IQSYS Informatikai és Tanácsadó Zrt. H-1135 Budapest, Hun u. 2. Telefon: 06(1) Fax: 06(1)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "IQSYS Informatikai és Tanácsadó Zrt. H-1135 Budapest, Hun u. 2. Telefon: 06(1) 236-6400 Fax: 06(1) 236-6464 info@iqsys.hu www.iqsys."

Átírás

1 értjük egymást

2 level 2 certified company IQSYS Informatikai és Tanácsadó Zrt. H-1135 Budapest, Hun u. 2. Telefon: 06(1) Fax: 06(1) H-9022 Győr, Bajcsy Zsilinszky u. 46. Telefon: 06(96) Fax: 06(96)

3 Értjük egymást! Partnerek között a legfontosabb, hogy mindig értsék egymást! Ezért választottuk üzleti jelszavunkként mi is ezt a gondolatot, ami izgalmas, néha drámaian gyorsan változó környezetünkben ma különösen fontos. Nem lehet nem tudomást venni arról a gazdasági paradigmaváltásról, melyet tisztán valószínűleg csak néhány év távlatából visszatekintve érthetünk legfontosabb üzenetünk a versenyképesség majd meg teljes valójában és amelyet csak közösen értelmezve, egyetértésben lehet hasznunkra fordítani. Feladatunk most nem kisebb, mint megjósolni azokat a lehetséges irányokat, megtalálni azokat a kiutakat, melyek új pályára segítenek állítani vállalkozást, közintézményt, vagy éppen nemzetgazdaságunkat. Lehetőség ez és egyben felelősség is. kiegészülve, meghatározó szerepet biztosítanak számunkra a hazai és egyre inkább a régió infokommunikációs piacán. Mit is üzenhet még egy informatikai cég ismertetőjében az olvasónak? Technológiai csemegékről írhat, felsorolhatja szolgáltatásait, referenciáit. Ez természetesen fontos, hiszen minderre büszkék is vagyunk. A legfontosabb üzenetünk azonban mégis a versenyképesség! Meggyőződésünk, hogy ma a versenyképesség elsődleges feltétele kiválósága, kreativitása, fél évszázad mérnöki a korszerű infokommunikáció mély, elszántsága rejlik minden beágyazott használata egy vállalatnál, intézménynél. Ez eredményez- megoldott feladatban heti az átláthatóságot, mérhetőséget, az ügyfelek értő és Rékasi Tibor proaktív kiszolgálásának képességét, a napi üzletvitel, a cégvezetés üzembiztos működését. Az IQSYS ebben van otthon, ennek megteremtése motiválja minden munkatársunkat minden nap, hiszen kivételes hagyományokkal büszkélkedhetünk: a cég szakmai szellemiségének alapjai a hazai informatika bölcsőjéig nyúlnak vissza. Fél évszázad mérnöki kiválósága, kreativitása, elszántsága rejlik minden megoldott feladatban, kibogozott problémában. Értékes hagyományaink, emberközpontú megközelítésünk a Magyar Telekom csoport tagjaként, a korszerű nemzetközi vállalatszervezési, menedzsment és szolgáltatási háttérrel Technológia és szakértelem tehát egyik oldalról, üzleti tapasztalat és iparági kompetencia a másikról. Kiadványunk is ezt a kettős fókuszt sugallja azáltal, hogy külön olvashat az érdeklődő technológia és általános piaci ügyvezető igazgató dolgainkról attól függően, hogy melyik irányból kezd neki. A lényeg mindkét esetben ugyanaz: értsük egymást!

4 IQSYS üzleti szakértelem, emberi kapcsolatok A Magyar Telekom Nyrt. Vállalati Üzletágához tartozó IQSYS Informatikai és Tanácsadó Zrt. alaptevékenysé-ge szerint magas szintű, összetett, teljes körű informatikai megoldások szakértő szállítója, üzemeltetője. E mondat mögött azonban rengeteg emberi tényező húzódik meg, mely megkülönböztet bennünket a piacon. A cégünk szerencsés méretének köszönhetően rugalmasan alkalmazkodhat a piaci igényekhez, ugyanakkor tu-lajdonosi háttere, a Magyar Telekom révén megvan a megfelelő robusztussága is. Az IQSYS fő profilja az informatikai megoldások kidolgozása, megvalósítása üzleti tanácsadás, egyedi ope-ratív és analitikus alkalmazások fejlesztése, alkalmazás csomagok bevezetése, üzemeltetése (outsourcing) és a rendszerintegráció. Szakmai az IQSYS fő profilja az informatikai megoldások kidolgozása, megvalósítása, üzemeltetése és a rendszerintegráció rendszerintegrátorként az évek során szisztematikus innovációval és projek-tek százainak megvalósításával megszerzett mély szakmai tudásunkat hasznosítjuk az alkalmazások teljes életciklusát lefedő rendszerintegrációs tevékenységünkben. Ehhez alakítottuk jól képzett, motivált és lojális munkatársi csapatunkat. Az IQSYS iparágak szerint szerveződő négy üzletágra - Állam és közigazgatás, egészségügy és oktatás; Ipar- kereskedelem és közmű; Telekommunikáció; Pénzügyi szolgáltatók és tanácsadók és három megvalósítási divízióra - Alkalmazásfejlesztési és Üzleti Intelligencia; Csomagalkalmazások és Tanács-adás; IQ Szolgáltatások - épülő struktúrában dolgozik. Az Alkalmazásfejlesztési és Üzleti Intelligencia Divízió ügyviteli és analitikus alkalmazások tervezését és kivitelezését végzi ügyfelei egyedi igényei és elvárásai alapján. Az elkészült megoldásokat integrálja a vállalati infrastruktúra elemeivel és a meglévő rendszerekkel. Komplex informatikai megoldások szakmai rendszerin-tegrátoraként összefogja a fejlesztő csapatokat és beszállító partnereket, kulcsrakész megoldásokat szállít-va ügyfeleinek. A Csomagalkalmazások és Tanácsadás Divízió technológiaszállító partnereink termékeire - pl. vállalatirá-nyítási-, és ügyfélkapcsolat kezelő-, banki csomagok - alapozott megoldásokat vezet be és kapcsolja össze ezeket a vállalati környezet egyéb rendszereivel. A divízió üzleti tanácsadó részlege segíti ügyfeleinket straté-gia céljaik elérésében,üzleti hatékonyságuk növelésében és az informatikai projektek folyamat- és működésfej-lesztésen alapuló előkészítésében. Az IQ Szolgáltatások Divízió hosszú távú szolgáltatásokat biztosít ügyfeleinknek. Az alkalmazásüzemelteté-si, valamint IT és folyamat kiszervezési szolgáltatások mellett ez a részlegünk a másik két üzletág megoldásaira és kompetenciáira alapozva olyan alkalmazásszolgáltatásokat nyújt, amelyeket az ügyfelek folyamatos díjfizetés fejében vehetnek igénybe.

5 Az IQSYS robosztus tulajdonosi háttere és széles szolgáltatás portfoliója következtében rugalmas értékesítési modelleket kínál. Ügyfeleink többféle megoldás közül választhatnak a klasszikus projekt típusú szállítási módozattól az üzemeltetést is tartalmazó formán át a havidíjas konstrukciókig. Az IQSYS munkája során együttműködik a Magyar Telekom Csoport tagvállalataival, és szoros kapcsolatokat ápol a vezető technológia szállítókkal. Cégcsoporton belül a teljes körű infokummunikációs (ICT) portfolióhoz biztosításához a Magyar Telekom nyújtja a telekommunikációs szolgáltatásokat, emberközpontú a KFKI Zrt. a hálózati és in-formatikai rendszerintegrátorságra alapinfrastruktúrát, az IQSYS Zrt pedig törekszünk az alkalmazásokat, az alkalmazás üzemeltetést és a rend-szerintegrációs megoldásokat. Megoldásaikban vezető szállítók és meghatározó nyílt forráskódú szervezetek technológiáit és termékeit alkalmazzuk. Legfontosabb partnereink többek között az EMC, a HP, az IBM, a Microsoft, az Oracle, az SAP, és a SAS. állnak. Az újdonságok hazai bevezetésére, valamint saját alkalmazások és megoldások kifejlesztésére a vállalat jelentős erőforrásokat mozgósít, ennek eredmé-nyeképpen hozta létre többek között a CASIR Jelentéskészítő Rendszert, az Advise adaptív vállalati informá-ciómenedzsment-eszközt és az adattisztítás területén egyedülálló megoldást, az Adatklinikát mrd forint IQSYS árbevétel Technológiák, megoldások, szoftverek, hardverek, hálózatok integrálása során számunkra minden feladat a szaktudás integrációjáról szól, legyen az házon belüli kompetencia, vagy kiváló partnereink szakértelme. A szakmai minőségen túl, egyfajta emberközpontú rendszerintegrátorságra is törekszünk, vagyis partnereinkkel, ügyfeleinkkel mindig azt az emberi harmóniát keressük, amelynek megléte, kialakítása nagyban hozzájárul a kölcsönösen előnyös üzleti megállapodások tető alá hozásához, illetve a megoldások problémamentes beveze-téséhez, és későbbi használhatóságához. Az IQSYS, jogelődjei nyomdokain haladva aktív innovációs tevékenységet folytat. Ennek a középpontjában a vállalati hatékonyságot és pénzügyi átláthatóságot biztosító megoldások mellett az informatikai fejlesztések és IT-irányítás minőségét javító technológiák és módszerek

