BEMUTATKOZUNK 6 KONTINENSEN TŐBB MINT 100 ORSZÁGBAN 600 EZER MUNKAVÁLLALÓ A VILÁG MÁSODIK LEGNAGYOBB MAGÁNVÁLLALATA ÜZLETI PROFILUNK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BEMUTATKOZUNK 6 KONTINENSEN TŐBB MINT 100 ORSZÁGBAN 600 EZER MUNKAVÁLLALÓ A VILÁG MÁSODIK LEGNAGYOBB MAGÁNVÁLLALATA ÜZLETI PROFILUNK"

Átírás

1

2 BEMUTATKOZUNK A G4S a világ vezető biztonsági megoldásokat nyújtó szolgáltatója, amely azokra a szektorokra, folyamatokra és létesítményekre specializálódott, ahol a biztonsági és vagyonvédelmi fenyegetettség kockázatának kezelése kulcsfontosságú. 6 KONTINENSEN TŐBB MINT 100 ORSZÁGBAN 600 EZER MUNKAVÁLLALÓ A VILÁG MÁSODIK LEGNAGYOBB MAGÁNVÁLLALATA ÜZLETI PROFILUNK Biztonsági kockázatot hordozó tevékenységek menedzselése. Biztonsági megoldások portfóliójának fejlesztése a jelenlegi és jövőbeli kockázatok elemzésével. A biztonságérzet növelése és megbízhatóság fogalomkörbe tartozó szolgáltatások, megoldások kialakítása. NEMZETKÖZI TÖRTÉNETÜNK A G4S története 1901-re vezethető vissza. Ebben az évben alapította Marius Hogrefe Dániában az első őrzéssel foglalkozó vállalkozást, mely a Kjøbenhavn Frederiksberg Nattevagt nevet viselte ben a cég már angliai gyökerekkel rendelkezett, amikor egy korábbi kormánytag alapításával létrejött, a Night watch Services őrző-védő vállalkozás, mely 1951-ben felvette a Securicor nevet, és 1971-ben a Londoni tőzsdén is bejegyzésre került. Eközben a dán Philip-Sørensen családja is megalapította első vállalatát az Egyesült Királyságban, mégpedig Securitas International vállalatcsoport egyik tagjaként ban a Securitas International angliai vállalatrésze új nevet vett fel, ez lett a Group 4. Nemsokára, 1981-ben a Group 4 önállósította magát, kivált a Securitas csoportból és a 2000-ben a Falck céggel egyesülve, Group 4 Falck néven működött tovább.

3 2004-ben a Securicor fuzionált a Group 4 vállalattal, így jött létre a Group 4 Securicor, melynek papírjaival ekkor már a londoni és a koppenhágai tőzsdén is kereskedtek. A Group 4 Securicor június 1-vel hivatalosan felvette a rövidített G4S nevet, majd ennek megfelelően 2009-tôl teljesen el is hagyta a korábbi Group 4 Securicor megnevezést. HAZAI TÖRTÉNETÜNK A G4S magyarországi leányvállalatát 1990 ôszén alapítottuk, és Group 4 Securitas néven 1991-ben kezdtük meg a működést. Kezdetben őrzésvédelmi vállalkozásként nyújtottunk objektumvédelmi szolgáltatásokat a Magyarországra érkező multinacionális vállalatok számára ban, bővítve tevékenységi körünket, már pénzszállítási szolgáltatást is nyújtottunk Partnereinknek ban megvásároltuk az OTP Bank tulajdonában lévő Bank Security Rt-t. Azóta még nagyobb volumenben nyújtunk készpénzlogisztikai szolgáltatásokat ben, a Megamicro Rt. megvásárlásával, jelentős piaci részesedést szereztünk a hazai biztonságtechnikai eszközök telepítésének piacán ben, a Matáv tulajdonában lévő Matávőr Rt. 50%-os tulajdonjogának, majd 3 évvel később a Matáv részvényeinek megvásárlásával 100%-os tulajdonosává váltunk a hazai távfelügyeleti piac jelentős szereplőjének tól a győri Microraab felvásárlását követően a beléptető- és munkaidő-nyilvántartó rendszerek piacán is aktív szereplők lettünk tôl, a Meldetechnik Kft. felvásárlásával a tűzjelző- és oltástechnikai rendszerek tervezése, kivitelezése területén váltunk megkerülhetetlen piaci szereplővé ban átalakítottuk a magyarországi cégcsoport szerkezetét, és három jogilag különálló, egymással szorosan együttműködő a vagyonvédelmi és biztonsági piac különböző szegmenseit kiszolgáló vállalkozást hoztunk létre. A Group 4 Falck értékforgalmi üzletága G4S Készpénzlogisztikai Kft. néven, őrzési üzletága a Group 4 Matávőr-rel egyesülve G4S Biztonsági Szolgáltatások Zrt. néven, míg a Group 4 Megamicro Rt. változatlan szerkezetben G4S Biztonságtechnikai Zrt. néven folytatta tovább működését.

4 2009-ben, a magyarországi cégcsoporthoz tartozó vállalatok a G4S Készpénzlogisztikai Kft., a G4S Biztonsági Szolgáltatások Zrt. és a G4S Biztonságtechnikai Zrt. tevékenységeinek összehangolására és támogatására megalakult a G4S Holding Kft. JÖVŐKÉPÜNK Ügyfeleink igényeinek és céljainak a kielégítésére innovatív megoldásokat tervezünk és szállítunk. LEGFŐBB ÉRTÉKEINK Első a biztonság - a biztonságot tartjuk a legfontosabbnak, azért, hogy munkatársaink és a környezetünkben élők egészségét és testi épségét megóvjuk. Ügyfélközpontúság nyitott és kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolataink hozzájárulnak ahhoz, hogy ügyfeleink mindig az elvárásaiknak megfelelő szolgáltatást kapják. Szakértelem szakértelmünkkel piacvezető és innovatív biztonsági megoldásokat fejlesztünk. Teljesítmény évről-évre jobb teljesítményt nyújtva teremtjük meg a hosszú távú fenntarthatóságot. Legjobb munkaerő nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a legjobb szakembereket alkalmazzuk, és biztosítsuk számukra a lehetőséget, hogy szakértelmüket a G4S értékei szerint fejleszthessék tovább. Feddhetetlenség minden tevékenységünkben feddhetetlenek vagyunk. Csapatmunka a csapatmunka a G4S egészének a javát szolgálja.

5 TEVÉKENYSÉGEINK

6 BIZTONSÁGTECHNIKA Komplex, személyre szabott megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek, melynek során saját fejlesztő, tervező, kivitelező és gyártó szakembereink állnak rendelkezésre. Partnereinkkel közösen dolgozzuk ki a legmagasabb elvárásoknak megfelelő, legoptimálisabb működési rendszereket. Kiépített és működtetett rendszereink nemcsak biztonsági kockázatokat csökkentenek, hanem költséghatékony, megtérülő befektetést is jelentenek Partnereink számára. BEMUTATKOZUNK Üzletágunk több évtizedes nemzetközi és hazai tapasztalattal rendelkezik. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően sikeresen és Partnereink legnagyobb megelégedésére kínáljuk naprakész biztonság technikai szolgáltatásainkat. Szakértő támogatást nyújtunk, legyen szó akár új biztonságtechnikai rendszerek telepítéséről, akár a meglévők fejlesztéséről, teszteléséről. A legkülönbözőbb területeken rendelkezünk referenciával, legyen az banki vagy pénzintézeti terület, ipari létesítmény, energetikai szolgáltató, logisztikai központ, kiskereskedelmi megbízó vagy kiemelt kormányzati létesítmény. Megbízóinkkal kötött szerződéseink jelentős része több mint 10 éves időszakot ölel át, amely szakmai tevékenységünk színvonalának hiteles visszaigazolása.

7 SZOLGÁLTATÁSAINK Szakembereink a tervezéstől a kivitelezési projektek irányításán át a rendszeres karbantartásig látják el ügyfeleink biztonságtechnikai rendszereit, valamint biztosítják azok 24 órás szerelői ügyeletét. Gyengeáramú rendszerek tervezése, kivitelezése, üzemeltetése és karbantartása : integrált biztonságtechnikai és felügyeleti rendszerek; behatolást jelző rendszerek; kültéri és kerítésvédelmi rendszerek; analóg és IP-alapú CCTV-rendszerek; videoanalitikai megoldások; közterületi térfigyelő rendszerek; számítástechnikai hálózatok, informatikai biztonsági rendszerek; hangosítórendszerek; beléptető és munkaidő nyilvántartó rendszerek kártyás és biometrikus azonosítással; speciális beléptetőrendszerek pl. fürdők és szállodák részére; RFID azonosítástechnikai megoldások; parkolórendszerek; speciális detektorok (robbanóanyagok és kábítószerek, veszélyes anyagok azonosítása); fémkereső kapuk, csomagvizsgáló, átvilágító berendezések; különleges biztonsági igényű helyiségek tervezése és kivitelezése (NATO, TÜK szobák, szervertermek). KINEK AJÁNLJUK SZOLGÁLTATÁSAINKAT? Szolgáltatásainkat azoknak ajánljuk, akik bíznak az innovatív, professzionális, megbízható megoldások költséghatékony kivitelezésében, a közös gondolkodásban és a személyre szabott megoldások erejében. Akik számára nélkülözhetetlen a magasan képzett szakemberekből álló professzionális biztonsági háttér és a több évtizedes szakmai tapasztalat. Tűzvédelem: tűzjelző berendezések és felügyeleti rendszereik kiépítése; gázzal oltó berendezések biztosítása informatikai géptermek és egyéb ipari, kereskedelmi létesítmények számára; habbal oltó berendezések biztosítása; beépített vízzel oltó (sprinkler) rendszerek felszerelése; kézi és mobil tűzoltó készülékek forgalmazása; teljes tűz- és munkavédelmi tevékenység nyújtása; gázveszélyt jelző rendszerek kiépítése.

