebben

FH. KÖTELEZŐ FELVÉTELT BIZTOSÍTÓ INTÉZMÉNY NEVE INTÉZMÉNY CÍME MEGJEGYZÉS

FH. KÖTELEZŐ FELVÉTELT BIZTOSÍTÓ INTÉZMÉNY NEVE INTÉZMÉNY CÍME MEGJEGYZÉS TELEPÜLÉS OM FH. KÖTELEZŐ FELVÉTELT BIZTOSÍTÓ INTÉZMÉNY NEVE INTÉZMÉNY CÍME MEGJEGYZÉS Ambrózfalva 039539 007 039539 004 Ambrózfalvi Tagintézménye Apátfalva 201360 001 Apátfalvi Dózsa György Általános

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJE

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJE BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJE Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: III. 414/2005. Előadó: Mell.: 4 db Hiv. sz: Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 523-802 E-mail: kurucz@bekescsaba.hu

Részletesebben

A legrégebbi szegedi iskola

A legrégebbi szegedi iskola A legrégebbi szegedi iskola Az alapítás (1720) Szegedet szabad királyi város jogaiban az uralkodó megerősítette 1719-ben, és a város önállóságát kifejezve szerződést kötött a piarista renddel a polgárok

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Választási Iroda Vezetőjétől. 6800. Hódmezővásárhely. Kossuth tér. 1. HATÁROZAT

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Választási Iroda Vezetőjétől. 6800. Hódmezővásárhely. Kossuth tér. 1. HATÁROZAT Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Választási Iroda Vezetőjétől 6800. Hódmezővásárhely. Kossuth tér. 1. Iktatószám: 23-2438/2007. Előadó: Daru Frigyes Tárgy: Egyéni választókerületek megosztása. HATÁROZAT

Részletesebben

BEZDANI KÁNTORTANÍTÓK

BEZDANI KÁNTORTANÍTÓK Baila Ferenc BEZDANI KÁNTORTANÍTÓK A Bezdán újratelepítése (1742) utáni évben azonnal megalakult a Bezdáni Római Katolikus Egyházközség (plébánia), valamint a Bezdáni Katolikus Elemi Iskola. A falu első

Részletesebben

Csanytelek Község Polgármesterétől

Csanytelek Község Polgármesterétől Csanytelek Község Polgármesterétől 6647 Csanytelek, Volentér János tér 2 Tel.: 63 / 578 510 Fax: 63 / 578-517 e-mail: csanytelek@csanytelek.hu, www.csanytelek.hu 7-51/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S Csanytelek

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága 2007. szeptember 10-én tartott nyilvános üléséről Jelen voltak: Fodor Lajos a bizottság elnöke Baji Lajos Tímár Ella Aranyi Tímea Kovács Sándor

Részletesebben

A NICKI SZENT ANNA TEMPLOM

A NICKI SZENT ANNA TEMPLOM A NICKI SZENT ANNA TEMPLOM Egyházasniczk István király rendeletére Nyiec településen kilenc falu templomot épített, az első okleveles említése 1267-ből való, 1328-ban a templom titulusa Szent Miklós Feltehetően

Részletesebben

6911 Királyhegyes, Jókai u. 46. 6911 Királyhegyes, Jókai u. 20. 6911 Királyhegyes, Kossuth u. 13

6911 Királyhegyes, Jókai u. 46. 6911 Királyhegyes, Jókai u. 20. 6911 Királyhegyes, Kossuth u. 13 VII. évf. 6. sz. 2010. szeptember www.kiralyhegyes.hu Tisztelt Királyhegyesi Lakosok! Szeptember 25-én, szombaton, a soron következő XV. Falunapját tartotta községünk. Azt hiszem nyugodtan elkönyvelhetjük

Részletesebben

Igaz Béla dr. 186 Illés József dr.

Igaz Béla dr. 186 Illés József dr. Igaz Béla dr. 186 Illés József dr. Igaz Béla dr., a felsőház tagj'a. 1865- ben született a somogymegyei Lábodon. Az egyetemet a bécsi Pázmáneumban végezte s ott szerezte meg a hittudományi oklevelet. Tanulmányai

Részletesebben

Kivonat. Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 28-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat. Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 28-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 28-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2013.(XII.02.)

