Üdülési lehetőség 2016

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Üdülési lehetőség 2016"

Átírás

1 Üdülési lehetőség 2016 Kedves Kollégák! A PSZ Tolna Megyei Szervezete üdülői: Balatonmáriafürdő, Dózsa György u. 95. Óbánya, Fő u. 67. Fadd-Dombori üdülőtelep, Ibolya u. 9. Harkány, Bartók Béla 19.sz. alatti TÓPARTI CSEND üdülőben /A épület 3.e.3.sz./ Szarvas, Erzsébet-liget kemping (faházak) 1. Dombori A ház kiválóan alkalmas családosok, nyugdíjasok, kisebb baráti társaságok fogadására. Földszintjén felszerelt konyha, fürdőszoba, nappali, fedett terasz, tetőterében 2 db 2 ágyas szoba, előtér található. Az elhelyezhető vendégek száma maximum 6 fő (4 ágy + 2 pótágy). A kertben tűzrakó hely áll a vendégek rendelkezésére. Az üdülő egyszerűen, de praktikusan és kényelmesen berendezett (beépített konyha, főzéshez szükséges edények, TV, kerti bútorok, napozóágyak). Ágyneműt biztosítunk, ágyneműhuzatot azonban hozni kell! a) PSZ tagoknak és családtagjaiknak 3000 Ft/fő/éjszaka, gyermek 1000 Ft/fő/éjszaka, illetve 7 éj 2+1 (2 felnőtt + 1 gyermek) Ft, vagy 2x(2+1) Ft (+idegenforgalmi adó) b) nem PSZ tagoknak és családtagjaiknak 4000 Ft/fő/éjszaka, gyermek 1500 Ft/fő/éjszaka (+idegenforgalmi adó) Jelentkezés május 20-ig: - a Megyei PSZ iroda: PSZ Tolna Megyei Szervezete Fülöpné Szűcs Mária megyei elnök cím: 7100 Szekszárd, Arany J. u , telefon: , , mobil: , fax: , fulopne@psztolna.hu, - illetve Nagy Imrénél Befizetés: Megyei PSZ iroda.

2 Röviden a környékről, Fadd-Dombori Üdülőtelepről: A 12 km hosszú Duna-holtág a csend és nyugalom birodalma, ideális hely a nyugodt pihenésre vágyóknak. Dombori a vízi sportok kedvelőinek is kiváló hely, a holtág egykori versenypályáján már számos nemzetközi versenyt is rendeztek. Az üdülőtelepen több jól kiépített strand található és felszerelt tenisz-, foci-, kézilabda-, kosárlabda- és strandröplabda-pályával, így a sportos nyaralást kedvelőknek is ajánlható. A holtág a horgászás örömeinek hódolóknak igazi paradicsom. Fadd-Dombori üdülőtelep csodálatos természeti környezetben terül el, parkjai ápoltak, üde zöldjükkel kellemessé teszik a pihenést. Madárcsivitelés, tiszta, friss levegő, ápolt zöld környezet várja az idelátogatókat. Az üdülőtelep "zsákfalu", mentes az átmenő forgalomtól és nincs "balatoni tolongás", így ideális a környezet a nyugodt nyaralás kedvelőinek. A gyermekek biztonságban kerékpározhatnak, görkorcsolyázhatnak az üdülőtelep kis utcáin. Az üdülőtelepen kiépített strandok várják a fürdőzésre vágyókat, a kisgyermekek számára homokos-sóderes félszigetet alakítottak ki. Minden strandon úszómester tevékenykedik és elsősegélyhely is működik. A nyaralás megtervezéséhez a nyári programlehetőségekről, az üdülőtelep szolgáltatásairól további információk találhatók:

3 Üdülési lehetőség 2016 Kedves Kollégák! A PSZ Tolna Megyei Szervezete üdülői: 1. Balatonmáriafürdő, Dózsa György u Óbánya, Fő u Fadd-Dombori üdülőtelep, Ibolya u Harkány, Bartók Béla 19.sz. alatti TÓPARTI CSEND üdülőben /A épület 3.e.3.sz./ 5. Szarvas, Erzsébet-liget kemping (faházak) 2. Óbánya A ház kiválóan alkalmas családosok, nyugdíjasok, kisebb baráti társaságok fogadására. A házban konyha, étkező, fürdőszoba, wc, terasz, 2 db 2 ágyas szoba, előtér található. Az elhelyezhető vendégek száma maximum 4 fő. A kertben tűzrakó hely áll a vendégek rendelkezésére. A ház hosszú éveken át szolgálta a túrázni, pihenni vágyó pedagógusokat. a) PSZ tagoknak és családtagjaiknak: felnőtt 2500 Ft/fő/éjszaka, gyermek 1000 Ft/fő/éjszaka b) nem PSZ tagoknak és családtagjaiknak: felnőtt 3000 Ft/fő/éjszaka, gyermek 2000 Ft/fő/éjszaka Jelentkezés május 20-ig: - a Megyei PSZ iroda: PSZ Tolna Megyei Szervezete Fülöpné Szűcs Mária megyei elnök cím: 7100 Szekszárd, Arany J. u , telefon: , , mobil: , fax: , fulopne@psztolna.hu, - illetve Nagy Imrénél Befizetés: Megyei PSZ iroda.

4 Látnivalók Óbányán: A területet több jelzett turistaút is keresztezi, és a környező hegyek a természetjáró turisták közkedvelt kirándulóhelyei. Különösen szépek a Steinmalomtól Kisújbányáig húzódó Óbányai-völgy kis vízesései, melyeket a különböző keménységű kőzetekben a patak eróziós hatása alakított ki. A völgyben található Csepegő-szikla igazi látványosság, mely a természetjárók gyakori találkozóhelye. A terület növény-és állatfajokban gazdag, több ritka faj termő-illetve élőhelye. Két domb között a völgyben végigfutó patak partján épült az egyutcás falu. Óbánya bejárt, érdekes túraútvonalakkal bír, melyek legfőképpen a gyalogturizmus igényeit szolgálják ki. Mindemellett a kerékpáros és lovas turista is talál kedvére való útvonalakat. Óbánya természeti értékeiről azt hihetnénk, hogy ismertek, miközben a szakemberek folyamatosan tárják föl az új és újabb attrakciókat. Az élő és élettelen környezet egysége mindig kínál új felfedeznivalót. A falu gasztronómiai értékei elsősorban a németajkú lakosság hagyományaihoz kötődnek, a Pechl-kifli, a rongyos rétes, a "Tubekraffe" (farsangi trombitafánk) mindmegannyi olyan eledel, amit nem érdemes kihagyni. A falu nevéhez a Pisztrángos-tavak révén társul e jóízű ragadozóhal.