8 FACILITY MANAGEMENT Az aktuális folyamatok elemzésétől kezdve a legfejlettebb létesítményüzemeltetési rendszerek megtervezéséig biztosítjuk az épületek felügyeletét, teljes körű műszaki üzemeltetését, karbantartási feladatainak ellátását, valamint az olyan kapcsolódó kiegészítő szolgáltatásokat, mint az őrzésvédelem, a takarítás, a kertészeti munkák, catering és gépjárműflotta-üzemeltetés. BEMUTATKOZUNK Partnereinknek biztosítjuk a megfelelő munkakörnyezetet, napi munkafolyamataik zavartalanságát, így figyelmüket kizárólag az üzleti tevékenységükre összpontosíthatják. Szakmailag képzett, mindenre kiterjedő felelősségbiztosítással rendelkező csapatunk a nap 24 órájában áll ügyfeleink rendelkezésére. Tevékenységeinket az igények folyamatos figyelembevételével és magas színvonalú kiszolgálással végezzük. KINEK AJÁNLJUK SZOLGÁLTATÁSAINKAT? Szolgáltatásainkat azoknak ajánljuk, akik átláthatóan, gazdaságosan és megfelelő minőségben szeretnék üzemeltetni vállalkozásukat, legyen szó egy vagy több szolgáltatási területről, vagy akár integrált létesítményüzemeltetésről.

9 SZOLGÁLTATÁSAINK Műszaki Facility Management A Facility Management egy olyan integrált szakértői megoldást nyújt, amely magába foglal minden olyan szolgáltatást, mely szükséges egy létesítmény rendszereinek folyamatos és biztonságos üzemeltetéséhez, fenntartásához. Facility Management FM szolgáltatásunk részeként napi szintű működtetést és technikai üzemeltetést látunk el, amely kiterjed a beléptető rendszerekre, a behatolásjelzőkre, kamerarendszerekre, illetve tűz-és kerítésvédelemre. Épületautomatizálás Az épületautomatizálás lényege abban rejlik, hogy megismerve és megtanulva a felhasználó igényeit, illetve szokásait reagál a külső változásokra, hogy ez által még kényelmesebbé és energia hatékonyabbá tegye az épület használatát. Az intelligens épületek ismerik a felhasználó szokásait, amik alapján kiválasztják a legmegfelelőbb programot. Az épületautomatizálás részeként szinte az összes erőforrását szabadon tudjuk távoli eléréssel (pl. okos telefon, tablet) vezérelni, legyen szó a világításról, hűtésről vagy fűtésről, kamerarendszerekről vagy akár beléptető rendszerekről. Energiahatékonyság Igény szerint megkötjük a közüzemi szerződéseket, továbbá a közüzemi szolgáltatások felügyeletét is ellátjuk. Nyomon követjük a gáz- és elektromos fogyasztást, a távfűtési költségeket, továbbá megoldást nyújtunk a hatékonyabb energiafelhasználásra. Infrastrukturális Facility Management Munka- és tűzvédelmi tanácsadás Ide tartoznak a tűz-, érintés-, környezetvédelemi felülvizsgálatok, illetve az előírások betartásához kapcsolódó teendők. Magas szintű szakmai hátterünknek köszönhetően konzultációt és tanácsadást is biztosítunk partnereink részére. Ebbe a szolgáltatási körbe tartozik: irodai és ipari takarítás; ablaktisztítás; higiéniai töltőanyagok és adagolók biztosítása; kertészet, zöldfelületkarbantartás, kertépítés; hóeltakarítás és síkosságmentesítés; party service, étkeztetés, büfé- és kávézóüzemeltetés; postakezelési szolgáltatás; rovar- és rágcsálóirtás; munkaruhák, munkavédelmi eszközök beszerzése; belépő- és szennyfogó szőnyegek kihelyezése; üdítő-, víz- és kávéautomaták üzemeltetése; IT-üzemeltetés; Gépjárműflotta-üzemeltetés Megtervezzük, kiválasztjuk, beszerezzük és üzemeltetjük az ügyfelek igényeinek megfelelő gépjárműflottát. Ebbe beletartozik a hatósági ügyek intézése, a biztosítások és a biztosítási események teljes körű ügyintézése, a karbantartások, javítások szervezése, szakmai felügyelete. Igény esetén cseregépkocsi, szervizsofőr és mosás-takarítás biztosítását is vállaljuk, valamint a kivonásra kerülő gépkocsik értékesítésében is segítséget nyújtunk.

10 KÉSZPÉNZLOGISZ TIK A Üzletágunk célja, hogy versenyképes BEMUTATKOZUNK áron, professzionális szolgáltatást Készpénzlogisztikai üzletágunk 1992 óta van jelen nyújtson a piac minden szereplője a magyarországi piacon. Naprakész információkkal számára. együttműködve folyamatosan fejlesztjük szolgáltatási Prémiumkategóriás szolgáltatásainkat hálózattal rendelkező magyarországi pénzintézettel. a hazai igényeknek megfelelően alakítottuk ki. rendelkezünk a piac sajátosságairól. Partnereinkkel palettánkat. Szoros kapcsolatban állunk minden országos Büszkék vagyunk arra, hogy ügyfeleink többségével tartós partneri viszonyt, évekig tartó kölcsönösen előnyös együttműködést tudtunk kialakítani. Elsődleges küldetésünk ügyfeleink értékeinek és adatainak kompromisszumok nélküli védelme.

11 SZOLGÁLTATÁSAINK I. Pénz- és értékmenedzsment pénz- és értékszállítás; 7000 megrendelői végpont; közel 300, kiemelt védettségű, speciális kialakítású gépjármű; 24 órás diszpécserszolgálat; pénz- és értékfeldolgozás; az ország legmagasabb védettségi szintű értéktára. II. ATM-üzemeltetés 2700 ATM teljes körű üzemeltetése, mely az alábbi tevékenységeket öleli fel: monitorozás; feltöltés; a gépbe történő befizetések begyűjtése; a bevont bankkártyák kezelése; folyamatosan működő operátori szolgálat. III. Futárszolgálat Futárszolgálatunk 2006 óta végzi különböző küldemények továbbítását Magyarország teljes területén és nemzetközi viszonylatban egyaránt. KINEK AJÁNLJUK SZOLGÁLTATÁSAINKAT? Szolgáltatásainkat mindazon cégeknek ajánljuk, amelyek értékeiket nagy tapasztalattal és professzionális működéssel rendelkező partnerre szeretnék bízni. Szolgáltatásaink: másnapi belföldi szállítás és ehhez kapcsolódó kiegészítő szolgáltatások; nemzetközi szállítások; saját kézbe szállítás, azaz a küldeményt kizárólag a címzett veheti át; belsőposta-szolgáltatás; biztonsági csomagolás.

12 ŐRZÉS Célunk, hogy őrzési üzletágunk maximális védelmet nyújtson partnereink számára, továbbá, hogy Magyarország teljes területére kiterjedő szolgáltatásunk a jövőben is garantálja a megszokott, kiváló minőséget. BEMUTATKOZUNK Őrzési üzletágunk több mint 20 éve nyújt szakmailag kiemelkedő színvonalú élőerős vagyonvédelmi szolgáltatást hazánkban. Tevékenységünk az ország egész területén, projektmenedzsereink és régióigazgatóink irányítása, felügyelete mellett zajlik a komplex ügyféligények minél magasabb szintű és rugalmasabb kielégítése érdekében. Munkatársaink alapos szakmai képzése során hangsúlyt helyezünk arra, hogy egy rendkívüli esemény során miként fordítsanak kiemelt figyelmet az emberi élet és testi épség megóvására. Sokrétű munkájukhoz ugyanúgy hozzátartozik a korszerű biztonsági rendszerek ismerete, mint a potenciális veszélyforrások felismerése, hogy szükség esetén a biztonsági előírásoknak megfelelő intézkedéseket megtehessék. A különböző szektorokban szerzett többéves tapasztalatunk lehetővé teszi, hogy testre szabott biztonsági megoldásokat kínáljunk az egyes ipari ágazatok által támasztott speciális követelményeknek.

