Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgylésének../2008. (...) rendelete a füstköd (szmog)-riadó intézkedési tervrl

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgylésének../2008. (...) rendelete a füstköd (szmog)-riadó intézkedési tervrl"

Átírás

1 Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgylésének../2008. (...) rendelete a füstköd (szmog)-riadó intézkedési tervrl Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgylése a környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. törvény 48. (3) bekezdés a) pontja, valamint a leveg tisztaságának védelmérl szóló 21/2001. (II.14.) Korm. rendelet 15. (3) bekezdése alapján - a Dél-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelség szakmai véleményének figyelembevételével - az alábbi rendeletet alkotja. I. A rendelet célja és hatálya 1. A füstköd-riadó terv célja, hogy rendkívüli intézkedést igényl légszennyezettség kialakulása esetén meghatározza az emberi élet, az egészség, illetleg a környezet megóvása érdekében teend szükséges intézkedéseket, azok elrendelésének és végrehajtásának szabályait. 2. A rendelet hatálya Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területére terjed ki. II. A füstköd-riadó elrendelésének elfeltételei, a füstköd-riadó fokozatai 3. (1) A füstköd-riadó különböz fokozatait és intézkedéseit nitrogén-dioxid, kéndioxid + szálló por (PM 10 ), valamint ózon szennyezanyagok tekintetében kell alkalmazni. (2) A füstköd-riadó különböz fokozatait és intézkedéseit megalapozó, az (1) bekezdésben felsorolt szennyezanyagokra vonatkozó légszennyezettségi határértékeket a 14/2001. (V.9.) KöM-EüM-FVM együttes rendelet 3. sz. melléklete alapján ezen rendelet 1. sz melléklete tartalmazza. 4. (1) A füstköd-riadó fokozatai lehetnek: a) tájékoztatási fokozat, b.) riasztási fokozat. (2) A leveg szennyezettségét a Dél-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelség (továbbiakban: DDKTVF) méri és gondoskodik a mérési adatok átadásáról. (3) A füstköd-riadó elrendelését megalapozó levegszennyezettségi koncentrációkat tájékoztatási és riasztási fokozat esetén három monitorállomásának egyidben mért, automatikusan regisztrált 3 egymást követ 1 órás mérési eredményei adják. (4) A füstköd-riadó esetén figyelembe kell venni a meteorológiai jellemzket.

2 5. (1) A füstköd-riadó tájékoztatási fokozatát kell elrendelni e rendelet 1. sz. mellékletében feltüntetett tájékoztatási küszöbérték 4. (3) bek. szerint észlelt túllépése esetén. (2) A füstköd-riadó riasztási fokozatát el kell rendelni e rendelet 1. sz. mellékletében feltüntetett riasztási küszöbérték 4. (3) bek. szerint észlelt túllépése esetén. (3) A füstköd-riadót meg kell szüntetni, ha a riadót okozó valamely megjelölt légszennyez anyag/anyagok koncentrációja valamennyi monitorállomáson legalább 3 órás idtartamban a tájékoztatási határérték alatt marad és az OMSZ meteorológiai elrejelzés szerint a légszennyezettség ismételt növekedését elsegít idjárási helyzet nem várható. (4) Az (1), (2) és (3) bekezdésekben szabályozott intézkedések rendkívüli intézkedésnek minsülnek. III. A füstköd (szmog) események kezelésének szervezete 6. (1) Pécs M. J. Város Önkormányzata a szmog események kezelésére operatív szervezetet hoz létre a Helyi Védelmi Bizottság alcsoportjaként Szmog Riasztást Irányító Csoport (továbbiakban: SZRICS) néven. (2) A SZRICS állandó tagjai: Pécs M. J. Város Polgármesteri Hivatal 3 f DDKTVF Egyesített Egészségügyi Intézmények (továbbiakban: EEI) Országos Mentszolgálat Dél-dunántúli Régió Mentszervezet Pécsi Mentállomás (továbbiakban: Mentállomás) ÁNTSZ Pécsi, Sellyei, Siklósi Kistérségi Intézete (továbbiakban: ÁNTSZ) (3) A SZRICS vezetje a rendkívüli esemény megszüntetésére, hatásának mérséklésére teend intézkedések végrehajtásához eseti tagokat vonhat be. A SZRICS tagjai lehetnek még: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pécsi Polgári Védelmi Kirendeltsége (továbbiakban: Védelmi Kirendeltség) Pécs Városi Rendrkapitányság (továbbiakban: Rendrség) Pécs Holding Zrt. (továbbiakban: PH Zrt.) Közterület-felügyelet Magyar Közút Kht. Baranya Megyei Területi Igazgatósága (továbbiakban: Közútkezel Kht.) Pécsi Közlekedési Zrt. (továbbiakban: PK Zrt.) Pannon Herm Zrt. (Erm) (4) A SZRICS ügyrendjét a Helyi Védelmi Bizottság állapítja meg. IV. A rendkívüli intézkedések elkészítésében közremköd szervek és feladataik 7. A rendkívüli intézkedések elkészítésében részt vesznek: a) DDKTVF b) Pécs M. J. V. Hivatásos Önkormányzati Tzoltóság (továbbiakban: Tzoltóság)

3 8. A DDKTVF feladatának ellátása során: a) fokozott figyelemmel mködteti a monitor hálózatot és gondoskodik az esetleges meghibásodások elhárításáról, b) a monitorállomásokon észlelt, a füstköd-riasztás alapját képez adatokat ellenrzi, c) valós szmog-helyzet esetén távbeszéln haladéktalanul értesíti a Tzoltóság állandó ügyeletét, amelyet faxon is megersít, d) a riasztást követen a levegszennyezettség mér hálózat rendszergazdájaként végzi feladatát, e) részt vesz a SZRICS munkájában. 9. A Tzoltóság ügyelete veszi a DDKTVF-tl érkez riasztást, majd haladéktalanul gondoskodik a SZRICS vezetjének vagy megbízottjának, majd kijelölt tagjainak értesítésérl. V. A rendkívüli intézkedések elrendelésére, végrehajtására és ellenrzésére jogosult, illetve az abban közremköd szervek és feladataik 10. (1) A polgármester a 2. sz. mellékletben foglaltak szerint a) elrendeli a füstköd-riadó tájékoztatási fokozatot, b) elrendeli/megváltoztatja a füstköd-riadó riasztási fokozatot, c) megszünteti a füstköd-riadót. (2) A polgármester a füstköd-riadó terv végrehajtása során a rendelet 3-5. sz. mellékleteiben felsorolt légszennyezést okozó szolgáltató, illetve termel tevékenységet ellátó létesítmények üzemeltetjét (továbbiakban: korlátozásra kötelezett szervezet) más energiahordozó üzemmód használatára kötelezheti, az üzemeltet tevékenységét, valamint a közúti közlekedési eszközök üzemeltetését ideiglenesen korlátozhatja vagy felfüggesztheti. 11. A rendkívüli intézkedések végrehajtására jogosult, illetve abban közremköd szervek: a) SZRICS b) DDKTVF c) EEI d) Mentállomás e) ÁNTSZ f) Védelmi Kirendeltség g) Közútkezel Kht. h) PH Zrt. i) Rendrség j) Közterület-felügyelet k) PK Zrt. l) Erm