5 Üdülési lehetőség 2016 Kedves Kollégák! A PSZ Tolna Megyei Szervezete üdülői: 1. Balatonmáriafürdő, Dózsa György u Óbánya, Fő u Fadd-Dombori üdülőtelep, Ibolya u Harkány, Bartók Béla 19.sz. alatti TÓPARTI CSEND üdülőben /A épület 3.e.3.sz./ 5. Szarvas, Erzsébet-liget kemping (faházak) 3. Balatonmáriafürdő A balatonmáriafürdői pedagógus nyaraló hosszú évek óta kedvelt helye kollégáinknak és családjaiknak, baráti társaságoknak. A nyaraló alkalmas egy akár nagyobb család befogadására vagy két család részére. Előszeretettel veszik ki a turnusokat közösen baráti társaságok is egy kellemes közös balatoni időtöltésre. Egy darab 2+1 és egy darab 2+2-es szobával rendelkezik, közös nappalival (étkezővel), konyhával, fürdőszobával, terasszal és udvarral. Turnusok: Egy turnus 7 éjszaka (+ a helyi idegenforgalmi adó). 2/1-es Ft 2/2-es Ft (7 éj, Ft/éj) (7 éj, Ft/éj) Turnusok/üdülési díjak Az egész ház, azaz a két lakrész együtt Ft (7 éj, Ft/éj) Június ig Június ig Június - Július 26-3-ig Július 3-10-ig Július ig Július ig Július ig Július - Augusztus 31-7-ig Augusztus 7-14-ig Július ig Jelentkezés május 20-ig: - a Megyei PSZ iroda: PSZ Tolna Megyei Szervezete Fülöpné Szűcs Mária megyei elnök cím: 7100 Szekszárd, Arany J. u , telefon: , , mobil: , fax: , fulopne@psztolna.hu, - illetve Nagy Imrénél Befizetés: Megyei PSZ iroda.

6 Látnivaló Balatonmáriafürdőn: Mai nevét és községi rangját 1927-ben vette fel. A Dél-Balaton egyik legkedveltebb üdülőterületén, Balatonmáriafürdőn ma már nincsenek szőlőültetvények, de az állandóan lakott házak mellett egyre több a pihenéshez, kikapcsolódáshoz szükséges igényes nyaralóház, üdülő, és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatás. A közel 8 km-es partszakaszon, csodálatos panorámájú természetes környezetben 8 strand áll a pihenni vágyók rendelkezésére. A hangulatos vendéglátóhelyek és a színvonalas nyári rendezvények kellemes kikapcsolódást nyújtanak az itt tartózkodó vendégeknek. Településünk egyre népszerűbb a gyermekes családok körében a sekély vizű strandok miatt. Községünkön átvezet a balatoni biciklikörút is. Balatonmáriafürdőről a jó közlekedésnek köszönhetően kellemes kirándulásokat lehet tenni a környező településekre. Gyógyfürdők: Marcali, Zalakaros, Hévíz. A szomszédunkban található a Kis-Balaton Európa hírű vizes élőhelye is. Tartalmas napot tölthetünk a közeli Keszthelyen, és hajóval kirándulhatunk az északi partra, Szigligetre, Badacsonyba. Balatonfenyvesről kisvasúttal utazhatunk felfedezni a Nagyberek ősi lápvilágát. Gyalogtúrán meglátogathatjuk a keresztúri Bokrosi hegy védett pincesorait és megkóstolhatjuk az itt termelt jóízű borokat. Balatonmáriafürdő vendégszerető település. Az itt élő emberek barátsággal várják az idelátogatókat.

RV ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ 2010

RV ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ 2010 RV ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ 2010 RV ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ 2010 Nyaralás a Görög Tengerparton Nyaralás a tengerparton az Olimposzi Riviéra kedvelt fürdőhelyén fürd helyén az Olimposz hegy lábánál lévő lév Paralián.

Részletesebben

Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv. Ügyintéző: Juhászné Győrfi Éva HATÁROZAT

Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv. Ügyintéző: Juhászné Győrfi Éva HATÁROZAT Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv Iktatószám: 851-13 /2011. Ügyintéző: Juhászné Győrfi Éva Tárgy: Fadd-Dombori I. strand fürdővíz profiljának megállapítása. HATÁROZAT A Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi

Részletesebben

BÁSTYA FOGADÓ, ZALAEGERSZEG

BÁSTYA FOGADÓ, ZALAEGERSZEG BÁSTYA FOGADÓ, ZALAEGERSZEG Bemutatkozás: Csodálatos természeti környezetben, a zalai dombok között helyezkedik el Zalaegerszeg városa. Fogadónk könnyen megtalálható a város északdéli főútja mentén. Kellemesen

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRİL

TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRİL TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRİL Nyugdíjasklubok és Idısek Életet az éveknek Országos Szövetsége (Budapest, 1053 Királyi Pál u. 20. I/3., tel/fax: 06/1/327-0118, email: nyugszov@hu.inter.net)

Részletesebben

Utastájékoztató Montenegróhoz - 2016

Utastájékoztató Montenegróhoz - 2016 Utastájékoztató Montenegróhoz - 2016 Indulás: Indulás 18:00 órakor Budapest Planetárium bejáratától, amely a Népligetnél található, a helyközi buszpályaudvartól pár perc gyaloglásra. Térképen itt tudod

Részletesebben

TURISZTIKAI HÍRLEVÉL. www.videkjaro.hu. 2014. április 15. BEVEZET VIDÉKJÁRÓ HÚSVÉTI SAJTNAPOK SZERTE AZ ORSZÁGBAN

TURISZTIKAI HÍRLEVÉL. www.videkjaro.hu. 2014. április 15. BEVEZET VIDÉKJÁRÓ HÚSVÉTI SAJTNAPOK SZERTE AZ ORSZÁGBAN TURISZTIKAI HÍRLEVÉL www.videkjaro.hu 2014. április 15. BEVEZET VIDÉKJÁRÓ HÚSVÉTI SAJTNAPOK SZERTE AZ ORSZÁGBAN A rendezvény célja, hogy minél szélesebb körben megismertessük a magyar kézm ves sajtokat

Részletesebben

JonaThermál Gyógy és Élmény fürdő, Motel, Kemping

JonaThermál Gyógy és Élmény fürdő, Motel, Kemping JonaThermál Gyógy és Élmény fürdő, Motel, Kemping Kiskunmajsa, Kőkút 26. Szeretettel várjuk kedves vendégeinket Kishunmajsán. Fedezze fel a majsai fürdőt, és pihenjen ki nálunk egész éves fáradalmait.