Részletesebben

A virilizmus érvényesülése a debreceni törvényhatósági bizottság szervezetében /1872-1929/

A virilizmus érvényesülése a debreceni törvényhatósági bizottság szervezetében /1872-1929/ A virilizmus érvényesülése a debreceni törvényhatósági bizottság szervezetében /1872-1929/ Ölveti Gábor Magyarországon a dualista államberendezkedés a polgári társadalom kialakulásának és fejlődésének

Részletesebben

Hadszíntér és hátország

Hadszíntér és hátország Hadszíntér és hátország LÖVÉSZÁRKOK A HÁTORSZÁGBAN A napjainkban olyan élesen látható árkok és törésvonalak gyökerei legalább száz évre, az 1905 1918 közötti évtizedre nyúlnak vissza érvel monográfiájában

Részletesebben

VAJSZLÓ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 7838 VAJSZLÓ, SZÉCHENYI U. 13. 73/485-141. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

VAJSZLÓ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 7838 VAJSZLÓ, SZÉCHENYI U. 13. 73/485-141. J E G Y Z Ő K Ö N Y V VAJSZLÓ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 7838 VAJSZLÓ, SZÉCHENYI U. 13. 73/485-141. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Vajszló Nagyközség Önkormányzata képviselőtestületének 2013. július 10-én 17 00 órakor megtartott

Részletesebben

ÓVODÁK FELVÉTELI KÖRZETEI

ÓVODÁK FELVÉTELI KÖRZETEI ÓVODÁK FELVÉTELI KÖRZETEI Monori Kossuth Lajos Óvoda (2200 Monor, Kossuth Lajos utca 37.) 1. Acsádi utca 2. Ady Endre utca páratlan oldala (vasút és a Kossuth Lajos utca közötti 3. Arany János utca 4.

Részletesebben

ARCHÍVUM. A székelyföldi (erdélyrészi) kirendeltség tevékenységérõl (1902 1920) Balaton Petra

ARCHÍVUM. A székelyföldi (erdélyrészi) kirendeltség tevékenységérõl (1902 1920) Balaton Petra ARCHÍVUM Balaton Petra A székelyföldi (erdélyrészi) kirendeltség tevékenységérõl (1902 1920) Székelyföld gazdasági, társadalmi és kulturális fejlesztésének szükségességére a 19. század végén terelõdött

Részletesebben

Bibliográfia Samu Katalinról

Bibliográfia Samu Katalinról Bibliográfia Samu Katalinról Fotó: Koffán Károly (Tornyai János Múzeum) Hódmezővásárhely, 1934. november 21 Hódmezővásárhely, 2011. január 21. Részlet a Samu Katalin által összeállított 2007-es kiállítási

Részletesebben

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 2014. február 20-án megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 2014. február 20-án megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Iktatószám: KVÖ/278/13/2014. KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2014. február 20-án megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Sorszám: 4. HATÁROZATOK MUTATÓJA Határozat száma

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2003. decemberi 4-ei üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2003. decemberi 4-ei üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2003. decemberi 4-ei üléséről. Az ülés helye: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének ülésterme Jelen vannak: 1. Dr. Kálmán

Részletesebben

Közigazgatás Csengelén

Közigazgatás Csengelén Közigazgatás Csengelén Molnár Mihály Kordás István Csengele területe a 19. század közepéig lakatlan volt, rajta csak pásztorkodással foglalkozó személyek éltek. Földbe vájt viskók voltak a szállásaik.

Részletesebben

6/2013.(IX.26.) ÖKT. Zákányszék Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. szeptember hó 26. napján megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve.

6/2013.(IX.26.) ÖKT. Zákányszék Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. szeptember hó 26. napján megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve. 6/2013.(IX.26.) ÖKT. Zákányszék Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. szeptember hó 26. napján megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve. N a p i r e n d: 1./ Beszámoló a két ülés közötti döntésekről,

Részletesebben

2-357/2004. Üi.: Bakai Ildikó Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról

2-357/2004. Üi.: Bakai Ildikó Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról 1 / 5 2-357/2004. Üi.: Bakai Ildikó Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete Makó Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Készült Gyomaendrıd Város Képviselı-testülete 1995. augusztus 24-i ülésérıl.