6 Állam- és közigazgatás, egészségügy és oktatás Az állam gazdasági szerepét sokan vitatják. Közgazdasági, politikai, ideológiai iskolák vitatkoznak azon, hogy milyen feladatokat lásson el, visszavonuljon-e vagy éppen nagyobb szerepet vállaljon a mindennapi életünkben, az ország működésének fenntartásában, fejlesztésében. Bármelyik irányt is tartjuk üdvösnek, egy dolog biztos: a hatékonyságra, gazdaságosságra, egyszerűségre és átláthatóságra való törekvés, az állampolgárok igényeinek szolgáltatói megközelítésű kielégítése mindig is fontos lesz. Magyarország kivételes lehetőséghez jutott az Európai Unióhoz való csatlakozása révén: a világ meghatározó, fejlett régiójának teljes jogú tagjaként élvezheti mindazt a fejlesztési potenciált, amellyel a tagok felzárkózása meggyorsítható. Ugyanakkor soha nem tapasztalt versenyhelyzetet is eredményezett mindez: 26 agilis, ambiciózus országgal kell megküzdenünk nap mint nap egy globalizálódott, az informatikai vívmányai által 24 órában nyitva lévő piacon. Az infokommunikáció épp ennek a globalizációnak az egyik gyermeke, egyben legfontosabb eszközrendszere. Az IQSYS szakemberei évtizedes tapasztalatokat szereztek meghatározó államigazgatási projektek megvalósításában, stratégiai jelentőségű feladatokat menedzseltek fővállalkozásban. Célunk ezt a kompetenciát az ország további fejlődésének szolgálatába állítani, melyben szakembereink mellett neves hazai és nemzetközi cégek a partnereink. a hatékonyság, gazdaságosság, egyszerűség, átláthatóság, és a szolgáltatói szemlélet egyre fontosabb lesz Ügyfeleink Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetvédelmi Minisztérium Központi Statisztikai Hivatal Magyar Államkincstár Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Hírközlési Hatóság Önkormányzatok (Főpolgármesteri Hivatal, Dunakanyar-Pilis Kistérség, Szekszárd, Szentgotthárd, Szolnok, Szombathely)

7 Ipar, kereskedelem, közmű A telekommunikációhoz és a pénzintézetekhez hasonlóan jelentős fejlesztések történtek a közművállalatoknál is az elmúlt években, melyek révén mára túlnyomóan hatékonyan működő, ügyfeleikkel egyre jobb kapcsolatot ápoló vállalatokká váltak. Ez jól felfogott üzleti érdekük is volt, hiszen a legtöbb területen a piacnyitás a verseny egy magasabb szintjét hozta el. A távközlési és a pénzintézeti szektor ezen a liberalizációs folyamaton már átesett, az IQSYS itt szerzett tapasztalatai jól konvertálhatóak a közművállalatok számára, a versenyképesség fokozása, az ügyfélközpontúság megteremtése érdekében. A korszerű tervezés, a teljesítmény menedzsment, a kulcsfolyamatok átlátható működtetését lehetővé tevő megoldások, CRM rendszerek bevezetése mind olyan példák, amelyek megfelelő működéshez nélkülözhetetlenek. Az iparvállalatok jelentős szerepet játszanak az ország gazdasági teljesítményében, különösen azok, melyek exportpiacokat látnak el. A jelenleg termelési volumenükben tapasztalható visszaesés, erőforrásaik kihasználásának újragondolását igényli, emellett versenyképességük megőrzéséhez folyamatos fejlesztési forrásokat is kell találniuk. Az IQSYS éppen e források jobb felhasználását teszi lehetővé speciális konstrukcióival, pályázati tanácsadással, a vállalati folyamatok felmérésével és optimalizálási javaslatok kidolgozásával és azok informatikai támogatásával. A gazdaság szereplői között az iparvállalatok azok, amelyek leginkább az alaptevékenységükre koncentrálva a legkomolyabb kontrollt gyakorolják költségeik fölött. Nem véletlen, hogy az ország egyik legnagyobb, versenypiaci körülmények között létrejött teljes körű IT és részleges üzleti folyamat kiszervezése ezen a piacon valósult meg a Rába Csoportnál. Hiszünk benne, hogy az informatika, mint közmű a szakma egy domináns fejlődési iránya, és az informatikai- és üzleti folyamat kiszervezési valamint az alkalmazásszolgáltatási (ASP) konstrukciók népszerűsége először éppen az ipari, a gyártó vállalatoknál fog jelentkezni. az informatika, mint közmű a szakma egy domináns fejlődési iránya A közösségi közlekedési szolgáltatásokat nyújtó hazai vállalatok informatikai és kommunikációs fejlesztésében és üzemeltetésében egyedülálló tapasztalatokat szereztünk az elmúlt évtizedben. Integrált infokommunikációs rendszereket hoztunk létre és üzemeltetünk sikerrel a legnagyobb hazai közlekedési vállalatoknál. Megoldásaink világszínvonalú hazai és nemzetközi partnerekkel együttműködésben, a hazai jogszabályi környezetnek megfelelően működnek évek óta. Ügyfeleinket GPS alapú lokalizáció, elektronikus jegy-és bérletrendszer, korszerű utastájékoztatás segíti feladataik magas színvonalú ellátásában. Ügyfeleink Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. Hajdú Volán Zrt. Jászkun Volán Zrt. Kisalföld Volán Zrt. Körös Volán Zrt. Volánbusz Zrt. Alcoa-Köfém Kft. AstraZeneca Kft. Audi Hungaria Kft. ECM Kht. GE Hungary Zrt. Magyar Posta Zrt. MOL MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. Richter Gedeon Nyrt. Dunamenti Erőmű Zrt. E.ON Hungária Kft. Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. Magyar Villamos Művek Zrt. MIVIZ Miskolci Vízmű Zrt. Rába Csoport Vasivíz Zrt.

8 Pénzintézetek Bár az elmúlt időszak gazdasági eseményei a pénzügyi szektort érintették legérzékenyebben, a magyar bankrendszer nemzetközi összehasonlításban jól vizsgázott: stabilnak bizonyult és hosszú távon perspektivikusnak ígérkezik. Ez az eredmény nem kis részben tudható be az elmúlt másfél évtized felügyeleti tevékenységének és az abból fakadó jelentésszolgálati informatikai fejlesztéseknek. Az IQSYS jelentéskészítő megoldásai, amelyek a magyarországi nagy bankok jó részében működnek, valamennyi jelentéskészítési területen iparági sztenderdnek tekinthetők és biztosítják a hazai és az Európai Unió pénzügyi előírásaival való konformitást. A hazai pénzügyi szervezetek fejlesztési igénye különböző, jól meghatározható periódusokra osztható. Ezek között vannak, melyeket a bankok nagy része már maga mögött tudhat; vannak sláger témák, melyeket jelenleg is sokszor együtt, vállvetve próbálnak megoldani; és vannak, olyan előremutató témák, melyekkel még csak néhányan foglalkoznak. Szakembereink már a soron következő feladatokra készülnek, közülük kiemelhetőek a kulcs folyamatok optimális működtetését és a vállalat pénzügyi átláthatóságát biztosító megoldások, mint a különböző front-end-, work-flow-, tervező-, előrejelző- és teljesítmény menedzsment alkalmazások. az IQSYS jelentéskészítő megoldásai iparági sztenderdnek tekinthetők Az IQSYS az iparági csomagalkalmazások terén egyedülálló Oracle Flexcube banki alaprendszer és Siebel CRM bevezetési kompetenciával, és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik. Az IQSYS szolgáltatásaiban is igyekszik kompetens partnere lenni a leginnovatívabb megrendelőinek: egy új informatikai értékesítési modell korai bevezetőjeként, korszerű beruházás kímélő ASP konstrukcióban segíti a bankok, brókercégek és értékpapír forgalmazók munkáját. Ügyfeleink AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány Allianz Bank Zrt. Allianz Hungária Biztosító Zrt. AXA Biztosító Zrt. Bank of China Hungary Ltd. Banco Popolare Hungary Bank Budapest Bank Nyrt. BROKERNET Holding Pénzügyi Tanácsadó és Biztosításközvetítő Zrt. CIB Bank Zrt. CIB Lízing Zrt. Magyar Cetelem Bank Zrt. Credigen Bank Zrt. ERSTE Bank Hungary Nyrt. FHB Kereskedelmi Bank Zrt. Generali-Providencia Biztosító Zrt. GIRO Zrt. Groupama-Garancia Biztosító Zrt. ING Biztosító Zrt. K&H Bank Zrt. Magyar Nemzeti Bank MKB Bank Zrt. Oberbank AG Országos Betétbiztosítási Alap OTP Bank Nyrt. OTP Banka Slovensko Porsche Bank Zrt. Provident Pénzügyi Zrt. Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete Raiffeisen Bank Zrt. Takarékbank Zrt. UniCredit Bank Hungary Zrt. Union Biztosító