4 12. A SZRICS: a) elemzi a DDKTVF által megküldött adatokat, b) gondoskodik a polgármester által elrendelt füstköd-riadó kihirdetésérl és közzétételérl a 2. sz. mellékletben meghatározott módon, c) megteszi a riasztási fokozathoz rendelt intézkedéseket a 3-5. sz. mellékleteknek megfelelen, d) a riasztási fokozat elrendelését követen a 4. sz. mellékletben foglaltaknak megfelelen haladéktalanul megküldi a tevékenységük (emissziójuk) korlátozására vonatkozó kötelezést a korlátozásra kötelezett szervezet szmogriadó intézkedési tervében megjelölt felels vezetjének, illetve szolgálati (diszpécser) egységének, koordinálja és ellenrzi a füstköd-riadó terv és a polgármester által hozott döntések végrehajtását és errl tájékoztatja a közremköd szerveket, e) megkéri az OMSZ-tól a meteorológiai elrejelzéseket, f) eseménynaplóban rögzíti a füstköd-riadót okozó szennyezanyag órás átlagos koncentráció értékeit, a SZRICS valamennyi intézkedését, majd az intézkedések következményeit, továbbá a füstköd-riadó végrehajtásával és megszüntetésével kapcsolatos eseményeket, g) ellenrzi az üzemi intézkedési tervek (24. (6) bek.) karbantartását. 13. A DDKTVF a) részt vesz a SZRICS munkájában, b) valamennyi mérési eredményét, intézkedését és információját dokumentálja, c) a b) pontban regisztrált adatokról a riasztást megelzen telefaxon, majd folyamatosan tájékoztatja a SZRICS-et a szennyezettségi helyzet alakulásáról, d) Pécs M. J. Város Önkormányzatának megbízása alapján javaslatot tesz az üzemi intézkedési tervek elfogadására, majd ellenrzi a jóváhagyott üzemi intézkedési tervben foglaltak betartását. 14. Az EEI: a) részt vesz a SZRICS munkájában, b) értesíti az orvosi, gyógyszertári ügyeleteket és szükség szerint gondoskodik azok megersített mködésérl. 15. A Mentállomás: a) részt vesz a SZRICS munkájában, b) szükség szerint gondoskodik a mentszolgálat mködésének megersítésérl. 16. Az ÁNTSZ: a) részt vesz a SZRICS munkájában, b) felügyeli az egészségügyi szervek munkáját, c) meghatározza a szükséges egészségügyi intézkedéseket.

5 17. A Védelmi Kirendeltség füstköd-riadó elrendelését követen koordinálja a forgalomkorlátozást végrehajtó szervezetek munkáját. 18. A Közútkezel Kht. füstköd-riadó elrendelését követen 3., 4., és 5. sz. mellékleteknek megfelelen intézkedik a városon átmen országos közutak forgalomkorlátozásának elrendelésérl, a forgalomkorlátozások végrehajtásához szükséges mszaki, tárgyi feltételek biztosításáról (utak, útszakaszok lezárása). 19. A PH Zrt. füstköd-riadó elrendelését követen a 3., 4., és 5. sz. mellékleteknek megfelelen intézkedik az önkormányzati közutak forgalomkorlátozásáról, az ehhez szükséges mszaki, tárgyi feltételek biztosításáról (utak, útszakaszok, meghatározott területek lezárása, illetve a kijelölt parkoló területek biztosítása). 20. A Rendrség füstköd-riadó elrendelését követen végrehajtja a külön jogszabályban elírt feladatokat. 21. A Közterület-felügyelet a forgalomkorlátozással járó, füstköd-riadó esetén együttmködik a rendri szervekkel a forgalomelterelés végrehajtásában és az újonnan kialakított forgalmi rend fenntartásában. 22. A PK Zrt. a forgalom lebonyolításának elsegítésére a külön intézkedési tervben foglaltaknak megfelelen gondoskodik a járatok srítésérl, illetve a forgalmi terv módosításáról. 23. Az Erm nitrogén-dioxid szennyezanyag okozta füstköd-riadó esetén együttmködik a SZRICS-csel, javaslataival segíti annak munkáját. VI. A korlátozásra kötelezett szervezetek kötelességei a rendkívüli intézkedések elrendelését követen ) A rendkívüli intézkedéseket a füstköd-riadó elrendelését elidéz légszennyez anyag fajtája szerint kell megtenni. 2.) Ha a határérték-túllépést kén-dioxid + szálló por (PM 10 ) szennyez anyag okozza, akkor a bels égés motorral hajtott közlekedési eszközök forgalmát kell korlátozni vagy felfüggeszteni. A füstköd-riadó elrendelésével az életbe lép korlátozásokat a 3. sz. melléklet tartalmazza.

6 3.) Ha a határérték túllépést a nitrogén-dioxid szennyez anyag koncentrációjának növekedése okozza, akkor a bels égés motorral hajtott közlekedési eszközök forgalmát, valamint a nitrogén-oxidok kibocsátásával járó (ftési és technológiai) helyhez kötött légszennyez források üzemeltetinek tevékenységét kell korlátozni vagy felfüggeszteni. A füstköd-riadó elrendelésével érintett korlátozásra kötelezett szervezetek körét és az életbe lép korlátozásokat az 4. sz. melléklet tartalmazza. 4.) Ha a határérték-túllépést az ózon szennyez anyag koncentrációjának növekedése okozza, akkor a bels égés motorral hajtott közlekedési eszközök forgalmát kell korlátozni vagy felfüggeszteni. A füstköd-riadó elrendelésével életbe lép korlátozásokat az 5. sz. melléklet tartalmazza. 5.) Ha a szmog határértéket egyidejleg az 1. sz. mellékletben megjelölt több szennyez anyag koncentrációja is túllépi, akkor a (2), (3), (4) bekezdésben foglaltaknak megfelelen kell eljárni, illetve az elírásokat együttesen kell alkalmazni. 6.) A korlátozásra kötelezett szervezetek a szmogriadó végrehajtására üzemi intézkedési tervet kötelesek készíteni, melynek módosítását, illetve az emisszióik, az adataik megváltozását a SZRICS-nek és a DDKTVF-nek kötelesek megküldeni. 7.) A füstköd-riadó bármely fokozatában tilos a nyílt téri égetés. VII. Záró rendelkezések 25. E rendelet január 1. napján lép hatályba. Ezzel egyidejleg a füstköd(szmog)- riadó intézkedési tervrl szóló 59/2003.(12.22.) számú önkormányzati rendelet hatályát veszti. Tasnádi Péter s.k. polgármester Dr. Papp Judit s.k. címzetes fjegyz Záradék: Megalkotta a Közgylés i ülésén. Kihirdetve: én.

7 1. sz. melléklet A szmogriadó intézkedéseit megalapozó szennyezanyag küszöbértékek és azok alkalmazási szabályai A szennyezanyag neve A szennyezanyag küszöbértékek µg/m 3 fokozat Tájékoztatási küszöbérték Nitrogén-dioxid Kén-dioxid + szálló por (PM 10 )* Ózon Ha a szálló por (PM 10 ) koncentrációja több mint 100 µg/m 3 Riasztási küszöbérték. 1. a tájékoztatási küszöbérték 3 egymást követ óra során észlelt túllépés esetén a lakosságot tájékoztatni kell a szmog-riadó tervben foglaltak szerint; 2. a riasztási küszöbérték 3 egymást követ óra során észlelt túllépés esetén kell korlátozó intézkedéseket tenni a szmog-riadó tervben foglaltak szerint; 3. amennyiben a légszennyezettség 72 órán túl meghaladja a tájékoztatási küszöbértéket, akkor a riasztási küszöbértéknek megfelel korlátozó intézkedéseket kell tenni.

8 2. sz. melléklet Füstköd-riadó elrendelésérl, kihirdetésérl és közzétételérl 1.) A polgármester döntése alapján a SZRICS a füstköd-riadó tájékoztatási és/vagy riasztási fokozatának elrendelésérl a médiákon (városi elektronikus sajtó) keresztül értesíti a lakosságot. Tájékoztatási fokozat esetén kéri közremködésüket a riasztási fokozat elrendelésének elkerülésére. A tájékoztatás a füstköd egészségügyi hatásaira, a levegszennyezettség helyzetére és várható alakulására vonatkozó értékelt adatokat is tartalmaz. 2.) A polgármester döntése alapján a SZRICS a füstköd-riadó tájékoztatási fokozatának elrendelésérl telefonon és faxon értesíti mindazokat a szervezeteket, melyek a riasztási fokozatban elrendelt korlátozások végrehajtásában részt vesznek, valamint azokat a korlátozásra kötelezetteket, amelyeknek füstködöt elidéz szennyezanyag kibocsátásaikat a riasztási fokozatban korlátozni kell. 3.) A polgármester döntése alapján a SZRICS a füstköd-riadó riasztási fokozatának bevezetése esetén a korlátozó intézkedések életbe léptetésére vonatkozó kötelezését megküldi a korlátozásra kötelezetteknek. A SZRICS a forgalomkorlátozással járó füstköd-riadó fokozat elrendelésérl a lakosságot a médián keresztül tájékoztatja. 4.) Ha a polgármester a füstköd-riadó fokozatok megszüntetését rendeli el, a SZRICS a lakosságot és az érintett szervezeteket az 1.) ill. 2.) pontban rögzített módon értesíti.