13 Pénzintézetőrzés Országos fiókhálózattal rendelkező pénzintézetek, bankok, takarékszövetkezetek és egyéb pénzügyi tevékenységet folytató intézmények személy- és vagyonvédelmét vállaljuk. KINEK AJÁNLJUK SZOLGÁLTATÁSAINKAT? Üzletőrzés Kiskereskedelmi egységek, bolthálózatok, bevásárlóközpontok, logisztikai központok teljes körű élőerős őrzését látjuk el. Ügyfeleink számára biztosítunk áruellenőrt, civil ruhás detektívet, vagyonőrt, mobil őrszolgálatot, de próbavásárlás területén is segítséget kínálunk. Őrzés üzletágunk szolgáltatásait azon cégeknek ajánljuk, akik számára fontos az alapos szakmai képzésben részt vevő, saját állományú, tapasztalt szakemberekből álló csapat. Akik számára fontos vállalási díjaink költségösszetevőinek átláthatósága, melyet minden esetben nyílt költségkalkuláció formájában biztosítunk megbízóink részére. Akik számára nélkülözhetetlen a személy- és vagyonőrök egységes és kulturált megjelenése. Akik nagyobb biztonságban érzik magukat, ha korszerű biztonsági rendszerek segítik az őrzés folyamatát. SZOLGÁLTATÁSAINK Objektumőrzés Emelt szintű biztonsági szolgáltatást igénylő területek vagyonvédelmi, tűzvédelmi, épületfelügyeleti feladatainak integrált, tulajdonosi szemléletű ellátását végezzük. Nemzetközi szintű védelem Nagykövetségek és ez Európai Unió egyes intézményeinek őrzése, ahol a kiemelt szaktudás mellett előtérbe kerül kollégáink magas szintű idegennyelvismerete is. Szállítmánykísérés Magas biztonságot igénylő szállítmányok védelmét látjuk el az EU-tagállamokon belül, ügyfeleink igénye szerinti létszám- és gépkocsiszükséglet biztosítása mellett. Legkésőbb 1 órán belül megerősítést, helyszínbiztosítást vagy cseregépjárművet tudunk biztosítani. Extra szolgáltatásaink Egyedülálló extra szolgáltatásunk a Fegyveres Biztonsági Őrség (FBŐ), melyet üzletágunk elsőként működtetett a magyarországi magánbiztonsági vállalkozások között. Alábbi szolgáltatásainkat nyújtjuk Partnereinknek: a honvédelem szempontjából fontos létesítmények biztosítása; kiemelt jelentőségű nemzeti, kulturális értékek védelme; a nemzetközi személy- és teherforgalomban működő repülőterek biztosítása; katasztrófaveszélyességű nukleáris, robbanásveszélyes, tűzveszélyes, mérgező vagy az egészségre, illetve a környezetre veszélyes anyagok felhasználásával, gyártásával, szállításával, tárolásával összefüggő tevékenységek biztosítása; fegyveres biztonsági őrök képzése, vizsgáztatása; fegyveres biztonsági őrséggel védett objektumok technikai védelmi rendszerének tervezése, telepítése, üzemeltetése.

14 TÁVFELÜGYELET Távfelügyeleti üzletágunk arra törekszik, hogy mindig naprakész, gyors és prémium kategóriás biztonsági szolgáltatásokat nyújtson, melyek a hazai igényekhez maximálisan illeszkednek. BEMUTATKOZUNK A G4S Magyarország távfelügyeleti üzletága negyed évszázad során szerzett tapasztalataival és szakmai elhivatottságával szolgálja ki ügyfelei biztonságára vonatkozó igényeit. Társaságunk az üzleti élet bármely területén felmerülő vagyon- és személyvédelmi problémákra nyújt megoldást, miközben nagy hangsúlyt fektet ügyfelei egyedi igényeinek kielégítésére, hogy elvárásaiknak megfelelő szolgáltatást kaphassanak. KINEK AJÁNLJUK SZOLGÁLTATÁSAINKAT? Üzletágunk prémium minőségű szolgáltatásait azoknak ajánljuk, akik biztonságban szeretnék tudni értékeiket, illetve mindazoknak, akiknek olyan szolgáltatásra van szükségük, melynek keretében a riasztórendszer távfelügyeletre történő jelzése esetén a lehető leghamarabb megtörténik az intézkedés.

15 Magára hagyott dolgozók felügyelete Nemzetközi trendeket követve Magyarországon is egyre elterjedtebb egyes munkaterületeken az önálló munkavégzés. Ilyen esetekben a munkavállalóra sok veszély és fenyegetettség leselkedik mind környezete, mind pedig munkája által. E veszélyeket kezelni kell. A Lone Worker készülék és hozzá kapcsolódó szolgáltatásunk használatával átvállaljuk Öntől ezt a terhet. SZOLGÁLTATÁSAINK Objektumvédelem / ingatlanvédelem A vagyonvédelmi távfelügyelet nem más, mint egy épületben (iroda, üzlethelyiség, ipari létesítmény vagy akár lakás) telepített riasztórendszer jelzéseinek diszpécserközpontunk által a nap 24 órájában történő fogadása, továbbá a beérkezett jelzések esetén a szakszerű intézkedés megtétele. A vagyonvédelmi rendszerek által generált jelzések lehetnek műszaki eredetűek (pl. akkumulátor merülése vagy meghibásodása), logisztikai jellegűek (nyitás-zárás elvárás vagy tiltott időintervallumban történő nyitás-zárás figyelés) és vagyonvédelmi (betörés, tűz, pánik) jelzések. Távfelügyeleti szolgáltatásunk intézkedései a jelzések típusától függően kiterjedhetnek az ügyfél és általa megadott személyek értesítésétől kezdve a járőrszolgálati beavatkozáson keresztül a 24 órás hibaelhárítási szolgáltatásig. Üzleti előfizetőink számára egyedi igények alapján egyedi intézkedési rend kialakítását biztosítjuk. Gépjárműtávfelügyelet és GPS-es gépjárművédelem A gépjárműtávfelügyelet olyan vezeték nélküli biztonságtechnikai megoldás, amely a gépjárműbe szerelt műholdas nyomkövető mellett autóriasztót és még számos védelmi funkcióval rendelkező kiegészítőt is tartalmaz. A gépjárműbe szerelt biztonsági rendszer jelzéseit távfelügyeleti központunk fogadja, amelyeket diszpécsereink dolgoznak fel. Magyarországon, egyedülálló módon, igény esetén járőrszolgálati intézkedést biztosítunk az ország egész területén. Egyéb szolgáltatásaink műholdas, online flottakövetés; tűzvédelem/tűztávfelügyeleti szolgáltatás; felvonótávfelügyelet; bérkivonulás, bértávfelügyelet; Válassza a világ és Magyarország legnagyobb biztonságtechnikai szolgáltatóját, ahol középpontban ügyfeleink igényeinek és elvárásaiknak legmagasabb szintű kiszolgálása áll. Ehhez társaságunk rendelkezésére a legjobb munkaerő és szakértelem biztosított, melyek folyamatos fejlesztése cégünk alapvető követelményei között szerepel.

16 MINŐSÍTÉSEINK ISO 9001 Registered Quality Management 015 ISO Registered Environmental Management 015 OHSAS Registered Health & Safety Management 015 ISO Registered Information Security Management 015

17 SECURING YOUR WORLD

18 BIZTONSÁGTECHNIKA 1033 Budapest, Harrer Pál u Tel: +36 (1) Fax: +36 (1) Web: FACILITY MANAGEMENT 1033 Budapest, Polgár u Tel: +36 (1) Fax: +36 (1) Web: KÉSZPÉNZLOGISZTIKA 1139 Budapest, Rozsnyai u Tel: +36 (1) Fax: +36 (1) Web: ŐRZÉS 1033 Budapest, Polgár u Tel: +36 (1) Fax: +36 (1) Web: TÁVFELÜGYELET 1033 Budapest, Harrer Pál u Tel: 1447 (rövid hívószám) Fax: +36 (1) Web: G4S HOLDING KFT Budapest, Polgár u Tel: +36 (1) Fax: +36 (1)

Adversum Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

Adversum Tanácsadó és Szolgáltató Kft. Adversum Tanácsadó és Szolgáltató Kft. Hatékonyságnövelés mérnöki precizitással KAPCSOLAT 5000 Szolnok, Muskátli utca 2/A Honlap: www.adversum.hu SZOLGÁLTATÁSOK Logisztikai tanácsadás Készletgazdálkodás

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2014. november 28-i ülésének 9. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2014. november 28-i ülésének 9. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2014. november 28-i ülésének 9. számú napirendi pontja Beszámoló a Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal 2014. évi tevékenységéről Előadó: dr. Bartos

Részletesebben

Biztonságtechnika. Komplex, személyre szabott megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek,

Biztonságtechnika. Komplex, személyre szabott megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek, TEVÉKENYSÉGEINK Biztonságtechnika Szolgáltatásaink Szakembereink a tervezéstől a kivitelezési projektek irányításán át, a rendszeres karbantartásig látják el ügyfeleink biztonságtechnikai rendszereit,