Készült Gyomaendrıd Város Képviselı-testülete 1995. augusztus 24-i ülésérıl. 10 /1995. JEGYZİKÖNYV Készült 1995. augusztus 24-i ülésérıl. Jelen vannak: Dr. Frankó Károly polgármester, Czibulka György alpolgármester, Balázs Imre, Bátori Gyula, Dávid István, Garai János, Hangya Lajosné,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Törtel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 24-án megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV Törtel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 24-án megtartott üléséről Polgármesteri Hivatal Törtel, Szent István tér 1. JEGYZŐKÖNYV Törtel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 24-án megtartott üléséről Rendeletek száma: - Határozatok száma: 23. 36./2011.(VI.24.)

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2015. június 25-i rendes ülésére. Dr. Viszlói Tamás ügyvéd

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2015. június 25-i rendes ülésére. Dr. Viszlói Tamás ügyvéd Budakalász Város Polgármestere 96/2015. (VI.25.) sz. előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2015. június 25-i rendes ülésére Tárgy: Készítette: Egyeztetve: Ellenőrizte: Tájékoztató

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu Szám: 1/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Arnót község Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

Gödöllő Város Képviselő-Testülete

Gödöllő Város Képviselő-Testülete Gödöllő Város Képviselő-Testülete File: D:\Képviselő testületi\2011\0421\2011 április 21 001.rep 2011.04.21, 08:04 N Y I L V Á N O S K É P V I S E L Ő -T E S T Ü L E T I Ü L É S J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal tanácsterme Szuhakálló, Kossuth L. út 7.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal tanácsterme Szuhakálló, Kossuth L. út 7. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 21-én, 7:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. augusztus 19-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. augusztus 19-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében. PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám: 1/ 1 63 /2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. augusztus 19-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

Részletesebben

16 / 2008. (VIII.15.)

16 / 2008. (VIII.15.) Jánoshalma Város Önkormányzat Képviselő-testület 16 / 2008. (VIII.15.) Ör. sz. rendelete (egységes szerkezetben) a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Jánoshalma Város Önkormányzat

Részletesebben

Jegyzőkönyv 1998. Április 28. J e g y z ő k ö n y v

Jegyzőkönyv 1998. Április 28. J e g y z ő k ö n y v Jegyzőkönyv 1998. Április 28. J e g y z ő k ö n y v Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 1998. április 28-án megtartott soros ülésén a Közösségi Ház nagytermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 21-én 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 21-én 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Szám: V/105-10/2014. Készült: 2 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 21-én 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 451 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága 2015. szeptember 2-án 9 óra 00 perckor a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

á ú é é ő é ő á ő ő á á ú ű é é ö ő á ő ú ő ő á é Ü Ü á é á é á é á é á ö ö á é ő á ú ű é é á é é ő á ö ö á á é é ú é é ú á á ő é é é ö ö á á é ű ő á é ű ő ú ő á á é á ú é é á é ö á á ö Ü á á é é ú á á

Részletesebben

Batthyány István kormánybiztossága

Batthyány István kormánybiztossága Batthyány István kormánybiztossága 1849. április 25-ei keltezéssel az alábbi bejegyzés olvasható Székesfehérvár tanácsának jegyzőkönyvében: Minden itt volt császári katonaság és katonai hatóság ma reggel

Részletesebben

Országos Szakiskolai Közismereti Verseny 2008/2009 Regionális forduló eredményei

Országos Szakiskolai Közismereti Verseny 2008/2009 Regionális forduló eredményei Országos i Közismereti Verseny 2008/2009 Regionális forduló eredményei Versenyző Számítástechnika 2009. március 7. Dél-Alföld Paitkó Dániel 0,0 125 17 Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Tagiskola

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 27-én 14,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 27-én 14,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. Szám: V/100-12/2015. Készült: 2 példányban JEGYZŐKÖNYV Készült: Az ülés helye: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 27-én 14,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános üléséről.