Részletesebben

NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZAKIGAZGATÁSI SZERV

NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZAKIGAZGATÁSI SZERV NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZAKIGAZGATÁSI SZERV Iktatószám: 1028-6/2011. Tárgy: Balatonmária, Fizetıs strand+zagytér fürdıvízprofil megállapítása Elıadó: Szanyi Attiláné Hivatkozási szám: Melléklet: 1 db HATÁROZAT

Részletesebben

Csokonyavisonta / Korona Apartmanház és Panzió szálláslehetőség

Csokonyavisonta / Korona Apartmanház és Panzió szálláslehetőség Csokonyavisonta / Korona Apartmanház és Panzió szálláslehetőség Ha csendre, nyugalomra, kristálytiszta levegőre vágyik, élvezni szeretné a gyógyvíz nagyszerű hatásait vagy családi pihenéshez szállást keres,

Részletesebben

ÁGYNEMŰ: Kell e magunkkal hozni ágyneműt, töröközőt? ÁRAZÁS MOBILHÁZ: Miből tevődik össze a mobilház ára?

ÁGYNEMŰ: Kell e magunkkal hozni ágyneműt, töröközőt? ÁRAZÁS MOBILHÁZ: Miből tevődik össze a mobilház ára? ÁGYNEMŰ: Kell e magunkkal hozni ágyneműt, töröközőt? A szálláshelyek edényekkel, tányérokkal, takarókkal, párnákkal felszereltek. A Vendégnek kell biztosítania saját ágyneműt, párnahuzatot és törölközőt,

Részletesebben

Tolnai Hegyhát 35/30/25 teljesítménytúra Kedves Túratárs!

Tolnai Hegyhát 35/30/25 teljesítménytúra Kedves Túratárs! TÁJAK KOROK MÚZEUMOK EGYESÜLET KURD KÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATALA VÖLGYSÉG TURISTA EGYESÜLET Tolnai Hegyhát 35/30/25 teljesítménytúra Kedves Túratárs! Örömmel üdvözöljük a Tolnai Hegyhát 25 elnevezésű

Részletesebben

NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZAKIGAZGATÁSI SZERV

NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZAKIGAZGATÁSI SZERV NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZAKIGAZGATÁSI SZERV Iktatószám: 1176-6/2011. Tárgy: Fonyód Árpádpart fürdıvízprofil megállapítása Elıadó: Szanyi Attiláné Hivatkozási szám: Melléklet: 1 db HATÁROZAT Somogy Megyei Kormányhivatal

Részletesebben

A tihanyi Aquilo Hotel Panoráma konferencia / rendezvény szolgáltatási csomagajánlata

A tihanyi Aquilo Hotel Panoráma konferencia / rendezvény szolgáltatási csomagajánlata A tihanyi Aquilo Hotel Panoráma konferencia / rendezvény szolgáltatási csomagajánlata Ajánlattevő telephelye: Aquilo Hotel Panoráma H-8237 Tihany, Lepke sor 9-11. Tel.: 00 36 87 538 220 Fax: 00 36 87 538

Részletesebben

Nyári vízi tábor a NAV dolgozók gyermekei számára

Nyári vízi tábor a NAV dolgozók gyermekei számára Nyári vízi tábor a NAV dolgozók gyermekei számára A Pénzügyőr Sport Egyesület Vitorlás és Vízi Sport Szakosztálya és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyári tábort szervez a NAV dolgozók gyermekeinek. A tábor

Részletesebben

Szállásaink. Vendégszoba, apartman

Szállásaink. Vendégszoba, apartman Szállásaink Vendégszoba, apartman Az apartmant 2 felnõtt és 2 kisgyermek üdülésére alakítottuk ki. A nyári hõségben légkondícionáló berendezés mûködtethetõ külön térítés mellett. Az apartmanban elérhetõ

Részletesebben

Állandó programok Zalakaroson és környékén

Állandó programok Zalakaroson és környékén A programok május 1-től szeptember 30-ig kerülnek megrendezésre. A programokra a jelentkezés a programot megelőző napig lehetséges. Állandó programok Zalakaroson és környékén Nap Időpont Hét Kedd Szerda

Részletesebben

Belföldi szállásajánlatok

Belföldi szállásajánlatok Belföldi szállásajánlatok Érvényes: 2016. január 1-től 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Kiegészítő információk... 4 Abádszalók - Postás üdülő... 5 Aggtelek - Posta vendégszoba... 5 Badacsonytomaj

Részletesebben

COSTA BRAVA ÉS KÖRNYÉKE ÜDÜLŐHELYEK

COSTA BRAVA ÉS KÖRNYÉKE ÜDÜLŐHELYEK COSTA BRAVA ÉS KÖRNYÉKE Barcelona Spanyolország és a világ leglátogatottabb és legsokoldalúbb városa, Katalónia fővárosa, ahol a középkori emlékek, a modernizmus és az építészeti remekek mellett igazi

Részletesebben

FADD - DOMBORI IFJÚSÁGI TÁBOR STRAND FÜRDŐVÍZ PROFILJA

FADD - DOMBORI IFJÚSÁGI TÁBOR STRAND FÜRDŐVÍZ PROFILJA 5 1. számú melléklet a TO/70/00111-6/2016. iktatószámú számú határozathoz FADD - DOMBORI IFJÚSÁGI TÁBOR STRAND FÜRDŐVÍZ PROFILJA 1. BEVEZETÉS A 78/2008. (IV.3.) Kormányrendelet 6. (1) bekezdése szerint

Részletesebben

Készítette: Waffenschmidt Ibolya igazgató. 1. Bevezetés. Gyönk, 2012. március 30.

Készítette: Waffenschmidt Ibolya igazgató. 1. Bevezetés. Gyönk, 2012. március 30. BESZÁMOLÓ A HEGYHÁT INTEGRÁLT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY 2011. ÉVI MUNKÁJÁRÓL Készítette: Waffenschmidt Ibolya igazgató Gyönk, 2012. március 30. 1. Bevezetés A fenntartó továbbra is a Tamási és Simontornya Városkörnyéki

Részletesebben

Város Polgármestere. ELŐTERJESZTÉS Az iharos-völgyi tábor üzleti és üzemeltetési tervéről

Város Polgármestere. ELŐTERJESZTÉS Az iharos-völgyi tábor üzleti és üzemeltetési tervéről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Az iharos-völgyi

Részletesebben

Város Polgármestere. ELŐTERJESZTÉS A fonyódligeti üdülő üzleti és üzemeltetési tervéről

Város Polgármestere. ELŐTERJESZTÉS A fonyódligeti üdülő üzleti és üzemeltetési tervéről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A fonyódligeti

Részletesebben

2013. május 6. - 12. Madárgyűrűzési bemutató-májusban a Hortobágyihalastónál

2013. május 6. - 12. Madárgyűrűzési bemutató-májusban a Hortobágyihalastónál Madárgyűrűzési bemutató-májusban a Hortobágyihalastónál Ízek fesztiválja Erős emberek versenye II. Kenyér- és Péksütemény-fesztivál 2013 Vitorlabontó ünnepség Gyógynövényekkel az egészség megőrzéséért

Részletesebben

A szobák klimatizáltak, mely használati díját (35 óra/hét) az árak tartalmazzák. Az apartman sat TV-vel felszerelt. Parkolási lehetőség az utcán.