Részletesebben

III. Társadalmi kihívások, összesen 35 888 m

III. Társadalmi kihívások, összesen 35 888 m III. Társadalmi kihívások, összesen 35 888 m Tématerületei: 1. Egészség, demográfiai változások és jólét A szilárd tudományos bizonyítékokon alapuló, hatékony egészségfejlesztés hozzájárul a betegségek

Részletesebben

SZECSKAY Ügyvédi Iroda

SZECSKAY Ügyvédi Iroda SZECSKAY Ügyvédi Iroda T ARTALOM I. IRODÁNK II. GLOBÁLIS HÁLÓZAT, MAGYAR IRODA III. ÜGYVÉDEINK IV. FILOZÓFIÁNK V. SZAKTERÜLETEINK VI. KAPCSOLAT / MEGKÖZELÍTÉS IRODÁNK A Szecskay Ügyvédi Irodát 1992-ben

Részletesebben

PEDAGÓGUSKOMPETENCIÁK FEJLŐDÉSI SZINTJEI, PEDAGÓGIAI SZTENDERDEK

PEDAGÓGUSKOMPETENCIÁK FEJLŐDÉSI SZINTJEI, PEDAGÓGIAI SZTENDERDEK PEDAGÓGUSKOMPETENCIÁK FEJLŐDÉSI SZINTJEI, PEDAGÓGIAI SZTENDERDEK A pedagógus az általa tanított műveltségi területek, tantárgyak alapvető fogalmainak, ezek fejlődésének, összefüggéseinek, megismerési,

Részletesebben

Intézményi belső elvárások Pedagógus önértékelés Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolája Reményhír Intézmény Erdős Kamill Szakiskolája

Intézményi belső elvárások Pedagógus önértékelés Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolája Reményhír Intézmény Erdős Kamill Szakiskolája Intézményi belső elvárások Pedagógus önértékelés Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolája Reményhír Intézmény Erdős 1 Tartalom 1. A pedagógus önértékelése... 3 1.1. Bevezetés... 3 2. A pedagógus

Részletesebben

Köszöntô. Tisztelt Hölgyem/Uram! A mi kiválóságunk egyben vevôink kiválósága is.

Köszöntô. Tisztelt Hölgyem/Uram! A mi kiválóságunk egyben vevôink kiválósága is. TANÚSÍTÁS 2 Köszöntô Tisztelt Hölgyem/Uram! Amint azt minden bizonnyal már Ön is tapasztalta, manapság a legtöbb vállalat megköveteli partnereitôl a különféle rendszertanúsítványokat, mint a megfelelô

Részletesebben

ZALA MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2014.

ZALA MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2014. ZALA MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ZALA MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET 2014.. Tartalom I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1. A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT CÉLJA, TARTALMA...

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS VII. KERÜLET ERZSÉBETVÁROS ÖNKORMÁNYZATA TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ

BUDAPEST FŐVÁROS VII. KERÜLET ERZSÉBETVÁROS ÖNKORMÁNYZATA TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ BUDAPEST FŐVÁROS VII. KERÜLET ERZSÉBETVÁROS ÖNKORMÁNYZATA TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ 2014-2030 Készült a KMOP-6.2.1/K-13-2014-0002 Közép-Magyarországi Operatív Program Fenntartható településfejlesztés

Részletesebben

Gödöllő Város Önkormányzata

Gödöllő Város Önkormányzata Gödöllő Város Önkormányzata 2100 Gödöllő, Szabadság tér 7. (11) fejlesztési elem: A KÖZSZOLGÁLTATÁSOK NYÚJTÁSÁNAK ÉS A SZERVEZET MŰKÖDÉSÉNEK FOLYAMATOS, CIKLIKUS MINŐSÉGFEJLESZTÉSE ÉRDEKÉBEN NEMZETKÖZILEG

Részletesebben

REFLEKTORFÉNYBEN A FÉK

REFLEKTORFÉNYBEN A FÉK REFLEKTORFÉNYBEN A FÉK www.hella.com/brakesystems 12 1 MINDENBŐL A LEGJOBBAT A minőségi féktechnológiához kapcsolódóan szakszerű értékesítési támogatást nyújtunk. Innovációs képességeinkhez első osztályú

Részletesebben

2005-ben óta a kelet-magyarországi régió egyik legeredményesebben működő vagyonvédelmi szolgáltatója Leányvállalatok: Románia és Szlovákia Komplex

2005-ben óta a kelet-magyarországi régió egyik legeredményesebben működő vagyonvédelmi szolgáltatója Leányvállalatok: Románia és Szlovákia Komplex 2005-ben óta a kelet-magyarországi régió egyik legeredményesebben működő vagyonvédelmi szolgáltatója Leányvállalatok: Románia és Szlovákia Komplex vagyonvédelmi szolgáltatáspalettánk: Objektum- és személyvédelem

Részletesebben

On-line Integrált Cafetéria 2011. december

On-line Integrált Cafetéria 2011. december On-line Integrált Cafetéria 2011. december Az elektronikus juttatási rendszer Egy jól működő Cafetéria rendszernek egyszerre öt feltételnek kell megfelelnie. Ha ezekből bármelyik kimarad, a rendszer már

Részletesebben

Az Őrmester Vagyonvédelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

Az Őrmester Vagyonvédelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság ŐRMESTER Vagyonvédelmi Nyrt. 1142 Budapest, Ógyalla tér 8-9. Telefon: /06-1/ 368-2002 Fax: /06-1/ 436-9589 www.ormester.hu Az Őrmester Vagyonvédelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2011. I. féléves

Részletesebben

ÚJ CARES PREMIUM KOMBINÁLT ÜZEMŰ KONDENZÁCIÓS FALIKAZÁN FŰTÉS MELEGVÍZ MEGÚJULÓ ENERGIA

ÚJ CARES PREMIUM KOMBINÁLT ÜZEMŰ KONDENZÁCIÓS FALIKAZÁN FŰTÉS MELEGVÍZ MEGÚJULÓ ENERGIA ÚJ CARES PREMIUM KOMBINÁLT ÜZEMŰ KONDENZÁCIÓS FALIKAZÁN FŰTÉS MELEGVÍZ MEGÚJULÓ ENERGIA 80 ÉV NÖVEKEDÉS AZ INNOVÁCIÓ NYOMÁBAN Sok-sok éve, világszerte családok milliói szavaznak bizalmat az Ariston márkának,

Részletesebben

KIRÁLY-TÓ ÓVODA ÉS BÖLCSÖDE 9330.KAPUVÁR ARANY JÁNOS U. 10/A

KIRÁLY-TÓ ÓVODA ÉS BÖLCSÖDE 9330.KAPUVÁR ARANY JÁNOS U. 10/A KIRÁLY-TÓ ÓVODA ÉS BÖLCSÖDE 9330.KAPUVÁR ARANY JÁNOS U. 10/A Tel: 96/242-611 96/241-088 Fax: 96/ 241-088 E-mail: postmaster@kiralytoovoda.t-online.hu Beszámolót készítette: Boros Imréné intézményvezető

Részletesebben

Szakmai kérdése, problémája van? Szakértőre lenne szüksége?

Szakmai kérdése, problémája van? Szakértőre lenne szüksége? Szakmai kérdése, problémája van? Szakértőre lenne szüksége? A kamarai Tanácsadói hálózat tagjai egy előre megbeszélt időpontban, személyre szabott tanácsadás keretében segítenek szakmai kérdések megoldásában.

Részletesebben

VERSENYTANÁCS. h a t á r o z a t o t. A Versenytanács engedélyezi, hogy az ETDE irányítást szerezzen a SZIGMA-COOP Kft. felett.

VERSENYTANÁCS. h a t á r o z a t o t. A Versenytanács engedélyezi, hogy az ETDE irányítást szerezzen a SZIGMA-COOP Kft. felett. VERSENYTANÁCS Vj 132/2006/2. Ikt.szám: Vj-132/2006/3. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a ETDE kérelmező összefonódás engedélyezése iránti kérelmére indult eljárásban, melyben további ügyfélként

Részletesebben

3. MELLÉKLET ILLESZKEDÉS AZ ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS TÉRSTÉSI FEJLESZTÉSI

3. MELLÉKLET ILLESZKEDÉS AZ ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS TÉRSTÉSI FEJLESZTÉSI 3. MELLÉKLET ILLESZKEDÉS AZ ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS TÉRSTÉSI FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁKHOZ Nemzeti Fejlesztési Terv I-II. Az uniós támogatások hozzáférésének és felhasználásának alapdokumentuma a Nemzeti Fejlesztési

Részletesebben

KATASZTRÓFAVÉDELMI MŰVELETI TANSZÉK

KATASZTRÓFAVÉDELMI MŰVELETI TANSZÉK TÉMAJEGYZÉK a Katasztrófavédelmi Intézet diplomamunkáinak, szakdolgozatainak és TDK dolgozatainak elkészítéséhez KATASZTRÓFAVÉDELMI MŰVELETI TANSZÉK 1. A polgári védelem kialakulása, szerepe a katasztrófavédelem

Részletesebben

A vezető, független nemzetközi jogi-szakkiadványok több jogterületen is magasra értékelik irodánkat és ügyvédeinket.

