A GÖDI DUNA-PART TÁVLATICSELEKVÉSIPROGRAMJA ÖSSZEÁLLÍTOTTA: TarjányiJudit Főépítész NOVEMBER

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A GÖDI DUNA-PART TÁVLATICSELEKVÉSIPROGRAMJA ÖSSZEÁLLÍTOTTA: TarjányiJudit Főépítész 2009. NOVEMBER"

Átírás

1 A GÖDI DUNA-PART TÁVLATICSELEKVÉSIPROGRAMJA ÖSSZEÁLLÍTOTTA: TarjányiJudit Főépítész Összhangteremtés a természet-közeli állapotú parti sáv, a lakóterület és a vízi turizmus között Kapcsolatteremtés a szárazföldi (kerékpáros-, lovas-) turizmus és a vízi turizmus között NOVEMBER A gödi Duna-part képe Göd város szályozási tervén ->> A gödi Duna-part képe műholdas felvételen (Google-Earth) ->> ÁLTALÁNOSISMERTETŐ: Göd kisváros a budapesti agglomerációban. A lakossága közel , népessége a fővárosból folyamatosan kiköltözők miatt dinamikusan növekszik. A fővárostól északra, a Duna bal partján terül el, km távolságra a főváros középpontjától, az 1667,5 és az 1672,3 folyamkilométer között. (Nagy Duna-ág) Alsó- és Felsőgöd Duna-partja jellegében erősen eltér egymástól. Alsógödnek magas partja van, a terület védett az árvizektől. Felsőgöd lakott területei gáttal védettek az árvizektől. Szemben a Szentendrei Szigeten Szigetmonostor, a túlsó parton Szentendre, illetve Leányfalu. A mintegy 5 km hosszú Duna-partja végig lakóterület, ebből közel 3 km, hosszban természet-közeli állapotú erdős parti sáv választja el a lakóterületet a folyótól. A Duna vízminősége egy 2009-ben elvégzett vizsgálat szerint fürdésre kiváló. Az 1670-es folyamkilométertől lefelé több, mint egy kilométer hosszban terül el a Gödi Sziget. Szigorúan védett természetvédelmi terület, a Duna-Ipoly Nemzeti park része. A dunai áradásokkor víz borítja, épület nem áll rajta. A nagyág felől 2 sarkantyú biztosítja a hajózást a nemzetközi vízi úton. A kiság a sziget középtáján található fenékgát miatt folyamatosan töltődik. Az önkormányzat többször belekezdett a kiság kotrással egybekötött élőhely-rekonstrukciójába, de anyagiak híján eddig valamennyi próbálkozás kudarcba fulladt.

2 A Sziget homokos partszakaszán, az ún. Homokszigeten nyári hétvégéken többszázan keresnek felüdülést. A Sziget melletti partszakaszon, az erdőben eddig feltáratlan római kori őrtorony maradványai találhatóak. Gödön a kajak-kenu-, illetve az evezős sportoknak komoly hagyományai vannak, az alsógödi csónakház túlzsúfolt, a csónakok már nem férnek el. A Gödi Sportegyesület kajakos szakosztályában több, mint 100 gyerek kajakozik rendszeresen. A vízi élet az újonnan felbukkant motoros vízi sporteszközök elterjedésével, annak nem kellő szabályozottsága következtében nem mentes a konfliktusoktól. Közlekedés: Gödnek hajóállomása nincs. A természeti adottságok miatt Felsőgöd északi részén lenne erre alkalmas partszakasz. A Szentendrei Szigetre jár egy, kizárólag személyszállításra alkalmas átkelőhajó. A másik, Felsőgödöt Suránnyal összekötő járat 2009-ben megszűnt. A városnak három vasútállomása van, a Budapest-Vác vonalon. Budapest belvárosa 30 perc alatt elérhető. Autóbusszal Budapest metróhálózata körülbelül ugyanennyi. Két országos főútvonal is érinti a várost: a 2-es út a város belterületén vezet keresztül, az M2-es út elkerüli a lakóterületeket, a lehajtás bevezet a város lakóterületébe, délről elkerülő út készül a két út között az M2 út közelgő felújításakor. A városon keresztül megy a Budapestet a Dunakanyarral összekötő kerékpárút.

3 RÉSZLETESISMERTETŐ: 1. A Szakáts-kert A város déli részén található a természeti értékekben gazdag Szakáts kert. (hrsz 783, 935, a két ingatlan együttesen cca 5,7 ha) Délről a Dunakeszi közigazgatási határ, nyugatról a Duna, északról kertvárosias lakóterület, keletről ódon hangulatú kis temető határolja. A területen átmegy a fővárost a Dunakanyarral összekötő kerékpárút. A terület az országos ökohálózat része. A Szakáts kert a mellékelt SZT kivonaton a Ko-3, illetve a Zkp-2 jelű terület, 100 %-os önkormányzati tulajdonban van. A terület, bár a Duna parton van, a fekvése miatt mentes az árvizektől. Az eddig tapasztalt legnagyobb árvízszint előfordulásakor csupán a tó túlfolyóját kell védeni a Duna vizének beáramlásától. Két részből áll: egy erdős patakvölgyből, illetve egy felső sík területből. Számos ex lege védett forrás található a területen. (zöld karikákkal jelölve)

4 A kert előtti mederszakasz az ún Tardi agyag formáció miatt bár nagyon szép- de kizárólag kajakok, kenuk, evezőshajók kikötésére alkalmas A kert története A kertet a XX. Század elején alapította Szakáts Nándor, nyugdíjas minisztériumi főtanácsos. Virágzó gazdaságot működtetett, gyümölcsössel, halastóval, istállókkal. A villaépület1930nyarán A II. világháború után a területet államosították, a rendszerváltásig úttörőtábor működött benne. A közel fél évszázad alatt a természet visszafoglalta a területet, az egykori gazdaságból csak romos, többször átalakított épületek és a halastó maradt fenn A kert jelenlegi helyzete A Ko-3-as övezetben, a felső, sík területen (cca 7000 m 2 ) jelenleg családias egyházi iskola épül, hosszú távú földhasználati szerződéssel. A iskola első szakaszát a tervek szerint 2010 szeptemberében adják át A tó, illetve a 3 méter széles tóparti sáv rövid lejáratú bérleti szerződéssel a gödi Horgászegyesület kezelésében van A D-Ny partszakaszon lévő volt csónakház üresen áll, annak ellenére, hogy a közeli alsógödi csónakház túlzsúfolt A hajdani tóparti villaépület romos állapotban, az összedőlés határán van. A villaépület helytörténeti jelentőségű, a nyugati homlokzata védelemre érdemes A régi istálló épülete ma szükséglakás A kerékpárút és a temető közötti területen civil kezdeményezésreés munkával többszáz őshonos facsemetét ültettek el. A temető melletti felső, sík területen kerékpáros pihenőt létesítettek civilek, ivókúttal, esőházzal, padokkal, asztalokkal. 1.3.Képek a Szakáts kertről Légifotó (Google Maps)

5 A Szakáts kert bejárata a kerékpáros pihenő felől A kert látképe a kerékpárút hídjáról

6 A Szakáts villa látképe a Duna felől A part a Szakáts kert alatt

7 ÖSSZEFOGLALÁS: A kert kiváló lehetőséget kínál a rekreáció, az evezős sportok, a kerékpáros- és ökoturizmus fejlesztéséhez, a főváros közelsége és a környék egyéb turisztikai attrakciói (termálstrand, golfpálya, a gödi lovas hagyományok, az alagi kisrepülőtér, a Duna-kanyar, stb) pedig kiegészíthetik a kert által nyújtott szolgáltatásokat, az átadás előtt álló iskola épületei pedig nyáron kihasználatlanok. 2. A Svájci sétány, és a kavicsos Duna-part A Szakáts kert és a hajdani alsógödi Dunai szabad strand közötti önkormányzati. tulajdonú partszakasz. Hossza mintegy 400 méter, É-D irányban. (562 hrsz) Dél Észak A környék lakóinak kedvelt sétálóhelye a magas part oldalában húzódó, árvizektől védett, forrásokkal szegélyezett, hangulatos sétány. A partszakasz déli végét, a Kossuth utca végén levő lejárót és környékét, (népies nevén a 11-est) a horgászok, a napozni, pihenni vágyók, az evezősök egyaránt szívesen keresik fel, a partszakasz kavicsos, alacsony vízállásnál jól járható. A terület az országos ökohálózat része A sétány története: A XX század elején, Alsógöd parcellázása után készítette az Alsógödi Községfejlesztő és Szépítő Egyesület. Az 1990-es évekig a község tanácsa karbantartotta, majd ez a folyamatos karbantartás megszűnt, egy magánépítkező feltöltötte a sétányt, amely ezáltal járhatatlanná vált, elgazosodott, a megszűnés fenyegette.