Részletesebben

1. tabló Megállító tábla 1. Kiskunhalas látképe a szabadkai országút felől, 1935. (Magántulajdon)

1. tabló Megállító tábla 1. Kiskunhalas látképe a szabadkai országút felől, 1935. (Magántulajdon) 1. tabló Megállító tábla 1. Kiskunhalas látképe a szabadkai országút felől, 1935. (Magántulajdon) 2. tabló Látkép. Központ. Református templom 1. A város északnyugatról és a Harangos-tó nádasa, 1930-as

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2004. november 18-ai üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2004. november 18-ai üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2004. november 18-ai üléséről. Az ülés helye: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének ülésterme Jelen vannak: Dr. Kálmán András

Részletesebben

Makó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 51/2011. (XII.15.) önkormányzati rendelete a helyi adókról 1

Makó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 51/2011. (XII.15.) önkormányzati rendelete a helyi adókról 1 Makó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 51/2011. (XII.15.) önkormányzati rendelete a helyi adókról 1 Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. 2006. június 1.

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. 2006. június 1. C H A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA Nagy László Lázár grafikája XVII. évfolyam 7. szám Cegléd város honlapja: www.cegled.hu Cegléd Város Önkormányzatának Képviselõ-testülete 2006. május 25-én tartotta munkaterv

Részletesebben

SIKERES. 2009. november IGÉNYELJEN BANKKÁRTYÁT TAKARÉKSZÖVETKEZETÜNKNÉL! GYÜMÖLCSE

SIKERES. 2009. november IGÉNYELJEN BANKKÁRTYÁT TAKARÉKSZÖVETKEZETÜNKNÉL! GYÜMÖLCSE XIX. SIKERES P Á LY Á Z ATO K - 9. SZÁM 2009. november ÉVFOLYAM A JÓL VÉGZETT MUNKA GYÜMÖLCSE Október utolsó csütörtök estéjén megtartott közmeghallgatáson nem unatkozhatott az érdeklõdõ hallgatóság. A

Részletesebben

I R A T J E G Y Z É K

I R A T J E G Y Z É K Budapesti Nyomozó Ügyészség Nyom. 375/2012. I R A T J E G Y Z É K a több emberen elkövetett emberöléssel megvalósított háborús bűntett és más bűncselekmény miatt Biszku Béla ellen indult bűnügyben keletkezett

Részletesebben

AZ INGATLAN ALAPPAL A BALATONRA JÁTÉK SORSOLÁSÁNAK SZABÁLYZATA

AZ INGATLAN ALAPPAL A BALATONRA JÁTÉK SORSOLÁSÁNAK SZABÁLYZATA AZ INGATLAN ALAPPAL A BALATONRA JÁTÉK SORSOLÁSÁNAK SZABÁLYZATA Ez a nyereményjáték az Erste Befektetési Zrt. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26..) sorsolásos játéka. Játékidőszak: 2009. június 29 2009.

Részletesebben

Ü Ú Ú Á Á Ő É é ö é é é é é ü ö é é é é é é é é é é ö é ö ö ö é é é é é é ö é é é é ö é ű é é é ö é é é é éé ö é éö é é ö é é é é ö é ű é é é ö ö é é é é é ö é ö é é ö ö é ö é é é é é é ü é é ö é é é é

Részletesebben

120 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. augusztus 8-án 17 órakor megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testületek döntései Határozat 51/2013.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dunaföldvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Száma: 658-9/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaföldvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 25-én (Kedden) 14:00 órakor

Részletesebben

2012. szeptember 21. Rádió7 97.6 és 107.0 MHz - A vidék rádiója!

2012. szeptember 21. Rádió7 97.6 és 107.0 MHz - A vidék rádiója! 2 Rádió7 97.6 és 107.0 MHz - A vidék rádiója! Szuperpress Ügyfélszolgálati iroda: (62) 220-785 3 42 Rádió7 97.6 és 107.0 MHz - A vidék rádiója! Szuperpress Ügyfélszolgálati iroda: (62) 220-785 3 5 6 2

Részletesebben

5/2014. sz. jegyzőkönyv

5/2014. sz. jegyzőkönyv 5/2014. sz. jegyzőkönyv Készült: Alsózsolca Város Polgármesteri Hivatalban megtartott képviselő-testületi ülésről, mely 2014. március 5-én 17 órakor kezdődött. Jelen vannak: Zsiros Sándorné polgármester,

Részletesebben

Készült: Rábakecöl Község Képviselő-testületének 2007. szeptember 13-án 18 órai kezdettel megtartott üléséről.