A szobák klimatizáltak, mely használati díját (35 óra/hét) az árak tartalmazzák. Az apartman sat TV-vel felszerelt. Parkolási lehetőség az utcán. HORVÁTORSZÁG - Omiš NIKOLA APARTMANHAZ (4+1 fő): A ház az aprókavicsos tengerparttól 200 m-re, a homokos tengerparttól, valamint Omiš központjától 700 m-re helyezkedik el. A ház teljesen új, modern berendezéssel

Részletesebben

Korfu. Odüsszeusz szigete. Fakultatív programok. Sidari. Korfu. Moraitika. Messonghy

Korfu. Odüsszeusz szigete. Fakultatív programok. Sidari. Korfu. Moraitika. Messonghy Odüsszeusz szigete Sidari A Jón szigetvilág egyik legelbűvölőbb szigete csodás búja növényzetével, látnivalói gazdagságával, kellemes klímájával páratlan élmény nyújt az idelátogatóknak. A szigetet kis

Részletesebben

Részletes tájékoztató az Eszteregnye-Obornak településen található létesítmények (vadászház, erdei iskola, erdei szálló) működtetéséhez

Részletes tájékoztató az Eszteregnye-Obornak településen található létesítmények (vadászház, erdei iskola, erdei szálló) működtetéséhez Részletes tájékoztató az Eszteregnye-Obornak településen található létesítmények (vadászház, erdei iskola, erdei szálló) működtetéséhez A vadászházból, erdei iskolából és erdei szállóból álló épületegyüttes

Részletesebben

Villa Weber Romantic Resort (bezárt) Magyarország - Tolna megye - Bonyhád http://www.reise.info.hu/weber/hu/

Villa Weber Romantic Resort (bezárt) Magyarország - Tolna megye - Bonyhád http://www.reise.info.hu/weber/hu/ Bemutatkozás Hotel: Villa Weber Romantic Resort (bezárt) A Völgységi dombság szíében, páratlan nyugodt környezetben álló majorság és a kastély épülete a bonyhádi Perczel család tulajdonában állt, és az

Részletesebben

Bibliatábor az Olasz Alpokban (Garda-tó, Brenta-Dolomitok, Adamello-csoport) (9 nap: 2011. július 19-27.)

Bibliatábor az Olasz Alpokban (Garda-tó, Brenta-Dolomitok, Adamello-csoport) (9 nap: 2011. július 19-27.) Bibliatábor az Olasz Alpokban (Garda-tó, Brenta-Dolomitok, Adamello-csoport) (9 nap: 2011. július 19-27.) Ebben az évben a külföldi bibliatáborunkat Észak-Olaszországban szervezzük meg. Táborunk során

Részletesebben

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programajánló 2015. március

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programajánló 2015. március Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programajánló 2015. március március 14-15. Kikelet a Hortobágyon Március közepén már megérkeznek téli szálláshelyükről a gólyák. A hortobágyi kiállító- és bemutatóhelyek

Részletesebben

Az árak nem tartalmazzák az idegenforgalmi adót, amely 450.- Ft /fő /éj, 18 éven felülieknek. Parkolási díj: 1.200 Ft /éj /autó.

Az árak nem tartalmazzák az idegenforgalmi adót, amely 450.- Ft /fő /éj, 18 éven felülieknek. Parkolási díj: 1.200 Ft /éj /autó. VAKÁCIÓ Hegyvidéki ajánlatok HOTEL KITTY***+ MISKOLC-TAPOLCA Érvényes: 2016. június 20- augusztus 28. közötti időszakban, min.2éj foglalással Ár: 11.050 Ft / fő / éj, min. 3 éj foglalással 8.910 Ft / fő

Részletesebben

UTASTÁJÉKOZTATÓ ZAKYNTHOS 2016

UTASTÁJÉKOZTATÓ ZAKYNTHOS 2016 UTASTÁJÉKOZTATÓ ZAKYNTHOS 2016 A festői szépségű kék tenger minden természetkedvelő embert elvarázsol Zakynthos szigetén. Aki egyszer a Navagio-öblöt megpillantja, az biztosan rabja lesz és szeretne visszatérni

Részletesebben

Kiváló Európai Desztináció European Destinations of Excellence Könnyű elérni nehéz elhagyni! Fókuszban az akadálymentes turizmus 1 A pályázati anyag tartalma a 2012 évben, Kaposváron, a ténylegesen megvalósult

Részletesebben

Felsőpáhok Község Polgármestere

Felsőpáhok Község Polgármestere Felsőpáhok Község Polgármestere 8395 Felsőpáhok, Szent I. u. 67. ELŐTERJESZTÉS a Felsőpáhok Község Képviselő-testületének 2010. február 25-i ülésére Tárgy: A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése

Részletesebben

HOTEL SOPRON TORNÁCOS HÁZ - HEGYKŐ. Sopron. Hegykő

HOTEL SOPRON TORNÁCOS HÁZ - HEGYKŐ. Sopron. Hegykő Sopron HOTEL SOPRON A szálloda az osztrák-magyar határ közelében és csupán néhány lépésre a város szívétől, páratlan kilátást nyújtva Sopron óvárosára, és annak jelképére, a Tűztoronyra. Wellness helyett

Részletesebben

Szentesi Üdülőközpont *** Magyarország - Csongrád megye - Szentes http://www.reise.info.hu/udulokozpont-szentes/hu/

Szentesi Üdülőközpont *** Magyarország - Csongrád megye - Szentes http://www.reise.info.hu/udulokozpont-szentes/hu/ http:///udulokozpont-szentes/hu/ Bemutatkozás Szentesi Üdülőközpont Üdülőházak Szeretnél egy árnyas liget közepén folyópart mellett pihenni? És még a strandért sem kell fizetned? Akkor jó helyre jössz!

Részletesebben

AI AI. 250-700 m FREE FREE FREE

AI AI. 250-700 m FREE FREE FREE POREC Egyike a leglátogatottabb isztriai fürdőhelyeknek. A tengerpart legrégibb városai közé tartozik. Művészettörténeti ritkasága a VI. századból származó, bizánci stílusban épített, mozaikokkal díszített

Részletesebben

Ózdi kistérség ÓZDI KISTÉRSÉG. Régió: Észak-Magyarországi Megye: Borsod-Abaúj-Zemplén

Ózdi kistérség ÓZDI KISTÉRSÉG. Régió: Észak-Magyarországi Megye: Borsod-Abaúj-Zemplén Ózdi kistérség Régió: Észak-Magyarországi Megye: Borsod-Abaúj-Zemplén Ózd Kistérség Többcélú Társulása 3600 Ózd, Városház tér 1. Tel/fax: 48/470-332 ozdgfi@axelero.hu Az Észak-magyarországi régióhoz tartozik,

Részletesebben

Tolnai Hegyhát 35/30/25 teljesítménytúra Kedves Túratárs!