A vezető, független nemzetközi jogi-szakkiadványok több jogterületen is magasra értékelik irodánkat és ügyvédeinket. VJT & Partners Szeretettel köszöntöm! A VJT & Partners Magyarország egyik vezető, üzleti joggal foglalkozó ügyvédi irodája. Büszkék vagyunk arra, hogy ügyfeleink és üzleti partnereink szerint élmény velünk

Részletesebben

1. Pedagógiai módszertani felkészültség

1. Pedagógiai módszertani felkészültség 1. Pedagógus önértékelés Milyen a módszertani felkészültsége? Milyen módszereket alkalmaz a tanítási órákon és egyéb foglalkozásokon? Alapos, átfogó és korszerű szaktudományos és szaktárgyi tudással rendelkezik

Részletesebben

Fenntarthatóság pedagógia és a természettudományos nevelés iskolaépítési, működtetési és üzemeltetési sajátosságai

Fenntarthatóság pedagógia és a természettudományos nevelés iskolaépítési, működtetési és üzemeltetési sajátosságai Fenntarthatóság pedagógia és a természettudományos nevelés iskolaépítési, működtetési és üzemeltetési sajátosságai Az iskola komplex funkciójú, a helyi közösséget szolgáló létesítmény, amely felhasználóbarát,

Részletesebben

Sümeg város integrált településfejlesztési stratégiája

Sümeg város integrált településfejlesztési stratégiája Sümeg város integrált településfejlesztési stratégiája II. STRATÉGIA KDOP-6.2.1/K-13-2014-0002 Közép-Dunántúli Operatív Program Fenntartható településfejlesztés a kis- és középvárosokban Integrált Településfejlesztési

Részletesebben

HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉSI (HGF) BEAVATKOZÁS TÍPUSOK

HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉSI (HGF) BEAVATKOZÁS TÍPUSOK HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉSI (HGF) BEAVATKOZÁS TÍPUSOK A HELYI ÉS TÉRSÉGI FENNTARTHATÓ GAZDASÁGFEJLESZTÉS ÖTLETADÓ MEGOLDÁSAINAK ÉS JÓ GYAKORLATAINAK GYŰJTÉSE SORÁN FELTÁRT PÉLDÁK ALAPJÁN 1.1. Helyi termék

Részletesebben

Az Őrmester Vagyonvédelmi Nyilvánosan működő Részvénytársaság

Az Őrmester Vagyonvédelmi Nyilvánosan működő Részvénytársaság ŐRMESTER Vagyonvédelmi Nyrt. 1142 Budapest, Ógyalla tér 8-9. Telefon: /06-1/ 368-2002 Fax: /06-1/ 436-9589 www.ormester.hu Az Őrmester Vagyonvédelmi Nyilvánosan működő Részvénytársaság 2010. éves jelentése.

Részletesebben

KERESKEDELMI AJÁNLAT BUDAÖRSI VÁROSFEJLESZTŐ KFT. RÉSZÉRE KERETRENDSZERBEN KIALAKÍTOTT - PROJEKT MENEDZSMENT FUNKCIONALITÁS

KERESKEDELMI AJÁNLAT BUDAÖRSI VÁROSFEJLESZTŐ KFT. RÉSZÉRE KERETRENDSZERBEN KIALAKÍTOTT - PROJEKT MENEDZSMENT FUNKCIONALITÁS KERESKEDELMI AJÁNLAT BUDAÖRSI VÁROSFEJLESZTŐ KFT. RÉSZÉRE KERETRENDSZERBEN KIALAKÍTOTT - PROJEKT MENEDZSMENT FUNKCIONALITÁS BEVEZETÉSÉRE ÉS TÁMOGATÁSÁRA 1 TARTALOMJEGYZÉK Vezetői Összefoglaló...3 Projekt

Részletesebben

VWeidmüller megoldások és szolgáltatások. Tartalom. Weidmüller megoldások és szolgáltatások

VWeidmüller megoldások és szolgáltatások. Tartalom. Weidmüller megoldások és szolgáltatások Weidmüller megoldások és szolgáltatások Vevőre szabott szolgáltatások: jó tanácsok, legjobb megoldások V.2 Digitális támogatás: RailDesigner, termék kiválasztási segédlet elosztóházakhoz, online termékkatalógus,

Részletesebben

Rábatamási Móra Ferenc Általános Iskola. 9322 Rábatamási, Szent István u.42. OM : 030570

Rábatamási Móra Ferenc Általános Iskola. 9322 Rábatamási, Szent István u.42. OM : 030570 Rábatamási Móra Ferenc Általános Iskola 9322 Rábatamási, Szent István u.42. OM : 030570 Összeállította: RÁTZ OTTÓ mesterpedagógus tanár,intézményvezető 1. Az önértékelés alapja Jogszabályok: nevelésről

Részletesebben

Tájékoztató a A HungaroControl Zrt. teljes tűzvédelmi rendszerének karbantartási munkái" tárgyú eljárás eredményéről.

Tájékoztató a A HungaroControl Zrt. teljes tűzvédelmi rendszerének karbantartási munkái tárgyú eljárás eredményéről. Tájékoztató a A HungaroControl Zrt. teljes tűzvédelmi rendszerének karbantartási munkái" tárgyú eljárás eredményéről. Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/5 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 838/2006. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: A Dél-dunántúli Digitális Mintarégió (DdDMr) létrehozása ELŐTERJESZTŐ:

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Székesfehérvár Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája 2014-2020 Székesfehérvár, 2014. május 30. Dokumentum történet Verzió címe Verzió dátuma Nem végleges, továbbfejlesztése tervezett

Részletesebben

IMPC PERSONNEL HUNGÁRIA KFT VEZETŐK, SZAKEMBEREK KERESÉSE ÉS KIVÁLASZTÁSA SZENVEDÉLYÜNK A TEHETSÉGKUTATÁS!

IMPC PERSONNEL HUNGÁRIA KFT VEZETŐK, SZAKEMBEREK KERESÉSE ÉS KIVÁLASZTÁSA SZENVEDÉLYÜNK A TEHETSÉGKUTATÁS! IMPC PERSONNEL HUNGÁRIA KFT VEZETŐK, SZAKEMBEREK KERESÉSE ÉS KIVÁLASZTÁSA SZENVEDÉLYÜNK A TEHETSÉGKUTATÁS! 1 SZAKSZERŰEN, TESTRESZABOTTAN, MEGBÍZHATÓAN, Gyorsan változó világunk állandó mozgásban van.

Részletesebben

Bosch Rexroth Szervizszolgáltatások

Bosch Rexroth Szervizszolgáltatások Bosch Rexroth Szervizszolgáltatások 2 Szerviz Rexroth szerviz: a nagyobb termelékenység kulcsa A Rexroth a gépek rendelkezésre állását maximalizáló szolgáltatások széles skáláját kínálja. Az Ön előnye:

Részletesebben

A sok beszerelt projekt. képességeinket. Útközben sok kreatív kapcsolatot alakítottunk nemzetközileg elismert építészekkel, mely növekvő

A sok beszerelt projekt. képességeinket. Útközben sok kreatív kapcsolatot alakítottunk nemzetközileg elismert építészekkel, mely növekvő A Haver & Boecker 1887- ben, a németországi Hohenlimburgban kezdte meg a szőtt drótháló gyártását. Ma a Haver & Boecker a világ egyik vezető drótháló gyártóinak egyike, mely világszerte számos leányvállalattal

Részletesebben

INTÉZMÉNYI ELVÁRÁSRENDSZER

INTÉZMÉNYI ELVÁRÁSRENDSZER Itsz.:III-476/2015 INTÉZMÉNYI ELVÁRÁSRENDSZER A Felsőpakonyi Herman Ottó Általános Iskola Pedagógus Elvárás Rendszere Felsőpakony, 2015. október Készítette: Önértékelési Csoport 1. Pedagógiai módszertani

Részletesebben

Az e-marketing szerepe a marketing mai gyakorlatában

Az e-marketing szerepe a marketing mai gyakorlatában A MARKETING ESZKÖZEI Az e- szerepe a mai gyakorlatában Milyen stratégiákat követnek a brit és az új-zélandi vállalkozások? Egy legutóbbi kutatás három fő irányt mutatott ki. A cégek egyharmada továbbra

Részletesebben

NAGY SÁNDOR JÓZSEF GIMNÁZIUM MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA

NAGY SÁNDOR JÓZSEF GIMNÁZIUM MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA A NAGY SÁNDOR JÓZSEF GIMNÁZIUM MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA Tartalom 1 A minőségirányítás és a Közoktatási törvény... 3 2 Az Intézmény adatai... 4 3 A minőségirányítási program célja, tartalmi követelményei...

Részletesebben

A TERC Kft. két évtizede áll az építőipar szolgálatában!