9 Telekommunikáció A telekommunikáció a XX. század gyermeke, de a XXI. század nagy lehetősége. A konvergencia révén az informatika, a média és a telekommunikáció immár egységbe szervezhető egészként jelenik meg hétköznapjainkban és jelent napi újabb és újabb felismeréseket az üzleti lehetőségek terén. Az IQSYS a KFKI kutató szellemének örököseként és a Magyar Telekom csoport tagjaként a piac meghatározó infokommunikációs technológiai és tudásközpontjának letéteményese. Számos telekommunikációs üzleti és technológiai támogató rendszer kifejlesztésével és üzembeállításával járultunk eddig is hozzá a hazai piac kivételesen dinamikus fejlődéséhez. Tettük mindezt azon a piacon, ahol köztudottan a legélesebb verseny folyik az ügyfelekért, ahol nap mint nap mérettetnek meg a szolgáltatók, ahol nincs leállás, nincs szünet az ügyfelek kiszolgálásában, a szolgáltatás minőségének és tartalmának javításában. A távközlési és az informatikai piac konvergenciájának egyik kézzelfogható példájaként ügyfeleink szolgáltatás formájában a hálózaton keresztül használhatják informatikai alkalmazásaikat. Ezt nevezzük ASP-nek (Applications Services Provisioning). Az IQSYS aktív résztvevője, alakítója a Magyar Telekom ASP stratégiájának. Megbízóink beruházási forrásait kímélve outsourcing, illetve ASP szolgáltatások egyre szélesedő kínálatával készülünk a várhatóan ismét dinamizálódó piac kiszolgálására. Ügyfeleink Magyar Telekom Vodafone Telenor Svédország MakTel T-Mobile Macedonia Telekom Montenegro T-Mobile Szlovákia Orange Szlovákia Úgy látjuk, hogy a közeljövő legfontosabb iparági feladata az informatikai és telekommunikációs technológiák konvergenciája mentén a távközlési vállalatok új generációs szakembereink hálózati infrastruktúra és az erre új generációs hálózati épülő technológiai és üzleti támogató rendszerek létrehozása lesz. támogató rendszerek infrastruktúra és üzleti Kiemelt szerepet kapnak az ügyfélközpontúságot tovább javító, létrehozását kezdik meg a kulcs folyamatok optimális működtetését segítő és a vállalat pénzügyi átláthatóságát biztosító megoldások. Az IQSYS az iparágat jól ismerő szakmai rendszer és szaktudás integrátorként, a korszerű ismeretek és tapasztalatok optimális ötvözetével, ambiciózus szereplője ennek a piacnak.

10 IQSYS Rendezvények Szinte közhelynek számít, de tény, hogy az informatika gyors ütemben fejlődő tudományág. Bizony nem könynyű lépést tartani a napi szinten megjelenő vagy megújuló technológiákkal, megoldásokkal, eszközökkel, hárombetűs rövidítésekkel. A piaci szereplők közötti párbeszéd elősegítésére az IQSYS - mint a magyarországi informatika meghatározó képviselője évente több szimpóziumot és szemináriumot szervez önálló márkanév alatt, ahol a hazai és külföldi újdonságok, trendek megismerése mellett kiváló lehetőség nyílik az informatikai megoldásokat felhasználók közötti tapasztalatcserére is. az IQSYS évente több Az IQSymposium rendezvények szimpóziumot és célja, hogy a több száz résztvevő szemináriumot szervez - megoldás és technológia szállítók, szakértők a szállítói és vevői oldalról, érdeklődők számára lehetőséget adjon a rendszeres tapasztalatcserére, konzultációra, szakmai és személyes beszélgetésekre. A szimpóziumok kiváló rálátást biztosítanak a meghatározó iparági és technológiai trendekre és átfogó képet adnak a nagyobb IT területekről, azonban elsősorban méretük és széles témaviláguk miatt nem céljuk egyegy szűkebb informatikai terület, kérdéskör, vagy technológia részletekbe menő bemutatása. Ezt a feladatot töltik be az IQSeminarium tematikus rendezvényeink, ahol az érintettek és az érdeklődők szűkebb köre, családias légkörben merülhet el a meghirdetett téma részleteiben, illetve vitathatja meg a legaktuálisabb kérdéseket.

11 Partnereink Autonomy BMC/ Remedy EMC/Documentum HP IBM Microsoft Nagyvállalati szöveges és multimédia kategorizáló és kereső technológiák; Call center automatizálás;.kép és videó archiválási megoldások; IT Üzleti szolgáltatásmenedzsment eszközök; Workflow alapú fejlesztési keretrendszer; Nagyvállalati dokumentum és tartalomkezelő eszközök; Hardver eszközök; Üzleti technológia optimalizálási csomag, amelynek elemei támogatják az IT irányítást, a szoftver fejlesztési életciklus fázisait és az üzemeltetést; WebSphere JavaEE alapú nagyvállalati SOA és BPM támogató szoftver infrastruktúra elemek; Cognos BI eszközök;.rational életciklus támogató és IT irányítási eszközök; NET alapú szoftver infrastruktúra eszközök tranzakcionális alkalmazásokhoz; BI platform és kiaknázó eszközök; Dynamics CRM; OCLC OLIB könyvtári információs csomag; Általános tudás/ információ menedzsment eszközök; Oracle Oracle Financial Services SAP Fusion JavaEE alapú nagyvállalati SOA és BPM támogató szoftver infrastruktúra elemek; BI platform, kiaknázó eszközök; Tervező és teljesítmény menedzsment eszközök; IDM eszközök; Dokumentum és tartalomkezelő eszközök; e-business Suite vállalatirányítási csomag; Siebel CRM csomag; FlexCube univerzális banki alaprendszer programcsomag; Vállalatirányítási csomagok; BI platform és kiaknázó eszközök; Tervező és teljesítmény menedzsment eszközök; NetWeaver midldeware; Nagyvállalati SOA és BPM támogató szoftver infrastruktúra elemek; SAS BI platform és kiaknázó eszközök, BI alkalmazások; WindwardReports WindWard Reports Nagyvállalati dokumentum generáló eszközök;

12 IQSYS és a társadalom A XXI. században már nem hagyható figyelmen kívül szűkebb és tágabb környezetünk állapota, szükségletei, problémái. Igaz ez minden állampolgárra és felelős vállalatra egyaránt. Az igazán sikeres vállalatok belülről építkeznek. A munkatársak közérzete, a elkötelezetten képviseljük a tisztességes versenyt munkakörülmények napi szinten kihatnak munkájuk, az ügyfelek kiszolgálásának minőségére. Ezért is fordítunk kiemelt figyelmet az IQSYS munkahelyek ergonómiájára, a munkaeszközök minőségére, a közösségi terek, szolgáltató helyiségek felszereltségére. Fontos említést tenni az etikus magatartásról, melynek alapjai az üzleti életben napjaink válsága közepette meglehetősen meginogtak. A magunk eszközeivel elkötelezetten képviseljük a tisztességes versenyt, hiszünk abban, hogy a sikert számunkra leginkább a tudás, a szakmaiság, az ügyfél- és az emberközpontúság hozza meg. Egészségünk a legfontosabb értékeink közzé tartozik, hiszen csak így vagyunk képesek boldog és teljes életet élni. Éppen ezért az IQSYS Informatikai és Tanácsadó Zrt ben két nélkülözhetetlen műszerrel is hozzájárult a Budai Irgalmasrendi Kórház gyógyító munkájához. Egy videoconoloscopia műszer a gastroenterológiai osztály munkáját segíti, míg egy EKG készülék az intenzív osztály eszközparkját gazdagítja a jövőben Kollégáink egészségét sportolási lehetőségek biztosításával és rendszeres egészségügyi szűrésekkel igyekszünk megóvni.

13 Csapatunk A sikeres cégek belülről építkeznek szokták mondani. Való igaz: a motiváció, a közös célok megvalósítása extra energiákat szabadít fel, melyből aztán megbízóink, ügyfeleink profitálhatnak igazán. Számunkra mindez különösen fontos, ezért töltünk sok időt szakmai, üzleti tanulással, feltöltődéssel. Összetartás, műhelymunka, hagyományok

Angyal Business Consulting Tanácsadó és Szolgáltató Zrt.