8 2.2. A sétány és a partszakasz jelenlegi helyzete A Svájcisétányonlevő Török Kút, az 1930-as években Egy civil szervezet 2000-től elkezdte a sétány felújítását, a déli végén játszórétet alakított ki, a forrásvizeket átvezette a sétány alatt. Két parti ingatlan szélességében azonban a sétány helyreállítása még, a szükséges anyagiak hiányában nem sikerült. A sétány helyreállítására feltétlen szükség volna, a környék két nevezetes pontját, a Szakátskertet kötné össze a az alsógödi stranddal, a csónakházzal és a Széchenyi Csárdával. (ld 3-as pont) A part lejáróját egy engedély nélküli építkező 2009-ben tönkretette, a helyreállítása még nem történt meg, a hajók leeresztése jelenleg szinte lehetetlen A partszakaszon felelőtlen, illegális fakivágások történtek, veszélyeztetve a parti rézsű állékonyságát. (A Duna a szigeti sarkantyúk miatt itt a gödi partot mossa). A terület fapótlása megkezdődött, őshonos fajok visszatelepítésével A sétány déli végén a Gödi Városfejlesztő és Szépítő Egyesület hangulatos pihenő parkot alakított ki, játékokkal, ivókúttal. 2.3 Képek a sétányról és a partszakaszról A sétány

9 2.3.2 A Török kút A Játszórét a Kossuth Lajos utcánál A Kossuth utcai lejáró

10 A part északi irányból, az alacsony vízállás miatt jól látható a kikötést gátló Tardi féle agyagformáció északi vége, háttérben a Horányi Szűrkő sziget ÖSSZEFOGLALÁS: A gödi Duna szakasznak ez a természeti szépségekben gazdag része, amely árvízkor is jól járható. A hiányzó sétányszakaszt pótolni kell, a terepadottságok miatt az impregnált fa járda tűnik legegyszerűbbnek. A sétányt érdemes lenne meghosszabbítani a Dunakeszi Csiga közig. A Kossuth utcai lejáró javítandó. 3. Az Alsógödi Strand (525 hrsz) A terület Göd vízi életének a központja, csónakház és éttermek találhatóak rajta. A környék forrásokban igen gazdag, itt van a Széchenyi forrás, az 1930-as években kiépített forrásfejjel. Bár nem az ökohálózat része, de nagyon szép árnyas fák borítják. A Jávorka utcától a Duna közig tart, önkormányzati tulajdon.

11 Három közútról közelíthető meg: a Duna köz felől, a Béke út felől, és a Jávorka utca felől. Itt van a személyszállító átkelő hajó kikötője is. A kövezett partfal a Duna és a rév alámosó hatásának következtében megsüllyedt A terület története Mint a tulajdoni lapján ma is látható, kivett strandfürdő Régen Alsógöd Dunai strandja működött itt. A Széchenyi csárda, a vele egy épületben levő csónakházzal és kabinsorral ma is áll. ( ) A strand az 1970-es években szűnt meg, az önkormányzat a szabad strandot újra meg kívánja nyitni. A rév régebben a Jávorka utca végéből indult, az árvizek miatt levonult, majd az egyik árvíz után itt maradt. A területen akadálymentes nyilvános WC épült, a sétány felújítására 2010 tavaszán kerül sor, pályázati támogatással. Az önkormányzat engedélyével 3 úszómű található a területen a negyedik miatt az önkormányzat pereskedik az illetékes hatósággal, mivel a hozzájárulása nélkül engedélyezte és akadályozza a strand megnyitását. A víz egy 2009-es vizsgálat szerint fürdésre kiváló. A SzéchenyiCsárdaegy képeslapon(1930-as évek) Nagyobb árvizekkor a csárda, a csónakház és az edzőterem homokzsákokkal védendő, a terület nagy része árvízmentes. 3.2 A terület jelenlegi helyzete A terület déli részén a Gödi Sportegyesület kajakszakosztályának az edzőterme található, az épület jó állapotban van, az itt sportoló gyerekek létszáma 100 és 200 között mozog A csárda épületének déli része a csónakház. A GSE hajóin kívül a Senior klub és magánszemélyek hajóinak a tárolására szolgál. A csónakház területe az igényekhez képest szűk, a csónakok csak üggyel-bajjal férnek el, nemegyszer a szabad ég alá szorulnak a hajók. A kajakokat a GSE úszóművéről teszik vízre,

12 A kabinokat magánszemélyek bérlik a GSE-től A csárda, bár kétségtelenül hangulatos, szép kilátással a Dunára és a Pilisre, de felújításra szorul A régi WC épületben szintén hajókat tárol a GSE, ez az épület is felújítandó A területen büfé működik, a bérleti szerződése rövid távú, felülvizsgálandó, hogy szükséges-e két vendéglátó intézmény fenntartása a területen. A parkolóhelyek a terület lezárt állapota miatt a közeli közterületen biztosíthatóak Az akadálymentes WC állapota megfelelő A rév helye átgondolandó kövezett partfal megerősítésre szorul a süllyedés miatt Az ingatlan északi nyúlványára, bár nem közút céljára szolgáló közterület, de a Műszaki Egyetem mérőtelepének a kapuja nyílik, ezen keresztül közelítik meg a nem nyilvános kikötő céljára szolgáló úszóművet. A mérőtelep jelentős, turisztikai célra is használható fejlesztéseket tervez A szabad strand megnyitása a per miatt a 2010-es évre húzódik, kedvező ítélet esetén a területen szabad strand nyitható 2010-ben A játszótér frissen felújított, népszerű a környékbeli lakók körében. 3.4 Képek a partszakaszról Az augusztus végi Göd-kupa (előtérben az edzőterem, háttérben a csónakház és a csárda) A part alacsony vízállásnál, háttérben a rév és a Műszaki Egyetem csónakháza A strand területe a környékbeli lakosok által szervezett tavaszi nagytakarításkor, háttérben a csárda

13 BME előtti partszakasz a felújítás előtt Előkészületben a Dunai szabad strand: A játszótér Előkészületben a dunai szabad strand: az akadálymentes WC

14 ÖSSZEFOGLALÁS: A terület, bár számos tennivaló akad rajta, jelen állapotában is vonzó a vízi sportok, kulturális rendezvények, illetve a rekreáció számára. A szabad strand megnyitása tovább emelné a környék vonzerejét, szabadtéri színpad, városias sétány létesíthető a területen. Jelenleg a kipusztult fák visszatelepítése zajlik a területen és jövőre indul a térkő burkolatos sétány építése, egy már megnyert pályázati pénz felhasználásával. 4. A Gödi Sziget, a kis Duna-ág és a parti sétány A gödi Duna-part természeti értékekben gazdag, hangulatos része. (03 hrsz) A Jávorka utcától Szeszgyári lejtőig terjedő terület. A sziget közel 8 hektár, természet-közeli állapotú, önkormányzati tulajdonú ártéri erdő. Országos jelentőséggel védett, a Duna-Ipoly Nemzeti Park része, áradáskor víz borítja épület nem áll rajta. ( ) A parttal fenékgát köti össze, amelynek hatására a meder erősen töltődik. A parton sétány húzódik végig, burkolatlan, áradáskor víz borítja az utat, a kertekbe is befolyik a víz.