Tolnai Hegyhát 35/30/25 teljesítménytúra Kedves Túratárs! TÁJAK KOROK MÚZEUMOK EGYESÜLET KURD KÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATALA VÖLGYSÉG TURISTA EGYESÜLET Tolnai Hegyhát 35/30/25 teljesítménytúra Kedves Túratárs! Örömmel üdvözöljük a Tolnai Hegyhát 35 elnevezésű

Részletesebben

LOVAS KÉZMŰVES KALANDTÁBOR

LOVAS KÉZMŰVES KALANDTÁBOR Jelentkezzen Pest megye egyik legjobb lovastáborába 2016-ban is! A részletekért tekintse meg az alábbi információs anyagot. Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal. LOVAS KÉZMŰVES KALANDTÁBOR 2016.

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓS LAP. 41. Országos és Nemzetközi Túrakerékpáros Találkozó II. Békési Kerékpáros-fesztivál

REGISZTRÁCIÓS LAP. 41. Országos és Nemzetközi Túrakerékpáros Találkozó II. Békési Kerékpáros-fesztivál Jelentkez - neve: - postacíme: - e-mail címe: - telefonszáma: - állampolgársága: REGISZTRÁCIÓS LAP Kerékpárral a Körösök lágy ölén 41. Országos és Nemzetközi Túrakerékpáros Találkozó II. Békési Kerékpáros-fesztivál

Részletesebben

BALATONFENYVES. Településfejlesztési Koncepció TERVEZET. Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata

BALATONFENYVES. Településfejlesztési Koncepció TERVEZET. Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata TERVEZET Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata Lombár Gábor polgármester 8646 Balatonfenyves, Kölcsey u. 27. Generál Tervező: Altervező: ARKER Stúdió Építészeti és Kereskedelmi Kft. 7400 Kaposvár,

Részletesebben

Helyi Esélyegyenlőségi Program

Helyi Esélyegyenlőségi Program Helyi Esélyegyenlőségi Program Bogács Község Önkormányzata 2013. Tartalom Helyi Esélyegyenlőségi Program (HEP)... 3 Bevezetés... 3 A település bemutatása... 3 Értékeink, küldetésünk... 5 Célok... 6 A Helyi

Részletesebben

NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZAKIGAZGATÁSI SZERV

NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZAKIGAZGATÁSI SZERV NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZAKIGAZGATÁSI SZERV Iktatószám: 1035-6/2011. Tárgy: Balatonboglár, Jankovich telepi és Bólyaközi strandok fürdıvízprofil megállapítása Elıadó: Szanyi Attiláné Hivatkozási szám: Melléklet:

Részletesebben

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV VISEGRÁD VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV Melléklet Visegrád Város Önkormányzat Képviselõ-testületének 185/2004. (VI.30.) sz. határozatához M-TEAMPANNON KFT. 2004. JÚNIUS VISEGRÁD

Részletesebben

DANUBIUS HOTELS GROUP

DANUBIUS HOTELS GROUP KREATÍV KONFERENCIÁK KIHAGYHATATLAN PROGRAMOK SOPRONBAN ÉS KÖRNYÉKÉN Vegyen egy mély levegőt és élvezze az Alpoknak és a meseszép erdős vidéknek köszönhető üdítően tiszta, friss levegőt. KONFERENCIA ÉS

Részletesebben

Helyi Esélyegyenlőségi Program Aszófő Község Önkormányzata 2013-2018.

Helyi Esélyegyenlőségi Program Aszófő Község Önkormányzata 2013-2018. Helyi Esélyegyenlőségi Program Aszófő Község Önkormányzata 2013-2018. Tartalom Helyi Esélyegyenlőségi Program (HEP)... 3 Bevezetés... 3 A település bemutatása... 3 Értékeink, küldetésünk... 7 Célok...

Részletesebben

Diósjen község Rendezési terv

Diósjen község Rendezési terv Diósjen község Rendezési terv 2008. HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT Diósjen község Képvisel testülete a NÓGRÁDTERV Kft. által megbízása alapján elkészített Diósjen község településrendezési tervét elfogadja.

Részletesebben

Balatontourist Platán. Panzió. Balaton. H 8621 Zamárdi, Damjanich u. 2/b. www.balatontourist.hu

Balatontourist Platán. Panzió. Balaton. H 8621 Zamárdi, Damjanich u. 2/b. www.balatontourist.hu Balatontourist Platán Panzió Balaton 2013 H 8621 Zamárdi, Damjanich u. 2/b. H Balatontourist Platán Panzió H 8621 Zamárdi, Damjanich u. 2/b. Foglalás: Tel.: (36) 84/314-388, (36) 30/758-4575 (36) 30/742-2107

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról

BESZÁMOLÓ a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról BESZÁMOLÓ a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról Pályázó neve: Nagyné Csépe Éva Erzsébet Pályázó címe: 3065 Pásztó, Alkotmány út 134. Ügyfél-azonosító: 1009693281 Támogatási

Részletesebben

Parti sétány, kerékpárút és kerékpáros turisztikai szolgáltatások kialakítása Balatonfűzfőn

Parti sétány, kerékpárút és kerékpáros turisztikai szolgáltatások kialakítása Balatonfűzfőn Parti sétány, kerékpárút és kerékpáros turisztikai szolgáltatások kialakítása Balatonfűzfőn A projekt azonosító száma: KDOP-2.1.1/D-12-2012-0005 A kivitelezés ideje: 2015. 06. 29. 2015. 10. 26. A kedvezményezett

Részletesebben

MAGYARKÚTI GYEREKTÁBOR

MAGYARKÚTI GYEREKTÁBOR MAGYARKÚTI GYEREKTÁBOR A Magyarkúti gyermektábor A Magyarkúti gyermektábor Magyarkúton található Verőcétől 5 km-re körülvéve tölgyes és bükkös erdőkkel. Budapesttől 58 km, Váctól 15 km-re, közúton és vasúton

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:. Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015.