Angyal Business Consulting Tanácsadó és Szolgáltató Zrt. Angyal Business Consulting Tanácsadó és Szolgáltató Zrt. bemutatkozás: Az Angyal Business Consulting Tanácsadó és Szolgáltató Zrt. magyarországi és európai közép-, és nagyvállalatok számára nyújt informatikai

Részletesebben

MAF Felelős Támogató Védjegy. A MAF vállalati szakértői munkacsoportjának fejlesztései. 2012. október 4. dr. Molnár Klára

MAF Felelős Támogató Védjegy. A MAF vállalati szakértői munkacsoportjának fejlesztései. 2012. október 4. dr. Molnár Klára MAF Felelős Támogató Védjegy. A MAF vállalati szakértői munkacsoportjának fejlesztései. 2012. október 4. dr. Molnár Klára IMPAKT csoport A MAF kezdeményezésére 2010 szeptemberében alakult meg az IMPAKT

Részletesebben

1) Magyarország Nemzeti SEPA Terve MNST v3.0. 2) A SEPA végdátum hazai vetülete, elvárások. 3) SCT Magyarországon (pénzintézetek, forgalom).

1) Magyarország Nemzeti SEPA Terve MNST v3.0. 2) A SEPA végdátum hazai vetülete, elvárások. 3) SCT Magyarországon (pénzintézetek, forgalom). A SEPA Magyarországon 1) Magyarország Nemzeti SEPA Terve MNST v3.0. 2) A SEPA végdátum hazai vetülete, elvárások. 3) SCT Magyarországon (pénzintézetek, forgalom). SEPA Szakmai Fórum - MÁK 2013. május 9.

Részletesebben

IT trendek és lehetőségek. Puskás Norbert

IT trendek és lehetőségek. Puskás Norbert IT trendek és lehetőségek Puskás Norbert és kapcsolódó Üzleti technológiák elvárások T-Systems stratégia és innováció 2010 Gartner: CIO TOP 10 Technologies, 2011 Mobilizáció Hatások fogyasztói oldalról

Részletesebben

LÉPJÜNK BE EGYÜTT A JÖVŐBE Együtt lehetséges. 9/19/2014

LÉPJÜNK BE EGYÜTT A JÖVŐBE Együtt lehetséges. 9/19/2014 LÉPJÜNK BE EGYÜTT A JÖVŐBE Együtt lehetséges. ISZTELT ÜGYFELÜNK! Üdvözlöm Önt a T-Systems Magyarország Zrt. nevében! Engedje meg, hogy e kiadvány segítségével röviden bemutassam Önnek cégünket, Magyarország

Részletesebben

logisztikai és pénzügyi szolgáltatókkal

logisztikai és pénzügyi szolgáltatókkal FLUID-WIN K+F projekt összefoglaló Az Európai Unió 6.Kutatás-Fejlesztési és Demonstrációs Keretprogramján belül Logisztikai és pénzügyi szolgáltatók integrációja az Világszintű gazdasági trendek A globalizáció

Részletesebben

- IT kompetencia felmérés elvégzése a cégcsoport tagvállalatainak informatikai szervezeteire, kompetenciamátrix kialakítása

- IT kompetencia felmérés elvégzése a cégcsoport tagvállalatainak informatikai szervezeteire, kompetenciamátrix kialakítása PÉNZINTÉZETEK Magyar Fejlesztési Bank Zrt. - IT kompetencia felmérés elvégzése a cégcsoport tagvállalatainak informatikai szervezeteire, kompetenciamátrix kialakítása Allianz Hungária Biztosító Zrt. -

Részletesebben

Dell Software Konferencia 2015. Dr. Vinkovits Eszter Ker-Soft Kft.

Dell Software Konferencia 2015. Dr. Vinkovits Eszter Ker-Soft Kft. Dell Software Konferencia 2015 Dr. Vinkovits Eszter Ker-Soft Kft. Program 8:30 Regisztráció 9:00 Köszöntő Dr. Vinkovits Eszter 9:10 Dell Magyarország bemutatkozó Varga Attila Dell Hungary 9:20 A Dell Software

Részletesebben

módosítása Egészségmegőrző Program

módosítása Egészségmegőrző Program Közpénzek felhasználása (Üvegzseb program) Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 2011. évi CXII. törvény alapján előírásai alapján a MÁV-START Zrt. a következőkben teszi közzé

Részletesebben

Közpénzek felhasználása (Üvegzseb program)

Közpénzek felhasználása (Üvegzseb program) Közpénzek felhasználása (Üvegzseb program) Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 2011. évi CXII. törvény alapján előírásai alapján a MÁV-START a következőkben teszi közzé a

Részletesebben

Közpénzek felhasználása (Üvegzseb program)

Közpénzek felhasználása (Üvegzseb program) Közpénzek felhasználása (Üvegzseb program) A közpénzek felhasználásával, a köztulajdon használatának nyilvánosságával, átláthatóbbá tételével és ellenırzésének bıvítésével összefüggı egyes törvények áról

Részletesebben

I I. É v f o l y a m, 1. s z á m, 2 0 0 9

I I. É v f o l y a m, 1. s z á m, 2 0 0 9 I I. É v f o l y a m, 1. s z á m, 2 0 0 9 Tartalom 04 Interjú Milliárdos Bajnai Gordonnal12 21 fejlesztések a közlekedésben Regio Star 06 Legfontosabb a munkahelyek megôrzése 08 14 Beruházások 21 az egészséges

Részletesebben

1047 Budapest, Baross u. 91.-95. tel: (1) 399-5500 fax: (1) 399-5599 GYORSJELENTÉS

1047 Budapest, Baross u. 91.-95. tel: (1) 399-5500 fax: (1) 399-5599 GYORSJELENTÉS GYORSJELENTÉS A Synergon Informatika Rt. 2005. január 1-jétől június 30-ig tartó 6 hónap pénzügyi eredményei Nem auditált, konszolidált Nemzetközi Pénzügyi Jelentés/ Beszámolói Szabályok szerint összeállított

Részletesebben

INTEGRÁLT ÖNKORMÁNYZATI RENDSZER

INTEGRÁLT ÖNKORMÁNYZATI RENDSZER INTEGRÁLT ÖNKORMÁNYZATI RENDSZER Professzionál Zrt. 20 ÉVE ÚTON AZ INFORMATIKA VILÁGÁBAN A Professzionál Zrt-t 1989-ben alapították a Professzionál Kisszövetkezet jogutódjaként. Az elmúlt két évtizedben

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Köszöntő. Cégbemutató. Tevékenységek. Irodatechnikai berendezések. Irodatechnikai szolgáltatások

TARTALOMJEGYZÉK. Köszöntő. Cégbemutató. Tevékenységek. Irodatechnikai berendezések. Irodatechnikai szolgáltatások DOC HUNGARY KFT TARTALOMJEGYZÉK Köszöntő Cégbemutató Tevékenységek Irodatechnikai berendezések Irodatechnikai szolgáltatások CD/DVD adathordozókkal kapcsolatos termékek és szolgáltatások Dokumentum-menedzsment

Részletesebben

Levélcím: Telefon: Fax: Ügyszám: Iktatószám: NYILVÁNOS VÁLTOZAT! Magyar Bankszövetség Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt.

Levélcím: Telefon: Fax: Ügyszám: Iktatószám: NYILVÁNOS VÁLTOZAT! Magyar Bankszövetség Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1391 Budapest 62. Pf. 24. Telefon: (06-1) 472-8865, Fax: (06-1) 472-8860 Ügyszám: Vj/8/2012. Iktatószám: Vj/8-1751/2012. NYILVÁNOS VÁLTOZAT! A Gazdasági Versenyhivatal

Részletesebben

Tájékoztató a Synergon Csoport 2008. évi eredményéről

Tájékoztató a Synergon Csoport 2008. évi eredményéről Tájékoztató a Synergon Csoport 2008. évi eredményéről Közzétéve: 2009. március 13. Tájékoztató a Synergon Csoport 2008. évi eredményéről Növekvő árbevétel a romló üzleti környezet ellenére A jelentésben

Részletesebben

SAS Enterprise BI Server

SAS Enterprise BI Server SAS Enterprise BI Server Portik Imre vezető szoftverkonzulens SAS Institute, Magyarország A SAS helye a világban 280 iroda 51 országban 10,043 alkalmazott 4 millió felhasználó világszerte 41,765 ügyfél

Részletesebben

Szerződésben, megállapodásban vállalt 2011. évi kötelezettségek 2011.01.20.