9 3. sz. melléklet Kén-dioxid + szálló por (PM 10 ) okozta füstköd-riadó esetén életbe lép intézkedések és korlátozandók köre I. Tájékoztatási fokozat esetén teend intézkedések 1.) Füstköd-riadó tájékoztatási fokozatában a lakosság felkérése, figyelmeztetése a gépjármhasználat mellzésére. 2.) A füstköd-riadó riasztási fokozatában elrendelend közlekedési korlátozások végrehajtásában közremködk (11. ) értesítése és felszólítása a felkészülésre. II. Riasztási fokozat esetén teend intézkedések 1.) A közlekedési emissziók korlátozása a) Füstköd-riadó riasztási fokozata els lépcs * esetén (aa) Els lépcsben korlátozandó az átmen gépjármforgalom az 1. térkép szerint: Az átmen forgalom számára kijelölt útvonal a várost nyugati irányból déli irányba elkerül alábbi utak: 6-os sz. Budapest-Pécs-barcsi fút es Dél-nyugati elkerül ök. út, sz. Pécs-pellérdi önkormányzati út (Maléter P.u.) út 57. sz. Mohács-pécsi fút sz. Pécs-Keleti érint elkerül út sz. Pécs, Keleti-leágazás önkormányzati út 6.sz. Budapest-Pécs-barcsi fút. Az átmen forgalom számára kijelölt útvonal, a várost keleti irányból északi irányba elkerül alábbi utak: 6-os sz. Budapest-Pécs-barcsi fút - 66-os sz. Pécs-kaposvári fút (Komlói út) sz. Árpádtet-remeteréti önkormányzati út sz. Pécs-abaligeti önkormányzati út (Abaligeti út) 6. sz. Budapest Pécs barcsi fút (ab) Kijelölt parkolóhelyek: a Megyeri úti vásártér. (ac) A lakosság folyamatos felkérése a gépjármhasználat mellzésére, a tömegközlekedés igénybevételére. (ad) A városkörnyéki polgármesteri hivatalok értesítése a forgalomkorlátozás elrendelésérl és jellegérl. b) Füstköd-riadó riasztási fokozat második lépcs ** esetén (ba) Második lépcsben alkalmazni kell az els lépcsben elrendelt korlátozásokat, valamint korlátozandó a bels gépjármforgalom a 2. térkép szerint kijelölt területen. A forgalomkorlátozás alá es terület a Tüzér utca - Honvéd utca - Ifjúság útja - Alkotmány utca - Kodály Z. utca - Aradi vértanúk útja - Kálvária út - Ágoston tér - Lánc utca - Rákóczi út Alsómalom utca - Vasút É-i határvonal által határolt terület. (bb) A forgalomkorlátozott területre irányuló célforgalom csak a kijelölt parkoló (gépjárm gyjt) helyekre megengedett. * Els lépcs : füstköd-riadó riasztási fokozatának elrendelése esetén a riasztástól számított egy órán belül megteend intézkedések ** Második lépcs: füstköd-riadó riasztási fokozatának elrendelése esetén a riasztástól számított ötödik óra után megteend további intézkedések

10 A gyjthelyeket és parkolókat a 3. térkép jelöli, nevezetesen: a TOTAL benzinkút melletti parkoló (Zsolnay Vilmos út), Aradi vértanúk úti szervizút, Siklósi út szerviz útjai és a felüljáró alatti terület, a 6-os út Tüzér út és Ybl Miklós u. közötti szakasza, valamint a Tüzér úti felüljáró északi felhajtó szakasza melletti és a városi sportcsarnok eltti parkolók, továbbá az alábbi táblázatban szerepl parkolók: Cég megnevezése Metro Holding Hungary Kft. Tesco-Globál Áruházak Zrt. Tesco-Globál Áruházak Zrt. Magnum Hungária Pécs Kft. FEMA CITY Bt. Pécs 2002 Kft. Praktiker Kft. Baumax Magyarország Zrt. Penny Market Kft. Penny Market Kft. ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. LIDL Magyarország Kereskedelmi Bt. LIDL Magyarország Kereskedelmi Bt. Interfruct Élelmiszerkereskedelmi Kft. KIKA Lakberendezési Kft.. Elektro World Magyarország Kft. Gámán Kft. DHG Zrt. DHG Zrt. Létesítmény megnevezése Metro Áruház Tesco áruház Tesco áruház Interspar Bevásárlóközpont FEMA Áruház Pláza Áruház Praktiker Áruház Pécsi Áruház Penny Market Áruház Penny Market Áruház ALDI Áruház LIDL Áruház LIDL Áruház Interfruct Áruház KIKA áruház Elektro World Áruház Pécs közterületi parkolói Palatinus Szálló Pátria Szálló Parkoló címe 7634 Pécs Makay I. u Pécs Makay I. u Pécs Budai Vám Pécs Siklósi u Pécs Sztárai M. u Pécs Megyeri u Pécs Makay I. u Pécs Siklósi u Pécs Zsolnay V. u Pécs Sztáray M u. Pécs Siklósi u Pécs Puskin tér 7632 Pécs Lahti u. 45. Pécs Megyeri u Pécs Makay I u Pécs Makay I u. 7 Pécs Rákóczi u. Pécs Széchenyi tér Parkoló jellege Pécs M. J. Város tulajdonában lév parkolók Közterület ell elzárt parkoló Közterület ell elzárt parkoló Sorszám

11 (bc) A forgalomkorlátozás alól kivételt képez gépjármvek köre: - a tömegközlekedés jármvei, a taxik, - a megkülönböztet jelzést használó jármvek, betegszállító- és gyógyszer szállító jármvek -a közmvek mködtetésével ( víz-, szennyvíz-, villamos áram-, telefon-, gáz távhszolgáltatással, közúti üzemeltetéssel) összefüggésben közleked gépjármvek -a lakosság alapvet élelmiszer ellátását (tejtermék, pékárú, húsárú) biztosító gépjármvek, -a város területén üzemel tej-és hús-feldolgozó üzemek, pékségek mködtetéséhez szükséges alapanyagok beszállítását biztosító gépjármvek. 2.) Lakossági emissziók korlátozása: A lakossági emissziók korlátozása ftési félévben *** indokolt. A lakosságot és a közintézményeket Vasas és Hird területének kivételével a médiákon keresztül fel kell kérni minden szilárd és olajtüzelés ftberendezés használatának mérséklésére. III. Egyéb intézkedések: Szmog-riadó megszüntetésekor elször a bels gépjármforgalom, majd ezt követen 4 óra múlva az átmen gépjármforgalom korlátozása szüntethet meg. *** Ftési és nem ftési félév: ftési félév: az év I. és IV. negyedéve nem ftési félév: az év II. és III. negyedéve

12 4. sz. melléklet Nitrogén-dioxid okozta füstköd-riadó esetén életbe lép intézkedések és a korlátozandók köre I. Tájékoztatási fokozat esetén teend intézkedések 1.) Füstköd-riadó tájékoztatási fokozatában a lakosság figyelmeztetése, felkérése a gépjárm használat mellzésére. 2.) A füstköd-riadó riasztási fokozatában korlátozandó nitrogén-oxid szennyez anyagot kibocsátó pontforrásokat üzemeltet korlátozásra kötelezett szervezetek értesítése és felkérése az önkéntes korlátozásra. 3.) A füstköd-riadó riasztási fokozatában elrendelend közlekedési korlátozások végrehajtásában közremködk (11. ) értesítése, felszólítása a felkészülésre. II. Riasztási fokozat els lépcs * esetén: 1.) A közlekedési kibocsátások korlátozása: a)füstköd-riadó riasztási fokozata els lépcs esetén Közlekedés korlátozása a 3. melléklet II./ 1/a) fejezetében leírtak szerint. b) Füstköd-riadó riasztási fokozata második lépcs esetén Közlekedés korlátozása a. 3. melléklet II./1/b) és a III. fejezet figyelembevételével. 2.) Lakossági emissziók korlátozása: A lakossági emissziók korlátozása ftési félévben indokolt. A lakosságot és a közintézményeket Vasas és Hird területének kivételével a médiákon keresztül fel kell kérni minden szén és olajtüzelés ftberendezés használatának mérséklésére. III. Riasztási fokozat második lépcs ** esetén: A Pannon Herm korlátozása, az alábbiak szerint: Az ermvi légszennyez források korlátozására azt követen kerül sor, ha a közlekedés második lépcs szerint elrendelt korlátozást az elrendelést követ 3. órát követen is fenn kell tartani. A korlátozáskor a jóváhagyott üzemi intézkedési tervekben *** kijelölt pontforrásokhoz tartozó tüzelberendezések üzemvitelét a szmog-riadó elrendelésének az üzemeltet tudomására jutásakor éppen üzemel (üzemszeren energiát termel) kazánoknál a táblázatban meghatározott sorrendben, minimális gztermelési szintre kell csökkenteni, úgy hogy az Pécs város távhellátásának biztonságát ne befolyásolja. (Nem tekinthet üzemszeren mköd kazánnak a felftés alatt lév kazán, azt a szmog-riadó elrendelésekor le kell állítani.) Ftési és nem ftési félévben Telephely, üzem neve Riasztási küszöbérték Pannon Herm T18 számú kazán (volt 10. sz.kazán) 140 t/h gz Zrt. (üzemeltet) T1 számú kazán ( volt 5. kazán) 85 t/h gz Pécs, Edison u. 1. T2 számú kazán (volt 7. kazán) 85 t/h gz Megjegyzés Az éppen üzemel kazánokra. * 3. sz. melléklet lábjegyzet szerint ** 3. sz. melléklet lábjegyzet szerint *** üzemi intézkedési terv: a korlátozásra kötelezett szervezet által kidolgozott, a szmogriadó riasztási fokozatában a korlátozás végrehajtására vonatkozó helyi utasítás, melyet a DDKTVF javaslata alapján a SZRICS elnöke hagy jóvá