15 A Sziget felső végénél található ártéri erdőben feltáratlan római kori őrtorony maradványai találhatóak. A sétány jelenleg állami tulajdon. A Jávorka utcáról három parti ingatlan közelíthető meg: az előző fejezetben említett BME mérőtelep, az ELTE botanikus kertje ( ) és a Piarista középiskola. ( A terület történelme A környék a XX. Század elején és a két világháború között felkapott nyaralóhely volt, számos hírneves művésznek és tudósnak volt nyaralója, a parton. (Wigner Jenő fizikus, Huzella Tivadar orvos-botanikus, Arany László, stb) (Arany János a legenda szerint így írt erről: Kiment a fiam Gödre, van neki ott egy gödre A Huzella család birtoka nem a szokásos államosítás során került állami tulajdonba, hanem egy végrendelet kapcsán. A végrendelet kikötéseiben szerepel, hogy az ingatlan csak oktatási célra használható. (Ma az ELTE botanikus kertje) (A villát sajnos jelentős mértékben átépítették.) Egy téglagyár agyagbányája megmaradt gödrében saját forrás táplálta tó (a Feneketlen tó ) található a kiság mellett, a parton. A tó és a kis-duna közti terület városi rendezvényeknek ad otthont. Ugyanitt található a HM üdülője is, (közismert nevén a Csapatpihenő). ( ) 4.2. Képek a Szigetről és a sétányról A sétány a botanikai kert alatt Nyári nap a Homokszigeten

16 A kiszáradt kis-duna medre télen (A keréknyomok jól kivehetőek a hóban, eddig még a behajtást nem tudta az önkormányzat megakadályozni) Átkelés a Szigetre közepes vízállásnál A nagy Duna egyik sarkantyúja

17 Szigeti hangulat A Feneketlen tó télen A Feneketlen tó légi felvételen, a Duna felől ÖSSZEFOGLALÁS: A terület bár gyönyörű, de gondozásra szorul. A Szigeten megjelentek az invazív fafajok, cseréjük időszerűvé vált őshonos, tájba illő fajtákkal. Fontos feladat a Sziget védelme a túlzott igénybevételektől, illegális tevékenységektől. (fakivágás, quad- és crossmotorverseny, különböző illegális rendezvények, pl hatezrizs.freeblog.hu/tags/homoksziget/) A sarkantyúk mértéke a mai kor igényei szerint már túl nagy, a kis ág fenékküszöbe úgyszintén. A kis ág revitalizációja egyre sürgetőbb. A sétány tulajdonjogát célszerű lenne rendezni, hogy az önkormányzat a valódi gazdájává válhasson.

18 5. Felsőgöd: A gát és környéke A Gödi Sziget felett folyik a Dunába az Ilka patak. A patakon a Duna gátján lehet átkelni, itt vezet a kerékpárút is. Az út a DMRV parti kútjait kikerülve tér vissza a Duna-partra. A kutak környékén a gát mellett a túloldali sarkantyúk miatt kőszórás védi a gátat az alámosástól. Feljebb a gát mellett először a hajdani BM üdülő ( mellett vezet el az út, majd a Dunacsárda következik, ( ),végül az állami tulajdonú Kék Duna üdülőt ( ) kikerülve elhagyja a város területét, Sződligetfelé. 5.1.A terület története Felsőgöd parti területe a XX. század első felében kezdett benépesülni, kezdetben nyaralókkal, hétvégi házakkal. Felsőgöd is büszkélkedhet nevezetes nyaralókkal, lakókkal. (Németh László, a Latabár család, stb) Hamar szembesültek azonban az idetelepülők az évente ismétlődő árvizek okozta károkkal. Ezért aztán már a század első felében elkészítették a gát első szakaszát, amely abban a korban a legszebb parti építmény lehetett a magyar Duna-szakaszon. A felsőgödigát az 1930-as években Sajnos, mint az ismert, a legmagasabb árvízszint egyre emelkedett, így a vízügy egyre magasabbra emelte a tetejét, így a gát, bár mai állapotában is impozáns, sokat vesztett az eleganciájából. Az üdülőterület mára már kertvárosias lakóterületté vált A jelenlegi helyzet A volt BM üdülő. A rendszerváltás után az üdülő évekig üresen állt, az épületek pusztulásnak indultak. Az önkormányzat bérbe vette és nem csekély anyagi ráfordítással helyrehozta az üdülőt. A pártállam sajátos maradványaként elvágja Felsőgöd főutcáját a parttól, a gödiek régóta sérelmezik, hogy elvették tőlük a területet. A helyzet megoldható lenne anélkül, hogy az üdülő használhatósága csökkenne. Színházterme, sportpályái jórészt kihasználatlanok. Egy felújításra váró, építészeti értékekkel bíró villaépület teljesen üresen áll A gáton vezet a kerékpárút. A bástyák állapota romlott, de még megmenthető állapotban vannak, a bástyákba ültetett fák azonban rohamosan pusztulnak. Pótlásukhoz a vízügyi igazgatóság hozzájárult, hamarosan megkezdődik a faültetés.

19 A Kék Duna Klubhotel, Wellness- és Konferenciaközpont A kék Duna üdülő a pártállam alatt elnyelte a gátat. Fizikai valójában megvan ugyan, azonban a telekkönyvből ezen a szakaszon eltűnt. A jogi rendezése fontos lenne. Mivel a gátat keresztben elzárja az üdülő kerítése, a járható Duna-part túlságosan rövid, Felsőgödön, és a gödiek szeretnék, ha ez a szakasz is megnyílhatna előttük. Az üdülő területe helyi védett. A part itt alkalmas lenne hajókikötő létrehozására. A létesítmény, bár jelenlegi állapotában is alkalmas wellness programok, sportrendezvények lebonyolítására. Bel- és kültéri sportlétesítményekkel egyaránt jól felszerelt, ezek közül különösen az 1200 m2 alapterületű műfüves sportcsarnok, a 7x 14 méteres fedett medence és a kalandpark érdemel említést. A szálloda 3 csillagos és 80 férőhelyes Képek A DMRV kutak melletti parti erdő a gátról A kőszórással védett partszakasz A felsőgödi strand a háttérben a még megmaradt gát, a bástyákkal

20 A volt BM üdülő A Kék Duna szálló a műfüves sportcsarnokkal Képek a Kék Duna üdülőből ÖSSZEFOGLALÁS: Felsőgödnek, a közönség előtt nyitott partszakasza a rendszerváltozás előtti állami üdülők partfoglalásai miatt szűkös, túlzsúfolt. Jogos igénye a gödieknek, hogy visszakaphassák a partot. A gát megmaradt értékei feltétlen megóvandók, mert az építmény jelen állapotában is magas színvonalú, nagyon szép építmény. A Pilisre talán innen a legszebb a rálátás a környéken.

21 A Kék Dunától északra levő gátszakasz rossz műszaki állapotban van, megerősítése a lakóterület védelme érdekében szükséges. A két nagy állami üdülő alacsony kihasználtságú, de jobb sorsra érdemes létesítmény.

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG XXXIII. Országos Vándorgyűlés Szombathely, 2015. július 1-3.

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG XXXIII. Országos Vándorgyűlés Szombathely, 2015. július 1-3. MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG XXXIII. Országos Vándorgyűlés Szombathely, 2015. július 1-3. KOMÁROM, ALMÁSFÜZITŐ ÁRVÍZVÉDELMI VÉDVONAL FEJLESZTÉSÉNEK TERVEZÉSI TAPASZTALATAI Szerzők: Déri Lajos - Horváth

Részletesebben

III. A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV MÓDOSÍTÁS LEÍRÁSA (a 177/2014.(10.01.) KT. sz. határozat 2. sz. melléklete)

III. A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV MÓDOSÍTÁS LEÍRÁSA (a 177/2014.(10.01.) KT. sz. határozat 2. sz. melléklete) III. A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV MÓDOSÍTÁS LEÍRÁSA (a 177/2014.(10.01.) KT. sz. határozat 2. sz. melléklete) I.1. Térségi szerepkör Tahitótfalu a Szentendrei sziget legnagyobb települése, a szentendrei

Részletesebben

SZIGETMONOSTOR KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVE, HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVE

SZIGETMONOSTOR KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVE, HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVE SZIGETMONOSTOR KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVE, HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVE ELŐZETES TÁJÉKOZTATÁSI ANYAG A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról

Részletesebben

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY. Farkas Geotechnikai Kft. Kulcs felszínmozgásos területeinek vizsgálatáról. Kulcs Község Önkormányzata.

