l.p. Reményeink az új esztendőben.(vezércikk,írta CSEH ANDRÁS r.kat. esperes-plébános).

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "01.01. l.p. Reményeink az új esztendőben.(vezércikk,írta CSEH ANDRÁS r.kat. esperes-plébános)."

Átírás

1 VÁ5ÁRSELYI^REGGELI = ÚJSÁG 1. kfftot l.p. Reményeink az új esztendőben.(vezércikk,írta CSEH ANDRÁS r.kat. esperes-plébános) l.p. Harmincas évek következnek!("a paraszt dolgozik az úr mög nézi") (KOVÁCS JENŐ cikke) l.p. Hogyan készül a népjólét az Úr 1930.évében?A szegénybetegek tiszt: orvosi rendelését ae fizeti kellőleg a népjóléti kormány p. Feltűnő változások a városi ügyosztályok vezetői beosztásában.csat vitéz JUHÁSZ MIHÁLY DR. tartotta meg régi tanácsosi munkakörét p. A felemelt egyházi adó érvénye csak júniusig tart a református egyházban p. Tiszteletbeli kinevezések újesztendőre.(nevek felsorolása a cikkben) p. A társulat földjét önálló vadászterületté nyilvánította a közigazgatási bizottság p. Hódmezővásárhely közművelődése halad előre.(adatok a városi könyvtár forgalmáról) «p. Fogy Hódmezővásárhely népe.egyelőre nem tudni biztosan,hogy miért (VÖRÖS BÁLINT anyakönyvvezető nyilatkozata) p. Előterjesztés iskola és óvoda bővítésre.(reich EDE műszaki főtanácsos előterjesztése a polgármesterhez a kútvölgyparti iskola kibe vítésére) p- Az Újvársi Énekkar teaestélye lesz 12.-én a Visszhang utcai Olvas körben «p. A Sóstóparti r.kath.olvasókör tisztújító közgyűlése (1929.decembe 29.-én volt.az új tisztikar névjegyzéke a cikkben) p. Szűnőben a veszedelem (a difteritisz) Alsókopáncson és a felső ré széken «P» A legforgalmasabb hivatal múlt évi munkája p. A gyorsított személyvonatok megállnak Kakasszékfürdón ,p. Ma délután ítélkezik a kirakatverseny zsűrije p. Szeretetházi statisztika az 1929-ik évről ,p. Január 11.-én gazdabál.(a rendezőség névjegyzéke a cikkben) p. A Gyermekvédő Telepbizottság elnöke,bodnár BERTALAN,a karácsony ünnepére megjutalmazott 20 legjobb nevelőszülőt és 60 kis menhelyi gyermeknek osztottak karácsonyi ajándékot p. Diákbál (lesz 4.-én.Az est műsora) ,p, A keddi piac(a piaci árak közlése) p. Mely vállalatok kaptak az űtépítésből?egységespárti képviselők a nyertes vállalatok igazgatóságában.mi van az összeférhetetlenséggel? p. Felhívás az Összes házhelyhez jutottakhoz.(dr.fejérváry tanácsnok p. Mezőgazdasági Ügynökségi Iroda.Kinizsi utca 14.Ajánlatai ,p, Hirdetmény az országgyűlési képviselőválasztók 1931-évi névjegyzé kének Összeállításáról.(DR.NAGY GÁBOR városi főjegyző) p. CSÁSZÁR PÉTER halálára p. Az újévi kirakatverseny nagyon szépen sikerült. ( p.)

2 p. Vásárhelyi iparos szakmák 20-nál több taggal.(felsorolás a cikkben) p. Tiszteletbeli kinevezések a városnál. (Nevek a cikkben). ( p.) p. Vásárhely múltévi iparstatisztikája p. A főjegyzői hivatal ügyköre. ( p.) 01.03* 3-p. A szabóipárosok mozgalma (Vásárhelyen) «p. Üj találmány. (HAJNAL IMRE géplakatos-mester - lakik az Anna utca 3.szám alatt egy új ekerendazert talált fel) ,p. Képművelési előadások.(részletezés a cikkben) >P«A gazdasági cselédek bére maradt nagyjából ugyanaz,ami eddig volt és a módozatok se változtak.(részletes adatok a cikkben) p. Népfőiskolai hírek «p. Tizennégy kertmunkás felvételére pályázatot hirdet a Duna Tiszaközi Mezőgazdasági Kamara* p A VII.kerületi Olvasóegyletben holnap este szabadoktatási előadás' ' tart DR.ERNYEI ISTVÁN főgimn.tanár az Alföldről.valamint Arany János és Petőfi Sándor költeményeiről. * p. Beiratkozás a zeneiskolába.(jános tér 1.,I.emelet.FAZEKAS ALAJOS igazgató) p. A Kútvölgyi Polgári Olvasókörben ma szabadoktatási előadást tart DR.GAJLÁN ERNŐ szanatóriumi orvos p. Halálozás: CSÁSZÁR PÉTER nyug.igazgató-tanító,a békésbánáti Egyházmegyei Tanító Testület volt elnöke,a Tiszántúli Egyházkerület Tanügyi Bizottságának volt tagja és képviselője l.-ém 68 (akv,; 67) éves korában elhunyt. Apja: Császár Péter, anyja: Borsi Katalin, felesége: Török Eszter. Lakás: Batthyány utca 7. ( p.) p. Hirdetés.BALOGH és PLOHN újonnan átalakított műterme az Andrássy utca 10.szám alatt van p. Hirdetés.LÓRÁNT GYULA gépraktára a TÁRKANY - féle házban, van (a Szentesi- és a Lázár utcák sarkán) l.p. Az Ipartestület mozgalma a kereseti adó méltányos megállapítása iránt l.p. JÓZSEF főherceg részvételével tervez irredenta gyűlést a hódmezevásárhelyi MANSz (február 8.-án), ,p. Sorozatos szakelőadások rendezésére készül a Haszonbaromfi-tenyés tők Szövetkezete. 01,04. 3.p, A Hódmezővásárhelyt is magában foglaló forgalmiadó hivatalkerület főnöke CSEREKJEY KÁROLY lett p. CSÁSZÁR PÉTER temetése. ( p.) p. A Földmunkás Szövetkezet közgyűlése 12.-én lesz STEUER GYÖRGY DR. ki a tanyai gyermekek egészségügyét is vizsgálni fogja vezetésével o 3.p. A városi tűzoltóság múlt évi működése,(adatok a cikkben) p. A pénteki piac.(a piaci árak közlése) p. Emelkedik a munkanélküliség (az országban).

3 01.05* l.p. Befejezték a munkanélküliek segélyezését.februárban megismétlődik a segélymozgalom.(adatok a cikkben) l.p. Födött tribünt építtet tavaszra népkerti sporttelepén a Torna és Vívó Egylet.(Az Országos Testnevelési Alapból 8000 pengő segélyt bocsátanak a HTVE rendelkezésére) p. Készül a frontharcosok törvénye p. A vágóhídi robbanás ügyében a Kúria megállapította a felelősséget. (A robbanás 1926.október 21.-én volt) p. Néhány héten belül Hódmezővásárhelyre is bevonul a világhódító hangosfilm.a Korzó Mozi lesz a főhadiszállása p. Három évig ültek rajta Pesten és most ripsz ropsz be kell fizetni az egész hátralékot.(az ebadó Ügye) p, Országszerte növekedett a tetanuszhalálozások száma p. A dum dum golyó,meg a 26 pengő és 4-6 fillér ápolási díj p. DOBÓ FERENC méhészeti zsebkönyve.(öscsanádi NAGY GÉZA kritikája) p. "A Dárius kincse..." (Ismeretlen szerző írása). II.rész. (Az I.rész: p.) ,p. A néples baromfianyag nem javítható leghorn kezeléssel.(b.e. cikkt az Országos Mezőgazdasági Közlönyből). ( p.) p. Minden főtisztviselő új posztján van már. ( p.) p. Január 15-ig lehet jelentkezni a választónévjegyzékbe való felvételre. ( p.) p. Magyar német gazdaifjú csereakció. 01,05. 7.p. Szabad előadás Susánban (a Polgári Kaszinóban 6.-án.Tartja DR.FEJÉRVÁRY BERTALAN és DR.SISA ISTVÁN) p. Népművelési előadások.(részletes felsorolás a cikkben) p. A Munkás Otthonban holnap este DR.SZENTKIRÁLYI ZSIGMOND tart népművelési előadást "A foglalkozási betegségekről" címmel p. Hirdetmény az általános kereseti,jövedelem és vagyonadók felmondás tárgyában. (DR.SBION JÓZSEF tanácsnok) p. Hirdetmény.A városban 1929.október 15.-én fellépett baromfikolera a mai nappal megszűnt.(dr.nagy GÁBOR főjegyző,mint I.f.áeg.hat óság p. Hirdetmény.A gróf PAPPENHEIM SZIGFRIDNÉ és a báró PIRET-BIHAIN LAJOSNÉ féle vagyonváltbág földekből földhozjuttatottak végleges egyéni kimutatása elkészült.(dr.simon JÓZSEF adóügyi tanácsnok) p. Értesítés.A "Pannónia" kender-,len- és jutaáru üzletet (DR.AMBRUS féle ház.andrássy utca 45.) KÁLMÁN JENŐ átvette p. Felhívás az adótárgy és művelési ég változások bejelentése dolgába (DR.FEJÁRVÁRY tanácsnok) l.p. Több mint másfélszáz szegénybeteget eresztett szélnek a közkórház, mert a népjóléti minisztérium rideg szigorral megvonta az államsegélyt. ( l.p.) p. A város kereskedelmének sebeit és kívánságait tárta föl a Kereskedelmi Testület vasárnapi értekezlete.fölírnak a kereskedelemügyi miniszterhez a legsürgősebb panaszok orvoslásáért , 2,p. Háromnapos gazdakongresszus lesz Vásárhelyen ennek az évnek februá: jában.(rövid beszámoló a Gazdasági Egyesület választmányának gyűléséről) p<, DRcSOÓS ISTVÁN polgármester lesz egyik elnöke a (békés) csabai kongresszusnak (február 1.-én és 2.-án).

4 (? p. A kistói csemetekertbe javasolt városi minta-baromfitelep ügyében 23.-án értekezletet tart a polgármester. (01,05. 6.p.) p. Népművelési előadások,(részletes felsorolás a cikkben) p. Fényesen elkerült a diákbál.(beszámoló). ( p.) 01.08, 3.p. A keddi piac.(beszámoló és a piaci árak közlése). ül p. Mozgókép a baromfiakról (12.-én délután a Fekete Sas nagytermében) p. A leventék nagyszabású műsoros karnevál estje a Sasban (február l.-én)./(m.) cikke/ p..H.S.C.S. traktor tanfolyam (indul.jelentkezés a Gazdasági Egyesület Hitelszövetkezete gépraktáréban]é,az Andrássy utca 22.szám alat l.p. A barcelonai magyar kiállítás művészi anyagának javát bemutatják Aroerikában.Ezek között szerepelnek a vásárhelyi Majolika telep művészi kivitelű vázái és cserépedényei is l.p. Mennyi lesz hát az a kölcsön.melyet a kisipar felsegítésére hajlandók adni? ,p. A napokban beszámoló ülést tart a munkanélküliek segélyügyi bizott, sága (mert a segélykiosztás megtörtént). ( l.p.) p. A Korzó Mozi előcsarnokában dohányzásra kérnek engedélyt p. A Szegvári út még egy szem kavicsot sem kapott,pedig fontos útvonal. (DÉKÁNY JÓZSEF th.biz.tag indítványa) ,p. A szeretetházat is válságos helyzetbe hozhatja a kórházi betegek kilakoltatása.mert csonka és elesett emberek téli zord időben nem maradhatnak az utcán. ( l.p.) ,p. VASS JÓZSEF miniszter köszönőlevele a polgármesterhez P. A VH-ik kerületi Olvasóegyletben 11.-én este DR.GENEHSICH ANTAL kórházi igazgató szabadoktatási előadást tart p. Összeférhetetlenségi bejelentések.(nevek a cikkben) P. A tüöőlob veszedelmes mértékben szedi áldozatait a kisgyermekek között (Vásárhelyen) l.p. Kérdőre vonás a tényekben.(vezércikk a magyar földbirtokosság válságos helyzetéről), 01,10. 2,p, Hirdetmény a róm.kat.egyházközségi képviselet választásáról (mely 1930.január 26.-án lesz).(cseh ANDRÁS esperes-plébános.egyházi elnök). 01,10. 2,p. A leventeoktatás idejének megváltoztatását kéri a Gazdasági Egyesület a polgármester útján. 01,10. 2.p. A kökénydombi leletek egyetlen darabjának árából vissza lehetne téríteni az ásatás ÖBazes költségeit.(február 4.-én DR.BANKER JANC professzor a Városi Moziban vetítettképes előadást tart) ,p. & Mezőgazdasági Bizottság évnyitó ülése,(részletes beszámoló az 5.-én tartott ülésről) p. A református presbitérium ülése (tegnap volt): - a Síp utcai új iskola,a főgimnázium internátusának bővítése, - a Szőnyí utcában,az Oldalkosár utca sarkán fel fog épülni az új intézmény, - személyi ügyek, - a Síp utcai iskola nem lesz elnevezve Bethlen Gáborról,az indítványt javaslatra a főgimnázium igazgató - tanácsának adják ki, - a Kincses temetőhöz vezető út kiburkolásának Ugye, - NAGY SÁNDOR arcképének leleplezése tavasszal lesz.