13 Riasztási fokozat alkalmazása esetén, annak fennállásáig, az erm T18 számú kazánjának tüzelanyag-beszállítását szüneteltetni kell, a berendezés tüzelanyagellátását a készlettérrl kell biztosítani.

14 5. sz. melléklet Ózon okozta füstköd-riadó esetén életbe lép intézkedések és a korlátozandók köre I. Tájékoztatási fokozat esetén teend intézkedések 1.) Füstköd-riadó tájékoztatási fokozatában a lakosság figyelmeztetése, felkérése a gépkocsi használat mellzésére. 2.) A szénhidrogént kibocsátó technológiákat üzemeltet szervezetek (benzinkutak, szerves oldószereket felhasználók és azt kibocsátók) médiákon keresztül történ értesítése a tájékoztatási fokozat elrendelésérl és felkérése az önkéntes korlátozásra. 3.) A füstköd-riadó riasztási fokozatában elrendelend közlekedési korlátozások végrehajtásában közremködk (11. ) értesítése, felszólítása a felkészülésre. II. Riasztási fokozat esetén teend intézkedések a) Füstköd-riadó riasztási fokozat els lépcs * esetén 1.) A közlekedés korlátozása a 3. melléklet II./1/ a) fejezetében leírtak szerint. 2.) A szerves oldószer felhasználásból származó szennyez anyagot kibocsátó pontforrásokat üzemeltet szervezetek értesítése (benzinkutak, szerves oldószereket felhasználók és azt kibocsátók) a médiákon keresztül a riasztási fokozat elrendelésérl, felszólításuk a szennyezanyag kibocsátás önkéntes korlátozására. b) Füstköd-riadó riasztási fokozata második lépcs ** esetén A közlekedés korlátozása a 3. melléklet II./ 1/b ) és III. fejezetében leírtak szerint. * 3. melléklet lábjegyzete szerint ** 3. sz. melléklet lábjegyzet szerint

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának 59/2003. (12.22.) sz. rendelete a füstköd (szmog)-riadó intézkedési tervről

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának 59/2003. (12.22.) sz. rendelete a füstköd (szmog)-riadó intézkedési tervről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának 59/2003. (12.22.) sz. rendelete a füstköd (szmog)-riadó intézkedési tervről Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése a környezet védelmének általános szabályairól szóló

Részletesebben

I. FEJEZET. A rendelet célja és hatálya 1. II. FEJEZET

I. FEJEZET. A rendelet célja és hatálya 1. II. FEJEZET DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 50/2009. (XII. 16.) rendelete Debrecen város szmogriadó tervérl Debrecen (4) bekezdésében Megyei Jogú kapott Város felhatalmazása Önkormányzatának alapján, Közgylése

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 10/2005.(III.10.) sz. rendelettel módosított

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 10/2005.(III.10.) sz. rendelettel módosított 1 MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 10/2005.(III.10.) sz. rendelettel módosított 47/2003.(X.7.) sz. rendelete a rendkívüli levegőtisztaság-védelmi intézkedési tervről Bevezetés Miskolc Megyei

Részletesebben

Cím: Előterjesztés Sopron Megyei Jogú Város füstköd-riadó tervéről szóló rendelet megalkotásáról. Dr. Dobos József jegyző

Cím: Előterjesztés Sopron Megyei Jogú Város füstköd-riadó tervéről szóló rendelet megalkotásáról. Dr. Dobos József jegyző Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 64622/2009 Cím: Előterjesztés Sopron Megyei Jogú Város füstköd-riadó tervéről szóló rendelet megalkotásáról Előterjesztő: Dr.

Részletesebben

M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2016. (I.22.) önkormányzati rendelete Vác város füstköd-riadó tervéről

M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2016. (I.22.) önkormányzati rendelete Vác város füstköd-riadó tervéről M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2016. (I.22.) önkormányzati rendelete Vác város füstköd-riadó tervéről Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete a környezet védelmének általános

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 34/2008. (10.15.) rendelete a füstköd (szmog)-riadó intézkedési tervről

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 34/2008. (10.15.) rendelete a füstköd (szmog)-riadó intézkedési tervről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 34/2008. (10.15.) rendelete a füstköd (szmog)-riadó intézkedési tervről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a környezet védelmének általános

Részletesebben

69/2008. (XII. 10.) Főv. Kgy. rendelet Budapest Főváros szmogriadótervéről. I. Általános rendelkezések

69/2008. (XII. 10.) Főv. Kgy. rendelet Budapest Főváros szmogriadótervéről. I. Általános rendelkezések 69/2008. (XII. 10.) Főv. Kgy. rendelet Budapest Főváros szmogriadótervéről A Fővárosi Önkormányzat Közgyűlése a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 48. (4) bekezdés

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 32/ 2001. (06. 22.) sz. rendelete

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 32/ 2001. (06. 22.) sz. rendelete Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 32/ 2001. (06. 22.) sz. rendelete Pécs, Hird Szövőgyár utcától északra eső terület szabályozási tervének jóváhagyásáról és helyi építési szabályzatának

Részletesebben

1999. évi LXXIV. törvény

1999. évi LXXIV. törvény 1999. évi LXXIV. törvény a katasztrófák elleni védekezés irányításáról, szervezetérl és a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésrl 1 Az Országgylés az Alkotmányból, a nemzetközi

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelség Szám: 79.700-6-47/2012. Tárgy: Szeged Energia Zrt., Szeged, kombinált ciklusú Eladó: Dr. Jenei Mária gázturbinás er összevont

Részletesebben

Szentendre Város Önkormányzat Képvisel-testületének 8/2006. (II.17.) Önk. sz. rendelete. a közterület-felügyelet szervezetérl és feladatairól

Szentendre Város Önkormányzat Képvisel-testületének 8/2006. (II.17.) Önk. sz. rendelete. a közterület-felügyelet szervezetérl és feladatairól Szentendre Város Önkormányzat Képvisel-testületének 8/2006. (II.17.) Önk. sz. rendelete a közterület-felügyelet szervezetérl és feladatairól Szentendre Város Önkormányzat Képvisel-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

2. A tiltott, közösségellenes magatartás fogalma

2. A tiltott, közösségellenes magatartás fogalma Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 31/2012. (VI. 01.) önkormányzati rendelete a tiltott, közösségellenes magatartásokról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése Magyarország

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelség Szám: 84.366-1-8/2011. Ea.: dr. Balthazár Éva Maknics Katalin Tárgy: T-Szer 99 Kft., Szeged, hulladékkezelési engedély H A T

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 53/2004.(XI.30.) Kgy. rendelete az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 53/2004.(XI.30.) Kgy. rendelete az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 53/2004.(XI.30.) Kgy. rendelete az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény

Részletesebben

1. melléklet a 2/2006. (I. 13.) IM rendelethez AZ EGYSZERSÍTETT ELJÁRÁS AJÁNLATI FELHÍVÁSA I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉR

1. melléklet a 2/2006. (I. 13.) IM rendelethez AZ EGYSZERSÍTETT ELJÁRÁS AJÁNLATI FELHÍVÁSA I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉR 1. melléklet a 2/2006. (I. 13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍT A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751; 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM TZVÉDELMI SZABÁLYZAT

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM TZVÉDELMI SZABÁLYZAT SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM TZVÉDELMI SZABÁLYZAT 2010 1. Fejezet 2. Fejezet 3. Fejezet TARTALOMJEGYZÉK A Tzvédelmi Szabályzat hatálya, célja... 4 Ügyrend A tzvédelmi feladatokat is ellátó személyek feladatai

Részletesebben

ÉRTESÍTŐ 2015/34. SZÁM TARTALOM. 38/2015. (IX. 07. MÁV-START Ért. 34.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Munkavédelmi Szabályzatáról...