Szerződésben, megállapodásban vállalt 2011. évi kötelezettségek 2011.01.20. Szállító neve Szerződés típusa Megjegyzés Tárgyév előírása kezdete Érvényesség vége Adatokban történő változás AAA INVEST Kft. AAA INVEST Kft. ACE Telecom Kft tervezési szerződés tervezési szerződés internet

Részletesebben

Nemzeti Alaptanterv Informatika műveltségterület Munkaanyag. 2011. március

Nemzeti Alaptanterv Informatika műveltségterület Munkaanyag. 2011. március Nemzeti Alaptanterv Informatika műveltségterület Munkaanyag 2011. március 1 Informatika Alapelvek, célok Az információ megszerzése, megértése, feldolgozása és felhasználása, vagyis az információs műveltség

Részletesebben

<Insert Picture Here> Teljeskörűen modernizált HR rendszer a Szerencsjáték Zrt-nél

<Insert Picture Here> Teljeskörűen modernizált HR rendszer a Szerencsjáték Zrt-nél 1 Teljeskörűen modernizált HR rendszer a Szerencsjáték Zrt-nél Németh Dóra, vezető tanácsadó, projektvezető, Oracle Hungary, Konzultációs Üzletág Fehér Csaba, vezető tanácsadó, Oracle

Részletesebben

Alkalmazás életciklus kezelés szeminárium 2013 Ker-Soft Kft. bemutatás

Alkalmazás életciklus kezelés szeminárium 2013 Ker-Soft Kft. bemutatás Alkalmazás életciklus kezelés szeminárium 2013 Ker-Soft Kft. bemutatás dr. Vinkovits Eszter Program 9:00 Köszöntő Ker-Soft Kft bemutatása dr. Vinkovits Eszter, Ker-Soft Kft. 9:15 ALM, azaz tudatos tervezés

Részletesebben

PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE. A nyugdíjpénztári tagok díjterhelése (2000-2005)

PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE. A nyugdíjpénztári tagok díjterhelése (2000-2005) PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE A nyugdíjpénztári tagok díjterhelése (2000-2005) Tekintettel arra, hogy a pénztártagok által fizetett díjak a pénztárválasztásnál, illetve a pénztárak közötti esetleges

Részletesebben

CÉGBEMUTATÓ. 1 IT infrastruktúra szolgáltatások

CÉGBEMUTATÓ. 1 IT infrastruktúra szolgáltatások CÉGBEMUTATÓ A Grúber és Társa Számítástechnikai és Kereskedelmi Bt a magyar informatikai piac erős és stabil hazai pozíciókkal rendelkező, mértékadó cége 2001. óta. Az ügyfelek igényeinek teljes körű kiszolgálását

Részletesebben

Tisztelt Partnerünk! Kiss János Tamás vezérigazgató

Tisztelt Partnerünk! Kiss János Tamás vezérigazgató Tisztelt Partnerünk! A Perfekt több mint 60 éve meghatározó szereplője a magyar felnőttképzésnek. Piacvezető a pénzügyi, gazdasági és társadalombiztosítási képzések területén. Az országos hálózattal rendelkező,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL - Informatikai infrastruktúra támogatási szolgáltatás

TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL - Informatikai infrastruktúra támogatási szolgáltatás TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL - Informatikai infrastruktúra támogatási szolgáltatás Közbeszerzési Értesítő száma: 2012/105 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás megrendelés Hirdetmény típusa: Tájékoztató

Részletesebben

A biztosítási piac alakulása 2007-ben

A biztosítási piac alakulása 2007-ben WWW.UNIONBIZTOSITO.HU A háttér DR. GÜNTER GEYER, A FELÜGYELÔBIZOTTSÁG ELNÖKÉNEK ELÔSZAVA A közép-kelet-európai régió továbbra is rendkívül nagy fejlôdési lehetôséget kínál számunkra. 2. OLDAL Vélemény

Részletesebben

Emberi erőforrás menedzsment Exact megoldásokkal

Emberi erőforrás menedzsment Exact megoldásokkal Emberi erőforrás menedzsment Exact megoldásokkal Lengyel Attila Tartalom Az Exact-ról Synergy Enterprise áttekintés Emberi erőforrás menedzsment Legfrissebb információk az Európai Uniós pályázatokról Közben

Részletesebben

10. K ÖZMŰ SZERŰ IT-SZOLGÁLTATÁS

10. K ÖZMŰ SZERŰ IT-SZOLGÁLTATÁS 10. K ÖZMŰ SZERŰ IT-SZOLGÁLTATÁS Krauth Péter A szervezetek üzleti ill. közfeladataik megoldásánál egyre nagyobb mértékben támaszkodnak specializálódott vállalkozások szabványos IT-szolgáltatásaira, és

Részletesebben

SZOLNOKI FŐISKOLA. A 21. század igényeinek megfelelő differenciált és komplex hallgatói és menedzsment szolgáltatások fejlesztése a Szolnoki Főiskolán

SZOLNOKI FŐISKOLA. A 21. század igényeinek megfelelő differenciált és komplex hallgatói és menedzsment szolgáltatások fejlesztése a Szolnoki Főiskolán SZOLNOKI FŐISKOLA A 21. század igényeinek megfelelő differenciált és komplex hallgatói és menedzsment szolgáltatások fejlesztése a Szolnoki Főiskolán TÁMOP-4.1.1-08/1-2009-0005 DPR ALPROJEKT PROJEKTTERV

Részletesebben

KERESKEDELMI AJÁNLAT BUDAÖRSI VÁROSFEJLESZTŐ KFT. RÉSZÉRE KERETRENDSZERBEN KIALAKÍTOTT - PROJEKT MENEDZSMENT FUNKCIONALITÁS

KERESKEDELMI AJÁNLAT BUDAÖRSI VÁROSFEJLESZTŐ KFT. RÉSZÉRE KERETRENDSZERBEN KIALAKÍTOTT - PROJEKT MENEDZSMENT FUNKCIONALITÁS KERESKEDELMI AJÁNLAT BUDAÖRSI VÁROSFEJLESZTŐ KFT. RÉSZÉRE KERETRENDSZERBEN KIALAKÍTOTT - PROJEKT MENEDZSMENT FUNKCIONALITÁS BEVEZETÉSÉRE ÉS TÁMOGATÁSÁRA 1 TARTALOMJEGYZÉK Vezetői Összefoglaló...3 Projekt

Részletesebben

Projektazonosító: TÁMOP-4.2.4.A/2-11/1-2012-0001 Nemzeti Kiválóság Program Pályázati azonosító: A2-ELMH-13-0048

Projektazonosító: TÁMOP-4.2.4.A/2-11/1-2012-0001 Nemzeti Kiválóság Program Pályázati azonosító: A2-ELMH-13-0048 Projektazonosító: TÁMOP-4.2.4.A/2-11/1-2012-0001 Nemzeti Kiválóság Program Pályázati azonosító: A2-ELMH-13-0048 A kutatás a TÁMOP-4.2.4.A/2-11/1-2012-0001 azonosító számú Nemzeti Kiválóság Program Hazai

Részletesebben

Értékteremtő informatika

Értékteremtő informatika Értékteremtő informatika level 2 certified company IQSYS Informatikai és Tanácsadó Zrt. H-1135 Budapest, Hun u. 2. Telefon: 06(1) 236-6400 Fax: 06(1) 236-6464 info@iqsys.hu www.iqsys.hu H-9022 Győr, Bajcsy

Részletesebben

Globális trendek lokális stratégiák. Kovács András

Globális trendek lokális stratégiák. Kovács András Globális trendek lokális stratégiák Kovács András CLOUD KOLLABORÁCIÓ FOLYAMATFEJLESZTÉS CRM MOBILITÁS ALKALMAZÁSOK PLATFORMOK Strausz János FUJITSU Sales Operations Manager Veres Zsolt IBM Magyarország

Részletesebben

Exact Synergy Enterprise Időtervezés & Számlázás

Exact Synergy Enterprise Időtervezés & Számlázás Exact Synergy Enterprise Időtervezés & Számlázás Füles Károly, Lengyel Attila 2009 Exact Tartalom Az Exact-ról Exact Synergy Enterprise áttekintés Exact Synergy az Accace Kft-nél Ajánlattól a fizetésig

Részletesebben

TCK - OTP Alapkezelő. Czachesz Gábor Honics István. 2011. március 17.