5 , p. A törvényhatósági bizottság rendkívüli közgyűlése (14.-én lesz.a tárgysorozat közlése) p. Protestáns estély (lesz 12.-én a városháza közgyűlési termében. Az ünnepély műsorának közlése) p- Telefonnal szerelik fel a belső- és külsőerzsébeti iskolákat. (CSERNAY MÁTYÁS kült.ált.iskolák igazgatójának beadványa a polgár mesterhez), p. Megalakult a "HUbertus Vadásztársaság" s az V-ik vadászterület bi tokában megkezdette működését «p«A mezőgazdasági szeszgyár tervét újból időszerűvé tette a szesztermelési határ kiterjesztése p. A HTVE tribünépítési segélyének kieszközlésére a "Friss Újság" hí szerint IMRE JÓZSEF nyug.egyetemi tanár tett eredményes lépéseket ( l.p.) p- Városi ösztöndíjak.(a polgármester döntésének közlése) p. Szemináriumi előadás (13.-án^a Mária Valéria utcai állami elemi iskolában,tartja GÁSPÁR KÁLMÁN^ ref.tanító) p. Hirdetmény a hadigondozottak.hadiözvegyek és hadiárvák hátralékos járulékainak kifizetése tárgyában.(endrey polgármester h.) l.p. A meleg leves...(vezércikk a "népjólét"-tel kapcsolatosan) l.p. A közigazgatási bizottság ülése (tegnap volt) l.p. A hadisírgondozési alap növelésére májusban rendez kultúrestélyt polgármester vezetésével működő társadalmi bizottság.(a Hősök Terc tőjének Ügye,Gondoskodás a hősi sírokról). 01,11. 2.p. A forgóval ellátott gyalogút fenntartása mellett döntött a mérnök szakvélemény.(gyalogétjáró a Kállay utca végén Újvárosra), 01,11. 2.p. Most már megcsinálják a hitelvédelmi szervezeteket,egyelőre azonban csak Budapesten p. Újólag csak olyan hadikölcsönösök kérhetnek külön segélyt,akiknek anyagi helyzetében tavaly óta lényeges rosszabbodás állott be p. Ötezeréves cserepet kapni a kotaci határban is. ( ,p.) ,p. Az orosháza tótkomlósi távolsági villamosvezeték közigazgatási bejárása.(vásárhely mintegy 4 kilométeres szakaszon érintett az ügyben) p. Évzáró és tisztújító közgyűlés a Gazdasági Egyesületben (26.-in lesz,a tárgysorozat ismertetése) p. Új becsüs bizottsági tagok az árvaszéknél p. A Szabadság Olvasókör tisztújító gyűlése (5.-én volt.az új tisztkar névsora). 01,11. 3-P* Téli előadások Susánban (a Susáni Kaszinóban). 01,11. 3.p. A pénteki piac.(a piaci árak közlése) «p.i Népművelési előadások. (Részletes felsorolás a cikkben) p. Teadélután Újvároson.(Rendezi a tavaly decemberben megalakult újvárosi református vegyeskar a Visszhang utcai Olvasókörben) l.p. A kisbirtok.(vezércikk,írta PRIEDRICH ISTVÁN országgyűlési képviselő) l.p. Állami hitel nélkül nem lesz semmi a közraktári hálózat nagyszab. sú kiépítéséből.

6 p. A pótadó leszállítását ajánlja a miniszter,de a hel;r- p e n!. beállításával akar új jövedelmet.törli a külterületi útburkolás jelentéken; részét,ahelyett,hogy a rendőrségi hozzájárulással szemben rekompenzációt adna.(a belügyminisztériumból leérkezett Vas<árhely város 1930-as költségvetése). A tífuszfronton kitűzték a fehér zászlót,mert az utolsó beteg van p. távozóban p. Névtáblákkal kell ellátni a kocsikat és járműveket Vásárhelyen is záros határidőn belől p. Az apa százszázalékos rokkant volt s tüdőbeteg fia ^gyógyítására nincs államsegély.(franciszti LAJOS trafikos a Damj^ich utcában és fia) p. A magyar parlagi baromfi kitenyésztése mellett lép sorompóba a tyúktenyésztésnek egy országos hírű mestere (POLÓNYl; MÁV. fői elügyelő). ( p.) " p. A keddi közgyűlés tárgyalja a munkanélküliség enyhítése ügyében tet indítványokat.(részletes leírás). "01.12, 5.p. Fény és árny.(gaál GASZTON országgyűlési képviselő cikke) p. "A Dárius kincse..." (ismeretlen szerző,írása) Hl.rész. ( p.) Vásárhelynek szüksége I p. van a féléjjeles telefonszolgálatra p. A magyar kereskedelem fojtogató súlyos helyzetében,1 gyógyulás feltételeit és lehetőségét megszívlelendő javaslatokban tárják föl az ország kereskedelmi testületei. ( p.) p. Közrend és közbiztonság elleni cselekmények.(a rend«ikezést kiadta V0ZÁB,a rendőrkapitányság vezetője). A Torna és Vívó Egylet tribünépítési I ,p. államsegélye. (01,10, 3.p.) í p. Gazdabál.(Rövid beszámoló), p. Elnökválasztás Kereskedelmi a Testületben.(Hevek a cikkben). ( ,p.) A felsőházi tagválasztás p. 14.-én (kedden) lesz a törvényhatóság rendkívüli közgyűlésén.(nevek a cikkben). ( p.) A batidaiak újabb küldöttsége az iskola ügyében (DEZSŐ PÉTER p. vezetésével) p. Sziktalajjavító tanfolyam indul holnap a Gazdasági Egyesület székházában p. Egészségügyi előadás képekkel (16.-én a gimnázium tornacsarnokában, tartja DR.MÜLLER FERENC,a Házassági Tanácsadó Állomás vezető orvosé Népművelési előadások.(részletes felsorolás a eikkbon) p p. Közgyűlési meghívó (a 26-iki kereskedelmi test^eti évi rendes közgyülésre.a tárgysorozat közlése). ( p., p. A Törekvés Dalárda 15.-én este a gyakorló órákat megkezdi (a Király szék utca 27/a szám alatti otthonában.a MOLNÁR - féle vendéglőben). Az Evangélikus Nőegylet taaestélye (18.-án less a Fokete Sasban.A p. műsor ismertetése) p. Műsoros teadélután Újvároson (ma délután.a műsor közlése). ( p.) Január 26-ára p. halasztották a baromfi - film bersutatáaát. (01.08,3,p p. A városi fogyasztási adóhivatal statisztikája 1929.ívről.

7 p. Versenytárgyalási hirdetmény a külterületi makadám útak 1930 évi karbantartásához szükséges kőanyagok beszerzésére és szállítására.(endrey BÉLA polgármester h.) Hirdetmény a hódmezővásárhelyi Polgári p. Vadásztársulat (területéne leírása) működésével kapcsolatban.(vozáb ro.kir.rendórtanácsoa). Hirdetmény a Hódmezővásárhelyi Rom.Kath.Egyházközségi képviselet p. újraválasztása tárgyában.(cseh ANDRÁS esperes-plébános,egyh.elnök A rokkantak új akciót indítanak a magas földár^ miatt és tarthatatlan l.p. helyzetük orvoslására. 01=14. l.p. Sisakot vesznek a mártélyi tűzoltók.e célra már 200 pengő az alap juk.(a kutasi Önkéntes tűzoltók munkájáról is szó van a cikkben). hívták ,p. Jelölések a felsőházi tagságra (az Egységespártban vasárnap,a 48- pártban tegnap volt). ( p.) p. A kisgyűlés 2 órás ülése (volt tegnap.pontosabb ügyek: - a munkanélküliség kérdése, - az új,tanyai iskolák felépítése, - a szegénybetegek kórházi ápolásának ügye. TELEK ANDOR (lett) a Kereskedelmi Teatület örökös p. elnöke p. Előadás és teaestély Szikáncson.(18.-án színre kerül a "Sárga esi kó" című népszínmű 3 felvonásban) p. Megnyílik az analfabéta-tanfolyam (16.-án a Deák Ferenc utcai iskolában) *p. Hirdetmény arról,hogy a korcsmákban,kávéházakban,vendéglőkben, mulatóhelyeken mely rádióműsorokat nem szabad közvetíteni. (DR.SOÖS ISTVÁN polgármester). Felsőházi taggá vitéz DR.ENDREY l.p. ANTALt választotta meg a törvény- 2,p. hatósági közgyűlés.további ügyek: - a szegények egészségügye, - vita a munkanélküliség kérdéséről, - a tervezett új iskolát Répésháton építik fel,de államsegély! kérnek a batidai iskola fölépítéséhez p. A magyar gazdasági élet megrendítő veszteséglajstroma,(a Pénzintézeti Központ legújabb jelentése). Házasság: SEBOLD MÁRIA (Leipzig) és PÁKOZDY p. FERENC (Hódmezővásárhely) tegnap Budapesten házasságot kötöttek, aratáshoz és a csépléshez csak magyar munkások szerződtethető; p. Az p. Npművelési előadások.(részletes felsorolás a cikkben) p. Kultűrest.FEHÉR ARTHUR szavalóraűvész közreműködésével (holnap este a Központi Kávéház emeleti nagytermében,az izraelita hitközsé, rendezésében.pellép még ARANY JÁNOS hegedűszámokkal,zongorán kíséri ARANY PANNIKA). A keddi piac.(a piaci árak közlése) P l.p. "Az országgyűlés felsőházában én a népet fogom képviselni" - mondotta vitéz ENDREY ANTAL DR.az ellenzéki városatyák üdvözlő küldöttsége előtt p. Beföllegzett a tanyának és a falunak az évi földmívelét ügyi költségvetés tervezetben ramelyen már végigvonul az Ötszáz; lékos kényszertakarékosság.

8 p. Tarthatatlan a kórházi járulás csökkentése.a népjóléti minisztérium rendelete a tárgyi adatok megvilágításában.(takács FERENC haladí párti városatya beszéde a közgyűlésben). (01.09, 2.p.),( ,2.j «p«A Pusztaszéli út menti csatornát az érdekelt birtokosok látják el kerékvetőkkel, p. Az állatorvosok új beosztása,(róna LIPÓT lett a vágóhídi állatorvos és a piaci állategészségügyi szolgálatot SZABÓ LAJOS kutasi állatorvos látja el), 01,16, 3-P«Mi zengi túl a bérceket?...a dal,a dal!...(elsőnek a vásárhelyi népfőiskola karolta fel a magyar népdalt.a Kállay utcai ref.iskolában FRITZ JÓZSEF tanító vezetése alatt tanul a kis dalárda) p. A vásárhelyi tanyavilág elhagyatottságáról beszél a tanyakirendeltség múlt félévi jelentése. (KÖLLÓ* ZOLTÁN gazdasági felügyelő jelentése a földmíveléaügyi miniszterhez). 01,16. 3.p. Szociáldemokrata gyűlés Mártélyon (19.-én,"A politikai és a gazdasági helyzet" és "A községi politikáról" címmel tart előadást ERDEI ISTVÁN,TAKÁCS FERENC és még három társuk) p- Vásárhelyen először mutat be két filmet az Egyetemi Hallgatók gr Bercsényi M. Bajtársi Egyesülete ma délután a Korzó Moziban p. Hirdetmény az 1929.avi terméseredmények bejelentése tárgyában. (DB.SIMON JÓZSEF tanácsnok) p. Hirdetmény a földbirtokreform sorén házhelyekhez juttatottak egyéni kimutatásainak közszemlére tétele tárgyában.(dr.simon JÓZSEF tanácsnok) l.p. Az idei aratásból az idegen munkásokat kizárja a kormányrendelet, mely már most előírja az aratás rendjét. (01,15. 3»p.) l.p. A legújabban kiburkolt négy utca közönségére megállapították a burkolási hozzájárulás kvótáját,(a Mátyás,a Nádor,a Szent István és a Vajda utcák) p. A nyilvános gyűjtések űj szabályozása: ismét a törvényhatóság első tiaztviselője jogosult engedélyezni a jótékonycélú gyűjtéseket p. A magyar hivatal uralom anyakönyve.ezernél is több az új méltóságos urak száma p, Az idén föltűnően nagy érdeklődés nyilvánul meg a választói névjegyzék kiigazítása iránt.(adatok a cikkben) p. Egyesület alakult a tóalji városrész rendezésére,(részletes beszámoló a CSERNAI MÁTYÁS igazgató-tanító vezetésével lefolytatott megbeszélésről,mely 15,-én,szerdán este volt) p. A rk.egyházközségi választásokra külön gyűlésen történik a hivatalos jelölés (21.-én), (01,12. 9.p.) p. JÓZSEF főherceg és MAYER JÁNOS földmívelésügyi miniszter fővédnöksége alatt Magyar Est lesz a Fekete Sas nagytermében február 8.-án. (A műsor közlése). ( l.p.) p. Rend lesz a gyalogjárók tisztántartása körül P- Az analfabéta-tanfolyam (tegnap este megnyílt). ( p ) «p. A kereskedelmi alkalmazottak és magántisztviselők vacsorája (volt 15.-én,kedden este a Központi Szálló éttermében az újévi kirakatverseny sikere alkalmából.nevek a cikkben). ( p.) p. Népművelési előadások.(részletes felsorolás a cikkben). 01,17. 3-p. A leventefoglalkozás kezdete bel- és külterületen.