Részletesebben

1. Sztenderd: Otthonos és biztonságos környezet

1. Sztenderd: Otthonos és biztonságos környezet 1. Sztenderd: Otthonos és biztonságos környezet Az intézmény külső és belső környezete, egyéni és közösségi életterei megteremtik az ellátottak emberi méltóságát tiszteletben tartó ápolási-gondozási és

Részletesebben

FELHÍVÁS. Turizmusfejlesztés megvalósítására a megyékben. A felhívás címe: Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés

FELHÍVÁS. Turizmusfejlesztés megvalósítására a megyékben. A felhívás címe: Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés FELHÍVÁS Turizmusfejlesztés megvalósítására a megyékben A felhívás címe: Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés A felhívás kódszáma: TOP-1.2.1-15 Magyarország Kormányának

Részletesebben

A BALATON LEGNAGYOBB VITORLÁSKIKÖTŐ LÁNCA

A BALATON LEGNAGYOBB VITORLÁSKIKÖTŐ LÁNCA A BALATON LEGNAGYOBB VITORLÁSKIKÖTŐ LÁNCA VITORLÁSKIKÖTŐK A BALATON KÖRÜL 2016 BALATONI HAJÓZÁSI ZRT. Ha Balaton, akkor Hajózás! BAHART KIKÖTŐ LÁNCA, ILLETVE TÚRAHELYEI BAHART vitorláskikötők Balatonalmádi

Részletesebben

Aktív nyugalom. Hasznos tippek a nyaralás megszervezéséhez. www.tiszatoinfo.hu

Aktív nyugalom. Hasznos tippek a nyaralás megszervezéséhez. www.tiszatoinfo.hu Aktív nyugalom Hasznos tippek a nyaralás megszervezéséhez www.tiszatoinfo.hu Mitől más a Tisza-tó? Mesteri mű az embertől, csoda a természettől! Egyre többen tudják Magyarországon, hogy a Tisza-tavat 30

Részletesebben

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Tisztelt Hölgyem/Uram! Tisztelt Hölgyem/Uram! Cegléd város középtávú sportkoncepciójának kialakításához szeretnénk az alábbiakkal hozzájárulni. A továbbiakat, egyesületünk (Ceglédi Első Sor Kerékpáros Sportegyesület, továbbiakban

Részletesebben

- A hotel területén. - Turizmus

- A hotel területén. - Turizmus - A hotel területén A Panoráma Hotel területén a következő szabadidős tevékenységek aktív végzése lehetséges: fitnesz, úszás, tenisz, futball, lábfoci, kosárlabda, strandröplabda, tollaslabda, pentaque,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Tájékoztató a 2014-2020. évi TOP Vas megyei program tervezeteiről

ELŐTERJESZTÉS. Tájékoztató a 2014-2020. évi TOP Vas megyei program tervezeteiről VAS MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE ELŐTERJESZTÉS Tájékoztató a 2014-2020. évi TOP Vas megyei program tervezeteiről A Vas Megyei Területfejlesztési Koncepció és Program tavalyi elfogadása után, a Közgyűlés 2015.

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ. Kedves Természetbarátok!

KÖSZÖNTŐ. Kedves Természetbarátok! VERSENYKIÍRÁS KÖSZÖNTŐ Kedves Természetbarátok! Engedjétek meg, hogy egy kicsit saját szemszögemből ajánljam nektek az idei rendezvényt. Elolvastam az előző évek köszöntőit és mindegyikben megtaláltam,

Részletesebben

Üdülési ajánlatok 2015. Check in, chill out. www.aquaworldresort.hu. A resort of:

Üdülési ajánlatok 2015. Check in, chill out. www.aquaworldresort.hu. A resort of: Üdülési ajánlatok 2015 Check in, chill out A resort of: www.aquaworldresort.hu Rólunk Az Aquaworld Resort Budapest**** superior konferencia- és wellness szálloda Budapest északi részén, az M0-ás Megyeri

Részletesebben

Hotel Korona Eger **** Magyarország - Heves megye - Eger http://www.reise.info.hu/korona-hotel-eger/hu/

Hotel Korona Eger **** Magyarország - Heves megye - Eger http://www.reise.info.hu/korona-hotel-eger/hu/ http:///korona-hotel-eger/hu/ Bemutatkozás Tegyen velünk egy túrát Eger egyik legkedveltebb szállodájában! Eger első magán és wellness szállodája - Hotel Korona****/*** Eger történelmi belvárosának legcsendesebb

Részletesebben

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak!

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak! Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak! A t a v a s z r ó l Húsvéti gondolatok Molnár Mária F e j l e s z t é s e k a N a t u r i s t a K e m p i n g b e n Honlapunkról is elérhető

Részletesebben

EÖTVÖS JÓZSEF FŐISKOLA BESZÉDES JÓZSEF KOLLÉGIUM

EÖTVÖS JÓZSEF FŐISKOLA BESZÉDES JÓZSEF KOLLÉGIUM EÖTVÖS JÓZSEF FŐISKOLA BESZÉDES JÓZSEF KOLLÉGIUM Cím: 6500 Baja, Bajcsy-Zsilinszky út 16. Telefon: 36-30-349-5157 Honlap: http://www.ejf.hu/kollegiumok.php?http://www.ejf.hu/kollegium/kollegiumi_informaciok.php

Részletesebben

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének 18/2012 (III. 30.) önkormányzati rendelete a helyi építési szabályzatról

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének 18/2012 (III. 30.) önkormányzati rendelete a helyi építési szabályzatról enti áros Önkormányzat képviselő-testületének / (III..) önkormányzati rendelete a helyi építési szabályzatról enti áros Önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 0. évi X. törvény

Részletesebben

86 Spanyolország - costa dorada Ariadne Travel - Nyaralások

86 Spanyolország - costa dorada Ariadne Travel - Nyaralások Costa Dorada Ha Spanyolország és nyaralás, akkor nekünk, magyaroknak elsősorban a Costa Brava turistáktól nyüzsgő tengerpartja jut eszünkbe. Kevesen tudják azonban, hogy kicsit délebbre, a Costa Dorada,

Részletesebben

Az ellátás telephelyenként. Az intézmény fenntartója: Fővárosi Önkormányzat Címe : 1054 Budapest, Városház u. 9-11. Alapításának éve: 1951.