TCK - OTP Alapkezelő. Czachesz Gábor Honics István. 2011. március 17. TCK - OTP Alapkezelő Czachesz Gábor Honics István 2011. március 17. Az OTP Alapkezelő helye az OTP csoportban OTP Alapkezelő Merkantil Csoport OTP Ingatlan Alapkezelő OTP Pénztárak OTP Jelzálogbank OTP

Részletesebben

Félidejéhez érkezett a KEZEK Észak-Magyarország felsőoktatási intézményeinek együttműködése TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0001 projekt

Félidejéhez érkezett a KEZEK Észak-Magyarország felsőoktatási intézményeinek együttműködése TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0001 projekt Félidejéhez érkezett a KEZEK Észak-Magyarország felsőoktatási intézményeinek együttműködése TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0001 projekt Félidejéhez érkezett a KEZEK Észak-Magyarország felsőoktatási intézményeinek

Részletesebben

Stabilitás és növekedés Feladatok és kihívások

Stabilitás és növekedés Feladatok és kihívások Stabilitás és növekedés Feladatok és kihívások A Magyar Bankszövetség tájékoztatását és kérését továbbítjuk, miszerint a kétszintű bankrendszer fennállásának 25 éves évfordulója alkalmából nemzetközi bank

Részletesebben

Tisztelt Partnerünk! Kiss János Tamás vezérigazgató

Tisztelt Partnerünk! Kiss János Tamás vezérigazgató Tisztelt Partnerünk! A Perfekt több mint 60 éve meghatározó szereplője a magyar felnőttképzésnek. Piacvezető a pénzügyi, gazdasági és társadalombiztosítási képzések területén. Az országos hálózattal rendelkező,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a Pénzügyminiszter részére

TÁJÉKOZTATÓ a Pénzügyminiszter részére Felügyeleti Tanács elnöke TÁJÉKOZTATÓ a Pénzügyminiszter részére a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének 2008. I. félévi tevékenységéről, a pénzügyi szervezetek működésének általánosítható tapasztalatairól

Részletesebben

A vidékfejlesztési támogatások rendszere 2014 után

A vidékfejlesztési támogatások rendszere 2014 után A vidékfejlesztési támogatások rendszere 2014 után Dr. Maácz Miklós főosztályvezető Vidékfejlesztési Főosztály 2014. május 16. Mezőgazdaság versenyképessége A vidékfejlesztési politika céljai Hosszú távú

Részletesebben

Szakmai kérdése, problémája van? Szakértőre lenne szüksége?

Szakmai kérdése, problémája van? Szakértőre lenne szüksége? Szakmai kérdése, problémája van? Szakértőre lenne szüksége? A kamarai Tanácsadói hálózat tagjai egy előre megbeszélt időpontban, személyre szabott tanácsadás keretében segítenek szakmai kérdések megoldásában.

Részletesebben

BASEL2 3. PILLÉR NYILVÁNOSSÁGRA HOZATAL

BASEL2 3. PILLÉR NYILVÁNOSSÁGRA HOZATAL BASEL2 3. PILLÉR NYILVÁNOSSÁGRA HOZATAL A KOCKÁZATKEZELÉSRŐL ÉS A TŐKEMEGFELELÉSRŐL 2013. december 31. CIB Bank Zrt. CIB Bank Ltd. H-1027 Budapest, Medve utca 4 14. H-1995 Budapest Telefon: (06 1) 423

Részletesebben

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4.

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Tárolt Cégkivonat A Cg.01-09-071867 cégjegyzékszámú Getronics

Részletesebben

Linea Directa Communications contact@linea-directa.eu www.linea-directa.eu

Linea Directa Communications contact@linea-directa.eu www.linea-directa.eu contact@linea-directa.eu www.linea-directa.eu Szakmai szervezeteink: Európai Direkt Marketing Szövetség Direkt Marketing Szövetség InterDirect Network Ügyfélszolgálati központunk szolgáltatásai: Azzal

Részletesebben

A HATÉKONY BESZERZÉS TÁMOGATÓJA. Az Electool piacvezetô a beszerzéstámogató szolgáltatások területén.

A HATÉKONY BESZERZÉS TÁMOGATÓJA. Az Electool piacvezetô a beszerzéstámogató szolgáltatások területén. A HATÉKONY BESZERZÉS TÁMOGATÓJA Az Electool piacvezetô a beszerzéstámogató szolgáltatások területén. Tisztelt Kolléga! Az Electool a régió vezetô beszerzési szolgáltatója. Szolgáltatásaink egyedülállóak,

Részletesebben

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PORGRAM /IMIP/

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PORGRAM /IMIP/ INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PORGRAM /IMIP/ KINIZSI PÁL ÉLELMISZERIPARI SZAK- KÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM Kaposvár, Baross u. 19. Tantestület jóváhagyásának dátuma: 2007. 12. 12. Fenntartóhoz történt benyújtás

Részletesebben

Informatikai képzése vállalkozási szerződés keretében - eredmény

Informatikai képzése vállalkozási szerződés keretében - eredmény Informatikai képzése vállalkozási szerződés keretében - eredmény Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/37 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es Hirdetmény típusa:

Részletesebben

TERRA STUDIÓ KFT. TERÜLETI KUTATÓ TERVEZŐ TANÁCSADÓ IRODA

TERRA STUDIÓ KFT. TERÜLETI KUTATÓ TERVEZŐ TANÁCSADÓ IRODA TERRA STUDIÓ KFT. TERÜLETI KUTATÓ TERVEZŐ TANÁCSADÓ IRODA 1034 Budapest, Szomolnok utca 14. Tel: +36-1-250-5064, Fax: +36-1-453 2592 E-mail: terra.studio@prourbekft.hu Weboldal: www.terra-studio.hu ISO

Részletesebben

Allianz Alapkezelő Zrt. Féléves Jelentés. 2011 I. félév Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap

Allianz Alapkezelő Zrt. Féléves Jelentés. 2011 I. félév Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap Allianz Alapkezelő Zrt. Féléves Jelentés 2011 I. félév Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap A jelen tájékoztatót az Allianz Alapkezelő Zrt., mint az Allianz Indexkövető Részvény Befektetési Alap

Részletesebben

Időközi vezetőségi beszámoló a Synergon Csoport 2009. első negyedévi eredményéről

Időközi vezetőségi beszámoló a Synergon Csoport 2009. első negyedévi eredményéről Időközi vezetőségi beszámoló a Synergon Csoport 2009. első negyedévi eredményéről Közzétéve: 2009. május 5. Növekvő eredmény kiemelkedő árbevétel mellett A jelentésben található negyedéves adatok nem auditáltak.

Részletesebben

2 Műszaki Tudományi Kar. sze-győr képzések

2 Műszaki Tudományi Kar. sze-győr képzések 2 Műszaki Tudományi Kar sze-győr képzések Az egyetemről A Széchenyi István Egyetem az alkalmazható tudás egyeteme, amelyet a legdinamikusabban fejlődő hazai felsőoktatási intézmények között tartanak számon.

Részletesebben

Poízció Helyszín Hirdető oldal Hirdető cég Honlap elérhetőség. Feladatkör. Feltételek. Munkaidő. Előny

Poízció Helyszín Hirdető oldal Hirdető cég Honlap elérhetőség. Feladatkör. Feltételek. Munkaidő. Előny Poízció Előny Poízció Honlap eléhetőség 2016.05.20 legal counsel energiajog JOBRAPIDO/MONSTER E.ON Hungária Zrt. https://www.eon-hungaria.com/ A villamosenergia,- földgázkereskedelmi és hálózati terület

Részletesebben

WEKERLE TERV. A magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiája

WEKERLE TERV. A magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiája WEKERLE TERV A magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiája Tartalom 1. A Wekerle Terv háttere... 2 2. Célrendszer... 6 2.1. Infrastruktúra összehangolása a Kárpát-medencében... 9 2.2.

Részletesebben

Gelei Andrea Halászné Sipos Erzsébet: Átjáróház vagy logisztikai központ?

Gelei Andrea Halászné Sipos Erzsébet: Átjáróház vagy logisztikai központ? Gelei Andrea Halászné Sipos Erzsébet: Átjáróház vagy logisztikai központ? 1. Bevezetés A szakmai közélet képviselőinek gondolatai között évek óta érlelődik az elképzelés, mely szerint az Európai Unió bővülésével

Részletesebben

BEMUTATKOZUNK 6 KONTINENSEN TŐBB MINT 100 ORSZÁGBAN 600 EZER MUNKAVÁLLALÓ A VILÁG MÁSODIK LEGNAGYOBB MAGÁNVÁLLALATA ÜZLETI PROFILUNK

BEMUTATKOZUNK 6 KONTINENSEN TŐBB MINT 100 ORSZÁGBAN 600 EZER MUNKAVÁLLALÓ A VILÁG MÁSODIK LEGNAGYOBB MAGÁNVÁLLALATA ÜZLETI PROFILUNK BEMUTATKOZUNK A G4S a világ vezető biztonsági megoldásokat nyújtó szolgáltatója, amely azokra a szektorokra, folyamatokra és létesítményekre specializálódott, ahol a biztonsági és vagyonvédelmi fenyegetettség

Részletesebben

A SZEMÉLYÜGYI PROBLÉMÁK A MÚLT A TRANSFER SZEMÉLYÜGYI MENEDZSMENT A JELEN ,AMIRE ÖNNEK IS SZÜKSÉGE VAN. www.transfer-personal.com

A SZEMÉLYÜGYI PROBLÉMÁK A MÚLT A TRANSFER SZEMÉLYÜGYI MENEDZSMENT A JELEN ,AMIRE ÖNNEK IS SZÜKSÉGE VAN. www.transfer-personal.com www.transfer-personal.com ÉV TAPASZTALAT,AMIRE ÖNNEK IS SZÜKSÉGE VAN A SZEMÉLYÜGYI PROBLÉMÁK A MÚLT A TRANSFER SZEMÉLYÜGYI MENEDZSMENT A JELEN Összekötjük az embereket TARTALOMJEGYZÉK Előszó... 3 Miért

Részletesebben

Microsoft fejlesztő eszköz konferencia Megnyitó

Microsoft fejlesztő eszköz konferencia Megnyitó Microsoft fejlesztő eszköz konferencia Megnyitó Vass Gábor Kis-, középvállalatok és partnerek üzletágvezető Microsoft fejlesztő eszköz konferencia Ker-Soft Kft. bemutatás dr. Vinkovits Eszter Program 9:00

Részletesebben

INFORMATIKA TANSZÉK 3. sz. Államvizsga bizottság 2015. január 27. (kedd) A-201 terem. Takács Gábor Dr. Hatwágner F. Miklós Dr. Hatwágner F.