9 p. Hirdetmény az országos gazdasági műnkáspénztárt illető hozzájárulási díjaknak 1930.évre történt kivetése tárgyában.(dr.simon JÓZSÍ aü.tanácsnok) p. Kétszáz ágy üresen áll a kórházban: a város nem folytatja tovább s kcrházbővítést?reich EDE főmérnök megerősítette nyilatkozatával a szárnyrakelt híradást p. A gazdasági hitel és a föld értéke.(mire kell felhasználni a 120 milliót) p. Kéményseprőt kér a Kincses temetői rokkanttelep.fokozódó tűzveszélyben élnek a telep lakói p. Signum Laudis - szal tüntette ki DR CSÁKY LAJOS főügyészt HORTHY MIKLÓS kormányzód p. Tovább is megmaradnak az országos vásárok p. Hamarosan lesz központi árammérő óra (Vásárhelyen) «p. A Vöröskereszt Egylet legutóbbi választmányi gyűlésén beszámolt karácsonyi akciójáról, p. Kútérdekeltségi gyűlés (lesz holnap a Hódi Pál,Rónay.Nyizsnyai, Szegvári és Lázár utcai tagok részére) p. Képkiállítás 0Rendezi a VASTAGH GYULA pesti művészeti szalonja a TÁRKANY - palotában.(nyitás holnap) «p. A lovas leventék holnap jelentkezzenek a régi Hajdában lévő méntelepen l.p. Fojtogató agrárblokád Magyarország körül p. Kisgazdák megmozdulása a kopáncsi forgalom érdekében.a kilencedik dűlő feldomboríttatását kérik.{beadvány a polgármesterhez) p. A halászati társulat jövedelme.(a Csongrád Szegedi Halászati Társulat) p. Az 5 százalékos takarékosság nevében 50 százalékos kórházi redukálás ellen összefog az egész társadalom s kívánja a szegénybetegek állami gyógyítását. ( ,p.) 01,19. 4.p. Megerősödtek az őszi vetések a földmívelésügyi minisztérium jelentése szerint. 01,19. 4.p. A mártélyi piac ellen nem tett kifogást egyetlen érdekelt szomszéi sem. 01,19* 4,p. Gyászkocsi,fejfa és koporsó 2 pengőért,ujabb vita a szegények temetése körül. 01,19. 5«p. Mozgalom a hadikölcsönjegyzők segélyezésének kiterjesztésére. Szövetségbe tömörülnek az elszegényedett ősjegyzők p. Akár ötszáz házat is épít Vásárhelyen az országos társadalombiztosítóba telket a város ad >p. Az egykori vásárhelyi könyvkötőtanonc dúsgazdag amerikai állampolgár lett.(kis LŐRINC,szülei még ma is a Királyszékben laknak, POSZTÓS PÁL könyvkötészetében tanult). 01,19. 6.p. "A Dárius kincse..." (Ismeretlen szerző írása). IV.(befejező) rés: (01.12, 6.p.) p. Kinevezés: a helybeli Földmunkások Vállalkozó Szövetkezetének iga: gatóságába SCHELRICH FERENC lett kinevezve = 7.p. A Külsőszőrháti Olvasókör tisztújító közgyűlése 1929.december 15-* volt,(az új tisztikar névsora).

10 p. Az Evangélikus Nőegylet estélye (18.-án,szombaton este volt a Fekete Sas nagytermében.(a beszámoló első része)- ( p.) p. Katolikus^népszövetségi gyűlés ma délután a Társaskörben. (Előadást tart DR.RÁKÖCZY BÉLA tanár "A régi és mai nő társadalmi helyzetéről" címmel) p. Eddig háromszázan mondták fel (rögzített) kereseti adójukat. ( B.p.) p. Halálozás: sanmarinoi ZEISS OSZKÁR nyűg.ezredes Bécsben 7.-én 63 éves korában elhunyt.a volt szegedi 46-ik gyalogezred háborús parancsnoka volt *. 7.p. Népművelési előadások.(részltes felsorolás a cikkben) p. A tavasszal itt lesz a második mentőautó is p. Apró hírek.olasz IMRE és társai a Klapka utca külső végére járdát és villanylámpét kérnek T.p. A Szociáldemokrata Párt mártélyi gyűlése rendőrhatósági engedély hiányéban elmarad. ( p.) p. Az ACZÉL pék háza...(csinos sarokház a János térre nézve.egy vidék nagy sütöde akarja megvenni) B.p. Felhívás a nyűltenyésztőkhöz.(a Sugár utca 11.szám alatt ma gyűlés lesz a kiállítási díjak és érmek kiosztásával). 01,21, l.p. Fizetésképtelenség előtt a város.elsején már nem kapják meg fizeté süket a tisztviselők?az adóügyi tanácsnok súlyos tartalmú kérése e hátralékos adófizetőkhöz p, Katolikus pap csak fópásztori engedéllyel vállalhat törvényhatósági mandátumot p. Hét tanítónak nem akar adni államsegélyt a kultuszminisztérium. (Tegnap,hétfőn délután ülést tartott a református iskolaszék TEREH GYULA elnök elnöklete alatt.tanítók neve a cikkben) ,p. Az Újvárosi Visszhang utcai Olvasókör nagy lelkesedéssel s hatalma többséggel a kör regi vezetőségét hívta vissza (a 19«-én,vasárnap megtartott közgyűlésen.nevek a cikkben) p. Újra terjed Vásárhelyen a náthaláz.minden ötödik ember beteg p. Vacsora DR.SIMON JÓZSEF tiszteletére.(tegnap este volt a Katolíkue Társaskörben,Nevek a cikkben) p. A Katolikus Népszövetség nagygyűlése (19.-én,vasárnap este volt. Beszámoló). ( ,p.) p. Az Evangélikus Nőegylet estélye,(a beszámoló második része). ( p.) p. Népművelési előadások.(részletes felsorolás) p. Nagy izgalom a földhözjuttatottak körében,a hátralékok nem fizetése miatt o 3.p. Szabadoktatási előadás holnap a Susáni Polgári Kaszinóban.(Az előadók: FEJÉRVÁRY JÓZSEF szerkesztő és HUSZÁR LAJOS DR.orvos) p. A Tarjéni Polgári Társaskör műsoros teaestélye./(xy,) beszámolója/ Oj p. A cséplőgéptulajdonosok és gépészek egyesülete vasárnap értekezletet tartott az Ipartestületben , 3.p. A H.S.C.S. traktor - tanfolyam holnap kezdődik a Petőfi utca B.szá alatti PALÓCZ - féle házban. ( p.) p. Apró hírek 0A Hold utca végére villanylámpét kér az érdekeltek nevében RÓKA JÓZSEF.

11 p. A VASTAGH képszalon kiállítása vasárnap nyílt meg. ( p.) p. Hirdetmény a Hódi Pál - Rónay - Nyizsnyai - Szegvári és Lázár utcai kútérdekeltség vezetékrendszerén végzendő munkálatok elkészíti sére.(bodnár BERTALAN,a kútérdekeltség elnöke). ( p.) p. Hirdetmény a fcldbirtokreform során földhözjuttatottakhoz.(városi adóhivatal). ( p.) p. Tíz hónapi moratóriumot kérnek a földhözjuttatottak.akikat ki aka: nak mozdítani a klsföldek birtokából (Vásárhelyen is) p. A MACZELKA - telken épült új városrész ha mást nem kap,legalább h lámpát kér a sarkokra.(az örökös MACZELKA lány GAJJAShoz ment fele ségül.26 telket osztottak itt ki,23 telken már állnak a házak. Vitéz CSONGOR kérelme) p. Hódmezővásárhely hadikölcsön károsultjai is csatlakoznak a segél zési mozgalom kiterjesztésére alakult országos szövetséghez p. Csökkenő irányzatot mutat a város múltévi építkezési kimutatása p. MARKOVICH JENŐ vezérigazgató a Népbank nevében tegnap kölcsön ajánlatot tett a városnak p. Ötven filléres áremelkedés a búzában., 01 o22. 3.p. Apró hírek (a fontosabbak): - gőzfertőtlenítő felállításához előzetes miniszteri engedély kell, - vitéz VARGA SÁNDOR a Nyár utca 52,szám elé lámpát kér p. A Szentföld bemutatása filmen (holnap este a Korzó Moziban.Fellép LÉDERER IGNÁC és TORDAY JUDIT) p. A Gazdaasszonyok Egyesületének felhívása: 150 liter tejfölt el tuc helyezni p. A VASTAGH képszalon kiállítása a Szent Antal utcai katolikus egyhí épület emeleti nagytermében tekinthető meg. ( p.) p. Közgyűlés.A Susáni Polgári Kaszinó tartja 26.-án.(A tárgysorozat ismertetése) p. A keddi piac.(beszámoló és az árak ismertetése) p. Megjelent a földbirtokrendezés mérlege.az OFB 1, holdat vor be működési körébe p. A földhözjuttatott rokkantak tegnap a főispán és polgármester tárat gátasát kérték fizetési haladék iránt indított mozgalmukhoz. ( p.) ,p. A Munkás Dalegylet február hó 2.-án a Munkás Otthonban dalestélyt rendez ,p. A Kereskedelmi Testület kedden tartotta közgyűlés előkészítő választmányi ülését.(beszámoló.nevek a cikkben) <,p. A Testnevelési Tanács új tagjai. (Nevek a cikkben) p. VASTAGH GYULA képkiállítása.(megindultak a vásárlások).( p p. Népművelési előadás a Zrínyi utcai Ill-ik Olvasókörben (az ivóvízről,tartja DR.CZAKÓ LAJOS városi tiszti főorvos) p. Az úszószövetség elősegíti a helyyl úszósport fellendülését.(átirat a HTVÉ elnökségéhez) p. A "Tavasz Palesztinában" című film egyetlen előadása ma este lesz Korzó Moziban.(A zongorakíseretet PORJESZ KLÁRIKA úrleány látja el ( »p.) p. Meghívó a Hódmezővásárhelyi Takarékpénztár 61.évi rendes közgyűlésére.(a tárgysorozat közlése).

12 p. Versenytárgyalási hirdetés a R^pásháton építendő iskola építési munkálataira.(dr.nagy GÁBOR városi főjegyző) p. A Hódmezővásárhelyi Takarékpénztár 1929.avi zárszámadásához igaz- 6,p, gatósági jelentés. ( p.) l.p. Interpelláció a kórházak államsegélyének csökkentése miatt.(kun BÉ'. országgyulési képviselőnk interpellációja a képviselőházban) ,p. Debrecen nem deputációzik sokat,hanem a közigazgatási bírósághoz fordul panaszával a szegénybetegek kilakoltatésa miatt. ( p p A sertés szilárd,de óvatosak a pesti kereskedők,mert attól tartanak,hogy krach következhet be p. Bizottsági tanácskozás a minta baromfitelep ügyében.elvben kimondották a mintatenyészet szükségességét és fölállításét,az előkészítéssel területet bíztak meg.(részletes beszámoló a tegnap dél előtti ülésről). ( p.) p. Várják a bolgár lóavatókat,akik azonban nagyon gyengén akarnak fizetni a huszárlovakért p- Vasárnap (26.-án) lesz a választás a katolikus egyházközségben p. A kórházigazgató jelentése a betegápolási járulás leszállításával bekövetkezett helyzetről. ( p.) p. A földmívelésügyi minisztérium sziktalajjavító akciója p. A VII.kerületi Olvasóegyletben holnap este DR.KARÁDY GYÖRGY gimn. tanár tart szabadoktatási előadást. 01,24. 3.p. Hatszáz pengő lesz a bábák (évi) fizetése.(a belügyminiszter leire ta a városhoz). 01,24. 3-p. Népművelési előadások.(részletes felsorolás a cikkben). 01,24. 3.p. Apró hírek (a fontosabbak): - a református egyház igényli annak a 72 fának az árét,melyet E Csomorkányl út rendezése során a város kivágatott, - vitéz FARAGÓ SÁMUEL lámpát kér a Virradatsor és a Szoboszlai utca sarkára. 01,24-3«P- A Boszniai Harcosok és Kiszolgált Katonák Egyesületében 19«-én volt a tisztújító közgyűlés.(az új tisztikar névsora a cikkben) P- A Belsőkutaai Kisgazdakörben holnap szabadoktatési előadást tart DR.SOMOGYI JÓZSEF lelkész «p. A Gazdasági Egyesület kútérdekeltsége Ülést tart fabruár 2.-án: dönteni fognak az újabban létesített kút költségeinek fedezéséről, 01.24, 3.p. Elkelt a János téri sarokház.(a vevő NÉGYESY LAJOS sütőmester,a ház ára 40 ezer pengő volt.az új tulajdonos kenyérgyárat fog építtetni). ( p.) p. Tavaly 655 útlevelet állított ki az államrendőrség (Vásárhelyen) p. A "Vásárhely története családok tükrében" című mű expediálásának J legvégén tart.(fejérváry JÓZSEF szerkesztő) p. Hirdetés.Eladó ház a Bercsényi utca 30.szám alatt.(négyesi LAJOS sütődéje). ( p.) P- A dunántúli Felsőnyéken NAGYATÁDI szellemében megindult a kisgazdák új szervezkedése p. Két alelnököt választ hétfőn az Ipartestület elöljárósága, 01,25. 2,p. A Gazdasági Egyesület rendkívüli választmányi ülése.gregus MÁTÉ é: ifj.lázár LAJOS lemondottak alelnöki tisztségükről.(beszámoló a tegnap délelőtti értekezletről).