Készült: Rábakecöl Község Képviselő-testületének 2007. szeptember 13-án 18 órai kezdettel megtartott üléséről. Rábakecöl Község Képviselő-testülete 9/2007. JEGYZŐKÖNYV Készült: Rábakecöl Község Képviselő-testületének 2007. szeptember 13-án 18 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Tuba Erik, Dr. Gál

Részletesebben

KOSZTOLÁNYI HÍRADÓ. Kosztolányi Dezső. Kosztolányi Dezső Céltársulás 2015. november 30. I. évf./1.

KOSZTOLÁNYI HÍRADÓ. Kosztolányi Dezső. Kosztolányi Dezső Céltársulás 2015. november 30. I. évf./1. Kosztolányi Dezső Céltársulás 2015. november 30. I. évf./1. KOSZTOLÁNYI HÍRADÓ Csodálatos is, hogy egy nótáról mi minden jut eszébe egy magyarnak. De még csodálatosabb, hogy egy nótáról minden magyarnak

Részletesebben

PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. szeptember 3- án (csütörtök) 17:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Perkáta, 2015. szeptember

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Német Nemzetiségi Önkormányzat Testületének 2012. május 25. napján megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Német Nemzetiségi Önkormányzat Testületének 2012. május 25. napján megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Német Nemzetiségi Önkormányzat Testületének 2012. május 25. napján megtartott üléséről. Jelen vannak: Kék János elnök Pózer Tamás elnökhelyettes Bón Ferenc képviselő Kozák

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS JEGYZŐJE 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. Telefon:95-232-555. K I V O N A T a képviselő-testület 2010. december 15-i ülésének jegyzőkönyvéből

SÁRVÁR VÁROS JEGYZŐJE 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. Telefon:95-232-555. K I V O N A T a képviselő-testület 2010. december 15-i ülésének jegyzőkönyvéből 1 SÁRVÁR VÁROS JEGYZŐJE 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. Telefon:95-232-555. K I V O N A T a képviselő-testület 2010. december 15-i ülésének jegyzőkönyvéből 1. 252/2010. /XII.15./ számú képviselő-testületi

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 29/2011. (VII. 29.) számú R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 29/2011. (VII. 29.) számú R E N D E L E T E Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 29/2011. (VII. 29.) számú R E N D E L E T E az egészségügyi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 23-20/2013. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2013. október 30-án (szerdán) 15.00 órakor

Részletesebben

2016-os Cool-túra vetélkedő feladatsora

2016-os Cool-túra vetélkedő feladatsora 2016-os Cool-túra vetélkedő feladatsora 1. Valószínű, hogy Dózsa Györgyöt nem ültették izzó vastrónra kivégzésekor, csupán ácsolt székre. Ám a fejére valóban felhevített vaskoronát tettek. Hol történt

Részletesebben

001/1-42/2009. Tárgy: jkv-i kivonat. Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. december 15-i rendkívüli üléséről.

001/1-42/2009. Tárgy: jkv-i kivonat. Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. december 15-i rendkívüli üléséről. Abony Város Képviselőtestülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 001/142/2009. Tárgy: jkvi kivonat Készült: Abony Város Képviselőtestületének 2009. december 15i rendkívüli üléséről. Napirend: A 2010. évi rendezvényterv

Részletesebben

DESZK. Az intézmény vezetõjének e-mail címe: balint@deszkikorhaz.hu

DESZK. Az intézmény vezetõjének e-mail címe: balint@deszkikorhaz.hu CSONGRÁD MEGYE DESZK Csongrád Megye Mellkasi Betegségek Szakkórháza Az intézmény címe: 6772 Deszk, Alkotmány u. 36. Az intézmény levelezési címe: 6772 Deszk, Alkotmány u. 36. Az intézmény telefonszáma:

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T

T Á R G Y S O R O Z A T Tiszaszentmárton Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 11-én napján az önkormányzat tanácskozó termében megtartott ülésének: a./ Tárgysorozata b./ jegyzőkönyve c./ határozatai : 49-53

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése J E G Y Z Ő K Ö N Y V Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése 2009. március 24. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Pult Név Voks Frakció 1 Borhi Zsombor tanácsnok 1-2 dr. Csató László tanácsnok 1-3 Csutor Ferenc tanácsnok 1-4 Dér Tamás képviselő

Részletesebben

Veszprém. Veszprém megyei jogú város a Közép-Dunántúli régióban, Veszprém megye és a Veszprémi járás székhelye. Egyetemi város, a Királynék városa.