INFORMATIKA TANSZÉK 3. sz. Államvizsga bizottság 2015. január 27. (kedd) A-201 terem. Takács Gábor Dr. Hatwágner F. Miklós Dr. Hatwágner F. Elnök: Prof. Dr. Edelmayer András Tagok: és Biczó Zoltán Jegyző: Takács Gábor 10:20 100 Török Ádám ACGNX6 ( ) Kéring Tamás DF1ADV (Dr. Erdős Ferenc) Bosternák Balázs HFBV5B ( ) Sarkadi Nagy Gábor ASXL76

Részletesebben

Magyar Turizmus Zrt. Marketingterv 2010. Budapest, 2009. október 28.

Magyar Turizmus Zrt. Marketingterv 2010. Budapest, 2009. október 28. Magyar Turizmus Zrt. Marketingterv 2010 Budapest, 2009. október 28. Tartalomjegyzék Vezetői összefoglaló. 4 1 Bevezető 14 2 Helyzetelemzés 16 2.1 Nemzetközi trendek... 16 2.2 Magyarország turizmusának

Részletesebben

Szerződés tárgya Felek neve Szerződés értéke. 2REPUBLIC BTL KFT 50-100 millió Ft A. Licensz szerződés ACTIMIZE UK LIMITED 8-15 millió Ft A n/a

Szerződés tárgya Felek neve Szerződés értéke. 2REPUBLIC BTL KFT 50-100 millió Ft A. Licensz szerződés ACTIMIZE UK LIMITED 8-15 millió Ft A n/a 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 A BUDAPEST BANK CSOPORT a köztulajdonban álló gazdasági társaságokra vonatkozó kötelezettségek a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII.

Részletesebben

Cégnév Címe Támogatás összege (Ft) Felhasználás helye

Cégnév Címe Támogatás összege (Ft) Felhasználás helye Cégnév Címe Támogatás összege (Ft) Felhasználás helye 3G-Line Kft. 8900 Zalaegerszeg, Szellőháti u. 4. 77.000,- BGF PSZFK Zalaegerszegi Intézet (8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. AEGON Magyarország Pénztárszolgáltató

Részletesebben

Előterjesztés. az önkormányzat intézményeinek villamos áram beszerzéséről

Előterjesztés. az önkormányzat intézményeinek villamos áram beszerzéséről Előterjesztés az önkormányzat intézményeinek villamos áram beszerzéséről 1. előterjesztés száma: 153/2016 2. Előterjesztést készítő személy neve: Soós Attila 3. előterjesztés készítésében közreműködő személy

Részletesebben

I/4. A bank és leányvállalatai konszolidált vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetének értékelése

I/4. A bank és leányvállalatai konszolidált vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetének értékelése I/4. A bank és leányvállalatai konszolidált vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetének értékelése Tekintettel arra, hogy a leányvállalatok tevékenysége döntõ módon a bank üzletmenetét segítik elõ, ezért

Részletesebben

1. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85.

1. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. 1. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751; 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar. Felvételi tájékoztató. F a c u l t y o f E c o n o m i c s

Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar. Felvételi tájékoztató. F a c u l t y o f E c o n o m i c s Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar Felvételi tájékoztató G a z d a s á g t u d o m á n y i K a r / G T K F a c u l t y o f E c o n o m i c s 1 G a z d a s á g t u d o m á n y i K a r / G T K ALAPKÉPZÉSEK

Részletesebben

"Mobil kommunikációs szolgáltatás beszerzése" - előfizetői keretszerződés az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft részére

Mobil kommunikációs szolgáltatás beszerzése - előfizetői keretszerződés az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft részére "Mobil kommunikációs szolgáltatás beszerzése" - előfizetői keretszerződés az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft részére Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/144 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás megrendelés

Részletesebben

AEGON EUROEXPRESS BEFEKTETÉSI ALAP TÁJÉKOZTATÓJA ALAPKEZELŐ AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. (1091 BUDAPEST, ÜLLŐI ÚT 1.

AEGON EUROEXPRESS BEFEKTETÉSI ALAP TÁJÉKOZTATÓJA ALAPKEZELŐ AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. (1091 BUDAPEST, ÜLLŐI ÚT 1. AEGON EUROEXPRESS BEFEKTETÉSI ALAP TÁJÉKOZTATÓJA ALAPKEZELŐ AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. (1091 BUDAPEST, ÜLLŐI ÚT 1.) FORGALMAZÓ AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. (1091 BUDAPEST,

Részletesebben

Közzététel dátuma: 2014.07.16. Iktatószám: 13895/2014 CPV Kód: 72000000-5;72212100-0 Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

Közzététel dátuma: 2014.07.16. Iktatószám: 13895/2014 CPV Kód: 72000000-5;72212100-0 Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Informatikai fejlesztési szolgáltatás a TÁMOP-3.1.3-11/2-2012-0030 azonosítószámú Avas Ökológiai Központ XXI. sz. Természetbúvár Laboratóriumának létrehozása című projekt keretén belül tárgyú eljárás eredménytájékoztatója

Részletesebben

A magyar pénzügyi rendszer elmúlt húsz éve

A magyar pénzügyi rendszer elmúlt húsz éve Magyar Közgazdasági Társaság A magyar pénzügyi rendszer elmúlt húsz éve Előadó: Erdei Tamás Elnök vezérigazgató, MKB Bank Zrt. Elnök, Magyar Bankszövetség Budapest, 2010. december 16. 1 A szektor legújabbkori

Részletesebben

Az SQS 2001 Kft minőségfejlesztési feladatai a nagyvállalatok igényei alapján

Az SQS 2001 Kft minőségfejlesztési feladatai a nagyvállalatok igényei alapján SQS 2001 KFT Suppliers Quality Service BestPractice A beszállítók támogatása - a minőség, - a költség csökkentés, - az innováció, - és a szállítás területén. Az SQS 2001 Kft minőségfejlesztési feladatai

Részletesebben

Előzetes Akcióterületi Terve

Előzetes Akcióterületi Terve Szeged Megyei Jogú Város ELI ipari-innovációs akcióterületének Előzetes Akcióterületi Terve Készült a DAOP-5.1.1/B-13 Fenntartható városfejlesztési programok előkészítése pályázati felhívásra benyújtott

Részletesebben

SZAKMAI PREZENTÁCIÓK. 2008. május 27. kedd 18:00-18:50

SZAKMAI PREZENTÁCIÓK. 2008. május 27. kedd 18:00-18:50 SZAKMAI PREZENTÁCIÓK 2008. május 27. kedd 18:00-18:50 I. 5 Cool túra a PIRAMISban! Cool túránk első állomásai megegyeznek a napi HR-es folyamatokkal. Fedezzük fel együtt a PIRAMIS megoldásait együtt egy

Részletesebben

TÁMOP-5.3.8.A3-12/1-2012-0031

TÁMOP-5.3.8.A3-12/1-2012-0031 TÁMOP-5.3.8.A3-12/1-2012-0031 "FORDULÓPONT"- komplex munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtása Vas megyében a hatékony foglalkozási rehabilitáció érdekében című projekthez AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

9. évfolyam 2011/3-4. szám Volume 9. issue 3-4/December 2011

9. évfolyam 2011/3-4. szám Volume 9. issue 3-4/December 2011 T ANUL MÁNY OK HOMOKI ANDREA A pedagógus-továbbképzési rendszer jellemzői a kereslet és a kínálat függvényében egy dél-alföldi kisváros integrált alapfokú közoktatási intézményeiben dolgozó pedagógusok

Részletesebben

Eljárás eredményéről szóló tájékoztató (irodaszerek)

Eljárás eredményéről szóló tájékoztató (irodaszerek) Eljárás eredményéről szóló tájékoztató (irodaszerek) Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/88 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01