13 01.25* 2.p. Az építőiparosok széleskörű mozgalma az építőipari pangás leküzdésére.(beszámoló a 23.-án,csütörtökön tartott értekezletről) p. A munkanélküliség megszüntetésére irányuló emlékiratát ma nyújtja be a kisgyúlésnek a munkástársadalom gazdasági szervezete.(részletek a cikkben). 01,25. 2.p. A kormányzói kabinetiroda köszönete a város újévi üdvözletéért p. A földhözjuttatottak emlékirata MAYER JÁNOS miniszternél. ( ,p.) 01.25* 2-p. Orvosi hír: DR.RÓTH LÁSZLÓ a bécsi I.sz.belgyógyászati klinikán el töltött két éves orvosi működése után.rendelését Kossuth tér 3.sz.alatt (Nagytakarék épület földszint) megkezdte p. Tisztogatni kell a járdákat.(a rendőrségi büntető bíróságnak a fel hívása) «p. Pestről kezelik ezentúl a hadirokkantak járulékát. (Két miniszteri küldött utazik le Hódmezővásárhelyre a hónap utolsó napjaiban) p. 100 tagú lelkes rendezőgárda...(február 15.-én a Magántisztviselői és Kereskedelmi Alkalmazottak műsoros estjén először kerül színre SZATHMÁRY TIHAMÉR "Vörös ördögök" című bohózata) p. A pénteki piac.(beszámoló és a piaci árak közlése) p» Jótékony teaestély február 2.-án az Iparos Nőegylet rendezésében l.p, A kormány rendelete jelentősen megnehezítette a közköltségen való kórházi ápolásra jogosító szegénységi bizonyítványok kiadását. (Tegnap rendelet érkezett a belügyminisztériumból városunk előljá: ságához) l.p. Az egész világot becsapták a búzával: azt híresztelték,hogy Kanada búzája alatt roskadozik a föld s most kiderül,hogy humbug volt az egész p. Holnap megy Vásárhely deputációja Pestre,a népjóléti miniszterhez a szegénybetegek ügyében. ( l.p.),( p.) p. A háborús emlékéremért a jövő héten már folyamodhatnak azok,akik részt vettek a világháborúban p. A munkásság memoranduma a kisgyűléshez a munkanélküliség megszüntetése és a rég hiányzó alkotások megvalósítása ügyében.(szószerií ti közlés). ( p.) p. Érdekes előadás a közgazdasági helyzetről.(tartotta Pesten EREKY KÁROLY nyűg,miniszter) p. Tizenkétezer pengős hiánnyal zárult a Városi és Korzó Mozi múlt évi mérlege.a bérlők a Városi Mozi bérösszegének méltányos leszállítását kérik.(részletes beszámoló) p. Az árvák vagyonának és a szegény hadikölcsönösök megmentése érdekében újra akcióba lép BANGA. SÁNDOR p. Hol^kezdőöik Susén? (Előadás a Susáni Polgári Kaszinóban.Tartotta FEJÉRVÁRY JÓZSEF,lapunk felelős szerkesztője e hó 22.-én). ( p.) p. Ezer koronás hadikölcsönért másfél pengő.(a fővárosból nagy bankcégek megbízottai jöttek Vásárhelyre is hadikölcsönkötvények vásárlása céljából) o 6.p. Az Országos Mezőgazdasági Kamara igazgatója a búzaválság legyűrésnek lehetőségéről p. Megjelentek az első kocsitáblák s az egész városban készíttetik mér a többieket. ( p.)

14 01*26. 6-p- A prágai sonka feldícsérése hazafiatlan cselekedet. 01*26. 7-P* Kitüntetett cserkész.gróf TELEKY PÁL fővezér FARKAS LAJOS öregcserkészt ki vásárhelyi fiú életmentő jelvénnyel tüntette ki c Ol.2é. 7-P' Pnsztaközpontnak is lesz telefonja.(a belügyminiszter a csendőrlaktanyába, engedélyezte a telefon bevezettetését) p. Előadás a kökénydombi ásatásokról.(február 3.-én tartja DR.BANNER JÁNOS egyetemi tanár a Korzó Moziban). ( p.) OX.26. 7«P- Az V-ik kerületi Szent István utcai Vl-lk Olvasókör tisztújító közgyűlése 19.-én volt.(az új tisztikar névsora). A Népbank kölcsönajónlatát a város köszönettel vette p- ( p. 01*26. 7.p- A "Mezőgazdasági Udvar" szövetkezet alakuló gyűlése ma lesz. (A gyűlést! vezeti SZATHMÁRY TIHAMÉR). Népművelési előadások.(részletes felsorolás P- a cikkben) p. Apró hírek (a fontosabbak): - a Magyar Nemzeti Szövetség eszperantó osztály a város nevezetességeiről vetítésre alkalmas képet kér, - SALGÓ GABRIELLÁt.mint ügyes gyors- és gépírót,a polgármester kinevezte a varobhoz p. Franciaországban kapnak munkát a vásárhelyi kőmívesek.(már eddig heten mentek ki) p. A(z Iparos) Daloskör szezonnyitó hangversenye (ma este lesz,a mű sor közlése), p. VASTAGH GYULA képkiállításának bezárása (ma este lesz).( ,p p. Adventisták előadása a Könyves utca 22.szám alatt (holnaptól kezdve minden hétfőn és csütörtökön.az előadósok tárgyai). Erdély társadalmi élete címmel tart előadást BIRO LAJOS p. unitárius lelkész a Teleki utcai Munkás Otthonban (holnap este). A bérkocsitulajdonosok új tisztikara.(nevek a cikkben) p p. Leventék álarcos és jelmezes karnevál estélye február 1.-én lesz 1 Fekete Sasban l.p. "A hadikölcson tulajdonosokat tíz évi kunyerálás után maga a ko mány kényszerítette arra,hogy politikai párttá alakuljanak és mos már ne kérjenek,hanem követeljenek!" ( ,p.) Választások a róm.kat.egyháznál. (A névjegyzék közlése) , l.p. ( P-) p. Tisztújítás a Kereskedelmi Testületben.(Részletes beszámoló a 26-iki közgyűlésről.nevek a cikkben). ( p.),( p.) p. Április elsejéig föl kell állítani a bejelentő hivatalt. (A belügyminiszter rendelete tegnap érkezett a polgármesteri hivatalhoz). A Diliinka temető régi sírjai helyén új temető nyitására kér 01.28, 2.p, e-igedélyt a református egyház p. napközi gyermekotthont kér Kutas - legalább a nyári időszakra , 3,p. F-ellebbezés a főrend - választás ellen.(beadója DR.MÓNUS JÁNOS ü-gyvéd,th.biz.tag). (DA.A5. A.,Z-p.} Átmeneti kölcsön a város részére p. ( p.) p. E.gy if^ú festőművész külföldi sikere.(barcsay JENŐ levele Párisbc C;SESZK0 MÁTÉhoz Vásárhelyre) P- A folyó évi földadó kivetésével elkészült a városi adóhivatal.

15 P- Vásárhely és a csecsemőhalálozás.(dr.nagy DEZSŐ elkészítette 1929.évi jelentését). (o4-o*.3.p.) »p. A "Mezőgazdasági Udvar" Szövetkezet alakuló gyűléséről beszámoló,, ( p.) p. Vásárhelykutason február 24-tŐl március l-ig NÉMETHY ZOLTÁN,a föl mívesiskcla igazgatója sorozatos gazdasági előadásokat tart p. Népművelési előadások,(részletes ismertetés) ,p. Küldöttség a népjóléti minisztériumban a szegénybetegek kórházi ápolásának ügyében. (Részletes beszámoló.a népjóléti kormány Kakasszéken még az idén fölépítteti a gyógyintézetet).(01,26. 2.j p. Előadás a kökénydombi ásatások eredményéről (február 3--án déluts ( p.) p. A valorizációs népgyűlés pénteken lesz az árvavagyon.hadikölcsön és átmentett betétek Ügyében. ( p.) «P- Négy új állami népiskolát kap Vásárhely (az 1931.év folyamán KutE son,batidén és Vajháton,a belterületen pedig a Damjanich utcában) p. Nem vesz házat a Társadalombiztosító Intézet (Vásárhelyen) p. A tegnapi piacon 24 pengőn felül állott az elsőrendű búza. ( p.) p. Városrendezési bizottság alakul (DR.NAGY GÁBOR főjegyző vezetése alatt) p. Meg lehet oldani a hadikölcsönök valorizálását,csak erős akarat kell hozzá. ( l.p.) p. Apró hírek (a fontosabbak): - a közigazgatás egyszerűsítésének rendelete megérkezett, - az államrendőrség a Ferenc utca 16.számú ház elé villanylámpa felállítását javasolja, p. A Mátyás,Bajza és Püspök utcai kútérdekeltség egyik kútját ki ake ja mosatni.árajánlatot kérnek a Klauzál utca 6.szám alá p. A keddi piac.(a pici árak a cikkben) p. Kedden szilárd volt,tegnap lanyhult mindenütt a búzapiac. ( p.) p. Rádiókiállítás lesz februárban az Iparegylet nagytermében.a Rádió barátok Egyesületének akciója p. Ma este a Munkás Otthonban ERDEI ISTVÁN tart népművelési előadást "A Társadalombiztosító Intézet önkormányzatáról" címmel p. A fősipán az Iparos Nőegylet díszelnöke p u A Pecércési Olvasóegylet 19.-én tartotta tisztújító közgyűlését. (Az új tisztikar névsora a cikkben). 01,30. 3,p. Az Ipartestület az alkalmazottak munkaviszonyaiban beálló változó sokat utólag nem igazolhatja p. A Vöröskereszt Egylet február 22.-én a Sas nagytermében jótékonycélú teaestélyt rendez. 01,30. 3.pa Segélyt kapott öt külterületi olvasókör.{részletes felsorolás a cikkben) p. A Kenyereparti Olvasóegylet 19.-én tartotta tisztújító gyűlését. (Az új tisztikar névsora a cikkben) p u Lámpát kap a GALLYAS telep (a mérnöki hivatal előterjesztésére) ( ,p.)

16 p. Nagy műsoros teaestélyt rendez a Tarjáni Polgári Társaskor február 2.-án.(A műsor közlése.színre kerül VADHAI LASZLC "Sárkány" című vígjátéka) p. A Városi és Iparos Daloskör segélye ( pengő a várostól) p. A Méhészegyesület február 1-én a Gazdasági Egyesületben választmányi ülést tart p. Népművelési előadások.(részletes felsorolás a cikkben) p. Holnap lesz a valorizációs gyűlés. ( p.) p. Id.MOESE KÁROLY halálára p. Megalakult a városszépítő bizottság.(nevek a cikkben).( p «p. Az algyői híd építését vártuk s jön a helyszíni bejárás, p. Ötvenezer pengős átmeneti kölcsönt vesz föl a város. ( p.) p. Meghívó.A "Hódmezővásárhelyi Munkásotthon Szövetkezet" február 16.-án tartja IV.évi rendes közgyűlését p. Meghívó.A "Munkásbank Takarékpénztér Rt." február 9.-én tartja VII.évi rendes közgyűlését p. Halálozás: id.moese KÁROLY nyug.tkpénztári főkönywezető.nyug.gazó sági hitelszövetkezeti vezérigazgató,volt th.bizottsági tag,róm.kat.egyháztanácstag 29.-én 70 (akv.: 69) éves korában elhunyt. Apja neve: Moese Károly, anyja neve: (nincs feltüntetve az akv-ben), felesége: Schéner Ilona. Lakása: Lázár utca 3. ( p.) p. A Káposztástelep lakói városrészük rendezését kérik.(takács FERENC szociáldemokrata th.bizottsági tag kérelme a polgármesterhez) p. Hirdetmény az 1930.évre szóló általános kereseti,valamint a jövedelmi és vagyonadó - bevallások beadása tárgyában,(dr.simon JÓZSEJ tanácsnok)* p. Hirdetmény házicselédek jutalmazása ügyében.(dr.nagy GÁBOR városi főjegyző). 02,01. l.p. Törvényjavaslat készül a törvénykezési eljárás egyszerűsítéséről p. HadikÖlcsön károsultak nagygyűlése a városházán.az országgyűlés mindkét házéhoz memorandumot intéznek.(beszámoló a tegnapi gyűlésről). ( P.) 02 o01. 2.p. Református presbiteri gyűlés.pontosabb Ügyek; - adófelszólamlásí kérvények elintézése, - a nyugalomba vonuló TÖLCSÉRY ISTVÁN érdemes gimn.tanár utóda fia lesz a mai naptól, - a gimnáziumot BETHLEN GÁBOR nagy fejedelemről nevezik el, - újabb két helyettes tanítói állásra kérnek engedélyt a kultusz kormánytól p. Mihelyt az időjárás megengedi.hozzálát a város a tanyai útburkolási program hátralevő részének végrehajtásához p. Második műszaki altiszti állást szervez a város a kórháznál. 02,01. 3.p. Az átmeneti kölcsönről. (01,31. 3.p.) p«A tavasszal megnyílik a kutaai napközi otthon. ( p.) 02,01, 3.p. A világjáró holland hírlapíró Hódmezővásárhelyre érkezett néprajz: tanulmányútjában./(p) cikke/