A TERC Kft. két évtizede áll az építőipar szolgálatában! A TERC Kft. két évtizede áll az építőipar szolgálatában! A TERC Kft.-t 1990-ben 3 barát ( TERC ) alakította, 1 millió forintos törzstőkével. Jelenleg a kft. törzstőkéje 113 millió forint, amelyen túlmenően

Részletesebben

ESÉLYTEREMTŐ OKTATÁS. TKKI Eötvös József Program pedagógiai szakmai hírlevél I. évfolyam 2. szám

ESÉLYTEREMTŐ OKTATÁS. TKKI Eötvös József Program pedagógiai szakmai hírlevél I. évfolyam 2. szám ESÉLYTEREMTŐ OKTATÁS TKKI Eötvös József Program pedagógiai szakmai hírlevél I. évfolyam 2. szám TARTALOMJEGYZÉK Az Eötvös Program a számok tükrében...3 Az Eötvös József Programban zajló képzések bemutatása...6...hogy

Részletesebben

INTEGRÁLT ÖNKORMÁNYZATI RENDSZER

INTEGRÁLT ÖNKORMÁNYZATI RENDSZER INTEGRÁLT ÖNKORMÁNYZATI RENDSZER Professzionál Zrt. 20 ÉVE ÚTON AZ INFORMATIKA VILÁGÁBAN A Professzionál Zrt-t 1989-ben alapították a Professzionál Kisszövetkezet jogutódjaként. Az elmúlt két évtizedben

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ Személy- és vagyonőr képzésről Fegyverjártassági vizsgáról

TÁJÉKOZTATÓ Személy- és vagyonőr képzésről Fegyverjártassági vizsgáról Vagyonvédelmi Országos Kiképző Központ Kft. 2462 Martonvásár, Rákóczi u. 2. Telefon/fax: +36-22-460-721 E-mail: kikepzokozpont@gmail.com NMH engedély: E-000160/2014/A001 TÁJÉKOZTATÓ Személy- és vagyonőr

Részletesebben

3D FEJLESZTÉSI IRÁNYOK AZ ÉPÍTÉSÜGYBEN

3D FEJLESZTÉSI IRÁNYOK AZ ÉPÍTÉSÜGYBEN 3D FEJLESZTÉSI IRÁNYOK AZ ÉPÍTÉSÜGYBEN DR. SIK ANDRÁS térbeli szolgáltatások igazgatója LECHNER TUDÁSKÖZPONT FÉNY TÉR KÉP GYÖNGYÖS, 2015. OKTÓBER 29. GEOSPATIAL SERVICES @ LECHNER TÉRBELI SZOLGÁLTATÁSOK

Részletesebben

Az SQS 2001 Kft minőségfejlesztési feladatai a nagyvállalatok igényei alapján

Az SQS 2001 Kft minőségfejlesztési feladatai a nagyvállalatok igényei alapján SQS 2001 KFT Suppliers Quality Service BestPractice A beszállítók támogatása - a minőség, - a költség csökkentés, - az innováció, - és a szállítás területén. Az SQS 2001 Kft minőségfejlesztési feladatai

Részletesebben

33. szám - Április hírmondó

33. szám - Április hírmondó 33. szám - Április hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Ahogy ez a tavaszi időjárás változik, úgy történnek változások a pályázatok világában is. Hiszen módosult

Részletesebben

Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság

Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság A környezetvédelmi szemléletformálásra szolgáló 2015. évi költségvetési forráskeret felhasználásáról

Részletesebben

VÉSZTŐ VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA II. STRATÉGIA MUNKARÉSZ

VÉSZTŐ VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA II. STRATÉGIA MUNKARÉSZ VÉSZTŐ VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA II. STRATÉGIA MUNKARÉSZ VÉSZTŐ VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2016. 2 Aláírólap Ezen az oldalon kell felsorolni az ITS szakhatósági

Részletesebben

Szolgáltató faluházak és Agorák

Szolgáltató faluházak és Agorák Szolgáltató faluházak és Agorák Módszertani kézikönyv közösségi szolgáltatások működtetéséhez Témavezető: Dóri Éva 17.1. A szolgáltatási modell tartalma A modell a települési intézmény közösségi szolgáltatása,

Részletesebben

Fenntarthatósági jelentés a Generali-Providencia Biztosító Zrt. 2008-as üzleti évérôl. Biztonságban az oroszlán szárnyai alatt

Fenntarthatósági jelentés a Generali-Providencia Biztosító Zrt. 2008-as üzleti évérôl. Biztonságban az oroszlán szárnyai alatt Fenntarthatósági jelentés a Generali-Providencia Biztosító Zrt. 2008-as üzleti évérôl Biztonságban az oroszlán szárnyai alatt 1 A Generali-Providencia Biztosító Zrt. számokban, tényekben: A Generali CSR-tevékenysége

Részletesebben

Az MH ingatlangazdálkodási gyakorlatának elemzése és annak hatékonyága fokozásának módszerei a modern ingatlanpiaci környezetben

Az MH ingatlangazdálkodási gyakorlatának elemzése és annak hatékonyága fokozásának módszerei a modern ingatlanpiaci környezetben ZRINYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM KATONAI MŰSZAKI DOKTORI ISKOLA Németh Béla mérnök ezredes Az MH ingatlangazdálkodási gyakorlatának elemzése és annak hatékonyága fokozásának módszerei a modern ingatlanpiaci

Részletesebben

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PORGRAM /IMIP/

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PORGRAM /IMIP/ INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PORGRAM /IMIP/ KINIZSI PÁL ÉLELMISZERIPARI SZAK- KÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM Kaposvár, Baross u. 19. Tantestület jóváhagyásának dátuma: 2007. 12. 12. Fenntartóhoz történt benyújtás

Részletesebben

Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze

Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze Hallgató Karrier Iroda és Szolgáltató Központ 2011. 05. 04. Állásbörze a Debreceni Egyetemen együtt a régió diplomás munkaerőpiacáért A Debreceni

Részletesebben

HOL TART AZ E-MOBILITÁS? Eredmények, kihívások, lehetőségek az Európai Unióban és Magyarországon Vígh Zoltán 2016. június 6.

HOL TART AZ E-MOBILITÁS? Eredmények, kihívások, lehetőségek az Európai Unióban és Magyarországon Vígh Zoltán 2016. június 6. HOL TART AZ E-MOBILITÁS? Eredmények, kihívások, lehetőségek az Európai Unióban és Magyarországon Vígh Zoltán 2016. június 6. 1. Az e-mobilitás célrendszere 2. Nemzetközi környezet: EU-szintőszabályozás

Részletesebben

CAREERJET/CAREER NETWORK

CAREERJET/CAREER NETWORK 2016.04.25 Üzemanyag honosító Áruvédőző Pénztáros host/hostess Benzinkutas host/hostess Grillpultba eladó Karbantartó Törökbálint(Pest-megye) REHABJOB Job Személyzeti Tanácsadó Kft. http://www.job.hu/

Részletesebben

53. KÖZGAZDÁSZ VÁNDORGYŰLÉS Magyar Közgazdasági Társaság 2015. SZEPTEMBER 3-5. MISKOLCI EGYETEM

53. KÖZGAZDÁSZ VÁNDORGYŰLÉS Magyar Közgazdasági Társaság 2015. SZEPTEMBER 3-5. MISKOLCI EGYETEM Belső desztinációmarketing: kulcs a versenyképesség növeléséhez 53. KÖZGAZDÁSZ VÁNDORGYŰLÉS Magyar Közgazdasági Társaság 2015. SZEPTEMBER 3-5. MISKOLCI EGYETEM Dr. Piskóti István, intézetigazgató, Miskolci

Részletesebben

CAF önértékelési csoport megalakuló ülés jegyzőkönyv és jelenléti ív. 1. melléklet

CAF önértékelési csoport megalakuló ülés jegyzőkönyv és jelenléti ív. 1. melléklet CAF önértékelési csoport megalakuló ülés jegyzőkönyv és jelenléti ív 1. melléklet 1 2 3 [ÁROP] 11. CAF modell bevezetése / felülvizsgálata CAF 2. melléklet Common Assessment Framework KÖZÖS ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

Poízció Helyszín Hirdető oldal Hirdető cég Honlap elérhetőség. Feladatkör. Feltételek. Munkaidő. Előny

Poízció Helyszín Hirdető oldal Hirdető cég Honlap elérhetőség. Feladatkör. Feltételek. Munkaidő. Előny Poízció Előny Poízció Honlap eléhetőség 2016.05.20 legal counsel energiajog JOBRAPIDO/MONSTER E.ON Hungária Zrt. https://www.eon-hungaria.com/ A villamosenergia,- földgázkereskedelmi és hálózati terület

Részletesebben

Jó gyakorlatok elemzése

Jó gyakorlatok elemzése Jó gyakorlatok elemzése Jó gyakorlatok: Talentis Program Pannon Egyetem Tudásközpont Vállalkozói Központ Közalapítvány Székesfehérvár Budaörsi Ipari és Technológiai Park Téma: Munkaszakasz: Tevékenység:

Részletesebben

Adat és információvédelemi kérdések a kórházi gyakorlatban II.