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY. Farkas Geotechnikai Kft. Kulcs felszínmozgásos területeinek vizsgálatáról. Kulcs Község Önkormányzata. Farkas Geotechnikai Szakértői és Laboratóriumi KFT Farkas Geotechnikai Kft. SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Kulcs felszínmozgásos területeinek vizsgálatáról Megbízó: Készítette: Geotechnikai vezető tervező, szakértő

Részletesebben

BUDAPEST XV. RÁKOSPALOTA LIVA MALOM ÉS KÖRNYEZETÉNEK FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI

BUDAPEST XV. RÁKOSPALOTA LIVA MALOM ÉS KÖRNYEZETÉNEK FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI É P Í T É S Z M E S T E R E G Y L E T MESTERISKOLA XXIII. ciklus ( 2014-2016) BUDAPEST XV. RÁKOSPALOTA LIVA MALOM ÉS KÖRNYEZETÉNEK FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI építészeti ötletpályázat Zártkörű tervpályázat

Részletesebben

SZOB - RÉSZTERÜLETEK TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT ÉS SZABÁLYOZÁSI TERV MÓDOSÍTÁSA

SZOB - RÉSZTERÜLETEK TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT ÉS SZABÁLYOZÁSI TERV MÓDOSÍTÁSA SZOB - RÉSZTERÜLETEK TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT ÉS SZABÁLYOZÁSI TERV MÓDOSÍTÁSA FŐÉPÍTÉSZI ÉS KIFÜGGESZTÉSI EGYEZTETÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ ÉTV 9. (6) 2 0 1 2. Máj us Hó Z. É. M Ű

Részletesebben

Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (01.15.) HATÁROZATA

Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (01.15.) HATÁROZATA 1/2015. (01.15.) Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testülete a meghívóban meghirdetett napirendet kiegészíti, az Egyebek napirendi ponttal. Dr. Sajtos Sándor polgármester 2/2015. (01.15.) Tahitótfalu

Részletesebben

közép -2. Verőce BME Középülettervezési Tanszék, 2016

közép -2. Verőce BME Középülettervezési Tanszék, 2016 közép -2. Verőce BME Középülettervezési Tanszék, 2016 program: A tárgy célja, hogy a hallgatóságot rávezesse a természetes, minden tekintetben arányos, különösen a hely szellemének megfelelő építészeti

Részletesebben

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV VISEGRÁD VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV Melléklet Visegrád Város Önkormányzat Képviselõ-testületének 185/2004. (VI.30.) sz. határozatához M-TEAMPANNON KFT. 2004. JÚNIUS VISEGRÁD

Részletesebben

Készítette: Habarics Béla

Készítette: Habarics Béla A Simai-tó tanösvény terve Készítette: Habarics Béla A településről hhhhhhhhhelyszí Csengersima a 49. számú főút mellett keletről elterülő ne község. Közúti és teherforgalmi határátkelőhely található külterületén.

Részletesebben

Árvízi események kronológiája

Árvízi események kronológiája Árvízi események kronológiája Horváth Ádám ÉDUVIZIG 1965. évi dunántúli vízfolyások árvizei Az árvízvédelmi készültség elrendelése 1965. április 22. 16:00 III. fok elrendelése a Rába felső jobb és bal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 89 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Göd Város Önkormányzat Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának 2011. június 14-i soron következő ülésén, a polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében. Jelen

Részletesebben

Harangodi tározó turisztikai fejlesztési elképzelései

Harangodi tározó turisztikai fejlesztési elképzelései Harangodi tározó turisztikai fejlesztési elképzelései A tározó általános ismertetése A Magyar Állam tulajdonában, a FETIVIZIG kezelésében van a Nyírség legfiatalabb tározója, a Harangodi víztározó, mely

Részletesebben

RÁCALMÁS VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

RÁCALMÁS VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 1 RÁCALMÁS VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA A településfejlesztési koncepciót Rácalmás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2016. (01.26.) KT. sz. határozatával elfogadta. 2016. január 2 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Magyarország idegenforgalma az előző századfordulót. Nyaraljon Felsőgödön! A Kék Duna Panzió nyolc évtizede képekben

Magyarország idegenforgalma az előző századfordulót. Nyaraljon Felsőgödön! A Kék Duna Panzió nyolc évtizede képekben Volentics Gyula Nyaraljon Felsőgödön! A Kék Duna Panzió nyolc évtizede képekben A kék Duna partján Oly szép az est, Az alkony mindent Bíborba fest, Ifjú szívekben A vágy tüze gyúl, A vén Duna partján Csók

Részletesebben

Tolnai Hegyhát 35/30/25 teljesítménytúra Kedves Túratárs!

Tolnai Hegyhát 35/30/25 teljesítménytúra Kedves Túratárs! TÁJAK KOROK MÚZEUMOK EGYESÜLET KURD KÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATALA VÖLGYSÉG TURISTA EGYESÜLET Tolnai Hegyhát 35/30/25 teljesítménytúra Kedves Túratárs! Örömmel üdvözöljük a Tolnai Hegyhát 35 elnevezésű

Részletesebben

KÁLOZ-KÚT, TÓ ÉS PATAK

KÁLOZ-KÚT, TÓ ÉS PATAK KÁLOZ-KÚT, TÓ ÉS PATAK A Káloz-kút száraz gödre a peremartoni erdőben, az északi szélesség 47 fok 07' és a keleti hosszúság 18 fok 5' közelében található. A vilonyai dombokon felszínen lévő dolomit karszt

Részletesebben

RENDELET. Önkormányzati Rendeletek Tára

RENDELET. Önkormányzati Rendeletek Tára RENDELET Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Tárgykód megnevezése: Kihirdetés

Részletesebben

A dokumentáció tartalma kizárólag a PESTTERV Kft. hozzájárulásával használható fel, a szerzői jogok védelmére vonatkozó előírások figyelembevételével.

A dokumentáció tartalma kizárólag a PESTTERV Kft. hozzájárulásával használható fel, a szerzői jogok védelmére vonatkozó előírások figyelembevételével. NAGYBÖRZSÖNY TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEI TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV JÓVÁHAGYOTT DOKUMENTÁCIÓ PEST MEGYEI TERÜLET-, TELEPÜLÉS-, KÖRNYEZET TERVEZŐ ÉS TANÁCSADÓ KFT. 1085 Budapest, Kőfaragó u. 9. IV. em. Tel.:

Részletesebben

A L C S Ú T D O B O Z településrendezési tervének és helyi építési szabályzatának módosítása

A L C S Ú T D O B O Z településrendezési tervének és helyi építési szabályzatának módosítása A L C S Ú T D O B O Z településrendezési tervének és helyi építési szabályzatának módosítása (a külterületi, 049/1 és 049/2 hrsz.-ú volt honvédségi ingatlanok - volt Petőfi laktanya - területére, valamint

Részletesebben

RÉVFÜLÖP TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ

RÉVFÜLÖP TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ RÉVFÜLÖP TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ /2014.(07 ) sz. Határozat JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZ JÖVŐKÉP ÉS CÉLOK (314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 2. melléklet I. fejezet tartalmi követelményei szerint) 2 0 1

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Göd Város Önkormányzat Városfejlesztési Bizottságának és Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottságának együttes ülésén 2008. szeptember 22-én, a polgármesteri hivatal hivatalos

Részletesebben

Verő ce TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV. (TSZT 174/2010 Önk.Hat, SZT 9/2010 Önk.rend.) karbantartása

Verő ce TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV. (TSZT 174/2010 Önk.Hat, SZT 9/2010 Önk.rend.) karbantartása Verő ce TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV (TSZT 174/2010 Önk.Hat, SZT 9/2010 Önk.rend.) karbantartása Pro Arch.Építész Stúdió 2011 Megbízó: VERŐCE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2621 Verőce, Árpád út 40. Tervező PRO ARCH.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. JÚLIUS 30-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. JÚLIUS 30-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Dunabogdányi Polgármesteri Hivatal 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76. JEGYZŐKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. JÚLIUS 30-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Jegyzőkönyv Dunabogdány