17 p. Egész éjjel égő villanylárapát kérnek HEGEDŰS LAJOS th.biz.tag és társai a Kalap utca 9 12 számú házak elé p. A pénteki piac.(a piaci árak közlése) p. A Il-ik kerületi Olvasókör január 26.-án tartotta tisztújító közgyűlését. (Az új tisztikar névsora) p. Népművelési előadások. (Részletezés a cikkben) l.p. Mi lesz a hadikölcsönnel? (Vezércikk) p. Elment a közigazgatási bírósághoz a felsőházitag választás ellei benyújtott panasz. ( p.) p. Már a gyufán se lehet spórolni.újabb adó szakadt a közönségre p. Elindult az első téli csirkeszállítmány Vásárhelyről Amerikába ,p. Útat kór Királyszék a kőfalon át,a régi Citekfok helyén a tóba. (HALASSY MIHÁLY és társai kérelme a városhoz) «p. Városunk szociáldemokrata törv.hat.biz tagjai a csabai nagygyűlés (Nevek és részletes beszámoló) p. Rendelettel akarnak segíteni a mezőgazdasági munkásokon p. A répáshátiak és a NÁVAY birtok.útat kérnek a Tízöles úttól a Nádashalmon át,(a mozgalom élén LENCSE ERNŐ áll) = 5.p. Gazdasági előadások a tanyai olvasókörökben.(részletes felsorolás cikkben) p. Segéd is elnyerheti a "mester" címet p. A jobbágyi viszonyok maradványai! (NAGY FERENC kisgazda cikke) p. A próbapiac nagyszerűen sikerült Mártélyon.Félóra alatt minden elkelt. ( p.) p. Zarándoklat készül az idén Velencébe.Vásárhely első papjának hamv; hoz.(hol prédikált először Szent Gellért Vásárhelyen?) p. A bál és a kor.(ismeretlen szerző írása,visszapillantás a múltba) p. Kétezer fölmondás a rögzített adók ellen. ( p.),( p. Ma délelőtt adják át DR.CSÁKY LAJOS főügyésznek a kormányzói kitü: tetést. ( p.) p. Tavasszal építik a kutasi népházat p. A Barackosi Olvasókör 1929.december 29.-én tartotta tisztújító kö. gyűlését.(az új tisztikar névsora) p. Npművelési előadások.(részletes felsorolás a cikkben) p. A Nagytakarék egy esztendeje.(beszámoló a január 31.-én tartott é rendes közgyűlésről). ( ,6.p.) p. A Munkás Otthonban 3.-án este DR.KARÁDY GYÖRGY gimn.tanár tart el adást "A Föld keletkezése" címmel p. A Frontharcos Szövetség helyi csoportjának fölhívása a hadviselt polgársághoz. (Az országban mozgalom indult meg a Szövetség megalakítása céljából) p. Műkedvelő előadás Újvároson (a Visszhang utcai Olvasókörben,ma este.színre kerül a "Katica" című dalos népszínmű 3 felvonásban) p. Apró hírek (a fontosabbak): - DR MÓNUS SÁNDOR ügyvéd a tiszteletbeli főügyészi esküt letet - a városi szeszgyár ügyében DR.SIMON JÓZSEF tanácsnok és REIC: EDE műszaki főtanácsos a héten Budapestre utaznak, - a polgári iskola előtti teret rendezi a város.

18 p. A Vásárhelyi Munkás Dalegylet ha=igversenye (ma este a Teleki utcai Munkás Otthonban.A műsor közlése). (01,23* 2.p.) l.p* Meleg társadalmi ünneplésben részesítették CSÁKi LAJOS DR. főügyészt a kormányzói kitüntetés átadása, alkalmából. (Részletes beszámoló). ( p.) p. A vásárhelyi hadikölcsön káros-^ltak csatlakozása az országos szövetséghez, ( p.) p. Választmányi ülés a Gazdasági Egyesületben.Jelentés a vásárhelyi átlagtermésről.(beszámoló) ,p. A hadikölcsönjegyzők gyűlése. (Válasz egy új ságcikkre.mely a "Friss ÚjBég"-ban jelent meg). (KJ-RÁCSOlíYI FERENC cikke). ( p.) p. Népművelési előadások. (Részletes felsorolás) p. Rózsakert volt az Iparegylet tern.e (a vasárnap esti nagy teaestélyen). ( p.) p. KÁJERLÉBER GYULA haláléra p. A helybeli építőmunkás csoport 9.-én a Munkás Dalárda férfi karának és műkedvelő gárdájának közreműködőésével műsoros estélyt ad a M unkás Otthonban p. A Zsidó Leényegylet mókaestje 1.-én,szombaton este volt a Kaszinó termeiben.(részletes beszámoló) p. Az egyetemi hallgatók szombati t*aestélye (a Tisza szálló Összes termeiben) fényesen sikerült. (Be számoló ) p. Egy híres recitátor Vásárhelyen. ' VLDOVICS JÁNOS.egyesületekben tart előadásokat) p. Halálozás: KÁJERLÉBER GYULA műkertész,1 eventefőoktató,2.-án 38 (akv.í 37) éves korában elhiinyt. Apja: Kájerléber Gyula, anyja: Fekete Rozália, nőtlen. Lakás: Gorzsa-tanya 14-/b. ( p.) 02.05, l.p. Szombaton a MANSz Magyar Estélye gyűjti ünnepi találkozóra a váró: hazafias közönségét. (A műsor részletes ismertetése), (01.17*3.p.) l.p. Február közepén tárgyalja a kisgyűlés a saját ügyrendjét és a törvényhatósági bizottság szabályzatát p. Egy városrész háromszáz polgárcs-aládja a Nyár utcai iskola környékének rendezéséért. (Beadvány a városhoz) p. Gyönyörű szép bokrosak a bűzavetések,csak a jó idő következményei tői félnek az emberek p. Napfényes délután. (KÁJERLÉBER GYULA te=etése). ( p.) p. Téli gazdasági előadás (8.-án, tartja NA C-Y LA-JOS szaktanár a Gazda sági Egyesületben) p. Kitüntetett gyári munkás. (A LIPPAI Malomban dolgozó TÓTH JÁNOS kapta) p. A Malom utca kiburkolási költségvetését (az Árok utcától a Zrínyi utcáig terjedő útszakaszra) tegnap terjesztette be REICH EDE főmérnök ,p, Rövid hírek (a fontosabbak): - az ásatásokra 2 ezer pengőt fordított a múlt évben a város, - VIGH GYULA órásmesterrel,a város c ásával a szerződést megkötötték, - utcai lámpákat kérnek.

19 02,05, 3.p. Népművelési előadások.(részletes felsorolás a cikkben). 02,05, 3.p. A Belsőerzsébeti Erkölcsnemesítő Egyesület új tisztikara. 02,05. 3«p. A Pusztán az Aradi úton új átkaparóház építését hozza javaslatba : polgármester p. A keddi piac.(a piaci árak közlése) «p. Nem jó világ jár az iparosságra (ezért egyre többen adják vissza az iparigazolványukat) l.p. Az utcaburkolatok hozzájárulási kvótája ellen kifogásokat emeltek az érdekeltek. ( l.p.) l.p. A Pál utcai rokkanttelep rendezése a legközelebbi törvényhatósági közgyűlés napirendjére kerül.(karácsonyi FERENC városatya beadványa). ( p.) p. Húsz százalékkal emelkedik a vasúti jegyek ára február 16.-án p. Az építőiparosok panaszos emlékirata a főispán és a polgármester útján a kormányhoz.(szószerinti közlés), ( p.) p. A törvényhatóság albizottságait az e havi közgyűlés választja meg p«Az elhalálozásról szóló jegyzőkönyvet aezentúl a szomorú háznál veszik fel p. Lámpát kér a Béla cigány utca p. Kis hírek (a fontosabbak): - a második mentőautó igénylésére vonatkozó határozatot jóváhagyta a miniszter ( p.), - VÖRÖS BÁLINT anyakönyvvezető nyugdíjazását kéri l.p. Az összeférhetetlenségi bízottság dönthet most már a bejelentett összeférhetetlenségi ügyekben. 02,07. 2.p. A Mezőgazdasági Bizottság gyűlése.(részletes beszámoló a 2.-án ta tott rendes havi közgyűlésről) p. A palotás-táncot mutatja be holnapi magyar estélye keretében a vásárhelyi MANSz. ( l.p.) 02,07. 3.p» A népjóléti miniszter nem ad államsegélyt a kopáncsi és mártélyi orvoslakás fölépítésére p. A Nagytakarék a városra ruházta a tói parcellák útrészeit.(a gróf KAROLYI ANTAL féle tói birtokokról van szó.új utca is van mér, párhuzamosan a Szegedi sugárúttal,a köztudatban Kolozsvári utca a neve) »p«Az első katolikus kultúrdélután 9.-én lesz a Társaskörben p. Kis hírek (a fontosabbak): - a Holló és Mihály utcák öt kútügyi érdekeltsége fuzionált,az új elnök TOLNAI JÁNOS, - Kecskeaét városa Vásárhelytől a tanyakérdés rendezéséről kér felvilágosítást p. Új analfabéta iskolát kérnek. ( p.) p. Református vallásos estély lesz 9.-én,vasárnap a városháza nagytermében. (A műsor közlése) p. Meghívó. A. Káposztástelepi és környékbeli (Tuhutum,Síp,Gellért utcák) lakosok a telepre tervezett artézi kút ügyében megbeszélést tartanak.ícsenki FERENC ig.tan.) p. Hirdetmény a bejelentési kötelezettségről.(a rendőrkapitányság vezetője: VOZÁB JÓZSEF m.kir.rendőrtanácsos).

20 P. Hirdetmény a lúgkő mikénti kiszolgál tatása tárgyában. (DR.FEJÉRVÁRY tanácsnok,tb.f6jegyző) l.p. 50 ezer pengő... (A kereseti viszonyok abnormitásáról vezércikk) ,p. Menházat tervez az izraelita hitközség.tízezer pengő körül van alapja és házat kap p. A HTVE vasárnapi tornaünnepélye eseménye lesz a téli sportévadnak,, p. Exhumálják a román hadnagyot (neve KISS HERMÁNK) az evangélikus temetőben s hazaszállítják a "regátba".(az 1919.július 24 iki mártélyi csata) p. "Becsület pengővel" rendezzék végre a frontkatonák érempótdíját p. Értesítés,,Vasárnap az Ótemplomban BAKÓ LÁSZLÓ szegedi lelkész fog prédikálni p. VIDOVICS mester Újvároson és a Munkás Otthonban.(VIDOVICS JÁNOS szavalómúvész ma és hétfőn lép fel). ( p.) p. Háromszázötvenezer pengő egy méalóért.(egy kisgazda fejtegetései a drága jószágról) p. A Csajághy Polgári Olvasókör tisztújító közgyűlése január 26.-án volt.(az új tisztikar névsora) p. A második analfabéta tanfolyamra megkezdődött a beiratás. ( p.) p. A pénteki piac.(a piaci árak közlése) p. Az öre tőkemester kitüntetése (tegnap a közgyűlési teremben volt, TÓTH JÁNOS). ( p.) 02,08. 3,p. Kis hírek (a fontosabbak): - a királyi adóhivatal az autók után járó adót kéri a várostól, - a Központi Statisztikai Hivatal a Vásárhely határában előfordult birtokforgalom kimutatását kéri 3 évre visszamenőleg, - az árvízvédelmi intézkedések megtételére utasítja a várost a kormány ,p. Új irodai tanfolyam (10 hónapos) kezdődik március 1.-én a gép- és gyorsíró iskolában l.p. Ma választ elnököt az Iparegylet.A választmány úgy döntött,hogy az elnök és egyik alelnök aktív iparos legyen l.p. Mind szélesebb hullámokat ver a vásárhelyi hadikölcsön károsultai pár hete megindult akciója.(a MAYER JÁNOS miniszterhez küldött bejf lentés és a válasz szószerinti közlése). ( p.) p. Ezentúl minden haláleset alkalmával a háznál kell elkészíteni a haláleset felvételi ívet. ( p.) p. Piaci napot megelőző délután tartsák a törvényhatósági közgyűléseket! indítványozzák a haladópárti városatyák p. Újra szabad dohányozni a Korzó Mozi előcsarnokában.a közigazgatási ügyosztály tegnap megadta az engedelmet. ( p.) p. "Búsongó,siralmas Ősi magyar ének..." A hágai "győzelem" után. (ERDEI ISTVÁN verse) p. Február 17.-én kezdik meg a mértékhitelesítést p. Baromfitenyésztési tanfolyam Vásárhelyen.(24.-én kezdődik és 12 napig tart), 02,09. 4.p. A munkanélküliek segélyezésére alakult bizottság tagjai visszaadtáí megbízatásukat a polgármesternek. (A lemondások szószerinti közlése a cikkben).

01.03* 7.p. Népművelési előadások.

01.03* 7.p. Népművelési előadások. 01.01. l.p. 1932. (Vezércikk. "A leáldozott 1931-es év a szenvedések özönét hoí ta a magyar nemzetre") 01.01. l.p. Az új évben nagy gazda-akció kezdődik a tartozások és a kamatok leszállítása érdekében,

Részletesebben

FIGYELEM! Az újság első száma 1921.október 2.-án jelent meg!

FIGYELEM! Az újság első száma 1921.október 2.-án jelent meg! VÁSÁRHELYI^ÚJSÁG FIGYELEM! Az újság első száma 1921.október 2.-án jelent meg! Október 2. 1. l.p. Vásárhely város közönségéhez! (Beköszöntő vezércikk). (LÁZÁR DEZSŐ) 2. l.p. A mezőgazdasági népfőiskola

Részletesebben

01.01. 8.p. Hirdetmény a cselédtartó gazdákhoz és gazdasági cselédekhez a cselédszerződések

01.01. 8.p. Hirdetmény a cselédtartó gazdákhoz és gazdasági cselédekhez a cselédszerződések VÁSÁRHELYI = REGGELI = ÚJSÁG 01.01. l.p. Boldog újévet! (BÍRÓ LAJOS unitárius lelkész cikke) 01.01. 2.p. Tizennyolc rendbeli bűncselekménnyel vádolja az ügyészség DRÉHR IMRÉt. 01.01. 2.p. Csak 3 évi nyugdíjkülönbözetet

Részletesebben

VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG

VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG 01.01. -l.p. A mezőgazdasági bizottsági tagok választására jogosultak összeírása. (ENDREY BÉLA polgármester tájékoztatója). 01.01. l.p. Mennyi lesz a választók száma az új esztendőben?(részletes

Részletesebben

-" -» -» VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG

- -» -» VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG -" -» -» 01.01. l.p. Újév reggelén...(vezércikk) 01.01. l.p. A Nemzeti Munkavédelmi Hivataltól emlékérmet kapott ENDREY polgármester. (DR.OSVÁTK GÁBOR tb.tanácsnok is kapott dicsérő

Részletesebben

1921/1 VRU VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG

1921/1 VRU VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG 1921/1 VRU VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG 01.01. l.p. Ha kezdődik a népszámlálás. 01.01. l.p. A katonaság újévi üdvözlete és SOÓS ISTVÁN DR.polgármester válasza. 01.01. l.p. Február 6-án lesz a gazdabál. 01*01.