Részletesebben

Borítékoló gép bérlése-üzemeltetése

Borítékoló gép bérlése-üzemeltetése Borítékoló gép bérlése-üzemeltetése Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/2 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ Eljárás

Részletesebben

ÉTDR szoftvertámogatási tevékenység ellátása - tájékoztató az eljárás eredményéről

ÉTDR szoftvertámogatási tevékenység ellátása - tájékoztató az eljárás eredményéről ÉTDR szoftvertámogatási tevékenység ellátása - tájékoztató az eljárás eredményéről Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/99 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás

Részletesebben

GROW Integratív Coach Képzés GROW CSOPORT

GROW Integratív Coach Képzés GROW CSOPORT GROW Integratív Coach Képzés GROW CSOPORT 2016 Coaching megközelítésünk A coaching eredményorientált, kreatív fejlesztési folyamat, amelyben az ügyfél személyes- és szakmai potenciálja kiteljesedik. A

Részletesebben

FORRÁSTÉRKÉP AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI. 1. Logisztikai- és raktárfejlesztés

FORRÁSTÉRKÉP AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI. 1. Logisztikai- és raktárfejlesztés FORRÁSTÉRKÉP AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI 1. Logisztikai- és raktárfejlesztés Pest megyén és Budapesten kívül megvalósuló beruházások esetében:

Részletesebben

MICROSOFT DYNAMICS AX TERMELÉSIRÁNYÍTÁS II.

MICROSOFT DYNAMICS AX TERMELÉSIRÁNYÍTÁS II. MICROSOFT DYNAMICS AX TERMELÉSIRÁNYÍTÁS II. A Microsoft Dynamics AX rendszer Termelésirányítás II. modulja bevezeti az útvonalkezelés fogalmát, amely lehetővé teszi az erőforrások jobb kihasználását. A

Részletesebben

Ózd_SH/3/13. Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/63

Ózd_SH/3/13. Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/63 Ózd_SH/3/13. Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/63 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Kivitelezés Hirdetmény típusa: Eljárást megindító felhívás - 121. (1) bekezdés b) pontja/ké/2011.12.30 KÉ Eljárás

Részletesebben

KFKI ISYS KFKI ISYS INFORMATIKAI KFT.

KFKI ISYS KFKI ISYS INFORMATIKAI KFT. KFKI ISYS KFKI ISYS INFORMATIKAI KFT. K F K I I S Y S Informatikai megoldásaink teremtsenek értéket partnereinknél. Csendélet, 2001 Festmény-installáció, 30 darab fotó, olaj, vászon 250 x 360 cm Spengler

Részletesebben

Termékbemutató prospektus

Termékbemutató prospektus Breona Kft. 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 59. telefon: +36 1-814 - 2170 fax: +36 1-814 - 2171 imi.breona.eu, info@breona.hu Termékbemutató prospektus Az Irodai Mindenes a Breona Kft. iktató, dokumentum-

Részletesebben

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ 2014-2030 Munkaközi példány (1. változat) GYŐR 2014. JANUÁR KÉSZÍTETTÉK Megbízó: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata 9021 Győr, Városház tér 1. Megbízott:

Részletesebben

A területi közigazgatás reformja és az informatika

A területi közigazgatás reformja és az informatika Gulyás Róbert főosztályvezető A területi közigazgatás reformja és az informatika Infotér 6. konferencia Balatonfüred, 2015. november 6. A területi közigazgatás reformjának lépései A fővárosi és megyei

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 24-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató az önkormányzati választások óta eltelt időszak történéseiről, képviselőtestület

Részletesebben

Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Az emagyarország program koncepcióhoz működési modell és pályázati dokumentáció kidolgozása. 2007.

Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Az emagyarország program koncepcióhoz működési modell és pályázati dokumentáció kidolgozása. 2007. Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Az emagyarország program koncepcióhoz működési modell és pályázati dokumentáció kidolgozása KPMG Tanácsadó Kft. Ez a dokumentum 112 oldalt tartalmaz TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA

JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA A jó gyakorlatok megosztása kiscsoportos munka keretében történt, az alábbi előre megadott témák mentén: Munkaerő-piaci igények, vállalati együttműködés, gyakorlati képzés Tanulási

Részletesebben

MICROSOFT DYNAMICS AX ÜZLETI ANALÍZIS

MICROSOFT DYNAMICS AX ÜZLETI ANALÍZIS MICROSOFT DYNAMICS AX ÜZLETI ANALÍZIS MICROSOFT DYNAMICS AX ÜZLETI ANALÍZIS A Microsoft Dynamics AX-rendszer Üzleti analízis moduljával a vállalat üzleti adatai rögtön ismeretekké alakíthatók, amelyek

Részletesebben

Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem

Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem (5) A kérelemben meg kell adni az alábbiakat: b) a kérelem az Értesítőben történő közzétételt kezdeményezi; c) az ajánlatkérő a Kbt. mely rendelkezése

Részletesebben

REFERENCIA LISTA. út-, forgalomtechnika és közműtervezés, útépítési műszaki ellenőrzés 2013.

REFERENCIA LISTA. út-, forgalomtechnika és közműtervezés, útépítési műszaki ellenőrzés 2013. Tordas Mérnökiroda 2 4 6 3 T O R D A S, S ZA B AD S Á G Ú T 1 5 0 M O B IL : + 3 6 2 0 4 5 4 5 5 5 9 ; F AX : + 3 6 1 7 0 0 2 1 5 8 E - M A IL : T O R DA S M E R NO K IR O DA @ G M A IL. C O M REFERENCIA

Részletesebben

CAF önértékelési csoport megalakuló ülés jegyzőkönyv és jelenléti ív. 1. melléklet

CAF önértékelési csoport megalakuló ülés jegyzőkönyv és jelenléti ív. 1. melléklet CAF önértékelési csoport megalakuló ülés jegyzőkönyv és jelenléti ív 1. melléklet 1 2 3 [ÁROP] 11. CAF modell bevezetése / felülvizsgálata CAF 2. melléklet Common Assessment Framework KÖZÖS ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

A.A. Stádium Diagnosztikai és Menedzsment Kft.

A.A. Stádium Diagnosztikai és Menedzsment Kft. 1. Lean eszközök Képzés Napjainkban számos cég próbálkozik a modern japán termelési rendszerek bevezetésével, több-kevesebb sikerrel. Tapasztalataink szerint e kísérletek rendre az embereknél, a dolgozóknál

Részletesebben

Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem

Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem NFM. r. 6. (5) bekezdése értelmében a kérelemben meg kell adni az alábbiakat: a) a Kbt. 21. (5) bekezdése szerint a Hatóság által vezetett ajánlatkérők

Részletesebben

Tájékoztatás az önálló informatika tantárgyról közoktatási intézmények számára

Tájékoztatás az önálló informatika tantárgyról közoktatási intézmények számára Tájékoztatás az önálló informatika tantárgyról közoktatási intézmények számára Az Emberi Erőforrások Minisztériuma meghatározta a Nemzeti Alaptantervhez kapcsolódó kerettanterveket, amelyekben az önálló

Részletesebben

KMR_12_1 támogatott projektek 2012-ben

KMR_12_1 támogatott projektek 2012-ben KMR_12_1 támogatott projektek 2012-ben KMR_12_1 Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység a a közép-magyarországi régióban (1. kör) tárgyú pályázati kiírás keretén belül 2012-ben támogatott projektek

Részletesebben

A licensztől a megoldásig

A licensztől a megoldásig IBM Software Group A licensztől a megoldásig Bánki Zsolt, vezető tanácsadó, IBM Software Services for Lotus 2003 IBM Corporation Mi az ISSL? A cél: megtalálni és kifejleszteni azokat a képességeket, amikkel

Részletesebben

Pannon Tudáspark című, TÁMOP-4.2.1.C-14/1/KONV-2015-0006 kódszámú projekttel kapcsolatos Smart City I. és II. jelű koncepció kidolgozása

Pannon Tudáspark című, TÁMOP-4.2.1.C-14/1/KONV-2015-0006 kódszámú projekttel kapcsolatos Smart City I. és II. jelű koncepció kidolgozása Pannon Tudáspark című, TÁMOP-4.2.1.C-14/1/KONV-2015-0006 kódszámú projekttel kapcsolatos Smart City I. és II. jelű koncepció kidolgozása Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/70 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés

Részletesebben

Terjesztés. Megoszlás gazdasági forma szerint. Multinacionális cégek. Hivatalok, minisztériumok. Önkormányzatok. Középvállalatok

Terjesztés. Megoszlás gazdasági forma szerint. Multinacionális cégek. Hivatalok, minisztériumok. Önkormányzatok. Középvállalatok Terjesztés Megoszlás gazdasági forma szerint Multinacionális cégek 50% 2% 3% Hivatalok, minisztériumok Önkormányzatok Középvállalatok Mikro és kisvállalkozások Ipari parkok és irodaházak Kézbesítési időszak:

Részletesebben