Az ellátás telephelyenként. Az intézmény fenntartója: Fővárosi Önkormányzat Címe : 1054 Budapest, Városház u. 9-11. Alapításának éve: 1951. Az ellátás telephelyenként Az intézmény fenntartója: Fővárosi Önkormányzat Címe : 1054 Budapest, Városház u. 9-11. Alapításának éve: 1951. Működési engedély száma: Gy-448-11/2006. Megközelíthetősége: A

Részletesebben

csomagok vár fehér Székes szálloda gasztronómia kikapcsolódás kultúra vendégváró

csomagok vár fehér Székes szálloda gasztronómia kikapcsolódás kultúra vendégváró Székes fehér vár 2016 vendégváró csomagok szálloda gasztronómia kikapcsolódás kultúra Belvárosi hétvége a Hotel Magyar Királyban Székesfehérvár szívében, a megszépült történelmi belvárosban, a színház

Részletesebben

Rendezvények királyi környezetben

Rendezvények királyi környezetben A gödöllôi kastély Magyarország legnagyobb beépített alapterületû barokk kastélyegyüttese, amely páratlanul gazdag történelmi múltjáról és stílustô építészeti értékeirôl nevezetes. Építtetôje Grassalkovich

Részletesebben

IDEGENFORGALMI RÉGIÓBAN. Bevezetés...2. Összefoglalás...2

IDEGENFORGALMI RÉGIÓBAN. Bevezetés...2. Összefoglalás...2 2016. március TURIZMUSGAZDASÁG A BALATON IDEGENFORGALMI RÉGIÓBAN STATISZTIKAI TÜKÖR Tartalom Bevezetés...2 Összefoglalás...2 Az elemzés módszertana...4 1. A balatoni régióban működő turisztikai vállalkozások

Részletesebben

Sásdi kistérség SÁSDI KISTÉRSÉG

Sásdi kistérség SÁSDI KISTÉRSÉG Sásdi kistérség Régió: Dél-Dunántúl Megye: Baranya A Sásdi kistérség az Észak-Zselic, Baranyai-hegyhát, a Völgység természetföldrajzi kistájak találkozásánál fekszik. A kiválasztott települések a Baranyai-hegyháton

Részletesebben

www.szantod.hu www.szantod.lap.hu Facebook

www.szantod.hu www.szantod.lap.hu Facebook Szántódi Hírlevél www.szantod.hu www.szantod.lap.hu Facebook Szántód Község Képviselõ-testületének lapja 2014. szeptember XVIII. évf. 5. szám Önkormányzati Választások 2014 Szántódi Hírlevél 2. oldal 2014.

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR SZENTES

ESEMÉNYNAPTÁR SZENTES ESEMÉNYNAPTÁR SZENTES 2013 Szentes ezer arca Szentes Csongrád megyében, a Tisza partján elhelyezkedô fiatalos dél-alföldi település, közel 30000 fôs lakosságával a megye harmadik legnépesebb városa. Szentes

Részletesebben

A nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshelyszolgáltatást. nyilvántartásába történő felvétel iránti kérelem

A nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshelyszolgáltatást. nyilvántartásába történő felvétel iránti kérelem (3000.- Ft) A nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshelyszolgáltatást végzők hatósági nyilvántartásába történő felvétel iránti kérelem A nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshely-szolgáltatásról

Részletesebben

FIP Kongresszus 2010 - Lisszabon Posztkongresszusi út - Barcelona

FIP Kongresszus 2010 - Lisszabon Posztkongresszusi út - Barcelona FIP Kongresszus 2010 Lisszabon Portugália A 70. FIP Kongresszus fı témája: A gyógyszerészet felfedezı útja a molekulától a gyógyszerig a maximális eredményesség jegyében Találkozunk Lisszabonban, hogy

Részletesebben

GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR

GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR H6050 Lajosmizse, Alsólajos 224. Tel.: +36 76 356 555 Fax: +36 76 356 045 Mobil: +36 30 9559 056 Email: gereby@gereby.hu www.gereby.hu Miként is lehetne szavakkal leírni

Részletesebben

VI. FOGLALKOZÁS-EGÉSZSÉGÜGYI ÁPOLÓI TOVÁBBKÉPZŐ NAPOK

VI. FOGLALKOZÁS-EGÉSZSÉGÜGYI ÁPOLÓI TOVÁBBKÉPZŐ NAPOK VI. FOGLALKOZÁS-EGÉSZSÉGÜGYI ÁPOLÓI TOVÁBBKÉPZŐ NAPOK 2015. október 16-17. HÉVÍZ ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A rendezvény szervezője: MESZK Közösségi, Foglalkozás-egészségügyi, Otthoni és Hospice Szakápolási

Részletesebben

Az infra sugárzás felhasználása G-OLD típusú fűtőelemekkel

Az infra sugárzás felhasználása G-OLD típusú fűtőelemekkel Az infra sugárzás felhasználása G-OLD típusú fűtőelemekkel A modern, egészségesés és takarékos fűtés Kedves felhasználó! Az infravörös sugárzásról általában (Kivonat a Wikipédi szócikkéből) Az infravörös

Részletesebben

3., 10., 17., 24. Fakultatív kirándulásokat, autóbérlést a helyszínen, telepített idegenvezetőnknél lehet befizetni, helyi partnerünk szervezésében.

3., 10., 17., 24. Fakultatív kirándulásokat, autóbérlést a helyszínen, telepített idegenvezetőnknél lehet befizetni, helyi partnerünk szervezésében. KARPATHOS Akad egy hely, egy parányi gyöngyszem, melynek neve egybeforrt a szenvedéllyel, egy sziget, ahol a vadság találkozik a nyugalommal, a hagyománytisztelő falu a nyitottabb fővárossal, a napsugár

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 39/2009.(VIII.28.) Rendelet típusa: Alap (Egységes szerkezet) Rendelet címe: Hatvan város helyi építési szabályzatáról

Részletesebben

Hotel Helikon *** Magyarország - Zala megye - Keszthely http://www.reise.info.hu/hotel-helikon/hu/

Hotel Helikon *** Magyarország - Zala megye - Keszthely http://www.reise.info.hu/hotel-helikon/hu/ http:///hotel-helikon/hu/ Bemutatkozás Üdvözlet Napfény, víz, levegő... Helikon. Keszthely, a régi barokk kisváros hangulatos környezetben fekszik a Keszthelyi hegység és a Balaton között. Szobák A háromcsillagos

Részletesebben

BRUNSZVIK TERÉZ BUDAVÁRI ÓVODÁK

BRUNSZVIK TERÉZ BUDAVÁRI ÓVODÁK BRUNSZVIK TERÉZ BUDAVÁRI ÓVODÁK Két dolgot adhatunk gyermekeinknek, gyökereket és szárnyakat. (Közmondás) A Budavári Önkormányzat a kerület három óvodaintézményének szervezeti átalakításával 2012- ben

Részletesebben

A hatályos településszerkezeti és szabályozási terv módosítása. Falusias lakóterület kijelölése az 505 és 506 hrsz-ú ingatlanokon.

A hatályos településszerkezeti és szabályozási terv módosítása. Falusias lakóterület kijelölése az 505 és 506 hrsz-ú ingatlanokon. HAJDÚNÁNÁS VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK 2014. ÉVI 2.SZ. MÓDOSÍTÁSA M3 4. 3502 3501 " 1. 3317 Hajdúnánás 3508 " 3502 " 2. 3317 3. Településrendezési módosításra vonatkozó kezdeményezéssel érintett

Részletesebben

Nagylók Község Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról (egységes szerkezetben)

Nagylók Község Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról (egységes szerkezetben) NAGYLÓK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2006. (X. 30.) önkormányzati rendeletével, 20/2006. (XII. 20.) önkormányzati rendelettel és 18/2015.(XI.18.) önkormányzati rendelettel módosított 11/2006.