Részletesebben

A virilizmus érvényesülése a debreceni törvényhatósági bizottság szervezetében /1872-1929/

A virilizmus érvényesülése a debreceni törvényhatósági bizottság szervezetében /1872-1929/ A virilizmus érvényesülése a debreceni törvényhatósági bizottság szervezetében /1872-1929/ Ölveti Gábor Magyarországon a dualista államberendezkedés a polgári társadalom kialakulásának és fejlődésének

Részletesebben

VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG

VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG VÁSÁRHELYI REGGELI ÚJSÁG 0101 lp TÓTH JÓZSEF (volt ipartestületi elnök) temetése (tegnap délelőtt volt) 0101 2p Kétezernyolcszázötven kérvényt bírálnak el a jóléti bizottságok 0101 2p BOGNÁR REZSŐ (refkántor)

Részletesebben

Vásárhelyi Reggeli Újság 1927

Vásárhelyi Reggeli Újság 1927 Vásárhelyi Reggeli Újság 1927 01.01. 1. p. Vitéz DR.ENDREY ANTALt és LOSONCZY ENDRÉt jelölte tegnap főrendiházi követekül a Függetlenségi és 48-as Kossuth Lajos-pártkörhöz tartozó th. bizottsági tagok

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal tanácsterme Szuhakálló, Kossuth L. út 7. Dávid István polgármester Dr. Herczegné Ruszkai Edit képviselõ

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal tanácsterme Szuhakálló, Kossuth L. út 7. Dávid István polgármester Dr. Herczegné Ruszkai Edit képviselõ J E G Y Z Õ K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselõ-testületének 2011. május 26-án, 14:00 órai kezdettel megtartott munkaterv szerinti nyílt ülésérõl. Az ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

1. évfolyam 7. szám 1992. december

1. évfolyam 7. szám 1992. december 1. évfolyam 7. szám 1992. december KELLEMES KARÁCSONYI ÉS BOLDOG, BÉKÉS ÚJ KÍVÁNUNK ÜNNEPEKET ESZTENDŐT 62/1992.(X.29.)Kt.sz. határozat: Nyersanyag normaváltozással kapcsolatosan a szerződés módosításra

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Választási Iroda Vezetőjétől. 6800. Hódmezővásárhely. Kossuth tér. 1. HATÁROZAT

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Választási Iroda Vezetőjétől. 6800. Hódmezővásárhely. Kossuth tér. 1. HATÁROZAT Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Választási Iroda Vezetőjétől 6800. Hódmezővásárhely. Kossuth tér. 1. Iktatószám: 23-2438/2007. Előadó: Daru Frigyes Tárgy: Egyéni választókerületek megosztása. HATÁROZAT

Részletesebben

1923/2 VRU 01.05. 2.p. Szülésznőt kap Mártély.(HORVÁTH JÁNOSNÉ tér vissza). 01.05. 2.p. Egyelőre nem emelik az egységárakat (a villanyfogyasztásnál).

1923/2 VRU 01.05. 2.p. Szülésznőt kap Mártély.(HORVÁTH JÁNOSNÉ tér vissza). 01.05. 2.p. Egyelőre nem emelik az egységárakat (a villanyfogyasztásnál). 1923/1 VRU 01.03. l.p. Újévi tisztelgések Vásárhely közéletének vezérférfiáinál: DR.TEMESVÁRY GÉZA. főispánnál, DR.SOÓS ISTVÁN polgármesternél, KUN BÉLA, nemzetgyűlési képviselőnél, LÁZÁR LAJOS gazdasági

Részletesebben

É Ő É é ö í é í é í í Ú é é é í í ő ö ö é É Ó É Á í é ő é í í í Í Í í í É É É í é é í Í é Íő é í é í é í í Í ú é é ű í í é í í Í ö ö ő é ö ö é é í Á ő é é é í é Í ö é é é é é é ö Í ö é é é í í é ö í í

Részletesebben

A Hajdúsági Múzeum megalapítása.

A Hajdúsági Múzeum megalapítása. A Hajdúsági Múzeum megalapítása. Az ősember előkerült munkaeszközei, emlékei összegyűjtésére a múltban semminemű kísérlettel nem találkozunk Hajdúböszörményben annak ellenére, hogy több mint kétszáz éve

Részletesebben

Szám: 8-13/2014. N é m e t b á n y a

Szám: 8-13/2014. N é m e t b á n y a Szám: 8-13/2014. N é m e t b á n y a Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 28. napján 9 órakor megtartott rendkívüli Képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Németbánya Község

Részletesebben

Ki fizeti a részidős hallgatók felsőoktatási tanulmányait? 1

Ki fizeti a részidős hallgatók felsőoktatási tanulmányait? 1 154 kutatás közben W Ki fizeti a részidős hallgatók felsőoktatási tanulmányait? 1 A kutatásban azt vizsgáljuk, hogy az észak-alföldi konvergencia régió két felsőoktatási intézményében (Debreceni Egyetem,

Részletesebben

ú ú ü ű ü ü ú ú ü ű ü ü ú ú ü ü Í ű ű ü ü ü É ú ü ü ü ú ú ú ü ú ű ü ú ü ü Í ü ű ü ü ü Á ű ú ú ü ú Í ü ú Í ú ü ü Í ű Í ü ü É ü ü ü ú ü ü ü ü Í ú ü ű Á ü ü ú ú ü Í ü ű Í ú ú ü ü ü ú ü ű ú ú Á Í Í ú Í Í Í

Részletesebben

ú ü Ü ó í Í í ű ő ő í í í ű ő ó ő ő ő ő ú ő ő í í ó ó ó ó ű ő ő í í ű ü ő ó ő ő ő ó í ő ő ő í ő í ó ü Íí ő ü ű ő ó ő í ő ő ő ó ű ó ó ű ő ő ő ű í ő ú ő ü ó ó ő ó ű ő Ó ü ó ő ű ű ű ő ó ű ő ű ő í ó ű ő ő

Részletesebben

ő ő Í ű ő ő ű ő ő ű ő ő É Á ű ő ű ő ő ő ü Á ü ő ű ő ő ő ü ü ő ű ő ő ü ő ú ő ő ő ű ü ő ü ő ü ő ü ő ü ü ő ű ő ü ő ü ő ő ő ő ű ü ű Í Í ő ü ő Í ü ő ü ő ü ü ü ő ü ű ő ü ü ü ü ü ü ü ő ú ü ő ű ő ő ü ü ü ő ő ő

Részletesebben

FH. KÖTELEZŐ FELVÉTELT BIZTOSÍTÓ INTÉZMÉNY NEVE INTÉZMÉNY CÍME MEGJEGYZÉS

FH. KÖTELEZŐ FELVÉTELT BIZTOSÍTÓ INTÉZMÉNY NEVE INTÉZMÉNY CÍME MEGJEGYZÉS TELEPÜLÉS OM FH. KÖTELEZŐ FELVÉTELT BIZTOSÍTÓ INTÉZMÉNY NEVE INTÉZMÉNY CÍME MEGJEGYZÉS Ambrózfalva 039539 007 039539 004 Ambrózfalvi Tagintézménye Apátfalva 201360 001 Apátfalvi Dózsa György Általános

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu Szám: 1/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Arnót község Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

DUNAHARASZTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2015. (XII. 4.) rendelete. az egészségügyi alapellátások körzeteiről

DUNAHARASZTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2015. (XII. 4.) rendelete. az egészségügyi alapellátások körzeteiről DUNAHARASZTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2015. (XII. 4.) rendelete az egészségügyi alapellátások körzeteiről Dunaharaszti Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

OU VZÍ. Készítette: Varga Hajnalka 3. évfolyam könyvtár-történelem 2003.11.20

OU VZÍ. Készítette: Varga Hajnalka 3. évfolyam könyvtár-történelem 2003.11.20 OU VZÍ Készítette: Varga Hajnalka 3. évfolyam könyvtár-történelem 2003.11.20 1. Mezőkovácsháza története vázlatosan (1) Mezőkovácsháza Magyarország egyik legnagyobb megyéjében, az 5669 km2 területű Békés

Részletesebben

FORGATÓKÖNYV a Hajdu szobor avatására 2015. május 9. szombat 15 óra

FORGATÓKÖNYV a Hajdu szobor avatására 2015. május 9. szombat 15 óra Moderátor: Dr. Cser János c. egyetemi tanár 1 FORGATÓKÖNYV a Hajdu szobor avatására 2015. május 9. szombat 15 óra KATONAI FELHÍVÓJEL! Vámos Gábor koncertmester Tisztelt Óvári Gazdászok, Kedves Kollegák,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Monorierdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének Egészségügyi és Környezetvédelmi Bizottsága 2007. november 20-án 14.30 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácstermében

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2008. október 2-i rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./A kötet

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2008. október 2-i rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./A kötet Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2008. október 2-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./A kötet M E G H Í V Ó... 2 Bizottsági ülések időpontjáról tájékoztatás... 4 Beszámoló a 2008/2009.

Részletesebben

Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet

Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet Veszprém város könyvtárainak programfüzete VMKK Cholnoky Könyvtára VMKK Dózsavárosi Könyvtára VMKK Március 15. úti Könyvtára Veszprém Megyei Levéltár Kiállítások: 2011. szeptember 30. és október 15. között

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Rákosmenti Erőforrás Bizottsága Ikt. sz.: 17-4/8/2011. JEGYZŐ KÖNYV

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Rákosmenti Erőforrás Bizottsága Ikt. sz.: 17-4/8/2011. JEGYZŐ KÖNYV Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Rákosmenti Erőforrás Bizottsága Ikt. sz.: 17-4/8/2011. JEGYZŐ KÖNYV Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Rákosmenti Erőforrás

Részletesebben

Napirendi javaslat. 4. Törvényességi felülvizsgálat vagyon rendelet módosítása. Előadó: jegyző

Napirendi javaslat. 4. Törvényességi felülvizsgálat vagyon rendelet módosítása. Előadó: jegyző J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Cserkeszőlő Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. március 26-án megtartott üléséről. Jelen vannak: Szokolai Lajos polgármester dr. Héczei Eszter jegyző Illési Sándor

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jegyző megbízásából: dr. Nagy Tímea jogi és bizottsági referens, jegyzőkönyvvezető.

JEGYZŐKÖNYV. Jegyző megbízásából: dr. Nagy Tímea jogi és bizottsági referens, jegyzőkönyvvezető. Iktatószám: IV. 136-6/2015. JEGYZŐKÖNYV Amely készült 2015. június 30-án (kedden) 15 óra 45 perckor a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének az Ifjúsági Cserkészházban (Szekszárd,

Részletesebben

MÖDFE 2011/2012 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

MÖDFE 2011/2012 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Magyar Köztársaság Nemzeti Erőforrás Minisztériuma a Balassi Intézettel közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjra a 2011/2012-es tanévre azon a 2008/2009-es vagy a 2009/2010-es

Részletesebben

Hódmezővásárhely és környéke I. világháborús emlékei

Hódmezővásárhely és környéke I. világháborús emlékei Hódmezővásárhely és környéke I. világháborús emlékei Hódmezővásárhely I. világháborús emlékműve Típus: Emlékszobor Lelőhely: Kossuth tér Készíttető/adományozó: Hódmezővásárhely thj. város Kivitelező neve:

Részletesebben

ú ű Í Í Ó ú ú ú ú Í ú ú ú ú ú ú Í ú ú ú ú ú ű Í ű ú ú ú Í ú ú ú É Ó Á Á Á É Á Á Á ú ű Á Á Á É ú É Á ű Á ű Á Á Á Á Á ú ú Á ú É Á É ű ű ú ű ú ű Í ű ú ú ú É Í É Í ú ú ű ú Í ú Í ű ű ú ű Í ú ú ú ú ű ú ú ú ű

Részletesebben

Ó É Í ű ö ö ű í ö ö ö ö ö ö ö í ö ú ö í í ö í í í í ű ö í ö í ú Á Í Ó Á í ö ö ö ö ö ú Ú ö í í í ö ű ö ú ö Ú É É ö ú ö ö ú í í ú ú í ú ú í É ö É ö ú ú ú ö ú ö ú í É ö ö ö ö ö ö ú ö ö ú ú Á í ú ö Í ö í ö

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR - május

ESEMÉNYNAPTÁR - május ESEMÉNYNAPTÁR - május HEMO Csanádi Imre: Májusdícsérő Május, mosolygó, békák torkát megoldó, gyöngyvirág-nyitogató, cserebogár-zúgató. Röptetsz madarat, meghozod a nyarat, pölyhös fecskét, fára cseresnyét!