ÉRTESÍTŐ 2015/34. SZÁM TARTALOM. 38/2015. (IX. 07. MÁV-START Ért. 34.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Munkavédelmi Szabályzatáról... ÉRTESÍTŐ 2015/34. SZÁM TARTALOM Utasítások oldal 38/2015. (IX. 07. MÁV-START Ért. 34.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Munkavédelmi Szabályzatáról... 2 34. szám Budapest, 2015. szeptember

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 22/2003. (04.23.) sz. rendelete a levegő minőségének védelmével kapcsolatos helyi szabályokról

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 22/2003. (04.23.) sz. rendelete a levegő minőségének védelmével kapcsolatos helyi szabályokról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 22/2003. (04.23.) sz. rendelete a levegő minőségének védelmével kapcsolatos helyi szabályokról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a környezet

Részletesebben

1993. évi XCIII. törvény. a munkavédelemrıl. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Alapelvek

1993. évi XCIII. törvény. a munkavédelemrıl. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Alapelvek A jogszabály 2010. április 2. napon hatályos állapota 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemrıl E törvény célja, hogy az Alkotmányban foglalt elvek alapján szabályozza az egészséget nem veszélyeztetı

Részletesebben

26/2000. (IX. 30.) EüM rendelet. a foglalkozási eredetű rákkeltő anyagok elleni védekezésről és az általuk okozott egészségkárosodások megelőzéséről

26/2000. (IX. 30.) EüM rendelet. a foglalkozási eredetű rákkeltő anyagok elleni védekezésről és az általuk okozott egészségkárosodások megelőzéséről A rákkeltő anyagok elleni védekezés és az általuk okozott egészségkárosodások megelőzése. 2009. 03.hóban hatályos szöveg (A mellékleteket lásd: www.magyarorszag.hu) 26/2000. (IX. 30.) EüM rendelet a foglalkozási

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. e n g e d é l y t a d o k

H A T Á R O Z A T. e n g e d é l y t a d o k Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelség Iktatószám: 80659-1-4/2011. Ügyintéz: Huszár Milán Tárgy: Hulladékhasznosítási engedély Hiv. szám: Melléklet: KÜJ: 100494183

Részletesebben

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 14/2004. (IV.30.) rendelete. a közterületek használatáról és a közterületek rendjéről

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 14/2004. (IV.30.) rendelete. a közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2004. (IV.30.) rendelete a közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban:

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 73/2000/12.20/ számú rendelete Az önkormányzati lakások lakbérének mértékéről és a lakbér megállapításának feltételeiről szóló, 1996. évi 12. számú önkormányzati

Részletesebben

17/2001. (VIII. 3.) KöM rendelet

17/2001. (VIII. 3.) KöM rendelet 17/2001. (VIII. 3.) KöM rendelet a légszennyezettség és a helyhez kötött légszennyező források kibocsátásának vizsgálatával, ellenőrzésével, értékelésével kapcsolatos szabályokról A környezet védelmének

Részletesebben

A MUNKAEGÉSZSÉGÜGYI SZAKTEVÉKENYSÉG (A MUNKAVÉDELMI TÖRVÉNY VONATKOZÓ ELÍRÁSAINAK ÉRTELMEZÉSE)

A MUNKAEGÉSZSÉGÜGYI SZAKTEVÉKENYSÉG (A MUNKAVÉDELMI TÖRVÉNY VONATKOZÓ ELÍRÁSAINAK ÉRTELMEZÉSE) A MUNKAEGÉSZSÉGÜGYI SZAKTEVÉKENYSÉG (A MUNKAVÉDELMI TÖRVÉNY VONATKOZÓ ELÍRÁSAINAK ÉRTELMEZÉSE) 2005 Készült 2005. márciusban, a korábban befolyt munkavédelmi bírságok felhasználására kiírt nyilvános pályázat

Részletesebben

Jóváhagyom: Pécs, 2013. július 16. Dakos József r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos megyei rendőrfőkapitány sk.

Jóváhagyom: Pécs, 2013. július 16. Dakos József r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos megyei rendőrfőkapitány sk. RENDŐRKAPITÁNYSÁG KOMLÓ VEZETŐJE 7300 KOMLÓ, BEREK U. 10. 7301 KOMLÓ, PF: 3. TELEFON / FAX: 72/481-180, 72/582-445 BM.: 23/43-90 / 43-28; E-MAIL: VACZII@baranya.police.hu Szám: 02020/119/1/2013. ált. Jóváhagyom:

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések 1/2008. (II.16.) Önkormányzati rendelet az ingatlanok és közterületek tisztán tartásáról. helyi hulladékgazdálkodásról, helyi közszolgáltatás igénybevételéről Petrivente Községi Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Maglód Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének

Maglód Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének (Hatályos: 2012. április 15-től) Maglód Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2003.(XII.1.)Kt. rendelete a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, és a településtisztaság

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Jegyzőjétől

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Jegyzőjétől Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Jegyzőjétől A Képviselő-testület 2015. április 30.-án tartandó ülésére Tárgy: Az avar és kerti hulladék égetés, valamint a szabadtéri tűzgyújtás helyi szabályairól

Részletesebben

1993. évi XCIII. törvény. a munkavédelemről, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelettel. I.

1993. évi XCIII. törvény. a munkavédelemről, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelettel. I. 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelettel [Vastag betűvel az 1993. évi XCIII. törvény (a továbbiakban: Mvt.), vékony betűvel

Részletesebben

Írta és elkészítette: Békési Krisztina. Szerkesztette, lektorálta: Dr. Mucsi Gyula Varga István,

Írta és elkészítette: Békési Krisztina. Szerkesztette, lektorálta: Dr. Mucsi Gyula Varga István, Készült 2005. március hónapban (kézirat lezárva: 2005. 03. 26.) a korábban befolyt munkavédelmi bírságok felhasználására kiírt nyilvános pályázat során elnyert támogatásból, az OÉT Munkavédelmi Bizottság

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség 1 Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Ügyiratszám: 79979-1-20/2011. Tárgy: Veszélyes és nem veszélyes hulladék be- El adó: dr. Séra Judit (jogi) gy jtés, szállítás,

Részletesebben

Érintésvédelemmel kapcsolatos jogszabályok

Érintésvédelemmel kapcsolatos jogszabályok 2006-ra végre egy új rendelettel szabályozták az érintésvédelmi szerelői ellenőrzések és szabványossági felülvizsgálatok rendszeres elvégzését. Az alábbiakban az érintésvédelmi felülvizsgálatok elvégzésének

Részletesebben

Szigetvár Város Önkormányzata Képvisel-testületének. 10/2005. (IV.27.) rendelete

Szigetvár Város Önkormányzata Képvisel-testületének. 10/2005. (IV.27.) rendelete Szigetvár Város Önkormányzata Képvisel-testületének 10/2005. (IV.27.) rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL ÉS A VAGYONGAZDÁLKODÁS SZABÁLYAIRÓL (Egységes szerkezetben a módosításáról szóló 8/2008. (III.

Részletesebben

Elérhet legjobb technika a kerámiatégla és -cserép gyártásában

Elérhet legjobb technika a kerámiatégla és -cserép gyártásában !" #$%&'(! )'*+, Elérhet legjobb technika a kerámiatégla és -cserép gyártásában TERVEZE T Tégla és Cserépipari Környezetvédelmi Társulás a Környezetvédelmi Alap Célelirányzat támogatásával és a Környezetgazdálkodási

Részletesebben

Arló Nagyközség Önkormányzat képvisel -testületének 10/2004. (III.29.) rendelete

Arló Nagyközség Önkormányzat képvisel -testületének 10/2004. (III.29.) rendelete Arló Nagyközség Önkormányzat képvisel -testületének 10/2004. (III.29.) rendelete a köztisztaságról, a települési környezet fenntartásáról, valamint a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelez igénybevételér

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség 1 Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelség Ügyiratszám: 77572-2-12/2011. Tárgy: Nem veszélyes hulladék begyjtési Eladó: dr. Séra Judit (jogi) és szállítási engedélykérelem.