Adat és információvédelemi kérdések a kórházi gyakorlatban II. Adat és információvédelemi kérdések a kórházi gyakorlatban II. Nagy István, Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet A Gartner Group elemzôi által használt és általánosan elfogadott besorolás szerint

Részletesebben

AZ ÖRKÉ YI PÁLÓCZI HORVÁTH ISTVÁ SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM MI ŐSÉGIRÁ YÍTÁSI PROGRAMJA

AZ ÖRKÉ YI PÁLÓCZI HORVÁTH ISTVÁ SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM MI ŐSÉGIRÁ YÍTÁSI PROGRAMJA AZ ÖRKÉ YI PÁLÓCZI HORVÁTH ISTVÁ SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM MI ŐSÉGIRÁ YÍTÁSI PROGRAMJA A nevelés egyet jelent azzal, hogy segítünk a gyereknek valóra váltani a lehetőségeit. / Erich Fromm / TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Kiválósággal Győrért Díj 2012 Szabó Kálmán, SZKE

Kiválósággal Győrért Díj 2012 Szabó Kálmán, SZKE Kiválósággal Győrért Díj 2012 Szabó Kálmán, SZKE 2012.02.29. 1/37 Résztvevők, a megbeszélés célja Résztvevők: Edutax Kft Ferromark Kft. Goodwill PR és Kommunikációs Ügynökség Bt. Hajdú és Tsa Kft Hatos

Részletesebben

Útiterv az építőipari képzések fejlesztése érdekében. 2013. május 6.

Útiterv az építőipari képzések fejlesztése érdekében. 2013. május 6. Útiterv az építőipari képzések fejlesztése érdekében 2013. május 6. Készült: BUILD UP SKILLS HUNGARY (BUSH Projekt) keretében Kidolgozó: ÉMI Nonprofit Kft. Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Magyar Építőanyagipari

Részletesebben

VEZETÉSI TANÁCSADÓI DÍJAK FELMÉRÉSE 2015

VEZETÉSI TANÁCSADÓI DÍJAK FELMÉRÉSE 2015 VEZETÉSI TANÁCSADÓI DÍJAK FELMÉRÉSE 2015 a felmérést és elemzést a és a munkacsoportja készítette. 1. Bevezető 2015-ben ismét lezajlott a vezetési tanácsadói díjak hazai felmérése, hasonlóan a 2014-ben

Részletesebben

Securing Your World G4S CÉGCSOPORT

Securing Your World G4S CÉGCSOPORT Securing Your World G4S CÉGCSOPORT Készpénzlogisztika Biztonsági szolgáltatások Távfelügyelet Biztonságtechnika Üdvözöljük a biztonsági megoldások világában! A G4S világszerte a legkedveltebb vagyonvédelmi

Részletesebben

Hatékony létesítménygazdálkodás

Hatékony létesítménygazdálkodás ÜZEMFENNTARTÁSI TEVÉKENYSÉGEK 1.01 1.08 3.19 Hatékony létesítménygazdálkodás Tárgyszavak: létesítménygazdálkodás; szervizszolgáltatás; hatékonyságvizsgálat; üzemfenntartás-szervezés. A nagy értékű tárgyi

Részletesebben

Az esettanulmányok világa

Az esettanulmányok világa 2016. március 24. LEAN ESeT KONFERENCIA KIADVÁNY Az esettanulmányok világa 2016. TAVASZ ISMÉT AZ ESETTANULMÁNYOKÉ A FŐSZEREP SZAVAZZON OKOSAN! KI LESZ A 2016-OS LEAN ESET KONFERENCIA LEGJOBB ELŐADÓJA?

Részletesebben

Tárgy: Tájékoztató intézményvezetők négy éves

Tárgy: Tájékoztató intézményvezetők négy éves Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere Tárgy: Tájékoztató intézményvezetők négy éves vezetői tevékenységéről Tisztelt Képviselő-testület! A Képviselő-testület a 876/2005. (X. 20.)

Részletesebben

Nemzeti Stratégia. a kábítószer-probléma kezelésére

Nemzeti Stratégia. a kábítószer-probléma kezelésére Melléklet a /2009. (..) OGY határozathoz Biztonságosabb társadalom, megtartó közösség Nemzeti Stratégia a kábítószer-probléma kezelésére 2010-2018 Tartalom Tartalom...2 Bevezetés (a Nemzeti Stratégia szerepe)...3

Részletesebben

KAMARA A GAZDASÁG SZOLGÁLATÁBAN

KAMARA A GAZDASÁG SZOLGÁLATÁBAN KAMARA A GAZDASÁG SZOLGÁLATÁBAN AHOL AZ ÜZLET KÖTTETIK Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network Ahol az üzlet köttetik Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság Háza 8000

Részletesebben

TRÉNING KATALÓGUS 2016

TRÉNING KATALÓGUS 2016 TRÉNING KATALÓGUS 2016 TARTALOMJEGYZÉK STRESSZ-KEZELÉS AZ ÉRZELMI INTELLIGENCIA FEJLESZTÉSÉVEL 3 MUNKA-MAGÁNÉLET EGYENSÚLYÁNAK KIALAKÍTÁSÁRA FELKÉSZÍTŐ 3 KONSTRUKTÍV KOMMUNIKÁCIÓ ÉS KONFLIKTUSKEZELÉS A

Részletesebben

Felelősségteljes üzleti gyakorlat

Felelősségteljes üzleti gyakorlat A Nolato lelke 2 Felelősségteljes üzleti gyakorlat A Nolato nagy hagyománnyal rendelkezik a felelősségteljes üzleti gyakorlat területén. A cég lelkének részét képezi, hogy jó munkaadók és világpolgárok

Részletesebben

A Nógrád Megyei Pedagógiai Intézet 2014. évre szóló SZOLGÁLTATÁSI AJÁNLATA Óvodák részére

A Nógrád Megyei Pedagógiai Intézet 2014. évre szóló SZOLGÁLTATÁSI AJÁNLATA Óvodák részére A Nógrád Megyei Pedagógiai Intézet 2014. évre szóló SZOLGÁLTATÁSI AJÁNLATA Óvodák részére Tisztelt Intézményvezetők, Kollégák! A pedagógiai szakmai szolgáltatások nyújtásának/igénybevételének módját, lehetőségeit

Részletesebben

IP KAMERÁS MEGFIGYELŐ RENDSZEREK HÁLÓZATI INFRASTRUKTÚRÁJA

IP KAMERÁS MEGFIGYELŐ RENDSZEREK HÁLÓZATI INFRASTRUKTÚRÁJA IP KAMERÁS MEGFIGYELŐ RENDSZEREK HÁLÓZATI INFRASTRUKTÚRÁJA TUDJA-E ÖN, HOGY MENNYIRE ELÉGEDETTEK AZ ÜGYFELEI? 2015. február KEDVES PARTNERÜNK! Magazinunk februári számában is olyan érdekes és hasznos szakmai

Részletesebben

TERRA STUDIÓ KFT. TERÜLETI KUTATÓ TERVEZŐ TANÁCSADÓ IRODA

TERRA STUDIÓ KFT. TERÜLETI KUTATÓ TERVEZŐ TANÁCSADÓ IRODA TERRA STUDIÓ KFT. TERÜLETI KUTATÓ TERVEZŐ TANÁCSADÓ IRODA 1034 Budapest, Szomolnok utca 14. Tel: +36-1-250-5064, Fax: +36-1-453 2592 E-mail: terra.studio@prourbekft.hu Weboldal: www.terra-studio.hu ISO

Részletesebben

A Szekszárdi I. Béla Gimnázium Helyi Tanterve

A Szekszárdi I. Béla Gimnázium Helyi Tanterve A Szekszárdi I. Béla Gimnázium Helyi Tanterve Négy évfolyamos gimnázium Informatika Készítette: a gimnázium reál munkaközössége 2015. Tartalomjegyzék Alapvetés...3 Egyéb kötelező direktívák:...6 Informatika

Részletesebben

Tervezet A Kormány álláspontját nem tükrözi

Tervezet A Kormány álláspontját nem tükrözi Gazdasági és Közlekedési Minisztérium ktatószám:gkm/12009/25/2007 A gazdasági és közlekedési miniszter./2007. (.) GKM rendelete a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium egyes fejezeti kezelésű előirányzataiból

Részletesebben

MERT EZ NEM CSAK EGY ÚJABB MONO LÉZER NYOMTATÓ

MERT EZ NEM CSAK EGY ÚJABB MONO LÉZER NYOMTATÓ MERT EZ NEM CSAK EGY ÚJABB MONO LÉZER NYOMTATÓ EZ ITT A NÖVEKVŐ NYERESÉG KAPUJA Lehetőségek, amelyekkel eddig nem számoltál Brother Bemutatkozás 2 Bemutatjuk a Brother professzionális, csoportos munkára

Részletesebben

Általános információk. Beszerzéspolitikai irányító bizottság 17.06.2009. Jóváhagyás dátuma

Általános információk. Beszerzéspolitikai irányító bizottság 17.06.2009. Jóváhagyás dátuma Általános információk A szabályzat címe Jóváhagyta Jóváhagyás dátuma Hatókör A szabályzat célja Az NSG csoport szállítói etikai kódexe Beszerzéspolitikai irányító bizottság 17.06.2009 A szabályzat az NSG

Részletesebben

I. sz. TÁJÉKOZTATÓ Kiállítók és kivitelezők részére

I. sz. TÁJÉKOZTATÓ Kiállítók és kivitelezők részére 1 I. sz. TÁJÉKOZTATÓ Kiállítók és kivitelezők részére Üdvözöljük kiállítóink körében, reméljük rendezvényünk hozzájárul üzleti elképzeléseik megvalósításához. Összeállításunkban a kiállítással kapcsolatos

Részletesebben

IMPROVING BUSINESS IN YOUR WORLD NEFAB PACKAGING HUNGARY KFT. Dobrovolni Máté, NEFAB Kft.