Veszprém. Veszprém megyei jogú város a Közép-Dunántúli régióban, Veszprém megye és a Veszprémi járás székhelye. Egyetemi város, a Királynék városa. Veszprém Veszprém megyei jogú város a Közép-Dunántúli régióban, Veszprém megye és a Veszprémi járás székhelye. Egyetemi város, a Királynék városa. István, Gizella ősi vártán, mögöttük völgyhíd: kőszivárvány.

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2010. március 04-i rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./B kötet

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2010. március 04-i rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./B kötet I/B kötet 1. oldal Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2010. március 04-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./B kötet Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítvány 2009. évi beszámolója és közhasznúsági

Részletesebben

Biblia és Gyülekezet. A Biblia Szövetség folyóiratának mellékleteként. Programfüzet 2012

Biblia és Gyülekezet. A Biblia Szövetség folyóiratának mellékleteként. Programfüzet 2012 Biblia és Gyülekezet M e l l é k l e t A Biblia Szövetség folyóiratának mellékleteként 2012. évi I. számhoz Programfüzet 2012 2012. év április-december A Biblia Szövetség központi szervezésû konferenciái,

Részletesebben

2013. március 29. Rádió7 97.6 és 107.0 MHz - A vidék rádiója!

2013. március 29. Rádió7 97.6 és 107.0 MHz - A vidék rádiója! 2 Rádió7 97.6 és 107.0 MHz - A vidék rádiója! Ügyfélszolgálati iroda: (62) 220-785 3 4 2 Rádió7 97.6 és 107.0 MHz - A vidék rádiója! Ügyfélszolgálati iroda: (62) 220-785 3 5 62 Rádió7 97.6 és 107.0 MHz

Részletesebben

A törvénymódosítás kihirdetése után a település háziorvosai kezdeményezték az ilyen irányú önkormányzati rendeletmódosítást.

A törvénymódosítás kihirdetése után a település háziorvosai kezdeményezték az ilyen irányú önkormányzati rendeletmódosítást. Szentes Város Polgármesterétől Szentes. Kossuth tér 6. U-23465-2/2015 Témafelelős: Tonnesné Kiss Ildikó Tárgy: Iparűzési adóról szóló rendelet módosítása Mell. 1 db Rendelettervezet Szentes Város Önkormányzat

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2009. április 24 én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: 2009. április 24 én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2009. április 24 én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos u. 9. sz. Jelen voltak: Ambrus Zoltán, Asztalos Dezsőné,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Ráckeve Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 8-án megtartott rendkívüli, nyilvános üléséről Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007. szeptember 6- ai rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007. szeptember 6- ai rendkívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007. szeptember 6- ai rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének ülésterme Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. JÚLIUS 30-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. JÚLIUS 30-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Dunabogdányi Polgármesteri Hivatal 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76. JEGYZŐKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. JÚLIUS 30-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Jegyzőkönyv Dunabogdány

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről. Helye: Bakonybánk Községháza Jelen vannak: Major László alpolgármester Nagyné Farkas

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 5-én 18 órakor megtartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 5-én 18 órakor megtartott nyílt üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 404-5/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Véleményező: Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Városgazdálkodási, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság

Véleményező: Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Városgazdálkodási, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági, Költségvetési és jj f Pénzügyi Bizottsága Postacím: 5601 Pf. 112. Telefon: (66) 452-252/1211 Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.:

Részletesebben

Magyar irodalmi sajtókiadványok

Magyar irodalmi sajtókiadványok 1779 1788 (az első szám dátuma: 1780. jan.1.) Magyar Hírmondó Magyar irodalmi sajtókiadványok úttörők az első magyar nyelvű sajtókiadványunk, Pozsony, hetente kétszer, irodalmi-tudományos eseményekről