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. k ö r n y e z e t v é d e l m i e n g e d é l y t a d o k.

H A T Á R O Z A T. k ö r n y e z e t v é d e l m i e n g e d é l y t a d o k. CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Ügyiratszám: 103526-1-46/2015. Ügyintéz : dr. Ruzsáli Pál Lovrityné Kiss Beáta Kissné Nagy Ildikó Balatonyi Zsolt Kovács Viktor Sipos László Tel.: +36 (62) 553-060/44268

Részletesebben

358/2008. (XII. 31.) Korm. rendelet

358/2008. (XII. 31.) Korm. rendelet 358/2008. (XII. 31.) Korm. rendelet a telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése alapján gyakorolható egyes termelő és egyes szolgáltató tevékenységekről, valamint a telepengedélyezés rendjérő

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyel ség

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyel ség Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyel ség Szám: 100560-2-15/2015. Ea: dr. Balthazár Éva dr. Heged s Márta Balatonyi Zsolt Berényi Anita Tárgy: Szeged 2011 Sportszolgáltató és

Részletesebben

HD 150 HD 200 HD 300 HD 400 HD 500 HD 800 HD 1000 ÁLLÓ ELHELYEZÉSŰ, ZÁRTRENDSZERŰ, TÖBBCÉLÜ FELHASZNÁLÁSRA MELEGVÍZTÁROLÓK

HD 150 HD 200 HD 300 HD 400 HD 500 HD 800 HD 1000 ÁLLÓ ELHELYEZÉSŰ, ZÁRTRENDSZERŰ, TÖBBCÉLÜ FELHASZNÁLÁSRA MELEGVÍZTÁROLÓK KEZELÉSI UTASÍTÁS HD 150 HD 200 HD 300 HD 400 HD 500 HD 800 HD 1000 ÁLLÓ ELHELYEZÉSŰ, ZÁRTRENDSZERŰ, TÖBBCÉLÜ FELHASZNÁLÁSRA MELEGVÍZTÁROLÓK A készülék használatba vétele előtt gondosan olvassa el ezt

Részletesebben

Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 6/2011. (IV. 26.) önkormányzati rendelete

Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 6/2011. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 1 Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 6/2011. (IV. 26.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

ÉRTÉKELÉS. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat Polgármesteri Hivatala részére végzett munkanap fényképezésről

ÉRTÉKELÉS. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat Polgármesteri Hivatala részére végzett munkanap fényképezésről ÉRTÉKELÉS Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat Polgármesteri Hivatala részére végzett munkanap fényképezésről Készítette: B u d a p e s t, 2009. augusztus 03. A projekt az Európai Unió

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA 2013

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA 2013 SZÉCSÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK (3170 Szécsény, Rákóczi út 84.) KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA 2013 2013. augusztus hó 1 TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET...3 ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK...3 1. A szabályzat célja, személyi

Részletesebben

Abony Város Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata (egységes szerkezetben)

Abony Város Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata (egységes szerkezetben) Városi Önkormányzat J e g y z ő j é t ő l H-2740 Abony, Kossuth tér 1. Abony Város Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata (egységes szerkezetben) Abony Város Képviselő-testülete a

Részletesebben

BODMÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2007.(IX.13.) Kt. számú rendelete A Helyi Építési Szabályzatról

BODMÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2007.(IX.13.) Kt. számú rendelete A Helyi Építési Szabályzatról 1 BODMÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2007.(IX.13.) Kt. számú rendelete A Helyi Építési Szabályzatról (egységes szerkezetben a 10/2011. (VIII.08.) önkormányzati rendelettel) Bodmér Község

Részletesebben

K I E G É S Z Í T JELLEG T E V É K E N Y S É G E K S Z AB Á L Y O Z Á S A

K I E G É S Z Í T JELLEG T E V É K E N Y S É G E K S Z AB Á L Y O Z Á S A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM K I E G É S Z Í T JELLEG T E V É K E N Y S É G E K S Z AB Á L Y O Z Á S A Szeged, 2005. Kiegészít jelleg tevékenységek szabályozása 1 A Szegedi Tudományegyetem Tanácsa a személyi

Részletesebben

Kisberzseny környezetvédelmi programja - TARTALOMJEGYZÉK

Kisberzseny környezetvédelmi programja - TARTALOMJEGYZÉK Kisberzseny környezetvédelmi programja - TARTALOMJEGYZÉK Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 5 1.1. A MUNKA HÁTTERE... 6 1.2. IRODALOMJEGYZÉK... 8 2. HELYZETFELTÁRÁS... 9 2.1. TERVI KÖRNYEZET... 10 2.1.1.

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 39/2009. (11.09.) rendelete a füstköd (szmog)-riadó intézkedési tervről

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 39/2009. (11.09.) rendelete a füstköd (szmog)-riadó intézkedési tervről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 39/2009. (11.09.) rendelete a füstköd (szmog)-riadó intézkedési tervről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a környezet védelmének általános

Részletesebben

Nyilvánosságra hozatali követelmények 2008 teljes év TARTALOMJEGYZÉK

Nyilvánosságra hozatali követelmények 2008 teljes év TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK I SZIGETVÁRI TAKARÉKSZÖVETKEZET 2008 ÉVI GAZDÁLKODÁSI EREDMÉNYE... 2 I.1 PUBLIKUS MÉRLEG ÉS EREDMÉNYKIMUTATÁS... 4 II SZIGETVÁRI TAKARÉKSZÖVETKEZET KOCKÁZATKEZELÉSI ELVEI MÓDSZEREI... 6

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2005. december hó 15-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2005. december hó 15-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2005. december hó 15-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Javaslat bérlakás építési városi program előkészítésére A közgyűlés 24 igen, egyhangú

Részletesebben

ZALAEGERSZEG VÁROS LEVEGİTERHELTSÉGI SZINTJÉNEK CSÖKKENTÉSÉT SZOLGÁLÓ. Szombathely, 2013.

ZALAEGERSZEG VÁROS LEVEGİTERHELTSÉGI SZINTJÉNEK CSÖKKENTÉSÉT SZOLGÁLÓ. Szombathely, 2013. ZALAEGERSZEG VÁROS LEVEGİTERHELTSÉGI SZINTJÉNEK CSÖKKENTÉSÉT SZOLGÁLÓ LEVEGİMINİSÉGI TERV Szombathely, 2013. Tel.: (94) 506 700 Fax: (94) 313 283 E-mail: nyugatdunantuli@zoldhatosag.hu Tartalom Bevezetés...

Részletesebben

9/2009. (II. 27.) ÖM rendelet

9/2009. (II. 27.) ÖM rendelet 9/2009. (II. 27.) ÖM rendelet az önkormányzati miniszter által adományozható elismerésekrl, az elismerésben részesíthetk körérl, valamint az elismerésben részesítés feltételeirl és rendjérl Az 1-6., 15-32.,

Részletesebben

Apácatorna környezetvédelmi programja - TARTALOMJEGYZÉK

Apácatorna környezetvédelmi programja - TARTALOMJEGYZÉK Apácatorna környezetvédelmi programja - TARTALOMJEGYZÉK Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 5 1.1. A MUNKA HÁTTERE... 6 1.2. IRODALOMJEGYZÉK... 8 2. HELYZETFELTÁRÁS... 10 2.1. TERVI KÖRNYEZET... 11 2.1.1.