Részletesebben

Üdülési lehetőség 2016

Üdülési lehetőség 2016 Üdülési lehetőség 2016 Kedves Kollégák! A PSZ Tolna Megyei Szervezete üdülői: 1. 2. 3. 4. 5. Balatonmáriafürdő, Dózsa György u. 95. Óbánya, Fő u. 67. Fadd-Dombori üdülőtelep, Ibolya u. 9. Harkány, Bartók

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRİL

TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRİL TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRİL Nyugdíjasklubok és Idısek Életet az éveknek Országos Szövetsége (Budapest, 1053 Királyi Pál u. 20. I/3., tel/fax: 06/1/327-0118, email: nyugszov@hu.inter.net)

Részletesebben

K I V O N A T. Készült: Vámosszabadi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

K I V O N A T. Készült: Vámosszabadi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének Községi Önkormányzat Vámosszabadi K I V O N A T Készült: Vámosszabadi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. szeptember 28-án (kedden) 18.00 órakor kezdődő soron következő nyilvános testületi

Részletesebben

Legolcsóbb pihenés Dobogókőn 60 % kedvezménnyel!

Legolcsóbb pihenés Dobogókőn 60 % kedvezménnyel! Legolcsóbb pihenés Dobogókőn 60 % kedvezménnyel! 5 éjszaka, 2 főnek, franciaágyas szobában, félpanzióval + ajándékként 1 egész napos termálfürdőzéssel, + további 1 élményelemmel, melyet a lap alján ajánlott

Részletesebben

TALAJVIZSGÁLATI JELENTÉS. a Budapest, III. Római parton tervezett mobil árvízvédelmi fal környezetének altalajviszonyairól

TALAJVIZSGÁLATI JELENTÉS. a Budapest, III. Római parton tervezett mobil árvízvédelmi fal környezetének altalajviszonyairól BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Geotechnikai Tanszék TALAJVIZSGÁLATI JELENTÉS a Budapest, III. Római parton tervezett mobil árvízvédelmi fal környezetének altalajviszonyairól A talajvizsgálati

Részletesebben

Tájfutó elméleti ismeretek 2 Kis gödör

Tájfutó elméleti ismeretek 2 Kis gödör Ellenőrző kérdések. Mit jelöl a térképen? Kis sziklatömb Tájfutó elméleti ismeretek Kis gödör 4. foglalkozás Kis domb Ellenőrző kérdések. Milyen tereptárgy volt a 6-os pont? Domb Gödör Szárazárok Ellenőrző

Részletesebben

Dunabogdány Község Polgármesteri Hivatala 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76.

Dunabogdány Község Polgármesteri Hivatala 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76. Dunabogdány Község Polgármesteri Hivatala 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76. JEGYZİKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2012. MÁJUS 17-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRİL Jegyzıkönyv Dunabogdány

Részletesebben

Pro Natura Karszt- és Barlangkutató Egyesület

Pro Natura Karszt- és Barlangkutató Egyesület A Pro Natura Karszt- és Barlangkutató Egyesület jelentése a 2014. évi kutatási tevékenységéről Pécs 2015. június Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék AZ EGYESÜLET 2014. ÉVI KUTATÁSI ENGEDÉLYEI... 1 FELTÁRÓ

Részletesebben

Tárgy: Pusztai László Sporttelep fejlesztési koncepció - 2013

Tárgy: Pusztai László Sporttelep fejlesztési koncepció - 2013 Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: R-1173/2013 Témafelelős: Barát Endre, Rakk László Tárgy: Pusztai László Sporttelep fejlesztési koncepció - 2013 Melléklet: koncepció

Részletesebben

2014 KÜLÖNLEGESSÉGE! A TITOKZATOS EGZOTIKUM ÉSZAK-CIPRUS

2014 KÜLÖNLEGESSÉGE! A TITOKZATOS EGZOTIKUM ÉSZAK-CIPRUS 2014 KÜLÖNLEGESSÉGE! A TITOKZATOS EGZOTIKUM ÉSZAK-CIPRUS A gyönyörű sziget észak-keleti részén található a török ciprióták ún. Észak-Ciprusi Török Köztársasága. Szép és érintetlen strandjai, homokos partjai,

Részletesebben

PÁTY KÖZSÉG. TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ KIEGÉSZÍTÉS A 2012. évi Településszerkezeti terv módosításhoz 2012. SZEPTEMBER EGYEZTETÉSI ANYAG

PÁTY KÖZSÉG. TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ KIEGÉSZÍTÉS A 2012. évi Településszerkezeti terv módosításhoz 2012. SZEPTEMBER EGYEZTETÉSI ANYAG PÁTY KÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ KIEGÉSZÍTÉS A 2012. évi Településszerkezeti terv módosításhoz 2012. SZEPTEMBER EGYEZTETÉSI ANYAG TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS, ELŐZMÉNYEK, TERÜLETRENDEZÉSI TERVEK

Részletesebben

Döröske község településszerkezeti és szabályozási terve - ZÁRÓDOKUMENTÁCIÓ. 2008. május

Döröske község településszerkezeti és szabályozási terve - ZÁRÓDOKUMENTÁCIÓ. 2008. május Döröske község településszerkezeti és szabályozási terve - ZÁRÓDOKUMENTÁCIÓ Döröske község településszerkezeti és szabályozási terve ZÁRÓDOKUMENTÁCIÓ JÓVÁHAGYVA Döröske Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Ingatlan értékbecslési szakvélemény Szentendre, Ady Endre út, Hrsz.: 4777-4782 - Szenei Ferenc, 2015.11.24.

Ingatlan értékbecslési szakvélemény Szentendre, Ady Endre út, Hrsz.: 4777-4782 - Szenei Ferenc, 2015.11.24. 1 INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉSI SZAKVÉLEMÉNY Ingatlan címe:, Jellege: Belterület - Kivett beépítetlen terület Helyrajzi szám: 4777, 4778, 4779/1, 4781, 4782 Készítette: Szenei Ferenc Készítés dátuma: 2015.11.24.

Részletesebben

AZ ÖKOTÁRS ALAPÍTVÁNY HÍRLEVELE

AZ ÖKOTÁRS ALAPÍTVÁNY HÍRLEVELE AZ ÖKOTÁRS ALAPÍTVÁNY HÍRLEVELE 2007. május 2., szerda Pályázati hírek Zöldút stand az Utazás 2007 Kiállításon és más programok További információ Móra Veronika igazgató, Ökotárs Alapítvány 411-3510, move@okotars.hu

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐÉPÍTÉSZI IRODA JÓVÁHAGYOTT DOKUMENTÁCIÓ

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐÉPÍTÉSZI IRODA JÓVÁHAGYOTT DOKUMENTÁCIÓ KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐÉPÍTÉSZI IRODA JÓVÁHAGYOTT DOKUMENTÁCIÓ KAPOSVÁR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK M11-3/2015-OTÉK JELZŐSZÁMÚ MÓDOSÍTÁSÁHOZ 2015. NOVEMBER HÓ ALÁÍRÓLAP KAPOSVÁR

Részletesebben

SÁRVÁR. Településrendezési eszközök módosítása. eljárás. Teljes. Véleményezési szakasz

SÁRVÁR. Településrendezési eszközök módosítása. eljárás. Teljes. Véleményezési szakasz SÁRVÁR Településrendezési eszközök módosítása Teljes eljárás Véleményezési szakasz Megrendelő: Sárvár Város Önkormányzata 9600 Sárvár, Várkerület 2. Tel: 0695/523-100 Email: rosenfeld.istvanne@sarvar.hu

Részletesebben

KISVÍZFOLYÁSOK REVITALIZÁCIÓS LEHETŐSÉGEINEK VIZSGÁLATA A HOSSZÚRÉTI-PATAK PÉLDÁJÁN. Nagy Ildikó Réka 1. Vízrendezési célok és módszerek megváltozása