Részletesebben

1. melléklet a Kisújszállási Települési Értéktár Bizottság által a Kisújszállási Értéktárba felvett értékek véleményezéséről szóló előterjesztéshez

1. melléklet a Kisújszállási Települési Értéktár Bizottság által a Kisújszállási Értéktárba felvett értékek véleményezéséről szóló előterjesztéshez 1. melléklet a Kisújszállási Települési Értéktár Bizottság által a Kisújszállási Értéktárba felvett értékek véleményezéséről szóló előterjesztéshez A Kisújszállási Értéktárba felvett értékek (A Kisújszállási

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 19-én megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 19-én megtartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 19-én megtartott üléséről Határozat Tárgya: száma: 70/2013. (VI.19.) Beszámoló a Batthyány József Általános Iskola 2012/2013-as

Részletesebben

FORGATÓKÖNYV a Hajdu szobor avatására 2015. május 9. szombat 15 óra

FORGATÓKÖNYV a Hajdu szobor avatására 2015. május 9. szombat 15 óra Moderátor: Dr. Cser János c. egyetemi tanár 1 FORGATÓKÖNYV a Hajdu szobor avatására 2015. május 9. szombat 15 óra KATONAI FELHÍVÓJEL! Vámos Gábor koncertmester Tisztelt Óvári Gazdászok, Kedves Kollegák,

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: I. 2-186/2008. Üi.: Sarnyai Tibor Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Fátyol Misi szobor országos pályázati

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 127/2014. (IX. 15.) számú h a t á r o z a t a

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 127/2014. (IX. 15.) számú h a t á r o z a t a ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései

Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései Előterjesztő megnevezése: Dr. Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester Iktatószám: 5527/2010. Tárgy: Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései Melléklet: 7 pld. határozati javaslat 1 pld. szerződés

Részletesebben

1956-os megemlékezés A TARTALOMBÓL: PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA. XIV. évf. 11. szám 2005. november

1956-os megemlékezés A TARTALOMBÓL: PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA. XIV. évf. 11. szám 2005. november PÁTYI KURÍR PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA PÁTY XIV. évf. 11. szám 2005. november 1956-os megemlékezés Október 23-án a Széchenyi téren helyezte el az MSZP Pátyi Szervezete koszorúját A TARTALOMBÓL:

Részletesebben

A 2 0 1 5. É V M U N K Á J Á R Ó L

A 2 0 1 5. É V M U N K Á J Á R Ó L P O L G Á R M E S T E R I B E S Z Á M O L Ó A 2 0 1 5. É V M U N K Á J Á R Ó L Tisztelettel, és szeretettel köszöntök mindenkit, aki megtisztelt bennünket jelenlétével. 2014 októberében régi-új képviselőtestület

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2015. május 18-án tartott rendes üléséről

JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2015. május 18-án tartott rendes üléséről Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 8624 Balatonszárszó, Hősök tere l. Ügyiratszám: 618-13/2015 JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2015. május 18-án tartott rendes üléséről 13.

Részletesebben

FELADAT-ELLÁTÁSI SZERZŐDÉS Fogászati szolgálat ellátására

FELADAT-ELLÁTÁSI SZERZŐDÉS Fogászati szolgálat ellátására FELADAT-ELLÁTÁSI SZERZŐDÉS Fogászati szolgálat ellátására Iktatószám: IV./2015 amely létrejött egyrészről Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata (7100 Szekszárd, Béla király tér 8.) képviselője: Ács

Részletesebben

PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ

PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ 2005. J Ú L I U S Tisztelt Pusztaföldvári Polgárok! Ez évben is megrendezésre került a Földvárak Találkozója, melyről már hírt adtunk. Így utólag el szeretném mondani Önöknek, hogy

Részletesebben

1. évfolyam 7. szám 1992. december

1. évfolyam 7. szám 1992. december 1. évfolyam 7. szám 1992. december KELLEMES KARÁCSONYI ÉS BOLDOG, BÉKÉS ÚJ KÍVÁNUNK ÜNNEPEKET ESZTENDŐT 62/1992.(X.29.)Kt.sz. határozat: Nyersanyag normaváltozással kapcsolatosan a szerződés módosításra

Részletesebben