Részletesebben

5/2004. (I. 28.) GKM rendelet. a helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól

5/2004. (I. 28.) GKM rendelet. a helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól 5/2004. (I. 28.) GKM rendelet a helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól A közúti közlekedésr l szóló 1988. évi I. törvény 48. -a (3) bekezdése b) pontjának 4. alpontjában kapott felhatalmazás alapján

Részletesebben

Bátya Községi Önkormányzat Képvisel-testületének. 4/2007.(III.29.) Kt. számú rendelete. az önkormányzat. Szervezeti és Mködési Szabályzatáról

Bátya Községi Önkormányzat Képvisel-testületének. 4/2007.(III.29.) Kt. számú rendelete. az önkormányzat. Szervezeti és Mködési Szabályzatáról Bátya Községi Önkormányzat Képvisel-testületének 4/2007.(III.29.) Kt. számú rendelete az önkormányzat Szervezeti és Mködési Szabályzatáról - 2 0 0 7 - 2 B e v e z e t é s A Magyar Köztársaság Országgylése

Részletesebben

1 ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG

1 ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 1 ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím: 9002 Győr, Pf. 471. Telefon: Központi: 96/524-000, Ügyfélszolgálat: 96/524-001 Fax: 96/524-024

Részletesebben

Egervár Község Önkormányzata KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

Egervár Község Önkormányzata KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Egervár Község Önkormányzata KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyta: Egervár Község Önkormányzati Képviselőtestülete 2012. március hónap 29. napján tartott ülésén 30/2012.(III.29.) számú határozatával. 1

Részletesebben

ű ű ű ű ű ű Ú ű ű ű ű ű ű ű ű Ú ű ű ű Ú ű ű ű ű Ó ű ű ű ű Ü É ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ú É ű ű ű É Ó Ú Ó Ü Ő Ó Ó ű É ű ű ű É ű É ű ű ű ű Ö Ü ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű É ű É É ű Ö ű ű ű ű É ű ű ű ű ű ű ű Ö

Részletesebben

É Ú ű Ö ű ű ű ű ű Ü ű ű ű ű ű Ú Ü ű Ú Ö ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű ű Ö Ö ű É ű Ö ű Ö Ú Ó ű ű Ü Ú ű É Ó ű ű ű Ö ű ű É ű É É Ö É É É É É Ö Ö É Ú É Ó Ú É É Ö Ö Ö ű Ó ű Ö ű ű ű ű

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉS. A rendelet hatálya Onga közigazgatási területére terjed ki. KÜLÖNÖS RENDELKEZÉSEK AZ ADÓKÖTELEZETTSÉG, AZ ADÓ ALANYA

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉS. A rendelet hatálya Onga közigazgatási területére terjed ki. KÜLÖNÖS RENDELKEZÉSEK AZ ADÓKÖTELEZETTSÉG, AZ ADÓ ALANYA Onga Községi Önkormányzat helyi iparűzési adóról szóló - többször módosított - 6/1991. (XII.16.) sz. RENDELETE a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege - (2004. december 15.-én hatályos) Bevezető

Részletesebben

I. RÉSZ. A rendelet hatálya 1. a.) az önkormányzat tulajdonában lévő lakásokra, b.) ideiglenes hasznosítású lakás céljára használt helyiségekre,

I. RÉSZ. A rendelet hatálya 1. a.) az önkormányzat tulajdonában lévő lakásokra, b.) ideiglenes hasznosítású lakás céljára használt helyiségekre, Veresegyház Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2002. (II. 6.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonban álló lakások bérleti díjáról (egységes szerkezetben) A rendeletet módosította

Részletesebben

ö ó É ó Ú ÜÉ ó ö ó ó ö É ó ó ó ó Ü ó ó É ó ó Ú ó ő Úó É ö ó Ü ó ó ó ó Ú ó Ü ó É Ó ő ó ó ó ó ö É ö ó ó Ü ó É ö ó ó ó É ó É Ü ó ó ö ú Ö É Ú É Ü É ó ó ó Ü ó Ü ő É Ö Ó É ó ó ó ó ó ó ó ó ó ö ó Ó ő ö ó ó ó ó

Részletesebben

Ú É ő ő ő ő ő Ú É ő ő ő ő ű ű ő ő ő ő ő ű ű ő ő ő Ú ő Ú É É Ú Ú ű ű ő ő É ő Ó ű ű ő ő ű ő É Ó Ü ő ű ő ő ű ő ű Ó É É Ó Ü Ü ő Ú Ü É É Ú É É ő É Ú É Ó É Ü ő ő Ú É ő ő ű ő ű Ú ő Ü É Ú É ő ő É É ű ő Ú É Ü ű

Részletesebben

É Ő ú ú Ü Ú Ü ú Ü Ú Ú Ú Ü Ü Ú ű Ü ú É Ü Ü Ü Ú ú ű Ü Ü Ü ű ű Ü Ü ú Ú ű Ü ű Ú ű Ü ű Ú Ü É É ű É É É É É Ü Ü Ü É ÉÉ Ö ú É É É É ÉÉ É É É ű ú Ó Ö ú Ó Ö ú Ó ú ú Ü Ü ú É É É Ö Ö Ö Ó Ü Ú Ó É É É É Ü Ú Ó Ő Ó ú

Részletesebben

Ö É ű Ú ő Ú ő ű ő ő ő ű Ü ő Ú Ú Ú Ú Ú ű Ü É ű ő ő Ú Ú É Ú ő Ú ő Ú ő É ő Ó É ő ű ű ő ő ő Ó Ú Ó ő ő Ü ő ő ű Ü Ú Ú Ü Ú Ó Ú Ú Ü Ü Ü ő Ö Ö É É É É É É Ó ő ő ű ő ű ű ű ő ő Ú É Ú É Ü űé É Ú ő ő É ő Ü ő ű É É

Részletesebben

4/2000. (IV.11.)Ktr. rendelet a helyi építési szabályokról szabályozási tervi mellékletekkel

4/2000. (IV.11.)Ktr. rendelet a helyi építési szabályokról szabályozási tervi mellékletekkel 4/2000. (IV.11.)Ktr. rendelet a helyi építési szabályokról szabályozási tervi mellékletekkel 1 ÉRSEKHALMA KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 4/2000. (IV.11.) Ktr. sz. rendelete a helyi építési szabályokról.

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyel ség

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyel ség Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyel ség Iktatószám: Ügyintéz : 80771-4-5/2015. Király Dániel Dr. Séra Judit Tárgy: Siemens Zrt. Kisk rös 4355/17 hrsz. beavatkozási terv elbírálása

Részletesebben

T Ű Z V É D E L M I S Z A B Á L Y Z A T A

T Ű Z V É D E L M I S Z A B Á L Y Z A T A Rendezvényszervező: Brightly Kft. Cím: 1143 Budapest, Ilka utca 50. Ügyvezető: Kulicz Gábor DUNAI REGATTA 2016. május 07., 00:00 2016. május 08., 03:30 T Ű Z V É D E L M I S Z A B Á L Y Z A T A 2016 1

Részletesebben

É ü ü ű ü Ü ü É É ü Ó Ú É É Ö É Ó ű ű ű ű ü ű ü ü Ú ü ű ü ü ű ü Ó ü ü ü ű ü ü ü ü ü ü Ö Ü ű ü ü ü ü ű ü ü É ű ü ü ü ü ű Ü Ö É ü ü ü ü É ü ü ü É ü ű ű ü ü ü ü ü ű ü ü ü Ó ü ü ű ű ü ü ü ü ü ü É ű ü É Ó ü

Részletesebben

É ö ü ú ü ö ú ö ü ö ü ú ü ű ü ü ö ö ö ú ü ö ü ü ö ü ü ü ü ü Ü ü ö ú ü ü ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ü ö ü ö ü ö ö ú ö ü ö ü ö ö ö ú ö ö ö ö ú ú ö ü ö ü ú ü Ú É ö ö ö ö ö ú ö ű ö ű ö ú ö ö ú Ú ü ö ö ö ö

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 46/2004. (XII.03.) önkormányzati rendelete a köztisztaság, valamint településtisztaság fenntartásáról 1

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 46/2004. (XII.03.) önkormányzati rendelete a köztisztaság, valamint településtisztaság fenntartásáról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 46/2004. (XII.03.) önkormányzati rendelete a köztisztaság, valamint településtisztaság fenntartásáról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2012. (IX. 26.) önkormányzati rendelete a település rendjének szabályairól 1

Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2012. (IX. 26.) önkormányzati rendelete a település rendjének szabályairól 1 Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2012. (IX. 26.) önkormányzati rendelete a település rendjének szabályairól 1 Martonvásár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 39/2009. (11.09.) rendelete a füstköd (szmog)-riadó intézkedési tervről

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 39/2009. (11.09.) rendelete a füstköd (szmog)-riadó intézkedési tervről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 39/2009. (11.09.) rendelete a füstköd (szmog)-riadó intézkedési tervről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a környezet védelmének általános

Részletesebben

I. E LŐSZ Ó A felhasználók tájékoztatása, a szolgáltatási feltételrendszer egyértelmű rögzítése és a kiegyensúlyozott felhasználó-szolgáltató kapcsolatrendszer kialakítása érdekében minden szolgáltatónak

Részletesebben

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/ 2016. (IV.28.) önkormányzati rendelete Vecsés Város Helyi Építési Szabályzatáról

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/ 2016. (IV.28.) önkormányzati rendelete Vecsés Város Helyi Építési Szabályzatáról 1 Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/ 2016. (IV.28.) önkormányzati rendelete Vecsés Város Helyi Építési Szabályzatáról Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya. A rendelet alkalmazása

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya. A rendelet alkalmazása Boldog Községi Önkormányzat 20/2004. (XII. 21.) rendelete Boldog helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről Boldog Község Képviselő-testülete az 1997. évi LXXVIII. törvény 6. (3) bekezdés a)

Részletesebben

Madách Musical Tánc- és Zeneművészeti Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Szakközépiskola _1149 Budapest, Angol u. 75.