Részletesebben

Tolnai erdők ölelésében

Tolnai erdők ölelésében Tolnai erdők ölelésében Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. ökoturisztikai kínálata Hű nevelőim, dunántúli dombok, ti úgy karoltok, hogy nem korlátoltok, nem fogtok rabul, amikor öleltek, ti úgy öveztek,

Részletesebben

Jetwing Blue Hotel Szobák (deluxe): Ellátás: Szolgáltatások, sport:

Jetwing Blue Hotel Szobák (deluxe): Ellátás: Szolgáltatások, sport: Jetwing Blue Hotel Negombo közkedvelt szállodasorán található, a repülôtértôl 15 km-re. A vízparton, modern stílusban megépített, vadonatúj hotel. Nyitott étterme egybeépült a szálloda látványkonyhájával.

Részletesebben

is megismerheti a szigetet, miközben megmártózhat

is megismerheti a szigetet, miközben megmártózhat 51 Zakinthosz Levante rózsája Zante néven is ismert a Jón-tenger harmadik legnagyobb szigete. Az elmúlt években méltán vált az egyik leglátogatottabb görög területté. Miért is? És miért ajánlanám én is

Részletesebben

közép -2. Verőce BME Középülettervezési Tanszék, 2016

közép -2. Verőce BME Középülettervezési Tanszék, 2016 közép -2. Verőce BME Középülettervezési Tanszék, 2016 program: A tárgy célja, hogy a hallgatóságot rávezesse a természetes, minden tekintetben arányos, különösen a hely szellemének megfelelő építészeti

Részletesebben

Pedagógiai Program 2014.

Pedagógiai Program 2014. TARTALOMJEGYZÉK 1. Az intézmény adatai 6. 2. A programmódosítás indokoltsága 6. 2. 1. Intézményi innovációs folyamatok 6. 2. 2. Partneri elvárások 7. 2. 3. Törvényi hivatkozások 7. 3. Helyzetelemzés 8.

Részletesebben

Öko és/vagy fenntartható turizmus

Öko és/vagy fenntartható turizmus Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter Öko és/vagy fenntartható turizmus Kaposvár, 2014. április 9. Tartalom Miért kell a változás? Turizmus és fenntarthatóság A mi eszközeink a fenntarthatóságért Miért

Részletesebben

Balatonkeresztúr Község Polgármesterétől 8648 Balatonkeresztúr Ady u. 52. Telefon: 85/575-817, fax: 85/575-823. e-mail: keresztur@t-email.

Balatonkeresztúr Község Polgármesterétől 8648 Balatonkeresztúr Ady u. 52. Telefon: 85/575-817, fax: 85/575-823. e-mail: keresztur@t-email. Balatonkeresztúr Község Polgármesterétől 8648 Balatonkeresztúr Ady u. 52. Telefon: 85/575-817, fax: 85/575-823. e-mail: keresztur@t-email.hu M E G H Í V Ó Balatonkeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Szálláshely-üzemeltetési bejelentés

Szálláshely-üzemeltetési bejelentés Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal Szervezési Osztály Illetékbéllyeg 3.000 Ft 205 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 30-74/260, 242 mellék Fax: 06 23 30-35 E-mail: jegyzo@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu

Részletesebben

I. FEJEZET BEVEZETİ. I.1. A koncepció szükségessége

I. FEJEZET BEVEZETİ. I.1. A koncepció szükségessége I. FEJEZET BEVEZETİ A Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény 70/E. -a deklarálja alapvetı állampolgári jogként a szociális biztonsághoz való jogot, amely szerint az állampolgárok

Részletesebben

Székelyudvarhely - Küküllő Szálloda

Székelyudvarhely - Küküllő Szálloda Székelyudvarhely - Küküllő Szálloda A Küküllő Szálloda*** a város központjában az Emlékezés Parkja mellett fekszik, ahonnan 15-20 perces sétával bejárható és megtekinthető a régies hangulatú városközpont.

Részletesebben

Baranya Hotel *** Magyarország - Baranya megye - Harkány http://www.reise.info.hu/hotel-baranya/hu/

Baranya Hotel *** Magyarország - Baranya megye - Harkány http://www.reise.info.hu/hotel-baranya/hu/ http:///hotel-baranya/hu/ Bemutatkozás Harkány Magyarország déli szegletében, Pécstől 25 km távolságra, a Villányi borvidéken, a Siklósi Vár szomszédságában található, a kénes gyógyvízéről híres, mediterrán

Részletesebben

itthon A német lakosság utazási szokásai; otthon van Németországban Magyarország mint turisztikai desztináció ismertsége, imázsa és piaci lehetõségei

itthon A német lakosság utazási szokásai; otthon van Németországban Magyarország mint turisztikai desztináció ismertsége, imázsa és piaci lehetõségei itthon otthon van A német lakosság utazási szokásai; Magyarország mint turisztikai desztináció ismertsége, imázsa és piaci lehetõségei Németországban Összefoglaló tanulmány 2005 M A G Y A R T U R I Z M

Részletesebben

Centro Ristorante - Panzió

Centro Ristorante - Panzió Centro Ristorante - Panzió Z A L A E G E G E R S Z E G É R T É K E S Í T É S I I N F O R M Á C I Ó K Az alábbi dokumentum a figyelem felhívására szolgál, nem ajánlati dokumentum. Minden információ, amit

Részletesebben

Bakony. A fenyőfői ősfenyves. A Cuha-patak völgye

Bakony. A fenyőfői ősfenyves. A Cuha-patak völgye Bakonyi Tájakon Bakony A Bakony hazánk legnagyobb kiterjedésű és legváltozatosabb morfológiájú hegysége, amely elnyúló dolomit- platóival, lomha hegyhátaival, meredek vulkáni kúpjaival, hol szelíd, hol

Részletesebben

A GÖDI DUNA-PART TÁVLATICSELEKVÉSIPROGRAMJA ÖSSZEÁLLÍTOTTA: TarjányiJudit Főépítész 2009. NOVEMBER

A GÖDI DUNA-PART TÁVLATICSELEKVÉSIPROGRAMJA ÖSSZEÁLLÍTOTTA: TarjányiJudit Főépítész 2009. NOVEMBER A GÖDI DUNA-PART TÁVLATICSELEKVÉSIPROGRAMJA ÖSSZEÁLLÍTOTTA: TarjányiJudit Főépítész Összhangteremtés a természet-közeli állapotú parti sáv, a lakóterület és a vízi turizmus között Kapcsolatteremtés a szárazföldi

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (II.28.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (II.28.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (II.28.) önkormányzati rendelete Budapest, IV. kerület Újpest Óceánárok u. Megyeri út kereszteződés környezete (az Óceánárok

Részletesebben