Részletesebben

Á Á Á Ó ő ő ő í ő ö í ő ő ó í ó í ö ú ű í ó í ö ö őí ö ö ó í ő Á Á ö ö ű ö ö ö ö ö í ö ő ő ö ö í ő ö Ö Ú É Á őí í ö ö ö ö ö ő ö ő ő Ó ú ö ö ó Á ö ö ö í ö í ö í ű ö ö ű ö É ö ú ö í ö ú ű ö ű ö ö ő ű Ö ő

Részletesebben

ö í ő ő ő ö ö ö ö ö ő ő í ű ő ő ő ő ő í ű ő ő ő ű í ű ó ő ő ó ú ő ő ó ó í ó ö ö ö ő ő ő ő ú ú ó ö ö ő ő ű ö ö ú ó ó ó ö ú ő ó ö ő ő ö ő í ö ö í ő ö ő ö ő ö ú ő í ő ő ö ú ű ő ő ő ő í ö ö í í ú í ö ó ő ö

Részletesebben

Í ö Í ú Ú ö É Ú É Í Ó Ó ö ö ö Ö ú ú ú É Í É Í Ó Ú ö ö Ú É Í Ö ú ö ú ú Ö ú ű Í Ó ú Í ú Í Á É Í Ó Ö ö ú Ú Ö ö Ú É Í Ó É Í ú ű Í Í öé ö Í Í ú ú ű ö Í ú ű ö ú É ű ú ú Á ú Ö ú ú ö ö ú ű ú ö ö ö ö ú ű ú ö ú

Részletesebben

Gazdasági Iroda adatközlő neve

Gazdasági Iroda adatközlő neve Gazdasági Iroda adatközlő neve Támogatási szerződések nyilvánosságra hozatala. működési célú tartalékkeret 2. számú, 3 számú, 4 számú, 5 számú, 8 számú, 9 számú, 14 számú, 16 egyéni választókerületi Dózsa

Részletesebben

É ü ü ü ü ü ú ü ű ü ű ú ű ü ú ü ű ü ü ü ű É ü ű ű Í ú ü ű Í ú ű ü ü Í ú É É ú Á Á É Á Á Á Á Á Á Á É Á Á Á ú Á É É ű Á Á ű Á Á Á É Á Á Á ú Ó É É Ó ú ű É É Á ú Ó ü ű ü ú Í ű ú ű ű ű ű ű ű ú Í ű ü ű Í ű ü

Részletesebben

Jegyzőkönyv Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2008. március 19-én megtartott üléséről. Jelen vannak: Bartha Alajosné polgármester, Dávid Lajosné, Gáspár János, Huszár Sándor, Ilyésné

Részletesebben

ő ő ó ő ó ó ő ő ó ú ó ú ó ő ő ő ó ő ő ő ő ó Á ő Í ó ü ő ó ő ű ó ó ő ő ő ú ő ő ő ü ő ü ó ő ő ü ő ő ő ü ó ó ő ő ó ő ő ü ó ó ü ő ü ő ü ő ő ő ü ő ó ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő Í ó ó ő ó ő ü ő ú ü ő ő ó ő ú ő

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről. Helye: Bakonybánk Községháza Jelen vannak: Major László alpolgármester Nagyné Farkas

Részletesebben

Á Í Ü Ü Á ü Ü Á Á Í Ü Íú Í Ü Ű Í ü ü Í ű ú ú ü ü ü ú ú ű Á É Á Í ú ü ú ü ü Í Í ú Í ú Á É Ő Á ű ű ú ű Í ű ü ű ú ű ú ú Í ü ü ú É ű ü Í Í ú ú Í Ü Ő Á É Á ú ű ú ü Ú Í ü Í ú Í Í ú ú ű ú Í ú ű ű ü ü ü ú ü ü

Részletesebben

Á É Á Á É ű ű Í É ű Í É Í ű Ü Í Ü Ü Í Í Í Í Í ű ű ű Í ű Í ű ű É ű Í Í É Í ű ű ű É ű ű Í ű ű ű Í ű ű Í Í É ű Á ű ű ű ű ű ű Í ű ű Í Í Í Í Í Í Í É Í Í Í Í ű ű Í ű Á ű ű É Í É Í Í Í É É ű Í Í ű ű ű ű Í ű

Részletesebben

ú Í Ú É Á É É ú ú ü ü Í ÍÍ Á Í Í ú É Í ú ú Í Í ű ú ú ú ú ú ú ü ú Í ú Ö ü ú Í Í ü Í Í É ű ú Í Í Á ú Á Í ú ü Í ú Í ü Í Í ü Í ú Í Í Í Í ú Í Ú Í ü Í ü Í ú Ó Í ü Í É ú É ú Í ü Í ú ú ú ú Í ü ú Í ü ü É Í Í ú

Részletesebben

ű Ó ú ú ú ú ú Ö Ö ú Á Ú ű ú ú Ú É ú ú Ö Ö Ű ú ú ú ű ú É ű ú É ú ú ú ű ű ű ú ű ú ű ú ű ű ú ű ű ú ú Á ú É ű ú ú ű ú Ü ű ú ú ű ű ú ú ú ú Ö Ö Ú ú ú ú ú ú ú ú ű É ú ú ú ű ú ú ű ú ú ú É Í ú ű ú ú ú ú ű ű É ú

Részletesebben

JEGYZŐ KÖNYV az EOQ MNB Közgyű lésérő l

JEGYZŐ KÖNYV az EOQ MNB Közgyű lésérő l KÖZHASZNÚ TÁRSADALMI SZERVEZET Alapítva: 1972 http://eoq.hu 1026 Budapest, Nagyajtai utca 2/b. 1530 Budapest, Pf. 21 2128803, 2251250 Fax: 2127638 E-mail: info@eoq.hu JEGYZŐ KÖNYV az EOQ MNB Közgyű lésérő

Részletesebben

ö É ú Á Á Á Á Á É ü É É Á É ö Ő Ó Á Ő Ó Ó Í Ó Á ö Á Á Á Á Á É ÁÉ Á Á Á É É Ú É Á Á Á É É Á Á Á Ö Ö É É É É É É ú Á É É Ó Á Ó Í Ó Á Á Á ú Á ö É É É É É ő Á Ú Í É Á ö Á É Í É Ő Ó Ó Á É Í Á É É ö É Á Ő Ó

Részletesebben

BEZDANI KÁNTORTANÍTÓK

BEZDANI KÁNTORTANÍTÓK Baila Ferenc BEZDANI KÁNTORTANÍTÓK A Bezdán újratelepítése (1742) utáni évben azonnal megalakult a Bezdáni Római Katolikus Egyházközség (plébánia), valamint a Bezdáni Katolikus Elemi Iskola. A falu első

Részletesebben

Á Á Ö Á Ó Ü ü Á Ó Á Á Á ú É É É É É É Á Á Ó Á Ó Ó Á Ö Ó Á Ó Á Á Ó Á Ú Ö Ö Á Ö Á Á Á É Á Á Á Á Á Á Á Á É Ó É Á Ó É Ó Á Ó É Ó É Á Ó Ö Ö Á Ó ö ö ú Ö Á É Ó Ú Á Á Ú Ó Ó Ó Á Á Á Á Ú Á É Á Á ö Á Í Á Á É Í

Részletesebben

í Í Ő í Ü ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó Ó Á Ó Ü í í ó í Ó Ü í Ó Ó í ó ó ő ő í Ó í Í í Ő í ó í Ó ö ó ó Ö ó ó Á Á ó Á ó É ő í í ő í Í í í í í ó ó ó í Ó Á ö Ö í í É Ő Á ó Á Á É Í É ó í ő í ő Ó ó ó í ó ő ó ó í ó ő Ó ő í

Részletesebben

ó Á Á É ó ó ó ó ű ó ó ú ó ó ú ü ó ó ó ü ó ó ó ó ó ó ü Í ű ó ű ú ü ű ó É ó ű ó ó ű ó ü ű ó ó ü ü ó ó ó ó Í ü ó ó ü ó ű ú ó ó ó ü ó ü ú ű ó ú Í Ú ű Í Ö ó Á Á Á Á É Á Á Á É ó ó ó ó ú ó ó ü ü ó ü ó ó ó ó ó

Részletesebben

Á Ú ő ú Ö ó ó ó ő ő ó Ö ő ú ó Ö ú ú ó Ü ú ó ó ó ó ű ó ó Í ú ő É É ő ő ű Ü ő ú ó ő ó ú ú ó ó ó Ö ú ő ú ő ú ő Ö ő Ü ő ó ó ó Ö ú ő ó ó Í Á É É É Á Á É É ó ú ó ő ó ó ó ó Ó ó ű ő ű ó É ú ó Ö ő ú ó Á É Á Í ó

Részletesebben

ű ű ű É Ü ű ű ű Ö Ü Ö ű Ö Ú Ö ű ű ű Á ű ű Á É ű Ú ű Ó ű É Ó É ű ű É ű ű ű Á ű ű ű ű Ö Ö É Ú Í ű Ó ű Ö ű Ö Ö Ö Ö Ö ű ű ű ű ű Ö É É Á Á É Ö Ö É Ú Á ű Ö ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű É ű Ő ű Á ű

Részletesebben

Í ö ö É Í ö ú ú Í ö Ö ú ö ú ú Ú ö ú Ö ú ú ú ú ú Ó ö ö ú ú ú Á ú Á ú ö Ú ö Ó ú Ú ö ö ö ú ö ö Á Í ö ö ú ö Í ö ö ö ö É ö ű ö Í ö ö ű ö É Á ö ö ö ö ú Í ö ö ú ö ö ú É Á Í ú ö ö ö ö Í Í ú Í Í Í É Í ű Í Í Í Í

Részletesebben

Jászvidék 6 RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS 2007. június 28. Felhívás kenyérsütô versenyre! Együtt előzzük meg a bajt! A tanév befejeztével biztosan több szabadidő és ezáltal különböző programok fogják várni a gyerekeket,

Részletesebben

ó ű ü É ü ü í É ő É ü ü í ű ő í í ő ő ő ő í ő í ó ú ő ú ü Í ó ü ó í ü í ü ü ú ő ü í ü í ü ü ü Ü É É Ö ü Í í í ú ű ű ü í ú ó í í ó ü ű í ü Ü ü ő í ő ó ü í ó ü ü ű ü ú í ü ű ü ő ó ő í ü ú í ű ó ü ú ő Í ú

Részletesebben

ú ú í í í í í ó ű í Ö Ú ó ő ő Ö í ó Ó ü Ó Ö í ó Ö íí í ó ó óó ó ó Ó ú ú ú í í ó í ő ó ó ú ú ú ú ó ó ó ó ú ú ő ó í ó ó Ü ú í ü í ü ű í Ü ú í ű í Ú í í í ú í ü Í ű í ü í í ü ú ü í í Í ó ó ó ú Í í ó ú í í

Részletesebben

A diákok felkészítése a közösségi szolgálatra

A diákok felkészítése a közösségi szolgálatra A diákok felkészítése a közösségi szolgálatra Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola 5310, Kisújszállás, Széchenyi u. 4. IKSZ börze Bp. Szabó Tamás - 2015.

Részletesebben

ő ő ű í ú ő ü ü ü ú ü ü ő ü ü ü ü Ó Ő Ö Ú Í Á Ű Ó É É Á É ü ü ő ü í ő ő í í í ő ő ű í ú ú í ü ú í Á Ö í ő ő ű í ú ű í ő ő ű í ú Ő Ó Ö Ú Í Á ÍŰ Ó É É Á É ű í í ő ő ő ő í ő ő ő ő í ő ő ő í í ü í Ö í í ú

Részletesebben

ú ó ó ó ó ó ú ó í í ó í ú í ó í ú ó ű ú í Á ó í ó ó ó ó í í ó í í ó ó ó ó í ú ó ó í í í ó í ó í Ó Ö í ó ó ű í ó Ő ű í ó í í ó ű ű ú í ú í ó í ó í ó í í í í ó ú ó í ó í í Ő ű í ó í ó í ű ó ó ű ó ó ű í ó

Részletesebben

Ú Á É í ő í ó ó ó í ö í ö ö ö í ö ö ö ö ö Ú ö ó ö ö ö í ö í ő ö í í ő ö ú ö ó ö í Á í ó ő ú í ő ő ú í í ó ő í ó ó í í ő ó ó ó ő ó ó ő ü í ü ó ü ő ó ő ó ü í ó í ő É ö ö ö ő ü ő óí ö ű ö ü ó ö ö ő í ó í

Részletesebben

á á Á Á É É ÉÉ ú í Á Á É ö É Á Á á á é á é á Ű é á á é ő á á á é ú ő ő é á ó é é á í á ó á é ő é á á á é ó í á á ü é é á é á á é á á ó é é ö é Ü Ö Ö á á é é í é ú á ö é ö é é á á é á á é é ő á ő ő á é

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJE

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJE BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJE Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: III. 414/2005. Előadó: Mell.: 4 db Hiv. sz: Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 523-802 E-mail: kurucz@bekescsaba.hu

Részletesebben

Ü Ü Ü Ü É í Ú ő í Ó ő ő ő Ó í Ó ő í í ő ő ő ő ő Í ő ő Ó ő Ó ő í í Ó í Í ő ő í ő ő É Ó í í ő ő í í ő Ó í ő ő Ó Ó í Í ő Óí ő Ü Ü Ü Ű Ó í Ó ő ő Ó Í ő Ó í ő ő í í Ó Ó í í Ó Ó ő í ő Ó Ó ő í ő í ő ő í ő ő ő

Részletesebben

Í ű é ó ú Á ö ő ö é é é á é é ó ú ő ö é ó é á é é é é é é é ó á É É ü ő é é ó á á í á ó á é á ó á é é ü ó é ü ö ó ú ö é ö á ű á í é é é ü é é é ö á á á é ó é é ü á ü á á ú á á á á é é é é ü é é é ó é á

Részletesebben

í á í ö ö ö é ú é ö é ö ü é ö é é é á é á ü á ó á é Íí ő ő é ü é á á á ó ó ú ö é áíű ő ő é ö ó é í é é é á á é í á á ó é á ó é ü á é é Í í é ü ő ő é á é ü ú ó á é ű ő é ő ő ö ű ő ő á á á á í é é é á á