KISVÍZFOLYÁSOK REVITALIZÁCIÓS LEHETŐSÉGEINEK VIZSGÁLATA A HOSSZÚRÉTI-PATAK PÉLDÁJÁN. Nagy Ildikó Réka 1. Vízrendezési célok és módszerek megváltozása KISVÍZFOLYÁSOK REVITALIZÁCIÓS LEHETŐSÉGEINEK VIZSGÁLATA A HOSSZÚRÉTI-PATAK PÉLDÁJÁN Nagy Ildikó Réka 1 Vízrendezési célok és módszerek megváltozása Az elmúlt évtizedekben az anyagi lehetőségek és az egyre

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 11/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 11/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2011. július 21-én 17 30 órai kezdettel megtartott, személyesen (előző képviselő-testületi ülésen) és elektronikusan

Részletesebben

BALATO FÜREDI TELEPÜLÉSÜZEMELTETÉSI ZÁRTKÖRŰE MŰKÖDŐ RÉSZVÉ YTÁRSASÁG. 8230 Balatonfüred, Fürdő u. 20. E-mail: probiort@probiort.hu Tel.: (87) 342-633, fax: (87) 342-380 Hiv. szám: Ügyintéző: Szeles Ákos

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 74 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Göd Város Önkormányzat Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának 2011. május 16-i soron következő ülésén, a polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében. Jelen

Részletesebben

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV DÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 178/2005.(XII. 29.) KT. HATÁROZATA A KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉRŐL Dány község Önkormányzatának Képviselő testülete az 1990. évi LXV. tv. szerint,

Részletesebben

Domborzati és talajviszonyok

Domborzati és talajviszonyok Domborzati és talajviszonyok Domborzat VIZSGÁLAT TERMÉSZETI ADOTTSÁGOK Sárpilis az Alföld, mint nagytájhoz, a Dunamenti - Síkság, mint középtájhoz és a Tolna - Sárköz nevezetű kistájhoz tartozik. A Sárköz

Részletesebben

Helyi Építési Szabályzat hatálybaléptetése 21/2013. (XII.23.) sz. rendelet

Helyi Építési Szabályzat hatálybaléptetése 21/2013. (XII.23.) sz. rendelet Pilisszentkereszt Helyi Építési Szabályzat hatálybaléptetése 21/2013. (XII.23.) sz. rendelet PILISSZENTKERESZT ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT SZABÁLYOZÁSI TERV HATÁLYBA LÉPTETÉSE Megbízó: Pilisszentkereszt Önkormányzat

Részletesebben

UTASTÁJÉKOZTATÓ ZAKYNTHOS 2016

UTASTÁJÉKOZTATÓ ZAKYNTHOS 2016 UTASTÁJÉKOZTATÓ ZAKYNTHOS 2016 A festői szépségű kék tenger minden természetkedvelő embert elvarázsol Zakynthos szigetén. Aki egyszer a Navagio-öblöt megpillantja, az biztosan rabja lesz és szeretne visszatérni

Részletesebben

Vital Pro Kft. 1082 Budapest, Üllői út 66a. Tel.: 210-0827 Fax: 785-5176 www.vitalpro.hu

Vital Pro Kft. 1082 Budapest, Üllői út 66a. Tel.: 210-0827 Fax: 785-5176 www.vitalpro.hu BUDAPEST, III. KER. ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA II. KÖTET - STRATÉGIA, ANTISZEGREGÁCIÓS TERV DÓM ÉPÍTÉSZMŰTEREM KFT. 1052 Budapest, Régiposta u. 5. V/2. Tel.: 235-0814 Fax: 235-0815

Részletesebben

. Szelvényszám Szélesség TÖLTÉS BEVÁGÁS Egyes Összes A töltés A leásás Szelvény szelvény közép Szelvény szelvény Térfogat közép fené magassága felül mélysége Térfogat -ken távolság területe területe méterben

Részletesebben

VITA. A Duna elterelésével okozott súlyos természeti és gazdasági károk enyhítésének lehetőségeiről

VITA. A Duna elterelésével okozott súlyos természeti és gazdasági károk enyhítésének lehetőségeiről VITA Földrajzi Értesítő XLIV. évf. 1996. 1-2.füzet, pp. 172-176. A Duna elterelésével okozott súlyos természeti és gazdasági károk enyhítésének lehetőségeiről ERDÉLYI MIHÁLY 1964 tavaszán Bécsben az Osztrák

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 13/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 13/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2011. szeptember 8-án 11 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Bánk Község

Részletesebben

DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 80-11/2013/X J E G Y Z Ő K Ö N Y V

DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 80-11/2013/X J E G Y Z Ő K Ö N Y V DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 80-11/2013/X J E G Y Z Ő K Ö N Y V DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. NOVEMBER 18-ÁN MEGTARTOTT KÖZMEGHALLGATÁSRÓL ÉS NYILVÁNOS

Részletesebben

Az érintett területek területrendezési terveinek értékelése (tervezet)

Az érintett területek területrendezési terveinek értékelése (tervezet) II. NEGYEDÉVES JELENTÉS (2009. április 30.) a 2006/18/176.02.01 számú Átmeneti Támogatás projekt keretén belül ek fenntartási tervének elkészítése és ehhez kapcsolódó szolgáltatások elvégzése című projekthez

Részletesebben

SZÉCSÉNY VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA ÉS ANTISZEGREGÁCIÓS TERVE FÜGGELÉK MÓDOSÍTOTT ÉMOP-3.1.1.-12

SZÉCSÉNY VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA ÉS ANTISZEGREGÁCIÓS TERVE FÜGGELÉK MÓDOSÍTOTT ÉMOP-3.1.1.-12 SZÉCSÉNY VÁROS INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA ÉS ANTISZEGREGÁCIÓS TERVE FÜGGELÉK MÓDOSÍTOTT ÉMOP-3.1.1.-12 2013. március Tartalomjegyzék 1. SZOCIÁLIS AKCIÓTERÜLET... 3 2. TULAJDONVISZONY VIZSGÁLAT...

Részletesebben

Meghívó a Keleti-Bakonyba

Meghívó a Keleti-Bakonyba Meghívó a Keleti-Bakonyba A mi Várpalotánk nagy múltú település. A Keleti-Bakony déli oldalának és a Sárrét mocsarainak északi nyúlványai között húzódó őskori hadiút alapjain fekszik, a mai 8-as számú

Részletesebben

TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV

TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS SZERKEZETI TERVÉNEK, HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSÁHOZ A PÉCS, ZSOLNAY VILMOS U. 46. (40513/4 HRSZ), EGYKORI BALOKÁNY FÜDRŐ

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról

BESZÁMOLÓ a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról BESZÁMOLÓ a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról Pályázó neve: Nagyné Csépe Éva Erzsébet Pályázó címe: 3065 Pásztó, Alkotmány út 134. Ügyfél-azonosító: 1009693281 Támogatási

Részletesebben

A Miklós-deák-völgyi tavak rehabilitációja

A Miklós-deák-völgyi tavak rehabilitációja TERMÉSZETVÉDELMI FEJLESZTÉSEK A PILISI PARKERDŐBEN Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 231 857 742 Ft KEOP-3.1.2/09-11 2012. 06. 01. - 2015. 05. 30. Nemzeti Fejlesztési

Részletesebben

TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK FELÜLVISZGÁLATA ÉS MÓDOSÍTÁSA

TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK FELÜLVISZGÁLATA ÉS MÓDOSÍTÁSA ŐCSÉNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK FELÜLVISZGÁLATA ÉS MÓDOSÍTÁSA 2009. Szakági alátámasztó munkarészek Jelenlegi állapot ismertetése Őcsény település Tolna megye keleti részén, a Tolnai-Sárköz kistáj

Részletesebben

polgármester osztályvezető Tárgy: Javaslat a Városi Strandfürdő üzemeltetésére Tisztelt Képviselő-testület!

polgármester osztályvezető Tárgy: Javaslat a Városi Strandfürdő üzemeltetésére Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztő: Készítette: Szitka Péter polgármester Feledi Jánosné osztályvezető Tárgy: Javaslat a Városi Strandfürdő üzemeltetésére Tisztelt Képviselő-testület! A Képviselő-testület az 51/2012. (III.