Madách Musical Tánc- és Zeneművészeti Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Szakközépiskola _1149 Budapest, Angol u. 75. Madách Musical Tánc- és Zeneművészeti Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Szakközépiskola _1149 Budapest, Angol u. 75. OM: 200650 MADÁCH MUSICAL TÁNC-ÉS ZENEMŰVÉSZETI ISKOLA Alapfokú Művészetoktatási

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyel ség

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyel ség Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyel ség Ügyiratszám: 87368-3-21/2014. Ügyintéz : Privitzer Jen dr. Ruzsáli Pál Sipos László Balatonyi Zsolt Lovászi Péter Tárgy: Kiskunfélegyházi

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2014. október 9-én (csütörtök) napjára 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

M E G H Í V Ó. 2014. október 9-én (csütörtök) napjára 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

SZERZŐDÉS Vállalkozási Szerződés

SZERZŐDÉS Vállalkozási Szerződés 1 SZERZŐDÉS Vállalkozási Szerződés mely létrejött egyrészről a Fővárosi Önkormányzat Visegrádi Rehabilitációs Szakkórház és Gyógyfürdő ( 2026 Visegrád, Gizella telep) Képviseli: Vogel Ferencné gazdasági

Részletesebben

Ózd város közterületeire vonatkozó. 2015/2016. évi téli útüzemeltetési terv

Ózd város közterületeire vonatkozó. 2015/2016. évi téli útüzemeltetési terv 1. melléklet a./2015. (XI.25.) határozathoz Ózd város közterületeire vonatkozó 2015/2016. évi téli útüzemeltetési terv 2015. november 25. Ózdi Városüzemeltető Intézmény Városüzemeltetési és foglalkoztatási

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek A jelen Általános Szerződési Feltételek ( ÁSZF ) a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal

Részletesebben

J E G Y Z K Ö N Y V. Készült: Sülysáp Nagyközségi Önkormányzat képvisel-testületének 2005. január 31-én megtartott ülésérl.

J E G Y Z K Ö N Y V. Készült: Sülysáp Nagyközségi Önkormányzat képvisel-testületének 2005. január 31-én megtartott ülésérl. J E G Y Z K Ö N Y V Készült: Sülysáp Nagyközségi Önkormányzat képvisel-testületének 2005. január 31-én megtartott ülésérl. Jelen vannak: A polgármester, a jegyz, a települési képviselk a mellékelt jelenléti

Részletesebben

Mikebuda Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2010. (VIII.27.) rendelete a helyi környezet védelméről. A rendelet hatálya

Mikebuda Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2010. (VIII.27.) rendelete a helyi környezet védelméről. A rendelet hatálya Mikebuda Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2010. (VIII.27.) rendelete a helyi környezet védelméről Mikebuda Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

A MŐSZAKI ÜZLETÁG VÁLLALÁSI SZABÁLYZATA

A MŐSZAKI ÜZLETÁG VÁLLALÁSI SZABÁLYZATA Bács Volán Autóbuszközlekedési ZRT. 6500 Baja, Nagy István utca 39. A MŐSZAKI ÜZLETÁG VÁLLALÁSI SZABÁLYZATA Elıkészítette: Ellenırizte: Jóváhagyta: Módosítás száma: 4. Pál Tamás technológus Németh Ferenc

Részletesebben

TAMÁSI VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2000.(VI.5.) számú önkormányzati rendelete a környezet- és természetvédelemről 1

TAMÁSI VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2000.(VI.5.) számú önkormányzati rendelete a környezet- és természetvédelemről 1 TAMÁSI VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2000.(VI.5.) számú önkormányzati rendelete a környezet- és természetvédelemről 1 Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. január 26-i ülésére Tárgy: A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló többször módosított 1997. évi XXXI. törvény

Részletesebben

K I V O N A T. Szentendre Város Önkormányzat Képvisel-testületének 2002. március 12-i ülésérl készült jegyzkönyvbl

K I V O N A T. Szentendre Város Önkormányzat Képvisel-testületének 2002. március 12-i ülésérl készült jegyzkönyvbl K I V O N A T Szentendre Város Önkormányzat Képvisel-testületének 2002. március 12-i ülésérl készült jegyzkönyvbl 14. Elterjesztés a Városi Szolgáltató Rt. alaptke emelése, valamint a gyepmesteri telep

Részletesebben

Fejér Megyei Kormányhivatal

Fejér Megyei Kormányhivatal Fejér Megyei Kormányhivatal Ügyszám: KTF-15808/2015., 34232/2016. Ügyintéző: Stéger Ferenc, Dr. Somlai Ildikó Telefon: (22) 514-300, (22) 514-310 Tárgy: Egységes környezethasználati engedély Melléklet:

Részletesebben

ti1.us Hivatela É,rkez it : 2013 L05,

ti1.us Hivatela É,rkez it : 2013 L05, ti1.us Hivatela Baráth Zsolt országgyűlési képviselő 4ar,,v-sr< r ~ : 1 / ( 7f -3 É,rkez it : 2013 L05, Írásbeli kérdés Dr. Kövér László úrnak, az Országgy űlés elnökének Helyben Tisztelt Elnök Úr! Az

Részletesebben

2001. évi XXII. törvény. az állategészségügyről szóló 1995. évi XCI. törvény módosításáról. (egységes szerkezetben a módosított jogszabállyal)

2001. évi XXII. törvény. az állategészségügyről szóló 1995. évi XCI. törvény módosításáról. (egységes szerkezetben a módosított jogszabállyal) 2001. évi XXII. törvény az állategészségügyről szóló 1995. évi XCI. törvény módosításáról (egységes szerkezetben a módosított jogszabállyal) Az Országgyűlés - figyelemmel arra, hogy az állatok tartásának,

Részletesebben

Ügyszám: FVO-1848-16(2009) Ügyintéző: Jarabek Péter Telefon: 06-1-459-7719 Telefax: 06-1-459-7739 E-mail: jarabekp@eh.gov.hu

Ügyszám: FVO-1848-16(2009) Ügyintéző: Jarabek Péter Telefon: 06-1-459-7719 Telefax: 06-1-459-7739 E-mail: jarabekp@eh.gov.hu Ügyszám: FVO-1848-16(2009) Ügyintéző: Jarabek Péter Telefon: 06-1-459-7719 Telefax: 06-1-459-7739 E-mail: jarabekp@ehgovhu HATÁROZAT SZÁMA: 711/2009 Tárgy: EON Tiszántúli Áramhálózati Zrt (4024 Debrecen,

Részletesebben

E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató Zrt.

E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató Zrt. MV E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató Zrt. Munkavédelmi fejezet közcélú szabadvezeték hálózatok létesítéséhez, üzemeltetéséhez és bontásához Munkavédelmi kézikönyv A jelen rendelkezés a társaság szellemi

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖRNYEZETVÉDELMI SZABÁLYZAT

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖRNYEZETVÉDELMI SZABÁLYZAT SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖRNYEZETVÉDELMI SZABÁLYZAT 2010 I TARTALOMJEGYZÉK I. A szabályzat célja, hatálya, értelmez rendelkezések 1 II. A környezetvédelmi tevékenység egyetemi rendszere 4 III. Környezetvédelmi

Részletesebben