Részletesebben

Ü Ü ó ó É í í É ó í ó ü ú ó ó í ú í ó ó í í ó ű í ó ú ü í ú ó í ü ó ó í í ü ó í ü ű ú Ö í ü ű ó í ú ű ó í Í ü ó Í ü ó ú ü ú í ü í ű ó í ü ü ü ü ó í Í ű ű í ü Í ű ó í ó ó ü ó ü ó ű ü í ű ó ü ó ó í í ü í

Részletesebben

ö ö Ö Ü ó í ö Ö ó ó ó ó í í ö ö ö í Ü Ü ö ö í í ó ö í ó ó ó ú ű ó ó ó ó ó ó ó ó ö ö í ó ó í ó ö ű ö ö ö í ú ú ó ó Ö ö ú ű ö í ó ó í í ú ö ö í ú ű ó ó ó ó ó ó ö ó í ú ű í í í ó ó ó ó í ó ó í ú ö ű í ö ó

Részletesebben

12/2010. sz. Készült: 2 példányban. példány. a.) jegyzőkönyve b.) 87-95/2010.(XI.08.) kt. határozata

12/2010. sz. Készült: 2 példányban. példány. a.) jegyzőkönyve b.) 87-95/2010.(XI.08.) kt. határozata 147 12/2010. sz. Készült: 2 példányban. példány 2010. november 8-án 15 00 órai kezdettel megtartott ülésének a.) jegyzőkönyve b.) 87-95/2010.(XI.08.) kt. határozata Napirend: 1.) Kisebbségi Önkormányzatok

Részletesebben

Ő Á Ő É ö ö ö ö ú Á ö Ö ú ö Ö ö ö ű ú ú ö ö ö ö í í í ú ö í ö ű í í í í í í í ö í Í Í Á ö í Í ö í í Í ö É Ü ö Á í í ö ö ö í ö í ö ö í ö ű í í í í í í í Í ö í ö ö í Í Í ú í Í ú ö ú í í ú Í ö ö ú ö ö Í ö

Részletesebben

ó Ö ü Ö ü í ó ó ü í ó í í í ó í ú ú í í ó í Ú ü í ü Á ü í ú ó ó ó ó ü ü ü Ö í Ü í ü É ó ü ó í í ó í í ú ó ü ó í ó í ü É í í ü ü Ö í Ö ü ó í ó ó ó Á ó ü í Á ó ú ú ú ó ó í ü ü Ö Ö ü Ó í í í ó ó ó ü í ó ú

Részletesebben

Í Í ú ú ü Í ű Á ú ü ü Á Ú Ó Á ü ü ü Í ü ú ú ú ú ú ü Í ú ü ü Á ú ű ü ü ú Í ü Á ű ü ü É Á ü ü ü Á ü Á Á ü ü Á Ö ü Ö ű Ú Í ú ú Ö Ö Ú ú ü Í Ö ű Ö Ü ú Ö ü Í ü Ü Ö ü É Ö ű Ü ú Á ü ű ű Í Í ű Í ú ú Ó Í É Í Á ü

Részletesebben

Ó Ú Ö É Ö Á Ú Ó É Ö É É Ö Á Á É ö ü ö í ö ö ő ó ö ö ő ő ö ó ö ű ő ő ö ö ű ö í ő í ű ö ü ű ö ó ö í ó í ű ó ű ö ő Á Á í ú ő ö ö í ó ú ó ú ó ú ó ú ó í ó í í ó ö ö Ö í ó ő ú ő ó ú Ö ű ő ö ö Á Á Ó ó í ó ó ö

Részletesebben

ó Ö Ö ü Í Í ó ü í ó í í ü Í ü ü í ó í ú ó í ó í ó ó ü í Á Á í Ó É í Ó ó Ó í Í í í ó í ó Í ó ü ü Ö ü ó í Ó ű Ó ó ó ü í ó í í Ó ú ó ó ó ó ü í ü Í Í ú í Í Ó ó í ü üó ó ü ó í ó ú í ü í Ó Í í Í í ó ó Á ó ó

Részletesebben

Ö Ú Á É É Í Á Ü Á É Ö Ö ő Ö Ö Ö É Ó Ö Ö Ó Ö Ö Ö Á Ű É É Ó Ó Ó Ö Ó ő Í ő Ó Ö Ö Ö Í Ö Ú Ó Ó Ó Ö Ö Ó Ó Í Í ö ú ö ű ö Á ö Í ő Á ö ü ö ö ü ö ü ö Ú ö Ö Ö Ö ő ő ő Ó ő ö Ö ÍÍ Ö Í Ö Ö Í Ö Ö Í Í ő Ö ö ő ő ú ö ü

Részletesebben

ő Ö ő í í ó ó ó ú ő ó ó ü ő ö ő ő ó ó ü ó í ő ö ö ö ó ő ó ö ö ő ó ó ó ó ö É ó ó ű ö ü ő ó ó ú ó í ó ő ó ó ő ú ó í í í ó í í ő ó ó ő ü É É Á Á É É ó ő ö ő ő ő ő ö ő ő ö ő ő ő ü ó í ö ó ó ő ú ő ó í ő ö ő

Részletesebben

í ő ü í ú É ó ő ő ö í ó Í ú í ő ü í ú ü ő ó ó ő ő ő ő ó ö ö ü ö ö ó ö ó í ö ö í ő Ö Ö Ö ő ó ő ő ő ö ő Í ó ő ó Ó ő ó ö ö ú ú ö ö ú ö í ő Á Ö ő ő ó í ő ü í ú ü ő ő ő ő ő ó ö ú Ö ú ú í ö í ó ó Ö ö ő ö ó ú

Részletesebben

Ö É É É É Á ü é ü ö ó é é ú é ő ú ö ö é ú é ő é í é é ó ü ü ó é ő í ó ó ű é é é é ő é é é ó ő ö ő ö ó ú ó é é ű í é ó ó é é é é é é é ő ó é é ő é ó é é öü ő é é é é ó é ő é ö é é í é ó ő ó é é é ü ó ú

Részletesebben

ő ü ö í é é é é ő ő ő í ő ő ő ó é é é é ü ö é é ő é í ő ó ó é ü ö ő é é é í é ö é ű ö é éé ő ü é éé ő é ó í í é é í ú é é ö í é é é é é é ú é é é ú é í ó ű ö ő ö ó ü ő ó ö é é é é é éü ö ű é é ü ő ó é

Részletesebben

Á ö í Ö ó í ö ú ó ü ö ö í í ö ö Í ö ö ö ö í ö í ó ö í í É Á Ó í ú íí Ó É Ű ó ó ű ó ú É É ó í ü í ó ó í ű ó ö ó í ó ű í ó ö ó ú í í ü Á ú í ö í ó ú ö ó ó í í ó í í ü ö ú ű ú ü ó ó í í ü ö ú Í ó ó ó í ü

Részletesebben

ő ő ű ú ü ő ü ü ü ü ő ü Ú Í Á Ó É ü ü ü ő ő ő ő ü ú ő ű ő ő ú ú Á ú É ű ő ő ő ő Á ü É ő Ö Á ő ő ő ő É ő ő ú ú ú ő Á Ö ő ő ő ű ő ú ú Á É ű ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő É Í ü ű ő ü Ö ő ú ű ű ő ő É ü ű ő ű ő ú ú

Részletesebben

ű ö ú É Í Á ü É ó ű ö ú ú ő ó ó ö Í ő ó ó ó ó ó ö ó ő őí ö í ö ő ö ő Á Á É őí ő ü őí ü Á ó Á í í ó Á ó ó í ó ó ő Á É ö Ú ő ü Ö ó ö ó ö ö í Á ö ő ő ó ó ó ó ö í í í ú ó í ö ö ő ő ő Ö ő í ö ó ó ö í ö ö ő

Részletesebben

ö Ü Á Á Á Á Á Á É ö ü Á Á Á ö Á Í É Á Á ö ü ő ú ő ü ö ü ő ö ü ö ü í Á í ö ö ü í Ö ú ö ö ü ő Ö Ü Ö í í ö ö ö í í ú ö ő ü ü É ő É ő Á Á Á É É ü ű ö ő ű ú ú Á Á Á É É ü í ü ö í í í í ü ö ö ő Ö Ö í ü ö í í

Részletesebben

ő ű ő ö é ö é é ő ü é é ö ü ó Ó Ö é ü é ö é Ö é ő ü é ű ő é é ö ó é Á é ő é é ő í ő ö ö ö ű ö é ő ő ő é ü é é í ő é ő ú é ő ó ó é í é ő ü é ü ó ü é ő ü é ő ü ö ő ü ü í é ü ő ő ö é Á é ő é é ő ü ő ő é é

Részletesebben

Á Í Á ü É ó ü ÍÉ ó ü ü ó Á ü ó ö ö ó ú ü ü É ú ü ó ó ó ü ü ü É ó ö ö ö ú ü ü ü ö ö ö É É ú ó ö ó ó ő É ö ö ó ó ú ü ó ó Á É ó ó ü ó É ó ó ü ó ó ó ó óű Á ü óű ú ü ú ü ü ú ü ú ü ú ü ö ü ü ó ó ü ó ó ű ü ü

Részletesebben

É É É ú ú í ü ú Ó ú í Á Ö É Ő É í í í ú Á Í í ü ö ú ö ö í ö ü Áö í ö ö í ö í í ü í É Ü Ú É ú Í É É É Í í Á É í í í ü ü Í Ó í í í ú ÍÁ Í í í í í É í ö í ö Ü í Í í íí Í Í Á ú É É Á í É É í í í í Í É ö Í

Részletesebben

í í í ö í ő ö ö ő ö ö í ű ő ö í í Ö í í í ő í í ö í í í ú Ö Á í í í í í Ö í í ö í í ő í í ö ű ö í ö í í ö í í í í ö ü í Ö É É ö í Ö ő Ö í í ő ü ő Ö ő Ö ő ö Á Á Á Á É É É Á Ö ő Ö ú ö í ú ű ú í Ö ü ú Ö ő

Részletesebben

Á Á ü ö Ő é ü ö é é é ü ö ö ö ó ü ü ü é ü ö ö é Á ö ö ö é é é é é í é í ó é ó é ó ó ö ü ö í é ü ü é ö ü í ö é é ü é ó é ö é é ü é é ü é ü ü ü é ö ü é é ü ö ö ó ö ó í üí ö é é Á ú ö é é ü ú ó ö ó ö í í

Részletesebben

É Ó É É É Ó É Ú Á Á É É ó É Á Á ó É Á Á É ú É Á Á ó ő ü ő ü ő ó ó óú ö ó ó ó í ő ő ő í í ő ú ő ű ö ü ö ú ü ő ö ő ü ó ő ő í ö ő í ú ü ő ö í ő ő ü ő ó ú ó ő ö ú ű ö ő ó ú ü ó ó ü ó ő ó ő ő ő óó í ő ú ó ő

Részletesebben

Á Á Á Ú ű í í ÁÁ É í Í í Ö Ö É Ü Ó Ó í ű Á É í í É É É É É É É É Ő É É É É Ó í É Á ú ú ú ú ü ű í ü ű É ü í í ú í ú Á Í Á Á Á Í ű í Á Á Á í Á Á Ö Á í ü ű í í ü í í Ö ü í Á Á Á ü ű í í í í Í űí í Á Á Á ű

Részletesebben

Ü ú ő ó ö Ö ó ó ő Ö ú ő ö ó ő ó ö ö ú ó ő ö ö ő ő ö ó ú ő ö ö ő ó ö ó ö ö ö ó ó ö ó ó ú ú ö ő ú ö ó ó ó ö ö ö ö ú ö Ü Á ú ő É ó ő ö ú ő ő ő ú Ö ú ó ó ó ó ú ő ó ö ő ó Ü ú ő ő ö Ü ó ő ó Á Á Ü ő ö ö Ü ö ö

Részletesebben

Ó Ú ü ü ó í ó í ó ó Ó É Ü Ö ü ü Ö ü ó í ó ü Ö ü ü Á ó ó Á ó ó Ö Ö ó í ü í ü Ö ű ű ü Ö ó ó í Ó ó ó Ö Ó Ö Ó ó ú í ü Ö í ó í í ó ü Ö Ö í Ó Ó Ó ó í Ö í ó í ü ó ó ó Ö ó í ű ó í ó ű ú ü ó Ó í í ó ó í ú ü ű ű

Részletesebben

Á Ö É Ö Á É Ü É é ü é é ö é ö é ö é é é ö Í ó ó ó ö ü é ó ó ó é ó ó ó é ö é é é ó é é é ö Í ó ú Íü é ö é é é ö ö ö é é ü é é ö é é ó ü é ó ú é ü é ü é ó ó ó é é é ö é é ó ó é ü ó é é ö é é é é Í ó ó Í

Részletesebben

Á Á É ö ó ö ü ó ú ű ö ú ó ü ö ü ú ú ö ö ű Ü ö ö ű í ó ű í í Ö í ű ű í ű ű í Í í ó ű Ű ű í Ö Ö Á Á Ű ú ö Ő ű ü í Ö í Ő ű ű Ú ó Ö ű í ö ű í ü ö ü ö É ö ö ű ü í Ú í í ö Ő ó ó Ö ó í Í ö ö ó Ö ű ó Í í í ö ö

Részletesebben

ö ő ő ö ú ü é é í í Ü é ó ü é ó ü é é ö íö ö éí é ú ű í í é ö í ó ü é é ö ö ó ö í ó ü é é í é é ó í í ü ő Í í ő é é É ó é í é ó ő í é é ó é ő ő é é ü ö ő é ő é ü Íó é é é Í ó ü é é é é é ó é ü í é ú ó

Részletesebben