Részletesebben

A SZABÁLYOZÁSI TERVLAPOK ÉS A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT leírása (mellékelve a HÉSZ (word) és a szabályozási tervlapok (pdf.) 1. TELEPÜLÉSSZERKEZET

A SZABÁLYOZÁSI TERVLAPOK ÉS A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT leírása (mellékelve a HÉSZ (word) és a szabályozási tervlapok (pdf.) 1. TELEPÜLÉSSZERKEZET A RENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁSÁNAK ISMERTETİJE A SZABÁLYOZÁSI TERVLAPOK ÉS A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT leírása (mellékelve a HÉSZ (word) és a szabályozási tervlapok (pdf.) 1. TELEPÜLÉSSZERKEZET Közigazgatási

Részletesebben

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV JÓVÁHAGYOTT SZÖVEGES MUNKARÉSZE

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV JÓVÁHAGYOTT SZÖVEGES MUNKARÉSZE 269/2006. (XI. 8.) ÖK sz. határozat A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV JÓVÁHAGYOTT SZÖVEGES MUNKARÉSZE 65 3 A terület felhasználását meghatározó leírás 3.1 Területfelhasználás 3.1.1 Beépítésre szánt területek

Részletesebben

Kezdetek: A község első említése 1288-ból származik. Nevének eredetére kétféle magyarázatot is találtam.

Kezdetek: A község első említése 1288-ból származik. Nevének eredetére kétféle magyarázatot is találtam. Régen és most Kezdetek: A község első említése 1288-ból származik. Nevének eredetére kétféle magyarázatot is találtam. Az egyik, hogy 1288-ban Zurchuk néven szerepelt, 1426-ban pedig már Karakozurchek.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. OKTÓBER 14-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. OKTÓBER 14-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Dunabogdányi Polgármesteri Hivatal 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76. JEGYZŐKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. OKTÓBER 14-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Jegyzőkönyv Dunabogdány

Részletesebben

Mindezek alapján Szigetszentmiklós hosszú távú jövőképe a következőképpen fogalmazható meg:

Mindezek alapján Szigetszentmiklós hosszú távú jövőképe a következőképpen fogalmazható meg: 180 III. STRATÉGIA 1. Szigetszentmiklós jövőképe (15-20 év múlva) Az IVS jövőképének kialakítását a meglévő dokumentumok és a helyzetelemzés során kialakult kép alapján kell szakmai szempontok szerint

Részletesebben

Pilisszentkereszt Dobogókő VI. Településszerkezeti Terv 39/2011. sz. határozat. Szabályozási Terv 9/2011. (V.03.) sz. rendelet

Pilisszentkereszt Dobogókő VI. Településszerkezeti Terv 39/2011. sz. határozat. Szabályozási Terv 9/2011. (V.03.) sz. rendelet Pilisszentkereszt Dobogókő VI. Településszerkezeti Terv 39/2011. sz. határozat Szabályozási Terv 9/2011. (V.03.) sz. rendelet PILISENTKERET - DOBOGÓKŐ TT HÉ 1 PILISENTKERET - DOBOGÓKŐ TELEPÜLÉSERKEZETI

Részletesebben

Belvízvédelmi Intézkedési Terv

Belvízvédelmi Intézkedési Terv Belvízvédelmi Intézkedési Terv Készült: Taksony, 2009.november.15. Összeállította: Rung József Mérnök Üzemgazdász MK. 13-1146 Tervezési szakterület:vz-t 1/9 Tartalomjegyzék 1. A TERÜLET ISMERTETÉSE 3 2.

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2005. (IV. 29.) önkormányzati rendelete

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2005. (IV. 29.) önkormányzati rendelete SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2005. (IV. 29.) önkormányzati rendelete Siófok város helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről 1 (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ 2015.12.09. egyeztetésekről

EMLÉKEZTETŐ 2015.12.09. egyeztetésekről Tárgy: Sárbogárd Város településrendezési eszközeinek felülvizsgálata Hely: Sárbogárd Város Polgármesteri Hivatalának hivatalos tárgyalója (7000 Sárbogárd, Hősök tere 2. földszinti tárgyaló) Idő: 2015.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 7 igen egybehangzó szavazattal az alábbi határozatot hozza.

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 7 igen egybehangzó szavazattal az alábbi határozatot hozza. 6 Jegyzőkönyv Készült: Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 8-án 15.00 h kezdettel a Művelődési Ház tanácskozótermében (Balatonberény, Kossuth tér 1.) megtartott nyilvános

Részletesebben

Michalovce - a zempléni turizmus kapuja VÍZ MELLETTI RELAX

Michalovce - a zempléni turizmus kapuja VÍZ MELLETTI RELAX VÍZ MELLETTI RELAX Michalovce - a zempléni turizmus kapuja VÍZ MELLETTI RELAX VíZ MELLETTI relax Zemplínska šírava A Zemplínska šírava az Oravska priehrada után a második legnagyobb vízfelület Szlovákiában,

Részletesebben

FÓTI-SOMLYÓ 30 TELJESÍTMÉNYTÚRA IGAZOLÓFÜZETE

FÓTI-SOMLYÓ 30 TELJESÍTMÉNYTÚRA IGAZOLÓFÜZETE FÓTI-SOMLYÓ 30 TELJESÍTMÉNYTÚRA IGAZOLÓFÜZETE Rendezők: Útvonalkövetők Klubja Teljesítménytúrázók Társasága Gödöllő Fóti-Somlyó Alsógöd, 2011. december 30. - 1 - Tisztelt Sporttárs! Szeretettel üdvözlünk

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐÉPÍTÉSZI IRODA JÓVÁHAGYOTT DOKUMENTÁCIÓ

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐÉPÍTÉSZI IRODA JÓVÁHAGYOTT DOKUMENTÁCIÓ KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐÉPÍTÉSZI IRODA JÓVÁHAGYOTT DOKUMENTÁCIÓ KAPOSVÁR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK M11/2015-OTÉK JELZŐSZÁMÚ MÓDOSÍTÁSÁHOZ 2015. NOVEMBER HÓ ALÁÍRÓLAP Kaposvár

Részletesebben

Bevezetés. Előzmények

Bevezetés. Előzmények ÉPÍTETT KÖRNYEZET Bevezetés Az építési törvény, és a hozzá kapcsolódó jogszabályok 1998. január 1.-től módosultak, amely következtében megváltozott a településrendezési tervek készítésének menete és formája.

Részletesebben

/Hatályos 2013. június 27./ Általános előírások Az előírások hatálya 1.

/Hatályos 2013. június 27./ Általános előírások Az előírások hatálya 1. Pacsa Nagyközség Önkormányzat 9/2003./V.15./ számú rendelet Pacsa közigazgatási területének belterületére vonatkozó Helyi Építési Szabályzatának, valamint a Halastó környékének és Pacsa Ipari Park Szabályozási

Részletesebben

3.2. TELEPÜLÉSRENDEZÉS, TÁJRENDEZÉS

3.2. TELEPÜLÉSRENDEZÉS, TÁJRENDEZÉS 3.2. TELEPÜLÉSRENDEZÉS, TÁJRENDEZÉS M ó d o s í t á s i s m e r t e t é s e Képviselő-testület 178/2013.(XI.20.) Kt. határozatában kezdeményezte a településrendezési terv módosítását a 083/9 hrsz-ú térségben.

Részletesebben

GÁRDONY Város Települési Környezetvédelmi Programja (2015-2020)

GÁRDONY Város Települési Környezetvédelmi Programja (2015-2020) GÁRDONY Város Települési Környezetvédelmi Programja (2015-2020) 1 TARTALOMJEGYZÉK 1 BEVEZETÉS... 5 1.1 A feladat meghatározása... 6 1.2 SZAKMAI ÉS MÓDSZERTANI KERETEK... 7 1.2.2. A környezeti problémákkal

Részletesebben

SIMONTORNYA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK 2015. ÉVI MÓDOSÍTÁSA

SIMONTORNYA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK 2015. ÉVI MÓDOSÍTÁSA K O K A S É S T Á R S A T E R V E Z Õ K F T. ÉPÍTÉSZ ÉS TELEPÜLÉSTERVEZÕ IRODA Tel/Fax: (72) 324-326 Iroda: 7624 Pécs, Budai Nagy A. u. 1. Levélcím: 7627 Pécs, Havihegyi út 66. E-mail: kokas@minicomp.hu

Részletesebben

Itt a nyár, itt a vakáció...