IMPROVING BUSINESS IN YOUR WORLD NEFAB PACKAGING HUNGARY KFT. Dobrovolni Máté, NEFAB Kft. IMPROVING BUSINESS IN YOUR WORLD NEFAB PACKAGING HUNGARY KFT Dobrovolni Máté, NEFAB Kft. Manufacturing & Sales Partners Sales Office Nefab Market 2015-11-04 2 NEFAB MAGYARORSZÁG TÖRTÉNETE 2002. Nefab Hungary

Részletesebben

ÜZLETSZABÁLYZAT. Változatszám: 2. Hatályba lépés időpontja: Készítette: A Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. vezetése. A szabályzatot hatályba helyezi:

ÜZLETSZABÁLYZAT. Változatszám: 2. Hatályba lépés időpontja: Készítette: A Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. vezetése. A szabályzatot hatályba helyezi: ÜZLETSZABÁLYZAT Változatszám: 2. Hatályba lépés időpontja: Készítette: A Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. vezetése A szabályzatot hatályba helyezi: Dr. Lukács Endre vezérigazgató 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Bajai Szent Rókus Kórház hotelépület TMMK Az épületgépészet vizsgálata és bemutatása

Bajai Szent Rókus Kórház hotelépület TMMK Az épületgépészet vizsgálata és bemutatása Balatonföldvár 2015. február 4-5. Bajai Szent Rókus Kórház hotelépület TMMK Az épületgépészet vizsgálata és bemutatása Fenyvesi Zsolt Tűzvédelmi mérnök Tűzvédelmi tervező szakmérnök Feltételezés A Bajai

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 320-4/2006. MELLÉKLETEK: 4 DB TÁRGY: Pécs Fejlesztési Kft-ben tulajdonrész vásárlása ELŐTERJESZTŐ: dr.

Részletesebben

Rexroth 4EE Rexroth az energiahatékonyságért

Rexroth 4EE Rexroth az energiahatékonyságért Rexroth 4EE Rexroth az energiahatékonyságért Energia-megtakarítás? A Rexroth-tal ez akár a produktivitás növelésével együtt lehetséges. Az üzemeltetési költségek csökkentését, valamint a hatékonyabb és

Részletesebben

Elektronikus közhiteles nyilvántartások Megvalósítási tanulmány

Elektronikus közhiteles nyilvántartások Megvalósítási tanulmány eegészség Program 27. Projekt Elektronikus közhiteles nyilvántartások Megvalósítási tanulmány Készítette: Szentgáli Ádám (Stubenvoll Bt.) 1.1 Budapest, 2004 szeptember 30 Tartalom I. Az EKNY adatbank,

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Gazdasági Program 2014-2020 2015. április 2 TARTALOMJEGYZÉK I. BEVEZETÉS...3 II. A GAZDASÁGI PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ALAPJÁT KÉPEZŐ TERVEZÉSI FOLYAMAT...5 II.1.

Részletesebben

Tartalom. CCNA Discovery 4 9. fejezet Ajánlatkészítés

Tartalom. CCNA Discovery 4 9. fejezet Ajánlatkészítés 9. Ajánlatkészítés Tartalom 9.1 Az ajánlathoz szükséges információk összegyűjtése 9.2 A kivitelezési terv elkészítése 9.3 A kivitelezés tervezése 9.4 Az ajánlat elkészítése és bemutatása Az ajánlathoz

Részletesebben

Hajdúsámson Város Önkormányzata

Hajdúsámson Város Önkormányzata Hajdúsámson Város Önkormányzata (11) fejlesztési elem: A KÖZSZOLGÁLTATÁSOK NYÚJTÁSÁNAK ÉS A SZERVEZET MŰKÖDÉSÉNEK FOLYAMATOS, CIKLIKUS MINŐSÉGFEJLESZTÉSE ÉRDEKÉBEN NEMZETKÖZILEG ELFOGADOTT MINŐSÉG- MENEDZSMENT

Részletesebben

Fairker Társas Kft. 6000 Kecskemét, Békéscsabai út 2.

Fairker Társas Kft. 6000 Kecskemét, Békéscsabai út 2. Hatályos: 2015. december 02. Adatvédelmi Szabályzat Fairker Társas Kft. 6000 Kecskemét, Békéscsabai út 2. Tartalom Adatvédelmi Szabályzat... 1 3. Adatkezelés... 5 6. Adatfeldolgozó igénybevétele... 7 Adatvédelmi

Részletesebben

PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001

PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 A TÁMOP 3.1.5/12 kiemelt projektben megvalósuló fejlesztések Dr. Pompor Zoltán Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Szakmai vezető TÁMOP 3.1.5/12 Oktatáspolitikai keret Megújuló köznevelési rendszer Pedagógusok

Részletesebben

Beszerzés. A beszerzési folyamatok újragondolása. április 6 7., Budapest, Mercure Buda. A rendezvény főbb témái

Beszerzés. A beszerzési folyamatok újragondolása. április 6 7., Budapest, Mercure Buda. A rendezvény főbb témái 2016 április 6 7., Budapest, Mercure Buda Beszerzés A beszerzési folyamatok újragondolása A rendezvény főbb témái Hol van a beszerzés, a beszerzési vezető helye a szervezetben? Lokális regionális - globális

Részletesebben

SZIGETSZENTMIKLÓSI BATTHYÁNY KÁZMÉR GIMNÁZIUM

SZIGETSZENTMIKLÓSI BATTHYÁNY KÁZMÉR GIMNÁZIUM SZIGETSZENTMIKLÓSI BATTHYÁNY KÁZMÉR GIMNÁZIUM PEDAGÓGIAI PROGRAM 2015 Tartalomjegyzék 1. AZ ISKOLA NEVELÉSI PROGRAMJA... 3 1.1. A NEVELŐ-OKTATÓ MUNKA PEDAGÓGIAI ALAPELVEI, CÉLJAI, FELADATAI, ESZKÖZEI,

Részletesebben

1.2. A program általános értékelése szakmai és szervezési szempontból egyaránt

1.2. A program általános értékelése szakmai és szervezési szempontból egyaránt Erasmus+ beszámoló Margate, Egyesült Királyság 2015. július 10-július 25. Készítette: Farkasné Bozorádi Anita 1. A tanulmányút általános értékelése 1.1 Szakmai egyeztetések a tanulmányutat megelőző időszakban

Részletesebben

Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottsága 2010. szeptember 30-i ülésére

Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottsága 2010. szeptember 30-i ülésére Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottsága Elnöke Sz.:806-5/2010. Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottsága 2010.

Részletesebben

Integrált téradatbázis alapú városirányítási rendszerek

Integrált téradatbázis alapú városirányítási rendszerek VARINEX Zrt. megoldások Integrált téradatbázis alapú városirányítási rendszerek Baranyi Péter Mitnyan Zoltán VARINEX Informatikai Zrt. baranyi@varinex.hu mitnyan@varinex.hu VARINEX - 2009. 1 Tartalom Szolgáltató

Részletesebben

A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁNAK ÉRTÉKELÉSE 2011/2012. tanév ALAPFOKÚ NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK

A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁNAK ÉRTÉKELÉSE 2011/2012. tanév ALAPFOKÚ NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁNAK ÉRTÉKELÉSE 2011/2012. tanév ALAPFOKÚ NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ A minőségirányítási program végrehajtásának

Részletesebben

TÁMOP-3.4.5-12/2012-0001. Tehetséghidak Program című kiemelt projekt

TÁMOP-3.4.5-12/2012-0001. Tehetséghidak Program című kiemelt projekt TÁMOP-3.4.5-12/2012-0001 Tehetséghidak Program című kiemelt projekt 2014/2015-ös tanévre történő kiterjesztésének, valamint a teljes projektidőszak hatékonyságának és eredményességének HATÁSVIZSGÁLATA

Részletesebben

TANODA PROGRAMOK TÁMOGATÁSA EFOP-3.3.1-15

TANODA PROGRAMOK TÁMOGATÁSA EFOP-3.3.1-15 TANODA PROGRAMOK TÁMOGATÁSA EFOP-3.3.1-15 A rendelkezésre álló forrás összege: A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg EFOP 2015. évi keretében 5 Mrd forint. A támogatott projektek várható

Részletesebben