Itt a nyár, itt a vakáció... XXII. évfolyam 7. szám 2010. július Ára: 200 Ft VITA MIHI CHRISTUS, RERUM CONCORDIA FISCUS ** KRISZTUS AZ ÉN ÉLETEM, BÉKESSÉG A KINCS NEKEM Itt a nyár, itt a vakáció... Itt még az évzárón... és itt már

Részletesebben

Jegyzőkönyv amely készült Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. január 21-én megtartott rendkívüli testületi ülésen

Jegyzőkönyv amely készült Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. január 21-én megtartott rendkívüli testületi ülésen Jegyzőkönyv amely készült Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. január 21-én megtartott rendkívüli testületi ülésen Az ülés helye: Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár Az ülés

Részletesebben

SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS FŐÉPÍTÉSZE 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. szám: 10843 2 / 2010

SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS FŐÉPÍTÉSZE 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. szám: 10843 2 / 2010 SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS FŐÉPÍTÉSZE 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. szám: 10843 2 / 2010 Javaslat a településrendezési terv módosítás előkészítésére Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján Megyei Jogú Város

Részletesebben

Értékeink velünk élnek. LEADER+ Program a Vasi Hegyháton II. füzet

Értékeink velünk élnek. LEADER+ Program a Vasi Hegyháton II. füzet Értékeink velünk élnek LEADER+ Program a Vasi Hegyháton II. füzet Az együttmûködésben a Vezetô Szervezet a Vasi Hegyhát Többcélú Kistérségi Társulás lett. A Társulás elnöke az Akciócsoport képviselete

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült az Ecser Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 9-én 18.09 órai kezdettel megtartott soros üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült az Ecser Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 9-én 18.09 órai kezdettel megtartott soros üléséről. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült az Ecser Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 9-én 18.09 órai kezdettel megtartott soros üléséről. Ülés helye: Rábai Miklós Művelődési Ház házasságkötő terme

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Iktatószám: 185-17/2016. Tárgy: Baj, Németh Sándor egyéni vállalkozó 03 hrsz-ú ingatlanon lévő Baj.-III homokbánya környezetvédelmi engedélyeztetési eljárása Ügyintéző:

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2015. december12-i,rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./B kötet

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2015. december12-i,rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./B kötet I/B kötet 1. oldal Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2015. december12-i,rendes ülésére beterjesztett anyagok I./B kötet M E G H Í V Ó... 2 Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETÉSI KONCEPCIÓJA MEGBÍZÓ: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata KÉSZÍTETTE: ECORYS MAGYARORSZÁG Kft. TP-TERV MÉRNÖKI IRODA Kft. KULTÚR-CAD Kft. 2014. szeptember

Részletesebben

ALBERTIRSA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK RÉSZLEGES MÓDOSÍTÁSA

ALBERTIRSA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK RÉSZLEGES MÓDOSÍTÁSA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK RÉSZLEGES MÓDOSÍTÁSA A KÖZIGAZGATÁSI EGYEZTETÉS ALAPJÁN MÓDOSÍTOTT DOKUMENTÁCIÓ 2011. november PEST MEGYEI TERÜLET, TELEPÜLÉS, KÖRNYEZET TERVEZŐ ÉS TANÁCSADÓ KFT. BUDAPEST 1085,

Részletesebben

Melléklet a./2016. (I. 29.) Kt. határozathoz: Helyi kérelmek összefoglalása. Belterület. 1. Kérelmező neve: EURO-UNIOR Kft

Melléklet a./2016. (I. 29.) Kt. határozathoz: Helyi kérelmek összefoglalása. Belterület. 1. Kérelmező neve: EURO-UNIOR Kft Melléklet a./2016. (I. 29.) Kt. határozathoz: Helyi kérelmek összefoglalása Belterület 1. Kérelmező neve: EURO-UNIOR Kft Központi telephely rendeltetésének felülvizsgálata: Lk >> Gksz Indoklás: A Táncsics

Részletesebben

B U D A K A L Á S Z T E L E P Ü L É S S Z E R K E Z E T I T E R V É S H E L Y I É P Í T É S I S Z A B Á L Y Z A T

B U D A K A L Á S Z T E L E P Ü L É S S Z E R K E Z E T I T E R V É S H E L Y I É P Í T É S I S Z A B Á L Y Z A T B U D A K A L Á S Z T E L E P Ü L É S S Z E R K E Z E T I T E R V É S H E L Y I É P Í T É S I S Z A B Á L Y Z A T A L Á T Á M A S Z T Ó J A V S L A T 1 - M E G A L A P O Z Ó V I Z S G Á L A T 2 - A L Á

Részletesebben

Már elnyert, megvalósításra váró EU-s pályázatok:

Már elnyert, megvalósításra váró EU-s pályázatok: Eredmények, fejlesztések, kicsik és nagyok. A jót könnyű megszokni! Ez örök igazság. Úgy gondoljuk, hogy városunkban nagyon sok olyan jó dolog készült az elmúlt években, melyeknek nagyon örültünk, hamar

Részletesebben

APÁCATORNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 8/2009 (IX.17.) SZ. RENDELETE A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL

APÁCATORNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 8/2009 (IX.17.) SZ. RENDELETE A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL APÁCATORNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 8/2009 (IX.17.) SZ. RENDELETE A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATRÓL Apácatorna Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

JEGYZKÖNYV. Készült Szentendre Város Önkormányzat Képvisel-testületének 2006. szeptember 12-én (kedden) 09.10 órai kezdettel tartott ülésérl

JEGYZKÖNYV. Készült Szentendre Város Önkormányzat Képvisel-testületének 2006. szeptember 12-én (kedden) 09.10 órai kezdettel tartott ülésérl Szám: 26/2006. JEGYZKÖNYV Készült Szentendre Város Önkormányzat Képvisel-testületének 2006. szeptember 12-én (kedden) 09.10 órai kezdettel tartott ülésérl Jelen vannak: dr. Dietz Ferenc polgármester, Radványi

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

A kapuvári Berg Gusztáv Szakiskola egészségterve

A kapuvári Berg Gusztáv Szakiskola egészségterve A kapuvári Berg Gusztáv Szakiskola egészségterve 2011. március 1 Tartalomjegyzék Vezetői összefoglaló... 5 Bevezetés az egészségterv háttere, szükségessége, célja... 7 A település rövid bemutatása... 10

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 155 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Göd Város Önkormányzat Városfejlesztési Bizottságának 2008. november 17-i n y í l t ülésén, a polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében. Jelen vannak: - jelenléti

Részletesebben

HALIMBA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA HALIMBA KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA JÓVÁHAGYOTT TERVDOKUMENTÁCIÓ Budapest, 2015. december HALIMBA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA

Részletesebben

Konzervált útipor. A Zuhatag legfelsõ részén látható a Széchenyi-tábla, amely a legnagyobb magyar duna-szabályozási erõfeszítéseinek állít emléket.

Konzervált útipor. A Zuhatag legfelsõ részén látható a Széchenyi-tábla, amely a legnagyobb magyar duna-szabályozási erõfeszítéseinek állít emléket. Dunai hajózás Ma már Orsovánál csak a város külsõ területei láthatóak, többi része víz alatt van a pár kilométerrel lejjebb épített duzzasztómû miatt. Ezen a sorson osztozik az egykori Ada-Kaleh sziget

Részletesebben

VONYARCVASHEGY NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

VONYARCVASHEGY NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA VONYARCVASHEGY NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2 0 1 6 VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ VONYARCVASHEGY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA MEGBÍZÁSÁBÓL KÉSZÍTETTE: 1 Tartalom 1.JÖVŐKÉP... 3 1.1. Vonyarcvashegy

Részletesebben